Het overige nieuws

Transfernieuws bij KSK Meeuwen

Vrijdag 30 juni 2023
Oudsbergen - Transfernieuws bij KSK MeeuwenKSK Meeuwen heeft zich versterkt met Bjordy Verbeeck van Helson en Xanthi Gielen en Jorran Thonon, die overkomen van Bocholt. William Niesen trekt naar Herkol. Dylan Nijs verkast naar Exc. Hamont.
Steven Mandervelt en Katrien Buntinx, beiden uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap Mandervelt Dental opgericht met zetel aan de Kruisstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het vervaardigen van kunsthars tandprothesen, uitneembare metalen tandprothesen, vaste kronen en stifttanden.

Ongeval in Kasteelstraat

Donderdag 29 juni 2023
Oudsbergen - Ongeval in KasteelstraatZoomIn de Kasteelstraat in Gruitrode raakte gisterenavond rond 18 uur een auto van de weg. De wagen botste tegen een boom en belandde op zijn dak. De bestuurder, een 35-jarige man uit Bree, raakte daarbij gewond.
Tot dusver zijn in Nederland al zes nakomelingen van het wolvenkoppel Noëlla en August omgekomen in het verkeer. Dat blijkt een rapport van het Nederlandse bureau BIJ12, dat voor de provincies wolvenzaken afhandelt. Van 9 februari tot en met 30 april 2023 werden drie Vlaamse wolven aangereden op de A2 nabij Grathem, de A2 bij Vught en de A12 bij Zevenaar/Duiven. Deze laatste wolf overleed niet ter plekke. Hij wist nog zo’n 3 kilometer door te lopen. Uiteindelijk werd de wolf, mede gezien de ernst van de verwondingen, uit zijn lijden verlost.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Watergroep vervangt 720 km leidingenDe Watergroep gaat op vijf jaar tijd 720 kilometer aan waterleidingen vervangen in Limburg. Ze trekt daar in totaal zo'n 113 miljoen euro voor uit. Om de hinder voor de buurt te beperken wordt het vernieuwen vaak gecombineerd met het heraanleggen van straten of andere nutsleidingen.
Het is maar dat je 't weet
De Belg geeft gemiddeld 1.155 euro uit aan reizen. In 2022 maakten alle Belgen samen 21,8 miljoen reizen. Daarmee zitten we bijna opnieuw op het niveau van voor COVID-19, toen er 22,7 miljoen reizen ondernomen werden. Een kwart van alle reizen (26,5%) bleef binnen de landsgrenzen. En van de buitenlandse reizen blijft Frankrijk een niet te kloppen bestemming: liefst een derde (31,1%) van alle buitenlandse reizen hadden onze zuiderburen als bestemming. (Statbel)
Oudsbergen - Maaidorser en bromfietser botsenGisterenavond rond 17.15 uur botsten een maaidorser en een bromfietser in de Kasteelstraat. Daarbij raakten een 18-jarige jongen uit Maaseik en een 16-jarig meisje uit Bree gewond.

Pierre Geebelen overleden

Dinsdag 27 juni 2023
Oudsbergen - Pierre Geebelen overledenZondag is Pierre Geebelen overleden, de weduwnaar van de in 2010 gestorven Magda Lemmens. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Opglabbeek waarna gelegenheid tot groeten in UCOP aan de Weg naar As.
De vervoerregio Limburg heeft een voorlopig ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie voor de komende 10 jaar vast voor de Vervoerregio Limburg op een strategisch niveau, en dat voor alle vervoerswijzen. Tijdens het openbaar onderzoek dat loopt tot en met 29 juli 2023 kun je het voorlopig ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan en het ontwerp plan-MER voor de Vervoerregio Limburg inkijken via vlaanderen.be/openbaar-onderzoek-vervoerregio-limburg. Opmerkingen kun je uiterlijk tegen 29 juli 2023 bezorgen aan de Vervoerregio Limburg via vervoerregio.limburg[!]vlaanderen.be.
Oudsbergen - KSK Meeuwen heeft nieuwe voorzitterBij voetbalclub KSK Meeuwen heeft Krisje Vandael na 7 succesvolle jaren besloten haar functie als voorzitter neer te leggen. Bestuurslid Andy Pepermans volgt haar op. Het bestuur van KSK Meeuwen dankt Krisje langs deze weg voor haar inzet en betrokkenheid en heeft alle vertrouwen in Andy als nieuwe voorzitter.
Op het kruispunt van de Rode Kruislaan en de Gruitroderstraat in Bree botsten gisterenavond rond 20.40 uur een auto en een 79-jarige fietsster uit Bree. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Wisselvalliger weer

Dinsdag 27 juni 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvalliger weerNa droger weer vandaag trekken in een westelijke tot noordwestelijke luchtstroming enkele storingen over onze regio. Erg veel neerslag zit er niet dadelijk in, maar er kunnen wel enkele plaatselijke buien vallen. Het is daarbij relatief warm. De volgende dagen houdt het wisselvallige weer aan met vrijwel iedere dag enkele buien of wat regen. Vooral op zaterdag wordt er meer neerslag verwacht.
Vandaag is het droog, maar de zon krijgt na de middag steeds meer concurrentie van wolkenvelden. Volgende (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Juwelendief riskeert twee jaar celHet Openbaar ministerie heeft twee jaar cel en een boete van 1.600 euro gevorderd tegen een man uit As. Hij wordt verdacht van een juwelendiefstal ter waarde van zo'n 17.000 euro. De verdediging drong aan op vrijspraak op basis van twijfel. De betichte kwam al eerder in aanraking met het gerecht. Het vonnis valt op 27 juli. (PG)

'Eendje, ga je mee?'

Maandag 26 juni 2023
Oudsbergen - 'Eendje, ga je mee?'ZoomBij deze mooie foto van Mario Vanoppen moesten we spontaan aan dat mooie liedje van Jaap Fischer denken.
Eendje, ga je mee?
Wat doen?
Wel: zwemmen met z'n twee
En waar?
Wel: hier en daar
Ver weg van het gesnater
De zon zien ondergaan in 't water...

Maar eendjes zijn slimmer dan wij denken, lees maar eens verder in de tekst van dat liedje...
Oudsbergen - Beker: Meeuwen - Mechelen-aan-de-MaasIn de eerste ronde van de Beker van België speelt KSK Meeuwen A thuis tegen Eendracht Mechelen-aan-de-Maas A. De wedstrijd wordt op 30 juli (16 uur) gespeeld.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Nachtelijke werken op de snelwegenHet Agentschap Wegen en Verkeer voert deze en volgende week gedurende enkele nachten asfaltherstellingen uit op de Limburgse autosnelwegen. Op de E314 gaat het om de omgevingen Lummen en Zutendaal. Op de E313 gaat het om de omgevingen Hasselt, Diepenbeek en Bilzen/Hoeselt. Het verkeer zal er plaatselijk over één rijstrook moeten. De op- en afritten blijven overal beschikbaar. Wees extra waakzaam ter hoogte van de mobiele werven!
De werken worden uitgevoerd vanaf vanavond tot donderdagochtend en van dinsdagavond 4 juli tot donderdagochtend 6 juli.
Het is maar dat je 't weet
De wettelijke samenwoning, die in 2000 werd ingevoerd, lijkt sinds 2011 op kruissnelheid te zijn gekomen, met ongeveer 39.000 verklaringen per jaar. In 2022 bedroeg het aantal nieuwe verklaringen 38.359, of een beperkte stijging van 1,6% ten opzichte van 2021 en een minieme daling van 0,2% ten opzichte van het gemiddelde aantal gevallen voor de periode 2018-2021.
Het aantal beëindigingen van de wettelijke samenwoning stijgt met ongeveer 18% ten opzichte van het gemiddelde voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser gewond op Hermisweg

Zondag 25 juni 2023
Oudsbergen - Fietser gewond op HermiswegOp de Hermisweg in Opglabbeek zijn vrijdagavond rond 17.15 uur een 57-jarige fietser en een auto gebotst. De fietser die in de gemeente woont raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Oudsbergen - Op het podium voor  kunst en diplomaZoomWas het enkele dagen terug nog de proclamatie van de Beeldende Kunsten, dan deelde de Kunst Academie Noord-Limburg gisterenavond de diploma's uit aan de leerlingen die afstudeerden in de richting Podiumkunsten. 119 leerlingen werden 'geproclameerd', waarvan 14 in de richting theater, 12 voor dans, 93 voor muziek. Niet dat ze allemaal een instrument spelen, één studeerde namelijk af als dirigent, en maar liefst 15 in de richting 'muziekschatten' (luistercursus klassieke muziek). Al meer dan 1.500 schreven zich in voor volgend schooljaar, maar volgens de KANL kan dat aantal nog groeien... (Foto's Albert Loos) Meer foto's

Mathy Janssen overleden

Zaterdag 24 juni 2023
Oudsbergen - Mathy Janssen overledenGisteren is Mathy Janssen overleden, de echtgenoot van Marleen Paredis.  Hij was 69 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek vinden plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Warm weekend

Zaterdag 24 juni 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Warm weekendEen hogedrukgebied schuift tijdens het weekend over onze streken en zorgt voor stabiel, rustig en warm zomerweer. Daarna trekt het hogedrukgebied verder richting Duitsland en wordt de weg vrijgemaakt voor een storing vanuit het westen. De storing wordt pas in de avond en nacht verwacht. Daarna volgt koeler weer met af en toe een regenbui.
Vandaag wordt een zonovergoten dag met nauwelijks wolken. Er is weinig wind en het kwik stijgt tot 27 graden.
Zondag wordt het tropisch warm (…) Het hele nieuwsbericht

Stal uitgebrand in Bree

Zaterdag 24 juni 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 3.15 uur onstond brand in een stal in de Muizendijkstraat in Bree. De stal is uitgebrand. De eigenaar die rook inhaleerde werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Auto tegen boom in Opoeteren

Vrijdag 23 juni 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Kasteelstraat in Opoeteren verloor een automobilist gisterenavond rond 19.30 uur de controle over het stuur. De auto belandde tegen een boom. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Henri Cuppens overleden

Vrijdag 23 juni 2023
Oudsbergen - Henri Cuppens overledenGisteren is Henri Cuppens overleden, de echtgenoot van Mia Janssen. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen gevolgd door de teraardebstelling op de begraafplaats van Gruitrode. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur).
Oudsbergen - Extra alcohol- en drugscontrolesHet komende weekend zal de politie weer overal alcohol- en drugscontroles houden tijdens een nationaal actieweekend. Dus waar je ook rijdt kun je vaste of mobiele controles tegenkomen. De lokale politie neemt gemeente- en gewestwegen voor haar rekening, de federale wegpolitie opereert op of rond de snelwegen. Het 'weekend zonder alcohol achter het stuur' gaat vanavond om 18 uur in en duurt tot maandagmorgen 6 uur.
Radio en TV
Oudsbergen - Warmste Week voor een veilige plekZoomHet schooljaar loopt op zijn einde en voor veel kinderen en jongeren staat een lange zomervakantie te wachten. Het ideale moment om eens lekker te ontspannen, maar niet iedereen heeft dat geluk. Zo groeit naar schatting 1 op 10 minderjarigen op in een onveilige situatie. 1 op 3 kreeg al te maken met een vorm van cyberpesten en zelfs bijna 3 op 4 heeft bij het sporten al eens grensoverschrijdend gedrag ervaren. Dat is veel, heel veel en daar wil De Warmste Week verandering in brengen.
Daarom zal De Warmste (…) Het hele nieuwsbericht

Van code oranje naar code geel

Donderdag 22 juni 2023
In de vooravond heeft het KMI de waarschuwing voor regen in Limburg verlaagd van code oranje naar code geel. Dat wil zeggen dat er nog wel veel regen verwacht wordt; het kan dan gaan om intense buien ofwel aanhoudend veel regen. Dat kan dus plaatselijk tot wateroverlast leiden in regio’s die daar gevoelig voor zijn; en het verkeer kan er plaatselijk door gehinderd kan worden. Kortom: wees nog waakzaam.

Fietsers botsen in Waterstraat

Donderdag 22 juni 2023
Oudsbergen - Fietsers botsen in WaterstraatIn de Waterstraat in Meeuwen botsten gisterennamiddag rond 16.10 uur twee fietsers. Beiden raakten daarbij gewond. De slachtoffers zijn een 76-jarige vrouw en een 79-jarige man, beiden uit de gemeente.

Minder echtscheidingen

Donderdag 22 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aantal echtscheidingen per jaar is in 2022 tot onder de grens van 20.000 gedaald : er waren er 19.347 in België, of 13,1% minder dan het gemiddelde aantal echtscheidingen in de periode 2018-2021. Iets meer dan een op drie huwelijken eindigt met een echtscheiding. Gemiddeld duurt een eerste huwelijk 16,5 jaar en een nieuw huwelijk 11,8 jaar. (Statbel)

Tractor en vrachtwagen botsen

Woensdag 21 juni 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de N73 in Bree botsten deze namiddag een tractor en een vrachtwagen met aanhangwagen. Daarbij is één gwonde gevallen.

Het is officieel zomer

Woensdag 21 juni 2023
Oudsbergen - Het is officieel zomerZoomVandaag is de zomer begonnen: de zon gaat nu op retour naar het zuiden en de dagen zullen weer korter worden. Maar de rode kleur zegt niks over het weer dat we morgen gaan krijgen. Volgens de weerkaarten wordt donderdag best pittig met kans op hevig onweer. Het KMI geeft alvast code oranje. (Gust Ischen)

Maria Vanhout overleden

Woensdag 21 juni 2023
Oudsbergen - Maria  Vanhout overledenGisteren is in Meeuwen Maria Vanhout overleden, de weduwe van de in 2003 gestorven Jean Driesen. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Wijchmaal. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Op de Weg naar As botsten gisterenavond rond 22.15 uur een auto en een 30-jarige fietser uit de gemeente. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Botsing in Ophovenstraat

Woensdag 21 juni 2023
Oudsbergen - Botsing in OphovenstraatIn de Ophovenstraat raakten gisterenavond rond 17.30 uur drie auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Daarbij is een 58-jarige vrouw uit de gemeente gewond geraakt.

Morgen mogelijk veel regen

Woensdag 21 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
Het KMI verwacht dat er morgen over de oostelijke of de zuidoostelijke helft van ons land zeer veel regen zal vallen. Voor Limburg gaat het over 30 tot 60 l/m². Daarom werd code "oranje" afgekondigd. Het noodnummer 1722 blijft actief voor hulp van de brandweer waarbij er niemand in levensgevaar is. Maak bij voorkeur gebruik van het digitaal loket op www.1722.be om de noodcentrales zoveel mogelijk te ontlasten.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Limburg de goedkoopste immo-provincieZoomIn het eerste kwartaal van 2023 was in het Vlaams Gewest een huis het duurst in de provincie Vlaams-Brabant: een huis in gesloten of halfopen bebouwing kostte er 350.000 euro, voor een huis in open bebouwing was de mediaanprijs er 465.000 euro. Deze provincie was ook het duurst voor de appartementen: 272.000 euro. Limburg was de goedkoopste provincie. De mediaanprijs voor huizen in gesloten en halfopen bebouwing bedroeg er 245.000 euro. Huizen in open bebouwing kostten er 330.000 euro en appartementen bereikten een niveau van 225.000 euro. Tongeren behoort tot de goedkoopste gemeenten. (Statbel)

Religieus toerisme in de lift

Woensdag 21 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
Het religieus toerisme in ons land is vorig jaar met 21 procent gestegen. Bij de buitenlandse bezoekers valt het aandeel Spanjaarden op. De meest geliefde religieuze site in Vlaanderen is de Sint-Baafskathedraal in Gent, wellicht vanwege het wereldwijd bekende Lam Gods. Vorig jaar registreerde deze kathedraal maar liefst 933.341 bezoekers. (Toerisme Vlaanderen)

Oppassen voor de wespendief

Woensdag 21 juni 2023
Puur natuur
Oudsbergen - Oppassen voor de wespendiefZoomDe Wespendief is een buitenbeentje binnen de inheemse roofvogels. Muizen, ratten of andere vogels staan niet op zijn menu, maar wel larven, poppen, volwassen wespen en honing. Hij graaft de nesten van grondwespen helemaal uit. Hij is alleen in de late lente en zomer hier. Daarna overwintert hij ten zuiden van de Sahara.  Deze sierlijke wespendief kon ik gisteren spotten. (Johan Put) UPDATE "Het moet ergens in de jaren 1980 zijn geweest, tijdens een wandeling in het Pijnven in Eksel, dat er een wespendief opvloog naast een bospad," mailt Pierre Rutten. "Nog 20 meter verder wist ik waarom: plots was ik omringd door een horde wespen en was het spurten om weg te komen. Enkele wespensteken later had ik mijn lesje geleerd. Benader nooit een wespendief die een wespennest uitgraaft!"
Oppassen voor de wespendief
Zoom

De kortste weg...

Dinsdag 20 juni 2023
Zomaar even tussendoor
Oudsbergen - De kortste weg...Zoom...tussen twee punten is een rechte. Gezien in Sentower Park in Oudsbergen... (Foto Rik Vander Sanden)
De rechter in Tongeren heeft vandaag DMF Engineering uit Oudsbergen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 20 juli ingediend worden.
Kort nieuws van bij de buren
Een 41-jarige motorrijder is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Luytenstraat in Bree. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 19 uur.
Oudsbergen - Duikboot vermist op weg naar Titanic-wrakZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Frits Ramaekers overleden

Dinsdag 20 juni 2023
Oudsbergen - Frits Ramaekers overledenOp16 juni overleed Frits Ramaekers, de weduwnaar van de in 2015 gestorven Alda Nijs. Hij was 97 jaar en afkomstig uit Opglabbeek. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Papillon Uitvaartzorg in Masmechelen. Hij zal bijgezet worden in het familiegraf in Niel-bij-As.

Joseph Hellings overleden

Maandag 19 juni 2023
Oudsbergen - Joseph Hellings overledenGisteren is Joseph Hellings overleden. Hij was 89 jaar. Het afscheid gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Henri Aerts overleden

Maandag 19 juni 2023
Oudsbergen - Henri Aerts overledenIn WZC Het Park in Neeroeteren is gisteren Henri Aerts overleden, de vriend van Paula Wijnen. Hij was 82 jaar en afkomstig uit Opglabbeek. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.
Kerk
Oudsbergen - Twee priesterwijdingen in bisdom HasseltIn het bisdom Hassselt vinden twee priesterwingen plaats: Gianluca Loperfido wordt gewijd op dinsdag 15 augustus om 15 u. in de Sint-Martinuskerk van Genk. Bart Pluymers wordt gewijd op zondag 3 september om 15 u. in de Sint-Quintinuskerk van Zonhoven.

Beeldig Lommel...

Zondag 18 juni 2023
Oudsbergen - Beeldig Lommel...Zoom...met Helmut Lotti op Graspop. (Cartoon: Fobie)

Toenemende neerslagkansen

Zondag 18 juni 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Toenemende neerslagkansenEen storing schuift vanuit het westen naar onze streken. In eerste instantie zorgt deze storing voor een grotere instabiliteit van de atmosfeer met kans op lokale buien. In een latere fase gaat het regenen. Dit bij tropische temperaturen. Na het weekend wordt het iets minder warm en is het wisselvallig. Tegen volgend weekend stijgt de luchtdruk opnieuw.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af en lokaal is er kans op een bui. Meestal is het echter wel droog en opnieuw is het erg warm bij maxima rond 30 (…) Het hele nieuwsbericht

Kans op onweer

Zondag 18 juni 2023
Vandaag gezien
Oudsbergen - Kans op onweerZoomEen mooie zonsopgang deze ochtend. Vandaag wordt het minder zonnig maar wel zeer zwoel, met een kans op onweer. (Johan Put)
Oudsbergen - Opgepast voor phishing 'uw icloud is vol'ZoomEen nieuw phishingbericht dat van iCloud lijkt te komen, doet de ronde. Dit bericht bestaat in verschillende versies en is afgelopen week meer dan 3800 keer naar verdacht[!]safeonweb.be doorgestuurd. Ook de politie stuurt een waarschuwing rond dit bericht. Oplichters sturen je een e-mail om je te vertellen dat jouw iCloud-ruimte vol is en stellen voor dat je meer ruimte koopt: "upgrade naar 50 GB of verhoog nu jouw limiet". Niet doen dus! UPDATE Een lezer uit Pelt werd het slachtoffer van deze phishing. "Zeer gevaarlijk," mailt hij. "650 euro weg, bankkaarten en paspoorten geblokkeerd. Pas in godsnaam op." 

Natuurbrand in Opglabbeek

Zaterdag 17 juni 2023
Oudsbergen - Natuurbrand in OpglabbeekDe brandweer rukte deze voormiddag uit voor een natuurbrand ter hoogte van de Bremstraat in Opglabbeek. Zo'n 300 vierkante meter gras en een aantal bomen werden verwoest.

Het geluid van de zomer

Zaterdag 17 juni 2023
300 woorden van Rudi
Oudsbergen - Het geluid van de zomerNog meer dan het radiogeluid van de Tour, de bel van de ijskar, echoënde festivalmuziek, het ijsgerinkel in een glas frisdrank of het rietsjesgeslurp van het laatste restje ijskoffie, is het geluid van de zomer dat van de stilte. Of dat was zo.
De stilte onder een boom. Of in huis. Of in de tent die twee maanden op het gazon bleef staan. In september zag je nog waar ze had gestaan. De hondsdagen van toen. Je hoorde niets.
Naast een krekel in het gele gras hooguit het zacht gerammel met de (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Zomerregeling afvalzakken recyclageparkZoomHeb je volle afvalzakken die je niet meer kan buitenzetten omdat je op vakantie vertrekt? Of heb je beperkte stockageruimte waardoor het vervelend is om tijdens extreme warmte een volle huisvuil- of keukenafvalzak in huis te hebben? Uitzonderlijk kan je tussen 13 juni en 16 september 2023 je gele keukenafval-, groene tuinafval- en grijze huisvuilzak naar het recyclagepark brengen.
De Hasseltse Ondernemingsrechtbank heeft vandaag de vijf vennootschappen achter de verschillende meubelwinkels van Meubelen Heylen failliet verklaard. Daardoor komen zowat 50 mensen op straat te staan. De betrokken winkels zijn Meubelen Heylen, Interieur Plus en Meevita in Peer, De Prijzenklopper in Hechtel-Eksel en Meubelen Heylen in Kortenberg. In juli 2021 vroeg de groep bescherming tegen de schuldeisers, maar die bescherming werd vorige week niet opnieuw verlengd. Daarop vroeg de groep het faillissement aan. Er zijn drie curatoren aangesteld.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Meer fietsers omgekomen in het verkeerZoomEr zijn vorig jaar in ons land 540 mensen omgekomen na een verkeersongeval. De meeste dodelijke slachtoffers waren automobilisten, maar in 102 gevallen ging het om fietsers. Dat blijkt uit cijfers van het statistiekbureau Statbel.
"Een eerder positieve evolutie van de verkeersveiligheid, behalve voor fietsers", zegt Statbel. "Terwijl alle verkeersveiligheidsindicatoren al jaren dalen, blijft het aantal fietsers dat betrokken is bij verkeersongevallen stijgen."
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - E314 grens-Genk weekend afgeslotenZoomDe E314 is komend weekend afgesloten in de richting Lummen tussen knooppunt Kerensheide (NL) en Genk-Oost (complex 32). Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het wegdek tussen het viaduct Boorsem en het ecoduct Kikbeek.
Verkeer komende uit Nederland wordt vanaf vrijdagavond 16 juni (20u) tot en met maandagochtend 19 juni (6u) omgeleid naar de grensovergangen in Maaseik of Lanaken en kan via de N78 richting Maasmechelen. Vorig weekend werden deze werken nog uitgesteld wegens de hitte. In een volgend weekend zal de E314 in principe nog een laatste keer afgesloten zijn, zegt het AWV.

Rosa Drijkoningen overleden

Woensdag 14 juni 2023
Oudsbergen - Rosa Drijkoningen overledenVandaag is Rosa Drijkoningen overleden, de weduwe van Mathieu Janssen, die in 2002 stierf. Ze was geboren in Peer en werd 94 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens aan de Leopoldlaan 53 in Pelt.

Jean Raemen overleden

Woensdag 14 juni 2023
Oudsbergen - Jean Raemen overledenMaandag is Jean Raemen overleden, de echtgenoot van José Geris. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Gruitrode.

hEAR DROPS over fluiten

Dinsdag 13 juni 2023
Oudsbergen - hEAR DROPS over fluitenZoomMusica in Pelt heeft weer een nieuwe aflevering van hEAR DROPS online gezet. Deze keer kwam daarvoor hulp uit onverwachte hoek: van de tuinmannen van Dommelhof. Die bleken uitstekende fluiters te zijn. En daarover gaat deze aflevering: over fluiten.
Fluiten is een van die uitdagende, waarschijnlijk oervaardigheden die kinderen gebruiken om te laten zien dat ze opgroeien en contact maken met de wereld van volwassenen. Er zijn talloze manieren om te fluiten, vaak verbonden met lokale tradities. Ze vereisen allemaal tijd en doorzettingsvermogen om onder de knie te krijgen. Daarbij bieden de pogingen om te fluiten zelf talloze aanknopingspunten om met geluid bezig te zijn en je bewust te worden van subtiele verschillen in timbre. 

Even stoppen voor die duif

Dinsdag 13 juni 2023
Zomaar even tussendoor
Oudsbergen - Even stoppen voor die duifZoom
Alle respect voor die jonge, gehaaste autobestuurder die vanmorgen stopte voor een duif.
Die duif, een reisduif, stond in het midden van de linkerrijstrook van de Universiteitslaan in Hasselt. Ze zag, aan haar kopje te zien, de snelle zwarte Golf wel naderen, maar bleef - wellicht vermoeid - zitten. En wat deed die jonge chauffeur?
Hij stopte, op twee meter van de duif. Hij knipperde even met de koplichten. En daarop vloog de duif weg.
Gelukkig was het niet druk op dat ogenblik, op de Universiteitslaan. Maar chapeau voor die jonge chauffeur! Hij maakte mijn dag goed. (Ingez.)(Archieffoto)
Vandaag gezien
Oudsbergen - Maar de boer, hij sproeide voort...Zoom                                                                                     (Foto JV)
De raad van bestuur van werkgeversorganisatie VKW Limburg heeft in de vooravond Marc Warson (51) verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij zal op 1 juli Marc Meylaers opvolgen. Marc Warson is eigenaar van Warsco Units en woont in Genk.
Partnerbijdrage
Oudsbergen - Het capaciteitstarief: zo  zit datZoomHet kan je vast niet ontgaan zijn dat het capaciteitstarief vanaf 1 januari is ingevoerd. Het is niet, zoals de naam lijkt te zeggen, een bijkomend tarief, maar juist een nieuwe berekening van de nettarieven. In dit artikel leggen we meer uit over het capaciteitstarief en wat dat voor jou betekent.

Wat is het capaciteitstarief?
Naast een prijs per kilowattuur betaalt u met het capaciteitstarief ook een tarief voor het piekverbruik in uw woning. Zorg je voor een goede spreiding van het (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De Amerikaanse autoreus Ford investeert opnieuw twee miljard euro in Keulen, waar in de huidige productievestiging zowat 2.300 van de 14.000 banen op de tocht staan. Het bedrijf gaat er elektrische auto's bouwen waarvan er in Keulen jaarlijks tot 250.000 van de band gaan rollen. Begin juli stopt Ford in Keulen met de productie van de Fiesta.

Hittegolf!

Dinsdag 13 juni 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Hittegolf!We zijn officieel in een hittegolf aanbeland. De criteria hiervoor zijn 5 dagen met minstens 25 graden, waarvan minstens 3 dagen 30 graden of meer bedragen. Zolang de maximumtemperatuur niet onder 25 graden uitkomt, blijven we in de hittegolf. Het ziet er ook niet dadelijk naar uit dat het kouder zal worden en ook neerslag zit er deze week nog niet in. Na het volgend weekend lijken de neerslagkansen wel toe te nemen, maar dat moet nog bevestigd worden.
Vandaag is het stralend zonnig weer (…) Het hele nieuwsbericht

Rita Soons overleden

Dinsdag 13 juni 2023
Oudsbergen - Rita Soons overledenOp 10 juni is in Bree Rita Soons overleden, de weduwe van René Segers. Zij was 77 jaar en afkomstig uit Gruitrode. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (20-20.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Bestuurder speedpedelec gewond

Maandag 12 juni 2023
Oudsbergen - Bestuurder speedpedelec gewondZoomVanmorgen rond 7.50 uur raakten een voetganger en een speedpedelec in een aanrijding betrokken op de N719. De bestuurder van de speedpedelec, een 52-jarige man uit Hasselt, raakte daarbij gewond.

Nieuwe vennootschap: CC Bouw

Maandag 12 juni 2023
Cataldo Crescente (48) uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap CC Bouw opgericht met zetel aan de Heidebloemstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de bouw van residentiële gebouwen, isolatiewerkzaamheden, stukadoorswerk en schrijnwerk.
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari was 65,5% van de Belgische bevolking een Belg met Belgische achtergrond, 21,0% was een Belg met een buitenlandse achtergrond en 13,4% was een niet-Belg.  In absolute cijfers telt de Belgische bevolking 7.665.100 Belgen met Belgische achtergrond, 2.459.184 Belgen met een buitenlandse achtergrond en 1.573.273 niet-Belgen. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
Binnen afzienbare tijd zullen minstens 350 parochiekerken in Vlaanderen een her- of een nevenbestemming krijgen. Zo'n 200 kregen al een (deels) andere invulling, ongeveer evenveel andere kerken zitten in een dergelijk traject. (K&L)

Fietser zwaargewond bij val

Zondag 11 juni 2023
Kort nieuws van bij de buren
Aan het kerkhof van de Vostert in Bree is vandaag een fietser ten val gekomen. Het slachtoffer liep zware verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Mia Heymans overleden

Zondag 11 juni 2023
Oudsbergen - Mia Heymans overledenGisteren is Mia Heymans overleden, de echtgenote van Benny Verheyen. Zij was 64 jaar. Het afscheid vingt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Milio De Ridder overleden

Zondag 11 juni 2023
Oudsbergen - Milio De Ridder overledenVrijdag is Milio De Ridder overleden, de weduwnaar van de in 2012 gestorven Jacky Van Mulken. Hij was 64 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre in Genk.

Een goede oogst verwacht

Zondag 11 juni 2023
Oudsbergen - Een goede oogst verwachtZoom'Blaast in juni in de noordkant, verwacht veel koren op het land' of 'In juni weinig regen, voorspelt een grote zegen'. Deze weerspreuken voorspellen een goede oogst. 
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 17.15 uur is een 42-jarige fietsster aangereden op de Bocholterkiezel in Bree. De in Bree woonachtige vrouw is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht
Kort nieuws van bij de buren
In de Keyartstraat in Bree botsten gisterenmorgen rond 8.30 uur een auto en een fietser. Een 34-jarige man uit Bree raakte daarbij gewond.

Elektrische fietsen botsen

Zondag 11 juni 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Rode Kruislaan in Bree botsten zaterdagochtend rond 2 uur twee elektrische fietsen. Eén van hen raakte daarbij gewond. Het slachtoffer is een 38-jarige man uit Kinrooi.
Minister van Onderwijs Ben Weyts verhoogt de subsidie voor nieuwbouw en omgevingswerken voor Vrije basisschool De Zandloper met 25.166 euro.
Oudsbergen - Quadbestuurder gewond bij aanrijdingIn de Centrumstraat  in Houthalen raakte gisterenavond rond 21 uur een 22-jarige quadbestuurder uit Maaseik gewond bij een aanrijding met een auto. De autobestuurder pleegde vluchtmisdrijf maar de politie kon de man uit Oudsbergen identificeren.

Een fijne vaderdag!

Zondag 11 juni 2023
Oudsbergen - Een fijne vaderdag!ZoomAan alle vaders: een fijne feestdag.

Het blijft heel warm

Zaterdag 10 juni 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Het blijft heel warmZoomMorgen/zondag overheerst de zon het weerbeeld, maar later zijn er wat meer wolken. Neerslag van betekenis wordt er niet verwacht, al is een donderslag niet geheel uitgesloten. Het wordt opnieuw tropisch warm, tot 32 graden.
Maandag komt de wind opnieuw uit het oosten en is het een fractie minder heet. Bij maxima rond 28 of 29 graden is het uiteraard wel nog steeds bijzonder warm. Het wordt een zonnige dag met enkele wolken.
Dinsdag start uitermate zonnig, maar na de middag komt (…) Het hele nieuwsbericht
Limburg is rijk aan taal. Van Lommel tot Lanaken. Dat is straks te horen in het nieuwe initiatief ‘Mariette’: een klankkast en podcast over taal en thuis. Daarom worden nu alle Limburgers opgeroepen om in hun eigen taal of dialect een aantal woorden in te spreken. Deze opnames zijn straks te horen in Mariettes unieke klankkast.
‘Mariette’ wordt een speciaal ingerichte kamer in ontmoetingscentrum De Piepel in Tongeren waar je letterlijk in een Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht

Vogelbestand gedecimeerd

Zaterdag 10 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
Van de totale Europese vogelpopulatie gingen in de afgelopen veertig jaar naar schatting 550 miljoen vogels verloren. De grootste oorzaak? Pesticiden en kunstmest die overvloedig gebruikt worden door de geïndustrialiseerde landbouw. (Bron: The Conversation, geciteerd door Apache)

Geboorten met 2,6% gedaald

Zaterdag 10 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden 113.593 geboorten geregistreerd in België. Dat zijn er 3.046 minder dan gemiddeld in de periode 2018-2021, ofwel een daling met 2,6%. De regionale verschillen zijn groot: de cijfers tonen een eerder lichte daling in het Vlaamse Gewest (-1,4%) en het Waalse Gewest (-1,3%) en een stevige daling in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest (-10,3%) ten opzichte van de periode 2018-2021. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2023 telde België 5,1 miljoen particuliere huishoudens, waarvan 1,8 miljoen eenpersoonshuishoudens. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Dit is meer dan een derde (36%) van de particuliere huishoudens. Gehuwde koppels met of zonder kinderen waren goed voor 37%. Het aandeel van ongehuwde koppels met of zonder kinderen is 15%. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het gewest met het grootste aandeel eenpersoonshuishoudens (47%).

Eerste vaderdag in 1910

Zaterdag 10 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
De Amerikaanse Sonora Dodd (1882-1978) was 16 toen haar moeder stierf in het kraambed. Samen met haar vader William voedde ze haar vijf jongere broers op. Sonora had erg veel respect voor haar vader, een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog. Toen ze in 1909 hoorde dat er voor het eerst een Moederdag werd gevierd, vond ze dat ook vaders zo’n dag verdienden - en zeker haar eigen vader William. Daar begon ze campagne voor te voeren, net zoals dat voor Moederdag was gebeurd.
De eerste Vaderdag werd op (…) Het hele nieuwsbericht

We zijn met 11.697.557

Vrijdag 9 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2023 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.697.557 inwoners. De Belgische bevolking groeide afgelopen jaar met 113.549 inwoners, ofwel met 0,98%. De bevolkingsgroei lag hiermee een stuk hoger dan normaal, zijnde een bevolkingsgroei met ongeveer 0,5%. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Oudsbergen - Bromfietser gewond in NeerglabbeekDeze namiddag rond 16 uur botsten een auto en een minderjarige bromfietser uit de gemeente op het kruispunt van de de Weg naar Opitter en de Verbindingsstraat in Neerglabbbeek. De bromfietser raakte daarbij gewond.

Code oranje in natuurgebieden

Donderdag 8 juni 2023
Oudsbergen - Code oranje in natuurgebiedenZoomVanaf vandaag zal code oranje gelden in de natuurgebieden in Limburg. Dat is vandaag afgesproken na overleg tussen specialisten. De opschaling van code geel naar oranje - de tweede hoogste fase - houdt in feite niet zo'n groot verschil in. Het betekent wel dat de situatie wordt opgetrokken van 'gevaar' naar 'hoog gevaar' en dat het erg droog en brandgevaarlijk is in de natuur. Dat komt natuurlijk door de aanhoudende droogte - enkele druppels regen kunnen daar niets aan verhelpen -, de warmte en de wind. Natuurbeheerders zullen nog meer uitkijken en bij een brandoproep zal de brandweer steeds voldoende materiaal en manschappen proberen in te zetten. Uiteraard wordt ook aan bezoekers van natuurgebieden gevraagd uiterst voorzichtig te zijn en bij gevaar alarm te slaan.

Stephan Matenaar overleden

Woensdag 7 juni 2023
Oudsbergen - Stephan Matenaar overledenVandaag is Stephan Matenaar (48) overleden. Hij woonde in Opglabbeek maar was afkomstig van Weert.
Het is maar dat je 't weet
De provincie Limburg telt 625 vastgoedmakelaars. 33,6 procent van de Limburgse vastgoedmakelaars is een vrouw. De meeste vastgoedmakelaars zijn actief in het Brussels Gewest (1.935). In Vlaanderen tellen West-Vlaanderen (1.603) en Antwerpen (1.503) de meeste vastgoedprofessionals.

Sneller rijbewijs kwijt

Dinsdag 6 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
De minister van Justitie en het College van procureurs-generaal hebben besloten de drempel voor de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs geleidelijk te verlagen. Concreet werd deze vanaf 1 juni verlaagd van 0,65 naar 0,50 mg/l uitgeademde lucht. Met andere woorden, van 1,5 naar 1,2 promille alcohol in het bloed. Het risico op een verkeersongeval is bijna vier keer zo groot bij 1,0 promille alcohol in het bloed en meer dan twintig keer zo groot bij 1,5 promille.
LET WEL: rijden (met de wagen, de motorfiets, brommer of met de fiets) is reeds strafbaar vanaf 0,5 promille alcohol in het bloed!
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Indec & Partners en Indec Immo, beide uit Oudsbergen. Schuldvorderingen moeten voor 6 juli ingediend worden.

Kwaliteit boven kwantiteit

Maandag 5 juni 2023
Om over na te denken
"Kwaliteit boven kwantiteit, ook in menselijke relaties. Niet iemand meepakken voor een onvergetelijke citytrip naar New York, wel eens vaker een hand op een schouder leggen en horen hoe het gaat. Een zieke buur vragen of je iets kleins kan doen. En ik hoef geen grote hoop intieme vrienden, maar ik wil wel steeds meer puren uit die paar hechte banden. Mijn ambitie is dichter en dichter komen bij wat er echt toe doet."
(VRT-journaliste Ruth Joos in Standaard Magazine)

DISV huldigde digihelpers

Maandag 5 juni 2023
Oudsbergen - DISV huldigde digihelpersZoomDISV Noord-Limburg, de dienstverlenende intergemeentelijke samenwerking tussen acht Noord-Limburgse gemeenten, heeft op de Dag van de Digibank de vrijwilligers gehuldigd die zich inzetten om mensen te helpen bij hun vragen over computers en andere digitale aangelegenheden.
Binnen de projecten rond digitale inclusie zijn de vrijwilligers in een digipunt van onschatbare waarde. Ze ondersteunen andere inwoners in hun digitale vragen, bieden hulp bij een digitaal proces of weten raad op een digitale (…) Het hele nieuwsbericht
Puur natuur
Bij het uitlezen van de wildcamera's van INBO en Natuur en Bos in het wolvengebied vorige week is gebleken dat er minstens 5 wolvenwelpen zijn dit jaar. Dat meldt het INBO, dat een filmpje online heeft gezet. De welpen van vorig jaar, de zogenaamde "jaarlingen", zijn op camerabeelden. niet meer te zien. Zij hebben vermoedelijk het territorium verlaten, zegt het INBO.
Kort nieuws van bij de buren
De leegstaande kerk van Vostert zal door de Breese Sint-Vincentiusvereniging De Kleine Drempel in gebruik genomen worden. Nu is de voedselbank nog gehuisvesr in de voormalige gebouwen van het Rode Kruis. De voedselbank verdeelt voedsel aan zo'n 180 huishoudens.
Het is maar dat je 't weet
De Franse overheid werkt aan systemen om de "péage"-stations op de snelwegen af te schaffen en te vervangen door infrarood-camera's. Dat gebeurt nu al op de A4, de A13 en A14 en op de A79. Tot daar niets aan de hand, ware het niet dat de doorsnee automobilist daar niets van merkt. Het enige wat hij kan zien is een bord met daarop "Flux libre" - vrije doortocht. 
Wie een Franse tolbadge heeft - aan te vragen bij o.m. de VAB - zal het tolbedrag automatisch van zijn rekening af zien gaan. Je kan je gegevens ook registreren via www.fulli.com/sesame, dan gebeurt dat ook automatisch. Hier en daar langs die snelwegen staan er op sommige parkings ook betaalmachines.
Voorlopig krijgen niet-betalers eerst een waarschuwing, waarna ze binnen de drie dagen moeten betalen. Als ze dat niet doen, kunnen ze een boete krijgen van 90 tot 375 euro.  
Het is maar dat je 't weet
"Wat voor onmogelijk werd gehouden is dankzij AI (kunstmatige intelligentie - red.) mogelijk: overleden personen die nabestaanden virtueel toespreken. Onlangs ging een Britse familie in gesprek met een digitale kloon van hun gestorven moeder/oma. (...) De digitale kloon van de Britse vrouw maakt deel uit van een groeiende trend van technologiebedrijven die tools maken waarmee nabestaanden met een overledene kunnen praten."
(Eindhovens Dagblad)
Oudsbergen - 9 -10 september: vliegshow Kleine-BrogelZoomKleine-Brogel Air Base zet op 9 en 10 september de  deuren open voor een indrukwekkende luchtshow. Inwoners van buurgemeenten kunnen tot 1 augustus een ticket kopen aan een voordeliger tarief. Meer achter deze link.
Pieter Olaerts uit Oplabbbeek heeft de besloten vennootschap Moma Services opgericht met zetel aan de Molenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, isolatiewerken en de verhuring van koel- en vriesinstallaties.

Nieuw: Jonckers Consultancy

Zaterdag 3 juni 2023
Joren Jonckers uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Jonckers Consultancy opgericht met zetel aan de Weg naar Opoeteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het adviseren op gebied van management, consultancy, outplacement, loopbaanbegeleiding en projectmanagement.

Zonnig en warm weekend

Zaterdag 3 juni 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Zonnig en warm weekendHogedrukinvloeden blijven zowel op korte als lange termijn overheersen. Er is dan ook nog geen neerslag in het verschiet voor de hele volgende week. Er verandert niet zoveel wat het weerbeeld betreft, de zon overheerst en de wind komt aanhoudend uit noordoostelijke tot noordelijke richtingen. Wel komen de temperaturen hoger uit en kan het soms zomers warm worden.
Vandaag domineert de zon van de vroege ochtend tot de late avond. Hier en daar kan een stapelwolkje tevoorschijn komen of zijn er wat hoge (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - 'Stiltewandelingen' in Achelse KluisZoomStilte, daar kennen wij weinig van in het Westen. We steken onze dagen vol met actie en geluid en wanneer we dat niet zelf doen, doet iemand anders het wel voor ons. Volle agenda's, omgevingsgeluiden, muziek en getater, oplichtende schermpjes met bijbehorende bliepjes die aandacht vragen.
70% van de Vlamingen leeft in gebieden waar het geluidsniveau de 55 decibel overschrijdt, wat de drempel is voor industrieel geluid.
Wandelen in stilte zijn we niet meer gewend en het kan soms onwennig aanvoelen. Maar (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsweekend en hommelweekend

Zaterdag 3 juni 2023
Puur natuur
Oudsbergen - Fietsweekend en hommelweekendZoomHet is Fietsweekend vandaag - hop, iedereen de fiets op! Maar het is ook hommelweekend. Aandacht dus voor onze zachte, brommende, pluizige vliegertjes die geen mens kwaad doen. Natuurpunt heeft er veel aandacht voor. (Archieffoto)

Sardinekes

Zaterdag 3 juni 2023
300 woorden van Rudi
Oudsbergen - SardinekesWe dwalen door Antwerpen. Aan de rand van de wijk Bredero stappen we een eethuis binnen. We zijn op weg naar de Lemméstraat, maar honger en dorst vertragen onze tocht.
Op de kaart staan sardines. Ik verheug me op een bord vol gegrilde sardines maar de visjes blijken al in een blik te zitten. Maar het zijn er van de hippe soort. Ze komen uit Portugal zegt het blikje en ze zijn verwerkt met rode pepers. Het smaakt. Zeker met het bruin brood dat gelukkig wel op de grill heeft gelegen.
“Wij (…) Het hele nieuwsbericht

Mijn vleermuis

Zaterdag 3 juni 2023
De anonieme mijmeraar
Oudsbergen - Mijn vleermuisHard gewerkt vandaag. Alweer. Veel te hard voor iemand die eigenlijk gepensioneerd is. Als ik rond 21.30 uur eindelijk mijn pc uitschakel, moet ik toch even een luchtje scheppen, buiten, in mijn tuin die stilaan een echte tuin moet/zal worden, nu ik eigenlijk gepensioneerd ben. Zodra ik tijd heb! Het is nagenoeg windstil, de schemering is ingezet, geen wolkje aan de hemel. Op het dak zit een merel heerlijk schril te fluiten en in de verte hoor ik nog net het antwoord van een soortgenoot. (Toch nuttig, dat (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Louise Mulders overleden

Zaterdag 3 juni 2023
Oudsbergen - Marie-Louise Mulders overledenOp 28 mei overleed in Gruitrode Marie-Louise Mulders, de weduwe van de in 1995 gestorven Leon Brebels. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Maria Derkoningen overleden

Vrijdag 2 juni 2023
Oudsbergen - Maria Derkoningen overledenOp 31 mei overleed Maria Derkoningen (99), de weduwe van de in 1998 gestorven Albert Lipkens. Zij woonde in Eksel maar was afkomstig uit Gruitrode. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Gruitrode. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Gruitrode waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Anna Hilven overleden

Vrijdag 2 juni 2023
Oudsbergen - Anna Hilven overledenIn Peer is woensdag Anna Hilven overleden, de weduwe van Jaak Moonen, die in 1990 stierf. Ze was geboren in Gruitrode en werd 90 jaar. De afscheidsdienst en de begraving in Opoeteren zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in uitvaartcentrum Creemers aan de Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.  

Politie zoekt de Zomerbob

Vrijdag 2 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Politie zoekt de ZomerbobZoomVanaf vandaag en tot 28 augustus zullen er in het hele land alcoholcontroles worden georganiseerd in het kader van de Zomerbobcampagne. Daarbij moet in het oog worden gehouden dat de drempelwaarde voor de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs verlaagd is voor wie onder invloed van alcohol achter het stuur zit. De nieuwe drempelwaarde sinds 1 juni bedraagt 1,2 promille. Met andere woorden: je bent sneller je rijbewijs kwijt dan je denkt. Rij nuchter!

Door Vanbuel overleden

Donderdag 1 juni 2023
Oudsbergen - Door Vanbuel overledenIn Plockroy is dinsdag Door Vanbuel overleden, de echtgenoot van Alda Ferson. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters aan de Lentestraat.
Oudsbergen - Twee spelers weg bij Eendracht LouwelVan Hoof (Eendracht Louwel) zal komend seizoen bij SLW Maaseik spelen. Michaël Maggen verkast naar Kabouters Opglabbeek.
Oudsbergen - Versterking voor Kabouters OpglabbeekMichaël Maggen (Eendracht Louwel) zal komend seizoen de kleuren van Kabouters Opglabbeek verdedigen. Cardynaels (Opglabbeek) trekt naar SLW Maaseik.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen