Het overige nieuws

Kerk 'vermoeid en zelfs uitgeblust'

Woensdag 30 november 2022
Vandaag gelezen
"Onze Kerk is vermoeid en zelfs uitgeblust. Dat heeft zo zijn redenen: wie zich pastoraal engageert, rent in de meeste gevallen van de ene kerk naar de andere. Zo proberen pastores om liturgie, catechese en hier en daar wat diaconie in stand te houden. Zelf werk ik al tientallen jaren in die pastoraal. Uit ervaring weet ik dat keuzes maken en rationaliseren – en daardoor ruimte creëren voor iets nieuws – in de praktijk heel lastig is. Dat heeft te maken met het grote dilemma van de Kerk: als ze de (…) Het hele nieuwsbericht

Psychologische steun voor juryleden

Woensdag 30 november 2022
Het is maar dat je 't weet
De FOD Justitie biedt voortaan een volwaardig aanbod voor psychologische ondersteuning aan. Extern is dit bedoeld voor juryleden in assisenzaken die nadien nood hebben aan psychologische ondersteuning. Intern is het gericht op magistraten en medewerkers van Justitie in geval van ingrijpende werkgerelateerde problemen. Concreet kan Justitie mensen uit beide doelgroepen doorverwijzen naar een netwerk van therapeuten doorheen het land. Daarvoor is een samenwerking opgezet met Pobos, een (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
"Voetbalsupporters zijn vrij irrationeel. Wees maar zeker dat de Grote Markt van Brussel opnieuw zal vollopen als de Rode Duivels de halve finale of finale halen. En dan zegt iedereen dat hij er altijd in blijven geloven is.”
(Mark Van Vugt, hoogleraar psychologie, in HBVL)

Nieuwe vennootschap: TVK Construct

Woensdag 30 november 2022
Antonius van Kollenburg uit Lommel heeft de besloten vennootschap TVK Construct opgericht met zetelaan de Wulpstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van metalen constructiewerken, het bouwrijp maken van terreinen, schrijnwerk en de installatie van garagepoorten, luiken en zonneblinden.

Acht kinderdagverblijven gaan dicht

Woensdag 30 november 2022
Vanaf morgen worden de kinderdagverblijven van de vzw's Rheia en Hera gesloten. Dat meldt de VRT. De vzw's baten vier kinderdagverblijven in Lommel uit en ook nog vier in Hasselt, Lanaken, Pelt en Hechtel-Eksel. Er werden zowat 200 kinderen opgevangen.
Er was al maanden onduidelijkheid over de toekomst van de acht kinderdagverblijven. Oorzaak van de verwachte sluiting zouden onder meer financiële problemen zijn. Gisteren kregen alle ouders een mail met de mededeling dat de opvang stopgezet wordt vanaf 1 december. Vanavond is er een infovergadering gepland.
In de betrokken gemeenten wordt momenteel naar andere opvangplaatsen gezocht.

Mistig en koud

Woensdag 30 november 2022
Weerbericht
Lommel - Mistig en koudEen krachtig hogedrukgebied over Rusland bepaalt het weer in onze streken op korte en lange termijn. In de onderste luchtlagen van de atmosfeer zit echter veel vochtigheid. Nevel, mist en lage wolken overheersen dan ook en het is nog de vraag of die door de dag opgelost geraken. Het wordt bovendien ook kouder. In het weekend gaat het licht vriezen.
Vandaag wordt het in de ochtend uitkijken op de weg. Er komt verspreid mist voor en die kan plaatselijk het zicht beperken tot minder dan 50m. De mist (…) Het hele nieuwsbericht

Raf Kelchtermans overleden

Dinsdag 29 november 2022
Lommel - Raf Kelchtermans overledenZondag is Raf Kelchtermans overleden, de echtgenoot van Mireille François. Hij was 54 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Talentenavond bij de KANL

Maandag 28 november 2022
Lommel - Talentenavond bij de KANLZoomTwaalf jongeren, geselecteerd omwille van hun ‘meer dan gemiddelde talent’ speelden vrijdag de pannen van het dak in de toonzaal van de Kunstacademie Noord-Limburg. De sympathieke presentatie was in handen van de 8-jarige Zeynep Erva Kasapoglu uit de theaterklas. Uitstekende muziek werd er gemaakt op klavecimbel, gitaar, dwarsfluit, harp, hoorn, piano, piccolo, sopraan- en altsaxofoon. Daarvoor zorgden Lou-Andrea Cantin, Jinthe Simons, Karina Gevorgyan, Michael Danilov, Jinte Smeets, Lena Spaepen, Xingduo Yang, Nine Ceunen, Dréke Van den Dungen, Liesl Sleurs en Milla Konings! (Foto's: Sara Martens)
Talentenavond bij de KANLTalentenavond bij de KANLTalentenavond bij de KANLTalentenavond bij de KANL
Zoom

Woninginbraak in Stokerijstraat

Maandag 28 november 2022
Lommel - Woninginbraak in StokerijstraatIn de Stokerijstraat is ingebroken in een woning. Volgens de eerste vaststellingen is er niets weg. De inbraak is gisteren in de vooravond vastgesteld.

Angèle Gombeer overleden

Maandag 28 november 2022
Lommel - Angèle Gombeer overledenVandaag is Angèle Gombeer overleden, de weduwe van August Vermeulen. Ze was afkomstig van Kleine-Brogel en werd 88 jaar. Vrijdag om 12u is er een afscheidsdienst in het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (18.18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.
Het is maar dat je 't weet
Het percentage huishoudens met toegang tot internet is verder gestegen tot 94% in 2022. In 2017 was dit 86% en in 2012 nog maar 78%. Huishoudens met schoolgaande kinderen hebben vrijwel allemaal toegang tot internet in vergelijking met 93% van de huishoudens zonder kinderen. Gemiddeld heeft een huishouden 5 apparaten of systemen in huis om online te gaan. Huishoudens met schoolgaande kinderen hebben gemiddeld 7,5 apparaten of systemen tegenover 4,3 bij huishoudens zonder kinderen. Het internetgebruik door (…) Het hele nieuwsbericht

Eregouverneur Vandermeulen overleden

Maandag 28 november 2022
Lommel - Eregouverneur Vandermeulen overledenZoomOp zijn 94ste verjaardag is gisteren eregouverneur van Limburg Harry Vandermeulen (94) is overleden. Hij volgde in 1978 in die functie Louis Roppe op en bleef gouverneur tot in 1995. UPDATE Vanwege de gouverneur en de leden van de bestendige deputatie kregen we volgende reactie:
Eregouverneur Harry Vandermeulen is misschien wel de meest erudiete gouverneur die Limburg tot dusver kende. Hij was een intellectueel en had de schijn van ontoegankelijk te zijn. Niets was (…) Het hele nieuwsbericht

Voorleesdag Boudewijnschool

Maandag 28 november 2022
Lommel - Voorleesdag BoudewijnschoolZoomDe Voorleesweek was weer een succes. Iedere dag werd er in de Boudewijnschool extra voorgelezen van klein tot groot. Op donderdag 24 november hielden ze een voorleesdag met lokaal talent: burgemeester Bob Nijs, Tinne Mertens van de plaatselijke bibliotheek en Koen Swanenberg, een bekende performer, maakten deze dag compleet. Ze hebben weer enorm genoten en kijken al uit naar volgend jaar!

Belangrijke winst voor basket Lommel

Maandag 28 november 2022
Lommel - Belangrijke winst voor basket LommelBasket Croonen Lommel pakte gisteren een belangrijke winst tegen Antwerp Giants B. De eindstand was 83-67 (Quarters: 25-14, 18-19 (43-33), 17-20 (60-53), 23-14
Na een sterke start van Lommel kwam Antwerp in het slotquarter nog opzetten tot 62-59 maar dankzij Wietse Jacobs en Matts De Keuster pakte Lommel nog een ruime overwinning. Bram Schelkens was outstanding met een score van 32 punten. Lommel stond er collectief op de belangrijkste momenten, zette veel druk op de bal waardoor er heel wat (…) Het hele nieuwsbericht

Een 'never ending story'

Maandag 28 november 2022
Lommel - Een 'never ending story'Zoom                                                                    (Foto Robert Boons)

Murphy's jeugd op toernooi in Dalhem

Maandag 28 november 2022
Lommel - Murphy's jeugd op toernooi in DalhemZoomAfgelopen zaterdag trokken de Lommelse Murphy's jeugdspelertjes hun 'zwarte sokken met gele streepjes aan'. Zo reisden ze 's morgens in de vroegte naar Dalhem bij Rugbyclub Coq Mosan. De U10'tjes speelden met z'n drietjes samen met rugbyclub Hasselt. En de acht U12'jes kregen versterking van 6 spelertjes van Oudsbergen. Onder de noemer 'Lombergen' streden ze tegen Cos Mosan, Luik en Hasselt. Ondanks dat ze de eerste wedstrijdjes verloren, merkte je teamgeest op het veld. Mooi samenspel, sjieke (…) Het hele nieuwsbericht
Murphy's jeugd op toernooi in DalhemMurphy's jeugd op toernooi in DalhemMurphy's jeugd op toernooi in Dalhem
Zoom
Lommel - 0-4 verlies voor Lovoc-meisjes U17AZoomDe 7de speeldag was het vandaag voor de Lovoc-meisjes U17A. Met nog één wedstrijd te gaan in deze eerste ronde moesten ze vandaag het veld op tegen de koploper in hun reeks, Tectum Achel.
In de eerste set was de ploeg van Achel duidelijk de betere, de Achelse meisjes slopen dan ook langzaam meer zeker steeds verder weg van Lovoc. Lovoc was echter zeer gedreven, de meisjes gingen voor elke bal. Maar het was Achel dat vaak aan het langste eind trok dankzij mooie aanvallen en (…) Het hele nieuwsbericht

Lovoc-meisjes U13 kampioen!

Zondag 27 november 2022
Lommel - Lovoc-meisjes U13 kampioen!ZoomLovoc heeft er alweer een herfstkampioen in het jeugdvolleybal bij! In de eerste ronde meisjes U13 Niveau 22 reeks E (3de provinciale) zijn de Lommelse meisjes, met zelfs nog één wedstrijd te gaan, al zeker van de kampioenstitel. Elke wedstrijd wisten ze al te winnen. Ze gaven zelfs maar 4 setjes prijs aan de tegenstanders. Binnen twee weken kijken ze het nummer 2 Vocelli Ellikom nog in de ogen, die hebben ze in de heenronde al met 4-0 huiswaarts gestuurd. Hopelijk laten ze in die laatste match geen steekje vallen, gaan ze met de winst naar huis en worden ze ongeslagen herfstkampioen.
In de 2de ronde zal het wellicht wat moeilijker gaan, met meer evenwaardige tegenstanders. Maar daar kunnen ze wel meer van opsteken dan van telkens haast met de vingers in de neus te gaan winnen. Succes nog dames, en blijf zo verder doen! (LdB)

Think Pink & vier Kerst

Zondag 27 november 2022
Promotekst
Op 3 en 4 december nodigt Depolim Motorhomes je uit op hun eerste kerstmarkt. Dit ten voordele van ‘Think Pink’, de organisatie die strijdt tegen borstkanker. Op het terrein van Depolim Motorhomes aan de Norbert Neeckxlaan in Lommel kan u genieten van een gezellige kerstsfeer.
De kerstmarkt is geopend van 13u tot 21u. Er zullen tal van standhouders aanwezig zijn die de bezoekers zullen voorzien van allerhande lekkernijen en diverse andere producten. Bent u liefhebber van de typische kerstsfeer, kom dan zeker een bezoekje brengen. U steunt tegelijkertijd de strijd tegen borstkanker. Wij kijken alleszins al uit naar een lekker glaasje Glühwein bij Depolim Motorhomes!

Kattenbos wint met 3-2 van Ham

Zondag 27 november 2022
Lommel - Kattenbos wint met 3-2 van HamLommel Kolonie verloor gisterenavond al bij Lindelhoeven met 3-0, terwijl eveneens gisterenavond Kattenbos Ham United versloeg met 3-2. De derby Verbroedering - Lutlommel werd uitgesteld tot 8 januari (vanwege de match van de Rode Duivels).
Lommel - WK 2022: België verliest van MarokkoOp het wereldkampioenschap voetbal in Quatar heeft België met 0-2 verloren van Marokko. De ruststand was 0-0.
Lommel - Schitterende herfstwandeling Milieu 2000ZoomAfgelopen donderdag organiseerde de Lommelse wandelclub 'Milieu 2000' haar jaarlijkse ‘Waaltjesbostocht’. Niet minder dan 710 wandelaars vanuit heel het land, zowel van aan de kust als uit de Ardennen, werden welkom geheten in ontmoetingscentrum ‘De Moffel’ van Lommel-Werkplaatsen. De ganse dag konden de wandelaars genieten van een warme herfstzon, dus prachtig wandelweer.
Zij konden kiezen uit verschillende wandellussen van 5km, 6km, 8km en 10km die ook nog eens onderling (…) Het hele nieuwsbericht
Schitterende herfstwandeling Milieu 2000Schitterende herfstwandeling Milieu 2000
Zoom

'Gluren bij de Buren' zoekt talent

Zondag 27 november 2022
Lommel - 'Gluren bij de Buren' zoekt talentZoomEindelijk is het zover: van 12 mei t.e.m. 21 mei 2023 kunnen we weer Gluren bij de Buren! Ben jij bedreven in muziek, woord, dans, theater, comedy, ...? Heb je zin om je talent te tonen in een unieke setting? Dat kan!  
Het concept is eenvoudig: podiumkunstenaars uit verschillende disciplines steken hun gemeentegrenzen over om op te treden in een onbekende huiskamer of tuin. Voorwaarde is dat jijzelf als solo-artiest of minstens één van de leden van je groep in één van de (…) Het hele nieuwsbericht

Fotoclub op bezoek in Luik

Zondag 27 november 2022
Lommel - Fotoclub op bezoek in LuikZoomOnze Lommelse fotoclub ISO400 maakte gisteren een foto-uitstap naar Luik... (Foto Robert Boons)

Drie dagen gestoord treinverkeer

Zondag 27 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Drie dagen gestoord treinverkeerVolgende week zal het treinverkeer drie dagen te maken hebben met staking. De grote vakbonden staken op dinsdag 29 november. De vakbond van de treinbestuurders plakt er dan nog twee stakingsdagen achteraan. Vanaf 29 november tot en met 1 december is er dus enkel een minimale dienstverlening. Kijk dus zeker daags voordien na of je trein wel rijdt. En kijk het best de dag zelf ook nog eens, want 100% garantie zal er die dagen jammer genoeg niet zijn.

Sportverslaggeving

Zondag 27 november 2022
Vandaag gelezen
Nieuwsluisteraars die weinig hebben met sport worden van de zender verdreven door het doordringende hysterische volume dat met sportverslaggeving vergezeld schijnt te moeten gaan.
                                           (Marisa Monsanto in De Volkskrant).

Volgende week kouder

Zaterdag 26 november 2022
Weerbericht
Lommel - Volgende week kouderEen storing komt opzetten vanuit het westen en brengt zondag regen over onze streken. Tot dan is het echter droog, maar de wolken nemen gestaag toe. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op over Rusland en die stuurt koude lucht naar onze streken. Het kwik gaat daarbij flink onderuit.
Morgen/zondag is het zwaar bewolkt tot betrokken en in de loop van de ochtend gaat het vanuit het westen regenen. Er zijn ook wel nog droge perioden, maar de zon krijgen we niet te zien. De maxima blijven (…) Het hele nieuwsbericht

Handtas uit auto gestolen

Zaterdag 26 november 2022
Gisterenavond is aan een nachtwinkel aan de Koning Leopoldlaan een handtas uit een auto gestolen. Daarin zaten de autosleutels en een gsm.

Inbraak op Luikersteenweg

Zaterdag 26 november 2022
Dieven drongen binnen in een woning aan de Luikersteenweg. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Jeanne Verheyden overleden

Zaterdag 26 november 2022
Lommel - Jeanne Verheyden overledenGisteren is Jeanne Verheyden overleden, de echtgenote van Pol De Bruyn. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Theresia Van Leemput overleden

Zaterdag 26 november 2022
Op 18 november is in Hasselt Theresia Van Leemput overleden, de weduwe van Louis Craenen. Zij was 95 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vond plaats in intieme familie- en vriendenkring.

Vroeg of laat?

Zaterdag 26 november 2022
Lommel - Vroeg of laat?Nederland heeft net een erg teleurstellende wedstrijd tegen Ecuador met een draw afgesloten. Niks om vrolijk over te worden. Achteloos blader ik door een weekblad. Mijn oog valt op een artikel over versprekingen. Een lapsus kan erg komisch zijn. Soms ook pijnlijk.
Zeg nu niet dat jullie dat nog nooit aan de hand gehad hebben, zo’n verspreking waar je achteraf rode kaken van kreeg. Onlangs nog hoorde ik een kennis zo een blunder begaan. Hij stond op het punt een voetbalwedstrijd te spelen tegen een (…) Het hele nieuwsbericht

Lommelse hobbyisten gezocht

Vrijdag 25 november 2022
Lommel - Lommelse hobbyisten gezochtZoomBen jij een Lommelse ondernemer, kunstenaar of hobbyist? En wil je jouw creativiteit graag een plekje geven in de Pop-up Puur Lommels? (Of ken je zo iemand?) Schrijf je dan in vóór aanstaande woensdag! De pop-up is geopend van 7 tot 31 december, en is gelegen tegenover de kerk. Vanuit Toerisme Lommel wordt voor zowat alles gezorgd: de communicatie, permanentie, verkoop, tafels, sokkels, stoelen, kassa en verpakkingsmateriaal. Inschrijven via deze link.

Ivo Van Elsen-Verdonschot overleden

Vrijdag 25 november 2022
Lommel - Ivo Van Elsen-Verdonschot overledenGisteren is Ivo Van Elsen-Verdonschot overleden, de echtgenoot van Maria Mertens. Hij was 73 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 13.30u) in het crematorium. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Nieuwe vennootschap: MCBM

Vrijdag 25 november 2022
Marthijn Cardinaels (29) en Ellen Jansen (33), beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap MCBM opgericht met zetel aan de Boottrekkersweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van metsel- en betonwerken, draineringswerken, rioleringswerken, het aanleggen van tuinen en parken en het slopen van gebouwen.

Eeuwigdurende grensperikelen

Vrijdag 25 november 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Eeuwigdurende grensperikelenZoomLommel als stapelplaats. ‘Het aanslepend conflict tussen Frankrijk en Groot-Brittannië en de invoering van de Continentale Blokkade van 1806, de integratie (1797) van België in de Franse Republiek met douanekantoren aan haar grenzen en de Lommels onderhorigheid aan de Bataafse Republiek (later onder Koning Lodewijk Napoleon) maken dat de druk op de Hollands-Lommelse grens met Frankrijk toeneemt. In Lommel worden talrijke opslagplaatsen opgericht om de goederen die van Nederland naar België (…) Het hele nieuwsbericht

Eddy Brusselaers overleden

Donderdag 24 november 2022
Lommel - Eddy Brusselaers overledenGisteren is Eddy Brusselaers overleden. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

WK voetbal: België verslaat Canada

Woensdag 23 november 2022
Lommel - WK voetbal: België verslaat CanadaIn zijn eerste wedstrijd op de wereldbeker voetbal in Qatar heeft België Canada verslagen met 1-0, dank zij een doelpunt van Batshuayi. Thibaut Courtois stopte een penalty. Canada zorgde voor 21 doelpogingen, België voor 7...

Geen massa-immigratie van moslims

Woensdag 23 november 2022
Vandaag gelezen
Christenen vormen de grootste groep onder de nieuwkomers in Vlaanderen: 38 procent is christen, 27 procent is vrijzinnig of gelooft niet, 26 procent is moslim. Er is dus hoegenaamd geen sprake van een massa-immigratie van moslims zoals sommigen beweren. (Kerk & leven)
Het is maar dat je 't weet
In 2020 volgde 51% van de werknemers van bedrijven en instellingen een voortgezette beroepsopleiding. Dat zijn opleidingen die deels door de werkgever worden bekostigd en gericht zijn op het vergroten van de competenties van de werknemer. Dat blijkt uit nieuwe resultaten van de bevraging van permanente beroepsopleiding die Statbel organiseerde bij meer dan 3.000 Belgische bedrijven. De financiële sector neemt de leiding als werkgever met het hoogste percentage werknemers dat een voortgezette beroepsopleiding volgt. Bedrijven met 10 tot 49 werknemers bieden verhoudingsgewijs minder voortgezette beroepsopleidingen aan. (Bron: Statbel)

Jos Kruiter overleden (2)

Woensdag 23 november 2022
Lommel - Jos Kruiter overleden (2)Zoom.

Jos Kruiter overleden (1)

Woensdag 23 november 2022
Lommel - Jos Kruiter overleden (1)Zoom.

Wijchmaal - V. Lommel wordt herspeeld

Woensdag 23 november 2022
Lommel - Wijchmaal - V. Lommel wordt herspeeldDe wedstrijd Sporting Wijchmaal - Verbroedering Lommel, die op 12 november werd gestaakt bij een 1-0 stand, moet herspeeld worden. De scheidsrechter had een einde aan de wedstrijd gemaakt nadat twee spelers met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis waren gebracht.

Bèrt Maes overleden

Woensdag 23 november 2022
Lommel - Bèrt Maes overledenGisteren is Bèrt Maes overleden, de echtgenoot van Elisa Van Velthoven. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren : www.uitvaartzorg-severens.be.

Werken op de Simonsebrug in Mol

Woensdag 23 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Komende nacht wordt de Simonsebrug op de Zuiderring (N71) over het kanaal in Mol kort afgesloten richting Lommel. Het Agentschap Wegen en Verkeer voert dan vanaf 23u herstellingen uit op de brug. Auto’s kunnen de werken steeds passeren. Vrachtverkeer kan niet door en moet op deze locatie even stilstaan. De politie is ter plaatse om het verkeer in goede banen te leiden.

Een opgepept recept

Woensdag 23 november 2022
Danny doet Danny
Lommel - Een opgepept receptHier sta ik weer met mijn mes. Dit wordt genieten. Spaghettisaus heb ik in mijn leven al zo vaak gemaakt dat ik het recept en de werkwijze bijna kan dromen. Het is een standaardprocedure. Gezwind vlieg ik door de keuken, als een automatische piloot die weldra met zijn vrij groot uitgevallen reukorgaan, zeg maar gerust zijn ‘routineus’, de gezellige en uiterst herkenbare geurenmengeling van ajuin, paprika, look, wortelen, champignons, tomaten, gehakt, rode wijn en een selectie van kruiden zal (…) Het hele nieuwsbericht
Bedrijfsnieuws
Tien studenten van Hogeschool PXL in Hasselt gaan de kans krijgen om te zetelen in het directiecomité van tien Limburgse bedrijven. Dat is een initiatief van PXL en werkgeversorganisatie Voka-Limburg. Met de samenwerking willen PXL en Voka het Limburgse bedrijfsleven en het hoger onderwijs nauwer met elkaar verbinden. “De studenten leren op die manier meedraaien in het hart van een bedrijf”, zegt PXL-voorzitter Frank Smeets. Werkgeversorganisatie Voka-Limburg en Hogeschool PXL werken al 20 jaar samen.

Victor Delbroek overleden

Dinsdag 22 november 2022
Lommel - Victor Delbroek overledenGisteren is Victor Delbroek overleden, de weduwnaar van de vorig jaar gestorven Maria Mertens. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Brug op Kerkhoven even afgesloten

Dinsdag 22 november 2022
Lommel - Brug op Kerkhoven even afgeslotenZoomDeze week vwordt de brugvloer van de brug over het Kanaal naar Beverlo in Kerkhoven vervangen. Hierdoor is de brug afgesloten voor alle verkeer t/m vrijdag 25 november. Er is een omleiding voorzien. (Foto Vlaamse Waterwegen)

Lekker... ook zonder erkenning!

Dinsdag 22 november 2022
Lommel - Lekker... ook zonder erkenning!Zoom                                                           (Foto Robert Boons)

Luc Vermylen overleden

Dinsdag 22 november 2022
Lommel - Luc Vermylen overledenGisteren is Luc Vermylen overleden, de echtgenoot van Bie Tournier. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

'Era' in CC De Adelberg

Dinsdag 22 november 2022
Lommel - 'Era' in CC De AdelbergZoomNu zaterdag 26 november staat 'ERA' op de planken van de Adelberg, de nieuwe flamencovoorstelling van danser en choreograaf Federico Ordoñez, zanger Esteban Murillo, gitarist Anthony Carrubba en flamencodanseres Samina Carremans, bezielster van Flamencoschool La Juana in Houthalen. Bij het grote publiek raakte Samina bekend door haar deelname aan het tv-programma De Mol.  
Deze vier virtuoze performers dompelen het publiek onder in de essentie van flamenco. Ze nemen de toeschouwer mee (…) Het hele nieuwsbericht

Een pluim voor Rune Vansummeren

Dinsdag 22 november 2022
Lommel - Een pluim voor Rune VansummerenZoomRune Vansummeren is nog maar tien jaar jong en behoort toch al tot de zes beste BMX’ers van de wereld. De tweevoudig Belgische kampioen uit Lommel is een echt supertalent en voor zijn enorme inzet kreeg hij de pluim van Samen/Vooruit.
Rune werd dit jaar voor de tweede keer Belgisch kampioen in de BMX-sport en tweede op het EK. De jongen blaakt van het talent. Dat bewees hij ook op de Wereldbeker in het Franse Nantes met een knappe 6e plaats. “Rune moet er heel wat opofferingen voor (…) Het hele nieuwsbericht
Het Limburgse parket heeft op een week tijd 552 rijbewijzen ingetrokken voor gsm'en aan het stuur. Tijdens de vorige actie, die liep van midden mei tot midden juni, zijn 585 rijbewijzen ingetrokken.
Grensgevallen
De politie van Eindhoven heeft een oproep gedaan naar mogelijke getuigen van een incident dat vrijdagnacht rond 3u plaatsvond aan de uitgang van de parkeergarage onder winkelcentrum Heuvel in Eindhoven. Daar werd een Belgisch koppel zo zwaar mishandeld dat ze met verschillende breuken en inwendige verwondingen in het ziekenhuis moesten worden opgenomen.
Na een avondje uit wilden de Belgen de parkeergarage verlaten, maar de uitgang werd geblokkeerd door een witte bestelbus. Omdat dat lang duurde begon (…) Het hele nieuwsbericht

Evacuatieoefening bij Nyrstar

Maandag 21 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Morgenvoormiddag organiseert Nyrstar Balen een evacuatieoefening. Mogelijk hoor je die dag rond 10.30 uur een golvende alarmtoon, meldt de gemeente Balen.
Lommel - Project voor bevraging van WZC-bewonersZoomVanaf 2023 kunnen bewoners van Vlaamse woonzorgcentra hun mening geven over hoe zij de kwaliteit van leven, wonen en zorg ervaren. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Volksgezondheid Crevits.
Verschillende woonzorgcentra organiseren vandaag al gelijkaardige initiatieven, elk met hun eigenheid. Vlaanderen kiest nu de weg van meer wetenschappelijke uniformiteit en ondersteunt de woonzorgcentra in deze bewonersparticipatie. Ook worden de onderlinge vergelijking en transparante bekendmaking van (…) Het hele nieuwsbericht

Verlies voor Lovoc-meisjes U15C

Zondag 20 november 2022
Lommel - Verlies voor Lovoc-meisjes U15CZoomDe eerste ronde in het jeugdvolleybal loopt stilaan op zijn einde. Op speeldag 8 moesten de meisjes U15C van Lovoc het zaterdag thuis opnemen tegen het nummer 2, Tectum Achel. In set 1 liepen de Achelse meisjes al snel uit. Met hun sterke opslagen stond al gauw 6-10 op het scorebord, al konden sommige Lovoc-meisjes ook wel wat van strak opslaan! Bij 8-15 nam de Lommelse coach al zijn 2de time-out, om verder instructies te geven en de meisjes wat vertrouwen te geven. Het bracht de Achelse meisjes (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Class-X stopt: 1500 euro voor De KlimroosZoomDe Lommelse rock-coverband Class-X besloot, na 9 jaren optreden, er een punt achter te zetten. Class-X gaf zo op 22 augustus zijn laatste concert en dat leverde nog een winst van 1500 euro op. De band wilde dat geld aan een of ander goed doel geven. En zo geschiedde afgelopen donderdag in het Peltse Trefpunt, waar bewoners van de Klimroos in Overpelt een tweede thuis hebben. Muzikanten van Class-X hebben een goede band met bewoners van De Klimroos. "Als wij vertelden over ons muziekproject dat wij in februari gaan opstarten, kregen wij alle steun van de groep", vertelden begeleidster Christel Jacobs en bewoonster Angie Keuppens op de symbolische cheque-overhandiging.
72 procent van de Belgische bevolking woont binnen een straal van 5 km van een oprit van een autosnelweg, 91% binnen een straal van 10 km en 99 procent binnen een straal van 20 km. Er zijn slechts twee Belgische gemeenten waar de bevolking verder dan 20 km woont van de dichtstbijzijnde oprit van een snelweg: Hamont-Achel en Vresse-sur-Semois. (Statbel)

Vlooienmarkt in het Zand

Zondag 20 november 2022
Lommel - Vlooienmarkt in het ZandZoomIn buurthuis het Zand vond vanmiddag een rommelmarkt plaats. U kon er terecht voor 'vanalles en nog wat'... (Foto's Jacky Geboers)
Vlooienmarkt in het ZandVlooienmarkt in het Zand
Zoom

Basket Lommel verliest van Kontich

Zondag 20 november 2022
Lommel - Basket Lommel verliest van KontichBasket Croonen Lommel verloor van Kontich Wolves met 70-87 (Quarters: 24-21, 23-22 (37-43), 11-19 (48-62), 22-25)
Enkel de eerste helft bleef Lommel in het spoor van Kontich (rust 37-43). Onder impuls van Kuijt en Chada namen de wolven na de rust de match in handen. Kontich werkte beter af en shotte de tweepunters aan 60% terwijl Lommel slechts aan 34% geraakte. Daarenboven kroop Kontich in een zoneverdediging waardoor Lommel nog moeilijker kon afwerken.
Scores Lommel: Wietse Jacobs 15, Matts De Keuster 10, Bram Schelkens 20, Toon Wesenbeek 10, Enrico Montanari 12, Manuel Stachtis 3.
Lommel - Winst voor Lutlommel en VerbroederingLutlommel won gisterenavond reeds van Grote Brogel met 4-0, Kattenbos speelde 0-0 gelijk bij Exc. Hamont. Verbroedering ging winnen met 3-4 bij Eendracht Houthalen, en Kolonie tot slot verloor op eigen plein met 1-2 van Eksel B.

Joannes Van Den Berk overleden

Zondag 20 november 2022
Lommel - Joannes Van Den Berk overledenVrijdag is Joannes Van den Berk overleden, de echtgenoot van Maria Lambrechts. Zjang van den dop was 87 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in het crematorium. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts vraagt de gemeentebesturen om voor oudejaarsnacht een verbod op het afsteken van vuurwerk en aanverwante op te leggen. Het afsteken van vuurwerk loopt immers niet altijd even goed af voor mens of dier. Elk jaar leidt het tot ongelukken met materiële schade tot gevolg. Soms geraken mensen ook gewond. Naast het materieel en menselijk leed, heeft het afsteken van vuurwerk ook dierenleed tot gevolg, zegt de minister. Hij roept alle steden en gemeenten dan ook op om binnen hun bevoegdheden vuurwerk op oudejaarsavond te bannen.
Het is maar dat je 't weet
Een groeiend aantal gezinnen in Limburg doet een beroep op de armoedevereniging Sint-Vincentius voor het komende Sinterklaasfeest. De vereniging schat dat het aantal gezinnen dat daarvoor komt aankloppen met 10 tot 20 procent is gestegen in vergelijking met vorig jaar. Voor het eerst zijn daar ook gezinnen met tweeverdieners bij.
De Sint-Vincentiusvereniging telt 37 lokale afdelingen in Limburg. Samen ondersteunen ze het jaar rond gezinnen en alleenstaanden die niet breed hebben of in armoede leven. Tijdens de Sinterklaasperiode zamelt de vereniging speelgoed in en verdeelt dat dan over de gezinnen die er nood aan hebben. (Radio 2)
Het is maar dat je 't weet
Onverwachte uitgaven doen is moeilijk voor meer dan een Belg op vijf. In Brussel en Wallonië is respectievelijk 35,7% en 32,9% van de bevolking niet in staat om een onverwachte uitgave te doen, terwijl dat in Vlaanderen 14% is. Bovendien kan meer dan een Belg op tien het zich niet veroorloven om beschadigde of versleten meubels te vervangen (14,4%), om regelmatig deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten (11,1%) of om wekelijks een bedrag uit te geven voor persoonlijke behoeften (11,9%). (Statbel)

Koninklijke woorden

Zaterdag 19 november 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - Koninklijke woordenIn aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal (in sportteksten lijkt het alsof de woorden meebewegen, voor een strafschop neem je ook een aanloop) heeft een naar nostalgie hunkerende reportagemaker WK-beelden uit de oude voetbaldoos gehaald. Hij bekijkt ze met enkele duivels op rust. In een aftandse autobus rijdt hij door het land om oud-spelers op te halen. Ze wachten samen met de cameraman - gespeeld spontaan - op de passerende bus. Onze oudste heeft de oude fragmenten nog nooit gezien. Ik vertel erover alsof (…) Het hele nieuwsbericht

Sluiting dreigt voor Gillis-parken

Zaterdag 19 november 2022
Grensgevallen
Met een ongekende operatie brengen Nederlandse gemeenten het imperium van campingmagnaat Peter Gillis aan het wankelen. Volgens het Algemeen Dagblad gaan vijf gemeenten met een Gillis-park vergunningen eisen voor zijn vakantieparken. Omdat de kans klein is dat hij die krijgt, dreigt sluiting voor vijf van de negen Nederlandse parken. Eén park is al gesloten. Recreatiepark Slot Cranendonck is een van de laatste aanwinsten van Oostappen Groep. Ook hier heeft Peter Gillis binnenkort een exploitatievergunning nodig. 

Moeilijk jaar voor bioscoopzalen

Zaterdag 19 november 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 telde ons land 75 vestigingen die als hoofdactiviteit de uitbating van een cinematografische projectiezaal hebben. Er waren 7.453.797 toeschouwers. Dit is een stijging van 35% ten opzichte van 2020 (5.538.934 toeschouwers). Ten opzichte van 2019 (19.877.878 toeschouwers) blijft dit nog steeds een daling met 63%. Ook de bruto ontvangsten exclusief BTW stegen naar 64,9 miljoen euro, een stijging van 44% ten opzichte van 2020 (45,0 miljoen) maar ook nog steeds een sterke daling ten opzichte van 2019 (160,2 miljoen). Het Vlaams Gewest was goed voor 46% van de toeschouwers, het Brussels Gewest voor 17% en Wallonië ten slotte voor 37% van het aantal toeschouwers. (Statbel)
De huidige turbulente economische situatie met de hoge energie- en grondstoffenprijzen zet extra druk op de financiële situatie van de Vlaamse ondernemingen. Om de Limburgse ondernemingen te helpen in deze huidige energiecrisis en hen voor te bereiden op de klimaatuitdaging en duurzame energietransitie, gaat de Vlaamse Regering akkoord met een kapitaalverhoging van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) van 30 miljoen euro. Met deze extra middelen kan de LRM via het product (…) Het hele nieuwsbericht

Koud weekend

Vrijdag 18 november 2022
Weerbericht
Lommel - Koud weekendEen storing trekt vanuit het westen over het land, maar wordt door een hogedrukgebied over Scandinavië terug naar het zuidwesten gedrongen. Dit gaat gepaard met aanvoer van zeer koude lucht. Deze situatie is echter maar tijdelijk, want reeds op zondag bereiken Atlantische storingen onze streken vanuit het westen. Daarachter wordt ook weer wat zachtere lucht aangevoerd.
Vandaag is het vrij zonnig, maar er zijn ook een aantal stapelwolken die vooral na de middag enkele regenbuien kunnen (…) Het hele nieuwsbericht
Bedrijfsnieuws
Kranenbedrijf De Ceuster verlaat Lommel en verhuist naar Geel waar het zich vestigt vlak bij het op-en afrittencomplex van de E313. Reden van de verhuizing: in Lommel heeft het bedrijf volgens de huidige bedrijfsleider niet voldoende plaats en speelt de drukke Noord-Zuidverbinding het bedrijf ook parten.

Familie-uitstap bij de wolven

Vrijdag 18 november 2022
Lommel - Familie-uitstap bij de wolvenZoom"Welkom Wolf" heeft vandaag unieke beelden vrijgegeven van een wildcamera op een grasland in Helchteren. De beelden zijn afgelopen nacht rond half twaalf gemaakt. Op de wildcamera van Robby Scheelen zijn 12 van de 13 wolven van de Limburgse roedel samen te zien.
Zelfs binnen de militaire domeinen is het niet eenvoudig om alle wolven samen op de foto te krijgen, zegt Jan Loos van "Welkom Wolf". Af en toe slaagt het cameranetwerk van ANB/INBO daarin. Maar het is zeer uitzonderlijk - en zelfs voor het (…) Het hele nieuwsbericht
Kerk
Vanaf 1 januari 2023 wordt de bijdrage van de gelovigen bij kerkelijke huwelijken en uitvaarten in het aartsbisdom Mechelen-Brussel en in de bisdommen Antwerpen, Brugge, Gent en Hasselt opgetrokken naar 300 euro. De stijging met 25 euro tegenover het huidige bedrag, van kracht sinds januari 2019, is onder meer het gevolg van de inflatie, oplopende energierekeningen en andere kosten eigen aan het kerkgebouw.

'Geld maakt de sport kapot'

Vrijdag 18 november 2022
Vandaag gelezen
Lommel - 'Geld maakt de sport kapot'De Duitse bisschop Stefan Oster, naar eigen zeggen in zijn jeugd een begenadigde voetballer én al jaren supporter van Bayern München, heeft ernstige bedenkingen heeft bij het WK voetbal in Qatar. "Het wordt de komende weken gespeeld in een woestijn, waar uiteraard geen gras groeit. Dat illustreert volgens hem bij uitstek hoe de sport almaar sterker ten prooi is aan de commercialisering. Het maakt duidelijk dat geld alles domineert en dat de wereldvoetbalbond FIFA gedreven wordt door hebzucht. Dat (…) Het hele nieuwsbericht

300 muzikanten op een podium

Vrijdag 18 november 2022
Lommel - 300 muzikanten op een podiumZoomOp zaterdag 3 en zondag 4 december verzamelen maar liefst 300 muzikanten op het podium van het cultureel centrum CCHA in Hasselt. Vijf Limburgse koren, aangevuld met een kinderkoor, drie solisten en een symfonische orkest, brengen dan het iconische repertoirestuk Carmina Burana van Carl Orff. Voor dit stuk baseerde Orff zich op een verzameling van 24 lyrische gedichten. Dat is de grootste en beroemdste verzameling middeleeuwse teksten die tot de zogenaamde vagantenliteratuur behoren.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Praat eens met je koe

Donderdag 17 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Aan de Universiteit Maastricht en het NL-Lab in Amsterdam werken onderzoekers, biologen en dataspecialisten aan de ontwikkeling van een "koeienvertaalapp" voor de smartphone. Die zou de signalen van een koe moeten vertalen in het Nederlands of Engels, waarna de toehoorder ook zou kunnen "terugpraten" in de taal van de koe zelf. Dat zou moeten leiden tot een betere communicatie tussen boer en koe en vervolgens tot een verbeterde leefomstanigheid voor het dier. (Bron: De Volkskrant)

Carpoolparkings worden gereinigd

Donderdag 17 november 2022
Lommel - Carpoolparkings worden gereinigdZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nacht van de komende twee weekends de carpoolparkings in Limburg reinigen. Op die parkings geldt dan van vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend 6u een parkeerverbod.
Tijdens de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 november zijn de volgende parkings aan de beurt: Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren.  In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november reinigt het agentschap de carpoolparkings  Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen.

Hobbyclub in kerk Stevensvennen

Donderdag 17 november 2022
Lommel - Hobbyclub in kerk StevensvennenZoomEnige tijd geleden werd er een hobbyclub opgericht in de kerk van Stevensvennen. Het gebouw is herschapen in een knusse woonkamer waar ze met hun hobbyclub o.a. handwerken maken voor sterrenkindjes en protheses voor borsten.
Op woensdagnamiddag komen er solisten spelen, en fietsenmakers gebruiken het zelfs als atelier om gratis fietsen op te maken en te herstellen voor mensen die het niet breed hebben. Iedereen is bij hen welkom. En de insteek is steeds om het leuke aan het aangename te koppelen en om mensen te verbinden. Mooi toch? (Foto's Robert Boons)
Hobbyclub in kerk StevensvennenHobbyclub in kerk StevensvennenHobbyclub in kerk Stevensvennen
Zoom

Mathilda Vlemmix overleden

Donderdag 17 november 2022
Lommel - Mathilda Vlemmix overledenDinsdag is Mathilda Vlemmix overleden, de weduwe van de op 6 juli gestorven André Engelen. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Rustpauze voor gedeputeerde Lambrechts

Donderdag 17 november 2022
Bert Lambrechts, Limburgs gedeputeerde van o.m. Milieu en Klimaat, Onderwijs, Veiligheid, Waterbeheer en Mobiliteit, neemt op doktersadvies rust, minstens tot en met 1 januari 2023. Dat heeft het provinciebestuur vandaag bekendgemaakt. Lambrechts: "Het is een feit dat ik in het rood ben gegaan en te lang alle signalen heb genegeerd. Mijn arts heeft mij met de neus op de feiten moeten drukken. Op zijn advies zal ik mijn activiteiten drastisch moeten terugschroeven. Het leven, mijn familie, mijn vrienden en (…) Het hele nieuwsbericht

Kentekenplaten gestolen

Woensdag 16 november 2022
Lommel - Kentekenplaten gestolenIn de Oude Heidestraat is gisteren de diefstal van twee kentekenplaten vastgesteld. Ze hingen op een Fiat Punto.

'De kanarie in de koolmijn'

Woensdag 16 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Tussen 1973 en 2018 verminderde het gemiddelde aantal zaadcellen bij mannen wereldwijd met meer dan 50 procent. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek onder leiding van de Hebreeuwse universiteit in Jeruzalem en de Icahn School of Medicine in New York.
Sinds 1972 daalde het gemiddelde aantal zaadcellen elk jaar met ongeveer 1 procent, aldus de onderzoekers. Maar sinds (…) Het hele nieuwsbericht

Niet bang zijn voor een wolf...

Woensdag 16 november 2022
Lommel - Niet bang zijn voor een wolf...Zoom...ook al passeert hij door je tuin. Dat zegt het Natuurhulpcentrum (NHC) naar aanleiding van de hysterische berichten over een wolf die over een weide in de buurt van woningen loopt. Het NHC: "Er duiken af en toe beelden op van wolven die 's ochtends of 's avonds doorheen tuinen lopen. Net zoals elk ander wild dier is het normaal dat dieren soms door tuinen passeren. Ze doen dit trouwens al 5 jaar, dagelijks, maar zeker jonge dieren zijn vaak wat vroeger of later actief dan gemiddeld. Met 9 opgroeiende (…) Het hele nieuwsbericht

Oude oranje textielzakken inruilen

Woensdag 16 november 2022
Lommel - Oude oranje textielzakken inruilenVanaf 2016 worden er in onze stad tot vijf soorten afvalzakken met dezelfde ophaalwagen opgehaald. Lommel was piloot om dit nieuwe ophaalsysteem te testen. Vanaf begin dit jaar wordt het afval in 35 gemeenten volgens dit systeem ingezameld. Tijdens de proeffase werden de verschillende afvalzakken handmatig uitgesorteerd. Sinds 1 januari 2022 worden de afvalzakken op basis van hun kleur uitgesorteerd  in een automatische sorteerinstallatie. De huidige afvalzakken die verkocht worden hebben daarom een (…) Het hele nieuwsbericht

Neos verdiepte zich in… de string

Woensdag 16 november 2022
Lommel - Neos verdiepte zich in… de stringZoomAfgelopen maandag was Erna Siebens te gast bij Neos, met een boeiende lezing over 'de string'. Ze was al eerder te gast in Lommel, met haar voordracht “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand”. En dat was zulk een succes dat Neos haar terug boekte! Een waterval van woorden, in sappig “Antwaarps beschaafd”, alleen te onderbreken voor koffie en koek, alles inclusief! Heerlijke vertellingen over het ondergoed gedurende méér dan 3000 jaar. De eerste string dateert van (…) Het hele nieuwsbericht
Neos verdiepte zich in… de stringNeos verdiepte zich in… de string
Zoom

Wisselvallig en winderig

Woensdag 16 november 2022
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig en winderigEen omvangrijke en krachtige depressie nabij IJsland is de sturende motor voor het weer in onze streken. Storingen en buien bereiken onze regio met de regelmaat van de klok, maar tussendoor is er ook wel ruimte voor de zon. Bij momenten staat er veel wind en de temperaturen gaan stilaan omlaag. In het weekend blijven de maxima onder 10 graden.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar er komen stilaan stapelwolken opzetten die rond en kort na de middag enkele lokale buien lossen. Later in de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Alle  kindjes verdienen fijne feestdagenZoomEnkele Lommelaren organiseren volgende week een inzamelactie voor speelgoed. Op deze manier willen ze ervoor zorgen dat alle kindjes fijne feestdagen kunnen beleven. Met de huidige energiecrisis wordt het voor heel wat gezinnen steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarenboven is speelgoed in een jaar tijd ook bijna 5 procent duurder geworden. Veel gezinnen kunnen extraatjes zoals speelgoed niet langer betalen. Daarom organiseren enkele Lommelaren een speelgoed inzamelactie. Ze hebben zelf (…) Het hele nieuwsbericht
Samen met jou wil stad Lommel werken aan een beter beleid voor verenigingen en vrijwilligers, want zij zijn niet alleen erg belangrijk voor hen, maar ook rechtstreeks voor jou of je gezin. In de Nationale DOE-meter vragen ze jouw mening. Via een uitgebreide vragenlijst willen ze weten wat volgens jou al goed gaat en waar de noden liggen. Waar is er bijvoorbeeld nog meer ondersteuning nodig vanuit het lokaal bestuur? Hoe werkt het? Deelnemen is heel eenvoudig.  Het onderzoek loopt van 15 november t.e.m. (…) Het hele nieuwsbericht

Registreer je bij De Watergroep

Woensdag 16 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Wordt er in je straat een lek vastgesteld of is er storing in het waterleidingnetwerk? Dan brengt De Watergroep je graag proactief op de hoogte via een e-mail of sms. In dat bericht vermeldt ze wat er precies aan de hand is, hoe lang de storing zal duren en wanneer de situatie terug genormaliseerd is. Wil je deze updates ontvangen? Dan kan je je gegevens toevoegen via de klantenzone op de website van De Watergroep

Rudi Lommers overleden

Dinsdag 15 november 2022
Lommel - Rudi Lommers overledenGisteren is Rudi Lommers overleden. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Zijn urne wordt bijgezet in het graf van zijn broer op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Inbraak in woning in Rolstraat

Dinsdag 15 november 2022
Lommel - Inbraak in  woning in Rolstraat
Er is ingebroken in een woning aan de Rolstraat. Over de buit is niets geweten. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Vrouw (49) gewond bij aanrijding

Maandag 14 november 2022
Een 49-jarige vrouw is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in de Bevrijdingslaan. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8 uur.

Bromfietser (17) gewond bij botsing

Maandag 14 november 2022
Lommel - Bromfietser (17) gewond bij botsingIn de Duinenlaan botsten vanmorgen een auto en een 17-jarige bromfietser. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Grensgevallen
Het Nederlandse kabinet gaat ruim 850 miljoen vrijmaken voor de bereikbaarheid van de regio Eindhoven. Er komt een ondergronds busstation en er wordt een busbaan naar het chipmachinebedrijf ASML en de High Tech Campus aangelegd. Ook de capaciteit van het spoor wordt vergroot. Voor de komende jaren zullen er 70.000 extra werknemers nodig zijn in de regio terwijl de stad naar een inwonersaantal van 300.000 groeit. De regering wil de bouw van tienduizenden extra woningen mogelijk maken.

Vaarwel Vader Abraham...

Maandag 14 november 2022
Lommel - Vaarwel Vader Abraham...ZoomPierre Kartner wwas zijn échte naam, maar niemand die deze gebruikte. Onder de naam Vader Abraham maakte hij, vooral in de jaren zeventig en tachtig de éne hit na de andere. Nu kan hij 'hierboven' gaan zingen... (Foto Robert Boons)

Heel wat rugbymatchen dit weekend

Maandag 14 november 2022
Lommel - Heel wat rugbymatchen dit weekendZoomDe Lommelse Murphy's hebben er een lang en druk weekend opzitten. Na het Sint-Maartenspel op donderdag, trainden enkel de mannen en vrouwen op vrijdagavond voor hun game-day op respectievelijk zondag en zaterdag. Zaterdagochtend trokken de drie musketiertjes van de U10 met een bijna voltallig U12-team naar Heusden om er een Limburgs tornooi te spelen. Ze leerden er niet enkel bij over de moeilijke rugbyspelregels en -tactiek, maar ook zelfbeheersing en 'gecontroleerde agressie' werden hen (…) Het hele nieuwsbericht
Heel wat rugbymatchen dit weekendHeel wat rugbymatchen dit weekend
Zoom

Week van het afvalteam

Maandag 14 november 2022
Lommel - Week van het afvalteamZoomOp de stelplaats van Limburg.net in Beringen kregen de afvalophalers vandaag een cadeautje in het kader van de Week van het afvalteam. Deze Vlaamse campagne benadrukt dit jaar de topprestaties van de afvalophalers want wat zij doen is topsport. De afvalophalers van Limburg.net lopen dagelijks gemiddeld 8,37 km en ze tillen natuurlijk ook wat gewicht. Om dat in de kijker te zetten, werden ze vandaag in Beringen getrakteerd op een massage, een receptie en een presentje. Limburg.net roept iedereen op om hun afvalteam te bedanken via een tekening aan het raam of op de afvalzak. Een dikke duim mag ook!
Week van het afvalteamWeek van het afvalteam
Zoom

Virginie Berckmans overleden

Maandag 14 november 2022
Lommel - Virginie Berckmans overledenOp 11 november is Virginie Berckmans overleden, de echtgenote van François Walthery. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt donderdag (15.30 uur) plaats in aula 't Sant. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Rina Wuyts overleden

Maandag 14 november 2022
Lommel - Rina Wuyts overledenZaterdag is Rina Wuyts overleden, de echtgenote van Roland Vansteenkiste. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

0-3 verlies voor Lovoc-dames B

Maandag 14 november 2022
Lommel - 0-3 verlies voor Lovoc-dames BZoomOp de zesde speeldag van deze competitie moesten de dames B van Lovoc (foto) thuis spelen tegen Davost Sint-Truiden E. Sint-Truiden prijkt op plaats 2 in het klassement, terwijl het Lovoc-team helaas de onderste positie inneemt.
Sint-Truiden ging goed van start in set 1 en maakte meteen een prachtige opslagreeks van 6 punten. Daarna ging na goed verdedigen en een mooie aanval van Lovoc de stand naar 2-6 voor Sint-Truiden. Na een lange rally waarin de Lommelse dames veel inzet toonden op (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Leën overleden

Maandag 14 november 2022
Lommel - Henri Leën overledenGisteren is Henri Leën overleden, de echtgenoot van Lydia Jonkers. Hij was 71 jaar. De crematie en het afscheid zullen in besloten kring plaatshebben. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in funerarium Severens in de Schansstraat.

Kijk eens naar dat Gezondheidskompas

Maandag 14 november 2022
Vlaanderen zet sterk in op preventie en het bevorderen van de gezondheid van burgers met tal van initiatieven. Een gezonde levensstijl of het vroegtijdig ontdekken van problemen kan heel wat gezondheidsrisico’s of zware problemen voorkomen. In samenwerking met de Diabetes Liga en op initiatief van het agentschap Zorg en Gezondheid werd het ‘Gezondheidskompas’ ontwikkeld. Via een online webapplicatie op gezondheidskompas.be (…) Het hele nieuwsbericht

Tiny Leten overleden

Maandag 14 november 2022
Lommel - Tiny Leten overleden
Op 11 november is Tiny Leten overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Louis Paesen en de levenspartner van Guido Baeken. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorum Stuifduin. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Wittesr aan de Adelberg.
Lommel - Sint-Maarten op bezoek bij de SpelingZoomKleuterschool De Speling van het Centrum en Eltenbos hebben Sint-Maarten op bezoek gehad  Hij arriveerde met een mooi versierde koets met twee pony’s, waarvoor dank aan Britt en Danny Luyckx. Ze hebben een rondje op Eltenbos gereden met daarachter al de kinderen en hun familie  De kinderen hadden ook een mooie lampion gemaakt. Toen Sint-Maarten het vuur had aangestoken konden ze allen genieten van hotdog en een drankje, waardoor het een gezellige avond werd. (Foto’s Rina Loos)
Sint-Maarten op bezoek bij de SpelingSint-Maarten op bezoek bij de SpelingSint-Maarten op bezoek bij de Speling
Zoom

Vader Abraham overleden (2)

Zondag 13 november 2022
Lommel - Vader Abraham overleden (2)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Meubels gestolen uit garage

Zondag 13 november 2022
Lommel - Meubels gestolen uit garageEr is ingebroken in een garage aan de Bondgenotenlaan. Er zijn meubels gestolen. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Actievoerders houden niet op

Zondag 13 november 2022
Lommel - Actievoerders houden niet opZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Vlotte winst voor Kattenbos

Zondag 13 november 2022
Lommel - Vlotte winst voor KattenbosVerbroedering speelde gisterenavond bij Sp. Wijchmaal. Toen de stand 1-0 was, werd de wedstrijd door de scheidsrechter stilgelegd omdat twee spelers bij een kopduel gewond waren geraakt en naar het ziekenhuis moesten overgebracht worden. Brentl Geysmans van Verbroedering lag zondagavond nog op intensieve zorg met een kleine hersenbloeding; de speler van Wijchmaal heeft het ziekenhuis mogen verlaten. Hij had een hersenschudding en een gekneusde heup.
Kattenbos won vlotjes van Eendracht Houthalen met 4-1 terwijl Lutlommel met 1-0 de boot inging bij Maasland NO. Grenstrappers Kolonie tot slot verloor toch wel eerder onverwacht bij staartploeg Neeroeteren met 5-3. De supporters hebben in ieder geval wél veel goals gezien!
Lommel - Basket Lommel wint na verlengingen bij OxacoBasket Lommel maakte het wel erg spannend gisterenavond bij Oxaco. Na de reguliere speeltijd stond het 77-77 en dus kwamen er verlengingen aan te pas, waarbij Lommel helemaal op het einde alsnog het laken naar zich toetrok en won met 85-87 (Quarters: 23-23, 23-12 (46-35), 14-27 (60-62), 17-15 (77-77), 8-10)
Lommel kende een matige start waardoor Oxaco met Blanchart (24), Van Oosterwijck (17) en Van Hoey (17) een voorsprong uitbouwde tot 46-35 aan de rust. Coach McCollum bracht zijn (…) Het hele nieuwsbericht
In eerste promo mannen van het volleybal heeft Lommel A met 0-3 verloren van Stalvoc Beverlo B.

De krenten uit de pap

Zondag 13 november 2022
Chel mag het zeggen
Lommel - De krenten uit de papNet ‘Meester Frank’ van ‘Kommil Foo’ gehoord op de radio. Mooie tekst toch? Het gaat over een ventje dat in de klas ‘domkop’ genoemd werd. En nu brengt hij meester Frank ervan op de hoogte dat hij de kans dat hij nog ooit in de klas verschijnt, eigenlijk klein acht. Hij voelt zich immers een ruimtevaarder. En vooral de laatste zin van het liedje is magistraal: “Oh, en voor ik het vergeet, Linda van slagerij Van Gool, komt waarschijnlijk ook niet meer naar (…) Het hele nieuwsbericht

Kwart werknemers werkt parttime

Zondag 13 november 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 werkte 26,5% van de medewerkers in deeltijd. Deeltijdwerk betreft 42,1% van de vrouwelijke werknemers en 11,6% van de mannelijke werknemers. Viervijfdetijdswerk is de meest populaire deeltijdregeling, zowel voor vrouwen als voor mannen. Voor vrouwelijke werknemers zijn de belangrijkste redenen om in deeltijd te werken 'zorg voor kinderen of afhankelijke personen' (24,6%), gevolgd door 'andere persoonlijke redenen' (24,1%) en 'geen voltijdse baan kunnen vinden of uw baan is niet voltijds aangeboden' (…) Het hele nieuwsbericht

Portefeuille gejat uit auto

Zaterdag 12 november 2022
Lommel - Portefeuille gejat uit autoAan een handelszaak in Einde is een portefeuille uit een auto gestolen. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Martine Bielen overleden

Zaterdag 12 november 2022
Woensdag is Martine Bielen overleden. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Damesvoetbal: Fufo - Lommel 2-3

Zaterdag 12 november 2022
Lommel - Damesvoetbal: Fufo - Lommel 2-3In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS met 2-3 gewonnen van Fufo Beringen.

Maandag werelddiabetesdag

Zaterdag 12 november 2022
Sinds 1991 wordt jaarlijks op 14 november de Werelddiabetesdag georganiseerd. Op deze dag wordt er wereldwijd breed geïnformeerd over diabetes via tal van acties. Eén daarvan is het evenement "Stap mee tegen diabetes".
Dat meestappen kan morgen/zondag tijdens een wandeling in de Hechtelse duinen. Vertrek mogelijk tussen 9 en 14u bij het  vakantiepatronaat in de Sint-Lambertusstraat. Er zijn wandelingen voorzien van 5 km, 7 km of 13 km. Deelname: € 2,00 voor (…) Het hele nieuwsbericht

Krijgen we een strenge winter?

Zaterdag 12 november 2022
Lommel - Krijgen we een strenge winter?Zoom'Brengt Sint-Maarten zonneschijn, 't zal een koude winter zijn'.
Als we deze oude weerspreuk moeten geloven dan krijgen we een strenge winter. Want gisteren, op Sint-Maarten, kregen we mooi weer met een prachtige zonsondergang. (Foto Gust Ischen)
Het is maar dat je 't weet
Ondanks de populariteit van Sint-Niklaas en de opmars van de kerstman, blijft Sint-Maarten (Sinte-Mette) populair als volksheilige. Over de echte ontstaansgeschiedenis van het Sint-Maartenfeest wordt veel gespeculeerd.
Vaak wordt verondersteld dat het feest teruggrijpt op een Germaans winterfeest, maar ook een zuiver kerkelijke oorsprong is mogelijk. Na het zingen van de Sint-Maartenliedjes en nadat de kinderen hun geschenk hebben ontvangen van Sint-Maarten, keert hij volgens de traditie terug naar de (…) Het hele nieuwsbericht

Droog tot maandag

Vrijdag 11 november 2022
Weerbericht
Lommel - Droog tot maandagAlvast tot maandag in de late namiddag blijft een hogedrukgebied het weer bepalen in onze streken met aangename maxima, maar wel koude nachten. Na de doortocht van een storing op maandagavond wordt het wisselvallig en iets koeler. De nachten worden dan wel weer wat zachter.
Morgen maakt de zon opnieuw haar opwachting en kan ze nagenoeg de hele dag het weerbeeld domineren. Er komen slechts enkele hoge wolkensluiers voor en het blijft uiteraard droog. Na een koude ochtend bij minima rond 4 graden kan het (…) Het hele nieuwsbericht

Vader Abraham overleden

Vrijdag 11 november 2022
Lommel - Vader Abraham overledenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Thérèse Vanhove overleden

Vrijdag 11 november 2022
Gisteren is Thérèse Vanhove overleden, de weduwe van Gerard Wellens. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopneming in Leopoldsburg, gevolgd door de crematie en asverspreiding op begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: dinsdag (18.30-19.00 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Lommel - Operationeel parkeren en verbeeldend LommelZoom‘Achteruit parkeren’. En op het bordje staat voorbeeldig pictografisch weergegeven wat precies de bedoeling is: een plaatje van twee auto’s, waarvan er één verkeerd staat – met de neus naar voren en die heeft een rood kruis dwars erover  – en één die wel juist in het vak staat. Dat doet mij denken aan de verkeerscode op verschillende militaire terreinen waar ik in mijn werkzame leven veel heb geparkeerd. Daar werd het ‘operationeel parkeren’ (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
22,9 procent van de Vlaamse huishoudens heeft geen auto tegenover 25 procent van de Waalse en 53,7 procent van de huishoudens in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 47,1 procent van de Belgische huishoudens heeft één auto, 20,3 procent heeft er twee en 5,6 procent meer dan twee. De cijfers slaan op 2021. (Statbel).

Kamal zoekt Limburgse ondernemers

Vrijdag 11 november 2022
Radio en TV
Lommel - Kamal zoekt Limburgse ondernemersZoomVoor het derde seizoen van Andermans Zaken zoekt Kamal Kharmach gepassioneerde Limburgse ondernemers bij wie de zaken niet zo goed gaan. Dat mogen eenmanszaken zijn, familiebedrijven, ambachten, winkels, maar evengoed een vzw … Alles is mogelijk. Andermans Zaken is een tv-programma op één waarin Kamal Kharmach ondernemers en organisaties die in slechte papieren zitten, begeleidt naar een betere toekomst. Kamal is zelf ondernemer en docent economie en hij laat zich bijstaan door (…) Het hele nieuwsbericht

Boeren betalen 1/3 meer voor grondhuur

Donderdag 10 november 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 betaalden Belgische boeren een derde meer voor grondhuur dan in 2011. Vorig jaar moest een Belgische landbouwer gemiddeld 322 €/ha per jaar betalen voor de huur van akkerland en 280 €/ha voor grasland. In 10 jaar tijd is de pachtprijs van landbouwgrond van akkerland met 33% gestegen en die van grasland met 21%. De prijsstijging is het belangrijkst in Vlaanderen. (Statbel)

Geert Ramaekers overleden

Donderdag 10 november 2022
Lommel - Geert Ramaekers overledenGisteren is Geert Ramaekers overleden. Hij was 56 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Een nieuwe operatierobot

Donderdag 10 november 2022
Lommel - Een nieuwe operatierobotZoomDe urologen van het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt voerden vandaag hun eerste operatie uit met de Da Vinci operatierobot. Tegelijkertijd neemt Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) op campus Sint-Jan in Genk een tweede robot van hetzelfde type in dienst.
De Da Vinci robot is het neusje van de zalm binnen de robotchirurgie. Het geavanceerde toestel is niet meer weg te denken binnen de reguliere (chirurgische) praktijk. Met de voortdurende toename van het aantal minimaal invasieve (…) Het hele nieuwsbericht

GSM-gebruik aan het stuur? Rijverbod!

Donderdag 10 november 2022
Lommel - GSM-gebruik aan het stuur? Rijverbod!ZoomWie volgende week betrapt wordt op gsm-gebruik aan het stuur is zijn rijbewijs voor een periode van acht dagen kwijt. Bovendien zal hij/zij zich moeten verantwoorden voor de politierechter. Dat heeft parket Limburg vanmiddag bekendgemaakt.
“Afleiding door GSM-gebruik achter het stuur is één van de killers in het verkeer. Volgens studies is er in 8% van de dodelijke ongevallen sprake van GSM-gebruik. Vertaald naar slachtoffers betekent dat 50 doden en 4500 gewonden per jaar. Het is duidelijk een hardnekkig probleem," aldus het parket. "Bestuurders weten dat het niet mag, maar denken toch vaak dat het kan. Een mentaliteitswijziging is noodzakelijk." Vandaar deze actie, dus. (Foto Pexels)

Morgen 11 november: wapenstilstand

Donderdag 10 november 2022
Lommel - Morgen 11 november: wapenstilstandZoomHet is een moment om ook in Lommel stil te staan bij de voorbije grote oorlogen die in Europa en de rest van de wereld in het verleden gestreden zijn.  We herdenken hierbij de gevallen strijders die voor ons vaderland gevochten hebben, maar staan ook stil bij het vele verdriet en verlies die veroorzaakt worden door dit zinloos geweld. Jammer genoeg hebben sommigen nog steeds geen lessen getrokken uit het verleden... Daarom hopen we - net als het monument voor oorlogsslachtoffers dat op ons Kerkplein staat - op een snelle terugkeer van vrede in Oekraïne. (Illustratie Dirk Van Bun)
Lommel - 'Nacht van de Geschiedenis' in GlazenHuisZoomDeze week vindt in heel Vlaanderen de week van de 'Nacht van de Geschiedenis' plaats. Het algemene thema dit jaar is: 'Trots in Vlaanderen'. Davidsfonds Lommel organiseerde een avond met als titel: 'Lommel, trots op Glas' in samenwerking met het GlazenHuis en Sibelco. Glas heeft doorheen de geschiedenis steeds een prominente plaats ingenomen in Lommel. De talrijke deelnemers werden ingedeeld in drie groepen en kregen onder begeleiding van enthousiaste gidsen een rondleiding in het GlazenHuis. (…) Het hele nieuwsbericht
'Nacht van de Geschiedenis' in GlazenHuis'Nacht van de Geschiedenis' in GlazenHuis'Nacht van de Geschiedenis' in GlazenHuis
Zoom

Jean Truyens overleden

Woensdag 9 november 2022
Lommel - Jean Truyens overledenIn WZC Ploegdries in Lommel is vandaag Jean Truyens overleden, de echtgenoot van Mia Scheelen. Hij was geboren in Neerpelt en werd 87 jaar. Volgende week woensdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Minder Belgen weduwe of weduwnaar

Woensdag 9 november 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 verloren 41.885 personen hun echtgenoot en werden zo weduwe of weduwnaar: 69,1% vrouwen en 30,9% mannen. Het aantal verweduwingen daalde met 7,3% ten opzichte van het COVID-19-jaar 2020 ; ten opzichte van 2019 was er een lichte stijging. Ten opzichte van de pre-COVID-jaren 2019, 2018 en 2017 blijft het Belgische cijfer verweduwingen wel aan de hoge kant met respectievelijk + 5,6%, +3,9% en +4,1% meer verweduwingen in 2021. Meer dan de helft van de weduwen en weduwnaars was ouder dan 75 jaar (55,1%). (…) Het hele nieuwsbericht

Goedbedoelde raad

Woensdag 9 november 2022
Danny doet Danny
Lommel - Goedbedoelde raadHeel af en toe voel ik de behoefte om mijn aandoening uit de doeken te doen. Zoals nu. Ik lijd aan dwangmatig dubbelzinnig denken en wervelende woordspelerigheid, vrij vlot te verwarren met vervelende woordspelerigheid. Regen maakt mij neerslachtig, zeg ik weleens, terwijl ik er geen hol van meen. ’t Is gewoon enorm bevredigend om regen en neerslag in één zin uit te spreken, zonder dat iedereen dat meteen doorheeft. Sporadisch neem ik wel eens de trein. Excuseer.

Gelukkig leef ik er al (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (74) gewond bij botsing

Dinsdag 8 november 2022
Deze namiddag rond 14 uur gebeurde een kop-staartaanrijding op de Evence Coppéelaan in Genk. Een 74-jarige vrouw uit Lommel raakte daarbij gewond.

'Vrouwen zijn geen puppy's'

Dinsdag 8 november 2022
Vandaag gelezen
Vrouwen zijn een geschenk. God heeft de man niet geschapen en hem daarna een puppy gegeven om mee te spelen. Hij heeft man en vrouw geschapen als gelijken. (Paus Franciscus op Kerknet)

Liliane Rooymans overleden

Dinsdag 8 november 2022
Lommel - Liliane Rooymans overledenGisteren is Liliane Rooymans overleden, de echtgenote van Leo Maussen. Zij was 69 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Zonnig en zacht

Dinsdag 8 november 2022
Weerbericht
Lommel - Zonnig en zachtNa de doortocht van een storing op woensdag bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Het wordt dan stabiel en rustig weer met vrij veel zon. De maxima zijn hoog voor de tijd van het jaar, maar de nachten worden kouder en er is kans op nevel en lokaal mist.
Vandaag staat er een strakke zuidelijke wind met windstoten tot 50 km/u. Wolkenvelden wisselen af met enkele opklaringen. Er is ook ruimte voor de zon, al zijn de wolken vaak in de meerderheid. Tot de avond blijft het, op een enkele bui in (…) Het hele nieuwsbericht

Zjang Vansummeren overleden

Dinsdag 8 november 2022
Lommel - Zjang Vansummeren overledenGisteren is in Pelt Zjang Vansummeren overleden, de echtgenoot van Linda Hotterbeekx. Hij was 72 jaar. De uitvaartdienst en de asverstrooiing vinden in besloten kring plaats. Begroeting: donderdag (17.30-18.15u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Geen stipte treinen?

Dinsdag 8 november 2022
Vandaag gelezen
"Wanneer het slecht gaat met de trein, gaat het slecht met de samenleving."
(Sander Schimmelpenninck in de Volkskrant)

Weer fiets gejat in Kristalpark

Maandag 7 november 2022
Lommel - Weer fiets gejat in KristalparkEr is een fiets gestolen aan een bedrijf aan de Gerard Mercatorstraat in het Kristalpark. De politie kreeg vandaag melding van de feiten. Het gaat al om de vierde fietsdiefstal op dit bedrijventerrein.

Karel Mols overleden

Maandag 7 november 2022
Lommel - Karel Mols overledenGisteren is Karel Mols (78) overleden, de echtgenoot van Lisette Peeters. Hij woonde in Lommel maar was afkomstig uit Leopoldsburg. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Rijdt uw bus woensdag?

Maandag 7 november 2022
Woensdag is er op initiatief van de vakbonden een stakingsactie in het land. Die kan gevolgen hebben voor het openbaar vervoer. Wat De Lijn betreft kan men achter deze link nagaan welke bussen rijden. Ritten die stilliggen worden niet getoond.

Energiepremie heeft vertraging

Maandag 7 november 2022
Het is maar dat je 't weet
De federale energiepremie van 196 euro voor gas en elektriciteit kan in november nog niet worden toegekend, maar wordt in december dubbel verrekend op de energiefactuur. Dat heeft premier Alexander De Croo gezegd bij La Première (RTBF), meldt De Tijd.

'Het Glasfabriek'

Maandag 7 november 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - 'Het Glasfabriek'Zoom“Ik blijf erbij: met geen deurwaarder of politie krijgen ze me hier weg”, stelt hij. Dit staat in Het Belang van Limburg van 14 augustus 2008. Het doet iets met de waardigheid van mensen. Men had al jarenlang de dreiging ervaren. Mensen waren vastbesloten zich niet hun huis te laten uitzetten. Zij hadden immers toezeggingen gekregen dat zij de rest van hun leven konden blijven wonen in de huizen die al van hún ouders waren geweest. En dan gebeurt het toch. De wijk die de ‘Glasfabriek’ (…) Het hele nieuwsbericht

Een lang maar niet eeuwig bestaan

Maandag 7 november 2022
Lommel - Een lang maar niet eeuwig bestaanZoom                                                                  (Foto Robert Boons)

Alleenstaande ouders gezocht

Zondag 6 november 2022
In het voorjaar opende ’t Vliegertje, een kinderopvanginitiatief dat zich vooral richt op alleenstaande ouders die de stap zetten naar opleiding en werk en daardoor een snelle en gerichte kinderopvang nodig hebben. In de zijlijn van dit initiatief wil men nu de drempels van alleenstaande ouders in kaart brengen die ze ervaren als ze een opleiding willen starten.
In opdracht van Welzijnsregio Noord-Limburg en SyntraPXL Campus Pelt voert Expertisecentrum PXL Social Work Research (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Bekerwinst voor dames en jongens U15 van LovocZoomHet was weer bekerweekend in het volleybal. Bij de senioren moesten de heren A en dames A thuis aan de bak. De heren A, uitkomend in 1ste provinciale, beten de spits af, tegen 3de provincialer Fit VBC Ham. In de competitie hebben ze het al erg moeilijk, nu ging het blijkbaar in de beker ook niet vlotjes. Fit Ham is wel leider in promo 3A, en bleek dus een zeer taaie klant. De Lommelse heren verloren met 0-3 (21-25, 19-25 en 15-25). Met nog 1 wedstrijd te gaan in de poulefase zit de volgende ronde er (…) Het hele nieuwsbericht
Bekerwinst voor dames en jongens U15 van Lovoc
Zoom

Inbraak op Ruwe Heuvelweg

Zondag 6 november 2022
Lommel - Inbraak op Ruwe HeuvelwegAan de Ruwe Heuvelweg is ingebroken in een auto. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Enkel Lutlommel kan winnen

Zondag 6 november 2022
Lommel - Enkel Lutlommel kan winnenLutlommel won gisteren reeds met 3-1 van Exc. Hamont, Verbroedering verloor vandaag met 0-2 van SV Breugel, en Kattenbos ging zwaar onderuit bij de leider, Turkse FC met 4-0. Kolonie tot slot speelde 3-3 gelijk tegen KSK Meeuwen B.
Het is maar dat je 't weet
In België is het percentage van de bevolking tussen 16 en 74 jaar dat moeilijkheden of grote moeilijkheden ondervindt om rond te komen, gestegen van 11,7% in het derde kwartaal 2021 tot 16,1% in het tweede kwartaal 2022. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van de driemaandelijkse enquête over de levensomstandigheden van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Dit aandeel is het grootst in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met 29,4%. Daarna volgt Wallonië met 21,1% en Vlaanderen met 10,8%.
Lommel - Basket Lommel klopt Gembo BorgerhoutBasket Croonen Lommel gaf gisterenavond Gembo Borgerhout partij, en won verdienstelijk met 81-66 (Quarters: 30-23, 16-9 (46-32), 23-25 (69-57), 12-9)
Lommel startte sterk tegen Gembo in het eerste quarter (30-23). Deze score werd nog vergroot tot 46-32 aan de rust. Uiteindelijk bleef deze voorsprong behouden tot op het einde en plaatste Louis Dubois het orgelpunt met een 3op3 score terwijl Tom Ackermans topscorer werd met 17 punten. Door deze overwinning sluit Lommel opnieuw aan in de rangschikking.
Scores  Lommel: Tom Ackermans 17, Bram Schelkens 8, Matts De Keuster 13, Enrico Montanari 5, Toon Wesenbeek 15, Wietse Jacobs 13, Jules Bouts 2, Louis Dubois 6, Sander Bollen 2.

Lichtjes in het donker

Zondag 6 november 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - Lichtjes in het donkerIk had een leesprobleem. Meer bepaald met lezen in het donker. Nu zal u zeggen, dan doet u toch gewoon een lichtje aan. Nee, zo eenvoudig is het niet, want als de andere persoon wil slapen moet het licht uit. Dan heb je dus een leesprobleem.
Op de radio vertelde acteur Wim dat hij in bed altijd een hoofdlamp draagt om te lezen. U weet wel, een elastiek met een lampje aan, dat men gebruikt om in het donker te wandelen. “Het werkt fantastisch”, zei acteur Wim. “Het is alsof je ogen licht (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Sportsector krijgt Vlaamse energiesteunZoomVlaams minister van Sport Ben Weyts wil sportclubs op zowel korte als lange termijn ondersteunen tijdens deze energiecrisis. Vlaanderen heeft hiervoor een steunpakket van € 53 miljoen klaar, dat in de eerste plaats inzet op structurele maatregelen. “Heel wat van onze sportclubs zijn in deze crisis extra kwetsbaar, omdat ze in het verleden onvoldoende hebben kunnen investeren in energiezuinigheid en duurzaamheid. We moeten deze crisis aangrijpen om een structurele verbetering te realiseren voor de clubs", zegt de minister.

Damesvoetbal: Lommel - Zonhoven 1-2

Zaterdag 5 november 2022
Lommel - Damesvoetbal: Lommel - Zonhoven 1-2In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS van Zonhoven Utd verloren met 1-2.

Koud weekend

Zaterdag 5 november 2022
Weerbericht
Lommel - Koud weekendAan de voorzijde van een storing, die zondag over onze streken schuift, kan een mobiele wig voor droog en stabiel weer zorgen. Er wordt echter wel koude lucht aangevoerd. Na de doortocht van de storing op zondag wordt het na het weekend zachter, maar licht wisselvallig.
Vandaag is het koud in de ochtend en de maxima komen niet hoger dan 11 of 12 graden. De dag start wel vrij zonnig, maar na de middag is er meer bewolking. Het blijft overwegend droog en de wind waait matig uit het (…) Het hele nieuwsbericht

Op naar Lommel SK 90

Zaterdag 5 november 2022
Lommel - Op naar Lommel SK 90Morgen zondag staat helemaal in het teken van feestelijkheden rondom het 90-jarig bestaan van Lommel SK! Om 12:30 uur openen de club- en stadsbestuur, de (ex)-voorzitters en jullie het 'Lommel SK pop-up museum', naast het Glazen Huis in het centrum. Om 13:30 stappen alle jeugdspelers en fans achter het orkest aan richting stadion. Om 15.45 is er dan de ploegenvoorstelling van alle jeugd en G-teams, vlak voor de wedstrijd tegen Beerschot om 16.00 uur. Na de wedstrijd is er ook nog een heel programma in de feesttent om terug te kijken samen met de LSK Legends, onder leiding van Dave Peters. Trek daarna zeker  je dansschoenen aan want dan volgt er livemuziek om dit 90-jarig jubileum feestelijk af te sluiten!
Het is maar dat je 't weet
Boudewijn de Groot (78) heeft een nieuwe plaat gemaakt, zijn veertiende album al. Dat melden enkele Nederlandse media. De plaat heet "Windveren" en de zanger wil er vooral de jeugd mee aanspreken. Het album telt twaalf liedjes en er zit een boek bij met interviews. Begin volgend jaar komt ook een nieuwe plaat uit van Vreemde Kostgangers, de band waarvan de Groot deel uitmaakte, samen met Georges Kooymans en Henny Vrienten. Het zal de laatste plaat van die band zijn, want Kooymans is ziek - hij heeft ALS - en Henny Vrienten overleed in april.

Lizette Derikx overleden

Vrijdag 4 november 2022
Op 31 oktober is Lizette Derikx (74) overleden. Zij woonde in Lommel en was afkomstig uit Overpelt. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Lommel - Jeannine van Och in de bloemetjes gezetZoomOp het jaarlijkse Herfstfeest van OKRA trefpunt Barrier werd voorzitster Jeannine van Och met recht en reden in de bloemetjes gezet. Na 10 jaar tomeloze inzet voor het trefpunt Barrier, maar ook voor heel het Lommelse gewest, geeft Jeannine nu de fakkel van het voorzitterschap door. De namiddag werd rijkelijk gevuld met een feestelijke maaltijd, gevolgd door een hilarisch optreden van de Drie Wijzen! Tijdens het officiële gedeelte zette Mark in naam van alle leden op een bijwijlen emotionele en originele wijze bruggenbouwster Jeannine, uiteraard ook haar echtgenoot Frie, in de bloemetjes. Meer actuele info over OKRA Barrier vind je steeds op de website(Bijdrage Mark Jansen)
Jeannine van Och in de bloemetjes gezetJeannine van Och in de bloemetjes gezetJeannine van Och in de bloemetjes gezet
Zoom

Bommen tussen de aardappelen

Vrijdag 4 november 2022
Bij Farm Frites aan Maatheide werden vandaag weer twee oude projectielen tussen de aardappelen aangetroffen. Ze werden aan de kant gelegd in afwachting van de komst van DOVO.
Vanmiddag hebben de acht Noord-Limburgse lokale besturen, Welzijnsregio Noord-Limburg, DISV Regio Noord-Limburg en VDAB in Pelt een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze samenwerking beoogt een gezamenlijke arbeidsmarktstrategie met als doel de werkzaamheidsgraad in de regio te verhogen.
Noord-Limburg wordt gekenmerkt door een hogere werkzaamheidsgraad dan gemiddeld in Limburg, nl. 75,4%. De werkzoekendengraad ligt met 4,8% één procentpunt lager dan gemiddeld in Limburg (5,8%). (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Op 31 december 2021 waren er 1.094.607 btw-plichtige ondernemingen in België. Dit komt neer op een jaarlijkse groei van 4,2%, iets hoger dan in voorgaande jaren, toen die groei tussen 2016 en 2020 gemiddeld 3,9% per jaar bedroeg. Het aantal nieuwe ondernemingen bedroeg 114.559 eenheden, of 9,7% meer dan in 2020, terwijl 70.720 ondernemingen hun activiteiten staakten, of 9,9% meer dan in 2020. (Statbel)

Crematoria worden duurder

Vrijdag 4 november 2022
Het is maar dat je 't weet
De stijgende energieprijzen treffen ook de crematoria, zo meldt De Standaard. Ze overwegen hun tarieven te verhogen. Dat zal wellicht vanaf nieuwjaar gebeuren. ‘Tot hiertoe hebben nog niet alle crematoria hun prijzen verhoogd, maar ze zullen dit allicht tegen 1 januari wel doen om de ­hoge energie­prijzen te compenseren,’ aldus Tom ­Wustenberghs, algemeen ­directeur van Pontes dat ­het crematorium in Lommel beheert.
Het is maar dat je 't weet
Wie vanaf 23 november een huis of appartement verkoopt of schenkt dat van voor 2001 dateert, moet een extra attest toevoegen aan zijn verkoopdossier: het asbestattest. Wacht niet tot het laatste moment om dat document aan te vragen. ‘Want zonder attest geen verkoop,’ schrijft De Tijd.

Vakbondsactie op 9 november

Donderdag 3 november 2022
Lommel - Vakbondsactie op 9 novemberHet gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op woensdag 9 november een algemene actiedag. De actie is niet gericht tegen De Lijn, ook al neemt personeel van De Lijn eraan deel. De routeplanner van De Lijn zal vanaf maandagavond 7 november, zowel op de website als in de app, alle ritten tonen die zullen rijden op woensdag 9 november. Ritten die niet rijden, worden niét getoond. De routeplanner toont altijd de meest recente situatie en kan dus na maandag nog lichtjes wijzigen, bv. door last-minute ziektemeldingen van chauffeurs.
Het is maar dat je 't weet
Vorig jaar werden 22.156 huwelijken ontbonden; dat is een lichte stijging van 4% ten opzichte van het COVID-jaar 2020. Het aantal echtscheidingen blijft wel lager dan in 2019 (22.435) en alle voorgaande jaren sinds 2014. De duur van het huwelijk voor de echtscheiding verandert nauwelijks, met 15 jaar. Vier op de tien huwelijken eindigen in een echtscheiding. (Statbel)

Henk Duchemin overleden

Woensdag 2 november 2022
Lommel - Henk Duchemin overledenn Eksel is gisteren Henk Duchemin overleden, de echtgenoot van Sjack van der Looij. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Hij krijgt zijn laatste rustplaats op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: maandag 7 npvember (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Het is maar dat je 't weet
In 2021 gingen 37.768 koppels wettelijk samenwonen. Dit is een lichte stijging van 4% ten opzichte van 2020, maar het aantel ligt nog steeds ver onder het niveau van 2019 (40.801 aangiften). Er waren relatief meer paren die hun wettelijk samenwonen beëindigen (+12%), maar ook dit blijft ruim onder het niveau van 2019. De gemiddelde duur van wettelijk samenwonen vóór beëindiging blijft stijgen: van 5,2 jaar in 2020 naar 5,4 jaar in 2021. In 2021 was het huwelijk in 54,1% van de gevallen de reden voor het beëindigen van een wettelijk samenwonen en in 36,4% van de gevallen de verklaring in onderling overleg. In 2021 gingen ongehuwden voor het eerst wettelijk samenwonen rond de leeftijd van 31 jaar. (Statbel)

Louis Leen overleden

Woensdag 2 november 2022
Lommel - Louis Leen overledenGisteren is Louis Leen (82) overleden, de echtgenoot van Juliette Bloemen. Hij woonde in Mol maar was afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt maandag 7 november (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen. Begroeting: zaterdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
Lommel - Rugby-dames verder in Bronzen LigueZoomAfgelopen zaterdag speelden de twee tofste damesploegen uit de regio tegen elkaar. De Murphy’s Ladies trokken naar de Pinkbulls in Arendonk. Onder een stralende herfstzon en een zomerse temperatuur van 24 graden was het letterlijk ‘zwoegen en zweten’ geblazen. Een door blessures geteisterd Lommel kon helaas met slechts 13 dames ten strijde trekken. Hierdoor gaven ze de tegenpartij drie wissels cadeau.
Onze dames moesten het de volledige 80 minuten volhouden. En dat deden ze! Tijdens (…) Het hele nieuwsbericht
Rugby-dames verder in Bronzen LigueRugby-dames verder in Bronzen LigueRugby-dames verder in Bronzen LigueRugby-dames verder in Bronzen Ligue
Zoom
Lommel - Crea Samana Centrum maakt grafstukjesZoomDe crea-groep van Samana Lommel-Centrum maakte ter voorbereiding van Allerheiligen prachtige grafstukjes. Onder deskundige leiding, en met in het achterhoofd de herinnering aan één van hun dierbare overledenen, realiseerde elk een uniek kunstwerkje. De namiddag werd afgesloten met een gezellige babbel met koffie en koek. (Bijdrage Louisa Willekens)
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel