Het overige nieuws

In het Mariaziekenhuis is sinds kort een nieuwe endoscopische techniek (kijkoperatie) toegepast om patiënten met een discushernia te opereren. Die techniek is minimaal invasief, wat betekent dat er alleen een kleine opening van 1 cm moet gemaakt worden in de rug om de hernia te verwijderen. Voor veel patiënten betekent dit dat hun aandoening veel sneller kan verholpen worden, met een vlotter herstel en nauwelijks littekenvorming.
“Er bestaan verschillende methoden om (…) Het hele nieuwsbericht

Doe mee aan de tuinvogeltelling

Vrijdag 31 januari 2014
Benieuwd hoeveel vogels dagelijks je tuin bezoeken? Doe dan mee aan Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt, morgen zaterdag en overmorgen/zondag. Waarom is meedoen belangrijk? Je helpt mee om de vogels in Vlaanderen in kaart te brengen én daarnaast is vogels kijken gewoon plezierig! Noteer minstens een half uur de vogels die je tuin bezoeken en geef hier je telresultaten door!
Peer - 42.500 euro voor MS-centrum en MS-LigaZoomAfgelopen zondag werd in het Poorthuis van Peer een streep getrokken onder het MS-jaar 2013. Dat gebeurde tijdens een sfeervol concert dat werd verzorgd door de Koninklijke Harmonie. Hierbij konden burgemeester Steven Matheï, Paul Baens van VZW Boemerang en kolonel Paul Desair een cheque van 42.500 euro overhandigen aan de vertegenwoordigers van de Limburgse MS-Liga en het MS- en Revalidatiecentrum in Overpelt. Meteen werd ook het programma voor 2014 bekend gemaakt. Noteer alvast: MS-Mountainbiketocht (8 februari), MS-Wandeldag (2 maart), Kee Bee Motorrun (12 april), Teutenroute (18 mei), Dadiner (8 juni) en de Bourgondische avond (21 september).

Jos Boonen overleden

Woensdag 29 januari 2014
Peer - Jos Boonen overledenZondag is Jos Boonen overleden, de echtgenoot van Suzanne Camps. Hij was 65 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Linde-Peer.
Het hele nieuwsbericht
Op zaterdag 29 maart (wij zijn er op tijd bij) wordt voor de 5e keer het Dwarsfluitfestival georganiseerd door de dwarsfluitdocenten van het Centrum voor Muziek en Dans (Valkenswaard), Art4U (Veldhoven) en NIKO (Neerpelt). Het festival vindt plaats in Veldhoven. Alle dwarsfluitleerlingen van de betrokken instellingen kunnen meedoen, van beginnend tot gevorderd, van jong tot oud. Ze zullen een muzikale reis maken o.l.v. Thijs van Leer, één van de bekendste fluitisten van Nederland. Als jong kind kwam hij in aanraking met muziek en vanaf 1968 werkte hij als beroepsmuzikant met o.a. Ramses Shaffy, Bram Vermeulen en Jan Akkerman. Nu brengt hij nog steeds met hetzelfde enthousiasme zijn fluitspel ten gehore.

Opletten met voorlopig rijbewijs

Dinsdag 28 januari 2014
Vanaf 3 februari mag iemand met voorlopig rijbewijs B, mét begeleider, geen passagiers meer vervoeren, behalve zijn begeleider(s). Bovendien moet op het rijbewijs staan wie begeleider is.
De houder van een voorlopig rijbewijs ZONDER begeleider mag vergezeld zijn door twee personen die minstens 8 jaar een rijbewijs B hebben en de voorbije drie jaar geen verval tot sturen opgelopen hebben. Dat meldt de politie Lommel. Meer info

KCAR mist competitiestart niet

Maandag 27 januari 2014
Peer - KCAR mist competitiestart nietZoomKarateclub KCAR heeft de competitiestart niet gemist. De club, die gisteren in Beerse deelnam aan de eerste wedstrijd van het jaar, zag haar 12 aanwezige atleten 3x goud, 2x zilver en 3x brons winnen. Daphne Kuipers en Sven Vandermeulen uit Eksel en Glen Vanderheyden uit Peer doorliepen een foutloos parcours en namen het goud dan ook mee naar huis. Zilver was er voor Lauri Sikorski en Yoeri Eeckelaerts. Sidney Van Herreweghe, Eva Kuipers en Ward Lemmens verzekerden zich van een bronzen plak.
Tribunaliteiten
Het gebeurt dat een handelaar interessante aanbiedingen aankondigt om de consument te lokken. Waarna de teleurstelling volgt, want het product is niet meer in voorraad. "Lokvogelreclame" is verboden en strafbaar, maar moeilijk te bewijzen.
Zo was er in Limburg een onderneming die bij groothandelaars oude modellen van elektrische fietsen opkocht. Een invoerder van Gazellefietsen verweet de opkoper publiciteit te maken voor Gazellefietsen zonder het bouwjaar, de maten of de kwaliteit van de fietsen te (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Wouters overleden

Donderdag 23 januari 2014
Peer - Annie Wouters overledenDinsdag is Annie Wouters overleden, de weduwe van Leon Renckens. Ze was 87 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de decanale kerk van Peer. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Nu 9 gemeenten in Welzijnsregio

Zondag 19 januari 2014
Sinds 1 januari maakt ook Bree deel uit van Welzijnsregio en van het Sociaal Verhuurkantoor (SVK).  Daarmee is de volledige regio met de 9 gemeenten uit het vroegere Gewestplan Noord-Limburg afgedekt: een werkingsgebied met 150.000 inwoners, een gebied van 9 gemeenten waarbinnen de lokale besturen in de toekomst hun samenwerkingsinitiatieven willen structureren. Een sterk signaal in dit verband werd al gegeven inzake de nieuwe indeling voor de zorgregio's die momenteel wordt onderzocht.
Bovendien (…) Het hele nieuwsbericht

Valse bankbriefjes in omloop

Zondag 19 januari 2014
Er zijn valse bankbiljetten van 50 euro in omloop. Gisteren was een handelaar in Neerpelt daarvan het slachtoffer. Volgens betrokkene kan men op het eerste gezicht bijna niet zien dat het om een vervalst biljet gaat, maar het papier voelt wel anders aan. Bij de politie werd klacht neergelegd.

Bèr Iven overleden

Zaterdag 18 januari 2014
Peer - Bèr Iven overledenWoensdag is Bèr Iven overleden. Hij was 79 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kleine Brogel. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Marie-Rose Driesen overleden

Zaterdag 18 januari 2014
Peer - Marie-Rose Driesen overledenWoensdag is Marie-Rose Driesen overleden, de weduwe van Martin Konix. Ze was 60 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de decanale kerk van Peer. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.
In december werd de ankerplaats ‘’Valleien van Dommel- en Bollisserbeek tussen Peer, Hechtel-Eksel, Overpelt en Neerpelt” definitief aangeduid. Een ankerplaats is een waardevol landschap met een geheel van erfgoedelementen (landschappelijk, bouwkundig, archeologisch). Zodra een ankerplaats is aangeduid is een lokale overheid verplicht om er rekening mee te houden bij de opmaak van een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP). Is de ankerplaats opgenomen in een RUP, dan (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Frédéric Deborsu?

Dinsdag 14 januari 2014
Peer - Gratis naar... Frédéric Deborsu?ZoomMorgenavond komt Frédéric Deborsu naar De Adelberg in Lommel met een boeiende lezing over ons Koningshuis. Alles over de fratsen van Laurent, de centen van Fabiola, de dotaties voor Albert, de rechtszaak van Delphine Boëll, en veel meer om 19.30 in het Cultuurcentrum. Ook u kunt er nog bij zijn. De eerste 10 personen die vandaag/dinsdag bellen (011/553511) of mailen (jan.buyens[!]ccdeadelberg.be) tussen 09.00 en 12.00 uur komen zelfs gratis!
Peer - Nieuwe revalidatieruimte voor MS-centrumZoomVandaag heeft het Revalidatie & MS-Centrum Overpelt nieuwe revalidatieruimten in gebruik genomen. Deze fase van de nieuwbouw van het revalidatiecentrum kadert ook in de uitbouw van een uniek revalidatienetwerk met de algemene ziekenhuizen in de regio Noord-Oost Limburg. 
De nieuwe revalidatieruimten zijn dusdanig ingepland dat de multidisciplinaire samenwerking tussen de behandelaars nog beter tot stand komt. Zo worden kinesitherapie en ergotherapie in één ruimte (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
In tijden van crisis worden sommigen vindingrijk in de zoektocht naar de kip met de gouden eieren. Zo ook sommige stadsbesturen. In Aalst leende een man veertien dvd's en vier cd-roms uit de stadsbibliotheek en bezorgde ze niet terug. Voor de rechtbank van Dendermonde eiste de stad de tegenwaarde (522 euro) en een schadevergoeding van 7.722 euro omdat de bibliotheek de cd's en cd-roms moest missen. Tel er nog wat administratiekosten bij en Aalst liep 8.250 euro mis. De rechtbank van Dendermonde kende (…) Het hele nieuwsbericht

Rita Daniëls overleden

Zaterdag 11 januari 2014
Peer - Rita Daniëls overledenDonderdag is Rita Daniëls overleden, de echtgenote van William De Meersman. Ze was 60 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de decanale kerk van Peer. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

'Fit op de fiets'

Woensdag 8 januari 2014
Peer - 'Fit op de fiets'Zoom Doe mee met ‘Fit op de fiets’! Fietsen is in. Velen grijpen naar de tweewieler omdat het een leuke, gezonde en sociale bezigheid is. Maar om sportief te fietsen hoef je geen wielertoerist te worden. Integendeel. Met ‘Fit op de fiets’ leer je om in 10 weken een fietstocht van 100 km aan te kunnen aan gemiddeld 20 km/u. Dit met een gewone, sportieve fiets, zonder al te veel franjes. Fit op de fiets, dat is: genieten van de natuur, 10 weken werken aan je conditie, lekker babbelen (…) Het hele nieuwsbericht

Een rookmelder bij elke geboorte

Woensdag 8 januari 2014
Peer - Een rookmelder bij elke geboorteZoom“Een veilige start: met een gerust hart het nieuwe leven tegemoet”. Onder die naam lanceerde het brandweerkorps van Noord-Limburg een opmerkelijk initiatief om rookmelders te verspreiden. Sinds begin dit jaar krijgen ouders in Noord-Limburg bij de geboorte van een kind, na de aangifte in het gemeentehuis, een folder met bon voor een gratis rookmelder. Het initiatief werd in november voorgesteld tijdens de uitreiking van de Belgische brandpreventieprijzen en sleepte een derde plaats (…) Het hele nieuwsbericht

Greta De Schutter overleden

Dinsdag 7 januari 2014
Peer - Greta De Schutter overledenDonderdag is Greta De Schutter overleden, de echtgenote van Romain Christiaens. Ze was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. 

Catharina Vliegen overleden

Maandag 6 januari 2014
Peer - Catharina Vliegen overledenDinsdag is Catharine Vliegen overleden, de echtgenote van Frits Teppers. Ze was 84 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Linde. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Gelijkspel in Meeuwen

Zaterdag 4 januari 2014
Meeuwen en RC Peer hebben vanavond in Meeuwen 1-1 gelijk gespeeld.

André Timmerman overleden

Vrijdag 3 januari 2014
Peer - André Timmerman overledenDinsdag is André Timmerman overleden, de echtgenoot van José Vanbaelen. Hij was 79 jaar. Maandag om 12 uur is er een afscheidsplechtigheid in Aula 't Sant. Zondag om 19 uur wordt er in de kerk van Kleine Brogel een avondwake gehouden.

Maria Maesen overleden

Donderdag 2 januari 2014
Peer - Maria Maesen overledenZaterdag is Maria Maesen overleden, de echtgenote van Jef Scheelen. Ze was 73 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de kerk van Linde. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Gelukkig nieuwjaar

Woensdag 1 januari 2014
Peer - Gelukkig nieuwjaarZoomInternetgazet wenst alle lezers, medewerkers en adverteerders een gezond en gelukkig 2014! (Foto Leon Van Ham)
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer