Het overige nieuws

Hendrik Jan Bokhorst overleden

Maandag 31 juli 2023
Lommel - Hendrik Jan Bokhorst overledenVandaag is Hendrik Jan Bokhorst overleden, de echtgenoot van Monique Gobbers. Hij was geboren in Renkum (Ned.) en werd 87 jaar. Het afscheid zal plaatsvinden in familiekring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Er is nog hoop

Maandag 31 juli 2023
De visie van Fobie
Lommel - Er is nog hoopZoom(Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
37 maanden cel: dat is de straf die een 18-jarige uit Balen heeft gekregen omdat hij twee minderjarigen de opdracht gaf een frituur in Olmen te overvallen. Bij de overval werd een schot gelost waarbij de frituuruitbater gewond raakte. De minderjarigen werden naar de jeugdrechtbank verwezen. (PG)

Miriam Claesen overleden

Maandag 31 juli 2023
Lommel - Miriam Claesen overledenGisteren is Miriam Claesen overleden, de echtgenote van Wilfried Luykx. Zij was 80 jaar en afkomstig uit Neerpelt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum.
Lommel - Ondertussen, op de Koning Leopoldlaan...ZoomDat is inderdaad een vraag die iedereen zich stelt... Of zitten we al in de herfst?
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Koning Boudewijn stierf 30 jaar geledenMorgen is het 30 jaar geleden dat Koning Boudewijn in zijn buitenverblijf villa Astrida in Motril in het zuiden van Spanje overleed ten gevolge van een hartstilstand. Hij was 62 jaar.

Nieuwe vennootschap: Tipi.ca

Zondag 30 juli 2023
Greetje Caubergs uit Lommel heeft de besloten vennootschap Tipi.ca opgericht met zetel aan Heuvel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer detailhandel in overgordijnen, kleding- en meubileringstoffen, huishoudtextiel en tapijten.

Yvo Vanmol overleden

Zondag 30 juli 2023
Lommel - Yvo Vanmol overledenVrijdag is Yvo Vanmol overleden, de echtgenoot van Rita Emmers. Hij was 66 jaar. Donderdag (10u) is er een afscheidsplechtigheid in het crematorium. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Ginette Dressen overleden

Zondag 30 juli 2023
Lommel - Ginette Dressen overledenGisteren is Ginette Dressen overleden, de weduwe van Julien Coenjaerts. Ze was geboren in Elisabethstad - het huidige Lubumbashi - en werd 88 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in familiekring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Lommel - KFC Hamont B - Lommel Kolonie 2-1KFC Hamont B heeft in de Beker van Limburg met 2-1 gewonnen van Grenstrappers Lommel Kolonie.
Lommel - Wijchmaal - Verbroedering Lommel 1-1In de Beker van Limburg hebben Sporting Wijchmaal en Verbroedering Lommel 1-1 gelijkgespeeld.
Lommel - Stal Sport - Lutlommel VV 1-4In de Beker van Limburg heeft Stal Sport met 1-4 verloren van Lutlommel VV.
Lommel - Ondertussen, in de Noordzee...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Lommel - Auto in brand gestoken op ParelstrandZoomVanmorgen werd op het Parelstrand een auto in brand gestoken. De wagen ontplofte en is totaal vernield (foto). Volgens getuigen gebeurde de brandstichting door jongeren. De politie heeft de zaak in onderzoek.

When in Rome...

Zaterdag 29 juli 2023
300 woorden van Rudi
Lommel - When in Rome..."Koop vooraf tickets", hadden ze ons gezegd. Zo gezegd, zo gekocht, maar in de luchthaven kregen we het bericht dat er iets mis was met onze tickets voor het Colosseum. "Och, we zien wel”, reageerden we onbezonnen.
Op de tweede dag van ons verblijf waren we vroeg op pad. We dachten er als eerste te staan, maar op de verkeersvrije laan naar het Colosseum was het drukker dan op een uitverkocht Rock Werchter. "You want tickets?", sprak een man ons aan. Het leek ons te duur.
Aan het Colosseum (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Lommel SK klopt Jong PSV met 6-1Lommel SK heeft zijn oefenwedstrijd tegen Jong PSV gewonnen met 6-1. Nieuwkomers Igor Vetokele, Lucas Schoofs, Karim Dermane en Dries Wouters kregen een basisplaats. Vetokele scoorde twee keer. De andere doelpunten werden gemaakt door Granell, de Grand, Aquilar en Vancsa.
Lommel - Kattenbos Sport verliest op strafschoppenIn de Beker van België speelden Kattenbos Sport en Herk FC vanmiddag 0-0 gelijk zodat er strafschoppen aan te pas kwamen. Die won Herk FC met 8-9. De wedstrijd werd vandaag gespeeld omdat Kattenbos morgen te weinig vrijwilligers heeft.
Op de Hana Grand Prix PBA-Tour in Zuid-Korea is Lommelaar Eddy Leppens uitgeschakeld. Hij verloor in de halve finales van de Spanjaard Palazon.

Regen, buien en wind

Vrijdag 28 juli 2023
Lommel - Regen, buien en windAan het wisselvallige weer komt voorlopig nog geen einde. Integendeel, de komende dagen mogen we geregeld regen en buien verwachten en er is ook kans op onweer. Alvast tot het einde van volgende week met het weekend inbegrepen is er nog niet dadelijk zomerweer in zicht. Bovendien staat er vaak flink wat wind en zijn de maxima eerder pover met slechts 20 graden.
Vandaag is het vaak zwaar bewolkt, maar af en toe kan ook de zon doorbreken. Er komen na de middag een aantal buien opzetten. Deze (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Auto vliegt in brand op RinglaanOp de Ringlaan vloog deze namiddag een auto in brand. De brandweer was het vuur snel meester. Vermoedelijk een kortsluiting lag aan de basis van de brand.
Lommel - Inbraak in basisschool XCL StapsgewijsEr is ingebroken in de basisschool XCL Stapsgewijs aan de Buntstraat in Lommel-Barrier. Er zijn zes iPads gestolen, samen goed voor 3.000 euro. De diefstal is deze namiddag vastgesteld.

Wolf August wordt opgezet

Vrijdag 28 juli 2023
Wolf August, die eerder deze week werd aangereden in Oudsbergen, zal worden opgezet. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek bekendgemaakt. In een video die het INBO maakte over de autopsie op de wolf, vertelt de dierenarts ook dat het dier opgezet wordt. "Dat maakt bij een autopsie veel verschil, daarom dat dat ook aan bod kwam", zegt Koen Van Muylem van het INBO. "August was een iconisch beest, als stamvader van de Limburgse wolven. We willen hem niet verloren laten gaan." Momenteel is nog niet duidelijk waar of wanneer August te zien zal zijn. "Nu gaat hij de diepvriezer in, er zijn nog geen concrete plannen", besluit Van Muylem. (Bron: VRT)
Op de Grand Prix van Hana op de PBA-tour in Zuid-Korea heeft Lommelaar Eddy Leppens zich geplaatst voor de halve finales.
Op 9 en 10 september zijn er de Belgian Air Force Days op de vliegbasis van Kleine-Brogel. Inwoners van de buurgemeenten kunnen tegen een voordelig tarief binnen, maar dan moeten ze hun "buurticket" wel kopen vóór 1 augustus. Alle informatie en de link naar de ticketverkoop vind je hier.

Voetbalsters gezocht

Donderdag 27 juli 2023
Lommel United WS zoekt nieuwe speelsters. Senioren trainen op maandag & woensdag van 19u30 tot 21u. Jeugd traint op dinsdag & donderdag van 18u30 tot 19u45. Geïnteresseerden kunnen mailen naar lommel.united_WS[!]outlook.com.

Iedereen gaat naar 'Barbie'

Woensdag 26 juli 2023
De visie van Fobie
Lommel - Iedereen gaat naar 'Barbie'ZoomEn het moet een heel goeie film zijn, met feministische trekjes. Fobie zag in het publiek nog iets anders... 

Bakkeleien over een ruiterpoort

Woensdag 26 juli 2023
Vandaag gelezen
Lommel - Bakkeleien over een ruiterpoortZoom"De doodgereden wolf is wel degelijk August. Wisten we eigenlijk al. Wat we tot gisteren helaas niet wisten, is dat het Agentschap Wegen & Verkeer, Natuur en Bos en de gemeente Oudsbergen al anderhalf jaar bakkeleien over welk type ruiterpoort er moet komen in het metersbrede gat in het ecoraster (foto) langs de N76. Dat gat kostte gisteren het leven aan de stamvader van de Limburgse wolvenroedel." (Jan Loos van Welkom Wolf)

Lommel SK trekt verdediger aan

Woensdag 26 juli 2023
Lommel - Lommel SK trekt verdediger aanJohn Banguera (19), een Colombiaanse centrale verdediger, zal de komende jaren de kleuren van Lommel SK verdedigen. De speler die overkomt van de Colombiaanse club Envigado tekende een contract tot 2028.
Lommel - Inbraak in container in KarrestraatOp een werf aan de Karrestraat is ingebroken in een container. De dieven gingen met allerlei gereedschap aan de haal.
Lommel - Autopsie van August achter de rugZoomVanmorgen is in het laboratorium van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) in Geraardsbergen de autopsie uitgevoerd van de wolf die gisteren op de N76 in Oudsbergen om het leven kwam. Op basis van de forse lichaamsbouw van deze mannelijke wolf kon al onmiddellijk worden uitgesloten dat het om een welp zou gaan. De slijtage van de tanden en een röntgenopname van het Natuurhulpcentrum Opglabbeek van de (hoek)tanden geven meer informatie over de leeftijd: het gaat met (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Nijssen overleden

Woensdag 26 juli 2023
Lommel - Henri Nijssen overledenVandaag is Henri Nijssen overleden, de weduwnaar van Germaine Michiels. Hij was geboren in Sint-Huibrechts-Lille en zou komende maandag 93 jaar geworden zijn. Dinsdag om 10u is er een afscheidsplechtigheid in het crematorium. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Lommel - Ondertussen, in de wolvenregio...Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Landbouwbedrijven enorm groter

Woensdag 26 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1980 is de gemiddelde oppervlakte van de landbouwbedrijven verdriedubbeld. De gemiddelde oppervlakte ging van 12,49 ha in 1980 naar 38,7 ha in 2022. (Statbel)

De zomer is ver weg

Dinsdag 25 juli 2023
Weerbericht
Lommel - De zomer is ver wegHet is wisselvallig en het blijft wisselvallig. Met een aanhoudende westcirculatie komt daar de volgende 10 dagen alvast geen verandering in. Wel wordt het op het einde van de week en in het weekend wat warmer, maar donderdag en vrijdag gaat het stevig regenen.
Morgen vallen er enkele buien in de ochtend en voormiddag, maar is er tussendoor ook zon. Na de middag verdwijnen de buien uit het weerbeeld, maar nemen de wolkenvelden wel toe. Het wordt wat warmer bij 22 graden. Ook donderdag wordt (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Europese primeur: drone vervoerde bloedzakjesZoomVandaag heeft een passagiersdrone (foto) met twee zitplaatsen voor het eerst medische inhoud vervoerd door Europees luchtruim. De dronevlucht, een volledig onbemande en geautomatiseerde missie, vervoerde meerdere bloedzakjes over een afstand van 1 kilometer doorheen het testluchtruim van DronePort in Sint-Truiden. De operatie werd gecoördineerd door het Belgische bedrijf Helicus, dat bekend staat om de ontwikkeling van dronetoepassingen en -technologieën voor medisch transport door de lucht. Lees meer bij de LRM
Lommel - Ontdek de ambachtelijke brouwerijen in BoslandZoomOp zaterdag 29 juli en zondag 30 juli organiseren Brouwerij Vandijck, Molder&Coop en De Geiteling het evenement “Achter de schermen van de Boslandse brouwerijen”. Bezoekers kunnen dan tussen 13 en 20u via het fietsroutenetwerk alle drie de brouwerijen bezoeken.
Sinds enkel jaren wordt er in BOSLAND opnieuw op ambachtelijke wijze bier gebrouwen door deze kleine brouwerijen. In Lommel door “Brouwerij Vandijck” (Wagenmakersweg 32), in Pelt door “Microbrouwerij Mølder & Coöp.” (Breugelweg 42) en in Peer “Huisbrouwerij De Geiteling” (Geitelingstraat 3). Hun volledig brouw- en verwerkingsproces gebeurt principieel in BOSLAND met Boslands water. Het ambachtelijke proces staat centraal en sluit aan bij de internationale beweging van CRAFT-BREWING, met in hun aanbod een waaier van bierstijlen.
Je kan bij elke brouwerij starten en de tocht volgt de fietsknooppunten. Bovendien wordt er een mooie bierprijs verloot onder iedereen die de drie brouwerijen dat weekend bezoekt.
Bij een botsing tussen een personenwagen en een vrachtwagen op het kruispunt van Europalaan en Haltstraat in Pelt is even voor de middag een 58-jarige vrouw uit Lommel gewond geraakt. Ze bestuurde de personenwagen en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. De bestuurder van de vrachtwagen, een 36-jarige man uit Genk, werd niet gewond.

Twitter wordt X

Dinsdag 25 juli 2023
Lommel - Twitter wordt XZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Het afvalwater na een festival

Dinsdag 25 juli 2023
Vandaag gelezen
"Als er een festival in de buurt is, dan zien we dat meteen terug in de hoeveelheid drugsresten die we meten op onze rioolwaterzuiveringen."
(Waterschap De Dommel)

Zandzakjes te koop

Dinsdag 25 juli 2023
Lommel - Zandzakjes te koopZoomWe hopen dat je ze nooit nodig hebt, maar wie rekening houdt met wateroverlast rond zijn woning kan nu in het recyclagepark (lege) zandzakjes kopen. De zakjes worden per set van 10 stuks verkocht voor € 5,00. Je kan per jaar en per gezin 40 stuks aankopen. Je ontvangt bij de aankoop een fiche met info over het gebruik van de zakken.

1.092 faillissementen

Dinsdag 25 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
In juni registreerden de Ondernemingsrechtbanken in ons land 1.092 faillissementen. Het aantal banen dat daardoor verloren ging bedroeg 2.726. Dit betekent een stijging met 39,4% in vergelijking met mei van dit jaar (1.955). (Statbel)
KV Kortrijk heeft zijn zinnen gezet op Jari De Busser, de doelman van Lommel SK. De keeper gaat aan de Gestelsedijk zijn laatste contractjaar in.
Kerk
Lommel - Mgr. Hoogmartens op roadtrip naar WJDZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, trekt deze zomer met de wagen door Europa en probeert zo alle Vlaamse deelnemers aan de Wereldjongerendagen (WJD) te ontmoeten die van 1 tot 6 augustus in Lissabon worden gehouden. Voorafgaand aan het eigenlijke gebeuren in Lissabon nemen de Vlaamse jongeren deel aan zogenaamde voorprogramma’s. Nieuw dit jaar is dat ze in groepjes van ongeveer vijftig verspreid zijn over heel Zuid-West Europa. Van Juignac in Frankrijk, tot Bilbao en Madrid in Spanje en (…) Het hele nieuwsbericht
Zestien Limburgse gemeenten werken aan een strategisch duurzaam vastgoedplan om hun gemeentelijke gebouwen tegen 2050 klimaatneutraal te maken. De opmaak en uitvoering van zo’n plan is geen eenvoudige opgave en vereist veel specialistische kennis. Via het Europees gesubsidieerde project SURE2050 genoten de deelnemende gemeenten de afgelopen drie jaar van de nodige opleiding en begeleiding door specialisten. Het project is nu afgelopen.
SURE2050 staat voor “Sustainable Real Estate (…) Het hele nieuwsbericht

Meer schade dan buit

Maandag 24 juli 2023
Lommel - Meer schade dan buitIn de Sportveldenstraat hebben dieven de achterruit van een auto verbrijzeld. Zij gingen met een handtas aan de haal.

Hulde aan de meester!

Maandag 24 juli 2023
Lommel - Hulde aan de meester!ZoomDe eerste keer deelnemen aan de Tour en er de rit op de Champs Elysées winnen - faut le faire! Ook van op de Koning Leopoldlaan komen er felicitaties voor Jordi Meeus.
Zaterdag speelt Lommel SK in het Soevereinstadion een oefenwedstrijd tegen Jong PSV. De match begint om 14 uur.

Martine Tanghe overleden

Zondag 23 juli 2023
Vanochtend  is voormalig VRT-journaliste Martine Tanghe overleden. Zij was 67 jaar en gedurende meer dan 40 jaar journaliste en nieuwsanker aan de Reyerslaan. In 2011 kreeg ze kanker. Enkele jaren geleden stak de ziekte opnieuw de kop op. 

Eddy Theunis overleden

Zondag 23 juli 2023
Lommel - Eddy Theunis overledenGisteren is Eddy Theunis overleden, de echtgenoot van Ria Lelanz. Hij was 63 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt woensdag (13.30 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).
De visie van Fobie
Lommel - Ondertussen, in de buurt van Griekenland...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Ria Van Heeswijk overleden

Zaterdag 22 juli 2023
Lommel - Ria Van Heeswijk overledenGisteren is in Erondegem Ria van Heeswijk overleden, de weduwe van Hans Closse. Zij was 76 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt volgende week zaterdag om 11.30u plaats in de parochiekerk van Sint-Pietersbanden in Erondegem.
Lommel - Eat, sleep, train, rest, repeat,...ZoomZo was het toch bijna, op de stage van Lommel SK in het Oostenrijkse Werfenweng. Het was eerder eat, sleep, train, rest, train again, repeat,... en hopelijk nog een paar keer eten tussendoor om de nodige krachten op te doen.
De eerste ploeg is op trainingskamp in Salzburgerland, waar ze de basis leggen voor een nieuw seizoen. Ook de nieuwkomers, waaronder Dries Wouters en Lucas Schoofs, kunnen zich op deze stage volledig in de groep integreren.
In de eerste dagen van de stage bleek (…) Het hele nieuwsbericht

Bertrand Staelens overleden

Zaterdag 22 juli 2023
Lommel - Bertrand Staelens overledenGisteren is Bertrand Staelens overleden, de echtgenoot van Arlette Van De Voorde. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochierkerk van Lommel-Centrum. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Tour: Jordi Meeus 146ste

Zaterdag 22 juli 2023
In de voorlaatste rit van de Ronde van Frankrijk is Jordi Meeus 146ste geworden op 31'25 van ritwinnaar Pogacar.

Geslaagd 21 juli-defilé

Zaterdag 22 juli 2023
De visie van Fobie
Lommel - Geslaagd 21 juli-defiléZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Lommel SK - Dortmund II 0-0

Zaterdag 22 juli 2023
In een oefenwedstrijd heeft Lommel SK 0-0 gelijkgespeeld tegen Borussia Dortmund II. Lommel SK oefent op 29 juli tegen PSV.

Advies van woke-adepten graag

Zaterdag 22 juli 2023
Chel mag het zeggen
Lommel - Advies van woke-adepten graagMensen vragen me wel eens of alles wat ik schrijf wel waar is. Nee hoor! Maar als jullie een waar verhaaltje willen, hier komt er een.
“Mogen wij even door?” We stapten met zijn tweeën over het voetpad door het Astridpark naar het cultuurcentrum. Op de bank naast het voetpad, onder de pergolagalerij, zat een viertal jonge ventjes. Een jaar of dertien, veertien schat ik ze. Er stond een fiets dwars over het voetpad.
“Dat is de fiets van die makak hier, meneer”, blafte een (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig en frisser

Vrijdag 21 juli 2023
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig en frisserIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt onstabiele maritieme lucht naar onze streken gestuurd. Af en toe zitten daar ook regengebieden in, waarbij we gedurende langere tijd regen mogen verwachten. Alvast tot het einde van de maand blijft het wisselvallige en eerder koele weer aanhouden.
Vandaag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Een buienlijn trekt rond de middagperiode over het land van west naar oost met lokaal enkele stevige buien en kans op onweer. Daarna (…) Het hele nieuwsbericht

Eddy Meyers overleden

Vrijdag 21 juli 2023
Lommel - Eddy Meyers overledenGisteren is Eddy Meyers overleden, de echtgenoot van Marijke Haagen. Hij was geboren in Neerharen en werd 68 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een  afscheidsdienst (om 10u) in het crematorium. Begroeting: donderdag (19.30-20.15u) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Grasmatten gestolen in KloosterstraatDieven gingen met een aantal grasmatten aan de haal in de Kloosterstraat. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Tour: Jordi Meeus 30ste

Vrijdag 21 juli 2023
De 19de rit in de Ronde van Frankrijk, tussen Moirons-en-Montagne en Poligny, werd in een millimeterspurt gewonnen door Matej Mohoric, vóór Kasper Asgreen. Jordi Meeus werd 30ste op 5'46. In het klassement voor de groene trui wordt hij nu 6de; Asgreen steekt hem voorbij en ligt nu twee punten voor.

Nationale Feestdag

Vrijdag 21 juli 2023
Lommel - Nationale FeestdagZoomNationale Feestdag vandaag, dus een Te Deum in de kathedraal in Brussel. Daar was de koninklijke familie aanwezig. (Foto Robert Boons)
Lommel - Moskeeën krijgen gelijk van Grondwettelijk HofZoomDe moskeeën die bij het Grondwettelijk Hof in beroep waren gegaan tegen het Vlaams decreet dat de buitenlandse financiering van lokale geloofsgemeenschappen verbood, hebben voor een stuk gelijk gekregen. Enkele punten uit het decreet zijn vernietigd. Onder meer Dyanet - voorgezeten door Erkan Konak - was in beroep gegaan.
Het Grondwettelijk Hof oordeelt nu dat "de vrijheid van godsdienst en eredienst geschonden is voor wat betreft het verbod om buitenlandse financiering of ondersteuning te (…) Het hele nieuwsbericht

Tour: Jordi Meeus 7de

Donderdag 20 juli 2023
In de 18de rit van de Ronde van Frankrijk is Jordi Meeus vandaag 7de geëindigd. Hij was daarmee de tweede Belg, na Jasper Philipsen, die 4de werd. De rit, tussen Moûtiers en Bourg-en-Bresse, werd gewonnen door Kasper Asgreen. Door zijn 7de plaats en het vertrek van Wout Van Aert, die de bevalling van zijn tweede kind wil bijwonen, schuift Jordi in het puntenklassement op naar de 5de plaats.

Walter Ingels overleden

Donderdag 20 juli 2023
Lommel - Walter Ingels overledenGisteren is in Leopoldsburg Walter Ingels overleden, de echtgenoot van Linda Bellens. Hij was 62 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Lowie Nijs overleden

Donderdag 20 juli 2023
Lommel - Lowie Nijs overledenGisteren is Lowie Nijs overleden, de echtgenoot van Marisol Fernández Suárez. Hij zou komende dinsdag 70 jaar geworden zijn. Dinsdag om 13u is er een afscheidsdienst in het crematorium. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat?

Auto in gracht en tegen boom

Woensdag 19 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Gestelseweg in Balen belandde een auto in de gracht en tegen een boom. De bestuurder, een dertiger, raakte daarbij gewond. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Lommel - Limburgse bedevaart naar LourdesZoomDeze week zijn 385 Limburgse bedevaarders in Lourdes voor de jaarlijkse Lourdesbedevaart. Ook bisschop Patrick Hoogmartens is ter plaatse om samen met de Limburgers te vieren. "Dit jaar zullen wij met het thema vanuit de 13de verschijning 'Ga het zeggen, om hier een kapel te bouwen' op zoek gaan hoe wij vandaag zelf een kapel dienen te bouwen om meer Kerk te zijn", zegt de Limburgse bisschop. Ook zijn de mijnwerkers-brancardiers van verschillende Limburgse afdelingen weer paraat om de zieken ter plaatse te helpen. Gisteren stond de traditionele internationale viering op het programma.
Lommel SK verhuurt Milan Troonbeeckx aan Wezel Sport. Troonbeeckx is een aanvallende middenvelder. Hij is 21 jaar.

Jordi Meeus 142ste in de Tour

Woensdag 19 juli 2023
In de 17de rit van de Ronde van Frankrijk - de koninginnerit volgens kenners - is Jordi Meeus 142ste geworden op ruim 40 minuten van ritwinnaar Felix Gall. Jonas Vingegaard blijft in het geel.
Lommel - Vrouw (20) betrapt met 186 xtc-pillenEen 20-jarige vrouw moest voor de rechter verschijnen omdat ze op het Rampage festival in Lommel betrapt werdt met 186 xtc-pillen. Het Openbaar ministerie vorderde acht maanden celstraf en een boete van 8.000 euro. "De straf kan met uitstel als de vrouw zich laat begeleiden voor haar drugsproblematiek", aldus de openbare aanklager. De verdediging drong aan op opschorting van de straf. Op 8 augustus wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)
Het is maar dat je 't weet
Het tijdelijk onttrekkingsverbod dat in Limburg van kracht is wordt uitgebreid voor alle onbevaarbare waterlopen op het Limburgse grondgebied. Dat heeft het Limburgs Droogteoverleg beslist naar aanleíding van het droge weer van de afgelopen tijd. Het betekent dat er tot nader order geen water uit de onbevaarbare waterlopen mag gehaald worden, behalve met weidepompen voor het vee, door hulpdiensten in geval van nood en door de bevoegde waterloopbeheerder toegelaten onttrekkingen.

Alda Loomans overleden

Woensdag 19 juli 2023
Lommel - Alda Loomans overledenMaandag is Alda Loomans overleden, de weduwe van de in 1993 gestorven Jaak Flemings. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (17.30-18 uur) in funerarium Witters.

Rita Dierckx overleden

Woensdag 19 juli 2023
Lommel - Rita Dierckx overledenGisteren is Rita Dierckx overleden, de echtgenote van Mon Berckmans Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.
Sinds gisteren kunnen er op de spoedgevallendienst en op de consultatie van de pediatrie in Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt zogenaamde POCT CRP-testen afgenomen worden bij jonge kinderen. Het doel van deze test is om sneller ernstige bacteriële infecties bij jonge kinderen te kunnen vaststellen. “Zo'n test kan aan de hand van een eenvoudige vingerprik duidelijk maken of het om een virale of een ernstige bacteriële infectie gaat. Deze (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Hoffelijkheid en 30km per uur op jaagpadenZoomVlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters doet een oproep voor meer verkeersveiligheid op onze jaagpaden. Met het aanbrengen van de slogan "Hoffelijk Rijden = Veilig Rijden" vestigt de minister de aandacht op het belang van hoffelijkheid en respect tussen de verschillende weggebruikers op het jaagpad.
Bij de slogan wordt ook de snelheidsbeperking van 30 km/u benadrukt, die eens zo belangrijk is nu ook speedpedelecs op termijn zullen worden toegestaan op het (…) Het hele nieuwsbericht
In de enige tijdrit van de Tour is Jordi Meeus vandaag 148ste geëindigd. De rit werd gewonnen door geletruidrager Jonas Vingegaard. Morgen staat volgens kenners de zwaarste bergrit van deze Ronde van Frankrijk op het programma.

Luchtvaart herstelt

Dinsdag 18 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 noteerden de Belgische luchthavens een aanzienlijke stijging van het aantal reizigers en vluchten, wat wijst op een herstel na de verstoring als gevolg van de COVID-19-pandemie. Ongeveer 28 miljoen passagiers passeerden de Belgische luchthavens, een stijging van 107% ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit cijfer ligt echter nog steeds onder de 35,5 miljoen passagiers die in 2019 werden vervoerd.
Ook het aantal vluchten steeg aanzienlijk in 2022, met iets meer dan 260.000 geregistreerde vluchten. Deze stijging van 43% ten opzichte van het voorgaande jaar is significant, maar dit cijfer blijft lager dan de 325.000 vluchten die in 2019 werden geregistreerd. (Statbel)
Lommel - Ondertussen, op de Kon. Leopoldlaan...ZoomDe Koning Leopoldlaan is zo'n warme, gezellige laan dat er daar nog een beetje harder tegen de opwarming moet gestreden worden...
De visie van Fobie
Lommel - De Gentse Feesten zijn begonnenZoomRuim een half miljoen mensen afgelopen weekend op de openingsavond van de Gentse Feesten. Ook dit jaar is er een meldpunt waar bezoekers terecht kunnen, onder meer als ze slachtoffer of getuige zijn van grensoverschrijdend gedrag. (Cartoon: Fobie)
Lommel - Laatste week voor LTC-tennistornooiZoomHet tennistornooi van de Lommelse tennisclub LTC is aan zijn laatste week bezig. Om dit allemaal in goede banen te leiden is er tornooileider Paul Meyvis (links op de foto), die tot zijn vreugde een beroep kan doen op andere vrijwilligers. (Foto Robert Boons)
Lommel - Noëlla wierp niet 9 maar 10 welpjesZoomDe wolvin Noëlla heeft vorig jaar niet negen maar tien welpen geworpen. Dat heeft het Instituut voor Natuurbehoud (INBO) vastgesteld uit DNA-onderzoek. Op 20 juli 2022 waren al negen welpen geteld. Maar nu blijkt dat er ook in de streek van Wuustwezel en Kalmthout een nakomeling van Noëlla en August rondloopt. "Uiteindelijk komen we voor de worp van 2022 dus uit op tien welpen, waarbij het jongste exemplaar op een leeftijd van iets minder dan 8 maanden gestorven is. De (…) Het hele nieuwsbericht

Lommel SK trekt spits aan

Maandag 17 juli 2023
Lommel - Lommel SK trekt spits aanLommel SK heeft vandaag de 19-jarige spits Hugo Weckman aangetrokken. De Mexicaan tekent een contract voor vijf jaar. Hij speelde bij het Mexicaanse Tijuana maar deze club gaf hem na zijn jeugdopleiding geen eerste profcontract.
Vandaag gelezen
Wat te doen als een dier de confrontatie zoekt? Schotse Hooglander: klim ergens in. Zwaan: rustig weglopen. Hond: niet schreeuwen. Wolf: wel schreeuwen. (De Volkskrant)

Geboorten in het ziekenhuis

Maandag 17 juli 2023
Het Noorderhart-ziekenhuis telde in de maand juni 85 bevallingen, waarvan 12 keizersneden. Er werden 36 meisjes en 50 jongens geboren. De drukste dag was 16 juni, met 7 bevallingen. De zwaarste pasgeborene woog 4865 gram, de lichtste 1800 gram.

Bert Jansen overleden

Maandag 17 juli 2023
Lommel - Bert Jansen overledenZaterdag is Bert Jansen overleden, de echtgenoot van Chris Mertens. Hij was 66 jaar en gaf gedurende 35 jaar les in WICO campus Hamont. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Mario Linsingh overleden

Maandag 17 juli 2023
Lommel - Mario Linsingh overledenOp 12 juli is Mario Linsingh overleden. Hij was 48 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (17.45-18.15 uur) in funerarium Witters.
Lommel - Catherine Van Roosbroek wint GP in ValkenswaardZoomDe Belgische Catherine Van Roosbroeck heeft in de barrage van 8 de CSI2* de "Grand Prix Valkenswaard" gewonnen met haar 11 jaar oude ruin Miles. (Foto's Rik Vander Sanden)
Catherine Van Roosbroek wint GP in ValkenswaardCatherine Van Roosbroek wint GP in Valkenswaard
Zoom

Nieuwe vennootschap: Mival

Zondag 16 juli 2023
Milos Melis uit Lommel heeft de besloten vennootschap Mival opgericht met zetel aan de Kwadeveldenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optreden als vastgoedmakelaar, het bemiddelen bij de aankoop, verkoop en verhuur van onroerend goed en het schatten en evalueren van onroerend goed.
Lommel - Lommel SK lijdt twee nederlagenLommel SK heeft twee nederlagen geleden in de Euregiocup: het verloor van Roda JC met 3-1 en met 4-0 van Alemannia Aachen. Morgen vertrekt Lommel SK op stage in Oostenrijk.

Negen autowielen gestolen

Zondag 16 juli 2023
Uit een garage aan de Slootvenstraat zijn negen autowielen met banden en een set winterbanden gestolen. De diefstal werd eind vorige week gepleegd.

Woninginbraak in Schamprood

Zondag 16 juli 2023
Lommel - Woninginbraak in SchamproodIn een woning in Schamprood kwamen dieven over de vloer. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
De visie van Fobie
Lommel - Ondertussen, in de politiecel...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)
Jurgen Linsen (40) heeft de besloten vennootschap The Golferie opgericht met zetel aan het Wijerken. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het fitten en bouwen van golfclubs, de vervaardiging van rackets en golfstokken en de aan- en verkoop van sportkledij en -schoenen.
Alweer een heel spannende bergrit in de Ronde van Frankrijk, de 14de rit al. De Spanjaard Carlo Rodriguez werd de winnaar. Jordi Meeus eindigde op de 144ste plaats, met een achterstand van 37'57". In de stand voor de groene trui blijft hij 6de, na Wout Van Aert.

Barbie-mania slaat weer toe

Zaterdag 15 juli 2023
De visie van Fobie
Lommel - Barbie-mania slaat weer toeZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Chiro Wingene op bezoek

Zaterdag 15 juli 2023
Lommel - Chiro Wingene op bezoekZoomZoals iedere zomer worden ook dit jaar de Lommelse jeugdlokalen ter beschikking gesteld van jeugdbewegingen of jeugdgroepen uit andere gemeenten en provincies. De Chiro van Wingene is nu op bezoek in de jeugdlokalen van de Lommelse Scouts aan de Nieuwe Kopen. Vandaag was het daar bezoekdag. Een drukte van jewelste! (Foto's Jacky Geboers)
Chiro Wingene op bezoekChiro Wingene op bezoek
Chiro Wingene op bezoek
Zoom

De vakantie ingezet

Zaterdag 15 juli 2023
300 woorden van Rudi
Lommel - De vakantie ingezetWe zouden de vakantie inzetten op een terrasje in de provinciehoofdstad. Dat was het plan en zo geschiedde, maar het ging niet zonder slag of stoot. Al hadden we er rechtstreeks niet veel mee te maken. Het waren eerder de buren. Niet die van thuis, maar de buren aan het tafeltje naast ons. Zij hadden postgevat onder een grote boom. Het was ongetwijfeld de mooiste plek van het terras.
Maar dat was zonder de duif gerekend die in de boom vrolijk zat te roekoeën. Het koppel had net hun bord met een (…) Het hele nieuwsbericht
Op de wegen in Europa wordt het naar verwachting heel druk, omdat mensen naar hun vakantiebestemming reizen. Vooral in zuidelijke richting wordt het filerijden, evenals rond Hamburg en München en voor de Zwitserse en Oostenrijkse tunnels.
Besluit u toch voor uw vakantie naar het buitenland te reizen - het is ook bij ons mooi, lekker en warm - dan wensen we u goeie reis. Hou het veilig!

Opgepast voor rattenvergif

Vrijdag 14 juli 2023
Een onbekende heeft rattenvergif gedeponeerd naast het zandpad aan de Ford testbaan, richting wandelknooppunt 98. Een hond die gistereavond gegeten had van het goedje is naar de dierenarts gebracht. Er is aangifte gedaan bij de politie.

Meer dan 43 graden op Sicilië

Vrijdag 14 juli 2023
De visie van Fobie
Lommel - Meer dan 43 graden op SiciliëZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)

Tour: Jordi Meeus 156ste

Vrijdag 14 juli 2023
In de 13de rit van de Ronde van Frankrijk is Jordi Meeus vandaag 156ste geworden. Hij eindigde 25'22" na ritwinnaar Kwiatkowski. In de stand voor de groene trui staat Jordi nu op de 6de plaats, na Pogacar.
Het is maar dat je 't weet
De ING-bank herstructureert haar net van bankkantoren. Maandag opent het vernieuwde kantoor in Lommel. De kantoren van Hechtel, Olmen en Pelt zullen dan niet meer opengaan.
Jasper Philipsen scheert tegenwoordig niet enkel hoge toppen in de Ronde van Frankrijk met (tot dusver) vier knappe etappezeges. Hij is vandaag ook regerend koning van "Fietsen door de bomen" in Hechtel-Eksel, meldt Bosland. Op 7 juni 2021 reed hij het plaatselijke Strava-segment op 23 seconden aan maar liefst 50,6km/u. Chapeau! 

Hennie Waterman overleden

Vrijdag 14 juli 2023
Lommel - Hennie Waterman overledenGisteren is Hennie Waterman overleden, de echtgenoot van Tilly van den Bergh. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (20.15-20.45 uur) in funerarium Witters.

Wisselvallig maar vrij warm

Donderdag 13 juli 2023
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig maar vrij warmMet een westelijke hoogtestroming wisselen storingen en hogedrukgebieden elkaar af. Er staat geen standvastig zomerweer op het programma, maar na een wat koelere donderdag gaan de temperaturen wel weer omhoog. Na het weekend lijkt er wel een overwegend droge periode aan te breken.
Morgen zijn er veel hoge wolken, maar er is ook ruimte voor de zon. Na de middag wordt de bewolking tijdelijk belangrijker, maar daarna kan de zon meer tevoorschijn komen. Het blijft meestal droog en bij een zwakke (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De horeca op vakantiepark Brugse Heide van Peter Gillis in Valkenswaard is vanmiddag op last van de politie gesloten. Ondanks het feit dat zijn horecavergunning was afgenomen - de gemeente oordeelde dat het vermoeden bestaat dat Gillis de vergunning misbruikte voor criminele activiteiten - hield Gillis de horeca open.

Jacqueline Janssen overleden

Donderdag 13 juli 2023
Lommel - Jacqueline Janssen overledenVandaag is Jacqueline Janssen overleden, de echtgenote van Leo Paesen. Ze was geboren in Lommel en werd 78 jaar. Dinsdag (10u) is er een afscheidsdienst in het crematorium. Begroeting: maandag (19-20u) in haar voormalig kapsalon aan de Sint-Jozefstraat 20 in Eksel.
In de 12de rit van de Ronde van Frankrijk is Jordi Meeus vandaag 157ste geworden. Hij had 27'57" achterstand op ritwinnaar Izaguirre. Ook Jasper Philipsen eindigde op 27'57".

Groeten uit Middelkerke

Donderdag 13 juli 2023
Vakantiefoto
Lommel - Groeten uit MiddelkerkeZoomMarleen Abeels stuurde ons enkele foto's van het Zandsculpturenfestival in Middelkerke. Meer dan 6000 ton zand is hier gebruikt om twintig sprookjes en personages uit te beelden in het zand: De gelaarsde kat, de kleine zeemeermin, klein duimpje, Sneeuwwitje, een grote vuurspuwende draak en nog veel meer. Je kan er nog terecht tot 10 september. 
Groeten uit MiddelkerkeGroeten uit MiddelkerkeGroeten uit MiddelkerkeGroeten uit Middelkerke
Zoom
Grensgevallen
Lommel - Zo snel stroom opladen als brandstof tankenZoomAan de TU Eindhoven is een nieuwe elektrische raceauto foto) ontwikkeld die vrijwel net zo snel oplaadt als de tijd die het normaal gesproken kost om te tanken. Studenten van de TU/e presenteren het 'racemonster' vandaag in het Brabantse Veghel. De raceauto, genaamd Revolution, kan met het batterijpakket in slechts 3 minuten en 56 seconden opladen. Als de auto zo snel gaat als een personenauto houdt hij het met een volle batterij ongeveer 250 kilometer uit.
Lommel - Lommel SK trekt jeugdinternational aanLommel SK heeft de Spaanse jeugdinternational Alvaro Santos van Celta de Vigo aangetrokken. De 18-jarige heeft een contract getekend voor drie seizoenen.

Inbraak in Hoeverdijk

Woensdag 12 juli 2023
Lommel - Inbraak in HoeverdijkDieven drongen via een raam binnen in een pand aan de Hoeverdijk. Of zij er buit maakten, is niet geweten.
Lommel - Catharina Mannaerts (101) overledenVandaag is Catharina Mannaerts overleden, de weduwe van de in 1982 gestorven Jozef Tips.Zij wordt woensdag in Kerkhoven begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Centrum.

Nieuw: Farm Trans Warehousing

Woensdag 12 juli 2023
De vennootschap Farm Trans uit Moerdijk (Nl) heeft de besloten vennootschap Farm Trans Warehousing opgercht met zetel in Maatheide. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer goederenopslag en goederenbehandeling en de verkoop van etenswaren. In feite gaat het om het aardappelverwerkend bedrijf.

Jordi Meeus 11de in de Tour

Woensdag 12 juli 2023
In de elfde rit van de Ronde van Frankrijk, die op een massaspurt eindigde, is Jordi Meeus 11de geworden. De rit werd - al voor de vierde maal - gewonnen door Jasper Philipsen uit Ham. UPDATE In de stand voor de groene trui rukt Jordi op naar de vijfde plaats. Daarmee staan er drie Belgen - en twee Limburgers ! - in de top-vijf voor die trui: Jasper Philipsen (1), Wout van Aert (4) en Jordi Meeus.

Vegetatiebrand in Kristalpark

Woensdag 12 juli 2023
Lommel - Vegetatiebrand in KristalparkDeze namiddag brak een vegetatiebrand uit in het Kristalpark. De brandweer was het vuur snel meester. Zo'n 750 vierkante meter vegetatie ging in de vlammen op.
Het is maar dat je 't weet
Ruim een kwart van de werkenden besteedt zo goed als de hele werktijd aan werken met een computer of een smartphone. Uit nieuwe gegevens van Statbel, het Belgische statistiekbureau, over vaardigheden die verband houden met de job, blijkt dat 25,8% van de werkenden de volledige of bijna volledige werktijd besteedt aan het werken met computer, tablet of smartphone. Voor anderen gaat deze tijd zo goed als helemaal naar het mondeling communiceren met mensen buiten het bedrijf (15,9%) of binnen het (…) Het hele nieuwsbericht

Zomertoernooi bij de tennis

Woensdag 12 juli 2023
Lommel - Zomertoernooi bij de tennisZoomDeze week is het weer volle bak tennis op de tennisterreinen naast de speeltuin en het zwembad. Er zijn meer dan 250 inschrijvingen voor het toernooi van de Lommelse Tennisclub. Komend weekend komen de toppers van heren 1 en dames 1 en worden de finales gespeeld. Wil je mooie tenniswedstrijden zien? Allen daarheen! (Foto Robert Boons)
Kort nieuws van bij de buren
Wie heeft in de streek rond Liberation Garden, het nieuwe WO II-museum in Leopoldsburg, de bevrijding meegemaakt op het einde van de Tweede Wereldoorlog? Was je er bij toen de bevrijders zich in september 1944 een weg baanden van kanaal naar kanaal? Heb je nog herinneringen aan die heel speciale tijd toen bevrijders uit verre landen kauwgom en chocolade uitdeelden?
Dan ben je hartelijk uitgenodigd in het Liberation Garden museum in Leopoldsburg op donderdag 27 juli om 15.00 uur. Je krijgt daar een drankje aangeboden en men luistert dan graag naar je verhalen uit die tijd. Heb je interesse? Stuur dan een bericht naar contact[!]liberationgarden.be of bel naar 011 29 38 00.

'De wolf is niet boos'

Woensdag 12 juli 2023
Vandaag gelezen
"Wolf, ga terug naar je eigen land. Maar dit is hun land. Dit hele continent is net zo goed van hen als van ons. Nee hoor, zeggen de boeren, dit is ons land. Dit zijn onze dieren. Maar een eenzijdig contract is geen contract. En macht is niet hetzelfde als recht. Daar waarschuwde de La Fontaine ons al voor."
(Eva Meijer in De Groene Amsterdammer)

Tropisch heet in Zuid-Europa

Woensdag 12 juli 2023
Lommel - Tropisch heet in Zuid-EuropaZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
De Nederlandse overheid steekt samen met onder meer chipgiganten ASML en NXP en de VDL Groep 100 miljoen euro in de Eindhovense chipfabriek Smart Photonics. Nederland wil een wereldmacht worden op het gebied van de fotonische chips die het bedrijf ontwikkelt. Dergelijke chips dragen informatie over via lichtdeeltjes (fotonen) in plaats van elektronen, waar de traditionele chipindustrie op is gebouwd. Fotonische halfgeleiders zijn zuiniger en sneller dan gewone computerchips. (Bron: FD)

Lommel SK wint oefenwedstrijd

Woensdag 12 juli 2023
Lommel SK heeft een oefenwedstrijd tegen de Nederlandse tweedeklaser FC Dordrecht gewonnen met 3-2. Voor Lommel scoorden Lucas Schoofs, Juho Talvitie en Djordje Gordic.
Nieuwe boeken
Lommel - Provinciebestuur Limburg tijdens Wereldoorlog 2ZoomDe provincie Limburg pakt regelmatig uit met mooie en interessante boeken. Zopas verscheen 'Provinciebestuur Limburg tijdens de Tweede Wereldoorlog', een aanrader voor al wie geïnteresseerd is in onze Limburgse geschiedenis.
De Tweede Wereldoorlog had verstrekkende gevolgen voor de hele samenleving. Historici van het Cegesoma onderzochten in opdracht van de Afdeling Erfgoed het Provinciaal Archief Limburg om een licht te werpen op het provinciebestuur en zijn rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - S-Plus Lommel fietst naar EkselZoomEen maand geleden kon je op Internetgazet al lezen over de jaarlijkse sportdag van S-Plus Lommel - in tropische temperaturen - met achteraf een gezellig samenzijn in 't Heeske. Afgelopen maandag verzamelden alweer een 15-tal sportieve S-Plussers-met-pit, en een degelijke fiets, op het Kerkplein. Goed op tijd, want ouderdoms'deken' Jan - hij is al 92 - die daar de 'lakens' uitdeelt, duldt geen laatkomers! Stipt wanneer de beiaard in de kerktoren 13u sloeg, vertrokken ze voor een tochtje van ca. 50 km. In (…) Het hele nieuwsbericht
S-Plus Lommel fietst naar Eksel
Zoom
In de 10de - weer erg zware - rit van de Ronde van Frankrijk, tussen Vulcania en Issoire, is Jordi Meeus vandaag op de 163ste plaats geëindigd. Ritwinnaar was Pello Bilbao, van de ploeg van Mathieu Van der Poel. De achterstand van Jordi bedroeg 25'32". In het puntenklassement staat Jordi nog altijd 7de.

Robot helpt bij het bidden

Dinsdag 11 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Gabriele Trovato, een 42-jarige computeringenieur uit Livorno (Toscane, Italië) die naar Japan verhuisde, heeft met kunstmatige intelligentie SanTO gecreëerd (waarbij 'To' staat voor theomorfe operator). Het is een machine die vragen over het geloof kan beantwoorden, die de rozenkrans kan bidden en die uit de Schrift kan citeren.
Inmiddels heeft de robot al een praktijktest achter de rug in een zorginstelling in Siegen (Duitsland). De ‘cyberheilige’ heeft er in het Duits (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Willekens overleden

Dinsdag 11 juli 2023
Lommel - Maria Willekens overledenGisteren is Maria Willekens overleden, de weduwe van Ferdinand Stalmans en de levenspartner van wijlen Jozef Nijs. Zij was 95 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Karel Meynen overleden

Dinsdag 11 juli 2023
Gisteren is Karel Meynen overleden. Hij was 83 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Balen vindt plaats in beperkte kring.
Grensgevallen
In Geldrop bij Eindhoven heeft de politie gisteravond laat een 34-jarige man  uit Maasmechelen opgepakt die met een opblaasbare palmboom over straat liep. Het bleek dat hij die had gestolen op het terrein van een beachvolleybaltoernooi.
Toen de politie de identiteit van de man controleerde, werd vastgesteld dat hij in ons land nog 18 jaar gevangenisstraf moet uitzitten. Die kreeg hij door het assisenhof in Tongeren opgelegd na een moord in 2016 op Marino Sborzacchi in Zonhoven. De verdachte werd opgesloten en zal binnenkort worden uitgeleverd.
Lommel - Het debat over de wolf is weer geopend...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Lommel - Marie-Louise Hendriks overledenGisteren is Marie-Louise Hendriks overleden, de weduwe van Staf Van Beylen, die in 2020 stierf. Ze was 79 jaar. Het afscheid en de begraving zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Lommel - Tweede brons voor beach-zusjes van DorenZoomAfgelopen weekend vond in het beachvolleybal de zevende manche van de Geberit Beachtour plaats, in Waregem. Net zoals eind mei in Kortrijk behaalden de Lommelse zusjes Emma en Ilya van Doren hier de bronzen medaille, de tweede in hun nog prille beachvolleycarrière.
Op zaterdag mochten ze voor het eerst starten als poulehoofd. Hun eerste wedstrijd wonnen ze vlot met 2-0. De tweede wedstrijd werd een spannende driesetter die de zusjes wel met 2-1 binnen wisten te halen (…) Het hele nieuwsbericht
Tweede brons voor beach-zusjes van DorenTweede brons voor beach-zusjes van DorenTweede brons voor beach-zusjes van Doren
Zoom

Man doodgeschoten in Eindhoven

Maandag 10 juli 2023
Grensgevallen
In een woonwagenkamp aan de Heezerweg in EIndhoven is deze namiddag even voor 15u een man doodgeschoten. De politie is nog op zoek naar de dader. Men gaat uit van een link met het drugsmilieu.

Auto overkop op N69

Maandag 10 juli 2023
Grensgevallen
Op de N69 tussen Lommel-Kolonie en Valkenswaard is vanavond een auto met Belgische nummerplaat over de kop gegaan nadat hij over de vangrail was gelanceerd. Hij schoof op zijn dak zowat 80meter verder. Getuigen konden een van de inzittenden bevrijden. De tweede inzittende sloeg op de vlucht richting grens. In de auto werd een sissend geluid waargenomen, volgens de politie wellicht een lekkende lachgascilinder. De N69 - de Luikerweg - werd vanwege het incident enige tijd afgesloten voor het verkeer.

De Limburgse Pijl

Maandag 10 juli 2023
Lommel - De Limburgse PijlZoomZondag 13 augustus wordt een gloednieuwe wielerwedstrijd in het leven geroepen: de Limburgse Pijl. Dit is een internationale wielerwedstrijd voor juniores. De Limburgse Pijl is een rit in lijn met start en aankomst op de Eeuwfeestwal in Tongeren. Voor en tijdens de rit zullen op een lokaal parcours jeugdwielerwedstrijden plaatsvinden voor miniemen.
De Nederlandse Faunabescherming doet aangifte tegen de boer die zondag in het Drentse Wapse gewond raakte na een incident met een wolf en tegen de burgemeester van de gemeente Westerveld, omdat laatstgenoemde het "recht niet had" de wolf dood te laten schieten. Volgens de Faunabescherming was er, als gekeken wordt naar de rol van de boer, "geen sprake van een aanval van een wolf op een mens, maar van een mens op een wolf".

De vakantie is begonnen...

Zondag 9 juli 2023
Lommel - De vakantie is begonnen...Zoom...dus dreigen de piloten weer met acties. Dat hebben ze ook op de Koning Leopoldlaan vastgesteld.

René Berckmans overleden

Zondag 9 juli 2023
Lommel - René Berckmans overledenGisteren is René Berckmans overleden, de echtgenoot van Maria Weckx. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Fien Oyen overleden

Zondag 9 juli 2023
Lommel - Fien Oyen overledenGisteren is Fien Oyen overleden, de weduwe van de in 2021 gestorven Tony Van Moer. Zij was 63 jaar en afkomstig uit Hechtel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (20.15-20.45 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Jordi Meeus 157ste in Tour

Zondag 9 juli 2023
Het zijn tot dusver behoorlijk zware ritten in deze Ronde van Frankrijk. Ook vandaag weer, met die aankomst op de Puy de Dôme, bij Clermont-Ferrand. Wie de aankomst gezien heeft op tv, weet wat we bedoelen - die enorme krachtinspanningen die de renners daar moesten leveren... Jordi Meeus werd 157ste, op een halfuur van ritwinnaar Michael Woods. In de puntenstand blijft Jordi 7de.

De was drogen aan de stoof

Zondag 9 juli 2023
Herinneringen
Lommel - De was drogen aan de stoofZoomDe tijd dat de was gedroogd werd aan de stoof is al lang voorbij. Je zou het misschien niet denken, maar de eerste wasdroger verscheen niet veel later dan de eerste wasmachine. Die werden aan het einde van de 17e eeuw op de markt gebracht.
De uitvinding van de wasdroger werd commercieel rond 1800, bedacht door een Fransman, M. Porchon. De droger werd eerst verkocht in Frankrijk en Engeland. Het ging toen om een metalen trommel die boven een vuur met de hand rondgedraaid werd, vergelijkbaar (…) Het hele nieuwsbericht

Lommel SK strikt doelman

Zondag 9 juli 2023
Lommel - Lommel SK strikt doelmanLommel SK heeft doelman Francesco Di Bartolo (18) van Udinese gestrikt. Hij maakt deel uit van de Italiaanse nationale selectie bij de U18.

Opleiding tot natuurgids

Zondag 9 juli 2023
Ben je gefascineerd door de natuur? Wil je weten wat er allemaal rondom je groeit en bloeit? En wil je ook anderen warm maken voor de natuur? Dan heb je alles in huis om een geweldige natuurgids te worden. Zegt Natuurpunt, dat deze cursus organiseert. Meer informatie achter deze link.

Jean Vanwijn overleden

Zondag 9 juli 2023
Lommel - Jean Vanwijn overledenGisteren is Jean Vanwijn overleden, de echtgenoot van Fanny Vrancken. Hij was 87 jaar. Donderdag wordt hij begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum, na een afscheidsviering (om 10u) in het crematorium. Begroeting: woensdag 19.30-20u in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht zijn er op de kermis in Bergeijk drie mensen gewond geraakt. Een van hen is er heel erg aan toe. Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk - de politie zegt dat de drie het slachtoffer werden van zware mishandeling.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Code oranje voor hevig onweerHet KMI geeft voor deze namiddag code oranje in onze provincie. Tussen vanmiddag en vanavond is er een grote kans op felle onweersbuien, laat het KMI weten. "Bij deze onweders kan er plaatselijk 20 tot 40 l/m² vallen op een uur tijd (of zeer lokaal meer). Plaatselijk kunnen er grote hagelstenen (tot 4 of 5 cm doorsnede) vallen en/of kunnen er felle rukwinden (tot 90 km/u of zeer plaatselijk meer) voorkomen. Er kan lokaal hinder/schade veroorzaakt worden door wateroverlast, blikseminslagen, hagel en/of windstoten".
Lommel - Overlijdens met 5,5% gestegenZoomIn 2022 werden 116.380 overlijdens geregistreerd in België. Dat zijn er 4.089 meer dan het voorgaande jaar, ofwel een stijging met 3,6% tegenover 2021. Vergeleken met een bredere referentieperiode, namelijk het gemiddelde voor 2017, 2018, 2019 en 2021 gaat het om een stijging van 5,5%. Die stijging is het meest zichtbaar in het Vlaams en Waals Gewest, en bij vrouwen en 85-plussers. Vooral in de maand april, tijdens de zomer en in de maand december werd een hoger aantal overlijdens dan gewoonlijk geregistreerd. (Statbel)
Lommel - Springaksteel in de KoningsstraatZoomGisteren was het buurtfeest in de Koningsstraat. Elk jaar, begin juli, is dat weer een gezellig samenzijn. Met 60 buurtbewoners waren ze dit jaar, om samen lekker te barbecueën en te babbelen. En voor de kinderen stond er een groot springkasteel om zich op uit te leven. Op naar de volgende editie!

Marc vervangt Jean

Zaterdag 8 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Marc vervangt Jean als meest voorkomende mannelijke voornaam in België. Jean behoudt zijn status in Wallonië maar maakt plaats voor Marc op nationaal niveau. In 2022 waren er 63.736 personen met Jean als voornaam, tegenover 62.754 personen die Marc heetten. Dit is echter veranderd in 2023: Marc (62.023) overtreft Jean (61.456). En dan hebben we het nog niet over Jef gehad! Bij de vrouwen blijft Maria koploper: 108.358 vrouwen dragen die voornaam. (Statbel)
Lommel - St.-Antonius Nederweert wint OLSSchutterij Sint-Antonius uit Nederweert heeft zojuist het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Born gewonnen. Vanmorgen, op de tweede kaveldag van het schuttersfeest, waren nog 30 schutterijen uit beide Limburgen in de race. In de elfde kavelronde liet schutterij Sint-Urbanus uit Maasniel meerdere bölkes staan, waardoor de overwinning voor Sint-Antonius zeker was.
Het OLS van 2024 zal dus plaatsvinden in Nederweert. 

Jordi Meeus 161ste in de Tour

Zaterdag 8 juli 2023
De achtste Tourrit is vandaag in Limoges gewonnen door Mads Petersen. Jasper Philipsen eindigde tweede. Jordi Meeus was niet in de voorste gelederen te vinden tijdens de massaspurt; hij werd 161ste. In de stand voor de groene trui, die door Philipsen wordt aangevoerd, staat Jordi Meeus zevende.
Dimitri Debrabandere (38) uit Lommel heeft de besloten vennootschap Dive Generation opgericht met zetel aan de Edward Anseelestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de import, export, klein- en groothandel in artikelen voor watersport, zwemsport, sportieve kledij en accessoires én de verhuur, reparatie en onderhoud van duikmateriaal.

Zondag mogelijk zwaar onweer

Zaterdag 8 juli 2023
Weerbericht
Lommel - Zondag mogelijk zwaar onweerHet is bijzonder spannend op de weerkaarten voor morgen. Een thermische vore of beter gekend als een onweerszone, trekt over onze streken en wordt gevolgd door een koufront. Op de passage van die thermische vore kan het erg onstuimig worden. De volgende dagen gaat de temperatuur omlaag en met een zuidwestelijke luchtstroming wordt het wisselvallig met de doortocht van een aantal buien.
Vandaag wordt het echter tropisch warm. Het is zonnig in de ochtend. Daarna komen er wat wolken voor, maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Yves Van Der Verren (46) uit Leopoldsburg en Wouter Flipkens (21) uit Lommel hebben de besloten vennootschap Frits & Wouter opgericht met zetel aan de Vander Elststraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer boom- en landschapsverzorging, onderhoud van terrassen en opritten en reiniging van gebouwen.

De koning is genezen!

Vrijdag 7 juli 2023
Chel mag het zeggen
Lommel - De koning is genezen!Onze oude koning is weer thuis. Weliswaar wat later dan hij zelf verwacht had, en er bleek ook meer aan de hand dan uitdrogingsverschijnselen, maar hij kan verder op krachten komen ten paleize, waar hij zich thuis voelt.
Ik ben de laatste dagen voortdurend met namen bezig. Je kunt het vergelijken met een oorwurm, denk ik. Zo’n dreunliedje dat je maar niet uit je kop krijgt. Zo realiseerde ik me dat familienamen vaak regiogebonden zijn. Zou je je bijvoorbeeld een groep van een honderdtal Lommelaars (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Diploma 'start to run' bij DALOZoomOp 18 april zijn ze met 25 gestart aan de sessie START TO RUN bij atletiekclub DALO, onder de leiding van Irene Hamblok. Met de bedoeling in tien weken tijd, met tweemaal per week trainen op dinsdag en donderdag, 5 km lopen te leren. Ondanks de goede begeleiding staken allerlei kleine kwaaltjes bij enkele sporters de kop op, wat  helaas zorgde voor wat afvallers. Maar 12 sportievelingen haalden afgelopen week wel de eindmeet en legden vlot hun eindexamen af: 5 km lopen! Zij hebben zich (…) Het hele nieuwsbericht
Diploma 'start to run' bij DALODiploma 'start to run' bij DALO
Zoom
Lommel - Ugalde (Lommel) definitief naar FC TwenteManfred Ugalde is definitief speler van FC Twente. De 21-jarige spits heeft voor vier jaar getekend, nadat hij de afgelopen twee seizoenen al gehuurd werd van Lommel SK. Naar verluidt betaalt Twente vier miljoen euro voor de speler.
Lommel - Trotse Marjan Berger stelt 'Mykonos' voorZoomMarjan Berger is blij dat ze haar nieuwe single en clip 'Mykonos' met de wereld kan delen, en dat na een lange periode van spanning, meldt ze. Met veel trots neemt ze in haar nieuwe single de luisteraars mee naar de magische schoonheid van het gelijknamige Griekse eiland, waar de ziel van de muziek samensmelt met de betoverende sfeer van de eeuwenoude cultuur. Met haar krachtige en toch gevoelige stem weet Marjan Berger de essentie van deze betoverende bestemming mooi vast te leggen.
Interesse (…) Het hele nieuwsbericht
De rechter in Hasselt heeft elektricien AGM Technical Solutions uit Lommel failliet verklaard. Het indienen van de schuldvorderingen moet gebeuren voor 5 augustus.
De rechter in Hasselt heeft Rijschool Kurt Devrim uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 5 augustus ingediend worden.
Sinds enkele jaren moeten landbouwers die schade lijden zelf een melding doen bij het Rampenfonds op het moment van de schade. Bij de erkenning van de droogteramp van 2022 heeft men alle gemeenten waarvoor er meldingen zijn binnengekomen erkend, ongeacht het schadebedrag. Vanuit sommige gemeenten werd er echter geen melding gedaan. De droogte is dus erkend voor de volledige provincie Limburg, behalve voor de gemeenten Bilzen, Diepenbeek, Genk, Herstappe, Hoeselt, Lommel, Lummen, Pelt, Zonhoven en Zutendaal. Getroffen percelen uit deze gemeenten hebben dus geen recht op een tegemoetkoming.

Jordi Meeus 6de in Bordeaux

Vrijdag 7 juli 2023
Het leek er op dat hij in een goede positie zat om mee te sprinten voor de overwinning in de zevende rit van de Ronde van Frankrijk, maar uiteindelijk werd Jordi Meeus op 200m van de meet tot tweemaal toe weggestoten door de Nederlander Groenewegen. Toch werd hij nog mooi zesde, en meteen de tweede Belg in de top-tien na ritwinnaar Jasper Philipsen. Goed zo, Jordi! In de stand voor de groene trui staat hij weer vijfde. Maar opvallend: op VRT Eén krijgen de commentatoren de naam Jordi Meeus klaarblijkelijk maar heel moeilijk over hun lippen.

Lieske Cuypers overleden

Vrijdag 7 juli 2023
Lommel - Lieske Cuypers overledenGisteren is Lieske Cuypers overleden, de weduwe van Antoine Elen. Ze was geboren in Balen en werd 95 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Pietersbandenkerk in Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
In 2022 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 81,7 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben bij de geboorte een levensverwachting  van 83,8 jaar en voor mannen gaat het om 79,5 jaar. De levensverwachting bij de geboorte voor mannen en vrouwen samen bleef eerder stabiel ten aanzien van 2021 (+13 dagen, of +0,04 jaar). (Statbel)

Peeters & Janssens

Vrijdag 7 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
In de top 10.000 van familienamen op 01/01/2023 blijven in  België familienamen zoals Peeters, Janssens en Maes het meest voorkomen. Deze top 3 is identiek in Vlaanderen. In Wallonië zijn de drie meest voorkomende familienamen Dubois, Lambert en Martin; in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn dat Diallo, Bah en Barry. Helemaal onderaan de lijst van de 10.000 meest voorkomende familienamen zijn er slechts 181 personen met namen zoals Berkvens, Dehez, Mai, Nahimana, Noteboom of Pâques. (Statbel)

Naar een tropisch weekend

Vrijdag 7 juli 2023
Weerbericht
Lommel - Naar een tropisch weekendHet wordt een tropisch weekend. Vandaag draait de wind naar het zuiden en wordt nog warmere lucht dan gisteren aangevoerd. De maxima komen uit op 29 graden. Het wordt een flink zonnige dag, al zijn er ook een aantal stapelwolken.
Morgen is 33 graden mogelijk. Er is veel zon, maar later op de dag is er kans op een warmteonweer.
Zondag wordt het drukkend warm bij maxima rond 28 graden en komen er in de namiddag onweersbuien opzetten. De meest actieve buien worden dan in de avond verwacht.
Michel NULENS

Een oproep

Donderdag 6 juli 2023
Joske Piepers is een doctoraatsstudente aan de universiteit van Tilburg (Ned.). Ze onderzoekt het gebruik van voornaamwoorden in het Limburgs dialect als het gaat om verwijzingen naar vrouwen. “Bijna 2100 Limburgers (NL én BE) vulden onze vragenlijst al in. Zouden we, met nog krap drie maanden te gaan, misschien zelfs de 2500 kunnen aantikken?” We roepen alle Limburgse dialectliefhebbers op om deel te nemen aan de enquête achter deze link. Het invullen van deze enquête zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren. Moet kunnen!

Jordi Meeus 162ste in de Tour

Donderdag 6 juli 2023
In de zware zesde rit van de Ronde van Frankrijk is Jordi Meeus vandaag op de 162ste plaats geëindigd. Hij had een achterstand van 33 minuten op ritwinnaar Pogacar.

Groeten uit Brindisi

Donderdag 6 juli 2023
Vakantiefoto
Lommel - Groeten uit BrindisiZoomOok onze eigen medewerkers gaan wel eens op vakantie. Hans Put stuurt de groeten uit het Italiaanse Brindisi. Deze trap is het einde van de beroemde Via Appia tussen Rome en de havenstad Brindisi in de hak van Italië. De haven was een belangrijke poort naar het Oosten. Vandaag is het nog een belangrijke haven voor cruiseschepen op de Middellandse zee en ferry's naar Griekenland. 

OKRA zomert

Donderdag 6 juli 2023
Lommel - OKRA zomertZoomOKRA ZOMERT was ook dit jaar weer een schot in de roos. De hele namiddag was er dinsdag keuze uit een ruim aanbod aan activiteiten: een resem volksspelen, boogschieten, kubben, curling, keuze uit een korte of langere wandeling, een fietstocht. Maar natuurlijk ook gezellig keuvelen bij een fris drankje of een stuk taart. De lijndansers zorgden voor de nodige ambiance! Rond 16:30u was het aanschuiven bij een zeer uitgebreide en smakelijke BBQ. Het was 19 uur toen de laatste tevreden gezichten de Moffel verlieten... (Stan Bresseleers - foto's Mark Jansen)
OKRA zomertOKRA zomert
OKRA zomertOKRA zomert
Zoom
Lommelaar Senne Hulsmans heeft vandaag in Herenthout de wielerwedstrijd bij de Elite 2 en de beloften gewonnen.
Het is maar dat je 't weet
Op 29 en 30 juli organiseren microbrouwerij Mølder & Coöp in Pelt, microbrouwerij Vandijck in Lommel en huisbrouwerij De Geiteling in Peer fietstochten tussen deze drie brouwerijen die hun bieren ambachtelijk in Bosland brouwen en de titel "Boslandbrouwerij" dragen. Dat worden lekkere fietstochten!

Straffe kost

Woensdag 5 juli 2023
Vandaag gehoord
"De twee zien mekaar alleen aan de start en aan de finish."
(TVL over Tourrenner Jasper Philipsen en zijn vriendin, die ook de Tour volgt)

Jordi Meeus 131ste in Tour

Woensdag 5 juli 2023
In de vijfde rit van de Ronde van Frankrijk, een bergrit, is Jordi Meeus 131ste geëindigd op ruim 27 minuten van ritwinnaar Jai Hindley, een ploegmaat van Jordi. Hindley neemt ook de gele trui over.
Lommel - WK handbal: België vrij in eerste rondeVanmorgen werd er in Wenen geloot voor de kwalificatiecampagne in aanloop naar het WK-handbal dat in 2025 in Denemarken, Kroatië en Noorwegen zal doorgaan. Op basis van de ranking werd België vrijgesteld voor de eerste kwalificatieronde die in november van start gaat. De Red Wolves komen pas in maart 2024 in actie bij deel 1 van de tweede kwalificatieronde. In januari worden de EK-barragewedstrijden gespeeld met als inzet een plaats in de hoofdgroep van de kwalificatiewedstrijden in aanloop van het EK 2026. België neemt het daarin op tegen Cyprus.

Nand Claes overleden

Woensdag 5 juli 2023
Lommel - Nand Claes overledenGisteren is Nand Claes overleden, de weduwnaar van de in 2022 gestorven Wies Vromans. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: zondag (18.30-19 uur) in funerarium Witters.
Het is maar dat je 't weet
Olivia en Noah blijven de populairste voornamen. Voor het vierde jaar op rij is Olivia de meest gegeven voornaam aan pasgeboren meisjes in België in 2022. Ze behoudt de voorkeur boven de naam Emma, die 16 jaar lang de populairste naam was, maar in 2019 haar eerste plaats moest afstaan. Noah is voor het tweede jaar op rij de populairste voornaam bij jongens, vóór Arthur en Liam, die Louis op het podium vervangt. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
De consumptie van melk en melkproducten als yoghurt en vla is in Nederland tussen 2005 en 2021 met zo'n 20 procent gedaald, maar die van kaas en kwark ging met circa 40 procent omhoog. (Bron: Univ. Wageningen)
Lommel - Versterking voor Verbroedering LommelVerbroedering Lommel heeft twaalf spelers aangetrokken: Ermir Behrami (Bolderberg), Joachim Cammalleri (Peer) SV, Jason Cammalleri (Niel-As), Lennert Diepvens (Peer SV), Raf Hermans (Eksel), Wesley Maes (Kattenbos), Angelo Oxinoudis (Houthalen VV), Roy Pennemans (Grote Heide),  Robin Reynders (Kattenbos), Diego Sanchez (Peer SV), Glenn Willekens (Peer SV) en Umit Abdulstar Mohammed (Mol Ezaart).

Nieuwe vennootschap: Totso

Dinsdag 4 juli 2023
Evelyne Pennings (34) uit Lommel heeft de besloten vennootschap Totso opgericht met zetel aan de Luikersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het oprichten, beheren en uitbaten van één of meer kinderdagverblijven en crèches, het organiseren van kinderopvang en opvang bieden voor schoolgaande en zieke kinderen.

Akindo zoekt animatoren

Dinsdag 4 juli 2023
Lommel - Akindo zoekt animatorenZoomBen je een enthousiasteling tussen 16-35 jaar, werk je graag met kinderen en heb je zin in een onvergetelijk kamp? Heb je al wat ervaring of een attest van animator en ben je 7 dagen achter elkaar vrij?
Bij Akindo zijn ze nog op zoek naar animatoren om samen met een TOPTEAM een fantastische vakantie te bezorgen aan hun lieve Akindo-kids.
Periode 3 (tienerkamp): 13 juli 2023 - 20 juli 2023
Periode 4 (tienerkamp): 20 juli 2023 - 27 juli 2023
Periode 7 (kinderkamp): 10 aug 2023 - 17 aug 2023
Periode 8 (kinderkamp): 17 aug 2023 - 24 aug 2023
Plezier gegarandeerd!
Heb je interesse? Ga naar www.akindo.be of mail naar bo[!]akindo.be.
Zaterdag 2 september speelt Lutlommel VV zijn eerste competitiewedstrijd thuis. Tegenstander is Kabouters Opglabbeek A.

Stefan Gijbels overleden

Dinsdag 4 juli 2023
Lommel - Stefan Gijbels overledenZondag is Stefan Gijbels overleden, de echtgenoot van Christel Dekkers. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Witters.
Verbroedering Lommel speelt zijn eerste competitiematch thuis tegen SLW Maaseik. De wedstrijd wordt zondag 3 september (15 uur) afgetrapt.
Zaterdag 2 september (19.30 uur) speelt tweedeprovincialer Kattenbos Sport zijn eerste competitiewedstrijd. Kattenbos moet op verplaatsing naar Lindelhoeven VV.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - 50 procent Belgen noemt zich katholiekZoomOp vraag van het Jaarrapport van de Katholieke Kerk in België maakte godsdienstsocioloog Wim Vandewiele (KU Leuven) een schatting van het aantal Belgen die zich bekennen tot het katholicisme. Op basis van internationale studies concludeert hij dat anno 2022 50,02 % van de geregistreerde inwoners in België zich rekent tot het rooms-katholicisme. 8,9 % gaat minstens één maal per maand naar de kerk. In België is geen exact cijfermateriaal beschikbaar van het aantal geregistreerde (…) Het hele nieuwsbericht

Tattoo Flash Day

Maandag 3 juli 2023
Lommel - Tattoo Flash DayZoomAltijd al een tattoo willen laten zetten? Dat kon gisteren in de Kerkstraat, bij Saliha Khenfi van Saltje's Tattoo Art. In het kader van de Pride-maand juni hielden ze daar een Tattoo Flash Day, waarin ze ook aandacht wilden schenken aan Black Lives Matter. Je kon gisteren heel goedkoop kleine tattoos - échte tattoos - of piercings laten zetten in hun open shop, waar iedereen zich thuis, welkom en vooral veilig moet kunnen voelen. Om 10u legden ze de lijst buiten om de kandidaten te laten reserveren, na 10 minuten was alles al volgeboekt! Wie later kwam was er al aan voor de moeite. Er kwam dus heel veel volk op af. In totaal werden door drie tattoo-artiesten in totaal 50 tattoos en piercings gezet. Een succes!
(Foto's Hilda Lodewijks)
Tattoo Flash DayTattoo Flash Day
Tattoo Flash DayTattoo Flash Day
Tattoo Flash DayTattoo Flash Day
Zoom

Zeg niet te gauw...

Maandag 3 juli 2023
De anonieme mijmeraar
Indertijd, toen de dieren nog spraken, zag je op de achterruit van een auto weleens de sticker “Zeg niet te gauw: ’t is weer een vrouw”. Dat was om komaf te maken met een vooroordeel dat toen (?) heerste, dat vrouwen geen verstand zouden hebben van auto’s of van verkeer in het algemeen…
Ik moest donderdagavond onwillekeurig terugdenken aan die sticker, tenminste aan de eerste helft.
Dat zat zo: door een samenloop van omstandigheden was deze ouwe rakker op Werchter (…) Het hele nieuwsbericht

Cartoonwedstrijd

Maandag 3 juli 2023
Tot en met 31 augustus 2023 kunnen cartoonisten van over de hele wereld deelnemen aan de cartoonwedstrijd van de Cultuursmakers met als thema: ‘Kleur is de verwondering van het licht’. Cartoons kunnen via het inschrijvingsformulier ingezonden worden met een maximum van 5 cartoons per deelnemer. Na de prijsuitreiking reizen de 30 beste cartoons een jaar lang in een expo doorheen Vlaanderen en Brussel. Meer info: www.cartoons-cultuursmakers.be

Catharina Alen overleden

Maandag 3 juli 2023
Lommel - Catharina Alen overledenOp 30 juni is Catharina Alen overleden. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Lommel. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hoevenzavel aan de Minderbroedersstraat in Genk.
Lommel - Het wordt een moeilijk fruitjaarZoomGezien op de Koning Leopoldlaan...

Lommel SK verkoopt Anello

Zondag 2 juli 2023
Lommel SK heeft de Amerikaan Agustin Anello verkocht aan Sparta Rotterdam. Anello tekende daar tot 2026.
In Born is vanavond de eerste dag van het Oud-Limburgs Schuttersfeest afgesloten. Nog 30 schutterijen hebben zich in de kavelronden in stand kunnen houden; zij mogen volgende zaterdag vanaf 11u verder kavelen voor de "Um". Aan Belgische kant zijn er nog vijf schutterijen in de running: St.-Monulphus & Gondulphus uit Maasmechelen, Sint-Martinus uit Niel-bij-As, Sint-Elisabeth uit Stokkem, St.-Harlindis en Relindis uit Ellikom, en Sint-Servatius uit Raam.
Lommel - Versterking voor Lutlommel VVLutlommel VV heeft zich versterkt met acht spelers: Thomas Wielockx (Sparta Lille), Seppe Abrahams (Sporting Grote Heide), Pieter Houben (Herkol SV), Toby Boonen (Witgoor Dessel), Dieter Creemers (Wezel Sport) en Tarik Saïdi, Rinor Maxhuni en Jody Spapens, allen van Esperanza Pelt.

Jordi Meeus vandaag 129ste

Zondag 2 juli 2023
In de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, over 207 km van Vitoria-Gasteiz naar San Sebastian, is Lommelaar Jordi Meeus vandaag 129ste geworden. Hij zat in een groepje dat 14'10" achterstand had op de Franse ritwinnaar Victor Lafay.
Lommel - Woninginbraak in GildenstraatTijdens een korte afwezigheid van de bewoners is ingebroken in een huis aan de Gildenstraat. Dat gebeurde vrijdagavond. Of de daders buit maakten, is niet geweten.
Lommel - Aanwinsten voor GrenstrappersYoran Engelen (Lutlommel), Soufian Ouirini (Peer SV), Robin Schoofs en Kris Deprins, beiden van Verbroedering Lommel, én de vrije spelers Gokhan Sat en Emre Sahin zullen komend seizoen de kleuren van Grenstrappers Lommel Kolonie verdedigen.

Bewogen week voor G-team DALO

Zaterdag 1 juli 2023
Lommel - Bewogen week voor G-team DALOZoomSlecht nieuws en goed nieuws voor de G-atleten van DALO.
Het slechte nieuws is dat het G-team afgelopen dinsdag afscheid nam van teamgenoot Kenneth. Hij verhuist van het internaat in Lommel naar een dagcentrum verder weg. Hierdoor kan hij niet meer komen trainen bij DALO. Het team heeft afscheid van hem genomen met een drankje. Kenneth las nog een mooie afscheidsbrief voor. Ze gaan hem ongetwijfeld missen maar houden zeker nog contact. Het ga je goed Kenneth!
En dan het (…) Het hele nieuwsbericht
Bewogen week voor G-team DALOBewogen week voor G-team DALO
Zoom

Alfons Stappaerts overleden

Zaterdag 1 juli 2023
Lommel - Alfons Stappaerts overledenGisteren is Alfons Stappaerts overleden, de weduwnaar van Maria Swinnen. Hij was 93 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10u) in het crematorium. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

'Wonen in Limburg' van start

Zaterdag 1 juli 2023
Lommel - 'Wonen in Limburg' van startZoomIn Genk is vandaag woonmaatschappij “Wonen in Limburg” officieel opgestart. Dat betekent dat er in de 42 Limburgse gemeenten éénzelfde sociale woonmaatschappij actief wordt. ‘Wonen in Limburg’ brengt de 19 huisvestingsmaatschappijen en sociaalverhuurkantoren van vroeger onder één dak. De fusie kwam er op vraag van de Vlaamse Regering die sociale woonmaatschappijen en sociaalverhuurkantoren wil samenvoegen tot één woonactor met slechts (…) Het hele nieuwsbericht

Blankenberge, Blankenberge...

Zaterdag 1 juli 2023
Lommel - Blankenberge, Blankenberge...
De vakantie is begonnen en ook dit jaar rijdt er weer een trein naar Blankenberge., de Kustexpress. Van maandag tot vrijdag vertrekt die in Neerpelt om 7.58u en komt hij aan om 10.56u. De terugreis start in Blankenberge om 18.05u en arriveert in Neerpelt om 20.59u. Op zaterdag, zondag en feestdagen is het vertrek in Neerpelt om 7.54u (aankomst 10.59u) en de terugreis in Blankenberge om 17.59u (aankomst 20.58u).
In de weekends van 1 en 8 juli reist de Kustexpress niet verder dan Mol, vanwege de werken aan de spoorlijn tussen Mol en Hamont.

Lovoc feest met vrijwilligers

Zaterdag 1 juli 2023
Lommel - Lovoc feest met vrijwilligersZoomVrijwilligers, ze zijn zo belangrijk voor verenigingen. Zo ook voor volleyclub Lovoc. Trainers, scheidsrechters, markeerders, vast toogpersoneel, bestuursleden, allemaal werden ze bedankt tijdens een gezellig etentje. Na een aperitiefje stond een lekker koud buffet voor hen klaar, met nadien een heerlijk ijsje. Bedankt aan alle vrijwilligers, namens het hele Lovoc-bestuur! Uiteraard ook aan wie er helaas niet bij kon zijn. (LDB)
Lommel - 7.680 euro voor 'Help Niek leven'ZoomDe leerlingen van WICO Campus Lommel hebben via het sociaal project binnen de godsdienstles en de vastenactie geld ingezameld voor het project 'Help Niek leven'. De opbrengst bedraagt 7.680 euro.
Lommel - Ook dit kan naar het recyclageparkZoom Deze zomer staan op de beide recyclageparken van Pelt, dat van Lommel, Peer en dat van Hechtel-Eksel nieuwe containers. Hierin kan men gratis de met-de-mond-opblaasbare producten voor waterplezier achterlaten.
Wat kan in de container? Opblaasbaar speelgoed voor zwemplezier, zoals zwembandjes; opblaasbare drijfmaterialen zoals krokodillen, eenhoorns, …; kleine zwembadjes die enkel uit PVC bestaan en niet verzwaard zijn met andere materialen.
Wat mag niet in de container? Luchtmatrassen om op te slapen waarbij bovenop het PVC een coating zit; grote zwembaden die in een beugel vastgemaakt worden of grote zwembaden waarbij enkel de bovenste ring opgeblazen moet worden (randen van het zwembad bestaan uit PVC dat versterkt is met ander materiaal); plastic springballen; plastic hottubs (versterkte wanden en onderkant); rubberen bootjes (versterkte onderkant).

Botermelk op vrijdag

Zaterdag 1 juli 2023
300 woorden van Rudi
Lommel - Botermelk op vrijdagEr rest amper één zakje rijst in de voorraadkast. “Daarmee komen we er niet”, zeg ik tegen onze jongste. “Iemand zal naar de winkel moeten.” Kort daarna zit ik op de fiets. Ik parkeer mijn stalen ros aan de supermarkt. Met het zelfscanpistool in de hand heb ik de rijst snel afgerekend. “Ik schiet sneller dan mijn schaduw”, wil ik Lucky Luke-gewijs tegen de winkelmevrouw zeggen. Ze staat er met haar armen over elkaar zoals een sheriff bij. “Tot ziens”, (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Cultuur- en KunstaanmoedigingsprijsDe stedelijke Cultuurraad heeft de Cultuur- en Kunstaanmoedigingsprijs opnieuw in het leven geroepen. Vanaf 2023 worden deze prijzen afwisselend uitgereikt: de Cultuurprijs in de onpare jaren, de Kunstaanmoedigingsprijs in de pare jaren. “Deze prijzen zijn een mooie erkenning waarmee we het socio-culturele en artistieke leven in onze stad stimuleren en personen belonen voor hun inzet en prestaties", aldus het stadsbestuur.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel