Het overige nieuws

Thieu Ceyssens overleden

Vrijdag 31 januari 2020
Oudsbergen - Thieu Ceyssens overledenGisteren is Thieu Ceyssens overleden, de echtgenoot van Ghislain Vandyck. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Brahim Cerkinaj uit Wijshagen heeft de besloten vennootschap EML Metaalwerken opgericht met zetel aan de Bosdijkstraat in Wijshagen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het vervaardigen van metalen constructiewerken, isolatiewerkzaamheden en de installatie van garagepoorten en bliksemafleiders.

Camera's gestolen

Vrijdag 31 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Hoenrikstraat in Peer zijn twee camera's en een horloge gestolen. De diefstal is gisterenavond gepleegd.
Oudsbergen - Zes aanwinsten voor Nevok GruitrodeTweedeprovincialer Nevok Gruitrode heeft zes spelers aangetrokken: Jorret Thielens (Patro), Dario Baeteb (Heur-Tongeren), Istvan Daniëls (RC Peer) én Dries Martens, Younez Aourz en Rik Bongaerts, allen KSK Meeuwen.

Vrouw (64) gewond bij botsing

Vrijdag 31 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 11.25 uur gebeurde er een kop-staartbotsing tussen twee auto's op de Hamonterweg in Bree. Daarbij werd een 64-jarige vrouw uit Bree gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Op Bosdel in Genk zijn twee batterijen van een vrachtwagen gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 18.50 uur is een 16-jarige voetgangster door een voertuig aangereden op het kruispunt van de Noordlaan en de Erabelstraat in Genk. Zij liep daarbij verwondingen op.

Bestuurder onder invloed van drugs

Vrijdag 31 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Genk werd gisteren op de Westerring een 40-jarige bestuurder betrapt onder invloed van drugs. In zijn auto trof de politie drugs en een verboden wapen aan. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Het verboden wapen werd in beslag genomen. De politie voerde even later een huiszoeking uit op zijn adres in Genk en vond er kleine hoeveelheden drugs. De man schond hiermee ook de voorwaarden die hem eerder waren opgelegd.

Noëlla is Duits

Vrijdag 31 januari 2020
Uit de Wolvenspecial van INBO - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek - blijkt dat de 'Kempense wolf', die onder meer in Balen en Zoersel opdook, Noëlla is en ook zij met zekerheid afkomstig is uit Duitsland.
Uit het onderzoek blijkt verder dat de wolven zich vooral voeden met wild: hun lievelingshapje blijkt ree te zijn. Maar ook een everzwijn weten ze wel eens te appreciëren!

Wandelen op het schietterrein

Donderdag 30 januari 2020
Inwoners van Houthalen-Helchteren, Oudsbergen en Peer mogen voortaan gaan wandelen op het schietterrein in Helchteren. Lang was dat verboden gebied voor gewone burgers. Maar sinds kort kondigt een bord aan dat ook die inwoners er binnen mogen, om te wandelen of voor een tochtje te paard. Je hebt daar dan wel toestemming voor nodig en die moet je aanvragen. Dat kan tussen 1 februari en 15 maart. Elke kandidaat moet een e-mail sturen naar de militaire diensten: 10WTAC-VGP-CURRENT-PAMPA-ATC[!]mil.be. Als antwoord op je mail krijg je de algemene voorwaarden teruggestuurd en een vragenlijst die ingevuld moet worden. Daarna krijg je per e-mail een uitnodiging om uiterlijk tegen 31 maart je toegangsbewijs af te halen.
In het verleden werden wandelgroepen uiterst zelden toegelaten op het schietterrein, tijdens periodes wanneer er geen oefeningen plaatsvonden. Een van de voorwaarden om er te mogen wandelen is nu dat projectielen onaangeroerd moeten blijven. Het terrein wordt vooral als oefenterrein gebruikt door straaljagers van Belgische en andere NAVO-luchtmachten.

Gouverneur schenkt Limburg 120 eiken

Donderdag 30 januari 2020
Oudsbergen - Gouverneur schenkt Limburg 120 eikenZoomProvinciegouverneur Herman Reynders, die na vandaag uit zijn functie treedt, schenkt uit eigen zak 120 inlandse eiken weg aan de Limburgse gemeenten en organisaties waarmee hij tijdens zijn tienjarig gouverneurschap samenwerkte. Dat werd vandaag bekend tijdens een afscheidsplechtigheid in het provinciehuis. Reynders zelf kreeg van de deputatie de eremedaille van de provincie aangeboden en een leerstoel in de UHasselt. 

Een Merovingische stortbeker

Donderdag 30 januari 2020
Oudsbergen - Een Merovingische stortbekerZoomIn de inkomhal van het Gallo-Romeins Museum in Tongeren is momenteel deze Merovingische 'stortbeker' te zien, die deel uitmaakt van de collectie.  Hij kan niet rechtop staan. Je houdt de volle beker vast, drinkt hem in één teug leeg en zet hem omgekeerd neer. Hij kwam uitstekend van pas om tijdens een drinkpartij grote hoeveelheden wijn, bier of mede te verzetten. Momenteel vind je geen Merovingische voorwerpen in de permanente tentoonstelling. Daar komt verandering in, want het museum bereidt een nieuwe opstelling voor. Daarin krijgt deze beker zeker een plaats, zeggen ze bij het museum. (Foto GRM)

Limburgse verhalen uit Congo gezocht

Donderdag 30 januari 2020
Oudsbergen - Limburgse verhalen uit Congo gezochtZoomDit jaar is Congo 60 jaar onafhankelijk. Naar aanleiding van de verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid organiseert Het Stadsmus in Hasselt, samen met o.a. Erfgoedcel Mijn-Erfgoed en Erfgoed Haspengouw, de expo Bacongo Limburg. Deze rondreizende expo start dit najaar in Het Stadsmus. De tentoonstelling stopt in 2021 in de Mijnstreek. Voor deze expo verzamelt Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, samen met de andere projectpartners, persoonlijke verhalen en objecten van Limburgers en Congolezen die dateren (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (56) gewond bij botsing

Donderdag 30 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hoevenzavellaan in Genk zijn woensdagavond rond 22.45 uur twee wagens gebotst. Een 56-jarige vrouw uit Bree raakte daarbij gewond.
Oudsbergen - Nieuwe trainer bij Heidebloem WijshagenHeidebloem Wijshagen heeft een nieuwe trainer aangetrokken. De keuze viel op Erik Vossen.
Vandaag zakte Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir af naar het justitiehuis van Hasselt om samen met onder meer procureur des Konings Guido Vermeiren de kersverse parketsectie M onder de loep te nemen. Deze sectie zet sterk in op een lokaal lik-op-stukbeleid. Parketmagistraten en justitieassistenten werken samen met de politie om veelvoorkomende misdrijven zoals diefstallen of vernielingen maar sinds kort eveneens partnergeweld en (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in achterbouw

Donderdag 30 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Brand in achterbouwDeze voormiddag heeft een zware brand gewoed in een achterbouw aan de Vostertstraat in Bree. De brand ontstond in de sauna. De veranda is uitgebrand en de woning leed rookschade waardoor deze onbewoonbaar is. De hond van het gezin bleef in de brand.

Pieter Baeten overleden

Donderdag 30 januari 2020
Oudsbergen - Pieter Baeten overledenMaandag is Pieter Baeten overleden, de echtgenoot van Catho Eerdekens. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Stem op Rian Snoeks

Donderdag 30 januari 2020
Oudsbergen - Stem op Rian SnoeksZoomNog tot deze namiddag 16u kan men op de website van Studio Brussel stemmen op kandidaten die in de finale zitten van "De Nieuwe lichting". De enige Limburger in die finale is Peltenaar Rian Snoeks (16), die barst van het talent en eind vorig jaar de eerste editie van "Sound track" won, de opvolger van Limbomania. Als elke Internetgazetlezer op Rian stemt, dan wint hij die finale!

5.500 verpleegkundigen te kort

Donderdag 30 januari 2020
Belgische ziekenhuizen zijn onderbezet, blijkt uit een nieuwe studie van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). Dat meldt De Tijd. Om veilig te kunnen werken mag een verpleegkundige maximaal voor acht patiënten zorgen. Een Belgische verpleegkundige heeft evenwel gemiddeld 9,4 patiënten onder zijn hoede. Verpleegkundige is een knelpuntberoep en volgens de ziekenhuizenkoepel Zorgnet-Icuro is voor elke drie vacatures slechts één kandidaat ter beschikking. Om aan de norm te komen zijn er 5.500 extra mensen nodig.

Tariefaanpassingen bij De Lijn

Woensdag 29 januari 2020
Oudsbergen - Tariefaanpassingen bij De LijnOp 1 februari - zaterdag e.k. - past De Lijn de tarieven van een aantal vervoerbewijzen aan. Een overzicht van de nieuwe tarieven vind je hier. Een belangrijke wijziging is dat je vanaf 1 juli 2020 geen vervoerbewijzen meer kan kopen bij de chauffeur.

Meer ongevallen aan overwegen

Woensdag 29 januari 2020
Oudsbergen - Meer ongevallen aan overwegenZoomVorig jaar zijn er in Limburg drie ongevallen aan overwegen gebeurd. In 2018 was dat er maar één. Dat blijkt uit de cijfers van spoorwegbeheerder Infrabel. Gelukkig vielen er geen slachtoffers.
Vlaams minister voor Platteland Zuhal Demir (N-VA) gaat de komende weken samenzitten met de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) en de grootbanken om de uitrol van neutrale geldautomaten te bespreken. Dat antwoordde ze vandaag in de Commissie Landbouw en Plattelandsbeleid op vragen over het verdwijnen van geldautomaten in plattelandsgemeenten. Onlangs namen vier grootbanken het initiatief om vanaf 2021 te starten met de uitrol van neutrale geldautomaten in België. Tegen 2025 zou (…) Het hele nieuwsbericht

Zacht en wisselvallig

Woensdag 29 januari 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Zacht en wisselvalligIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming worden regenzones met de regelmaat van de klok naar onze streken gestuurd. We zijn opnieuw vertrokken voor een langere periode met erg wisselvallig weer, waarbij we vrijwel iedere dagen regen of buien mogen verwachten. Er staat daarbij ook veel wind en bovenal de temperaturen bereiken de volgende dagen opnieuw recordhoge waarden. 
Morgen nadert een regenzone onze regio. Opklaringen in de ochtend maken daarbij vlug plaats voor (…) Het hele nieuwsbericht

Vier auto's in botsing betrokken

Woensdag 29 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren gebeurde vanmorgen rond 7.30 uur een kop-staartbotsing met vier voertuigen. Daarbij raakte een 25-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren gewond.

Elektriciteitsmateriaal gestolen

Woensdag 29 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een bedrijf in de Hengelhoefstraat in Genk werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Onbekenden gingen aan de haal met elektriciteitsmateriaal.

Bomen kappen vanwege de letterzetter

Woensdag 29 januari 2020
Oudsbergen - Bomen kappen vanwege de letterzetterZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat dit voorjaar op enkele plekken een veiligheidskap uitvoeren om de problematiek van de letterzetter aan te pakken. Deze kever is er in opmars en tast sparren en andere naaldbomen aan. Omdat deze na verloop van tijd afsterven en omvallen, moeten ze worden verwijderd, zegt het AWV.
De impact van de veiligheidskap zal het grootst zijn op de middenberm van de N74 in (…) Het hele nieuwsbericht

Thieu Baeten overleden

Woensdag 29 januari 2020
Oudsbergen - Thieu Baeten overledenMaandag is Thieu Baeten overleden. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Brand in appartementsgebouw

Dinsdag 28 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Brand in appartementsgebouwVanavond ontstond brand in een appartementsgebouw aan de Siemenslaan in Bree. De brand heeft grote schade aangericht. De vier appartementen zijn tijdelijk onbewoonbaar. De brandoorzaak is nog niet gekend.

Neergeschoten zwaan opgevangen

Dinsdag 28 januari 2020
Het Natuurhulpcentrum heeft een neergeschoten Kleine zwaan opgevangen. De dierenarts heeft de hagelkorrel kunnen verwijderen maar de toestand van de zwaan is nog kritiek. De vogel werd beschoten in de omgeving van Arendonk.
Kleine zwanen zijn uiterst zeldzaam in onze streken. De toch al kleine wereldpopulatie neemt af, mede door het lage broedsucces van de dieren in Rusland. Zij reizen duizenden kilometers om hier te overwinteren. De Kleine zwanen zijn zowel in België als in Nederland beschermd.

Scooterrijder (17) gewond

Dinsdag 28 januari 2020
Een 17-jarige scooterrijder uit Oudsbergen raakte gewond bij botsing met een auto op de Hoevenzavellaan in Genk. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 16 uur.

Meisje (14) gewond bij aanrijding

Dinsdag 28 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 14-jarig meisje raakte gewond bij een aanrijding in de Leliestraat in Bocholt. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Tankstation overvallen

Dinsdag 28 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 23 uur is een gemaskerde man binnengevallen in een tankstation op de Hoevenzavellaan in Genk. Hij bedreigde de kassierster met een wapen en dwong haar om geld en sigaretten in een rugzak te stoppen. Dan vluchtte hij te voet weg in de richting van Zwartberg. Niemand raakte gewond maar de medewerkster was wel erg onder de indruk van de feiten. Zij kreeg slachtofferzorg aangeboden door de politie.

Koolmees meest gespotte vogel

Dinsdag 28 januari 2020
Oudsbergen - Koolmees meest gespotte vogelZoomDe koolmees was de meest gespotte vogel tijdens het vogeltelweekend.
Oudsbergen - Eindelijk .. (Koning) Albert II uit de kast ..ZoomFobie volgt ook nu weer de actualiteit op de voet.

Kinderopvang zoekt nieuwe naam

Dinsdag 28 januari 2020
Vanaf 1 april geldt er een eengemaakt reglement voor kinderopvang Oudsbergen. Dat vervangt de twee reglementen van De Ballon en Pagadder. Voortaan gelden er dezelfde regels, tarieven en uren in alle vestigingen van de kinderopvang in Oudsbergen. “Om die overgang te markeren, gaan we op zoek naar een nieuwe naam. Alle families die gebruik maken van de kinderopvang en alle begeleiders die er werken, kunnen tot eind februari ideeën insturen”, zegt schepen Kurt Plessers. Daarna zal een jury vier of vijf voorstellen selecteren. “Deze jury bestaat uit kinderen en begeleiders die hiervoor worden uitgeloot. Tussen 8 en 26 maart kunnen alle ouders, kinderen en begeleiders online stemmen op één van voorstellen.”
Het gemeentebestuur betaalt zo’n 228.000 euro voor de woning met als adres Dorpsstraat 5. Op termijn zal de woning worden gesloopt, zodat er meer ruimte komt op het openbaar domein. “De woning ligt erg kort bij de weg, waardoor er enkel ruimte is voor een voetpad. Wij doen deze aankoop met het oog op de toekomst, zodat we meer ruimte hebben voor alle weggebruikers. Door deze aankoop kunnen we ook meer mogelijkheden in de verdere ontwikkeling van Meeuwen centrum”, zegt Lode Ceyssens, burgemeester van Oudsbergen. De vergoeding bestaat uit een aankoopbedrag van 198.000 euro en een wederbeleggingsvergoeding van zo’n 30.000 euro. De huidige eigenaars mogen nog 18 maanden in hun woning blijven wonen.

Nieuwe straatnamen

Dinsdag 28 januari 2020
De gemeenteraad heeft enkele nieuwe straatnamen aanvaard. De Kolisstraat en Sompenstraat in de KMO-zone in Meeuwen worden verlengd en behouden over de volledige lengte hun naam. De cultuurraad keurde de namen goed. Tijdens het openbaar onderzoek werden er geen bezwaren ingediend. Drie andere straatnamen werden voorlopig aanvaard. Daarvoor wordt nog advies gevraagd aan de cultuurraad en wordt een openbaar onderzoek opgestart. Het gaat over Hagensbeemdstraat, Lange Voorstraat en Boshofweg. Hagensbeemdstraat (…) Het hele nieuwsbericht
Raadslid Ilse Creyns (N-VA) nam ontslag uit de gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn. Ze wordt opgevolgd door Stijn Willems. Stijn Willems is 23 jaar en geboren en getogen in Opglabbeek.
Het is maar dat je 't weet
Volgens Test Aankoop is wierook even schadelijk als een sigaret. “Natuurlijk", "positieve energie", "zuiverend": wierookstokjes en -kegels worden erg weldadige eigenschappen toegeschreven en worden vaak geassocieerd met welzijn en zen meditatie. Maar of ze nu een natuurlijke of synthetische oorsprong hebben, van zodra je wierook aansteekt, verspreiden er zich, naast een aangename geur, tal van ongewenste en soms erg schadelijke stoffen in huis, zo blijkt uit onderzoek van consumentenorganisatie Test (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Schippers overleden

Dinsdag 28 januari 2020
Oudsbergen - Henri Schippers overledenVrijdag is in Meeuwen de uit Lommel afkomstige Henri Schippers overleden, de echtgenoot van Marie Louise Vangeneugden. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Nieuwe vennootschap: Corepower

Maandag 27 januari 2020
Baud Vandenbemden uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Corepower opgericht met zetel in de Tuinstraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer gezondheidsbegeleiding, de promotie en organisatie van sportevenementen én lichaamsverzorging.

Nieuwe vennootschap: Saffier

Maandag 27 januari 2020
Swen Creemers uit Opglabbeek heeft de besloten vennootschap Saffier opgericht met zetel aan de Hamonterweg in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het schilderen van gebouwen, het optrekken van ruwbouw, het uitvoeren van voegwerken en het plaatsen van vangrails.

Minderjarige bestuurder crasht

Maandag 27 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Bergstraat in Houthalen-Helchteren is vrijdagavond een minderjarige jongen gearresteerd nadat hij wegreed van een politiecontrole. Na een achtervolging crashte hij tegen een omheining. Niemand raakte gewond. Rond 19.15 uur wou Politie CARMA overgaan tot de controle van een auto in de Varenstraat omdat de bestuurder geen gebruik maakte van de richtingaanwijzers. De bestuurder nam de vlucht en reed weg van de politiepatrouille. Na een korte achtervolging verloor hij de controle over het stuur en kwam (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Tongeren - Meeuwen 30-17

Maandag 27 januari 2020
In Liga 1 van het handbal heeft Tongeren gewonnen van Meeuwen. Uitslag: 30-17.
Oudsbergen - 75 jaar geleden werd Auschwitz bevrijdZoomOp 27 januari 1945 bevrijdde het Russische Rode Leger het Duitse nazi-vernietigings- en concentratiekamp bij de Poolse stad Auschwitz. In november 2005 hebben de Verenigde Naties besloten dat de bevrijding van Auschwitz voortaan als Holocaust Memorial Day herdacht zal worden. Vandaag dus. (foto: Jos Bollen)

Vier gewonden bij drie ongevallen

Zondag 26 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 14-10 uur raakten drie voertuigen in een kop-staartaanrijding betrokken op de Hoevenzavellaan in Genk. Twee Genkenaren van 18 en 20 jaar werden daarbij gewond. Op C-Mine botsten deze namiddag rond 13.15 uur twee auto's Een 49-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond. Op het kruispunt van de Winterslagstraat en de Oude Postbaan botsten gisterenmiddag rond 12.15 uur en een 34-jarige fietsster uit Diepenbeek. Deze laatste raakte gewond.

Auto van de baan: vrouw gewond

Zondag 26 januari 2020
Oudsbergen - Auto van de baan: vrouw gewondOp de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren ging vanochtend rond 1.15 uur een auto van de baan. Daarbij raakte een 21-jarige vrouw uit Oudsbergen gewond.

De visie van Fobie

Zondag 26 januari 2020
Oudsbergen - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nevok Gruitrode - Grote Heide 2-2

Zondag 26 januari 2020
Oudsbergen - Nevok Gruitrode - Grote Heide 2-2Nevok Gruitrode heeft vanmiddag thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Sporting Grote Heide. Sporting Ellikom verloor met 2-0 in Leut. Heidebloem Wijshagen verloor met 4-1 in Termolen. Kabouters Opglabbeek versloeg Lanaken VV met 3-2. KSK Meeuwen verloor met 2-1 op het veld van Weerstand Koersel.

Eendracht Louwel klopt KRC Peer

Zaterdag 25 januari 2020
Oudsbergen - Eendracht Louwel klopt KRC PeerEendracht Louwel heeft KRC Peer verslagen met 1-0. Louwel moet zaterdag naar Elen.

Welkom, wolf III

Zaterdag 25 januari 2020
Oudsbergen - Welkom, wolf IIIZoomDe vereniging "Welkom Wolf" vermoedt dat er een derde wolf rondloopt in de Antwerpse of Limburgse Kempen. (Cartoon: Fobie)

Brand: 16 bewoners naar ziekenhuis

Zaterdag 25 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend woedde een brand in een appartement aan de Keinkesstraat in Genk. Zestien appartementsbewoners die rook hadden geïnhaleerd zijn naar het ziekenhuis gebracht. De meesten mochten het ziekenhuis in de loop van de voormiddag al verlaten.

Luc Dautzenberg overleden

Zaterdag 25 januari 2020
Oudsbergen - Luc  Dautzenberg overledenDonderdag is in Opglabbeek Luc Dautzenberg overleden, de echtgenoot van Danny Boutefeu. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familie- en vriendenkring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

De visie van Fobie

Vrijdag 24 januari 2020
Oudsbergen - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Cash geld en juwelen gestolen

Vrijdag 24 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Bree is een inbraak gepleegd in een woning aan de Veeweidestraat. Onbekenden gingen aan de haal met cash geld en juwelen.

Weg met paardenzadels

Vrijdag 24 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Bocholt is ingebroken in een paardenstal aan de Vosheuvelstraat. Er zijn zes paardenzadels gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Bij een verkeersactie gisterenamiddag in Genk heeft de douane een bedrag van 6.188 euro aan achterstallige boetes geïnd. De Vlaamse Belastingsdienst onderschepte bestuurders die hun verkeersbelasting niet betaald hadden en inde een bedrag van 17.218 euro. Vier bestuurders konden hun boete niet betalen waardoor hun wagen getakeld werd.

Nieuw: Window Cleaning Cardeijnaels

Donderdag 23 januari 2020
Benny Cardeijnaels uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Window Cleaning Cardeijnaels opgericht met zetel aan de Gestelstraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het kuisen van ruiten, het reinigen en ontsmetten van gebouwen én het aanleggen van tuinen en parken.

Maria Gofflo overleden

Donderdag 23 januari 2020
Oudsbergen - Maria Gofflo overledenGisteren is Maria Gofflo overleden, de echtgenote van Frans Schrooten. Ze was 88 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Gruitrode. Begroeting: maandag (19-20u) in funerarium Creemers in Bree. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Juwelen gestolen in huis

Donderdag 23 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Esdoornlaan in Bocholt zijn juwelen gestolen. De diefstal is gisterenavond gepleegd.

Ondertussen, ergens in Limburg...

Donderdag 23 januari 2020
Oudsbergen - Ondertussen, ergens in Limburg...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Twee winkeldieven gearresteerd

Donderdag 23 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Twee winkeldieven gearresteerdTwee mannen zijn gisteren betrapt op een winkeldiefstal in een handelszaak in de Toleikstraat in Bree. Het duo wordt gedagvaard in snelrecht. De politie kreeg gisteren rond 14 uur een oproep binnen van een winkeldiefstal in de kledingzaak. Vier personen werden staande gehouden door het winkelpersoneel nadat het alarm was afgegaan. Twee personen besloten om de komst van de politie niet af te wachten en vluchtten weg in een auto. Een 25-jarige man en een 21-jarige vrouw bleven wel ter plaatse en werden door (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Segers overleden

Donderdag 23 januari 2020
Oudsbergen - Leo Segers overledenDinsdag is in Neeroeteren de uit Gruitrode afkomstige Leo Segers overleden, de weduwnaar van Mariet Stinkens. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Bussels in Neeroeteren.

Trainer weg bij Heidebloem Wijshagen

Woensdag 22 januari 2020
Johan Bongaerts is niet langer trainer van Heidebloem Wijshagen. Dat zijn de club en de trainer overeengekomen.
Kort nieuws van bij de buren
Sinds oktober 2019 werd in Genk acht keer ingebroken in broodautomaten. Telkens gingen onbekenden aan de haal met het kleingeld en in enkele gevallen ook met het brood. Na onderzoek kwam Politie CARMA twee Genkenaren op het spoor, een 26-jarige vrouw en een 39-jarige man. Zij zijn maandag gearresteerd. Het parket besloot om het duo te dagvaarden via de snelrechtprocedure.

Mathieu Geusens overleden

Woensdag 22 januari 2020
Oudsbergen - Mathieu Geusens overledenGisteren is Mathieu Geusens overleden, de echtgenoot van Justina Vliegen. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula ’t Sant in Hechtel. Begroeting: vrijdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Hubert Palmers overleden

Woensdag 22 januari 2020
Oudsbergen - Hubert Palmers overledenGisteren is Hubert Palmers overleden, de echtgenoot van Hélène Hilkens. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Meeuwen. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Vlaanderen gaat wolven beschermen

Woensdag 22 januari 2020
Oudsbergen - Vlaanderen gaat wolven beschermenZoom
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) wil extra natuurinspecteurs in dienst nemen. Die moeten onder meer de wolven in onze provincie beter beschermen. Voor de minister moeten er extra natuurinspecteurs komen om nog voorvallen te voorkomen zoals bij wolf Naya. Die werd volgens de Natuurinspectie om het leven gebracht door jagers. De natuurvereniging Landschap VZW Vlaanderen heeft er eerder al mee gedreigd om naar de rechtbank te stappen, als Vlaanderen niet meer inspanningen doet om de wolven te beschermen. Intussen is er een nieuwe wolvin in het gebied. In het onderzoek naar de dood van wolvin Naya heeft Vlaanderen zich intussen burgerlijke partij gesteld. Eerder deed Vogelbescherming Vlaanderen dat ook al. (foto INBO)

Industriesneeuw?

Woensdag 22 januari 2020
Vandaag gezien
Oudsbergen - Industriesneeuw?ZoomHad jij al gehoord van industriesneeuw? Op veel plaatsen in Limburg was het deze ochtend wit, door zogenaamde industriesneeuw. Weerman Eric Goyvaerts legde het vanochtend uit in Start Je Dag bij Radio 2 Limburg: "De mist of sneeuw vanochtend zijn hele fijne druppels rond stofdeeltjes. Dus hoe meer stofdeeltjes, hoe meer van die mist. En als het dan nog heel koud is, worden het sneeuwvlokjes. Die stofdeeltjes, die vervuilde lucht, komen uit Duitsland, uit het Ruhrgebied. Daarom noemen ze zo'n (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Cuppens overleden

Woensdag 22 januari 2020
Oudsbergen - Mia Cuppens overledenZaterdag is de in Riemst woonachtige en uit Opglabbeek afkomstige Mia Cuppens overleden. Zij was 70 jaar.

Mia Paredis overleden

Woensdag 22 januari 2020
Oudsbergen - Mia Paredis overledenMaandag is in Opglabbeek Mia Paredis overleden, de levenspartner van Jan Clijsters. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Theo Maggen overleden

Woensdag 22 januari 2020
Oudsbergen - Theo Maggen overledenOp 15 januari overleed Theo Maggen. Hij was 62 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Lize Vandael uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Liva Architectuur opgericht. De zetel is gevestigd aan de Weg naar Ellikom in Oudsbergen.

KMI waarschuwt met code geel

Dinsdag 21 januari 2020
Oudsbergen - KMI waarschuwt met code geelDeze nacht verwacht het KMI opnieuw op verschillende plaatsen vorming van mist. Die mist kan soms dicht zijn en de zichtbaarheid terugdringen tot minder dan 500m, of lokaal minder dan 200m. Bovendien is het opletten voor lichte vorst, waardoor de mist kan aanvriezen en het verkeer kan bemoeilijken.

De visie van Fobie

Dinsdag 21 januari 2020
Oudsbergen - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Twee zware woningbranden

Dinsdag 21 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de vooravond waren er in Genk twee zware woningbranden. Eén van de bewoners van het huis aan de Smeilstraat werd door de rook bevangen en is naar het ziekenhuis gebracht. In de Mispelaarstraat is een woning volledig uitgebrand.

Geen rijbewijs en onder invloed

Dinsdag 21 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond haalde politie CARMA een hardrijder uit het verkeer op de Emiel Van Dorenlaan in Genk. De 20-jarige bestuurder uit Genk kon geen geldig rijbewijs voorleggen en was onder invloed van verdovende middelen. De politie nam ook een kleine hoeveelheid cannabis en een fles lachgas in beslag.

Elk jaar meer drugsdoden

Dinsdag 21 januari 2020
Oudsbergen - Elk jaar meer drugsdodenHet aantal drugsdoden in onze provincie blijft de laatste vijf jaar stijgen. De meeste slachtoffers zijn mannen. Vorig waren er 9 drugsdoden, 4 jaar geleden waren er dat 6. Het jongste slachtoffer vorig jaar was amper 22 jaar. (Radio 2)

Minister rijdt in gracht

Dinsdag 21 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is Vlaams Minister Zuhal Demir met haar auto in de gracht gereden in de Windekestraat in Genk. Ze kwam er met de schrik vanaf.

Gertrude Creyns overleden

Dinsdag 21 januari 2020
Oudsbergen - Gertrude Creyns overledenVrijdag overleed Gertrude Creyns. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

De visie van Fobie

Maandag 20 januari 2020
Oudsbergen - De visie van FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Na branden nu overstromingen in Australië...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Alcoholcontroles op vier locaties

Maandag 20 januari 2020
Oudsbergen - Alcoholcontroles op vier locatiesZaterdagavond heeft de poliie CARMA een alcoholcontrole opgezet in Bocholt, Oudsbergen, Genk en Zutendaal. Twee bestuurders hadden teveel gedronken. Twee bestuurders reden onder invloed van drugs. Twee andere bestuurders hadden geen geldig rijbewijs. Eén bestuurder was in het bezit van drugs.

Akker- en weidevogels bedreigd

Maandag 20 januari 2020
Het aantal akker- en weidevogels in onze provincie blijft jaar na jaar achteruitgaan. Dat blijkt uit tellingen van de vogelwerkgroep van Likona, de Limburgse Koepel voor Natuurstudie. Soorten als de grauwe gors, kiewit en grutto zijn zo goed als uitgestorven in onze provincie. Ook de nachtegaal werd nog nauwelijks gespot.

Blue Monday

Maandag 20 januari 2020
Vandaag gezien
Oudsbergen - Blue MondayZoomVandaag is het 'blue monday', een benaming voor de meest deprimerende dag van het jaar. Die valt meestal op de maandag van de laatste volle week van januari, maar soms ook op de derde maandag van januari. De term is afgeleid van het Engelse begrip "feeling blue" (neerslachtig, somber, down of depri zijn). De kleur blauw had vroeger in de zeilscheepvaart met rouw te maken. Als een schip zijn kapitein of officier verloor, dan verfde de bemanning rondom het schip een blauwe band. Deze band (en een (…) Het hele nieuwsbericht

Hoge luchtdruk

Maandag 20 januari 2020
Oudsbergen - Hoge luchtdrukHet weer staat in het teken van hoge luchtdruk. Daardoor kunnen regengebieden onze streken niet bereiken en blijft het meestal droog. Daarbij breekt de zon door.
Vandaag starten we nog met veel zonneschijn tijdens een koude ochtend, maar in de loop van de namiddag neemt de bewolking geleidelijk toe. De maxima liggen rond 6 graden.
Morgen vriest het licht tijdens de ochtend. Vervolgens wordt het vrij zonnig en droog. De middagtemperaturen schommelen rond 6 graden.
Woensdag wordt het mistig en grijs met nauwelijks zon. Het blijft wel droog en het kwik klimt niet hoger dan 4 of 5 graden.
De volgende dagen komt opnieuw een westcirculatie opzetten, waarbij regenzones geregeld onze streken aandoen. Wolken domineren en vrijwel iedere dag valt er wat regen of zijn er buien. De wind spant bovendien aan. Het wordt daarbij opnieuw wat zachter.
(Michel Nulens – Meteoservices)
In tweede nationale van het damesvoetbal heeft Louwel thuis gelijk gespeeld tegen Wolvertem Merchtem. Uitslag: 2-2.

Auto's botsen: twee gewonden

Zondag 19 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Wiemismeerstraat in Genk botsten gisterennamiddag rond 15 uur twee auto's. Een 19-jarige man uit Genk en een 24-jarige vrouw uit Zutendaal liepen daarbij verwondingen op.

Verkeerszondaar betrapt

Zondag 19 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een patrouille van de politiezone CARMA controleerde de voorbije nacht een auto op de Breeërweg in Bocholt. De bestuurder reed aan hoge snelheid, had geen rijbewijs en had eerder opgelegde voorwaarden geschonden. Tegen de man zijn meerdere pv's opgesteld. Hij zal zich later voor de politierechter moeten verantwoorden.

Fikse buit in appartement

Zondag 19 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kruittorenwal in Bree is gisteren ingebroken in een appartement. De dieven gingen met geld, juwelen, een laptop, een tablet en een spelcomputer aan de haal.

Inbraak in broodautomaat

Zondag 19 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Rozekranslaan in Genk is afgebroken in een broodautomaat. Dat gebeurde afgelopen nacht.

Louwel verliest bij Stokkem A

Zondag 19 januari 2020
Oudsbergen - Louwel verliest bij Stokkem AEendracht Louwel is bij Stokkem A gaan verliezen met 2-1. Kabouters Opglabbeek won ook: tegen SSD Opoeteren werd het 0-2. Sporting Ellikom verloor met 0-1 van Waterloos. Heidebloem Wijshagen verloor met 0-2 van Stokkem B.

Gruitrode verliest van KFC Hamont 99

Zaterdag 18 januari 2020
Oudsbergen - Gruitrode verliest van KFC Hamont 99Nevok Gruitrode heeft vanavond met 5-0 verloren op het veld van KFC Hamont 99. Nevok speelt zondag thuis tegen Sporting Grote Heide. KSK Meeuwen speelde thuis 1-1 gelijk tegen GS Bree-Beek.

Nieuwe vennootschap: Aysun Immo

Vrijdag 17 januari 2020
De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Dalga Holding uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Aysun Immo opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Industrieweg-Noord in Oudsbergen.

Auto belandt op dak in gracht

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is op de Europalaan in Genk een auto op zijn dak in de gracht beland. De bestuurster raakte daarbij gewond. De auto werd tot schroot herleid.

Zelfgemaakte kentekenplaten

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeerscontrole op de André Dumontlaan in Genk betrapte de politie een bestuurder die een langdurig rijverbod bleek te hebben. Hij kon geen geldig verzekerings- en inschrijvingsbewijs voorleggen en op zijn auto hingen zelfgemaakte kentekenplaten. De agenten schreven onder meer ook vijftien boetes uit voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Twee werfdiefstallen

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op een bouwwerf in de Annunciadenstraat in Genk maakten dieven elektriciteitskabels buit. Uit een werfcontainer in de Vennestraat zijn verlengkabels en een radio gestolen.

Actie zwaar vervoer

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA voerde vandaag van 6 tot 14 uur een controleactie uit in samenwerking met de Wegeninspectie, controle ADR (vervoer gevaarlijke stoffen) en de Dienst Toezicht Sociale Wetten. Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren zijn 25 vrachtwagens gecontroleerd. Elf vrachtwagens waren in overtreding: 4x gebruik van gsm achter het stuur, 3x overlading, 2x overtredingen inzake rij- en rusttijden en 2x overtredingen inzake ADR. In het totaal is er een bedrag aan boetes geïnd van 2.766 euro.

Kruispunt Bree wordt aangepakt

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat een aantal maatregelen uitvoeren om het kruispunt van de Hamonterweg (N76) en de Sportlaan in Bree extra te beveiligen. Uit de analyse van de aanrijdingen op het kruispunt het afgelopen jaar blijkt dat deze hoofdzakelijk op één specifiek punt plaatsvonden. De acties zetten in op het snelheidsgedrag op de Hamonterweg en het verduidelijken van oversteekbewegingen op het kruispunt Sportlaan. Enkele weken geleden vielen er nog twee doden bij een verkeersongeval op (…) Het hele nieuwsbericht

Acht overvallers ingerekend

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA arresteerde tijdens de afgelopen weken acht Genkse jongeren in het kader van diefstallen met geweld die eind 2019 en begin 2020 plaatsvonden in Genk. Vier mannen werden overvallen tijdens een afspraakje dat ze regelden via de dating-app BADOO. Twee bijkomende feiten werden verijdeld door de politie en verder zoekt zij nog naar de identiteiten van bijkomende slachtoffers die nog geen aangifte deden. Vijf minderjarigen en drie meerderjarigen worden verdacht van de feiten. De politie heeft (…) Het hele nieuwsbericht

Bronzen tenen

Vrijdag 17 januari 2020
Oudsbergen - Bronzen tenenZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum van Tongeren een bijzonder object uit zijn collectie toe. Topstuk van de maand januari: bronzen tenen. Deze drie tenen van een linkervoet zijn het enige wat nog rest van een monumentaal bronzen beeld uit Romeins Tongeren. We weten niet wie het beeld voorstelde, maar meestal was dat een godheid, een keizer of een andere prominente figuur. Waarschijnlijk verfraaide het kunstwerk een plein, een openbaar gebouw of zelfs de privé-woning van een rijke inwoner. (…) Het hele nieuwsbericht
De gemiddelde dagprijs voor een éénpersoonskamer in een woonzorgcentrum in Vlaanderen bedroeg vorig jaar 59,05 euro. Dat is 2,54 procent meer dan het jaar voordien, zo maakte het Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag bekend. Een woonzorgcentrum in Limburg kost gemiddeld 56,79 euro per dag. In Limburg stijgen de prijzen het meest, maar het gaat dan ook om een inhaalbeweging. Het duurst in Limburg is Het Dorp in Houthalen-Helchteren met 76,19 euro per dag; het goedkoopst is De Olijfboom in (…) Het hele nieuwsbericht

Twee schapen doodgebeten

Donderdag 16 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Wijchmaal (Peer) zijn twee schapen doodgebeten. Ze liepen in een weide aan de Diestersedijk. De kadavers zijn vandaag aangetroffen. Natuur en Bos is met een onderzoek gestart. Of het doden van de schapen het werk is van wolven, is nog niet geweten.

Fietssster (16) gewond bij aanrijding

Donderdag 16 januari 2020
In de Centrumstraat raakten vanmorgen rond 7.45 uur een auto en een 16-jarige fietsster uit de gemeente in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.

Man en vrouw gewond bij botsing

Donderdag 16 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's in de Fabriekstraat in Bocholt zijn vanmorgen twee gewonden gevallen: een 49-jarige man uit Lommel en een 40-jarige vrouw uit Pelt.

Twaalf obussen aangetroffen

Donderdag 16 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens wegenwerken in de Napoleonsdijk in Bocholt zijn vandaag twaalf obussen aangetroffen. De wegenwerken werden stilgelegd. De ontmijningsdienst DOVO ruimde de springtuigen op. De obussen dateren uit de Tweede Wereldoorlog.

Leger gaat wolven beschermen

Donderdag 16 januari 2020
Oudsbergen - Leger gaat wolven beschermenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Staking Bpost voorbij

Donderdag 16 januari 2020
Oudsbergen - Staking Bpost voorbijDe 30 vrachtwagenchauffeurs van bpost in Limburg zijn gisteravond opnieuw aan het werk gegaan. Er is overleg met de directie voor een nieuw akkoord. De postverdeling is terug normaal.

Beboet voor hondengeblaf

Woensdag 15 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een man die in de Kruisstraat in Dorne (Opoeteren) woont heeft dinsdag een boete gekregen omdat zijn honden volgens meerdere klagers aanhoudend blaften.
Oudsbergen - Mooie promotie voor 'Fietsen door de Bomen'ZoomLimburg als fietsprovincie - het is een trigger die wereldwijd belangstelling wekt. Op de website van het World Economic Forum, de jaarlijkse bijeenkomst van wereldleiders in Davos, staan de 5 meest boeiende fietsprojecten in de wereld. En op de tweede en de derde plaats staan twee Limburgse initiatieven: Fietsen door het Water in Bokrijk en Fietsen door de Bomen in Hechtel-Eksel. Op één staat de grootste fietsparking ter wereld in Utrecht met plaats voor 12.500 fietsen, op 4 staat een fietssnelweg in de lucht in Auckland, Nieuw-Zeeland en op 5 het langste verhoogde fietspad ter wereld in Xiamen, China. Alleen van de Limburgse projecten staan foto's op de website.

Versterking voor KSK Meeuwen

Woensdag 15 januari 2020
Oudsbergen - Versterking voor KSK MeeuwenDe aanvallers Melis en Willems en verdediger Leekens, allen van Herkol, zullen volgend seizoen de kleuren van KSK Meeuwen verdedigen.

Staking bij Bpost

Woensdag 15 januari 2020
Oudsbergen - Staking bij BpostJe moet vandaag niet veel post in de bus verwachten. De vrachtwagenchauffeurs bij Bpost zijn gisteravond aan een 24-urenstaking begonnen. Ze zijn het niet eens met het nieuwe distributiesysteem en nemen het ook niet dat een aantal taken wordt uitbesteed aan de privésector. De staking zou tot vanavond duren, maar daardoor is de distributie naar de postkantoren stilgevallen. De postbodes kunnen alleen verdelen wat er eventueel al aanwezig was. Heel wat kranten zijn niet bedeeld en er zouden ook geen (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Mijnwerkers houden zondag weer vergaderingZoomDe werkgroep die zich moet buigen over de pensioenproblematiek van de ondergrondse mijnwerkers is ondertussen al samengekomen. Er zijn ook al verschillende gesprekken geweest met de directie van de Federale Pensioendienst. Daarover zal de KS-Vriendenkring nu zondag om 10 uur toelichting geven tijdens een bijeekomst voor alle mijnwerkers in de badzaal in Zolder. De stand van zaken wordt belicht, naast de mogelijke stappen die de werkgroep nog moet (…) Het hele nieuwsbericht

Tiener aangereden

Dinsdag 14 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen is in de André Dumontlaan in Genk een tiener aangereden toen hij op weg was naar school. Hij liep verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Provincie wil af van subsidiëring trage wegenZoomHet provinciebestuur wil af van de subsidies voor het tragewegenbeleid van de gemeenten. Aan de provincieraad van volgende week woensdag zal voorgesteld worden het subsidiereglement terzake op te heffen. Dat blijkt uit de agenda van die vergadering.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding in de Nieshofstraat in Beek (Bree) is een 50-jarige fietsster gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Brand in bedrijfspand

Dinsdag 14 januari 2020
In de vooravond ontstond brand in een bedrijfspand aan de Klaprozenstraat in Meeuwen. Een haagbrand lag aan de basis van de brand. Het vuur sloeg over naar een opslagplaats. Verscheidene brandweerkorpsen kwamen ter plaatse.

Twee oldtimers gestolen

Dinsdag 14 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Weg naar As in Genk zijn twee oldtimers gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

De visie van Fobie

Dinsdag 14 januari 2020
Oudsbergen - De visie van FobieZoomGisteren waren de informateurs weer bij de koning. Telkens wanneer ze in beeld komen, valt er iets op. Ook bij onze cartoonist Fobie...

Jean Beckers overleden

Dinsdag 14 januari 2020
Oudsbergen - Jean Beckers overledenZondag is de in Hechtel woonachtige Jean Beckers overleden, de echtgenoot van Patricia Vanhulle. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Donderdag (29 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Gruitrode waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Wolven hebben elkaar gevonden

Dinsdag 14 januari 2020
Oudsbergen - Wolven hebben elkaar gevondenZoomDe twee wolven August en Noëlla hebben elkaar gevonden. Dat meldt het Agentschap Natuur en Bos (ANB), dat via nachtcamera's beelden heeft van de twee wolven die samen voorbij komen. Eerder hadden boswachters al kruisende wolvensporen opgemerkt. Verdere DNA-analyse zal mogelijk de herkomst van Noëlla bepalen, zegt het ANB. (Foto ANB)

Pieter Keenen overleden

Dinsdag 14 januari 2020
Oudsbergen - Pieter Keenen overledenHet afscheid van Pieter Keenen die zaterdag om het leven kwam bij een verkeersongeval in Bree vindt in intieme kring plaats. Begroeting: donderdag (19.30-20.30 uur) in funerarium Creemers in Bree. Pieter Keenen werkte bij Scania Parts Logistics in Opglabbeek.

Schouwbrand

Maandag 13 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer moest in de vooravond uitrukken voor een schouwbrand in een woning aan de Meeuwerkiezel in Bree. De klus was snel geklaard.

Lijnbus in ongeval betrokken

Maandag 13 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Genk kwam het vanmorgen rond 8.10 uur tot een aanrijding tussen een lijnbus en een kind. Het kind raakte gewond. Op het kruispunt van de Oosterring en de Fleterdel raakten deze namiddag een vrachtwagen en twee auto's in een aanrijding betrokken. Daarbij werd een 66-jarige vrouw uit Lanaken gewond.

Inbraak in broodautomaat

Maandag 13 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Weg naar As in Genk is het geld uit een broodautomaat gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Man ontvlucht politiecontrole

Maandag 13 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Winkelstraat in Genk is zaterdagnacht een 31-jarige man uit Kortessem ingerekend nadat hij een controle wilde ontvluchten. Hij had drugs op zak en werd gearresteerd. De man sloeg op de vlucht toen Politie CARMA hem op de Duinenlaan wilde controleren. Na een korte achtervolging kon de politie hem klemrijden in de Winkelstraat. De man had een gebruikershoeveelheid drugs op zak en legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. De politie voerde (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Wertelaers overleden

Maandag 13 januari 2020
Oudsbergen - Pierre Wertelaers overledenDonderdag is Pierre Wertelaers overleden, de echtgenoot van Paula Bosmans. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Wisselvallig weer

Maandag 13 januari 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig weer
Vandaag blijft het, op een enkel drupje motregen na, meestal droog. er is wel veel bewolking. De maxima liggen rond 9 graden. Morgen en woensdag wordt het wisselvallig met geregeld regen of buien. Het wordt dan wel zachter bij 12 graden. Na een droge en zachte donderdag, valt er op vrijdag opnieuw wat neerslag. In het weekend wordt het droog, maar de temperaturen komen wat lager uit. (Michel Nulens)

Veertien evers doodgeschoten

Zondag 12 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens een drijfjacht dit weekend op het grondgebied van Kinrooi en Bree zijn 14 everzwijnen doodgeschoten. 38 jagers namen aan de actie deel.

De visie van Fobie...

Zondag 12 januari 2020
Oudsbergen - De visie van Fobie...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Alcoholcontroles op drie plaatsen

Zondag 12 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Alcoholcontroles op drie plaatsenAfgelopen nacht heeft de politie Carma alcoholcontroles gehouden in Bree, Genk en Kinrooi. Er werden 263 bestuurders gecontroleerd. Drie bestuurders hadden te veel gedronken, één had drugs gebruikt. Twee voertuigen werden getakeld wegens niet verzekerd.

Zestien flessen lachgas

Zondag 12 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een auto in de Mulstraat in Genk trof de politie gisteren 16 flessen lachgas aan. De wagen en de aanwezigen werden gecontroleerd naar aanleiding van verdachte gedragingen. De eigenaar van de wagen stond op het punt om lachgas te verkopen. Er werd een GAS-PV opgesteld en de flessen werden in beslag genomen.

Inbrekers op pad

Zondag 12 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenochtend is een inbraak vastgesteld in een woning aan de Zonnebloemstraat in Genk. Er verdwenen heel wat voorwerpen waaronder geld, kledij, accessoires, juwelen en een handtas. In de nacht van vrijdag op zaterdag is ook ingebroken in een appartement aan de Vennestraat. Daar is geld gestolen.

HW Zonhoven - Ellikom 3-0

Zondag 12 januari 2020
Oudsbergen - HW Zonhoven - Ellikom 3-0Sporting Ellikom heeft met 3-0 verloren op het veld van HW Zonhoven. Nevok Gruitrode verloor met 2-3 van Eksel. KSK Meeuwen verloor met 4-1 op het veld van Zonhoven Utd. Heidebloem Wijshagen speelde 1-1 gelijk in Molenbeersel.

Eendracht Louwel klopt Grote Heide

Zaterdag 11 januari 2020
Oudsbergen - Eendracht Louwel klopt Grote HeideEendracht Louwel heeft Grote Heide verslagen met 1-0. Kabouters Opglabbeek klopte Umitspor Maasmechelen A met 3-1.
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen verslaat BeverloIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen Utd Beverlo geklopt. Uitslag: 5-2.

Verlichtingspaal in brand

Zaterdag 11 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Zonhoverweg in Genk vatte vanmorgen rond 8 uur een verlichtingspaal vuur. Een kortsluiting lag aan de basis van de brand.

Ann Katrien Van Orshoven overleden

Zaterdag 11 januari 2020
Oudsbergen - Ann  Katrien Van Orshoven overledenWoensdag is Ann Katrien Van Orshoven overleden. Zij was 50 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 18 januari (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerglabbeek. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in het Orshof aan de Heymansweg.

Autosalon 2020

Zaterdag 11 januari 2020
Uit de oude doos
Oudsbergen - Autosalon 2020ZoomDe 98e editie van de Brussels Motor Show vindt nog tot 19 januari plaats in de Paleizen van Brussels Expo. Hoewel auto’s en gemotoriseerde tweewielers opnieuw bovenaan de affiche staan, blijven ook zachte en gedeelde mobiliteitsoplossingen niet achter: ze krijgen voortaan zelfs een voorkeurspositie zodat ze centraal komen te staan in het meest bezochte evenement van België dat meer dan 95.000m² oppervlakte in beslag neemt. Alle traditionele (…) Het hele nieuwsbericht
Autosalon 2020Autosalon 2020Autosalon 2020Autosalon 2020Autosalon 2020
Zoom

Dood bij frontale botsing

Zaterdag 11 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Meeuwerkiezel in Bree is vanochtend rond 0.30 uur een autobestuurder frontaal op een vrachtwagen ingereden. De man uuit Bocholt kwam ter plaatse om.

Opgedreven bromfietsen

Vrijdag 10 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle in de Technische Schoolstraat in Houthalen-Helchteren zijn vanmorgen twee opgedreven bromfietsen in beslag genomen. Er werden ook 14 fietsers betrapt die zonder licht reden.

Fietser (40) gewond bij aanrijding

Vrijdag 10 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Havenstraat in Genk kwam het vanmorgen rond 8.20 uur tot een aanrijding tussen een auto en een 40-jarige fietser uit Genk. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Jan Gielen overleden

Vrijdag 10 januari 2020
Oudsbergen - Jan Gielen overledenGisteren is in Zonhoven de uit Gruitrode afkomstige Jan Gielen overleden, de weduwnaar van Maria Haex. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Oudsbergen - 292.000 vacatures bij VDAB aangemeldIn 2019 werden ruim 292.000 vacatures bij VDAB aangemeld, bijna 2% meer dan in 2018. Er is een stijging van 6,5% bij de vacatures voor hooggeschoolden en een lichte stijging van 0,4% bij kortgeschoolden. Opvallend is ook de grote stijging van het aantal vacatures in de maatschappelijke dienstverlening: hulp voor mensen die zorgbehoevend zijn bijvoorbeeld. Bij middengeschoolden is er in 2019 een daling van het aantal vacatures. (…) Het hele nieuwsbericht

Autosalon geopend

Donderdag 9 januari 2020
Oudsbergen - Autosalon geopendZoomVanaf morgen is het autosalon open voor het publiek. Onze cartoonist Fobie zag er vandaag, op de persdag, al een curieus voertuig...
Oudsbergen - Extra alcoholcontroles tijdens het weekendIn deze periode van nieuwjaarsrecepties is het sowieso opletten geblazen, als je met de auto van één of andere viering komt. Maar komend  weekend is het riscio om betrapt te worden nog groter, want dan staat het 'weekend zonder alcohol' geprogrammeerd. De politie zal tussen nu vrijdag 18 uur en maandag 6 uur overal alcoholtesten afnemen.

5 jaar Internetgazet Beringen

Donderdag 9 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - 5 jaar Internetgazet BeringenZoomDe Internetgazet-editie BERINGEN is dezer dagen 5 jaar oud. Ze is al die tijd gerund door onze medewerker Hans Put en ze doet het uitstekend! Naar aanleiding van die vijfde verjaardag is er in de plaatselijke bibliotheek een tentoonstelling te zien van foto's die in de voorbije vijf jaar op de Internetgazet Beringen online kwamen. Foto's, die stuk voor stuk de moeite waard zijn. "In de bib blikken we terug op de Beringse onlinekrant met de mooiste en strafste foto’s van de afgelopen vijf jaar," zegt Hans. "De bib zet naast de foto’s van de Internetgazet ook boeken in de kijker die te maken hebben met het belang van pers, fotografie, persvrijheid en lokaal nieuws." De expo is nog te zien tot en met 29 januari. Gefeliciteerd, Hans!

Verkrachter krijgt 8 jaar cel

Donderdag 9 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Verkrachter krijgt 8 jaar celDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft een vijftiger uit Genk tot 8 jaar cel veroordeeld voor verkrachting van zijn 9-jarig nichtje en zijn 6-jarig stiefdochtertje. De man is ook voor tien jaar uit zijn burgerrechten ontzet. (PG)

Twee bedrijfsinbraken

Donderdag 9 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond kregen twee bedrijven aan de Hengelhoefstraat in Genk inbrekers over de vloer. Er werden allerlei werkmaterialen en elektriciteitskabels gestolen. Uit de voortuin van een woning in de Hooiopperstraat werden gisterenavond planten gestolen.

Ondertussen, in Bosland...

Donderdag 9 januari 2020
Oudsbergen - Ondertussen, in Bosland...Zoom                                                                                  (Cartoon: Fobie)

Paula Geerts overleden

Donderdag 9 januari 2020
Oudsbergen - Paula Geerts overledenDinsdag is de in Wijshagen woonachtige Paula Geerts overleden, de echtgenoot van Alex Verheyen. Zij was 56 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (19-19.30) uur in funerarium Witters in Meeuwen.

Man vernielt computers

Donderdag 9 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Man vernielt computersZoomDe politie heeft vanmorgen een man opgepakt die in het gemeentehuis van Houthalen-Helchteren uit zinnen was geraakt en daarbij meubilair en een aantal computers en schermen vernielde. Waarom hij dat deed is nog niet bekend. De situatie is nu weer normaal. "Het NAC is door de omstandigheden even dicht gebleven," meldt het gemeentebestuur. "Intussen is de inkomhal terug in orde gebracht en is het NAC terug open voor het publiek. Medewerkers die aangedaan zijn door het incident krijgen psychologische bijstand. (…) Het hele nieuwsbericht

Sonia Coppens overleden

Donderdag 9 januari 2020
Oudsbergen - Sonia Coppens overledenMaandag is Sonia Coppens overleden, de weduwe van Gaston Krols. Zii was 64 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Louwel. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Weg met aanhangwagen

Woensdag 8 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning in de Hazenstraat in Genk is een aanhangwagen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Twee ongevallen: twee gewonden

Woensdag 8 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk raakte vanmiddag rond 12 uur een auto van de baan. Een 19-jarige vrouw uit Genk werd daarbij gewond. Om 14 uur kwam het op de Europalaan tot een aanrijding tussen een voetganger en een auto. Een 66-jarige vrouw uit Genk raakte gewond.
Oudsbergen - Nina Derwael waarschuwt voor gsm in autoZoomMeer dan 1 op de 6 jonge automobilisten in ons land plaatst tijdens het rijden berichten of foto's op sociale media. 1 op de 5 jongeren leest berichten tijdens het rijden en 13% neemt zelfs ‘selfies’ achter het stuur. Dit blijkt uit een nieuwe enquête van Vias. Om de bestuurders bewust te maken van de gevaren van smartphones achter het stuur lanceren Vias institute en Baloise Insurance een nieuwe campagne met de titel "Wagen in, gsm uit". Het gezicht van de campagne is tweevoudig (…) Het hele nieuwsbericht

Spreek meer dialect

Woensdag 8 januari 2020
Een studie van verschillende Nederlandse universiteiten toont aan dat het alleen maar voordelen heeft om, naast AN, dialect te spreken. Kinderen die in het dialect worden opgevoed, hebben geen kleinere woordenschat, zoals vroeger vaak werd gedacht. Bovendien kunnen die kinderen beter abstract denken en kunnen ze hun aandacht beter verdelen.
Het spreken van dialect of meertaligheid is ook goed voor de hersenen. De hersentraining die gepaard gaat met het moeten gebruiken van een andere taal, afhankelijk van de context en de spreker, resulteert in een verbetering van de aandacht en de geheugenvaardigheden en ook in een beter herstel na een beroerte en zelfs in het vertragen van de symptomen van dementie, aldus de studie.

1 op 5 weet niet hoe ritsen werkt

Woensdag 8 januari 2020
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - 1 op 5 weet niet hoe ritsen werktZoomHet AWV lanceert een nieuwe informatiecampagne rond risten. Met de slogan 'rits vooraan, file zo gedaan', gaat het Agentschap Wegen en Verkeer de autobestuurders sensibiliseren want 20% van die bestuurders weet nog niet hoe je moet ritsen. Sinds 2014 is het verplicht om te ritsen. Uit onderzoek van VIAS (2019) blijkt dat 1 op de 5 bestuurders nog altijd niet weet hoe ritsen in het verkeer precies werkt. En dat leidt tot irritatie. “Niet-correct ritsen is een grote irritatie in het verkeer. (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Heylen overleden

Dinsdag 7 januari 2020
Oudsbergen - Jan Heylen overledenGisteren is Jan Heylen overleden, de weduwnaar van Gertrude Gijsen. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.
Kort nieuws van bij de buren
In de Winterslagstraat in Genk raakten vanmorgen rond 8.30 uur een auto en een 16-jarige fietsster uit Genk in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd gewond.

Winkeldiefstal met geweld

Dinsdag 7 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag is in de Vredelaan in Houthalen-Helchteren een winkeldiefstal met geweld gepleegd. Een man uit Riemst werd gearresteerd. Rond 11 uur wilde de 42-jarige Riemstenaar enkele producten kopen in de supermarkt. Zijn saldo was ontoereikend en hij diende de supermarkt zonder aankopen te verlaten. Hij begaf zich naar een tweede winkel verderop in de straat en ontvreemdde er enkele koksmessen. Enige tijd later bood hij zich terug aan in de supermarkt en stal ook daar enkele producten. Hij toonde hierbij de (…) Het hele nieuwsbericht

Leentje Keppens overleden

Dinsdag 7 januari 2020
Oudsbergen - Leentje Keppens overledenOp 3 januari is in Oudsbergen de uit Kleine Brogel afkomstige Leentje Keppens overleden, de weduwe van Paul Grieten. Zij was 89 jaar.

Rosette Weltens overleden

Dinsdag 7 januari 2020
Oudsbergen - Rosette Weltens overledenZondag is in Opglabbeek Rosette Weltens overleden. Zij was 56 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

798 bedrijven op de fles

Maandag 6 januari 2020
Oudsbergen - 798 bedrijven op de flesZoomIn Limburg zijn vorig jaar 798 bedrijven failliet gegaan, een stijging met bijna 20 procent. Limburg is procentueel gezien op de provincie Luxemburg na de slechtste leerling van de klas. (Cartoon: Fobie)

De Europese 'spin van het jaar'

Maandag 6 januari 2020
Zou Christus destijds waterafstotend haar op de onderkant van zijn voeten gehad hebben? Het zou kunnen verklaren waarom hij over het water kon wandelen. Want de gerande oeverspin, die vandaag verkozen is tot Europese spin van het jaar 2020, heeft zulke speciale waterafstotende haartjes op haar lijf. Daardoor kan ze over het water lopen, meldt Natuurpunt.
De gerande oeverspin, Dolomedes fimbriatus, behoort tot de familie van de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Verbod op wegwerpbekers en blikjesZoomOp 22 maart 2019 keurde de Vlaamse Regering een wijziging van het Vlarema, uitvoeringsbesluit van het Materialendecreet, goed. Eén van de wijzigingen is dat het vanaf 1 januari 2020 voor Vlaamse overheden en lokale besturen in hun eigen werking en door hen georganiseerde evenementen verboden is drank te serveren in recipiënten voor eenmalig gebruik. Wegwerpbekers zijn dus verboden, maar ook het aanbieden van drank in plastic of glazen wegwerpflessen of blik is dan niet meer toegelaten. (…) Het hele nieuwsbericht

Namaakkledij in beslag genomen

Maandag 6 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA controleerde vrijdagavond een voertuig op het Stadionplein in Genk. In de koffer van de wagen vond de politie reiskoffers met meerdere stuks namaakkledij. De bestuurder, een 22-jarige Genkenaar, kon geen geldig aankoopbewijs voorleggen. De kledingstukken werden in beslag genomen.

Autovelgen gestolen

Maandag 6 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de terreinen van een garage aan de Maaseikerbaan in Genk sloegen dieven toe. Zij gingen er met autovelgen aan de haal.

Verkeersactie in drie gemeenten

Maandag 6 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag organiseerde Politie CARMA controleacties in het kader van gordeldracht en fietsverlichting. De politie controleerde 203 fietsers in Bree. 22 personen kregen een jongeren-pv of onmiddellijke boete voor het niet gebruiken van de fietsverlichting. In As en Genk controleerde men bestuurders op gordeldracht. Van de 30 gecontroleerde bestuurders kregen 14 personen een onmiddellijke boete voor het niet dragen van de gordel. De politie stelde ook onmiddellijke inningen op voor het gebruik van (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Vrolijkx overleden

Maandag 6 januari 2020
Oudsbergen - Maria Vrolijkx overledenOp 1 januari overleed Maria Vrolijkx, de echtgenote van Leo Berben. Zij was 95 jaar. Het afscheid vond in intieme kring plaats.
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Louwel B met 1-2 gewonnen op het veld van Jong STVV. Aan de rust was de stand 0-1.
In derde provinciale van het volleybal heeft Opglabbeek met 3-1 verloren van Geetbets C. Opglabbeek staat laatste in de stand.
Oudsbergen - Goede kerstvakantie voor toerismeZoomHet is een goede kerstvakantie geweest voor het toerisme in Limburg. De meeste logiesuitbaters hebben evenveel of meer gasten gehad dan vorig jaar, en ook de evenementen en attracties lokten heel wat bezoekers. Toerisme Limburg deed een rondvraag bij de logiesuitbaters om te horen hoe de vakantie voor hen is geweest. 8 op 10 hebben evenveel of meer boekingen gehad dan een jaar geleden. In de kerstvakantie zijn er 233.000 overnachtingen geboekt. (Radio 2)

Verraden door defecte lichten

Zondag 5 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag werd een wagen op de Mosselerlaan in Genk gecontroleerd naar aanleiding van defecte achterlichten. De bestuurder kon geen geldig keurings- en verzekeringsbewijs voorleggen.
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Verbindingsstraat in Houthalen-Helchteren is een bewakingscamera gestolen. In een woning aan de Populierenstraat gingen dieven met juwelen aan de haal. De diefstallen werden vrijdag gepleegd.
Oudsbergen - Gruitrode verliest van LutlommelNevok Gruitrode is vandaag bij Lutlommel gaan verliezen met 4-1. Kabouters Opglabbeek speelde 1-1 gelijk op het veld van Opitter. Sporting Ellikom verloor thuis van Voorshoven met 0-2.

De visie van Fobie

Zondag 5 januari 2020
Oudsbergen - De visie van FobieZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Louwel verliest in Hamont

Zaterdag 4 januari 2020
Oudsbergen - Louwel verliest in HamontEendracht Louwel is vanavond bij KFC Hamont 99 gaan verliezen met 3-1. KSK Meeuwen speelde thuis 2-2 gelijk tegen Schoonbeek-Beverst.

Fikse buit bij inbraak

Vrijdag 3 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een inbraak in een woning in Peer heeft dieven een fikse buit opgeleverd. Ze reden er niet enkel met de auto van de bewoners vandoor maar namen ook juwelen, cadeaubons, een tablet, een handtas en geld mee.
Tijdens de oudejaarsnacht heeft de politie in Limburg 130 meldingen van overlast door vuurwerk binnengekregen. Dat blijkt uit een rondvraag van Radio 2 Limburg bij tien van de veertien politiezones. De meldingen gingen onder andere over dieren die in paniek geraakten, klachten over buren die vlakbij vuurwerk afstaken en schade aan privé-eigendom.

Gestolen Ferrari achtergelaten

Vrijdag 3 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op een brug op de Henry Fordlaan in Genk hebben dieven vanochtend een in Hasselt gestolen Ferrari achtergelaten. De lichten van het voertuig brandden nog en het voertuig was niet afgesloten.

Juwelen gestolen in woning

Vrijdag 3 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Weg naar As in Genk zijn juwelen gestolen. De diefstal is vandaag gepleegd.

Het asociale verhuurkantoor

Vrijdag 3 januari 2020
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Het asociale verhuurkantoorVoor de vrederechter van Beveren stond een man die zijn sociale woning niet wilde verlaten. Hij had nochtans zelf de huur opgezegd omdat hij bezoekrecht kreeg met zijn dochtertje en nood had aan een ruimere woning. Hij zou die dan huren met een vriend, kwestie van de huur te kunnen betalen. Maar, halverwege de opzegtermijn, bedacht de man zich en vroeg aan het sociaal verhuurkantoor te mogen blijven. Het verhuurkantoor weigerde want de opzeg was een feit. Het vroeg aan de vrederechter het einde van de (…) Het hele nieuwsbericht

Auto en bromfiets in brand gestoken

Donderdag 2 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Auto en bromfiets in brand gestokenIn de Resedastraat in Genk vatte vanavond rond 22 uur een auto vuur. De auto brandde volledig uit. Niet veel later werd in de Hoevenzavellaan een uitgebrande bromfiets aangetroffen. Er zijn aanwijzingen dat beide voertuigen opzettelijk in brand gestoken zijn. Zowel de wagen als de bromfietser zijn getakeld voor sporenonderzoek.

Acht procent meer starters

Donderdag 2 januari 2020
In 2019 is het aantal startende bedrijven in Limburg gestegen met 8 procent. Omgerekend zijn er zo bijna 8.000 nieuwe zaken bijgekomen. Het is het tweede jaar op rij dat Limburg het goed doet wat startende bedrijven betreft.

Auto mikpunt van vandalen

Donderdag 2 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Kabienstraat in Opoeteren is op nieuwjaarsdag een auto het mikpunt geworden van vandalen. Zowel de voorruit als de buitenspiegel moesten het ontgelden.

Nog steeds brandend actueel...

Donderdag 2 januari 2020
Oudsbergen - Nog steeds brandend actueel...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Bewegingstips voor het nieuwe jaar

Woensdag 1 januari 2020
Bij de start van een nieuw jaar wenst iedereen elkaar het beste en nemen we ons allemaal voor om de dingen een stuk beter te gaan doen. Vaak hoort daar het steevaste voornemen bij om meer te gaan bewegen en een gezondere levensstijl aan te nemen. Hoe dat meestal verloopt weet u wel. Rosalie Coolkens, lector lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie aan de lerarenopleiding van Hogeschool PXL en daarnaast ook bewegingscoach, adviseert ons om even te kijken hoe managers erin slagen om hun doelen te (…) Het hele nieuwsbericht

'Stop de jacht in wolvengebied'

Woensdag 1 januari 2020
De vzw Welkom Wolf heeft Vlaams minister Zuhal Demir opgeroepen, dringend maatregelen te nemen tegen jagers die nog altijd actief zijn in het leefgebied van de wolven. Hoewel de jachtconcessie in het gebied is ingetrokken, wordt er nog altijd intensief gejaagd, zegt Jan Loos van "Welkom Wolf". "Maandag nog hebben buren vier jagers de verboden zone zien binnenrijden. De overheid moet ter plaatse controleren of het jachtverbod wordt nageleefd."  Als dat niet gebeurt vreest Loos dat de nieuwe wolvin Noëlla hetzelfde lot beschoren is als haar voorgangster Naya.

Everzwijn tegen auto

Woensdag 1 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Dornestraat in Opoeteren is een everzwijn tegen een auto gelopen. De bestuurster bleef ongedeerd.

Hulp voor Limburgers in nood

Woensdag 1 januari 2020
Het Crisisfonds Limburg keurde het afgelopen jaar zes aanvragen goed voor uitzonderlijke financiële hulp aan Limburgers in nood. Het fonds, een initiatief van het bisdom Hasselt en Caritas Hulpbetoon, hielp op die manier mensen die zich in een uitzichtloze situatie bevonden en voor hulp niet terechtkonden bij het OCMW of andere erkende instanties.
Ondanks de staking van de socialistische vakbond zijn alle geplande feestbussen van De Lijn op oudejaarsavond en -nacht uitgereden. Inwoners van 28 Limburgse gemeenten konden gratis op de feestbus omdat hun gemeente meebetaalde aan het project.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen