Het overige nieuws

Verlies voor KSK Meeuwen

Zaterdag 30 september 2017
Meeuwen-Gruitrode - Verlies voor KSK Meeuwen

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft vanavond met 3-1 verloren bij Achel VV.

Hendrik Nijs overleden

Zaterdag 30 september 2017
Meeuwen-Gruitrode - Hendrik Nijs overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is Hendrik Nijs overleden, de echtgenoot van Rita Van Otterdijk. Hij was 57 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in de Lentestraat.

Henri Schouteden overleden

Zaterdag 30 september 2017
Meeuwen-Gruitrode - Henri Schouteden overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Henri Schouteden overleden, de weduwnaar van Gertrudis Jonck. Hij was 83 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Gruitrode. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Zondag Internationale Dag Ouderen

Vrijdag 29 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Zondag 1 oktober is het de Internationale Dag van de Ouderen. Op 1 januari 2017 telde België 3.554.728 inwoners van 55 jaar of ouder, waarvan 54% vrouwen. Tussen 2000 en 2017 is het aandeel 55-plussers in de totale bevolking gestegen van 27% naar 31%. Dat aandeel zal volgens de bevolkingsvooruitzichten 35% hebben bereikt tegen 2061. Momenteel is al één vrouw op drie in België 55-plusser.
In 2016 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 78,8 jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Marktkramer failliet

Donderdag 28 september 2017

Meeuwen-Gruitrode

De rechtbank van Koophandel heeft de faling uitgesproken van marktkramer Ann Vandeput uit Meeuwen-Gruitrode. Mr. Natens en mr. Scheepers zijn de curatoren.

Ziekenhuis Bree verhuist patiënten

Donderdag 28 september 2017
In Bree is de verhuizing bezig van 38 patiënten van het ziekenhuis naar het nieuwe ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik. Bij de voorbereiding van de verhuis is ervoor gekozen om de patiënten met vrachtwagens te verhuizen en niet met ziekenwagens. Dat gebeurt onder politiebegeleiding. In totaal worden er een veertigtal patiënten verhuisd. De vrachtwagen zal zo'n 12 keer op en af rijden.

Roza Verheyen overleden

Donderdag 28 september 2017
Meeuwen-Gruitrode - Roza Verheyen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag is Roza Verheyen overleden, de echtgenote van Pier Nies. Het afscheid vindt vrijdag plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Opglabbeek vernieuwt skatepark

Woensdag 27 september 2017

Meeuwen-Gruitrode

Het gemeentebestuur van Opglabbeek investeert € 40.000 in de vernieuwing van het skatepark. Het park krijgt later dit jaar een nieuwe skatebowl van 13 bij 16 meter, die volledig ter plaatse uit beton gemaakt wordt - skaten op beton maakt minder lawaai. De skatebowl of ‘pool’ in Opglabbeek wordt de eerste in Limburg die volledig is afgewerkt met poolcoping. Een ‘pool’ vindt z’n oorsprong bij skaters die vroeger in leegstaande zwembaden gingen skaten.

Weer marmeren blokken met cocaïne

Woensdag 27 september 2017
In het voorjaar van 2016 realiseerden de federale gerechtelijke politie en Justitie Limburg de grootste inbeslagname van cocaïne tot vandaag : in het Paasweekend werd 1500 kg in beslag genomen en op 30 april 928 kilo. De cocaïne zat verborgen in marmeren blokken en werd per vrachtschip vanuit Zuid-Amerika naar de haven van Antwerpen verzonden. In België werden in deze zaak vier Limburgse verdachten gearresteerd.
De Limburgse diensten beoogden de volledige ontmanteling van (…) Het hele nieuwsbericht

35 Jaar MS-Liga gevierd

Woensdag 27 september 2017
Oudsbergen - 35 Jaar MS-Liga gevierdZoomDe MS-Liga Vlaanderen vierde gisteren haar 35ste verjaardag door 35 ballonnen in de lucht te laten aan het gebouw van het secretariaat MS-Liga Vlaanderen in Overpelt. Dat gebeurde samen met het personeel van MS-Reva. Samen met haar verjaardag herdenkt MS-Liga Vlaanderen ook "de inzet en het engagement van vele honderden vrijwilligers en tientallen personeelsleden die al die jaren ten dienste stonden en nog steeds staan van de personen met MS, hun partner, hun kinderen en hun mantelzorgers". Een op (…) Het hele nieuwsbericht

Gaspard Aendekerk overleden

Dinsdag 26 september 2017
Meeuwen-Gruitrode - Gaspard Aendekerk overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is de uit Gruitrode afkomstige Gaspard Aendekerk overleden, de echtgenoot van Jeanne Knoops. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek.

Agnes Roex overleden

Dinsdag 26 september 2017
Meeuwen-Gruitrode - Agnes Roex overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Agnes Roex overleden, de weduwe van Jan Goyens. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Handbal: Meeuwen wint in Dendermonde

Maandag 25 september 2017

Meeuwen-Gruitrode

In Liga 1 van het handbal won HHV Meeuwen van HBC Dendermonde. Uitslag: 23-30.

Zaalvoetbal: Meeuwen-Koersel 2-3

Zondag 24 september 2017
In het zaalvoetbal heeft Meeuwen thuis verloren van RSC Koersel. Uitslag: 2-3.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 24 september 2017
Oudsbergen - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is herfst, in het bos krioelt het van de paddenstoelen, en soms zit daar een verrassing bij, zoals Stijn Lodewijks in deze cartoon aangeeft. Wat zegt die boze kabouter op het ogenblik dat die man de paddenstoel wil plukken?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien word jij wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 24 september 2017
Oudsbergen - En wie won de dvd?ZoomHet is Sylvie Raets. Hoogstwaarschijnlijk heeft ze een hond, anders kon ze de verzuchtingen van dat dier niet kennen. Zo sta je als hond in hoge nood aan de ene kant van die drukke weg, terwijl aan de overkant die bomen lonken... Het leven is hard!
Dadelijk een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)
Oudsbergen - Tankstation en nachtwinkel overvallenGisterenavond rond 22 uur hebben twee onbekenden een tankstation in de Hoevenzavellaan in Genk overvallen. Zij gingen met het geld in de kassa aan de haal en zijn gevlucht in de richting van Opglabbeek. Vrijdagavond al werd er een overval gepleegd op een nachtwinkel in de Stalenstraat in Genk. De dader vluchtte weg met het geld uit de kassa.

KSK Meeuwen klopt Opitter

Zondag 24 september 2017
Meeuwen-Gruitrode - KSK Meeuwen klopt Opitter

Meeuwen-Gruitrode

In Tweede Provinciale A heeft KSK Meeuwen vandaag Opitter verslagen. Uitslag: 4-0. Sporting Ellikom won met 1-3 bij Zutendaal B. En Heidebloem Wijshagen speelde thuis 3-3 gelijk tegen Wiemismeer.

Gelijkspel voor Nevok Gruitrode

Zaterdag 23 september 2017
Meeuwen-Gruitrode - Gelijkspel voor Nevok Gruitrode

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode is vanavond 1-1 gelijk gaan spelen op het veld van Tervant Paal

Ludo Ivens overleden

Zaterdag 23 september 2017
Meeuwen-Gruitrode - Ludo Ivens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Ludo Ivens overleden, de weduwnaar van Kris Thora. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

De lonen onder de loep

Vrijdag 22 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Hoeveel verdient de gemiddelde Belg? In welke sectoren betaalt men de hoogste lonen uit en welke beroepen spannen financieel de kroon? Maakt de plaats van tewerkstelling of het opleidingsniveau een verschil uit en bestaat er nog steeds een loonkloof tussen vrouwen en mannen? Het antwoord op deze vragen leest u hier:
● in 2015 verdiende een voltijds tewerkgestelde werknemer gemiddeld 3.445 euro bruto per maand;
● de helft van de werknemers verdient meer dan 3.095 euro. 10 % van (…) Het hele nieuwsbericht

Kippenbedrijf geruimd

Vrijdag 22 september 2017
Aan de Winterdijkweg in Kaulille is gisteren een kippenbedrijf geruimd. Als gevolg van de fipronil-besmetting in de keten was het bedrijf al eerder geblokkeerd door het Federaal Voedselagentschap.

Van bomen en buren

Vrijdag 22 september 2017
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Van bomen en burenOverhangende takken van uw buren hoeft u niet te accepteren. Maar het recht in eigen handen nemen en die takken eigenhandig snoeien, dat mag dan weer niet. Weigert de buurman overhangende takken te snoeien, dan is het aan de vrederechter om het lot van de overhangende takken te bezegelen.
Zo kreeg de vrederechter van Nieuwpoort de vraag om de eigenaar van overhangende takken van een esdoorn te verplichten deze te verwijderen. De vrederechter wou de esdoorn met eigen ogen zien en rukte met zijn griffier uit (…) Het hele nieuwsbericht

Christine Keenen overleden

Vrijdag 22 september 2017
Meeuwen-Gruitrode - Christine Keenen overleden

Meeuwen-Gruitrode

In WZC Gerkenberg in Bree is gisteren de uit Ellikom afkomstige Christine Keenen overleden, de weduwe van Jean Dreezen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

De detective

Vrijdag 22 september 2017
Oudsbergen - De detectiveZoomOp deze dag in 1958 werd de eerste aflevering van de Amerikaanse detectiveseriePeter Gunn’ uitgezonden. In de televisiereeks was veel aandacht voor muziek, voornamelijk jazz. Maar het kenwijsje van het feuilleton beleefde ook veel rock-‘n-roll-uitvoeringen, zoals deze van Duane Eddy. Lees er alles over achter deze link, waar nog meer clipjes te zien zijn.

Slotviering 50 jaar bisdom Hasselt

Donderdag 21 september 2017
Op 26 oktober vanaf 19 uur vindt in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt de slotviering plaats van 50 jaar bisdom Hasselt. Er is onder meer een terugblik in woord en beeld en een toespraak van kardinaal Jozef De Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Deelname is gratis maar er moet wel ingeschreven worden vóór 16 oktober: slotviering50[!]bisdomhasselt.be of via 011-28 84 49.

Verkeersactie zwaar vervoer

Donderdag 21 september 2017
Meeuwen-Gruitrode - Verkeersactie zwaar vervoer

Meeuwen-Gruitrode

De politie heeft vandaag van 9 tot 15.30 uur een controleactie gehouden op het zwaar vervoer op de Weg naar Zwartberg in Opglabbeek en op de Hamonterweg in Bree. De agenten betrapten onder meer twee chauffeurs die de rust- en rijtijden niet respecteerden en plukten ook een vrachtwagen uit het verkeer die te zwaar geladen was.

Het gevaarlijke fietspad

Donderdag 21 september 2017
Vandaag gelezen
"Op het fietspad had je vroeger alleen maar gelijkgezinden, mensen die een gelijk tempo hadden. Maar nu zien we e-bikes, gewone fietsen, supersnelle elektrische fietsen en bakfietsen. Kortom: het is gevaarlijker geworden."
Egbert-Jan van Hasselt, landelijk projectleider infrastructuur bij de Nederlandse Nationale Politie, in Eindhovens Dagblad.

90 jaar Gezinsbond

Maandag 18 september 2017

Meeuwen-Gruitrode

Afgelopen weekend vierde de Gezinsbond Meeuwen & Ellikom zijn 90ste verjaardag. De afdeling telt zo'n 350 leden. Omdat voor kleinere afdelingen zelfstandig werken moeilijker werd fuseerde de afdeling Ellikom in 2006 met Meeuwen en ging Neerglabbeek samen met Gruitrode. Voorzitster van de gezinsbond Meeuwen & Ellikom is Chantal Coolen.

Belgisch Kampioenschap politiehonden

Maandag 18 september 2017

Meeuwen-Gruitrode

Hondenclub De Trouwe Vriend uit Meeuwen organiseert zondag 24 september (9-18 uur) het Belgisch Kampioenschap voor politiehonden. Locatie: Genitsstraat, 68 Meeuwen. Je kan er zowel waak- als verdedigingshonden aan het werk zien.

Handbal: Meeuwen wint

Maandag 18 september 2017

Meeuwen-Gruitrode

In het handbal (Liga 1) heeft Meeuwen Uilenspiegel verslagen. Uitslag: 27-23. Aan de rust was de stand 12-12.
Oudsbergen - N.-Limburgs talent op podium in MaastrichtZoomIn het kader van Musica Sacra in Maastricht stond er vandaag heel wat Noord-Limburgs talent op het podium van het AINSI-theater in de Nederlands-Limburgse hoofdstad. De 21-jarige Anne Willem, oud-leerlinge van de KANL en afkomstig uit Kaulille, schreef een eigen muziektheater: 'De Creatie'. In dit theaterstuk van woord, dans, muziek en beeldende kunst sleurde ze iedereen mee in een wereld vol verwondering.
Anne schreef niet alleen het stuk, ze speelde er zelf ook de hoofdrol in en liet (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 september 2017
Oudsbergen - Win een dvd - of een boek!ZoomDe nieuwe opgave draait ronde de "week van de mobiliteit", die morgen begint. U hebt het ongetwijfeld al meegemaakt, dat u langs de weg staat - en blijft staan - om over te steken, terwijl er niemand stopt. Wat zegt de man die hier met zijn hondje naar het bumper-aan-bumper passerende verkeer kijkt?
Uw tekstje graag voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En voeg er ook uw postadres bij, zodat we u een dvd kunnen bezorgen, wanneer u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 17 september 2017
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomHet is Jempy De Boever. Hij had het plezierigste antwoord voor de man in huis in de cartoon van Stijn Lodewijks. Anderen hielden het op "mijn schoonmoeder", "mijn vislijn", "mijn zwembroek", enzomeer...
Dadelijk de nieuwe opgave!

Gruitrode klopt Lutlommel

Zondag 17 september 2017
Meeuwen-Gruitrode - Gruitrode klopt Lutlommel

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft deze namiddag Lutlommel verslagen met 1-0. KSK Meeuwen verloor met 2-1 bij Flandria Paal. Sporting Ellikom verloor met 2-5 van Dilsen en Heidebloem Wijshagen verloor van Molenbeersel: uitslag 3-1.

Nieuwe bvba: Jolie Handles

Zaterdag 16 september 2017

Meeuwen-Gruitrode

De bvba I.B.E. uit Meeuwen-Gruitrode en BV Fermar Holding uit Oisterwijk (Ned.) hebben de bvba Jolie Handles opgericht met zetel aan de Kolisstraat. Doel van de vennootschap: productie, aan- en verkoop, in- en uitvoer en handel in ijzerwaren en meubelbeslag.
Dit weekend vindt het 23ste Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker plaats. Tot en met zondag zullen vrijwilligers azalea’s verkopen. Ook op drukke plaatsen, denk maar aan de lokale supermarkten, zullen vrijwilligers post vatten. Zo’n azalea kost je 7 euro. De opbrengst gaat integraal naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Denk maar aan de Kankerlijn, het Kankerfonds, speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker… Laat je hart spreken en kóóp die azalea!
Volgende week is er in de hele provincie extra aandacht voor sluikstorten en zwerfvuil. Zowel de stadswachten, de handhavende ambtenaren, de lokale politie, de wegpolitie, boswachters, de handhavers van De Lijn als de wegentoezichters van Agentschap Wegen en Verkeer doen de hele week extra controles. Momenteel zijn er 21 acties geregistreerd, verspreid over de volledige provincie. Daarnaast worden ook de doorlopende acties van politiezones en gemeentebesturen volgende week verdergezet.
Gouverneur (…) Het hele nieuwsbericht

Minder verkeersdoden in Limburg

Vrijdag 15 september 2017
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar vielen er op de Limburgse wegen veertien verkeersdoden. In dezelfde periode van vorig jaar waren er dat twintig.

Forse groei van Limburgse economie

Vrijdag 15 september 2017
De Limburgse economie is vorig jaar fors gegroeid. Dat blijkt uit gegevens van VKW-Limburg, dat vandaag zijn Top 500 bekendmaakte. De tewerkstelling van die 500 grootste bedrijven van de provincie groeide sterk in 2016, met 4,28% ten opzichte van 2015. Samen bieden de Top 500-bedrijven werk aan 82.084 mensen, waarmee het cijfer van 2008, dus vóór de economische crisis, overstegen wordt.
De Top 500 bedrijven samen realiseren een omzet van ruim 32 miljard euro, waarmee (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Schroyen overleden

Woensdag 13 september 2017
Meeuwen-Gruitrode - Henri Schroyen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Henri Schroyen overleden, de weduwnaar van Anna Lipkens. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Margriet Craeghs overleden

Dinsdag 12 september 2017
Meeuwen-Gruitrode - Margriet Craeghs overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Margriet Craeghs overleden, de echtgenote van Aloïs Ramsak. Zij was 85 jaar. Het afscheid, gevolgd door de begraving van de urn op de begraafplaats van Gruitrode vindt in familiekring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Madeleine Peeters overleden

Dinsdag 12 september 2017
Meeuwen-Gruitrode - Madeleine Peeters overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is in het Z.O.L. in Genk Madeleine Peeters overleden, de echtgenote van Yves Vermeersch. Ze was 71 jaar. De crematie vond in intieme kring plaats. Condoleancemoment: zaterdag van 11u tot 12.30u in funerarium Creemers, Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Win een dvd - of een boek!

Maandag 11 september 2017
Oudsbergen - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is wat, met die orkanen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Tienduizenden mensen moesten hun huis verlaten. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt deze man op het ogenblik dat ze naar een opvangplek willen trekken en hun woning moeten achterlaten?
Mail voor zaterdagavond uw tekstje naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 11 september 2017
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomHet is Annie Thomas. Gefeliciteerd! Kim Jong-un moet populair zijn, afgaande op de vele inzendingen die we afgelopen week kregen. En zeker 50 procent van de inzenders liet hem tegen Trump zeggen dat hij slechts een windje had gelaten - of iets in die aard...
Dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Oudsbergen - Recordopkomst voor 40ste Sanicole AirshowZoomDe jubileumeditie van Sanicole Airshow boven het vliegveld van Sanicole in Hechtel brak gisteren weer alle records, met zo'n 45.000 toeschouwers. Blijkbaar hadden de wereldvermaarde stuntteams als Frecce Tricolori, Breitling Jet Team, Patrouille Suisse en de Patrouille de France zelf gepolst of ze op deze speciale uitgave aanwezig mochten zijn - het getuigt van de reputatie die Sanicole ondertussen heeft opgebouwd. Doe daar het geweld van de F-16, F-18, Mig-29, Rafale en Gripen bij, afgewisseld met het meer rustige maar niet minder spectaculaire werk, en je weet waarom ook de massa zo graag komt. Volgend jaar géén Sanicole, dan is het weer in Kleine Brogel te doen! (Foto's Marc Faes) Meer foto's

Bijna een uur onderweg naar het werk

Maandag 11 september 2017
De gemiddelde Limburger is dagelijks 54 minuten onderweg van en naar het werk en hij legt daarbij 29 km af. Dat blijkt uit een studie van SD-Worx. Daarmee zitten de Limburgers zowel qua tijd als afstand onder het Vlaams gemiddelde; alleen de West-Vlamingen wonen nog dichter bij hun werk. Limburgers verkiezen ook in de eigen regio te werken: 81 % werkt in eigen provincie en de bedrijven tellen bijna 93 % Limburgers. En als ze al buiten de regio werken, verkiezen ze de buurprovincies.
Overigens is de (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Meeuwen klopt Dendermonde

Maandag 11 september 2017

Meeuwen-Gruitrode

In de tweede ronde van de Beker van België handbal heeft Meeuwen Dendermonde verslagen met 25-22. Meeuwen komt in de derde ronde uit tegen Lebbeke.

10 jaar Internetgazet Lommel gevierd

Zondag 10 september 2017
Oudsbergen - 10 jaar Internetgazet Lommel gevierdZoomOnze collega's van Internetgazet Lommel hebben dit weekend flink gefeest, en dat verdienden ze want de editie Lommel bestaat 10 jaar (Internetgazet zelf 13 jaar). Er stond vrijdag een grote (en moeilijke) quiz op het programma, met een 30-tal deelnemende teams. Gisteravond zat De Adelberg vol voor een praatcafé, optredens van een heleboel artiesten en dat allemaal in het bijzijn van veel lezers, want ook onze Lommelse collega's hebben een trouw lezerspubliek. Van harte proficiat en nog veel succesvolle gazettenjaren gewenst aan onze Lommelaars! Op de foto: Lommels dialectkunstenaar 'Pjèrken'. (Foto Robert Boons)

Wijshagen klopt Neeroeteren

Zondag 10 september 2017
Meeuwen-Gruitrode - Wijshagen klopt Neeroeteren

Meeuwen-Gruitrode

In Vierde Provinciale C heeft Heidebloem Wijshagen vandaag Neeroeteren verslagen met 3-0. Het is de eerste overwinning voor de club, dit seizoen.

KSK Meeuwen wint van Elen

Zaterdag 9 september 2017
Meeuwen-Gruitrode - KSK Meeuwen wint van Elen

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft vanavond Standard Elen verslagen met 2-0. Nevok Gruitrode verloor met 2-1 van Reppel. Ellikom verloor met 1-0 op het veld van Genk VV B.

Pak de buxusmot efficiënt aan

Zaterdag 9 september 2017
Oudsbergen - Pak de buxusmot efficiënt aanZoomDe buxusmot, waarvan de rups veel schade aanricht aan buxusstruiken, moet doeltreffend worden aangepakt. Dat zegt de Boerenbond in een persbericht:
Buxus is een zeer waardevolle, inheemse tuinplant. Omdat ze gemakkelijk is in onderhoud, immer groen, een groot regeneratievermogen heeft na schade en in diverse vormen te snoeien is, is het een plant die in vele tuinen voorkomt. Sinds kort wordt de plant echter geteisterd door de buxusmot. Gelukkig kan buxus gemakkelijk beschermd worden tegen deze (…) Het hele nieuwsbericht

“Elke seconde telt!”

Zaterdag 9 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Tot 24 september vindt de ‘14-daagse van de Veiligheid’ plaats. Jaarlijks sensibiliseert de FOD Binnenlandse Zaken tijdens die periode rond brandveiligheid in de woning. De slogan van de campagne is: “Elke seconde telt!”. Ze zet in op het plaatsen van rookmelders en op de noodzaak van een evacuatieplan. Dit jaar ligt de klemtoon op brandveiligheid ten behoeve van ouderen.
Opvallend is dat bij de dodelijke slachtoffers van woningbranden in België er 2 op de 5 (…) Het hele nieuwsbericht

Albert Leyssen overleden

Vrijdag 8 september 2017
Meeuwen-Gruitrode - Albert Leyssen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Albert Leyssen overleden, de weduwnaar van Maria Evens. Hij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen.

Inspraakmoment over Noord-Zuid

Vrijdag 8 september 2017
Op dinsdag 19 september organiseren het Departement Omgeving en het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid in Houthalen-Helchteren een info- en overlegmoment over het dossier van de Noord-Zuidverbinding Limburg. In mei 2017 vernietigde de Raad van State definitief de plannen voor de omleidingsweg rond de centra van Houthalen-Helchteren. Daarop heeft de Vlaamse Regering beslist om het dossier van de missing link tussen Hasselt en Eindhoven te behandelen als ‘complex (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Een afzetter maakt u niks afhandig met list of bedrog, neemt niks weg en geeft terug wat niet van hem is. Het is geen dief en geen oplichter, zo staat het in de wet. Komt in de buurt van een man van eer, zo lijkt het. Wat doet een afzetter dan verkeerd, dat hij toch voor de strafrechter moet verschijnen? Een uitspraak van het hof van beroep van Antwerpen maakt een en ander duidelijk. Er stond een man terecht die op negen dagen tijd 24 keer, zelfs voor een verplaatsing van een steenworp ver, de taxi nam, goed (…) Het hele nieuwsbericht

Liplezen kan je leren

Vrijdag 8 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Liplezen - het is niet gemakkelijk, maar veel slechthorenden zijn er mee geholpen. En je kan het leren! Eind september start de vzw Onder Ons in Limburg met cursussen liplezen. De eerste les - een proefles - is gratis. Je kan hier meer informatie vragen of je aanmelden. 

Nieuw overlegorgaan in Welzijnsregio

Donderdag 7 september 2017
De gemeenteraden van de gemeenten die aangesloten zijn bij de Welzijnsregio Noord-Limburg krijgen eerstdaags een voorstel op hun bord dat handelt over de oprichting van een nieuw overlegorgaan. Dat moet de oprichting van een Dienstverlenend Intergemeentelijk Samenwerkingsverband voorbereiden. Een en ander kadert in de lokale integratie van OCMW en gemeente, die voorzien is door het decreet Lokaal Bestuur.
Maar dat decreet voorziet niet in een scenario waar meerdere gemeenten en OCMW’s (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Donderdag 7 september 2017
Oudsbergen - Win een dvd - of een boek!ZoomHet was even schrikken eind vorige week toen de aardbeving in Noord-Korea een test met een waterstofbom bleek te zijn. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt Kim Jong-un als hij daarover geïnterpelleerd wordt door de Amerikaanse president Donald Trump?
Stuur ons uw tekstje voor het tekstballonnetje tegen zondagmiddag via een mail naar wineendvd[!]gmail.com. Misschien wint U wel die dvd!

Wie won de dvd?

Donderdag 7 september 2017
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomNu schamen we ons toch wel een beetje want door de drukte hebben we afgelopen weekend de cartoon van de week over het hoofd gezien. Kunnen we het nog goedmaken? Winnares van de dvd werd Veerle Vreys met bovenstaand tekstje voor de ongeïnteresseerde man. Zo dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Ellikom - Leut 3-3

Woensdag 6 september 2017
Meeuwen-Gruitrode - Ellikom - Leut 3-3

Meeuwen-Gruitrode

Op speeldag 3 in vierde provinciale heeft Ellikom vanavond gelijk gespeeld tegen Leut. Uitslag: 3-3.
Wijshagen
verloor met 4-0 op het veld van E. Mechelen-aan-de-Maas.

Bezoek die neerslagradartoren eens

Woensdag 6 september 2017
Oudsbergen - Bezoek die neerslagradartoren eensZoomVolgend weekend stelt de Vlaamse Milieumaatschappij opnieuw haar neerslagradartoren in Helchteren open voor het publiek. Op zaterdagavond kan je vanop 65m hoogte onbelemmerd het adembenemende uitzicht met de zonsondergang meepikken. Vroege vogels kunnen op zondag zelfs de zonsopgang vastleggen. De radar is op grote hoogte geplaatst en er zijn geen obstakels 360° rondom de toren. Bovenaan heb je dus een adembenemend uitzicht.
De neerslagradatoren meet (…) Het hele nieuwsbericht

Opendeur in nieuwbouw ziekenhuis

Woensdag 6 september 2017
Meeuwen-Gruitrode - Opendeur in nieuwbouw ziekenhuisZoom

Meeuwen-Gruitrode

Op 16 en 17 september, telkens van 13 tot 16 uur,  stelt het nieuwe Ziekenhuis Maas en Kempen (ZMK) zich voor aan het grote publiek. Het nieuwe ziekenhuis is gelegen aan de Diestersteenweg in Maaseik en vervangt de bestaande campussen aan de Rode Kruislaan in Bree en in het centrum van Maaseik die voorheen het ZMK uitmaakten. Er komen 226 bedden en de parkeerterreinen bieden plaats aan ruim 550 auto's.
Grensgevallen
De Stichting Werkgevers Euregio, die ca. 2600 bedrijven in de Euregio Maas-Rijn vertegenwoordigt, heeft de ‘SWE Euregiolocator’ opgericht, een onlinetool om het grensoverschrijdend zakendoen te stimuleren en te bevorderen. De site toont een interactieve bedrijvenlandkaart met de belangrijkste lidbedrijven uit de hele Euregio Maas-Rijn uit 4 belangrijke sectoren: metaal- en elektrotechnische industrie, chemie, voedingsmiddelenindustrie en bouwindustrie.

Nieuwe bvba: Polidore

Dinsdag 5 september 2017

Meeuwen-Gruitrode

Polidore: dat is de naam van de bvba die door Jeroen Dehollogne uit Heusden-Zolder werd opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Fabriekstraat in Meeuwen-Gruitrode. Tot het doel van de bvba behoren onder meer de vervaardiging van eetkamer, zitkamer-, slaapkamer- en badkamermeubelen en van tuin- en terrasmeubelen.

17 procent minder faillissementen

Maandag 4 september 2017
In juli en augustus zijn er in Limburg 57 faillissementen uitgesproken. Dat is 17 procent minder in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In het arrondissement Tongeren daalde het aantal faillissementen zelfs met 30 procent.
De garagesector staat momenteel voor de meest ingrijpende transformatie ooit. Technologische innovatie, de groei van online handel en nieuwe maatschappelijke trends inzake sharing en carpooling stellen bijkomende eisen aan de beroepen van koetswerkhersteller, automecanicien en -dealer. Om de sector te ondersteunen, wordt donderdag het Europees Interreg-project Garage 4.0 gelanceerd. Via dat programma wordt er de komende jaren geld vrijgemaakt voor de bijscholing van garage-uitbaters en hun werknemers.

Wat kost een appartement?

Maandag 4 september 2017
De federale overheidsdienst heeft de gemiddelde verkoopprijs van appartementen gepubliceerd. De prijzen voor de elf door Internetgazet bestreken gemeenten: Beringen (182.275), Hamont-Achel (206.803), Hechtel-Eksel (165.795), Heusden-Zolder (186.258), Houthalen-Helchteren (205.957), Lommel (205.138), Meeuwen-Gruitrode (geen gegevens beschikbaar), Neerpelt (190.984), Overpelt (224.568), Peer (180.661) én Tongeren (181.949).

Verlies voor Ellikom en Wijshagen

Zondag 3 september 2017
Meeuwen-Gruitrode - Verlies voor Ellikom en Wijshagen

Meeuwen-Gruitrode

Na het verlies bij Wijshagen is Sporting Ellikom ook tegen Uikhoven onderuit gegaan. ook daar luidde de uitslag deze namiddag 3-0. Maar Wijshagen verloor ook: met 0-3 van Smeermaas.

Meisje zwaar toegetakeld op fuif

Zondag 3 september 2017
Oudsbergen - Meisje zwaar toegetakeld op fuifEen 18-jarig meisje uit Maasmechelen heeft afgelopen nacht op een fuif in Kaulille slagen gekregen van enkele jongeren. Het meisje en een vriend kregen het buiten aan de stok met een groepje jongeren. Na een korte woordenwisseling kreeg de jongedame slagen in haar gezicht en op haar lichaam. De Maasmechelse liep hierdoor meerdere kneuzingen op. Politie CARMA voert verder onderzoek naar de precieze omstandigheden van het incident.

Skateterreinen uitgebreid

Zondag 3 september 2017

Meeuwen-Gruitrode

Op vraag van skatende jongeren werden de skateterreinen van Ellikom en Meeuwen uitgebreid. Dat gebeurde met toestellen van het skatepark in Gruitrode die niet meer gebruikt werden.

Gemiddelde prijs bouwgronden

Zondag 3 september 2017
De federale overheidsdienst Economie heeft de gemiddelde prijs van de verkopen van de bouwgronden per vierkante meter gepubliceerd. De cijfers voor de elf door Internet bestreken gemeenten: Beringen (162), Hamont-Achel (119), Hechtel-Eksel (132), Heusden-Zolder (128), Houthalen-Helchteren (150), Lommel (147), Meeuwen-Gruitrode (146); Neerpelt (157); Overpelt (146), Peer (143) en Tongeren (121).

Nevok en KSK Meeuwen winnen

Zaterdag 2 september 2017
Meeuwen-Gruitrode - Nevok en KSK Meeuwen winnen

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode behaalde een 1-4 overwinning op het veld van Stal. KSK Meeuwen hield de punten thuis tegen RC Reppel. Uitslag: 2-0.

Nieuwe bvba: Prelus verzekeringen

Zaterdag 2 september 2017

Meeuwen-Gruitrode

Joris Evens en de bvba Zakenkantoor Elen en Evens (vanaf nieuwjaar Prelus Verzekeringen) uit Meeuwen-Gruitrode hebben de bvba Prelus Verzekeringen opgericht met zetel aan het Kerkplein in Meeuwen-Gruitode. Doel van de vennootschap: het beheer van een verzekeringsportefeuille van de nv KBC Verzekeringen.

Gemiddelde woningprijzen

Zaterdag 2 september 2017
De federale overheidsdienst Economie heeft de gemiddelde verkoopprijzen van huizen gepubliceerd. De prijzen in de door Internetgazet bestreken gemeenten: Beringen (189.809), Hamont-Achel (191.138), Hechtel-Eksel (201.624), Heusden-Zolder (179.004), Houthalen-Helchteren (186.273), Lommel(189.740), Meeuwen-Gruitrode (224.889), Neerpelt (188.880), Overpelt (192.909), Peer (188.246) en Tongeren (162.449).

Niet niets

Zaterdag 2 september 2017
Oudsbergen - Niet nietsZoomHij is al elf jaar niet meer onder ons, maar op deze dag in 1946 werd Billy Preston geboren, een toetsenist met een indrukwekkend palmares. Hij speelde met The Beatles en The Rolling Stones, iets wat weinigen kunnen zeggen. Maar hij is te horen op platen van tal van andere topartiesten. En ondertussen maakte hij nog zelf hits ook, zoals ‘Nothing From Nothing’. Er bestaat zelfs een bekende song die enkel opgebouwd is rond een geijkte uitdrukking van hem. Lees hier heel zijn verhaal.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Weer nachtvluchten vanop Kleine BrogelZoomNa de jaarlijkse zomerpauze bestaat de kans dat er vanop de vliegbasis Kleine Brogel opnieuw nachtvluchten worden uitgevoerd. Dat zou op maandag- en dinsdagavond het geval kunnen zijn. De vluchten kunnen dan duren tot middernacht. UPDATE Om de piloten toe te laten tijdig alle nodige kwalificaties te behalen voor hun inzet in de lopende operaties in het Midden-Oosten, zal er in het najaar bij uitzondering op momenten ook op woensdagavond worden getraind, vernemen we.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen