Het overige nieuws

Paula Houben overleden

Zondag 28 februari 2021
Oudsbergen - Paula Houben overledenVrijdag is de uit Houthalen afkomstige Paula Houben overleden, de echtgenote van Paul Schreurs. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiale kring.

Betrapt met lachgas

Zondag 28 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar As in Genk trok een bestuurder gisterenavond de aandacht van de politie door zijn snelle en onveilige rijstijl. Naast de 18-jarige bestuurder zaten ook nog drie minderjarigen in de auto. De politie trof in de wagen twee flessen lachgas aan en ballonnen die gebruikt werden om het gas te inhaleren. De inzittenden wonen geen van allen op hetzelfde adres en droegen geen mondmasker. De meerderjarige kreeg meteen een coronaboete. Voor de mlnderjarigen is een corona-pv opgesteld.

Geschrapte kentekenplaat

Zondag 28 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Jaarbeurslaan in Genk is gisterenavond de auto van een twintiger uit Genk getakeld. Op de auto hing een geschrapte kentekenplaat en de bestuurder kon geen geldig verzekeringsdocument  voorleggen.

Auto tegen geparkeerde wagen

Zondag 28 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Rond middernacht is een auto tegen een geparkeerde auto gereden op de André Dumontlaan in Genk. Daarbij raakte een 22-jarige man uit Genk gewond.

Zonnig weer

Zondag 28 februari 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Zonnig weerHogedrukinvloeden zorgen voor aanhoudend droog weer. Daarbij wordt met een oostelijke luchtstroming droge landlucht aangevoerd en kan de zon schitteren aan het hemelruim. De maxima liggen iets boven de normaal, maar de nachten zijn erg koud. In de tweede helft van de week trekt een storing met wat regen over onze streken en wordt gevolgd door koudere lucht van polaire oorsprong.
Vandaag worden plaatselijk nevel en mist in de ochtend al vlug opgeruimd en kan de zon het weerbeeld de hele (…) Het hele nieuwsbericht
Vader Abraham had zeven zonen, en het wolvenkoppel Noëlla en August heeft er nog drie. Dat blijkt uit onderzoek van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Voor dat onderzoek werden onder meer wolvenkeutels aangewend. 
Dat men er nu in geslaagd is de drie wolvenwelpen een soort genetische code te geven, betekent ook dat de twee welpen die in het verkeer omkwamen - in Hechtel-Eksel en Oudsbergen - teefjes waren. 

Pater Jan Van Dyck overleden

Zaterdag 27 februari 2021
Op 22 februari is de uit Meeuwen afkomstige pater Jan Van Dyck, minderbroeder-kapucijn, overleden. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt woensdag in beperkte kring plaats in de Sint-Antoniuskerk in Herentals.

Verhoogd toezicht tegen zwerfvuil

Vrijdag 26 februari 2021
Oudsbergen - Verhoogd toezicht tegen zwerfvuilZoomDe natuurinspecteurs en boswachters van Natuur en Bos zullen dit weekend prominent in de natuurgebieden aanwezig zijn om bezoekers attent te maken op het netjes achterlaten van de natuur en overtreders te verbaliseren. De toezichthouders van de lokale besturen zijn gevraagd om de actie op het terrein de komende weken te versterken om met vereende krachten nog meer resultaat te bereiken. Dat meldt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.
De actie dient vooral om te sensibiliseren, maar overtreders die betrapt worden op het achterlaten van zwerfvuil zullen geverbaliseerd worden.

Inbrekers weg met juwelen

Vrijdag 26 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Wiekstraat in Genk zijn juwelen gestolen. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Naar uniforme textielcontainers

Vrijdag 26 februari 2021
Oudsbergen - Naar uniforme textielcontainersZoomVorig jaar organiseerde Limburg.net een nieuwe marktbevraging voor de inzameling van textiel via textielcontainers in Limburg. Als gevolg daarvan zullen dit voorjaar alle bestaande inzamelcontainers worden vervangen door uniforme witte containers met het logo van Limburg.net.
“Tot op heden gebruikte elke textielinzamelaar zijn eigen container met zijn eigen specifieke kleur”, zegt Luc Wouters, voorzitter van Limburg.net. “Door de jaren heen doken er naast de officiële (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Vyr Beheer BV

Donderdag 25 februari 2021
Peter Cardeynaels uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Vyr Beheer BV opgericht met zetel aan de Weg naar Zwartberg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementsactiviteiten, scoutings- en trainingsopdrachten en sportief management.

Chauffeur onder invloed van lachgas

Donderdag 25 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 18.30 uur controleerde de politie op de Stalenstraat in Genk een auto wegens onverantwoord rijgedrag van de bestuurder. De twintiger bleek onder invloed van lachgas. In de auto werden vijf flessen lachgas aangetroffen. De flessen werden in beslag genomen. Het rijbewijs van de chauffeur is voor vijftien dagen ingetrokken.

Fietser (58) gewond bij botsing

Donderdag 25 februari 2021
Op de Weg naar Gruitrode botsten vanmorgen rond 7.20 uur een auto en een 58-jaige fietser uit Bree. Deze laatste werd daarbij gewond.

Wietplantage ontdekt bij woningbrand

Donderdag 25 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA ontdekte dinsdag een wietplantage op de Weg naar As in Genk. De plantage kwam aan het licht nadat er brand ontstond in een woning. In het naastgelegen huis werd de wietplantage van een 200-tal planten aangetroffen. Vermoedelijk werd de brand veroorzaakt door een technisch defect aan de elektrische installatie van de plantage. Die werd van stroom voorzien met een clandestiene stroomaftakking. De politie ontmantelde en vernietigde de installatie.

Zware straf gevorderd voor wietplantage

Donderdag 25 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Zware straf gevorderd voor wietplantageHet Openbaar ministerie heeft 40 maanden cel gevorderd tegen een vrouw uit Lommel en een man uit As voor het opzetten van een wietplantage aan de Gerhagenstraat in Tessenderlo. De politie had er ruim 1.100 oogstrijpe planten en 20.000 euro aangetroffen. Fluvius eist 96.000 euro voor het illegaal aftappen van elektriciteit. Op 18 maart valt het vonnis in deze zaak. (PG)

Twee ongevallen met gewonden

Woensdag 24 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 13.45 uur zijn op de Oosterring in Genk twee wagens gebotst. Een 43-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond. In de Bokrijklaan ging gisterenavond rond 22.45 uur een auto van de baan. Daarbij raakte een 22-jarige man uit Heusden-Zolder gewond.

Na de pandemie, de paddemie...

Woensdag 24 februari 2021
Oudsbergen - Na de pandemie, de paddemie...ZoomBijna lente, dus de paddentrek is begonnen...       (Cartoon: Fobie)

Twee wietplantages ontdekt

Woensdag 24 februari 2021
Oudsbergen - Twee wietplantages ontdektVanmorgen vond de 24ste operatie "Cleanhouse" plaats onder leiding van het Limburgse parket. Er werden huiszoekingen uitgevoerd op zeven locaties, verspreid over de provincie Limburg, waarbij in totaal twee in werking zijnde cannabisplantages werden aangetroffen met in totaal 1.000 wietplanten. Ook werd op één plaats twee kilo verkoopsklare wiet aangetroffen. Op een drietal locaties werd tevens de diefstal van elektriciteit vastgesteld en op één locatie de diefstal van gas.
Bij deze acties werden twee personen opgepakt. Opmerkelijk was de aanwezigheid van drie agressieve honden die werden ingezet als bewakers van één van de plantages. Vanwege de dieronvriendelijke leefomstandigheden werd een proces-verbaal van dierenverwaarlozing opgesteld.

Frans Knoops overleden

Woensdag 24 februari 2021
Oudsbergen - Frans Knoops overledenZondag is in WZC Kimpenhof in Opglabbeek Frans Knoops overleden, de weduwnaar van de in 2012 overleden Lies Klaps. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Rouwadres: fam. Knoops-Klaps, Elf-septemberlaan 47 3660 Opglabbeek.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Autobestuurder steekt fietser in de rugVeertien maanden cel en een boete van 1.600 euro: dat is de straf die de rechter in Tongeren vandaag oplegde aan een automobilist uit As. De 66-jarige man had tijdens een handgemeen de fietser met een scherp voorwerp in de rug gestoken. Het slachtoffer liep daarbij een klaplong op. (PG)

Twee veertigers gewond

Dinsdag 23 februari 2021
Een 47-jarige man uit Oudsbergen en een 44-jarige vrouw uit Maaseik raakten deze namiddag rond 14.15 uur gewond bij een verkeersongeval in de Toleikstraat in Bree. Daar botsten een bromfietser en een auto.
Kort nieuws van bij de buren
De rechtbank behandelde vandaag een brandstichting op de parking van een garage aan de Gruitroderkiezel in Bree. Daarbij vlogen dertien voertuigen in brand. De brand zou gesticht zijn om de verzekering op te lichten. De brandstichters en de eigenaar van de in brand gestoken auto riskeren zware straffen. De rechtbank maakt haar vonnis bekend op 23 maart. (PG)
Oudsbergen - Twee criminele organisaties opgedoektIn het kader van twee gerechtelijke onderzoeken heeft de federale gerechtelijke politie van Limburg met bijstand van diverse lokale politiezones vandaag 25 huiszoekingen in Limburg uitgevoerd. Daarbij werden 17 personen gearresteerd en werden 140.000 euro, 11 luxewagens en een twintigtal luxehorloges in beslag genomen. Het eerste onderzoek heeft betrekking op een criminele organisatie, opererend vanuit Heusden en Beringen, die zich bezig zou houden met het verduisteren van geleasede (…) Het hele nieuwsbericht

Uitzonderlijk warm

Dinsdag 23 februari 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Uitzonderlijk warmDe normale maximumtemperaturen rond eind februari liggen rond 7 graden. Met maxima rond 18 of 19 graden, is het uitzonderlijk warm voor deze periode. Deze hoge temperaturen danken we aan de strakke zuidelijke wind, die warme lucht vanuit het zuiden aanvoert, samen met de aanwezigheid van de zon. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa zijn wolken beperkt aanwezig en krijgt de zon veel ruimte. In de tweede helft van de week draait de wind naar het westen tot het noordwesten en wordt de aangevoerde (…) Het hele nieuwsbericht

Dieven jatten juwelen

Maandag 22 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Nielerlaan in As sloegen dieven toe. Zij maakten er juwelen buit. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Fietser en vrachtwagen botsen

Maandag 22 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hoevenzavellaan in Genk kwam het deze voormiddag rond 10.10 uur tot een aanrijding tussen een vrachtwagen en een fietser. Deze laatste, een 73-jarige Genkenaar, raakte daarbij gewond.

Brandoefening op schietterrein

Maandag 22 februari 2021
Oudsbergen - Brandoefening op schietterreinZoomWoensdag (met als back-up donderdag) zal er een brandweeroefening plaatsvinden op het NAVO-schietterrein Pampa. De gespecialiseerde vliegveldbrandweer zal hierin worden bijgestaan door ploegen van de omliggende civiele brandweer- en politiezones. De brandoefening voorziet het gecontroleerd afbranden van een vooraf gedefinieerd perceel teneinde het betrokken personeel te trainen in het bestrijden van de zeer specifieke heidebranden. Tevens kunnen ze hun onderlinge samenwerking en terreinkennis optimaliseren, aldus een mededeling van het vliegveldcommando van Kleine-Brogel. (Foto Robin Mues)

Rode Kruis zoekt vrijwilligers

Maandag 22 februari 2021
Oudsbergen - Rode Kruis zoekt vrijwilligersZoomHet Rode Kruis is op zoek naar crisisvrijwilligers om de sneltestcentra voor het onderwijs op te starten en te bemannen. Iedereen die zich tijdelijk wil engageren kan zich aanmelden via deze link.

Overkapping gasflessen in brand

Zondag 21 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Overkapping gasflessen in brandIn Oeleinderheide in As raakte de overkapping van enkele glasflessen gisterenavond in brand. De brand kon vrij snel geblust worden. Hoe de overkapping vuur vatte, is niet geweten.
Kort nieuws van bij de buren
In de Kanaallaan in Bree raakten gisterennamiddag rond 17 uur een auto en een 71-jarige fietsster uit Bree. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Twee bromfietsers gewond

Zondag 21 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 14 uur botsten op het kruispunt van de Maastrichterweg met de Oosterring in Genk een auto en een bromfietser. De 45-jarige bromfietser uit Genk raakte daarbij gewond. Op de Evence Coppéelaan botsten gisterenamiddag rond 14.15 uur een 16-jarige bromfietsster uit Genk en een auto. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.
Oudsbergen - Bisdom schenkt dekens aan thuislozenHet bisdom Hasselt heeft dekens, slaapzakken en tenten geschonken aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Limburg. Het CAW zal het beschermingsmateriaal verder verdelen onder dak- en thuisloze Limburgers.

Limburg kent grootste winkelleegstand

Zaterdag 20 februari 2021
Limburg heeft de grootste leegstand van Vlaanderen inzake winkeloppervlakte: zoveel als 70 voetbalvelden. Nog nooit stonden in Limburg zoveel winkels leeg: bijna 2.200 of 13,3 procent van het totaal. Daarmee heeft Limburg de slechtste bezetting van heel Vlaanderen. In een jaar tijd kwamen er liefst 10 procent bij. Hasselt kreeg er zelfs 25 procent meer lege winkels bij. (Radio 2)

Vaccinatieprogramma start maandag

Zaterdag 20 februari 2021
Oudsbergen - Vaccinatieprogramma start maandagZoomVanaf maandag zouden de vaccinaties van de bevolking tegen het coronavirus moeten starten. En nu maar hopen dat er genoeg vaccins worden geleverd... (Cartoon: Fobie)

Er hangt lente in de lucht

Zaterdag 20 februari 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Er hangt lente in de luchtEen strakke zuidelijke luchtstroming in combinatie met veel zon, laat het kwik oplopen naar lentewaarden. Hoewel we nog maar februari zijn, krijgen we de komende dagen temperaturen die eerder in mei thuishoren. De aangevoerde lucht is afkomstig van tropische oorden en een leuk detail is dat er mogelijk ook wat Saharastof tot bij ons kan geraken. Dit uiterst zachte weer danken we aan enerzijds een depressie ten westen van de Britse Eilanden en anderzijds een hogedrukgebied over het oosten van Europa. Tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Elza Lenskens overleden

Vrijdag 19 februari 2021
Oudsbergen - Elza Lenskens overledenIn het ziekenhuis in Maaseik is gisteren Elza Lenskens overleden, de weduwe van Jules Goyens, die in 2012 overleed. Ze was 84 jaar. De uitvaartliturgie in de Sint-Hubertuskerk van Neerglabbeek en de bijzetting van de urne op de begraafplaats aldaar zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Fin Vandyck overleden

Vrijdag 19 februari 2021
Oudsbergen - Fin Vandyck overledenIn Meeuwen is gisteren Fin Vandyck overleden, de weduwe van Hein Verheyen. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in het bijzijn van de naaste familie.

Alda Creemers overleden

Vrijdag 19 februari 2021
Oudsbergen - Alda Creemers overledenGisteren is in Meeuwen de uit Gruitrode afkomstige Alda Creemers overleden, de weduwe van Jan Vandewal. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij wordt te ruste gelegd op de begraafplaats van Neerglabbeek.

Drie zekeringskasten gestolen

Vrijdag 19 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op een bouwwerf aan de Vennestraat in Genk zijn drie zekeringskasten gestolen. De diefstal werd gisteren vastgesteld.
Oudsbergen - Nieuw overleg rond belasting mijnwerkerspensioenOp een persconferentie in ZLDR Luchtfabriek heeft het bestuur van de KS-Vriendenking herhaald dat de achterstallen op de mijnwerkerspensioenen onbelast moeten worden uitbetaald. Zoals bekend hebben ze daar verschillende pensioendeskundigen en fiscalisten voor geraadpleegd en uit hun analyses blijkt dat er geen wettelijke basis is om die inhoudingen te doen. Het gaat voor alle duidelijkheid om het achterstal dat momenteel wordt uitgekeerd. Volgens voorzitter Michel Dylst zou het wat de KS betreft om ongeveer (…) Het hele nieuwsbericht

Minder verkeersdoden in Limburg

Vrijdag 19 februari 2021
Oudsbergen - Minder verkeersdoden in LimburgZoomIn 2020 vielen er 38 verkeersdoden in Limburg, 19 minder dan in 2019. Dat is de sterkste daling onder de Vlaamse provincies. Het aantal ongevallen met gewonden daalde in onze provincie met 17 procent. De daling van het aantal ongevallen is te danken aan de coronamaatregelen die een grote invloed hadden op onze verplaatsingen. (Vias)

Postkantoren morgen dicht

Donderdag 18 februari 2021
Oudsbergen - Postkantoren morgen dichtMorgen/vrijdag zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten, meldt bpost. De overige postdiensten gaan gewoon door.

Nieuwe vennootschap: CS Vloeren

Donderdag 18 februari 2021
Claudio Staniek uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap CS Vloeren opgericht met zetel aan de Weg naar Zwartberg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van vloeren, trappen en wanden, pleister- en stukadoorswerk en het bezetten van muren in gips en beton.

Sporten is dringend terug nodig

Donderdag 18 februari 2021
Oudsbergen - Sporten is dringend terug nodigZoomDe Vlaamse Sportfederatie wil alle Vlamingen opnieuw op een verantwoorde manier laten sporten in hun favoriete club. Zowel de jonge als de oude sporter, de indoor- als outdoorsporter moeten binnenkort weer welkom zijn in één van de 18.000 Vlaamse sportclubs. Veilige sportbeoefening, onder strikte voorwaarden, moet weer breed toegankelijk zijn.
Daarnaast zouden ook individuele contactloze sporten zoals tennis, kajak of paardrijden op zeer korte termijn weer opnieuw wedstrijden en toernooien (…) Het hele nieuwsbericht

Lezingen over recent natuuronderzoek

Donderdag 18 februari 2021
Oudsbergen - Lezingen over recent natuuronderzoekZoomDertig jaar geleden werd het Netwerk Natuuronderzoek onder de noemer LIKONA (Limburgse Koepel voor Natuurstudie) opgericht. Dit netwerk opereert onder de vleugels van het Provinciaal Natuurcentrum en verenigt honderden vrijwilligers die bijdragen aan een betere kennis over de Limburgse natuur. Om dit te vieren en om het (Limburgse) natuuronderzoek in de schijnwerpers te zetten, organiseert het Provinciaal Natuurcentrum van 22 tot 27 februari vijf avonden op rij online lezingen over recent (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in de woonzorgcentra...

Donderdag 18 februari 2021
Oudsbergen - Ondertussen, in de woonzorgcentra...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Vandaag in het nieuws

Woensdag 17 februari 2021
Oudsbergen - Vandaag in het nieuwsZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Auto tegen boom: man (49) gewond

Woensdag 17 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op Schansbroek in As belandde gisterenavond rond 19 uur een wagen tegen een boom. Een 49-jarige man uit Maasmechelen raakte daarbij gewond.

Honden en kat in beslag genomen

Woensdag 17 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA ging dinsdagnamiddag een kijkje nemen in een woning in As. De bewoner had reeds een waarschuwing gekregen voor de verwaarlozing van zijn huisdieren. Twee honden en een kat leefden in een ongeschikte leefomgeving. Er lagen zowel binnen als buiten scherpe voorwerpen en de dieren leefden tussen hun eigen uitwerpselen, zonder drinkwater. De huisdieren werden door de politie in beslag genomen en overgebracht naar het dierenasiel in Genk.

Nieuwe vennootschap: De Frakke

Woensdag 17 februari 2021
Jean Kerkhofs uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap De Frakke opgericht met zetel aan de Jacob van den Ertweghestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grondwerken, baggerwerken, draineringswerken en de aanleg en het onderhoud van tuinen.

Godelieve Coenen overleden

Woensdag 17 februari 2021
Oudsbergen - Godelieve Coenen overledenMaandag is in Oudsbergen de uit Paal afkomstige Godelieve Coenen overleden, de weduwe van de in 1985 overleden Henri Tielens en de levenspartner van de in 2009 overleden Frans Lemmens. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.
Oudsbergen - Ondertussen, op het Covid-19-front...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

De lente komt eraan

Dinsdag 16 februari 2021
Weerbericht
Oudsbergen - De lente komt eraanAls het kwik boven 15 graden uitkomt in het voorjaar, dan mogen we spreken van lenteweer. Dat staat ons volgend weekend te wachten. Bovendien zorgt een hogedrukgebied voor droog weer met geregeld zon. De aanloop naar het weekend verloopt wisselvallig met geregeld regen en soms behoorlijk wat wind. Tot donderdag weten Atlantische storingen hun weg te vinden naar onze streken. Het is en het blijft zacht.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld in de namiddag, maar zo nu en dan kan de zon (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Aanpassingstermijn mijnwerkerspensioen verlengdOndergrondse mijnwerkers, hun weduwen of nabestaanden, die recht hebben op extra tegemoetkoming door de herberekening van de pensioenen, krijgen daarvoor wat langer de tijd. Minister van pensioenen Karine Lalieux en de Federale Pensioendienst hebben de termijn van vier naar acht maanden gebracht omdat elk dossier een complexe berekening vergt. Maar nog steeds moet iedere weduwe of nabestaande zelf een aanvraag indienen bij de Federale Pensioendienst in Brussel. Daarvoor hebben ze - na de aanpassing - nog de tijd tot 29 juni dit jaar.

Winterprik nefast voor veel dieren

Maandag 15 februari 2021
Oudsbergen - Winterprik nefast voor veel dierenZoomDe winterprik van afgelopen week heeft flink wat gevolgen gehad voor onze vogels. Dat melden verschillende dierenorganisaties zoals Vogelbescherming Vlaanderen en het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. Zo hadden uilen en andere roofvogels het moeilijk om prooien te vinden onder het sneeuwtapijt. Maar ook kleine vogeltjes hadden flink te lijden onder de kou. Door de bevroren bodem vonden veel vogels haast geen voedsel meer. Maar de lente hangt gelukkig in de lucht, er komen zeer zachte temperaturen aan. Ondertussen kunnen we de vogels nog wat bijvoederen om terug op krachten te komen.

Laat je niet vangen!

Maandag 15 februari 2021
Oudsbergen - Laat je niet vangen!ZoomEnkele lezers kregen bijgaande mail in hun mailbox. Uit die mail zou moeten blijken dat ze van de FOD Financiën een bedrag van ruim 1500 euro terugkrijgen als ze op de knop "Claimen" klikken. Maar zulke mails zijn fake. Laat je niet vangen! UPDATE Er circuleren ook gelijkaardige mails waarin wordt opgeroepen om een openstaande belastingschuld te betalen. Maar ook dat is fake. Niet doen dus.

Oppassen op het ijs!

Zondag 14 februari 2021
Oudsbergen - Oppassen op het ijs!Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Fijne Valentijn!

Zondag 14 februari 2021
Uit de oude doos
Oudsbergen - Fijne Valentijn!ZoomMet dit retrokaartje wensen wij al onze lezers een fijne Valentijnsdag!

Bestelwagen in gracht

Zaterdag 13 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Wagemanskeel in Genk is vanavond rond 20.30 uur een bestelwagen in de gracht beland. De bestuurder, een 26-jarige Genkenaar, is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Nieuwe vennootschap: GeNie

Zaterdag 13 februari 2021
Niek Gerards uit Peer heeft de besloten vennootschap GeNie opgericht met zetel aan de Nijverheidslaan in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schrijnwerk en elektrotechnische installatiewerken aan gebouwen.

Nieuwe vennootschap: Haj-Tech

Zaterdag 13 februari 2021
Hanne Jeunen uit Genk heeft de besloten vennootschap Haj-Tech opgericht met zetel aan de Nijverheidslaan in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's en elektrotechnische installatiewerken aan gebouwen.

Nieuwe vennootschap: Wope

Zaterdag 13 februari 2021
Wouter Peerlings uit Kinrooi heeft de besloten vennootschap Wope opgericht met zetel aan de Nijverheidslaan in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer gespecialiseerde beeld-, verlichtings- en geluidstechnieken.

Josée Cardinaels overleden

Zaterdag 13 februari 2021
Oudsbergen - Josée Cardinaels overledenWoensdag is de uit Wijshagen afkomstige Josée Cardinaels in WZC De Voorzienigheid in Bocholt overleden. Zij was de weduwe van de in 2012 overleden Thieu Verwielen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nog een paar dagen koud

Zaterdag 13 februari 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Nog een paar dagen koudSinds afgelopen zondag zijn de temperaturen niet meer positief geweest en vroor het zowel overdag als tijdens de nacht. De koudste nacht werd de nacht van woensdag op donderdag. Donderdagochtend werd een minimumtemperatuur opgemeten van -11.7 °C. Ook dinsdagnacht werd het kouder dan -10 graden. Indien we nu komende nacht ook -10 graden bereiken, is de koudegolf een feit. Dit is zeker mogelijk dankzij een krachtig hogedrukgebied nabij Scandinavië, dat voor nagenoeg heldere condities zorgt. Vanaf zondag (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe speler voor Eendracht Louwel

Donderdag 11 februari 2021
Eendracht Louwel heeft een nieuwe speler aangetrokken: Ben Didden van Bocholt VV.

Bisschop in gesprek en op bezoek

Donderdag 11 februari 2021
Oudsbergen - Bisschop in gesprek en op bezoekZoomNaar aanleiding van Wereldziekendag sprak mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, vandaag digitaal met een tiental pastores uit de Limburgse ziekenhuizen en rusthuizen en met enkele verantwoordelijken van ziekenzorgwerkingen in de parochies. In dat gesprek benadrukte hij hun belangrijke rol om zieke mensen bij te staan bij hun zin- en geloofsvragen. De bisschop dankte hen omdat zij vaak een broederlijke vertrouwensband aangaan met zieken en hun families, en dat zij hen helpen om vrede in het (…) Het hele nieuwsbericht

Hoe krijgt u het vaccin?

Donderdag 11 februari 2021
Oudsbergen - Hoe krijgt u het vaccin?Komende maandag wordt in Beringen gestart met het vaccineren van de bevolking in het kader van de strijd tegen het coronavirus. Andere vaccinatiecentra zullen volgen. Hoe verloopt die inentingsprocedure? De Tijd zette alles keurig op een rijtje en dat kunt u hier lezen: Vaccinatiecentra openen maandag: zo krijgt u het vaccin

Liam Brands weg bij Nevok Gruitrode

Woensdag 10 februari 2021
Liam Brands trekt de deur achter zich dicht bij Nevok Gruitrode. Hij verkast naar Bocholt B.

Charel Baeten overleden

Woensdag 10 februari 2021
Oudsbergen - Charel Baeten overledenGisteren is Charel Baeten overleden, de echtgenoot van Annie Aerts. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag in besloten kring plaats in de parochiekerk van Opglabbeek.

Jef Timmers overleden

Woensdag 10 februari 2021
Oudsbergen - Jef Timmers overledenVandaag is de uit Hechteren afkomstige en in Meeuwen woonachtige Jef Timmers overleden, de echtgenoot van Magda Schreurs. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Week tegen pesten...

Woensdag 10 februari 2021
Oudsbergen - Week tegen pesten...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hoe voeder je vogeltjes?

Woensdag 10 februari 2021
Oudsbergen - Hoe voeder je vogeltjes?ZoomMet deze koude periode kunnen vogels wel een extra hapje gebruiken. Insecten verdwijnen onder de grond, de bessen zijn geplukt of bevroren en de sneeuw maakt het moeilijk om zaden te vinden. Natuurpunt geeft via deze link enkele voedertips.

Rik Paredis overleden

Woensdag 10 februari 2021
Oudsbergen - Rik Paredis overledenIn Genk is zaterdag Rik Paredis overleden, de echtgenoot van Mia Boonen. Hij was 80 jaar. De afscheidsdienst en urnbegraving op de begraafplaats van Neerglabbeek zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Nog meer ijsdagen

Dinsdag 9 februari 2021
Oudsbergen - Nog meer ijsdagenAls het kwik overdag negatief blijft, spreken we van een ijsdag. Dat was gisteren zo en zal vandaag en de volgende dagen ook zo zijn. De aanvoer van zeer koude lucht (van arctische oorsprong) uit het noordoosten is hiervan de oorzaak. Tijdens de nacht geeft dit matige tot strenge strenge vorst. Na het weekend lijkt het weerbeeld te veranderen, maar zeker is dat nog niet.
Vandaag is het berekoud in onze streken. Het kwik is lokaal gedaald tot -12 graden en mogelijk zelfs hier en daar nog (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 9 februari 2021
Oudsbergen - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)                  

Ook eerste communies in het najaar

Dinsdag 9 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Na de verschuiving van de vormselvieringen omwille van corona verschuift het bisdom Hasselt in principe de eerste communievieringen net zoals vorig jaar naar het najaar: september, oktober, in elk geval voor het herfstverlof. Grote of kleine pastorale eenheden/federaties, grote of kleine groepen eerste communicanten maken een wereld van verschil in tijden dat versoepelingen van maatregelen al dan niet kunnen voorzien worden; daarom kan men ook eerder dan september – indien de maatregelen het toelaten (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - 10.000 Limburgers krijgen voedselhulpZoomMeer dan 10.000 Limburgers kloppen aan bij de Sint-Vincentiusverenigingen voor voedselhulp. De 37 Limburgse Sint-Vincentiusverenigingen hebben er opnieuw een druk jaar opzitten. Vorig jaar kregen ze maandelijks 3.734 gezinnen over de vloer. Het waren vooral eenoudergezinnen en alleenstaanden die nood hadden aan voedselpakketten. De 3.754 kwetsbare gezinnen zijn samen goed voor 10.000 personen die op een of andere manier hulp of ondersteuning kregen. En daar zijn opvallend veel kinderen en jongeren bij : 2.871 Limburgse kinderen jonger dan 12 jaar en nog eens 1.226 jongeren tussen 12 en 18 jaar. (Radio 2)

Recordbedrag aan innovatiesteun

Maandag 8 februari 2021
Bedrijfsnieuws
De Limburgse bedrijven wisten in 2020 een recordbedrag aan innovatiesteun binnen te halen. De totale door Vlaanderen goedgekeurde steun voor onderzoek en ontwikkeling bij de Limburgse innovatiebedrijven bedroeg nagenoeg 21,5 miljoen euro. Dat is 39 procent meer dan een jaar eerder en het hoogste cijfer ooit. Limburg doet het daarmee beter dan Vlaanderen waar de totale toegekende steun, dankzij het door de Vlaamse Regering voorziene groeipad, eveneens fors steeg met 18%. Maar het is lang niet (…) Het hele nieuwsbericht

Chauffeur met niets in orde

Maandag 8 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Rozenkranslaan in Genk merkte Politie CARMA zaterdagmiddag een auto op die zich met overdreven snelheid verplaatste. De bestuurder beging meerdere verkeersinbreuken en bracht andere weggebruikers in gevaar. De bestuurder werd aan de kant gehaald voor een controle. De veertiger uit Genk had een rijverbod en zijn documenten waren niet in orde. Zijn auto was niet ingeschreven, niet gekeurd en niet verzekerd. De man droeg ook geen veiligheidsgordel. Zijn voertuig werd getakeld.

Geen Lourdesbedevaart

Maandag 8 februari 2021
Oudsbergen - Geen LourdesbedevaartZoomEr zal ook dit jaar geen Lourdesbedevaart georganiseerd worden door de vzw Limburgse Diosecane Bedevaart. Het is al voor het tweede jaar op rij dat de bekende en nog altijd succesvolle Limburgse bedevaart naar het Franse Lourdes door corona niet kan doorgaan. "Gezien alle maatregelen en gebrek aan duidelijke perspectieven heeft het bestuur van LDB moeten beslissen dat er in 2021 geen Lourdesbedevaart zal georganiseerd worden", laat de organisatie vandaag weten. Net deze week, op donderdag 11 februari, is (…) Het hele nieuwsbericht

Vormselvieringen uitgesteld

Maandag 8 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Het coronavirus blijft woekeren. Ook al is de vaccinering nu volop bezig, uiterste voorzichtigheid blijft geboden. En het duurt zeker nog een hele tijd vooraleer een normaal gemeenschapsleven kan hernemen. Daarom hebben de bisschoppen van de Vlaamse bisdommen en van het vicariaat Vlaams-Brabant voor wat het aartsbisdom betreft, beslist dat de vormselvieringen die voorzien waren tussen Pasen (4 april) en Pinksteren (23 mei) 2021, zullen toegediend worden na de zomervakantie, in de maanden september of (…) Het hele nieuwsbericht

Bouwkraan valt op woning

Maandag 8 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag is een bouwkraan gekanteld in de Jagersdreef in As. De kraan kwam op een woning terecht. Er is grote schade.
Oudsbergen - Dierentuinen binnenkort weer open...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Tips om veilig te rijden in de sneeuwZoomRijden op sneeuw vergt gewoontes die veel bestuurders niet hebben. Bij de start van een winteroffensief, brengt Vias institute graag de voornaamste richtlijnen nog eens in herinnering. Lees ze via deze link.

KMI: code geel

Zondag 7 februari 2021
Oudsbergen - KMI: code geelHet KMI waarschuwt voor vanavond en vannacht nog met code geel, er is lokaal nog lichte sneeuwval mogelijk. Komende nacht bestaat er ook een kans op ijsplekken over het hele land. Ook de komende dagen blijft het nog winters met een beetje sneeuw maar de temperaturen nemen een flinke duik. "Komende dagen circuleert zeer koude continentaal polaire lucht boven onze streken. De maxima blijven dan ook begin volgende week meestal negatief en zijn vaak lager dan -3 graden. Er doet zich sterke nachtvorst voor (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast: code oranje

Zaterdag 6 februari 2021
Oudsbergen - Opgepast: code oranjeHet KMI heeft de weercode verhoogd van code geel naar code oranje voor het winteroffensief dat de komende uren en dag zou binnentrekken, en het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor een uitermate gevaarlijke nacht. Momenteel is het fel aan het regenen, later gaat dat over in mogelijk onderkoelde regen die spekgladde ijzel kan veroorzaken. Daarna zou het gaan sneeuwen, gecombineerd met vriestemperaturen. Toch is er voorlopig sprake van een beperkt aantal centimeters sneeuw. AWV heeft in (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer appartementen

Zaterdag 6 februari 2021
Oudsbergen - Steeds meer appartementenZoom21 procent van de woongelegenheden in Limburg is een appartement. Tien jaar geleden was dat slechts 16,8 procent. Op Vlaams niveau bestaat momenteel 26,44 procent van de woongelegenheden uit appartementen. (Foto Patrick Haesevoets)
Vorig jaar zijn in Limburg 8.530 nieuwe bedrijven opgestart in Limburg. Dat is een stijging met 5,18 procent in vergelijking met 2019. Limburg kent het hoogste groeipercentage van alle Vlaamse provincies.

Oplichter gearresteerd

Zaterdag 6 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In het kader van een lopend onderzoek naar oplichting voerde Politie CARMA vrijdagochtend een huiszoeking uit in een benzinestation in Balen. Ter plaatse werd een dertiger gearresteerd. In de woning werden documenten en cash geld in beslag genomen. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besloot hem aan te houden. Hij wordt verdacht van feiten van oplichting, valsheid in geschrifte en misbruik van vertrouwen.

Carlo Driesen overleden

Zaterdag 6 februari 2021
Oudsbergen - Carlo Driesen overledenDonderdag is Carlo Driesen overleden, de echtgenoot van Lydia Moors. Hij was 63 jaar. De uitvaartliturgie vindt in besloten kring plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Rouwadres: Reyndersstraat 32, 3660 Opglabbeek.

KMI: code geel

Zaterdag 6 februari 2021
Oudsbergen - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en gladheid. "Tijdens de nacht van zaterdag op zondag gaat het sneeuwen. Eerst in de Kempen, later geleidelijk ook in een groot gedeelte van Vlaanderen. Er is ook gevaar voor lokaal aanvriezende regen, vooral in het centrale deel. In de loop van zondag trekt de winterse neerslag over het grootste deel van het land maar de intensiteit neemt daarbij af. Tegen zondagavond kan er 5 tot 10 cm sneeuw liggen in Vlaanderen, lokaal tot 15 cm in de Kempen. Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Winteroffensief

Zaterdag 6 februari 2021
Weerbericht
Oudsbergen - WinteroffensiefLeek het de afgelopen dagen wel of de lente was aangebroken, niets is minder waar, de winter staat opnieuw voor de deur. De komende 48 uur evolueren we van bijzonder zachte lucht, naar zeer koude polaire lucht. Daarbij zorgt een storing voor gevaarlijk winterweer. Vanaf zondag is de winter in onze streken en ook na het weekend volgt er een erg koude periode waarbij het ook tijdens de dag blijft vriezen.
Vandaag komt in de loop van de ochtend een regenzone opzetten. De rest van de dag zijn er (…) Het hele nieuwsbericht

Scooterrijdster aangereden

Vrijdag 5 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag is in de Neeroeterenstraat in Opoeteren een 48-jarige scooterrijdster aangereden door een auto. De vrouw raakte daarbij gewond.
Oudsbergen - Kappers mogen openen vanaf 13 februariHet Overlegcomité heeft deze namiddag onder meer beslist dat de kappers opnieuw mogen openen op 13 februari; voor de andere niet-medische contactberoepen is dat 1 maart. Campings mogen opnieuw open op 8 februari, dierenparken op 13 februari. De andere coronamaatregelen zijn verlengd tot 1 april.
De heropening van de kapperszaken is wel verbonden aan enkele strikte voorwaarden:
- Klanten en kappers moeten een chirurgisch - en dus geen stoffen - mondmasker dragen. Dat masker moet om de (…) Het hele nieuwsbericht

Geld en bankkaart gestolen

Vrijdag 5 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Dorpsstraat in As is ingebroken. De daders maakten geld en een bankkaart buit.

Weg met sloophamer

Vrijdag 5 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk is een sloophamer van een oplegger gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Gordelweg in Genk botsten vanochtend rond 6 uur een fietser en een auto. De 32-jarige jarige fietser uit Bilzen raakte daarbij gewond. Op het kruispunt van de Vennestraat en de Eikenlaan botsten gisterenavond rond 21.20 uur twee auto's. Een 30-jarige vrouw en een 19-jarige passagier uit Genk raakten daarbij gewond.

Nieuwe vennootschap: WP Vandyck

Donderdag 4 februari 2021
Danny, Wouter en Pieter Vandyck, allen uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap Woodprojects Vandyck, verkort WP Vandyck, opgericht met zetel aan de Hellestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schijnwerk, isolatiewerkzaamheden, het plaatsen van vloer- en wandtegels en de montage van serres en veranda's.

Woning onder vuur genomen

Donderdag 4 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 23.30 uur is een woning in de Onafhankelijkheidslaan in Genk beschoten. De woning werd getroffen door verschillende kogelinslagen. Niemand raakte gewond.

Madeleine Geebelen overleden

Donderdag 4 februari 2021
Oudsbergen - Madeleine Geebelen overledenGisteren is in WZC Kimpenhof in Opglabbeek Madeleine Geebelen overleden, de echtgenote van Henri Boonen. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Annie Maggen overleden

Donderdag 4 februari 2021
Oudsbergen - Annie Maggen overledenGisteren is Annie Maggen overleden, de weduwe van de in 2011 overleden Jean Mevis. Zij was 94 jaar. Het afscheid en de begraving op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in familiekring plaats. Rouwadres: fam. Maggen, Sijsjesstraat 6, 3660 Opglabbeek.

Auto van de baan: man (62) gewond

Woensdag 3 februari 2021
Op de Weg naar Opglabbeek raakte gisterenavond rond 17.20 uur een wagen van de baan. Een 62-jarige man uit Lanaken raakte daarbij gewond.

Wietplantage opgerold

Woensdag 3 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Wietplantage opgeroldPolitie CARMA ontdekte gisterenochtend een cannabisplantage in een woning aan de Breeërweg in As. In de kelder van de woning trof de politie een plantage aan met een 200-tal planten. In een zolderkamer vond de politie een plantage in opbouw waarbij ook diefstal van elektriciteit werd vastgesteld. Het gerechtelijk labo voerde een sporenonderzoek uit. Een 31-jarige man uit Maasmechelen en een 33-jarige man uit Bilzen werden ter plaatse gearresteerd. De politie ontmantelde en vernietigde de installaties. De Bilzenaar mocht na verhoor het commissariaat verlaten. De man uit Maasmechelen werd woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besloot de man aan te houden.

Ondertussen, in New York...

Woensdag 3 februari 2021
Oudsbergen - Ondertussen, in New York...Zoom                                                                          (Cartoons: Fobie)
Ondertussen, in New York...
Zoom

Raymond Beckers overleden

Woensdag 3 februari 2021
Oudsbergen - Raymond Beckers overledenZondag is Raymond Beckers overleden, de echtgenoot van Henriette Theunis. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Leo Peeters overleden

Dinsdag 2 februari 2021
Oudsbergen - Leo Peeters overledenZaterdag is de in Neerglabbeek woonachtige Leo Peeters overleden. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Neerglabbeek.

Bijna 100 inwoners minder

Dinsdag 2 februari 2021
Oudsbergen telde op 1 januari 2021 23.515 inwoners. Dat zijn er 96 minder dan op 1 januari 2020. (Bron: Statbel, het Belgisch statistiekbureau)
Ahmed Bidani uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Bidani Projects opgericht met zetel aan de Boekweitstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dakwerkzaamheden, elektrotechnische installatiewerken aan gebouwen en het optrekken van ruwbouw van huizen.

Overvaller (26) veroordeeld

Maandag 1 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Zestien maanden cel en een boete van 1.600 euro: dat is de straf die een 26-jarige man heeft gekregen voor een overval op een Aldi-winkel in Genk. De feiten dateren van 26 december 2018. De overvaller kon met 670 euro aan de haal gaan. (PG)
Kort nieuws van bij de buren
Het Openbaar ministerie heeft respectievelijk 24 en 30 mannen celstraf gevorderd tegen twee mannen die een mislukte ramkraak pleegden op een juwelierszaak in Genk. Vonnis op latere datum. (PG)

Christ Braeken overleden

Maandag 1 februari 2021
Oudsbergen - Christ Braeken overledenZaterdag is de in Meeuwen woonachtige en uit Peer afkomstige Christ Braeken overleden, de weduwnaar van de in 2010 overleden Lisa Cox. Hij was 98 jaar. Het afscheid blijft beperkt tot de naaste familie.

Drifter loopt tegen de lamp

Maandag 1 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen weekend zag een patrouille van Politie CARMA een auto die aan het driften was op de rotonde Hasseltweg / Tennislaan tot aan de afslag aan de Europalaan in Genk. Op de rotonde bracht de bestuurder verschillende voertuigen in gevaar. Hij had de aanwezigheid van de politie niet opgemerkt. De politie kon de drifter stoppen op de Europalaan. Bij de controle stelde de 28-jarige bestuurder uit Linter zich arrogant en weinig meewerkend op. Het parket Limburg werd in kennis gesteld en het rijbewijs van de (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Werkstraf en boete voor drugsdealerEen werkstraf van 200 uren en een boete van 8.000 euro: dat is de straf die een dertiger uit Bree kreeg voor het dealen van drugs. Hij verstopte onder meer drugs in zijn diepvriezer en had onder meer klanten in Bocholt en Peer.

Huismus meest geteld

Maandag 1 februari 2021
Oudsbergen - Huismus meest geteldZoomNooit eerder telden zoveel vogeltellers mee tijdens het Grote Vogelweekend van Natuurpunt: 66.524. Hiermee werd het record van vorig jaar (44.672) helemaal verpulverd. Volgens de voorlopige cijfers zijn er minstens 1.186.276 vogels geteld in 39.032 tuinen. De top 3 is dit jaar: de huismus, de koolmees en de vink. Dit jaar werden er gemiddeld 7 soorten per tuin geteld, vorig jaar waren er dat nog 8.
In Limburg werden door 7061 tellers in 4280 tuinen 151.052 vogels geteld. Dat is toch bijna een verdubbeling vergeleken met 2020. Met per tuin gemiddeld 27 vogels van 7 verschillende soorten zijn de Limburgse tuinen het vogelrijkst. De huismus, de koolmees en de pimpelmees bepalen hier de top 3. Het is de enige provincie waar de pimpelmees de top 3 haalt. (Archieffoto GB)

Jos Braekers overleden

Maandag 1 februari 2021
Oudsbergen - Jos Braekers overledenZaterdag is de in Meeuwen woonachtige Jos Braekers overleden, de echtgenoot van Jeanne Bollen. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in naaste familiekring. Zijn urne wordt begraven bij zijn dochtertje Nancy.
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plaatst donderdagnacht een nieuw verlicht verkeersbord op de E314 aan het Klaverblad in Lummen, in de rijrichting Nederland. Voor de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders wordt de autosnelweg komende van Leuven in de richting van het Klaverblad dan tijdelijk afgesloten tussen 23u en 3u. Vanaf 21u wordt er plaatselijk al één rijstrook ingenomen op de snelweg, ter hoogte van de werfzone.
Het verkeer op de snelweg wordt aan (…) Het hele nieuwsbericht
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen