Het overige nieuws

In het Mariaziekenhuis is sinds kort een nieuwe endoscopische techniek (kijkoperatie) toegepast om patiënten met een discushernia te opereren. Die techniek is minimaal invasief, wat betekent dat er alleen een kleine opening van 1 cm moet gemaakt worden in de rug om de hernia te verwijderen. Voor veel patiënten betekent dit dat hun aandoening veel sneller kan verholpen worden, met een vlotter herstel en nauwelijks littekenvorming.
“Er bestaan verschillende methoden om (…) Het hele nieuwsbericht

Doe mee aan de tuinvogeltelling

Vrijdag 31 januari 2014
Benieuwd hoeveel vogels dagelijks je tuin bezoeken? Doe dan mee aan Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt, morgen zaterdag en overmorgen/zondag. Waarom is meedoen belangrijk? Je helpt mee om de vogels in Vlaanderen in kaart te brengen én daarnaast is vogels kijken gewoon plezierig! Noteer minstens een half uur de vogels die je tuin bezoeken en geef hier je telresultaten door!
Op zaterdag 29 maart (wij zijn er op tijd bij) wordt voor de 5e keer het Dwarsfluitfestival georganiseerd door de dwarsfluitdocenten van het Centrum voor Muziek en Dans (Valkenswaard), Art4U (Veldhoven) en NIKO (Neerpelt). Het festival vindt plaats in Veldhoven. Alle dwarsfluitleerlingen van de betrokken instellingen kunnen meedoen, van beginnend tot gevorderd, van jong tot oud. Ze zullen een muzikale reis maken o.l.v. Thijs van Leer, één van de bekendste fluitisten van Nederland. Als jong kind kwam hij in aanraking met muziek en vanaf 1968 werkte hij als beroepsmuzikant met o.a. Ramses Shaffy, Bram Vermeulen en Jan Akkerman. Nu brengt hij nog steeds met hetzelfde enthousiasme zijn fluitspel ten gehore.

Opletten met voorlopig rijbewijs

Dinsdag 28 januari 2014
Vanaf 3 februari mag iemand met voorlopig rijbewijs B, mét begeleider, geen passagiers meer vervoeren, behalve zijn begeleider(s). Bovendien moet op het rijbewijs staan wie begeleider is.
De houder van een voorlopig rijbewijs ZONDER begeleider mag vergezeld zijn door twee personen die minstens 8 jaar een rijbewijs B hebben en de voorbije drie jaar geen verval tot sturen opgelopen hebben. Dat meldt de politie Lommel. Meer info

Daar zijn de landmeters

Maandag 27 januari 2014
In opdracht van het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen gaat de firma Grontmij opmetingen doen in Bree, Hamont-Achel, Leopoldsburg en Meeuwen-Gruitrode. Dat kadert in de opmaak van een Grootschalig Referentiebestand ten behoeve van de overheid en nutsbedrijven. Deze werkzaamheden worden verricht in loop van dit jaar. Het gaat om het opmeten van o.a. de wegen, de voetpaden en ook de gevels van huizen. Meer info: www.agiv.be.

Truke Goyens overleden

Maandag 27 januari 2014
Meeuwen-Gruitrode - Truke Goyens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Truke Goyens overleden, de weduwe van Jan Kerkhofs. Ze was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Gruitrode.
In de Superliga van het handbal is de derby tussen Arena en Meeuwen geeindigd op een gelijkspel .In de Ekselse sporthal werd het maar liefst 34-34. Meeuwen leidde aan de rust met 16-19 maar in een dolle 2de periode wist Arena een scheve situatie nog recht te zetten. Tien seconden voor tijd leken de bezoekers met de 2 punten aan de haal te gaan maar Tom Hendriks scoorde op strafworp de gelijkmaker.
Tribunaliteiten
Het gebeurt dat een handelaar interessante aanbiedingen aankondigt om de consument te lokken. Waarna de teleurstelling volgt, want het product is niet meer in voorraad. "Lokvogelreclame" is verboden en strafbaar, maar moeilijk te bewijzen.
Zo was er in Limburg een onderneming die bij groothandelaars oude modellen van elektrische fietsen opkocht. Een invoerder van Gazellefietsen verweet de opkoper publiciteit te maken voor Gazellefietsen zonder het bouwjaar, de maten of de kwaliteit van de fietsen te (…) Het hele nieuwsbericht

Nu 9 gemeenten in Welzijnsregio

Zondag 19 januari 2014
Sinds 1 januari maakt ook Bree deel uit van Welzijnsregio en van het Sociaal Verhuurkantoor (SVK).  Daarmee is de volledige regio met de 9 gemeenten uit het vroegere Gewestplan Noord-Limburg afgedekt: een werkingsgebied met 150.000 inwoners, een gebied van 9 gemeenten waarbinnen de lokale besturen in de toekomst hun samenwerkingsinitiatieven willen structureren. Een sterk signaal in dit verband werd al gegeven inzake de nieuwe indeling voor de zorgregio's die momenteel wordt onderzocht.
Bovendien (…) Het hele nieuwsbericht

Marina Maggen overleden

Woensdag 15 januari 2014
Meeuwen-Gruitrode - Marina Maggen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Marina Maggen overleden. Ze was 54 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in familiekring  plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Meeuwen.

Gratis naar... Frédéric Deborsu?

Dinsdag 14 januari 2014
Oudsbergen - Gratis naar... Frédéric Deborsu?ZoomMorgenavond komt Frédéric Deborsu naar De Adelberg in Lommel met een boeiende lezing over ons Koningshuis. Alles over de fratsen van Laurent, de centen van Fabiola, de dotaties voor Albert, de rechtszaak van Delphine Boëll, en veel meer om 19.30 in het Cultuurcentrum. Ook u kunt er nog bij zijn. De eerste 10 personen die vandaag/dinsdag bellen (011/553511) of mailen (jan.buyens[!]ccdeadelberg.be) tussen 09.00 en 12.00 uur komen zelfs gratis!
Tribunaliteiten
In tijden van crisis worden sommigen vindingrijk in de zoektocht naar de kip met de gouden eieren. Zo ook sommige stadsbesturen. In Aalst leende een man veertien dvd's en vier cd-roms uit de stadsbibliotheek en bezorgde ze niet terug. Voor de rechtbank van Dendermonde eiste de stad de tegenwaarde (522 euro) en een schadevergoeding van 7.722 euro omdat de bibliotheek de cd's en cd-roms moest missen. Tel er nog wat administratiekosten bij en Aalst liep 8.250 euro mis. De rechtbank van Dendermonde kende (…) Het hele nieuwsbericht

Alda Reynders overleden

Zaterdag 11 januari 2014
Meeuwen-Gruitrode - Alda Reynders overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is Alda Reynders overleden, de weduwe van Jan Lipkens. Ze was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid en de begrafenis zullen in familiekring plaatsvinden.

Een rookmelder bij elke geboorte

Woensdag 8 januari 2014
Oudsbergen - Een rookmelder bij elke geboorteZoom“Een veilige start: met een gerust hart het nieuwe leven tegemoet”. Onder die naam lanceerde het brandweerkorps van Noord-Limburg een opmerkelijk initiatief om rookmelders te verspreiden. Sinds begin dit jaar krijgen ouders in Noord-Limburg bij de geboorte van een kind, na de aangifte in het gemeentehuis, een folder met bon voor een gratis rookmelder. Het initiatief werd in november voorgesteld tijdens de uitreiking van de Belgische brandpreventieprijzen en sleepte een derde plaats (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel in Meeuwen

Zaterdag 4 januari 2014
Meeuwen en RC Peer hebben vanavond in Meeuwen 1-1 gelijk gespeeld.

Mia Donné overleden

Zaterdag 4 januari 2014
Meeuwen-Gruitrode - Mia Donné overleden

Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag is Mia Donné overleden, de weduwe van Jef Loos. Ze was 87 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Gelukkig nieuwjaar

Woensdag 1 januari 2014
Oudsbergen - Gelukkig nieuwjaarZoomInternetgazet wenst alle lezers, medewerkers en adverteerders een gezond en gelukkig 2014! (Foto Leon Van Ham)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen