Het overige nieuws

Hotelgasten zijn eerlijk

Vrijdag 29 augustus 2014
Tribunaliteiten
Eén van de meest beklemmende vakantiedilemma’s is wellicht: “Gebruik ik het kluisje of niet?” Een hotelgast in een hotel in Genk vond het níet nodig zijn Breitling-horloge van 5.000 euro op te bergen in de kluis van zijn hotelkamer. Na een nacht met zijn partner in het hotel meldde hij het hotelpersoneel dat zijn horloge weg was en legde hij klacht neer wegens diefstal. Zonder resultaat. Hij besloot het hotel voor de rechtbank te dagen en eiste daar 5.000 euro. Het hotel zette zich (…) Het hele nieuwsbericht

Novastar naar De Posthoorn!

Woensdag 27 augustus 2014
Op 10 november speelt Novastar een concert in De Posthoorn in Hamont. Dat hebben we vanavond vernomen. Als u er bij wil zijn: u kunt nu al tickets reserveren via www.hamont-achel.be; u surft naar deze link en kijkt dan onderaan in de lijst naar 10 november. Succes!

Werken op E313 tijdens weekend

Woensdag 27 augustus 2014
Vrijdagavond start het Agentschap Wegen en Verkeer met de renovatie van de rechter rijstrook en de pechstrook van de E313 richting Luik tussen de afrit ‘Industriezone Zolder-Lummen’ en de afrit ‘Hasselt-West’. Tegelijkertijd zal richting Luik ook de afslagstrook op de E313 naar deze laatste afrit worden verlengd. Ter hoogte van de werfzone zal het verkeer op de E313 enkel over de linker rijstrook kunnen rijden. De weggebruikers moeten dus rekening houden met extra reistijden die kunnen oplopen tot een uur.
Richting Luik zal de afrit ‘Hasselt-West’ niet bereikbaar zijn. Er is een omleiding voorzien via afrit 28 ‘Hasselt-Zuid’. De oprit richting Luik blijft open. Ten laatste maandagochtend 1 september om 6 uur moet de aannemer klaar zijn.

Theo Indekeu overleden

Dinsdag 26 augustus 2014
Peer - Theo Indekeu overledenZondag is Theo Indekeu overleden, de echtgenoot van Mia Neyens. Hij was 76 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kleine Brogel. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Peer - Nauwere samenwerking drie politiezonesDrie lokale politiezones hebben een protocolakkoord afgesloten voor een nauwere samenwerking. Vanaf 1 september gaan de politiezones Lommel, HANO en Kempenland de wachtbeurten van bepaalde personeelsleden met officiersbevoegdheden gezamenlijk waarnemen. Totnogtoe werden deze wachtbeurten georganiseerd door elke zone apart, ieder voor het eigen grondgebied.
“De eerste besprekingen voor dit samenwerkingsverband dateren van het najaar van vorig jaar”, zegt (…) Het hele nieuwsbericht

Fien Kerkhofs overleden

Maandag 25 augustus 2014
Peer - Fien Kerkhofs overledenVrijdag is plots Fien Kerkhofs overleden, de weduwe van Mathieu Schuermans. Ze was 78 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kleine-Brogel. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Peer - N.-Limburgse gemeenten zonder stroom?ZoomZowat de helft van de Limburgse gemeenten dreigt zonder stroom gezet te worden deze winter, zo blijkt uit het plan van Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet. Hier in Noord-Limburg zouden alle gemeenten in aanmerking komen, vooral midden- en Zuid-Limburg worden dus gespaard (de witte gebieden op de kaart). Uiteraard worden niet alle gemeenten tegelijkertijd afgekoppeld, maar zou dit in groepen gebeuren, op de kaart aangeduid met dezelfde kleur. Elia 'belooft' wel dat de (…) Het hele nieuwsbericht

Rudi Creemers overleden

Donderdag 21 augustus 2014
Peer - Rudi Creemers overledenDinsdag is Rudi Creemers overleden, de zoon van Jan Creemers en Jeanne Smeets. Hij was 43 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen.

175 jaar fotografie

Dinsdag 19 augustus 2014
Op 19 augustus vieren we 'World Photography Day'. Vandaag net 175 jaar geleden werd de fotografie geboren. Op 19 augustus 1839 kon na jaren experimenteren het procedé van Louis Daguerre publiek gemaakt worden. De Franse staat kocht de uitvinding en schonk deze aan de wereld om patentvrij te gebruiken. Het fotopapier werd pas veel later door de in Amerika levende Belg Leo Baekeland uitgevonden. Hij verkocht zijn patent op Velox-papier aan George Eastman van Kodak. In de 175-jarige geschiedenis werd er al een schat aan beeldmateriaal verzameld, een schat om te koesteren.

Albert Evens overleden

Maandag 18 augustus 2014
Peer - Albert Evens overledenDonderdag is Albert Evens overleden, de echtgenoot van Jeanne Jansen. Hij was 90 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Erpekom. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Zo snoei je fruitbomen

Maandag 18 augustus 2014
Het Regionaal Landschap Lage Kempen en de Nationale Boomgaardenstichting organiseren op 23 augustus een gratis workshop zomersnoei van fruitbomen. Fruitbomen snoeien leer je immers niet uit een boek, maar door het zelf te doen. Tijdens de workshop leer je alle technieken en mag je het onder begeleiding zelf proberen. Plaats van afspraak: de boomgaard bij domein Meylandt in Heusden-Zolder, van 9 tot 12 uur. Inschrijven is verplicht via info[!]rllk.be of via tel. 011 78 52 59.

Henri Braeken overleden

Zaterdag 16 augustus 2014
Peer - Henri Braeken overledenDinsdag is Henri Braeken overleden, de weduwnaar van Lena Reynders. Hij was 81 jaar. De afscheidsviering en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden.

Mathilde Lutsch overleden

Zaterdag 9 augustus 2014
Peer - Mathilde Lutsch overledenDinsdag is Mathilde Lutsch overleden, de weduwe van Hubert Palmans. Ze was 92 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kleine Brogel. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

Jozef Sontrop overleden

Donderdag 7 augustus 2014
Peer - Jozef Sontrop overledenIn het WZC Sint-Antonius in Peer is gisteren Jozef Sontrop overleden, de weduwnaar van Alice Thienpont en de levensgezel van Josefien Goovaerts. Hij was 85 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Lozen. Morgen/vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Jules Vrijsen overleden

Woensdag 6 augustus 2014
Peer - Jules Vrijsen overledenZondag is Jules Vrijsen overleden. Hij was 73 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de dekenale kerk van Peer. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Peer - 100 jaar geleden startte de Eerste WereldoorlogZoomVandaag is het 100 jaar geleden dat hier de Eerste Wereldoorlog begon. In het archief van de Liller Heemkundige Kring vonden we een tekening van de Duitse keizer Wilhelm II en onze koning Albert I. Ook vonden we daar cijfers over het aantal Belgische gesneuvelden. In “De Groote Oorlog” sneuvelden volgens die bron 34.396 Belgische soldaten waarvan 4 luitenant-generaals, 3 generaal-majoors, 11 kolonels, 14 luitenant-kolonels, 58  majoors, 109 kapitein-kommandanten, 146 tweede kapiteins, 293 luitenanten, 623 onderluitenanten, 15 aalmoezeniers en 53 krijgsgeneesheren. Vandaag werd bekend dat het aantal slachtoffers wellicht zwaar werd onderschat. Lees ook eens op knack.be: "5 schrijvers over WO I: Wij kinderen zijn blij dat het oorlog is"
Peer - Vlindertelweekend: kleine vos het vaakst gezienZoomGisteren en vandaag, tijdens het vlindertelweekend van Natuurpunt, is de "kleine vos" (foto) het vaakst gezien in de Vlaamse tuinen. Dat heeft Natuurpunr vanavond bekendgemaakt. Op de tweede plaats komt de atalantavlinder, gevolgd door het oranje zandoogje. (Foto Hans Claes)

Beste ruiters weer in Valkenswaard

Zaterdag 2 augustus 2014
Peer - Beste ruiters weer in ValkenswaardZoomOp het terrein van de Stal Tops, langs de Maastrichterweg in Valkenswaard, is gisteren weer het grote ruitertornooi begonnen dat daar elk jaar wordt georganiseerd. Dit jaar nemen er diverse topruiters aan deel. Het is de tiende van 14 wedstrijden binnen de Global Champions Tour. Op de foto Jessica Springsteen, dochter van, met Lisona. (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's

Jeanneke Baeten overleden

Zaterdag 2 augustus 2014
Peer - Jeanneke Baeten overledenWoensdag is Jeanneke Baeten overleden, de echtgenote van Jozef Hubens. Ze was 87 jaar. Dinsdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de dekenale kerk van Peer-Centrum. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Peer - 'Kleine verhalen in een Groote Oorlog'ZoomNaar aanleiding van de herdenking van 100 jaar W.O. I  start de provincie met een online verhaal over “Kleine verhalen in een Groote Oorlog". Zoals velen vandaag hun leven delen met anderen via sociale media en filmpjes, zo zal de jonge Mathilde Paukens haar leven vanaf de vooravond van WO I delen op haar Facebookpagina en Twitter-account. Het fictieve verhaal wordt verteld aan de hand van tekst, afbeeldingen en videofragmenten. De acteurs keren terug in een opvallende multimediale tentoonstelling, die van 19/9 tot 14/11 in C-mine Genk loopt en in 2015 neerstrijkt in Hasselt en Bokrijk. Om het verhaal te volgen gaat u naar www.limburg1914-1918.be of naar Facebook.
27/02

Voor Janne Mentens die dit jaar op 29 februari voor de 5de keer nog eens echt jarig is

Annie Bieliën
23/02

Onze Henri is op 5 maart jarig, proficiat. Helma en Marc

Marc Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer