Het overige nieuws

De Opvoedingswinkel Noord-Limburg heeft een telefonisch permanentiemoment ingevoerd. Voortaan zal men elke maandag tussen 13u en 16u (m.u.v. feestdagen) bij die dienst terecht kunnen via het telefoonnummer 011 80 59 07.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 3 zwaargewonden en 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 14%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jef Bongaers overleden

Zaterdag 28 mei 2016
Meeuwen-Gruitrode - Jef Bongaers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Jef Bongaers overleden, de echtgenoot van Annie Swennen. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Limburg telt 2.666 leefloners

Zaterdag 28 mei 2016
In Limburg zijn 2.666 personen aangewezen op een leefloon. Het betreft 1.127 mannen en 1.539 vrouwen. Zes leefloners zijn jonger dan 17 jaar. 702 leefloners behoren tot de leeftijdscategorie 18-24. In de leeftijdscategorie 25-44 zijn er 1.121 leefloners, in de leeftijdscategorie 45-64 748 en bij personen van 65 en ouder 89.
In Midden-Limburg (7,45 %) en het Maasland (7,42 %) is de werkloosheidsdruk - dit is het percentage niet-werkende werkzoekenden ten opzichte van de bevolking van 18 tot 64 jaar -  het hoogst van Limburg. In Noord-Limburg (5,13 %) is die druk het laagst. 

Lambert Geerkens overleden

Zaterdag 28 mei 2016
Meeuwen-Gruitrode - Lambert Geerkens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is in WZC Kloosterhof in Meeuwen Lambert Geerkens overleden, de echtgenoot van Toke Schepens. Hij was 87 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Meeuwen. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Vijftig jaar bisdom Hasselt

Donderdag 26 mei 2016
Op 31 mei (19.30 uur) is er in de Tongerse basiliek een feestelijke eucharistieviering naar aanleiding van 50 jaar bisdom Hasselt. Tijdens deze viering wordt een kleurige vlag met het logo van het feestelijke jaar onthuld. De vlag is ontworpen door de Lommelse kunstenaar Koen Lemmens. Priester Paul Schollaert componeerde het lied 'Geen dolers maar pelgrims', het thema van het feestjaar.
In de periode 2010-2014 kwamen er 27.800 zaken in verband met intrafamiliaal geweld binnen bij het Limburgse parket. Dat cijfer dekt nog maar een gedeelte van een groter maatschappelijk probleem, want heel wat slachtoffers kunnen of durven de stap naar politie of hulpverlening niet te zetten. Wetenschappelijk onderzoek in enkele politiezones toonde eerder al aan dat een derde van alle door de politie geregistreerde feiten op een of andere manier gerelateerd was aan infrafamiliaal geweld.
Meeuwen-Gruitrode - Pas op voor deur-aan-deur verkopers

Meeuwen-Gruitrode

De politiezone Noordoost Limburg waarschuwt voor malafide deur-aan-deur-verkopers. De politie kreeg de afgelopen dagen namelijk meerdere meldingen van mensen die een appelverkoper aan de deur hebben gehad en tegelijkertijd bestolen of bedrogen werden. De politie vraagt om zeker contact op te nemen als men een verdachte verkoper aan de deur krijgt.

Jos Brouwers overleden

Donderdag 26 mei 2016
Meeuwen-Gruitrode - Jos Brouwers overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Gruitrode is dinsdag Jos Brouwers overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Tholen. Hij was 61 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur ) plaats in de parochiekerk van 't Hasselt in Bree. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Drie chauffeurs onder invloed

Woensdag 25 mei 2016
Meeuwen-Gruitrode - Drie chauffeurs onder invloed

Meeuwen-Gruitrode

Afgelopen nacht werden tijdens routinecontroles door de politiezone Noordoost Limburg drie bestuurders betrapt op het sturen onder invloed. Eén bestuurder was onder invloed van alcohol. Twee andere bestuurders waren onder invloed van drugs. Beiden werden ook in het bezit gevonden van gebruikershoeveelheden cannabis.

Nieuwe vennootschap: GuBegro

Woensdag 25 mei 2016

Meeuwen-Gruitrode

Gust en Jos Beckers, beiden uit Meeuwen-Gruitrode, hebben de vennootschap Gust Beckers Bouwwerken (GuBegro) opgericht, met zetel aan de Muisvenstraat. Doel van de vennootschap: afbraakwerken, grondwerken, loonwerken, bestratingswerken, tuinwerken en de verkoop van bouwmaterialen en grond.

Wietplantage ontdekt

Dinsdag 24 mei 2016
Deze namiddag heeft de politie een wietplantage ontdekt in een woning in de Meinestraat in Bree. Twee mannen werden voorgeleid en worden morgen ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter.

Nieuwe bvba: Roemers Invest

Maandag 23 mei 2016

Meeuwen-Gruitrode

Serge Roemers uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba Roemers Invest opgericht met maatschappelijke zetel aan de Neerhovenstraat. De bvba met een maatschappelijk kapitaal van 480.000 euro heeft onder meer als doel alle activiteiten als holding, beheermaatschappij en managementvennootschap.
Oudsbergen - Weekend in Limburg: 79 ongevallenIn het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 79 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 61 ademtesten afgenomen, waarvan er 3 (of 5%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
Oudsbergen - Morgen mogelijk hinder bij De LijnDoor een nationale vakbondsbetoging morgen/dinsdag zal de dienstverlening van De Lijn grondig verstoord zijn. De vakbonden betogen dan in Brussel tegen de besparingen van de Vlaamse en federale regering. Reizigers raadplegen best de website van De Lijn.

Water winnen uit mist

Zaterdag 21 mei 2016
Vandaag gelezen
In het Peruviaanse bergstadje Villa Lourdes hebben boeren het moeilijk door waterschaarste. Drinkwater wordt drie keer per week aangevoerd uit Lima, maar dat is niet bedoeld voor irrigatie. Nu is er een oplossing: de dichte mist die meestal rond de berg hangt wordt 'opgevangen' in grote netten die tussen palen zijn gespannen op de flanken en de condens zorgt ervoor dat elk net dagelijks 200 tot 400 liter water opbrengt.
De opbrengst van de mist wordt bewaard in tanks, wat milieuvriendelijker is dan (…) Het hele nieuwsbericht

Rik Creemers overleden

Zaterdag 21 mei 2016
Meeuwen-Gruitrode - Rik Creemers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is in  Ellikom Rik Creemers overleden, de echtgenoot van Catho Vliegen. Hij was 65 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats.
Één jaar na de eerste internationale bekroning viel het provinciale project ‘Limburg 1914-1918: Kleine verhalen in een Groote Oorlog’ (met o.m. de 44 Stahlhelmen) vanavond opnieuw in de prijzen. De jury van de Heritage in Motion-awards verleende de hoofdprijs ‘Best Achievement Award’ aan het Limburgse Wereldoorlog I-project. “We zijn bijzonder vereerd en trots dat we deze titel in ontvangst mogen nemen,” zei gedeputeerde van Cultuur en Erfgoed Igor Philtjens. “We waren al erg fier op dit herdenkingsproject dat de 44 gemeenten met elkaar verbindt en versterkt. Deze internationale award is de kers op de taart. De prijs illustreert dat onze creativiteit en inspanningen kunnen leiden tot projecten met een grootse internationale uitstraling.”
Tribunaliteiten
Gelooft u in beoordelingen op internetfora zoals Tripadivsor, Restaurantadvisor e tutti quanti? Volgens het hof van beroep van Gent doorgaans niet. Maar komt iemand die verzinsels spuit op internetfora daar zomaar mee weg? De internaut waar het hof van beroep van Gent mee te maken kreeg, zette op de website ‘zoekadvocaat.be’ een aantal advocaten weg. De ene ‘krijgt soms woedeaanvallen zelfs midden een pleidooi, zodat ik als klant bang word (...)’. Over de andere schreef hij: (…) Het hele nieuwsbericht
Meeuwen-Gruitrode - Controle op niet-betalen verkeersbelasting

Meeuwen-Gruitrode

De politiezone Noordoost-Limburg heeft vandaag samen met de Vlaamse Belastingsdienst controles uitgevoerd op het niet-betalen van de verkeersbelasting. 17 chauffeurs liepen tegen de lamp.

Nieuwe bvba: Karel Symons

Donderdag 19 mei 2016

Meeuwen-Gruitrode

Karel Symons uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba Karel Symons opgericht met zetel aan de Liersstraat. Doel van de vennootschap is onder meer houtteelt, vervaardiging van metalen constructiewerken en onderhoud en herstelling van landbouwtractoren.
Vandaag gelezen
Qasr al-Yehud, de plek waar Jezus door Johannes de Doper zou zijn gedoopt, ligt momenteel vol landmijnen, naar schatting 4.000. Daardoor is het voor pelgrims te gevaarlijk om de plaats te bezoeken. In een zeldzame overeenstemming gaven zowel Israël als Palestina toestemming om de streek op te ruimen. Dit zal twee jaar duren.
Qasr al-Yehud ligt ten zuidoosten van Jericho, op de Westelijke Jordaanoever. In het gebied staan een tiental kerken van verschillende godsdiensten. Die kerken zijn sinds 1968, toen het gebied werd afgesloten, niet meer gebruikt. (Bron: Timesofisrael.com)

Meeuwen-Gruitrode

Morgennamiddag wordt in café De Kastelein in Gruitrode de boerderij met landbouwgrond en varkensstallen, gelegen Ophovenstraat 210, openbaar verkocht na hoger bod. De totale oppervlakte bedraagt 3ha54a74ca en het KI 3.731 euro. Na hoger bod is de inzetprijs 196.200 euro.
Oudsbergen - Verkeersongevallen in (verlengd) weekendIn het afgelopen lange weekend werden er in heel Limburg 102 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel en 85 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 52 ademtesten af, waarvan er 10 (of 19%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 28 gevallen van vluchtmisdrijf.

Stiena Cardinaels overleden

Dinsdag 17 mei 2016
Meeuwen-Gruitrode - Stiena Cardinaels overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Stiena Cardinaels overleden, de weduwe van Jan Daniëls. Zij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerararium Witters in Meeuwen.

Meeuwen-Gruitrode

Er is vrijdag een ramkraak gepleegd bij Just-Relax.live in het Opglabbeekse gehucht Louwel. De daders maakten er onder meer versterkers en gitaren buit, samen goed voor zo'n 25.000 euro.
Vandaag gelezen
Amerikaanse onderzoekers bevroegen tussen 1992 en 2012 bijna 75.000 verpleegsters van middelbare leeftijd enkele malen over verschillende aspecten van hun leven, waaronder het al dan niet regelmatig bijwonen van kerkdiensten. Uit de verzamelde data bleek dat vrouwen die vaker dan eens per week naar de kerk gingen, 33 procent minder kans hadden om tijdens de onderzoeksperiode te sterven dan seksegenoten die er nooit kwamen.
Er werden geen mannen ondervraagd. (Bron: CNN)

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag 25 mei trekt de parochie Ellikom op bedevaart naar Heppeneert. De verplaatsing gebeurt per auto. Vertrek om 18.30 uur op kerkplein. In de kerk van Heppeneert wordt een gebedsviering gehouden.

'Hoed u voor K3'

Zondag 15 mei 2016
Vandaag gelezen
"In plaats van K3 met Haydn te vergelijken, zouden we er beter op aandringen dat elke kleuterjuf Joseph Haydn draait, en Béla Bartók, en waarom niet, Luc Brewaeys. Iets goeds van eigen bodem, weet je wel. Net zoals opera, dansvoorstellingen en concerten gratis zouden moeten zijn tot tien jaar. Zodat we kinderoren openen voor muziek die ze verdienen."(Bron: Gaea Schoeters en Annelies Van Parys in "De Standaard")

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag trekt de parochie Wijshagen op bedevaart naar de kapel van Opitter. De deelnemers vertrekken om 18.15 uur te voet aan de kerk van Wijshagen. Zij worden om 19.45 uur verwacht voor de eucharistieviering in de kapel.

Dialectmis in Gruitrode

Zaterdag 14 mei 2016

Meeuwen-Gruitrode

In het kader van haar 125-jarig bestaan organiseert de Landelijke Gilde van Gruitrode op zaterdag 21 mei (18.30 uur) een dialectmis. Die wordt opgedragen in een melkveebedrijf aan de Boshovenstraat 18 in Gruitrode.
Vandaag gelezen
Door de sterk wisselende temperaturen van de voorbije maanden zullen er dit jaar fors minder vlinders te zien zijn. Dat zegt de Nederlandse Vlinderstichting. Ze noemt 2016 "een dramatisch jaar" voor de vlinders. Door de wisselende temperaturen is er voor hen minder voedsel beschikbaar. In vergelijking met vorig jaar waren er in de eerste maanden al 45 procent minder vlinders.

Gerardine Swinnen overleden

Vrijdag 13 mei 2016
Meeuwen-Gruitrode - Gerardine Swinnen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Gerardine Swinnen overleden, de weduwe van Hubert Bloemen. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.
Vandaag gelezen
Op diverse sociale media is een campagne begonnen om het Europees Jeugdorkest te redden. Dat wordt normaliter in september opgeheven omdat het van de Europese Unie geen geld meer krijgt. In het orkest, dat al 40 jaar bestaat, zitten jonge musici uit alle 28 lidstaten. (Bron: euronews.com)
De steden Genk, Bree en Maaseik én de gemeenten As, Kinrooi, Lanaken, Maasmechelen, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Peer en Zutendaal hebben  de projectvereniging Regionaal Landschap  Kempen en Maasland (RLKM) opgericht.  De vereniging heeft onder meer tot doel het natuurlijk patrimonium – natuur, landschap en erfgoed –  in te richten, te beheren, te ontwikkelen en te bevorderen zodat er een doeltreffend ruimtelijk-, natuur-, milieu- en erfgoedbeleid wordt ontwikkeld.
Vandaag gelezen
Amerikanen eten ruim 30 procent meer kip dan 20 jaar geleden. Om de groeiende vraag bij te benen, hebben de grote spelers in de Amerikaanse kippenvleesindustrie hun productie flink opgeschroefd. Dat gaat ten koste van de arbeidsomstandigheden in de kippenfabrieken. Uit een nieuw rapport van Oxfam blijkt dat werknemers in die fabrieken voor minder dan 10 dollar per uur lange shifts werken, en slechts een half uur pauze krijgen. Plaspauzes worden vaak geweigerd, waardoor steeds meer arbeiders met een luier om achter de lopende band staan. (Bron: ii.nl)

Een wandel-/fietspad van 120km

Woensdag 11 mei 2016
Oudsbergen - Een wandel-/fietspad van 120kmZoomHet Nederlandse Waterschap De Dommel heeft vandaag het 120 km lange wandel- en fietspad "Dommelpad" gelanceerd. Het ‘Dommelpad’ zijn twee afzonderlijke routes: een fiets- en een wandelroute, die langs en nabij de Dommel lopen. Deze routes starten bij de oorsprong in Meeuwen en eindigen bij de uitmonding in Den Bosch. Hier mondt de Dommel, samen met de Aa, uit in de Dieze. Uiteraard kan de route ook in tegengestelde richting gewandeld of gefietst worden. Informatie over het Dommelpad staat in een folder van VVV Noordoost-Brabant en is verkrijgbaar bij de Nederlandse VVV-kantoren, maar ook hier. Op de afbeelding: de kaart van het eerste deel van de fietsroute, vertrekkend vanuit Meeuwen.
Vandaag gelezen
Onderzoek van de TU Eindhoven, KU Leuven en de Universiteit van Luik toont aan dat een motorrijder vlak áchter een wielrenner de luchtweerstand van de renner tot bijna negen procent vermindert. Bij drie motoren gaat het zelfs om een afname van ongeveer 14 procent. In een tijdrit kan dit een beslissend tijdsvoordeel opleveren. De onderzoekers adviseren de internationale wielerunie UCI om de minimale afstand van motoren op renners, mede met het oog op de veiligheid, daarom te vergroten tot 20 of 30 meter.(Bron: tue.nl)

Meeuwen-Gruitrode

Morgennamiddag wordt in café 't Stamineeke in Meeuwen de woning Gielisheide 12 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 9a42ca en heeft een KI van 736 euro. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 96.200 euro.

Twaalf dopelingen

Dinsdag 10 mei 2016

Meeuwen-Gruitrode

Zondag 22 mei worden in de parochiefederatie Meeuwen-Gruitrode twaalf kinderen gedoopt.
Ellikom:
Rein, zoontje van Maarten Evens en Liesbeth Gerits.
Gitte, dochtertje van Robby Janssen en Km Hermans.
Yuna, kindje van Raf Stoffels en Jessy Luyten.
Victor, zoontje van Wim Limerkens en Kathleen Essers.
Nathan, kindje van Walter Gijsen en Serifis Starroula.
Gruitrode:
Eef en Maud, kindjes van Michiel Beerden en Nele Nouwen.
Mare, kindje van Gunther Camps en Natalie Meurs.
Mathice, zoontje van Wim Daniels en Sabine Creemers.
Lucas, zoontje van Filip De Backer en Anja Geusens.
Ryan, kindje van Benny Vanratingen en Karen Kauffman.
Meeuwen:
Rein, zoontje van Renaat Plessers en Veronique Moors.
Oudsbergen - Politie vindt 2,6 kilo cocaineIn het kader van een gerechtelijk onderzoek naar handel in verdovende middelen werden er door de lokale politie Noordoost-Limburg vanmorgen vier huiszoekingen uitgevoerd in Bree en Bocholt. Bij één verdachte, een 33-jarige inwoner van Bocholt, werd er 2,6 kilo cocaïne aangetroffen. Hij werd gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem heeft aangehouden. Betrokkene werd eerder reeds veroordeeld voor handel in verdovende middelen. Behalve de verdovende middelen werden nog een voertuig, een som geen een verboden wapen in beslag genomen.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 83 verkeersongevallen gemeld, waarvan 30 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 doden, 4 zwaar- en 26 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 61 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 15%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Opening Helmenpark in Halen

Dinsdag 10 mei 2016
Zondag wordt in Halen het Helmenpark officieel geopend. Het vormt een blijvend symbool dat de Eerste Wereldoorlog in Limburg en België herdenkt, maar het is ook een plek voor reflectie en creativiteit. Een plaats waar verleden, heden en toekomst samenkomen. Het voormalige slagveld in Halen is ook het definitieve eindpunt van het succesvolle participatieve project ‘Helmen’. Dat ging in 2015 van start toen elke Limburgse gemeente de kans kreeg om met de hulp van jong en oud een betonnen Stahlhelm creatief te bewerken en een boodschap mee te geven. Die 44 Stahlhelm-exemplaren staan nu allemaal in Halen.

Onze mooie planeet

Maandag 9 mei 2016
Uit de ruimte
Oudsbergen - Onze mooie planeetZoomIn Amerikaanse filmzalen met een groot scherm is sinds enkele dagen de IMAX-film "A Beautiful Planet" te zien, waarvoor de beelden werden verzameld door zes astronauten die tijdens drie missies aan boord van het Internationaal ruimtestation ISS verbleven. De film kreeg dan ook de medewerking van de NASA.  Hierboven de trailer van deze spectaculaire prent. (Red.: klik op het vierkantje rechts onder in het videokader, dan kunt u de video op volledige schermbreedte zien!).

Jan Schepers overleden

Maandag 9 mei 2016
Meeuwen-Gruitrode - Jan Schepers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Jan Schepers overleden, de echtgenoot van Helena Feyen. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen.
Vandaag gelezen
"Waalse ziekenhuizen vinden dat zij de patiënten niet prettig benaderen. Bij oudere mensen gaan verplegers meteen luider praten, alsof ze allemaal doof zijn, vaak richt men zich tot de familie en niet tot de patiënt, en waarom moet iemand per se ziekenhuiskleren aan en niet zijn eigen kleren (als die schoon zijn)? Ook leggen Waalse artsen vaak niet uit wat er gaat gebeuren, en krijg de patiënt gewoon te weinig informatie. In het CHU-ziekenhuis van Godinne in de provincie Namen loopt nu een (…) Het hele nieuwsbericht
Vlaams parlementslid en burgemeester van Lanaken Marino Keulen pleit voor het snel wegwerken van 53 zwarte punten in Limburg. Dat meldt TVL.
Vlaams minister Weyts heeft een nieuwe lijst vrijgegeven van verkeerspunten, waar veel ongevallen gebeuren. Maar vandaag is het geld er nog niet om al die zwarte punten aan te pakken. Het was wijlen Steve Stevaert die als eerste de zwarte punten in het verkeer aanpakte. Zijn lijst ging 15 jaar mee.
De rechtbank van Koophandel heeft tijdens de eerste vier maanden in Limburg 267 faillissementen uitgesproken. In vergelijking let een jaar geleden zijn er dat 20 procent minder. Opvallend is dat steeds meer oudere bedrijven failliet gaan. In de bouw en in de transportsector is het aantal falingen gedaald, zo blijkt uit cijfers van Graydon Belgium.
Tribunaliteiten
'Een venster even op kip laten als ik even van huis ben, kan geen kwaad. En als ze echt willen, geraken ze toch binnen.’ Vaak gehoord, maar de gelegenheid maakt de dief. Hij ziet de zwakke plekken en elk huisje heeft zijn kluisje.
Dat ondervond een familie uit de provincie Namen. Ze liet een raam van 90 cm breed en 30 cm hoog open. Het bevond zich op 1,72 m hoogte, op de eerste verdieping. Gelukkig was er nog de diefstalverzekeraar. Maar die weigerde dekking omdat de polis verplicht de woning (…) Het hele nieuwsbericht

Geen regen? Bouw een berg

Donderdag 5 mei 2016
Vandaag gelezen
In de Arabische Emiraten gaat men een berg bouwen om regen te bevorderen. De aanleg wordt op dit moment voorbereid door het Amerikaanse Centrum voor Atmosferisch Onderzoek. Volgens onderzoeker Roelof Bruintjes moet een eerste rapport over de constructie van de berg deze zomer klaar zijn. "Deze zorgt ervoor dat lucht naar boven gedrukt wordt, waardoor wolken ontstaan. Die kunnen dan weer worden bestrooid met chemische middelen om regen te stimuleren, het zogenoemde 'cloud seeding'," aldus Bruintjes. Andere (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Het duurt geen kwartiertje. Echt. Elke morgen even naar beterspellen.nl surfen en daar de dagelijkse taaltest doen. Het is poepsimpel: je geeft bij de eerste keer je naam en je mailadres op en je krijgt dan een mail waarmee je je kan inschrijven voor een dagelijks mailtje dat je rechtstreeks naar de test voert. Bovendien kan je zelf je testniveau bepalen. De test zelf bestaat uit vier antwoorden op meerkeuzevragen. Bij beterspellen.nl gaat het om Nederlands, maar in de kolom rechts op die website kan je je ook inschrijven op NU beter Engels, NU beter Duits,  NU beter Frans (die subjonctif!) en... Beter Rekenen. En weet je wat zo mooi is? Dat je na afloop je score kan bekijken. En het doet zo'n deugd, hé, als blijkt dat je alles 100% juist hebt... Beter spellen.nl

Meeuwen-Gruitrode

Morgen/Hemelvaartsdag zijn de gemeentediensten gesloten. Vrijdag 6 mei hebben de dienst Vrije Tijd, cultuur en sport een brugdag. Het gemeentehuis is vrijdagvoormiddag 6 mei open voor het publiek.

Werken op klaverblad Lummen

Woensdag 4 mei 2016
Het is maar dat je 't weet
Van maandag 9 tot vrijdag 13 mei zal er aan het Klaverblad in Lummen overdag worden gewerkt op de afslagstrook van de E314 van Genk naar Antwerpen. In deze fase worden een nieuwe kantstrook en fundering geplaatst. Het verkeer zal niet veel hinder ondervinden want het verkeer dat afslaat wordt over de pechstrook geleid. Doorgaand verkeer op de E314 ondervindt geen hinder.
Vanaf vrijdag 13 mei om 20u00 tot zaterdagochtend 14 mei om 10u00 wordt de afslag dan afgesloten om veilig te kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: S & S

Dinsdag 3 mei 2016
Steve Vandeven uit Houthalen-Helchteren en Stiffany Jacobs uit Blankenberge hebben de vennootschap S & S opgericht met zetel aan de Genkerbaan in Meeuwen-Gruitrode. De vennootschap heeft als doel horeca uitbating in de ruimste zin van het woord, uitbating van spelautomaten zoals bingo en sport weddenschappen én algemene klusjesdiensten.
Meeuwen-Gruitrode - Wandelen in heerlijk lentezonnetjeZoom

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren werd er weer een wandeling georganiseerd door Okra Meeuwen. De wandelaars genoten van een heerlijk lentezonnetje. Het ging om de elfde wandeling van dit seizoen.
 

Tonny Creemers overleden

Maandag 2 mei 2016
Oudsbergen - Tonny Creemers overledenGisteren is Tonny Creemers overleden, de weduwnaar van Brigitte Berger. Hij was 66 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 66 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaar- en 9 lichtgewonden. De politie nam in totaal 42 ademtesten af,waarvan er 14 (of 33%) positief bleken. Van 8 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.
In een lopend gerechtelijk onderzoek inzake een internationale handel in verdovende middelen heeft de politie afgelopen weekend opnieuw 928 kg cocaïne aangetroffen in marmeren blokken die uit Zuid-Amerika kwamen. Samen met een vorige vangst gaat het nu al om een straatwaarde van € 75 miljoen.
Al tijdens het Paasweekend werd door de FGP van Limburg een grote partij cocaïne van 1.500 kilo in beslag genomen. Die zat verscholen in marmeren blokken. De inbeslagnames waren het (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Lipkens overleden

Maandag 2 mei 2016
Meeuwen-Gruitrode - Anna Lipkens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Anna Lipkens overleden, de echtgenote van Henri Schroyen. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen