Het overige nieuws

Bromfietsster (42) gewond

Woensdag 31 oktober 2018
Oudsbergen - Bromfietsster (42) gewondOp de Sportlaan in Bree kwam het deze voormiddag rond 11.25 uur tot een aanrijding tussen een bromfietsster en een auto. Monika C. (42) uit Peer liep daarbij lichte verwondingen op.

Een vzw voor narcolepsiepatiënten

Woensdag 31 oktober 2018
Lorien Theunissen en Romy Aben, beiden uit Pelt, hebben samen met Caroline Jacobs (Pousset) en Gwennie Kaluzny (Tongeren) de vzw “Narcolepsie Vlaanderen” opgericht, een Vlaamse patiëntenvereniging voor mensen met narcolepsie.
Narcolepsie is een zeldzame slaap-waakstoornis. In de hypothalamus in onze hersenen communiceert een slaap-waakschakelaar rechtstreeks met bepaalde gebieden in de hersenstam. Deze schakelaar zorgt ervoor dat je wakker wordt of net in slaap valt. Bij mensen met (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Vandebriel overleden

Woensdag 31 oktober 2018
Opglabbeek - Paul Vandebriel overleden

Opglabbeek

Maandag is Paul Vandebriel overleden, de echtgenoot van Gilberte Bellefroid. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

613 startende ondernemingen

Dinsdag 30 oktober 2018
In Limburg waren er vorige maand 613 startende ondernemingen, in september 2017 waren er dat 504. Dit jaar zijn er in Limburg tijdens de eerste maanden van dit jaar al 5.246 starters geregistreerd. Tijdens de eerste negen maanden van vorig jaar waren er dat 4.825.

Sterftecijfers

Dinsdag 30 oktober 2018
In Limburg waren er vorig jaar 8,63 overlijdens per duizend inwoners. In Leopoldsburg (8,80), Hamont-Achel (9,91) en Tongeren (10,11) lag het sterftecijfer per duizend inwoners hoger dan het Limburgse gemiddelde. In Neerpelt (5,95), Opglabbeek (6,39), Houthalen-Helchteren (6,63), Meeuwen-Gruitrode (7,04), Peer (7,07), Bocholt (7,30), Hechtel-Eksel (7,57), Beringen (7,63), Overpelt (7,42) en Lommel (8,05) lag het sterftecijfer per duizend inwoners onder het Limburgse gemiddelde.

Opglabbeek

Het 12ha grote Joekelbos wordt omgevormd tot een kindvriendelijk bos. Men gaat er o.m. een route met speelse en avontuurlijke elementen, bijzondere rustplekken en zitinfrastructuur in voorzien en paden met informatie en bewegwijzering aanleggen.
De wandelpaden worden avontuurlijk en zo aangelegd dat er een verbinding ontstaat tussen de spel- en de zitelementen. Het oostelijke deel van het Joekelbos krijgt een halfverharding, wat comfort biedt aan minder mobiele personen of gezinnen met (…) Het hele nieuwsbericht
Nu we weer naar de wintertijd zijn overgeschakeld, gaan de recyclageparken van Limburg.net weer om 16u dicht. Behalve op donderdag, dan kunt u er nog terecht tot 17u. Op maandag zijn de parken gesloten.

Alda Thys overleden

Maandag 29 oktober 2018
Oudsbergen - Alda Thys overledenVrijdag is Alda Thys overleden, de weduwe van Jan Vanvlijmen. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen

Annick Verslegers overleden

Maandag 29 oktober 2018
Meeuwen-Gruitrode - Annick Verslegers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Annick Verslegers overleden. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Opglabbeek

In eetste provinciale van het damesvoetbal heeft Louwel Jong Sint-Truiden verslagen met 12-1. Na 9 wedstrijden staat Louwel aan de leiding met 27 punten.
Meeuwen-Gruitrode - Zaalvoetbal: Meeuwen verliest in Beverlo

Meeuwen-Gruitrode

In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen verloren bij United Beverlo. Uitslag: 7-2.

Opglabbeek klopt Maasmechelen

Zondag 28 oktober 2018
Opglabbeek - Opglabbeek klopt Maasmechelen

Opglabbeek

Opglabbeek heeft deze namiddag Umitspor Maasmechelen verslagen. Uitslag 1-2. Door deze overwinning pakt Opglabbeek de eerste periodetitel. 

Wijshagen wint derby

Zondag 28 oktober 2018
Meeuwen-Gruitrode - Wijshagen wint derby

Meeuwen-Gruitrode

De derby tussen Wijshagen en Ellikom werd met 4-1 door Wijshagen gewonnen. KSK Meeuwen heeft deze namiddag Maasland verslagen. Uitslag: 1-2.Nevok Gruitrode verloor met 5-2 van Turkse FC.

Doelpuntenkermis in Louwel

Zaterdag 27 oktober 2018
Opglabbeek - Doelpuntenkermis in Louwel

Opglabbeek

Eendracht Louwel heeft vanavond thuis zwaar uitgehaald tegen SLW  Maaseik. Uitslag: 7-4. Na 9 wedstrijden heeft Louwel 17 punten.

Gemiddeld inkomen 17.790 euro

Zaterdag 27 oktober 2018
Het gemiddeld inkomen bedraagt in Limburg 17.790 euro. Dat is het laagste van alle Vlaamse provincies. In West-Vlaanderen bedraagt dit 18.613 euro, in Antwerpen 18.692 euro, in Oost-Vlaanderen 19.364 euro en in Vlaams-Brabant 20.939 euro. (bron: Statbel).

André Vranken overleden

Zaterdag 27 oktober 2018
Oudsbergen - André Vranken overledenIn WZC Ter Meeuwen in Meeuwen is gisteren de uit Overpelt afkomstige André Vranken overleden, de weduwnaar van Helena Roomers. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.45 uur) plaats in uitvaartcebntrum Severens in Lommel.

Vannacht overschakelen op wintertijd

Zaterdag 27 oktober 2018
Oudsbergen - Vannacht overschakelen op wintertijdMisschien voor de laatste keer... Maar vergeet vannacht dus niet uw klok(ken) van 3 op 2 uur te zetten. U krijgt er een extra uurtje slaap voor in de plaats, én u bent morgen niet een uur te vroeg op uw afspraak!

Sneeuwluipaarden onderzocht

Donderdag 25 oktober 2018
Oudsbergen - Sneeuwluipaarden onderzochtZoomVanmorgen vond bij de drie sneeuwluipaarden van het Natuurhulpcentrum (NHC)in Opglabbeek een hartonderzoek plaats, nu ze binnenkort naar een andere plek verhuizen: het mannetje naar een kweekprogramma in Estland, de vrouwtjes naar een dierentuin in Schotland. De luipaarden verblijven al drie jaar in het NHC. Lees Hartonderzoek voor drie sneeuwluipaarden (Foto NHC)

Mia Vliegen overleden

Donderdag 25 oktober 2018
Opglabbeek - Mia Vliegen overleden

Opglabbeek

Dinsdag overleed Mia Vliegen, de weduwe van André De Clercq. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Nieuwe bvba: BLYDE tda

Woensdag 24 oktober 2018

Meeuwen-Gruitrode

Blyde Thijssen uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba BLYDE tda opgericht met zetel aan de Muisvenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de beoefening van de tandheelkunde en van de aanverwante disciplines.

Werkstraf voor wietplantage

Woensdag 24 oktober 2018
Oudsbergen - Werkstraf voor wietplantageEen werkstraf van 210 uur en een boete van 8.000 euro met uitstel: dat is de straf die de rechter in Tongeren vandaag oplegde aan een koppel uit Bree voor het inrichten van een wietplantage. Het illegaal aftappen van elektriciteit kost hen 6.388 euro. (PG)

Discussie mondt uit in vechtpartij

Woensdag 24 oktober 2018
Een discussie in het Leuvense uitgaansleven mondde afgelopen nacht uit in een vechtpartij. Hierbij kreeg een 21-jarige jongeman uit Bree een kopstoot en in het tumult brak ook een glas waar een 19-jarige dorpsgenote zich aan sneed. Zij werden beiden met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging.

Trud Evens overleden

Dinsdag 23 oktober 2018
Meeuwen-Gruitrode - Trud Evens overleden

Meeuwen-Gruitrode

In WZC Het Park in Neeroeteren is maandag de uit Meeuwen afkomstige Trud Evens overleden, de weduwe van Jan Pinxten. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (14-16 uur) en vrijdag (16-18 uur) Bergstraat,50 in Opitter.

Maria Linden overleden

Dinsdag 23 oktober 2018
Oudsbergen - Maria Linden overledenIn Meeuwen is zaterdag Maria Linden overleden, de weduwe van Louis Geenen. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Het bisdom Hasselt schenkt 10.000 euro voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi. Daarbij vielen op 28 september 2.200 dodelijke slachtoffers terwijl bijna 200.000 mensen hun vernielde huis moesten ontvluchten.

Een stuk kouder

Dinsdag 23 oktober 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Een stuk kouderHogedrukinvloed ten westen en depressies ten noordoosten van onze streken, zorgen voor de aanvoer van vochtige zeelucht. Hierdoor domineren wolkenvelden de volgende dagen het weerbeeld. Dankzij de invloed van hogedruk blijft het, op wat motregen na, grotendeels droog. Tegen het weekend komt een depressie met bijbehorende storingen dichterbij met toenemende neerslagkansen. Het wordt dan ook gevoelig kouder met maxima net onder 10 graden.
Vandaag domineert de bewolking, maar het is overwegend (…) Het hele nieuwsbericht

Leon Gabriëls overleden

Dinsdag 23 oktober 2018
Opglabbeek - Leon Gabriëls overleden

Opglabbeek

Vrijdag is de uit Opglabbeek afkomstige Leon Gabriëls overleden, de echtgenoot van Nini Parthoens. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindrt plaats in intieme kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Zutendaal waarna gelegenheid tot groeten in uitvaarrtcentrum Barthels in Maasmechelen.

Man (27) gewond bij botsing

Maandag 22 oktober 2018

Opglabbeek

Kris P. (27) uit Opglabbeek en drie andere personen zijn gisterenavond gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de Boudewijnlaan in Diepenbeek.

'Weg met houtkachels'

Maandag 22 oktober 2018
Vandaag gelezen
"Het probleem van houtstook is te vergelijken met passief roken, maar op een veel grotere schaal. Voor jezelf kan je eventueel nog besluiten dat de gezelligheid van je houthaard opweegt tegen de gezondheidseffecten, maar jouw buurman met een chronische longziekte of jouw buurmeisje met astma kunnen die keuze niet maken: zij krijgen de giftige houtrook binnen zonder de gezelligheid."
                        (Milieuwetenschapper David De Pue op Knack.be)

Inbraken in Molenweg

Maandag 22 oktober 2018

Opglabbeek

Aan de Molenweg in Opglabbeek is ingebroken in een chalet en in een tuinhuis. Er werden twee vishengels, een grasmachine en benzine ontvreemd. De inbraken zijn gisteren vastgesteld.

Twee amazones gewond

Maandag 22 oktober 2018
Gisterenvoormiddag rond 11.15 uur waren twee vrouwen aan het paardrijden in het Zavelbos in Opoeteren. Plots kwam een hond naar de omheiningsdraad gelopen. De paarden schrokken hiervan en de twee amazones kwamen ten val. Beiden werden voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

De zomer is voorbij

Maandag 22 oktober 2018
Oudsbergen - De zomer is voorbijZoomWe hebben nog lang in de waan kunnen leven dat de zomer nooit voorbij zou gaan, maar nu is het echt herfst... (Tekening Dirk Van Bun)

Linda Gielen overleden

Maandag 22 oktober 2018
Opglabbeek - Linda Gielen overleden

Opglabbeek

Vrijdag is Linda Gielen overleden, de echtgenote van Jo Paredis. Zij was 53 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Louwel. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het UitvaartCentrumOPglabbeek.
Oudsbergen - Lovoc, een bloeiende volleybalclubZoomDat volleyclub Lovoc een bloeiende, gezonde club is met erg veel aandacht voor de jeugd kan je zien op bijgevoegde foto. Die werd afgelopen vrijdag genomen op de jaarlijkse clubfotodag in de sporthal van het Wico. Met 18 competitieploegen, waarvan 3 op recreatief niveau, 3 jonge seniorenploegen en maar liefst 12 jeugdploegen in bijna alle jeugdreeksen kan dit jonge geweld op een degelijk jeugdbeleid rekenen! Zeker wanneer er ook nog zeer veel aandacht gaat naar jonge kinderen U9, (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Meeuwen klopt Roeselare

Zondag 21 oktober 2018

Meeuwen-Gruitrode

In Liga 1 van het handbal heeft Meeuwen Roeselare verslagen met 31-22. In de rangschikking staat Meeuwen derde.

Opglabbeek wint in Molenbeersel

Zondag 21 oktober 2018
Opglabbeek - Opglabbeek wint in Molenbeersel

Opglabbeek

Kabouters Opglabbeek heeft een uitoverwinning behaald bij HO Molenbeersel. Uitslag: 0-4. Na acht wedstrijden staat Opglabbeek aan de leiding met zes punten meer dan Genk VV. Eendracht Louwel hield de punten thuis tegen Umitspor Maasmechelen. Uitslag:3-1. Louwel staat zesde met 14 punten.

Wijshagen verliest van Veldwezelt

Zondag 21 oktober 2018
Meeuwen-Gruitrode - Wijshagen verliest van Veldwezelt

Meeuwen-Gruitrode

Heidebloem Wijshagen heeft vanmiddag thuis met 1-5 verloren van Veldwezelt en staat twaalfde in de stand.Nevok Gruitrode is vandaag thuis niet verder geraakt dan een doelpuntenloos gelijkspel tegen Standard Elen: 0-0. Nevok staat laatste met 3 punten. Sporting Ellikom verloor thuis van Lanklaar VV met 2-3 en staat veertiende in de stand.
Meeuwen-Gruitrode - Zaalvoetbal: Meeuwen - Hoeselt 1-7

Meeuwen-Gruitrode

In de tweede nationale van het zaalvoetbal heeft Meeuwen thuis verloren van Pibo Hoeselt. Uitslag: 1-7.

KSK Meeuwen verslaat Stal Sport

Zaterdag 20 oktober 2018
Meeuwen-Gruitrode - KSK Meeuwen verslaat Stal Sport

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft vanavond Stal Sport geklopt met 5-1.

Maria Berger overleden

Zaterdag 20 oktober 2018
Opglabbeek - Maria Berger overleden

Opglabbeek

Donderdag is Maria Berger overleden, de weduwe van Jan Paredis. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOpglabbeek.

Mia Creemers overleden

Zaterdag 20 oktober 2018

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is de uit Gruitrode afkomstige Mia Creemers overleden, de echtgenote van Jaak Leurs. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Waterloos (Neeroeteren).

Aantal geboorten

Vrijdag 19 oktober 2018
In Beringen waren er vorig  jaar 489 geboorten, in Houthalen-Helchteren 308, in Lommel 298, in Tongeren 274, in Overpelt 168, in Neerpelt 167, in Leopoldsburg 160, in Bocholt 146, in Peer 143, in Hamont-Achel 128, in Hechtel-Eksel 115, in Meeuwen-Gruitrode 112 en in Opglabbeek 87.

Zonnig weekend

Vrijdag 19 oktober 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Zonnig weekendDe kern van een hogedrukgebied komt in het weekend over ons land te liggen. Wolkenvelden zijn hierdoor minimaal en de zon krijgt flink wat ruimte. Er wordt echter koele lucht vanuit het noordoosten aangevoerd, waardoor de temperaturen niet erg hoog uitkomen en vooral de nachten worden flink koud. Na het weekend wordt de luchtstroming noordwest met aanvoer van gestoorde en vochtige lucht. Het wordt dan kouder en wisselvallig met toenemende neerslagkansen.
Vandaag maken talrijke wolkenvelden in de (…) Het hele nieuwsbericht

Vier op tien te snel

Donderdag 18 oktober 2018
Oudsbergen - Vier op tien te snelDe politiezone Maasland heeft gisterennamiddag een snelheidscontrole gehouden op de Weg naar As in Opoeteren. Van de 363 gecontroleerde voertuigen reden er 151 te snel. Dat is 41,6 procent.

Zuster Jeanne Van Baelen overleden

Donderdag 18 oktober 2018
Meeuwen-Gruitrode - Zuster Jeanne Van Baelen overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Hasselt is dinsdag de uit Gruitrode afkomstige zuster Jeanne Van Baelen overleden. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) in de parochiekerk van OLV van Banneux in Hasselt.

De beste pizzabakker

Woensdag 17 oktober 2018
Pizzabakker Rocco Cagliostro uit Genk werd gisteren tijdens de PizzAwards in Napels in Italië uitgeroepen tot 'Meest talentvolle Italiaanse pizzabakker in het buitenland'.

Bevolkingsgroei 2012-2018

Woensdag 17 oktober 2018
Van 2012 tot 2018 is de bevolkingsgroei het meest toegenomen in Overpelt (7,49 procent) en Beringen (5,51 procent). Leopoldsburg kende een bevolkingsgroei van 2,99 procent, Hechtel-Eksel van 2,93 procent, Neerpelt van 2,92 procent, Bocholt van 2,80 procent, Lommel van 1,90 procent, Opglabbeek van 1,67 procent, Tongeren van 1,55 procent, Peer van 1,31 procent, Meeuwen-Gruitrode van 1,01 procent en Houthalen-Helchteren van 0,88 procent. In Limburg nam de bevolkingsgroei toe met 2,53 procent.(Bron: Statbel)

Het wordt kouder

Woensdag 17 oktober 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Het wordt kouderDe hoge temperaturen blijven de volgende dagen niet aanhouden, met aanvoer van koelere lucht uit het noorden. Bovendien zorgt de nabijheid van een front voor vrij veel (hoge) bewolking, maar het blijft droog. Vanaf vrijdag brengen hogedrukinvloeden opnieuw zonnig en droog weer. Na het weekend komt een noordwestelijke luchtstroming op gang met de aanvoer van onstabiele en vochtige lucht. Het wordt dan flink kouder en wisselvallig met toenemende neerslagkansen.Vandaag is het vrij zonnig en de maxima liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Allen aan het gras!

Dinsdag 16 oktober 2018
Het is maar dat je 't weet
Gras bevat eiwitten en het is niet alleen goed voor koeien maar ook voor mensen, als we de Nederlanders van Grassa! moeten geloven. Daar scheiden ze het eiwit van het gras om te komen tot een voedzaam en duurzaam alternatief. Als het aan hen ligt, eten we over tien jaar allemaal grasburgers. Lees even mee.

Stroomkabels gestolen

Dinsdag 16 oktober 2018
Gisteren stelde men de diefstal vast van drie stroomkabels afkomstig van verlichtingspalen van een voetbalterrein aan de Weg naar Opoeteren in Opglabbeek. Er raakten ook drie elektriciteitskasten beschadigd.

Marina Camps overleden

Dinsdag 16 oktober 2018
Meeuwen-Gruitrode - Marina Camps overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is de uit Meeuwen afkomstige Marina Camps overleden, de echtgenote van Rudi Thaens. Zij was 57 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gellik.

Elf nieuwe burgemeesters

Maandag 15 oktober 2018
Oudsbergen - Elf nieuwe burgemeestersIn Limburg gaan in januari 11 nieuwe burgemeesters aan de slag op een totaal van 42. CD&V blijft in Limburg de grootste leverancier van burgemeesters, met 17 in het totaal. Open VLD heeft er 7, sp.a 5 en N-VA 2. En dan heb je nog 11 burgemeesters die bij de één of andere lokale partij behoren. Er zijn ook 5 vrouwelijke burgemeesters aan de macht in onze provincie.

Opglabbeek

Vanmiddag rond 12.45 uur raakten een auto en bromfietser Freek S. (31) uit Opglabbeek in een aanrijding betrokken op de Weg naar Zwartberg in Opglabbeek. De bromfietser werd daarbij lichtgewond.

Bewakingscamera's gestolen

Maandag 15 oktober 2018
Aan een woning aan de Soerbeekstraat in Bree zijn twee bewakingscamera's gestolen. De diefstal werd gisterenavond gepleegd.

Woensdag weer flitsmarathon

Maandag 15 oktober 2018
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Woensdag weer flitsmarathonVan woensdag- (overmorgen!) tot donderdagochtend houdt de politie weer een flitsmarathon, zo is vandaag bekendgemaakt.

Leo Ceelen overleden

Maandag 15 oktober 2018
Opglabbeek - Leo Ceelen overleden

Opglabbeek

Zaterdag is de uit Hamont afkomstige Leo Ceelen overleden, de echtgenoot van Mientje Segers. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Bart Gisberts overleden

Maandag 15 oktober 2018
Opglabbeek - Bart Gisberts overleden

Opglabbeek

Vrijdag is Bart Gisberts overleden, de echtgenoot van Truus Coolen. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Opglabbeek

In derde provinciale A van het volleybal heeft Opglabbeek gewonnen van Lanaken C. Uitslag:1-3.
Meeuwen-Gruitrode - Zaalvoetbal: Meeuwen wint in Borgloon

Meeuwen-Gruitrode

In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen met 4-5 in Borgloon gewonnen. Na vijf wedstrijden staat Meeuwen aan de leiding met dertien punten.

Muziekboxen gestolen

Zondag 14 oktober 2018
Meeuwen-Gruitrode - Muziekboxen gestolen

Meeuwen-Gruitrode

Bij een jeugdvereniging in de Kruisveldstraat in Meeuwen-Gruitrode zijn muziekboxen en een videoprojector gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Geld, tablet en spelconsole weg

Zondag 14 oktober 2018
In een woning aan de Dorpstraat in Bree is gisteren een inbraak vastgesteld. Onbekenden namen er geld, een tablet, een gsm en een spelconsole mee.

Inbraak in paardenstal

Zondag 14 oktober 2018

Opglabbeek

In de Diepestraat in Opglabbeek is ingebroken in een paardenstal. Er werd een halsriem gestolen.

Wijshagen klopt Lanklaar

Zondag 14 oktober 2018
Oudsbergen - Wijshagen klopt LanklaarHeidebloem Wijshagen heeft met 1-3 gewonnen in Lanklaar. Ellikom verloor met 6-3 op het veld van Houthalen VV. Nevok Gruitrode speelde 0-0 gelijk in Lindel-Hoeven.

Opglabbeek-Opitter 3-0

Zaterdag 13 oktober 2018
Opglabbeek - Opglabbeek-Opitter 3-0

Opglabbeek

Kabouters Opglabbeek heeft vanavond Opitter puntenloos naar huis gestuurd. Uitslag: 3-0. Eendracht Louwel ging bij Eendracht Mechelen-aan-de-Maas winnen met 2-4.

KSK Meeuwen klopt Stokkem

Zaterdag 13 oktober 2018
Meeuwen-Gruitrode - KSK Meeuwen klopt Stokkem

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Stokkem. Uitslag: 1-0. Zaterdag ontvangt KSK Meeuwen Stal Sport.

Grote toename alleenwonenden

Vrijdag 12 oktober 2018
Het aantal alleenwonenden in Limburg is in tien jaar tijd gestegen van 77.854 naar 98.455. Het aantal eenoudergezinnen steeg in dezelfde periode van 27.490 naar 30.231.

Drie gewonden bij aanrijding

Vrijdag 12 oktober 2018
Bij een botsing tussen twee auto's op de Westerring in Genk zijn gisterennamiddag rond 15.30 uur drie gewonden gevallen. De slachtoffers, allen uit Genk, zijn respectievelijk 8, 11 en 38 jaar.

Drie diefstallen in Genk

Vrijdag 12 oktober 2018
Oudsbergen - Drie diefstallen in GenkJuwelen, een handtas en een horloge: dat is de buit van een inbraak in een appartement aan de Bochtlaan in Genk. In een woning in Klotbroek maakten dieven juwelen en parfum buit en in een huis aan de Delweg zijn verzorgingsproducten gestolen.

Uitzonderlijk warm

Vrijdag 12 oktober 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Uitzonderlijk warmAan de voorzijde van een storing wordt met een strakke zuidelijke wind, lucht van subtropische oorsprong naar onze streken getransporteerd. Hierbij kan het kwik tot uitzonderlijk hoge waarden oplopen. De storing bereikt op zondag onze streken met neerslag. Na het weekend komt een westcirculatie opzetten met gevoelig koudere lucht en vrij hoge neerslagkansen. Vandaag wisselen zon en wolken elkaar af. Tijdelijk komt er meer bewolking voor, maar dat is meestal hoge bewolking. Het blijft droog en het wordt erg (…) Het hele nieuwsbericht

Restauratie Willibrorduskapel

Donderdag 11 oktober 2018

Meeuwen-Gruitrode

In Gruitrode zijn de restauratiewerken van de beschermde Willibrorduskapel van start gegaan. Voor de restauratiewerken zijn 90 werkdagen voorzien. Ze kosten zo'n 180.000 euro.

Meeuwen-Gruitrode

De Vlaamse Handbalvereniging heeft een nieuwe scheidsrechtersbaas. De keuze viel op Philip Hendrix uit Meeuwen.

Kindernamiddag in Joekelbos

Donderdag 11 oktober 2018

Opglabbeek

In het Joekelbos aan de Leemkuilstraat in Opglabbeek wordt woensdag 17 oktober een kindernamiddag georganiseerd in het kader van de Week van het Bos. Kinderen met ouders en grootouders zijn welkom. Zorg voor aangepaste kledij en schoeisel. Instappen tgussen 14 en 16 uur. Einde voorzien om 17 uur. De deelname is gratis.

Fietser (36) gewond bij botsing

Donderdag 11 oktober 2018
Op de Bocholterkiezel in Bree kwam het deze namiddag rond 13.30 uur tot een aanrijding tussen een fietser en een wagen. Brahim B. (36) uit Bocholt raakte daarbij lichtgewond.

De invasie van de wantsen

Donderdag 11 oktober 2018
Oudsbergen - De invasie van de wantsenZoomJe komt ze dezer dagen bijna overal tegen: wantsen. Ze dringen je huis binnen via spleten en kieren, ze zetten zich tegen horren, ze vliegen in je gezicht tijdens het fietsen... En als je ze vastpakt scheiden ze een stof af die naar goedkoop snoep ruikt.
Eén van de meest voorkomende wantsen dit najaar is de Grauwe schildwants (Rhaphigaster nebulosa), ook gekend als de grauwe veldwants. Deze soort (foto hierboven) is al geruime tijd aan een opmars bezig, zeggen ze (…) Het hele nieuwsbericht
De invasie van de wantsen
Zoom
Vandaag besliste de bestendige deputatie, op voorstel van gedeputeerde Frank Smeets (CD&V) om 10 000 euro toe te kennen aan het consortium 12-12. Dit kan omdat het Provinciebestuur binnen zijn beleidsdoelstellingen voorzien heeft dat 0,7% van het budget naar ontwikkelingssamenwerking gaat. 
Op vrijdag 28 september werd het noorden van het eiland Sulawezi in Indonesië getroffen door een krachtige aardbeving gevolgd door een tsunami. Volgens officiële cijfers (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe boot voor politie Carma

Woensdag 10 oktober 2018
De politiezone Carma heeft een nieuwe opblaasbare boot aangekocht om ook actief te kunnen zijn op het water. De politie had vorig jaar al een tweedehandsboot aangekocht, maar die wordt nu vervangen door een nieuw en groter exemplaar van 6 meter lang en 2 meter breed waarin 14 mensen kunnen zitten.

Zonnig najaarsweer

Woensdag 10 oktober 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Zonnig najaarsweerDe aanvoer van subtropische lucht uit het zuiden laat de maxima de volgende dagen op erg hoge waarden voor half oktober uitkomen  De aangevoerde lucht is echter tijdelijk onstabiel met een aantal lokale buien. Zaterdag kan het mogelijk recordwarm worden met maxima die boven een zomerse 25 graden kunnen uitkomen. Na de doortocht van een storing wordt na het weekend koelere lucht aangevoerd met een licht wisselvallig weertype.
Vandaag is het uitermate zonnig. De maxima komen erg hoog uit (…) Het hele nieuwsbericht

Kluis en geld gestolen

Woensdag 10 oktober 2018
Oudsbergen - Kluis en geld gestolenEr is ingebroken in een appartement aan de Nieuwstadstraat in Bree. De daders gingen aan de haal met een kluis en cash geld.

Schoonmaakbeurt voor carpoolparkings

Woensdag 10 oktober 2018
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal vrijdagnacht de carpoolparkings van Halen, Hasselt-Zuid, Paal, Houthalen en Tongeren schoonmaken. Dat gebeurt met een grote borstelwagen, reden waarom er die avond en nacht op de parkings een parkeerverbod geldt. Tijdens de reinigingsactie in maart werd op de verschillende Limburgse carpoolparkings bijna 7 ton veegvuil opgeruimd. 

1.241 landbouwbedrijven minder

Dinsdag 9 oktober 2018
In tien jaar tijd is het aantal bedrijven met landbouwproductie in Limburg gedaald van 4.061 naar 2.820. Dat is een vermindering met 1.241. In het Maasland was er een daling van 433 naar 338, in Midden-Limburg van 275 naar 178, in Noord-Limburg van 948 naar 713, in West-Limburg van 395 naar 266 en in Zuid-Limburg van 2.010 naar 1.325.

'Op = op' bij Blues Peer

Dinsdag 9 oktober 2018
Het is maar dat je 't weet
Aanstaande vrijdag 12 oktober vanaf 12 u. 's middags start een beperkte OP=OP-actie voor Blues Peer 2019. In het kader van 35 jaar Blues Peer (1985-2019) stelt de organisatie 600 tickets aan jubileumprijzen ter beschikking:
- 500 Combi Weekend Tickets [VR + ZA + ZO] aan 156 euro;
- 100 Combi Weekend Backstage Tickets [VR + ZA + ZO] aan 271 euro.
Geen bank- of reserveringskosten en gratis overschrijving. Bovendien is voor elk aangekocht ticket een gratis Blues Peer T-Shirt 2019 voorzien. Dit OP=OP-aanbod is echter beperkt. De online verkoop stopt zodra de voorziene tickets de deur uit zijn.

Fietsster (61) gewond bij botsing

Dinsdag 9 oktober 2018
Opglabbeek - Fietsster (61) gewond bij botsing

Opglabbeek

Op het kruispunt van de Fabriekstraat en de Weg naar Bree in Opglabbeek botsten een auto en een fietsster. Palmyre L. (61) uit Opglabbeek raakte daarbij lichtgewond.

Mia Pijkels overleden

Dinsdag 9 oktober 2018
Meeuwen-Gruitrode - Mia Pijkels overleden

Meeuwen-Gruitrode

Op 5 oktober overleed Mia Pijkels, de weduwe van Jan Donné. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (18-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Nog nooit zoveel trekvogels

Maandag 8 oktober 2018
Puur natuur
Afgelopen weekend werden 315.364 trekvogels geteld, verspreid over 61 Belgische telposten. Dat is een record voor de EuroBirdwatch-tellingen. Opvallend waren de hoge aantallen graspiepers, kneus en zanglijsters. EuroBirdwatch is een trektelevenement dat Birdlife organiseert in 41 Europese en Centraal-Aziatische landen.
Alles samen werden er afgelopen weekend maar liefst 5,2 miljoen vogels geregistreerd, op weg naar het zuiden. De weersomstandigheden waren zaterdag perfect: het zonnetje (…) Het hele nieuwsbericht

Twee gewonden bij aanrijding

Maandag 8 oktober 2018
Oudsbergen - Twee gewonden bij aanrijdingGisterenavond botsten twee auto's in de Barrierstraat in Bree. Janice P. (18) uit Houthalen-Helchteren en Lutgarde T. (56) uit Bocholt raakten daarbij lichtgewond.

Mia Limerkens overleden

Maandag 8 oktober 2018
Meeuwen-Gruitrode - Mia Limerkens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is Mia Limerkens overleden, de weduwe van Laurens Vandyck. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Jeanneke Janssen overleden

Maandag 8 oktober 2018
Meeuwen-Gruitrode - Jeanneke Janssen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is de uit Gruitrode afkomstige Jeanneke Janssen overleden, de weduwe van Jefke Tielens. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Tongerlo (Bree).

Strobalen in brand

Zondag 7 oktober 2018
Vanmorgen raakten strobalen in brand aan de Maaseikerbaan in Opitter (Bree). De brandweer slaagde erin de brand snel te blussen.

Graffiti op parochiekerk

Zondag 7 oktober 2018

Opglabbeek

In Opglabbeek hebben onbekenden graffiti aangebracht op parochiekerk OLV der Kempen. Ook in de buurt sloegen de vandalen toe.

Opglabbeek

In derde provinciale A van het volleybal heeft Opglabbeek A in Diepenbeek verloren met 3-1. Na 3 wedstrijden heeft Opglabbeek A drie punten.

Bokrijk Sport - Opglabbeek 0-3

Zondag 7 oktober 2018
Opglabbeek - Bokrijk Sport - Opglabbeek 0-3

Opglabbeek

Kabouters Opglabbeek heeft deze namiddag een uitoverwinning behaald bij rode lantaarn Bokrijk Sport. Uitslag: 0-3. Opglabbeek blijft aan de leiding met 16 punten uit 6 wedstrijden en heeft twee punten meer dan Grimbie 69.

Ellikom in de pan gehakt

Zondag 7 oktober 2018
Meeuwen-Gruitrode - Ellikom in de pan gehakt

Meeuwen-Gruitrode

Smeermaas heeft deze namiddag Ellikom in de pan gehakt. Uitslag: 2-9. Wijshagen speelde thuis 2-2 gelijk tegen Houthalen VV.
Het aantal faillissementen in Limburg blijft dalen. Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar waren er 453 faillissementen.

Monsterscore voor Eendracht Louwel

Zaterdag 6 oktober 2018
Opglabbeek - Monsterscore voor Eendracht Louwel

Opglabbeek

Eendracht Louwel heeft vanavond zwaar uitgehaald tegen Stokkem. Uitslag: 8-0. Louwel speelt zaterdag uit bij Mechelen-aan-de-Maas.

Gruitrode verliest, Meeuwen wint

Zaterdag 6 oktober 2018
Meeuwen-Gruitrode - Gruitrode verliest, Meeuwen wint

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode is vanavond gaan verliezen in Eksel. Uitslag: 2-1. KSK Meeuwen heeft Reppel verslagen met 2-0.

Eddy Bormans overleden

Zaterdag 6 oktober 2018
Opglabbeek - Eddy Bormans overleden

Opglabbeek

Dinsdag is in Opglabbeek de uit Neerpelt afkomstige Eddy Bormans overleden. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.
Oudsbergen - Zaalvoetbal:  Meeuwen - Tongeren 5-0In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen Onb. Tongeren geklopt met 5-0. Na vier wedstrijden staat Meeuwen aan de leiding met 10 punten, Onb. Tongeren staat negende met 3 punten.

Limburgse wegen veiliger

Zaterdag 6 oktober 2018
Sinds 2012 zijn het aantal letselongevallen op de Limburgse wegen jaar na jaar gedaald. In 2012 gebeurden er 3.489 ongevallen, in 2013 3.310, in 2014 3.255, in 2015 3.153, in 2016 3.094 en vorig jaar 2.739.

Mooi nazomerweer

Zaterdag 6 oktober 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Mooi nazomerweerAlvorens een storing onze streken in de avond kan bereiken, wordt er vanuit het zuiden erg warme lucht aangevoerd en krijgen de maxima zomerse allures. Zondag verlaat de storing onze streken en wordt gevolgd door een hogedrukgebied, dat na het weekend het weerbeeld in onze regio bepaalt. Na het weekend wordt het flink zonnig en de temperaturen zijn in stijgende lijn. Er komt een periode aan met aangenaam nazomerweer, dat waarschijnlijk ook het volgende weekend nog kan aanhouden. Vandaag wordt een aangename (…) Het hele nieuwsbericht

Zwaargewonde in Martinlaan

Vrijdag 5 oktober 2018
Oudsbergen - Zwaargewonde in MartinlaanVanavond rond 17 uur werd voetgangster Maria S. (84) uit Meeuwen-Gruitrode aangereden in de Martinstraat in Wijshagen. Zij raakte daarbij zwaargewond.

47.027 geregistreerde misdrijven

Vrijdag 5 oktober 2018
Oudsbergen - 47.027 geregistreerde misdrijvenDe Limburgse politiekorpsen registreerden vorig jaar samen 47.027 misdrijven. Dat blijkt uit de criminaliteitsstatistieken van de federale politie. Politiezone CARMA registreerde 10.574 misdrijven, de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo 3.027, de politiezone Tongeren-Herstappe 2.593, de politiezone Kempenland 2.067, de politiezone HANO 1.812 en de politiezone Lommel 1.665.
Economisch nieuws
Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie, heeft vandaag in aanwezigheid van meer dan 40 geïnteresseerde bedrijven zijn nieuwe topinfrastructuur in Lommel geopend. Vertegenwoordigers van zowel grote bedrijven als KMO’s konden er meteen ervaren hoe ze via 3 gloednieuwe living labs met de nieuwste (robot)technologieën ondersteuning krijgen om hun nieuwe producten te testen en perfectioneren. Ze ontdekten ook de nieuwste (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Moet de notaris in de toekomst kunnen kijken?Die vraag moest het hof van beroep van Antwerpen beantwoorden omdat een notaris kreeg af te rekenen met een eis tot schadevergoeding van zijn cliënten. Zij verweten hem dat hij hen niet verwittigde tegen de nabije verhoging van de registratierechten op de akte die bij hem moest passeren. De akte werd ondertekend op 3 juli 2013 en op 1 juli 2013 gingen de registratierechten van 0,2% naar 2%, een tienvoud dus en een verhoging met 9.720 euro.
Het hof vond dat een voorzichtige notaris zijn kennis actueel (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: TenderFox

Vrijdag 5 oktober 2018

Meeuwen-Gruitrode

Tim Vanhove en Karolien Broekx, beiden uit Meeuwen-Gruitrode, hebben de bvba TenderFox opgericht met zetel aan de Gruitroderbaan in Meeuwen-Gruitrode. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer tenderstrategie ( uitdenken en schrijven van visie en motivatienota's bij aanbestedingen), communicatiestrategie, redactionele bijstand en het schrijven van perberichten en persdossiers.

Mèneke Verheyen overleden

Vrijdag 5 oktober 2018
Meeuwen-Gruitrode - Mèneke Verheyen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Mèneke Verheyen overleden, de echtgenote van Thieu Camps. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

1.000 man weg bij VDL Nedcar

Vrijdag 5 oktober 2018
Vanmorgen is bij autofabrikant VDL Nedcar in het Nederlandse Born het personeel ingelicht over een directiemaatregel waardoor er bij de autofabriek 1.000 banen zullen geschrapt worden omdat men volgend jaar minder auto’s gaat bouwen. Het vaste personeel blijft buiten schot. "Het gaat om 500 tijdelijke werknemers die we dit jaar hebben aangenomen om de piek in de productie de baas te kunnen. Daarnaast vertrekken er 300 met natuurlijk verloop", aldus de woordvoerder. "De overige 200 zullen via het uitzendbureau waar ze voor werken elders aan de slag moeten."
In Born worden de BMW X1 en verschillende soorten Mini's gebouwd.

Wespenplaag nog niet gedaan

Donderdag 4 oktober 2018
De Limburgse brandweerkorpsen hebben in twee maanden meer dan 18.000 wespennesten opgeruimd en de wespenplaag is nog niet gedaan. Vorig jaar werden er in onze provincie 4.000 nesten opgeruimd in drie maanden.

Hoe vinden trekvogels de weg?

Donderdag 4 oktober 2018
Het is maar dat je 't weet
Het Europees luchtruim wordt dezer dagen doorkruist door miljoenen trekvogels, die begonnen zijn aan hun najaarstrek. Zaterdag wordt het spectaculair natuurfenomeen in kaart gebracht tijdens de 25ste editie van EuroBirdwatch. Maar hoe vinden trekvogels de weg naar hun eindbestemming in het zuiden? Het interessante antwoord op die vraag vindt u hier.

Werelddierendag vandaag

Donderdag 4 oktober 2018
Oudsbergen - Werelddierendag vandaagZoomHet is vandaag Werelddierendag, en dat betekent niet alleen dat u eens wat extra aandacht aan uw huisdier zou kunnen besteden, maar misschien ook hét moment om eens na te denken om een hond of kat uit het asiel in huis te halen, indien u er nog géén hebt. Vandaag werd de nieuwe website voorgesteld waarop een twintigtal dierenasielen laten zien welke honden én katten ze in huis hebben voor adoptie. 

Twee tieners gewond

Donderdag 4 oktober 2018
Oudsbergen - Twee tieners gewondIn de Oudestraat in Bree botsten gisterennamiddag twee fietsers. Artem F. (13) en Caya H. (11), beiden uit Bree, raakten daarbij lichtgewond.
Er maken steeds meer studenten gebruik van de renteloze studielening van de provincie Limburg. Afgelopen academiejaar hebben 83 studenten de lening aangevraagd. Ze kunnen per jaar maximum 3.000 euro lenen en moeten alles pas terugbetalen als ze gaan werken. Vroeger waren het vooral studenten van Vlaamse afkomst, nu is de helft van buitenlandse origine. Opvallend is ook dat meer gezinnen met tweeverdieners het moeilijk krijgen als er meerdere kinderen tegelijkertijd gaan studeren. (Radio 2)

Kringwinkels minder in trek

Woensdag 3 oktober 2018
Limburgers brengen minder afgedankte spullen naar de Kringwinkel dan de gemiddelde Vlaming. En ze kopen er ook minder. Vorig jaar bracht elke Limburger gemiddeld zo'n negen kilogram herbruikbare goederen naar een Kringwinkel en kocht hij er zo'n vier kilogram herbruikbare goederen. Die cijfers liggen onder het Vlaamse gemiddelde. (Radio 2)

Maria Van Dyck overleden

Woensdag 3 oktober 2018
Meeuwen-Gruitrode - Maria Van Dyck overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Maria Van Dyck overleden, de weduwe van Jaak Hendrikx. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Botsing in Ophovenstraat

Woensdag 3 oktober 2018
Meeuwen-Gruitrode - Botsing in Ophovenstraat

Meeuwen-Gruitrode

Deze namiddag rond 14.20 uur botsten twee auto's in de Ophovenstraat. Recep I. (27) uit Heusden-Zolder raakte daarbij lichtgewond.

Bèr Weltjens overleden

Woensdag 3 oktober 2018
Oudsbergen - Bèr Weltjens overledenIn Peer is op 28 september Bèr Weltjens overleden, de echtgenoot van Mieke Hoogmartens. Hij was 84 jaar. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Ellikom waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg in Bochelt.

Watertoren te koop

Dinsdag 2 oktober 2018
De 22-meter hoge watertoren aan de Boneput in Bree staat te koop. Vraagprijs: 50.000 euro. Wie de toren koopt, moet wel weten dat de toren een openbare functie moet krijgen zoals bijvoorbeeld een tentoonstellingsruimte of een museum.

Nieuwe bvba: Pave Equestrian

Dinsdag 2 oktober 2018

Meeuwen-Gruitrode

Johannes Pals en Charlotte Verhagen, beiden uit Wijshagen, hebben de bvba Pave Equestrian opgericht met zetel in Soetebeek in Wijshagen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het fokken, aankopen, verkopen, africhten en berijden van paarden én het organiseren van wedstrijden in alle disciplines.
Voortaan moet de gouverneur de strijd tegen de everzwijnenplaag coördineren. Dat heeft Vlaams minister van natuur Joke Schauvliege geantwoord op een vraag van Lode Ceyssens in het parlement. In de provincies Antwerpen en in Limburg loopt het probleem van de everzwijnen de spuigaten uit. Tuinen, voetbalvelden, kerkhoven worden zwaar beschadigd en de dieren vormen een gevaar voor het verkeer. Hoewel er dit jaar al meer dan 700 everzwijnen zijn geschoten, erkent de minister dat het bestand blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (54) gewond bij botsing

Dinsdag 2 oktober 2018
Oudsbergen - Fietser (54) gewond bij botsingOp de Witte Torenstraat in Bree zijn vanochtend rond 5.50 uur een fietser en een wagen gebotst. Fietser Jacky V. (54) uit Bree liep daarbij lichte verwondingen op.
Oudsbergen - Videoclip tegen alcohol, drugs en tabakZoom Scholieren uit Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt werkten mee aan een videoclip om jongeren te waarschuwen voor de gevaren van alcohol, tabak en drugs. De Centra voor Alcohol- en andere Drugproblemen zijn zo onder de indruk dat ze de film nu gaan verspreiden over heel Vlaanderen! 
In het voorjaar organiseert het Openluchtmuseum Bokrijk een tijdelijke tentoonstelling over schilder Pieter Bruegel: "De wereld van Bruegel". Die draait rond de voorwerpen op zijn schilderijen, zoals kruiken en kommen.
In 2019 is het 450 jaar geleden dat Pieter Bruegel de Oude overleed. En Bokrijk wil dat herdenken met een tijdelijke internationale tentoonstelling. Want de werken van Bruegel waren voor dr. Jozef Weyns, de eerste conservator van het openluchtmuseum, een (…) Het hele nieuwsbericht

Voor de sportvissers

Dinsdag 2 oktober 2018
Het is maar dat je 't weet
Het reglement van de openbare visserij werd onlangs gewijzigd, meldt het Agentschap Natuur en Bos. Vooral de regels over vervoer en bezit van vissen werden vereenvoudigd.
Er zijn tien vissoorten die je nog in bezit mag houden, vervoeren en gebruiken als aasvis. Je mag geen leefnet meer gebruiken (behalve bij officiële wedstrijden) en snoekbaars wordt bijkomend beschermd door een maximummaat van 70 cm. Een hengelaar mag niet meer dan 20 aasvisjes in bezit houden en vervoeren, waarvan 5 levende. Alle info, in vier talen, vind je hier.

Mooi herfstweer op komst

Dinsdag 2 oktober 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Mooi herfstweer op komstEen hogedrukgebied ten westen van Brest, bouwt stilaan op richting onze streken en brengt enkele dagen met veel zon en hoge maxima. Een actieve depressie met bijbehorende storingen zorgt in het weekend voor enige tijd regen, maar na het weekend domineren opnieuw hogedrukinvloeden. Op korte termijn schuift een storing traag over onze treken en is het somber herfstweer.
Vandaag domineren wolken en van tijd tot tijd valt er lichte regen of motregen. Na de middag zijn er wat meer drogere perioden met (…) Het hele nieuwsbericht

Huizen in Limburg het goedkoopst

Maandag 1 oktober 2018
In het Vlaams Gewest was een huis in het eerste semester van 2018 het duurst in de provincie Vlaams-Brabant: een huis in gesloten of halfopen bebouwing kostte er 260.000 euro, voor een huis in open bebouwing was de mediaanprijs er 350.000 euro. In Limburg waren de huizen het goedkoopst: 185.000 voor een huis in gesloten of halfopen bebouwing en 240.000 euro voor een open bebouwing. In het Vlaams Gewest is Tongeren de derde goedkoopste gemeente om te wonen. De mediaanprijs bedroeg er 160.000 euro. (Statbel)

299 werkzoekenden

Maandag 1 oktober 2018

Meeuwen-Gruitrode

In Meeuwen-Gruitrode waren er vorig jaar gemiddeld 430 werkzoekenden. Dat is 3,64 procent van het aantal inwoners op  actieve leeftijd (18-64 jaar). In Limburg is dat 5,27 procent, in het Vlaams Gewest 5,35 procent

Nieuwe bvba: F.F.H. Projects

Maandag 1 oktober 2018

Meeuwen-Gruitrode

Glenn Bammens en Liesbeth Lambrechts, beiden uit Meeuwen-Gruitrode, hebben de bvba F.F.H. Projects opgericht met zetel aan de Jacob van den Ertweghestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer holdingactiviteiten, patrimoniumbeheer én advies- en consultancy-activiteiten.

289 werkzoekenden

Maandag 1 oktober 2018

Opglabbeek

Vorig jaar waren er in Opglabbeek gemiddeld 289 werkzoekenden. Dat is 4,46 procent van het aantale inwoners op actieve leeftijd (18-64 jaar). In Limburg is dat 5,27 procent, in het Vlaams Gewest 5,35 procent.
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen
Aangeboden
Accordeon Wandkast
Te koop
Te koop
Te koop