Het overige nieuws

Er is nog hoop

Maandag 31 juli 2023
De visie van Fobie
Oudsbergen - Er is nog hoopZoom(Cartoon: Fobie)

Mia Smeets overleden

Maandag 31 juli 2023
Oudsbergen - Mia Smeets overledenVrijdag is Mia Smeets overleden, de echtgenote van Marcel Theuwis. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Toke Pex overleden

Maandag 31 juli 2023
Oudsbergen - Toke Pex overledenVrijdag is Toke Pex overleden, de weduwe van de in 2007 gestorven Jean Creemers. Zij was 93 jaar en afkomstig uit Gruitrode. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opoeteren. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Koning Boudewijn stierf 30 jaar geledenMorgen is het 30 jaar geleden dat Koning Boudewijn in zijn buitenverblijf villa Astrida in Motril in het zuiden van Spanje overleed ten gevolge van een hartstilstand. Hij was 62 jaar.
Kort nieuws van bij de buren
Op het industrieterrein Kanaal-Noord in Bree is vanmorgen een vrachtwagenchauffeur dood aangetroffen in zijn voertuig. Het betreft een natuurlijk overlijden.
Oudsbergen - Eendracht Louwel A verliest van StokkemEendracht Louwel A heeft in de Beker van Limburg met 1-3 verloren van Stokkem.

Opglabbeek A - Gruitrode 0-1

Zondag 30 juli 2023
Oudsbergen - Opglabbeek A - Gruitrode 0-1In de Beker van Limburg heeft Kabouters Opglabbeek A met 0-1 verloren van Nevok Gruitrode.
Oudsbergen - Sporting Ellikom klopt Maasland NO BIn de Beker van Limburg heeft Sporting Ellikom met 1-3 gewonnen van Maasland NO B.
Oudsbergen - KSK Meeuwen B verliest in BekerIn de Beker van Limburg heeft KSK Meeuwen B met 2-1 verloren van Boorsem B.
Oudsbergen - Heidebloem Wijshagen - WAVO 1-1In de Beker van Limburg speelden Heidebloem Wijshagen en WAVO uit Neeroeteren 1-1 gelijk.

Louwel B - Elen B 1-10

Zondag 30 juli 2023
Oudsbergen - Louwel B - Elen B 1-10In de Beker van Limburg heeft Eendracht Louwel B met 1-10 verloren van Elen B.

Opglabbeek B - Genk VV B 1-1

Zondag 30 juli 2023
Oudsbergen - Opglabbeek B - Genk VV B 1-1In de Beker van Limburg hebben Kabouters Opglabbeek B en Genk VV B 1-1 gelijkgespeeld. Genk VV won op strafschoppen (2-4).
Oudsbergen - Ondertussen, in de Noordzee...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Gisterenavond heeft pastoor Jan Beliën de Keniskapel in Neerglabbeek ingezegend. De veldkapel die in 1940 werd gebouwd werd onlangs verplaatst naar de Roes.
Oudsbergen - KSK Meeuwen uitgeschakeld in BekerIn de Beker van België heeft KSK Meeuwen A vanavond met 0-1 verloren van Eendracht Mechelen-aa-de-Maas A.

When in Rome...

Zaterdag 29 juli 2023
300 woorden van Rudi
Oudsbergen - When in Rome..."Koop vooraf tickets", hadden ze ons gezegd. Zo gezegd, zo gekocht, maar in de luchthaven kregen we het bericht dat er iets mis was met onze tickets voor het Colosseum. "Och, we zien wel”, reageerden we onbezonnen.
Op de tweede dag van ons verblijf waren we vroeg op pad. We dachten er als eerste te staan, maar op de verkeersvrije laan naar het Colosseum was het drukker dan op een uitverkocht Rock Werchter. "You want tickets?", sprak een man ons aan. Het leek ons te duur.
Aan het Colosseum (…) Het hele nieuwsbericht

Thomas Swennen overleden

Zaterdag 29 juli 2023
Oudsbergen - Thomas Swennen overledenGisteren is Thomas Swennen overleden, de weduwnaar van Jetje Braeken, die in 2021 stierf. Hij was geboren in Neerglabbeek en werd 92 jaar. De afscheidsdienst en de begraving van de urne op begraafplaats ‘De Kluis’ in Bree zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (18-19u) in uitvaartcentrum Creemers, Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Regen, buien en wind

Vrijdag 28 juli 2023
Oudsbergen - Regen, buien en windAan het wisselvallige weer komt voorlopig nog geen einde. Integendeel, de komende dagen mogen we geregeld regen en buien verwachten en er is ook kans op onweer. Alvast tot het einde van volgende week met het weekend inbegrepen is er nog niet dadelijk zomerweer in zicht. Bovendien staat er vaak flink wat wind en zijn de maxima eerder pover met slechts 20 graden.
Vandaag is het vaak zwaar bewolkt, maar af en toe kan ook de zon doorbreken. Er komen na de middag een aantal buien opzetten. Deze (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Auto tegen boom: vrouw (24) gewondOp de Gruitroderkiezel in Bree is gisterenavond rond 18.30 uur een auto tegen een boom gereden. Een 24-jarige vrouw uit Oudsbergen raakte daarbij gewond.

Wolf August wordt opgezet

Vrijdag 28 juli 2023
Wolf August, die eerder deze week werd aangereden in Oudsbergen, zal worden opgezet. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek bekendgemaakt. In een video die het INBO maakte over de autopsie op de wolf, vertelt de dierenarts ook dat het dier opgezet wordt. "Dat maakt bij een autopsie veel verschil, daarom dat dat ook aan bod kwam", zegt Koen Van Muylem van het INBO. "August was een iconisch beest, als stamvader van de Limburgse wolven. We willen hem niet verloren laten gaan." Momenteel is nog niet duidelijk waar of wanneer August te zien zal zijn. "Nu gaat hij de diepvriezer in, er zijn nog geen concrete plannen", besluit Van Muylem. (Bron: VRT)
Op 9 en 10 september zijn er de Belgian Air Force Days op de vliegbasis van Kleine-Brogel. Inwoners van de buurgemeenten kunnen tegen een voordelig tarief binnen, maar dan moeten ze hun "buurticket" wel kopen vóór 1 augustus. Alle informatie en de link naar de ticketverkoop vind je hier.
Nick Vanderlocht (30) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Groenwerken Nick Vanderlocht opgericht met zetel aan de Dampstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de teelt van granen, groenten, bloemen en specerijgewassen én bosbouw.

Iedereen gaat naar 'Barbie'

Woensdag 26 juli 2023
De visie van Fobie
Oudsbergen - Iedereen gaat naar 'Barbie'ZoomEn het moet een heel goeie film zijn, met feministische trekjes. Fobie zag in het publiek nog iets anders... 
Oudsbergen - FC Kaulille - Sporting Ellikom 1-7FC Kaulille heeft vanavond een oefenwedstrijd tegen Sporting Ellikom verloren met 1-7.
Oudsbergen - Wijshagen verliest in NeeroeterenHeidebloem Wijshagen heeft vanavond een oefenwedstrijd tegen FC Neeroeteren verloren met 1-0.
Oudsbergen - FC  Helson - Kabouters Opglabbeek A 3-4FC Helson heeft vanavond een oefenwedstrijd tegen Kabouters Opglabbeek A verloren met 3-4.
Oudsbergen - Kab. Opglabbeek B - Grote Brogel 1-1Kabouters Opglabbbeek B en Sporting Grote Brogel hebben vanavond in een oefenwedstrijd 1-1 gelijkgespeeld.

Bakkeleien over een ruiterpoort

Woensdag 26 juli 2023
Vandaag gelezen
Oudsbergen - Bakkeleien over een ruiterpoortZoom"De doodgereden wolf is wel degelijk August. Wisten we eigenlijk al. Wat we tot gisteren helaas niet wisten, is dat het Agentschap Wegen & Verkeer, Natuur en Bos en de gemeente Oudsbergen al anderhalf jaar bakkeleien over welk type ruiterpoort er moet komen in het metersbrede gat in het ecoraster (foto) langs de N76. Dat gat kostte gisteren het leven aan de stamvader van de Limburgse wolvenroedel." (Jan Loos van Welkom Wolf)
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Veroordeeld voor dodelijk ongevalDrie maanden cel met uitstel, een boete van 800 euro en zes maanden rijverbod waarvan drie met uitstel: dat is de straf die de politierechter in Maaseik oplegde aan een man die verantwoordelijk werd geacht voor de dood van een fietser op 21 juni 2022 in de Neeroeterenstraat in Opoeteren. Die fietser was tegen het openslaand portier van de auto gereden. Bij de straftoemeting hield de politierechter rekening met het blanco strafregister van de automobilist.
Oudsbergen - Ondertussen, in de wolvenregio...Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
De bewoners van de zorgflats van Triamant in Bree die veel zorg nodig hebben, moeten er vertrekken. Nutsvoorzieningen als warm water en telefoon zijn in er al afgesloten. Het Departement Zorg en de stad hopen al zeker voor drie bewoners snel nieuwe huisvesting te vinden. Een tiental andere heeft lichte zorg nodig en is in contact gebracht met diensten voor thuisverpleegkunde.

Landbouwbedrijven enorm groter

Woensdag 26 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1980 is de gemiddelde oppervlakte van de landbouwbedrijven verdriedubbeld. De gemiddelde oppervlakte ging van 12,49 ha in 1980 naar 38,7 ha in 2022. (Statbel)

De zomer is ver weg

Dinsdag 25 juli 2023
Weerbericht
Oudsbergen - De zomer is ver wegHet is wisselvallig en het blijft wisselvallig. Met een aanhoudende westcirculatie komt daar de volgende 10 dagen alvast geen verandering in. Wel wordt het op het einde van de week en in het weekend wat warmer, maar donderdag en vrijdag gaat het stevig regenen.
Morgen vallen er enkele buien in de ochtend en voormiddag, maar is er tussendoor ook zon. Na de middag verdwijnen de buien uit het weerbeeld, maar nemen de wolkenvelden wel toe. Het wordt wat warmer bij 22 graden. Ook donderdag wordt (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Europese primeur: drone vervoerde bloedzakjesZoomVandaag heeft een passagiersdrone (foto) met twee zitplaatsen voor het eerst medische inhoud vervoerd door Europees luchtruim. De dronevlucht, een volledig onbemande en geautomatiseerde missie, vervoerde meerdere bloedzakjes over een afstand van 1 kilometer doorheen het testluchtruim van DronePort in Sint-Truiden. De operatie werd gecoördineerd door het Belgische bedrijf Helicus, dat bekend staat om de ontwikkeling van dronetoepassingen en -technologieën voor medisch transport door de lucht. Lees meer bij de LRM

Fons Evens overleden

Dinsdag 25 juli 2023
Oudsbergen - Fons Evens overledenZondag overleed Fons Evens, de weduwnaar van de in 2022 gestorven Anna Vliegen. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het rouwhuis aan de Weg naar As,11.

Twitter wordt X

Dinsdag 25 juli 2023
Oudsbergen - Twitter wordt XZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Het afvalwater na een festival

Dinsdag 25 juli 2023
Vandaag gelezen
"Als er een festival in de buurt is, dan zien we dat meteen terug in de hoeveelheid drugsresten die we meten op onze rioolwaterzuiveringen."
(Waterschap De Dommel)

Zandzakjes te koop

Dinsdag 25 juli 2023
Oudsbergen - Zandzakjes te koopZoomWe hopen dat je ze nooit nodig hebt, maar wie rekening houdt met wateroverlast rond zijn woning kan nu in het recyclagepark (lege) zandzakjes kopen. De zakjes worden per set van 10 stuks verkocht voor € 5,00. Je kan per jaar en per gezin 40 stuks aankopen. Je ontvangt bij de aankoop een fiche met info over het gebruik van de zakken.

1.092 faillissementen

Dinsdag 25 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
In juni registreerden de Ondernemingsrechtbanken in ons land 1.092 faillissementen. Het aantal banen dat daardoor verloren ging bedroeg 2.726. Dit betekent een stijging met 39,4% in vergelijking met mei van dit jaar (1.955). (Statbel)
Kerk
Oudsbergen - Mgr. Hoogmartens op roadtrip naar WJDZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, trekt deze zomer met de wagen door Europa en probeert zo alle Vlaamse deelnemers aan de Wereldjongerendagen (WJD) te ontmoeten die van 1 tot 6 augustus in Lissabon worden gehouden. Voorafgaand aan het eigenlijke gebeuren in Lissabon nemen de Vlaamse jongeren deel aan zogenaamde voorprogramma’s. Nieuw dit jaar is dat ze in groepjes van ongeveer vijftig verspreid zijn over heel Zuid-West Europa. Van Juignac in Frankrijk, tot Bilbao en Madrid in Spanje en (…) Het hele nieuwsbericht
Zestien Limburgse gemeenten werken aan een strategisch duurzaam vastgoedplan om hun gemeentelijke gebouwen tegen 2050 klimaatneutraal te maken. De opmaak en uitvoering van zo’n plan is geen eenvoudige opgave en vereist veel specialistische kennis. Via het Europees gesubsidieerde project SURE2050 genoten de deelnemende gemeenten de afgelopen drie jaar van de nodige opleiding en begeleiding door specialisten. Het project is nu afgelopen.
SURE2050 staat voor “Sustainable Real Estate (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Gerdingerstraat en de Witte Torenwal in Bree zijn vanmiddag een auto en een 51-jarige fietser uit Bree gebotst. De fietser raakte daarbij gewond.

Martine Tanghe overleden

Zondag 23 juli 2023
Vanochtend  is voormalig VRT-journaliste Martine Tanghe overleden. Zij was 67 jaar en gedurende meer dan 40 jaar journaliste en nieuwsanker aan de Reyerslaan. In 2011 kreeg ze kanker. Enkele jaren geleden stak de ziekte opnieuw de kop op. 
De visie van Fobie
Oudsbergen - Ondertussen, in de buurt van Griekenland...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuw: Terra Verde Tuinen

Zaterdag 22 juli 2023
David Cremers uit Oudsbergen en Bert Hermans uit Pelt hebben de besloten vennootschap Terra Verde Tuinen opgericht met zetel aan de Heuvelenweg in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen en parken, bestrating en verhardingswerken en tuin- en landschapsarchitectuur.

Geslaagd 21 juli-defilé

Zaterdag 22 juli 2023
De visie van Fobie
Oudsbergen - Geslaagd 21 juli-defiléZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Irène Schreurs overleden

Zaterdag 22 juli 2023
Oudsbergen - Irène Schreurs overledenOp 11 juli is Irène Schreurs overleden. Zij was 93 jaar en afkomstig uit Opglabbeek. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Matheï in Bilzen.
Kort nieuws van bij de buren
Op het Kolonel Aertsplein in Maaseik is gisterenamidag een 32-jarige vrouw uit Bree betrapt op een winkeldiefstal. De vrouw bleek nog enkele andere diefstallen gepleegd te hebben. Ze kreeg een onmiddellijke minnelijke schikking aangeboden die ze onmiddelijk betaalde.

Wisselvallig en frisser

Vrijdag 21 juli 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig en frisserIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt onstabiele maritieme lucht naar onze streken gestuurd. Af en toe zitten daar ook regengebieden in, waarbij we gedurende langere tijd regen mogen verwachten. Alvast tot het einde van de maand blijft het wisselvallige en eerder koele weer aanhouden.
Vandaag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Een buienlijn trekt rond de middagperiode over het land van west naar oost met lokaal enkele stevige buien en kans op onweer. Daarna (…) Het hele nieuwsbericht
Partnerbijdrage
Oudsbergen - Overwaarde van huis benutten voor verbouwingZoomWil je jouw huis verbouwen, maar heb je niet genoeg financiële middelen? Misschien is het gebruiken van de overwaarde van je huis een goede oplossing. Met de overwaarde kun je de verbouwing financieren zonder dat je hoeft te verhuizen. Er zijn verschillende manieren om de overwaarde in te zetten voor een verbouwing.

Overwaarde als eigen inbreng
Een populaire optie is het inzetten van de overwaarde als eigen inbreng. Hierdoor kun je de kosten van de verbouwing verlagen en wellicht betere (…) Het hele nieuwsbericht
De besloten vennootschap Lima Sierra uit Ellikom heeft de besloten vennootschap Stellar Ordnance opgericht met zetel aan de Toekomstlaan in Genk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het fabriceren van wapens, wapenonderdelen en munitie en het uitbaten van een schietstand.

Nationale Feestdag

Vrijdag 21 juli 2023
Oudsbergen - Nationale FeestdagZoomNationale Feestdag vandaag, dus een Te Deum in de kathedraal in Brussel. Daar was de koninklijke familie aanwezig. (Foto Robert Boons)
Oudsbergen - Limburgse bedevaart naar LourdesZoomDeze week zijn 385 Limburgse bedevaarders in Lourdes voor de jaarlijkse Lourdesbedevaart. Ook bisschop Patrick Hoogmartens is ter plaatse om samen met de Limburgers te vieren. "Dit jaar zullen wij met het thema vanuit de 13de verschijning 'Ga het zeggen, om hier een kapel te bouwen' op zoek gaan hoe wij vandaag zelf een kapel dienen te bouwen om meer Kerk te zijn", zegt de Limburgse bisschop. Ook zijn de mijnwerkers-brancardiers van verschillende Limburgse afdelingen weer paraat om de zieken ter plaatse te helpen. Gisteren stond de traditionele internationale viering op het programma.
Het is maar dat je 't weet
Het tijdelijk onttrekkingsverbod dat in Limburg van kracht is wordt uitgebreid voor alle onbevaarbare waterlopen op het Limburgse grondgebied. Dat heeft het Limburgs Droogteoverleg beslist naar aanleíding van het droge weer van de afgelopen tijd. Het betekent dat er tot nader order geen water uit de onbevaarbare waterlopen mag gehaald worden, behalve met weidepompen voor het vee, door hulpdiensten in geval van nood en door de bevoegde waterloopbeheerder toegelaten onttrekkingen.
Oudsbergen - Hoffelijkheid en 30km per uur op jaagpadenZoomVlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters doet een oproep voor meer verkeersveiligheid op onze jaagpaden. Met het aanbrengen van de slogan "Hoffelijk Rijden = Veilig Rijden" vestigt de minister de aandacht op het belang van hoffelijkheid en respect tussen de verschillende weggebruikers op het jaagpad.
Bij de slogan wordt ook de snelheidsbeperking van 30 km/u benadrukt, die eens zo belangrijk is nu ook speedpedelecs op termijn zullen worden toegestaan op het (…) Het hele nieuwsbericht

Luchtvaart herstelt

Dinsdag 18 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 noteerden de Belgische luchthavens een aanzienlijke stijging van het aantal reizigers en vluchten, wat wijst op een herstel na de verstoring als gevolg van de COVID-19-pandemie. Ongeveer 28 miljoen passagiers passeerden de Belgische luchthavens, een stijging van 107% ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit cijfer ligt echter nog steeds onder de 35,5 miljoen passagiers die in 2019 werden vervoerd.
Ook het aantal vluchten steeg aanzienlijk in 2022, met iets meer dan 260.000 geregistreerde vluchten. Deze stijging van 43% ten opzichte van het voorgaande jaar is significant, maar dit cijfer blijft lager dan de 325.000 vluchten die in 2019 werden geregistreerd. (Statbel)

Louis Geysels overleden

Dinsdag 18 juli 2023
Oudsbergen - Louis Geysels overledenVrijdag is in Bree Louis Geysels overleden, de weduwnaar van Jeanne Leyssen, die in 1993 stierf, en de levenspartner van Lène Coolen. Hij was geboren in Ellikom en werd 88 jaar. Het afscheid en de begraving van de urn op de begraafplaats van Ellikom vinden plaats in intieme kring. Begroeting: morgen/woensdag (18.30-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Jacoba Hermans overleden

Dinsdag 18 juli 2023
Oudsbergen - Jacoba Hermans overledenOp 13 juli is Jacoba Hermans overleden, de echtgenote van Thieu Jacobs. Zij was 88 jaar en afkomstig uit Meeuwen. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Dilsen.

Eddy Janssens overleden

Dinsdag 18 juli 2023
Oudsbergen - Eddy Janssens overledenIn Opglabbeek is zondag Eddy Janssens overleden, de echtgenoot van Bea Creyns. Hij was 56 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Papillon in Maasmechelen.
De visie van Fobie
Oudsbergen - De Gentse Feesten zijn begonnenZoomRuim een half miljoen mensen afgelopen weekend op de openingsavond van de Gentse Feesten. Ook dit jaar is er een meldpunt waar bezoekers terecht kunnen, onder meer als ze slachtoffer of getuige zijn van grensoverschrijdend gedrag. (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Noëlla wierp niet 9 maar 10 welpjesZoomDe wolvin Noëlla heeft vorig jaar niet negen maar tien welpen geworpen. Dat heeft het Instituut voor Natuurbehoud (INBO) vastgesteld uit DNA-onderzoek. Op 20 juli 2022 waren al negen welpen geteld. Maar nu blijkt dat er ook in de streek van Wuustwezel en Kalmthout een nakomeling van Noëlla en August rondloopt. "Uiteindelijk komen we voor de worp van 2022 dus uit op tien welpen, waarbij het jongste exemplaar op een leeftijd van iets minder dan 8 maanden gestorven is. De (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Wat te doen als een dier de confrontatie zoekt? Schotse Hooglander: klim ergens in. Zwaan: rustig weglopen. Hond: niet schreeuwen. Wolf: wel schreeuwen. (De Volkskrant)

Mia Indekeu overleden

Maandag 17 juli 2023
Oudsbergen - Mia Indekeu overledenOp 14 juli is Mia Indekeu overleden, de echtgenote van Mathieu Severijns. Zij was 82 jaar en afkomstig uit Gruitrode. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rotem.
Kort nieuws van bij de buren
Een 19-jarige fietsster is gewond geraakt toen zij door een auto werd aangereden op de Steenweg in As. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12.50 uur.
Kort nieuws van bij de buren
De politie kreeg gisterenavond rond 22.50 uur melding dat jongeren boel maakten aan een nachtwinkel aan de Gruitroderlaan in Opoeteren. De agenten onderschepten ter plaatse een voertuig. De chauffeur legde een positieve ademest af. Zijn rijbewijs werd ingetrokken en hij mocht zijn roes uitslapen in de politiecel.

Jean Vanbaelen overleden

Maandag 17 juli 2023
Oudsbergen - Jean Vanbaelen overledenVrijdag is Jean Vanbaelen overleden, de weduwnaar van de in 2001 gestorven Lena Loos. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.

Jan Baeten overleden

Maandag 17 juli 2023
Oudsbergen - Jan Baeten overledenVrijdag is Jan Baeten overleden, de echtgenoot van Mieke Moonen. Hij was 80 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Opglabbeek vinden plaats in intieme kring.
De visie van Fobie
Oudsbergen - Ondertussen, in de politiecel...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Barbie-mania slaat weer toe

Zaterdag 15 juli 2023
De visie van Fobie
Oudsbergen - Barbie-mania slaat weer toeZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Oudsbergen - Damesvoetbal: twee in, vier uit bij Louwel
De damesploeg van Eendracht Louwel heeft twee speelsters aangetrokken: Anouk Fichera (Bokrijk) en Jade Vandersteegen (Bocholt). Vier speelsters verlaten de club: Gitte Janssen (Wavo), Mirre Bollen (Wavo), Romina Vanderstraeten (Bilzen United) en Shana Raïs (Bilzen United).

Frans Mulkens overleden

Zaterdag 15 juli 2023
Oudsbergen - Frans Mulkens overledenIn Opglabbeek is donderdag Frans Mulkens overleden, de levenspartner van Sonja Weytjens. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

De vakantie ingezet

Zaterdag 15 juli 2023
300 woorden van Rudi
Oudsbergen - De vakantie ingezetWe zouden de vakantie inzetten op een terrasje in de provinciehoofdstad. Dat was het plan en zo geschiedde, maar het ging niet zonder slag of stoot. Al hadden we er rechtstreeks niet veel mee te maken. Het waren eerder de buren. Niet die van thuis, maar de buren aan het tafeltje naast ons. Zij hadden postgevat onder een grote boom. Het was ongetwijfeld de mooiste plek van het terras.
Maar dat was zonder de duif gerekend die in de boom vrolijk zat te roekoeën. Het koppel had net hun bord met een (…) Het hele nieuwsbericht
Op de wegen in Europa wordt het naar verwachting heel druk, omdat mensen naar hun vakantiebestemming reizen. Vooral in zuidelijke richting wordt het filerijden, evenals rond Hamburg en München en voor de Zwitserse en Oostenrijkse tunnels.
Besluit u toch voor uw vakantie naar het buitenland te reizen - het is ook bij ons mooi, lekker en warm - dan wensen we u goeie reis. Hou het veilig!

Meer dan 43 graden op Sicilië

Vrijdag 14 juli 2023
De visie van Fobie
Oudsbergen - Meer dan 43 graden op SiciliëZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)
Op de Oostweg in Peer kwam het vanmiddag tot een frontale botsing tussen twee auto's. Een 41-jarige man uit Houthalen-Helchteren en een 57-jarige man uit Oudsbergen raakten daarbij gewond.
Jasper Philipsen scheert tegenwoordig niet enkel hoge toppen in de Ronde van Frankrijk met (tot dusver) vier knappe etappezeges. Hij is vandaag ook regerend koning van "Fietsen door de bomen" in Hechtel-Eksel, meldt Bosland. Op 7 juni 2021 reed hij het plaatselijke Strava-segment op 23 seconden aan maar liefst 50,6km/u. Chapeau! 

Wisselvallig maar vrij warm

Donderdag 13 juli 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig maar vrij warmMet een westelijke hoogtestroming wisselen storingen en hogedrukgebieden elkaar af. Er staat geen standvastig zomerweer op het programma, maar na een wat koelere donderdag gaan de temperaturen wel weer omhoog. Na het weekend lijkt er wel een overwegend droge periode aan te breken.
Morgen zijn er veel hoge wolken, maar er is ook ruimte voor de zon. Na de middag wordt de bewolking tijdelijk belangrijker, maar daarna kan de zon meer tevoorschijn komen. Het blijft meestal droog en bij een zwakke (…) Het hele nieuwsbericht

Igino Regini overleden

Donderdag 13 juli 2023
Oudsbergen - Igino Regini overledenIn Opglabbeek is Igino Regini overleden. Hij was 90 jaar.

Twee vrouwen gewond bij botsing

Donderdag 13 juli 2023
Oudsbergen - Twee vrouwen gewond bij botsingVanmorgen rond 9 uur zijn op de Weg naar Ellikom twee auto's gebotst. Twee vrouwen uit de gemeente raakten daarbij gewond. De slachtoffers zijn 62 en 91 jaar.

Groeten uit Middelkerke

Donderdag 13 juli 2023
Vakantiefoto
Oudsbergen - Groeten uit MiddelkerkeZoomMarleen Abeels stuurde ons enkele foto's van het Zandsculpturenfestival in Middelkerke. Meer dan 6000 ton zand is hier gebruikt om twintig sprookjes en personages uit te beelden in het zand: De gelaarsde kat, de kleine zeemeermin, klein duimpje, Sneeuwwitje, een grote vuurspuwende draak en nog veel meer. Je kan er nog terecht tot 10 september. 
Groeten uit MiddelkerkeGroeten uit MiddelkerkeGroeten uit MiddelkerkeGroeten uit Middelkerke
Zoom
Oudsbergen - Fietser (74) gewond bij aanrijdingEen 74-jarige fietser uit Oudsbergen is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Dokter Haubenlaan in Maasmechelen. Het ongeval gebeurde gisteren.

Auto's botsen: drie gewonden

Woensdag 12 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding tussen twee auto's op de Bevrijdingslaan in As zijn gisterenavond rond 18 uur drie gewonden gevallen: een 89-jarige man, een 65-jarige vrouw en een kind, allen uit As.
Het is maar dat je 't weet
Ruim een kwart van de werkenden besteedt zo goed als de hele werktijd aan werken met een computer of een smartphone. Uit nieuwe gegevens van Statbel, het Belgische statistiekbureau, over vaardigheden die verband houden met de job, blijkt dat 25,8% van de werkenden de volledige of bijna volledige werktijd besteedt aan het werken met computer, tablet of smartphone. Voor anderen gaat deze tijd zo goed als helemaal naar het mondeling communiceren met mensen buiten het bedrijf (15,9%) of binnen het (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Nevok  Gruitrode trekt speler aanNevok Gruitrode heeft speler Renzo Coninx aangetrokken. Hij komt over van Bree-Beek.

'De wolf is niet boos'

Woensdag 12 juli 2023
Vandaag gelezen
"Wolf, ga terug naar je eigen land. Maar dit is hun land. Dit hele continent is net zo goed van hen als van ons. Nee hoor, zeggen de boeren, dit is ons land. Dit zijn onze dieren. Maar een eenzijdig contract is geen contract. En macht is niet hetzelfde als recht. Daar waarschuwde de La Fontaine ons al voor."
(Eva Meijer in De Groene Amsterdammer)

Tropisch heet in Zuid-Europa

Woensdag 12 juli 2023
Oudsbergen - Tropisch heet in Zuid-EuropaZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Sander Jordens overleden

Woensdag 12 juli 2023
Oudsbergen - Sander Jordens overledenMaandag is Sander Jordens overleden. Hij was 17 jaar en woonde in Opglabbeek. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Nieuwe boeken
Oudsbergen - Provinciebestuur Limburg tijdens Wereldoorlog 2ZoomDe provincie Limburg pakt regelmatig uit met mooie en interessante boeken. Zopas verscheen 'Provinciebestuur Limburg tijdens de Tweede Wereldoorlog', een aanrader voor al wie geïnteresseerd is in onze Limburgse geschiedenis.
De Tweede Wereldoorlog had verstrekkende gevolgen voor de hele samenleving. Historici van het Cegesoma onderzochten in opdracht van de Afdeling Erfgoed het Provinciaal Archief Limburg om een licht te werpen op het provinciebestuur en zijn rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. (…) Het hele nieuwsbericht

Robot helpt bij het bidden

Dinsdag 11 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Gabriele Trovato, een 42-jarige computeringenieur uit Livorno (Toscane, Italië) die naar Japan verhuisde, heeft met kunstmatige intelligentie SanTO gecreëerd (waarbij 'To' staat voor theomorfe operator). Het is een machine die vragen over het geloof kan beantwoorden, die de rozenkrans kan bidden en die uit de Schrift kan citeren.
Inmiddels heeft de robot al een praktijktest achter de rug in een zorginstelling in Siegen (Duitsland). De ‘cyberheilige’ heeft er in het Duits (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Grootscheepse gezamenlijke verkeersactieVrijdag 9 juni voerden de politiezones CARMA, Heusden-Zolder en Beringen-Ham-Tessenderlo gezamenlijke verkeersacties uit op verschillende locaties van het grondgebied van PZ Heusden-Zolder. Dezelfde verkeersactie werd twee weken later op 23 juni herhaald op het grondgebied van PZ CARMA. Aan deze acties namen ook de Vlaamse Belastingdienst, de Dienst Douane en Accijnzen, de WPR Vlaams-Brabant en Turnhout en het Parket Limburg deel. Tijdens de controles bleven de autokeuringsstations van Alken en As extra (…) Het hele nieuwsbericht

Freddy Knoops overleden

Dinsdag 11 juli 2023
Oudsbergen - Freddy Knoops overledenOp 6 juli is Freddy Knoops overleden, de echtgenoot van Maria Berghs. Hij was 72 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.
Oudsbergen - Het debat over de wolf is weer geopend...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Giuseppe Delli Santi overleden

Dinsdag 11 juli 2023
Oudsbergen - Giuseppe Delli Santi overledenOp 7 juli is in Oudsbergen Giuseppe Delli Santi overleden, de weduwnaar van de in 2001 gestorven Godefrieda Dierckx. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat in Genk. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan in Genk.

De Limburgse Pijl

Maandag 10 juli 2023
Oudsbergen - De Limburgse PijlZoomZondag 13 augustus wordt een gloednieuwe wielerwedstrijd in het leven geroepen: de Limburgse Pijl. Dit is een internationale wielerwedstrijd voor juniores. De Limburgse Pijl is een rit in lijn met start en aankomst op de Eeuwfeestwal in Tongeren. Voor en tijdens de rit zullen op een lokaal parcours jeugdwielerwedstrijden plaatsvinden voor miniemen.
Oudsbergen - Batterijen verkeerslichten gestolenIn de Muizendijkstraat zijn dieven met twee batterijen van de mobiele verkeerslichten aan de haal gegaan. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.
De Nederlandse Faunabescherming doet aangifte tegen de boer die zondag in het Drentse Wapse gewond raakte na een incident met een wolf en tegen de burgemeester van de gemeente Westerveld, omdat laatstgenoemde het "recht niet had" de wolf dood te laten schieten. Volgens de Faunabescherming was er, als gekeken wordt naar de rol van de boer, "geen sprake van een aanval van een wolf op een mens, maar van een mens op een wolf".
Renner Tymo Luijsmans uit Oudsbergen heeft gisteren de interclubwedstrijd in Celles gewonnen. De wedstrijd telt mee voor de Beker van België voor nieuwelingen.

Dirk Prinsen overleden

Zondag 9 juli 2023
In Wijshagen is vrijdag Dirk Prinsen overleden, de echtgenoot van Mirjam de Gijt. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Oudsbergen - Scooterrijder (38) gewond bij botsingEen 38-jarige scooterrijder uit Oudsbergen is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Hoevenzavellaan in Genk. Het verkeersongeval gebeurde deze namiddag rond 14.45 uur.

De was drogen aan de stoof

Zondag 9 juli 2023
Herinneringen
Oudsbergen - De was drogen aan de stoofZoomDe tijd dat de was gedroogd werd aan de stoof is al lang voorbij. Je zou het misschien niet denken, maar de eerste wasdroger verscheen niet veel later dan de eerste wasmachine. Die werden aan het einde van de 17e eeuw op de markt gebracht.
De uitvinding van de wasdroger werd commercieel rond 1800, bedacht door een Fransman, M. Porchon. De droger werd eerst verkocht in Frankrijk en Engeland. Het ging toen om een metalen trommel die boven een vuur met de hand rondgedraaid werd, vergelijkbaar (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Code oranje voor hevig onweerHet KMI geeft voor deze namiddag code oranje in onze provincie. Tussen vanmiddag en vanavond is er een grote kans op felle onweersbuien, laat het KMI weten. "Bij deze onweders kan er plaatselijk 20 tot 40 l/m² vallen op een uur tijd (of zeer lokaal meer). Plaatselijk kunnen er grote hagelstenen (tot 4 of 5 cm doorsnede) vallen en/of kunnen er felle rukwinden (tot 90 km/u of zeer plaatselijk meer) voorkomen. Er kan lokaal hinder/schade veroorzaakt worden door wateroverlast, blikseminslagen, hagel en/of windstoten".
Oudsbergen - Overlijdens met 5,5% gestegenZoomIn 2022 werden 116.380 overlijdens geregistreerd in België. Dat zijn er 4.089 meer dan het voorgaande jaar, ofwel een stijging met 3,6% tegenover 2021. Vergeleken met een bredere referentieperiode, namelijk het gemiddelde voor 2017, 2018, 2019 en 2021 gaat het om een stijging van 5,5%. Die stijging is het meest zichtbaar in het Vlaams en Waals Gewest, en bij vrouwen en 85-plussers. Vooral in de maand april, tijdens de zomer en in de maand december werd een hoger aantal overlijdens dan gewoonlijk geregistreerd. (Statbel)

Marc vervangt Jean

Zaterdag 8 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Marc vervangt Jean als meest voorkomende mannelijke voornaam in België. Jean behoudt zijn status in Wallonië maar maakt plaats voor Marc op nationaal niveau. In 2022 waren er 63.736 personen met Jean als voornaam, tegenover 62.754 personen die Marc heetten. Dit is echter veranderd in 2023: Marc (62.023) overtreft Jean (61.456). En dan hebben we het nog niet over Jef gehad! Bij de vrouwen blijft Maria koploper: 108.358 vrouwen dragen die voornaam. (Statbel)
Oudsbergen - St.-Antonius Nederweert wint OLSSchutterij Sint-Antonius uit Nederweert heeft zojuist het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Born gewonnen. Vanmorgen, op de tweede kaveldag van het schuttersfeest, waren nog 30 schutterijen uit beide Limburgen in de race. In de elfde kavelronde liet schutterij Sint-Urbanus uit Maasniel meerdere bölkes staan, waardoor de overwinning voor Sint-Antonius zeker was.
Het OLS van 2024 zal dus plaatsvinden in Nederweert. 
Oudsbergen - Marie-Thérèse Vandevoort overledenDonderdag is Marie-Thérèse Vandevoort overleden, de levenspartner van Antoon Crooijmans. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Witters in Meeuwen. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur).

Zondag mogelijk zwaar onweer

Zaterdag 8 juli 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Zondag mogelijk zwaar onweerHet is bijzonder spannend op de weerkaarten voor morgen. Een thermische vore of beter gekend als een onweerszone, trekt over onze streken en wordt gevolgd door een koufront. Op de passage van die thermische vore kan het erg onstuimig worden. De volgende dagen gaat de temperatuur omlaag en met een zuidwestelijke luchtstroming wordt het wisselvallig met de doortocht van een aantal buien.
Vandaag wordt het echter tropisch warm. Het is zonnig in de ochtend. Daarna komen er wat wolken voor, maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Versterking voor Kabouters Opglabbeek BKabouters Opglabbeek B heeft vijf spelers aangetrokken: Finley Wielemans (Zonhoven Utd), Koen Stieners (KMR Biesen), Dries Florczak (FC Helson), Michael Maggen (Eendracht Louwel) en Gert-Jan Slegers (FC Opitter).
Sinds enkele jaren moeten landbouwers die schade lijden zelf een melding doen bij het Rampenfonds op het moment van de schade. Bij de erkenning van de droogteramp van 2022 heeft men alle gemeenten waarvoor er meldingen zijn binnengekomen erkend, ongeacht het schadebedrag. Vanuit sommige gemeenten werd er echter geen melding gedaan. De droogte is dus erkend voor de volledige provincie Limburg, behalve voor de gemeenten Bilzen, Diepenbeek, Genk, Herstappe, Hoeselt, Lommel, Lummen, Pelt, Zonhoven en Zutendaal. Getroffen percelen uit deze gemeenten hebben dus geen recht op een tegemoetkoming.

Nol Camps overleden

Vrijdag 7 juli 2023
Oudsbergen - Nol Camps overledenWoensdag is Nol Camps overleden, de echtgenoot van Madeleine Schepers. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme king. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.
In 2022 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 81,7 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben bij de geboorte een levensverwachting  van 83,8 jaar en voor mannen gaat het om 79,5 jaar. De levensverwachting bij de geboorte voor mannen en vrouwen samen bleef eerder stabiel ten aanzien van 2021 (+13 dagen, of +0,04 jaar). (Statbel)

Peeters & Janssens

Vrijdag 7 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
In de top 10.000 van familienamen op 01/01/2023 blijven in  België familienamen zoals Peeters, Janssens en Maes het meest voorkomen. Deze top 3 is identiek in Vlaanderen. In Wallonië zijn de drie meest voorkomende familienamen Dubois, Lambert en Martin; in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn dat Diallo, Bah en Barry. Helemaal onderaan de lijst van de 10.000 meest voorkomende familienamen zijn er slechts 181 personen met namen zoals Berkvens, Dehez, Mai, Nahimana, Noteboom of Pâques. (Statbel)

Naar een tropisch weekend

Vrijdag 7 juli 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Naar een tropisch weekendHet wordt een tropisch weekend. Vandaag draait de wind naar het zuiden en wordt nog warmere lucht dan gisteren aangevoerd. De maxima komen uit op 29 graden. Het wordt een flink zonnige dag, al zijn er ook een aantal stapelwolken.
Morgen is 33 graden mogelijk. Er is veel zon, maar later op de dag is er kans op een warmteonweer.
Zondag wordt het drukkend warm bij maxima rond 28 graden en komen er in de namiddag onweersbuien opzetten. De meest actieve buien worden dan in de avond verwacht.
Michel NULENS

Een oproep

Donderdag 6 juli 2023
Joske Piepers is een doctoraatsstudente aan de universiteit van Tilburg (Ned.). Ze onderzoekt het gebruik van voornaamwoorden in het Limburgs dialect als het gaat om verwijzingen naar vrouwen. “Bijna 2100 Limburgers (NL én BE) vulden onze vragenlijst al in. Zouden we, met nog krap drie maanden te gaan, misschien zelfs de 2500 kunnen aantikken?” We roepen alle Limburgse dialectliefhebbers op om deel te nemen aan de enquête achter deze link. Het invullen van deze enquête zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren. Moet kunnen!

Twee gewonden bij botsing

Donderdag 6 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bocholterkiezel in Bree botsten gisterenavond twee auto's. Een 22-jarige man uit Bocholt en een 40-jarige man uit Bree raakten daarbij gewond.

Groeten uit Brindisi

Donderdag 6 juli 2023
Vakantiefoto
Oudsbergen - Groeten uit BrindisiZoomOok onze eigen medewerkers gaan wel eens op vakantie. Hans Put stuurt de groeten uit het Italiaanse Brindisi. Deze trap is het einde van de beroemde Via Appia tussen Rome en de havenstad Brindisi in de hak van Italië. De haven was een belangrijke poort naar het Oosten. Vandaag is het nog een belangrijke haven voor cruiseschepen op de Middellandse zee en ferry's naar Griekenland. 

Joske Kelchtermans overleden

Woensdag 5 juli 2023
Oudsbergen - Joske Kelchtermans overledenGisteren is Joske Kelchtermans overleden, de weduwnaar van Marie-Jeane Dreesen. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrulm Witters in Meeuwen gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Peer-Centrum. Begroeting: zondag (19-19.30 uur).

Straffe kost

Woensdag 5 juli 2023
Vandaag gehoord
"De twee zien mekaar alleen aan de start en aan de finish."
(TVL over Tourrenner Jasper Philipsen en zijn vriendin, die ook de Tour volgt)

Boom valt op twee auto's

Woensdag 5 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag is in de Stationsstraat in As een dikke eik op twee auto's gevallen. Eén van de mannen die in zijn wagen zat bleef als bij wonder ongedeerd.
Oudsbergen - WK handbal: België vrij in eerste rondeVanmorgen werd er in Wenen geloot voor de kwalificatiecampagne in aanloop naar het WK-handbal dat in 2025 in Denemarken, Kroatië en Noorwegen zal doorgaan. Op basis van de ranking werd België vrijgesteld voor de eerste kwalificatieronde die in november van start gaat. De Red Wolves komen pas in maart 2024 in actie bij deel 1 van de tweede kwalificatieronde. In januari worden de EK-barragewedstrijden gespeeld met als inzet een plaats in de hoofdgroep van de kwalificatiewedstrijden in aanloop van het EK 2026. België neemt het daarin op tegen Cyprus.

Gertrude Corstjens overleden

Woensdag 5 juli 2023
Oudsbergen - Gertrude Corstjens overledenGisteren is Gertrude Corstjens overleden, de weduwe van de in 2005 gestorven Gustaaf Theijs. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Wijshagen. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.
Het is maar dat je 't weet
Olivia en Noah blijven de populairste voornamen. Voor het vierde jaar op rij is Olivia de meest gegeven voornaam aan pasgeboren meisjes in België in 2022. Ze behoudt de voorkeur boven de naam Emma, die 16 jaar lang de populairste naam was, maar in 2019 haar eerste plaats moest afstaan. Noah is voor het tweede jaar op rij de populairste voornaam bij jongens, vóór Arthur en Liam, die Louis op het podium vervangt. (Statbel)
Oudsbergen - Aanwinsten voor Sporting EllikomSporting Ellikom heeft tien nieuwe spelers: Bauwe Baeten (Wijshagen), Lennert Bijnens (Wijshagen), Michael Brebels (Exc. Hamont), Stef Bongaerts (Wijshagen), Glenn Chen (Neeroeteren), Fabrice Cox (Opitter), Stef Cuppens (Wijshagen), Robin Janssen (Wijshagen), Mats Loos (Wijshagen), Michael Put (Munsterbilzen).

Louwel B moet naar Lanklaar

Dinsdag 4 juli 2023
Voor zijn eerste competitiewedstrijd (zondag 3 september 15 uur) speelt Eendacht Louwel B uit bij Lanklaar.

Wijshagen speelt eerst thuis

Dinsdag 4 juli 2023
Voor zijn eerste competitiewedstrijd ontvangt Heidebloem Wijshagen zondag 3 september om 15 uur Elen B.
In de eerste competitiewedstrijd (zondag 3 september 15 uur) staan Sporting Ellikom en Kabouters Opglabbeek B tegenover elkaar.
Eendracht Louwel A speelt zaterdag 2 september (18 uur) zijn eerste competitiewedstrijd uit bij Bocholt VV B.
Tweedeprovincialer Kabouters Opglabbeek A speelt zijn eerste competitiewedstrijd uit bij Lutlommel VV. De wedstrijd wordt zaterdag 2 september  (19.30 uur) gespeeld.
Op 2 september (20 uur) speelt KSK Meeuwen zijn eerste competitiewedstrijd. Meeuwen speelt dan uit bij Park Houthalen.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - 50 procent Belgen noemt zich katholiekZoomOp vraag van het Jaarrapport van de Katholieke Kerk in België maakte godsdienstsocioloog Wim Vandewiele (KU Leuven) een schatting van het aantal Belgen die zich bekennen tot het katholicisme. Op basis van internationale studies concludeert hij dat anno 2022 50,02 % van de geregistreerde inwoners in België zich rekent tot het rooms-katholicisme. 8,9 % gaat minstens één maal per maand naar de kerk. In België is geen exact cijfermateriaal beschikbaar van het aantal geregistreerde (…) Het hele nieuwsbericht
Nevok Gruitrode speelt zijn eerste competitiewedstrijd op verplaatsing. Tegenstander is SV Herkol. De wedstrijd wordt op zaterdag 2 september (19.30 uur) gespeeld.

Luc Premereur overleden

Maandag 3 juli 2023
Oudsbergen - Luc Premereur overledenGisteren is Luc Premereur overleden, de echtgenoot van Lizette Aerden. Hij was 74 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Zeg niet te gauw...

Maandag 3 juli 2023
De anonieme mijmeraar
Indertijd, toen de dieren nog spraken, zag je op de achterruit van een auto weleens de sticker “Zeg niet te gauw: ’t is weer een vrouw”. Dat was om komaf te maken met een vooroordeel dat toen (?) heerste, dat vrouwen geen verstand zouden hebben van auto’s of van verkeer in het algemeen…
Ik moest donderdagavond onwillekeurig terugdenken aan die sticker, tenminste aan de eerste helft.
Dat zat zo: door een samenloop van omstandigheden was deze ouwe rakker op Werchter (…) Het hele nieuwsbericht
In Aken heeft Thibaut Philippaerts (22) vandaag de finale voor Young Riders gewonnen, vòòr een andere Belg, Thibeau Spits. De jumping in Aken staat op wereldniveau.
In Born is vanavond de eerste dag van het Oud-Limburgs Schuttersfeest afgesloten. Nog 30 schutterijen hebben zich in de kavelronden in stand kunnen houden; zij mogen volgende zaterdag vanaf 11u verder kavelen voor de "Um". Aan Belgische kant zijn er nog vijf schutterijen in de running: St.-Monulphus & Gondulphus uit Maasmechelen, Sint-Martinus uit Niel-bij-As, Sint-Elisabeth uit Stokkem, St.-Harlindis en Relindis uit Ellikom, en Sint-Servatius uit Raam.
Oudsbergen - Veertien nieuwe spelers bij E. LouwelEendracht Louwel heeft maar liefst veertien nieuwe spelers aangetrokken: Mikael Vervoort (Bokrijk), Zander Achten (Gruitrode), Bjarni Coenen (Stokkem), Jasper Cleeren (SLW Maaseik), Steven Drijkoningen (As-Niel), Martijn Flipkens, Stef Stieners en Yannick Prouvost (Neeroeteren), Tommy Cuykx (Bocholt), Yourek Knevels (Opoeteren), Leonardo Rizzo (Boxberg) en Bryan Voorpijls en Jarne en Lennert Schrijvers (Elen).

'Wonen in Limburg' van start

Zaterdag 1 juli 2023
Oudsbergen - 'Wonen in Limburg' van startZoomIn Genk is vandaag woonmaatschappij “Wonen in Limburg” officieel opgestart. Dat betekent dat er in de 42 Limburgse gemeenten éénzelfde sociale woonmaatschappij actief wordt. ‘Wonen in Limburg’ brengt de 19 huisvestingsmaatschappijen en sociaalverhuurkantoren van vroeger onder één dak. De fusie kwam er op vraag van de Vlaamse Regering die sociale woonmaatschappijen en sociaalverhuurkantoren wil samenvoegen tot één woonactor met slechts (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Tielens overleden

Zaterdag 1 juli 2023
Oudsbergen - Mia Tielens overledenWoensdag is Mia Tielens overleden, de weduwe van de op 7 juni gestorven Jan Ceyssens. Zij was 78 jaar en afkomstig uit Gruitrode. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West in Houthalen-Centrum.

Yvonne Zwakhoven overleden

Zaterdag 1 juli 2023
Oudsbergen - Yvonne Zwakhoven overledenIn WZC Kimpenhof in Opglabbeek is op 22 juni Yvonne Zwakhoven overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Emiel Mintiens. Zij was 91 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Botermelk op vrijdag

Zaterdag 1 juli 2023
300 woorden van Rudi
Oudsbergen - Botermelk op vrijdagEr rest amper één zakje rijst in de voorraadkast. “Daarmee komen we er niet”, zeg ik tegen onze jongste. “Iemand zal naar de winkel moeten.” Kort daarna zit ik op de fiets. Ik parkeer mijn stalen ros aan de supermarkt. Met het zelfscanpistool in de hand heb ik de rijst snel afgerekend. “Ik schiet sneller dan mijn schaduw”, wil ik Lucky Luke-gewijs tegen de winkelmevrouw zeggen. Ze staat er met haar armen over elkaar zoals een sheriff bij. “Tot ziens”, (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen