Het overige nieuws

Kunst in coronatijden...

Woensdag 30 september 2020
Oudsbergen - Kunst in coronatijden...ZoomNaar de "Parabel der blinden" van Pieter Bruegel de Oude. (Cartoon Fobie)

Maak jij mee kabaal?

Woensdag 30 september 2020
Oudsbergen - Maak jij mee kabaal?Zoom17 oktober is het de Werelddag van Verzet tegen Armoede en dit jaar is er een warme oproep van zanger Koen Buysse en Conny Mertens van Rimo Limburg om in de week van 17 oktober een video te posten waar jullie 17 seconden kabaal maken. Doe jij ook mee? Meer info via deze link.
Oudsbergen - Processierupsen verpoppen ook in de grondZoomOp diverse plaatsen werden de afgelopen jaren in juni en soms eind mei eiken aangetroffen die opeens vol zaten met eikenprocessierupsen in het vierde larvestadium, dus met brandharen. Het blad van deze bomen was veel minder aangevreten dan men op basis van het grote aantal ver ontwikkelde rupsen zou verwachten. Ook op locaties waar in het voorjaar preventief gespoten was deed dit verschijnsel zich voor. Op basis van onderzoek is nu onomstotelijk vastgesteld dat men hier te maken had met grondnesten. Met andere woorden: eikenprocessierupsen verpoppen ook in de grond, waar bestrijding veel moeilijker is, schrijft Nature Today.

Coronalert app actief vanaf vandaag

Woensdag 30 september 2020
#samentegencorona
Oudsbergen - Coronalert app actief vanaf vandaagZoomVandaag wordt de Coronalert app geïntroduceerd. Die zorgt ervoor dat je een alert krijgt als je langer dan 15 minuten met een besmet persoon in contact bent geweest. Dit gebeurt anoniem. Je weet dus niet met wie, waar en wanneer. De app bevat informatie over wat je moet doen om jezelf en anderen te beschermen. Hij kan dus ook andere gebruikers van de app, waarmee je in nauw contact stond, anoniem waarschuwen als je zelf positief zou testen op het coronavirus. De privacy wordt gegarandeerd aangezien (…) Het hele nieuwsbericht

Aanhoudend wisselvallig

Dinsdag 29 september 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Aanhoudend wisselvalligTerwijl de ene storing nauwelijks is gepasseerd, komt er reeds een volgende aandraven. Tussen beide storingen in, is het wel vaak droog en vooral ook zacht. De volgende dagen doet oktober zijn naam als herfstmaand alle eer aan. Het is fris en erg wisselvallig met geregeld regen of buien en er staat een goed voelbare wind.
Vandaag: nadat een storing onze regio in de ochtend verlaten heeft, wordt het enige tijd droog met ook een paar opklaringen. Later in de namiddag komen er echter (…) Het hele nieuwsbericht

Virtuele VOKA Open Bedrijvendag

Dinsdag 29 september 2020
Oudsbergen - Virtuele VOKA Open BedrijvendagZoomZondag viert Voka Open Bedrijvendag haar dertigste verjaardag, met als thema 'digitale transformatie'. Gezien de huidige situatie omtrent COVID-19 kunnen de fysieke bezoeken bij bedrijven dit jaar helaas niet doorgaan, dit om de veiligheid van medewerkers en bezoekers ten volle te garanderen. Er wordt echter van de nood een deugd gemaakt en volop op die digitale transformatie ingezet, gezien Voka Open Bedrijvendag dit jaar volledig virtueel te beleven valt. Mede dankzij de steun van Agentschap (…) Het hele nieuwsbericht

Moeder en dochter gered uit brand

Dinsdag 29 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Trichterweg in Genk hebben passerende arbeiders vanochtend de slapende moeder en dochter uit hun slaap gewekt toen de benedenverdieping in brand stond. De arbeiders hadden gemerkt dat de gordijnen hadden vuur gevat.

Nieuwe vennootschap: Limkra

Dinsdag 29 september 2020
Jo Moors uit Oudsbergen en Steven Hoogmartens uit Peer hebben de besloten vennootschap Limkra opgericht met zetel aan de Broekkantstraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer transport van goederen, de vervaardiging en de montage van metalen constructiewerken en landschapsverzorging.

Bromfietser (17) gewond bij botsing

Maandag 28 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Vennestraat in Genk zijn gisterenavond rond 18.30 uur een auto en een 17-jarige bromfietser uit Genk gebotst. De bromfietser werd daarbij gewond.

'Urban explorers' gearresteerd

Maandag 28 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - 'Urban explorers' gearresteerdAan het slachthuis op de Europalaan in Genk arresteerde Politie CARMA gisteren na een tip vier personen naar aanleiding van een melding over een inbraak. Het bleek een groep urban explorers te zijn. De melder had enkele personen opgemerkt in het gebouw. Enkele politiepatrouilles snelden ter plaatse en voerden een controle uit. Vier personen trachtten te voet te vluchten naar een naastgelegen bos. Twee personen, een man en een vrouw, konden gevat worden. Een tweede vrouw keerde op haar stappen terug en bood (…) Het hele nieuwsbericht

U21 Grote Heide - Gruitrode 3-3

Maandag 28 september 2020
De U21 van Sporting Grote Heide en Nevok Gruitrode hebben gelijk gespeeld. Uitslag: 3-3.

U17 Kabouters - Neeroeteren 0-8

Maandag 28 september 2020
De U17 van Kabouters Opglabbeek hebben thuis verloren van FC Neeroeteren. Uitslag: 0-8.

Kermis Bree geannuleerd

Maandag 28 september 2020
Oudsbergen - Kermis Bree geannuleerdDe kermis van komend weekeinde in Bree is vanwege de coronacrisis geannuleerd. Dat heeft het stadsbestuur bekendgemaakt. "Na overleg met de woordvoerder van de foorkramers werd door onze crisiscel beslist om de kermis in Bree-centrum van 3, 4 en 5 oktober te annuleren. Het stijgend aantal besmettingen laat niet toe dit veilig te laten verlopen, en volksgezondheid is nog altijd onze eerste prioriteit," aldus de mededeling. "We bekijken samen met de foorkramers of een winterkermis kan doorgaan, als de cijfers gunstig evolueren."

Damesvoetbal: Louwel - Genk 2-2

Maandag 28 september 2020
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Eendracht Louwel gelijk gespeeld tegen KRC Genk C. Uitslag: 2-2 .

Heidebloem Wijshagen klopt Ellikom

Zondag 27 september 2020
Oudsbergen - Heidebloem Wijshagen klopt EllikomHeidebloem Wijshagen heeft met 7-1 gewonnen van Sporting Ellikom. Aan de rust was de stand 3-1. Joeri Loos scoorde drie keer. Er waren 200 toeschouwers.

Duo overvalt slagerij

Zondag 27 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Duo overvalt slagerijGisterenmorgen rond 7.35 uur hebben twee personen een slagerij in de Hoogstraat in Genk overvallen. De gemaskerde mannen belden aan bij de winkel. Een medewerker opende de deur en werd bedreigd. De verdachten namen geld uit de geldlade van de kassa en verlieten de winkel. Beide verdachten zijn dan in een onbekende richting gevlucht. Niemand raakte gewond. De politie ging onmiddellijk ter plaatse en kamde de omgeving uit. Er konden echter geen verdachte personen aangetroffen worden.

Autodiefstal in Leemkuilstraat

Zondag 27 september 2020
In de Leemkuilstraat in Opglabbeek gingen dieven met een auto aan de haal. De diefstal is gisteren gepleegd.
Oudsbergen - Gruitrode speelt gelijk in 's HerenelderenNevok Gruitrode heeft deze namiddag gelijk gespeeld op het veld van Victoria 's Herenelderen. Uitslag: 2-2.

Kabouters B - Opoeteren 1-3

Zondag 27 september 2020
Oudsbergen - Kabouters B - Opoeteren 1-3Kabouters Opglabbeek B heeft thuis verloren van SSD Opoeteren. Uitslag: 1-3.

Morgen vakbondsacties op kruispunten

Zondag 27 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Morgenvroeg voert het gemeenschappelijk vakbondsfront van 7.30u. tot 9.00u. een standstill-actie op verschillende kruispunten in onze provincie. Volgens de vakbonden willen de werkgevers de welvaartsenveloppe als pasmunt gebruiken bij de onderhandelingen over het interprofessioneel akkoord 2021-2022.

Louwel verslaat Vlijtingen

Zaterdag 26 september 2020
Oudsbergen - Louwel verslaat VlijtingenEendracht Louwel heeft vanavond Vlijtingen VV geklopt met 3-2. Aan de rust was de stand 1-1. Maggen miste een strafschop. Zaterdag moet Louwel naar Kabouters Opglabbeek.

KSK Meeuwen klopt Grote Heide

Zaterdag 26 september 2020
Oudsbergen - KSK Meeuwen klopt Grote HeideKSK Meeuwen heeft vanavond thuis Sporting Grote Heide verslagen. Uitslag: 5-1. Meeuwen leidde aan de rust met 3-0. De Meeuwense doelpunten werden gescoord door Lennert Rogiers (3) en Christof Vanbeuren (2).

Kabouters winnen in Halen

Zaterdag 26 september 2020
Oudsbergen - Kabouters winnen in HalenKabouters Opglabbeek heeft vanavond op het veld van MD Halen gewonnen met 1-4. Aan de rust was de stand 1-1 nadat de thuisploeg in de zevende minuut op voorsprong was gekomen. Kosten, Tips, Kroon en Hilven zorgden voor de doelpunten van de Kabouters. Zaterdag spelen de Kabouters thuis tegen Eendracht Louwel.

Zaalvoetbal: Meeuwen -Borgerhout 2-3

Zaterdag 26 september 2020
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen -Borgerhout 2-3ZVK Meeuwen heeft thuis verloren van Borgerhout met 2-3. Vrijdag moet Meeuwen naar Inter Huy.

Mia Martens overleden

Zaterdag 26 september 2020
Oudsbergen - Mia Martens overledenGisteren is de in Opglabbeek woonachtige Mia Martens overleden. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Jef Schreurs overleden

Zaterdag 26 september 2020
Oudsbergen - Jef Schreurs overledenIn Opglabbeek is woensdag Jef Schreurs overleden, de echtgenoot van Hilda Houben. Hij was 85 jaar. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in UCAS.

Sleutels gestolen

Vrijdag 25 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Hoevenstraat in Opoeteren doken gisterenavond twee mannen op. De éne belde aan, de andere ging langs achter binnen. Achteraf bleek dat er enkele sleutels uit de woning verdwenen zijn.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - 120 leerlingen Breese scholen in quarantaineIn drie middelbare scholen in Bree - de Middenschool Heilig Hart, het Sint-Augustinusinstituut en TISM - zijn 7 leerlingen en 2 leerkrachten besmet bevonden met het coronavirus. Daarom moeten nu 120 leerlingen veertien dagen in quarantaine. Burgemeester Liesbeth Van der Auwera: "De 120 leerlingen werden ervan op de hoogte gebracht dat ze 14 dagen in quarantaine moeten en contact moeten opnemen met de huisarts voor een test. Leerlingen met een laag risicoprofiel mogen wel nog naar school gaan maar gedurende 14 dagen moeten ze naschoolse activiteiten tot het minimum beperken." Ook in de Vrije Basisschool de Vuurvogel in Bree raakten 1 leerling en 1 leerkracht besmet; daar wordt nog bekeken of er klassen in quarantaine moeten.
Naar analogie met de richtlijnen van de federale crisiscel zal het dragen van een mondmasker vanaf morgen/zaterdag niet meer verplicht zijn in de recyclageparken van Limburg.net. "Omdat het dragen van een mondmasker in openlucht enkel noodzakelijk is als de afstand van 1,5 meter niet gerespecteerd kan worden, besliste Limburg.net om het dragen van een mondmasker niet meer te verplichten voor bezoekers en parkwachters," zo luidt het vanavond in een mededeling van Limburg.net. De andere richtlijnen in de strijd tegen het coronavirus blijven wel nog gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.

Vrouw (43) gewond bij botsing

Vrijdag 25 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Stationsstraat en de Driebankenstraat in As botsten deze namiddag rond 14 uur twee auto's. Een 43-jarige vrouw uit Dilsen-Stokkem raakte daarbij gewond.

Bromfietsster (17) gewond

Vrijdag 25 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltweg in Genk botsten gisterenavond rond 19.30 uur een auto en een 17-jarige bromfietsster uit Genk. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Een echt herfstweekend

Vrijdag 25 september 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Een echt herfstweekendEen venijnige depressie bevindt zich over de Noordzee en zorgt voor een stevige wind in onze streken. Daarbij worden storingen en buien in vlug tempo aangevoerd. Bovenop het natte weer zijn de temperaturen ondermaats voor de tijd van het jaar.
Vandaag zijn de wolken in de meerderheid en reeds voor de middag kan er af en toe een bui vallen. Na de middag komen er meer en intense buien opzetten, die ook kunnen vergezeld worden van onweer. Het kwik komt niet hoger dan 14 graden en er staat een (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Mariaziekenhuis verhuist Covid-screeningDe Covid-screening achter het Mariaziekenhuis in Pelt is gisteren verhuisd naar de overdekte personeelsparking. “Deze verhuis was noodzakelijk omdat we vaststelden dat de patiëntenstroom naar onze spoedafdeling steeds meer in gedrang kwam doordat de Covid-screening van onze huisartsen achter de dienst Spoedgevallen gelegen was," zegt algemeen directeur Hans Ramaekers. "Dankzij de verhuis wijzigt de verkeersstroom naar de screening en wordt de toegangsweg naar onze spoedgevallenafdeling (…) Het hele nieuwsbericht

Groot oliespoor

Donderdag 24 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer was vanavond geruime tijd in de weer om een oliespoor te verwijderen tussen Panhoven, de rotonde van de Ring en de Kanaallaan in Bree. Er moest gebruik gemaakt worden van absorberende korrels om het glibberige goedje te neutraliseren.

Snel naar de koning

Donderdag 24 september 2020
Oudsbergen - Snel naar de koningZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Vier van de zeven alternatieven voor het "Complex Project Noord-Zuidverbinding Limburg" die tot nog toe op tafel lagen, vallen af. Dat is vanmiddag bekend geworden. In de komende lente wordt uit de drie resterende tracés het voorkeurtraject gekozen.
Het gaat om de westelijke tracés en een uiterst oostelijk tracé langs het militair domein Schietveld richting Park Midden-Limburg. “Uit de eerste fase van het onderzoek leren we dat vier alternatieven de (…) Het hele nieuwsbericht

Daar zijn de heli's, een hele week

Donderdag 24 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen tot en met vrijdag 2 oktober gaan er helikoptertrainingen door op Kleine-Brogel Air Base. Maandag en dinsdag zijn er ook nachtvluchten. In het weekend vinden er geen trainingen plaats.

Nieuwe gezondheidsenquête Sciensano

Donderdag 24 september 2020
Oudsbergen - Nieuwe gezondheidsenquête SciensanoSciensano organiseert de vierde gezondheidsenquête. De vorige drie konden elk rekenen op 30.000 deelnemers. Ook deze is keer is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hun ervaringen in deze coronaperiode delen. Ben je 18 jaar of ouder en woon je in België dan kan je de vragenlijst invullen via deze link.

Betsie Paredis overleden

Donderdag 24 september 2020
Oudsbergen - Betsie Paredis overledenIn WZC Kloosterhof in Oudsbergen is maandag de uit Gruitrode afkomstige Betsie Paredis overleden, de weduwe van de in 1997 overleden Leo Janssen. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Verkeersongevallen

Woensdag 23 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Wildekastanjelaan in Genk zijn vanmorgen rond 8.40 uur een motorfietser en een wagen gebotst. Een 73-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond. Rond 12.45 uur kwam het op de Hasseltweg tot een aanrijding tussen twee wagens. Daarbij viel één gewonde.

Weer schaap doodgebeten

Woensdag 23 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is een schaap doodgebeten in een weide aan de Haltstraat in Zwartberg, op de grens met Houthalen-Oost. Dat is waarschijnlijk het werk van een wolf. Er zijn DNA-stalen van het schaap genomen.

Een coronatroostplek

Woensdag 23 september 2020
Tijdens de eerste coronagolf kregen velen te maken met verlies. Samen met vrouwenorganisatie Ferm opent het bisdom Hasselt vrijdag een troostplek aan het Pastoraal Centrum – Seminarie in Kiewit-Hasselt. De troostplek is een stilteplek voor bezinning, maar ook één van hoop op een nieuwe toekomst na corona. Ze kadert in het project Planttroost van Ferm. Dat project wil een bron van troost zijn voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid. “Een (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Energood

Dinsdag 22 september 2020
Frigg Vaelen uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Energood opgericht met zetel aan de Maneveldweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, de installatie van verwarming en het onderhoud en de verkoop van arcadesystemen.

Nieuw consultingbureau

Dinsdag 22 september 2020
Sebastiaan Gysemberg uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Sebastiaan Gysemberg Consult opgericht met zetel aan de Hoeverweg. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van adviezen van financiële, technische, economische, sociale, organisatorische, commerciële of administratieve aard.

Vier everzwijnen gevangen

Dinsdag 22 september 2020
Het Natuurhulpcentrum heeft deze namiddag vier everzwijnen gevangen in een bosje aan de Westerring in Genk. Dat gebeurde omdat politie vreesde voor verkeersproblemen. 

Twee ongevallen met gewonden

Dinsdag 22 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltweg in Genk reed vanochtend rond 2.10 uur een auto tegen de verkeerslichten. Een 47-jarige Hasselaar raakte daarbij gewond. Vanmorgen rond 8.20 uur botsten twee auto's op de Weg naar As. Daarbij werd een 43-jarige vrouw uit Genk gewond.

Carpoolparkings worden weer gereinigd

Dinsdag 22 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Carpoolparkings worden weer gereinigdZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nacht van 25 op 26 september en die van 2 op 3 oktober de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om carpoolers tijdens de werkzaamheden een alternatieve parking aan te kunnen bieden, voert het agentschap de werken verspreid over 2 nachten uit. Tijdens de reinigingswerken zal een parkeerverbod gelden op de betreffende parkings. In maart 2020 haalde de aannemer tijdens de veegacties bijna 11 ton veegvuil op. Uit de afvoerkolken werd bijna 4 ton slib (…) Het hele nieuwsbericht

De herfst is daar

Dinsdag 22 september 2020
Weerbericht
Oudsbergen - De herfst is daarHoge drukgebieden maken plaats voor depressies en storingen, waarbij het prachtige nazomerweer op zijn einde loopt. Daarbij komt er de volgende dagen een strakke wind te staan en vallen er geregeld regen of buien. Ook gaan de temperaturen een flink stuk omlaag. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag is het de laatste nazomerse dag op rij. Het kwik bereikt nog net 25 graden en is stralend zonnig weer. Daarbij staat er nauwelijks wind.
Morgen is het vrij zonnig in de (…) Het hele nieuwsbericht

U21 KSK Meeuwen verslaan Koersel

Dinsdag 22 september 2020
Oudsbergen - U21 KSK Meeuwen verslaan KoerselDe U21 van KSK Meeuwen hebben Weerstand Koersel puntenloos naar huis gestuurd. Uitslag: 4-2.

U17 Louwel verliezen in Zonhoven

Dinsdag 22 september 2020
Oudsbergen - U17 Louwel verliezen in ZonhovenDe U17 van Eendracht Louwel hebben verloren op het veld van Zonhoven United. Uitslag: 4-2.

Nachtzwaluw in Gamma

Dinsdag 22 september 2020
Oudsbergen - Nachtzwaluw in GammaZoomHet Natuurhulpcentrum uit Opglabbeek heeft een nachtzwaluw gevangen in de Gamma in Pelt. Het vogeltje had zich verstopt op een metalen dwarsbalk. Het werd na de vangst vrijgelaten. Nachtzwaluwen - trekvogels - overwinteren in Oost- en Zuid-Afrika en zijn al een tijdje bezig met hun najaarstrek, meldt Nature Today. De meeste nachtzwaluwen (foto) zijn inmiddels het land al uit, maar de laatste vogels zullen pas eind oktober en november aan de reis naar het zuiden beginnen. (Archieffoto Patrick Schuurmans)

Jos Nuyts overleden

Maandag 21 september 2020
Oudsbergen - Jos Nuyts overledenGisteren is de in Ellikom woonachtige Jos Nuyts overleden, de echtgenoot van Christiane Vanheel. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Marcel Stienaers overleden

Maandag 21 september 2020
Oudsbergen - Marcel Stienaers overledenZaterdag is de in Gruitrode woonachtige Marcel Stienaers overleden, de weduwnaar van Alice Grobben. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Wie zoekt mee naar sporen over WOII?

Maandag 21 september 2020
Oudsbergen - Wie zoekt mee naar sporen over WOII?ZoomVoor het project Onder de radar is de provincie Limburg op zoek naar sporen en verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) start met een nieuw participatief project. En daarvoor rekent het ook op jou. Duik mee onder de radar en speur naar bunkers, loopgraven, vliegvelden, noodbruggen, schuiloorden, … Allemaal overblijfselen in het Limburg van vandaag. Ken je zelf een relict of een overblijfsel, uit WO II? Heb je een origineel verhaal over dit (…) Het hele nieuwsbericht

Lachgas in beslag genomen

Zondag 20 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij de controle van een auto in de Stalenstraat in Genk trof de politie 17 flessen lachgas en materialen aan die wijzen op de verkoop ervan. De flessen zijn in beslag genomen. De politie stelde een GAS-pv op en een pv voor zwartwerk.

Motorfietser (34) gewond bij botsing

Zondag 20 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Guillaume Lambertlaan in Genk botsten gisterenavond rond 17 uur een 34-jarige motorfietser uit Genk en een auto. De motorfetser raakte daarbij gewond.

Gelijkspel voor Wijshagen

Zondag 20 september 2020
Oudsbergen - Gelijkspel voor WijshagenIn Vierde Provinciale heeft Heidebloem Wijshagen 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Winterslag.

Winst voor Sporting Ellikom

Zondag 20 september 2020
Oudsbergen - Winst voor Sporting EllikomSporting Ellikom heeft vandaag Dilsen-Stokkem VV verslagen met 4-3.

Gruitrode verliest bij Standard Elen

Zondag 20 september 2020
Oudsbergen - Gruitrode verliest bij Standard ElenNevok Gruitrode heeft vandaag thuis met 1-2 verloren van Standard Elen.

Kabouters B wint bij Heusden

Zondag 20 september 2020
Oudsbergen - Kabouters B wint bij HeusdenKabouters Opglabbeek B heeft vanmiddag SK Heusden 06 verslagen met 2-3.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Studio uitgebrand: verdachte opgepaktDe brandweer rukte vanmorgen uit voor een brand in een studio aan de Fruitmarkt in Genk. De studio is uitgebrand. De politie pakte een twintiger op; hij wordt verdacht van brandstichting.

Eendracht Louwel klopt Kolmont

Zaterdag 19 september 2020
Oudsbergen - Eendracht Louwel klopt KolmontEendracht Louwel heeft vanavond een uitoverwinning behaald op het veld van Sp. Kolmont. Uitslag: 1-2.

KSK Meeuwen verslaat KRC Peer

Zaterdag 19 september 2020
Oudsbergen - KSK Meeuwen verslaat KRC PeerKSK Meeuwen heeft vanavond een uitoverwinning behaald op het veld van KRC Peer. Uitslag: 0-1.

Kabouters verliezen van 's Herenelderen

Zaterdag 19 september 2020
Oudsbergen - Kabouters verliezen van 's HerenelderenKabouters Opglabbeek heeft vanavond thuis verloren van Victoria 's Herenelderen. Uitslag: 1-4.

Kaars veroorzaakt brand

Zaterdag 19 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag brak brand uit in een appartement aan de Stalenstraat in Genk. De brand werd veroorzaakt door een kaars.

Achterbouw uitgebrand

Zaterdag 19 september 2020
Aan de Bloemenstraat in Genk is gisterenavond de achterbouw van een woning uitgebrand. Bij de brand is ook een wagen vernield. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

ANPR-camera's op 11 plaatsen

Zaterdag 19 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Genk komen er ANPR-camera's op 11 plaatsen, onder meer op de Emiel Van Dorenlaan, de Weg naar As, de Guillaume Lambertlaan en de Hoogstraat.

ZVK Meeuwen klopt Ranst

Zaterdag 19 september 2020
Oudsbergen - ZVK Meeuwen klopt RanstZVK Meeuwen heeft gisterenavond een uitoverwinning behaald bij ZVC Solana Ranst. Uitslag: 1-5. Vrijdag speelt ZVK Meeuwen thuis bij FT Borgerhout.

Liza Drees overleden

Zaterdag 19 september 2020
Oudsbergen - Liza Drees overledenDonderdag is in WZC Pallieter in As de uit Gruitrode afkomstige Liza Drees overleden, de weduwe van de in 2012 overleden Gaston Geebelen. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in UCAS.

Pater Eugeen Van Helden overleden

Zaterdag 19 september 2020
Oudsbergen - Pater Eugeen Van Helden overledenDonderdag is in Kapellen pater Eugeen Van Helden overleden. Hij werd geboren in Ellikom op 17 december 1925 en was missionaris Oblaat in Beringen-Mijn en in Kapellen-Essenhout. Er is gelegenheid tot een laatste groet, nu woensdag van 16u tot 19u, in de parochiekerk van OLV van Fatima, Binnenweg 63 Kapellen-Essenhout. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Zomers weekend

Zaterdag 19 september 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Zomers weekendOndertussen zijn we al voorbij de helft van september en nog steeds staat er zomers weer op het programma. Vrij uitzonderlijk, maar toch niet uniek. De hoge temperaturen danken we aan de aanvoer van warme lucht en veel zon. De volgende dagen nadert een depressie vanuit het zuiden en wordt de kans op neerslag steeds groter. In de tweede helft van de week wordt het ook gevoelig kouder.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar later nemen wolkenvelden toe vanuit het zuiden. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Vijf auto's in botsing betrokken

Vrijdag 18 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk gebeurde gisterennamiddag rond 16.30 uur een kop-staartaanrijding tussen vijf voertuigen. Een 40-jarige vrouw uit Kortessem raakte daarbij gewond.

Nieuwe vennootschap

Donderdag 17 september 2020
Stephanie Vandeurzen uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Thuisverpleging Stephanie Vandeurzen opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Heidestraat in Oudsbergen. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 2.500 euro.

Bromfietser (24) gewond

Donderdag 17 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Boshoekstraat in Genk is gisterenavond rond 18 uur een 24-jarige bromfietser uit Genk ten val gekomen. Hij raakte gewond.

Jef Steyven overleden

Donderdag 17 september 2020
Oudsbergen - Jef Steyven overledenDinsdag is de in Opglabbeek woonachtige Jef Steyven overleden, de echtgenoot van Alda Bancken. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UCAS.

Eerste werkdag van de kroonprinses...

Woensdag 16 september 2020
Oudsbergen - Eerste werkdag van de kroonprinses...Zoom...in Elsenborn. (Cartoon: Fobie)

Juwelen gestolen in woning

Woensdag 16 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een woning aan de Neerzijstraat in Genk zijn juwelen gestolen. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Twintiger en dertiger gewond

Woensdag 16 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Torenlaan in Genk botsten gisterenavond rond 18.15 uur twee auto's. Een 22-jarige vrouw uit Kinrooi en een 37-jarige man uit Kinrooi raakten daarbij gewond.

Auto tegen vitrine warenhuis

Woensdag 16 september 2020
In de Centrumstraat in Opglabbeek is vanmorgen een auto tegen de vitrine van de Proxy Delhaize gereden. Het bleef bij materiële schade.

Nieuwe blauwe zak

Woensdag 16 september 2020
Vanaf 1 april 2021 voert Limburg.net in samenwerking met Fost Plus de uitgebreide PMD-zak in. Vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen in dezelfde blauwe zak. De ‘P’ van PMD staat dan niet meer voor ‘Plastic flessen en flacons’ maar wel voor ‘Plastic verpakkingen’. De verschillende plastics zullen in sorteercentra uitgesorteerd worden tot zuivere afvalstromen, die dan gerecycleerd worden.

Priester Jan Croimans overleden

Woensdag 16 september 2020
Oudsbergen - Priester Jan Croimans overledenOp 13 september is priester Jan Croimans in Brazilië overleden. Hij was 82 jaar en werd op 6 juli 1963 in Leuven priester gewijd. De priester werd op 14 september in Brazilië begraven. In Opglabbeek wordt een herdenkingsdienst georganiseerd.

Nieuwe vennootschap: Viki Consulting

Dinsdag 15 september 2020
Ivo Bloemen en Vera Haex, beiden uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap Viki Consulting opgericht met zetel aan de Kriekenbergstraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het beheer van transportproblemen voor derden, het geven van onderwijs in de transportsector en algemene managementactiviteiten.
Kort nieuws van bij de buren
Een patrouille van Politie CARMA merkte dinsdagochtend op de Weg naar As in Genk een wagen zonder geldige nummerplaat op. De 18-jarige bestuurder uit Geraardsbergen werd uit het verkeer gehaald en bleek ook niet over een geldig rijbewijs te beschikken. Na controle bleek dat zijn voertuig niet geldig gekeurd, verzekerd of ingeschreven was. De auto werd in beslag genomen.

KRC Genk ontslaat zijn trainer

Dinsdag 15 september 2020
Oudsbergen - KRC Genk ontslaat zijn trainerZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Code GEEL in bos- en natuurgebied

Dinsdag 15 september 2020
Vanaf vandaag geldt in heel de provincie code GEEL voor bos- en natuurgebieden. Door de droogte wordt het risico op brand groter. Wees dus voorzichtig als je in een bos of natuurgebied komt. Bij code geel zijn natuurbeheerders en brandweer extra waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte.

Martha Broeckmans overleden

Maandag 14 september 2020
Oudsbergen - Martha Broeckmans overledenGisteren is in WZC Kloosterhof in Meeuwen Martha Broeckmans overleden, de weduwe van Louis Lecocq. Zij was 86 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats in Peer vinden in besloten kring plaats. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken in Peer.

Jeanne Molemans overleden

Maandag 14 september 2020
Oudsbergen - Jeanne Molemans overledenZaterdag is Jeanne Molemans overleden, de weduwe van Leo Eerdekens. Zij was 92 jaar en wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen na het afscheid in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Maria Verheyen overleden

Maandag 14 september 2020
Oudsbergen - Maria Verheyen overledenZaterdag is de uit Grote-Brogel afkomstige Maria Verheyen overleden, de weduwe van Nol Haex. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Fietser (62) gewond bij botsing

Maandag 14 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Dieplaan in Genk raakten gisteren een 62-jarige fietser uit Genk en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser werd daarbij gewond.

Zuster Helena Gijsen overleden

Maandag 14 september 2020
Op 10 september overleed zuster Helena Gijsen. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Joanna Gijsen, Korenbloemstraat 4, 3660 Oudsbergen.
Oudsbergen - Heidebloem Wijshagen - Molenbeersel 2-2Heidebloem Wijshagen en Hoger op Molenbeersel hebben deze namiddag de punten gedeeld. Beide ploegen scoorden elk twee keer.

Man (50) gewond bij botsing

Zondag 13 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de André Dumontlaan in Genk botsten gisterenavond rond 20 uur twee auto's. Daarbij raakte een 50-jarige Genkenaar gewond.

Kabouters B - Sporting Ellikom 5-0

Zondag 13 september 2020
Oudsbergen - Kabouters B - Sporting Ellikom 5-0Kabouters Opglabbeek B heeft deze namiddag Sporting Ellikom geklopt. Uitslag: 5-0. Voor de Kabouters scoorden Ben Meers, Karel Willems en Doriano Schiavon.

Gruitrode wint van Landen

Zondag 13 september 2020
Oudsbergen - Gruitrode wint van LandenNevok Gruitrode is bij Landen gaan winnen. Uitslag: 0-2. Zçndag speelt Nevok Gruitrode thuis tegen St. Elen.

Het begon op 13 maart...

Zondag 13 september 2020
Oudsbergen - Het begon op 13 maart...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Zaalvoetbal: ZVK Meeuwen verliest

Zondag 13 september 2020
Oudsbergen - Zaalvoetbal: ZVK Meeuwen verliestIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen zijn eerste competitiewedstrijd verloren. Thuis tegen Grace-Holllogne werd het 2-3.

Louwel wint van Hoeselt

Zaterdag 12 september 2020
Oudsbergen - Louwel wint van HoeseltLouwel heeft vanavond Hoeselt verslagen door een 1-3 achterstand om te buigen in een 4-3 overwinning.

Elen - Kabouters Opglabbeek A 3-7

Zaterdag 12 september 2020
Oudsbergen - Elen - Kabouters Opglabbeek A  3-7Kabouters Opglabbeek hebben een uitoverwinning behaald bij K. St. Elen. Uitslag: 3-7.

KSK Meeuwen klopt Paal-Tervant A

Zaterdag 12 september 2020
Oudsbergen - KSK Meeuwen klopt Paal-Tervant AKSK Meeuwen heeft vanavond thuis gewonnen van Paal-Tervant A. Uitslag:2-1 .

Damesvoetbal: Sp.Hasselt - Louwel 0-0

Zaterdag 12 september 2020
Oudsbergen - Damesvoetbal: Sp.Hasselt - Louwel 0-0In het damesvoetbal heeft Eendracht Louwel vanavond gelijk gespeeld. Op het veld van Sp. Hasselt A werd het 0-0.

José Smits overleden

Zaterdag 12 september 2020
Oudsbergen - José Smits overledenOp 8 september is José Smits, de weduwe van Bèr Paredis, overleden in WZC Het Dorp in Houthalen-Helchteren. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vind dinsdag (0.0 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: maandag (19-20 uur) in UCAS.

Kans op hittegolf

Vrijdag 11 september 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Kans op hittegolfHogedrukgebieden weten de volgende dagen onze streken te vinden en de weerkaarten beloven een stevig nazomertje, sterker nog, de kans op een hittegolf is zelfs aanwezig. Dat het in september nog mooi weer kan worden, is algemeen geweten. Een hittegolf is echter eerder zeldzaam. Na het weekend krijgen we echter minstens 5 dagen met meer dan 25 graden, waarvan er 3 mogelijk tropisch warm kunnen worden.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Bij momenten is de zon flink aanwezig in het (…) Het hele nieuwsbericht

Geen bedrijven in Groene Delle

Vrijdag 11 september 2020
Oudsbergen - Geen bedrijven in Groene DelleZoomMinister Zuhal Demir zet het planningsproces voor bedrijvigheid in de Groene Delle in Lummen stop. “De Groene Delle blijft de groene spons van Limburg”, stelt ze vandaag in een mededeling. Naar eigen zeggen nam ze de beslissing nadat ze zondag zelf in het gebied was gaan wandelen.
Toch zal de Vlaamse regering blijven inzetten op watergebonden bedrijvigheid om ecologische redenen, maar er zal aan andere terreinen worden gewerkt, aldus de minister. "Waterwegen en binnenvaart zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Piet Aerden overleden

Vrijdag 11 september 2020
Oudsbergen - Piet Aerden overledenMaandag overleed de uit Opglabbeek afkomstige en in Opoeteren woonachtige Piet Aerden, de echtgenoot van Marie-Louise Beerden. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: zaterdag (18.30-19.30 uur) in UCAS.

Nieuwe vennootschap: HCS Garage

Donderdag 10 september 2020
Hamit Soylu uit Genk heeft de besloten vennootschap HCS Garage opgericht met zetel aan de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in auto's en lichte bestelwagens, onderhoud en reparatie van motorvoertuigen en goederenvervoer langs de weg.

Voor 12.615 euro boetes geind

Donderdag 10 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
De Douane, de Vlaamse Belastingdienst en de politie CARMA hebben gisteren een actie gehouden in As, Genk en Zutendaal. Er is voor 12.615 euro aan achterstallige boetes geind. De politie nam onder meer een opgedreven bromfiets en een niet-verzekerd voertuig in beslag.

Aanhangwagen gestolen op parking

Donderdag 10 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de parking van een winkel aan de André Dumontlaan in Genk is een aanhangwagen gestolen. De diefstal is vanmiddag gepleegd.

Wolven beginnen zich te wennen

Donderdag 10 september 2020
Oudsbergen - Wolven beginnen zich te wennenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Rekentool voor berekening alimentatie

Donderdag 10 september 2020
Het gerecht heeft een website ontwikkeld waar mensen in een echtscheidingsprocedure kunnen berekenen hoeveel onderhoudsgeld ze voor hun kinderen moeten bijdragen. De website is in de eerste plaats bedoeld voor familierechters, maar iedereen kan er gebruik van maken. In de tool wordt rekening gehouden met de meest voorkomende criteria: het inkomen en bezit van de ouders, de kosten voor het kind, de verblijfsregeling en het kindergeld. Voor alle duidelijkheid: het gaat om simulaties, niet om een bedrag dat je kunt afdwingen bij de familierechter.

Voertuig in beslag genomen

Donderdag 10 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA controleerde dinsdagavond een bestuurster op de Westerring in Genk. De 38-jarige vrouw uit Genk droeg geen veiligheidsgordel. Na een controle bleek dat haar voertuig niet geldig gekeurd, noch verzekerd was. De auto is in beslag genomen.

Magriet Rutten overleden

Donderdag 10 september 2020
Oudsbergen - Magriet Rutten overledenMaandag is de in Opglabbeek woonachtige Magriet Rutten overleden. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UCAS.

Martin Willemse overleden

Donderdag 10 september 2020
Oudsbergen - Martin Willemse overledenMaandag is de uit Wijshagen afkomstige en in Rekem woonachtige Martin Willlemse overleden, de echtgenoot van Christina Bollen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Véronique Vandewal overleden

Woensdag 9 september 2020
Oudsbergen - Véronique Vandewal overledenMaandag is Véronique Vandewal overleden, de echtgenote van Kris Caymax. Zij was 36 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het urnenveld op de begraafplaats van Gruitrode. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Wachten op de knal

Woensdag 9 september 2020
Oudsbergen - Wachten op de knalZoom"Eén van onze testpiloten is net opgestegen voor een controlevlucht," meldt de vliegbasis van Kleine-Brogel. "Dit is noodzakelijk nadat de motor een volledig nazicht kreeg in onze engine-shop. Heel even zal onze piloot supersonisch vliegen, dat wil zeggen dat er gedurende korte tijd aan een snelheid van meer dan Mach 1 (+1200km/u) gevlogen wordt. Mogelijk hoort u dan een doffe knal die we de "Sonic Boom" noemen." (Foto vliegbasis)

Bromfietser (30) gewond

Woensdag 9 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeersongeval op de Zuidplaats in Genk raakte een 30-jarige bromfietser uit Houthalen-Helchteren gewond. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 7.25 uur.

Mooie nazomer op komst

Woensdag 9 september 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Mooie nazomer op komstDe lange termijn ziet er bijzonder gunstig uit. Met een hogedrukgebied ten oosten van ons land kunnen de temperaturen na het weekend zomerse waarden bereiken. Op korte termijn zijn de maxima nog wat bescheiden en zijn er enkele wolkenvelden. Het blijft echter droog en het kwik kan de volgende dagen steeds hogere waarden bereiken. Alleen op zaterdag is er tijdelijk nog een dipje.
Vandaag bevindt zich een zwakke storing over onze streken en is het meestal bewolkt. Neerslag van betekenis wordt (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Regeringsonderhandelingen in coronatijdenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Doelpuntenfestival in Gruitrode

Dinsdag 8 september 2020
Oudsbergen - Doelpuntenfestival in GruitrodeDe U21 van Nevok Gruitrode hebben SSD Opoeteren verslagen. Uitslag: 6-5.

U17 Wijshagen verliezen van As-Niel

Dinsdag 8 september 2020
Oudsbergen - U17 Wijshagen verliezen van As-NielDe U17 van Heidebloem Wijshagen hebben thuis verloren van As-Niel Utd. Uitslag: 2-8 .
Oudsbergen - Onderzoek naar coronabesmettingen in de TourZoomDat gebeurde gisteren, en met de nodige omkadering... (Cartoon: Fobie)

Weg met frisdrank

Dinsdag 8 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Uit een chalet aan de Albert Remansstraat in Genk is frisdrank gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Zware nederlaag voor U17 Kabouters

Maandag 7 september 2020
Oudsbergen - Zware nederlaag voor U17 KaboutersDe U17 van Kabouters Opglabbeek hebben een zware nederlaag geleden op het veld van Turkse Rangers. Uitslag: 15-1.

Ondertussen, in de Wetstraat...

Maandag 7 september 2020
Oudsbergen - Ondertussen, in de Wetstraat...ZoomDaar zijn de plooien tussen de onderhandelaars gladgestreken, dixit Joachim Coens... (Cartoon Fobie)

Geld gestolen in woning

Maandag 7 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Weg naar As in Genk is geld gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Inbraak in werfkeet

Maandag 7 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een werfkeet aan de Kruisstraat in As maakten inbrekers werkmaterialen buit. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Woord van de week: acedia

Maandag 7 september 2020
Woord van de week
Oudsbergen - Woord van de week: acediaDoor de aanhoudende coronamaatregelen hebben veel mensen een gevoel van stress en overbelasting, van lethargie en een gebrek aan motivatie, van angst en onzekerheid over de toekomst. Voor dat complexe gevoel wordt het woord acedia gebruikt. Acedia (uitspraak: /aaseediejaa/) is niet nieuw. De Griekse dichter Homerus gebruikte het woord al in de betekenis 'verwaarlozing, gebrek aan verzorging'. Later kreeg acedia ook de betekenissen 'lusteloosheid', 'loomheid' en 'inertie'.

H. Wijshagen verslaat E. Houthalen

Maandag 7 september 2020
Oudsbergen - H. Wijshagen verslaat E. HouthalenHeidebloem Wijshagen heeft een oefenwedstrijd tegen Eendracht Houthalen gewonnen. Uitslag: 3-4.
Oudsbergen - Sp. Ellikom verliest van MunsterbilzenSporting Ellikom heeft een oefenwedstrijd tegen SK Munsterbilzen verloren. Uitslag: 0-8.

Zaalvoetbal: Meeuwen bekert verder

Maandag 7 september 2020
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen bekert verderZaalvoetbalclub ZVK Meeuwen heeft LART Brussel uitgeschakeld in de Beker van België. Het klopte de Brusselaars met 2-4.

U21 KSK Meeuwen - Helson 2-4

Zondag 6 september 2020
Oudsbergen - U21 KSK Meeuwen - Helson 2-4De U21 van KSK Meeuwen hebben verloren van Helson. Uitslag: 2-4.

Ondertussen, op het coronafront...

Zondag 6 september 2020
Oudsbergen - Ondertussen, op het coronafront...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Nevok Gruitrode verliest in BolderbergNevok Gruitrode heeft deze namiddag een oefenwedstrijd verloren op het veld van FC Bolderberg. Uitslag: 1-0.

Autodiefstal

Zondag 6 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Vennestraat in Genk is een auto gestolen. Dat gebeurde vrijdagavond.

Weg met werkmaterialen

Zondag 6 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning in As waar renovatiewerken worden uitgevoerd zijn allerlei werkmaterialen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Operatie Nachtwacht in Antwerpen

Zondag 6 september 2020
Oudsbergen - Operatie Nachtwacht in AntwerpenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Doelpuntenfestival in Louwel

Zaterdag 5 september 2020
Oudsbergen - Doelpuntenfestival in LouwelEendracht Louwel speelde vanavond een oefenwedstrijd tegen Bregel Sport. Uitslag: 4-9.
De jaarlijkse opendeurdagen bij het Natuurhulpcentrum gaan dit jaar niet door, vanwege het coronavirus. "Het zou onverantwoord zijn om zovele duizenden mensen in deze coronatijden te ontvangen. Onze winkel (zowel in het Natuurhulpcentrum als online) blijft natuurlijk geopend," zo luidt het op Facebook.

Kabouters verliezen van Wijchmaal

Zaterdag 5 september 2020
Oudsbergen - Kabouters verliezen van WijchmaalDe eerste ploeg B van Kabouters Opglabbeek heeft vanavond thuis verloren van Sporting Wijchmaal. Uitslag: 0-4.

KSK Meeuwen speelt gelijk bij Kadijk

Zaterdag 5 september 2020
Oudsbergen - KSK Meeuwen speelt gelijk bij KadijkKSK Meeuwen heeft vanavond in een oefenwedstrijd gelijk gespeeld op het veld van Kadijk SK. Uitslag: 2-2.

Mathilde Vandeurzen overleden

Zaterdag 5 september 2020
Oudsbergen - Mathilde Vandeurzen overledenDonderdag is Mathilde Vandeurzen overleden, de weduwe van de in 1978 overleden Henri Schreurs. Zij was 98 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: maandag (19-20 uur) in UCAS.

Als twee mensen vechten om een hond

Vrijdag 4 september 2020
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Als twee mensen vechten om een hondVoor het hof van beroep van Antwerpen streden een man en zijn ex-vriendin om het contact met twee chihuahua’s, zowat het kleinste hondenras ter wereld. De dieren hadden deel uitgemaakt van hun gezin. Na hun split had de man nog tijdelijk contact met de hondjes, maar na een fikse rel moest hij het bijna een jaar zonder hen stellen. Hij maakte zijn beklag bij de familierechtbank van Turnhout, maar die had hem wandelen gestuurd (zonder hond).
De man gaf niet op en tekende dus beroep aan in Antwerpen, (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Gielem

Vrijdag 4 september 2020
Hans Gielen uit Oudsbergen en Harmen Lemmens uit Bocholt hebben de besloten vennootschap Gielem opgericht met zetel aan de Klein-Heidestraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van meubelen, schrijnwerk en de installatie van garagepoorten.

Bromfietser (17) gewond

Vrijdag 4 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Hasseltweg en de Genkerhei in Genk botsten deze voormiddag rond 10.15 uur een 17-jarige bromfietser uit Zonhoven en een auto. De bromfietser raakte daarbij gewond.

Botsing in Soetebeek

Vrijdag 4 september 2020
In Soetebeek raakten vanmorgen rond 7 uur twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 36-jarige man uit Diepenbeek raakte daarbij gewond.

Twee gewonden bij botsing

Donderdag 3 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk botsten deze namiddag rond 15 uur twee auto's. Een 19-jarige man uit Hasselt en een 77-jarige man uit Peer raakten daarbij gewond

Drugs gevonden bij controle

Donderdag 3 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenamiddag controleerde een patrouille van Politie CARMA een auto op de Hoogstraat in Genk.De auto was niet gekeurd en niet verzekerd. In de wagen trof de politie drugs aan. De 49-jarige bestuurder en zijn 60-jarige passagier uit Genk werden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat. De auto werd gerechtelijk getakeld. De politie voerde een huiszoeking uit in de woning van de bestuurder. Hier trof men een kleine hoeveelheid drugs en toebehoren aan. Het duo mocht na verhoor het commissariaat verlaten.

Code oranje voor Nederland

Donderdag 3 september 2020
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Covid-19-dreiging in Nederlands-Limburg en Noord-Brabant gewijzigd naar code oranje. Dat betekent dat niet-noodzakelijke reizen – ook naar de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland - worden afgeraden. Noodzakelijke verplaatsingen, zoals voor werken in Nederland, zijn wel toegestaan. Hier is wel een speciaal formulier voor nodig. Maar grenscontroles zitten er deze keer niet in.

Ondernemers maken zich zorgen

Donderdag 3 september 2020
Economisch nieuws
Oudsbergen - Ondernemers maken zich zorgenZoomUit een ledenbevraging door VKW Limburg blijkt dat meer dan de helft van de ondernemers aangeeft ernstig bezorgd te zijn over de vraag en de omzet van hun bedrijf. Niet minder dan 4 op 10 ondernemers zijn bekommerd om de financiële situatie van hun bedrijf. Maar ook de praktische en menselijke gevolgen van de huidige crisis bezorgen ondernemers extra kopzorgen. Meer dan 1 op 3 maakt zich ernstig zorgen over het behoud van de bedrijfscultuur en samenhang onder de werknemers. Ook de emotionele gezondheid (…) Het hele nieuwsbericht

Ilse Dzubiel overleden

Donderdag 3 september 2020
Oudsbergen - Ilse Dzubiel overledenIn Opglabbeek is maandag Ilse Dzubiel overleden, de echtgenote van Raymond Behr. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UCAS.

Damesvoetbal: Bilzen - Louwel 4-1

Woensdag 2 september 2020
Oudsbergen - Damesvoetbal: Bilzen - Louwel 4-1Eendracht Louwel heeft zijn wedstrijd verloren op het veld van Bilzen Utd. UItslag: 4-1.

Voetgangster (28) gewond

Woensdag 2 september 2020
Oudsbergen - Voetgangster (28) gewondDeze namiddag raakten een 28-jarige voetgangster uit Oudsbergen en een fietser in een aanrijding betrokken op de Steenweg Wijchmaal in Peer. De voetgangster werd gewond.

Nevok Gruitrode verliest van Helson

Woensdag 2 september 2020
Oudsbergen - Nevok Gruitrode verliest van HelsonNevok Gruitrode heeft vanavond zijn oefenwedstrijd op het veld van Helson verloren. Uitslag: 3-0.

Eendracht Louwel klopt Lindel-Hoeven

Woensdag 2 september 2020
Oudsbergen - Eendracht Louwel klopt Lindel-HoevenEendracht Louwel heeft vanavond zijn oefenwedstrijd op het veld van Lindel-Hoeven VV gewonnen. Uitslag: 0-1.
Oudsbergen - Inspraak in het beleidsplan voor ruimte in LimburgZoomDe provincie werkt aan een nieuwe ruimtelijke toekomstvisie voor Limburg: het Beleidsplan Ruimte Limburg. Tot eind oktober kan iedereen opmerkingen formuleren i.v.m. klimaat, biodiversiteit, mobiliteit en bereikbaarheid, een kwalitatieve ruimtelijke leefomgeving, erfgoedwaarden en een gezonde en veilige leefomgeving. Via limburg.be/beleidsplanruimte kan de burger reageren.

Meer eerstejaars aan hogescholen

Woensdag 2 september 2020
Er is een duidelijke stijging van nieuwe eerstejaarsstudenten aan de Limburgse hogescholen. De inschrijvingen zijn volop bezig. Hogeschool UCLL noteert een voorlopige stijging van 10 procent, bij Hogeschool PXL gaat het om 13 procent. (Radio 2)

Rustig septemberweer

Woensdag 2 september 2020
Weerbericht
Oudsbergen - Rustig septemberweerDankzij de nabijheid van een hogedrukgebied kunnen we genieten van rustig septemberweer met wat zon, maar ook wolkenvelden. In de tweede helft van de week trekt een storing over onze regio en kan er wat neerslag vallen. Het weekend lijkt dan weer overwegend droog te verlopen, maar de temperaturen zijn eerder aan de lage kant. Vandaag kan de zon wat meer doorbreken en voelt het een stuk aangenamer aan. Het kwik bereikt gemiddeld 19 of 20 graden en er is nauwelijks wind.
Morgen komt (…) Het hele nieuwsbericht

Ledverlichting gestolen

Dinsdag 1 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben veertien ledlichten van een rooimachine gestolen. Dat gebeurde in de Meurenstraat in Opoeteren.
Kort nieuws van bij de buren
In de nacht van zaterdag op zondag kwamen twee Genkse twintigers om het leven bij een verkeersongeval op de Brikkenovenstraat in Genk. De bestuurder is gsteren aangehouden door de onderzoeksrechter. De 25-jarige Genkenaar reed met een vervallen voorlopig rijbewijs. Hij had wel een aanvraag gedaan om een nieuw voorlopig rijbewijs te bekomen. Op het moment van het ongeval droeg de bestuurder als enige zijn veiligheidsgordel, in tegenstelling tot de drie passagiers. Een van hen vecht nog steeds voor zijn leven.

De eerste schooldag

Dinsdag 1 september 2020
Oudsbergen - De eerste schooldagZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Buitendingen die je moet doen voor je 12deZoom
Een takkenhut bouwen, door een beek lopen, kunst maken met wat je in de natuur vindt… Het is fijn, en goed voor lichaam en geest om buiten te zijn. Hun eerste wilde stapjes in de natuur vergeten kinderen nooit. En hoe jonger, hoe groter de kans dat later de passie voor natuur ontluikt. Dus, laat je jonge kinderen maar lekker hun ding doen in het groen: beleef de 50 tips van Natuurpunt Meeuwen-Gruitrode & Peer! Natuurpunt heeft in een bestaande wandellus Erpekom-Ellikom in de gebieden Duivelsbroeken, Berenheide en Erpecommer Bemden plekken aangegeven voor 10 van de 50 wilde dingen die je moet doen voor je 12de.
Dit is een grotendeels onverharde wandeling (3,9 km), vertrekkend aan de picknickplek aan de Ellikommerdijk in Erpekom. Je volgt de gele wandelroute over het plankenpad tot aan het straatnaambordje Berenheide (na 2,2 km). Sla daar rechts af en volg verder de zwarte wandelroute (Molenroute). Meer info!

Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen