Het overige nieuws

Mia Schroë overleden

Woensdag 30 juni 2021
Oudsbergen - Mia Schroë overledenGisteren is Mia Schroë overleden, de weduwe van Frans Indekeu. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (20.15-20.45 uur) in funerarium Witters.

Somber en koud

Woensdag 30 juni 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Somber en koudNet nu de zomervakantie voor de deur staat, zit het weer in het slop. Verbonden aan een depressie over Denemarken, trekt een storing vandaag over onze streken en wordt het een sombere dag. Daarbij blijft het kwik ver onder de normale waarden. De volgende dagen wordt het weerbeeld gedomineerd door depressies en zijn de neerslagkansen vrij hoog. De temperaturen komen wel wat hoger uit en bereiken de normale waarden, maar de wind is voelbaar aanwezig.
Vandaag sluiten we de maand (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Plessers overleden

Dinsdag 29 juni 2021
Oudsbergen - Jaak Plessers overleden
Gisteren is Jaak Plessers overleden, de echtgenoot van Mia Van Es. Hij was 78 jaar. Het afscheid en de asverspreiding op de begraafplaats van Meeuwen vinden in intieme kring plaats. Begroeting: donderdag (19-10.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Graag traag!

Dinsdag 29 juni 2021
Oudsbergen - Graag traag!ZoomEr zijn altijd wel ergens wegenwerken aan de gang. En hoewel ze zorgen voor betere wegen brengen ze ook risico’s met zich mee. "In 2019 noteerden we 7 dodelijke en 454 letselongevallen bij wegenwerken in Vlaanderen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Onoplettendheid is daarbij de grootste oorzaak, gevolgd door onaangepaste snelheid". Recente cijfers van Vias tonen aan dat 2 op de 3 Belgen ‘vergeet’ te (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Huskens overleden

Dinsdag 29 juni 2021
Oudsbergen - Annie Huskens overledenIn Ellikom is Annie Huskens overleden, de echtgenote van Louis Beenaerts. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna zij begeleid wordt na haar laatste rustplaats op de begraafplaats van Grote-Brogel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Gemeenteraad
Met herbruikbare luiers kan jaarlijks 1 ton afval per kind bespaard worden. Omdat ze duurder zijn om aan te kopen, betaalt de gemeente voortaan tot de helft van de aankoopprijs terug.
“De gemeente ondertekende het burgemeestersconvenant voor klimaat en energie 2030. Daarmee streven we ernaar om de CO2-uitstoot op ons grondgebied met 40 procent te verminderen tegen 2030. Dat doen we onder meer door een doorgedreven afvalbeleid, waarbij sterk wordt ingezet op afvalpreventie en waar ook (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Mondmasker in recyclagepark niet meer verplichtVanaf morgen/dinsdag is het niet meer verplicht om een mondmasker te dragen in de buitenlucht op de recyclageparken van Limburg.net. Alleen indien een veilige afstand tussen bezoekers en/of parkwachters niet mogelijk is moet het mondmasker buiten nog gedragen worden. Uiteraard is het dragen van een mondmasker nog steeds toegelaten indien je daar zelf voor kiest. En soms is het wel aangeraden. 

Nu ook in Genk!

Maandag 28 juni 2021
Oudsbergen - Nu ook in Genk!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Niet schrikken...

Maandag 28 juni 2021
...want van op Kleine-Brogel is er weer een F-16 opgestegen voor een testvlucht. Dus gaat er seffens weer een sonic boom komen, wanneer dat toestel door de geluidsmuur vliegt. Doet u rustig verder! ;-)

Belgen winnen van Portugal

Zondag 27 juni 2021
Oudsbergen - Belgen winnen van PortugalZoomDe Rode Duivels hebben vanavond Portugal met 1-0 verslagen. Het was opvallend hoe agressief Portugal soms speelde. Dieptepunt van de wedstrijd was de manier waarop Kevin De Bruyne werd neergehaald; aanvankelijk leek hij nog verder te kunnen spelen, maar in de tweede helft moest hij vanwege die enkelblessure al vroeg worden vervangen door Dries Mertens. 
De tegenstander in de kwartfinales wordt Italië. De wedstrijd vindt vrijdagavond om 21u plaats in München.

Oranje naar huis

Zondag 27 juni 2021
Oudsbergen - Oranje naar huisZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Op de André Dumontlaan in Genk is gisterenavond een jonge bestuurder uit het verkeer gehaald. De patrouille merkte de jongeman op omdat hij een rood licht negeerde. De 18-jarige uit Houthalen-Helchteren reed ondanks een voorlopig rijbewijs zonder begeleider. Op de auto was geen L-teken bevestigd en er was geen tweede binnenspiegel aanwezig. In de Centrumlaan werd gisterenavond het rijbewijs van een 35-jarige man uit Houthalen-Helchteren voor 15 dagen ingetrokken. De man had een kleine hoeveelheid drugs op zak en en legde een positieve speekseltest af.

Fietsen geroofd uit kelders

Zondag 27 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Oude Markt in Genk is een koersfiets gestolen uit de kelder van een appartementsgebouw. In de Gildelaan zijn een elektrische fiets, een fietshelm en een fietstas gestolen, eveneens in de kelder van een flatgebouw.
Kort nieuws van bij de buren
In de Kleine Neyenstraat in Bree zijn gisteren rond 10.40 uur twee auto's gebotst. Daarbij raakte een 38-jarige vrouw uit Bree gewond.

KMI kondigt 'code oranje' af

Zondag 27 juni 2021
Oudsbergen - KMI kondigt 'code oranje' afHet KMI heeft voor vanavond "code oranje" afgekondigd vanwege de kans op hevig onweer en intense buien die tot 30l water per m² kunnen genereren. 
Oudsbergen - De opstelling van de Belgen, straksZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Alfons Liekens overleden

Zaterdag 26 juni 2021
Oudsbergen - Alfons Liekens overledenDonderdag is Alfons Liekens overleden, de echtgenoot van Jeanne Van Tongel. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Joséphina Tielens overleden

Zaterdag 26 juni 2021
Oudsbergen - Joséphina Tielens overledenDonderdag is Joséphina Tielens overleden, de echtgenote van Roger Vanmol. Zij was 72 jaar en afkomstig van Gruitrode. Het afscheid en de plaatsing van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Genk-Centrum vinden plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Remans in Genk.

Cato Simons overleden

Zaterdag 26 juni 2021
Oudsbergen - Cato Simons overledenIn WZC Het Park in Neeroeteren is donderdag Cato Simons overleden. Zij was 93 jaar en afkomstig van Gruitrode. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Neeroeteren waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Bussels aldaar.

Onstabiel weer

Zaterdag 26 juni 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Onstabiel weerEen storing schuift over onze streken en blijft nagenoeg het hele weekend aanwezig. Er zijn veel wolken en de storing wordt door de dagelijkse gang van de temperaturen gereactiveerd. Daarbij ontstaan er buien en is er kans op onweer. De volgende dagen wordt het weer bepaald door een depressie in de Golf van Biskaje en kunnen er soms pittige buien ontstaan. Er wordt daarbij wel behoorlijk warme lucht aangevoerd, met zomerse maxima.
Vandaag bevindt zich de zwakke storing over onze (…) Het hele nieuwsbericht

Inbrekers veroordeeld

Vrijdag 25 juni 2021
Oudsbergen - Inbrekers veroordeeldDe rechtbank in Hasselt heeft vandaag vier Kosovaren bij verstek veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf elk. Ze werden schuldig bevonden aan inbraken in Bree, Ham, Herk-De-Stad, Lummen, Zonhoven, Oudsbergen, Hamont-Achel en Tongeren. Na een inbraak bij Horeca Van Zon in Hamont-Achel op 19 oktober 2019 ging hun auto op de Noord-Zuid van de baan. Onderzoek van de inbraakspullen in de wagen leverde veel informatie over de daders op. Die hebben inmiddels weer het land verlaten.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar As in Genk botsten vanmorgen rond 8.40 uur een auto en een 55-jarige scooterrijder uit Genk. Deze laatste raakte daarbij gewond. Op de Emiel Van Dorenlaan kwam het gisteren rond 15.40 uur tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbij raakte een 34-jarige vrouw uit Genk gewond.

Gina Kerkhoff overleden

Vrijdag 25 juni 2021
Oudsbergen - Gina Kerkhoff overledenGisteren is Gina Kerkhoff overleden, de echtgenote van Luc Cillen. Zij was 48 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Gruitrode. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
In vijf Limburgse gemeenten wordt een bevolkingsgroei van meer dan 10% verwacht tegen 2040. Volgens de nieuwe bevolkingsprognoses van Statistiek Vlaanderen zal de totale bevolking in Limburg tussen 2020 en 2030 groeien tot 899.748 inwoners. Dat is een groei met 2,6%, minder sterk dan in heel Vlaanderen (4,1%). Tussen 2020 en 2040 zou de totale bevolking in Limburg met 4,2% groeien, tot 914.400 inwoners. In heel Vlaanderen zou de totale bevolking in dezelfde periode groeien met 7,5%.
De sterkste (…) Het hele nieuwsbericht
Ruim 10 procent van alle schoolverlaters in Limburg heeft een jaar later nog geen werk. Het gaat over 886 Limburgse jongeren die in 2019 de schoolbanken verlieten, en in de zomer van 2020 nog geen werk hadden. Limburg kent het kleinste aantal schoolverlaters van alle provincies: 8.335. 10,6% of 886 van hen is een jaar later werkzoekend. Dat blijkt uit het jaarlijks schoolverlatersrapport van VDAB. (Radio 2)

Harry Reumers overleden

Vrijdag 25 juni 2021
Oudsbergen - Harry Reumers overledenDinsdag is Harry Reumers overleden, de echtgenoot van Helena Brebels. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Oudsbergen - STEM- en zorgrichtingen: meeste kans op werkZoomIn onze door technologie gedreven kennismaatschappij blijft er grote nood aan wetenschappelijke en technische profielen. De schoolverlaters uit een STEM-opleiding vinden globaal gezien dan ook vlot aansluiting met de arbeidsmarkt, vooral de hoger opgeleiden. Slechts 7 jongeren op 100 met een STEM-diploma zijn na een jaar werkzoekend. Dat maakte minister Crevits vandaag bekend.
Schoolverlaters uit ‘Industriële wetenschappen en technologie’ en ‘Toegepaste (…) Het hele nieuwsbericht

Geld gestolen in kantine

Donderdag 24 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een inbraak vastgesteld in een kantine aan de Schurfstraat in Genk. Dieven gingen aan de haal met geld uit de kassa.

Ivo Reyners overleden

Donderdag 24 juni 2021
Oudsbergen - Ivo Reyners overledenIn WZC Perrehof in Peer is dinsdag Ivo Reyners overleden. Hij was 68 jaar en afkomstig van Meeuwen. De uitvaartliturgie en de asverspreiding op de begraafplaats van Kleine-Brogel vinden in intieme kring plaats. Begroeting: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.

Laten vaccineren of niet?

Donderdag 24 juni 2021
Vandaag gelezen
Oudsbergen - Laten vaccineren of niet?Nog altijd zijn er mensen die zich niet tegen het coronavirus willen laten vaccineren. In The New Yorker schrijft Dhruv Kullar daarover: "Een samenleving die weer opengaat terwijl ze gedeeltelijk gevaccineerd is, is als een schip dat een ijsberg nadert. Het schip is de terugkeer naar het normale leven en de blootstelling aan virussen die dat met zich meebrengt; de ijsberg is de bevolking van ongevaccineerde mensen. Voorzorgsmaatregelen zoals sociale afstand kunnen de snelheid van het schip vertragen, en vaccinatie kan de omvang van de ijsberg doen afnemen. Maar in elke heropende samenleving die er niet in geslaagd is iedereen in te enten, is een botsing tussen het virus en de kwetsbaren onvermijdelijk."
In de 1/8ste finales van het EK voetbal treffen de Rode Duivels zondagavond om 21u Portugal. De wedstrijd wordt gespeeld in Sevilla.

Ondertussen, in München...

Woensdag 23 juni 2021
Oudsbergen - Ondertussen, in München...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Terug wat warmer

Woensdag 23 juni 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Terug wat warmerTussen een uitloper van hogedruk over de Noordzee en een depressie over het oosten van Frankrijk, overheerst een noordelijke luchtstroming. De depressie zorgt voor wolkenvelden en mogelijk een bui. Dankzij de stijgende luchtdruk is de buienactiviteit echter sterk beperkt. De volgende dagen kan er soms een bui vallen, maar vaak is het droog. Het wordt stilaan ook warmer.
Vandaag domineren wolken en van tijd tot tijd kan er een drupje regen vallen. Er zijn tussendoor echter ook wel droge (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Hensen overleden

Woensdag 23 juni 2021
Oudsbergen - Maria Hensen overledenIn WZC Kimpenhof in Opglabbeek is zaterdag Maria Hensen overleden, de weduwe van de in 2015 overleden Gerard Beuls. Zij was 94 jaar. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre in Genk.

Autobanden stukgestoken

Dinsdag 22 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Taglandstraat in Opoeteren hebben onbekenden de banden van een auto stukgestoken. De feiten zijn vanochtend vastgesteld.

Wietplantage ontdekt in kelder

Dinsdag 22 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Wietplantage ontdekt in kelderEr is een wietplantage ontdekt in de kelder van een woning aan de Zaveldriesstraat in Genk. Er waren vijf kweekruimtes met in totaal 2.538 oogstrijpe cannabisplanten. Er werd ook diefstal van elektriciteit vastgesteld. De politie pakte er een 29-jarige man op die door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat werd geplaatst.
Kort nieuws van bij de buren
In de Grotestraat in Genk botste vanochtend rond 4 uur een auto tegen de gevel van een woning. Een 31-jarige vrouw en haar 23-jarige passagier, beiden uit Genk, raakten daarbij gewond. Op de Europalaan botsten gisterenavond rond 23.10 uur een auto en een 20-jarige bromfietsster. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.
De algemene ticketverkoop voor de Sanicole Airshow, die vandaag gelanceerd werd, heeft zijn start niet gemist. Nu al zijn enkele ticketformules volledig uitverkocht voor één of meerdere dagen, meldt de organisatie.
De Sanicole Airshow zal dit jaar plaatsvinden op 10 (sunset), 11 en 12 september. De organisatoren beslisten eerder dit voorjaar al om het bezoekersaantal per dag te beperken tot 7500 personen. Om zo veel mogelijk bezoekers de kans te geven de airshow bij te wonen wordt het evenement dit jaar over drie dagen gespreid. De tickets zijn te koop via www.sanicole.com.
Oudsbergen - Drugsmeldpunt nu ook op politiewagensZoomOp alle politievoertuigen in Limburg zullen er vanaf 1 juli stickers hangen met het logo en oproepnummer van het anoniem drugsmeldpunt Limburg. In totaal worden 230 voertuigen van 14 politiekorpsen en van de federale politie uitgerust met een sticker op de achterruit (foto).  
In april 2019 startte het parket Limburg met het anoniem drugsmeldpunt, ondersteund door de communicatiedienst van de provincie. Sindsdien werden dankzij meldingen van inwoners vijf  drugslabo’s, 15 cannabisplantages en een dumpingplaats voor chemisch drugafval ontdekt en ontmanteld. Om de strijd tegen de georganiseerde drugscriminaliteit verder op te drijven, is het sedert enkele weken mogelijk om signalen ook digitaal te melden via de website www.anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be. (Foto politie LRH)

Helena Vliegen overleden

Dinsdag 22 juni 2021
Oudsbergen - Helena Vliegen overledenZondag is Helena Vliegen overleden, de echtgenote van Jozef Knevels. Zij was 91 jaar en afkomstig van Meeuwen. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Peer. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.
Economisch nieuws
Oudsbergen - Doorbraaklening voor Limburgse bedrijvenZoomDe Limburgse Reconversiemaatschappij, het Agentschap Innoveren en Ondernemen en de Universiteit Hasselt lanceren de doorbraaklening. Dat is een combinatie van begeleiding, onderzoek en financiering voor Limburgse bedrijven. Limburgse ondernemers die met hun bedrijf een ambitieuze doorbraak voor ogen hebben, kunnen van deze achtergestelde lening gebruik maken.
De lening varieert in principe van 50.000 euro tot 250.000 euro en heeft een looptijd van 7 jaar. De focus ligt op digitale (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - EK: België wint ook van FinlandZoomOp het Europees voetbalkampioenschap hebben de Rode Duivels vanavond ook hun wedstrijd tegen Finland gewonnen. Uitslag: 0-2. Ze zijn daardoor groepswinnaar in groep B.
Bij de rust was het vanwege de erg defensief spelende Finnen nog altijd 0-0; in de tweede helft moest de uitstekend keepende Fin Hradecky zich gewonnen geven door een own-goal en pikte ook Romelu Lukaku weer zijn goaltje mee. Een eerdere goal van Lukaku werd afgekeurd vanwege twijfelachtig buitenspel. Ook opvallend: de inzet van Hans Vanaken, die vanaf de 90ste minuut Kevin De Bruyne kwam vervangen.
De Rode Duivels spelen hun wedstrijd in de 1/8ste finales komende zondag 27 juni in Sevilla.    

Weer code 'groen' in natuur

Maandag 21 juni 2021
Oudsbergen - Weer code 'groen' in natuurZoomDe regenval van de voorbije dagen heeft er voor gezorgd dat er in onze provincie minder risico is op natuurbranden. Daarom wordt in overleg met Natuur en Bos het alarmniveau voor de Limburgse bossen en natuurgebieden vandaag teruggebracht naar code GROEN.

Ondertussen, in Antwerpen...

Maandag 21 juni 2021
Oudsbergen - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Vandaag begint de zomer

Maandag 21 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Vandaag begint de zomerZoomU had het natuurlijk al gemerkt: vandaag, 21 juni, begint de zomer. De dagen worden weer korter. Vandaag is het de langste dag van het jaar, met 16 uur en 30 minuten tussen zonsopgang en zonsondergang.

Veel verkeersboetes

Zondag 20 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA controleerde zaterdag op meerdere locaties in de gemeentes GenkHouthalen-Helchteren en Zutendaal. Maar liefst 34 personen droegen geen veiligheidsgordel. Op de Koolmijnlaan in Houthalen werd een crossmotor onderschept na een achtervolging. Deze was niet ingeschreven of verzekerd. De bestuurder had geen rijbewijs en droeg geen helm. De tweewieler werd in beslag genomen. Op de Stalenstraat in Genk werd ook een geseinde motorfiets uit het verkeer gehaald na een achtervolging. Ook dit voertuig was niet verzekerd en niet ingeschreven. De bestuurder had geen rijbewijs en legde daarbovenop een positieve speekseltest af. De motorfiets werd getakeld. De politie stelde ook nog een twintigtal andere overtredingen vast.
Kort nieuws van bij de buren
In het centrum van Genk zijn gisteren meerdere verkeersovertredingen vastgesteld tijdens de toezichten voor het EK. 22 bestuurders stonden fout geparkeerd en één bestuurder droeg geen gordel. Tijdens de toezichten liep een melding binnen omtrent wildcrossers aan de terril in Waterschei. Een quadteam kon de bestuurders aantreffen. De crossmotoren waren niet ingeschreven en niet verzekerd en werden beide in beslag genomen.

Twee hardrijders onderschept

Zondag 20 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Gruitroderkiezel in Bree is gisterenavond een bestuurder uit Pelt uit het verkeer gehaald nadat hij door een patrouille opgemerkt werd aan 140 km/u in een zone 90. Ook kortbij het centrum van Opitter is afgelopen nacht een bestuurder uit Bree aan de kant gehaald. De man reed 110 km/u in een zone 70.

Snelheidsduivel beboet

Zondag 20 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Haseltweg in Genk is gisterenavond een laagvlieger geverbaliseerd. Hij reed er 120 km per uur.

Juwelen en parfum gestolen

Zondag 20 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een appartement aan de Bochtlaan in Genk zijn juwelen en parfum gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
In de Collegelaan in Genk botsten vrijdagavond een auto en een 20-jarige fietsster uit Zutendaal. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Oudsbergen - Mogelijk opnieuw onweer komende nachtZoomVanavond en vannacht trekken er opnieuw intense regen- of onweersbuien vanuit Frankrijk het land binnen vanuit het zuidoosten, meldt het KMI. Tijdens de onweersbuien kan er veel neerslag vallen op korte tijd en zijn er rukwinden mogelijk tot 70 km/h. De kans op hagel is een stuk kleiner dan afgelopen nacht. (Foto Albert Loos)

Tomorrowland wordt Lobbyland

Zondag 20 juni 2021
Oudsbergen - Tomorrowland wordt LobbylandZoomDoorgaan van festival bedreigd? Neem een minister in de arm. (Cartoon: Fobie)
In het Dilserbos is naar alle waarschijnlijkheid het stoffelijk overschot van de voortvluchtige militair Jürgen Conings aangetroffen. Dat gebeurde nadat de Maaseikse burgemeester Johan Tollenaere tijdens het mountainbiken een penetrante lijkgeur rook. Hij gaf de coördinaten door aan de onderzoekers en die kwamen op het stoffelijk overschot uit. UPDATE  Het federaal parket bevestigt dat het om Jürgen Conings gaat. 
Oudsbergen - Vrouw (41) onder invloed van alcoholEen 41-jarige bestuurster uit Oudsbergen moest gisteren haar rijbewijs inleveren omdat zij onder invloed was van alcohol. Zij werd betrapt op de Maastrichtersteenweg in Maaseik.

Nieuw: D-Works Concepts

Zaterdag 19 juni 2021
Django van Eerdt uit Opglabbeek heeft de besloten vennootschap D-Works Concepts opgericht met zetel aan de Fazantenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer loodgieterswerk, elektriciteitswerken, schilderwerken en schrijn- en timmerwerk.

Jaak Strobbe overleden

Zaterdag 19 juni 2021
Oudsbergen - Jaak Strobbe overledenOp 11 juni overleed Jaak Strobbe. Hij was 67 jaar. Begroeting: dinsdag (19-19.45 uur) in UCOP aan de Weg naar As. Het afscheid op de begraafplaats van Opglabbeek vindt plaats in besloten kring.

Anna Saenen overleden

Zaterdag 19 juni 2021
Oudsbergen - Anna Saenen overledenIn WZC Kimpenhof in Opglabbeek is op 11 juni Anna Saenen overleden, de weduwe van de in 1995 overleden Henri Gabriëls. Zij was 87 jaar. Het afscheid vond in besloten kring plaats.

Dansgroep Okra weer van start

Vrijdag 18 juni 2021
Oudsbergen - Dansgroep Okra weer van startZoomDeze week is de dansgroep van Okra Opglabbeek weer van start gegaan. Na de online videofilmjes om thuis te dansen zijn we toch verbaasd dat het nog lukt, meldt Jan Aerden.

35.000 euro voor wereldnoden

Vrijdag 18 juni 2021
Kerk
Oudsbergen - 35.000 euro voor wereldnodenUit solidariteit met de wereldkerk schenkt het bisdom Hasselt uit zijn fonds wereldnoden 35.000 euro aan projecten van onder meer Caritas International, het zusterbisdom Nyundo in Rwanda, de Heralds of Good News in India en aan het bisdom Miracema do Tocantins in Brazilië. Het bisdom Hasselt keert 35.000 euro uit aan concrete noden in Brazilië, Indië en Rwanda. Het bisdom doet dit via projecten van onder meer Caritas International, via de Heralds of Good News en via de projecten van (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Ruyters overleden

Donderdag 17 juni 2021
Gisteren is Maria Ruyters thuis overleden. Zij was 68 jaar. Het afscheid en de bijzetting op de begraafplaats van Meeuwen vinden in besloten kring plaats.
Oudsbergen - EK: België wint ook van DenemarkenZoomGoed dat er nog een tweede helft in een voetbalwedstrijd is. Want dat stelde de Belgen in Denemarken in de vooravond in staat om na een ontzettend zwakke eerste helft - waarin ze op een 1-0 achterstand kwamen - de Denen toch nog te verslaan. Uitslag: 1-2. 

Elektrisch werkmateriaal gestolen

Donderdag 17 juni 2021
Oudsbergen - Elektrisch werkmateriaal gestolenDieven gingen aan de haal met elektrische werkmaterialen uit een garage achter een woning in de Veldstraat in Meeuwen. Er werden onder meer een boormachine en een slijpschijf met batterijen en opladers gestolen.
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens het toezicht in het kader van de EK-wedstrijden zijn woensdagavond meerdere verkeersovertredingen vastgesteld in Genk en Houthalen-Helchteren. In Genk droegen twee motorrijders geen beschermende kledij. Zeven autobestuurders werden geverbaliseerd voor onaangepast rijgedrag, niet dragen van de gordel, negeren van een bord ‘plaatselijk verkeer’, ongeldige keuring en technische gebreken. In Houthalen-Helchteren werd een bestuurder bekeurd omdat het voertuig technische gebreken vertoonde.

We zijn met 11,5 miljoen

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2021 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.521.238 inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het afgelopen jaar groeide de Belgische bevolking met 28.597 inwoners of 0,25%. Dat is een halvering in vergelijking met de voorgaande jaren, waar het groeipercentage steeds rond de 0,5% schommelde.
De COVID-19-pandemie had dan ook een grote impact op meerdere demografische fenomenen. Zo is het natuurlijk saldo – het verschil tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Reis veilig

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Reis veiligGa je binnenkort op reis in de EU? Bewijs dan dat je Covid Safe bent met je persoonlijke COVID-certificaat. Om dat certificaat te verkrijgen installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Op vraag kan jouw COVID-certificaat ook per post worden toegestuurd. Blijf je ook tijdens je reis aan de basisregels houden en informeer je over de regels die op je bestemming van kracht zijn!
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond voerde Politie CARMA verkeerstoezicht uit in het centrum van Genk. Er werden negen verkeersovertredingen vastgesteld. Drie quadbestuurders werden uit het verkeer gehaald. De eerste verleende geen voorrang aan voetgangers op een oversteekplaats. De tweede quad was technisch niet in orde aan de uitlaat en de derde bevatte geen richtingaanwijzers.
Verder zijn twee motorrijders beboet omdat ze geen aangepaste veiligheidskledij droegen en een derde omdat de motor technisch niet in orde was. Twee autobestuurders werden betrapt met de gsm aan het stuur en één bestuurder droeg geen gordel.

Vrouw (54) gewond bij botsing

Woensdag 16 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartbotsing tussen twee auto's op de André Dumontlaan in Genk raakte een 54-jarige vrouw uit Genk gewond. Het ongeval gebeurde vandaag rond 12.10 uur.
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA stelde veertien pv’s op in navolging van de confrontatie tussen de harde kernen van KRC Genk en Standard op 23 april van dit jaar. Via de sociale media hadden beide supportersgroepen afgesproken om een confrontatie te organiseren, een dag voor de wedstrijd van 24 april. De groepen vonden elkaar in de omgeving van het stadion van KRC Genk. Er werd met stokken en vuurwerk gegooid. In de Nijverheidslaan kwam het tot een vechtpartij waarbij een Luikse supporter gewond raakte door (…) Het hele nieuwsbericht

Het wordt onweerachtig

Woensdag 16 juni 2021
Oudsbergen - Het wordt onweerachtigDe invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren neemt af. Hierdoor wordt de atmosfeer onstabiel en wordt de kans op een lokale onweersbui groter. Donderdag en vrijdag trekt een storing over de regio met een grotere onweersdreiging. De dagen nadien wordt het wat minder warm en kan er af en toe een bui vallen.
Vandaag wordt het tropisch warm. Het kwik kan oplopen tot 32 of 33 graden. De dag begint uitermate zonnig, maar na de middag ontstaan er hier en daar stapelwolken. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Corona: de deltavariant

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Corona: de deltavariantWe hopen dat ie nooit tot hier geraakt, die deltavariant van het coronavirus, maar in Groot-Brittannië hebben ze er hun handen mee vol. En dan is het misschien toch wel aangewezen te weten wat de symptomen van dat deltavirus zijn. Hebt u hoofdpijn, en vervolgens keelpijn, een loopneus en koorts: laat u dan zo spoedig mogelijk testen!

Brand op militair domein

Dinsdag 15 juni 2021
Deze namiddag rond 14.30 uur ontstond brand op het militair domein op de grens van Helchteren en Meeuwen. Zowel de brandweerkorpsen van Oost- en Noord-Limburg rukten uit om de brand te bestrijden. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag reden twee fietsers frontaal op elkaar in op de Nielerstraat in Opoeteren. Beiden raakten daarbij gewond.

Voetganger (48) aangereden

Dinsdag 15 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Onderwijslaan in Genk is gisteren rond 17.30 uur een voetganger aangereden op het zebrapad. De 48-jarige Genkenaar liep daarbij verwondingen op.
Oudsbergen - Amerikaanse president in BrusselZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Leve de patat!

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Aardappelen zijn de belangrijkste maaltijdbegeleider in België: op een gemiddelde dag in 2020 at 41% van de Belgen aardappelen (inclusief friet). Aardappelen werden doorgaans al vaak thuis geconsumeerd en door Covid-19 en de bijhorende maatregelen is dat vorig jaar nog toegenomen. Dat resulteerde in een stijging in het thuisverbruik van verse aardappelen met 8%. (Bron: VLAM)

Miet Winters overleden

Dinsdag 15 juni 2021
Op 11 juni overleed Miet Winters, de weduwe van de op 26 mei overleden Lambert Kelchtermans. Zij was 88 jaar en afkomstig van Wijshagen. Begroeting: donderdag (10.30-11.30 uur) Justitielaan 27. De urnebegraving op begraafplaats De Roosen vindt in intieme kring plaats.

Hugo Kiggen overleden

Maandag 14 juni 2021
Oudsbergen - Hugo Kiggen overledenVandaag is Hugo Kiggen overleden, de echtgenoot van Paula Theuwissen. Hij was 70 jaar, woonde in Bree en was afkomstig van Meeuwen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Jaak Keunen overleden

Maandag 14 juni 2021
Oudsbergen - Jaak Keunen overledenZondag is Jaak Keunen overleden, de echtgenoot van Madeleine Vaesen. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Opglabbeek.
Kort nieuws van bij de buren
In de Tronkstraat in Genk botsten vanmorgen rond 8.50 uur een auto en een fietser. Een 76-jarige man uit Oudsbergen raakte daarbij gewond. In de Lindenstraat botsten gisteren rond 18 uur een auto en een step. Twee minderjarige meisjes uit Genk werden daarbij gewond. In Craenevenne gebeurde vandaag rond 11.15 uur een kop-staartaanrijding tussen drie auto's. Een 34-jarige vrouw uit Genk liep daarbij verwondingen op. Rond 13 uur botsten op het kruispunt van de Westerring met de Evence Coppéelaan twee auto's. Een 67-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond. Op het kruispunt van de Weg naar As met De Richter is vandaag rond 13.10 uur een fietser aangereden door een auto. Een minderjarige jongen uit Genk raakte daarbij gewond .In de Paresbemdstraat botsten vandaag rond 12 uur twee fietsers. Een 66-jarige man uit Genk is daarbij gewond geraakt.

Drie diefstallen

Maandag 14 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Uit een woning op de Slagmolenweg in Genk werd vandaag geld gestolen. In een appartement in de Busweg maakten dieven geld, juwelen en horloges buit. Uit de garage van een woning in de Reinpadstraat werd een fiets gestolen.
Het is maar dat je 't weet
Vijf orthodoxe kerkfabrieken hebben hun jaarrekening 2020 ingediend bij het provinciebestuur, zo blijkt uit de agenda van de provincieraadszitting van woensdag. De kerken staan in Beringen, Genk (2), Hasselt en Maasmechelen.
Anderzijds hebben ook 12 islamitische gemeenschappen bij de provincie hun jaarrekening 2020 ingediend en goedkeuring voor hun budget 2021 gevraagd. Het gaat om gemeenschappen in Bilzen, Genk (5), Hasselt, Heusden-Zolder (2), Houthalen-Helchteren, Lommel en Sint-Truiden.

Vier wolvenwelpjes geboren

Maandag 14 juni 2021
Oudsbergen - Vier wolvenwelpjes geborenZoomEerder dit jaar zijn er in de Midden-Limburgse wolvenroedel vier wolvenwelpjes geboren. Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) leidt dat af uit foto's van boswachter Ernesto Zvar (hierboven en -onder) en wildcamera's. Men gaat er op basis van die foto's ook vanuit dat één van de vorig jaar geboren wolven inmiddels de roedel heeft verlaten. (Foto's INBO) 
Vier wolvenwelpjes geborenVier wolvenwelpjes geboren
Zoom
Oudsbergen - Nederlanders keken massaal thuis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Mia Segers overleden

Zondag 13 juni 2021
Oudsbergen - Mia Segers overledenDonderdag is Mia Segers overleden, de weduwe van de in 2010 overleden Servaas Broux. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie en de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in besloten kring plaats. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Westerring en de oprit van de E314 in Genk botsten vrijdagavond vier auto's. Daarbij zijn drie dertigers en een vijftiger gewond geraakt.

Een voorzichtige start...

Zondag 13 juni 2021
Oudsbergen - Een voorzichtige start...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Een 44-jarige motorrijder uit Peer is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Peerderbaan in Bree. Het ongeval gebeurde gisterenavond.
Kort nieuws van bij de buren
Na afloop van de EK voetbalwedstrijd Italië-Turkije zakten vele voetballiefhebbers af naar het centrum van Genk. Gezien de drukte werd de Europalaan een tijdje afgesloten voor het verkeer. Op de Evence Coppéelaan werden twee quads uit het verkeer gehaald. Eén bestuurder reed op twee wielen. Hij kreeg een boete voor gevaarlijk rijgedrag. Een tweede quadrijder kreeg een bekeuring voor lawaaioverlast.

Rode Duivels kloppen Rusland

Zaterdag 12 juni 2021
Oudsbergen - Rode Duivels kloppen RuslandZoomWeinig verkeer op straat vanavond - dat kon ook niet anders, want de Belgen voetbalden tegen Rusland in het kader van het Europees Kampioenschap. België won met 0-3, na doelpunten van Lukaku (2) en Meunier.

Tijdelijk minder warm

Zaterdag 12 juni 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Tijdelijk minder warmNa de doortocht van een zwak koufront, vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag, stroomt vandaag koelere lucht over onze streken. De dagen nadien wordt het weerbeeld opnieuw bepaald door drukstijgingen en is er meer zon. Het kwik gaat dan terug flink de hoogte in en tropische maxima worden mogelijk. Vanaf donderdag wordt het koeler en nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag trekt een zwak koufront van west naar oost over onze regio. Tijdelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Een zwarte rugzak gevonden!

Vrijdag 11 juni 2021
Oudsbergen - Een zwarte rugzak gevonden!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Bèr Loos overleden

Vrijdag 11 juni 2021
Oudsbergen - Bèr Loos overledenGisteren is Bèr Loos overleden. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Vier zonnepanelen gestolen

Vrijdag 11 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan een handelszaak aan de Henry Fordlaan in Genk zijn vier zonnepanelen gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Auto van de weg geraakt

Vrijdag 11 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Langerloweg in Genk raakte gisteren rond 22.35 uur een auto van de weg. De wagen raakte enkele bomen en kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto. Een 26-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond.

Tegen boom na vlucht voor politie

Donderdag 10 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op Zuidbroek in Genk is deze namiddag een auto tegen een boom gereden. De twee inzittenden, tieners, waren weggevlucht van een politiecontrole. De gewonde tieners zijn naar het ziekenhuis gebracht. De auto was niet verzekerd en de bestuurder had slechts een voorlopig rijbewijs.

Een hapje uit de zon

Donderdag 10 juni 2021
Oudsbergen - Een hapje uit de zonZoomEen gedeeltelijke zonsverduistering vanmorgen. Wie niet keek, merkte er niets van. (Foto Guido Swusten)

Auto tegen boom: twee gewonden

Donderdag 10 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Marcel Habetslaan in Genk is vanochtend rond 3 uur een auto tegen een boom beland. Een 40-jarige man uit Genk en een 31-jarige vrouw uit Leopoldsburg raakten daarbij gewond. Op het kruispunt van de Europalaan en de Tennislaan botsten gisteren rond 18.15 twee auto's. Daarbij werd een 28-jarige man uit Genk gewond.

Rosa Keppens overleden

Donderdag 10 juni 2021
Oudsbergen - Rosa Keppens overledenOp 4 juni overleed Rosa Keppens, de weduwe van de in 2019 overleden Jef Brebels. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Oudsbergen - Vandaag een kleine zonsverduisteringZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Twee bestelwagens botsen

Woensdag 9 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 6.15 uur botsten twee bestelwagens op de Bilzerweg in As. Het ongeval gebeurde bij een inhaalmanoeuvre. Bij het ongeval raakten een 44-jarige man en een 38-jarige vrouw, beiden uit Maaseik, gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning in de Waterscheistraat in Genk zijn een brievenbus, een grasmachine, een kast en bloempotten gestolen. De diefstal is afgelopen nacht gepleegd.

Thieu Vrijsen overleden

Woensdag 9 juni 2021
Oudsbergen - Thieu Vrijsen overledenMaandag is Thieu Vrijsen overleden, de partner van Chantal Latet. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Meeuwen.

Morgen zonsverduistering

Woensdag 9 juni 2021
Morgen zal er een zonsverduistering plaatsvinden die 26% van de zonnediameter bedekt. Rond 11u17 zal het begin van de eclips te zien zijn. Bij helder weer is de verduistering goed te zien. Begin van de eclips: 11u17; maximale eclips: 12u19. Einde van de eclips: 13u25. Tip: kijk niet recht in de zon, gebruik een eclips- of lasbril of maak een eclipskijker(Jens Veraa)
Sven Geyens en Chris Caubergs, beiden uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap Caubergs Chris opgericht met zetel aan de Hensemstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer verpleegkundige activiteiten en de massage van kankerpatiënten.
Kort nieuws van bij de buren
In de Gildelaan in Genk botsten deze namiddag rond 14.30 uur twee auto's. Een 81-jarige vrouw en een 65-jarige man, beiden uit Genk, raakten daarbij gewond.

Fikse buit bij woninginbraak

Maandag 7 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Grotestraat in Genk maakten inbrekers een laptop, een computer, een portefeuille en sleutels buit. De diefstal werd vandaag gepleegd.
Vanaf vandaag zal het vanaf brandcode geel, wanneer er een verhoogde kans is op brandgevaar, verboden zijn om een sigaret op te steken of vuur te maken in de Vlaamse natuur. Dat meldt Vlaams minister Zuhal Demir.
Tot voor kort gold bij code geel enkel een verhoogde waakzaamheid, maar daar brengt minister Demir nu verandering in. Het verbod op vuur maken vanaf code geel geldt vanaf vandaag en werd verspreid naar de verschillende provinciegouverneurs. Dit verbod geldt vanaf het moment dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Rik Vanderstegen overleden

Maandag 7 juni 2021
Oudsbergen - Rik Vanderstegen overledenVrijdag is Rik Vanderstegen overleden, de weduwnaar van Fina Ulenaers en de partner van Mia Aendekerk. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: woensdag (20.15-21 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Walter Clerix overleden

Maandag 7 juni 2021
Oudsbergen - Walter Clerix overledenVrijdag is Walter Clerix overleden, de weduwnaar van Sieke Eyckens. Hij was 83 jaar en afkomstig van Meeuwen. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Linde-Peer. Begroeting: woensdag (19-19.30 uuir) in funerarium Witters in Meeuwen.
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Zaveldriesstraat en de Hoevenzavellaan in Genk botsten vanmiddag rond 12 uur een auto en een 56-jarige motorfietser. Deze laatste raakte daarbij gewond. In de Diamantstraat kwamen gisterennamiddag rond 14.15 uur enkele fietsers met elkaar in aanrijding. Eén van hen, een  65-jarige, werd daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 11.45 uur botsten een auto en een 53-jarige fietsster in de Opstraat in Bree. De fietsster werd daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 11.35 uur botsten twee fietsers op de Kantonnale Baan in As. Een 52-jarige man uit Hechtel-Eksel raakte daarbij gewond.
Ook dit jaar zijn er voor het invullen van je belastingbrief via de FOD Financiën enkel telefonische contacten mogelijk.  
Wie dit jaar geen papieren aangifte in de bus vond, zal er in principe geen krijgen en kan zijn aangifte online indienen of naar het contactcenter bellen om er alsnog één te ontvangen. Wie vorig jaar zijn aangifte online deed of zijn voorstel voor vereenvoudigde aangifte online raadpleegde, kreeg dit jaar geen papieren brief in de bus.
Voor (…) Het hele nieuwsbericht

Leven met zwervende wolven

Zondag 6 juni 2021
Vandaag gelezen
"In gebieden met uitsluitend onbereikbare schapen en ander vee of grootschalige akkergebieden valt voor een wolf weinig te halen en deze gebieden zal hij daarom vaak snel weer verlaten. Dat is anders als de aanwezige schapen helemaal niet beschermd zijn - zulk gemakkelijk voedsel kan een zwervende wolf verleiden om te blijven. Zo bezien hebben we een wat langer verblijf van een zwervende wolf in een onwenselijk gebied zelf in de hand." (Naturetoday.com)
Oudsbergen - Jonge reeën in het hoge grasZoomRond deze tijd van het jaar worden reekalfjes geboren. Voor de moeders breekt een drukke tijd aan. Helaas zijn er elk jaar ook dramatische verhalen van reeën die aangevallen worden door honden en van kalfjes die verstoten worden door hun moeder - je hond aanlijnen is steeds de boodschap... (Foto Jacky Vangeneugden)

Gewond bij frontale klap

Zaterdag 5 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 10 uur kwam het tot een frontale aanrijding tussen twee auto's op de Hasseltweg in Genk. Daarbij raakte een vrouw zwaargewond geraakt.

Edward Herbec overleden

Zaterdag 5 juni 2021
Oudsbergen - Edward Herbec overledenIn Oudsbergen is op 1 juni Edward Herbec overleden, de echtgenoot van Mia Gorissen. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Als de bank niet lenen wil

Vrijdag 4 juni 2021
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Als de bank niet lenen wilWie een huis koopt, tekent meestal eerst een “compromis” of een zogenaamde voorlopige verkoopovereenkomst. Maar, weinig zaken zijn zo definitief als een voorlopige overeenkomst. Zo ondervond ook de koper waar het over gaat in een uitspraak van het hof van beroep van Gent. Hij kocht een huis voor 130.000 euro. Als hij geen lening kreeg van 130.000 euro aan een normaal tarief, mocht hij afzien van de uiteindelijke ondertekening van de notariële verkoopakte.
Binnen de afgesproken termijn liet (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Evens overleden

Vrijdag 4 juni 2021
Oudsbergen - Theo Evens overledenIn Oudsbergen is vandaag Theo Evens overleden. Hij was 83 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Kort nieuws van bij de buren
In de Collegelaan in Genk botsten vanmorgen rond 8.30 uur een 12-jarige fietsster en een 18-jarige bromfietser. Beiden raakten gewond. Bij een botsing tussen twee auto's in de Winterslagstraat is gisterenavond rond 17 uur een 59-jarige vrouw gewond geraakt.

Minder warm, onweer mogelijk

Vrijdag 4 juni 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Minder warm, onweer mogelijkNa een zwoele dag met onweersbuien maakt een koufront op zaterdagochtend een einde aan het warme weer. Na de doortocht van deze storing stroomt koelere en licht onstabiele lucht over onze streken. Het kwik gaat een stukje omlaag en de wind kiest voor het noorden. De volgende dagen bouwt er een nieuw hogedrukgebied op over West-Europa. In eerst instantie is de invloed nog bescheiden en blijft het niet geheel droog. In de tweede helft van volgende week wordt het echter droog en warmer.
Vandaag is (…) Het hele nieuwsbericht

Tilke Martens overleden

Vrijdag 4 juni 2021
Oudsbergen - Tilke Martens overledenWoensdag is Tilke Martens overleden, de echtgenote van André Cuppers. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: zondag (10.30-11.15 uur) in uitvaartcentrum UCAS.

Waag je kans!

Vrijdag 4 juni 2021
Oudsbergen - Waag je kans!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Leon Van Asten overleden

Donderdag 3 juni 2021
Oudsbergen - Leon Van Asten overledenDinsdag is Leon Van Asten overleden, de echtgenoot van Alda Daniëls. Hij was 82 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek vinden plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19.15 uur) in utvaartcentrum UCAS.

Man (56) gewond bij botsing

Donderdag 3 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Europalaan en de Wiemesmeerstraat in Genk botsten vandaag rond 11 uur een lichte vrachtwagen en een vrachtwagen. Een 56-jarige man uit Nieuwerkerken raakte daarbij gewond.

Fiets jij naar het werk?

Donderdag 3 juni 2021
Oudsbergen - Fiets jij naar het werk?ZoomVan 14 en 18 juni is het de #fietsnaarhetwerk-week. Schrijf je nu in via deze link en fiets mee met deze toffe actie. 
Oudsbergen - 'Vakantiehuisje van Jürgen Conings ontdekt'Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Bloemen in de wegberm (4): madeliefjesZoomHet madeliefje (Bellis perennis) kan tot 15 cm hoog worden. Er zijn twee hypothesen over de herkomst van de Nederlandse naam 'madeliefje'. De eerste is een samentrekking van het woord 'made', wat weide of hooiveld betekent (vgl. ook 'maaien'), en het woord 'lief', omdat men de bloem waarschijnlijk graag zag in het gras. De tweede hypothese geeft aan dat het woord mogelijk afkomstig is van maagde-lief, omdat het bloempje in verband gebracht werd met de maagd Maria.
Ook (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in wassalon

Woensdag 2 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Brand in wassalonGisterenavond vatte een industriële droogkast vuur in een wassalon aan de Hoevenzavellaan in Genk. Dat ging met heel wat rookontwikkeling gepaard. De brandweer, die het vuur snel meester was, heeft het wassalon geventileerd.

Brand verwoest picknicktafel

Woensdag 2 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Meurenstraat in Opoeteren is gisterenavond een picknicktafel door brand vernield. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Deurwaarder hardhandig aangepaktTwee maanden cel en een boete van 800 euro: dat is de straf die een vijftiger uit Bree kreeg omdat hij een deurwaarder hardhandig aanpakte. De feiten dateren van bijna twee jaar geleden. (PG)

Zwaargewonde op E314

Woensdag 2 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartaanrijding tussen twee bestelwagens op de E314 in Genk is een man uit Houthalen-Helchteren zwaargewond geraakt. Het ongeval gebeurde vanmorgen.

Het wordt zomer

Dinsdag 1 juni 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Het wordt zomerNiet alleen begint de meteorologische zomer op 1 juni, ook het weer is zomers. Dankzij de invloed van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen, wordt in een oostelijke luchtstroming droge landlucht naar onze streken aangevoerd. De zon krijgt alle kansen en het kwik komt boven de zomerse grens van 25 graden uit. De volgende dagen bereikt een depressie vanuit het zuiden onze streken. De atmosfeer wordt onstabiel en de kans op neerslag en onweer neemt toe. Het blijft wel vrij warm.
Vandaag (…) Het hele nieuwsbericht

Eric Boonen overleden

Dinsdag 1 juni 2021
Oudsbergen - Eric Boonen overledenZaterdag is Eric Boonen (64) overleden. Hij woonde in Hamont-Achel en was afkomstig van Kleine-Brogel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats in Meeuwen.

'Lichtende nachtwolken'

Dinsdag 1 juni 2021
Vandaag gelezen
"Deze zomer lijkt het erop dat er meer lichtende nachtwolken voor kunnen komen dan in voorgaande jaren. Deze wolken worden door de zon beschenen terwijl het bij ons nacht is, waardoor het lijkt alsof ze licht geven aan de noordelijke horizon." (Jaco van Wezel, Weeronline.nl)
Kort nieuws van bij de buren
In de Kompellaan in Genk is gisterennamiddag rond 15 uur een auto bij een inhaalmanoeuvre tegen een omheining beland. De 37-jarige bestuurder uit Genk raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Restanten wietplantage gedumptAan de rand van het bos aan de Boektveldstraat in Genk zijn vanochtend een vijftigtal vuilniszakken met restanten van een wietplantage aangetroffen. De stedelijke technische dienst ruimde het afval op.

Decoratiemateriaal gestolen

Dinsdag 1 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Uit de garage van een woning aan de Ceintuurlaan in Genk zijn allerlei decoratiematerialen en een boormachine gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Oudsbergen - Bestuurder vlucht weg tijdens controleZoomPolitie CARMA voerde zondag van 14 tot 22 uur een verkeersactie uit op verschillende plaatsen in de zone. In totaal werden 41 voertuigen en 62 personen gecontroleerd. In Genk vluchtte een bestuurder weg van de controle. Na een lange achtervolging konden de bestuurder en zijn passagier gearresteerd worden in Hasselt. Tijdens de controle in Genk op de Sledderloweg trachtte rond 21 uur een voertuig de controle te ontvluchten. Twee inspecteurs met motor en een patrouille zetten meteen de achtervolging in. Tijdens zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Wolf past menu aan

Dinsdag 1 juni 2021
Oudsbergen - Wolf past menu aanZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Wandkast Wandkast
Te koop
Te koop
Te koop