Het overige nieuws

Het is lente: parende spreeuwen

Zaterdag 30 april 2022
Oudsbergen - Het is lente: parende spreeuwenZoomIn mei leggen alle vogeltjes een ei, maar in de praktijk zijn die vogeltjes al veel eerder met het baltsen en het paren bezig. Hier en daar zijn er al vroege vogeltjes uit het nest gekomen. Waarom niet eens een reeksje over dat paargedrag beginnen? vroegen we ons af. We beginnen met een foto van twee parende spreeuwen (we schreven bijna sparende preeuwen) - zie je ook niet elke dag. Een foto van Theo Van Vlierden.

Droog maar bewolkt

Zaterdag 30 april 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Droog maar bewolktHogedrukgebieden, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan tot Rusland, bepalen het weer zowel op korte als op lange termijn in ons land. Af en toe kunnen verzwakte storingen tot over ons land schuiven. Deze worden dan vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag. De maxima zijn normaal voor de tijd van het jaar, op het eind van de week wordt het warmer.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met soms wat zon. Het blijft wel overwegend droog en de maxima liggen rond 14 graden. (…) Het hele nieuwsbericht

Een albino everzwijn

Zaterdag 30 april 2022
Oudsbergen - Een albino everzwijnZoomAan het kanaal in Pelt is gisteren een wit everzwijn gezien. Het gaat om een albino dier dat daar rondliep in het gezelschap van een normaal everzwijn. Het zou de eerste keer zijn dat in België een albino everzwijn is opgemerkt. (Foto Marcella Stappers) UPDATE Het blijkt niet om een wit everzwijn te gaan, maar om een Hongaars wolvarken!

Celine Lambrechts overleden

Zaterdag 30 april 2022
Oudsbergen - Celine Lambrechts overledenDonderdag is Celine Lambrechts overleden, de echtgenote van Henryk Czekaj. Zij was 87 jaar. Het afscheid gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek vindt in intieme kring plaats. Begroeting: woendag (19-19.30) uur in funerarium Witters in Meeuwen.

Patrick Dautzenberg overleden

Zaterdag 30 april 2022
Oudsbergen - Patrick Dautzenberg overledenDionderdag is Patrick Dautzenberg overleden, de weduwnaar van Carina Casters. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Mia Vandebeek overleden

Zaterdag 30 april 2022
Oudsbergen - Mia Vandebeek overledenOp 17 april is Mia Vandebeek overleden, de weduwe van Jacques Schreurs. Zij was 87 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Opglabbeek vinden plaats in intieme familiekring.

Kleding gestolen in appartement

Vrijdag 29 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven sloegen toe in een appartement aan de Dorpsstraat in As. Zij gingen er met kleding aan de haal.
Dirk Kastelijn uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Kastelijn Dirk opgericht met zetel aan de Kerkstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van kantoor- en winkelmeubelen, keukenmeubelen en tuin- en terrasmeubelen.

Postkantoren blijven maandag dicht

Donderdag 28 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Postkantoren blijven maandag dichtKomende maandag 2 mei zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten. Dat meldt bpost. Kranten, pakjes en brieven worden uitgereikt. Postpunten, Pakjespunten en Pakjesautomaten zijn open volgens de normale uren.

Man (21) gewond bij botsing

Donderdag 28 april 2022
In de Kapelstraat in Bocholt botsten vanmiddag rond 13 uur een bromfietser en een fietser. Een 21-jarige man uit Oudsbergen is daarbij gewond geraakt.

Damesvoetbal: Louwel - Bocholt 1-4

Donderdag 28 april 2022
In het damesvoetbal heef Louwel thuis van Bocholt verloren met 1-4. Voor Louwel scoorde Corstjens, voor Bocholt Vanbriel (2), Loos en Van Moorsel.

De Lijn lanceert 50-rittenkaart

Woensdag 27 april 2022
Oudsbergen - De Lijn lanceert 50-rittenkaartZoomDe laatste jaren is ons leven door de coronapandemie sterk veranderd. Onze verplaatsingspatronen zijn veel flexibeler geworden, er wordt vaker van thuis gewerkt. Om tegemoet te komen aan de vraag naar meer flexibiliteit, lanceert De Lijn nu tijdelijk de 50-rittenkaart. Lydia Peeters, Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken: “Er is steeds meer vraag naar flexibiliteit in onze dagelijkse mobiliteit. Dit speelt zeker bij abonnementen van onze vervoersmaatschappijen, pendelaars willen deze flexibeler kunnen inzetten. Op die manier speelt De Lijn op een klantgerichte manier in op het nieuwe normaal, waarbij dagelijkse verplaatsingspatronen soms omwille van uiteenlopende redenen kunnen wijzigen.” (Foto De Lijn)

Droogte houdt aan

Woensdag 27 april 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Droogte houdt aanEen hogedrukgebied nestelt zich over de Britse Eilanden en zorgt voor aanhoudend droog weer in onze streken. Langs de oostelijke flank van dit hoog wordt de volgende dagen met een noordelijke luchtstroming koele en vochtige zeelucht aangevoerd. Op korte termijn is de wind noordoostelijk en is er veel ruimte voor de zon.
Morgen/donderdag starten we met erg lage temperaturen in de ochtend. Met 4 graden is het erg fris. Een stralende zon laat het kwik echter al vlug oplopen en na de middag (…) Het hele nieuwsbericht

Martha Hoogmartens overleden

Woensdag 27 april 2022
Oudsbergen - Martha Hoogmartens overledenGisteren is Martha Hoogmartens overleden, de weduwe van de in 2018 gestorven Staf Beckers. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.
Oudsbergen - Prov. campagne voor asbestverwijdering gestartZoomVanmorgen stelde député van milieu Bert Lambrechts op de werf naast het NAC in Houthalen-Helchteren de provinciale campagne voor asbestverwijdering voor. Het provinciaal steunpunt DuBoLimburg biedt gratis professioneel advies aan voor wie asbest in zijn woning wil laten verwijderen. Het gaat zowel over asbest op daken als in leidingen.
Eerst komt een asbestdeskundige ter plaatse om het asbest te detecteren. Daarna zal een bouwspecialist langs komen die advies zal geven over isolatie, (…) Het hele nieuwsbericht

Zoveel overlijdens...

Woensdag 27 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Hoe komt het toch dat er sinds enkele maanden zoveel mensen overlijden? In vele gevallen is de oorzaak Covid-19 of griep, vernemen we in huisartsenkringen. Veel ouderen overlijden relatief vaak aan de gevolgen van het oplopen van het griepvirus. De griepgolf is later begonnen dan in vorige jaren; bij mensen die in oktober of november een "griepspuit" haalden, is de werking daarvan al wat afgenomen. Overigens geeft zo'n inenting geen 100% bescherming tegen een griepvirus.
Daarnaast is het coronavirus nog altijd niet weg; wekelijks sterven er nog steeds mensen aan Covid-19. 

Een boomkikker in je tuin

Woensdag 27 april 2022
Oudsbergen - Een boomkikker in je tuinZoomJohan Leijskens woont in Heusden-Zolder. Hij fotografeerde daar in zijn tuin een boomkikker. Niet evident, al blijkt dat boomkikkers steeds meer opduiken in Limburgse natuurgebieden. 
Een boomkikker in je tuin
Zoom

Mon Raemaekers overleden

Dinsdag 26 april 2022
Oudsbergen - Mon Raemaekers overledenIn WZC Ter Meeuwen is op 23 april Mon Raemaekers overleden, de weduwnaar van de in 2005 gestorven Gaby Ramaekers. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
De provincieraad heeft woensdag nogal wat mobiliteit op de dagorde staan. Het gaat onder meer over de fietssnelweg "Spoorlijn 18" en de aanleg van Hoppin-punten in Wijchmaal (Peer), Neerpelt (Pelt), Houthalen(-Helchteren) en Kiewit-station. In het dossier van de fietssnelweg wordt aan de raadsleden gevraagd een dadingsovereenkomst met een Brussels studiebureau goed te keuren. Bij de Hoppin-punten moet de provincieraad zich uitspreken over de vaststelling van de gunningswijze en de lastvoorwaarden.
De vergadering van de provincieraad start woensdag om 17u in het Provinciehuis in Hasselt.

Mia Nouwen overleden

Maandag 25 april 2022
Oudsbergen - Mia Nouwen overledenOp 22 april is Mia Nouwen overleden, de weduwe van Maurice Henkens. Zij was 95 jaar en afkomstig van Meeuwen. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans in Genk.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Werken op E314 richting NederlandHet Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf 6 mei gedurende een tweetal weken het wegdek op de E314 richting Nederland, tussen het ecoduct Kikbeek in Maasmechelen en de Nederlandse grens. Het wegdek wordt voorzien van een geluidsreducerend asfalt. De ingreep moet het rijcomfort en de verkeersveiligheid verhogen.
De werken zijn in twee fases verdeeld waarbij het verkeer op één rijstrook rijdt met een snelheidsbeperking van 70km/u. Er wordt daardoor filevorming verwacht. Richting Nederland zijn de op- en afrit Maasmechelen en de parking Boorsem slechts beperkt beschikbaar tijdens deze werken. Na de zomer wordt dezelfde zone rijrichting Lummen vernieuwd.
Oudsbergen - Opglabbeek B - Diepenbeek B 2-1Kabouters Opglabbeek B heeft vandaag thuis Diepenbeek B geklopt met 2-1.

Jongen (14) gewond bij ongeval

Zondag 24 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bevrijdingslaan in As is vrijdag rond 17 uur een bromfietser aangereden door een auto. De duozitter, een 14-jarige jongen uit As, raakte daarbij gewond.

Man (72) gewond bij val

Zondag 24 april 2022
Deze voormiddag rond 10.30 uur is een 72-jarige fietser uit Bree gevallen op de Weg naar Opitter. Tijdens zijn val werd hij geraakt door een rijdend voertuig. De man raakte gewond.
Oudsbergen - Nevok Gruitrode klopt HoepertingenNevok Gruitrode heeft vandaag de punten thuis gehouden en HIH Hoepertingen verslagen met 4-1.

Wijshagen wint bij Lutlommel B

Zondag 24 april 2022
Oudsbergen - Wijshagen wint bij Lutlommel BHeidebloem Wijshagen is bij Lutlommel B gaan winnen met 1-5.

Louwel verliest van Hoeselt

Zondag 24 april 2022
Oudsbergen - Louwel verliest van HoeseltEendracht Louwel heeft thuis met 1-4 verloren van Hoeselt.

KSK Meeuwen wint bij Boorsem

Zondag 24 april 2022
Oudsbergen - KSK Meeuwen wint bij BoorsemKSK Meeuwen is bij Boorsem Sport gaan winnen met 1-3.

Gelijkspel voor Opglabbeek

Zondag 24 april 2022
Oudsbergen - Gelijkspel voor OpglabbeekKabouters Opglabbeek is bij Vlijtingen niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.

Bestuurder pleegt vluchtmisdrijf

Zaterdag 23 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Bestuurder  pleegt vluchtmisdrijf
De politie Maasland is op zoek naar de bestuurder van een zwarte terreinwagen die na een aanrijding op de Weg naar As in Opoeteren vluchtmisdrijf pleegde. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 21 uur.

Meestal droog

Zaterdag 23 april 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Meestal droogEen depressie met storingen over Frankrijk trekt naar het noordoosten en zorgt voor meer bewolking met ook kans op een lokale bui. Veel neerslag wordt er niet verwacht en op veel plaatsen blijft het gewoon droog. Na het weekend stijgt de luchtdruk stilaan en vanaf dinsdag is die kans op een bui weer volledig verdwenen. Het wordt wel iets kouder.
Vandaag is het zonnig in de ochtend en het kwik kan dan ook al vlug oplopen. Na de middag worden maxima bereikt van om en bij de 20 graden. Er komen (…) Het hele nieuwsbericht

René Jacobs overleden

Zaterdag 23 april 2022
Gisteren is René Jacobs overleden, de echtgenoot van Godelieve Sijbers. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18?30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Suzanne Eyckmans overleden

Zaterdag 23 april 2022
Oudsbergen - Suzanne Eyckmans overledenWoensdag is Suzanne Eyckmans overleden, de echtgenote van Willy Swinnen. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.
Benny Spreeuwers, 24 jaar lang burgemeester van Opglabbeek, krijgt van Vlaams minister Somers de titel van ereburgemeester. Dat gebeurde op voorstel van de Oudbergse gemeenteraad.

Noord-Zuid loopt door tunnels

Vrijdag 22 april 2022
Het definitieve voorkeursbesluit voor het tracé van de Noord-Zuid is op de Vlaamse ministerraad goedgekeurd. Eerst moet het nog gepubliceerd in het Staatsblad maar dan kunnen de werken beginnen. Voor een vlottere doorstroming komen er twee grote tunnels op de Grote Baan in het centrum van Houthalen en in Helchteren. De werken voor de aanleg van de tunnels starten in 2026. Er komt in het midden een vrije busbaan voor hoogwaardig openbaar vervoer en er wordt ingezet op verkeersveiligheid. Voor de aanleg van de tunnels moeten zo'n 150 gebouwen onteigend worden, zowel woningen als handelspanden. (Bron Radio 2)
Oudsbergen - Infoavond over opvang vluchtelingenZoomDe gemeente organiseert op vrijdag 22 april om 19 uur in Cultuurpunt een informatieavond voor inwoners die al Oekraïense vluchtelingen opvangen of interesse hebben om dat in de toekomst te doen. Ook Oekraïense vluchtelingen zijn welkom. Een tolk zorgt voor de nodige vertalingen. “Vanuit de gemeente vinden we het heel erg belangrijk dat we inwoners zo goed mogelijk ondersteunen en informeren over alle aspecten die op hun pad komen” stelt burgemeester Marco Goossens.  “Zo (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Hinder bij De Lijn door vakbondsactieVandaag rijdt je bus mogelijk niet. Dat is het gevolg van een vakbondsactie. Deze actie is niet tegen De Lijn gericht, zeggen de bonden, maar is een signaal naar de regering omtrent de koopkracht (loonnormwet). De vakbondsactie is een gevolg van een algemene sociale ontevredenheid over de loonnormwet. Bij De Lijn is er nu een alternatieve dienstverlening op basis van het beschikbare personeel. Wie de bus moet nemen, controleert best eerst de app of website van De Lijn.

Boudewijn Van Helden overleden

Donderdag 21 april 2022
Oudsbergen - Boudewijn Van Helden overledenIn Ellikom is dinsdag Boudewijn Van Helden overleden, de echtgenoot van Elisa Kerkhofs. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Wittersin Meeuwen.

Landbouwonderneming failliet

Woensdag 20 april 2022
Muisven Landbouwonderneming is failliet: dat heeft de Ondernemersrechtbank in Tongeren gisteren beslist. Schuldeisers hebben een maand de tijd om een vordering in te dienen.

Corona Construct failliet

Woensdag 20 april 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft gisteren het faillissement uitgesproken van aannemer Corona Construct uit Oudsbergen. Schuldeisers hebben een maand de tijd om een vordering in te dienen.

Jozef Plessers overleden

Woensdag 20 april 2022
Oudsbergen - Jozef Plessers overledenMaandag is Jozef Plessers overleden, de weduwnaar van Josée Verdonck. Hij was 93 jaar en afkomstig van Meeuwen. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de kerk van Leopoldsburg-Centrum. Begroeting: zondag

In de kijker: vrijwilliger Piero

Woensdag 20 april 2022
Oudsbergen - In de kijker: vrijwilliger PieroZoomPiero Ventura (72) uit Opglabbeek is al zeven jaar vrijwilliger bij het Limburgs Landschap. Hij werkte daarvoor 20 jaar voor het vakantiepark van de CM in Hengelhoef. Toen men daar de pijp aan maarten gaf verkaste Piero in 2002 naar het Limburgs Landschap in Kinrooi. Toen hij in 2015 pensioengerechtigd werd verpopte hij tot full time vrijwilliger in Hengelhoef. "Ik werk met de grasmaaier, de bosmaaier, ik snoei bomen en struiken, ik maak de goten zuiver, enzovoort," vertelt hij. "Morgen zal ik samen met een collega de zitbanken verhogen. Eén maal per week ruim ik ook het slingervuil op in de dreef en op de parking." Waarom blijft hij dit doen, willen we weten. "Ik ben graag buiten in de natuur en heb graag contact met mensen." (Jef Lingier)

Man (60) gewond bij botsing

Woensdag 20 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bevrijdingslaan in As botsten vanmorgen rond 7.30 uur twee auto's. Een 60-jaruge man uit Genk raakte daarbij gewond.

Fina Jaeken overleden

Woensdag 20 april 2022
Oudsbergen - Fina Jaeken overledenGisteren is Fina Jaeken overleden, de weduwe van de in 1988 gestorven Toine Verheyen. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in fuinerarium Witters aan de Lentestraat.

Harry Creemers overleden

Woensdag 20 april 2022
Oudsbergen - Harry Creemers overledenGisteren is in Wijshagen Harry Creemers overleden, de echtgenoot van Linda Beckers. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Vanmiddag rond 13.30 uur botsten twee auto's op het kruispunt van de Hoevenzavellaan en de Achterstraat in Genk. Een 72-jarige vrouw uit Genk en een 58-jarige vrouw uit Oudsbergen raakten daarbij gewond.

Gewond bij vechtpartij

Maandag 18 april 2022
Op de Kaulillerweg in Bocholt kwam het gisterenochtend rond 4 uur tot een vechtpartij. Daarbij raakte een twintiger uit Oudsbergen gewond.

E. Henis- K. Opglabbeek 3-0

Zondag 17 april 2022
Oudsbergen - E. Henis- K. Opglabbeek 3-0Eendracht Henis heeft de punten thuis gehouden tegen Kabouters Opglabbeek. Het won met 3-0. Aan de rust leidde Henis met 2-0. Dessers (2) en Reynders maakten de doelpunten.

Vrouw (55) gewond bij botsing

Zondag 17 april 2022
Op Breekiezel zijn gisterenavond twee voertuigen betrokken geraakt in een kop-staartaanrijding. Een 55-jarige vrouw uit de gemeente liep daarbij verwondingen op.

Sporting Ellikom - WAVO 1-2

Zondag 17 april 2022
Oudsbergen - Sporting Ellikom - WAVO 1-2Sporting Ellikom heeft vanmiddag rhuis met 1-2 verloren van WAVO (Waterloos-Voorshoven) uit Neeroeteren.

Grote Brogel - Wijshagen 4-0

Zondag 17 april 2022
Oudsbergen - Grote Brogel - Wijshagen 4-0Sporting Grote Brogel heeft vanmiddag de punten thuis gehouden tegen Heidebloem Wijshagen. Het won met 4-0.
in het damesvoetbal gaf Genk C forfait voor de wedstrijd tegen Louwel. Louwel wint daardoor de wedstrijd met 5-0.

Happy Easter !

Zondag 17 april 2022
Oudsbergen - Happy Easter !ZoomDuidelijke wensen van Mario Vanoppen.
Oudsbergen - Louwel verliest van 's HerenelderenEendracht Louwel heeft thuis met 2-4 verloren van 's Herenelderen A. Aan de rust was de stand 2-3. Rais en Swennen scoorden voor Louwel, Hawinkel (2), Libotte en Vaelen voor 's Herenelderen.
Oudsbergen - Oudsbergense derby eindigt onbeslistDe derby tussen Nevok Gruitrode en KSK Meeuwen eindigde vanavond op een doelpuntenloos gelijkspel: 0-0.

Carine Kerkhofs overleden

Zaterdag 16 april 2022
Oudsbergen - Carine Kerkhofs overledenGisteren is Carine Kerkhofs overleden. Zij was 52 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur)  plaats in de parochiekerk van Wijshagen. Bergroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Opglabbeek B - STA Genk B 5-0

Zaterdag 16 april 2022
Oudsbergen - Opglabbeek B - STA Genk B 5-0STA Genk B zit in spelersnood en geeft daarom forfait voor de match tegen Kabouters Opglabbeek B. De Kabouters winnen daardoor de wedstrijd met 5-0.

Zonnig paasweekend

Zaterdag 16 april 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Zonnig paasweekendEen hogedrukgebied manifesteert zich over Scandinavië en bepaalt het weer in onze streken tijdens het Paasweekend. Het is rustig, droog en zonnig. Op de langere termijn bereiken verzwakte storingen onze streken, maar veel neerslag lijkt er niet op te zitten.
Vandaag is de zon al van de vroege ochtend aanwezig in het weerbeeld en kan tot de late avond domineren. Er komen slechts enkele hoge wolkensluiers voor en hier en daar een stapelwolkje. Het kwik kan oplopen naar gemiddeld 17 (…) Het hele nieuwsbericht
Vanmorgen rond 6 uur is in de Marcel Habetslaan in Genk een auto tegen een betonblok gebotst en vervolgens in de gracht beland. Twee mannen uit Oudsbergen, respectievelijk 21 en 48 jaar, raakten daarbij gewond.
Het is maar dat je 't weet
Door werken gaat de Kennedytunnel in Antwerpen dit weekend volledig dicht in de richting van Nederland. De tunnel zal gesloten zijn van vanavond 21 uur tot maandagochtend 5 uur. Er is een omleiding voorzien via de E34 en ook de Liefkenshoektunnel zal tolvrij zijn dit weekend.
Oudsbergen - Russisch leger verliest de 'Moskva'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Techniek in het wielrennen staat niet stilZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Met de trein naar de kust? Even oplettenHet treinverkeer van en naar de belangrijkste kuststations wordt vanaf het weekend van 23 april voor vijf opeenvolgende weekends omgeleid of ingeperkt. Oorzaak: werken. Meer bij VRT-nieuws.

Blijf op de hoogte met Fobie

Donderdag 14 april 2022
Oudsbergen - Blijf op de hoogte met FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Daar is de zon

Donderdag 14 april 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Daar is de zonEen zwakke storing verlaat in de ochtend het zuidoosten van het land en wordt gevolgd door een hogedrukgebied vanuit het zuidwesten. De kans op neerslag is daarbij minimaal en er is ruimte voor de zon. De volgende dagen blijft de atmosfeer in rust door hogedrukinvloeden. De kern van het hogedrukgebied komt boven Scandinavië te liggen, waarbij droge landlucht wordt aangevoerd.
Vandaag is het droog en aangenaam lenteweer. Ook de zon komt tevoorschijn. Na de middag zijn er wel wat meer (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Cristal Alken lanceert extra breed bierglasZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Middeleeuwse charters opgespoord

Woensdag 13 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Middeleeuwse charters opgespoordZoomIn de loop der eeuwen gingen vele archieven die eigenlijk in het Rijksarchief thuishoren om de meest uiteenlopende redenen 'verloren'. Het Rijksarchief zet zich actief in om deze verloren gewaande publiekrechtelijke archieven maximaal op te sporen. Zo werden onlangs enkele loten middeleeuwse charters die door een veilinghuis te koop werden aangeboden, op vraag van het Rijksarchief uit de veiling gehaald en via de politie van Eigenbrakel gerecupereerd. Het gaat om twee charters van de abdij van Boudelo in (…) Het hele nieuwsbericht
Middeleeuwse charters opgespoord
Zoom

Kerkdiensten bij het Paasfeest

Woensdag 13 april 2022
De vieringen van Witte Donderdag tot paasmaandag in parochiefederatie Meeuwen-Gruitrode:
- Op WITTE DONDERDAG, 14 april is er een federatieve eucharistieviering in de kerk van Meeuwen om 19u.
- Op GOEDE VRIJDAG, 15 april is er een kruisweg om 15u, in de kerken van Ellikom en Wijshagen ’s Avonds is er een dekenale KRUISHULDE in de hoofdkerk van Bree om 20u.
- Op paaszaterdag 16 april gaat de PAASWAKE door in de kerk van Gruitrode, voor alle parochies uit onze federatie. Ze begint om 20u.
- Op PAASZONDAG 17 april zijn de eucharistievieringen als volgt: Om 9u in Ellikom en in Wijshagen en om 10u30 in Meeuwen.
- Op tweede Paasdag, maandag 18 april, is er een eucharistieviering in Neerglabbeek om 10u30.

Nieuwe vennootschap: JST-Welding

Woensdag 13 april 2022
Jan Straetemans uit Oudsbergen heeft de besloten vennotschap JST-Welding opgericht met zetel aan de Bergstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van management- en consulting diensten.

Vrouw (25) gewond bij botsing

Woensdag 13 april 2022
Vanmorgen rond 8.15 uur zijn op het kruispunt van de Bunkerstraat en de Weg naar Helchteren in Oudsbergen een tractor en een auto gebotst. Een 25-jarige vrouw uit Peer raakte daarbij gewond.

Tineke Eerdekens overleden

Woensdag 13 april 2022
Oudsbergen - Tineke Eerdekens overledenMaandag is Tineke Eerdekens overleden, de echtgenote van Pierre Parren. Zij was 69 jaar en afkomstig van Gruitrode. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Erik Geebelen overleden

Woensdag 13 april 2022
Oudsbergen - Erik Geebelen overledenIn de Klimroos in Pelt is zondag Erik Geebelen overleden. Hij was 56 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Nieuwe vennootschap: Plejoka

Dinsdag 12 april 2022
Stijn Plessers uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Plejoka opgericht met zetel aan de Gruitroderbaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van management- en consultingdiensten en het verlenen van diensten van financiële, organisatorische, commerciële, operationele of administratieve aard.
De vliegbasis Kleine-Brogel meldt dat er op woensdag 20 april nachtvluchten uitgevoerd zullen worden ter vervanging van de nachtvluchten op maandag 18 april (Paasmaandag). Die maandag zullen er dus géén nachtvluchten plaatsvinden.

De laatste keer La Rocca...

Dinsdag 12 april 2022
Oudsbergen - De laatste keer La Rocca...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Doop van twaalf volwassenen

Dinsdag 12 april 2022
Kerk
Oudsbergen - Doop van twaalf volwassenenIn het bisdom Hasselt worden in de paaswake 12 volwassenen gedoopt en gevormd. Zij zullen ook voor de eerste keer de communie ontvangen. Het gaat om zes mannen en zes vrouwen. De oudste is 53 jaar, de jongste 16 . Zij hebben er een hele voorbereidingstijd opzitten.

Man (59) gewond bij botsing

Maandag 11 april 2022
Een 59-jarige man uit Peer is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Weg naar Helchteren en de Elzenstraat in Oudsbergen. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12 uur.

Auto van de baan: man gewond

Maandag 11 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op 't Hasseltkiezel in Bree ging gisterenavond rond 22 uur een auto van de baan. Een 21-jarige Nederlander raakte daarbij gewond.
In het damesvoetbal hebben Bocholt en Louwel 2-2 gelijkgespeeld. Aan de rust leidde Bocholt met 2-1. Vandersteegen en Boonen scoorden voor Bocholt. Hendrix maakte de twee doelpunten van Louwel.

Honger naar een knuffel

Zondag 10 april 2022
Oudsbergen - Honger naar een knuffelZoomWie heeft er in deze coronatijden géén honger naar een echte knuffel? Die hunker is mooi verwoord in het liedje "Give me some skin", dat vandaag in Nederland werd uitgeroepen tot Beste Kinderlied 2022. Volgens de jury van deze onderscheiding, de Willem Wilminkprijs, is het winnende liedje "een teder pleidooi voor elkaar mogen aanraken" en daarmee "wonderlijk actueel na twee jaar anderhalve meter afstand houden". Het liedje is geschreven door Jurriaan van Dongen (tekst) en Jan en Kees Groenteman (melodie). Zeker even beluisteren (en bekijken)!

Motorfietser komt ten val

Zondag 10 april 2022
In de Gildenstraat in Oudsbergen kwam gisteren rond 17 uur een motorfietser ten val. Een 16-jarige uit Houthalen-Helchteren raakte gewond.
Oudsbergen - Boxberg B verliest van K. OpglabbeekRacing Boxberg B heeft thuis met 0-1 verloren van Kabouters Opglabbeek B.

H. Wijshagen verslaat Eksel B

Zondag 10 april 2022
Oudsbergen - H. Wijshagen verslaat Eksel BHeidebloem Wijshagen heeft vanmiddag de punten thuis gehouiden tegen KFC Eksel B. Het won met 2-1.

E. Henis - N. Gruitrode 2-3

Zondag 10 april 2022
Oudsbergen - E. Henis - N. Gruitrode 2-3Eendracht Henis heeft vanmiddag thuis met 2-3 verloren van Nevok Gruitrode.
Oudsbergen - Sp.Ellikom verliest van GrenstrappersSporting Ellikom ging vanmiddag met 4-0 onderuit op het veld van Grenstrappers Lommel-Kolonie.

Madeleine Schoeters overleden

Zondag 10 april 2022
Oudsbergen - Madeleine Schoeters overledenVrijdag is Madeleine Schoeters overleden, de weduwe van Isidoor Lenaert. Zij was 83 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Leopoldsburg vinden in intieme kring plaats. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

K. Opglabbeek - E. Louwel 0-0

Zaterdag 9 april 2022
Oudsbergen - K. Opglabbeek - E. Louwel 0-0De derby Kabouters Opglabbeek - Eendracht Louwel is vanavond geëindigd op een 0-0 gelijkspel.
Oudsbergen - KSK Meeuwen - 's Herenelderen A  3-2KSK Meeuwen heeft vanavond met 3-2 gewonnen van Victoria 's Herenelderen A.

Weer een wolf doodgereden

Zaterdag 9 april 2022
Op de autosnelweg A2 bij het Nederlandse Nederweert is vorige nacht een wolf doodgereden. Dat heeft de provincie Nederlands-Limburg bekendgemaakt.  
De dode wolf is volgens de provincie de derde in vier maanden tijd die in een straal van 35 kilometer is aangereden. Volgens de provincie gaat het om een mannetjeswolf. In het Dutch Wildlife Health Centre van de Universiteit Utrecht en Wageningen Environmental Research wordt het dier verder onderzocht, onder meer om leeftijd, maaginhoud en conditie te achterhalen. Mogelijk gaat het - net als de twee eerder aangereden wolven in die regio - om een van de nakomelingen van Noëlla en August.

Madeleine Kolen overleden

Zaterdag 9 april 2022
Oudsbergen - Madeleine Kolen overledenGisteren is Madeleine Kolen overleden, de weduwe van de in 2011 gestorven Antoine Donné. Zij was 80 jaar en was afkomstig van Niel-bij As. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Hoeselt - Meeuwen 7-1In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen gisterenavond met 7-1 verloren van Pibo Hoeselt.

Pieter Reumers overleden

Vrijdag 8 april 2022
Oudsbergen - Pieter Reumers overledenWoensdag is Pieter Reumers overleden, de echtgenoot van Liliane Booms. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.
Oudsbergen - NAVO levert geheime wapens aan OekraïneZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Grondvorst

Vrijdag 8 april 2022
Weerbericht
Oudsbergen - GrondvorstEr komt een koele noordwestelijke hoogtestroming op gang met aanvoer van buien van over de Noordzee. Daarna gaat de luchtdruk stijgen en krijgen we een droge zondag. Na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droog en stabiel weer. Met een zuidelijke luchtstroming wordt dan gevoelig warmere lucht aangevoerd. Halfweg volgende week nemen de neerslagkansen echter toe.
Vandaag is het bewolkt in de namiddag met kans op een drupje regen, maar vaak blijft het droog. Het is wel eerder fris bij (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In Bree krijgt het drukke kruispunt van ‘t Hasseltkiezel (N73) met het Industrieterrein Kanaal-Noord en de Roermonderstraat een nieuwe inrichting. Na de werken kunnen fietsers en voetgangers op een veilige manier oversteken via de nieuwe verkeerslichten. Het kruispunt krijgt een slimme regeling om ook het auto- en vrachtverkeer vlotter te laten verlopen. Dat heeft Vlaams minister Lydia Peeters vanmorgen bekendgemaakt. Deze week zijn de eerste werken gestart. Tegen het zomers bouwverlof wil het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de herinrichting klaar zijn. 

Mina Vandyck overleden

Donderdag 7 april 2022
Oudsbergen - Mina Vandyck overledenDinsdag is in As Mina Vandyck overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Jef Meermans, Zij zou eind deze maand 100 jaar worden en was afkomstig van Gruitrode. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van As.

Drie gewonden bij aanrijding

Donderdag 7 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Opitterkiezel in Bree botsten vanmorgen rond 6.45 uur twee auto's. Daarbij raakten een 24-jarige man uit Bree, een 21-jarige Genkenaar en een 22-jarige man uit Litouwen gewond.
Oudsbergen - Kabouters Opglabbeek kloppen GraveloKabouters Opglabbeek A heeft vanavond RDK Gravelo verslagen. Uitslag: 3-1.

Jeanne Awouters overleden

Woensdag 6 april 2022
Oudsbergen - Jeanne Awouters overledenOp 3 april is Jeanne Awouters overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Jef Aerden. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Fik Dierickx overleden

Woensdag 6 april 2022
Oudsbergen - Fik Dierickx overledenZondag is Fik Dierickx overleden, de echtgenoot van Lena Frison. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: vrijdag (17.30-18 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Martha Wevers overleden

Woensdag 6 april 2022
Oudsbergen - Martha Wevers overledenZondag is Martha Wevers overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Jan Paredis. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode, Begroeting: vrijdag (20.30-21 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Dialectkenners gezocht

Dinsdag 5 april 2022
De Universiteit Gent beschikt over een unieke collectie dialectopnames die op 550 plaatsen in Vlaanderen werden gemaakt in de jaren 1960 en 1970. Nu wil men dit project uitbreiden en alle opnames voorzien van geschreven transcripties. Daarvoor is de Universiteit nog op zoek naar sprekers uit 28 plaatsen, waarbij ook Hamont, Eksel, Opglabbeek en Lummen. Concreet wordt gezocht naar sprekers die het dialect verworven hebben vóór 1960; in de praktijk gaat het dus om vijfenzeventigplussers. Spraakzame inwoners zonder hoger diploma en familie in dezelfde gemeente hebben een streepje voor. Deelnemers mogen rekenen op een kleine attentie. Wie zich geroepen voelt, kan zich melden via gcnd[!]ugent.be.

Kijk! Een rugzwemmer

Dinsdag 5 april 2022
Oudsbergen - Kijk! Een rugzwemmerZoomWe wisten nauwelijks dat er in de insectenwereld rugzwemmers bestaan, maar dit is er een, gefotografeerd door Jan Leijskens. Door deze typische manier van zwemmen lijkt het lichaam van een rugzwemmer erg op een omgekeerde boot, wat hem de naam bootsmannetje heeft gegeven. Bootsmannetjes hebben een bruine of roze kleur die voor een goede camouflage zorgt. Bootsmannetjes zijn bij veel vijverliefhebbers geliefde insecten. Hun prooi bestaat namelijk uit insecten en dieren die op of net onder het wateroppervlak leven. Hierbij moet je denken aan vissen, kikkervisjes en waterinsecten, maar ook aan muggenlarven. Hoe meer muggenlarven er immers opgegeten worden, hoe minder groot de kans is dat wij geprikt zullen worden. Wel opletten, want rugzwemmers kunnen venijnig bijten...

Jef Hoogmartens overleden

Maandag 4 april 2022
Oudsbergen - Jef Hoogmartens overledenOp 1 april is in Peer Jef Hoogmartens overleden, de weduwnaar van Toke Tielens. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de patochiekerk van Meeuwen. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Mieke Baeten overleden

Maandag 4 april 2022
Oudsbergen - Mieke Baeten overledenOp 1 april is Mieke Baeten overleden, de weduwe van Jan Smeets. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Antonio Luigi Grasso overleden

Maandag 4 april 2022
Oudsbergen - Antonio Luigi Grasso overledenOp 1 april overleed Antonio Luigi Grasso, de echtgenoot van Maria Verheyen. Hij was 90 jatr en woonde in Meeuwen, Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Waterschei. Begroeting: dondrdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Julien Haex overleden

Maandag 4 april 2022
Oudsbergen - Julien Haex overledenIn Meeuwen is op 1 april Julien Haex overleden, de weduwnaar van de in 2011 gestorven Josée Swinnen. Hij was 79 jaar en afkomstig van Wijchmaal.Het afscheid vindt plaats in intieme kring, Begroeting: dinsdag (20.30-21 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Brand verwoest achterbouw

Maandag 4 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Brand verwoest achterbouwVanochtend rond 6.45 uur ontstond brand in de achterbouw van een huis aan de André Dumontlaan in As. De brandweer kon niet verhinderen dat de achterbouw uitbrandde. Over de brandoorzaak is niets geweten.

Jef Spapen overleden

Maandag 4 april 2022
Oudsbergen - Jef Spapen overledenVandaag is Jef Spapen overleden, de echtgenoot van Godelieve Schreurs. Hij was afkomstig van Kortenaken en werd 84 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartdienst (om 10./30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Siervaas gestolen uit voortuin

Maandag 4 april 2022
Uit de voortuin van een woning aan de Speeltuinstraat is een siervaas gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Oudsbergen - Tongerse gidsen serveren gratis stadswandelingZoomGeniet van historisch Tongeren tijdens een gratis stadswandeling! Elke zaterdagmiddag tussen april en september 2022 neemt een stadsgids je mee langs de mooiste plekjes van de stad zoals de Grote Markt met het standbeeld van Ambiorix, de gotische Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, het unieke begijnhof met zijn smalle straatjes en gezellige pleintjes, het Agnetenklooster, de Moerenpoort en de middeleeuwse wallen. Vorig jaar vonden de gratis stadswandelingen voor het eerst plaats. Het vertrekpunt van (…) Het hele nieuwsbericht
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Louwel met 0-8 verloren van STVV. Aan de rust leidde STVV al met 0-3.

Jan Colaers overleden

Zondag 3 april 2022
Oudsbergen - Jan Colaers overledenOp 31 maart is Jan Colaers overleden, de echtgenoot van Mia Colaers. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Microgolfoven ontploft

Zondag 3 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Panhovenstraat in Bree is vanmorgen een microgolfoven ontploft. De bewoner die rook inhaleer

Auto mikpunt van vandalen

Zondag 3 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Kasteelstraat in Opoeteren hebben onbekenden een voertuig beschadigd. De voorste bumper en de achteruitkijkspiegel moesten het ontgelden. De gedupeerden dienden vandaag klacht in bij Politie Maasland.

Wijshagen wint bij WAVO

Zondag 3 april 2022
Oudsbergen - Wijshagen wint bij WAVOHeidebloem Wijshagen is bij WAVO (Waterloos-Voorshoven) gaan winnen met 0-1.
Oudsbergen - Kabouters spelen gelijk in LandenKabouters Opglabbeek A heeft vanmiddag 1-1 gelijkgespeeld op het veld van FC Landen.
Oudsbergen - Nevok Gruitrode wint van JeukNevok Gruitrode heeft vandaag thuis Daring Jeuk verslagen met 4-1.

Ellikom-LHVV B 6-1

Zondag 3 april 2022
Oudsbergen - Ellikom-LHVV B  6-1Ellikom heeft Lindelhoeven B verslagen met 6-1.
Oudsbergen - K. Opglabbeek B - HW Zonhoven 1-1Kabouters Opglabbbeek B en HW Zonhoven hebben vanavond 1-1 gelijkgespeeld.
Oudsbergen - Pandoering voor Eendracht LouwelEendracht Louwel heeft vanavond thuis met 0-7 verloren van HIH Hoepertingen.

KSK Meeuwen verslaat Kolmont

Zaterdag 2 april 2022
Oudsbergen - KSK Meeuwen verslaat KolmontKSK Meeuwen is vanavond met 1-2 gaan winnen op het veld van Sparta Kolmont.

Nachtvorst in het weekend

Zaterdag 2 april 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Nachtvorst in het weekendMet drukstijgingen staat er een overwegend droog weekend op het programma. Er wordt echter erg koude lucht aangevoerd, waarbij het in de nacht tot algemene vorst komt. Na het weekend wordt het stilaan wat zachter, maar dat gepaard met regen en buien.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Na de middag worden de wolken talrijker en is een enkele winterse bui niet geheel uitgesloten. Meestal blijft het echter droog. Bij een matige en gure noordelijke wind liggen de maxima rond 7 (…) Het hele nieuwsbericht

Remy Grieten overleden

Zaterdag 2 april 2022
Oudsbergen - Remy Grieten overledenIn WZC Klooosterhof in Oudsbergen is Remy Grieten overleden. Hij was 80 jaar en afkomstig van Grote-Brogel. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Betaalt uw bank voor het vissen?Voor de ondernemingsrechtbank van Leuven stond een slachtoffer van phishing tegenover zijn bank. Hij had geklikt op een link in een sms-berichtje, waarna hij terechtkwam op twee nagemaakte websites, die van de FOD Financiën en die van zijn bank. Met zijn bankkaart en kaartlezer genereerde hij een code, deelde ze mee via zijn gsm, in de waan 89 euro aan de fiscus te betalen. Enkele uren later (iets na middernacht) ging er een reeks bedragen van zijn zichtrekening naar verschillende rekeningen, in totaal (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Tijskens overleden

Vrijdag 1 april 2022
Oudsbergen - Mia Tijskens overledenIn Bocholt is dinsdag Mia Tijskens overleden, de echtgenote van Mathy Bullen. Ze was geboren in Bree en werd 65 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in de parochiekerk van Gerdingen. De urnebijzetting gebeurt op de begraafplaats van Reppel. Begroeting: maandag (19-20.30u) in funerarium Creemers, Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Madeleine Cuppens overleden

Vrijdag 1 april 2022
Oudsbergen - Madeleine Cuppens overledenDinsdag is Madeleine Cuppens overleden,de weduwe van de in 2012 gestorven Jos Baeten. Zij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Louwel. Begroeting: maandag (18.30-19.3O uur) in UCOP aan de Weg naar As.
Vandaag gelezen
65 procent van de renovatiesubsidies komt terecht bij hoge inkomens. 45 procent van de huiseigenaren in Vlaanderen kan een ingrijpende energetische renovatie niet financieren. (Tertio)
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen