Het overige nieuws

Handbal: Meeuwen wint in Lebbeke

Zondag 30 september 2018

Meeuwen-Gruitrode

In Liga 1 van het handbal heeft Meeuwen gewonnen in Lebbeke. Uitslag: 15-23.
Meeuwen-Gruitrode - Gruitrode speelt gelijk tegen RC Peer

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft deze namiddag gelijk gespeeld tegen Racing Peer. Uitslag: 1-1. Ook Wijshagen speelde gelijk: thuis tegen Smeermaas werd het 3-3. Ellikom verloor van Waterloos met 5-2.

Jaak Snyders overleden

Zondag 30 september 2018
Opglabbeek - Jaak Snyders overleden

Opglabbeek

Vrijdag is Jaak Snyders overleden. Hij was 86 jaar. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Zaalvoetbal: Genk - Meeuwen 3-3

Zaterdag 29 september 2018

Meeuwen-Gruitrode

In tweede nationale van het zaalvoetbal heeft Meeuwen gelijk gespeeld bij ZVK A5 Genk. Uitslag: 3-3.

Louwel speelt gelijk, Opglabbeek wint

Zaterdag 29 september 2018
Opglabbeek - Louwel speelt gelijk, Opglabbeek wint

Opglabbeek

Eendracht Louwel heeft vanavond gelijk gespeeld op het veld van As-Niel Utd. Uitslag: 1-1. KFC Kabouters Opglabbeek speelde thuis tegen Lanaken VV en won met 1-0.

KSK Meeuwen wint in Paal-Tervant

Zaterdag 29 september 2018
Oudsbergen - KSK Meeuwen wint in Paal-TervantKSK Meeuwen is vanavond gaan winnen op het veld van Paal-Tervant. Uitslag: 1-4. Meeuwen ontvangt komend weekend Reppel.

Yvonne Dreesen overleden

Zaterdag 29 september 2018
Meeuwen-Gruitrode - Yvonne Dreesen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is Yvonne Dreesen overleden, de echtgenote van Joseph Bomans. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Rails gebruiken

Zaterdag 29 september 2018
Vandaag gelezen
Willy Miermans, mobiliteitsexpert van de UHasselt, pleit ervoor om de spoorlijnen die er nog liggen in Limburg zoveel mogelijk opnieuw te gebruiken, want rails zijn de ruggengraat van een transportsysteem. "Die zijn vooral richting Noord-Limburg nodig. Openbaar vervoer is in eerste instantie altijd verlieslatend, maar als je op lange termijn je ruimtelijke ordening in functie daarvan inricht en scholen, ziekenhuizen, bedrijven, ... in de buurt van die sporen legt, dan kom je tot een heel ander verhaal."

Zonnig maar koud

Vrijdag 28 september 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Zonnig maar koudUitlopers van het hoog der Azoren laten de luchtdruk flink stijgen in onze streken. De zon overheerst daarbij het weerbeeld. Er wordt echter koude lucht aangevoerd, waarbij het kwik onder de normale waarde uitkomt en tijdens de nachten koelt het flink af. Na het weekend bereikt onstabiele lucht onze regio en zijn er regenbuien mogelijk. Een volgend hogedrukgebied kan tijdelijk in de tweede helft van de week het weerbeeld domineren. Vandaag trekt een weinig actief koufront over de regio. Het wordt zwaar bewolkt met (…) Het hele nieuwsbericht

Aantal ongevallen blijft constant

Donderdag 27 september 2018

Meeuwen-Gruitrode

In Meeuwen-Gruitrode zijn vorig jaar 43 letselongevallen gebeurd, precies evenveel als in 2016. Bij 39 ongevallen vielen er lichtgewonden, bij 3 ongevallen zwaargewonden en bij één ongeval een dode.

Grote drugsactie: tien arrestaties

Donderdag 27 september 2018
Oudsbergen - Grote drugsactie: tien arrestatiesVandaag werd voor de vijftiende keer de operatie Cleanhouse gehouden. De operaties Cleanhouse beogen het detecteren en vervolgens opruimen van cannabisplantages in Limburg. Een honderdtal politiemensen heeft deelgenomen aan de actie. Er werden een 15-tal locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal 4 actieve plantages, 2 buitenplantages, en 1 plantage in opbouw werden aangetroffen. Daarnaast werd ongeveer 30 kilogram (afgewerkte) cannabis aangetroffen. Onder meer in Dilsen-Stokkem en (…) Het hele nieuwsbericht

600 berm- en natuurbrandjes

Donderdag 27 september 2018
De Limburgse brandweerkorpsen moesten afgelopen zomer zo'n 600 keer uitrukken voor berm- en natuurbrandjes. De schade bleef telkens beperkt. Het aantal brandweerinterventies lag zo'n drie keer hoger dan in een gewone zomer. (Radio 2)

Plofkraak in postkantoor mislukt

Donderdag 27 september 2018
Vanochtend rond 2.45u probeerden onbekenden een plofkraak te plegen in het postkantoor aan de Hoogstraat in Bree. Dat mislukte echter. De daders sloegen vermoedelijk op de vlucht toen zij door personeel van een beveiligingsfirma werden opgemerkt. Zij hebben kabels en een gasfles in het postkantoor achtergelaten. Eerder mislukte al een plofkraak in het postkantoor in Overpelt.

Voertuig in gracht

Woensdag 26 september 2018

Opglabbeek

Een 26-jarige vrouw uit Opglabbeek belandde met haar voertuig in de gracht op de Steenweg naar As in Maasmechelen. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Slechts 24 letselongevallen

Woensdag 26 september 2018

Opglabbeek

In Opglabbeek zijn vorig jaar slechts 24 letselongevallen gebeurd. Daarbij zijn geen zwaargewonden of doden gevallen.

Nieuwe bvba: Opus Groep

Woensdag 26 september 2018

Meeuwen-Gruitrode

Steven Claes uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba Opus Group opgericht met zetel aan de Vredestraat. Doel van de vennootschap is onder meer: activiteiten als uitzendbureau, interimkantoor, uitzendbureau en arbeidsbemiddelingsbureau.

Man (64) gewond bij ongeval

Woensdag 26 september 2018
Op het kruispunt van de Malta en de Millenstraat in Bree zijn deze namiddag rond 14.10 uur een motorfietser en een wagen gebotst. Joseph D. (64) uit Bree raakte daarbij lichtgewond.

Rustig en droog

Dinsdag 25 september 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Rustig en droogEen band van hogedrukgebieden bepaalt de volgende dagen het weerbeeld in onze streken. In deze band bevinden zich verschillende kernen die van west naar oost over het Europese vasteland schuiven. Telkens bij de overgang van het ene naar het andere hogedrukgebied is er meer bewolking, maar neerslag van betekenis wordt er evenwel niet verwacht. Er staat een periode met rustig en droog weer op het programma, maar de nachten zijn wel een stuk kouder.Vandaag blijft het flink zonnig. De blauwe hemel wordt wel gesierd (…) Het hele nieuwsbericht

Groot misverstand

Dinsdag 25 september 2018
Vandaag gelezen
"Technische jobs worden nog te vaak geassocieerd met ‘vuil en onderbetaald’ werk. Volledig onterecht. Technische jobs evolueren, zijn doorgaans goedbetaald en bieden een grote garantie op werk. Naast het overtuigen van de ouders is er echter nog een maatschappelijke uitdaging die een Nederlands opiniemaker zeer krachtig verwoordde: ‘Ergens in de voorbije decennia is het misverstand ontstaan dat ‘dingen weten’ meer waard is dan ‘dingen doen’ en dat ‘meer diploma’s’ betekent dat je ook ‘meer kan’. Waardoor ‘werken met je hoofd’ een hogere sociale status heeft gekregen dan ‘werken met je handen’. Waarom eigenlijk? Hoog tijd om dat misverstand recht te zetten."
Bart Lodewijckx van Unizo Limburg

Geboorten in kansarme gezinnen

Dinsdag 25 september 2018
In Tongeren werden vorig jaar 18,5 procent van de kinderen geboren in een kansarm gezin. De overige gemeenten: Beringen (14,47 %), Bocholt (4,27%), Hamont-Achel (11,85%), Hechtel-Eksel (11,79%), Houthalen-Helchteren (15,03 %), Leopoldsburg (17,58%), Lommel (13,79%), Meeuwen-Gruitrode (1,92%), Neerpelt (6,46 %), Opglabbeek (6,12%), Overpelt (9,75%) en Peer (7,84%).

Train Map: NMBS zet trein op de kaart

Dinsdag 25 september 2018
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Train Map: NMBS zet trein op de kaartZoomDe NMBS lanceert vandaag Train Map, een online kaart met een realtime overzicht van alle treinen die op een bepaald ogenblik op het Belgische spoornetwerk rijden. Reizigers kunnen op de bewegende kaart vaststellen waar hun trein zich op elk moment bevindt, alsook reizigersinfo consulteren.
Train Map laat de reiziger toe in te zoomen op een bepaald traject en de reisweg van de trein weer te geven ten opzichte van herkenbare punten zoals waterwegen of autowegen. Deze transparantie moet de (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De belastingdiensten van de Benelux en van enkele deelstaten in Duitsland en Noord-Frankrijk zijn samen een onderzoek begonnen naar een mogelijke fraude in de paardenhandel. Het gaat daarbij vooral om niet-betaalde belastingen, meldt Eindhovens Dagblad. Het onderzoek heeft betrekking op belastingontduiking en -ontwijking en witwassen. 

27 rijbewijzen ingetrokken

Maandag 24 september 2018
Oudsbergen - 27 rijbewijzen ingetrokkenAfgelopen weekend zijn er op initiatief van het Parket Limburg 27 rijbewijzen ingetrokken. In 9 gevallen gebeurde dat na een verkeersongeval, in de overige gevallen na een controle van voertuig en bestuurder.

Voetgangster (71) aangereden

Maandag 24 september 2018
Meeuwen-Gruitrode - Voetgangster (71) aangereden

Meeuwen-Gruitrode

Op de Weg naar As in Gruitrode is deze voormiddag rond 9.30 uur een voetgangster aangereden. Het slachtoffer is Maria H. (71) uit Meeuwen-Gruitrode. Zij raakte lichtgewond.

Platform voor Limburgse maakeconomie

Maandag 24 september 2018
Economisch nieuws
De Limburgse maakeconomie kreeg de laatste jaren rake klappen. Zowel het aantal jobs als het aantal maakbedrijven daalde. Deze jobs vertegenwoordigen 15 procent van de tewerkstelling in de provincie. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij POM Limburg start daarom een nieuw platform op, met als doel deze jobs te verduurzamen en zelfs nieuwe bedrijven aan te trekken of op te starten.
In 2009 waren er in Limburg nog 1.796 maakbedrijven; als gevolg van de krimpende economische conjunctuur (…) Het hele nieuwsbericht

Opglabbeek

In het volleybal heeft Opglabbeek van Riemst C verloren. Uitslag: 1-3.

Zaalvoetbal: Meeuwen klopt Alken

Zondag 23 september 2018

Meeuwen-Gruitrode

In het zaalvoetbal heeft Meeuwen Alken verslagen. Uitslag: 6-2.

Werken op de Genkerbaan

Zondag 23 september 2018

Meeuwen-Gruitrode

Vanaf morgen/maandag wordt er gewerkt aan de waterleiding op de Genkerbaan. Dit brengt wat lichte verkeershinder met zich mee. De werken nemen 15 werkdagen in beslag.

Wijshagen- Waterloos 2-2

Zondag 23 september 2018
Meeuwen-Gruitrode - Wijshagen- Waterloos 2-2

Meeuwen-Gruitrode

Heidebloem Wijshagen heeft vanmiddag 2-2 gelijk gespeeld tegen Waterloos. Ellikom verloor met 1-6 van Heidebloem Dilsen. Nevok Gruitrode werd door Lutlommel vernederd met 4-1. 

Opglabbeek wint in Opoeteren

Zondag 23 september 2018
Opglabbeek - Opglabbeek wint in Opoeteren

Opglabbeek

Kabouters Opglabbeek heeft deze namiddag een overwinning behaald op het veld van SDS Opoeteren. Uitslag:1-2.

Opglabbeek

In Opglabbeek zijn er 19 opvanglocaties voor baby's en peuters. Die bieden samen 95 opvangplaatsen. In de gemeente zijn er 32,1 procent opvangplaatsen per 100 baby's en peuters. In Limburg is dat gemiddeld 36,9 procent.

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 23 september 2018
Oudsbergen - KMI waarschuwt met code geelHet KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en regenbuien op zondag. In de loop van de namiddag en avond wordt code geel in heel België van kracht. Op meerdere plaatsen in ons land worden er maatregelen getroffen.

Meeuwen-Gruitrode

In Meeuwen-Gruitrode zijn er 25 opvanglocaties voor baby's en peuters, samen goed voor 157 opvangplaatsen. In de gemeente zijn er 41,5 procent opvangplaatsen per 100 baby's en peuters. In Limburg is dat 36,9 procent.

Louwel verliest van Boorsem

Zaterdag 22 september 2018
Opglabbeek - Louwel verliest van Boorsem

Opglabbeek

Eendracht Louwel heeft vanavond thuis verloren van Boorsem Sport. Uitslag: 0-3.

KSK Meeuwen verliest van Turkse FC

Zaterdag 22 september 2018
Meeuwen-Gruitrode - KSK Meeuwen verliest van Turkse FC

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft vanvond thuis verloren van Turkse FC met het kleinste verschil. Uitslag: 0-1

Startavonden bisdom: 1.200 deelnemers

Vrijdag 21 september 2018
Voor de startavonden van het bisdom Hasselt woensdag en donderdag in de Limburghal in Genk daagden zo’n 1.200 deelnemers op. Ze deden inspiratie op voor hun engagement in jeugdwerk, onderwijs, zorg en parochies. De infomarkt trok grote belangstelling.

Herfstweer

Vrijdag 21 september 2018
Weerbericht
Oudsbergen - HerfstweerEen krachtige depressie over de Noordzee zorgt voor de aanvoer van koudere lucht en vooral ook voor veel wind in onze streken. Daarbij schuift een storing over onze regio met tijdelijk neerslag. Tijdens het weekend blijft de wind een belangrijke rol spelen en vooral op zondag brengt een actieve storing flink wat neerslag met zich mee. Na het weekend kiest de wind voor het noorden en neemt het kwik een flinke duik. De herfst is aangebroken. Vandaag trekt een storing in de ochtend over onze regio en valt er (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw project: Co-creatie Noord

Donderdag 20 september 2018
POM Limburg gaat Noord-Limburgse bedrijven actief stimuleren en samenbrengen met andere bedrijven die (soms voor de hand liggende) oplossingen hebben voor hun uitdagingen. Wat voor de éne afval is, kan voor een ander bedrijf een grondstof zijn, en vaak weten ze dat niet van elkaar. Door onderling samen te werken kunnen nieuwe diensten worden aangeboden en kan de omzet worden vergroot. POM Limburg lanceert hiervoor het initiatief: Co-creatie Noord.

Stroomkabel gestolen

Donderdag 20 september 2018
Op een bouwwerf op het Stift in Bree is de stroomkabel van een bouwlift gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Jef Molenaers overleden

Donderdag 20 september 2018
Opglabbeek - Jef Molenaers overleden

Opglabbeek

Zondag is Jef Molenaers overleden, de echtgenoot van Germaine Breuls. Hij was 88 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Louwel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Zaterdag afscheid Jurgen Souwerck

Donderdag 20 september 2018

Opglabbeek

De afscheidsplechtigheid van Jurgen Souwerck uit Opglabbeek die maandag overleed aan de gevolgen van een verkeersongeval in Dilsen-Stokkem vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Barthels in Dilsen-Stokkem.

Werken op Torenlaan in Zwartberg

Woensdag 19 september 2018
In de loop van komende maandag zal op de Torenlaan in Genk het tijdelijke kruispunt met verkeerslichten in werking treden. Nog tot midden volgend jaar zal dit kruispunt de verbinding voor het gemotoriseerd verkeer met Industriezone Genk-Noord en Nieuwe Kempen verzekeren. Vanaf maandag zal het verkeer vanuit Zwartberg richting Opglabbeek hier al gebruik van moeten maken. De aantakking van de Torenlaan met M. Habetslaan wordt dan in die richting afgesloten. Vanaf 1 oktober wordt de afslag M. (…) Het hele nieuwsbericht

Nol Haex overleden

Woensdag 19 september 2018
Oudsbergen - Nol Haex overledenGisteren is in Peer Nol Haex overleden, de echtgenoot van Maria Verheyen. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

600 Limburgers naar examencommissie

Woensdag 19 september 2018
Zo'n 600 Limburgers probeerden vorig jaar hun diploma middelbaar onderwijs te halen via de examencommissie, de vroegere middenjury. De meeste deelnemers komen net uit het middelbaar onderwijs, maar dan zonder diploma. (Bron: Radio 2)

Zorg voor leven na je dood

Woensdag 19 september 2018
Oudsbergen doet mee aan de actie van 'Make Belgium Great Again' om orgaandonatie te promoten. Ga zondag 23 september naar het gemeentehuis in Meeuwen-Gruitrode of in Opglabbeek en registreer je.
* 10:00 - 12:00: Gemeentehuis Meeuwen-Gruitrode, Dorpsstraat 44;
* 13:00 - 15:00: Gemeentehuis Opglabbeek, Kapelstraat 1.
Uiteraard ben je ook tijdens de reguliere openingsuren welkom om je als orgaandonor te registreren.

Meeuwen-Gruitrode

Heidi Hendrikx uit Gruitrode volgt Maarten De Ceulaer op in de provincieraad. Zij is 45 jaar. Haar vader zat destijds ook in de provincieraad.

NHC zoekt adoptieplekken

Dinsdag 18 september 2018
Oudsbergen - NHC zoekt adoptieplekkenZoom"We zijn momenteel op zoek naar adoptieplekken voor een heleboel tamme dieren," meldt het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. "Zo hebben we momenteel 40 Grasparkieten en een 25-tal Blauwe muspapegaaien die een nieuwe thuis zoeken. Bij interesse vragen we een mail te sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be met daarin foto's van de volière, de afmetingen en eventuele ervaring met de soorten. We verkiezen mensen (…) Het hele nieuwsbericht

LAG gaat 25% meer tankwagens bouwen

Dinsdag 18 september 2018
LAG Trailers uit Bree wil tegen 2020 zijn tankwagenproductie met 25 % opdrijven om zo te komen tot 2.500 exemplaren op jaarbasis. Het bedrijf heeft de ambitie om in zijn branche de grootste speler in Europa te worden.

Louisa Grondelaers overleden

Dinsdag 18 september 2018

Opglabbeek

Gisteren is de uit Opglabbeek afkomstige Louisa Grondelaers overleden. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heverlee-Centrum.

17.000 euro aan boetes geïnd

Dinsdag 18 september 2018
Oudsbergen - 17.000 euro aan boetes geïndGisteren hield de polite CARMA van 14 en 22 uur in samenwerking met de Vlaamse belastingdienst en de douane een verkeersactie in de zone. Van de 1.976 gescande voertuigen werden er 42 gecontroleerd. In totaal werd er een bedrag van 17.000 euro aan openstaande boetes en belastingen geïnd. Er werden zeven auto’s getakeld, waarvan vier bestuurders hun boete niet konden betalen en drie niet-verzekerde voertuigen. Verder werden twee bestuurders betrapt op het rijden op rode (…) Het hele nieuwsbericht

Slachtoffer ongeval overleden

Dinsdag 18 september 2018

Opglabbeek

Jurgen Souwerck (37) uit Opglabbeek is overleden. De motorrijder raakte gisterenochtend rond 6 uur levensgevaarlijk gewond bij een frontale aanrijding met een auto in de Borreshoefstraat in Dilsen-Stokkem.

Maria Janssen overleden

Dinsdag 18 september 2018

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is de uit Gruitrode afkomstige Maria Janssen overleden, de weduwe van Adolf Janssens. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Barthels in Maasmechelen.

Inbraak in school

Maandag 17 september 2018
Afgelopen weekend drongen dieven binnen in een school aan de Millenstraat in Bree. Zij maakten er twee laptops en een beamer buit.

Weer bestelwagen tegen brug

Maandag 17 september 2018
Oudsbergen - Weer bestelwagen tegen brugZoomVoor de zoveelste keer is vanmiddag een bestelwagen tegen de brug van Bosdel in Genk gereden. De chauffeur bleef ongedeerd maar er is wel grote schade aan het voertuig (foto). (Foto Marco Mariotti)

Meer verkeersdoden in Limburg

Maandag 17 september 2018
Het aantal verkeersdoden daalde van alle Vlaamse provincies in de eerste zes maanden van dit jaar het sterkst in de provincie Antwerpen (van 30 naar 22 doden); het daalde voor de rest in elke andere Vlaamse provincie behalve in Limburg. Daar was er een stijging van 11 doden (van 14 naar 25). Het aantal letselongevallen vertoont verschillen van provincie tot provincie: in West-Vlaanderen (-1%), Oost-Vlaanderen (-2%) en Vlaams-Brabant (-2%) is er een lichte daling, in Antwerpen (+2%) en Limburg (+6%) is er een stijging.

Ongeval onder invloed

Maandag 17 september 2018

Opglabbeek

Een 64-jarige reed in de Kanaalstraat in Maaseik de parking van een frituur af en botste op de rijbaan tegen de auto van M.E. (48) uit Opglabbeek. De aanrijdende bestuurder legde een positieve ademtest af.

Motorrijder (37) zwaargewond

Maandag 17 september 2018

Opglabbeek

De 37-jarige motorrijder Jurgen Souwerck uit Opglabbeek is vanmorgen rond 6 uur zwaargewond geraakt bij een botsing met een auto. Het ongeval gebeurde in de Borreshoefstraat in Dilsen-Stokkem.

Handbal: nipt verlies voor Meeuwen

Zondag 16 september 2018

Meeuwen-Gruitrode

In Liga 1 van het handbal heeft Meeuwen nipt verloren bij Sasja. Uitslag: 26-25.

Filomène Aendekerk overleden

Zondag 16 september 2018
Meeuwen-Gruitrode - Filomène Aendekerk overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Filomène Aendekerk overleden, de weduwe van Gerard Caymax. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Elektriciteitskabel gestolen

Zondag 16 september 2018
Meeuwen-Gruitrode - Elektriciteitskabel gestolen

Meeuwen-Gruitrode

Op een bouwwerf op de Wijshagerkiezel is 20 meter elektriciteitskabel gestolen. De diefstal is gisterenochtend vastgesteld.

Motorrijder (46) gewond

Zondag 16 september 2018

Meeuwen-Gruitrode

Op Plockroy in Meeuwen-Gruitrode botsten zaterdagmiddag rond 12.45 uur een auto en een motorfiets. Motorrijder Johny L. (46) uit Peer raakte daarbij lichtgewond.

Eendracht Louwel verliest in Grimbie

Zondag 16 september 2018
Opglabbeek - Eendracht Louwel verliest in Grimbie

Opglabbeek

Eendracht Louwel heeft vanmiddag met 4-1 verloren op het veld van Grimbie.  Na drie wedstrijden heeft Louwel vier punten.

Wijshagen verliest van Dilsen

Zondag 16 september 2018
Meeuwen-Gruitrode - Wijshagen verliest van Dilsen

Meeuwen-Gruitrode

Wijshagen heeft vandaag met 6-4 verloren van Dilsen. Sporting Ellikom speelde 1-1 gelijk op het veld van Leut. Nevok Gruitrode verloor met 0-1 van Grote  Heide.

Fietser gewond op Witte Torenwal

Zaterdag 15 september 2018
Oudsbergen - Fietser gewond op Witte TorenwalDeze voormiddag rond 11.40 uur botsten een auto en een fietser op de Witte Torenwal in Bree. Fietser Leon J. (58) uit Bree raakte daarbij lichtgewond.

Opglabbeek verslaat Genk VV

Zaterdag 15 september 2018
Opglabbeek - Opglabbeek verslaat Genk VV

Opglabbeek

Kabouters Opglabbeek heeft vanavond thuis Genk VV geklopt. Uitslag: 2-0.

Gelijkspel voor KSK Meeuwen

Zaterdag 15 september 2018
Meeuwen-Gruitrode - Gelijkspel voor KSK Meeuwen

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen is vanavond op het veld van Standard Elen 1-1 gelijk gaan spelen. 

7,6 procent eenoudergezinnen

Zaterdag 15 september 2018

Meeuwen-Gruitrode

Vorig jaar was 7,6 % van alle huishoudens in Meeuwen-Gruitrode een eenoudergezin. Vergeleken met Limburg (8,4 %) is dat lager. In Noord-Limburg was in 2017 7,3 % van alle huishoudens een eenoudergezin.

Damesvoetbal: winst voor Louwel

Zaterdag 15 september 2018

Opglabbeek

In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Louwel RC Genk Ladies C verslagen met 3-1. Louwel B klopte Neeroeteren met 6-0.

Zaalvoetbal: Meeuwen klopt Koersel

Zaterdag 15 september 2018

Meeuwen-Gruitrode

In tweede nationale B van het zaalvoetbal is Meeuwen gaan winnen in Koersel. Uitslag: 5-6.

Alina Paluszkiewicz overleden

Zaterdag 15 september 2018
Opglabbeek - Alina Paluszkiewicz overleden

Opglabbeek

Woensdag is Alina Paluszkiewicz overleden, de weduwe van Ryszard Krzak. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Opglabbeek-Nieuwe Kempen waarna gelegenheid tot groeten in UitvaartCentrumOPglabbeek.

8,4 procent eenoudergezinnen

Vrijdag 14 september 2018

Opglabbeek

Vorig jaar was 8,4 % van alle huishoudens in Opglabbeek een eenoudergezin. In Limburg was dat hetzelfde percentage. In Midden-Limburg was in 2017 9,1 procent van alle huishoudens een eenoudergezin.

Geen Ruusrock meer

Donderdag 13 september 2018

Meeuwen-Gruitrode

In Gruitrode wordt geen Ruusrock meer georganiseerd. Na elf jaar houden de organisatoren van het festival er mee op.

Doorstromers naar hoger onderwijs

Donderdag 13 september 2018
Volgens de meest recente cijfers stroomt 59,4 procent van de Limburgse 18-jarigen door naar het hoger onderwijs. In Beringen, Hechtel-Eksel, Overpelt, Peer, Tongeren en Leopoldsburg ligt het percentage doorstromers onder het Limburgse gemiddelde. In Houthalen-Helchteren, Bocholt, Hamont-Achel, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Neerpelt en Lommel ligt het percentage boven het Limburgse gemiddelde. Meeuwen-Gruitrode kent procentueel gezien de meeste doorstromers, Tongeren de minste.

Drie voertuigen botsen

Donderdag 13 september 2018
Meeuwen-Gruitrode - Drie voertuigen botsen

Meeuwen-Gruitrode

Vanmorgen rond 8.20 uur raakten twee auto's en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken op de Weg naar Zwartberg in Meeuwen-Gruitrode. Eén auto belandde in de gracht. Bij het ongeval werd de 29-jarige Mehmet K. uit Genk lichtgewond.

Waar moet er geflitst worden?

Donderdag 13 september 2018
Oudsbergen - Waar moet er geflitst worden?De 10de flitsmarathon komt er volgende maand weer aan en Vias Institute en de politie hernemen dit jaar het initiatief 'ik flits mee'. In april 2014 werd de eerste flitsmarathon in ons land georganiseerd door de politie. Vias Institute was partner van deze eerste grootschalige sensibiliserings- en controlecampagne over snelheid. Bij deze eerste flitsmarathon konden alle burgers actief mee participeren door op de site www.ikflitsmee.be in te geven waar volgens hen geflitst moest worden. Meer dan 50 000 flitslocaties werden doorgegeven en 85% van de mensen gaf ook een reden door waarom dat net dààr moest gebeuren. Ook nu kan elke burger weer actief meewerken aan meer verkeersveiligheid en zijn voorkeurslocatie ingeven. De Flitsmarathon begint op woensdag 17 oktober om 6 u 's ochtends en eindigt exact één dag later.

Nieuwe bvba: Fish On Hengelsport

Donderdag 13 september 2018
Jos Roosen uit Opglabbeek en Anke Roosen uit Bocholt hebben de bvba Fish on Hengelsport opgericht met zetel aan de Lozerstraat in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een winkel met handel in hengelsport, visserij en dergelijke én de verkoop van (sport)kleding.

Kusters Fouragehandel failliet

Donderdag 13 september 2018
De rechtbank van Koophandel in Tongeren heeft Kusters >Fouragehandel uit Bree failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 11 oktober ingediend worden.

Mooie nazomer

Donderdag 13 september 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Mooie nazomerOp de lange termijn zien we ex-orkaan Helene op de weerkaarten verschijnen en die zou wel eens verantwoordelijk kunnen zijn voor een warme zuidelijke luchtstroming, waarbij een nazomer in de tweede helft van september mogelijk is. Tot dan is het even wat koeler en licht wisselvallig. Na de doortocht van een storing blijft het wel meestal droog. Vandaag verlaat een storing onze streken in de vroege ochtend. Bewolkt weer met wat lichte regen of motregen, maakt al vlug plaats voor droog weer. De wolken kunnen echter (…) Het hele nieuwsbericht

Bevolkingsaantallen op 1.1.2018

Woensdag 12 september 2018
Beringen telde op 1 januari 2018 46.027 inwoners. De andere gemeenten: Bocholt 13.081, Hamont-Achel 14.417, Hechtel-Eksel 12.287, Houthalen-Helchteren 30.589, Leopoldsburg 15.616, Lommel 34.024, Meeuwen-Gruitrode 13.086, Neerpelt 17.173, Opglabbeek 10.329, Overpelt 15.468, Peer 16.401 en Tongeren 31.013.

Grote schade bij keukenbrand

Woensdag 12 september 2018
Oudsbergen - Grote schade bij keukenbrandDeze namiddag ontstond brand in de keuken van een woning aan de Molenstraat in Opitter (Bree). De brand bleef beperkt tot de keuken die vrij zware schade opliep.

Hedwig Boos overleden

Woensdag 12 september 2018
Meeuwen-Gruitrode - Hedwig Boos overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Hedwig Boos overleden, de echtgenote van Jozef Jaenen. Zij was 99 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Marcel Bergmans overleden

Woensdag 12 september 2018

Opglabbeek

Maandag is Marcel Bergmans overleden, de echtgenoot van Lieve Vandersteegen. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Startavonden bisdom Hasselt

Dinsdag 11 september 2018
Op 19 en 20 september vinden in de Lmburghal in Genk de startavonden van het bisdom Hasselt plaats. Op 19 september worden de mensen uit de dekenaten Bilzen, Bree, Genk, Hamont, Maaseik, Maasmechelen, Tongeren en Vlijtingen-Voeren verwacht. Op 20 september worden de mensen uit de dekenaten Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk de Stad, Lommel, Peer en Sint-Truiden verwacht. Er is een podium- en wandelpogramma en een infomarkt. Het nieuwe jaarthema is 'Hij stapt met ons mee. Luister'.

Hoger onderwijs in de lift

Dinsdag 11 september 2018
Volgende week start het academiejaar aan de UHasselt en de Limburgse hogescholen UCLL en PXL. En het gaat goed met de inschrijvingen. Aan UCLL stijgen de inschrijvingen met 6 procent, in vergelijking met vorig jaar. Bij PXL zijn er 5 procent meer inschrijvingen. Aan de UHasselt zijn de cijfers hetzelfde als vorig academiejaar.

Fuivend fietsen naar Muilpeer

Dinsdag 11 september 2018
Geen filefuif, maar een echte ‘fietsfuif’ - dat is een van de nieuwe duurzame concepten van het Muilpeer Stadsfestival op zaterdag 22 september in Peer. Om het duurzame karakter van het festival nog meer in de kijker te zetten, organiseert Muilpeer voor het eerst muzikaal begeleide fietstochten vanuit drie buurtgemeentes. Van op een centraal startpunt in Meeuwen, Hechtel en Kaulille vertrekt een fietsgroep onder begeleiding van de beste feest- en fietshits naar het Armand (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Politie start met virtueel klantenonthaalPolitie CARMA gaat binnenkort haar klanten virtueel ontvangen. Het gaat om een proefproject met het oog op uitbreiding en kwaliteitstoename van de dienstverlening. Voor de politie zorgt de nieuwe aanpak achter de schermen voor een meer efficiënte inzet van het personeel. Politie CARMA ontvangt binnenkort klanten met behulp van een virtueel loket. Dit wil zeggen dat de burger plaatsneemt in een lokaal met een driedimensionaal scherm en live geholpen wordt door een inspecteur die zich in een andere (…) Het hele nieuwsbericht

Vrachtwagen uitgebrand

Maandag 10 september 2018
Oudsbergen - Vrachtwagen uitgebrandAan de Opitterkiezel in Bree is in de vooravond een vrachtwagen uitgebrand. Hij was geladen met hondensnacks. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Klokken luiden voor de Vrede

Maandag 10 september 2018
Het bisdom Hasselt heeft alle Limburgse parochies opgeroepen in te gaan op de vraag van de Belgische bisschoppen om samen met veel andere bisdommen in Europa deel te nemen aan het initiatief om op vrijdag 21 september alle kerkklokken tussen 18 uur en 18.15 uur te laten luiden ter gelegenheid van de Internationale VN-dag voor de Vrede. Ook wordt opgeroepen om – zoals in de zomer van 2014 bij de honderdste herdenking van het begin van Wereloorlog I – ook op 11 november om 11 (…) Het hele nieuwsbericht

Robert Maenen overleden

Maandag 10 september 2018
Opglabbeek - Robert Maenen overleden

Opglabbeek

Zaterdag is Robert Maenen overleden, de echtgenoot van Alice Martens. Hij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Louwel. Begroetingsmoment: donderdag (9-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Mathieu Martens overleden

Maandag 10 september 2018
Opglabbeek - Mathieu  Martens overleden

Opglabbeek

Vrijdag is Mathieu Martens overleden, de echtgenoot van Ida Gabriëls. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Handbal: Meeuwen uitgeschakeld

Zondag 9 september 2018

Meeuwen-Gruitrode

Door verlies tegen Amay is Meeuwen uitgeschakeld voor de derde ronde van de Beker van België handbal.

Vrouw (35) gewond bij botsing

Zondag 9 september 2018
Opglabbeek - Vrouw (35) gewond bij botsing

Opglabbeek

Katrijn C. (35) uit Opglabbeek is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde vrijdagavond op de Bevrijdingslaan in As.

Opglabbeek klopt Maaseik

Zondag 9 september 2018
Opglabbeek - Opglabbeek klopt Maaseik

Opglabbeek

K. Kabouters Opglabbeek heeft vandaag SLW Maaseik verslagen. Uitslag: 2-4.

Wijshagen geklopt door Leut

Zondag 9 september 2018
Meeuwen-Gruitrode - Wijshagen geklopt door Leut

Meeuwen-Gruitrode

Wijshagen verloor deze namiddag thuis van Leut. Uitslag: 1-2. Zondag speelt Wijshagen uit bij Heidebloem Dilsen. Ellikom klopte Eigenbilzen met 1-0 en speelt zondag in Leut.

Eendracht Louwel klopt Calcio Genk

Zaterdag 8 september 2018
Opglabbeek - Eendracht Louwel klopt Calcio Genk

Opglabbeek

Eendracht Louwel heeft vanavond Calcio Genk puntenloos naar huis gestuurd. Uitslag: 3-1   

KSK Meeuwen - Nevok Gruitrode 2-0

Zaterdag 8 september 2018
Meeuwen-Gruitrode - KSK Meeuwen - Nevok Gruitrode 2-0

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft vanavond de derby tegen Nevok Gruitrode gewonnen. Uitslag: 2-0. Rik Bongaerts en Cedriec Vanherck maakten de doelpunten. Voor de wedstrijd daagden 420 toeschouwers op.

Niet naar KaaBee? Mijd de omgeving

Zaterdag 8 september 2018
Wie niet op de vliegbasis van Kleine Brogel moet zijn, kan de omgeving vandaag (en morgen?) beter vermijden. Op de Noord-Zuid bijvoorbeeld was het vanmorgen hopeloos aanschuiven, idem op de wegen naar het vliegveld. 

Louis Booms overleden

Zaterdag 8 september 2018
Op 28 augustus overleed de uit Peer afkomstige Louis Booms, de echtgenoot van Mariette Vanderheyden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vond in stilte plaats en werd gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Meeuwen.
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Wie heeft, wordt gegeven (Mattheus 13:12)Het hof van beroep van Antwerpen moest zich uitspreken over de geldigheid van een borg die het echtpaar B. tekende bij een bank voor zijn zoon en zijn vriendin, opdat de zoon een bakkerij kon starten. De bakkerij ging helaas failliet en de bank eiste dat de ouders als borgen 35.000 euro plus intresten ophoestten. De ouders weigerden omdat zij destijds de bank duidelijk maakten dat zij maar een inkomen hadden van 3.500 euro en een schuld op hun woning van 25.000 euro. Tegen beter weten in, tekenden zij toch borg, (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Paredis overleden

Vrijdag 7 september 2018
Opglabbeek - Madeleine Paredis overleden

Opglabbeek

Vandaag is Madeleine Paredis overleden. Zij was 69 jaar. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Rustig zomerweer

Vrijdag 7 september 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Rustig zomerweerBalancerend tussen hogedrukgebieden ten zuiden van onze regio en lagedrukgebieden ten noorden, overheerst een westelijke luchtstroming. De ene keer komen de lagedrukgebieden wat dichterbij en brengen vooral wolkenvelden, de andere keer domineren de hogedrukgebieden en is er vooral zon. Voorlopig voorzien de weermodellen vooral de invloed van hogedrukgebieden met geregeld zon en temperaturen die net iets boven de normale waarden liggen. Vandaag na de storing in de ochtend, met tijdelijk veel wolken en wat regen of (…) Het hele nieuwsbericht

Expodroom eindelijk verkocht

Donderdag 6 september 2018
Na jaren is er eindelijk een koper gevonden voor de Expodroom in Bree. De koper is de Global Estate Group, die er een logistiek centrum gaat uitbouwen.

Nieuwe bvba: Retiro

Donderdag 6 september 2018

Opglabbeek

Dieter Kosten uit Opglabbeek, Johan Buntinx uit As en Olivier Guttmann uit Dormagen (D) hebben de bvba Retiro opgericht met zetel aan de Dorpsstraat in Opglabbeek. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy inzake bedrijfsorganisatie, het uitvoeren van expertisen én het verzorgen van secretariaats- en administratief werk.

'Een Hart voor Limburg' zoekt projecten

Donderdag 6 september 2018
Een Hart voor Limburg wil projecten ondersteunen die kansenbevorderend werken voor maatschappelijk kwetsbare kinderen (van 0 tot 18 jaar) en daarbij een beroep doen op de actieve betrokkenheid van de directe omgeving van het kind. Wie een dergelijk project heeft gelanceerd of wil lanceren kan hier meer informatie over de ondersteuning vinden.

Nieuwe bvba: Joy Engineering

Woensdag 5 september 2018

Opglabbeek

Arif Akdag uit Opglabbeek heeft de bvba Joy Engineering opgericht met zetel aan de Weg naar Opoeteren in Opglabbeek. Het gaat om een studiebureau inzake stabiliteit en architectuur in de bouw.

Is dit geen schatje?

Woensdag 5 september 2018
Oudsbergen - Is dit geen schatje?ZoomIs dit geen schatje ? Gespot in het uiterste puntje van Denemarken  Hij/zij lag zo maar aan mijn voeten, meldt Ria Broers-Bergs, die deze foto maakte.

Er hangt regen in de lucht

Woensdag 5 september 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Er hangt regen in de luchtStoringen schuiven over onze streken en zorgen voor een grote kans op neerslag. De volgende dagen komt tussen hoge luchtdruk ten zuiden en lage luchtdruk ten noorden van ons land een westelijke luchtstroming op gang. De ene keer krijgen we invloed van de hoge luchtdruk, de andere keer van de lage luchtdruk. Het blijft dus wisselvallig, maar tussendoor is er ook ruimte voor droger weer met wat zon. Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken. In de ochtend is het bovendien nevelig. Vooral na de middag zijn (…) Het hele nieuwsbericht

UZ Gasthuisberg beter bereikbaar

Dinsdag 4 september 2018
De Limburgers die op onderzoek moeten of op bezoek gaan in het UZ Gasthuisberg in Leuven zullen het graag horen. Vandaag is in Leuven de vernieuwde afrit van de E-314 in gebruik genomen. Daardoor is er een betere verbinding met het UZ Gasthuisberg. Via de vernieuwde afrit 16 van de E-314 zullen mensen in de toekomst tot in de ondergrondse parkeergarage van het ziekenhuis kunnen rijden. Nu is er al een ondergrondse garage, maar er komt nog een nieuwe ondergrondse parkeergarage bij met een capaciteit (…) Het hele nieuwsbericht

1,3 miljoen overnachtingen

Dinsdag 4 september 2018
Oudsbergen - 1,3 miljoen overnachtingenZoomDe zomervakantie was goed voor 1,3 miljoen overnachtingen in Limburg. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar.  En met de zonnige warme zomer die we gehad hebben, hoeft het niet te verwonderen dat vooral waterattracties het goed deden.

Handbal: Meeuwen naar tweede ronde

Maandag 3 september 2018

Meeuwen-Gruitrode

Door winst tegen Mechelen (17-31) heeft Meeuwen zich geplaatst voor de tweede ronde voor de Beker van België handbal. De tegenstander wordt nu Amay.

Harrie Didden overleden

Maandag 3 september 2018
Meeuwen-Gruitrode - Harrie Didden overleden

Meeuwen-Gruitrode

Op 31 augustus overleed Harrie Didden, de weduwnaar van Fina Janssen. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Gruitrode waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers in Bree. condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Koelkast gestolen

Maandag 3 september 2018

Meeuwen-Gruitrode

Tijdens het voorbije weekend is ingebroken in een werfkeet aan de Meeuwerstraat. Er werden een koelkast en elektrische materialen gestolen.

Dertiger gevat met drugs

Maandag 3 september 2018
Oudsbergen - Dertiger gevat met drugsAfgelopen weekend is een 31-jarige Breeënaar gearresteerd omdat in zijn wagen en woning drugs gevonden werden. Een politiepatrouille merkte  zaterdag tegen middernacht een verdachte wagen op in Bree. Toen de inspecteurs de bestuurder uit het verkeer haalden voor een controle, vonden ze speed en extasy in de auto. De man werd gearresteerd. De politie voerde even later ook een huiszoeking uit op het adres van de verdachte en vond er onder meer een grote hoeveelheid speed. De dertiger werd overgebracht naar een cel in het politiecommissariaat en is zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij werd aangehouden.

Zware tak valt op auto

Maandag 3 september 2018
Op terrein Wouterbron aan de Dornestraat in Opoeteren is gisterenavond rond 20 uur een zware tak van een boom op de auto van een vrouw uit As gevallen. De wagen liep schade op.

Fietsers gewond bij aanrijding

Maandag 3 september 2018
In de Bergeindestraat in Opoeteren raakten gisterenavond rond 22.50 uur twee fietsers in een aanrijding betrokken. Beiden raakten gewond en werden naar het ziekenhuis in Maaseik overgebracht.

Finneke Boutsen overleden

Maandag 3 september 2018
Opglabbeek - Finneke Boutsen overleden

Opglabbeek

In WZC Kimpenhof in Opglabbeek is zaterdag Finneke Boutsen overleden, de weduwe van Martin Hendrix en de levensgezel van Jean Janssen. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Kop-staartbotsing: drie gewonden

Zondag 2 september 2018
Peter H. (51) uit Beringen, Ivo J. (53) uit Opglabbeek en Danny V. (39) uit Maaseik raakten gewond bij een kop-staartaanrijding aan het kruispunt Europalaan-Wiemismeerstraat in Genk. Het ongeval gebeurde gisterenochtend om 6 uur.
Oudsbergen - Fietsster overlijdt na val in kanaalIn de Waterstraat in Bree  is zondagnamiddag omstreeks 16 uur een fietsster in het kanaal terecht gekomen. Bij het ongeval was geen andere weggebruiker betrokken. De vrouw fietste in de richting van Bocholt. Voorbijgangers haalden de vrouw uit het water en startten de reanimatie op in afwachting van de ambulance. De 66-jarige vrouw uit Bree kon helaas niet gered worden en overleed korte tijd later ter plaatse.

Nevok verliest van Hamont'99

Zondag 2 september 2018
Meeuwen-Gruitrode - Nevok verliest van Hamont'99

Meeuwen-Gruitrode

Nevok Gruitrode heeft vanmiddag thuis met 0-3 verloren van Hamont'99. Heidebloem Wijshagen verloor met 3-1 op het veld van Eigenbilzen.

Geboorten per duizend inwoners

Zondag 2 september 2018
Volgens de jongste cijfers waren er in Beringen 11,46 geboorten per duizend inwoners. In Hechtel-Eksel waren er dat 11,33, in Leopoldsburg 10,75, in Opglabbeek 10,19, in Houthalen-Helchteren en Overpelt 10,13, in Lommel 9,74, in Peer 9,71, in Neerpelt 9,62, in Bocholt 9,51, in Tongeren 9,45, in Meeuwen-Gruitrode 9,18 en in Hamont-Achel 8,89.

Van twee naar acht GO's

Zaterdag 1 september 2018

Meeuwen-Gruitrode

Om de verkeersveiligheid van de schoolkinderen van Spelenderwijs in Neerglabbeek te garanderen worden er vanaf maandag zes nieuwe gemachtigde opzichters (GO's) ingezet. Nu zijn er al twee. Zij zullen voornamelijk toezicht houden ter hoogte van de Elckerlycstraat.

Opglabbeek - Louwel 3-3

Zaterdag 1 september 2018
Opglabbeek - Opglabbeek - Louwel 3-3

Opglabbeek

Opglabbeek en Louwel hebben vanavond gelijk gespeeld. Uitslag: 3-3.

KSK Meeuwen wint in Eksel

Zaterdag 1 september 2018
Meeuwen-Gruitrode - KSK Meeuwen wint in Eksel

Meeuwen-Gruitrode

KSK Meeuwen heeft vanavond zijn eerste competitiewedstrijd op het veld van FC Eksel gewonnen. Uitslag: 0-4. Bij de rust was de stand 0-1, na een doelpunt van Reumers. In de tweede helft scoorden Vanherck, Scheelen en Bongaerts. Sporting Ellikom heeft vanavond zwaar verloren in Wiemismeer. Uitslag:7-1.

Meeuwen-Gruitrode

In Meeuwen-Gruitrode heeft 38,6 procent van de 25-plussers geen diploma secundair onderwijs. In Noord-Limburg is dat 37,4 procent, in Limburg 38,6 procent en in Vlaanderen 36,5 procent.

Zonnig weekend

Zaterdag 1 september 2018
Weerbericht
Oudsbergen - Zonnig weekendDoor de gunstige invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren staat er dit weekend veel zon op het programma. Nadien komen er tijdelijk storingen opzetten en nemen de neerslagkansen toe, maar op het einde van volgende week zou het opnieuw droog en zonnig worden. Vandaag is er flink wat zon en het blijft droog. Tijdelijk komt er wel wat meer bewolking voor, maar de neerslagkansen zijn erg laag. Het belooft dus een vrij zonnige dag te worden. Met een noordelijke wind wordt wel koele lucht aangevoerd, (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe NV: Simar² Components

Zaterdag 1 september 2018

Opglabbeek

De NV Veldeman Group uit Opglabbeek en de NV Consuvel uit Genk hebben de NV Simar² Components opgericht met zetel aan de Industrieweg-Noord in Opglabbeek. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de fabricage, de handel, de in- en uitvoer van producten van de metaal-, textiel, hout- en kunststofnijverheid.

Opglabbeek

In Opglabbeek heeft 36,2 procent van de 25-plussers geen diploma secundair onderwijs. In Midden-Limburg is dat 38,2 procent, in Limburg 36,8 procent en in Vlaanderen 36,5 procent.

Actie Veilig Schoolverkeer

Zaterdag 1 september 2018
Om de veiligheid van de schoolgaande jeugd te garanderen, organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket voor de 17de keer, de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer” van 3 tot 21 september. Tijdens deze actie besteedt de lokale politie extra aandacht aan overtredingen in de schoolomgeving. Bij volwassenen zal de politie vooral controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, op (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen