Het overige nieuws

Rosalie Gielen overleden

Maandag 28 februari 2022
Oudsbergen - Rosalie Gielen overledenZaterdag is Rosalie Gielen overleden, de weduwe van Jef Berben. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Teng Loos overleden

Maandag 28 februari 2022
Oudsbergen - Teng Loos overledenZaterdag is Teng Loos overleden, de weduwnaar van Mia Knevels. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Stookoliefonds eindelijk in werking

Maandag 28 februari 2022
Eigenaars of gebruikers van een lekkende stookolietank kunnen vanaf 1 april 2022 terecht bij de vzw Promaz. De erkenning van het langverwachte stookoliefonds werd vandaag gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Dat meldt Vlaams minister Zuhal Demir.
De vzw Promaz moet fungeren als erkend stookoliefonds dat eigenaars van lekkende stookolietanks of -leidingen financieel moet ondersteunen en ontzorgen op kosten van de sector. “Na bijna 20 jaar onderhandelen met de stookoliesector kunnen de (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Lommel-Louwel 1-3

Maandag 28 februari 2022
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel thuis met 1-3 verloren van Louwel. Aan de rust leidde Lommel met 1-0.

Aan de onderhandelingstafel

Maandag 28 februari 2022
Oudsbergen - Aan de onderhandelingstafelZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gisteren gezien, in Parijs...

Maandag 28 februari 2022
Oudsbergen - Gisteren gezien, in Parijs...Zoom                                                                      (Foto Marc Faes)

'The unmasked dictator'

Zondag 27 februari 2022
Oudsbergen - 'The unmasked dictator'Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Fietsster (38) gewond bij botsing

Zondag 27 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennnamiddag rond 15.20 uur botsten twee fietsers in de Dingenstraat in Bree. Eén van hen werd daarbij gewond. Het slachtoffer is een 38-jarige vrouw uit Lommel.

Ellikom klopt Wijshagen

Zondag 27 februari 2022
Oudsbergen - Ellikom klopt WijshagenSporting Ellikom is bij Heidebloem Wijshagen gaan winnen met 0-1.

Hoge luchtdruk

Zondag 27 februari 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Hoge luchtdrukEen hogedrukgebied bevindt zich over ons land en zorgt voor droog en zonnig weer. In de nacht koelt het wel flink af met vriestemperaturen. Het hogedrukgebied verplaatst zich stilaan naar het noordoosten, waarbij de wind zuidelijk wordt. Na de doortocht van een zwakke storing op dinsdag en deels woensdag, stijgt de luchtdruk in het tweede deel van de week opnieuw.
Vandaag vriest het in de ochtend met gemiddeld -2 graden. Het is helder en de stralende zon domineert, nauwelijks gehinderd door wolken. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Zaalvoetbal: Meeuwen klopt Juperelle

Zaterdag 26 februari 2022
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen klopt JuperelleIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen FD Juperelle verslagen met 10-3. ZVK Meeuwen staat zesde in de stand.

Kabouters Opglabbeek A kloppen Jeuk

Zaterdag 26 februari 2022
Oudsbergen - Kabouters Opglabbeek A kloppen JeukKabouters Opglabbeek A heeft vanavond thuis met 3-2 gewonnen van Daring Huvo Jeuk.

Kabouters B verliezen van Zonhoven B

Zaterdag 26 februari 2022
Oudsbergen - Kabouters B verliezen van Zonhoven BKabouters Opglabbeek B is bij Zonhoven United B gaan verliezen met 4-1.

Louwel wint bij Kolmont

Zaterdag 26 februari 2022
Oudsbergen - Louwel wint bij KolmontEendracht Louwel is bij Sp. Kolmont gaan winnen met 1-2. UPDATE Een verslag uit het Louwelse kamp: 
De eerste helft had, op een penaltygeval na waar de scheids geen graten in zag, niet veel om het lijf. Veel middenveldspel, veel discussie onder de spelers, kortom een terechte 0-0 stand. In de 2e helft werden de pionnen wat verschoven waardoor er wat meer animo kwam. Na 9 minuten wordt de bal in het Louwelse doelgebied gedropt waar de Louwelse defensie de (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor Nevok Gruitrode

Zaterdag 26 februari 2022
Oudsbergen - Gelijkspel voor Nevok GruitrodeNevok Gruitrode is bij Standard Elen niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.

KSK Meeuwen wint van Vlijtingen

Zaterdag 26 februari 2022
Oudsbergen - KSK Meeuwen wint van VlijtingenKSK Meeuwen heeft vanavond thuis vlijtingen verslagen met 6-0.

Marleen Winters overleden

Zaterdag 26 februari 2022
Oudsbergen - Marleen Winters overledenDonderdag is Marleen Winters overleden, de echtgenote van Rob Loos. Zij was 52 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Willem Geerkens overleden

Zaterdag 26 februari 2022
Oudsbergen - Willem Geerkens overledenDonderdag is Willem Geerkens overleden de echtgenoot van Graziëlla Radinardi. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat in Genk.

Theo Grobben overleden

Zaterdag 26 februari 2022
Oudsbergen - Theo Grobben overledenWoensdag is Theo Grobben overleden, de echtgenoot van Paula Schreurs. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (18.30-19.39 uur) in UCOP aan de Weg naar As.
Het is maar dat je 't weet
Meer dan een op vijf Belgen is niet in staat om zich minstens een week vakantie buitenshuis te veroorloven (20,3%). In Wallonië en Brussel gaat het om zo’n derde van de bevolking (30,6% en 28,2%), in Vlaanderen om 13,2% van de bevolking. (Bron: StatBel).
De jonge wolf die op 17 januari werd doodgereden op de A67 nabij Eindhoven was één van de zes Limburgse welpen van 2021. Dat maakt het INBO bekend, dat samen met de Nederlandse zusterorganisatie de herkomst van de wolf onderzocht. De mannelijke welp was pas 9 maanden oud en al heel vroeg gaan zwerven.
Eerder verongelukte ook al een broer van deze welp bij het oversteken van een drukke weg binnen het ouderlijk territorium in Peer. In de nacht van 15 op 16 februari werd nóg een dode wolf (…) Het hele nieuwsbericht

Mietje Truyen overleden

Vrijdag 25 februari 2022
Oudsbergen - Mietje Truyen overledenIn WZC Ter Rooierheide in Diepenbeek is woensdag Mietje Truyen overleden, de weduwe van de in 2013 gestorven Berke Van Bogget. Zij was 79 jaar en afkomstig van Gruitrode. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Hein Moonen overleden

Donderdag 24 februari 2022
Oudsbergen - Hein Moonen overledenDinsdag is Hein Moonen overleden. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Koersfiets en geld gestolen

Donderdag 24 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Uit de garage van een woning aan de Wolstraat in Bree is een koersfiets en een geldsom gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Oudsbergen - Vrijdag geen brieven, maandag postkantoren dichtOp vrijdag 25 februari worden er door postbodes geen brieven bezorgd. De postkantoren zijn wel geopend. Op maandag 28 februari is het precies omgekeerd: wel brieven, maar gesloten postkantoren.

Nieuwe vennootschap: De Lieten

Woensdag 23 februari 2022
Hilde Mulders uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap De Lieten opgericht met zetel aan de Ophovenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer kenesitherapie-activiteiten, ambulante revalidatie-activiteiten en de kleinhandel in medische- en orthopedische artikelen.

Nieuwe vennootschap: Aannemingen Ruw

Woensdag 23 februari 2022
Nicky Van Oostveldt uit Genk en Yannick Govaerts uit Oudsbergen hebben de besloten vennootschap Aannemingen Ruw opgericht met zetel in Sledderlo in Genk. Tot het doel van de vennootschap behoort de uitbating van een algemeen bouwbedrijf.

Man (69) gewond bij ongeval

Woensdag 23 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag botsten een auto en een 69-jarige fietser uit Kinrooi in de Bosstraat in Bree. De fietser raakte daarbij gewond.

Fietser (46) gewond bij botsing

Woensdag 23 februari 2022
Een 46-jarige fietser uit Oudsbergen is deze namiddag rond 15 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde op de Industrieweg Kanaal-Noord in Bree.

Jan Janssen overleden

Woensdag 23 februari 2022
Oudsbergen - Jan Janssen overledenOp 19 februari overleed Jan Janssen, de echtgenoot van Truus Rademaekers. Hij was 90 jaar en afkomstig van Gruitrode. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Jef Wouters overleden

Woensdag 23 februari 2022
Oudsbergen - Jef Wouters overledenZondag is Jef Wouters overleden, de echtgenoot van Mia Evens. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) in UCOP.

Margaretha Kreemers overleden

Dinsdag 22 februari 2022
Oudsbergen - Margaretha Kreemers overledenIn Opglabbeek is gisteren Margaretha Kreemers overleden, de weduwe van Riekske Gabriels. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Opglabbeek waarna gelegenheid tot groeten in UCOP.

Ongeval op Weg naar Zwartberg

Dinsdag 22 februari 2022
Op de Weg naar Zwartberg botsten vanochtend rond 6.50 uur twee auto's. Een 59-jarige man uit Maaseik raakte daarbij gewond.

Man (43) gewond bij botsing

Dinsdag 22 februari 2022
Oudsbergen - Man (43) gewond bij botsingEen 43-jarige man uit de gemeente en een 41-jarige vrouw uit Maaseik raakten gisterennamiddag gewond bij een kop-staartaanrijding tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de Europalaan in Genk.

Zonnig weekend

Dinsdag 22 februari 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Zonnig weekendHet is misschien nog een beetje ver vooruitkijken, maar het weekend ziet er op de weerkaarten veelbelovend uit. Dankzij de invloed van een hogedrukgebied blijft het droog en kan de zon tevoorschijn komen. De nachten verlopen wel koud met kans op lichte vriestemperaturen. Eer het echter zo ver is, krijgen we nog enkele wisselvallige dagen te verwerken, maar woensdag is er ook de zon.
Vandaag zijn er opklaringen in de ochtend en is er ruimte voor de zon. De bewolking neemt echter gestaag toe (…) Het hele nieuwsbericht

Een magische dag

Dinsdag 22 februari 2022
Oudsbergen - Een magische dagZoomAls je naar buiten kijkt, dan is het een dag als een ander. Een eerder sombere dinsdag in een al even sombere februarimaand. Geen dag om in het huwelijk te stappen. En toch doen dat vandaag 60 koppels in Limburg. Het is immers de 22ste van de 2de maand in het jaar 2022, een palindroomdag dus, waarvan je de datum in twee richtingen kunt lezen. Maar als je het in digitale cijfers zet dan is het getal ook een ambigram. Als je omgekeerd, van boven naar onder draait, blijft die dag dan ook hetzelfde.
In het verleden zijn er nog al palindromen in data geweest: vorig jaar was er 12.02.2021, en twee jaar geleden 02.02.2020. Voordien was het 900 jaar geleden dat er nog eens zo'n datum was. De volgende is er op 03.02.2030 en valt op een zondag. En over 99 jaar is er  12.12.2121!
Oudsbergen - Wolven in Benelux en Duitsland in kaart gebrachtZoomDoor de grote afstanden die ze tijdens hun leven kunnen afleggen zijn wolven dieren die bijna zeker een of meerdere keren landsgrenzen oversteken. De wolven in Nederland en Vlaanderen maken naar het oosten deel uit van de Centraal-Europese wolvenpopulatie en naar het zuiden van de Alpiene. Samenwerking tussen de Benelux en Duitsland heeft ervoor gezorgd dat er recent een grensoverschrijdende kaart van de wolventerritoria (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg telt 860 erfgoedobjecten

Maandag 21 februari 2022
Oudsbergen - Limburg telt 860 erfgoedobjectenZoomLimburg telt 860 erfgoedobjecten. Tussen 2021 en 2022 steeg het aantal erfgoedobjecten van Monumentenwacht in Limburg van 819 tot 860. Het aantal beschermde objecten nam toe van 500 tot 551, het aantal niet-beschermde daalde van 319 tot 309. Van de 860 monumenten in 2022 hebben er 402 de functie van kerk of kapel, 96 de functie van bewoning, 67 een culturele functie en 49 de functie van abdij of begijnhof. (Bron: Limburg in cijfers)

'Imperium Romanum' in het GRM

Maandag 21 februari 2022
Oudsbergen - 'Imperium Romanum' in het GRMZoomHet Gallo-Romeins Museum in Tongeren is volop bezig met de voorbereidingen van alweer een verrassende tentoonstelling: ‘Imperium Romanum - Het Romeinse Rijk door de lens van Alfred Seiland’. Ze opent op 4 juni de deuren.
Op zijn grootst strekte het Romeinse Rijk zich uit over een gebied behorend tot meer dan 40 hedendaagse landen. Overal zijn er nog zichtbare restanten van dat enorme Imperium: van vervallen ruïnes tot indrukwekkend goed bewaarde monumenten. (…) Het hele nieuwsbericht

Nevok Gruitrode wint van FC Landen

Zondag 20 februari 2022
Oudsbergen - Nevok Gruitrode wint van FC LandenNevok Gruitrode heeft FS Landen verslagen met 2-1. Van Den Broek maakte de doelpunten van Nevok. Martens en Hermans kregen een gele kaart.

Ellikom verliest van Molenbeersel

Zondag 20 februari 2022
Oudsbergen - Ellikom verliest van MolenbeerselSporting Ellikom heeft thuis met 1-2 verloren van HO Molenbeersel.
Oudsbergen - Meeuwen speelt gelijk in HoepertingenKSK Meeuwen heeft vanmiddag 2-2 gelijkgespeeld op het veld van Hand in Hand Hoepertingen.
Oudsbergen - Wijshagen speelt gelijk bij Lommel KolonieHeidebloem Wijshagen heeft vanmiddag 1-1 gelijkgespeeld op het veld van Grenstrappers Lommel Kolonie.
Oudsbergen - Eunice zorgt voor doorbraak in energiedebatZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

De visie van Fobie

Zondag 20 februari 2022
Oudsbergen - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Kabouters verliezen van Elen

Zaterdag 19 februari 2022
Oudsbergen - Kabouters verliezen van ElenKabouters Opglabbeek heeft vanavond thuis met 1-4 verloren van St. Elen. Tips scoorde voor de Kabouters.

Eendracht Louwel wint in Vlijtingen

Zaterdag 19 februari 2022
Oudsbergen - Eendracht Louwel wint in VlijtingenEendracht Louwel heeft vanavond een 0-4 uitoverwinning behaald op het veld van Vlijtingen VV. Vanhees, Maggen, Palaia en Knevels maakten de Louwelse doelpunten. Maggen en Knevels pakten geel.

Nog steeds harde wind

Vrijdag 18 februari 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Nog steeds harde windEen stormdepressie trekt vandaag over het Verenigd Koninkrijk met daar windkracht 10 en soms 11 en windstoten lokaal boven 160 km/u. Ook onze Noorderburen krijgen stormweer te verwerken met over de Wadden windstoten tot 150-160 km/u. Aan onze kust is een uitschieter van 130 km/u mogelijk en in Limburg zijn uitschieters van 100-110 km/u te verwachten. Daarbij staat een krachtige zuidwestenwind. Daarbovenop gaat het ook nog eens regenen. Het blijft flink waaien tot dinsdag, vanaf dan doet de wind het (…) Het hele nieuwsbericht

Treinverkeer flink verstoord

Vrijdag 18 februari 2022
Oudsbergen - Treinverkeer flink verstoordDe storm Eunice heeft op veel plaatsen schade aangericht aan ons spoorwegnet. In totaal werden al 40 incidenten opgetekend en het treinverkeer blijft zwaar verstoord. Verschillende ploegen zetten alles op alles om de schade zo snel mogelijk te herstellen zodat het treinverkeer in alle veiligheid kan hervatten.

Boom verspert Wijshagerkiezel

Vrijdag 18 februari 2022
Op de Wijshagerkiezel is in de late namiddag een boom omgewaaid en op het wegdek beland. Het verkeer moet omrijden.

Damesvoetbalwedstrijd afgelast

Vrijdag 18 februari 2022
Oudsbergen - Damesvoetbalwedstrijd afgelastVanwege de verwachte storm is de wedstrijd in het damesvoetbal tussen Esperanza Pelt en Eendracht Louwel, die vanavond zou gespeeld worden, afgelast.

Rita De Winter overleden

Vrijdag 18 februari 2022
Woensdag is Rita De Winter (74) overleden. Zij woonde in Genk en was afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Christ Vrolijkx overleden

Vrijdag 18 februari 2022
Oudsbergen - Christ Vrolijkx overledenIn Meeuwen is gisteren Christ Vrolijkx overleden, de weduwnaar van de in 2001 gestorven Melanie Verslegers. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Opgelet voor sterke wind

Vrijdag 18 februari 2022
Oudsbergen - Opgelet voor sterke windHoe zit het vandaag met de storm bij ons? vragen veel mensen zich af. Onze weerman Michel Nulens benadrukt dat het ergste van de storm voorbebehouden is voor Nederland, vooral boven de Wadden, en in iets mindere mate voor onze kust waar uitschieters tot 130 per uur mogelijk zijn. Ook in Limburg wordt het stormachtig, maar minder erg. Hier denken de meteodiensten aan windstoten tot 90 km per uur, met mogelijke uitschieters tot 100 of 110 km per uur en dat vooral na de middag tussen 14 en 18 uur. Weinig reden tot paniek dus, alleen opletten met zaken die kunnen loskomen of wegwaaien - en of het ideaal fietsweer is, laten we ook in het midden... Het KMI geeft voor Limburg code geel.
Vandaag gelezen
"Pesticiden mogen dan wel zijn gewassen beschermen, voor de landbouwer zelf zijn ze niet ongevaarlijk. Zo toont wetenschappelijk onderzoek aan dat er een verband is tussen pesticiden en de ziekte van Parkinson. En de beschermende kledij die landbouwers (zouden) moeten dragen, beschermt hen in veel gevallen helemaal niet. Dat blijkt uit een samenwerkingsproject van media in tien Europese landen, waaronder Knack." (Knack)

Geen treinen in Nederland na 14u morgen

Donderdag 17 februari 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanwege de aangekondigde (hevige) storm Eunice, die morgen voorbijkomt en mogelijk hevige windstoten zal veroorzaken, rijden er morgen vanaf twee uur in de namiddag geen treinen meer in Nederland. Dat is besloten omdat er anders gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De kans is bijvoorbeeld groot dat er bomen op het spoor waaien en dat het voor storingsploegen te gevaarlijk is om hun werk te doen.

Daar is de Amerikaanse stierkikker

Donderdag 17 februari 2022
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Daar is de Amerikaanse stierkikkerZoomIn zes vijvers in het natuurgebied De Rammelaars in Ham zijn DNA-sporen van de Amerikaanse stierkikker (of brulkikker) ontdekt en dat is geen goed nieuws. Het is een invasieve soort en die moet liefst zo snel mogelijk bestreden worden. De provincie Limburg trekt hiervoor geld uit. Het was onderzoek van het Provinciaal Natuurcentrum en het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek dat de aanwezigheid kon aantonen.
De Amerikaanse stierkikker (foto) kan tot 25cm groot worden en een halve kilo wegen. Hij wordt ongeveer 14 jaar oud. Hij dankt zijn naam aan het felle geluid dat hij maakt en dat lijkt op dat van een brullende stier. (Foto Hans Put)

Vrouw (20) gewond bij botsing

Donderdag 17 februari 2022
Op de Europalaan in Genk botsten vanmiddag rond 13 uur twee auto's. Een 20-jarige vrouw uit Oudsbergen raakte daarbij gewond.

Wolf doodgereden op autoweg

Donderdag 17 februari 2022
Grensgevallen
Op de A2 in Weert is dinsdagnacht een dode mannetjeswolf aangetroffen. Het dier was aangereden. Er zijn DNA-stalen van het kadaver genomen om de herkomst ervan te bepalen.

Frans Vanhorenbeek overleden

Donderdag 17 februari 2022
Op 12 februari is Frans Vanhorenbeek overleden. Hij woonde in Opglabbeek en was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Stormachtig!

Donderdag 17 februari 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Stormachtig!De straalstroom ligt bijna recht boven onze regio waardoor tot en met het weekend veel wind verwacht wordt. Vooral op vrijdag passeert een stormdepressie dichtbij onze streken waardoor zeer krachtige rukwinden verwacht worden, met mogelijke windschade als gevolg. De temperaturen blijven ondertussen op een hoog pitje voor de wind.
Vandaag is het bewolkt met in de ochtend kans op enkele buien. Het waait nog flink met rukwinden tot 80 km/u. Na de middag blijft het droog en is er (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel: wind

Donderdag 17 februari 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Code geel: wind
Het KMI waarschuwt voor code geel omwille van storm en wind. Mogelijk wordt dit vandaag nog omgezet naar code oranje.
"Tussen vrijdagmiddag en zaterdag middernacht verwachten we storm (9 Bf) tot zware storm tot zeer zware storm (10-11 Bft) op de Belgische Noordzee, met windstoten die over de noordwestelijke landshelft kunnen oplopen van 100 km/h (meest optimistische scenario) tot 130 km/u of zelfs nog iets meer (meest pessimistische scenario, aan zee) met dus kans op windschade", zegt het KMI. Ondertussen giert de wind ook vandaag al flink. 

Lucie Claes overleden

Woensdag 16 februari 2022
Oudsbergen - Lucie Claes overledenIn WZC Ter Meeuwen is op 12 februari Lucie Claes overleden. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gerdingen. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30u) in funerarium Creemers in de Cobbestraat in Bree. Online condoleren: www.begrafenissencreemers.be.

Nieuwe vennootschap: EasyGyps

Dinsdag 15 februari 2022
Nicky Cuypers (29) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap EasyGyps opgericht met zetel aan de Ouwerteweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer aanneming en uitvoering van stukadoor-, cementeer- en alle andere pleisterwerken, schrijnwerken en timmerwerken.
Op het kruispunt van de Hoogstraat en de Genkerbaan botsten vanavond twee auto's. Daarbij raakte een 36-jarige vrouw uit de gemeente gewond. Op dit gevaarlijke kruispunt zijn al meerdere ongevallen gebeurd.
Oudsbergen - Valentijn anders (slot): distelboktorrenZoomEen koppeltje distelboktorren vierde gisteren Valentijn tussen de stekels van een distel. Een stekelig gebeuren! (Foto Pierre Rutten)
Oudsbergen - Negen nieuwe spelers voor Sp. EllikomSporting Ellikom heeft negen nieuwe spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Wim Martens van Peer SV, Ferre Huypkens van Meeuwen, Wesley Trompert van Wijchmaal, Brett Eerdekens van Helson, Brecht Eerdekens en Arne Donne van Herk Sport en de vrije spelers Nabll Saksoukh, Jeroen Hendrikx en Tim Mertens.
Oudsbergen - Valentijn anders (5): toon je witte billenZoomAalscholvers zijn vroege vogels. Hun broedseizoen is nu al van start gegaan en dan zijn de zwarte “waterraven” op hun mooist, met fijne witte sierveertjes rond de nek, een intens gele huid om de snavelbasis en een grote witte vlek op de dijen. Vanuit hun boomnest staren de mannen naar de overvliegende vrouwtjes en slaan ze opgewonden met hun vleugels. Zo worden hun witte dijen afwisselend bedekt en blootgegeven. Probeer daar maar eens aan te weerstaan... (Natuur en Bos - foto Mario Vanoppen)
Vandaag - Valentijn! - schiet Cupido volop liefdespijlen af, maar hij is niet alleen. Ook sommige slakken schieten met scherp. Hun liefdespijlen zijn ongeveer een centimeter lang en bevatten geslachtshormonen die de andere partij ontvankelijker maken voor sperma. Het afschieten van de liefdespijl staat volledig los van de sperma-overdracht, en is dus een voorafgaande 'steekpartij' die de kans op reproductie verhoogt. (Natuur en Bos)

Jos Dirkx overleden

Maandag 14 februari 2022
Oudsbergen - Jos Dirkx overledenOp 10 februari is Jos Dirkx overleden. Hij was 62 jaar en woonde in Opglabbeek. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Valentijn anders (3): dansmuggen

Zondag 13 februari 2022
Oudsbergen - Valentijn anders (3): dansmuggenZoomEen foto van parende dansmuggen (Chironomidae). Het mannetje heeft een prooi gevangen en geeft die als cadeautje aan het vrouwtje, met de bedoeling gemakkelijker te kunnen paren. Zal het vrouwtje dat aannemen?  (Foto Frido Van Hertum)

Drie naar ziekenhuis na brand

Zondag 13 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag zijn drie personen naar het ziekenhuis gebracht nadat ze een oververhitte frietketel wilden blussen in een woonst op Drie Hoeven in Bree. Een vrouw liep brandwonden op, twee anderen inhaleerden rook.

RDK Gravelo - Louwel 1-1

Zondag 13 februari 2022
Oudsbergen - RDK Gravelo - Louwel 1-1Eendracht Louwel heeft vanmiddag 1-1 gelijkgespeeld op het veld van RDK Gravelo A.

KSK Meeuwen - Eendracht Henis 2-1

Zondag 13 februari 2022
Oudsbergen - KSK Meeuwen - Eendracht Henis 2-1KSK Meeuwen heeft vanmiddag Eendracht Henis verslagen met 2-1.

Wijshagen - Lindelhoeven B 0-0

Zondag 13 februari 2022
Oudsbergen - Wijshagen - Lindelhoeven B 0-0Heidebloem Wijshagen en Lindelhoeven B hebben vanmiddag 0-0 gelijkgespeeld.

Drie motoren gestolen

Zondag 13 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Uit een bijgebouw in de Dorpsstraat in As zijn drie motoren gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen - Grâce-Hollogne 3-4In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen thuis met 3-4 verloren van Grâce- Hollogne.

Monsterscore voor Kabouters B

Zaterdag 12 februari 2022
Oudsbergen - Monsterscore voor Kabouters BKabouters Opglabbeek B heeft Zutendaal VV B verslagen met 9-0.

Kabouters A winnen in Hoeselt

Zaterdag 12 februari 2022
Oudsbergen - Kabouters A winnen in HoeseltKabouters Opglabbeek A heeft een 0-3 uitoverwinning behaald op het veld van Hoeselt VV.

Maasland NO B - Ellikom 4-1

Zaterdag 12 februari 2022
Oudsbergen - Maasland NO B - Ellikom 4-1Sporting Ellikom heeft vanavond met 4-1 verloren op het veld van Maasland NO B.

Gruitrode speelt gelijk in Boorsem

Zaterdag 12 februari 2022
Oudsbergen - Gruitrode speelt gelijk in BoorsemNevok Gruitrode heeft vanavond 1-1 gelijkgespeeld op het veld van Boorsem Sport.

Brand in slaapkamer

Zaterdag 12 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend ontstond brand in de slaapkamer van een woonst aan de Bevrijdingslaan in As. De brand is vanzelf gedoofd. De brandweer heeft het pand geventileerd.

Coronabarometer naar oranje

Zaterdag 12 februari 2022
Oudsbergen - Coronabarometer naar oranjeZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Het stikstofkluwen

Zaterdag 12 februari 2022
Vandaag gelezen
De hoeveelheid stikstof waarover de Vlaamse regering discussieert is een illusie. Haar data kloppen niet. Het is een knoeiboel. Met de intussen vertrouwde ingrediënten: databanken die niet op elkaar aangesloten zijn, verkokering van administraties, naïeve aannames, onderbemande controlediensten, politieke laksheid, dienstbetoon aan de achterban, plooien voor lobby's.
(Karel Verhoeven in De Standaard)

Nieuwe vennootschap: PleJo

Vrijdag 11 februari 2022
Jore Plessers (28) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap PleJo opgericht met zetel aan de Keuveldstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bemiddeling bij de aankoop, verkoop en verhuur van onroerend goed, het beheer van onroerend goed en het schatten en evalueren van onroerend goed.

José Custers overleden

Vrijdag 11 februari 2022
Oudsbergen - José Custers overledenWoensdag is José Custers overleden, de echtgenote van Fernand Cleene. Zij was 80 jaar en afkomstig van Gruitrode. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (17-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Auto over kop: man (34) gewond

Donderdag 10 februari 2022
Oudsbergen - Auto over kop: man (34) gewondZoomVanochtend rond 0.30 uur ging een auto over de kop op de Weg naar Meeuwen. Een 34-jarige man uit de gemeente raakte daarbij gewond.
Auto over kop: man (34) gewond
Zoom

Nieuwe vennootschap: Bele

Donderdag 10 februari 2022
Jos Cillen uit Oudsbergen en Tom Cillen uit Aken hebben de besloten vennootschap Bele opgericht met zetel aan de Zijstraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verhuren en het uitbaten van boten en schepen, de verhuur van pleziervaartuigen, grondwerken en het bouwrijp maken van terreinen.

Valentijn anders (1): de tijgerspin

Donderdag 10 februari 2022
Vandaag gelezen
Oudsbergen - Valentijn anders (1): de tijgerspinZoom"Ter compensatie van de zeemzoete Valentijnberichten, brengen wij de komende dagen enkele opvallende wildeliefdeverhalen uit de dierenwereld. Beginnen doen we met tijgerspinnenliefde, waarbij de vrouw (foto) een echte femme fatale is.
Het is namelijk uitzonderlijk dat het mannetje het liefdesspel overleeft. Na de paring spint de bevruchte tijgerspin haar partner in, om later als voedsel te dienen. Als ultieme wraak laat het mannetje tijdens de paring één van z'n twee genitaliën in het vrouwtje zitten, wat de kans verkleint dat anderen zich nog met haar kunnen voortplanten. Van een giftige, allesverslindende relatie gesproken!"
(Agentschap Natuur en Bos)(Archieffoto Theo Stinckens)

Lizette Geebelen overleden

Donderdag 10 februari 2022
Oudsbergen - Lizette Geebelen overledenGisteren is Lizette Geebelen overleden, de weduwe van de in 2003 gestorven Henri Hubrechts. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Jaak Fiten overleden

Donderdag 10 februari 2022
Oudsbergen - Jaak Fiten overledenGisteren is Jaak Fiten overleden, de echtgenoot van Mia Vanherle. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Oudsbergen - Nevok Gruitrode speelt gelijk bij KolmontNevok Gruitrode heeft vanavond zijn inhaalwedstrijd op het veld van Sp. Kolmont niet kunnen winnen. Het werd 3-3.
Oudsbergen - 'Studio 100' krijgt geen radiolicentieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Hoge maxima

Woensdag 9 februari 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Hoge maximaMet de aanvoer van lucht van subtropische oorsprong bereikt het kwik uitzonderlijk hoge waarden voor de tijd van het jaar. De wolkenvelden en de wind moeten we er echter wel bijnemen. Na de doortocht van koufront op donderdag, wordt het een flink stuk kouder en tijdens de nacht is er kans op nachtvorst. Overdag krijgen we wel de zon te zien. Na het weekend wordt het terug zachter, maar dat gaat gepaard met regen. 
Vandaag is het zwaar bewolkt met vooral in de ochtend kans op een drupje (…) Het hele nieuwsbericht

Honden in Vlaanderen

Woensdag 9 februari 2022
Oudsbergen - Honden in VlaanderenZoomSinds 1998 geldt er een identificatie- en registratieplicht voor honden. Alle honden moeten gechipt worden en geregistreerd zijn voor ze verhandeld worden. In Vlaanderen werden vorig jaar bijna 113.000 honden aangemeld in de hondendatabank, meldt minister Weyts. De totale teller van het aantal geregistreerde honden staat daarmee op 1.378.400. Dit zijn in theorie alle levende honden in Vlaanderen. Baasjes dienen immers ook het overlijden van hun viervoeter verplicht aan te geven in DogID, maar dit (…) Het hele nieuwsbericht

Jean-Pierre Vanbaelen overleden

Woensdag 9 februari 2022
Oudsbergen - Jean-Pierre Vanbaelen overledenIn Turnhout is Jean-Pierre Vanbaelen overleden, de echtgenoot van Alda Clerix. Hij was 72 jaar en afkomstig van Meeuwen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Giuseppe Macaluso overleden

Woensdag 9 februari 2022
Oudsbergen - Giuseppe Macaluso overledenIn Meeuwen is maandag Giuseppe Macaluso overleden, de echtgenoot van de in 2019 gestorven Lou Meulders. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt in besloten kring plaats.
Heb je een goed idee dat als basis of goede praktijk kan ingezet worden om vernieuwende, toekomstgerichte, duurzame, kwaliteitsvolle en betaalbare woonvormen te realiseren in een kwalitatieve woon- en leefomgeving? Dien dan ten laatste op 31 maart 2022 je projectaanvraag in om daarmee het aanbod aan betaalbare en kwalitatieve woonvormen in Limburg te verhogen. Meer informatie en veel gestelde vragen over deze subsidie vind je hier.

Actie voor redding van de kievit

Dinsdag 8 februari 2022
Oudsbergen - Actie voor redding van de kievitZoomDe populatie van de kievit in Vlaanderen is bedreigd en het is alle hens aan dek, willen we de soort als broedvogel niet kwijtraken in de Vlaamse velden, zegt Natuurpunt. Daarom lanceert de Werkgroep voor Weide- en Akkervogels (WWA) het ‘Actieplan Kievit’ waarbij men landbouwers en vrijwilligers wil verenigen om de handen in elkaar te slaan voor de kievit in Vlaanderen.
Om zoveel mogelijk nesten van kievit in kaart te brengen, is de werkgroep op zoek naar meer vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Hoeveelheid plastic afval in zee dramatischZoomDe verwachte groei van plasticvervuiling in grote delen van onze oceanen heeft tegen het eind van deze eeuw onherstelbare ecologische gevolgen als nu geen actie wordt ondernomen om het gebruik en de productie van plastic terug te dringen. De productie van plastic zal rond 2040 naar verwachting meer dan verdubbelen, waardoor het plastic afval in de oceaan tegen 2050 verviervoudigt. Wereld Natuur Fonds.

Nieuwe vennootschap: Hot-hoef

Maandag 7 februari 2022
Sebastian Galazewski uit Anzegem en Sebastian Littwinn uit Tielt hebben de besloten vennootschap Hot-Hoef opgericht met zetel aan de Weg naar Zwartberg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van hotels, motels, restaurants en tavernes en de organisatie van banketten, feesten, buffetten en salons.

Palmyre Lowie overleden

Maandag 7 februari 2022
Oudsbergen - Palmyre Lowie overledenZaterdag is Palmyre Lowie (64) overleden, d echtgenote van Erik Maes. Zij woonde in Opglabbeek en was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) in UCAS aan de Kerkstraat.

Hubertine Gielen overleden

Maandag 7 februari 2022
Oudsbergen - Hubertine Gielen overledenIn Peer is op 3 februari Hubertine Gielen overleden, de weduwe van de in 1969 gestorven Thieu Vanbuel. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Partnerbijdrage
Oudsbergen - Wat te doen in Noord-Oost België in de zomer?ZoomDe zomer komt sneller dichterbij dan jij denkt en doorhebt! Dit vraagt zoals ieder jaar weer om een metamorfose. Het verwisselen van de winterkleding naar het zomertenue, de zonwering kan weer uit, we gaan weer met zijn allen genieten van de buitenlucht en de natuur en trachten het huis koel te houden. Met deze tips kom jij de zomer heelhuids door en geniet jij er maximaal van.


Ga eropuit in Tongeren en omgeving
België kent genoeg bezienswaardigheden om te bezoeken. Het maakt (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - ZVK Meeuwen speelt gelijk in WellenIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen 2-2 gelijkgespeeld in Wellen. Meeuwen staat zevende in de stand.

Damesvoetbal: Hasselt - Louwel 1-3

Maandag 7 februari 2022
In eerste provinciale van het damesvoetbal is Louwel in Hasselt gaan winnen met 1-3. Aan de rust was de stand 0-2. Janssen (2) en Hendrix scoorden voor Louwel.

Eendracht Louwel - FC Landen 2-1

Zondag 6 februari 2022
Oudsbergen - Eendracht Louwel - FC Landen 2-1Eendracht Louwel heeft vanmiddag de drie punten thuis gehouden. Het versloeg FC Landen met 2-1.

Bokrijk wint van Kabouters B

Zondag 6 februari 2022
Oudsbergen - Bokrijk wint van Kabouters BBokrijk Sport heeft Kabouters Opglabbeek B verslagen met 4-0.

KSK Meeuwen speelt gelijk in Jeuk

Zondag 6 februari 2022
Oudsbergen - KSK Meeuwen speelt gelijk in JeukKSK Meeuwen is vanmiddag niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel op het veld van DH Jeuk.

Ellikom - Lutlommel B 13-0

Zondag 6 februari 2022
Oudsbergen - Ellikom - Lutlommel B 13-0Sporting Ellikom heeft vanmiddag Lutlommel B verslagen met 13-0.
Oudsbergen - Gruitrode - 's Herenelderen verdaagdAls gevolg van de overvloedige regenval is de wedstrijd Nevok Gruitrode - Victoria 's Herenelderen afgelast. Het terrein is onbespeelbaar.

Opglabbeek - Gravelo afgelast

Zondag 6 februari 2022
Oudsbergen - Opglabbeek - Gravelo afgelastDe wedstrijd Kabouters Opglabbeek - Gravelo gaat als gevolg van de overvloedige regenval niet door. Het terrein is onbespeelbaar.

Paraplu open en regenjas aan

Zaterdag 5 februari 2022
Oudsbergen - Paraplu open en regenjas aanZoomHet KMI voorspelt vanaf vannacht continue regen, die in de loop van morgenochtend intenser wordt. De regen zou kunnen aanhouden tot zondagavond en ook daarna kunnen plaatselijk nog stevige buien vallen. In het hele land, behalve in West-Vlaanderen geldt code geel voor regen, in de provincie Luik geldt zelfs code oranje, daar wordt de meeste neerslag verwacht. Meer info bij VRT-nieuws (Foto Sourav Mishra)

Even naar het verleden kijken

Zaterdag 5 februari 2022
Oudsbergen - Even naar het verleden kijkenZoomHet KMI voorspelt veel regen voor morgen. Ideaal dus om eens te surfen naar de website van het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Want dat museum toont zijn collectie ook online. Je vindt er 150 van de topstukken, met veel duiding. Zopas zijn er 5500 (!) nieuwe voorwerpen toegevoegd, waaronder 500 Romeinse munten. Die krijgen basisinformatie mee. Neem eens een kijkje! Want het is ongelooflijk wat er in onze provincie aan archeologische stukken is bovengehaald en waarvoor die voorwerpen eeeeeeuwen geleden dienden. Zoals deze dobbelsteen, volledig uit mergpijp vervaardigd, met gegraveerde ogen. Hij dateert uit de eerste eeuw na Christus.  (Foto GRM)

Achel B klopt Wijshagen

Zaterdag 5 februari 2022
Oudsbergen - Achel B klopt WijshagenAchel VV B heeft bezoeker Heidebloem Wijshagen vanavond met 2-0 naar huis gestuurd. De Achelse doelpunten werden gescoord door Glen Huibers en Pieter Bloemen.

Damesvoetbal: Louwel klopt Hasselt

Zaterdag 5 februari 2022
In de Eerste Provinciale van het damesvoetbal heeft leider Louwel vandaag Hasselt verslagen met 1-3, na doelpunten van Gitte Janssen (2) en Marijke Hendrikx.

Wisselvallige week

Zaterdag 5 februari 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallige weekMet een mobiele wig van hogedruk wordt het vandaag vrij zonnig. Zondag trekt een actieve storing over onze streken en krijgen we veel wind en regen. Het wordt dus een erg wisselvallig weekend. Na het weekend breekt een zachte periode aan, maar vanaf de tweede helft van de week wordt het wat kouder.
Vandaag is het best wel koud in de ochtend met minima rond of net boven het vriespunt. De zon domineert en duwt het kwik al vlug richting 8 of 9 graden. Na de middag krijgt de zon wel steeds meer (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg blijft één regio

Vrijdag 4 februari 2022
Oudsbergen - Limburg blijft één regioZoomLimburg blijft één regio. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Het oorspronkelijk plan van minister Bart Somers om de provincie te verdelen in drie regio's, wordt afgevoerd. 

139 schutterijen op OLS

Donderdag 3 februari 2022
Oudsbergen - 139 schutterijen op OLSZoom139 buksschutterijen uit beide Limburgen hebben zich ingeschreven voor het Oud Limburgs Schuttersfeest van dit jaar. Dat vindt op de eerste zondag van juli plaats in het Nederlands-Limburgse Meijel, waarvan de plaatselijke schutterij Sint-Willibrordus in 2019 het schuttersfeest won. In 2020 en 2021 kon het OLS niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

Nieuwe vennootschap: Rob Creemers

Donderdag 3 februari 2022
Rob Creemers (37) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Rob Creemers opgericht met zetel aan de Molenweg. Het gaat onder meer om een onderneming in roerende en onroerende goederen en om managementactiviteiten.

Gastronomie anno 2022

Woensdag 2 februari 2022
Oudsbergen - Gastronomie anno 2022Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Hoge temperaturen, maar veel wind

Woensdag 2 februari 2022
Oudsbergen - Hoge temperaturen, maar veel windLangs de noordelijke flank van een hogedrukgebied, uitgestrekt over de Atlantische Oceaan tot het zuiden van Frankrijk, wordt in een strakke westelijke tot noordwestelijke luchtstroming, vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken aangevoerd. Daarbij trekken regenzones op tijd en stond over onze regio en staat er flink wat wind.  
Vandaag krijgen we opnieuw erg hoge temperaturen voor de tijd van het jaar, met maxima rond 10 graden. Ook is de wind voelbaar aanwezig en de (…) Het hele nieuwsbericht

Restaurant Robertino failliet

Dinsdag 1 februari 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag restaurant Robertino uit Oudsbergen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 2 maart inged!end worden.

Politie Carma beter zichtbaar

Dinsdag 1 februari 2022
Oudsbergen - Politie Carma beter zichtbaarZoomDe agenten van politiezone Carma hebben nieuwe kogelwerende vesten met reflecterende gele elementen gekregen. Zo zijn ze nu nog beter zichtbaar, ook in het donker. (Foto's Carma)
Politie Carma beter zichtbaar
Zoom

Peking is klaar voor de Spelen

Dinsdag 1 februari 2022
Oudsbergen - Peking is klaar voor de SpelenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jean Geebelen overleden

Dinsdag 1 februari 2022
Oudsbergen - Jean Geebelen overledenOp 29 januari is Jean Geebelen overleden, de weduwnaar van de in 2013 gestorven Lizette Crijns. Hij was 91 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid gevolgd door de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Genk-Centrum vinden in intieme familiekring plaats. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat in Genk.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen