Het overige nieuws

Koken is niet onschuldig

Woensdag 28 februari 2018
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Koken is niet onschuldigAchttien lentes, zo pril, toen de luchthavenpolitie haar aanhield in Zaventem. Ze was op weg naar Istanbul met tien euro op zak. In haar bagage had ze 30 kilo aan verzorgingsproducten. Eindbestemming Syrië, om er te trouwen met haar schoolvriend. Hij had haar gevraagd. Samen zouden ze naar Raqqa gaan. Op school was ze gepest en thuis was de situatie moeilijk geweest. Ze wist dat haar geliefde een IS-strijder was. Maar in Raqqa zou ze een gezin hebben en gewonden verzorgen, vriend en vijand.
Voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (46) gewond bij botsing

Woensdag 28 februari 2018

Meeuwen-Gruitrode

Op de Weg naar Zwartberg in Opglabbeek vond gisterennamiddag rond 16.30 uur een kop-staartaanrijding plaats waarbij drie wagens betrokken waren. Veronique J. (46) uit Diepenbeek raakte daarbij lichtgewond.

Drugsafval gedumpt

Woensdag 28 februari 2018
Op een zandweg aan de brug van de Zuid-Willemsvaart in Beek (Bree) is vanochtend drugsafval aangetroffen. Het gaat onder meer om enkele vaten, afkomstig van een wietplantage.

Neske Verheyen overleden

Woensdag 28 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Neske Verheyen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Op 23 februari overleed de uit Gruitrode afkomstige Neske Verheyen, de weduwe van Jan Hendrix. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Voorshoven (Neeroeteren). Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Henriette Verdonck overleden

Woensdag 28 februari 2018
Oudsbergen - Henriette Verdonck overledenIn WZC Het Dorp in Helchteren is op 24 februari de uit Meeuwen afkomstige Henriette Verdonck overleden, de weduwe van Paul Eerdekens. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Martin Awouters overleden

Woensdag 28 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Martin Awouters overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Meeuwen is maandag Martin Awouters overleden, de echtgenoot van Lena Paredis. Hij was 77 jaar en wordt zaterdag in Opglabbeek begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Louwel.

Drie nieuwe spelers voor Ellikom

Dinsdag 27 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Drie nieuwe spelers voor Ellikom

Meeuwen-Gruitrode

Ellikom heeft drie nieuwe spelers aangetrokken: Koen Paumen (Ven Maaseik), Christoph Ballien (Molenbeersel) en Samuele Chiaverini, een vrije speler.

Van Wijshagen naar Bolderberg

Dinsdag 27 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Van Wijshagen naar Bolderberg

Meeuwen-Gruitrode

Michael Brebels en Martijn Bollen verlaten eind dit seizoen Heidebloem Wijshagen. Zij gaan de kleuren van Bolderberg verdedigen.

Twee mannen gevat na winkeldiefstal

Dinsdag 27 februari 2018
In een speelgoedwinkel aan de Regenboogstraat in Bree zijn gisterennamiddag een 40-jarige man uit Bree en een 33-jarige man uit Zonhoven gearresteerd na winkeldiefstal. Beide mannen werden betrapt met gestolen goederen. De Zonhovenaar had bovendien een kleine hoeveelheid speed op zak en ook in zijn auto werden drugs en toebehoren gevonden. Bij de Breeënaar thuis werd eveneens drugs aangetroffen. De twee werden verhoord en brachten een nacht in de cel door. Ze kregen vandaag enkele voorwaarden opgelegd en moeten op korte termijn voor de rechter verschijnen. De man uit Zonhoven komt in aanmerking voor meerdere winkeldiefstallen in verschillende gemeentes.

Vriendin slaan kost twee jaar cel

Maandag 26 februari 2018
Oudsbergen - Vriendin slaan kost twee jaar celDe rechter heeft een 30-jarige man uit Bree veroordeeld tot twee jaar cel voor het toebrengen van zware slagen aan zijn vriendin. Hij werd al eerder veroordeeld wegens partnergeweld. De vrouw, die al eerder met de man brak, krijgt bijna 2.900 euro schadevergoeding. (PG)

Motorcross Balen afgelast

Maandag 26 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
De VLM-motorcross die zaterdag 3 en zondag 4 maart op de Keiheuvel in Balen zou gereden worden, is afgelast omwille van de vrieskou.

Helena Swinters overleden

Maandag 26 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Helena Swinters overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Helena Swinters overleden, de weduwe van Jaak Vliegen. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen

Win een dvd (of een boek)!

Zondag 25 februari 2018
Oudsbergen - Win een dvd (of een boek)!ZoomWat zou u er van denken als de leraar van uw kind morgen ineens gewapend voor de klas stond? De Amerikaanse president Trump wil dat plan doorvoeren en leraars elk jaar een opleiding in die zin geven. Stijn Lodewijks vond het een geknipte kapstok voor zijn wekelijkse cartoon. Wat zegt de leraar tegen die twee leerlingen? Mail uw tekst voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel! 

Dertiger gewond bij botsing

Zondag 25 februari 2018

Meeuwen-Gruitrode

In de Dorpsstraat in Opglabbeek botsten vanmiddag rond 13 uur twee auto's Cihan C. (35) uit Genk raakte daarbij lichtgewond.

Wie won de dvd?

Zondag 25 februari 2018
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomHet is Sonja Jansen. Veel inzenders haalden er de tuinman bij, of de klusjesman, of Wim Distelmans... Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Nevok - Grote Heide 0-0

Zondag 25 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Nevok - Grote Heide 0-0

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode is vandaag thuis niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen Sporting Grote Heide. Nevok staat tiende in de stand met 28 punten uit 22 matchen.Heidebloem Wijshagen verloor met 4-0 van L.S. Leut en staat twaalfde in de stand met 32 punten uit 25 matchen. Ellikom verloor met 1-0 op het veld van Voorshoven en staat laatste in de stand met 9 punten uit 25 wedstrijden.

Framo Gevelwerken failliet

Zondag 25 februari 2018
De rechtbank van Koophandel in Tongeren heeft Framo Gevelwerken uit Bree failliet verklaard. De curatoren zijn Hanssen en Paquet.

Meeuwen wint van Stal

Zaterdag 24 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Meeuwen wint van Stal

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft vanavond Stal verslagen. Uitslag: 0-1. In de stand staat KSK Meeuwen vierde met 41 punten uit 22 wedstrijden.

Meeuwen-Gruitrode

In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen met 1-6 verloren van Pibo Hoeselt. Meeuwen staat achtste in de stand.

Een muzikale trilplaat

Zaterdag 24 februari 2018
Musica uit Neerpelt en de Stichting Logos werkten samen voor een geweldige muzikale trilplaat voor dove en slechthorende kinderen. Zo kunnen dergelijke leerlingen de muziek horen, zien en voelen. En vooral: zich rot amuseren... Kijk even naar dit korte filmpje van Radio2 West-Vlaanderen.

Nieuwe fietskaart voor Limburg

Vrijdag 23 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Nieuwe fietskaart voor LimburgZoomDe nieuwe fietskaart is er. Je vindt er niet alleen de knooppunten op, maar ook de afstanden tussen de knooppunten. Zo kan je op voorhand bepalen hoe lang je fietstocht is. Bij de kaart zit ook een handig infoboekje. Op de kaart zelf is het fietsroutenetwerk aangegeven met alle knooppunten, 10 uitgestippelde fietslussen, fietsvriendelijke cafés en logies en nog zoveel meer.
De Fietskaart is voor € 9,50 te koop in de Limburgse toeristische infokantoren, de Standaard Boekhandel, AS Adventure, Fnac en via www.mondikaarten.be.

Transportbedrijf EVAA overgenomen

Vrijdag 23 februari 2018

Meeuwen-Gruitrode

Transportbedrijf EVAA, gevestigd aan de Nijverheidslaan in Opglabbeek, is overgenomen door Bernard Frère. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vervoer van meubelen.

Zonnepanelen voor sociale woningen

Vrijdag 23 februari 2018
Binnenkort kunnen er ook op sociale woningen zonnepanelen worden gelegd. De commissie Wonen van het Vlaams Parlement heeft daarvoor gisteren het licht op groen gezet. Om de klimaatdoelstellingen te halen moet er in Vlaanderen fors worden geïnvesteerd in energie uit wind en zon. De daken van overheidsgebouwen en sociale woningen kunnen 'quick wins' zijn, omdat daar nog veel groeiruimte is. Toch heeft op dit moment slechts twee procent van de sociale woningen een voorziening voor (…) Het hele nieuwsbericht
De POM-Limburg en LRM gaan een haalbaarheidsonderzoek opstarten naar de kansen en mogelijkheden van een Corda–filiaal in Noord-Limburg. Dat gebeurt op verzoek van Focus Noord, waarin de burgemeesters en ondernemersclubs van Noord-Limburg verenigd zijn. De concrete vraag was om de haalbaarheid te onderzoeken van een flexibele co-working/start-up hub, halverwege tussen Hasselt en Eindhoven. Gedacht wordt aan aangepaste infrastructuur waar start-ups en groeibedrijven zich kunnen ontwikkelen, waar (…) Het hele nieuwsbericht

Man (20) gewond bij botsing

Donderdag 22 februari 2018

Meeuwen-Gruitrode

Vanochtend rond 6.30 uur botsten twee auto's op de Woudstraat in Genk. Sandro I. (20) uit Opglabbeek raakte hierbij lichtgewond.
De provincieraad heeft vanavond een nieuw subsidiereglement ‘Vergroening van schooldomeinen’ goedgekeurd. Dit jaar wordt een budget van 250 000 euro aan de Limburgse scholen ter beschikking gesteld om hun schooldomeinen te vergroenen. "Op gebied van onderwijs heeft vergroening nog een enorme troef: leernatuur," aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove. "Wat je buiten leert, komt beter binnen. Vergroening van het schooldomein biedt ook heel wat mogelijkheden om aan de slag te gaan binnen verschillende vakken (technologie, rekenen/wiskunde, wereldoriëntatie/biologie, …)."

Twintig extra jobs bij LAG

Woensdag 21 februari 2018
Trailerfabrikant LAG in Bree verhoogt zijn personeelsbestand nog dit jaar met 20 man. Bij LAG werken nu 430 personen. Het bedrijf profiteert momenteel van de economische hoogconjunctuur.

Mantelbavianen uitgezwaaid

Dinsdag 20 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Mantelbavianen uitgezwaaidZoom

Meeuwen-Gruitrode

De mantelbavianen die in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek werden opgevangen zijn vertrokken naar Stichting AAP in Nederland. Beide mantelbavianen verbleven illegaal bij een zware jongen in een klein dorpje in Bretagne. Samen met de plaatselijke politie, de Franse collega's van 30 Millions d'Amis en een dierenarts konden de dieren gered worden uit hun benarde situatie. Eenmaal in het Natuurhulpcentrum genoten ze de beste zorgen totdat een nieuwe thuis werd gevonden. Die nieuwe thuis ligt in Almere, bij het Nederlandse Stichting AAP. Daar zullen ze deel uit maken van grote groepen mantelbavianen, totdat er geïnteresseerde dierentuinen enkele dieren permanent kunnen huisvesten. (foto: Natuurhulpcentrum)

Julienne Dreesen overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Julienne Dreesen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Julienne Dreesen overleden, de weduwe van Jos Janssen. Zij was 66 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Ellikom. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Stanislaw Buchla overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Stanislaw Buchla overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Stanislaw Buchla overleden, de echtgenoot van Julia Neyens. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Nieuwe speler voor Nevok Gruitrode

Maandag 19 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Nieuwe speler voor Nevok Gruitrode

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft een nieuwe speler aangetrokken. Het betreft Maxim Geurden, van eerste provincialer Bregel. Hij heeft een contract van twee jaar ondertekend.

Win een dvd (of een boek)

Maandag 19 februari 2018
Oudsbergen - Win een dvd (of een boek)ZoomU hebt er afgelopen weekend alles over vernomen in de media: in een ziekenhuis in Leuven word je op de oogafdeling alleen door een prof behandeld als je een eenpersoonskamer hebt genomen. Vandaar de reactie van de verpleegster op bijgaande cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt de dokter als zij melding maakt van een kamer met tien patiënten?
Mail uw antwoord voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 19 februari 2018
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomRalf Tummers had volgens de jury de plezierigste tekst voor de reactie van de ruimtevaarders in het ISS-ruimtestation, op het ogenblik dat ze de rode Tesla van Elon Musk zagen voorbijkomen. U heeft er geen idee van hoeveel inzenders er een voorrangsfout bijhaalden, of een boete voor overdreven snelheid!
Dadelijk de nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Bevolkingsaantallen op 1 januari

Maandag 19 februari 2018
Beringen telde op 1 januari jongstleden 46.027 inwoners. In Bocholt waren er op die datum 13.081, in Hamont-Achel 14.417, in Hechtel-Eksel 12.287, in Houthalen-Helchteren 30.589, in Leopoldsburg 15.616, in Lommel 34.024, in Meeuwen-Gruitrode 13.086, in Neerpelt 17.173, in Overpelt 15.468, in Peer 16.401 én in Tongeren 31.013. (Bron: Algemene Directie Statistiek).

Werkonbekwaam na slagen van vriend

Maandag 19 februari 2018
Oudsbergen - Werkonbekwaam na slagen van vriendEen 30-jarige man uit Bree riskeert twee jaar cel omdat hij zijn vriendin zeven dagen werkonbekwaam sloeg. De feiten dateren van eind vorig jaar. De man kampt met een agressie- en alcoholprobleem. Inmiddels is er een einde gekomen aan hun relatie. Volgende week wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

Jef Tielens overleden

Maandag 19 februari 2018
Oudsbergen - Jef Tielens overledenZaterdag is de uit Achel afkomstige Jef Thielens overleden, de echtgenoot van Tho Schouteden. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Pierre Damen

Maandag 19 februari 2018
Oudsbergen - Pierre DamenZaterdag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Pierre Damen overleden, de echtgenoot van Lisa Brebels. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen.

Meeuwen-Gruitrode

In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen 4-4 gelijk gespeeld bij Terkoest Alken. In de stand staat Meeuwen zevende met 26 punten uit 18 wedstrijden.

Gruitrode klopt Lindel-Hoeven

Zondag 18 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Gruitrode klopt Lindel-Hoeven

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft deze namiddag Lindel-Hoeven VV verslagen. Uitslag: 1-2. In de stand staat Nevok negende met 27 punten uit 21 wedstrijden. Heidebloem Wijshagen versloeg Uikhoven met 5-0 en staat twaalfde in de stand met 34 punten uit 24 wedstrijden.Sporting Ellikom verloor met 1-5 van FC Maasland. Rode lantaarn Ellikom behaalde 9 punten in 24 matchen.

Cannabisplantage in appartement

Zondag 18 februari 2018
Oudsbergen - Cannabisplantage in appartementVrijdag rond 17u vielen speurders binnen in een appartement op de Poststraat in Bree. In een slaapkamer trof men een professioneel ingerichte kweekruimte aan met zo'n 100 oogstrijpe cannabisplanten. De lokale recherche voerde een sporenonderzoek uit en ontmantelde de installatie. De 39-jarige huurder was op het moment van de huiszoeking niet thuis. Politie CARMA voert verder onderzoek.

Controle in vier cafés

Zondag 18 februari 2018
Oudsbergen - Controle in vier cafés
De politie controleerde vrijdagavond vier cafés en een wijk in Houthalen-Helchteren en Opglabbeek in het kader van overlast. Na het aantreffen van een hoeveelheid cocaïne in een café in Opglabbeek werd een onderzoek opgestart naar een mogelijke cocaïnedealer. Daarnaast werden nog drie personen bestuurlijk aangehouden. Bij de controle in een café in Opglabbeek werd een 46-jarige Genkenaar betrapt met cocaïne en cash geld op zak. De politie voerde een huiszoeking uit in de woning van de verdachte. Daar trof men geen drugs aan, maar wel een verboden wapen en een geseinde nummerplaat. In hetzelfde café werden nog enkele klanten betrapt met kleine hoeveelheden cannabis of cocaïne. De uitbater van het café kreeg een PV wegens het ter beschikking stellen voor druggebruik. In een café in Houthalen-Helchteren werd een PV opgesteld voor openbare dronkenschap en weerspannigheid. De man werd bestuurlijk aangehouden en ter ontnuchtering in de cel opgesloten. Een andere klant werd betrapt met een gebruikershoeveelheid cannabis op zak er werd ook een PV opgemaakt voor een overtreding van het rookverbod. In een ander café in Houthalen-Helchteren trof men een illegaal persoon aan die bestuurlijk aangehouden werd. Er gebeurde nog een tweede bestuurlijke aanhouding van een klant die de openbare orde verstoorde. De politie controleerde ook op enkele overlastplaatsen in Houthalen-Helchteren. Een persoon betaalde een onmiddellijke minnelijke schikking omdat hij cannabis op zak had.

Meer en meer appartementen

Zondag 18 februari 2018
In Overpelt zijn nu al 22 procent van de woongelegenheden appartementen. In Leopoldsburg zijn er dat 21,9 procent, in Neerpelt 20,5 procent, in Tongeren 20,3 procent, in Houthalen-Helchteren 17 procent, in Lommel 16,3 procent, in Hamont-Achel 15,8 procent, in Beringen 14,8 procent, in Peer 12,8 procent, in Bocholt 12,2 procent, in  Meeuwen-Gruitrode 8,7 procent en in Hechtel-Eksel 8,3 procent. In Limburg zijn 20,1 procent van alle woongelegenheden appartementen.

KSK Meeuwen - Turkse FC 5-1

Zaterdag 17 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - KSK Meeuwen - Turkse FC 5-1

Meeuwen-Gruitrode

KZK Meeuwen heeft vanavond thuis een ruime zege 5-1 behaald tegen Turkse FC. KSK Meeuwen staat derde in de stand met 38 punten uit 21 matchen.

Juwelen en geld gestolen

Vrijdag 16 februari 2018

Meeuwen-Gruitrode

In een woning op de Kleine Schoolstraat in Bree werd gisterenavond ingebroken. Er werden juwelen en cash geld ontvreemd.

Valse biljetten van 50 euro in omloop

Donderdag 15 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Valse biljetten van 50 euro in omloopEr is vals geld in omloop, meldt politiezone Carma. De biljetten, telkens van 50 euro, worden vaak gebruikt bij aankopen in kleinere handelszaken. Volgens de politie zijn de nagemaakte biljetten van uitstekende kwaliteit en moeilijk te onderscheiden van echt geld. Ook een valsgelddetector zal ze niet als vals aanduiden.
Een vals biljet voelt anders aan omwille van het drukprocedé. Bij een echt biljet moeten bovendien watermerk, veiligheidsdraad en doorzichtcijfer zichtbaar worden indien u (…) Het hele nieuwsbericht

Reserveren bij Efteling-attracties

Donderdag 15 februari 2018
Grensgevallen
De Efteling voert het reserveren in voor een ritje in de pas vernieuwde Python. Dat is vandaag bekend geworden. De Python gaat op 31 maart weer open. Reserveren van een tijdvak kan via een app op de smartphone of via automaten in het park. Op die manier worden wachttijden beperkt. Het systeem wordt in maart ook getest bij de nieuwe publiekstrekker Symbolica.

Mia Soons overleden

Woensdag 14 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Mia Soons overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is de uit Gruitrode afkomstige Mia Soons overleden, de weduwe van Albert Sleven. Zij was 91 jaar en wordt vrijdag(11 uur) begraven na het afscheid in de aula van uitvaartverzorging Bussels in Neeroeteren.
Op 1 januari 2018 stonden 1.824 van de 17.354 commerciële panden in Limburg leeg. Zo bedraagt de leegstand in Limburg dit jaar 10,5 %. Begin 2017 werden er 1.832 leegstaande commerciële panden geteld.

Vroeger opstaan, die koekoek

Dinsdag 13 februari 2018
Vandaag gelezen
Oudsbergen - Vroeger opstaan, die koekoekZoom"Door de warme lentes van de afgelopen jaren zijn veel vogelsoorten zich eerder gaan voortplanten. Een analyse van twintig locaties op het Europese vasteland laat zien dat de datum waarop de eerste koekoeken (foto - red.) aankomen in de veertig jaar tussen 1967 en 2007 met gemiddeld vijf dagen is vervroegd. Die vroegere terugkeer houdt gelijke tred met die van een aantal waardvogels die net als de koekoek langeafstandstrekkers zijn zoals de kleine karekiet. Maar korteafstandstrekkers, zoals de (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Meldpunt voor schade door everzwijnenZoomEr komt een meldpunt voor wie nadeel ondervindt door everzwijnen. Boeren of particulieren die schade oplopen aan gewassen of in tuinen, kunnen dat vanaf dit voorjaar melden aan de Vlaamse overheid via een digitaal loket. De overheid wil zo beter in beeld brengen welke overlast everzwijnen bezorgen. Het agentschap Natuur en Bos wil op basis van die meldingen maatregelen nemen in samenspraak met jagers, natuurverenigingen of landbouwers. Die maatregelen kunnen gaan van jacht tot het beter afsluiten van drukke wegen zodat er minder verkeersongevallen gebeuren met everzwijnen die de weg oversteken.

Vrachtwagen gestolen

Maandag 12 februari 2018
Op het industrieterrein Kanaal-Noord in Bree gingen onbekenden vandaag met een vrachtwagen aan de haal. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Een website over de verkiezingen

Maandag 12 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Naar aanleiding van de komende gemeente- en provincieraadsverkiezingen lanceert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) vandaag de officiële verkiezingswebsite ‘vlaanderenkiest.be’. "Op deze informatiewebsite kunnen kiezers, kandidaten, lokale besturen en de bureaus (hoofd-, stem- en telbureaus) een antwoord vinden op mogelijke vragen die ze hebben over de lokale verkiezingen van 14 oktober 2018. Op die manier kunnen ze zich zo goed mogelijk op de stembus voorbereiden en (…) Het hele nieuwsbericht

Aangehouden voor verwonden agent

Maandag 12 februari 2018
Oudsbergen - Aangehouden voor verwonden agentZaterdagmiddag is een politieinspecteur in Bree gewond geraakt bij een interventie met een dronken man en zijn hond. De 31-jarige man uit Bocholt is vandaag door de onderzoeksrechter aangehouden.
Rond 13 uur ontving de politie een dringende oproep vanuit een tankstation op de Meeuwerkiezel. De klanten werden er lastiggevallen door een man die onder invloed leek te zijn en door zijn hond. Toen de politie ter plaatse kwam en de man aansprak, werd hij meteen verbaal agressief en jutte ook zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Marc Kelchtermans overleden

Maandag 12 februari 2018
Vrijdag is in Grote Brogel de uit Ellikom afkomstige Marc Kelchtermans overleden, de echtgenoot van Martine Franken. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Twee nieuwe spelers voor Ellikom

Zondag 11 februari 2018

Meeuwen-Gruitrode

Vierde provincialer Ellikom heeft met het oog op het komende seizoen twee nieuwe spelers aangetrokken: Johny Van de Mert (FC Rosselaar) en Koen Paumen (Ven).

Vier nieuwe spelers voor Nevok

Zondag 11 februari 2018

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft vier nieuwe spelers aangetrokken voor komend seizoen: Kris Janssen (Meeuwen), Iben Dezeure en Sam Hilven (beiden Opoeteren) en Niels Roijakkers (Lindel-Hoeven).
Eind 2017 stonden er in Limburg 17.977 kandidaat-huurders ingeschreven voor een sociale woning. Zij staan op de wachtlijsten van de sociale huisvestingsmaatschappijen.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 11 februari 2018
Oudsbergen - Win een dvd - of een boek!ZoomDeze week een gemakkelijke opgave. Iedereen weet dat er sinds enkele dagen een Tesla in de ruimte suist. En wat meldt cartoonist Stijn Lodewijks? De kosmonauten van het Internationaal Rumtestation ISS zagen die Tesla  toch wel niet voorbij komen, zeker. Wat zegt een van die kosmonauten als hij die auto opmerkt?
Mail uw tekst voor het lege tekstballonnetje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar! Niet van die Tesla, maar van een dvd - da's toch al een begin. Succes!

Wie won de dvd?

Zondag 11 februari 2018
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomHet is Greta Vannuffelen. Zij had dit originele tekstje ingestuurd voor het tekstballonnetje van die ene pinguin. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Juwelen en spaarpot gestolen

Zondag 11 februari 2018

Meeuwen-Gruitrode

Onbekenden hebben juwelen en een spaarpot gestolen in een woning aan de Stegerweg in Opglabbeek. De diefstal is afgelopen nacht gepleegd.

Gruitrode klopt Stal Sport

Zondag 11 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Gruitrode klopt Stal Sport

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft vanmiddag Stal Sport verslagen. Uitslag: 3-0. Nevok staat negende in de stand met 24 punten uit 20 matchen. Heidebloem Wijshagen liet zich eens gaan en pakte Lanklaar in met 1-8 en staat twaalfde met 29 punten uit 23 wedstrijden. Ellikom beleefde een zwarte zondag: het ging van Bokrijk verliezen met 12-0. Rode lantaarn Ellikom puurde slechts 9 punten in 23 matchen.
7-2: dat is de uitslag van de zaalvoetbalwedstrijd Meeuwen-Leopoldsburg. Meeuwen staat na 17 wedstrijden zevende met 25 punten.

Nieuwe bvba: Trinovation

Zondag 11 februari 2018

Meeuwen-Gruitrode

Trinovation: dat is de naam van de bvba die door Bart Vliegen uit Meeuwen-Gruitrode, door Ann Cuyvers uit Westerlo en door Koen Roefs uit Olen werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer IT & software ontwikkeling, holding-activiteiten en vastgoedbeheer. De bvba is gevestigd aan Luttelmeeuwen in Meeuwen-Gruitrode.

KSK Meeuwen houdt leider in bedwang

Zaterdag 10 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - KSK Meeuwen houdt leider in bedwang

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen is vanavond 2-2 gelijk gaan spelen bij Reppel, de leidende club in Tweede Provinciale A . Meeuwen staat vierde in de stand met 35 punten uit 20 wedstrijden.

Steeds meer bestaansonzekeren

Zaterdag 10 februari 2018
Het percentage Limburgers met een inkomen onder de Europese armoedegrens stijgt. In 2017 heeft 15,1 % van de Limburgse bevolking een voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat betekent dat ruim één op de zeven Limburgers een inkomen onder de Europese armoedegrens heeft of bestaansonzeker is. Het is 0,7 procentpunt meer dan in Vlaanderen (14,4 %). Ook het percentage gaat in stijgende lijn sinds 2009, met uitzondering van een lichte daling tussen 2013 en 2014. In Limburg komt (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Thérèse Lövenich

Zaterdag 10 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Marie-Thérèse Lövenich

Meeuwen-Gruitrode

In Meeuwen overleed op 3 febuari Marie-Thérèse Lövenich, de weduwe van Jean Cardinaels. Het afscheid vond plaats in beperkte kring.

Rozenstraat wordt fietsstraat

Vrijdag 9 februari 2018

Meeuwen-Gruitrode

De stuurgroep verkeer van Opglabbeek heeft voorgesteld om van de Rozenstraat een fietsstraat te maken. Dat wil zeggen dat auto's de fietsers in die straat niet mogen inhalen. Bovendien mag er maximum 30 km per uur gereden worden. De fietsstraat wordt aangegeven door een rode markering op het wegoppervlak van de kruispunten en door het officieel verkeersbord dat een fietsstraat aanduidt. De Rozenstraat wordt officieel een fietsstraat vanaf maandag 16 april, vlak na de paasvakantie.
Oudsbergen - Vandaag starten de Olympische WinterspelenZoomVandaag starten de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Fobie heeft de actualiteit gevolgd: het norovirus is er opgedoken...

Ondertussen, op de maan...

Donderdag 8 februari 2018
Oudsbergen - Ondertussen, op de maan...ZoomZo zag Fobie de lancering van de SpaceX met de rode Tesla.

Overleg over Noord-Zuidverbinding

Donderdag 8 februari 2018
Vanmiddag zaten Limburgse parlementsleden van zowel meerderheid als oppositie samen op het kabinet van minister van mobiliteit Ben Weyts op uitnodiging van de betrokken minister en minister Schauvliege. Onderwerp was de voortgang van de Noord-Zuidverbinding na het advies van de Raad van State op een voorstel van decreet terzake. "Alle aanwezigen bevestigden uitdrukkelijk de vaste wil en ambitie om de Noord-Zuidverbinding te realiseren. Het advies van de Raad van State is in geen enkel opzicht een (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Gielissen overleden

Woensdag 7 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Henri Gielissen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Henri Gielissen overleden, de weduwnaar van Amelie Braekers. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

De ene Charlie is de andere niet

Dinsdag 6 februari 2018
Oudsbergen - De ene Charlie is de andere nietZoomDe strookjes worden herdrukt en herdrukt, maar eigenlijk verscheen op deze dag in 2000 de laatste aflevering van de krantenstrip ‘Peanuts’. Tekenaar Charles M. Schulz was een dag eerder overleden. Naslagwerken vermelden verschillende popsongs die naar de strip verwijzen. Je denkt meteen aan ‘Charlie Brown’ van The Coasters, maar heeft die song het wel over het gelijknamige strippersonage? Eén adres om dat uit te vinden: de Jukeboxkalender!
CD&V Limburg heeft haar kandidaten voorgesteld die in de drie districten Hasselt, Maaseik en Tongeren de provinciale lijsten gaan trekken. Voor het district Hasselt wordt dat gedeputeerde Erik Gerits, voor Maaseik burgemeester Steven Matheï van Peer en voor Tongeren gedeputeerde Inge Moors.
N-VA Limburg heeft haar kandidaten voorgesteld die in de drie districten Hasselt, Maaseik en Tongeren, de provinciale lijsten gaan trekken. Voor het district Hasselt wordt dat ondernemer Bert Lambrechts, voor Maaseik lerares Bianca Maas en voor Tongeren geneesheer-specialist Hendrik Verbrugge.

Anna Janssen overleden

Dinsdag 6 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Anna Janssen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Anna Janssen overleden, de weduwe van Jan Caymax. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Alexander Weytjens overleden

Dinsdag 6 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Alexander Weytjens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Alexander Weytjens overleden, de echtgenoot van Hubertina Vandewal. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (13 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters.

Peter Hendrikx overleden

Maandag 5 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Peter Hendrikx overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Peter Hendrikx overleden, de zoon van Chris en Aline Hendrix-Neyens. Hij was 44 jaar. Het afscheid vindt donderdag (13 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Gruitrode waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Martin Ulenaers overleden

Maandag 5 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Martin Ulenaers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is in Meeuwen Martin Ulenaers overleden, de echtgenoot van Lieve Luyten. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Limburgse religieuzen verzamelden

Zondag 4 februari 2018
In de Hasseltse Sint-Martinuskerk verzamelden vandaag honderden Limburgse religieuzen naar aanleiding van 'de Dag van het Godgewijde Leven'. Na de gebedsviering werden de religieuzen ontvangen in de nabijgelegen ambtswoning van bisschop Patrick Hoogmartens.

Eerste pastorale eenheid

Zondag 4 februari 2018
Sint-Menas Tessenderlo-Ham is de eerste erkende pastorale eenheid in het bisdom Hasselt. Bedoeling is dat de negen katholieke geloofsgemeenschappen van de twee West-Limburgse gemeenten naar elkaar toegroeien en voortaan één nieuwe parochie vormen. Later dit jaar worden de pastorale eenheden Bilzen-Oost, Tongeren en Maasmechelen opgericht.

Win een dvd (of een boek)

Zondag 4 februari 2018
Oudsbergen - Win een dvd (of een boek)ZoomHet wordt een frisse week, denken de meteorologen. En het zou wel eens 10 graden kunnen gaan vriezen. Wat zegt de ene pinguin tegen de andere als hij op de stoep van dat Vlaams huis staat?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel.!

Inbrekers betrapt

Zondag 4 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Inbrekers betrapt

Meeuwen-Gruitrode

Vanochtend rond 0.30 uur heeft een bewakingsagent twee inbrekers betrapt bij een bedrijf op de Weg naar Meeuwen in Opglabbeek. Toen de inbrekers de securityagent zagen toekomen, vluchtten ze weg op een motorfiets. Vermoedelijk werd er niets gestolen.

Dertiger gewond bij botsing

Zondag 4 februari 2018

Meeuwen-Gruitrode

Op de Hamonterweg in Bree botsen een auto en een bestelwagen. Zara V. (36) uit Bilzen raakte daarbij lichtgewond.
Meeuwen-Gruitrode - Meeuwen en Gruitrode spelen gelijk

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft vandaag 3-3 gelijk gespeeld op het veld van Anadol en staat vierde in de stand met 34 punten uit 19 wedstrijden. Ook Nevok Gruitrode hield het bij een gelijkspel: in eigen huis werd het 0-0 gelijk tegen KFC Hamont99. In de stand staat Nevok elfde met 21 punten uit 19 matchen. Ellikom verloor met 1-4 van Zutendaal VV B en staat laatste in de stand. Het vergaarde slechts 9 punten in 22 wedstrijden.

Wie won de dvd?

Zondag 4 februari 2018
Oudsbergen - Wie won de dvd?ZoomHet is Philip Reynders. Veel inzenders lieten de man zeggen "heb je zelf al eens in de spiegel gekeken" of "bij mij duurt dat maar een dag"... Straks een nieuwe opgave! (En wil Philip Reynders ons zijn postadres eens mailen?)
(Cartoon Stijn Lodewijks)

Meeuwen-Gruitrode

In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen met 4-2 verloren in Lummen. Meeuwen staat zevende in de stand met 22 punten uit 16 wedstrijden.

Weer auto tegen rotonde

Zondag 4 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Weer auto tegen rotonde

Meeuwen-Gruitrode

Het is oppassen aan de rotonde op de Rode Kruislaan en de Millenstraat in Bree. Vanochtend rond 2.45 uur is er voor de zoveelste keer een auto tegen de rotonde beland. Herman S. (39) uit Peer raakte daarbij gewond.

Gelijkspel voor Heidebloem Wijshagen

Zaterdag 3 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Gelijkspel voor Heidebloem Wijshagen

Meeuwen-Gruitrode

Wijshagen heeft 2-2 gelijk gespeeld bij Wiemesmeer. In de stand staat Wijshagen twaalfde met 26 punten uit 22 wedstrijden.

Carnavalslied voor duurzaam carnaval

Zaterdag 3 februari 2018
Oudsbergen - Carnavalslied voor duurzaam carnavalZoomCarnaval is een echt volksfeest voor jong en oud. Maar carnaval betekent ook: tonnen vertrappelde snoepjes op straat, confetti in de riolering, plastic gadgets die her en der verspreid liggen. En dat is jammer. Met het carnavalslied "Ruim op met carnaval" ijvert de afvalintercommunale Limburg.net voor een properder carnaval.
"Begrijp ons vooral niet verkeerd, ook wij vinden carnaval een fantastisch feest en een mooie traditie die zeker moet blijven behouden. Waar wij voor pleiten, is (…) Het hele nieuwsbericht

Man steelt volle winkelkar

Vrijdag 2 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Man steelt volle winkelkar

Meeuwen-Gruitrode

Woensdagavond is aan een supermarkt aan de Sportlaan in Bree een 41-jarige man gearresteerd voor het stelen van een winkelkar vol verzorgingsproducten. De verdachte is gisterenavond aangehouden door de onderzoeksrechter. De man had 142 verzorgingsproducten in de kar geplaatst en de buit afgedekt met een deken. Toen de man de winkel wilde verlaten, werd hij door de winkeldetective tegengehouden voor een controle. De verdachte zette het meteen op een lopen. De winkeldetective kon hem met de hulp van enkele omstaanders overmeesteren en staande houden tot de politie ter plaatse kwam.

Coda Boekhouders opent filiaal

Donderdag 1 februari 2018

Meeuwen-Gruitrode

Coda Boekhouders uit Zonhoven heeft een filiaal geopend aan de Industrieweg Noord in Opglabbeek. Coda Boekhouders richt zich vooral op KMO's.
VOKA - Kamer van Koophandel Limburg is de mening toegedaan dat de dokters te gul zijn met ziektebriefjes. Dat schrijft Voka in een brief aan de voorzitters van de Limburgse huisartsenkringen. “Niet zelden staat een doktersbezoek op maandag garant voor een ziektebriefje voor een hele week. Dit gebeurt in toenemende mate op vraag van de patiënt en dat kan en mag niet de bedoeling zijn.", aldus Voka.

Clement Schruers overleden

Donderdag 1 februari 2018
Meeuwen-Gruitrode - Clement Schruers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Clement Schruers overleden, de echtgenoot van Clemence Maggen. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Dertiger gewond bij botsing

Donderdag 1 februari 2018
Op de Rode Kruislaan in Bree zijn gisterenavond rond 19.30 uur twee voertuigen gebotst. Mauro M. (35) uit Leopoldsburg liep daarbij lichte verwondingen op.

Limburg.net wil afvalarm carnaval

Donderdag 1 februari 2018
Limburg.net dringt er op aan dat carnaval duurzaam gevierd wordt. De afvalintercommunale start een campagne vlak voor de start van het carnaval en roept op tot afvalarme en duurzame optochten. In Vlaanderen wordt er ongeveer 10.000 kilo snoep uitgegooid bij zo'n carnavalsstoet. 90 procent van het afval van zo'n stoet blijft gewoon op straat achter. "Dat zijn heel wat kilo's afval die op straat terecht komen, in de riolering belanden en zo uiteindelijk in de zee terechtkomen", zegt Ilse Luypaerts van (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen