Het overige nieuws

Aanpak georganiseerde misdaad

Maandag 30 april 2018
De burgemeesters van 30 Limburgse gemeenten hebben vandaag een samenwerkingsprotocol voor het Limburgse Arrondissementeel Informatie- en Expertise Centrum (ARIEC) ondertekend, waarmee informatie tussen steden en gemeenten en het parket beter kan uitgewisseld worden. Dat is belangrijk om georganiseerde misdaad aan te pakken.
De vraag naar woningen voor erkende vluchtelingen blijft huizenhoog. Niet alleen in de centrumsteden, maar ook in kleinere dorpen en in randgemeenten zijn zij op zoek naar hun nieuwe thuis. Het project ‘Woning Gezocht, Buren Gevonden’ van ORBIT, VPKB en Halewijn ontmoette en ondersteunde al heel wat burgers die zich inzetten rond deze uitdaging. Zij hopen nu nieuw burger-engagement te ontdekken en op maat te begeleiden en kijken daarbij vooral naar Limburg! Wil jij erkende vluchtelingen een (…) Het hele nieuwsbericht

Eindronde: Meeuwen verliest

Zondag 29 april 2018
Meeuwen-Gruitrode - Eindronde: Meeuwen verliest

Meeuwen-Gruitrode

In de eindronde van Tweede Provinciale heeft KSK Meeuwen vandaag verloren van Schoonbeek-Beverst. Uitslag: 4-2.

Fietser zwaargewond

Zondag 29 april 2018

Meeuwen-Gruitrode

Op de Weg naar Zwartberg in Opglabbeek raakten een auto en fietser Peter B. (55) uit Bocholt in een aanrijding betrokken. De fietser werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis maar verkeerde niet in levensgevaar.

Voedingshandel failliet

Zondag 29 april 2018

Meeuwen-Gruitrode

De rechtbank van Koophandel in Tongeren heeft voedingshandel Societé Elci uit Opglabbeek failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 24 mei ingediend worden.
Meeuwen-Gruitrode - Verlies voor Wijshagen en Ellikom

Meeuwen-Gruitrode

Heidebloem Wijshagen heeft vandaag thuis verloren van Rotem. Uitslag: 2-3. Wijshagen sluit het seizoen af op de elfde plaats met 48 punten uit 34 wedstrijden. Sporting Ellikom verloor met 6-1 van Molenbeersel en eindigde  zestiende met 15 punten.

80 ha minder landbouwgrond

Zaterdag 28 april 2018

Meeuwen-Gruitrode

In tien jaar tijd is de oppervlakte landbouwgrond in Meeuwen-Gruitrode gedaald met 80 ha. Bijna de helft van de landbouwoppervlakte wordt gebruikt voor de teelt van voedergewassen.

Nieuwe bvba: G&D Stables

Zaterdag 28 april 2018

Meeuwen-Gruitrode

Ivo Gijbels en Viviane Dirkx, beiden uit Meeuwen-Gruitrode, hebben de bvba G&D Stables opgericht met zetel aan de Itterstraat in Meeuwen-Gruitrode. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aankoop en verkoop, de import en export, de verhuur, leasing en huur van alle roerende goederen en investeringsgoederen.

Vrede in Korea?

Vrijdag 27 april 2018
Oudsbergen - Vrede in Korea?ZoomEerst een "bromance" tussen Trump en Macron, nu een tussen Kim Jong-un en Moon Jae-in? Een hartje op de voorgrond, maar op de achtergrond blijft de dreiging, zo stelt Fobie vast...
Oudsbergen - Achttien maanden cel voor winkeldiefDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een 30-jarige man bij verstek veroordeeld tot achttien maanden cel en een boete van 600 euro. De man kreeg deze straf voor het plegen van een twintigtal winkeldiefstallen, onder meer in Beringen, Houthalen-Helchteren en Meeuwen-Gruitrode. (PG)

Elke bes haar nummer?

Donderdag 26 april 2018
Oudsbergen - Elke bes haar nummer?ZoomEen lezeres kocht vanmorgen in de Colruyt blauwe bessen, verpakt in een stevig plastic doosje. Toen ze er thuis enkele proefde, viel er een uit haar handen en zag ze opeens dat er een getal op die bes stond (foto). En alleen op dié bes, niet op de andere in het doosje. De bes lag ook niet bovenaan. Vraag: hoe komt zo'n getal op die bes - en wat is het nut daarvan? Is er iemand die dit weet? UPDATE In een reactie bevestigt de persdienst van Colruyt de stelling van Bieke Timmermans hieronder: "Bij deze bevestigen we dat S.A.T. Hortifrut momenteel gebruik maakt van een ultramodern traceerbaarheidssysteem dat ons toelaat elk individueel bakje terug te traceren tot het stuk land waarvan het afkomstig is. Dit garandeert op efficiënte wijze de principes van voedselveiligheid en brengt hier ook een voordelige en praktische structuur in. Dit systeem bestaat uit een lijst met cijfers die op elk bakje worden aangebracht met een laser. Soms gebeurt het dat de hitte van de laser tot op de bessen komt en er op die manier een deel van deze cijfers op de bessen terechtkomt. Toch is dit volkomen ongevaarlijk. Er is dan ook geen enkel gevaar voor de gezondheid van consumenten in dit geval." (Foto Marcella Stappers)

Pater Gerard Geyskens overleden

Donderdag 26 april 2018
Meeuwen-Gruitrode - Pater Gerard Geyskens overleden

Meeuwen-Gruitrode

In het ZOL in Genk is dinsdag pater Gerard Geyskens overleden, van de congregatie van de Salvatorianen. Hij was 78 jaar. Geyskens werd in Ellikom geboren en in Meeuwen priester gewijd. Woensdag wordt hij begraven op het kloosterkerkhof van Hamont-Lo, na een plechtige eucharistieviering (om 10.30u) in de parochiekerk daar. Dinsdag om 19u is er een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Nieuwe bvba: De Jolie

Donderdag 26 april 2018

Meeuwen-Gruitrode

Lies De Backer uit Wijshagen heeft de bvba De Jolie opgericht met zetel in Plockroy in Wijshagen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het fokken van paarden voor landbouw en sport, de revalidatie van paarden, pensionstalling en fokkerij-advies.

Een Brusselse stek voor Google

Woensdag 25 april 2018
Oudsbergen - Een Brusselse stek voor GoogleIn het station Brussel-Centraal is vandaag het Google Digitaal Atelier geopend.Daar kan iedereen terecht voor gratis workshops en online opleidingen om zo digitaal vaardiger te worden. Het doel van de splinternieuwe ruimte is om dit jaar nog tienduizend Belgen op te leiden. Onder meer de goede bereikbaarheid per trein moet daar aan bijdragen. NMBS lanceert daarom een extra voordelig treinticket van en naar Brussel-Centraal. Na je inschrijving voor een workshop of opleiding bij (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Erfgoedparels in 'Limburg ongefilterd'ZoomVandaag heeft het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) in Genk het nieuwe boek “Limburg Ongefilterd” voorgesteld. Daarin bundelde internationaal gelauwerd fotograaf Nick Hannes 122 Limburgse erfgoedlocaties. "In tijden van vluchtige foto’s, vergankelijke stories op social media, Facebookberichtjes en Instagramfilters, is het mooi om te zien dat het ook helemaal anders kan. Nick Hannes wist in dit boek het erfgoed, het leven zoals het is in Limburg perfect (…) Het hele nieuwsbericht

Zaterdag 'repair-café'

Dinsdag 24 april 2018
Meeuwen-Gruitrode - Zaterdag 'repair-café'Zoom

Meeuwen-Gruitrode

Heb je in 't Heem in Meeuwen het Repair Café al eens bezocht? Zaterdag 28 april is het er weer vanaf 14u, met bijzondere gasten zoals Velt, de scharenslijper, de twicebiker, de groep breicafé, info over het voedselteam en de Vredeshofkes, de weggeefhoek en natuurlijk de herstellers van kleding, electro, fietsen en nog meer. Er is zelfs een muzikaal intermezzo en vzw De Tandem houdt tijdens zijn volkskeuken zijn algemene vergadering en stelt er zijn jaarrekening, begroting en jaarverslag voor. In de volkskeuken heb je dit maal keuze tussen een vegetarische (5 euro) of een niet-vegetarische maaltijd (6 euro). Wel dringend inschrijven via jos[!]vzwdetandem.be of tel. 0497/75 07 47. Iedereen is er van harte welkom!

Even geduld

Dinsdag 24 april 2018
Door technische problemen is de Jukeboxkalender al enkele dagen niet van de partij. Er wordt gehoopt ten laatste tegen 1 mei opnieuw van start te kunnen gaan.

Nieuwe start voor Noord-Zuid

Dinsdag 24 april 2018
In Hasselt heeft gouverneur Herman Reynders vandaag het startschot gegeven voor een nieuwe poging om het dossier rond de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren los te trekken. Het gaat nu om een 'complex project' waarbij er opnieuw vertrokken wordt van een wit blad. Alle mogelijke alternatieven zullen opnieuw onderzocht worden. Dat kan een omleidingsweg zijn rond het centrum van Houthalen-Helchteren, een tunnel onder het centrum, beter uitgebouwd openbaar vervoer om de verkeersdruk op de Grote Baan te (…) Het hele nieuwsbericht

Pastoor Jos Calsius overleden

Dinsdag 24 april 2018

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is in het AZ Monica in Deurne pater Jos Calsius overleden. Hij was tot voor kort pastoor-moderator van de federatie Meeuwen-Gruitrode. Hij was 75 jaar en lid van de congregatie van de Missionarissen van het Heilig Hart. Calsius was een sociaal bewogen priester en ving onder meer vluchtelingen op in zijn pastorie aan de Pastoriestraat. Jos Calsius was afkomstig uit Rekem en werd op 16 maart 1969 in Heverlee priester gewijd. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van OL-Vrouw van het H. Hart in Borgerhout. Op een latere datum is er een herdenkingsviering in Gruitrode.

Zeldzame gast

Dinsdag 24 april 2018
Oudsbergen - Zeldzame gastZoomHet Natuurhulpcentrum in Opglabbeek heeft een beflijster opgevangen. De vogel was tegen een raam gevlogen en liep een breuk op in de linkervleugel. Het is uitzonderlijk dat een beflijster in het Natuurhulpcentrum belandt. Beflijster (Foto Natuurhulpcentrum).

Win een dvd, of een boek!

Maandag 23 april 2018
Oudsbergen - Win een dvd, of een boek!ZoomDe nieuwe opgave deze week refereert naar de talloze vondsten van drugsafval in de regio; vondsten die niet zonder gevaar zijn voor mensen die ze aantreffen en anderen die ze moeten opruimen. Wat zegt die "opruimer" tegen de twee politieagenten die op de oplegger met drugsafval uitkwamen en daar blijkbaar iets aan overhielden? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! 5Cartoon Stijn Lodewijks)
Bang voor een "nieuwe knie"? Dat hoeft vanaf vandaag niet meer. In het Mariaziekenhuis werd vanmorgen de eerste knieoperatie verricht waarbij artificiële intelligentie werd gebruikt: een intelligente robot werd er ingezet om zelfsturend mee ingrepen te verrichten die anders door de chirurg alleen zouden moeten gebeuren. Zo is een gepersonaliseerde aanpak van elke knieoperatie mogelijk. Gevolg: meer comfort voor de patiënt, minder zwelling in de kniestreek, minder revalidatie nodig (…) Het hele nieuwsbericht

Leopold Boelanders overleden

Maandag 23 april 2018
Oudsbergen - Leopold Boelanders overledenOp 19 april overleed in Meeuwen de uit Heppen afkomstige Leopold Boelanders, de echtgenoot van Jeanne Corstjens. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.

Bromfietser (40) gewond

Zondag 22 april 2018

Meeuwen-Gruitrode

Op de Weg naar Zwartberg in Opglabbeek botsten een auto en bromfietser Mamadou S. (40) uit Opglabbeek. De bromfietser is daarbij gewond geraakt.

Fietser (51) gewond

Zondag 22 april 2018

Meeuwen-Gruitrode

In de Regenboogstraat in Bree raakten een auto en fietser Rafaël D. (51) uit Bree in een aanrijding betrokken. De fietser is daarbij lichtgewond geraakt.

Meeuwen wint van Grote Heide

Zondag 22 april 2018
Meeuwen-Gruitrode - Meeuwen wint van Grote Heide

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft deze namiddag met 1-0 gewonnen van Grote Heide. Meeuwen eindigt vierde in de competitie. Nevok Gruitrode speelde 1-1 gelijk op het veld van Turkse FC; voor Gruitrode scoorde Levi Gielen. Nevok eindigde achste in de competitie. Heidebloem Wijshagen verloor met 2-1 van VV Voorshoven en staat elfde in de stand. En Sporting Ellikom klopte Neeroeteren FC met 5-1 en staat nu zestiende.

Wie won de dvd?

Zaterdag 21 april 2018
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomHet is Guido Tijskens. Voor de reactie van de man die zijn buurman met de verticuteermachine bezig zag, had hij dit mooie tekstje in petto. Het zal je maar overkomen!
Straks een nieuwe opgave; (Cartoon Stijn Lodewijks)

Nieuwe bvba: BCDé

Vrijdag 20 april 2018

Meeuwen-Gruitrode

Rob Donné en Eef Stinkens, beiden uit Meeuwen-Gruitrode, hebben de bvba Bouw Consultancy Donné, afgekort BCDé, opgericht met zetel aan de Wijshagerkiezel in Meeuwen-Gruitrode. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het schatten en evalueren van onroerend goed, de aanvraag van vergunningen en stedebouwkundige attesten én grond- en ruilverkavelingen.
Eind maart startte de tweede fase in het automatisch beheer van verkeersboetes. Bij die lancering loopt het oude systeem parallel met het nieuwe. Daardoor is het mogelijk dat bepaalde overtreders hun onmiddellijke inning dubbel ontvingen. De FOD Justitie, Bpost, de firma AXOB en de politie zijn op de hoogte van de situatie. Het gaat om een tijdelijk en beperkt risico, zegt de politie.
"Er zijn intussen extra controles ingebouwd in het systeem. Wat kan de politie doen bij (…) Het hele nieuwsbericht

Arseenfabriek: bijkomend onderzoek

Donderdag 19 april 2018

Meeuwen-Gruitrode

OVAM voert dit jaar nog bijkomend bodem- en grondwateronderzoek uit op en rond de site van de vroegere arseenfabriek in Reppel. De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij is sinds kort eigenaar van de site. Het nieuwe onderzoek kan leiden tot een eventuele bodemsanering.

1.167 alleenwonenden

Donderdag 19 april 2018

Meeuwen-Gruitrode

Meeuwen-Gruitrode telt 1.167 alleenwonenden. In Noord-Limburg zijn er 16.183, in Limburg 98.543.

Brandfase geel in Limburg

Donderdag 19 april 2018
Oudsbergen - Brandfase geel in LimburgZoomDe natuurgebieden beginnen droger te worden en het risico op brand neemt toe. "Trek je vandaag de natuur in? Geniet van het zomerse zonnetje maar blijf waakzaam, ook de volgende dagen", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.

72 hardrijders betrapt

Donderdag 19 april 2018
Meeuwen-Gruitrode - 72 hardrijders betrapt

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren zijn in Meeuwen-Gruitrode in het kader van de flitsmarathon 72 hardrijders betrapt: 15 in Soetebeek en 57 in Plockroy. Aan de controleposten passeerden in het totaal 1.121 voertuigen.

Patti's paasei

Donderdag 19 april 2018
Oudsbergen - Patti's paaseiZoomVandaag veertig jaar geleden verscheen Because The Night van Patti Smith. De single was getrokken uit het album Easter, dat enkele weken voor Pasen was verschenen. Het nummer is eigenlijk van haar en van Bruce Springsteen. Lees hier hoe dat in elkaar zit.

Vernieuwd hoofdkantoor politie

Woensdag 18 april 2018
In Genk is deze namiddag het vernieuwde hoofdkantoor van de politiezone Carma officieel geopend. Het gebouw is volledig heringericht. De politie verhuisde een 15-tal jaren geleden naar het huidige gebouw aan de Europalaan. Dat had nu zijn beste tijd gehad. En dus zijn de verschillende verdiepingen heringericht. Zo is er meer gekozen voor landschapskantoren in plaats van aparte bureau’s. Daarnaast worden ook overal in het gebouw moderne technieken gebruikt.

Brandstof gestolen

Woensdag 18 april 2018
Uit een geparkeerde vrachtwagen op de Teelestraat in Bree werd brandstof gestolen. De diefstal werd vandaag vastgesteld.

Op 26 mei 2019 naar de stembus

Woensdag 18 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Op 26 mei 2019 naar de stembusOp zondag 14 oktober dit jaar gaan we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. dat weten we al langer. Maar sinds vandaag staat het vast dat tegen zondag 26 mei 2019 de stemhokjes opnieuw mogen opgebouwd worden, want dan moeten we gaan stemmen voor het Europees Parlement, voor het Vlaams parlement en wellicht zijn er dan ook federale verkiezingen.

Marcel Reumers overleden

Woensdag 18 april 2018
Meeuwen-Gruitrode - Marcel Reumers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Marcel Reumers overleden, de echtgenoot van Rina Lipkens. Hij was 71 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Gruitrode, waarna mogelijkheid tot condoleren in de Royestraat 11.

De verkiezingen naderen...

Dinsdag 17 april 2018
Oudsbergen - De verkiezingen naderen...ZoomNog een half jaar en we zijn weer aan het stemmen voor de gemeenteraad. Wie weet wat we in die periode nog allemaal gaan vernemen over lijsten, kartels, coalitieafspraken,... (Cartoon: Fobie)

Marcel Palmers overleden

Dinsdag 17 april 2018
Meeuwen-Gruitrode - Marcel Palmers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Marcel Palmers overleden. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Ondertussen, in Syrië...

Maandag 16 april 2018
Oudsbergen - Ondertussen, in Syrië...ZoomDaar gaat het leven voort, vermoedt Fobie, ook na de bombardementen van afgelopen weekend. Al is het daar meer een kwestie van overleven geworden en wordt zo'n kruisraket misschien wel gebruikt als barbecuevuurtje...

Woensdag weer flitsmarathon

Maandag 16 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Woensdag organiseert de politie vanaf 6u 's morgens weer een flits­marathon tegen chauffeurs die te snel rijden. Die marathon eindigt donderdagmorgen om 6 uur. De flitsmarathon is een Europees initiatief en wordt ge­organiseerd door TISPOL, de koepelorganisatie van Europese wegpolitiekorpsen. Ook in de buurlanden zal er meer geflitst worden dan anders.

Meeuwen-Gruitrode

Olivier Philippaerts is bij zijn debuut in de wereldbekerfinale met zijn merrie H&M Legend of Love op een knappe 5e plaats geëindigd.
Na twee wedstrijddagen stond de combinatie op de 4e plaats. In hun eerste omloop vanmiddag lieten ze één balk uit de lepels vallen waardoor ze naar de 5e plaats zakten. In de tweede ronde ging Philippaerts prima van start, maar op de eerste hindernis van de dubbelsprong werd er een fout gemaakt. Over de 3 wedstrijddagen kreeg Philippaerts 16 strafpunten, goed voor de 5e plaats in de eindstand.

Eerste vosjes opgevangen

Zondag 15 april 2018

Meeuwen-Gruitrode

De jongste week steeg de temperatuur voor het eerst boven de 20 graden.. En dat liet zich meteen voelen in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Meer telefoons, meer mails, en dus ook meer dieren. Zo steeg het aantal binnengebrachte dieren van 5 per dag naar bijna 15 per dag. Zo ving het Natuurhulpcentrum de eerste jonge vosjes op. Ook de andere jonge zoogdieren zoals jonge eekhoorns, konijnen en hazen komen nu langzaam binnen. Op de eerste jonge vogels is het nog wat wachten, al kreeg men toch het eerste jonge mereltje over de vloer en zitten er al 4 jonge bosuilen in opvang. Eind april, begin mei wordt de grote toevloed verwacht. Dan groeit het aantal binnengebrachte dieren tot bijna 60 dieren per dag.

Inbraak in vijf loodsen

Zondag 15 april 2018
Meeuwen-Gruitrode - Inbraak in vijf loodsen

Meeuwen-Gruitrode

Op het bedrijventerrein Industrieweg Noord in Opglabbeek is afgelopen nacht ingebroken in vijf loodsen. Dieven gingen aan de haal met allerlei materialen, twee aanhangwagens en een Peugeot Boxer.

Gelijkspel voor KSK Meeuwen

Zondag 15 april 2018
Meeuwen-Gruitrode - Gelijkspel voor KSK Meeuwen

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft vandaag 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Lindel-Hoeven VV. Meeuwen staat na 29 wedstrijden vierde met 51 punten. Nevok Gruitrode versloeg Anadol met 5-3. In de stand staat Nevok achtste met 40 punten. Wijshagen won de derby tegen Ellikom met 0-5. Wijshagen staat elfde met 48 punten, Ellikom achttiende met 12 punten.

Wielertoerist bezwijkt

Zondag 15 april 2018
Deze voormiddag rond 11.40 uur is in de Houterstraat in Bree een wielertoerist onwel geworden en overleden. Het gaat om een 61-jarige Nederlander.

Nieuwe bvba: Omdat

Zondag 15 april 2018

Meeuwen-Gruitrode

Mariette Goyens uit Meeuwen-Gruitrode en Ron Klaps uit Bree hebben de bvba Omdat opgericht met zetel aan de Schoolstraat in Bree.Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een adviesbureau op het gebied van bedrijfsbeheer en bedrijfsvoering.

Gerichte acties in Damascus...

Zaterdag 14 april 2018
Oudsbergen - Gerichte acties in Damascus...ZoomDe Amerikaanse president Trump overweegt nieuwe gerichte acties op doelwitten in Damascus, hoorden we vanavond. Misschien zien die acties er zó uit, denkt Fobie...

'Doe de tekencheck'

Zaterdag 14 april 2018
Oudsbergen - 'Doe de tekencheck'ZoomHonderden jeugdbewegingen in Vlaanderen krijgen de komende dagen de gids "Wat te doen bij een tekenbeet" opgestuurd. Hiermee lanceert minister Vandeurzen de nieuwe campagne “Wees niet gek. Doe de tekencheck”. De campagne en de website www.tekenbeten.be geven een eenvoudig advies over teken aan iedereen die in de natuur komt: controleer, verwijder en volg op.
Tussen maart en oktober zijn teken extra actief in de natuur, (…) Het hele nieuwsbericht
Het Crisisfonds Limburg ontving vorig jaar vijf aanvragen voor uitzonderlijk financiële hulp aan Limburgers in nood. Het Fonds werd twee jaar geleden opgericht door het bisdom Hasselt in samenwerking met Caritas Hulpbetoon. Volgens de initiatiefnemers is het Fonds nog te weinig bekend. Bedoeling van het Fonds is mensen en gezinnen te helpen die een leefloon ontvangen of een laag inkomen hebben en die worden geconfronteerd met een onverwachte financiële tegenslag waarvoor ze niet terechtkunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Weer een oplegger gespot

Zaterdag 14 april 2018
Oudsbergen - Weer een oplegger gespotZoomHet is me wat, met die opleggers. Fobie zag al een vondst in het kader van de nakende gemeenteraadsverkiezingen...

Jeanny Aendekerk overleden

Zaterdag 14 april 2018
Meeuwen-Gruitrode - Jeanny Aendekerk overleden

Meeuwen-Gruitrode

In WZC Ter Meeuwen is woensdag Jeanny Aenderkerk overleden. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.

Roer de trom...

Vrijdag 13 april 2018
Oudsbergen - Roer de trom...ZoomMet tromgeroffel kondigen we aan dat Max Weinberg vandaag 67 wordt. Kijk hem in deze clip van enkele jaren geleden eens te keer gaan als de drummer van Bruce Springsteen &The E Street Band. Maar hij heeft veel meer op zijn palmares. Je zal verrast zijn hier te lezen op welke platen van andere artiesten hij allemaal heeft meegespeeld. Zelfs op‘Paradise By The Dashboard Light’ van Meat Loaf!

Oorlog met tweets

Donderdag 12 april 2018
Oudsbergen - Oorlog met tweetsZoomDe Amerikaanse bombardementen op Syrië zijn (voorlopig?) beperkt tot tweets, stelt Fobie vast.

Eén keer je pv betalen volstaat

Donderdag 12 april 2018
Oudsbergen - Eén keer je pv betalen volstaatDe lokale politie signaleert dat sommige mensen voor de tweede keer een PV hebben ontvangen voor een verkeersovertreding eerder dit jaar, terwijl ze de boete daarvoor al betaald hadden. "Uiteraard is het niet de bedoeling een tweede maal te betalen voor dezelfde overtreding," aldus de politie. Ontvang je een PV, kijk dan eerst na of je reeds betaald hebt. Als dat het geval is, neem dan contact op met de helpdesk op het nummer 02 278 55 60.
Sinds eind maart gebeuren de verwerking en de (…) Het hele nieuwsbericht

Toen de miss zijn vrouw werd

Donderdag 12 april 2018
Oudsbergen - Toen de miss zijn vrouw werdZoomOp deze dag in 1964 trouwde de twistkoning Chubby Checker met de Nederlandse Miss World Rina Lodders. Lees hier dat hij het over haar heeft in zijn hit Loddy Lo.

Nog teams voor Euro-Cup gezocht

Woensdag 11 april 2018
Op 11 en 12 mei organiseert KFC Hamont 99 voor de 29e keer het internationale jeugdvoetbaltornooi Euro-Cup. Dit jaar zijn er teams uit België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Maar de organisatie is nog op zoek naar één team in de categorieën U11 en U19. Deelname voor regioteams is gratis. Contact opnemen kan via een mailtje naar euro-cup[!]kfchamont99.be.

Runder-tbc treft melkveebedrijf

Woensdag 11 april 2018
Op een melkveebedrijf in Limburg is een haard van rundertuberculose vastgesteld. Dat meldt Dierengezondheidszorg Vlaanderen. Alle 151 dieren in het bedrijf, waarvan de locatie niet bekendgemaakt is, zullen nu geslacht worden.

Nieuwe bvba: Bouwwerken Reumers

Woensdag 11 april 2018

Meeuwen-Gruitrode

Wouter Reumers en Nicole Silkens, beiden uit Meeuwen-Gruitrode, hebben de bvba Bouwwerken Reumers opgericht met zetel op Industrieterrein Vostert in Bree. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de bouw van residentiële- en niet-residentiële gebouwen, het slopen van gebouwen en isolatiewerkzaamheden.

Koppel gewond bij botsing

Dinsdag 10 april 2018

Meeuwen-Gruitrode

Een koppel uit Bree is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Dorpsstraat en de Weg naar Bree. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis was  noodzakelijk.Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 16.45 uur.

Mia Bongaerts overleden

Dinsdag 10 april 2018
Meeuwen-Gruitrode - Mia Bongaerts overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Mia Bongaerts overleden, de weduwe van Leo Janssen en de vriendin van René Convents. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijshagen. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Weer oplichtingsmails in omloop

Dinsdag 10 april 2018
Oudsbergen - Weer oplichtingsmails in omloopDe politiezone Kempenland waarschuwt voor mails die aanmanen tot het betalen van een verkeersboete en zogenaamd afkomstig zijn van het Nederlandse Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). 
De politie beklemtoont dat het om oplichters gaat. Het echte CJIB verzendt dergelijke aanmaningen niet per e-mail. Bovendien staat in het bericht vermeld dat bij niet-betaling de rekening van de bestemmelingen zal worden geblokkeerd. "Dat toont aan dat het zeker gaat om oplichters die hun slag willen slaan. Dergelijke blokkering van bankrekeningen behoort immers niet tot de procedures om openstaande geldboeten te innen," aldus de politie.

Een wachtzin als wachtwoord

Dinsdag 10 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Om je computeraccounts beter te beschermen, kun je een wachtzin gebruiken. Een wachtzin is een lang en complex wachtwoord in de vorm van een zin die je gemakkelijk kunt onthouden. Door de combinatie van kleine letters, hoofdletters, leestekens en cijfers zijn wachtzinnen moeilijker door cybercriminelen te achterhalen dan gewone wachtwoorden. 
Het is maar dat je 't weet
Ook dit jaar is er weer een Ardense kortingpas (10 tot 50%) voor mensen die minstens één nacht verblijven bij deelnemende bedrijven in de provincie Luxemburg. Meer info.

Werken in Antwerpen

Maandag 9 april 2018
Oudsbergen - Werken in AntwerpenZoomIn Antwerpen starten vanavond werken aan de Ring. Dat zal vermoedelijk voor heel wat verkeersproblemen zorgen. Het is ook Fobie niet ontgaan...

Bosland verwelkomt Naya

Maandag 9 april 2018
Zit je nog altijd met vragen over "onze" wolf Naya? Dan moet je morgen/dinsdagavond eens gaan luisteren in De Schans in Hechtel-Eksel, op het Rode Kruisplein. Bosland organiseert daar in samenwerking met Jan Loos van Landschap vzw een informatieavond over wolven. Die start om 19u. Inschrijven vooraf is niet nodig.

Meeuwen-Gruitrode

In het zaalvoetbal heeft Meeuwen met 5-10 verloren van Zutendaal. Meeuwen staat achtste in de stand met 32 punten uit 24 wedstrijden.

Win een dvd (of een boek) !

Zondag 8 april 2018
Oudsbergen - Win een dvd (of een boek) !ZoomU weet toch wat verticuteren is? Door te verticuteren haalt men het mos en dode gras uit het gazon, het gras wordt er luchtiger door. Een beetje tuinman doet dat dus elk jaar in de lente. Reden voor Stijn Lodewijks om het daar in zijn nieuwe cartoon over te hebben. Wat zegt de buurman-met-zonnebril tegen de man die keurig zijn gazon elektrisch aan het verticuteren is?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Zondag 8 april 2018
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomHet is Paul Hendriks. Hij had bijgaande reactie in petto voor de vermoeide man die de maandagochtend na het zomeruur zijn computer opstartte. Maar als hij de dvd wil krijgen, moet hij ons wel even zijn postadres doormailen.
Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Meeuwen-Gruitrode - Winst voor Heidebloem Wijshagen

Meeuwen-Gruitrode

Heidebloem Wijshagen heeft vandaag FC Maasland B verslagen met 4-2. In de stand staat Wijshagen elfde met 45 punten uit 31 matchen. Sporting Ellikom kreeg in Mechelen-aan-de-Maas een nederlaag van 9-0 aan de broek. Ellikom staat na 31 wedstrijden achttiende met 12 punten.

Gescheiden openbaar vervoer?

Zondag 8 april 2018
Oudsbergen - Gescheiden openbaar vervoer?ZoomEn zo ziet Fobie een autobus in Brussel nadat een partij aangekondigd heeft dat ze gescheiden openbaar vervoer voor mannen en vrouwen wil...
Meeuwen-Gruitrode - Gruitrode verliest, Meeuwen speelt gelijk

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft vanavond verloren van Achel VV. Uitslag: 2-0. Nevok Gruitrode staat negende in de stand met 37 punten uit 28 matchen. KSK Meeuwen speelde 2-2 gelijk, thuis tegen KFC Hamont 99.KSK Meeuwen staat na 28 wedstrijden derde met 50 punten.

Walen moeten Latijn leren

Zaterdag 7 april 2018
In 2020 wordt het Waals secundair onderwijs vernieuwd, de werkgroepen daarvoor zijn al aan het werk. De bedoeling is dat scholen meer vrijheid krijgen. Ze moeten bijvoorbeeld jaarlijks 8900 minuten Frans geven - hoe ze dat doen dat mogen ze zelf uitmaken. Een van de drie WalloBruxse onderwijsministers, Marie-Martine Schyns, laat voortaan alle leerlingen in het 1e en 2e jaar Latijn leren. Volgens Schyns leert Latijn de kinderen beter denken en ze leren er ook beter Frans door. (Bron: La Meuse via waalsweekblad.be)

Zondag Parijs-Roubaix

Zaterdag 7 april 2018
Oudsbergen - Zondag Parijs-RoubaixZoomMorgen wordt weer Parijs-Roubaix gereden. De "Hel van het Noorden" ziet er elk jaar erger uit, suggereert Fobie in deze cartoon.

Christ Lenskens overleden

Vrijdag 6 april 2018
Meeuwen-Gruitrode - Christ Lenskens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Christ Lenskens overleden, de echtgenoot van Toke Paredis. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerglabbeek. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Gezochte man ingerekend

Vrijdag 6 april 2018
Een 35-jarige man uit Duitsland is gearresteerd na een winkeldiefstal in de Regenboogstraat in Bree. De man bleek geseind te staan. Hij sloeg woensdagavond toe in een supermarkt. Hij nam er enkele goederen mee en probeerde de winkel te verlaten zonder te betalen. Een winkelinspecteur hield de man staande in afwachting tot de politie ter plaatse kwam. Bij nazicht bleek de man in aanmerking te komen voor winkeldiefstallen in andere filialen van de supermarkt. De man werd gearresteerd en verscheen vandaag voor de onderzoeksrechter in Tongeren die hem onder aanhoudingsmandaat plaatste.

Eindelijk lente

Vrijdag 6 april 2018
Oudsbergen - Eindelijk lenteZoomDe komende dagen wordt het mooi lenteweer en dat levert ook al de eerste bloesems op. En we kunnen terug wat vitamine D opdoen want een groot deel van de bevolking kampte met een tekort aan vitamine D afgelopen winter. Het best zit je in de voormiddag in de zon, dan krijg je het meeste vitamine D, zelfs een kwartiertje per dag is voldoende.

Crisis bij Facebook

Vrijdag 6 april 2018
Oudsbergen - Crisis bij FacebookZoomEn zo ziet Fobie het tumult dat de voorbije dagen door Facebook is veroorzaakt...
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Goed nieuws voor kloosterzustersDe avond moest die zomerdag nog vallen toen twee zusjes in De Panne een cocktailbar binnengingen. Dat was buiten de waard gerekend die hen, wijzend naar hun hoofddoeken en een affiche met een dozijn huisregels, de deur wees. Volgens het voorlaatste gebod van zijn huisreglement had de uitbater geen hoeden, petten of hoofddoeken van doen. Allemaal in het belang van een positief uitgaansklimaat.
"Racist!" kreten de zusjes, waarna ze de zaak in rep en roer zetten en voor ze het wisten stonden ze terug op de (…) Het hele nieuwsbericht

Laura Paredis overleden

Donderdag 5 april 2018
Meeuwen-Gruitrode - Laura Paredis overleden

Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag overleed Laura Paredis, de weduwe van Jan Vandeweyer. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Veel teken verwacht

Donderdag 5 april 2018
Oudsbergen - Veel teken verwachtZoomAfgelopen week werden beduidend meer tekenbeten gemeld op Tekenradar.nl dan in de voorgaande weken. Met hogere temperaturen voor komend weekend in het vooruitzicht loopt ook de kans op een tekenbeet sterk op. Het is daarom belangrijk om na een bezoek aan het groen een tekencheck te doen. Helaas word je in de meeste gevallen door kleine, pasgeboren teken gebeten. Ze zijn vaak zo klein dat ze met het blote oog nauwelijks zichtbaar zijn. Eén tot twee dagen later krijg je een jeukend plekje en wees (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe website over wespennesten

Donderdag 5 april 2018
Oudsbergen - Nieuwe website over wespennestenZoomEnkele Limburgse hulpverleners lanceerden de website www.wespennest.vlaanderen. Meld daar je wespennest en de brandweer neemt zelf contact met je op. (Foto: Frido Van Hertum)
In Limburgse gemeenten nemen nog te vaak mensen onrechtmatig de parkeerplaatsen voor mensen met een beperking in. Meer dan 1500 Limburgers zijn in de eerste helft van 2017 betrapt. In Hasselt werden de meeste inbreuken vastgesteld. Maar liefst 935 bestuurders stonden daar in de eerste helft van 2017 onrechtmatig geparkeerd. In Tongeren gaat het om 83 inbreuken, gevolgd door Genk met 81 inbreuken.

Wietplantage opgerold

Woensdag 4 april 2018
Deze namiddag rond 14 uur vielen speurders binnen in een woning in de Hoogstraat in het centrum van Bree. In de kelder trof men een wietplantage met 650 planten aan. De politie stelde ook diefstal van elektriciteit vast. Er was niemand in de woning aanwezig. Het gerechtelijk labo voerde een sporenonderzoek uit en de Civiele Bescherming zorgde voor de ontmanteling en de opruiming.

Nieuwe bvba: SKM

Woensdag 4 april 2018

Meeuwen-Gruitrode

Kenneth Snoeks uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba SKM opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het vervaardigen van alle metalen constructies. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Klaverstraat in Meeuwen-Gruitrode.

Piet Verslegers overleden

Woensdag 4 april 2018

Meeuwen-Gruitrode

In het West-Vlaamse Tielt is op 30 maart de uit Gruitrode afkomstige Piet Verslegers overleden, de echtgenoot van Marieke Verbeke. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Tielt.
De VDAB registreerde vorig jaar 2.112 vacatures voor poetshulp in Limburg. Dat is 26 procent meer dan in 2016. Niet alleen bejaarden maar ook meer en meer tweeverdieners doen een beroep op poetshulp.

Meer dan 3000 interventies

Dinsdag 3 april 2018
Oudsbergen - Meer dan 3000 interventiesDe hulpverleningszone Noord-Limburg werkt vanuit 4 posten: Bree, Leopoldsburg, Lommel en Neerpelt. In totaal verwerkten die posten vorig jaar samen 3128 interventies. De zone staat met zes ziekenwagens vanuit vier posten in voor de dringende geneeskundige hulpverlening in de regio. De teller van ambulanceoproepen eindigde in 2017 op 5328. Een stijging in vergelijking met 2016 met 4024 oproepen die enerzijds te wijten is aan de opstart van de ziekenwagendienst op post Neerpelt. Anderzijds merkt men sowieso jaarlijks een stijging van 10% in oproepen. De ambulancedienst van post Lommel bereikte zelfs de kaap van 2.000 oproepen of bijna één derde van het totaal aantal ritten.

Michel Creemers overleden

Dinsdag 3 april 2018
Oudsbergen - Michel Creemers overledenZondag is de uit Peer afkomstige Michel Creemers overleden, de echtgenoot van Germaine Vanherck. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag, (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Ellikom. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Hubertine Schepens overleden

Dinsdag 3 april 2018
Meeuwen-Gruitrode - Hubertine Schepens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Hubertine Schepens overleden, de weduwe van Martinus Colaers. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen.Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Willy Snijers overleden

Dinsdag 3 april 2018
Meeuwen-Gruitrode - Willy Snijers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Willy Snijers overleden. Hij was 77 jaar. De asverstrooiing vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Motorscreening op 21 april

Maandag 2 april 2018
Zaterdag 21 april tussen 9 en 12 u. en tussen 13 en 16 u. kunnen motor- en scooterrijders vanaf 125 cc gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aanleren of opfrissen. Ook de recente wijzigingen in regelgeving voor motorrijders en hun uitrusting komen uitgebreid aan bod. Provincie Limburg en de lokale politie, in samenwerking met het Centrum voor Motorbeheersing, schenkt jaarlijks, bij het begin van het nieuwe motorseizoen, aandacht aan de behendigheid en rijvaardigheidstechnieken van motorrijders. Nieuwe motorrijders krijgen prioriteit. De motorscreening vindt plaats op het Stedelijke Motorcrossterrein in Lommel (Marie Curiestraat Z/N, Lommel). Inschrijven is noodzakelijk en kan via www.limburg.be/motorscreenings.

Jeanne Weytjens overleden

Maandag 2 april 2018
Meeuwen-Gruitrode - Jeanne Weytjens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Op 30 maart overleed de uit Gruitrode afkomstige Jeanne Weytjens, de weduwe van Pierre Broekmans. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag plaats in de parochiekerk van Opoeteren.

Martin Timmers overleden

Maandag 2 april 2018
Meeuwen-Gruitrode - Martin Timmers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Martin Timmers overleden, de echtgenoot van Lena Houben. Hij was 82 jaar. De afscheidsdienst, de crematie en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Meeuwen zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (17.30u-18.30u) in funerarium Creemers, Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Winst voor Ellikom

Maandag 2 april 2018
Meeuwen-Gruitrode - Winst voor Ellikom

Meeuwen-Gruitrode

Sporting Ellikom is deze namiddag gaan winnen op het veld van Lanklaar. Uitslag: 0-2. Ellikom staat achttiende met 12 punten uit 30 wedstrijden.
Meeuwen-Gruitrode - Gruitrode wint van Turkse met forfaitscore

Meeuwen-Gruitrode

De inhaalwedstrijd tussen Nevok Gruitrode en Turkse FC in Tweede Provinciale A werd deze namiddag stopgezet nadat er tumult ontstond omdat een speler van Turkse een rode kaart had gekregen. De scheidsrechter besloot daarop de spelers naar de kleedkamer te roepen en de wedstrijd af te fluiten. Gruitrode wint met een forfaitscore van 5-0. Ook voor de laatste wedstrijd van het seizoen zal Nevok Gruitrode tegen Turkse moeten spelen.
Meeuwen-Gruitrode - KSK Meeuwen wint van Grote Heide

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft met 1-5 gewonnen op het veld van Grote Heide. KSK Meeuwen staat derde in de stand met 49 punten uit 27 wedstrijden. Heidebloem Wijshagen versloeg AA Rekem met 3-0 en staat na 30 wedstrijden elfde in de stand met 42 punten.

Een zalige Pasen!

Zondag 1 april 2018
Oudsbergen - Een zalige Pasen!Zoom.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen