Het overige nieuws

Ook gauwdieven doen terrasjes

Maandag 29 juni 2015
Gauwdieven zijn veelal actief op druk bezochte plaatsen, ook op de terrasjes van horecazaken bij mooi weer. Horecabezoekers worden vaak slachtoffer van (gauw)diefstal, meestal ten gevolge van nonchalant gedrag, luidt het bij de politie. Mensen laten hun portefeuille, gsm of handtas vaak onbewaakt achter. 
Hoe gaan zakkenrollers te werk? Ze  bedenken verschillende scenario's. “Daarvoor werken ze vaak in team: de één leidt je af terwijl de ander je besteelt en nog een (…) Het hele nieuwsbericht

62 weekend-verkeersongevallen

Maandag 29 juni 2015
Het afgelopen weekend zijn er in Limburg 62 verkeersongevallen gebeurd, waarvan 16 met gewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 58 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 14 procent) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jo Maessen overleden

Zaterdag 27 juni 2015
Meeuwen-Gruitrode - Jo Maessen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is Jo Maessen overleden, de echtgenoot van Anita Vandijck. Hij was 53 jaar. De afscheidsplechtigheid, gevolgd door de crematie, vindt in intieme kring plaats. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Gruitrode.

Meeuwen-Gruitrode

In Bree is afgelopen nacht ingebroken in middenschool Heilig Hart en het Technisch Instituut Sint-Michiel. De buit bestaat uit een twintigtal tablets-pc's. De politie is met een onderzoek gestart maar dit leidde nog niet tot resultaat. De jongste weken kregen al meerdere Limburgse scholen dieven over de vloer.

Op weg naar een hittegolf

Vrijdag 26 juni 2015
Het ziet er goed uit met de weersverwachting voor volgende week. De jongste gegevens wijzen op een hittegolf, de eerste van het jaar. Eind volgende week zou de thermometer de 37 graden kunnen halen - en mogelijk zelfs overschrijden. In de komende dagen blijft de temperatuur nog beperkt tot een aangename 22 tot 25 graden, maar dinsdag zouden we al 27 graden halen, en daarna gaan alle remmen los. De tweede helft van de komende week krijgen we een hittegolf met temperaturen van 32 tot 37 graden, aldus de meteorologen.

Oliespoor op Gruitroderkiezel

Woensdag 24 juni 2015

Meeuwen-Gruitrode

De brandweer moest vanmorgen een oliespoor, dat gevaar opleverde voor het verkeer, neutraliseren op de Gruitroderkiezel in Bree. Het glibberige goedje werd verwijderd met behulp van speciale detergenten.
Het is maar dat je 't weet
Van de bijna 225.000 kranten die dagelijks in krantenwinkels, benzinestations en supermarkten te koop worden aangeboden wordt bijna de helft (48,9 procent) nooit verkocht. Dag in dag uit, met uitzondering van de zondagen, worden bijgevolg 110.000 kranten ongeopend weggegooid. Leg je die op elkaar, dan levert dat elke dag een 550 meter hoge krantenstapel op die afgevoerd wordt richting afvalbedrijf. En dan hebben we het nog niet gehad over de tijdschriften. Lees hier het ontstellende verhaal van de onverkochte.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 51 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 5 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 57 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 16 %) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.
Afgelopen nacht hebben sigarettendieven toegeslagen in de shop van een benzinestation aan de Peerderbaan in Bree. Dat is de tweede keer op korte tijd. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.
Tribunaliteiten
Iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Altijd. Maar soms niet.
Wie een auto inschrijft op zijn naam, wordt vermoed met die wagen te rijden. In goede en kwade dagen. In het verkeer wordt nu eenmaal vaak gezondigd en de identiteit van de zondaar kan dikwijls alleen maar vluchtig worden vastgesteld. Vandaar de uitzondering op het vermoeden van onschuld.
Zo was er een man in Laken die een proces kreeg wegens een parkeerovertreding. Hij beweerde bij hoog en bij laag én zelfs tot bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Bleys overleden

Zaterdag 20 juni 2015
Meeuwen-Gruitrode - Pierre Bleys overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Pierre Bleys overleden, de echtgenoot van Roza Verheyen. Hij was 70 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (12 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen.

Besturen kopen samen energie aan

Donderdag 18 juni 2015
De provincie Limburg start een nieuwe aanbesteding voor de aankoop van aardgas en elektriciteit voor de periode 2016-2018. De 44 Limburgse gemeentebesturen, alle OCMW-besturen, politiezones, hulpverleningszones, meerdere kerkbesturen en woonzorg-/of gehandicaptenzorgvoorzieningen doen mee met deze procedure. In totaal gaat het over 282 instanties.
In 2013 sloot het provinciebestuur
al een overeenkomst af met de energieleveranciers. Deze overeenkomst loopt eind dit jaar af. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (50)

Woensdag 17 juni 2015
Oudsbergen - Smiley (50)ZoomEen smiley, gespot in het Nederlandse Giethoorn. (Foto Conny Rooymans)
Het  bisdom Hasselt roept op tot solidariteit met vluchtelingen en asielzoekers. Elk parochie- en federatieteam wordt aangespoord om eens een vluchteling of asielzoeker uit de eigen  omgeving te beluisteren. “Het is beter mét hen te spreken dan óver hen te spreken”, luidt het. Ook wordt gepleit voor een cultuur van ontmoeting. "Dat kan via eenvoudige contacten in de eigen buurt, maar ook georganiseerd. Een voorbeeld daarvan is het peterschap waarbij een (…) Het hele nieuwsbericht
Maak dat mee!
Jongeren (16 tot en met 25 jaar) die België per trein willen ontdekken, krijgen nu de kans: voor 25 euro kunnen ze gedurende een maand onbeperkt gebruik maken van het spoor. De “Go Unlimited” actie loopt van 29 juni tot 31 augustus. Meer weten? Vanaf komende vrijdag kunt u de hele NMBS-campagne hier bekijken.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 89 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij kwam één oersoon om het leven; drie anderen werden zwaar en 19 anderen licht gewond. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 56 ademtests afgenomen, waarvan er 8 (of 14 %) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.
Anderzijds werden tijdens de SLim-controles van afgelopen weekend 18 rijbewijzen ingetrokken.

Smiley (49)

Maandag 15 juni 2015
Oudsbergen - Smiley (49)ZoomEen levende smiley in de zoo van Olmen. (Foto Willy Cochet)

Een heel fijne vaderdag

Zondag 14 juni 2015
Maak dat mee!
Oudsbergen - Een heel fijne vaderdagZoomWij wensen alle papa's een fijne vaderdag! Ben je vaderdag vergeten? Dan kan je hem nog feliciteren via de Internetgazet! Ga snel naar onze rubriek 'felicitaties'.

Smiley (48)

Zaterdag 13 juni 2015
Oudsbergen - Smiley (48)ZoomLambert Reynders zag deze smiley in Postel.

Jef Niesen overleden

Vrijdag 12 juni 2015
Meeuwen-Gruitrode - Jef Niesen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Jef Niesen overleden, de echtgenoot van Hilda Eerdekens. Hij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

Geen taxi maar heroine

Woensdag 10 juni 2015

Meeuwen-Gruitrode

In het centrum van Bree werd een politiepatrouille tijdens de nacht aangesproken door een man met de vraag of de agenten hem naar huis konden brengen. Hij zocht vervoer. De man was in slaap gevallen op de bus en pas in Bree wakker geworden. Op dat moment reden er geen bussen meer. Hij had al getracht een taxidienst te bellen maar tevergeefs. De agenten, behulpzaam maar toch waakzaam, controleerden de man. Die bleek gezocht. Tijdens de daaropvolgende fouille bleek hij daarenboven heroïne op zak te hebben.

Smiley (47)

Dinsdag 9 juni 2015
Oudsbergen - Smiley (47)ZoomZes smileys ineens! Die zag Jacky Geboers in Hulsberg. 

BMW-bende gearresteerd

Dinsdag 9 juni 2015
Een Nederlandse bende die onder meer verdacht wordt van diefstallen van BMW's in Noord-Limburg, is gearresteerd. Dat meldt de federale gerechtelijke politie van Limburg vandaag. In deze zaak zijn zeven aanhoudingen verricht. Een aantal gestolen auto's is inmiddels teruggevonden. Een aantal wagens stond al klaar in containers, voor transport naar Afrika. (PG)
Ondanks het feit dat er voor afgelopen weekend omvangrijke snelheids-, alcohol- en drugscontroles waren aangekondigd, zijn in Limburg weer veel mensen tegen de lamp gelopen:
•    er werd in totaal bij 2.779 bestuurders een ademtest afgenomen. 75 van deze tests (of 3%) waren positief.
•    er werd van 14 bestuurders een drugstest afgenomen, 10 tests waren positief.
•    5.388 voertuigen werden gecontroleerd op (…) Het hele nieuwsbericht

Als samenwonenden bouwen

Zaterdag 6 juni 2015
Tribunaliteiten
Niet trouwen, wel samenwonen. Geen gedoe en, als het misloopt, geen pijnlijke discussies over have en goed. Te vaak wordt die illusie van ‘vrijheid, blijheid’ gekoesterd door samenwoners.   Neem D.D. en M.D. uit het Antwerpse. Ze gingen samenwonen, kregen een dochtertje en kochten daarna samen een bouwgrond. Zestien jaar later kwam het tot een breuk. D.D. verliet de woning en M.D. bleef achter in de woning met de dochter. Mondeling was afgesproken dat de woning zou worden verdeeld als de (…) Het hele nieuwsbericht

Hoe goed is uw ziekenhuis?

Donderdag 4 juni 2015
Vanaf vandaag kunt u op www.zorgkwaliteit.be de resultaten van kwaliteitsindicatoren uit het Vlaams Indicatoren Project van Vlaamse ziekenhuizen bekijken. Met dat project wil de Vlaamse overheid een zicht krijgen op de resultaten en de kwaliteit van de zorg in de Vlaamse ziekenhuizen. Daartoe zijn er een aantal ‘kwaliteitsindicatoren’ afgebakend zoals ‘moeder en kind’, ‘orthopedie’, (…) Het hele nieuwsbericht
Vijfhonderd gebedshuizen openen op 6 en 7 juni hun deuren voor de 8ste editie van de Open Kerkendagen.Het tweedaagse evenement wordt georganiseerd door Open Kerken, een organisatie die zich inzet voor de herwaardering van het religieus erfgoed in België.
In onze regio kan U zondag 7 juni (10-18 uur) onder meer terecht in de Sint-Gertrudiskerk in Gruitrode, de Sint-Pietersbandenkerk in Lommel en de Sint-Trudokerk in Peer. UPDATE De kerk in Lommel blijft dicht vanwege restauratiewerken.

Een weekend met controles

Woensdag 3 juni 2015
Oudsbergen - Een weekend met controlesKomend weekend organiseert het provinciebestuur in samenwerking met de parketten en de federale,lokale en wegpolitie weer alcohol-, drugs- en snelheidscontroles in heel de provincie. Men start daar vrijdag mee; het is de bedoeling dat de actie maandagochtend beëindigd wordt.

NIKO heet voortaan anders

Dinsdag 2 juni 2015
Oudsbergen - NIKO heet voortaan andersZoomSinds vandaag heet het NIKO anders. Voortaan zal men spreken over de Kunstacademie Noord-Limburg. Het nieuwe logo werd ingehuldigd door de schepenen van cultuur van de aangesloten gemeenten uit Noord-Limburg (foto). Een en ander gebeurde tijdens een bezoek van de schepenen aan het gebouw van euh... de Kunstacademie Noord-Limburg in de Toekomstlaan in Neerpelt. Daar werd meteen de nieuwe lift officieel in gebruik genomen. (Foto's Jean Vandijck)
NIKO heet voortaan andersNIKO heet voortaan anders
Zoom
Het afgelopen weekend zijn er op de Limburgse wegen 66 verkeersongevallen gebeurd: 17 met gewonden, 49 met blikschade. Er vielen 3 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van de ongevallen werden 48 ademtesten afgenomen. Daarvan vielen er 9 positief uit. In 9 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen