Het overige nieuws

Peer - Morgen hondenwandeling van 'De Woef'ZoomMorgen, 1 mei, pakt hondenschool De Woef in Eksel weer uit met haar jaarlijkse internationale hondenwandeling. Het is al de 14de keer dat zulks gebeurt en er wordt gerekend op een 1000-tal deelnemers uit binnen- en buitenland. "Meer deelnemers kunnen we niet aan," zegt Henri Geens van De Woef. Er kan van uit de school in de Bergstraat gewandeld worden vanaf 8u en men kan zich inschrijven tot 16u. Er zijn tracés uitgepijld van 2 of 8 km, voorzien van de nodige rustplaatsen met een drankje en een hapje. Inschrijven kost 2 euro maar elke deelnemer krijgt volgens Geens een aandenken t.w.v. 10€. Bij aankomst heeft men de kans meer over de hondenschool en het opleiden van een hond te weten te komen. Foto:  de medewerkers van de hondenschool.

Theresia Kwanten overleden

Maandag 30 april 2012
Peer - Theresia Kwanten overledenIn het Mariaziekenhuis is donderdag Theresia Kwanten overleden, de weduwe van Jan Kwanten. Ze was 91 jaar. Woensdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kleine Brogel. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Peer - Jumping Lommel tijdens drie weekendsZoomWist u dat in Lommel zoveel ruiters en amazones hun thuisbasis hebben? Denk aan Evy & Romy Morssinkhof, Dries & Jerom Dekkers, Ines Michael & Danny Van den Bosch, Jan & Wout Vlemmix, Jens Vandenberk... Niet te verwonderen dat men er graag een jumping organiseert. Dit en volgend weekend kunt u GRATIS gaan kijken naar de Jumping Lommel, een prachtig ruiterevenement. Het is een jumpingwedstrijd op nationaal (dit weekend) en internationaal (eerste weekend mei) niveau die dit jaar voor de tweede maal plaatsvindt op de evenementenweide aan de Balendijk. Dit jaar voor het eerst op CSI 3* niveau in het tweede weekend van mei! Het volledige programma vindt u hier.

Peer - Met de groeten uit het NatuurhulpcentrumZoomIn het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek werden afgelopen week 113 kameleons uit Burundi opgevangen die in beslag waren genomen op doorreis naar een particulier in Tsjechië. De kameleon op de foto - vindt u zijn oogje? - is er één van. Een kameleon is een prachtig dier. Wie de pagina bij Wikipedia leest vraagt zich op den duur af of er wel twee dezelfde zijn... (Foto Natuurhulpcentrum)

Sollicitatiedag in woonzorgcentrum

Donderdag 26 april 2012
Nu zaterdag van 10u tot 16u organiseert VitaS (vroeger: opdrachthoudende vereniging Sint-Antonius) in het woonzorgcentrum Sint-Antonius in Peer een sollicitatiedag voor personeel voor het nieuwe woonzorgcentrum dat momenteel in Hechtel-Eksel gebouwd wordt en in het laatste kwartaal van dit jaar geopend wordt. 
Voor het nieuwe woonzorgcentrum, dat plaats biedt aan 90 bejaarden en ook een centrum voor kortverblijf met 3 woongelegenheden omvat, worden natuurlijk verpleegkundigen en zorgkundigen gezocht. (…) Het hele nieuwsbericht

Philomène Leynen overleden

Woensdag 25 april 2012
Peer - Philomène Leynen overledenGisteren is Philomè Leynen overleden, de echtgenote van Henri Leen. Ze was 72 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in beperkte familiekring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Kleine Brogel.

Jaak Gielen overleden

Dinsdag 24 april 2012
Peer - Jaak Gielen overledenVrijdag is Jaak Gielen overleden, de echtgenoot van Marieke Winters. Hij was 89 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Leo Camps overleden

Maandag 23 april 2012
Peer - Leo Camps overledenDonderdag is Leo Camps overleden, de weduwnaar van Elisa Mussen. Hij was 80 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wijchmaal. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

'Sint-Antonius' wordt VitaS

Vrijdag 20 april 2012
Peer - 'Sint-Antonius' wordt VitaSZoomVitaS is de nieuwe naam van de overkoepelende organisatie die de woonzorgcentra in Peer (St.-Antonius) en Meeuwen-Gruitrode (Kloosterhof) beheert. Ook de nieuwe campus in Hechtel-Eksel, die in het laatste kwartaal van 2012 zal geopend worden, komt onder deze koepel terecht.
De naamsverwarring tussen de opdrachthoudende vereniging St.-Antonius en het woonzorgcentrum St.-Antonius in Peer is hiermee definitief van de baan, aldus een mededeling van de organisatie.
"VitaS is niet (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Daens overleden

Vrijdag 20 april 2012
Peer - Paul Daens overledenDinsdag is Paul Daens overleden. Hij was 69 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd na een afscheidsviering (om 10 uur) in de aula van het crematorium in Hasselt.

Burgemeesters waren in Brussel

Donderdag 19 april 2012
Verschillende vervoersassen, zowel over de weg (Noord-zuid, omleidingsweg Neerpelt), als over het spoor (Spartacus lijn 3, doortrekking spoorlijn Mol tot in Hamont of zelfs over de grens tot in Weert) en langs het water (verhogen capaciteit van de sluizen Blauwe Kei en Lozen) moeten verder ontwikkeld worden om deze dynamische regio alle kansen te geven Omdat voor deze verschillende dossiers ook dikwijls meerdere ministers bevoegd zijn en het soms zelfs gaat over andere beleidsniveaus, legden (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... JazzCase?

Woensdag 18 april 2012
Peer - Gratis naar... JazzCase?ZoomMet het concert van het Ewout Pierreux Quintet wordt morgenavond in Dommelhof het vijfde seizoen van JazzCase beëindigd. Van op deze plaats daarom al een virtueel bloemstuk voor organisator Cees van de Ven, want wat hij in die vijf jaar met zijn jazzconcerten in Dommelhof gerealiseerd heeft, verdient een grote pluim! Nu al zijn we benieuwd naar wat het nieuwe seizoen zal brengen.
Pianist Ewout Pierreux is vooral bekend als lid van het Tutu Puoane Quartet, maar hij speelt ook in het Peer (…) Het hele nieuwsbericht
"Waar blijven onze politici?" vroegen we ons op 8 februari af in een zeldzaam redactiestandpunt. Wel, de politici hebben de boodschap begrepen: morgenvroeg gaan de negen Noord-Limburgse burgemeesters aan Vlaams minister-president Kris Peeters een brief overhandigen waarin ze vragen de effectieve ontsluiting van Noord-Limburg in de feiten prioritair te maken in het Vlaamse mobiliteitsbeleid en eindelijk na zoveel jaren tot daden en actie op het (…) Het hele nieuwsbericht

Musica zoekt vrijwilligers

Dinsdag 17 april 2012
Musica is een impulscentrum voor muziek en organiseert vanuit Neerpelt vernieuwende culturele initiatieven voor jong en oud, zowel voor professionele muzikanten als liefhebbers. Voor projecten zoals Dag Oude Muziek, Samhain en Awakening Woods is Musica op zoek naar vrijwilligers. Tot het takenpakket behoren o.a.  tickets controleren, bezoekers wegwijs maken, zaalbewaking, logistieke ondersteuning, enz. Hebt u zin om mee te werken aan de culturele evenementen van Musica? Meld u dan aan via info[!]musica.be of via het inschrijvingsfomulier.

Gerda Mulders overleden

Dinsdag 17 april 2012
Peer - Gerda Mulders overledenVrijdag is Gerda Mulders overleden, de echtgenote van Leo Pinxten. Ze was 77 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wauberg. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Jaak Reynders overleden

Vrijdag 13 april 2012
Peer - Jaak Reynders overledenIn het Mariaziekenhuis is dinsdag Jaak Reynders overleden, de echtgenoot van Wies Kerkhofs. Hij was 83 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd na een afscheidsceremonie in Aula 't Sant, Rode Kruisplein 12b5 in Hechtel. Zondag om 19 uur is er daar een avonddienst.
Peer - EMJ zoekt nog medewerkers cateringZoomHet muziekfestival zoekt nog vrijwillige medewerkers om bij de catering te helpen. Onderstaande uren zijn nog onderbemand:
Zaterdagavond 28/04 17u45 – 20u00 college Neerpelt
Zondagmiddag 29/04 11u15 -14u00 Campus de Wingerd – KA Overpelt
Zondagavond 29/04 18u45 – 20u00 college
Dinsdagavond 01/05 18u45-20u00 college.
Kandidaten mogen mailen naar emj_catering[!]hotmail.com .
 
Peer - 'Excelsior Rood-Wit' wint biljartbekerZoomIn Dilsen-Stokkem heeft biljartclub Excelsior Rood-Wit uit Eksel vrijdagavond de beker Overband van de Dilsense biljartvereniging "Op de Klos" gewonnen. Ze versloeg in de finale biljartclub Aeroport uit Kleine Brogel. Het winnende team bestond uit Carina Custers, Jean Kenis, Jan Martens en Leo Hesius; sportieve verliezers waren Rudy Kelchtermans, Willy Vanderheyden, Harie Gielen en Etienne Helsen.

Lipalet kent zijn kampioenen

Zondag 8 april 2012
Peer - Lipalet kent zijn kampioenenZoomOp paaszaterdag wordt bij tafeltennisvereniging Lipalet in SHLille traditioneel het clubkampioenschap georganiseerd. Bij de jongste spelers werd dit jaar Leen Cardinaels (Peer) kampioen gevolgd door Bregt Joosten (Hamont) en Nathan Pennings (Lille). Bij de jeugd ging de eer naar Frank Smolders (Achel) gevolgd door Hanne Eerdekens (Lille) en Wim Smolders (Achel). In de open reeks was Harry Peeters (Lille) te sterk voor Michel Mentens (Overpelt), Ruddy Joosten (Lille) en Wim Smolders (Achel). Gefeliciteerd!
Lipalet kent zijn kampioenen
Zoom

Maak er een mooie Pasen van

Zondag 8 april 2012
Peer - Maak er een mooie Pasen vanZoomRedactie en medewerkers van de Internetgazet wensen iedereen een mooie Pasen!

Thieu Aerts overleden

Donderdag 5 april 2012
Peer - Thieu Aerts overledenDinsdag is Thieu Aerts overleden, de echtgenoot van Alda Vanduffel. Hij was 70 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wijchmaal. Vrijdag om 19 uur is er een avonddienst in Aula 't Sant.
Peer - Gratis naar Dr. Blue Beat en Buscemi?ZoomVRIJDAGavond wordt het een gezellige muzikale avond in De Posthoorn, met het optreden van skagroep Dr. Blue Beat en vervolgens Squaddra Bossa feat. Buscemi. Reken maar dat de vibes in het rond zullen vliegen! Tickets kosten 14,5 euro of de helft wanneer u student en jonger dan 26 bent. Maar misschien kunt u er gratis naartoe? Mail dan als de bliksem naar vrijetijd[!]hamont-achel.be, vermeld de Internetgazet en brand een kaarsje! Per gemeente mogen we vier vrijkaarten weggeven, en de winnaars worden persoonlijk verwittigd. Succes!

Morgen Jeugdolympiade in Lommel

Woensdag 4 april 2012
Peer - Morgen Jeugdolympiade in LommelMede omdat 2012 een olympisch jaar is, organiseerde Bloso van begin januari tot eind maart in samenwerking met honderden scholen, sportclubs en gemeentelijke sportdiensten de eerste fase van de Jeugdolympiade. Elke deelnemer maakte in deze eerste fase kans op een bronzen medaille in één of in meerdere van deze 10 sporttakken: atletiek, badminton, basketbal, gymnastiek, handbal, tennis, voetbal, volleybal, wielrennen en zwemmen.
Vanaf deze maand kunnen deelnemers bovendien het (…) Het hele nieuwsbericht
Limburg zet in mei een provinciaal gecoördineerde verkeersactie op om motorrijders te controleren en te sensibiliseren voor meer verkeersveiligheid. Er zullen ook gratis screenings van de motoren georganiseerd worden. Concreet hebben de Limburgse politiezones afgesproken dat ze de controles van motorrijders zullen opdrijven. Waar aanvankelijk preventieve waarschuwingen en tips zullen worden gegeven, zal er bij vaststelling van inbreuken tegen de verkeerswet ook repressief opgetreden (…) Het hele nieuwsbericht
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer