Het overige nieuws

Leo Gofflo overleden

Vrijdag 31 mei 2019
Oudsbergen - Leo Gofflo overledenGisteren is Leo Gofflo overleden, de echtgenoot van Madeleine Cuypers. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Fikse buit bij woninginbraak

Vrijdag 31 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Juwelen, een laptop, een rolstoel, geld en een damesfiets: dat is de buit die inbrekers gisteren maakten in een woning op Sijpje in Houthalen. In de Dorpsstraat hebben inbrekers afgelopen nacht een kassa ontvreemd uit een winkel.
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Stichelberglaan in Genk zijn gisterenavond juwelen gestolen. Vandaag kreeg de politie melding van de diefstal van een aanhangwagen in de Noordlaan.
Oudsbergen - De Kennedytunnel is een halve eeuw oudZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Ongeval in Droogstraat

Donderdag 30 mei 2019
Bij een ongeval in de Droogstraat in Opglabbeek is een gewonde gevallen. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 23.10 uur.

Een hartje in het zand

Donderdag 30 mei 2019
Oudsbergen - Een hartje in het zandZoomDit hartje is een kunstwerkje van zandmieren, voor de meeste mensen een zeer omstreden combinatie. (Pierre Rutten)
De openbare verkoping van een woning op een perceel van 24a20ca in de Boskantstraat heeft 181.000 euro opgebracht. De verkoop is definitief.

Twee ongevallen binnen het uur

Woensdag 29 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen zijn in Genk binnen het uur twee verkeersongevallen met gewonden gebeurd. In de Peerboomstraat raakte rond 8.30 uur een 17-jarige voetganger uit Genk gewond bij een aanrijding met een auto. Rond 9.15 uur raakten drie auto's in een kop-staartbotsing betrokken op de Hasseltweg. Daarbij werd een 28-jarige vrouw uit Kinrooi gewond.
Oudsbergen - Juwelendiefstal op Weg naar ZwartbergDieven verschaften zich gisteren toegang tot een woning aan de Weg naar Zwartberg. Zij gingen er met juwelen aan de haal.

Zomers weekend

Woensdag 29 mei 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Zomers weekendDe barometer gaat in stijgende lijn en belooft zomerweer voor het weekend. Eerst krijgen we nog te maken met storingen en wolkenvelden, maar vanaf vrijdagnamiddag blijft het droog en is er meer zon. In het weekend is er veel zon met zomerse maxima. Zondagnamiddag neemt de kans op een lokale bui toe.
Vandaag
is het rustig en droog weer met flink wat zon. Er komen ook enkele wolken voor, maar die hinderen de zon niet al te vaak. Het is vrij aangenaam bij maxima rond 19 of 20 graden en een zwak briesje (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Eerdekens overleden

Woensdag 29 mei 2019
Oudsbergen - Jean Eerdekens overledenOp 23 mei overleed de uit Meeuwen afkomstige Jean Eerdekens, de echtgenoot van Jeannine Dingens. Hij was 70 jaar. Het afscheid vond plaats in familiekring.

Drugsafval gedumpt

Dinsdag 28 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Drugsafval gedumptOp een zandweg aan de Weerterweg in Bocholt zijn door onbekenden restanten van een cannabisplantage gedumpt. Politie CARMA trof er een groot aantal zakken met teelaarde en restanten van cannabisplanten aan. De gemeentelijke diensten ruimden het afval op.
Oudsbergen - Ondertussen, in het paleis...ZoomDaar is de koning zijn raadplegingen begonnen. Onze cartoonist Fobie zag dat de partijvoorzitters een cadeau aanboden. Maar wat werd er dan gezegd? Bij het cadeau van Elio Di Rupo suggereert Fobie "Toch geen ontwerp van Delphine Boël?"
Ondertussen, in het paleis...Ondertussen, in het paleis...
Zoom
Oudsbergen - Auto over de kop: chauffeur gewondOp de N76 in Opglabbeek ging deze namiddag een auto over de kop. De bestuurder raakte daarbij gewond. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Marcel Habetslaan in Genk zijn vanmorgen rond 8.30 uur twee auto's gebotst. Een 28-jarige man uit Houthalen-Helchteren en een 40-jarige vrouw uit Genk raakten daarbij gewond.

Auto gestolen op oprit

Dinsdag 28 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Grotstraat in Niel-bij-As is maandag een auto gestolen. De wagen stond op de oprit van een woning.

Morgenavond nachtvluchten

Dinsdag 28 mei 2019
Morgenavond zullen er uitzonderlijk extra nachtvluchten doorgaan vanop vliegbasis Kleine Brogel, zo meldt de vliegbasis. Rond middernacht zullen alle toestellen weer terug aan de grond staan.
Tijdens het Hemelvaartweekend van 30 mei tot en met 2 juni is de Sint-Hubertuslaan in Opglabbeek afgesloten voor alle verkeer. De Derbyclub organiseert dan een vierdaagse jumping in de buurt.
Oudsbergen - De koning startte zijn consultatieronde...Zoom...en kreeg een cadeautje van Bart De Wever. (Cartoon Fobie)

Jan Mulders overleden

Dinsdag 28 mei 2019
Oudsbergen - Jan Mulders overledenZaterdag is Jan Mulders overleden, de echtgenoot van Lieske Martens. Hii was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Eén gewonde op de E314

Maandag 27 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Kort voor de middag botsten twee voertuigen op de E314 in Genk. Bij het ongeval viel één gewonde.

Twee verkeersongevallen

Maandag 27 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Genk zijn gisterennamiddag twee verkeersongevallen gebeurd. Een 62-jarige Genkenaar raakte gewond bij de aanrijding tussen een auto en een motorrijder op de Taunusweg. In de Sint-Lodewijkstraat vielen twee gewonden bij een botsing tussen twee auto's: een 18-jarige jongeman en een 24-jarige vrouw, beiden uit Genk.

Inbraak in appartement

Maandag 27 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is ingebroken in een appartement aan de Europalaan in Genk. Onbekenden gingen met geld en juwelen aan de haal.
Kort nieuws van bij de buren
De politie werd vrijdagnacht  opgeroepen voor een verdachte toestand in de Boeyenstraat in Genk. Buurtbewoners vermoedden dat er een diefstal gepleegd werd. Ter hoogte van de Oosterring wilde de politie een auto controleren maar de bestuurder vluchtte onmiddellijk naar een nabijgelegen bos en botste tegen een boom. In de koffer van de auto vond men een grote hoeveelheid werkmateriaal. Op de auto hing een vervalste kentekenplaat. De bestuurder, een 35-jarige man uit Genk, had ook een hoeveelheid drugs (…) Het hele nieuwsbericht

Kievitbestand gaat achteruit

Maandag 27 mei 2019
Oudsbergen - Kievitbestand gaat achteruitZoomHet is de laatste jaren almaar duidelijker geworden: er zijn niet veel kieviten meer, en ook dit jaar is het broedseizoen van deze weidevogel grotendeels mislukt. Experten trekken aan de alarmbel, meldt Natuurpunt in dit verhaal. (Foto Theo Van Vlierden) 
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Veroordeeld voor partnergeweldDe correctionele rechtbank heefte en dertiger uit Genk veroordeeld tot een werkstraf van 90 uren omdat hij zijn zwangere ex-vrouw een boks in de buik gaf. Volgens de vrouw deed de man dit omdat hij het kind niet wilde. (PG)

De dag na de verkiezingen...

Maandag 27 mei 2019
Oudsbergen - De dag na de verkiezingen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Jean Martens overleden

Maandag 27 mei 2019
Oudsbergen - Jean Martens overledenVrijdag is in As de uit Opglabbeek afkomstige Jean Martens overleden, de echtgenoot van Annie Gorski. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumAS.
Olivier Philippaerts is vandaag met H&M Extra als derde geëindigd in de Rolex Grand Prix Rome.

Drie verkeersongevallen

Zondag 26 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Genk zijn drie verkeersongevallen gebeurd. In de Vennestraat is een 25-jarige fietser uit Genk gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. In de Stalenstraat is een 41-jarige voetganger gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Op het kruispunt van de Westerring en de Zuiderring werd een 27-jarige Genkenaar gewond bij een botsing tussen twee auto"s.

Handtas gestolen in woning

Zondag 26 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit een woning aan de Boekweitstraat in Genk is een handtas gestolen. De diefstal werd gisternamiddag gepleegd.
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 13.40 uur raakten een motorrijder en een auto in een aanrijding betrokken op het kruispunt van de Meeuwerkiezel en de Gerkenbergstraat in Bree. De motorrijder en zijn duozitster zijn daarbij om het leven gekomen. De slachtoffers, respectievelijk 49 en 47 jaar, zijn beiden uit Bree. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket Limburg de precieze omstandigheden van het ongeval. De Meeuwerkiezel werd tijdens de vaststellingen volledig afgesloten voor het verkeer.

Wisselvallig weer

Zaterdag 25 mei 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig weerDe hoogtestroming wordt de volgende dagen noordelijk, waarbij koude, maritieme en gestoorde lucht over onze streken schuift. Het kwik gaat flink omlaag en de neerslagkansen nemen sterk toe. Op het einde van volgende week wordt het terug warmer en in het weekend is er meer zon. Eerst krijgen we echter een rustig, maar bewolkt weekend met hoge maxima.
Vandaag is er wat zon in de ochtend, maar de wolkenvelden zijn ook talrijk aanwezig. Later in de ochtend en rond de middag is er daarbij kans op (…) Het hele nieuwsbericht

Finneke Schreurs overleden

Zaterdag 25 mei 2019
Oudsbergen - Finneke Schreurs overledenDonderdag is Finneke Schreurs overleden, de echtgenote van Leo Pouls. Zij was 81 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in beperkte kring plaats. Dinsdag (18.30 uur)is er een avondwake in de parochiekerk van Opglabbeek waarna gelegenheid tot groeten in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Werkmaterialen gestolen

Vrijdag 24 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een bouwwerf aan de Ridderslaan in As zijn allerhande werkmaterialen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Man rijdt 200 km per uur

Vrijdag 24 mei 2019
Vandaag gelezen
De politie heeft na een achtervolging een Genkenaar onderschept die op een bepaald ogenblik 200 km per uur haalde. In opdracht van het parket is zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Hij zal zich later voor de politierechter moeten verantwoorden.
Oudsbergen - Grote accijnsfraude: 14 arrestatiesDe federale gerechtelijke politie Limburg heeft gisteren en vandaag 23 huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar grootschalige accijnsfraude door middel van het  ontkleuren van mazout.  De fraude wordt geschat op vele tientallen miljoenen euro op jaarbasis.  Vrachtwagens, auto’s en bezwarende documenten werden in beslag genomen en een aantal benzinestations werd verzegeld. Ook werden er 14 arrestaties verricht. Tevens werden twee actieve ontkleuringsinstallaties aangetroffen. De (…) Het hele nieuwsbericht
Bij een verkeersactie van de politie en de Vlaamse belastingdienst in Bree, Genk, Kinrooi en Oudsbergen is gisteren voor 5.160 euro openstaande verkeersbelasting geïnd. Er werden onder meer ook boetes uitgeschreven voor hetjniet dragen van de veiligheidsgordel en het bellen aan het stuur.

Vrouw (22) gewond bij botsing

Donderdag 23 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Boekrakelaan in Genk zijn vanmiddag rond 12 uur een auto en een bromfietser gebotst. Een 22-jarige vrouw uit Zonhoven raakte gewond.

De wonderen der natuur

Woensdag 22 mei 2019
Oudsbergen - De wonderen der natuurZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Twee fietsen gestolen

Woensdag 22 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Sint-Dionysiuskerkstraat in Opoeteren zijn twee fietsen gestolen uit een garagebox. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Zware woningbrand

Woensdag 22 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Zware woningbrandEen woning aan de Parkstraat in Opoeteren heeft zware schade opgelopen door een brand. Die brak vanochtend rond 2.10 uur uit. Er zijn geen gewonden gevallen. De brand zou ontstaan zijn in de schouw.
Het provinciebestuur gaat samen met een aantal partners op zoek naar een alternatieve en duurzame bestrijding van de eikenprocessierupsen. Samen met andere partners in België en Nederland wordt een Europees subsidiedossier voorbereid. Bert Lambrechts, gedeputeerde van Milieu en Natuur: “Met onderzoek naar een aangepast bermbeheer, het plaatsen van nestkasten voor mezen en het uitzetten van grote poppenrovers wil Limburg een pionier zijn in de duurzame bestrijding van de (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Delbroek overleden

Woensdag 22 mei 2019
Oudsbergen - Louis Delbroek overledenIn WZC Den Boogerd in Eksel is vandaag de uit Gruitrode afkomstige Louis Delbroek overleden, de weduwnaar van de in 2010 overleden Jeanne Cornelissen. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat in Peer.
Oudsbergen - Strijden tegen de Aziatische hoornaarZoomHet project Vespa-Watch vraagt alle Vlaamse burgers deel te nemen aan het in kaart brengen van de Aziatische hoornaar. Die hoornaar is een invasieve, uitheemse wespensoort die schadelijk is voor bijen en andere insecten. De Aziatische hoornaar duikt sinds 2 jaar in België op. Ook jij kan te maken krijgen met de hoornaar (bvb een nest in een boom in de tuin). Help bij de bestrijding ervan! Hoornaar of grote wesp gezien? Meld je waarneming op vespawatch.be en draag zo bij aan het onderzoek.
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag de gewone commanditaire vennootschap Asset-Code Hinderink met zetel aan de Hoogstraat failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 20 juni ingediend worden.

Jef Paulussen overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Oudsbergen - Jef Paulussen overledenGisteren overleed de uit Opglabbeek afkomstige Jef Paulussen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in het crematorium in Hasselt. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van As.

Beter weer op komst

Dinsdag 21 mei 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Beter weer op komstDe volgende dagen evolueren de weerkaarten net iets gunstiger dan de afgelopen dagen werd aangegeven. Het hoog der Azoren breidt enkele km meer uit naar het oosten en depressies zijn net iets verder van ons verwijderd. Hierdoor ziet het ernaar uit dat de zon vaker in het weerbeeld zal komen en het meestal droog blijft tot zondag. Dinsdag is echter het zwaar bewolkt tot betrokken in de ochtend met hier en daar wat lichte regen of motregen. Namiddag blijft het overal droog en zijn er enkele opklaringen (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Linsen overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Oudsbergen - Mia Linsen overledenGisteren is de uit Peer afkomstige Mia Linsen overleden, de weduwe van Frans Schepers. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

De visie van Fobie...

Dinsdag 21 mei 2019
Oudsbergen - De visie van Fobie...Zoom (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Nummerplaat verloren: dader geklistVanmorgen rond 8.50 uur reed een automobilist een 30 meter lange omheining omver in de Houwstraat in Opoeteren. De chauffeur pleegde vluchtmisdrijf maar verloor zijn nummerplaat. Zo was het een koud kunstje voor politie Maasland om de 29-jarige man uit Dilsen-Stokkem te identiceren.

Straat onder water

Maandag 20 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 20 uur kwam in de Neeroeterenstraat in Opoeteren vanuit de hoger gelegen velden water de straat opgelopen. De duikers konden de hoeveelheid water niet slikken waardoor een gedeelte van de weg onder water kwam te staan.
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement op de Grotestraat in Genk is vanochtend een 48-jarige Genkse vrouw gearresteerd op verdenking van diefstal. Een verpleegkundige betrapte een verdachte in het appartement van een bejaarde bewoonster. De politie trof in de trappenhal van het gebouw de Genkse aan met het gestolen geld op zak. De verdachte werd voorgeleid bij de parketmagistraat.

Vijf agenten gewond

Maandag 20 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Na het laatste fluitsignaal van de galawedstrijd KRC Genk – Standard Luik bestormden honderden Genk-fans het grasveld. Tientallen supporters begaven zich meteen in de richting van de bezoekersvakken om de Standard-fans te provoceren. De ordediensten moesten tussenkomen om beide supportersgroepen te scheiden en verdere confrontaties tegen te gaan. Er ontstond duw- en trekwerk omdat de supporters de politiebarrière trachtten te doorbreken. Ook werd er door beide supportersgroepen met allerlei (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Twee Limburgse priesterkandidatenMomenteel telt het bisdom Hasselt twee priesterkandidaten. Zij volgen hun opleiding aan het Johannes XXII-seminarie in Leuven samen met de seminaristen van het aartsbisdom Mechelen-Brussel en van de bisdommen Antwerpen,Gent en Brugge. In het totaal telt het Johannes XXIII-seminarie achttien kandidaten. Daarnaast zijn twee kandidaten voltijds op stage.

Rita Geussens overleden

Maandag 20 mei 2019
Op 12 mei is Rita Geussens overleden, de echtgenote van Justin Wynants. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Ondertussen, in Genk...

Zondag 19 mei 2019
Oudsbergen - Ondertussen, in Genk...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Motorfietser gewond

Zondag 19 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag rond 13.20 uur botsten een motorfiets en een auto in de Stationsstraat in As. De 49-jarige motorfietser uit Maasmechelen raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
In de Toleikstraat in Bree botsten gisterenmiddag rond 12.15 uur een auto en een bestelwagen. Een 30-jarige vrouw uit Bree raakte daarbij gewond.

Auto belandt in voortuin

Zondag 19 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Hoevenzavellaan in Genk kwam zaterdagmorgen rond 8.30 uur een auto in de voortuin van een woning terecht. Een 51-jarige man uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Als gevolg van de hevige regenval moest in de vooravond in Bree een dertigtal bewoners van rusthuis Boneput tijdelijk geëvacueerd worden. Er kwam water binnen via het dak en de riolering. Het medisch interventieplan werd afgekondigd.
Oudsbergen - Ondertussen, bij RSC Anderlecht...ZoomVincent Kompany klomt terug als speler-trainer! (Cartoon: Fobie)

Mathieu Voortmans overleden

Zaterdag 18 mei 2019
Oudsbergen - Mathieu Voortmans overledenIn Ellikom is woensdag Mathieu Voortmans overleden, de vriend van Madeleine Vrolijkx. Hii was 82 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.
Vanochtend is de diefstal van een bestelwagen vastgesteld in de Coghenstraat in Genk. Het voertuig was geladen met allerlei werkmateriaal.

Tegen boom: man (55) gewond

Vrijdag 17 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht botste een auto tegen een boom op de Maaseikerbaan in Genk. Een 55-jarige man uit Genk raakte gewond.

Meer zon na het weekend

Vrijdag 17 mei 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Meer zon na het weekendTijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer. Morgen/zaterdag schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en perioden van regen. Nadine volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht
Op de E314 in Heusden-Zolder start volgende week de laatste fase, met de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Nederland. Vanaf maandagavond 20 mei wordt de verkeerssituatie stapsgewijs gewijzigd. Vanaf woensdagochtend 22 mei zal al het verkeer dan op twee versmalde rijstroken in elke richting rijden op de noordelijke weghelft. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland is dan ook een tweetal maanden afgesloten tot het einde van de werken.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Opitterkiezel in Bree raakten vanmorgen om 8.25 uur twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Daarbij werden twee vrouwen en één man, allen uit Maaseik, gewond.

Horloge gestolen

Donderdag 16 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Genk is een inbraak gepleegd in een woning aan de Diamantstraat. Er is een horloge gestolen.

Twee gewonden op de Grote Baan

Donderdag 16 mei 2019
Op de Grote Baan botsten vanmorgen rond 7.30 uur twee auto's. Een 57-jarige vrouw uit de gemeente en een 37-jarige man uit Heusden-Zolder raakten daarbij gewond.

Jaak Vliegen overleden

Donderdag 16 mei 2019
Oudsbergen - Jaak Vliegen overledenMaandag is de uit Opglabbeek afkomstige Jaak Vliegen overleden, de weduwnaar van de in 2015  overleden Lieske Casters. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Niel-bij-As. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in UitvaartCentrumAS.

'Wolven in Limburg' - een expo

Donderdag 16 mei 2019
Hoe herken je een wolf, waarom zijn wolven belangrijk en hoe worden ze beschermd? Of wat doe je als je een wolf ontmoet? En hoe kan je als veehouder je schapen beschermen? Op al die vragen krijg je een antwoord tijdens de reizende tentoonstelling “Wolven in Limburg”. Die is vanaf zaterdag 18 mei te zien in de Commanderij in Oudsbergen. Vervolgens gaat hij naar Lommel, Peer en Bree. De tentoonstelling is een initiatief van het provinciebestuur.
Speciaal voor kinderen zet deze expo in op interactie, educatie en het prikkelen van de zintuigen. Scholen en jeugdbewegingen kunnen deze expo dan ook gratis bezoeken onder begeleiding van een gids. Ook andere groepen kunnen dat doen, maar betalen hiervoor 35 euro voor een groep van maximum 25 personen. Een rondleiding met gids duurt ongeveer een uur.
Morgennamiddag wordt in café "het Bierpunt" de woning Boskantstraat 3 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 24a20ca.

Wietplantage in twee huizen

Woensdag 15 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Pastorijstraat in Tongerlo (Bree) zijn in twee huizen in het totaal zo'n 1.500 wietplanten aangetroffen. Er zijn drie arrestaties verricht. Het gaat om Nederlanders: ouders en hun zoon, die tegenover elkaar woonden en samen de plantage exploiteerden. . .

Weg met 100 pakken hooi

Woensdag 15 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Dornerstationstraat in Opoeteren zijn honderd pakken hooi gestolen. In de Nielerlochstraat is een hek ontvreemd.

Bromfietser (15) onderschept

Woensdag 15 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag rond 16 uur is in de Collegelaan in Genk een 15-jarige bromfietser onderschept. De tiener was door de politie opgemerkt op de Mosselerlaan omdat hij zonder helm reed. De politie maande hem meermaals aan om te stoppen, maar de tiener gaf hieraan geen gehoor en bleef telkens van de politie wegrijden. De jongeman beging daarbij een reeks verkeersovertredingen in de Reinpadstraat, Bochtlaan en Collegelaan: geen gebruik van richtingaanwijzers, tegen de richting rijden, in gevaar brengen van fietsers en voetgangers, rijden met de gsm in de hand, … In de Collegelaan werd de bromfietser klemgereden en vluchtte hij te voet weg. Verderop kon hij toch onderschep.. Gezien zijn leeftijd beschikte hij uiteraard nog niet over een rijbewijs.

Illegaal opgepakt

Woensdag 15 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is in de Gelabbekerstraat in Genk een 34-jarige man aangetroffen die illegaal in het land verblijft. De man was eerder op de dag betrokken bij een conflict in de Passerelstraat waarbij hijzelf en een 44-jarige man uit Genk verwondingen opliepen. De man stond ook geseind in het buitenland. De Dienst Vreemdelingenzaken werd in kennis gesteld en in afwachting van een beslissing werd de man administratief aangehouden. In de loop van de nacht werd de man in vrijheid gesteld met het bevel het land te verlaten.

Uitgegleden op olievlek

Woensdag 15 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de rotonde van de Europalaan en de Oosterring in Genk is vanmorgen rond 7 uur een 55-jarige Genkenaar met zijn scooter uitgegleden op een olievlek. De man raakte lichtgewond. De brandweer kwam ter plaatse om het wegdek te reinigen.

Zware straf voor wietplantage

Woensdag 15 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Zware straf voor wietplantageDe correctionele rechtbank heeft twee dertigers een zware straf opgelegd voor een wietplantage in de Hoogstraat in Bree. Zij kregen respectievelijk 19 en 20 maanden cel en een boete van 8.000 euro. Zij moeten ook het vermogensvoordeel van nagenoeg 70.000 euro terugbetalen. (PG)

Coniferen in brand

Dinsdag 14 mei 2019
Deze namiddag hebben coniferen vuur gevat aan de Weg naar Helchteren in Meeuwen. De brand ontstond tijdens het verbranden van onkruid.

Vier gewonden bij botsingen

Dinsdag 14 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag botsten drie auto's op de Transportlaan in Genk. Twee mannen uit Genk en een man uit Lommel raakten daarbij gewond. Bij een ongeval op de Bosdel viel één gewonde: een man uit Bilzen.
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf op het industrieterrein Noord in Bree. De daders braken er een elektriciteitskast open en gingen aan de haal met kabels en enkele koperen kranen.

Thieu Pareyn overleden

Dinsdag 14 mei 2019
Oudsbergen - Thieu Pareyn overledenGisteren is Thieu Pareyn overleden, de echtgenoot van Lieske Schreurs. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Drugsdealer op het matje

Dinsdag 14 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Drugsdealer op het matje
Op het betichtenbankje moest vandaag een drugsdealer uit Genk plaatsnemen. Tijdens een huiszoeking bij de man werd 1 kilo speed en 9.000 euro aangetroffen. Het Openbaar ministerie vorderde 30 maanden cel en een boete van 8.000 euro. Vonnis op latere datum.
Oudsbergen - Achttien procent meer hardrijdersVorig jaar zijn in Limburg meer dan 400.000 bestuurders geflitst. Dat zijn er bijna 18 procent meer dan in 2017.
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Grote Baan (N73) en de Reppelerweg in Reppel raakten vanavond rond 18.30 uur een auto en een lichte bestelwagen in een aanrijding betrokken. De passagier van de lichte bestelwagen, een Roemeense twintiger, kwam daarbij om het leven. De bestuurder van de lichte bestelwagen werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De chauffeur van de auto bleef ongedeerd. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket Limburg de precieze oorzaak en omstandigheden van het ongeval.

Voetganger (59) aangereden

Maandag 13 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk is gisterenavond rond 17 uur een 59-jarige voetganger uit Maaseik aangereden door een auto. Hij liep daarbij verwondingen op.
Oudsbergen - Na de nederlaag van KRC Genk...Zoom                                                                  (Cartoon: Fobie)
Daan Stevens heeft vandaag de wielerwedstrijd voor junioren in Neerglabbeek gewonnen. Robbe Thielemans was tweede, Tieme Herygers derde. Er waren 93 deelnemers.
Kort nieuws van bij de buren
Uit een pand aan de Kuilenstraat in Bree zijn onder meer een hogedrukreiniger en een compressor gestolen. De inbraak is vandaag vastgesteld.

Auto's tegen everzwijn

Zondag 12 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Neeroeterenstraat in Opoeteren is gisteren een everzwijn aangereden door twee voertuigen. Beide voertuigen raakten beschadigd. Het everzwijn overleefde de klap niet.

Bromfietsers gewond

Zaterdag 11 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Marktstraat in Genk raakten gisterenavond rond 20.30 uur twee bromfietsers in een aanrijding betrokken. Beiden werden gewond. Het gaat om twee 16-jarigen uit Genk en Hasselt. Bij een aanrijding tussen een auto en een vrachtwagen op het kruispunt van de Hoevenzavellaan en de Onderwijslaan viel één gewonde. 

Fietser (22) verongelukt

Zaterdag 11 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Hamonterweg en de Oudeweg in Lozen (Bocholt) raakten vanochtend rond 1.15 uur een 22-jarige fietser uit Bocholt en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser overleefde de klap niet.

Na regen komt zonneschijn

Zaterdag 11 mei 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Na regen komt zonneschijnTijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer.
Vandaag 
schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en periodes van regen. Nadien volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Twee gewonden bij botsing

Vrijdag 10 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Henri Esserslaan en de Brikkenovenstraat in Genk botsten deze namiddag twee auto's. Een Genkenaar en een man uit Kortessem raakten daarbij gewond.

Aanhangwagen gekanteld

Vrijdag 10 mei 2019
Deze namiddag kantelde een aanhangwagen op de rotonde aan de Genkerbaan. Er was korte tijd verkeershinder.

Inbraak in schuur

Vrijdag 10 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Sint-Michielsstraat in Bree is gisteren ingebroken in een schuur. Er zijn twee fietsen gestolen.
Oudsbergen - 500 Levensjaren voor familie Bollen EerlingsZoomFeest bij de familie Bollen Eerlings!  Het is de jongste van de zes die telkens goedschiks het voortouw neemt en tijdig met de rekensom bij de hand aanstalten maakt om nog eens te feesten. Op 7 mei kwamen de drie broers en drie zussen weer samen voor een verheugend weerzien. Pakweg 75 jaar geleden waren ze nog uitgelezen kevits en bedrijvig, nu zijn ze "werkloos" en halen tijdens hun  feestjes allerlei grappen op van destijds. Intussen is Mathieu Godsheide 88 jaar en 48 dagen oud, Mia Meeuwen 87 jaar en 307 dagen, Christina Rekem 84 jaar en 120 dagen, Michel Bree 82 jaar en 263 dagen, Nelly Bocholt 80 jaar en 137 dagen en Jaak Ellikom 77 jaar en 220 dagen.  (Lieske Van den Broek)

Dode na politieachtervolging

Vrijdag 10 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 3.50 uur werd de politiezone Carma verwittigd van verdachte handelingen op een parking aan de Stalenstraat in Genk.De agenten troffen er een man aan, vermoedelijk bezig met het plegen van inbraken in bestelwagens. Deze interventie leidde tot een incident waarbij er schoten werden gelost door de interventieploeg. De man vluchtte nadien weg met een wagen BMW X3 en reed vervolgens een boom aan in de Onderwijslaan. Hij vluchtte te voet verder doch kwam ten val in een tuin. De interventieploeg (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Naan aanleiding van een interventie in een woning in De Horst in Genk trof de politie vanochtend het lichaam van een 81-jarige man aan. De standaardprocedure voor verdachte overlijdens werd opgestart. Het gerechtelijk labo en een wetsdokter kwamen ter plaatse. Ter plaatse werd een dertiger uit Genk gearresteerd. Inmiddels is gebleken dat het om een natuurlijk overlijden gaat.
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een woning aan de Kuilenstraat in Bree. Er werden een drilboor en twee elektrische fietsen gestolen uit de garage.

Man (46) gewond bij botsing

Donderdag 9 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hamonterweg in Bree botsten gisterennamiddag rond 16 uur twee auto's. Een 46-jarige man uit Zonhoven raakte daarbij gewond.

Dertien jaar voor schutter

Donderdag 9 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Dertien jaar voor schutterDe correctionele rechtbank heeft vandaag een twintiger uit Genk tot dertien jaar celstraf veroordeeld omdat hij vuurde op een auto die eerst werd klemgereden. Twee anderen die in deze zaak terechtstonden kregen lichtere straffen. Volgens het Openbaar ministerie ging het om een afrekening in ware maffiastijl. (PG)
Een 32-jarige vrouw uit Genk is gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Weg naar Zwartberg. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 22 uur
De politiezone Carma heeft gisteren controles uitgevoerd op het naleven van het parkeerverbod door vrachtwagens. 21 vrachtwagenbestuurders werden geverbaliseerd. De politie kondigt nog meer controles aan tijdens de komende dagen en weken.

Fietser (21) gewond

Woensdag 8 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.15 uur botsten een auto en een 21-jarige fietser uit Genk in de Stalenstraat in Genk. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.

Belangrijke vondst in Gent?

Woensdag 8 mei 2019
Oudsbergen - Belangrijke vondst in Gent?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Regen en buien

Dinsdag 7 mei 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Regen en buienHet weerbeeld in onze streken wordt bepaald door een depressie met kernen over de Britse Eilanden en over de Atlantische Oceaan. Aan de voorzijde van deze depressie wordt er wel relatief zachte lucht aangevoerd vanuit het zuidwesten. Het wisselvallige weer houdt alvast aan tot het weekend. Vanaf zondag zijn er drukstijgingen en wordt het droger en vooral ook zonniger. Na het weekend bereikt ook het kwik hogere waarden.
Woensdag (08/05) is het zwaar bewolkt tot betrokken en het gaat een groot deel van (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Ondertussen, aan het Noordstation in Brussel...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Mia Cardinaels overleden

Dinsdag 7 mei 2019
Oudsbergen - Mia Cardinaels overledenZondag is in Oudsbergen de uit Reppel afkomstige Mia Cardinaels overleden, de weduwe van de in 1979 overleden Johannes Janssens. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Nog even 'De Mol'

Maandag 6 mei 2019
Oudsbergen - Nog even 'De Mol'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Lichtgewonde bij botsing

Maandag 6 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Weg naar As en de Kasteelstraat in Opoeteren kwam het vanavond rond 20.40 uur tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbij viel een lichtgewonde.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Eén jaar cel voor exhibitionistDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft vandaag een man uit Genk veroordeeld voor exhibitionisme. Eén jaar cel en een boete van 400 euro, luidde het vonnis. De man stuurde zijn kat naar de rechtszaal.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Neerzijstraat in Genk is vanmorgen rond 7.30 uur een 59-jarige vrouw uit Genk gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. In de Stalenstraat is een 42-jarige vrouw uit Genk gewond geraakt. Zij stond naast haar voertuig toen zij werd aangereden door een auto.

Weg met tv en pc

Maandag 6 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een woning aan de Hooiweg in Genk zijn een tv en een pc gestolen. De inbraak is vandaag vastgesteld.

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 6 mei 2019
De visie van Fobie
Oudsbergen - Ondertussen,  in Brussel...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Lieske Evens overleden

Maandag 6 mei 2019
Oudsbergen - Lieske Evens overledenGisteren is de uit Meeuwen afkomstige Lieske Evens overleden, de weduwe van de in 1970 overleden Louis Nelis. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wauberg (Peer). Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het rouwhuis aan de Meeuwerbaan in Wauberg.
In tweede nationale van het handbal (dames) heeft Meeuwen Montegnée geklopt met 25-22. Aan de rust was de stand 14-8.

Ree tegen auto

Zondag 5 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Neeroeterenstraat in Opoeteren is zondagochtend rond 6.20 uur een ree tegen een auto gelopen. Het Natuurhulpcentrum heeft het ree opgehaald.

Jonge reeën: afblijven !

Zondag 5 mei 2019
Oudsbergen - Jonge reeën: afblijven !ZoomVanaf nu kunnen weer reeën geboren worden. Het Natuurhulpcentrum roept mensen op om van de jonge reeën af te blijven omdat de moeder meestal in de buurt is. Wanneer het jong door mensen aangeraakt wordt, bestaat de kan dat de moeder haar eigen jong door de mensengeur niet meer herkent en het in de steek laat. Daarom is het ook belangrijk bij een boswandeling je hond aan de leiband te houden. Niet alleen voor jonge reeën, ook voor uitgevlogen jonge vogels zijn loslopende honden gevaarlijk. (foto Natuurhulpcentrum).
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Emiel Van Dorenlaan in Genk is een laptop en geld gestolen. In een garage aan de Kamillestraat maakten dieven gereedschap buit.

Tractor vat vuur

Zondag 5 mei 2019
In de Processieweg in Bree vatte gisterenmorgen een tractor vuur. De oorzaak van de brand is niet gekend.
Oudsbergen - Eindronde: Nevok verliest in ZutendaalIn de eindronde van tweede provinciale (bijkomende dalers) heeft Nevok Gruitrode met 4-2 verloren van Zutendaal VV A.

Mathieu Loos overleden

Zaterdag 4 mei 2019
Oudsbergen - Mathieu Loos overledenVandaag is Mathieu Loos overleden, de weduwnaar van de in 1992 overleden Alda Knevels. Hij was 91 jaar. Het afscheid in de aula van uiitvaartcentrum Jaeken en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Linde-Peer vinden in besloten, kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur)

Jef Hoogmartens overleden

Zaterdag 4 mei 2019
Oudsbergen - Jef Hoogmartens overledenIn zijn woning in Linde-Peer is gisteren de uit Meeuwen afkomstige Jef Hoogmartens overleden, de echtgenoot van Mia Hamal. Hij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken.

Bestuurder onder invloed

Vrijdag 3 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij het vaststellen van een ongeval met blikschade op de Europalaan in Genk bleek één van de wagens niet gekeurd en verzekerd te zijn. De bestuurder legde ook een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs is ingetrokken voor vijftien dagen. Zijn auto is in beslag genomen.

Weg met aanhangwagen

Vrijdag 3 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de parking van een garage aan de Hermesdijkstraat in Genk is een aanhangwagen gestolen. Dat gebeurde gisteren.

Nachtlawaai en Airbnb

Vrijdag 3 mei 2019
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Nachtlawaai en AirbnbOmdat mevrouw Van O. blijkbaar een vriend had bij wie ze vaak verbleef, bood zij haar duplexappartement op de eerste en tweede verdieping aan via Airbnb. Dit tot ongenoegen van de heer T. van het appartement op het gelijkvloers. Het komen en gaan van toeristen zorgde (ook ’s avonds) voor geluidsoverlast en hij voelde zich niet veilig door al die onbekende mensen. Hij maakte via mail herhaaldelijk zijn beklag bij mevrouw Van O. en schakelde ook zijn rechtsbijstandsverzekeraar en advocaat in, omdat mevrouw Van (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - 'Wolvenwelpjes op komst', zeggen deskundigenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nieuwe bvba: Ronny Stas

Donderdag 2 mei 2019
Ronny Stas uit Genk heeft de bvba Ronny Stas opgericht met zetel aan de Grote Baan in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het geven van advies en bijstand aan de bedrijfswereld en de overheid én het verlenen van management-consulting diensten.
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Mispadstraat in Genk is brandstof uit een stookolietank gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Vrouwen gewond bij ongevallen

Donderdag 2 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 8.15 uur botsten twee auto's op het kruispunt van de Tennislaan en de Grensstraat in Genk. Een 45-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond. In de Hoogstraat is een 25-jarige vrouw gewond geraakt bij een verkeersongeval.

Marieke Geebelen overleden

Donderdag 2 mei 2019
Oudsbergen - Marieke Geebelen overledenGisteren is de uit Opglabbeek afkomstige Marieke Geebelen overleden, de weduwe van de in 1977 overleden Hubert Maenen. Zij was 99 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: zondag (19-20 uur) in UitvaartCentrumAs.

Het wordt kouder

Woensdag 1 mei 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Het wordt kouderAlvorens een storing ons morgen/donderdag bereikt, krijgen we eerst de zon te zien. Het kwik kan daarbij klimmen tot de normale waarden voor de tijd van het jaar. Vanaf donderdag worden geregeld buien of regenzones vanuit het westen of het noordwesten naar onze streken gestuurd. De neerslagkansen nemen daarbij toe. Bovendien wordt het gevoelig kouder en staat er ook een gure wind.
Vandaag, na het opruimen van het ochtendgrijs, kan de zon doorbreken. De namiddag verloopt zonnig en (…) Het hele nieuwsbericht

Controle zwaar vervoer

Woensdag 1 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA voerde gistereen een controleactie uit in samenwerking met de Wegeninspectie, de Dienst Toezicht Sociale Wetten en controle ADR (gevaarlijke stoffen). Bij het kruispunt van de Henry Fordlaan en de Westerring in Genk zijn 25 vrachtwagens gecontroleerd. In het totaal is er een bedrag geïnd van 5.991 euro. Acht vrachtwagens waren in overtreding: 2x overladingen, 3x ladingzekering, 1x overtreding inzake ADR, 1x technische eisen en 1x telefoongebruik.

Vechtpartij op kermis

Woensdag 1 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de kermis in Genk ontstond gisterenavond rond 23.15 uur een vechtpartij tussen een 18-jarige man uit Genk en vijf andere mannen. De Genkenaar werd bedreigd en een aantal keren geslagen. Hij werd in zijn dijbeen gestoken met een scherp voorwerp en raakte gewond. De vijf daders zijn te voet gevlucht.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen