Het overige nieuws

Het aantal jongeren dat stopt met studeren, zonder een diploma van het middelbaar onderwijs op zak, blijft stijgen. In Limburg is de stijging iets groter dan in de rest van Vlaanderen, vooral bij jongens. In Limburg stijgt dat aantal van 10,3% naar 11,2%.

Limburgs toerisme in de lift

Zondag 31 maart 2019
De Limburgse toeristische sector scheerde hoge toppen in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van Toerisme Vlaanderen, die Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts gisteren onthulde. De resultaten zijn gebaseerd op de voorlopige cijfers van Federale Overheidsdienst Economie. Uit de eerste analyses blijkt dat in 2018 1,4 miljoen toeristen incheckten in Limburg: 99.000 of 8% meer dan in 2017. Het aantal toeristische overnachtingen dat zij samen genereerden, klokte af op 4,3 miljoen: 234.000 of 6% meer dan in 2017.

Louwel kampioen

Zondag 31 maart 2019
Oudsbergen - Louwel kampioenEendracht Louwel heeft met 2-5 gewonnen in Bokrijk. Kabouters Opglabbeek verloor met 2-3 van As-Niel Utd. Nevok Gruitrode versloeg Stal met 1-0. Heidebloem Wijshagen verloor met 2-0 in Rekem. Sporting Ellikom verloor met 6-1 in Uikhoven. KSK Meeuwen verloor mert 1-0 op het veld van Grote Heide.

Auto tegen verlichtingspaal

Zondag 31 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Jaarbeurslaan in Genk belandde gisterenavond rond 21.50 uur een auto tegen een verlichtingspaal. Een vrouw uit Bilzen raakte daarbij gewond.

Stookolie gestolen

Zondag 31 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Erfstraat in Genk is stookolie gestolen uit een ondergrondse tank. De politie kreeg vrijdag melding van de feiten.
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen -Zolder 1-2In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen thuis verloren van Zolder. Uitslag: 1-2.

Geen straf voor egel-eters

Zaterdag 30 maart 2019
Vandaag gelezen
Maar één van de twee Waalse broers uit Aarlen die regelmatig egels doden om ze op te eten heeft een boete gekregen, van 3.600 euro, maar die moet alleen betaald worden als hij het binnen 3 jaar weer doet. De advocaat betoogde dat de broers van jongs af aan egels eten, zij wisten niet dat de egel beschermd is en dat je hem niet mag doden. (Bron: Waals weekblad)

Lentedagen

Zaterdag 30 maart 2019
Weerbericht
Oudsbergen - LentedagenHoge luchtdruk zorgt zaterdag voor een schitterende lentedag met hoge maxima en veel zon. Na de doortocht van een storing, wordt er morgen gevoelig koelere lucht aangevoerd. De dagen nadien wordt hoge luchtdruk ingewisseld door depressies en storingen. Er breekt een wisselvallige periode aan met geregeld buien en regen.
Zaterdag (30/03)
is er veel zon afgewisseld met enkele stapelwolken. Het blijft droog en het wordt een aangename lentedag bij maxima rond 18 graden. Aan zee komt er tijdelijk mist (…) Het hele nieuwsbericht

Hout gestolen bij bedrijf

Vrijdag 29 maart 2019
Bij een bedrijf op de Industrieweg-Noord is een partij hout gestolen. De diefstal werd vandaag aan de politie gemeld.

Zalig lenteweer

Vrijdag 29 maart 2019
Oudsbergen - Zalig lenteweerZoomHet is volop genieten van de lente met heerlijke temperaturen en de bloesems die al volop ontpoppen. Ook morgen kunnen we nog vitamientjes opdoen met de lentezon.

Man (43) gewond bij botsing

Donderdag 28 maart 2019
Een 43-jarige man uit Oudsbergen is vanmorgen, even na 9 uur, gewond geraakt bij een botsing met drie auto's. Het ongeval gebeurde op de Schaffensesteenweg in Paal.

Reiniging carpoolparkings

Donderdag 28 maart 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal morgennacht tussen 20u en 6u de carpoolparkings in Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen reinigen. Andere carpoolparkings blijven open als alternatief. Deze werkzaamheden passen binnen de periodieke reiniging van de Limburgse carpoolparkings. Een gelijkaardige actie vorige week vrijdagnacht op de overige parkings leverde 2,1 ton veegvuil op. Om deze kuiswerken goed uit te kunnen voeren, dienen de parkings volledig leeg te zijn.

Zomertijd in het recyclagepark

Donderdag 28 maart 2019
Vanaf dinsdag 2 april is het recyclagepark van Limburg.net elke dag - behalve zaterdag - een uurtje langer open. Dat is te danken aan het zomeruur dat zaterdagnacht ingaat.
Het recyclagepark is dan elke dag open van 9u tot 12.30u en van 13 tot 17u, op donderdag tot 18u en op zaterdag tot 16u.

Herstructurering bij Bekaert

Donderdag 28 maart 2019
Oudsbergen - Herstructurering bij BekaertZoomDe staaldraadfabrikant sluit een fabriek en schrapt 281 jobs...  (Cartoon: Fobie)

Bib straks weer open

Donderdag 28 maart 2019
Vandaag om 17 uur gaat de bib in Meeuwen weer open, na een update van het bibsysteem. De bib in Opglabbeek is vandaag ook open vanaf 15.30 uur.
Sinds kort vinden er verkeerstellingen plaats in de omgeving van de N74 tussen Hasselt en Noord-Limburg. Vandaag wordt er ook met camera’s geteld. Zowel de intensiteit van de verkeersstromen als de herkomst en de bestemming van het verkeer zullen in kaart worden gebracht. Het is de eerste keer dat de tellingen zo gedetailleerd zullen zijn. Dat is nodig om het brede onderzoek dat momenteel loopt naar de Noord-Zuidverbinding te ondersteunen.
De Vlaamse regering riep de Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Croimans overleden

Woensdag 27 maart 2019
Oudsbergen - Jan Croimans overledenMaandag is de uit Reppel afkomstige Jan Croimans overleden, de echtgenoot van Fina Verslegers. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in het UitvaartCentrum Opglabbeek.

Man (21) gewond bij aanrijding

Woensdag 27 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oo de Westerring in Genk raakten gisterennamiddag twee auto's in een aanrijding betrokken. Een 21-jarige man uit Sint-Truiden werd daarbij gewond.

Geheimagenten in de wei?

Dinsdag 26 maart 2019
Oudsbergen - Geheimagenten in de wei?Zoom
De Vlaamse regering wil subsidies geven aan schapenhouders indien ze maatregelen nemen om hun dieren tegen de wolf te beschermen.  (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Vier auto's in aanrijding betrokkenOp de Genkerbaan raakten vanmorgen rond 7.40 uur vier auto's in een aanrijding betrokken. Een 54-jarige man uit Hechtel-Eksel en een 28-jarige vrouw uit Peer raakten daarbij gewond.
Op een bouwwerf aan het Sportplein zijn vier batterijen van een zendmast gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Vrouw (21) gewond bij botsing

Dinsdag 26 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeersongeval tussen twee auto's op de Broeder Arnoldstraat in Genk raakte een 21-jarige vrouw uit Genk gewond. Het ongeval gebeurde vanochtend rond 5.15 uur.

Bestuurder bekneld in auto

Dinsdag 26 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Hamonterweg en de Sportlaan in Bree botsten deze voormiddag rond 9.50 uur twee auto's. Eén bestuurder zat een tijdje gekneld en werd bevrijd door de brandweer. Een 18-jarige jongeman uit Dilsen-Stokkem raakte gewond.
Het is maar dat je 't weet
Trajectcontroles moeten in Duitsland verboden worden omdat ze ingaan tegen de bescherming van de privacy. Dat heeft de administratieve rechtbank ("Verwaltungsgericht") van het Duitse Hannover geoordeeld na klachten over het instellen van de eerste trajectcontrole van Duitsland over een afstand van 2 kilometer bij het plaatsje Laatzen. De rechtbank vindt het fotograferen en "koppelen" van nummerplaten illegaal.

Drugsdealer (28) aangehouden

Dinsdag 26 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
n de Boenerstraat in Sledderlo (Genk) is zondagmiddag een 28-jarige Genkenaar staande gehouden nadat hij een controle wilde ontvluchten. Hij had drugs op zak en ook een huiszoeking leverde resultaat op. De Genkenaar zat als passagier op een quad toen Politie CARMA tot controle wilde overgaan op het speelplein in de Boenerstraat. De man liep weg maar kon verderop tegengehouden worden. Hij had onder andere enkele zakjes met wiet bij zich en werd gearresteerd. De politie voerde meteen een huiszoeking uit in (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen draagt bijna 15.000 euro bij aan het project ‘Van Duin tot Boer’, waarin een educatief leerpakket over landbouw, natuur en landschap voor de scholen wordt uitgewerkt. “Lagere scholen die deelnemen aan het project ontvangen een educatief pakket dat een brug slaat tussen natuur, landschap en landbouw”, zegt Marco Goossens, schepen van Kinderen en Jongeren. “Kinderen leren zo zelf verbanden zien tussen wat de boer kweekt, zaait, plant en wat er uiteindelijk op ons bord (…) Het hele nieuwsbericht
Sinds de gemeenteraad van 25 maart draagt Oudsbergen de titel ‘pleegzorggemeente’. Oudsbergen engageert zich daarmee om pleegzorg in de gemeente mee bekend te maken. “Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek waren al pleegzorggemeenten sinds 2017. Op dit moment zijn er al 16 Oudsbergse gezinnen die zorg dragen voor kwetsbare kinderen en jongeren”, zegt Kurt Plessers, schepen van welzijn. “Om als kindvriendelijke gemeente dit beleid verder te zetten hebben we ook als Oudsbergen een overeenkomst met Pleegzorg Limburg gesloten.”

Overeenkomst met dierenasiel

Dinsdag 26 maart 2019
Oudsbergen heeft een overeenkomst gesloten met het dierenasiel van Genk. Het asiel zal gevonden en inbeslaggenomen dieren opvangen. “Als gemeente willen we een diervriendelijk beleid voeren. Dieren die rondzwerven of verwaarloosde dieren die in beslag worden genomen, moeten op een diervriendelijke manier opgevangen kunnen worden”, zegt Marco Goossens, schepen van dierenwelzijn. “Daarom hebben we een overeenkomst gesloten met het dierenasiel van Genk. Voor een bedrag van 8200 euro per jaar staan zij in voor de opvang van deze dieren”, zegt schepen Goossens.
Drie sportverenigingen kregen in totaal zo’n 35.000 euro aan investeringstoelagen. Voetbalclubs KSK Meeuwen en Nevok Gruitrode en de Landelijke Rijvereniging Meeuwen verbeteren er hun infrastructuur mee. De gemeenteraad keurde de investeringstoelagen aan drie sportverenigingen goed. In totaal gaat het om een bedrag van meer dan 35.000 euro, telkens goed voor een derde van de kosten”, zegt Ilse Wevers, schepen van Sport.“Het grootste gedeelte, zo’n 25.700 euro, gaat naar voetbalclub (…) Het hele nieuwsbericht

Liza Bancken overleden

Maandag 25 maart 2019
Oudsbergen - Liza Bancken overledenZaterdag is de uit Grote Brogel afkomstige Liza Bancken overleden, de weduwe van Jan Berben. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium W!itters aan de Lentestraat.

Subsidies voor bescherming vee

Maandag 25 maart 2019
Oudsbergen - Subsidies voor bescherming veeZoomVlaanderen gaat 80 procent terugbetalen van de investeringen die boeren doen om hun vee tegen wolven te beschermen. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) vandaag bekend gemaakt. Het gaat om gemeenten in Limburg en Antwerpen. “Veehouders die hun omheining uitrusten met wolvenwerende infrastructuur, zullen die investering voor 80 procent terugkrijgen. Zo hopen we enerzijds de schade te beperken en anderzijds de wolf weer zijn natuurlijke gedrag aan te leren zodat hij niet langer op schapen gaat jagen", zegt de minister. Het Agentschap Natuur en Bos heeft ook een filmpje gemaakt over hoe je best een afrastering plaatst.

Inbraak in loods

Maandag 25 maart 2019
Op de Weg naar Bree in Opglabbeek is vandaag een inbraak in een loods vastgesteld. Er werd een machine gestolen.
Oudsbergen - Nieuwe lerarenopleidingen aan UHasseltVanaf september start aan UHasselt de lerarenopleiding in de domeinen gezondheidswetenschappen, economie, ontwerpwetenschappen en wetenschap & technologie. Zowel (academische bachelor)studenten als personen die al een masterdiploma behaald hebben, kunnen deze lerarenopleiding volgen. Ze wordt gegeven in samenwerking met KU Leuven. Meer info

Vermiste vrouw aangetroffen

Maandag 25 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
De 82-jarige vrouw Elza Swennen uit Bree die sinds zondag vermist werd, is deze voormiddag aangetroffenn in Lanklaar. Ze is voor nazicht overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw was in de namiddag thuis met de fiets vertrokken en niet teruggekeerd. De eerste opzoekingen behaalden geen resultaat. Deze voormiddag liep bij de politie een melding binnen van wandelaars die een verwarde vrouw aangetroffen hadden in de Koppelstraat in Lanklaar. Op dat moment zou net een grote zoekactie van start gaan.
Vorig jaar zijn er 43 personen omgekomen bij verkeersongevallen in Limburg. In 2017 waren er dat 26. Het aantal ongevallen met gewonden steeg vorig jaar met 8,5 procent.

Jaak Vanderstegen overleden

Maandag 25 maart 2019
Oudsbergen - Jaak Vanderstegen overledenVrijdag is Jaak Vanderstegen overleden, de vriend van Miet Vandenboer. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.

Openbare verkoping: bouwgronden

Maandag 25 maart 2019
Morgennamiddag worden in café "In the Mood" vijf percelen bouwgrond en één achterliggend perceel grond openbaar verkocht. De gronden liggen in de Beemdstraat naast huisnummer 70 en variëren in grootte van 04a82ca tot 06a08ca en in inzetprijs van 80.000 tot 88.000 euro.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Kabel gespannen op mountainbikerouteZoomTwee mountainbikers die zaterdag rond 12.45 uur de mountainbikeroute in Opoeteren reden stelden vast dat er een stalen kabel gespannen werd in een afdaling tussen de Jonkersweg en de Eggestraat . De route gaat daar bergaf en de moutainbikers halen daar altijd snelheid. Ze hebben de draad op tijd opgemerkt. Eén van hen is wel gevallen. Heeft iemand iets gezien of is er nog kennis van dergelijke feiten, graag bericht via info[!]politie-maasland.be. (foto politie Maasland)

Juwelen en cash geld weg

Zondag 24 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een huis aan de Keistraat in Genk. De buit bestaat uit juwelen en cash geld.

Auto van de baan

Zondag 24 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk is een auto van de baan geraakt. Een 20-jarige man uit Hoeselt raakte daarbij gewond.
Oudsbergen - Meeuwen klopt LHVV en is kampioenKSK Meeuwen heeft vandaag Lindel-Hoeven VV verslagen met 1-3 en is kampioen. Ellikom verloor met dezelfde cijfers van Voorshoven. Kabouters Opglabbeek verloor met 2-0 van Boorsem Sport. Wijshagen speelde thuis 1-1 gelijk tegen Boorsem Sport. Nevok Gruitrode won met 1-3 in Stokkem.
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen verslaat ZutendaalIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen met 2-0 van Zutendaal gewonnen. Meeuwen staat vijfde in de stand.
Het is maar dat je 't weet
Werp kassabonnetjes niet bij het oud papier, meldt het Duitse tv-programma "ARD Buffet". Zulke bonnetjes bestaan uit thermopapier, waarin het schadelijke chemisch product Bisphenol A (BPA) zit. Dat BPA kan van het thermopapier loskomen en bij het recyclen in andere produkten geraken, bijvoorbeeld in toiletpapier dat uit gerecycleerd papier is gemaakt. Dan komt het BPA in het grondwater terecht, en vermits het werkt zoals een hormoon kan het vissen en schaaldieren aantasten. Een kassabonnetje vastnemen is dan weer onschadelijk. Vanaf 2020 laat de EU alleen nog thermopapier met een BPA-gehalte van 0,02% toe.

Daar komen de berkenpollen

Zondag 24 maart 2019
Door de voor de tijd van het jaar zeer hoge temperaturen in februari en maart komen de eerste berkenbomen al in bloei, meldt Nature Today. Daarmee gaat 2019 de boeken in als een vroeg berkenhooikoortsseizoen. Door aanhoudende zonneschijn en hoge temperaturen zal de komende week de berkenpollenconcentratie op gaan lopen. Patiënten gevoelig voor berkenpollen moeten tot begin mei rekening houden met hooikoortsklachten.
De start van de bloei van de berken is niet recordvroeg, maar 2019 kan (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - De vooruitgang staat niet stil!Zoom                                                                 (Cartoon Fobie)

Louwel klopt Lanaken

Zaterdag 23 maart 2019
Oudsbergen - Louwel klopt LanakenEendracht Louwel heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Lanaken VV. Uitslag: 4-2.

Bèr Hoogmartens overleden

Zaterdag 23 maart 2019
Oudsbergen - Bèr Hoogmartens overleden
Donderdag is Bèr Hoogmartens overleden. Hij was 99 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Fietsen door de bomen

Vrijdag 22 maart 2019
Oudsbergen - Fietsen door de bomenZoomIn de buurt van knooppunt 272 van het fietsroutenetwerk wordt in het bos van Bosland momenteel gewerkt aan de constructie "Fietsen door de Bomen", een iconische fietsbrug die bezoekers laat fietsen tussen de kruinen van de bomen. De innovatieve fietsbeleving kadert in de strategie om een extra belevingslaag op het Limburgse fietsroutenetwerk te leggen. 
De fietsbrug, een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter, stijgt geleidelijk (3 à 4%) tot 10 meter hoogte. Het wordt een iconische, strakke brug van ongeveer 700 meter lang. Het is de bedoeling dat ze nog voor de zomer in gebruik wordt genomen.
Fietsen door de bomenFietsen door de bomenFietsen door de bomen
Fietsen door de bomen
Zoom

Twee vrouwen gewond bij botsing

Vrijdag 22 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend raakten twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken op Terboekt in Genk. Twee vrouwen van 27 en 28 jaar uit Zutendaal en Lanaken werden daarbij gewond.

Zwaar vervoer gecontroleerd

Vrijdag 22 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA voerde vandaag  tussen 6 en 14 uur een gecoördineerde controleactie uit, in samenwerking met de dienst TSW Vervoer en de Wegeninspectie. Bij het kruispunt van de Henry Fordlaan en de Westerring in Genk 31 vrachtwagens gecontroleerd. In totaal is er een bedrag geïnd van 12.502 euro. 16 vrachtwagens waren niet in orde. De belangrijkste overtredingen waren: overladen vrachtwagens, ladingzekering en technische eisen niet in orde, bestuurder heeft geen geldig rijbewijs, tachograaf, transport niet in orde met regelgeving gevaarlijke stoffen.

62 kilo wiet in beslag genomen

Vrijdag 22 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA viel afgelopen dinsdag binnen op twee adressen in Bree en Maaseik en vond er onder andere een wietplantage, 62 kg cannabis en 30.000 euro. Drie personen zijn ter plaatse in de boeien geslagen. De huiszoekingen vonden plaats in het kader van een lopend onderzoek naar handel in verdovende middelen. Dinsdag omstreeks 16u30 vielen de speurders binnen in een woning in de Kanaallaan in Bree. Twee mannen met de Albanese nationaliteit trachtten via de achterzijde van de woning te vluchten en (…) Het hele nieuwsbericht

Meer groene wagens bij CARMA

Vrijdag 22 maart 2019
Oudsbergen - Meer groene wagens bij CARMAZoom
Politiezone CARMA gaat verder met de vergroening van haar wagenpark. De politie neemt vier nieuwe dienstvoertuigen op CNG (compressed natural gas) in gebruik. In het totaal beschikt de zone nu over elf milieuvriendelijke wagens. Bij de vervanging van oudere voertuigen kiest Politie CARMA zoveel mogelijk voor milieuvriendelijke alternatieven. Vier gloednieuwe CNG-wagens zijn intussen afgewerkt tot gemarkeerd politievoertuig en zijn klaar voor gebruik. Het gaat om vier Volkswagen Caddy’s die door de wijkpolitie in dienst worden genomen.

Geld en juwelen gestolen

Donderdag 21 maart 2019
In een woning op de Jonkersblook in Genk is gisterenavond ingebroken. Onbekenden gingen er aan de haal met geld en juwelen.

'Zeeslag' in Antwerpen

Woensdag 20 maart 2019
Oudsbergen - 'Zeeslag' in AntwerpenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Bezoek het GRM met je klas

Woensdag 20 maart 2019
Ben je leerkracht en wil je graag dit schooljaar met je klas nog een bezoek brengen aan het mooie Gallo-Romeins Museum in Tongeren? Van 29 april tot en met 27 mei opent het museum ook elke maandag de deuren voor scholen. Meer info
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Wietgebruik kan psychoses opleverenMensen die dagelijks cannabis gebruiken, maken drie keer meer kans op een psychose dan mensen die nooit wiet roken. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in Brazilië en op 11 locaties in Europa - onder meer in Amsterdam, Londen en Parijs. De actieve stof in cannabis, THC of delta-9-tetrahydrocannabinol, kan hallucinaties, waanbeelden en paranoia veroorzaken. De studie is vandaag gepubliceerd in The Lancet Psychiatry Journal.

Fietsers botsen

Woensdag 20 maart 2019
Op de Oudsbergerweg botsten vanmiddag rond 12.30 uur twee fietsers. Eén van hen, een 41-jarige uit de gemeente, raakte gewond.
Oudsbergen - Staking in het basisonderwijs vandaag...Zoom...maar er was opvang voorzien.               (Cartoon: Fobie) 

Carpoolparkings worden gereinigd

Woensdag 20 maart 2019
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vrijdagnacht de carpoolparkings in Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de reinigingsacties in 2018 werden op de verschillende Limburgse parkings bijna 14 ton veegvuil opgeruimd.  

Diefstal van vogels bestraft

Woensdag 20 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
De rechtbank veroordeelde vandaag een zestiger voor de diefstal van vogels in vogelkwekerij Het Veldhof in Bocholt. Hij kreeg acht maanden cel en een boete van 800 euro. Aan de benadeelde moet hij alvast 5.000 euro schadevergoeding betalen.PG)
Oudsbergen - Zware straf gevorderd voor drugsbezitHet Openbaar Ministerie heeft 20 maanden celstraf en een boete van 8.000 euro gevorderd tegen een voormalige onthaalmoeder uit Meeuwen-Gruitrode wegens drugsbezit. De verdediging drong aan op een voorwaardelijke straf. De rechter maakt de uitspraak op 10 april bekend. (PG).

Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht

Woensdag 20 maart 2019
Oudsbergen - Nieuw vuurwerkdecreet in aantochtZoomSamen met enkele parlementsleden van verschillende partijen heeft Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts een akkoord bereikt over een nieuwe regelgeving inzake vuurwerk. Vandaag is vuurwerk altijd en overal toegelaten, tenzij het lokale gemeentebestuur er anders over beslist. Die logica wordt omgedraaid. Zo kan ook heel wat dierenleed vermeden worden, zegt de minister.
Er bestaat op dit moment in Vlaanderen geen algemene regel voor het gebruik van vuurwerk of voetzoekers. In principe mag (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Corstjens overleden

Woensdag 20 maart 2019
Oudsbergen - Jeanne Corstjens overledenZondag is Jeanne Corstjens overleden. Zij was 90 jaar. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Gruitrode waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats op de begraafplaats van Gruitrode.
Kort nieuws van bij de buren
In een huis aan de Kanaalstraat in Bree is vandaag een wietplantage ontdekt. Er zijn twee arrestaties verricht. De civiele bescherming heeft de plantage ontmanteld.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk is een 56-jarige vrouw gewond geraakt toen zij met haar scootmobiel tegen een verzinkbare paal reed. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 10.45 uur.

Verkeer in de knoop

Dinsdag 19 maart 2019
Oudsbergen - Verkeer in de knoopVanmorgen rond 7.30 uur raakten twee auto's tijdens de ochtendspits in een aanrijding betrokken op de Grote Baan in Helchteren. Daarbij viel één gewonde: één 36-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren. Door het ongeval was het lang aanschuiven geblazen in de richting van Hasselt.

Mobiele flitspaal op E314

Dinsdag 19 maart 2019
Vanaf vandaag staat er een mobiele flitspaal op de E314 aan de werkzaamheden ter hoogte van Heusden-Zolder. Al het verkeer moet daar aan één kant van de snelweg op 2x2 versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur.
Uit recente (algemene) metingen blijkt dat 40% van de bestuurders te snel rijden aan wegenwerken. Dat is niet alleen gevaarlijk voor zichzelf en het andere verkeer, maar men brengt vooral de arbeiders in gevaar. Daarom wordt nu voor minstens een week een flitspaal gezet in de buurt van Terlamen. Het Agentschap Wegen en Verkeer communiceert vooraf in de hoop op die manier al de snelheid naar beneden te krijgen. Na een week wordt de situatie opnieuw bekeken.

Seaking nam afscheid

Dinsdag 19 maart 2019
Oudsbergen - Seaking nam afscheidZoomDeze week wordt bij Defensie afscheid genomen van de Seaking-helikopter. Die maakt dezer dagen nog een afscheidstour en blijft dan definitief aan de grond; hij is vervangen door de NH-90. De Seaking is vooral gekend vanwege de reddingsopdrachten op zee; ook in de tv-serie "Windkracht 10" was hij vaak te zien. Af en toe werd de helikopter ook ingeschakeld voor medische transporten in het binnenland.
Vanmiddag kwam het toestel voor de laatste keer naar de vliegbasis van Kleine Brogel. Bij het vertrek werd er nog één keer over de spotters corner gevlogen (foto).
Seaking nam afscheidSeaking nam afscheid
Seaking nam afscheidSeaking nam afscheid
Zoom

Motorrijdster omgekomen

Dinsdag 19 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een motorrijdster uit Genk is gisteren verongelukt in het Spaanse Agost. Zij belandde er met haar motor in de vangrails.

Torenhaan van kerk gehaald

Dinsdag 19 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen is de torenhaan van de parochiekerk van Opoeteren gehaald. Tijdens het recente stormweer was de stabiliteit van de haan in het gedrang geraakt.

Jeanne Evens overleden

Dinsdag 19 maart 2019
Oudsbergen - Jeanne Evens overledenZondag is de uit Opglabbeek afkomstige Jeanne Evens overleden, de weduwe van de in 1990 overleden Albert Jansen. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

'Fietsen in en om Limburg 2019'

Maandag 18 maart 2019
Oudsbergen - 'Fietsen in en om Limburg 2019'ZoomVanmiddag stelden Dirk Van Bun en Leo Swinnen onder grote belangstelling de nieuwe editie van de fietsgids voor. De nieuwe gids bestaat uit 43 prachtige fietstochten met 85 stopplaatsen doorheen heel Limburg. Leuk nieuwtje in deze editie is ‘fietsen door de bomen’: vier mooie fietstochten die vertrekken vanuit de Boslandgemeenten Lommel, Pelt, Peer en Hechtel-Eksel. Het is zeker de moeite waard om één van deze tochten uit te testen en onderweg even uit te rusten op één van de vele stopplaatsen. Momenteel zijn de gidsen reeds te verkrijgen bij de toeristische diensten van de deelnemende gemeenten. In de loop van deze week zullen ook alle stopplaatsen voorzien worden van gidsen. Kijk op de website van Tips voor Fietsers en ontdek waar je de gidsen kan verkrijgen.

Peter Jacobs overleden

Maandag 18 maart 2019
Oudsbergen - Peter Jacobs overledenVrijdag is Peter Jacobs overleden, de echtgenoot van Sabine Olaerts. Hij was 44 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Opglabbeek waarna gelegenheid tot groeten in UitvaartCentrumOpglabbeek.

Door Kelchtermans overleden

Maandag 18 maart 2019
Oudsbergen - Door Kelchtermans overledenGisteren is Door Kelchtermans overleden. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan  de Lentestraat.

Mieke Hendriks overleden

Maandag 18 maart 2019
Oudsbergen - Mieke Hendriks overledenIn WZC Ter Meeuwen in Meeuwen is gisteren Mieke Hendriks overleden, de weduwe van Jan Van Dael. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.
Kort nieuws van bij de buren
Op 't Hasseltkiezel in Bree zijn batterijen van een hoogspanningsmast gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Dronken vrouw op straat

Maandag 18 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie Maasland kreeg gisteren bij klaarlichte dag melding van moeilijkheden met een dronken persoon in de Fortstraat in Opoeteren. De agenten hebben de 46-jarige vrouw naar huis gebracht en haar zoon verwittigd.

Twintig priesters overleden

Zondag 17 maart 2019
Vorig jaar zijn 20 priesters overleden die werkzaam waren in het bisdom Hasselt. Onder hen Frans Smeets,erepastoor van Wijchmaal; Jos Calsius, erepastoor van Meeuwen-Gruitrode; Georges Peeters, erepastoor van Herstappe en Lauw en Rik Plessers, erepastoor van Piringen en Widooie.

Gruitrode verliest van Reppel

Zondag 17 maart 2019
Oudsbergen - Gruitrode verliest van ReppelNevok Gruitrode heeft vandaag thuis met 1-3 verloren van RC Reppel. Heidebloem Wijshagen verloor met 2-0 in Voorshoven. Sporting Ellikom behaalde een 3-4 overwinning op het veld van Zutendaal B. Eendracht Louwel is vandaag gaan winnen bij Opoeteren. Uitslag: 1-2. Kabouters Opglabbeek won met 1-6 op het veld van Grimbie 69.
Oudsbergen - KSK Meeuwen verslaat KFC Hamont 99KSK Meeuwen heeft vanavond KFC Hamont 99 verslagen. Uitslag: 2-0.
In Genk heeft CD&V-Limburg vandaag de verkiezingslijsten voorgesteld. De Vlaamse lijst wordt getrokken door Lode Ceyssens van Oudsbergen. Daarna volgen Vera Jans (Lanaken), An Christiaens (Tongeren), Tom Cox (Hasselt), Yasin Gül (Heusden-Zolder), Ellen Bours (Dilsen-Stokkem), Ingrid Kempeneers (Sint-Truiden), Raf Drieskens (Pelt), Luc Wouters (Lummen), Miet Jorissen (Kortessem), Marleen Kauffmann (Leopoldsburg), William Nijssen (Voeren), Tanja Imbornone (Maasmechelen), Sigrid Cornelissen (Peer), Johan Sauwens (Bilzen) en Jo Vandeurzen (Genk). Eerste opvolger is Jo Brouns (Kinrooi).
Op de eerste plaats van de federale lijst staat Wouter Beke (Leopoldsburg). Dan volgen Farih Nawal (Genk), Raf Terwingen (Maasmechelen), Mark Vos (Riemst), Evelyne Stassen (Tongeren), Thomas Vints (Beringen), Ilse Wevers (Oudsbergen), Dries Deferm (Nieuwerkerken), Anita Meerten (Kinrooi), Liesbeth Van der Auwera (Bree), Bob Nijs (Lommel), Veerle Heeren (Sint-Truiden). Eerste opvolger is Steven Matheï (Peer).

Anna Hendrix overleden

Zaterdag 16 maart 2019
Oudsbergen - Anna Hendrix overledenDonderdag is Anna Hendrikx overleden, de weduwe van Albert Corstjens. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Gewapende overval op winkel

Vrijdag 15 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een gewapende man viel gisterenavond rond 17.45 uur een winkel aan de Hasseltweg in Genk binnen. Hij bedreigde de 23-jarige kassierster en eiste het geld uit de kassa. Bij de overval raakte niemand gewond.

Horloges gestolen

Vrijdag 15 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is vandaag ingebroken in een woning aan de Nieuwstraat in Genk. Er zijn enkele horloges gestolen.
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 10.45 uur is een auto tegen een verlichtingspaal beland op de Bevrijdingslaan in As. Een 71-jarige man uit As raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Woensdag werd in een chalet in Rochefort, Dinant, een 33-jarige Genkenaar dood aangetroffen. De man bleek met geweld om het leven te zijn gebracht. Er werden dan drie verdachten voorgeleid en aangehouden. Het gaat om twee mannen van 25 en 21 uit Genk en één man van 22 uit Peer. Vandaag heeft de Raadkamer deze aanhoudingen evestigd. De concrete aanleiding voor de feiten en het precieze verloop ervan zijn op dit ogenblik nog niet duidelijk. Wel is uit de autopsie gebleken dat het slachtoffer met zwaar geweld om het leven werd gebracht.

Verzet tegen de storm

Donderdag 14 maart 2019
Oudsbergen - Verzet tegen de stormZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Man (33) dood aangetroffen

Donderdag 14 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is in een chalet in Rochefort, Dinant een 33-jarige Genkenaar dood aangetroffen. De man is met geweld om het leven gebracht. Drie verdachte twintigers uit het Limburgse verschenen op vordering van het parket Limburg voor de onderzoeksrechter te Tongeren, die besloot hen aan te houden. Vrijdag  verschijnen ze voor de Raadkamer in Tongeren ter bevestiging van de hechtenis.

Michel Taens overleden

Donderdag 14 maart 2019
Oudsbergen - Michel Taens overledenIn WZC Kloosterhof in Meeuwen is gisteren de uit Peer afkomstige Michel Taens overleden, de weduwnaar van Philomena Verpoorten. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken in Peer.

Veel schade bij woningbrand

Donderdag 14 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend ontstond brand in een bergruimte van een woning aan de Gielisdries in Genk. De brand heeft veel schade veroorzaakt. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Jan Vandyck overleden

Woensdag 13 maart 2019
Oudsbergen - Jan Vandyck overledenGisteren is de uit Meeuwen afkomstige Jan Vandyck overleden, de weduwnaar van Mien Scheelen. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Boom valt op rijdende auto

Woensdag 13 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een dertiger die met zijn auto op de Dilserweg in Opoeteren reed heeft vandaag een boom op de mortorkap van zijn auto gekregen. Hij bleef ongedeerd. De brandweer heeft de boom van de rijbaan verwijderd.

Stevige buien

Woensdag 13 maart 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Stevige buienIn een strakke noordwestelijke hoogtestroming wordt aanhoudend vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken gestuurd. Alvast tot en met het weekend blijven de neerslagkansen bijzonder hoog. Op korte termijn staat er ook een strakke wind met stevige rukwinden. Na het weekend bouwt een hogedrukgebied vanuit het westen op over onze streken en lijkt er een einde te komen aan het wisselvallige en natte weer. 
Vandaag trekken stevige regenbuien over onze streken met kans op onweer en hagel, (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Loenders overleden

Woensdag 13 maart 2019
Gisteren is de uit Eksel afkomstige Theo Loenders overleden, de weduwnaar van Bertha Kelchtermans. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Pol Limerkens overleden

Woensdag 13 maart 2019
Oudsbergen - Pol Limerkens overledenOp 8 maart overleed de uit Meeuwen afkomstige Pol Limerkens, de echtgenoot van Ida Crijns. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Netje Hendrix overleden

Woensdag 13 maart 2019
Oudsbergen - Netje Hendrix overledenMaandag is de uit Peer afkomstige Netje Hendrix overleden, de weduwe van de in 2007 overleden Harrie Baeten.  Zij was 94 jaar.  Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Pater Louis Moors overleden

Woensdag 13 maart 2019
Oudsbergen - Pater Louis Moors overledenOp 9 maart overleed de uit Opglabbeek afkomstige pater Louis Moors overleden. Hij was 91 jaar en werd op 20 maart 1955 priester gewijd. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de Montfortkapel in Rotselaar.

Nieuwe bvba: Vanduffel Invest

Dinsdag 12 maart 2019
Hugo Vanduffel en Annie Franssen, beiden uit Peer, Marijke Vanduffel uit Oudsbergen, Roel Vanduffel uit Antwerpen en Raf Vanduffel uit Pelt hebben de bvba Vanduffel Invest opgericht met zetel aan de Groenstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop, beheer, belegging, uitbating, huur en verhuur van roerende en onroerende goederen in binnen- en buitenland.

Chain Reaction failliet

Dinsdag 12 maart 2019
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft Chain Reaction gevestigd aan de Molenweg in Oudsbergen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 11 april ingediend worden.

Woensdagnacht werken op E314

Dinsdag 12 maart 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert woensdagavond vanaf 20u asfaltherstellingen uit op de E314 in de richting van Leuven ter hoogte van de afrit 29 Houthalen-Helchteren. Het verkeer zal er plaatselijk over één rijstrook moeten. De afrit blijft steeds bereikbaar.
Kort nieuws van bij de buren
In een restaurant op de Europalaan in Genk maakten inbrekers maandag geld, alcohol en een camera buit. Er is ook ingebroken in de kelderruimtes van een appartementgebouw op de Hooiweg. Daar werden onder andere een stoomglazenwasser, een fiets, een rugzak, een elektrisch verwarmingstoestel en een dvdspeler gestolen. Deze inbraak is vandaag vastgesteld.

Voetgangster (50) gewond

Dinsdag 12 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 9 uur raakten op de Welzijnscampus in Genk een auto en een 50-jarige voetgangster uit Genk in een aanrijding betrokken. De voetgangster werd daarbij gewond.

Brandstofdief veroordeeld

Dinsdag 12 maart 2019
Oudsbergen - Brandstofdief veroordeeldEen veertiger heeft van de rechter 24 maanden cel, waarvan de helft met uitstel, en een boete van 800 euro gekregen omdat hij brandstof stal uit auto's. De man sloeg zo'n 40 keer toe, onder meer toe in Beringen, Houthalen-Helchteren en Meeuwen-Gruitrode. (PG)
Kort nieuws van bij de buren
In het centrum van Opoeteren dreigt de 300 kilo wegende kerkhaan als gevolg van de recente storm van de toren van de parochiekerk te vallen. Daarom is uit veiligheidsoverwegingen beslist de kerk tijdelijk te sluiten.

Help Sofie!

Maandag 11 maart 2019
VRT-journaliste Sofie Vaes is voor een reportage over de NMBS en de stiptheidscijfers van de spoorwegmaatschappij op zoek naar pendelaars die gedurende een bepaalde periode hun vertragingen willen bijhouden. Help Sofie! Wie wil meedoen kan mailen naar sofie.vaes[!]vrt.be.

Inbraak in container

Maandag 11 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Sint-Jacobsstraat in Bree is ingebroken in een werfcontainer. Er zijn werkmaterialen gestolen.

Geschenken voor de goden

Maandag 11 maart 2019
Met de groeten van Patrick
Oudsbergen - Geschenken voor de godenZoomLimburger Patrick Jacobs woont al 7 jaar in Thailand, in Hua Hin, 230 km ten zuiden van Bangkok. Een kuststad waar de vorige koning zo graag verbleef. En hij maakt prachtige foto's. We zijn blij dat we ze regelmatig mogen plaatsen! Wat u op bijgaande foto ziet - u moet er echt eens op klikken - is de boeg van een kleine boot, versierd met giften om bescherming en gunsten te vragen aan de zeegoden en de geesten. Meestal bestaan die giften uit geld, bladgoud, een persoonlijk geschenk, bloemen, (…) Het hele nieuwsbericht
Tien jaar lang al gaan de dienst gezinspastoraal en het Centrum voor Christelijk Vormingswerk (CCV) van het bisdom Hasselt mee op weg met echtgescheidenen en bieden hen een omgeving die rouwen toelaat. In 2009 startte de dienst parochiecatechese en gezinspastoraal met de werking voor  echtgescheidenen. Een jaar later was de eerste ontmoetingsgroep in samenwerking met het CCV een feit. De formule slaat aan.  “Mensen zijn vaak verwonderd over dit aanbod. Ze verwachten immers niet dat wij als (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Zuster Godelieve Reyskens overledenOp 7 maart is de uit Opglabbeek afkomstige zuster Godelieve Reyskens overleden. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Herk-de-Stad.

Geld en juwelen ontvreemd

Zondag 10 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Geld en juwelen: dat is de buit van een inbraak in een woning in Erwtblook in Genk.

Man (51) gewond bij botsing

Zondag 10 maart 2019
Op het kruispunt van de Henry Fordlaan en de Westerring in Genk botsten gisterenmiddag twee voertuigen. Een 51-jarige man uit Lanaken raakte daarbij gewond.

Vrouw (39) gewond bij ongeval

Zondag 10 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bevrijdingslaan in As kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's. Een 39-jarige vrouw uit As is daarbij gewond geraakt.

Hondenbezitters: oppassen

Zondag 10 maart 2019
Grensgevallen
In de omgeving van het Duitse Niederkrüchten, niet ver van Roermond, zijn er vossen gevonden met de ziekte van Carré. Die virusinfectie kan bij honden hersenvliesontsteking veroorzaken en is vaak dodelijk. Besmette dieren krijgen eerst koorts en een loopneus, gaan hoesten en krijgen longontsteking. Na maag- en darmproblemen wordt dan het zenuwstelsel aangetast. Dat manifesteert zich bij honden door spier- en stuiptrekkingen, verlamming en uiteindelijk de dood. Een hond kan ook via indirect contact besmet raken, door bijvoorbeeld te spelen met een tak waar eerder een besmette vos op geniesd heeft. Een dierenarts uit Echt, niet ver van Maaseik, heeft via Facebook hondenbezitters gewaarschuwd.
Er komen financiële middelen voor schapenhouders die hun dieren willen beschermen tegen de wolven. Dat laat Vlaams minister van Landbouw Koen Van den Heuvel weten. De wolven August en Naya hebben in 2019 al vier aanvallen gedaan op Limburgse schapen. Het gros van de schapenweides is dan ook niet afdoende afgemaakt om de wolven buiten te houden. (Bron: TVL)

Meeuwen verslaat Anadol

Zondag 10 maart 2019
Oudsbergen - Meeuwen verslaat AnadolKSK Meeuwen is gaan winnen bij Anadol. Uitslag: 1-2. Ook Heidebloem Wijshagen won: het versloeg Zutendaal VV B met 6-0. De wedstrijd tussen Calcio Genk en Kabouters Opglabbeek werd omwille van het slechte weer uitgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
In de Kanaallaan in Bree waaiden deze namiddag enkele zonnepanelen van een dak. In de Kempstraat viel een boom op een huis. De stroomkabels werden door de val losgerukt.
Door de felle wind is het treinverkeer verstoord, meldt de NMBS. In Antwerpen-Centraal is het onderbroken en in Oost- en West-Vlaanderen rijden er voorlopig geen treinen. Wie toch met de trein wil reizen, kan best even via www.belgiantrain.be kijken hoever hij geraakt. UPDATE Het station Antwerpen-Centraal werd ontruimd omdat een naastgelegen gebouw op instorten bleek te staan.
Het spoornet wordt vanavond gecontroleerd op schade door het stormweer. Dat melden spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spoorwegmaatschappij NMBS. Er wordt extra personeel ingezet voor verkenningen en controles, maar de werkomstandigheden zijn moeilijk, laat Infrabel weten. Later zondagavond moet er meer zicht zijn op de schade die de storm veroorzaakt heeft.

Gisteren was Barbie jarig

Zondag 10 maart 2019
Oudsbergen - Gisteren was Barbie jarigZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Nicola Philippaerts tweede in DohaZoomNicola Philippaerts en H&M Chilli Willi (foto) blijven in goede doen in Doha. Nadat ze vorig weekend derde werden in de openingswedstrijd van de Longines Global Champions Tour eindigden ze vandaag tweede in de CSI 5* van het Concours Hippique International Al Shaqab. De zege was voor Pieter Devos (Espoir).
Oudsbergen - Zaalvoetbal: gelijkspel voor MeeuwenIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen 4-4 /b> gelijk gespeeld tegen leider United Beverlo. Meeuwen staat vijfde in de stand.

Monsterscore voor Louwel

Zaterdag 9 maart 2019
Oudsbergen - Monsterscore voor LouwelLouwel heeft Genk VV verslagen met 8-2. Sporting Ellikom verloor in Veldwezelt met 3-1. Nevok Gruitrode kwam bij Paal-Tervant A niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Jos Emmers overleden

Zaterdag 9 maart 2019
Oudsbergen - Jos Emmers overleden
Donderdag is Jos Emmers overleden, de echtgenoot van Liza Boonen. Hij was 79 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers, Achelpoort 6 in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Nieuwe bvba: FS Immo

Vrijdag 8 maart 2019
De bvba U.T Consulting uit Diepenbeek heeft de bvba FS Immo opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Industrieweg-Noord.

Verkeersongeval in Kruisstraat

Vrijdag 8 maart 2019
Deze namiddag raakten een auto en een fietser in een aanrijding betrokken in de Kruisstraat in Opglabbeek. De fietser werd daarbij lichtgewond.
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Wanneer wordt een ziekte een handicap?“Neem uw tijd en herstel volledig. We zullen onze plan wel trekken”, drukte de directie van een kunsthandel één van haar verkoopsters op het hart, toen ze te maken kreeg met lymfeklierkanker. Tien dagen later wierf de directie een nieuwe verkoopster aan.
Op advies van de ziekenfondsarts nam de uitgevallen verkoopster een kleine twee jaar later contact op met haar winkelverantwoordelijke om een geleidelijke werkhervatting aan te kaarten. Twaalf dagen later kreeg zij prompt haar opzeg. (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met auto

Vrijdag 8 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Neeroeterenstraat in Opoeteren is een auto gestolen. Het betreft een donkergrijze Ford.

Bromfiets gestolen uit garage

Vrijdag 8 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit een gemeenschappelijke garage aan de Witte Torenwal in Bree is een bromfiets gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Chauffeur slaat op de vlucht

Vrijdag 8 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Chauffeur slaat op de vluchtDonderdagnamiddag is een 37-jarige man uit Genk uit het verkeer gehaald omwille van onverantwoord rijgedrag. De man bleek bovendien geseind te staan. De politie merkte rond 16 uur aan de rotonde van de Evence Coppéelaan en de Vennestraat in Genk een bestuurder op die te snel reed en gevaarlijke manoeuvres maakte. De politie zette de achtervolging in en maande de bestuurder aan om te stoppen. De man trachtte eerst nog te ontkomen, maar hield even later dan toch halt in een woonwijk in de buurt van de (…) Het hele nieuwsbericht

Haal een kip in huis

Vrijdag 8 maart 2019
Ook dit jaar organiseert Limburg.net een Kippenactie. Je kan met een bon enkele kippen gaan afhalen bij een tuincentrum of dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt. Meer info.
Oudsbergen - Internationale vrouwendag vandaag!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
In 2018 lieten 57 mensen het leven op de Limburgse wegen. Dat zijn er bijna dubbel zoveel als in 2017, toen er in Limburg 33 doden vielen. Opvallend dit jaar is dat 11 van die verkeersdoden motorrijders zijn. In 2017 was dat geen enkele.

Man steekt zoon in buik

Donderdag 7 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Man steekt zoon in buikOp het betichtenbankje moest vandaag een 64-jarige man uit Bree plaatsnemen. De man wordt vervolgd omdat hij zijn zoon met een mes in de buik stak. Het Openbaar ministerie vorderde zeven jaar opsluiting. Begin april wordt er vonnis geveld. (PG)

Gitaar en juwelen gestolen

Donderdag 7 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Biegrachtstraat in Genk is afgelopen nacht ingebroken. De dieven gingen aan de haal met een gitaar, geld en een cameralens. In een woning op de Gracht is ook ingebroken. Daar zijn juwelen en geld gestolen.

Bekneld in bestelwagen

Donderdag 7 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 13.15 uur is op de Oosterring in Genk een bestelwagen tegen een vrachtwagen gereden. De bestuurder, een 42-jarige man uit Genk, zat bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. De man raakte gewond maar verkeerde niet in levensgevaar.
Oudsbergen - Niet blij met afgelasten GOAT-festivalZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Wolven jagen samen

Donderdag 7 maart 2019
Tijdens de krokusvakantie zijn in het genetisch laboratorium van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) de uitstrijkjes onderzocht van vier incidenten in Limburg waarbij een of meerdere schapen werden doodgebeten. De vier bijtincidenten gebeurden in het wolvengebied van het wolvenkoppel Naya en August. Uit onderzoek blijkt dat beide wolven samen jagen. (Bron: TVL)

Meentje Maes overleden

Donderdag 7 maart 2019
Oudsbergen - Meentje Maes overledenZondag is Meentje Maes overleden, de weduwe van René Gerits. Zij was 99 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Opglabbeek. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het UitvaartCentrumOPglabbeek.
Simon Vanheeswijck verlaat Reppel. Hij zal de kleuren verdedigen van Louwel.

Nieuwe bvba: De Witte Vleugel

Woensdag 6 maart 2019
Daisy Gielen en Kim Verheyen, beiden uit Oudsbergen, én Yentl Segers uit Bree hebben de bvba De Witte Vleugel opgericht met zetel aan de Hoogstraat. Tot het doel van de vennnootschap behoren onder meer de uitbating van een drank- en eetgelegenheid en van een cateringebedrijf.
Tot voor kort moesten de parkwachters van de recyclageparken van Limburg.net steeds naar hun vaste computer om te kunnen nagaan welke afvalsoort de bezoekers op het park hadden geselecteerd aan de zuil bij het binnenrijden van het park. Op het terrein moesten ze de bezoekers vragen om hun papieren ticket te tonen. Controles op het correct ingeven van de afvalsoorten aan de ingangszuil zijn belangrijk, onder andere om ervoor te zorgen dat elke bezoeker zijn afval in de juiste container deponeert en ook de (…) Het hele nieuwsbericht

Man steekt eigen flat in brand

Woensdag 6 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het betichtenbankje moest een man uit Genk plaatsnemen. Hij wordt ervan verdacht eigen appartement in brand gestoken te hebben. De feiten dateren van bijna drie jaar geleden. Het Openbaar ministerie eiste 4 jaar opsluiting. Begin april wordt het verdict bekendgemaakt.
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 8.30 uur botste een auto tegen een boom op de Bilzerweg in As. Een 39-jarige man uit Maaseik is daarbij gewond geraakt.

Inbraak in horecazaak

Woensdag 6 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers gingen met geld aan de haal in een horecazaak aan de Hoevenzavellaan in Genk. Op een werf aan de Heidriesstraat is werkmateriaal gestolen. De diefstallen zijn vanmorgen vastgesteld.

Versoepeling voor jonge vissers

Woensdag 6 maart 2019
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1 januari ´19 hebben jongeren tot en met 17 jaar geen visverlof nodig om overdag met één hengel te vissen in Vlaamse openbare wateren. Het Agentschap voor Natuur en Bos trekt daarmee de leeftijdsgrens op met drie jaar en wil zo de jeugd extra stimuleren om de hengelsport te beoefenen. Op vraag van de hengelsector is ook het leefnet niet meer toegelaten. Dat maakt het meenemen van vissen beter controleerbaar en geeft de visbestanden extra bescherming. Meer info

Nog amper 370 kloosterzusters

Woensdag 6 maart 2019
Het bisdom Hasselt telt vandaag nog amper 370 vrouwelijke religieuzen, van wie 90 procent ouder dan 75 jaar. Slechts vier kloosterzusters zijn jonger dan 45 jaar. Dertig jaar geleden waren er nog 1.230 vrouwelijke religieuzen in het bisdom Hasselt.   In 1989 waren er in Limburg  zo’n 790 mannelijke religieuzen. Vandaag telt het bisdom Hasselt nog ongeveer 120 paters, broeders, fraters en monniken.
Oudsbergen - Michael Jackson wordt afgeserveerdZoomDe VRT gaat voortaan "omzichtiger ompringen met muziek van Michael Jackson" en "de beschuldigingen vermelden bij de aankondiging van de nummers". (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Wie tickets kocht voor het 'GOAT Urban Music Fest 2019' in Bree wordt aangeraden aangifte te doen bij de lokale politie. De website van het festival, waarvan aangekondigd was dat het op 8 en 9 juni in Bree zou plaatsvinden, is ondertussen offline. Het gaat vermoedelijk om oplichting, zegt politie Carma. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid brengen.

Yvonne Awouters overleden

Woensdag 6 maart 2019
Oudsbergen - Yvonne Awouters overledenZondag is de uit Opglabbeek afkomstige Yvonne Awouters overleden, de weduwe van de in 1999 overleden Gaston Willems. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van As. Begroetingsmoment:vrijdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumAS.

Albert Vandewal

Woensdag 6 maart 2019
Oudsbergen - Albert VandewalGisteren is Albert Vandewal overleden. Hij was 83 jaar. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur). bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Wisselvallig herfstweer

Dinsdag 5 maart 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig herfstweerActieve depressies bepalen het weerbeeld voor de volgende 10 dagen met geregeld regen of buien en een strakke wind. Slechts af en toe zorgt de doortocht van een mobiele wig even voor een rustmoment in de atmosfeer. De maxima liggen rond 10 graden, maar na het weekend wordt het enkele graden kouder. Het lijkt wel herfst te zijn. 
Vandaag/woensdag is het droog in de ochtend, maar nadien komen er perioden met regen of buien opzetten vanuit het westen. De maxima liggen rond 12 graden en er staat (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - In het nieuws, de voorbije dagen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Duo maakt 46 slachtoffers

Dinsdag 5 maart 2019
Oudsbergen - Duo maakt 46 slachtoffersTwee mannen uit Oudsbergen riskeren zware straffen omdat zij met hun luchtdrukpistool 26 auto's, 4 bushokjes en 6 gebouwen beschadigden. In het totaal waren er 46 slachtoffers. Een dader riskeert 12 maanden cel, de andere 8 maanden met uitstel. Op 2 april kennen de twee mannen hun straf. (PG)
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartaanrijding in Genk waarbij vier voertuigen betrokken waren is een 23-jarige vrouw uit Maaseik lichtgewond geraakt. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 13 uur.

Stelling gestolen

Dinsdag 5 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf op de Malta in Bree is een stelling gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Landbouwer op het matje

Dinsdag 5 maart 2019
Oudsbergen - Landbouwer op het matjeOp het betichtenbankje moest een landbouwer uit Opglabbeek plaatsnemen omdat hij tegen betaling toelating gaf aan een transportfirma om 200 vrachtwagens te parkeren op zijn grond in Opglabbeek. Het Openbaar minusterie vorderde een boete van 3.000 euro en eiste dat de vergoeding van 3.460 euro die de landbouwer kreeg verbeurdverklaard wordt. De rechter maakt op 2 april zijn verdict bekend. (PG)

Tijgermuggen tijdens carnaval?

Dinsdag 5 maart 2019
Oudsbergen - Tijgermuggen tijdens carnaval?Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Op de E314 in Heusden-Zolder legt het Agentschap Wegen en Verkeer dit voorjaar een derde rijstrook aan. Vanaf vrijdagavond 8 maart om 20u wordt het verkeer op de autosnelweg stap voor stap op één weghelft gezet op 2x2 versmalde rijstroken. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ richting Leuven zal vanaf dan worden afgesloten voor de duur van deze werken.

Tiener (18) zwaargewond

Dinsdag 5 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend liep een 18-jarige tiener uit As zware verwondingen op toen hij op de Westerring in Genk met zijn auto tegen een verlichtingspaal belandde. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
Oudsbergen - Verkiezingen: bijzitters op het matjeNa het organiseren van de verkiezingen van 14 oktober werden de identiteiten van opgeroepen bijzitters die niet zijn komen opdagen in Limburg overgemaakt aan het parket Limburg. De kieswet voorziet hiervoor een bestraffing van minimum 400 euro tot maximaal 1.600 euro.
Het parket Limburg ontving in totaal 403 dossiers. Hiervan werden na onderzoek 173 dossier geseponeerd, onder meer wegens het inroepen van een wettige reden door de verdachte of wegens het ontdekken van (…) Het hele nieuwsbericht

Dieven weg met auto

Maandag 4 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een appartementsgebouw in de Dorpsstraat in As is een auto gestolen. De diefstal werd vanmorgen vastgesteld.

Monitors gestolen

Maandag 4 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit een container in de Boneputstraat in Bree zijn enkele monitors gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Henri Jansen overleden

Maandag 4 maart 2019
Oudsbergen - Henri Jansen overledenVrijdag is Henri Jansen overleden, de vriend van Josette Plessers. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Zaalvoetbal: Meeuwen verliest

Maandag 4 maart 2019
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen verliestIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen met 5-4 verloren van Pibo Hoeselt. Meeuwen staat zesde in de rangschikking.

Overval op frituur mislukt

Zondag 3 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is een gewapende overval op een frituur aan de Landwaartslaan in Genk mislukt. De dader wist te voet te ontkomen. Mogelijk werd hij opgepikt door een trawant.
Oudsbergen - KSK Meeuwen pakt periodetitelIn Tweede Provinciale A heeft KSK Meeuwen vanmiddag zijn inhaalwedstrijd in Stokkem gewonnen. Uitslag: 0-4. Door deze overwinning pakt KSK Meeuwen de eerste periodetitel. Voor deze titel had de club  voldoende aan één punt.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Onderwijslaan in Genk kwam zaterdagochtend rond 5 uur een wagen tegen een verlichtingspaal terecht. Een 31-jarige man uit Maaseik raakte daarbij gewond.

Weg met auto

Zondag 3 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning op Vlasroot in As is een auto gestolen. De diiefstal is vanochtend vastgesteld.

Supermarkt overvallen

Zondag 3 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Supermarkt  overvallenGisterenavond rond 17.45 uur is een supermarkt op de Paul Habetslaan in Genk overvallen door twee gewapende personen. Niemand raakte gewond. De overvallers gingen aan de haal met geld en sigaretten. Beide mannen waren verkleed en droegen een rode overall en een Salvador Dali-masker. Eén overvaller bedreigde de 45-jarige uitbater met een wapen en eiste het geld uit de kassa en sigaretten. De uitbater uit Oudsbergen raakte niet gewond. Op het moment van de overval waren er geen klanten in de winkel. Beide overvallers zijn te voet gevlucht.
Oudsbergen - Nicola Philippaerts 3de in DohaZoomNicola Philippaerts is met zijn Holsteiner hengst H&M Chilli Willi in de openingswedstrijd van de Longines Global Champions Tour in Doha op de derde plaats geëindigd. De Belgische combinatie bleef twee keer foutloos. In een barrage met vijf was de zege voor de Fransman Julien Epaillard (Usual Suspect d'Auge). Ben Maher (Explosion W) eindigde als tweede.
Dit weekend werd in Doha de eerste van in totaal negentien grote prijzen georganiseerd die meetellen voor de Longines Global Champions Tour. Net als vorig jaar wordt ook dit jaar de grote finale in Praag georganiseerd.

Regenachtig krokusverlof

Zaterdag 2 maart 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Regenachtig krokusverlofEen strakke zonale stroming overheerst over onze streken, alvast gedurende de volgende 10 dagen. Daarbij spelen depressies en storingen de hoofdrol in het weerbeeld en zijn de neerslagkansen bijzonder hoog. Soms komt er ook een erg strakke wind te staan en het lijkt eerder dat de herfst begonnen is. De krokusvakantie verloopt in mineur wat het weer betreft.
Vandaag is het zwaar bewolkt met soms een drupje regen. Meestal is het echter droog bij maxima rond 12 graden. De zuidwestenwind wakkert (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Kerkhofs overleden

Zaterdag 2 maart 2019
Op 26 februari overleed de uit Gruitrode afkomstige Jan Kerkhofs, de echtgenoot van Maria Eerdekens. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Niel-bij-As.

Mia Rutten overleden

Zaterdag 2 maart 2019
Oudsbergen - Mia Rutten overledenOp 24 februari overleed Mia Rutten, de echtgenote van Pierre Leurs. Zij was 83 jaar. Het afscheid vond plaats in gezinssfeer.

Al vijf plofkraken in Limburg

Vrijdag 1 maart 2019
Afgelopen nacht is er een plofkraak gepleegd op het postkantoor aan de Dorpsstraat in Lanklaar (Dilsen-Stokkem). Dit jaar zijn in Limburg al vijf plofkraken gepleegd.
Vlaams minister Ben Weyts gaat het verbod op onverdoofd slachten verder uitbreiden: vanaf 1 januari 2020 zullen ook kalveren in Vlaanderen geslacht moeten worden na verdoving met elektronarcose. Sinds 2017 is er immers al heel wat vooruitgang geboekt op wetenschappelijk gebied, zegt de minister. Praktijkervaring in het buitenland, wetenschappelijke gegevens én een demonstratie in een Vlaams kalverslachthuis hebben aangetoond dat de elektronarcose nu praktisch toepasbaar is op kalveren. (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk kwam het deze namiddag tot een aanrijding tussen een bus en een 39-jarige voetgangster uit Genk. De voetgangster liep enkele verwondingen op.
De huisarts van wacht van de kring Bree-Oudsbergen heeft een nieuw telefoonnummer. De inwoners van het voormalige Meeuwen-Gruitrode bellen voortaan het nummer 089 430 300. De inwoners van het voormalige Opglabbeek blijven onder de wachtdienst GAOZ vallen en bellen dus naar 089 201 090.
Om mensen kennis te laten maken met de levenscyclus van padden, kikkers en salamanders zijn er publieke overzetacties aan In den Damp (’t Broek) in Meeuwen-Gruitrode op zaterdag 2, 9, 16 en 23 maart, telkens om 20.00 u. Een vrijwilliger van Natuurpunt begeleidt deze activiteit. Houd er rekening mee dat amfibieën pas trekken bij een temperatuur van 8 graden. Een zaklamp en een fluorvestje zijn een aanrader.
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen