Het overige nieuws

Ook gauwdieven doen terrasjes

Maandag 29 juni 2015
Gauwdieven zijn veelal actief op druk bezochte plaatsen, ook op de terrasjes van horecazaken bij mooi weer. Horecabezoekers worden vaak slachtoffer van (gauw)diefstal, meestal ten gevolge van nonchalant gedrag, luidt het bij de politie. Mensen laten hun portefeuille, gsm of handtas vaak onbewaakt achter. 
Hoe gaan zakkenrollers te werk? Ze  bedenken verschillende scenario's. “Daarvoor werken ze vaak in team: de één leidt je af terwijl de ander je besteelt en nog een (…) Het hele nieuwsbericht

62 weekend-verkeersongevallen

Maandag 29 juni 2015
Het afgelopen weekend zijn er in Limburg 62 verkeersongevallen gebeurd, waarvan 16 met gewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 58 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 14 procent) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Anita Bonneux overleden

Maandag 29 juni 2015
Peer - Anita Bonneux overledenZaterdag is Anita Bonneux overleden. Zij was 51 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Wijchmaal.

Veerle Bergmans overleden

Zaterdag 27 juni 2015
Peer - Veerle Bergmans overledenGisteren is Veerle Bergmans overleden, de echtgenoot van Ricky Schreurs. Ze was 48 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats in uitvaartcentrum Jaeken. Dinsdag om 19 uur is er een avondwake in de dekenale kerk in Peer.

Op weg naar een hittegolf

Vrijdag 26 juni 2015
Het ziet er goed uit met de weersverwachting voor volgende week. De jongste gegevens wijzen op een hittegolf, de eerste van het jaar. Eind volgende week zou de thermometer de 37 graden kunnen halen - en mogelijk zelfs overschrijden. In de komende dagen blijft de temperatuur nog beperkt tot een aangename 22 tot 25 graden, maar dinsdag zouden we al 27 graden halen, en daarna gaan alle remmen los. De tweede helft van de komende week krijgen we een hittegolf met temperaturen van 32 tot 37 graden, aldus de meteorologen.
De werkzaamheden die het Agentschap Wegen en Verkeer voor komend weekend op de E314 in Houthalen-Helchteren gepland had, zullen niet doorgaan. "De voorziene asfaltleverancier van de aannemer kan momenteel niet de gewenste kwaliteitscertificaten voorleggen. Omdat kwaliteit voor het agentschap primeert en de aannemer geen alternatieven voor deze werf kan voorleggen, werd dan ook beslist om de werkzaamheden uit te stellen," aldus de mededeling van het Agentschap.
De Vlaamse overheid heeft het borstcentrum van het Mariaziekenhuis van Overpelt erkend als satelliet-borstcentrum. Dat wil zeggen dat het centrum officieel erkend is als centrum met alle kwaliteiten en middelen om de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden aan patiënten met borstkanker. Het ziekenhuis beschikt al sinds 2006 over een borstcentrum waar vrouwen en soms ook mannen met borstkanker behandeld worden. Jaarlijks worden daar een 80-tal nieuwe patiënten met borstkanker (…) Het hele nieuwsbericht

Renovatiewerken op E314

Woensdag 24 juni 2015
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat komend weekend op de E314 ter hoogte van het complex 29 “Houthalen-Helchteren” (kmp 28.40 tot 27.2) de rechterrijstrook richting Nederland over een lengte van 1200 m vernieuwen. Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer ook de oprit richting Nederland renoveren. De werkzaamheden starten zaterdagochtend 27 juni om 09.30 uur en moeten ten laatste maandagochtend 29 juni om 05.00 uur klaar zijn. Het verkeer kan over de linkerrijstrook blijven (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Van de bijna 225.000 kranten die dagelijks in krantenwinkels, benzinestations en supermarkten te koop worden aangeboden wordt bijna de helft (48,9 procent) nooit verkocht. Dag in dag uit, met uitzondering van de zondagen, worden bijgevolg 110.000 kranten ongeopend weggegooid. Leg je die op elkaar, dan levert dat elke dag een 550 meter hoge krantenstapel op die afgevoerd wordt richting afvalbedrijf. En dan hebben we het nog niet gehad over de tijdschriften. Lees hier het ontstellende verhaal van de onverkochte.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 51 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 5 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 57 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 16 %) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.
Afgelopen nacht hebben sigarettendieven toegeslagen in de shop van een benzinestation aan de Peerderbaan in Bree. Dat is de tweede keer op korte tijd. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.
De VS overwegen kruisraketten te plaatsen op Europees grondgebied, als een mogelijk antwoord op de Iskander-raket die Rusland ontwikkelt. Dat schreef de Volkskrant zaterdag. De Russische raket wordt door de VS beschouwd als een "verboden" wapen volgens het INF-verdrag uit 1987 omdat ze een bereik heeft van 500km. De plaatsing van kruisraketten in Europa zou een van de tegenmaatregelen zijn die het Pentagon heeft voorgesteld.

Hubert Moris overleden

Maandag 22 juni 2015
Peer - Hubert Moris overledenVandaag is Hubert Moris overleden Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de dekenale kerk in Peer. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Zuster Martina Evens overleden

Maandag 22 juni 2015
Peer - Zuster Martina Evens overledenIn Hasselt is donderdag de uit Grote Brogel afkomstige zuster Martina (Marie Louise Evens) overleden. Zij was 90 jaar en wordt woensdag begraven, na de uitvaartliturgie in de Virga Jesse basiliek in Hasselt.
Tribunaliteiten
Iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Altijd. Maar soms niet.
Wie een auto inschrijft op zijn naam, wordt vermoed met die wagen te rijden. In goede en kwade dagen. In het verkeer wordt nu eenmaal vaak gezondigd en de identiteit van de zondaar kan dikwijls alleen maar vluchtig worden vastgesteld. Vandaar de uitzondering op het vermoeden van onschuld.
Zo was er een man in Laken die een proces kreeg wegens een parkeerovertreding. Hij beweerde bij hoog en bij laag én zelfs tot bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Victorine Colaers overleden

Zondag 21 juni 2015
Peer - Victorine Colaers overledenGisteren is Victorine Colaers overleden, de echtgenote van Jozef Symons. Ze was 75 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Wauberg. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Bèr Vanherck overleden

Zaterdag 20 juni 2015
Peer - Bèr Vanherck overledenGisteren is Bèr Vanherck overleden, de echtgenoot van Catho Tielen. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (12 uur) plaats in de parochiekerk van Kleine-Brogel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Besturen kopen samen energie aan

Donderdag 18 juni 2015
De provincie Limburg start een nieuwe aanbesteding voor de aankoop van aardgas en elektriciteit voor de periode 2016-2018. De 44 Limburgse gemeentebesturen, alle OCMW-besturen, politiezones, hulpverleningszones, meerdere kerkbesturen en woonzorg-/of gehandicaptenzorgvoorzieningen doen mee met deze procedure. In totaal gaat het over 282 instanties.
In 2013 sloot het provinciebestuur
al een overeenkomst af met de energieleveranciers. Deze overeenkomst loopt eind dit jaar af. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Buntinx overleden

Donderdag 18 juni 2015
Peer - Jaak Buntinx overledenVandaag is Jaak Buntinx overleden. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag om 10.30 uur plaats in de dekenale kerk in Peer. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Paul Koppen overleden

Donderdag 18 juni 2015
Peer - Paul Koppen overledenIn Grote Brogel is gisteren Paul Koppen overleden, de echtgenoot van José Vervoort. Hij was 75 jaar. De crematie en het begraven van de urne vinden plaats in besloten kring.

Smiley (50)

Woensdag 17 juni 2015
Peer - Smiley (50)ZoomEen smiley, gespot in het Nederlandse Giethoorn. (Foto Conny Rooymans)
Het  bisdom Hasselt roept op tot solidariteit met vluchtelingen en asielzoekers. Elk parochie- en federatieteam wordt aangespoord om eens een vluchteling of asielzoeker uit de eigen  omgeving te beluisteren. “Het is beter mét hen te spreken dan óver hen te spreken”, luidt het. Ook wordt gepleit voor een cultuur van ontmoeting. "Dat kan via eenvoudige contacten in de eigen buurt, maar ook georganiseerd. Een voorbeeld daarvan is het peterschap waarbij een (…) Het hele nieuwsbericht
Maak dat mee!
Jongeren (16 tot en met 25 jaar) die België per trein willen ontdekken, krijgen nu de kans: voor 25 euro kunnen ze gedurende een maand onbeperkt gebruik maken van het spoor. De “Go Unlimited” actie loopt van 29 juni tot 31 augustus. Meer weten? Vanaf komende vrijdag kunt u de hele NMBS-campagne hier bekijken.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 89 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij kwam één oersoon om het leven; drie anderen werden zwaar en 19 anderen licht gewond. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 56 ademtests afgenomen, waarvan er 8 (of 14 %) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.
Anderzijds werden tijdens de SLim-controles van afgelopen weekend 18 rijbewijzen ingetrokken.

Smiley (49)

Maandag 15 juni 2015
Peer - Smiley (49)ZoomEen levende smiley in de zoo van Olmen. (Foto Willy Cochet)

Alda Creemers overleden

Maandag 15 juni 2015
Peer - Alda Creemers overledenVandaag is Alda Creemers overleden, de weduwe van Jaak Soors. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Vrijdag (19.30 uur) is er daar een avondwake.

Een heel fijne vaderdag

Zondag 14 juni 2015
Maak dat mee!
Peer - Een heel fijne vaderdagZoomWij wensen alle papa's een fijne vaderdag! Ben je vaderdag vergeten? Dan kan je hem nog feliciteren via de Internetgazet! Ga snel naar onze rubriek 'felicitaties'.

Smiley (48)

Zaterdag 13 juni 2015
Peer - Smiley (48)ZoomLambert Reynders zag deze smiley in Postel.

Asbest vrijgekomen bij brand

Woensdag 10 juni 2015
Vanavond brak brand uit in de achterbouw van een woning aan de Kapelstraat in Bocholt. Daarbij is heel wat asbest vrijgekomen. De brand heeft grote schade aangericht. Er is een onderzoek bevolen naar de precieze brandoorzaak.

Smiley (47)

Dinsdag 9 juni 2015
Peer - Smiley (47)ZoomZes smileys ineens! Die zag Jacky Geboers in Hulsberg. 
Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni organiseert het Diagnosecentrum in Lommel een tentoonstelling waar belangrijke facetten toegelicht worden om de gevolgen van COPD - chronisch obstructief longlijden - te beperken. Zo is er gedetailleerde informatie omtrent voeding, rookstop, beweging en het juiste gebruik van puffers. Men krijgt ook de kans om een spirometrie (blaastest) te doen. De informatiesessies zijn op beide dagen doorlopend tussen 9 en 17 uur.
COPD of chronisch (…) Het hele nieuwsbericht

BMW-bende gearresteerd

Dinsdag 9 juni 2015
Een Nederlandse bende die onder meer verdacht wordt van diefstallen van BMW's in Noord-Limburg, is gearresteerd. Dat meldt de federale gerechtelijke politie van Limburg vandaag. In deze zaak zijn zeven aanhoudingen verricht. Een aantal gestolen auto's is inmiddels teruggevonden. Een aantal wagens stond al klaar in containers, voor transport naar Afrika. (PG)
Peer - Antoine Van Iseghem overledenVandaag is Antoine Van Iseghem overleden, de weduwnaar van Henriette Dewyndt en de echtgenoot van Paula Van Briel. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30u plaats in de dekenale kerk in Peer. Vrijdag om 19.30u is er daar een avondwake.
 
Ondanks het feit dat er voor afgelopen weekend omvangrijke snelheids-, alcohol- en drugscontroles waren aangekondigd, zijn in Limburg weer veel mensen tegen de lamp gelopen:
•    er werd in totaal bij 2.779 bestuurders een ademtest afgenomen. 75 van deze tests (of 3%) waren positief.
•    er werd van 14 bestuurders een drugstest afgenomen, 10 tests waren positief.
•    5.388 voertuigen werden gecontroleerd op (…) Het hele nieuwsbericht

Als samenwonenden bouwen

Zaterdag 6 juni 2015
Tribunaliteiten
Niet trouwen, wel samenwonen. Geen gedoe en, als het misloopt, geen pijnlijke discussies over have en goed. Te vaak wordt die illusie van ‘vrijheid, blijheid’ gekoesterd door samenwoners.   Neem D.D. en M.D. uit het Antwerpse. Ze gingen samenwonen, kregen een dochtertje en kochten daarna samen een bouwgrond. Zestien jaar later kwam het tot een breuk. D.D. verliet de woning en M.D. bleef achter in de woning met de dochter. Mondeling was afgesproken dat de woning zou worden verdeeld als de (…) Het hele nieuwsbericht

Hoe goed is uw ziekenhuis?

Donderdag 4 juni 2015
Vanaf vandaag kunt u op www.zorgkwaliteit.be de resultaten van kwaliteitsindicatoren uit het Vlaams Indicatoren Project van Vlaamse ziekenhuizen bekijken. Met dat project wil de Vlaamse overheid een zicht krijgen op de resultaten en de kwaliteit van de zorg in de Vlaamse ziekenhuizen. Daartoe zijn er een aantal ‘kwaliteitsindicatoren’ afgebakend zoals ‘moeder en kind’, ‘orthopedie’, (…) Het hele nieuwsbericht
Vijfhonderd gebedshuizen openen op 6 en 7 juni hun deuren voor de 8ste editie van de Open Kerkendagen.Het tweedaagse evenement wordt georganiseerd door Open Kerken, een organisatie die zich inzet voor de herwaardering van het religieus erfgoed in België.
In onze regio kan U zondag 7 juni (10-18 uur) onder meer terecht in de Sint-Gertrudiskerk in Gruitrode, de Sint-Pietersbandenkerk in Lommel en de Sint-Trudokerk in Peer. UPDATE De kerk in Lommel blijft dicht vanwege restauratiewerken.

Een weekend met controles

Woensdag 3 juni 2015
Peer - Een weekend met controlesKomend weekend organiseert het provinciebestuur in samenwerking met de parketten en de federale,lokale en wegpolitie weer alcohol-, drugs- en snelheidscontroles in heel de provincie. Men start daar vrijdag mee; het is de bedoeling dat de actie maandagochtend beëindigd wordt.

NIKO heet voortaan anders

Dinsdag 2 juni 2015
Peer - NIKO heet voortaan andersZoomSinds vandaag heet het NIKO anders. Voortaan zal men spreken over de Kunstacademie Noord-Limburg. Het nieuwe logo werd ingehuldigd door de schepenen van cultuur van de aangesloten gemeenten uit Noord-Limburg (foto). Een en ander gebeurde tijdens een bezoek van de schepenen aan het gebouw van euh... de Kunstacademie Noord-Limburg in de Toekomstlaan in Neerpelt. Daar werd meteen de nieuwe lift officieel in gebruik genomen. (Foto's Jean Vandijck)
NIKO heet voortaan andersNIKO heet voortaan anders
Zoom

Theodoor Claes overleden

Dinsdag 2 juni 2015
Peer - Theodoor Claes overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Theodoor Claes overleden, de echtgenoot van Theresia Schraepen. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de dekenale kerk in Peer. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Het afgelopen weekend zijn er op de Limburgse wegen 66 verkeersongevallen gebeurd: 17 met gewonden, 49 met blikschade. Er vielen 3 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van de ongevallen werden 48 ademtesten afgenomen. Daarvan vielen er 9 positief uit. In 9 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf.

Anna Julien overleden

Maandag 1 juni 2015
Peer - Anna Julien overledenIn Peer is gisteren Annie Julien overleden, de weduwe van Eugeen Gebruers. Zij was 80 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Lindel. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
De politie Kempenland waarschuwt voor oplichters die via deur-aan-deurverkoop pannensets en kookpotten aanbieden. Zij vertellen de mensen dat zij kwaliteitsvol keukengerei kunnen kopen aan sterk verlaagde prijzen. In werkelijkheid gaat het om gerief van veel mindere kwaliteit en met een lagere waarde. De leurders sluiten geen verkoopovereenkomst. Wanneer kopers om een naamkaartje vragen wordt er een kaartje overhandigd met alleen een firmanaam en een adres in Duitsland.

Godelieve Reumers overleden

Maandag 1 juni 2015
Peer - Godelieve Reumers overledenZaterdag is in Leuven Godelieve Reumers overleden, de echtgenote van Gerard Vanderlocht. Ze was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.
21/04

Proficiat aan Luc Goossens vanwege Helma en Marc.Hij is jarig op 24 april

Marc Goossens
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer