Het overige nieuws

Info over kuddebeschermingshonden

Donderdag 30 september 2021
Landschap vzw en Welkom Wolf nodigen iedereen uit om op zaterdag 9 oktober om 19u in Buurthuis De Locht in Eksel een infomoment over het gebruik van kuddebeschermingshonden bij te wonen. Directe aanleiding is de campagne Welkom Waakhond die op touw werd gezet naar aanleiding van de vergiftiging van een belangrijke kuddewaakhond op het militair domein in Helchteren-Meeuwen de voorbije zomer.
Beide organisaties brachten een aantal specialisten samen - onder leiding van Ray (…) Het hele nieuwsbericht

Twee bestuurders gewond bij botsing

Donderdag 30 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding tussen twee auto's in de Hoevenstraat in Opoeteren zijn de twee bestuurders gewond geraakt. Het betreft een dertiger en een vijftiger. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Meubilair bisdom naar kansarmen

Donderdag 30 september 2021
Oudsbergen - Meubilair bisdom naar kansarmenDe nog bruikbare meubels en huisraad van het oude administratieve gebouw van het bisdom Hasselt worden via vzw Warm Borgloon aan kansarmen geschonken. In mei verhuisden de administratieve diensten van het bisdom Hasselt naar hun nieuwe kantoorgebouw aan de Paul Bellefroidlaan in Hasselt. Maar niet al het meubilair en de huisraad uit het gebouw aan het Vrijwilligersplein gingen mee. Het vicariaat diaconie zag meteen potentieel om hiermee kansarmen een duwtje in de rug te kunnen geven. Na goedkeuring (…) Het hele nieuwsbericht

Gisteren bij De Lijn...

Donderdag 30 september 2021
Oudsbergen - Gisteren bij De Lijn...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

ZVK Meeuwen verliest in Borgerhout

Woensdag 29 september 2021
Oudsbergen - ZVK Meeuwen verliest in BorgerhoutIn tweede nationale van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen zijn inhaalwedstrijd in Borgerhout verloren. Uitslag: 7-4.

Botsing op Weg naar As

Woensdag 29 september 2021
Een 22-jarige man en een 41-jarige vrouw, beiden uit de gemeente, zijn gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee voertuigen op de Weg naar As. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 13.15 uur.

Open brief Limburgse eerstelijnszones

Woensdag 29 september 2021
De Limburgse eerstelijnszones hebben een open brief gestuurd naar Vlaams minister Wouter Beke. Ze zijn niet te spreken over de plotse wending in het open houden van de vaccinatiecentra. Er is namelijk beslist om alle 65-plussers een derde prik te geven. Ze vinden de communicatie hierover te laat.
"Vanuit de eerstelijnszones van Limburg richten we dit schrijven naar u in de hoop bij u gehoor te vinden voor onze bezorgdheden (lees: Noodkreet). Het IMC besliste op 25 september (…) Het hele nieuwsbericht

Mondmaskerplicht blijft bij De Lijn

Woensdag 29 september 2021
Oudsbergen - Mondmaskerplicht blijft bij De LijnZoomVanaf 1 oktober wordt een bijkomende reeks coronaregels afgeschaft of versoepeld. In Vlaanderen laat o.a. de hoge vaccinatiegraad toe dat het mondmasker afgezet mag worden op bepaalde plekken. Voor het openbaar vervoer echter blijft de mondmaskerplicht bestaan in de voertuigen, stations en binnenruimtes. Aan de haltes in open lucht is een mondmasker niet meer verplicht. De Lijn roept haar reizigers dan ook op het mondmasker correct te blijven dragen op de voertuigen, en ook de andere hygiënemaatregelen te blijven toepassen zodat we elkaar kunnen blijven beschermen.

Mia Knoops overleden

Woensdag 29 september 2021
Oudsbergen - Mia Knoops overledenZondag is Mia Knoops overleden, de echtgenote van Bèr Simons. Zij was 77 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Clara Geerkens overleden

Woensdag 29 september 2021
Oudsbergen - Clara Geerkens overledenZondag is Clara Geerkens overleden, de weduwe van de in 1996 overleden Jean Martens. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Lies Schreurs overleden

Dinsdag 28 september 2021
Oudsbergen - Lies Schreurs overledenMaandag is Lies Schreurs overleden, de weduwe van de in 1984 overleden Jan Caelen. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Louwel. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Lena Bergmans overleden

Dinsdag 28 september 2021
Oudsbergen - Lena Bergmans overledenZaterdag is Lena Bergmans overleden, de weduwe van Jef Cornoedus. Zij was 87 jaar en afkomstig van Gruitrode. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hoevenzavel.

Zwitsers stemmen voor homohuwelijk

Maandag 27 september 2021
Oudsbergen - Zwitsers stemmen voor homohuwelijkZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Damesvoetbal: Louwel verslaat Bilzen

Zondag 26 september 2021
Oudsbergen - Damesvoetbal: Louwel verslaat BilzenIn eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Louwel de drie punten thuis gehouden tegen Bilzen. Uitslag: 3-2. Aan de rust leidde Bilzen met 0-1.

Het geluid van de knoflookpad

Zondag 26 september 2021
Vandaag gelezen
"Waar ik ook heel veel plezier aan heb gehad, is de geluidsopname van de knoflookpad. Die zingt enkel onder water. Niemand had dat geluid op tape. Dus maakte ik, met behulp van een condoom, een waterdichte microfoon en stapte de vijver in."
(LIKONA-vrijwilliger André Van de Sande (86) in "LINA")

Sporting Ellikom - Eksel B 1-3

Zondag 26 september 2021
Oudsbergen - Sporting Ellikom - Eksel B 1-3Sporting Ellikom heeft vanmiddag thuis verlorehn van KFC Eksel B. Uitslag: 1-3.
Oudsbergen - Ondertussen, op het Mgr. Ladeuzeplein...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Verlies voor Nevok Gruitrode

Zondag 26 september 2021
Oudsbergen - Verlies voor Nevok GruitrodeNevok Gruitrode heeft vandaag thuis met 0-2 verloren van Sp. Kolmont.

Kabouters verliezen in Hoepertingen

Zondag 26 september 2021
Oudsbergen - Kabouters verliezen in HoepertingenGeen winst voor Kabouters Opglabbeek A bij HIH Hoepertingen: de club verloor er met 3-1. Kabouters Opglabbeek B verloor thuis met 1-5 van Eendracht Houthalen.

Louwel wint van Boorsem

Zaterdag 25 september 2021
Oudsbergen - Louwel wint van BoorsemEendracht Louwel heeft vanavond Boorsem Sport verslagen met 6-1.

KSK Meeuwen verslaat As-Niel

Zaterdag 25 september 2021
Oudsbergen - KSK Meeuwen verslaat As-NielKSK Meeuwen heeft vanavond een 1-2 uitoverwinning behaald op het veld van As-Niel Utd. Zaterdag speelt KSK Meeuwen thuis tegen Jeuk.

Wijshagen verliest van Bree-Beek B

Zaterdag 25 september 2021
Oudsbergen - Wijshagen verliest van Bree-Beek BHeidebloem Wijshagen heeft vanavond met 6-1 verloren op het veld van GS Bree-Beek B. Zondag speelt Wijshagen thuis tegen Achel VV B.

Kumordzi (ex-KRC Genk) naar Kabouters

Vrijdag 24 september 2021
Bennard Kumordzi (ex-KRC Genk) zal de kleuren verdedigen van Kabouters Opglabbeek. De middenvelder is inmiddels 36 jaar.

Verkeersongeval in Opstraat

Vrijdag 24 september 2021
In de Opstraat in Gruitrode is deze namiddag rond 13.50 uur een 86-jarige fietsster uit de gemeente aangereden door een auto. Zij raakte daarbij gewond.

Fietser (47) aangereden door auto

Vrijdag 24 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 5.40 uur is een fietser door een auto aangereden in de Kanaallaan in Bree. De 47-jarige fietser uit Bree raakte daarbij gewond.

44% landbouwgrond

Donderdag 23 september 2021
Vandaag gelezen
Oudsbergen - 44% landbouwgrondZoomDe landoppervlakte van België bestaat voor 44% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Statbel, het Belgische statistiekbureau)

Tuinhuis vat vlam

Donderdag 23 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Grotstraat in Niel-bij-As brak gisterenavond brand uit in een tuinhuis zodat de brandweer moest uitrukken. De oorzaak van de brand is niet gekend.

We krijgen herfstweer

Donderdag 23 september 2021
Weerbericht
Oudsbergen - We krijgen herfstweerHet aangename septemberweer loopt stilaan op zijn einde. Niet zozeer in temperaturen, die blijven de komende dagen immers nog vrij hoog, maar vooral in het aantal uren zonneschijn. Eerst zorgt een verzwakte storing voor meer bewolking. In het weekend brengt een storing vanuit het zuiden onweersbuien en na het weekend zorgen Atlantische storingen voor wisselvallig en winderig weer. Tussendoor is er ook nog wel af en toe wat zonneschijn.
Vandaag (23/09) verloopt de eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Alternatieve dienstregeling

Donderdag 23 september 2021
Oudsbergen - Alternatieve dienstregelingDoor een nationale actiedag van de socialistische vakbond op vrijdag 24 september zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan en werkte een alternatieve dienstregeling uit. Deze is beschikbaar op delijn.be/alternatievedienstverlening

Fietser en bromfietser botsen

Woensdag 22 september 2021
Op de Essenlaan in Genk zijn gisterennamiddag rond 14.15 uur een fietser en een bromfietser gebotst. Een 27-jarige man uit Oudsbergen en een 40-jarige vrouw uit Diepenbeek liepen daarbij verwondingen op.

Jan Fabre voor de rechter

Woensdag 22 september 2021
Oudsbergen - Jan Fabre voor de rechterZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Auto rijdt tegen everzwijn

Woensdag 22 september 2021
Een dertiger uit Oudsbergen is in de Zandstraat in Opoeteren met zijn auto tegen een overstekend everzwijn gereden. Het ongeval gebeurde gisterenavond, kort na 23 uur.

Een woelige zomer

Woensdag 22 september 2021
Oudsbergen - Een woelige zomerZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Het gemeentebestuur heeft de aanvraag voor de wolvenfakkeltocht van komende vrijdag goedgekeurd. Het bestuur kreeg van de organisatoren de nodige garanties dat de tocht op een veilige en serene manier kan verlopen. De deelnemers mogen geen eigen fakkels of alcohol meebrengen.
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Rode Kruislaan en de Kloosterpoort in Bree botsten gisteren twee auto's. Een 29-jarige vrouw en een minderjarige jongen, beiden uit Bree, raakten daarbij gewond.

Kristel Haex overleden

Dinsdag 21 september 2021
Oudsbergen - Kristel Haex overledenIn Gruitrode is zondag Kristel Haex overleden, de echtgenote van Bart Severijns. Zij was 36 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

'Schrik wolven af met een ezel'

Maandag 20 september 2021
Oudsbergen - 'Schrik wolven af met een ezel'Zoom"Regelmatig lees ik jullie internetkrant, en ik vond de berichten rond het 'wolvenprobleem' wel interessant," mailt Robert O'Hara uit het Canadese Sydenham. "Hier in Canada gebruiken de boeren ezels om hun vee te beschermen tegen wolven, vossen, lynxen, coyotes en zo meer... De ezel moet wel groot gebouwd zijn en bij voorkeur van het vrouwelijk geslacht. Maar de oplossing werkt! Lees "Protecting Livestock with Guard Donkeys"... Ook het Canadese ministerie van Landbouw is met het probleem van de aanvallen op kuddes bezig.

Leo Dingenen overleden

Maandag 20 september 2021
Oudsbergen - Leo Dingenen overledenOp 12 september is Leo Dingenen overleden. Hij was 93 jaar en afkomstig van Wijshagen. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Damesvoetbal: Louwel verslaat STVV

Zondag 19 september 2021
In eerste provinciale van het damesvoetbal is Eendracht Louwel gaan winnen in Sint-Truiden. Uitslag: 1-2.

Fietser (19) gewond bij ongeval

Zondag 19 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Steenweg in As botste vanochtend rond 4 uur een 19-jarige fietser uit Genk tegen een geparkeerde auto. Hij raakte daarbij gewond.

Twee bromfietsers gewond

Zondag 19 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Rorenweg in Bree kwam het deze namiddag rond 13.50 uur tot een aanrijding tussen twee bromfietsers. De gewonden zijn een 52-jarige vrouw uit Halen en een 80-jarige man uit Diest.

Zinken dakgoten gestolen

Zondag 19 september 2021
Op een bouwwerf aan de Kastersstraat in Opglabbeek gingen dieven met zinken dakgoten aan de haal. Dat meldde de politie vanavond.

STA Genk B - Opglabbeek B 1-2

Zondag 19 september 2021
Oudsbergen - STA Genk B - Opglabbeek B  1-2STA Genk B heeft vanmiddag verloren van Kabouters Opglabbeek B. Uitslag: 1-2.
Oudsbergen - Heidebloem Wijshagen klopt Grote-BrogelHeidebloem Wijshagen heeft vanmiddag Sporting Grote-Brogel geklopt. Uitslag: 2-1.

Sporting Ellikom verliest van WAVO

Zondag 19 september 2021
Oudsbergen - Sporting Ellikom verliest van WAVOSporting Elllikom heeft vanmiddag verloren op het veld van Waterloos-Voorshoven (WAVO) in Neeroeteren. Uitslag: 3-1.

World Cleanup Day, ook in Parijs

Zondag 19 september 2021
Oudsbergen - World Cleanup Day, ook in ParijsZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Zaalvoetbal: Meeuwen - Hoei 3-9

Zondag 19 september 2021
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen - Hoei 3-9In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen verloren van Inter Hoei. Uitslag: 3-9.

Kabouters spelen gelijk tegen Henis

Zaterdag 18 september 2021
Oudsbergen - Kabouters spelen gelijk tegen HenisKabouters Opglabbeek en Eendracht Henis hebben vanavond de punten gedeeld. Uitslag: 2-2.

KSK Meeuwen - Nevok Gruitrode 3-0

Zaterdag 18 september 2021
Oudsbergen - KSK Meeuwen - Nevok Gruitrode 3-0KSK Meeuwen heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Nevok Gruitrode. Uitslag: 3-0.

's Herenelderen - Louwel 2-3

Zaterdag 18 september 2021
Oudsbergen - 's Herenelderen - Louwel 2-3Vanavond heeft Eendracht Louwel Victoria 's Herenelderen A geklopt. Uitslag: 2-3.

Parket waarschuwt voor drugs

Zaterdag 18 september 2021
Oudsbergen - Parket waarschuwt voor drugsZoomHet parket Limburg heeft vandaag gewaarschuwd voor drugs op het festival Extrema Outdoor, dit naar aanleiding van het overlijden van een Nederlandse festivalganger gisteren. "Naar aanleiding van dat sterfgeval werden spoed enkele substanties geanalyseerd door professor/toxicoloog Tytgat (KU-Leuven)," aldus het parket. "Op het slachtoffer werden volgende drugs aangetroffen, waarvoor het parket Limburg met spoed wil waarschuwen, al is het op dit moment niet duidelijk of deze drugs in verband staan het overlijden van de man: XTC-tabletten met logo van Philippe Plein (foto), met een zeer hoge dosering MDMA (bijna dubbel van de normale hoeveelheid MDMA in een XTC-tablet en potentieel letaal); en twee soorten Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS’en), met name: methylone (= cathynone, synthetische versie van cath) en 3MMC (methyl met cathynonen)."

Het kan gebeuren...

Zaterdag 18 september 2021
Oudsbergen - Het kan gebeuren...Zoom                                                                  (Cartoon: Yves 21)

De nieuwe coronaversoepelingen

Vrijdag 17 september 2021
Oudsbergen - De nieuwe coronaversoepelingenVanaf 1 oktober gaan enkele coronaversoepelingen in. Mondmaskerplicht geldt alleen nog in het openbaar vervoer, in treinstations, in de luchthavens, in ziekenhuizen, bij medische contactberoepen, bij de kapper en bij evenementen met meer dan 500 personen binnen en 750 buiten zonder Covid Safe Ticket. Nachtclubs mogen vanaf die datum opengaan, maar ze moeten daarbij het Covid Safe Ticket gebruiken.
Het gaat om federale maatregelen. De gewesten mogen hier elk afzonderlijk van afwijken.

Vakbondsactie De Lijn

Vrijdag 17 september 2021
Oudsbergen - Vakbondsactie De LijnOp 24 september organiseert de socialistische vakbond een nationale manifestatie tegen de federale loonnormwet. Hierdoor zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn werkt een alternatieve dienstregeling uit voor haar reizigers op basis van het beschikbare personeel. Meer informatie over de gevolgen voor de dienstverlening vinden de reizigers uiterlijk 23 september op delijn.be/alternatievedienstverlening.

Afvalophaling verloopt weer normaal

Vrijdag 17 september 2021
Oudsbergen - Afvalophaling verloopt weer normaalZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Wolvenoverleg op 12 oktober

Vrijdag 17 september 2021
Oudsbergen - Wolvenoverleg op 12 oktoberZoomOp 12 oktober vindt in Limburg een wolvenoverleg plaats tussen onder meer de burgemeesters van de gemeenten uit het wolvengebied, het Agentschap Natuur en Bos en andere organisaties.
Inmiddels roept burgemeester van Lommel Bob Nijs (CD&V) op om de polemiek over de wolven te stoppen en het overleg af te wachten. Hij vindt dat er te hevig en te emotioneel gereageerd wordt. "We moeten het hoofd koel houden en met alle partners aan tafel gaan, zowel het team van Welkom Wolf als de Boerenbond. We (…) Het hele nieuwsbericht

Paus Franciscus over vaccinaties

Vrijdag 17 september 2021
Vandaag gelezen
Paus Franciscus zei gisteren  dat hij maar moeilijk kan begrijpen waarom sommigen aarzelen om zich met het coronavaccin te laten vaccineren. Hij herinnerde eraan dat hij zichzelf meteen had laten vaccineren en ook anderen had aangespoord om dat te laten doen, met het oog op het algemeen belang. "Toen wij jong waren, werden wij allen gevaccineerd tegen mazelen en polio. Toen alle kinderen werden ingeënt protesteerde niemand".(KerkNet)

Fien Agten overleden

Donderdag 16 september 2021
Oudsbergen - Fien Agten overledenGisteren is Fien Agten overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Jef Pinxten. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Genk-Centrum. Begroeting: dinsdag (19-19.30) uur in funerarium Witters in Meeuwen.

Toeristen in de ruimte

Donderdag 16 september 2021
Oudsbergen - Toeristen in de ruimteZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig weertje

Donderdag 16 september 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig weertjeEen storing schuift vandaag over onze streken met veel wolken en perioden van regen. Na de doortocht van deze storing, kan een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren tot over onze regio doordringen. Het wordt droog en er zijn opklaringen. Er wordt dan wel wat koelere lucht aangevoerd, maar de temperaturen zijn eerder normaal voor deze periode van het jaar. In het weekend nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Donderdag (16/09) zijn er bij momenten vrij veel wolken, maar het (…) Het hele nieuwsbericht

Peter van Eerdt overleden

Donderdag 16 september 2021
Oudsbergen - Peter van Eerdt overledenOp 11 september overleed Peter van Eerdt. Hij was 55 jaar. Zijn urne wordt in intieme kring bijgezet in het familiegraf op de begraafplaats van Opglabbeek.

Ondertussen, ergens in Limburg...

Woensdag 15 september 2021
Oudsbergen - Ondertussen, ergens in Limburg...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Everzwijnen woelen voortuin om

Dinsdag 14 september 2021
In de Hensemstraat hebben everzwijnen de voorbije nacht de voortuin van een woning omgewoeld. In een weide aan de Weg naar Helchteren hebben everzwijnen twee paarden opgejaagd waardoor één van de dieren uitbrak.

Botsing in Kasteelstraat

Dinsdag 14 september 2021
In de Kasteelstraat botsten rond 16.10 uur twee auto's. Een 27-jarige vrouw uit de gemeente raakte daarbij gewond.

Slecht jaar voor Limburgse bedrijven

Dinsdag 14 september 2021
Economisch nieuws
Oudsbergen - Slecht jaar voor Limburgse bedrijvenZoom De Limburgse TOP 500-bedrijven lieten in 2020 een totale omzet van 34,06 miljard euro optekenen, 4,3% minder dan in 2019. De omzet daalde het sterkst in de industrie (-9,8%). De dienstensector moest 2,7% inboeten. De handel en de bouw deden het daarentegen qua omzetcijfer wat beter dan het jaar voordien.
Dat blijkt allemaal uit de pas verschenen "Top-500" van VKW-Limburg. Met die "Top-500" worden de bedrijven bedoeld die in Limburg vorig jaar de grootste omzet realiseerden.
Met de (…) Het hele nieuwsbericht

Staking bij Renewi afgelopen

Maandag 13 september 2021
Oudsbergen - Staking bij Renewi afgelopenZoomDe staking bij Renewi is afgelopen: in de loop van de voormiddag zijn de directie en vakbonden tot een akkoord gekomen. Dat houdt in dat er in geen enkele ophaalwagen nog een camera zal worden geïnstalleerd. De ophalers zijn weer aan het werk gegaan. Omdat de ophaalwagens niet op het normale tijdstip zijn uitgereden, kunnen vandaag wel niet alle geplande ophaalrondes uitgevoerd worden. Limburg.net zegt zich te verontschuldigen voor het ongemak dat de staking voor de inwoners met zich meebracht. Vanaf morgen verloopt de afvalophaling in Limburg en Diest weer zoals gepland.

Mia Verheyen overleden

Maandag 13 september 2021
Oudsbergen - Mia Verheyen overledenZaterdag is Mia Verheyen overleden, de echtgenote van Tony Housen. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Nieuwe website Noorderhart

Maandag 13 september 2021
Oudsbergen - Nieuwe website NoorderhartZoomDe overkopelende vzw voor het voormalige Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum kreeg vorig jaar niet alleen een nieuwe huisstijl maar ook een overkoepelende nieuwe naam: Noorderhart. Achter de schermen werd hard gewerkt aan een gloednieuwe website. Www.noorderhart.be is een geïntegreerde website waar zowel patiënten van Noorderhart Mariaziekenhuis als van Noorderhart Revalidatie & MS snel informatie kunnen vinden. Hans (…) Het hele nieuwsbericht

Gaspard Verheyen overleden

Maandag 13 september 2021
Oudsbergen - Gaspard Verheyen overledenIn WZC Ter Meeuwen is zaterdag Gaspard Verheyen overleden, de weduwnaar van de in 2014 overleden Alda Saesen. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Sp. Ellikom - H. Wijshagen 2-3

Zondag 12 september 2021
Oudsbergen - Sp. Ellikom - H. Wijshagen 2-3Heidebloem Wijshagen heeft vanmiddag de derby op het veld van Sporting Ellikom gewonnen. Uitslag: 2-3.

Kabouters spelen gelijk in Jeuk

Zondag 12 september 2021
Oudsbergen - Kabouters spelen gelijk in JeukKabouters Opglabbbeek A heeft deze namiddag gelijk gespeeld op het veld van DH Jeuk. Uitslag: 5-5.Kabouters Opglabbbeek B verloor thuis van Zonhoven United B met 0-6.

Nevok Gruitrode klopt St. Elen

Zondag 12 september 2021
Oudsbergen - Nevok Gruitrode klopt St. ElenNevok Gruitrode heeft deze namiddag de punten thuis gehouden tegen St. Elen. Uitslag: 2-0.
In het damesvoetbal heeft Eendracht Louwel KRC Genk C geklopt. Uitslag: 2-1 .

Eendracht Louwel klopt Sp. Kolmont

Zaterdag 11 september 2021
Oudsbergen - Eendracht Louwel klopt Sp. KolmontEendracht Louwel heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Sp. Kolmont. Uitslag: 2-0.

KSK Meeuwen verliest in Vlijtingen

Zaterdag 11 september 2021
Oudsbergen - KSK Meeuwen verliest in VlijtingenKSK Meeuwen is vanavond gaan verliezen op het veld van Vlijtingen VV. Uitslag: 2-1.

Zaalvoetbal: Meeuwen-Houthalen 3-3

Zaterdag 11 september 2021
In het zaalvoetbal is de derby tussen Meeuwen en Houthalen geëindigd op een gelijkspel. Uitslag: 3-3.

Mia Geurts overleden

Zaterdag 11 september 2021
Oudsbergen - Mia Geurts overledenWoensdag is in WZC Gaerveld in Hasselt Mia Geurts overleden, de weduwe van de in 2008 overleden Jef Libbrecht. Zij was 95 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Begroeting: maandag (20-20.30 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Klas in quarantaine

Vrijdag 10 september 2021
Een klas en twee leerkrachten van de Sint-Lambertusschool in Opglabbeek gaan volgende week in quarantaine. Dat is het gevolg van het positief testen van twee leerlingen.

Fietser (59) gewond bij aanrijding

Vrijdag 10 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 59-jarige fietser uit Bree raakte gisterennamiddag gewond bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde op het Sint-Trudoplein in Houthalen-Helchteren.

Burenkijkdag in Kleine-Brogel

Vrijdag 10 september 2021
Oudsbergen - Burenkijkdag in Kleine-BrogelZoomEr was een massale belangstelling voor de burenkijkdag in Kleine-Brogel vandaag. Speciaal voor de buurgemeentes konden de inwoners ervan een unieke kijk krijgen achter de schermen van de vliegbasis. Volledig coronaproof kon iedereen kennismaken met de vele demonstraties. En dankzij de samenwerking met de Sanicole Airshow konden de spotters ook hun hartje ophalen aan de talrijke vliegactiviteiten. Meer foto's op onze Facebookpagina. (Foto's Robert Boons) UPDATE Rudy Luys maakte een filmpje van de burenkijkdag. Niet te geloven hoeveel daar te zien en te horen was... Dat filmpje vindt u hier.
Burenkijkdag in Kleine-BrogelBurenkijkdag in Kleine-BrogelBurenkijkdag in Kleine-Brogel
Zoom

Trainer ontslagen na één speeldag

Donderdag 9 september 2021
Oudsbergen - Trainer ontslagen na één speeldagEendracht Louwel heeft zijn trainer Tony Heylen na één speeldag ontslagen. Ex-coach Caelen zal de ploeg leiden in afwachting van de komst van een nieuwe trainer.

Emilia Housen zesde in Grand Prix

Woensdag 8 september 2021
Oudsbergen - Emilia Housen zesde in Grand PrixZoomDe Oudsbergse amazone Emilia Housen (18) is met Noukie Z zesde geworden in de Grand Prix (1m45) CSI 2* van Sentower Park.

Gusta Cardinaels overleden

Woensdag 8 september 2021
Oudsbergen - Gusta Cardinaels overledenMaandag is Gusta Cardinaels overleden, de weduwe van Jef Ramaekers. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Ellikom. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Martin Bloemen overleden

Dinsdag 7 september 2021
Oudsbergen - Martin Bloemen overleden
Gisteren is Martin Bloemen overleden, de weduwnaar van Fien Vandekerkhof. Hij was 86 jaar. De crematie, gevolgd door de begraving van zijn urne op de begraafplaats van Meeuwen, vinden in stilte plaats. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Bijzonder warm

Dinsdag 7 september 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Bijzonder warmet aanvoer van droge en warme landlucht vanuit het zuidoosten wordt het bijzonder warm voor de tijd van het jaar. Dit danken we aan een hogedrukgebied met kern over het oosten van Europa. Een depressie met bijhorende storingen in de golf van Biskaje zet koers naar onze streken en zorgt voor kentering in het weer vanaf donderdag. Het wordt dan onweerachtig en later ook minder warm.
Dinsdag (07/09) wordt het erg warm voor de tijd van het jaar bij maxima rond 27 en mogelijk zelfs (…) Het hele nieuwsbericht

Man (82) gewond bij ongeval

Maandag 6 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Opitterkiezel in Bree raakten gisterenavond een auto en een 82-jarige fietser uit Bocholt in een aanrijding betrokken. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Fietser (19) aangereden

Maandag 6 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Millenstraat in Bree is deze voormiddag rond 9.40 uur een 19-jarige fietser uit Dilsen-Stokkem aangereden. Hij liep daarbij verwondingen op.
Momenteel zijn er drie COVID-19 patiënten opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Eén van hen verblijft op intensieve zorgen. Dat maakte het ziekenhuis vanmiddag bekend.

Florke Puttenaers overleden

Maandag 6 september 2021
Oudsbergen - Florke Puttenaers overledenZaterdag is Florke Puttenaers overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Bèr Aerts. Zij was 86 jaar. Het afscheid en de begraving op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in besloten kring plaats. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Eén Limburgse woonmaatschappij

Maandag 6 september 2021
Oudsbergen - Eén Limburgse woonmaatschappijZoom“We voegen tegen 1 januari 2023 sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren samen in één woonactor met maar één speler per gemeente”. Dit korte zinnetje uit het Vlaams Regeerakkoord 2019-2024 betekende de start van een intens en uitdagend traject dat de maatschappijen en lokale besturen de komende jaren zullen doorlopen. Elke woonmaatschappij moet in een uniek, niet-overlappend werkingsgebied opereren. De eerste stap richting een woonmaatschappij is de (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Kabouters B verliezen in Dilsen-StokkemKabouters Opglabbeek B heeft vanmiddag zijn eerste competitiematch verloren. Tegen Dilsen-Stokkem B werd het 3-1.
Nicola Phillppaerts is vandaag vijfde geworden op het EK jumping in Riesenbeck (Duitsland). In de finale kreeg hij 8 strafpunten.

Bocholt- Louwel 1-2

Zondag 5 september 2021
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt verloren van Louwel. Uitslag: 1-2.

H. Wijshagen klopt Molenbeersel

Zondag 5 september 2021
Oudsbergen - H. Wijshagen klopt MolenbeerselHeidebloem Wijshagen is de competitie goed begonnen. Het versloeg vanmiddag HO Molenbeersel met 6-3. Zondag moet Heidebloem naar Sporting Ellikom.

Jan Corstjens overleden

Zondag 5 september 2021
Oudsbergen - Jan Corstjens overledenVrijdag is Jan Corstjens overleden, de weduwnaar van Helena Verheyen. Hij was 83 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Gruitrode. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Kabouters verslaan As-Niel Utd

Zaterdag 4 september 2021
Oudsbergen - Kabouters verslaan As-Niel UtdKabouters Opglabbeek A heeft vanavond thuis met het kleinste verschil gewonnen van As-Niel Utd. Uitslag: 1-0.

SV Breugel - Sporting Ellikom 0-1

Zaterdag 4 september 2021
Oudsbergen - SV Breugel - Sporting Ellikom 0-1ZoomSV Breugel heeft vanavond zijn eerste competitiematch thuis verloren van Sporting Ellikom. Uitslag: 0-1.

KSK Meeuwen klopt Eendracht Louwel

Zaterdag 4 september 2021
Oudsbergen - KSK Meeuwen klopt Eendracht LouwelKSK Meeuwen heeft vanavond thuis gewonnen tegen Eendracht Louwel. Uitslag: 2-0.

Nevok Gruitrode verliest in Hoeselt

Zaterdag 4 september 2021
Oudsbergen - Nevok Gruitrode verliest in HoeseltNevok Gruitrode heeft vanavond zijn eerste competitiewedstrijd verloren op het veld van Hoeselt VV. Uitslag: 4-2.

Bertha Van Loock overleden

Zaterdag 4 september 2021
Oudsbergen - Bertha Van Loock overledenGisteren is Bertha Van Loock overleden, de weduwe van Albert Stas. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Het nazomertje is begonnen

Zaterdag 4 september 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Het nazomertje is begonnenEen hogedrukgebied dat al dagenlang kampeert nabij Schotland trekt naar Oost-Europa en stuurt in een oostelijke luchtstroming, droge landlucht naar onze streken. Hierdoor krijgt de zon flink wat ruimte en gaan de temperaturen de hoogte in. Later volgende week wordt de stroming zuidoostelijk en later zuidelijk. De aangevoerde lucht wordt dan nog wat warmer. In de tweede helft van de week kunnen storingen onze regio bereiken en neemt de kans op onweer toe.
Vandaag kan het even duren alvorens nevel en (…) Het hele nieuwsbericht

Het nut van bomen

Zaterdag 4 september 2021
Vandaag gelezen
Oudsbergen - Het nut van bomenZoom"Bomen brengen ook verkoeling en helpen het riool ontlasten, een belangrijke uitdaging voor gemeenten die zich voorbereiden op steeds zwaardere buien. Als een bomenrij zorgt dat er geen rioolaanpassing hoeft te komen, of de bestrating niet wegstroomt, scheelt dat ontzettend veel geld. 10% van een bui wordt bijvoorbeeld al door het bladerdek opgevangen en verdampt daarna weer."
                                                                     (Gelezen in het FD)

De truc met de grootvader

Vrijdag 3 september 2021
Tribunaliteiten
Oudsbergen - De truc met de grootvaderDe familierechter had hem verboden ook nog maar in de buurt te komen van zijn zesjarig dochtertje. Alleen in een bezoekruimte en onder toezicht van de begeleiders van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) mocht hij haar nog ontmoeten. Maar de spanningen tussen de man en de moeder van zijn dochter hielden aan, met steeds opnieuw klachten wegens stalking en schending van het contactverbod. Uiteindelijk zette de man zelf de contacten met zijn dochter via de bezoekruimte stop.
Coup de théatre, (…) Het hele nieuwsbericht

Mooi wandelweer

Vrijdag 3 september 2021
Oudsbergen - Mooi wandelweerZoomEr komen enkele dagen met heel mooi nazomerweer, perfect om nog te genieten van bijvoorbeeld een heidewandeling in de ochtend. (foto Hans Put)

Pomp tankstation in brand bij tankbeurt

Donderdag 2 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan een tankstation aan de Breeërweg in As vatte vanavond een pomp vlam bij een tankbeurt. De schade kan nog niet becijferd worden. De oorzaak van het voorval wordt onderzocht.

Cd's en muziekbox gestolen

Donderdag 2 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Uit een container aan de Dorpsstraat in As werden een gereedschapskoffer, cd's en een muziekbox gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Het Vlaamse paard - een blijver

Donderdag 2 september 2021
Oudsbergen - Het Vlaamse paard - een blijverZoom Eind 2020 waren er in Vlaanderen bijna 200.000 paardachtigen geregistreerd: paarden, pony’s, zebra’s, ezels, of een kruising daarvan. Dat is ongeveer 65% van alle paardachtigen in België. Vorig jaar waren er 23 erkende stamboekverenigingen met maatschappelijke zetel in Vlaanderen die samen 34 stamboeken voor paarden, pony’s en ezels beheren.
De stamboekverenigingen tellen ruim 14.000 leden. Er werden in 2020 meer dan 12.000 veulens ingeschreven in de Vlaamse stamboeken, 63% (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen organiseert een grootscheepse bevraging bij de inwoners om de gemeentelijke communicatie te beoordelen. 2.000 willekeurig geselecteerde inwoners krijgen een enquête op papier toegestuurd. Ook de andere inwoners worden opgeroepen om de enquête online in te vullen, zo meldt de gemeente.
De enquête kan op papier en digitaal ingevuld worden. “We hebben 2.000 willekeurig geselecteerde inwoners de enquête op papier toegestuurd. Zij kunnen gebruik maken van de (…) Het hele nieuwsbericht

Oplossing wiskundige termen

Donderdag 2 september 2021
Oudsbergen - Oplossing wiskundige termenZoomHeel wat wiskundige termen in de tekening van Dirk Van Bun, die we eergisteren publiceerden. De tekenaar zelf had er acht aangegeven: telraam (raam links), vierkantswortel (op het bord), aftrekken (poetsvrouw), breuken (rolstoel), = gelijk aan (tweeling), vermenigvuldigen (konijnen), taartdiagram (bureau), verzameling (appels en peren)... Maar lezers ontdekten nog de Pi, cirkel, zeshoek, trapezium... Een lezeres kwam zelfs op 55 termen uit!  

Permanent rook- en vuurverbod in natuur

Donderdag 2 september 2021
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Permanent rook- en vuurverbod in natuurZoomEr komt een algemeen en permanent rook- en vuurverbod in alle Vlaamse bos- en natuurgebieden. Dat heeft de Vlaamse regering vlak voor de zomer principieel beslist op voorstel van Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.
Sinds kort is het al verboden om in Vlaamse bos- en natuurgebieden nog te roken of vuur te maken vanaf risicocode geel, maar Demir wilde een stap verder gaan en kreeg steun van haar collega’s in de regering om decretaal in te grijpen. “De voorbije jaren zagen we enerzijds al (…) Het hele nieuwsbericht

Minder schoolse vertraging in Limburg

Woensdag 1 september 2021
Er is minder schoolse vertraging bij Limburgse leerlingen gewoon lager onderwijs dan bij hun Vlaamse leeftijdsgenoten. In heel Vlaanderen daalde het percentage leerlingen gewoon lager onderwijs in tien jaar tijd van 15,4 naar 11,6 procent, in Limburg van 13,9 naar 10,2 procent. In Genk (15,7 %) en tien andere gemeenten (Maasmechelen, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Hamont-Achel, Houthalen-Helchteren, Lommel, Bocholt, Bree, Maaseik en Voeren) - is er beduidend meer schoolse vertraging in het gewoon lager onderwijs. Alken (4,4 %), Peer (5,1 %) en Lummen (5,1 %) scoren het best (laagst) wat schoolse vertraging in het gewoon lager onderwijs betreft. Ze scoren veel lager dan het Limburgse cijfer.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen