Het overige nieuws

Halloween van oorsprong Iers feest

Maandag 31 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, is Halloween van oorsprong een Iers en geen Amerikaans feest. De oorsprong van Halloween gaat terug tot de oude Ierse traditie van Samhain, een feest dat van oudsher in heel Ierland werd gevierd om het einde van de oogstperiode en het begin van de tweede, donkere helft van het jaar te vieren. Daarbij werden in heel Ierland in de nacht van 31 oktober vreugdevuren ontstoken.
Het volksgeloof in Ierland geloofde dat boze geesten rondzwierven. Alleen (…) Het hele nieuwsbericht

Lisette Aendekerk overleden

Maandag 31 oktober 2022
Oudsbergen - Lisette Aendekerk overledenGisteren is Lisette Aendekerk overleden, de echtgenote van Hubert Housen. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.

Mia Gielen overleden

Maandag 31 oktober 2022
Op 24 oktober is Mia Gielen overleden, de weduwe van Henri Maessen. Zij was 85 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Haar urne werd bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Opglabbeek.

Fietsster (75) gewond bij ongeval

Zondag 30 oktober 2022
Een 75-jarige fietsster uit Oudsbergen is gewond geraakt bij een ongeval. Het ongeval gebeurde in de Ophovenstraat in Neeroeteren.

Damesvoetbal: STVV B - Louwel 3-4

Zondag 30 oktober 2022
Oudsbergen - Damesvoetbal: STVV B - Louwel 3-4In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Louwel met 3-4 gewonnnen van STVV B. De ruststand was 2-2.

Kabouters B winnen in Lanklaar

Zondag 30 oktober 2022
Oudsbergen - Kabouters B winnen in LanklaarKabouters Opglabbeek B heeft met 1-2 gewonnen bij Lanklaar VV.

N. Gruitrode verliest van Anadol

Zondag 30 oktober 2022
Oudsbergen - N. Gruitrode verliest van AnadolIn tweede provinciale B ging Nevok Gruitrode vanmiddag met 4-2 onderuit op het veld van KFC Anadol.

Eksel B - Wijshagen 5-2

Zondag 30 oktober 2022
Oudsbergen - Eksel B - Wijshagen 5-2In 4de Provinciale blijft Eksel B bovenaan meedraaien. Het won thuis van Wijshagen met 5-2.
De laatkomers die nog met het zomeruur rekening hielden keken verbaasd op. Want na een kwartier spelen stond het al 3-1. Eerst kwamen de bezoekers 0-1 voor maar Andreas Oyen, Thomas Franssens en Sam Paesen scoorden tegen. En via een strafschop milderde Wijshagen tot 3-2. Met die stand gingen we ook de rust in.
Spektakel meteen na de pauze. De bezoekers incasseerden op vijf minuten tijd twee rode kaarten. Toch kon de thuisploeg pas in de slotfase de overwinning veilig stellen met doelpunten van Ben Schrijvers en invaller Cruz Wuytens. Eksel B telt nu 19 punten.

Sp. Ellikom - Peer SV 1-3

Zondag 30 oktober 2022
Oudsbergen - Sp. Ellikom - Peer SV 1-3In vierde provinciale C heeft Sporting Ellikom vanmiddag met 1-3 verloren van Peer SV.

Kabouters spelen 1-1 gelijk

Zaterdag 29 oktober 2022
Oudsbergen - Kabouters spelen 1-1 gelijkKabouters Opglabbbeek A heeft vanavond thuis 1-1 gelijkgespeeld tegen Eendracht Mechelen-aan-de-Maas A.
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen verliest met 11-4In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen met 11-4 verloren van Grace-Hollogne. Na zeven wedstrijden staat Meeuwen tiende in de stand met 2 punten en een doelpuntensaldo van 13/32.

Meeuwen verliest bij Torpedo Hasselt

Zaterdag 29 oktober 2022
Oudsbergen - Meeuwen verliest bij Torpedo HasseltKSK Meeuwen heeft thuis met 0-2 verloren van Torpedo Hasselt.

KRC Peer - Louwel 3-1

Zaterdag 29 oktober 2022
Oudsbergen - KRC Peer - Louwel 3-1De eerste ploeg van kRC Peer heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Louwel: 3-1.

KSK Meeuwen B - Maasland NO B 0-0

Zaterdag 29 oktober 2022
Oudsbergen - KSK Meeuwen B - Maasland NO B 0-0In vierde provinciale C hebbe KSK Meeuwen B en FC Maasland NO B vanavond 0-0 gelijkgespeeld.

Een uur langer slapen

Zaterdag 29 oktober 2022
Oudsbergen - Een uur langer slapenVannacht schakelen we over op het winteruur: om 3 uur wordt de klok een uur terug gezet, naar 2 uur. Dat betekent dus een uur langer slapen, een uur langer op stap gaan of - voor de pechvogels - een uur langer werken. Zondagavond zal het helaas ook een uur vroeger donker zijn...

Warm weekend

Zaterdag 29 oktober 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Warm weekendDe subtropische lucht blijft het hele weekend aanwezig over onze streken. De temperaturen zijn dan ook bijzonder hoog voor eind oktober. Na de doortocht van een koufront, wordt het vanaf dinsdag een gevoelig stuk frisser en wisselvallig. Op het einde van de week bereikt het kwik nog amper 12 graden.
Vandaag wordt het uitzonderlijk warm bij maxima rond 24 graden. Indien de zon voldoende kan doorbreken, is zelfs 25 graden niet uitgesloten. Er zijn immers behoorlijk wat hoge wolkenvelden (…) Het hele nieuwsbericht

Temperaturen breken records

Zaterdag 29 oktober 2022
Maak dat mee!
Oudsbergen - Temperaturen breken recordsZoomHet is zomers warm in de laatste week van oktober, goed voor enkele records die sneuvelen. Zo kregen we gisteren de warmste 28 oktober ooit gemeten. En dit weekend blijft het terrasjesweer. Het is dus volop genieten van zonnig weer met prachtige zonsondergangen. En vergeet niet dat we komende nacht overschakelen op wintertijd! (foto Gust Ischen)
Het is maar dat je 't weet
Wie er dit jaar snel bij was om de mazoutpremie van 225 euro aan te vragen en de voorbije weken boos werd omdat die premie sinds 16 september nu ineens 300 euro bedraagt, kan op beide oren slapen: die ontbrekende 75 euro komt er nog aan zonder dat u daarvoor iets moet doen. Want wat zegt de FOD Economie? "Inzake het besluit van de regering om het bedrag van de stookoliecheque van 225 naar 300 euro te verhogen, bevestigen wij dat dit besluit zal worden uitgevoerd van zodra de wetswijziging omtrent de tegemoetkoming is goedgekeurd, gepubliceerd en in werking is getreden. Als u reeds 225 euro heeft ontvangen, zal u automatisch het verschil van 75 euro worden toegekend. U hoeft hiervoor geen nieuwe aanvraag in te dienen. Van zodra de wet in werking treedt, ontvangen de rechthebbenden die de premie nog niet hebben ontvangen, het totale bedrag van 300 euro."

Opnieuw en nog meer op reis

Vrijdag 28 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
De Belgen gaan opnieuw en nog meer op reis. In het 2e kwartaal van 2022 maakten de Belgen meer dan 5 miljoen reizen. Het post-COVID-19-herstel wordt duidelijk bevestigd. We reisden bijna 7% meer in het 2e kwartaal 2022 in vergelijking met het gemiddelde van de 2e kwartalen van de jaren 2016 tot 2019. Het aantal reizen binnen België ligt zelfs 32% hoger dan dit gemiddelde. Het aantal reizen naar het buitenland keerde terug tot bijna hetzelfde niveau als in de jaren voor COVID-19 en vertegenwoordigde 73% van de reizen in het tweede kwartaal.(Statbel)

Paul Wouters overleden

Vrijdag 28 oktober 2022
Oudsbergen - Paul Wouters overledenGisteren is Paul Wouters overleden, de weduwnaar van de in 2000 gestorven Mia Bullen. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur).
Het is maar dat je 't weet
Het netto belastbare inkomen van de Belg bedroeg in 2020 gemiddeld 19.671 euro. Vlaanderen blijft de regio met de hoogste inkomens. Brussel blijft het gewest waar de gemiddelde inkomens het laagst zijn. De provincie Vlaams-Brabant blijft in 2020 de provincie met het hoogste gemiddeld inkomen per inwoner, gevolgd door Waals-Brabant en Oost-Vlaanderen. (Statbel)

Jef Roosen overleden

Vrijdag 28 oktober 2022
Oudsbergen - Jef Roosen overledenDinsdag is Jef Roosen overleden, de weduwnaar van de vorig jaar gestorven Dora Willems. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: zaterdag (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As. Rouwadres: fam. Roosen- Willems, Voerstraat 2, 3660 Opglabbeek.

Ruime zege voor KSK Meeuwen

Donderdag 27 oktober 2022
Oudsbergen - Ruime zege voor KSK MeeuwenMeeuwen SK heeft in de finale van het gewest Maas Hoge Kempen Eendracht Mechelen-aan-de-Maas A verslagen. Het won met 4-0.

Winteruur, ook in het recyclagepark

Donderdag 27 oktober 2022
Zaterdagnacht wordt het winteruur weer ingesteld. Vanaf woensdag 2 november veranderen dan ook de openingsuren op het recyclagepark. Vanaf dan is de winteruurregeling van toepassing tot en met zaterdag 25 maart 2023.
In feite komt het er dan op neer dat het recyclagepark dagelijks - behalve zondag en maandag - geopend is van 9 tot 12.30u en van 13 tot 16u.

Fietsster (54) gewond bij aanrijding

Donderdag 27 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Gruitroderkiezel in Bree kwam het deze voormiddag rond 11.45 uur tot een aanrijding tussen een fietsser en een auto. De fietsster, een 54-jarige vrouw uit Balen, raakte daarbij gewond.

Anoniem drugsmeldpunt: 383 meldingen

Woensdag 26 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Anoniem drugsmeldpunt: 383 meldingenEr zijn dit jaar tot nog toe 383 meldingen toegekomen bij het anoniem drugsmeldpunt Limburg (tel. 0800 20877). Vorig jaar waren dat er over het hele jaar 395. Bij dat meldpunt kan je als burger anoniem laten weten dat je vermoedt dat er bij jou in de buurt een drugslab of cannabisplantage is.

Uitzonderlijk warm

Woensdag 26 oktober 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Uitzonderlijk warmLucht van subtropische oorsprong stroomt over onze streken en laat de temperaturen naar uitzonderlijke waarden stijgen. Een omvangrijk hogedrukgebied over Centraal-Europa kan daarbij storingen net ten westen van onze regio houden. De volgende dagen wordt het zelfs nog wat warmer en zijn recordtemperaturen mogelijk.
Vandaag verlaten de restanten van een warmtefront onze regio en volgen er geleidelijk aan steeds meer opklaringen. Later wordt het vrij zonnig en het blijft uiteraard droog. Met een (…) Het hele nieuwsbericht

Postkantoren maandag dicht

Woensdag 26 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Postkantoren maandag dichtKomende maandag zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten, meldt bpost. Kranten, pakjes en brieven worden uitgereikt. Postpunten, Pakjespunten en Pakjesautomaten zijn open volgens de normale uren.

61.049 studenten aan KU Leuven

Woensdag 26 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - 61.049 studenten aan KU LeuvenZoomNog nooit telde de KU Leuven in oktober zoveel studenten als dit jaar. In totaal hebben 61.049 studenten zich ingeschreven. Industrieel ingenieur is de populairste richting en bovendien één van de sterkste stijgers. Ook opvallend is dat bijna 20% van de studenten uit het buitenland komt. Volgens de rector heeft dat te maken met de goede plaats van de KU Leuven op de wereldranglijst voor universiteiten.

Lieke Peeters overleden

Dinsdag 25 oktober 2022
Oudsbergen - Lieke Peeters overledenGisteren is Lieke Peeters overleden. Zij was 32 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: vrijdag (20-20.30 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.

Fietsster tegen geparkeerde auto

Dinsdag 25 oktober 2022
Oudsbergen - Fietsster tegen geparkeerde autoEen 82-jarige fietsster uit de gemeente is deze namiddag rond 14 uur tegen een geparkeerde auto gereden in de Rode Kruislaan in Bree. Zij raakte daarbij gewond.

Trainer weg bij Eendracht Louwel

Dinsdag 25 oktober 2022
Oudsbergen - Trainer weg bij Eendracht LouwelTadek Szczuka is niet langer trainer van tweede provincialer Eendracht Louwel. Stefan Teelen volgt hem op.

Een stukje zon verdween

Dinsdag 25 oktober 2022
Oudsbergen - Een stukje zon verdweenZoomOorzaak daarvan was de maan die gedeeltelijk voor de zon schoof en daarmee zorgde voor een gedeeltelijke zonsverduistering. Jens Veraa maakte deze foto met een donkere filter, want rechtstreeks naar de zon kijken is niet zo verstandig en kan je ogen beschadigen. 
Oudsbergen - Rugby-mannen spelen gelijk tegen Ambiorix TongerenZoomDe rugby-mannen van Lommel/Oudsbergen speelden afgelopen weekend 26-26 gelijk tegen Ambiorix Tongeren. Net zoals de jeugdspelers bijna elk tornooitje slapend beginnen, werden ook de rugby-mannen pas in de tweede helft echt goed wakker. Tijdens de eerste helft werden ze door een agressiever Tongeren gedurende de eerste 15 minuten terug gedrukt in hun eigen speelhelft. Gelukkig hield de defensie wel redelijk goed stand en werd het balbezit nadien iets gelijkmatiger verdeeld. De eerste try werd gescoord (…) Het hele nieuwsbericht

Ondernemers opgelet

Dinsdag 25 oktober 2022
Oudsbergen - Ondernemers opgeletZoomEr circuleren phishingberichten, zogenaamd namens de Kruispuntbank van Ondernemingen (ECB). Oplichters imiteren het logo en het e-mailadres van de ECB. Wees voorzichtig!

Maria Kirkels overleden

Dinsdag 25 oktober 2022
Oudsbergen - Maria Kirkels overledenZondag is Maria Kirkels overleden, de echtgenote van Leo Goossens. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.
In den Ichter wordt zondag ere-burgemeester Benny Spreeuwers gehuldigd. Hij zat 45 jaar in de politiek waarvan 24 jaar als burgemeester van Opglabbeek.

Nieuw raadslid voor Groen

Maandag 24 oktober 2022
Mark Geussens zetelt voortaan voor Groen in de gemeenteraad. Hij volgt Vanita Mertens op die in september ontslag nam.

Mijn naam is hazenpootje

Maandag 24 oktober 2022
Oudsbergen - Mijn naam is hazenpootjeZoomNee; hazenpootjes staan niet altijd onder een haas. Ook deze zwam en een gras(klaver)soort dragen deze Nederlandse naam. (Pierre Rutten)

Diefstal in Pater Lambertusstraat

Maandag 24 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Pater Lmabertusstraat in Bree zijn juwelen en geld gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Viering 25 jaar mgr. Hoogmartens

Zondag 23 oktober 2022
Kerk
Vandaag werd mgr. Patrick Hoogmartens in de bloemetjes gezet voor het zilveren jubileum van zijn bisschopswijding. In een overvolle Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt vierden meer dan 600 Limburgse gelovigen mee met de bisschop. “U bent een voorbeeld voor veel mensen in onze maatschappij”, zei gouverneur Lantmeeters. Als geschenk kreeg de bisschop een beeldhouwwerk van Willem Vermandere.

Nevok Gruitrode klopt Stal Sport

Zondag 23 oktober 2022
Wedstrijdverslag
Oudsbergen - Nevok Gruitrode klopt Stal SportZoomNevok Gruitrode heeft met 2-1 gewonnen van Stal Sport. "In het begin van het seizoen liep Stal Sport de ene nederlaag na de andere op en daar was geen enkele supporter die dat betwistte. Het geleverde spel was inderdaad niet van aard om punten te kunnen opeisen. Maar de laatste weken loopt het spel veel beter en nu is het wel jammer dat dat betere spel weer geen punten oplevert. In Gruitrode moesten onze jongens weer de volle buit aan de thuisploeg laten, hoewel dat heel anders had kunnen lopen. De eerste (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Meeuwen verliest bij Zepperen-BrustemKSK Meeuwen is bij Zepperen-Brustem gaan verliezen met 2-0.

Wijshagen - RC Peer B 1-2

Zondag 23 oktober 2022
Oudsbergen - Wijshagen - RC Peer B 1-2Heidebloem Wijshagen heeft thuis met 1-2 verloren van RC Peer B.

Meer geld voor dierenasielen

Zondag 23 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Meer geld voor dierenasielenZoomVlaams minister Ben Weyts verdubbelt eenmalig de structurele financiële steun die dierenasielen jaarlijks krijgen om te helpen bij de fors gestegen energieprijzen. Concreet betekent dit een extra bedrag van ongeveer € 700.000 voor de 185 erkende dierenasielen. Deze steun komt bovenop het jaarlijkse bedrag (ook ongeveer € 700.000) en de vergoedingen die asielen krijgen als ze dieren opvangen die in beslag werden genomen door de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn of door de politie.
De Vlaamse Overheid vraagt aan de asielen in ruil om onder meer alle te adopteren dieren te verzamelen op de website www.adopteereendier.be, waar momenteel bijna 2.400 dieren een nieuwe thuis zoeken. Via de website krijgen alle Vlamingen die een dier in huis willen halen een gedetailleerd overzicht van de dieren die in een dierenasiel verblijven - zoals Flupke op de foto - en kunnen ze eerst daar een kijkje nemen in plaats van naar een kweker te gaan. (Archieffoto Marcella Stappers)
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen met 1-4 verloren van Onbetong Panna Tongeren.
Oudsbergen - K.ESK Leopoldsburg - Opglabbeek A 4-0K.ESK Leopoldsburg heeft vanavond een 4-0 overwinning behaald tegen Kabouters Opglabbeek A.

K. Opglabbeek B - Uikhoven 1-0

Zaterdag 22 oktober 2022
Oudsbergen - K. Opglabbeek B - Uikhoven 1-0In vierde provinciale D heeft Kabouters Opglabbbeek B de punten thuis gehouden tegen VC Uikhoven. Uitslag: 1-0.

Ellikom verliest van Bree-Beek B

Zaterdag 22 oktober 2022
Oudsbergen - Ellikom verliest van Bree-Beek BSporting Ellikom heeft vanavond met 1-0 verloren van GS Bree-Beek B.

E. Louwel verliest in Boorsem

Zaterdag 22 oktober 2022
Oudsbergen - E. Louwel verliest  in BoorsemIn tweede provinciale B heeft Eendracht Louwel vanavond met 3-2 verloren van Boorsem Sport.

Damesvoetbal: Bocholt - Louwel 0-1

Zaterdag 22 oktober 2022
Oudsbergen - Damesvoetbal: Bocholt - Louwel 0-1In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt met 0-1 verloren van Louwel.

Warm en onstabiel

Zaterdag 22 oktober 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Warm en onstabielStorm Armand neemt positie over de Atlantische Oceaan ten noordwesten van Portugal en stuurt over West-Europa erg zachte lucht. In onze regio bereiken de temperaturen uitzonderlijk hoge waarden voor eind oktober, maar de atmosfeer is wel onstabiel. Ook de volgende dagen blijft het uitzonderlijk zacht en is er kans op af en toe een bui, maar er is zeker ook ruimte voor de zon.
Vandaag is de zon geregeld aanwezig, maar er komen ook een aantal wolken voor. Het blijft overwegend droog en bij een zwakke (…) Het hele nieuwsbericht

Lucienne Remans overleden

Zaterdag 22 oktober 2022
Oudsbergen - Lucienne Remans overledenDinsdag is Lucienne Remans overleden, de weduwe van de in 1995 gestorven Miel Stouten. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Opglabbeek. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van Papillon Uitvaartzorg in Maasmechelen.

Fietser (39) aangereden door auto

Vrijdag 21 oktober 2022
Vanmorgen rond 7.10 uur is een 39-jarige fietser uit Bree door een auto aangereden in de Ophovenbosstraat in Opglabbeek. Hij liep daarbij verwondingen op.

Vaccinatiecampagne naar waakfase

Vrijdag 21 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Vaccinatiecampagne naar waakfaseUit een evaluatie van de herfstvaccinatiecampagne blijkt dat tegen begin november ruim 4,5 miljoen Vlamingen de kans zullen hebben gekregen om zich te laten vaccineren tegen COVID-19. Intussen ontvingen meer dan 2,3 miljoen Vlamingen een herfstbooster. Daarmee is de vooropgestelde doelstelling bereikt en kan na 7 weken de waakfase van start gaan.
De waakfase voor de vaccinatiecentra betekent dat mensen vanaf november nog terecht kunnen in de centra, maar die zullen minder vaak open zijn. Om mensen nog voldoende kansen te geven om zich te laten vaccineren, zullen ook apothekers en huisartsen die dit wensen op dat moment de mogelijkheid kunnen bieden om het vaccin tegen COVID-19 te plaatsen.

Jaak Vandyck overleden

Vrijdag 21 oktober 2022
Oudsbergen - Jaak Vandyck overledenWoensdag is Jaak Vandyck overleden, de echtgenoot van Mina Smeets. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zondag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Ellikom waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Nieuwe vennootschap: Itasca

Donderdag 20 oktober 2022
Peter Pools uit Oudsbergen en Stefanie Diris uit Hasselt hebben de besloten vennootschap Itasca gerechtsdeurwaardervennootschap opgericht met zetel aan de Molenstraat in Genk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beoefenen van het ambt van gerechtsdeurwaarder, het organiseren van publieke verkopen en incasso-activiteiten.

Grietje Grondelaers overleden

Donderdag 20 oktober 2022
Oudsbergen - Grietje Grondelaers overledenOp 15 oktober is Grietje Grondelaers overleden, de echtgenote van Hubert Dolmans. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Opglabbeek. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerharen (Lanaken).

Mgr. Hoogmartens 25 jaar bisschop

Woensdag 19 oktober 2022
Kerk
Oudsbergen - Mgr. Hoogmartens 25 jaar bisschopZoomZondag 23 oktober (15.30 uur) is er in de kathedraal in Hasselt een viering naar aanleiding van het zilveren jubileum van de bisschopswijding van mgr. Patrick Hoogmartens. Hij werd op 26 oktober 1997 bisschop gewijd. Eerst was hij hulpbisschop van mgr. Paul Schruers. Op 25 oktober werd hij de derde bisschop van Hasselt. Tijdens de viering zal onder meer het woord gevoerd worden door gouverneur Lantmeeters.

Man (38) gewond bij botsing

Woensdag 19 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Man (38) gewond bij botsingOp de Gruitroderkiezel in Bree zijn deze namiddag rond 13.30 uur twee auto's gebotst. Een 38-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond.

25 procent meer huwelijken

Woensdag 19 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 werden er in ons land 40.836 huwelijken voltrokken, een opvallende stijging van 25% ten opzichte van 2020. Toch waren er in 2021 nog steeds een pak minder huwelijken dan in 2019. Het aantal echtscheidingen kende slechts een lichte stijging ten opzichte van het COVID-jaar 2020 en ligt iets lager dan in 2019, wat strookt met de neerwaartse trend van de afgelopen tien jaar.
In 2021 gingen 37.768 koppels wettelijk samenwonen. Dat is een lichte stijging van 4% ten opzichte van 2020, maar nog steeds (…) Het hele nieuwsbericht

Mathieu Swennen overleden

Dinsdag 18 oktober 2022
Oudsbergen - Mathieu Swennen overledenGisteren is Mathieu Swennen overleden, de echtgenoot van Julia Paesmans. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in het rouwhuis. Rouwadres: Swennen - Paesmans, Taelstraat 25 Gruitrode.
Weerbericht
Oudsbergen - Zeer zacht voor de tijd van het jaarEen hogedrukgebied, momenteel over onze streken, verlaat morgen de regio en maakt plaats voor storingen die ons donderdag bereiken. De prefrontale wolken van deze storingen krijgen we morgen al te zien. Daarna wordt het wisselvallig met op tijd en stond wat regen of een bui. Het blijft wel de hele periode uitzonderlijk zacht.
Vandaag maken de wolkenvelden plaats voor steeds meer zon. Na de middag wordt het zelfs uitermate zonnig en met maxima rond 19 graden is het bijzonder fraai herfstweer. De (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - U12 Rugbyclub Murphy's op tornooi in SchildeZoomOndanks de miezerende regen, straalde de Lommelse jeugd, samen met Oudsbergen, op de velden van Schilde. Met z'n tienen zouden ze vijf matchen spelen. Tijdens de eerste battle moesten de youngsters (net als vorige week) nog eventjes wakker worden en konden ze net niet winnen. In de loop van de tweede wedstrijd kwamen de vuurtjes in hun oogjes te staan en wonnen ze netjes van Rugbyclub Heusden. Voor de derde match mocht de winst helaas niet op het scorebord verschijnen. En de vierde match werd (…) Het hele nieuwsbericht

112.291 overlijdens in 2021

Dinsdag 18 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - 112.291 overlijdens in 2021ZoomDe impact van de COVID-19-pandemie op de Belgische sterfte is in 2021 duidelijk kleiner dan in 2020, maar lijkt toch nog aanwezig. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. In 2021 overleden in België 112.291 inwoners (aan alle doodsoorzaken samen). Dat is een daling met 11,5% in vergelijking met 2020, waarin 126.850 overlijdens werden geregistreerd.
Tegenover de jaren vóór de COVID-19-pandemie valt vooral het vierde kwartaal van 2021 op. De 31.423 overlijdens (…) Het hele nieuwsbericht

Lena Donné overleden

Dinsdag 18 oktober 2022
Oudsbergen - Lena Donné overledenOp 15 oktober is Lena Donné overleden, de echtgenote van Jef Moonen. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Gruitrode. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Gerdingen vinden plaats in intieme kring.

Mooi en meedogenloos

Maandag 17 oktober 2022
Puur natuur
Oudsbergen - Mooi en meedogenloosZoomNog nooit van de groene knolamaniet gehoord? Wel, dit is er een. Een onopvallende, gave paddenstoel. Mocht u hem zien: kom er vooral niet aan, laat hem staan en pluk hem zeker niet. Want die groene knolamaniet is dodelijk giftig. (Foto Stefan Was)

Gemiddeld brutuloon: 3.832 euro

Maandag 17 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Gemiddeld verdiende een werknemer, die in 2020 voltijds werkte, 3.832 euro bruto per maand. Bovendien is het loonverschil tussen voltijds tewerkgestelde vrouwen en mannen bijna volledig weggewerkt. In het Waalse Gewest verdienen vrouwen gemiddeld zelfs meer dan mannen. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van Statbel, het Belgische statistiekbureau. De gender loonkloof bij voltijdse werknemers daalt sterk van 4,1% in 2019 naar 0,4% in 2020. Bovendien telt België voor het eerst een gewest waar (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Oostduinkerke...

Maandag 17 oktober 2022
Oudsbergen - Ondertussen, in Oostduinkerke...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Partnerbijdrage
Oudsbergen - Naar Spanje op vakantie? Huur tijdig een autoZoomBen je van plan om tijdens de winterperiode of de kerst het koude België te ontvluchten, dan is Spanje een ideale vakantiebestemming. Hoe verder je naar het zuiden trekt, des te warmer het weer. Maar wat is nu de ideale plek om tijdens je vakantie in Spanje te verblijven? Een echte aanrader wat dat betreft is Alicante. Een mooie bestemming als je eens niet naar in het voordehand liggende Barcelona of Madrid wilt verblijven.
Alicante is een mooie vakantiebestemming. Het is een stad en regio die alles in (…) Het hele nieuwsbericht

Opgelet: overstekende wolvenwelpen

Maandag 17 oktober 2022
Oudsbergen - Opgelet: overstekende wolvenwelpenZoomHet stond in de sterren geschreven dat het niet lang meer zou duren vooraleer de Limburgse wolvenwelpen - de jongen van wolf August en wolvin Noëlla - hun eerste stappen zouden zetten buiten militair domein, meldt Welkom Wolf.
De negen welpen, geboren in april van dit jaar, zijn nu zes maanden oud en bijna volgroeid. Louter op basis van hun grootte zijn ze al niet meer zo eenvoudig te onderscheiden van volwassen wolven. Ze blijven nochtans 'welp' tot 1 mei 2023, als ze die leeftijd al (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Bierglazen stelen is geen goed ideeZoomEr worden blijkbaar nogal veel bierglazen gestolen. Brouwerij Alken-Maes doet zelfs een oproep om dat niet te doen. De glasproductie is duur geworden en cafés krijgen weinig glazen toegeleverd. Cafébazen worden opgeroepen om spaarzaam te zijn met hun glazen en ze goed in de gaten te houden. Populaire glazen om mee aan de haal te gaan zijn die van Duvel en van Paix Dieu. Laten we dus voortaan gewoon de wereld verbeteren aan de toog, de glazen laten we staan.
Oudsbergen - Lezing Marco Visscher over kernenergieZoomNu woensdag om 19.30 uur kan u in CC De Adelberg in Lommel terecht voor een boeiende en leerrijke lezing omtrent Kernenergie. Spreker van dienst is Nederlander Marco Visscher, een autoriteit op dit vlak die al meerdere boeken schreef over de energietransitie.
Moeten we door met kernenergie vanwege de klimaatverandering? Of zullen we ermee stoppen vanwege de risico’s, het afval en de kosten? Het debat wordt scherp gevoerd. Gemoederen lopen hoog op. De één ziet in kernenergie een (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Strooidiensten klaar voor de winterZoomDe strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer zijn klaar voor een strenge winter, de voorraad zout is aangevuld en er werd flink geïnvesteerd in nieuwe strooiwagens. Die werden vanmorgen in het depot van Wegen en Verkeer Limburg in Paal voorgesteld. Vanaf morgen staan 313 strooiwagens en 200 fietspadstrooiers klaar, waarvan 132 nieuwe. "AWV investeerde de afgelopen jaren flink in eigen strooiers voor fietspaden. Die kunnen op maat van het fietspad afgesteld worden zodat er (…) Het hele nieuwsbericht

WAVO - K. Opglabbeek B 0-3

Zondag 16 oktober 2022
Oudsbergen - WAVO - K. Opglabbeek B 0-3Kabouters Opglabbeek B is vanmiddag met 0-3 gaan winnen op het veld van WAVO in Neeroeteren.

Ellikom-Helson B 2-0

Zondag 16 oktober 2022
Oudsbergen - Ellikom-Helson B 2-0Ellikom heeft thuis met 2-0 gewonnen van Helson Helchteren B.

Mooie winst voor Wijshagen

Zondag 16 oktober 2022
Oudsbergen - Mooie winst voor WijshagenHeidebloem Wijshagen is bij Molenbeersel gaan winnen met 2-7.

Vrouw (63) gewond bij botsing

Zondag 16 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Maaseikerbaan in Bree waren gisterenavond rond 18.30 uur drie auto's in een kop-staartaanrjjding betrokken. Een 63-jarige vrouw uit Dilsen-Stokkem werd daarbij gewond.

Nieuw kunstwerk in het museum

Zondag 16 oktober 2022
Oudsbergen - Nieuw kunstwerk in het museumZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

De fietsbrug ligt er

Zondag 16 oktober 2022
Oudsbergen - De fietsbrug ligt erZoomHet was een huzarenstukje en het moest allemaal passen, maar de fietsbrug op de fietssnelweg F74 in Helchteren ligt er. Chapeau voor iedereen die er aan heeft meegewerkt! Rudy Luys maakte in de nachtelijke uren ter plaatse dit filmpje en zag dat heel wat belangstellenden er hun nachtrust voor over hadden om alles mee te kunnen maken.

Verlies voor Kabouters Opglabbeek

Zaterdag 15 oktober 2022
Oudsbergen - Verlies voor Kabouters OpglabbeekKabouters Opglabbeek A heeft thuis met 1-4 verloren van As-Niel Utd. De club staat dertiende in de stand met zes punten uit zeven wedstrijden.

Louwel - KFC Hamont 99 0-1

Zaterdag 15 oktober 2022
Oudsbergen - Louwel - KFC Hamont 99 0-1KFC Hamont 99 is bij Eendracht Louwel gaan winnen met 0-1.

Meeuwen-Herkol 3-2

Zaterdag 15 oktober 2022
Oudsbergen - Meeuwen-Herkol 3-2De wedstrijd tussen KSK Meeuwen en Herkol is geëindigd op een 3-2 overwinning voor Meeuwen. KSK Meeuwen staat na zeven wedstrijden tiende in der stand met 9 punten. Herkol staat twaalfde met 7 punten.

NAVO-oefening start maandag

Zaterdag 15 oktober 2022
De aangekondigde jaarlijkse nucleaire NAVO-oefening "Steadfast Noon" zal maandag starten. Dat is in Brussel vernomen. Aan de oefening nemen 60 vliegtuigen deel. De bedoeling is het gebruik van in Europa gestationeerde Amerikaanse kernbommen te oefenen. Ook op en vanaf de vliegbasis van Kleine-Brogel zal er geoefend worden.

Winst voor Nevok Gruitrode

Zaterdag 15 oktober 2022
Oudsbergen - Winst voor Nevok GruitrodeNevok Gruitrode is bij Lindelhoeven VV gaan winnen met 2-4. Bij de rust was het al 1-3.

Meeuwen B - Achel B 2-3

Zaterdag 15 oktober 2022
Oudsbergen - Meeuwen B - Achel B 2-3Achel VV B is bij KSK Meeuwen B gaan winnen met 2-3.

Damesvoetbal: Louwel - Bilzen 0-11

Zaterdag 15 oktober 2022
Oudsbergen - Damesvoetbal: Louwel - Bilzen 0-11In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Eendracht Louwel met 0-11 verloren van Dv Bilzen Utd A.

De fietsbrug ligt klaar

Zaterdag 15 oktober 2022
Oudsbergen - De fietsbrug ligt klaarZoomLangs de Noord-Zuid in Helchteren ligt de fietsbrug klaar die komende nacht over N74 zal worden gelegd. Om die operatie mogelijk te maken is er tussen 22u en 6u geen verkeer mogelijk tussen kruispunt Helchteren en Hechtel. Het verkeer moet omrijden via Meeuwen. (Foto Marc Faes) Meer foto's 

Zaalvoetbal: Wellen - Meeuwen 0-0

Zaterdag 15 oktober 2022
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Wellen - Meeuwen 0-0In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen gisterenavond 0-0 gelijkgespeeld bij United Wellen.

Mieneke Verdonck overleden

Zaterdag 15 oktober 2022
Oudsbergen - Mieneke Verdonck overledenDinsdag is Mieneke Verdonck overleden, de weduwe van de in 2011 gestorven André Zeelmaekers. Zij was 79 jaar en afkomstig uit Meeuwen. Het afscheid vindt dinsdag 18 oktober (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Kiewit-Hasselt.

De wereld gaat er op achteruit

Vrijdag 14 oktober 2022
Oudsbergen - De wereld gaat er op achteruitZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Zacht maar wisselvallig

Vrijdag 14 oktober 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Zacht maar wisselvallig Een omvangrijke depressie nabij Schotland is de sturende motor voor het weerbeeld in het weekend. Daarbij doen storingen onze regio aan en is het wisselvallig weer. Met een zuidwestelijke luchtstroming wordt wel relatief zachte lucht aangevoerd. Na het weekend wordt het gevoelig warmer en vanaf dinsdag stijgt de luchtdruk en is het droog. Een nazomertje is in de maak.
Vandaag domineert een regenzone het weer met veel wolken en van tijd tot tijd lichte regen. Na de middag wordt het wat (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Tijdelijk onttrekkingsverbod opgehevenZoomHet tijdelijk onttrekkingsverbod dat sinds juli 2022 in de hele provincie Limburg van kracht was, wordt met ingang van vandaag opgeheven.
Het permanent onttrekkingsverbod op de ecologisch zeer kwetsbare waterlopen, ingevoerd op 1 januari 2022, blijft van kracht. Het kaartje laat zien waar dit van toepassing is. Daarnaast zijn er omwille van de blauwalgproblematiek nog onttrekkingsverboden van kracht op enkele locaties in Limburg en op de Kempense kanalen.
Oudsbergen - 12,8% van kinderen is materieel gedepriveerdZoom12,8% van de Belgische kinderen is materieel gedepriveerd. Zij hebben bijvoorbeeld geen stevige schoenen, geen leeftijdsspecifiek speelgoed, krijgen onvoldoende gezonde voeding of kunnen niet op vakantie gaan.
Dat meldt Statbel, het Belgische statistiekbureau. De situatie is het meest precair bij kinderen die wonen in een huishouden dat huurt (33,6%) of waar slechts één ouder aanwezig is (28,6%). Voor kinderen wier ouders laagopgeleid zijn (36,4%) en kinderen waarvan (…) Het hele nieuwsbericht

MNM zoekt 'straathelden'

Vrijdag 14 oktober 2022
Oudsbergen - MNM zoekt 'straathelden'Zoom"MNM Straathelden" is een straatvoetbaltornooi voor jongeren. Op drie verschillende overdekte locaties in Vlaanderen - in Limburg is dat in Beringen - vindt een voorronde plaats waarin drie verschillende categorieën (U12, U14 en U16) vier tegen vier een competitie spelen. Per categorie kwalificeren de beste teams uit de voorrondes zich om het tegen elkaar op nemen tijdens de finale. In Beringen kan je deelnemen op 13 november. Inschrijven kan via deze link.

'Onderkruipsels' in het museum

Vrijdag 14 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - 'Onderkruipsels' in het museumZoomDoor het Rijksmuseum in Amsterdam - toegegeven, het is niet bij de deur - krioelen dit najaar meer dan duizend kleurrijke vlinders, harige spinnen en glimmende padden. 'Onderkruipsels' heet de tentoonstelling, die tot en met 15 januari 2023 te zien is. Op de kunstwerken wordt weerspiegeld hoe de blik op alles wat kruipt en krioelt in de loop van de tijd is veranderd. Meer info (Afb. Jan van Kessel - Rijksmuseum)

Op Kleine-Brogel blijven ze fit

Vrijdag 14 oktober 2022
Oudsbergen - Op Kleine-Brogel blijven ze fitZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Everzwijnen woelen Chiroweide om

Donderdag 13 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Een rotte everzwijnen heeft de speelweide van de Chiro aan de Neeroeterenstraat in Opoeteren omgewoeld. De speelweide is voorlopig onbruikbaar.

Meer gebouwen en meer woningen

Donderdag 13 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1995 is het aantal gebouwen in ons land met 16% gestegen. Op 1 januari 2022 waren er dat 4.612.284. Het aantal woningen is in dezelfde tijdspanne met 28% toegenomen tot 5.680.956.
In het Vlaams Gewest zijn er 30% meer woningen en 16% meer gebouwen. In het Waals Gewest zijn er 28% meer woningen en 16% meer gebouwen. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest valt de toename van het aantal gebouwen in vergelijking met de twee andere gewesten lager uit (+1%), maar het woningenbestand is er wel met 20% (…) Het hele nieuwsbericht

NAVO-oefening vanop Kleine-Brogel

Donderdag 13 oktober 2022
Oudsbergen - NAVO-oefening vanop Kleine-BrogelZoomGevechtsvliegtuigen uit zeker tien NAVO-landen zullen volgende week vanop de luchtmachtbasis in Kleine-Brogel oefenen op het inzetten van kernwapens. Dat meldt VRT-nieuws. Het gaat om de geplande, maar vertrouwelijke NAVO-oefening "Steadfast Noon", waarover officieel niemand iets kwijt wil, aldus de VRT. Ook Belgische F-16's nemen deel. Meer info bij VRT Nieuws.

Minder mensen lezen een krant

Donderdag 13 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Steeds minder Vlamingen lezen een krant. Dat blijkt uit cijfers van CIM, het Centrum voor Informatie over de Media. Het Belang van Limburg verloor de jongste twee jaar 10,8 procent aan lezers en liefst 17,6 procent wanneer men het bereik van de website erbij neemt. Voor De Morgen waren die cijfers -5,1% (-17,7%),  voor Gazet van Antwerpen -17,8% (-16,6%), De Standaard -2,2% (-23,6%), Het Nieuwsblad -6,8% (-16,5%) en Het Laatste Nieuws -19,9% (-18,9%). De enige Vlaamse krant die zijn bereik zag toenemen (met 3,3%) is De Tijd; met de website erbij was er echter een teruggang van 7,7%. (Bron: De Tijd)

Zware bedrijfsbrand

Donderdag 13 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Zware bedrijfsbrandEeen uitslaande brand heeft vanochtend zware schade toegebracht aan een metaalbedrijf en schrijnwerkerij aan de Ambachtslaan in As. De brand brak rond 4.45 uur. De brandweer Oost-Limburg kreeg versterking van andere korpsen. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

197 leerkrachten gezocht

Woensdag 12 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
In de provincie Limburg zijn er op dit moment 197 openstaande vacatures voor leerkrachten. Volgens ACOD onderwijs was er nog nooit zo vroeg op het schooljaar zo’n groot tekort. De vakbond wijst op een beperkte instroom van afgestudeerden en de hoge werkdruk, waardoor leerkrachten verlofstelsels opnemen, als oorzaak. (bron Radio 2)

Werken op de snelwegen

Woensdag 12 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert volgende week gedurende vijf nachten asfaltherstellingen uit op de Limburgse autosnelwegen. Op de E314 gaat het om de omgeving Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder, in rijrichting Lummen. Op de E313 gaat het om de zone tussen Bilzen en Hasselt, ook in rijrichting Lummen. Het verkeer zal er plaatselijk over één rijstrook moeten. De op- en afritten blijven grotendeels beschikbaar. Enkel op maandagnacht 17 oktober zullen van het complex 29 (…) Het hele nieuwsbericht

Belgen winnen kruisbooginterland

Woensdag 12 oktober 2022
Oudsbergen - Belgen winnen kruisbooginterlandZoomDe kruisboogwisselbeker die om de drie jaar door de kruisboogbonden van beide Limburgen betwist wordt, blijft nog drie jaar in België. Afgelopen zondag werd de interland, die betwist werd in parochiezaal De Schakel in Pelt, immers door de Belgen gewonnen.
De Kruisboogbond van Nederlands-Limburg bestaat uit vijf schutterijen: Limburgia (Roermond), De Tuffers (Ospel), Tegen ons Strijden (Weert), Sint-Mathias (Weert) en KV Peel en Maas (Maasbree). Van de Kruisboogbond van Belgisch-Limburg maken zes (…) Het hele nieuwsbericht
Belgen winnen kruisbooginterlandBelgen winnen kruisbooginterland
Belgen winnen kruisbooginterland
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Noord-Zuid zaterdagnacht dicht in HelchterenZoomZaterdagnacht wordt de stalen fietsbrug - 45 meter lang en 140 ton zwaar - over de Grote Baan in Helchteren geplaatst. De weg zal dan van 22u ’s avonds tot 6 uur ’s ochtends volledig afgesloten zijn. Voor fietsers is er een omleiding via de Peersedijk en het tijdelijk aangelegde fietspad langs de werfzone. Doorgaand auto- en vrachtverkeer op de Grote Baan tussen Pelt en Hasselt volgt in beide richtingen een omleiding. Voor verkeer vanuit Hasselt start die omleiding aan de Kazernelaan (N715). Wie vanuit Pelt komt, moet er in Hechtel-Eksel af en via de Peerderbaan (N73) rijden.

Wisselvallige maar zachte periode

Dinsdag 11 oktober 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallige maar zachte periodeEen storing trekt donderdag over onze streken en maakt een einde aan het droge weer. Daarna breekt een wisselvallige periode aan met op tijd en stond wat regen of een bui. Ook de wind krijgt een belangrijke rol. Een positieve noot komt van de temperaturen: het wordt tijdens de nacht niet meer zo koud en overdag liggen de maxima rond of iets boven de normale waarden.
Vandaag wordt het weer bepaald door een hogedrukgebied en is het vanmiddag stralend zonnig weer bij maxima rond 15 graden. Er (…) Het hele nieuwsbericht

Geld gestolen in woning

Dinsdag 11 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Dingenstraat in Bree is geld gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Donderdagnacht werken in Hasselt

Dinsdag 11 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt in de nacht van donderdag 13  op vrijdag 14 oktober op het kruispunt van de Grote Ring (R71) met de Kempische Steenweg (R74). Tussen 20u en 6u worden er drie definitieve portieken voor de vernieuwde verkeerslichten geplaatst. Houd rekening met enige verkeershinder in de omgeving, waarschuwt het AWV.
Er is jaren lang onderhandeld tussen de verschillende overheden en de stookoliesector om eigenaars van lekkende stookolietanks of -leidingen financieel te ondersteunen. In mei 2021 stelde Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir de stookoliesector in gebreke en stuurde ze deurwaarders naar oliesectorfederaties Informazout, de Belgische Petroleum Federatie en Brafco. Het was voor haar een doorn in het oog dat de sector zijn engagement niet nakwam om een fonds op te richten om eigenaars van lekkende (…) Het hele nieuwsbericht

Grote 'verleddingsoperatie'

Maandag 10 oktober 2022
Oudsbergen - Grote 'verleddingsoperatie'ZoomBegin november wordt het startschot gegeven voor de grote ‘verleddingsoperatie’ langs Vlaamse gewestwegen: alle verlichting langs de gewestwegen wordt de komende jaren omgebouwd naar LED-verlichting. Dat maakt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters bekend.
Het project vergt een investering van 84,5 miljoen euro (via Europese relancemiddelen) die ervoor moet zorgen dat in 2025 alle verlichting op onze gewestwegen gebeurt door ledverlichtingstoestellen.
Het (…) Het hele nieuwsbericht

Dertiger gewond bij botsing

Maandag 10 oktober 2022
In de Centrumstraat zijn vanmorgen rond 6.45 uur twee auto's gebotst. Een 36-jarige man uit Maaseik raakte daarbij gewond.

Danny Weytjens overleden

Maandag 10 oktober 2022
Oudsbergen - Danny Weytjens overledenOp 6 oktober is Danny Weytjens overleden, de vriend van Clara Achten. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur).

Mia Verslegers overleden

Maandag 10 oktober 2022
Oudsbergen - Mia Verslegers overledenOp 7 oktober is Mia Verslegers overleden, de weduwe van de in 2011 gestorven Gerard Schrijvers. Zij was 68 jaar en woonde in Wijshagen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Lambert Hoydonkx overleden

Maandag 10 oktober 2022
Oudsbergen - Lambert Hoydonkx overledenOp 8 oktober is Lambert Hoydonkx overleden, de weduwnaar van Maria Braeken. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.

Parfum gestolen

Zondag 9 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de John Cockerillstraat in As is parfum gestolen.De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

STA Genk - K. Opglabbeek B 1-4

Zondag 9 oktober 2022
Oudsbergen - STA Genk - K. Opglabbeek B 1-4In Vierde Provinciale D heeft STA Genk met 1-4 verloren van Kabouters Opglabbeek B.
Oudsbergen - Louwel verliest van Heusden-ZolderIn Tweede Provinciale is Eendracht Louwel bij KVV Heusden-Zolder gaan verliezen met 1-0 . Aan de rust was de stand 0-0. Het doelpunt viel in de 56ste minuut.
Oudsbergen - KSK Meeuwen verliest van Herk FCIn eerste provinciale ging KSK Meeuwen A  deze namiddag met 3-2 onderuit op het veld van Herk FC. Meeuwen gaf een 0-2 voorsprong uit handen. Voor Meeuwen scoorden Willems en Niessen.

Gruitrode wint van Boorsem

Zondag 9 oktober 2022
Oudsbergen - Gruitrode wint van BoorsemNevok Gruitrode heeft Boorsem Sport verslagen met 4-1.

Wijshagen wint van Neeroeteren

Zondag 9 oktober 2022
Oudsbergen - Wijshagen wint van NeeroeterenIn Vierde Provinciale heeft Heidebloem Wijshagen Neeroeteren verslagen met 4-0.

Opglabbeek klopt Anadol

Zaterdag 8 oktober 2022
Oudsbergen - Opglabbeek klopt AnadolKabouters Opglabbeek heeft vanavond KFC Anadol verslagen met 2-1.
Oudsbergen - Damesvoetbal: KRC Genk C - Louwel 4-1In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft KRC Genk C deze namiddag Eendracht Louwel verslagen met 4-1.

LHVV B verliest van Meeuwen B

Zaterdag 8 oktober 2022
Oudsbergen - LHVV B verliest van Meeuwen BDe tweede ploeg van Lindelhoeven VV heeft deze namiddag met 1-3 verloren KSK Meeuwen B.

Nieuw: Lutec Zwembadtechnieken

Zaterdag 8 oktober 2022
Luc Maesen (43) en Eefje van Rijswijk (42), beiden uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap Lutec Zwembadtechnieken opgericht mer zetel aan de Schoolstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen, produceren, aanleggen, onderhouden en herstellen van zwembaden in al zijn vormen.

Als de rechtbank meeluistert

Vrijdag 7 oktober 2022
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Als de rechtbank meeluistertOm het handelsfonds van een restaurant te kopen, betaalde de vennootschap S. (hierna S.) aan een restauranthouder een voorschot van 10.000 euro op de overnameprijs van 55.000 euro. Zij zetten ook samen een voorlopige overeenkomst op papier waarin voorzien was dat de verkoop alleen doorging als S. een overnamekrediet kreeg van een Belgische bank. Toen puntje bij paaltje kwam, liet S. weten dat de twee banken die hij had aangezocht weigerden omdat de terugbetaling van het krediet te zwaar woog. Een brief van het (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Nieuwe expo 'Wolf! De wolf in illustratie'ZoomVan 20 november tot en met 4 juni kan men in Villa Verbeelding in Hasselt (Bampslaan 35) gaan kijken naar de expo "Wolf! De wolf in illustratie".
In deze bijzondere expo worden beelden getoond van beroemde illustratoren en aanstormend talent. Er zullen wolven zijn in alle soorten: vals of vriendelijk, moedig of doodsbang, speels, bloeddorstig, dom of gewoon levensecht. Het is uniek om op één plek zoveel wolvenillustraties samen te zien: ze komen uit Parijs, Berlijn, Madrid (…) Het hele nieuwsbericht

Man (39) gewond bij botsing

Vrijdag 7 oktober 2022
Een 39-jarige man uit Oudsbergen is gewond geraakt bij een aanrijding tussen een auto en een motorrijder in de Luytenstraat in Bree. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 17.20 uur.

Fraai herfstweekend

Vrijdag 7 oktober 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Fraai herfstweekendNa de doortocht van een storing in de nacht van vrijdag op zaterdag, bouwt er opnieuw een hogedrukgebied op. Het weekend staat dan ook in het teken van hoge luchtdruk met veel zon en vrij aangename maxima. De nachten verlopen wel behoorlijk koud. Na het weekend is het nog even overwegend droog, maar vanaf donderdag nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag is het flink zonnig, maar na de middag komen er stilaan meer wolken opzetten vanuit het westen. Het blijft echter droog en de maxima komen uit (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Eikenprocessierupsen overwinteren in de grondZoomVoor het eerst is op film vastgelegd hoe eikenprocessievlinders uit de grond kruipen en daarna hun vleugels oppompen. De eikenprocessievlinders die op film zijn vastgelegd kropen in 2020 als rups de grond in. In 2021 kwamen ze even boven de grond om te eten waarna ze weer de grond in gingen om te verpoppen. Deze zomer kropen ze als vlinder voor de camera uit de grond. De Nederlandse Silvia Hellingman filmde dat, meldt Naturetoday.com.

Goele Janssen overleden

Donderdag 6 oktober 2022
Oudsbergen - Goele Janssen overledenGisteren is in Opglabbeek dr. Goele Janssen overleden, de levenspartner van Tony Seyler. Zij was 56 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 15 oktober (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: donderdag 13 oktober (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As, 6.

Mia Hoogmartens overleden

Donderdag 6 oktober 2022
Oudsbergen - Mia Hoogmartens overledenDinsdag is Mia Hoogmartens overleden, de echtgenote van Louis Dingenen. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur).
Oudsbergen - 10 procent te snel tijdens flitsmarathonIn het kader van de flitsmarathon voerde Politie CARMA meerdere snelheidscontroles uit. Gemiddeld reed bijna 10% van de gecontroleerde bestuurders te snel. Tussen 6 en 22 uur werden op negen verschillende locaties in de zone snelheidscontroles uitgevoerd. In totaal controleerde de politie 3534 voertuigen waarvan 338 bestuurders zich niet aan de maximaal toegelaten snelheid hielden. Op de Koolmijnlaan in Houthalen-Helchteren reed een motorrijder 133 km per uur in de zone 50.
Het is maar dat je 't weet
In 2020 kostte een werkuur een Belgisch bedrijf gemiddeld 40,5 euro per werknemer, tegenover 38,6 euro in 2016. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van de vierjaarlijkse statistiek naar de arbeidskosten van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Een werkuur is het duurst in de elektriciteits- en gassector en het goedkoopst in de horeca. De arbeidskosten zijn over het algemeen hoger in grote bedrijven.
Kerk
Oudsbergen - Bisdom dringt aan op energiebesparingIn een brief aan de parochies heeft het bisdom Hasselt vandaag suggesties geformuleerd voor energiebesparing in kerkgebouwen. Er wordt onder meer voorgesteld om liturgische vieringen met weinig gelovigen te bundelen zodat  er minder ruimten moeten verwarmd worden. Verder wordt onder meer geopperd de centrale verwarming later op het jaar in te schakelen, de thermostaat één of meerdere graden lager in te stellen en vroeger uit te schakelen en de temperatuur niet te verhogen tijdens de vieringen.  Nu wordt er in de meeste kerken een basistemperatuur aangehouden ter bescherming van orgel en kunstwerken. Er wordt ook gepleit voor efficiëntere opvang en hergebruik van regenwater van kerkgebouwen.

Morgen weer een test van BE-Alert

Woensdag 5 oktober 2022
Oudsbergen - Morgen weer een test van BE-AlertZoomMorgen testen steden, gemeenten en provincies in heel het land het waarschuwingssysteem BE-Alert. In Limburg doen 36 steden en gemeenten mee, het hoogste aantal sinds BE-Alert werd gelanceerd. Daarnaast zal ook de Dienst Noodplanning en Crisisbeheer Limburg deelnemen en berichten sturen op plaatsen waar de lokale besturen zelf niet testen.
Heel wat Limburgers die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen morgen een sms van het nummer 1789, een telefonische oproep van het nummer 04/77.77.77.55 of een (…) Het hele nieuwsbericht

Elektriciteitskast uitgebrand

Dinsdag 4 oktober 2022
In de kelder van een woning aan de Gruitroderbaan in Meeuwen is deze namiddag een elektriciteitskast uitgebrand. Door een gebrek aan zuurstof is het vuur vanzelf gedoofd.

Rustig en warm, daarna wat koeler

Dinsdag 4 oktober 2022
Oudsbergen - Rustig en warm, daarna wat koelerEen hogedrukgebied over onze streken zorgt voor rustig en aangenaam herfstweer met hoge temperaturen. Vooral woensdag mogen we een thermisch hoogstandje verwachten. Na de doortocht van een storing wordt het vanaf donderdag wat minder warm. Er bouwt echter opnieuw een hogedrukgebied op over onze regio, waardoor ook de tweede helft van de week droog verloopt.
Morgen/woensdag zijn er opklaringen na wat lokale nevel in de ochtend, zijn er opklaringen. Er is aanvankelijk wel redelijk wat hoge bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Flitsmarathon morgen

Dinsdag 4 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Flitsmarathon morgenMorgen/woensdag organiseert de politie weer een flitsmarathon tegen overdreven snelheid. Die begint om 6u en duurt 24u. Zowel lokale als federale en autowegenpolitie nemen er aan deel.
Kort nieuws van bij de buren
Op de N75 in As raakte deze voormiddag rond 11.30 uur een auto van de baan. Een 30-jarige vrouw uit Dilsen-Stokkem raakte daarbij gewond.

'Viering van de vrolijke wanhoop'

Dinsdag 4 oktober 2022
Vandaag gelezen
"Muziek is een soort viering van de vrolijke wanhoop, een poging om het onheil van het dagelijkse leven te bezweren."
                                                           (Admiral Freebee in Visie)

Onder invloed en over de kop

Maandag 3 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Onder invloed en over de kopEen 34-jarige vrouw uit As slipte vanmorgen rond 8.15 uur met haar auto in de Nielerlochtstraat in Dorne (Opoeteren). Ze reed twee bomen aan waarop haar auto op zijn dak belandde. De vrouw legde een positieve drugstest af. Haar rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Margriet Grondelaers overleden

Maandag 3 oktober 2022
Oudsbergen - Margriet Grondelaers overledenOp 30 september is Margriet Grondelaers overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Jean Indekeu. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Staking bij NMBS

Maandag 3 oktober 2022
Oudsbergen - Staking bij NMBSZoomAls je met de trein naar het werk of de school gaat, hou er dan rekening mee dat er nu woensdag gestaakt wordt bij de Belgische spoorwegen. Volgens de NMBS zal driekwart van de treinen niet rijden. Met de personeelsleden die wel werken zal een alternatieve regeling worden uitgewerkt en die is vanaf morgenvroeg online te raadplegen. De staking gaat in morgenavond om 22 uur, tegen donderdagochtend zullen de treinen weer normaal rijden.

'Dierenschepen in elke gemeente'

Maandag 3 oktober 2022
Oudsbergen - 'Dierenschepen in elke gemeente'Zoom
250 gemeenten in Vlaanderen hebben vandaag een schepen bevoegd voor dierenwelzijn, 50 gemeenten hebben dat nog niet. Naar aanleiding van Werelddierendag morgen roept Vlaams minister Ben Weyts die gemeenten op om daar werk van te maken. Hij heeft morgen alle Vlaamse schepenen bevoegd voor Dierenwelzijn uitgenodigd in het Vlaams Parlement om samen uitdagingen van het lokale dierenwelzijnsbeleid te bespreken. “Op elk niveau in onze samenleving krijgt het welzijn van dieren terecht meer aandacht”, zegt Weyts. “Het lokale politieke niveau mag niet achterblijven.”

Maria Neyens overleden

Maandag 3 oktober 2022
Oudsbergen - Maria Neyens overledenOp 30 september overleed Maria Neyens (91). Zij woonde in Opglabbeek en was afkomstig uit Neeroeteren. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Albert Brebels overleden

Maandag 3 oktober 2022
Oudsbergen - Albert Brebels overledenOp 30 september is in Oudsbergen Albert Brebels overleden, de weduwnaar van Alice Brebels. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in funerarium Witters in Meeuwen. De urne wordt begraven op de begraafplaats van Linde-Peer. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur).

Heidi Zyzik overleden

Zondag 2 oktober 2022
Vrijdag is in Oudsbergen Heidi Zyzik overleden, de echtgenote van Darren Clark. Zij was 57 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van Franken Uitvaartzorg in Heusden. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).

Weg met spelconsole en geld

Zondag 2 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Gerdingerpoort in Bree is gisteren een inbraak vastgesteld. De dieven gingen met een spelconsole en geld aan de haal.
België heeft voor de derde keer de Nations Cup gewonnen. Dat is het belangrijkste landentoernooi in de jumpingsport. Het Belgische team (Vereecke, Wathelet, Thomas, Guéry en Philippaerts) bleef foutloos in de finaleronde in Barcelona en grijpt zo het goud, meteen ook goed voor een ticket voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Ellikom klopt Wijshagen

Zondag 2 oktober 2022
Oudsbergen - Ellikom klopt WijshagenSporting Ellikom heeft met 4-1 gewonnen van Heidebloem Wijshagen.
Oudsbergen - Turkse Rangers - K. Opglabbeek 5-0In tweede provinciale B klopte Turkse Rangers vanmiddag Kabouters Opglabbeek A met 5-0.

Nazomer op komst?

Zaterdag 1 oktober 2022
Weerbericht
Oudsbergen - Nazomer op komst?Na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Er staat dan droog weer op het programma met relatief hoge maxima voor de tijd van het jaar. De nachten zijn wel fris met kans op nevel en mist. Als die vlug opgeruimd geraken, staan er een paar aangename nazomerse dagen te wachten. 
Vandaag wordt een wisselvallige dag. Er vallen verspreid enkele buien en er staat een matige westelijke wind. Er is echter ook ruimte voor wat zon, vooral na de middag. De maxima zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht

Zaalvoetbal: Ranst - Meeuwen 3-3

Zaterdag 1 oktober 2022
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Ranst - Meeuwen 3-3In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Meeuwen 3-3 gelijkgespeeld tegen Solona Ranst. Na vier wedstrijden heeft Meeuwen 1 punt en staat voorlaatste in de stand.
Oudsbergen - Eendracht Louwel - Nevok Gruitrode 0-0In tweede provinciale B hebben Eendracht Louwel en Nevok Gruitrode vanavond 0-0 gelijkgespeeld.
Oudsbergen - Gelijkspel voor Kabouters Opglabbeek BKabouters Opglabbeek b is thuis tegen DIlsen-Stokkem B niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel.

KSK Meeuwen A verslaat FC Helson

Zaterdag 1 oktober 2022
Oudsbergen - KSK Meeuwen A verslaat FC HelsonIn eerste provinciale heeft KSK Meeuwen A vanavond met 1-0 gewonnen van FC Helson. Aan de rust was de stand 0-0. Niessen scoorde in de 71ste minuut.
Oudsbergen - Gelijkspel tussen Meeuwen B en Helson BEr werden vanavond geen doelpunten gemaakt in de wedstrijd tussen de tweede ploegen van KSK Meeuwen en Helson Helchteren. Uitslag dus 0-0. 
Oudsbergen - Damesvoetbal: Diepenbeek - Louwel 6-0In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Louwel gisterenavond met 6-0 verloren van Diepenbeek.

Limburg langer ‘ontwrichte zone'

Zaterdag 1 oktober 2022
Oudsbergen - Limburg langer ‘ontwrichte zone'Zoom Vlaams minister van Economie Jo Brouns heeft een akkoord bereikt met federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem over de verlenging van de steunmaatregel ‘ontwrichte zones’, en dat voor een periode van 24 maanden. Limburgse ondernemers kunnen zo opnieuw twee jaar lang rekenen op een vrijstelling van 25% op de doorstorting van de bedrijfsvoorheffing per gecreëerde arbeidsplaats. 
Om de economische krater na de sluiting van Ford Genk weer op te vullen (…) Het hele nieuwsbericht
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen