Het overige nieuws

Syndicus veroordeeld

Vrijdag 31 maart 2023
Een 54-jarige man uit Oudsbergen die financieel sjoemelde als syndicus is veroordeeld tot 22 maanden cel met uitstel. Hij had zo'n 100.000 euro overgeschreven naar zijn eigen rekening. (PG)

Thuiswerk is een blijver

Vrijdag 31 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
De coronacrisis heeft het thuiswerken in verschillende sectoren mogelijk gemaakt. 33,9% van de werknemers werkte in 2022 regelmatig of soms thuis, tegenover 18% in 2019; de gevolgen van de COVID-crisis op lange termijn zijn duidelijk zichtbaar.
Het zijn de werknemers met een hoog opleidingsniveau die het vaakst gebruik maken van het thuiswerken met 54,7%. Dat percentage bedraagt 14,7% bij de middengeschoolde werknemers en 4,7% van de laaggeschoolden. (Statbel)

Meisje (18) gewond bij botsing

Vrijdag 31 maart 2023
Oudsbergen - Meisje (18) gewond bij botsingOp de N76 in Oudsbergen raakten gisterenavond rond 18.20 uur drie auto's in een aanrijding betrokken. Een 18-jarig meisje uit Peer raakte daarbij gewond.
Oudsbergen - Nieuw provinciaal klimaatbomenprojectZoomIn het Provinciaal Natuurcentrum in Genk hebben 41 Limburgse gemeenten - alle gemeenten behalve Herstappe - gisteren het charter ondertekend dat het startschot geeft van het nieuwe provinciale klimaatbomenproject. Tegen september 2024 zullen de deelnemende gemeenten stappen rond een doordacht gemeentelijk bomenbeleid gezet moeten hebben. Het doel is de bomen in de provincie op een goede manier te onderhouden en te behouden. Daarbij krijgen ze advies en steun van de provincie Limburg. 
Het is maar dat je 't weet
In 2022 zijn 6,4% van de 18-24-jarigen vroegtijdige schoolverlaters. Het gaat om het percentage personen van 18 tot 24 jaar dat geen diploma secundair onderwijs heeft behaald en geen enkele vorm van onderwijs of opleiding meer volgt.
In 2022 werd de daling van de afgelopen jaren verdergezet. Het percentage bedraagt 8% bij mannen en 4,8% bij vrouwen. In Wallonië zijn 8,6% van de 18-24-jarigen vroegtijdige schoolverlaters. Daarna volgt Brussel met 7,4% en Vlaanderen met 4,9%. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Uitstekend jaar voor toerisme in LimburgZoom2022 was een uitstekend jaar voor het toerisme in Limburg, met 4.882.000 overnachtingen. Dat is 11 procent meer dan in 2019, het jaar voor de coronacrisis. Limburg doet het daarmee beter dan de rest van Vlaanderen.

Vooral jongeren veranderen van job

Donderdag 30 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
De job-naar-job transities bleven nog steeds toenemen tussen 2017 en 2022. Terwijl er tussen 2017 en 2018 maar 5,3% van de werkenden een jaar later van job veranderd was, is dat nu 8,2%. We zien dat vooral jongeren van job veranderen. Leeftijd is de belangrijkste bepalende factor of iemand van job verandert.
Vooral de horeca en cultuursector zijn twee sectoren met veel job-naar-job transities, met dat verschil dat mensen in de cultuursector vaak in een andere sector gaan werken, terwijl mensen in de horeca vaker in de horeca blijven. Mensen die in openbare besturen en in het onderwijs werken, veranderen minder vaak van job, en als ze dat toch doen, blijven ze heel vaak in dezelfde sector werken. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
41 procent van de zestigplussers kijkt negatief tot zeer negatief tegen het ouder worden aan. 38 procent denkt dat hij of zij goed voorbereid is op een lang leven maar 26 procent vreest niet voldoende financiële middelen te hebben om tot op een gezegende leeftijd rond te komen. (KBS)

Auto botst op vrachtwagen

Donderdag 30 maart 2023
Oudsbergen - Auto botst op vrachtwagenVanmiddag rond 13 uur is een auto op een vrachtwagen ingereden op de Weg naar Opglabbeek. Een 29-jarige Nederlander raakte daarbij gewond.

9,7 % minder bouwvergunningen

Donderdag 30 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Het jaar 2022 wordt gekenmerkt door een daling met 9.7% van het aantal bouwvergunningen, een tendens die in de drie gewesten merkbaar is. De maand december is gunstiger voor Vlaanderen, dat een stijging van de residentiële gebouwen (13,5%) registreert, terwijl er in Wallonië (15,7%) een daling wordt waargenomen. Ten slotte bevestigt 2022 dat de renovatie van residentiële gebouwen groter is dan de nieuwbouw. (Statbel)
Bedrijfsnieuws
Het voormalige tenniscentrum van Kim Clijsters aan de Boneput in Bree wordt niet verkocht en wordt toch verder uitgebaat door sportbedrijf Golazo uit Beringen. Het was zaakvoerder Bob Verbeeck van Golazo dien 2014 samen met Kim Clijsters de tennisacademie stichtte. De laatste jaren doken de cijfers in het rood en werd gezocht naar een overnemer. Maar nu gaat Golazo toch verder. De buitenterreinen zullen in de zomer terug open zijn voor tennis en padel, de gebouwen zullen ook gebruikt kunnen worden voor evenementen en sportkampen. 

Roger Claes overleden

Woensdag 29 maart 2023
Oudsbergen - Roger Claes overledenGisteren is Roger Claes overleden, de echtgenoot van Jose Kerkhofs. Hij was 70 jaar en afkomstig uit Hamont. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Oudsbergen.
Oudsbergen - Muzikaal verhaal van de Limburgse KoolputterZoomMorgenavond brengen Toon Debaye (Koninklijk Conservatorium Antwerpen) en de Noord-Limburgse Brass Band uit Hechtel-Eksel 'De Limburgse Koolputter', een muzikale vertelling over het leven in de mijn. Het is het levensverhaal van Stefano, een Limburgse oud-mijnwerker, het is fictief maar gebaseerd op waargebeurde feiten. De voorstelling dompelt je onder in alle aspecten van dit belangrijke stuk Limburgs erfgoed, met beelden en zorgvuldig gekozen muziek.
Morgen/donderdag om 20.30u wordt de voorstelling gebracht in C-Mine in Genk, zaterdag om 20u in de balzaal van CC Muze in Heusden-Zolder. Tickets kosten €10, of - voor studenten - €5. Tickets te reserveren via deze link of per mail via toondby[!]gmail.com.
Oudsbergen - Versterking voor Kabouters OpglabbeekTweede provincialer Kabouters Opglabbeek heeft Gertjan Slegers aangetrokken. Hij komt over van FC Opitter.

Het deeltijds werken daalt licht

Woensdag 29 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werkte 26,1% van de werknemers deeltijds. Dat is een lichte daling ten opzichte van de 25,6% in 2021 en de 26,8% in 2020. Vooral vrouwen werken deeltijds: 40,7% van de vrouwelijke werknemers werkt deeltijds, tegenover 11,9% van de mannen. Zoals de vorige jaren is 4/5de werken het populairste deeltijdse regime bij zowel vrouwen als mannen. (Statbel)

5,2% heeft een tweede job

Woensdag 29 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aandeel werkende Belgen die een tweede job hebben, stijgt verder aanzienlijk. 5.2% had in 2022 een tweede job tegenover 4,5% in 2021. Het percentage is vrijwel identiek tussen de 135.000 mannen (5,1%) en de 124.000 vrouwen (5,3%).
Het zijn de 25-49-jarigen die het vaakst een tweede job hebben met 5,9% van de werkende bevolking. Dat is 3,7% van de jongeren van 15-24 jaar, tegenover 4,2% bij de 50-plussers.
Hoe hoger het onderwijsniveau, hoe hoger het percentage van personen met een tweede job. Zo is dit voor 6,5% van de werknemers met een hoog opleidingsniveau het geval, voor 4,4% van de middengeschoolden en 2,2% voor degenen met een laag opleidingsniveau. (Statbel)

Zestigplussers negatief over WZC

Woensdag 29 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Bijna vier op tien zestigplussers zijn (zeer) negatief over woonzorgcentra (WZC). Positiever (of minder negatief) zijn tachtigplussers die iemand kennen in een woonzorgcentrum, en wie er dagelijks komt. 71 procent hoopt nooit naar een woonzorgcentrum te (moeten) verhuizen. (KBS)

Zacht maar nat weer

Woensdag 29 maart 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Zacht maar nat weerNa de inval van de koude verandert het weerbeeld voor de volgende dagen volledig. Het wordt gevoelig zachter bij maxima rond 15 of 16 graden. De regen, buien en strakke wind moeten we er wel bijnemen. In het weekend wordt het terug wat kouder en na het weekend lijkt het ook droger te worden.
Vandaag domineren wolken. Aanvankelijk is het, op een lokaal drupje regen na, meestal droog. Na de middag trekt echter een verzwakt warmtefront over onze streken en valt er tijdelijk wat lichte regen of (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Lombergen blinkt uit op laatste toernooiZoomAfgelopen zaterdag reisde de Lommelse rugbyjeugd af naar het laatste toernooi dit seizoen in Landen bij Rugbyclub Haspinga en ze hebben alles gewonnen!
Nand en Lorenzo zijn de dapperste strijdertjes van de U10. Hen hebben we gedurende het hele seizoen alleen maar zien groeien. Maar het waren vooral de youngsters van de U12 - Lombergen (samenstelling Lommel en Oudsbergen) die die dag geschitterd hebben. Ondanks het grauwe weer leken de jongens en meisjes er superveel zin in te hebben. Het harde (…) Het hele nieuwsbericht
Lombergen blinkt uit op laatste toernooiLombergen blinkt uit op laatste toernooiLombergen blinkt uit op laatste toernooi
Zoom

Robin Smeets weg bij Wijshagen

Woensdag 29 maart 2023
Oudsbergen - Robin Smeets weg bij WijshagenRobin Smeets trekt de deur achter zich dicht bij Heidebloem Wijshagen. Hij verkast naar Sporting Grote-Brogel.
Kort nieuws van bij de buren
Vanaf maandag worden er in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) 18 bomen gerooid op de Gruitroderkiezel en Breekiezel in Bree. Het gaat om grote zomereiken, die volgens het AWV gevaarlijk dicht op de weg staan. De bomen worden gekapt door gecertificeerde boomverzorgers om de veiligheid van weggebruikers te bevorderen.
De werken duren een week met plaatselijke hinder voor doorgaand verkeer: gemotoriseerd verkeer kan aan verlaagde snelheid de mobiele werfzone van zo’n 200 meter beurtelings passeren met tijdelijke verkeerslichten. De bushaltes blijven bereikbaar.

Lean Vanhees overleden

Dinsdag 28 maart 2023
Oudsbergen - Lean Vanhees overledenGisteren is Lena Vanhees overleden, de weduwe van de in 2013 gestorven Michel Timmers. Zij was 84 jaar, woonde in Wijshagen en was afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (20-20.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Lieske Vrolijkx overleden

Dinsdag 28 maart 2023
Oudsbergen - Lieske Vrolijkx overledenGisteren is Lieske Vrolijkx overleden, de weduwe van de in 1998 gestorven Jef Winters. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7.45 uur raakten een auto en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken in de Dorpsstraat in As. Een 42-jarige vrouw uit As  liep daarbij zware verwondingen op en is naar het ziekenhuis in Genk gebracht.
De gemeente  trekt bijna 43.000 euro uit om regenboogzebrapaden aan te brengen in de schoolomgevingen. Met die regenboogzebrapaden wil het gemeentebestuur extra aandacht vestigen op diversiteit en ook de verkeersveiligheid verhogen. In totaal worden er dertien regenboogzebrapaden aangelegd. De gemeente raamt de kostprijs op 42.975,29 euro en start de zoektocht naar een aannemer. Tegen de start van het nieuwe schooljaar kan je de regenboogzebrapaden in het straatbeeld zien.

Mia Schoofs overleden

Dinsdag 28 maart 2023
Oudsbergen - Mia Schoofs overledenOp 23 maart overleed Mia Schoofs, de weduwe van de in 1984 gestorven Mathieu Bemelmans en de levenspartner van de in 2013 overleden Marcel Crols. Zij was 90 jaar en afkomstig uit Meeuwen. Het afscheid en de bijzetting in het familiegraf op de begraafplaats van Mechelen- aan-de-Maas vinden plaats in intieme kring.

Albert Wouters overleden

Maandag 27 maart 2023
Oudsbergen - Albert Wouters overledenZaterdag is Albert Wouters (77) overleden, de echtgenoot van José Martens. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek vinden plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30uur) in UCOP aan de Weg naar As.
Oudsbergen - Doelman Vanhoof weg bij E. LouwelDoelman Jules Vanhoof trekt de deur achter zich dicht bij tweede provincialer Eendracht Louwel. Hij verkast naar SLW Maaseik dat in derde provinciale uitkomt.
Oudsbergen - Kabouters trekken verdediger aanTweede provincialer Kabouters Opglabbeek heeft een verdediger aangetrokkken: Finley Wielemans (Zonhoven).

Fietsgids 2023 voorgesteld

Maandag 27 maart 2023
Oudsbergen - Fietsgids 2023 voorgesteldZoomVanmiddag werd in Center Parcs De Vossemeren in Lommel de nieuwe fietsgids 2023 voorgesteld. Opnieuw slaagden Dirk van Bun en Leo Swinnen erin om een gratis gids samen te stellen én te verdelen in heel wat gemeentes. Voor het eerst wordt met deze editie ook de kaap van de 100.000 gratis fietsgidsen overschreden, toch een mijlpaal! En net zoals de voorbije jaren slagen de heren er ook in om toch telkens iets nieuws toe te voegen. Niet alleen zijn er dit jaar weer meerdere extra gemeenten, maar (…) Het hele nieuwsbericht
Fietsgids 2023 voorgesteldFietsgids 2023 voorgesteld
Zoom
De politie registreert in ons land jaarlijks meer dan 20.000 aangiftes van stalking. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne en Staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit Sarah Schlitz, zetten daarom verder in op het gebruik van het mobiel stalkingalarm. Dat werd vandaag in Hasselt voorgesteld.
Dankzij het mobiel stalkingsalarm kunnen slachtoffers van stalking met één subtiele druk op de knop de (…) Het hele nieuwsbericht
De buurtsportdiensten Noord-Oost Limburg slaan de handen weer in mekaar voor een nieuwe editie van de Senior Games, die dit jaar op 5 juni zal plaatsvinden bij Steengoed Arena in Maaseik.
Tijdens deze unieke sportdag maak je kennis met maar liefst 18 verschillende sporten, waaronder 9 rolstoelvriendelijke sportactiviteiten. Doe mee aan sportieve initiaties zoals aquagym, fitness, interactieve speelwand Lü, dynamic tennis, padel, steppen, wandelvoetbal en tai chi of kies voor een iets (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Versterking voor Eendracht LouwelTweede provincialer Eendracht Louwel heeft vier nieuwe spelers aangetrokken: Jarne en Lennert Schrijvers (Elen B), Bert Bosmans (Stokkem) en Jasper Cleeren (SLW).

En toen werd het zwart...

Zondag 26 maart 2023
Oudsbergen - En toen werd het zwart...Zoom
De Lijn start met een campagne tegen agressie. De aanleiding is het zoveelste geval van agressie, afgelopen week in Genk. "De voorbije tijd maakten wij bij De Lijn een aantal zware agressiegevallen mee, zowel gericht tegen De Lijn-chauffeurs, chauffeurs van onze partners-exploitanten, als tegen controleurs. Die stijgende agressie is ook een maatschappelijk fenomeen. Vanuit De Lijn en onze partners willen we echter een duidelijk signaal geven: elk agressiegeval is er een te veel. Daarom trekken wij samen vandaag de lijn: tot hier en niet verder. Van onze medewerkers blijf je af!", is de boodschap. 

Gelijkspel voor Kabouters B

Zondag 26 maart 2023
Oudsbergen - Gelijkspel voor Kabouters BDe tweede ploeg van Kabouters Opglabbeek is thuis tegen AA Rekem, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.
Oudsbergen - Gruitrode en Kadijk spelen gelijkOp het veld van Nevok Gruitrode is Kadijk niet verder gekomen dan een gelijkspel: 3-3. Nevok kwam 3-0 voor maar kon de voorsprong niet vasthouden, Van Den Broek (Nevok) werd in de 80ste minuut uitgesloten wegens twee keer geel.
Oudsbergen - Heusden-Zolder - Opglabbeek uitgesteldDe voetbalwedstrijd KVV Heusden-Zolder - Kabouters Opglabbeek van vanmiddag werd uitgesteld.

Geld uit automaat gestolen

Zondag 26 maart 2023
Oudsbergen - Geld uit automaat gestolenIn een café aan de Leemkuilstraat in Opglabbeek is geld uit een automaat gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Oudsbergen - Meeuwen B - Sparta Lille uitgesteldDe voetbalwedstrijd tussen Meeuwen B en Sparta Lille, in Vierde Provinciale, werd gisteravond uitgesteld.

Minder wolven in Limburg

Zondag 26 maart 2023
Oudsbergen - Minder wolven in LimburgZoomZoals te verwachten was, is het aantal wolven in Limburg de voorbije maanden drastisch afgenomen, van een roedel van 13 in november 2022 naar nog 5 of misschien 6 wolven op dit ogenblik. Dat laat Welkom Wolf weten.
Het stond in de sterren geschreven dat de jaarlingen - de twee overlevende jongen van het nest van zes van 2021 - zouden wegtrekken voor ze twee jaar oud worden. Rond dezelfde tijd - in de tweede helft van april - brengt wolvin Noëlla immers een nieuw nest welpen ter wereld; (…) Het hele nieuwsbericht

KSK Meeuwen wint van Bregel Sport

Zaterdag 25 maart 2023
Oudsbergen - KSK Meeuwen wint van Bregel SportIn Eerste Provinciale heeft KSK Meeuwen thuis Bregel Sport verslagen met 3-1. Aan de rust was de stand 1-1. Voor Meeuwen scoorden Verlinden, Grobben en Reumers. Penders scoorde voor Bregel.

KFC Hamont wint van Louwel

Zaterdag 25 maart 2023
Oudsbergen - KFC Hamont wint van LouwelIn Tweede Provinciale heeft KFC Hamont 99 de punten thuis gehouden tegen Eendracht Louwel: 2-0. Aan de rust was de stand 1-0. Meli had de thuisploeg in de 4de minuut op voorsprong gebracht. Kort voor affluiten legde Van Vlierden de eindcijfers vast.

Gelijkspel voor Wijshagen

Zaterdag 25 maart 2023
Oudsbergen - Gelijkspel voor WijshagenIn Vierde Provinciale is Heidebloem Wijshagen bij Maasland Noordoost B niet verder gekomen dan een gelijkspel: 3-3.

Handbal: gelijkspel Arena-Meeuwen

Zaterdag 25 maart 2023
Oudsbergen - Handbal: gelijkspel Arena-MeeuwenDe topper in het handbal tussen Arena en Meeuwen is geëindigd in een gelijkspel. In een goed gevulde Ekselse sporthal werd het na een spannende thriller 29-29. Bij de rust stond het 14-15.
Door dit gelijkspel behoudt Arena zicht op promotie naar de liga.

Helson B wint van Ellikom

Zaterdag 25 maart 2023
Oudsbergen - Helson B wint van EllikomIn Vierde Provinciale heeft Helson B vanavond de punten thuis gehouden tegen Ellikom: 3-2.

Vannacht begint de zomertijd

Zaterdag 25 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Vannacht begint de zomertijd
Volgende nacht schakelen we over op de zomertijd. Om 2 uur moet de klok een uur doorgezet worden en wordt het dus 3 uur. Dat betekent een uur minder slapen. Morgenochtend zal het ook een uur langer donker blijven en morgenavond een uur langer licht.
Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat dit wisselsysteem nog altijd voorstanders vindt. Volgens veel experten heeft het alleen maar nadelen. Ook Frank Deboosere is geen voorstander. Op zijn website stelt hij voor. de wintertijd te behouden als standaardtijd, en de verschillende economische sectoren 's zomers zelf laten beslissen of ze al dan niet vroeger willen beginnen. "Op die manier spreid je de files. Dat zou pas een echte besparing zijn."

Het blijft erg wisselvallig

Zaterdag 25 maart 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Het blijft erg wisselvalligHet weekend verloopt erg wisselvallig met maartse buien op zaterdag en regen op zondag. Bovendien staat hierbij een erg strakke wind met soms zware windstoten. Het wordt ook wat kouder en vooral na het weekend is er ook kans op nachtvorst. In de tweede helft van volgende week gaan de temperaturen weer flink omhoog.
Vandaag wordt erg onstabiele lucht aangevoerd. Daarbij worden zonnige perioden afgewisseld door buien, lokaal vergezeld van hagel en mogelijk onweer. Ook komen er bij momenten zware (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Zaalvoetbal: La Baracca - Meeuwen 1-1In tweede nationale B van het zaalvoetbal hebben La Baracca Houthalen en Zvk Meeuwen gisterenavond 1-1 gelijkgespeeld.
Oudsbergen - Damesvoetbal: Hasselt - Louwel 3-5In eerste provinciale van het damesvoetbal is Louwel met 3-5 gaan winnen bij Sp.Hasselt. Louwel straat vijfde in de stand.

Dit weekend telling huismussen

Zaterdag 25 maart 2023
Oudsbergen - Dit weekend telling huismussenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Rode Duivels kloppen Zweden

Vrijdag 24 maart 2023
Oudsbergen - Rode Duivels kloppen ZwedenIn de kwalificaties voor het EK hebben de Rode Duivels vanavond Zweden verslagen met 0-3, na drie doelpunten van Romelu Lukaku. Dinsdag spelen de Duivels tegen Duitsland. Nederland verloor vanavond met 4-0 van Frankrijk.

Tiny Ramaekers overleden

Vrijdag 24 maart 2023
Oudsbergen - Tiny Ramaekers overledenOp 20 maart in As Tiny Ramaekers overleden, de weduwe van de in 1995 gestorven Jules Bloemen. Zij was 95 jaar. De bijzetting in het familiegraf op de begraafplaats van Opglabbeek vindt plaats in intieme kring.

Toch nog hinder bij De Lijn

Vrijdag 24 maart 2023
Oudsbergen - Toch nog hinder bij De LijnUPDATE Er is bij De Lijn nog steeds hinder op de dienstverlening in de provincie Limburg door een spontane staking naar aanleiding van een geval van agressie, eerder deze week in Genk. Kijk of je bus rijdt in de routeplanner of raadpleeg de realtime informatie via de haltepagina.

Liefde voor natuur

Donderdag 23 maart 2023
Vandaag gelezen
"Hoe meer de passie, het respect en de liefde voor natuur gedeeld worden, hoe beter."
                                                          (Filmregisseur Stijn Coninx)
Oudsbergen - Vermust: heb jij de huismus gezien?ZoomHet gaat niet goed met onze tsjilpende huismussen. Vogelbescherming Vlaanderen brengt hun populatie in kaart om op de achteruitgang van de soort te anticiperen. Help je mee huismussen spotten op 25 of 26 maart? Zoek en tel mee op www.mussenwerkgroep.be.
Oudsbergen - Recyclagepark: zomerse openingsurenZaterdagnacht is het zomeruur weer daar, en vanaf volgende week dinsdag worden de openingsuren van de recyclageparken dan enigszins gewijzigd. Ze zijn dan elke dag in de voormiddag open van 9u tot 12.30u, en 's namiddags van 13 tot 17u, behalve op dinsdag (tot 18u) en op zaterdag (tot 16u)

Aanmelden.school start maandag

Donderdag 23 maart 2023
Oudsbergen - Aanmelden.school start maandagZoom105 secundaire scholen uit verschillende provincies verenigen zich opnieuw in één digitaal aanmeldsysteem. Leerlingen van het zesde leerjaar die volgend schooljaar naar een secundaire school willen, kunnen zich vanaf 27 maart 2023 digitaal aanmelden via het gezamenlijk aanmeldsysteem: www.aanmelden.school. Ouders die hun kind voor het schooljaar 2023-2024 willen inschrijven in het eerste jaar in één van deze 105 secundaire scholen, kunnen zich vooraf aanmelden via één centrale website. Het aanmeldsysteem zorgt ervoor dat iedereen evenveel kans krijgt om zijn kind in de school van eerste keuze in te schrijven.
Oudsbergen - Hinder bij De Lijn door spontane stakingZoomCheck even de routeplanner als je vanochtend de bus wil nemen: een aantal bussen van De Lijn in Limburg is niet uitgereden door een spontane staking. Die kwam er nadat gisteravond in Genk een chauffeur het slachtoffer werd van agressie waarbij hij klappen kreeg van een passagier en naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Daarop hebben chauffeurs in verschillende stelplaatsen vanochtend het werk neergelegd. Volgens De Lijn zou de hinder het grootst zijn in de regio's rond Hasselt en Kinrooi, maar de hinder zou zich ondertussen uitgebreid hebben.

Laat je kat steriliseren

Woensdag 22 maart 2023
Oudsbergen - Laat je kat steriliserenZoomTot 15 september kan men een huiskat laten steriliseren met de financiële hulp van de gemeente. Die hulp bestaat uit een kortingsbon van 15 euro voor een kater en van 25 euro voor een kattin. DIe kortingsbonnen gelden dan bij een dierenarts in Limburg.
Maar driewerf helaas: niet alle gemeenten doen mee aan die actie.  Waarom niet - het is een raadsel. Want een kattin kan tot 3 nestjes per jaar op de wereld zetten. De natuur haar gang laten gaan, betekent dus dat één kat voor 36 nakomelingen kan zorgen in 16 maanden tijd. De gevolgen zijn vaak dramatisch voor de katten - en voor de omgeving.
Achter deze link kan je zien welke gemeenten meedoen.
Oudsbergen - Minister wil gastleraren in het onderwijs...Zoom...en Fobie zag al hoe dat zal gaan als landbouwers in de klas komen lesgeven.
Oudsbergen - François Van Hissenhoven overledenisteren is François Van Hissenhoven overleden, de echtgenoot van Lucienne Lenaers. Hij was 75 jaar. Het afscheid en de begraving op de begraafplaats van Opglabbeek vinden plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Een Heardrop rond baby's

Woensdag 22 maart 2023
Oudsbergen - Een Heardrop rond baby'sZoomMusica in Pelt heeft gisteren weer een heardrop online geplaatst. Die gaat over contact maken met baby's.  Contact maken met pasgeboren baby's draait om muzikaliteit. Spelend met onze stem, gebaren en mimiek communiceren de baby en de verzorger de belangrijkste aspecten van het leven - namelijk saamhorigheid en relaties. De melodie van onze stem, de polsslag en het ritme, de dynamiek van het menselijk lichaam zullen de kleine baby zin geven lang voordat hij verbale communicatie begrijpt. Deze (…) Het hele nieuwsbericht

Jongen (17) en man (22) gewond

Woensdag 22 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Opitterpoort in Bree raakten gisterenavond rond 17 uur een voetganger en een fietser in een aanrijding betrokken, Een 17-jarige jongen uit Bree en een 22-jarige man uit Oudsbergen werden gewond.

Blauwborst kondigt lente aan

Woensdag 22 maart 2023
Puur natuur
Oudsbergen - Blauwborst kondigt lente aanZoomMaandag begon weer een nieuwe lente. Maar geen nieuwe lente zonder de opvallend gekleurde blauwborst. Sinds vorige week is hij weer terug in het land na een overwintering in het warme zuiden. Je vindt de blauwborst vooral dicht bij het riet en in dichte struiken kort aan het water. Rond deze tijd hoor en zie je hem vaak op een goed zichtbaar plekje, om indruk te maken op een vrouwtje. Met zijn prachtige zang is hij één van de mooiste en opvallendste zangvogels in Vlaanderen. (Johan Put)

Morgenavond begint de ramadan

Dinsdag 21 maart 2023
Morgenavond bij zonsondergang begint de islamitische vastenmaand ramadan. Vanaf donderdagmorgen bij zonsopgang - “zodra de zwarte draad van de witte draad is te onderscheiden” - mag er dan overdag niet meer gegeten of gedronken worden en moeten moslims zich onthouden van geslachtsverkeer. 's Avonds komen families en kennissen telkens samen voor de iftar. De ramadan duurt 30 dagen en loopt dus tot 20 april.
Belgen ervaren steeds meer moeilijkheden om de eindjes aan elkaar te knopen. Waar 35,7% van de Belgen in het 3e kwartaal van 2021 aangaven moeite te hebben om rond te komen, is dit opgelopen tot 46,7% in het 4e kwartaal van 2022. Dat blijkt uit de driemaandelijkse enquête over het persoonlijk welbevinden en de levensomstandigheden die Statbel, het Belgische statistiekbureau, in het vierde kwartaal van 2022 heeft uitgevoerd.  
Duidelijke verschillen tekenen zich op naar gelang de (…) Het hele nieuwsbericht

Regen, buien en wind

Dinsdag 21 maart 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Regen, buien en windWind, regen en buien zijn de ingrediënten van het weerbeeld op korte en lange termijn. In een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstromingen worden storingen in vlug tempo over ons land gestuurd. Tussenin zijn er drogere intermezzo's, maar vrijwel iedere dag krijgen we een portie hemelwater te verwerken. Na het weekend wordt het droger, maar dan gaan ook de temperaturen omlaag.
Morgen trekt een storing vanuit het westen over de regio. In de ochtend is het bewolkt, maar meestal droog. (…) Het hele nieuwsbericht

Gilbert Creemers overleden

Dinsdag 21 maart 2023
Oudsbergen - Gilbert Creemers overledenOp 18 maart overleed Gilbert Creemers, de weduwnaar van Mina Haex. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.
Oudsbergen - Steeds meer fietsers op fietssnelwegenZoomSteeds meer Limburgers springen de fiets op voor hun woon-werk- of woon-schooltraject. Dat leidt het provinciebestuur af uit de telgegevens van haar fietstelzuilen langs de fietssnelwegen. De fietstellers noteerden 13 % meer fietsbewegingen op weekdagen in januari en februari 2023, vergeleken met 2022. 
In Hasselt werden op de drie telplaatsen in absolute cijfers in de eerste twee maanden van het jaar de meeste fietsers geteld, tot ruim 36.000. Enkel Pelt scoorde nog hoger met 40.982 (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
“Soms lopen kinderen met carnaval een hele dag met een gezicht vol viltstift rond en dat is wel ongezond. Het kan zelfs zijn dat je kind nadien klaagt over hoofdpijn of misselijkheid. Het gevolg van de chemische stoffen die via de huid in de bloedbaan terechtkomen.”
(Prof. Jan Tytgat op gezondheid.be)

Pieter Schrooten overleden

Dinsdag 21 maart 2023
Oudsbergen - Pieter  Schrooten overledenOp 19 maart is in Opoeteren Pieter Schrooten overleden, de echtgenoot van Maria Mulders. Hij was 89 jaar en afkomstig uit Gruitrode. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

De terugweg naar het noorden

Maandag 20 maart 2023
Puur natuur
Oudsbergen - De terugweg naar het noordenZoomOp de foto een keep (achteraan), een groenling (vooraan rechts) en een vink (links). Vinkachtigen trekken meestal in gemengde groepen en maken dan dankbaar gebruik van de voederplaatsen op hun terugweg. (Pierre Rutten)

Camille Vervaeren overleden

Maandag 20 maart 2023
Oudsbergen - Camille Vervaeren overledenOp 17 maart is Camille Vervaeren overleden, de weduwnaar van Rosette Meeus. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.
Het is maar dat je 't weet
“Eigenlijk moeten we koppen (in het voetbal - red.) zien als het bewust uitlokken van een impact op de hersenen die mogelijk tot hersenschade leidt. We moeten ons dan ook afvragen of we het koppen niet kunnen beperken via nieuwe regels in het voetbal, of het zelfs afschaffen. Voetbalfans zullen steigeren, maar het is een open vraag.”
(Professor neurologie Paul Boon in De Morgen)

Niels Stouten weg bij Kabouters

Maandag 20 maart 2023
Oudsbergen - Niels Stouten weg bij KaboutersNiels Stouten trekt de deur achter zich dicht bij Kabouters Opglabbeek. Hij verkast naar Lanaken, dat eveneens in tweede provinciale speelt.

Bromfietser (17) aangereden

Zondag 19 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op 't Hasseltkiezel in Bree is gisteren een 17-jarige bromfietser aangereden. Hij raakte daarbij gewond.

Verlies voor KSK Meeuwen

Zondag 19 maart 2023
Oudsbergen - Verlies voor KSK MeeuwenIn Eerste Provinciale is KSK Meeuwen bij Zonhoven United gaan verliezen met 2-1. Aan de rust was de stand 1-0. Voor Meeuwen scoorde Niessen.

Ellikom wint van Achel B

Zondag 19 maart 2023
Oudsbergen - Ellikom wint van Achel BIn Vierde Provinciale heeft Ellikom leider Achel VV B verslagen met 2-0.
Oudsbergen - Asielen krijgen hulp bij energiefactuurZoomVlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts kent € 663.000 toe aan 151 asielen die hulp kunnen gebruiken bij hun energiefactuur. Deze eenmalige energiesteun varieert van € 1.000 tot € 25.000 per dierenasiel en komt bovenop de structurele financiële steun die asielen nog maar enkele jaren krijgen. “Dierenasielen helpen talloze dieren om door een moeilijke periode te komen, dus willen wij hen ook helpen om door een moeilijke periode te komen”, zegt Weyts. “Net zoals (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Damesvoetbal: Louwel - Bokrijk 5-0In eerste provinciale van het damesvoetbal wint Louwel met 5-0 van Bokrijk Sport. Louwel staat zesde in de stand, Bokrijk achtste.
Oudsbergen - Kabouters winnen Oudsbergense derbyDe derby tussen Kabouters Opglabbeek en Eendracht Louwel werd door de thuisclub gewonnen met 2-0. 

Erg zacht, maar niet droog

Zaterdag 18 maart 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Erg zacht, maar niet droogZachte luchtstromingen in de onderste lagen van de atmosfeer laten het kwik erg hoog uitkomen. Een storing schuift echter over onze streken en is onstabiel van opbouw. Daarbij komen buien tot stand en is een donderslag mogelijk. Pas later op zondag verlaat deze storing onze streken. Daarna bouwt een hogedrukgebied op vanuit het zuidwesten en wordt de atmosfeer stabieler. Het blijft dan ook droog. Het droge weer is echter van korte duur.
Morgen is het vaak bewolkt met periodiek regen of buien. (…) Het hele nieuwsbericht

Meeuwen B wint bij Neeroeteren

Zaterdag 18 maart 2023
Oudsbergen - Meeuwen B wint bij NeeroeterenIn Vierde Provinciale is KSK Meeuwen B bij Neeroeteren gaan winnen met 1-4.

Zaalvoetbal: Genk- Meeuwen 10-2

Zaterdag 18 maart 2023
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Genk- Meeuwen 10-2In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Full Genk Meeuwen gekopt met 10-2. Full Genk staat zesde in de stand, Meeuwen tiende.

Verlies voor Nevok

Zaterdag 18 maart 2023
Oudsbergen - Verlies voor NevokIn tweede provinciale is Nevok Gruitrode bij Standard Elen verdiend gaan verliezen met 4-1 .Aan de rust was de stand 2-1. Voor Gruitrode scoorde Jarne Berben.

Pierre Winter overleden

Zaterdag 18 maart 2023
Oudsbergen - Pierre Winter overledenGisteren is Pierre Winter overleden, de weduwnaar van de in 2009 gestorven Maria Wouters. Hhj was 87 jaar Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Hij wordt begraven op de begraafplaats van Opglabbbeek. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Er wordt vandaag nog altijd gezocht naar de 80-jarige Simone Mariën uit Houthalen-Oost, meldt het parket Limburg. Ze verdween gisteren met de fiets (lichtgrijs met twee donkerkleurige fietstassen) in Houthalen. Politiezone Carma en parket Limburg behandelden de verdwijning meteen als onrustwekkend, gelet op het feit dat de dame in kwestie dementerend is. Gisteren werd volop gezocht in de omgeving en ook buren en sympathisanten daagden massaal op om te helpen zoeken. Ook afgelopen nacht (…) Het hele nieuwsbericht

Zuster Matthea Waeben overleden

Donderdag 16 maart 2023
Oudsbergen - Zuster Matthea Waeben overledenVandaag is zuster Matthea Waeben van de congregatie van de Dochters van Maria- Paridaens overleden. Zij was 93 jaar en afkomstig uit Opglabbeek. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 24 maart (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Blanden. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Opglabbeek.
Oudsbergen - Steun voor strijd tegen Aziatische hoornaarZoomDe provincie Limburg geeft een subsidie van 15.000 € aan de vzw Limburgse Imkersbond om lokkasten te laten maken voor de koninginnen van de Aziatische hoornaar, en om die onder hun leden te verdelen. Dat heeft gedeputeerde Inge Moors bekendgemaakt.
De subsidie komt voor de helft van de dienst Landbouw en voor de helft van het Provinciaal Natuurcentrum PNC. De imkersbond hoopt 10 tot 30 procent van de koninginnen zo te vangen en tegelijk de verspreiding van deze invasieve (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Schrijvers overleden

Donderdag 16 maart 2023
Oudsbergen - Rosa Schrijvers overledenGisteren is Rosa Schrijvers overleden, de weduwe van Frans Reynders. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen.

Annie Vandewaerde overleden

Donderdag 16 maart 2023
Oudsbergen - Annie Vandewaerde overledenIn WZC Ter Meeuwen is dinsdag Annie Vandewaerde overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Corneel Vermeulen. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula 'de Sprink' in Bocholt. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Neerglabbeek. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Oudsbergen - Reuzen in Limburg, waar zijn jullie?ZoomEen bericht aan alle reuzenbeheerders in Limburg: "Bezorg ons uw vernieuwde coördinaten zodat we U kunnen uitnodigen op de lenteontmoeting in Herk-de-Stad op zaterdag 15 04 2023. Dan kunnen wij u het programma bezorgen. Onze contactgegevens zijn bij een harde schijf crash verdwenen. Deel dit bericht met uw bevriende reuzenbeheerders. Ook nieuwe reuzenbeheerders mogen zich aansluiten. Wij kijken ernaar uit om de kennismaking te vernieuwen", zegt secretaris Julien Maebe. Zijn mailadres: julienmaebe[!]gmail.com.

Verdubbeling trajectcontroles

Woensdag 15 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aantal trajectcontroles langs Limburgse gewestwegen en autosnelwegen verdubbelt dit jaar. Nu zijn er 44 in werking en daar komen er dit jaar nog eens 45 bij. Vier daarvan worden momenteel uitgevoerd, de rest is in voorbereiding.

Eind deze week gevoelig zachter

Dinsdag 14 maart 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Eind deze week gevoelig zachterMaart is kenmerkend voor wisselvallig weer met vaak flink wat hemelwater. Ook kan het nog eens even flink koud uitpakken met winterse neerslag. Wel, dat komt er allemaal aan. Eerst is het wat kouder met kans op winterse neerslag, daarna wordt het een flink stuk zachter met regen en buien. 
Morgen verlaat een storing met winterse neerslag (natte sneeuw en mogelijk tijdelijk wat sneeuw) in de loop van de ochtend onze regio. Daarna is het enige tijd mistig, maar wel droog. De rest van de dag (…) Het hele nieuwsbericht

Marie Louise Schreurs overleden

Dinsdag 14 maart 2023
Oudsbergen - Marie Louise Schreurs overledenIn As is maandag Marie Louise Schreurs overleden, de weduwe van de in 2007 gestorven Fons Dirkx. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Opglabbeek. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in UCOP in Opglabbeek. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in UCAS in As.

Gertrude Jaeken overleden

Dinsdag 14 maart 2023
Oudsbergen - Gertrude Jaeken overledenZondag is Gertrude Jaeken overleden. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Neerglabbeek. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Zuster Maria Smeets overleden

Maandag 13 maart 2023
Oudsbergen - Zuster Maria Smeets overledenZaterdag is zuster Maria Smeets overleden. Zij was 92 jaar, afkomstig uit Meeuwen en lid van de congregatje van de Zusters van Maria. De uitvaartliturgie vindt vrijdjag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jozef aan de Bogaardenstraat in Leuven.
Oudsbergen - KSK Meeuwen trekt twee spelers aanEersteprovincialer KSK Meeuwen heeft twee spelers van Bocholt VV aangetrokken: Xanthi Gielen en Jorran Thonon.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Omselweg in Bree raakten vanmorgen rond 7 uur een 29-jarige fietser uit Bree en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser liep daarbij verwondingen op.

Jean Hendrikx overleden

Maandag 13 maart 2023
Oudsbergen - Jean Hendrikx overledenZaterdag is in Meeuwen Jean Hendrix overleden, de echtgenoot van Alice Loos. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Linde-Peer. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Baltsende futen

Zondag 12 maart 2023
Puur natuur
Oudsbergen - Baltsende futenZoomMario Vanoppen fotografeerde dezer dagen deze baltsende futen. Man en vrouw fuut maken elkaar het hof met een uitgebreide dans, waarbij ze hoog uit het water komen en waterplanten opduiken, zegt Nature Today. Het schudden met de kop blijven de verliefde stelletjes ook nog doen nadat ze elkaar al versierd hebben; hiermee maken ze duidelijk dat ze elkaar nog steeds leuk vinden. Futen hebben een lang broedseizoen, tot in de herfst. Voorlopig heb je dus genoeg kans om de balts van de fuut te zien. Maar kijk alleszins eens naar dat filmpje...
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen vrijdag voerde politie CARMA in As en Zutendaal controles uit op boorddocumenten en het dragen van de veiligheidsgordel. Vier bestuurders kregen een boete voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Twee personen kregen een boete voor hun vervallen keuring. Verder werden er nog boetes gegeven voor onder andere het niet gebruiken van een kinderzitje, het gebruik van een GSM en het negeren van een verkeersbord C1. Twee bestuurders waren niet in orde met hun duplicaat kentekenplaat.
Oudsbergen - Ellikom wint bij de GrenstrappersIn Vierde Provinciale heeft Sporting Ellikom de Grenstrappers van Lommel-Kolonie verslagen met 1-3.
Oudsbergen - Meeuwen speelt gelijk tegen Herk FCWeinig gelijke spelen vanavond, maar in Meeuwen was er een: KSK Meeuwen speelde thuis 0-0 gelijk tegen Herk FC.

Kabouters B klopt Boorsem B

Zaterdag 11 maart 2023
Oudsbergen - Kabouters B klopt Boorsem BDe eerste ploeg van Kabouters Opglabbeek verloor, maar de tweede ploeg versloeg vanavond Boorsem B met 2-1. Het was een wedstrijd in Vierde Provinciale.

Louwel verliest van Elen

Zaterdag 11 maart 2023
Oudsbergen - Louwel verliest van ElenIn Tweede Provinciale heeft Eendracht Louwel vanavond met 0-3 verloren van Standard Elen.

Oplawaai voor Kabouters

Zaterdag 11 maart 2023
Oudsbergen - Oplawaai voor KaboutersIn Tweede Provinciale heeft Kabouters Opglabbeek vanavond in Boorsem een behoorlijke oplawaai gekregen: 8-1.
Oudsbergen - Gruitrode verliest bij KFC Hamont 99In Tweede Provinciale heeft KFC Hamont 99 de punten thuis gehouden tegen Nevok Gruitrode. Uitslag: 2-1. 

KRC Peer B houdt de punten thuis

Zaterdag 11 maart 2023
Oudsbergen - KRC Peer B houdt de punten thuisIn Vierde Provinciale heeft KRC Peer B de punten thuis gehouden tegen Wijshagen: 5-2.

LHVV B wint bij Meeuwen B

Zaterdag 11 maart 2023
Oudsbergen - LHVV B wint bij Meeuwen BIn Vierde Provinciale is Lindelhoeven VV B met 1-5 gaan winnen bij KSK Meeuwen B.
Oudsbergen - Zaalvoetbal: Meeuwen - SL16 Liège 4-4In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen 4-4 gelijkgespeeld tegen SL16 Liège. Meeuwen staat achtste in de stand.

Handbalfinales ook op tv te zien

Zaterdag 11 maart 2023
Oudsbergen - Handbalfinales ook op tv te zienOp zaterdag 1 april organiseert de KBHB de handbalfinales van de Beker van België dames en heren in sporthal Alverberg in Hasselt.
De damesfinale tussen KTSV Eupen en Handbal Sint-Truiden wordt gespeeld om 13.00 u en uitgezonden via livestream op Sporza.be. De herenfinale tussen Sezoens Achilles Bocholt en Sporting Pelt wordt gespeeld om 16.00 u en uitgezonden via livestream op Sporza.be en op één.

Kinderen en smartphones

Zaterdag 11 maart 2023
Vandaag gelezen
"Smartphones en sociale media vernietigen de geestelijke gezondheid van kinderen. Het bewijs van de rampzalige gevolgen van meer schermtijd is nu overweldigend. Studies tonen aan dat hoe meer tijd tieners besteden aan sociale media, hoe slechter hun geestelijke gezondheid is. De gradiënt is het steilst voor meisjes, die ook veel meer tijd aan sociale media besteden dan jongens." (FT.com)
Vanaf maandag 13 maart geldt het enkelrichtingsverkeer richting Hoogmartens over de volledige Nijverheidslaan, meldt de gemeente. Er wordt daar een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad aangelegd. Als alles volgens planning verloopt, duurt deze situatie tot dinsdag 4 april.
Het tijdelijk rijvak ter hoogte van Hoogmartens blijft in gebruik om weg te rijden uit de Nijverheidslaan. Je kan dus nog steeds vanuit de Nijverheidslaan naar links rijden, richting de Weg naar Zwartberg. Ook rechtsaf slaan, richting Tony Rus, blijft mogelijk.
De Vlaamse regering heeft vandaag een akkoord bereikt over het stikstofdossier. Vanaf 2025 krijgen landbouwers zicht op soepeler vergunningsregels. Meer bij HLN.be

Fernand Van Boven overleden

Vrijdag 10 maart 2023
Oudsbergen - Fernand Van Boven overledenOp 4 maart overleed Fernand Van Boven, de echtgenoot van Udette Eeckhout. Hij was 86 jaar. Het afscheid gevolgd door de bijzetting op de begraafplaats van Opglabbeek vond plaats in alle intimiteit.
Vandaag gehoord
Minister van werk en economie Pierre-Yves Derwagne heeft zich ontzet getoond over de plannen van de warenhuisgroep Delhaize om alle winkels over te laten aan franchisenemers.
"Ik roep het management van Delhaize op met de vakbonden echt andere opties te bekijken. Maar als de plannen worden bevestigd na die gesprekken, dan heb ik de directie gevraagd een echte belofte te doen over werkzekerheid en over de cao, waarin de loon- en arbeidsvoorwaarden staan," aldus de minister. "En dat niet alleen na de transfer, maar ook nadien."  De minister zei bereid te zijn een sociaal bemiddelaar aan te stellen om uit de impasse te komen.

Elza Truyen overleden

Donderdag 9 maart 2023
Oudsbergen - Elza Truyen overledenDinsdag is Elza Truyen overleden, de echtgenote van Jaak Smeets. Ze was geboren in Opglabbeek en werd 82 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (10.30u) in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: dinsdag (18.30-20u) in funerarium Creemers in de Cobbestraat 26 in Bree.

Leo Loos overleden

Donderdag 9 maart 2023
Oudsbergen - Leo Loos overledenGisteren is Leo Loos overleden, de echtgenoot van Philomène Van Dyck. Hij was 91 jaar en afkomstig uit Peer. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in het sterfhuis aan de Weg naar Ellikom 40 in Meeuwen.
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 14 uur botsten twee auto's op de Bocholterkiezel in Bree. Een 41-jarige vrouw uit Peer raakte daarbij gewond.

Catilina, die schurk

Woensdag 8 maart 2023
Oudsbergen - Catilina, die schurkZoomAls de naam Catilina valt, moeten we spontaan aan onze schooltijd denken en aan het begin van Cicero's eerste redevoering tegen de schurk Catilina: "Quousque tandem abutere, Catilina, patientia nostra?" - (Hoelang nog, Catilina, zal je misbruik maken van ons geduld?"
We weten niet of dr. Martijn Icks (Universiteit van Amsterdam) die uitspraak op 15 maart in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren zal herhalen, maar hij geeft dan daar een lezing over de beruchte figuur (…) Het hele nieuwsbericht

Optochtvolgorde O.L.S. geloot

Woensdag 8 maart 2023
Oudsbergen - Optochtvolgorde O.L.S. gelootZoomGisteren is geloot voor de optochtvolgorde tijdens het Oud Limburgs Schuttersfeest dat op de eerste zondag van juli in het Nederlands-Limburgse Born zal doorgaan.
De Koninklijke Gilde SInt-Ambrosius Lommel moet als 10de aantreden, Sint-Martinus Niel-bij-As als 11de, Sint-Amandus Opglabbeek als 46ste, Sint-Laurentius Bocholt als 52ste, Sint-Sebastiaan Sint-Huibrechts-Lille als 53ste, Sint-Anna Achel - dat in zijn 20-jarig bestaan voor de eerste keer deelneemt - als 72ste, Koninklijke Gilde Sint-Sebastiaan Lommel als 82ste, Sint-Jozef Lommel als 91ste, Sint-Joris Kaulille als 99ste, Sint-Sebastiaan Grote-Brogel als 100ste en Sint Harlindis & Relindis Ellikom als 107de. UPDATE De foto onderaan werd genomen tijdens de loting. Uiterst links zit Maarten Dirikx als vertegenwoordiger van de Lommelse Schuttersgilden (Sint-Ambrosius - Sint-Sebastiaan - Sint-Jozef en Sint-Anna Achel). (Foto RW)
Optochtvolgorde O.L.S. geloot
Zoom
Onder leiding van een Hasseltse onderzoeksrechter hebben gisteravond 450 politieagenten met behulp van een twintigtal speur- en explosievenhonden de gevangenis van Hasselt doorzocht. Daarbij werden verschillende voorwerpen in beslag genomen, waaronder gsm’s, drugs en voorwerpen die gebruikt zouden kunnen worden als wapen.
De grootschalige actie gebeurde op basis van jarenlange informatie over onregelmatigheden inzake het doorsluizen van verboden producten (gsm-toestellen, drugs, keramische (…) Het hele nieuwsbericht

Nevok trekt verdediger aan

Woensdag 8 maart 2023
Oudsbergen - Nevok trekt verdediger aanNevok Gruitrode heeft een verdediger aangetrokken: Indy Gielen van SV Herkol.

Bisdom zoekt engelen van mensen

Woensdag 8 maart 2023
Oudsbergen - Bisdom zoekt engelen van mensenHet bisdom Hasselt zoekt "engelen van mensen" die kwetsbare mensen en mensen in nood willen helpen. In de zeven Limburgse dekenaten wordt met het oog daarop een netwerk van vrijwilligers uitgebouwd die klaarstaan wanneer een hulpvraag binnenkomt. Aanleiding voor het project is de vaststelling binnen het crisisfonds Caritas Limburg, een initiatief van het bisdom, en Caritas Hulpbetoon dat nog steeds te veel mensen de weg niet vinden naar de juiste hulpverlening  of veel te laat hulp aanvragen. De engelen willen tijdig een brug vormen tussen de mensen in nood en de diverse instellingen en voorzieningen.

Michel Grobben overleden

Woensdag 8 maart 2023
Oudsbergen - Michel Grobben overledenZondag is Michel Grobben overleden, de echtgenoot van Agnes Truyen. Hij was 88 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (0.30 uur) in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: vrijdag (20-20.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

De zwartkop

Woensdag 8 maart 2023
Puur natuur
Oudsbergen - De zwartkopZoomVanaf deze week starten we onder de rubriek 'Puur natuur' met een reeks van natuurfoto's gemaakt door natuurfotograaf Johan Put uit Koersel. Hij doorkruist onze streek op zoek naar vogels of andere dieren. De spits wordt afgebeten door deze zwartkop. "Begin maart is de periode van het jaar waarin vele inheemse vogels terugkeren vanuit het warmere zuiden. Deze zwartkop zul je dus vanaf nu niet alleen kunnen zien in of aan de rand van het bos maar ook horen met zijn prachtige zang". (Johan Put)

Vlaanderen anno 2023

Dinsdag 7 maart 2023
Oudsbergen - Vlaanderen anno 2023Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Code oranje voor morgenvroeg

Dinsdag 7 maart 2023
Het Nederlandse KNMI heeft voor morgenvroeg code oranje voor Noord-Brabant en Limburg geactiveerd vanwege de verwachte neerslag van plaatselijk meer dan 5 centimeter sneeuw.
Opletten geblazen, ook al geeft ons eigen KMI zoveel sneeuw niet: hooguit minder dan 5 cm.
Weerbericht
Oudsbergen - Winterse neerslag, daarna regenKoude en warme lucht ontmoeten elkaar over ons land en leveren strijd over wie zal gaan winnen. Op dit scheidingsvlak valt flink wat neerslag. In de koude lucht is de neerslag winters, in de warme lucht is dat regen. De volgende dagen overheerst de warmere lucht en gaan de temperaturen de hoogte in. Met gestoorde oceaanlucht krijgen we echter wel vrijwel iedere dag een portie hemelwater.
Morgen wordt er flink strijd geleverd tussen koude en warme lucht. Dat resulteert in veel neerslag, (…) Het hele nieuwsbericht

Blij met de wolf

Dinsdag 7 maart 2023
Vandaag gelezen
"We moeten blij zijn met de wolf. Zijn terugkeer is het bewijs dat we weer gezonde bossen vol wild hebben. Toch goed nieuws op een moment dat de Verenigde Naties er voor waarschuwen dat een miljoen soorten dieren dreigen uit te sterven."
Cees van Kempen, cineast van de film "Wolf", nu in de bioscoop.

Lieske Bussels overleden

Dinsdag 7 maart 2023
Oudsbergen - Lieske Bussels overledenIn Oudsbergen is gisteren Lieske Bussels overleden, de weduwe van de in 1966 gestorven Albert Gabriels en van de in 2017 overleden Frans Masy. Zij was 96 jaar. Het afsheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Godefrieda Paesen overleden

Dinsdag 7 maart 2023
In Lanaken is zondag Godefrieda Paesen overleden. Zij was 79 jaar en afkomstig uit Opglabbeek.

Jeanne Meus overleden

Dinsdag 7 maart 2023
Oudsbergen - Jeanne Meus overledenGisteren is Jeanne Meus overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Lei Bullen. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Petros Pachis overleden

Dinsdag 7 maart 2023
Oudsbergen - Petros Pachis overledenZondag is in zijn woonst in Opglabbeek Petros Pachis overleden, de echtgenoot van Vasileia Katsantoni. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (13.30 uur) plaats in de Grieks Orthodoxe kerk aan de Gallopinstraat in Zwartberg. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan in Genk.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bocholterkiezel in Bree is vanmorgen rond 7 uur een 25-jarige fietser aangereden. Hij raakte daarbij gewond.

Gladheid: code geel

Dinsdag 7 maart 2023
Oudsbergen - Gladheid: code geelDe combinatie van negatieve wegdektemperaturen en sneeuwval kan morgen mogelijks zorgen voor een gladde ochtendspits. Agentschap Wegen en Verkeer vraagt weggebruikers om morgenvroeg voorzichtig te zijn, afstand te houden en snelheid te matigen. Het KMI waarschuwt met code geel voor Limburg. 
Procentueel heeft een steeds groter wordende groep inwoners in onze provincie een andere dan de Belgische herkomst. Intussen gaat het om drie op de tien Limburgers: 30 procent, 5,2 procent meer dan in 2012. Dat blijkt uit een interessante studie van limburg.incijfers.be.
De groep Limburgers van niet-Belgische origine neemt niet alleen (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Bij 59% van de zestigplussers is de kijk op de toekomst (zeer) positief, bij 41% (zeer) negatief.
De aanhoudende stijging, sinds 2017, van dat laatste cijfer stemt tot nadenken, zegt de Koning Boudewijn Stichting. "Het loont om eenzaamheid tegen te gaan bij 60-plussers. Het valt immers op hoe de bevraagde thema’s nauw samenhangen. Steun van de eigen omgeving, financieel rondkomen, goede gezondheidsvooruitzichten, mensen om je heen als gesprekspartners: het zijn stuk voor stuk belangrijke (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Bromfietser (34) aangereden door autoOp de Weg naar As werd vanmorgen rond 7 uur een 34-jarige bromfietser uit Maasmechelen aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.
Oudsbergen - Nooit meer vergeten je afval buiten te zettenZoomOmdat er steeds meer vraag komt naar digitale dienstverlening zette Limburg.net al enige tijd de koers richting meer digitalisering in. In 2018 werd mijn.limburg.net gelanceerd. Via deze persoonlijke klantenzone kunnen inwoners van Limburg al hun persoonlijke afvaldata online terugvinden. Ze kunnen er ook hun persoonlijke afvalkalender raadplegen en downloaden om hem te integreren in hun eigen online kalender. 
Om verder te bouwen richting digitalisering ging Limburg.net ook het (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Het aantal gezinnen in Vlaanderen dat zelf digitale meters aanvraagt, blijft toenemen. In januari ’23 gaat het zelfs om 5.415 aanvragen, 5 keer meer dan een jaar geleden. Het aantal aanvragen was al sinds september 2022 gevoelig toegenomen, maar blijft dus uitbreiden. In het voorbije jaar gaat het in totaal om 29.000 aanvragen. De groeiende interesse bevestigt opnieuw dat almaar meer gezinnen actief aan de slag gaan met hun energieverbruik en -injectie.  In 2022 wezen enkele parameters al in de (…) Het hele nieuwsbericht
In Nederland zijn afgelopen weekend twee jonge wolven doodgereden. Het gaat telkens om een jong wijfje. In het tweede geval zou het mogelijk een nakomelinge van de "Belgische roedel" kunnen zijn. Die jonge wolf werd vanmorgen dood aangetroffen op de snelweg A2, tussen Grathem en Kelpen-Oler in Nederlands-Limburg, ten noordoosten van Kinrooi. Vrijdagochtend gebeurde hetzelfde in Vught, bij Den Bosch. En in januari dit jaar werd op de A2 bij Beesd een wolf door een vrachtwagen aangereden.

Ellikom verslaat KRC Peer B

Zondag 5 maart 2023
Oudsbergen - Ellikom verslaat KRC Peer BIn Vierde Provinciale heeft Sporting Ellikom KRC Peer B verslagen met 4-1.
Oudsbergen - Meeuwen B wint derby tegen WijshagenKSK Meeuwen B heeft de Oudsbergense derby tegen Wijshagen gewonnen. Uitslag: 2-4.
Oudsbergen - Nevok wint derby tegen LouwelNevok Gruitrode is de winnaar van de Oudsbergense derby. Tegen Eendracht Louwel werd het 5-2. Voor Gruitrode scoorden Van Den Broek (2), Br. Geelen, Iearacitano en Berrevoets. Maggen en Raïs maakten de doelpunten van Louwel.

Toenemende neerslagkansen

Zondag 5 maart 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Toenemende neerslagkansenIn een noordwestelijke luchtstroming wordt koude en vochtige zeelucht naar onze streken gestuurd. Hierbij nemen de neerslagkansen toe en is de zon vaak afwezig. De volgende dagen verlopen wisselvallig met regenzones of buien, die over het land trekken. Met de lage temperaturen op dinsdag en woensdag is er zelfs kans op winterse neerslag. Op het einde van de week wordt het zachter.
Vandaag overheersen de wolken het weerbeeld en af en toe valt er een bui of een spat regen. Ook nu wordt er niet veel (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Weerstand Koersel verliest van MeeuwenIn Eerste Provinciale heeft Weerstand Koersel met 1-2 verloren van KSK Meeuwen.
Oudsbergen - Kabouters B verliezen, eerste ploeg wintUPDATE In Vierde Provinciale is Kabouters Opglabbeek B vanavond in Leut met 2-1 gaan verliezen. De eerste ploeg won thuis met 1-0 van Turkse Rangers.
Oudsbergen - Damesvoetbal: Bocholt - Louwel 2-4In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt thuis met 2-4 verloren van Louwel. Bocholt staat tweede in de stand, Louwel zesde.
Oudsbergen - De Lijn gaat stoppen met snelbussenOp 1 juli stopt De Lijn met de snelbussen vanuit Limburg. Dat meldt Radio 2. Op weekdagen zijn er nu drie vaste ritten die pendelaars snel naar de grootsteden brengen: Bocholt-Antwerpen, Maaseik-Brussel en Hamont-Achel-Brussel. De Lijn zegt dat de reizigers een alternatief aangeboden zullen krijgen. Wat dat is, zal maandag moeten blijken. Dan gaat de vervoersmaatschappij een nieuw, uitgebreid mobiliteitsplan voor Limburg voorstellen.

Mia Roosen overleden

Vrijdag 3 maart 2023
Oudsbergen - Mia Roosen overledenWoensdag is Mia Roosen overleden, de weduwe van de in 2001 gestorven Gerard Vangeloven. Zij was 90 jaar en afkomstig uit Opglabbeek. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren

Mathieu Martens overleden

Vrijdag 3 maart 2023
Oudsbergen - Mathieu Martens overledenGisteren is Mathieu Martens uit Opglabbeek overleden, de weduwnaar van Jeanne Vandeurzen. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Boeren gaan betogen

Donderdag 2 maart 2023
Oudsbergen - Boeren gaan betogenZoomMorgen gaan de boeren betogen in Brussel. Vanuit Noord-Limburg zal er alvast tussen 7 en 8u morgenvroeg een colonne van tractoren vanuit Pelt richting Geel rijden over de N71. Op bijgaand kaartje staan (in het rood) de routes die met de politie zijn afgesproken. De boeren mogen met hun tractoren niet de autosnelweg op.

'Verhoging btw is absurd'

Donderdag 2 maart 2023
Oudsbergen - 'Verhoging btw is absurd'ZoomBouwunie Limburg is niet te spreken over het nieuwe fiscale hervormingsvoorstel van minister Van Peteghem. In de blauwdruk ligt een verhoging van het verlaagd btw-tarief van 6% naar 9% op tafel. “Onaanvaardbaar”, aldus Bouwunie-topman Jean-Pierre Waeytens. De impact op de bouwsector is groot, meer nog: "De federale regering compenseert met dergelijke maatregelen een groot stuk van de fiscale hervorming op kap van de bouw”.
De bouworganisatie wijst ook op de volgens haar (…) Het hele nieuwsbericht

Oer-Hollander was zwart

Donderdag 2 maart 2023
Vandaag gelezen
"De oer-Hollander was niet wit en blond, maar zwart. De vroegste moderne mensen, die ongeveer tienduizend jaar geleden rond en voor de Nederlandse kust leefden als jager-verzamelaar, hadden een donkere huid en vaak lichte ogen."
(De Volkskrant)

Fons Vaesen overleden

Donderdag 2 maart 2023
Oudsbergen - Fons Vaesen overledenIn Opitter is gisteren Fons Vaesen overleden, de echtgenoot van Magda Coolen. Hij was 76 jaar en afkomstig uit Meeuwen. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in aula't Sant in Hechtel. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Vandaag gelezen
Oudsbergen - 'Distelvink moet nationale vogel worden'Zoom"Met zijn vuurrode kop, inktzwarte vleugels en gele vleugelstrepen is de distelvink of putter de ideale vogel om te worden uitgeroepen tot nationale vogel."
(Biochemicus Roland de Vicq in Gazet van Antwerpen)
(Archieffoto Pierre Rutten)

Auto tegen verkeersremmer

Woensdag 1 maart 2023
Op de Weg naar Opoeteren in Opglabbeek is een auto tegen een verkeersremmer gereden. De bestuurder kwam met de schrik vrij maar zijn auto liep wel averij op.

Jef Gielen overleden

Woensdag 1 maart 2023
Oudsbergen - Jef Gielen overledenGisteren is Jef Gielen overleden, de weduwnaar van José Eerdekens. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Groot order voor Veldeman

Woensdag 1 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
Binnen enkele weken start het tentenbedrijf Veldeman uit Bree met de bouw van zijn grootste structuur ooit, een project in opdracht van het Chileense mijnbedrijf SQM. De op maat ontwikkelde structuur is maar liefst 60m breed, 236m lang, heeft een zijkanthoogte van 6m en wordt meteen ook de grootste semi-permanente structuur van Latijns-Amerika. Het mega order heeft een waarde van 9 miljoen euro, zo meldt het bedrijf.
Veldeman haalde het contract binnen voor de bouw van een gigantische loods (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - 'Visit Haspengouw' bundelt alle bloesemtipsZoomSinds enkele jaren bundelen de Haspengouwse gemeenten hun krachten om de regio te promoten als toeristische trekpleister. Haspengouw staat bekend om zijn golvende en bloeiende landschappen, zijn prachtige vergezichten, de bourgondische cafés en restaurants, de fruitproducenten... Tijdens de bloesemperiode heerst er een gezellige drukte en ontvangt Haspengouw veel wandel- en fietstoeristen die willen genieten van de ongedwongen sfeer én van de bloesempracht. Het volledige aanbod is nu handig gebundeld in een digitaal magazine boordevol tips en bloesemactiviteiten. Je kan het vanaf vandaag ontdekken op www.visithaspengouw.be.  

Onze gelukwensen!

Woensdag 1 maart 2023
Oudsbergen - Onze gelukwensen!ZoomVandaag bestaat de Internetgazet-editie van Heusden-Zolder 15 jaar. Onze gelukwensen aan collega Dirk en zijn medewerkers! Lees hier hoe de 15de verjaardag op de redactie in die mijngemeente beleefd wordt.

Nog even veel zon, maar koud

Woensdag 1 maart 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Nog even veel zon, maar koudHet hogedrukgebied over Schotland blijft daar nog even bivakkeren en brengt bij ons zonnig en droog weer. Op het einde van de week trekt het hoog richting IJsland en kan vochtige zeelucht onze streken bereiken. In het weekend nemen ook de neerslagkansen toe. De temperaturen zijn even wat hoger, maar na het weekend verliezen we opnieuw enkele graden en is wat winterse neerslag mogelijk.
Vandaag krijgen we onvervalst hogedrukweer en overheerst de zon het weerbeeld van de ochtend tot de avond. Af en (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De omzet van de Belgische ondernemingen steeg met 12,7% in het vierde kwartaal van 2022. Die omzet – met uitzondering van de landbouw en de financiële sector – bedroeg in het vierde kwartaal van 2022 456 miljard euro. In het vierde kwartaal van 2022 zien we de grootste omzetstijgingen t.o.v. dezelfde periode van 2021 in de sectoren “kunst, amusement en recreatie” en in de horeca; de stijging van de omzet bedraagt er respectievelijk 29% en 24%. Deze stijgingen zijn uiteraard het (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Limburgse wijnbouwers doen het goedZoomDe meeste van de 259 wijnbouwers die in ons land actief zijn, werken in Limburg. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie. Die zegt ook dat de Belgische wijnproductie nooit eerder zo groot was als vorig jaar: liefst 3 miljoen liter. Het gaat daarbij vooral om al dan niet mousserende witte wijn (2,4 miljoen liter), maar de stijging (+200%) was het grootst bij de rode wijn: bijna 371.000 liter.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen