Het overige nieuws

Alice Gerits overleden

Maandag 29 februari 2016
Peer - Alice Gerits overledenIn Peer is vandaag Alice Gerits overleden, de weduwe van Georges Veraa. Zij zou zaterdag 84 jaar worden. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in familiekring.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 82 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel en 65 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 2 zwaargewonden en 28 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 38 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 32%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 24 gevallen van vluchtmisdrijf.

Alle verkeersborden weg

Zaterdag 27 februari 2016
Vandaag gelezen
Achter station Amsterdam Centraal is een zogeheten 'shared space' ingevoerd: de gemeente Amsterdam haalde er 3 maanden geleden alle verkeersborden weg en liet het fietsers, scooterrijders en voetgangers zelf uitzoeken. De shared space wordt doorkruist door een fietspad en is de verzamelplaats voor mensen die de pont naar Amsterdam-Noord pakken. Het regelloze concept blijkt een succes. Tot nu toe is er één botsing geweest, tussen een fietser en snorfietser. En dat terwijl er 39.000 reizende mensen per werkdag te vinden zijn.(Bron: ii.nl)

Miel Meekers overleden

Zaterdag 27 februari 2016
Peer - Miel Meekers overledenWoensdag is de uit Wijchmaal afkomstige Miel Meekers overleden, de echtgenoot van Victorine Maes. Hij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten familiekring plaats. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Ophoven.

Toyota Rally Team opgericht

Vrijdag 26 februari 2016
Kevin Theuwissen en Goele Craeghs, beiden uit Meeuwen-Gruitrode, en Wouter Paesen uit Peer hebben de vzw Toyota Rally Team (TRT)  opgericht. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd aan de Baan naar Helchteren in Peer. De vzw heeft tot doel het rijden van rally's in Europa en Afrika, het samenbrengen van motorsportliefhebbers, het organiseren van motorsport gerelateerde evenementen en het deelnemen aan dergelijke activiteiten met inbegrip van wedstrijden en dit alles met het oog op het promoten en toegankelijker maken van de motorsport.

Alcohol in het bloed

Vrijdag 26 februari 2016
Tribunaliteiten
Wie met te veel alcohol in het bloed aan het stuur zit, is daarom nog geen dronken bestuurder. En een chauffeur die dronken is heeft niet automatisch te veel alcohol in het bloed. Verwarrend. Zelfs voor sommige verzekeringsmaatschappijen of spelen zij verwardheid?
Zo was er een man die met de auto van zijn moeder een ongeval met een gewonde veroorzaakte. Hij had 0,99 promille in het bloed. De politierechter van Gent strafte hem wegens onopzettelijke slagen en verwondingen en alcoholintoxicatie. Een dik (…) Het hele nieuwsbericht

Gregory Coucke overleden

Woensdag 24 februari 2016
Peer - Gregory Coucke overledenMaandag is Gregory Coucke overleden. Hij was 28 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.

'Stel scherp op het Hageven'

Dinsdag 23 februari 2016
Peer - 'Stel scherp op het Hageven'ZoomNatuurpunt Neerpelt organiseert na het grote succes van afgelopen jaar ook in 2016 de fotowedstrijd "Stel scherp op het Hageven". De wedstrijd kadert in de tweede HagevenHappening die zal plaatsvinden op zondag 11 september 2016 en waarover we u later nog zullen berichten. Met de fotowedstrijd mikt de organisatie op een boeiende en creatieve kijk op het natuurgebied. Er kunnen drie foto’s per deelnemer ingezonden worden en dit tot 31 juli aanstaande. De foto’s van de winnaars zullen aangebracht worden op de welkomstborden aan de verschillende toegangswegen naar het Hageven. Het volledige reglement vindt u op www.natuurpuntneerpelt.be of in het bezoekerscentrum De Wulp, Tussenstraat 10 in Neerpelt (011 802677).
De Limburgers kopen elk jaar voor 300 miljoen aan op het internet. Zeventig procent van deze omzet gaat naar  het buitenland. Dat zegt Unizo Limburg. De impact van de verkoop via internet op de detailhandel in Limburg vergroot jaar na jaar. In 2014 was de Limburgse detailhandel goed voor een omzet van 4,37 miljard euro.
Vandaag gelezen
In 2050 zullen vijf keer zoveel mensen als in 2000 een bril nodig hebben, zo heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen. Volgens het Brien Holden Vision Institute wordt bijziendheid een groot wereldwijd probleem. Er is in het verleden wel een aanzienlijk verschil gemeten tussen regio's en etnische groepen. Zo komt myopie twee keer vaker voor bij Oost-Aziaten dan bij blanken van dezelfde leeftijd.
Volgens de onderzoekers is een van de oorzaken van slechter wordende ogen dat mensen lang naar (…) Het hele nieuwsbericht

81 weekendongevallen in Limburg

Maandag 22 februari 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 81 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 46 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 26%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.

VZW Drone-Racing Belgium opgericht

Zondag 21 februari 2016
Sep Berghmans uit Grote Brogel, Tom Lissens uit Heist-op-den-Berg, Kevin Haelterman uit Hasselt en Massimo Mertens uit Begijnendijk hebben de vzw Drone-Racing Belgium opgericht met zetel aan de Bocholterweg in Grote Brogel. De vereniging heeft onder meer tot doel de promotie van het werken en racen met drones in de meest ruime zin en de organisatie van events, wedstrijden en bijeenkomsten in het kader van het werken met drones.

Jaak Knevels overleden

Vrijdag 19 februari 2016
Peer - Jaak Knevels overledenVandaag is Jaak Knevels overleden, de echtgenoot van Rosa Gijbels. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Nieuw: PRS Classic en Sportscars

Woensdag 17 februari 2016
Ronny Paesen uit Peer en Elena Sidorenco uit Hasselt hebben de vennootschap PRS Classic en Sportscars opgericht. De maatschappelijke zetel is gelegen aan de Bocholterweg in Peer. PRS Classic en Sportscars heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro. Doel van de vennootschap is onder meer de aan- en verkoop, import en export, groot- en kleinhandel en huur en verhuur van auto's, motorfietsen, fietsen, vrachtwagens, aanhangwagens, opleggers, caravans en mobilhomes.

Louisa Vrijsen overleden

Woensdag 17 februari 2016
Peer - Louisa Vrijsen overledenMaandag is Louisa Vrijsen overleden. Zij was 88 jaar. De afscheidsdienst vindt in beperkte familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wijchmaal.
Azië, maar vooral het Midden-Oosten, zijn sterke stijgers in de lijst van landen die goederen importeren van Limburgse bedrijven. In de jaarlijkse cijfers over de verre export, die Voka Limburg verzamelde, neemt China de koppositie in. De Verenigde Arabische Emiraten, Saudie-Arabië en Qatar maken een grote sprong voorwaarts. De VS en Rusland zijn dan weer veel minder populair als exportland voor Limburg.

Nieuwe AA-groep

Dinsdag 16 februari 2016
Anonieme Alcoholisten (AA) is een wereldwijde gemeenschap van vrouwen en mannen die elkaar helpen om nuchter te blijven. Zij bieden dezelfde hulp aan iedereen die een drankprobleem heeft en daar iets aan wil doen. Anonimiteit is de geestelijke grondslag van de AA. Na jaren weggeweest te zijn uit Peer, heeft AA sinds kort een nieuwe groep in Peer opgericht. Zij vergaderen elke woensdag van 20 tot 22 uur. Wil je meer info over de AA of wil je lid worden van de groep in Peer? In dat geval kan je contact opnemen met AA Vlaanderen, telefoon 03- 239 14 15.

Stalmest voor jouw moestuin?

Dinsdag 16 februari 2016
Groenten uit eigen tuin ... Zeg nu zelf, zijn die te overtreffen? Ze zijn lekker, gezond en .... gekweekt zonder chemische stoffen. Om groenten en planten tijdens hun groeiperiode van de nodige voedingsstoffen te voorzien, moet je voldoende meststoffen aan de bodem toevoegen. Daarbij kies je bij voorkeur voor organische meststoffen. Stro gemengd met koemest van gezonde koeien die met natuurlijke grondstoffen werden gevoederd, is de beste oplossing van je moestuin.
De Landelijke Gilde van Peer kan je daarbij helpen. Enkele Peerse landbouwers bezorgen je graag het beste mest uit hun stallen. Het mest wordt aan huis geleverd. Interesse? Neem dan contact op met de Landelijke Gilde van Peer, GSM 0498 88 30 94 of via mail naar info[!]landelijkegildepeer.be.

Lieske Kelchtermans overleden

Dinsdag 16 februari 2016
Peer - Lieske Kelchtermans overledenVandaag is Lieske Kelchtermans overleden, de echtgenote van Camille Vyncke. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Peer-Centrum. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Julia Engelen overleden

Dinsdag 16 februari 2016
Peer - Julia Engelen overledenZondag is Julia Engelen overleden. Zij was 88 jaar. De afscheidsceremonie vindt in beperkte kring plaats. Vrijdag is er een begroetingsmoment (19 u.- 19.30 uur) in 't Sant in Hechtel.

Weer oefenvluchten voor F16-demo

Maandag 15 februari 2016
Het is maar dat je 't weet
Ook dit en volgend jaar blijft de vliegbasis Kleine Brogel de thuisbasis voor de Belgische ‘F16 solo display’ (F16 demonstratievluchten). De betrokken F16 (foto) zal gepiloteerd worden door commandant-vlieger Tom De Moortel; hij zal tijdens de internationale airshows ons land  vertegenwoordigen, meldt het ministerie van Defensie. De Moortel gaat vanaf deze week weer van start met trainingen van zijn demonstratievlucht en dat zal volgens het ministerie "meermaals per week voor extra geluidshinder zorgen in de onmiddellijke buurt van de vliegbasis." Elke demotraining duurt ongeveer 20 minuten. "Na deze eerste intensere periode zullen de trainingsvluchten op een lagere frequentie worden ingepland", aldus Defensie.

79 weekendongevallen in de provincie

Maandag 15 februari 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 79 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze 79 ongevallen werden in totaal 33 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 27 %) positief bleken. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jos Aerts overleden

Maandag 15 februari 2016
Peer - Jos Aerts overledenVrijdag is Jos Aerts overleden, de weduwnaar van Denise Regan en de levensgezel van Lucienne Gemels. Hij was 68 jaar. De afscheidsdienst vindt in intieme kring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Brogel. Online condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Quote: vluchtelingencrisis

Zondag 14 februari 2016
Vandaag gelezen
"De huidige vluchtelingencrisis is maar een voorbode van wat ons vanuit Afrika te wachten staat, maar ze is toch al voldoende complex om opiniemakers en politici van uiteenlopende landen en stromingen stilaan tot radeloosheid te brengen."
Etienne Vermeersch, hoogleraar emeritus filosofie, in De Standaard

Nico Vermeesen overleden

Zaterdag 13 februari 2016
Peer - Nico Vermeesen overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Nico Vermeesen overleden, de echtgenoot van Anja Heijlen. Hij was 45 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Donderdag is er van 19 tot 20 uur mogelijkheid tot groeten in het uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Woorden in een landschapskantoor

Zaterdag 13 februari 2016
Tribunaliteiten
Gekwetst en vernederd was hij die middag, in het diepst van zijn bestaan. Dertig jaar werkte hij op de dienst arbeidsongevallen bij een verzekeringsmaatschappij en plots zei zijn overste hem publiek en met een ongekende arrogantie dat hij zijn dossiers totaal verkeerd aanpakte. Hij voelde zich bedreigd, duizelig, onwel en had hartkloppingen. Handen en lippen trilden en hij had een drukkend gevoel in de maag. Aan zijn personeelschef liet hij weten dat hij het slachtoffer was van een arbeidsongeval. Drie dagen later (…) Het hele nieuwsbericht

Mobiliteitsdossiers blijven stroppen

Vrijdag 12 februari 2016
Zoals een topsporter niet kan presteren zonder het juiste materiaal, kan een economie niet groeien zonder een optimale infrastructuur. Een geschikte basismobiliteit is hierbij doorslaggevend. De belangrijkste mobiliteitsdossiers in Limburg blijven echter stroppen. Dat zegt Voka Limburg, de belangenvereniging van de werkgevers.  
Als Limburg wil uitgroeien tot een economische hotspot, moet onze provincie filevrij, bereikbaar en mobiel blijven. Durven investeren in infrastructuur is dus een absolute (…) Het hele nieuwsbericht

Pauw mogelijk ongedierte in India

Vrijdag 12 februari 2016
Vandaag gelezen
Het stadsbestuur van de toeristische trekpleister Goa in India wil de pauw op de lijst met ongedierte zetten. De vogelsoort zou voor overlast zorgen door de landbouwgrond van boeren te verwoesten. Ook de aap, de wilde bizon en het wilde zwijn hangt een notering als 'ongedierte' boven het hoofd. De pauw is de nationale vogel van India. Hij wordt beschermd door een wildlife-wet uit 1972. Door de vogel aan te merken als ongedierte, wordt het makkelijker pauwen uit de weg te ruimen. In januari trok Goa al de aandacht door palmbomen niet meer te classificeren als 'boom'. Boeren kunnen palmbomen nu makkelijker omhakken.(Bron: India News)

Werken van Jeroen Bosch in expo

Vrijdag 12 februari 2016
Grensgevallen
In Den Bosch heeft de Nederlandse koning Willem-Alexander deze namiddag de prestigieuze tentoonstelling met werk van Jeroen Bosch, naar aanleiding van de 500ste verjaardag van zijn overlijden, officieel geopend. In die tentoonstelling zijn bijna veertig topwerken van de schilder te zien, 17 schilderijen en 19 tekeningen. Geboren en getogen in ‘s-Hertogenbosch als Jheronimus van Aken werkte Bosch zijn hele leven vanaf de Markt in Den Bosch, op een steenworp afstand van waar zijn schilderijen nu (…) Het hele nieuwsbericht

Veroordeeld voor inbraken in N.-Limburg

Donderdag 11 februari 2016
Peer - Veroordeeld voor inbraken in N.-LimburgVeertig maanden celstraf: dat is de straf die de correctionele rechtbank van Tongeren vandaag oplegde aan een Nederlander die tussen november 2014 en juli 2015 een reeks inbraken pleegde in Noord-Limburg. De twintiger werd eerder in Nederland al verscheidene keren veroordeeld wegens diefstal. Hij was pas uit de gevangenis ontslagen toen hij in Noord-Limburg begon toe te slaan. Aan de benadeelden moet hij in het totaal ruim 40.000 euro schadevergoeding betalen. (PG)
De Limburgse economie knoopte in 2015 opnieuw aan met economische groei. Eén van de absolute lichtpunten het afgelopen jaar waren de starters. Méér dan 5.000 ondernemingen werden opgericht. De hoogste waarde sinds 2011. Het beste moet echter nog komen … in de eerste maand van 2016 openden maar liefst 765 bedrijven de deuren. Een absoluut record, aldus Voka Limburg.
Opstartende bedrijfjes of start-ups zijn van grote waarde voor de gezondheid van onze economie. Ze zijn meestal (…) Het hele nieuwsbericht

Tien gevallen van vluchtmisdrijf

Donderdag 11 februari 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 55 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel en 43 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 3 zwaargewonden en 11 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 26 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 8% ) positief bleken. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Limburgers vaker langdurig ziek

Woensdag 10 februari 2016
Limburgse werknemers zijn vaker langdurig ziek dan hun collega's in andere Vlaamse provincies. Dat blijkt uit cijfers van het sociaal secretariaat SD Worx. Volgens hun berekeningen zit een recordaantal mensen langer dan 1 maand ziek thuis. "Enerzijds zijn er in Limburg meer arbeiders in de werkende populatie in vergelijking met de andere provincies. Daarnaast zijn er ook meer oudere werknemers. Beide factoren verklaren een hoger verzuim", aldus Tony Swinnen van SD Worx. "Anderzijds zijn de transportsector en de menselijke gezondheidszorg in Limburg zwaar vertegenwoordigd. In die sectoren wordt algemeen een hoger verzuim opgetekend."

Emma Vanmierlo overleden

Woensdag 10 februari 2016
Peer - Emma Vanmierlo overledenVandaag is Emma Vanmierlo overleden, de weduwe van Albert Kelchtermans en de levenspartner van Jos Vervecken. Zij was 81 jaar en wordt woensdag begraven, na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Kleine Brogel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Geit gearresteerd

Dinsdag 9 februari 2016
Vandaag gelezen
De Indiase politie heeft in de deelstaat Chhattisgarh een geit gearresteerd wegens grazen op een verkeerde plek, zo meldt "The Hindu". De geit was al meerdere malen het gazon van een rechter binnengedrongen en had planten en bloemen opgegeten. De eigenaar van de geit had meerdere waarschuwingen gekregen. De geit werd snel weer vrijgelaten, maar haar eigenaar zal worden voorgeleid. Lang niet iedereen in de deelstaat is blij met de actie van politie en justitie, aldus "The Hindu".(Bron: ii.nl)
Het sterftecijfer in Limburg lag in 2014 (het laatste gekende cijfer) met 7,41 per duizend inwoners het laagst in Noord-Limburg. In Zuid-Limburg met 9,08 per duizend inwoners lag dit het hoogst. In het Maasland bedroeg het sterftecijfer 7,64 per duizend inwoners, in West-Limburg 7,80 en in Midden-Limburg 8,01.

Alfons Reynders overleden

Dinsdag 9 februari 2016
Peer - Alfons Reynders overledenVandaag is Alfons Reynders overleden. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Peer-Centrum.

Joanna Van der Putten overleden

Dinsdag 9 februari 2016
Peer - Joanna Van der Putten overledenGisteren is Joanna Van der Putten overleden, de weduwe van Guillaume Huguenay. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Peer-Centrum. Joanna's echtgenoot overleed op 15 januari.

Getroffen door een ruimtesteen

Maandag 8 februari 2016
Vandaag gelezen
De Indiase autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar een wel heel mysterieuze dood: zondag zou een man om het leven zijn gekomen nadat een schoolgebouw waarin hij op dat moment was, werd getroffen door een meteoriet. Als dit klopt, is het voor het eerst in 200 jaar dat iemand om het leven komt door ruimtepuin.
In 2014 (het laatst gekende cijfer) telde Limburg 3.566 huwelijken en 1.726 echtscheidingen. Voor elke echtscheiding zijn er dus ongeveer twee huwelijken. In twee gemeenten neigt dit naar een één-op-één-verhouding: in Voeren (9 huwelijken versus 11 echtscheidingen) en in Wellen (28 versus 25). In Beringen, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Hamont-Achel, Borgloon en Zutendaal zijn er voor elke echtscheiding minstens drie huwelijken.

Vuilniszakken via de winkel

Maandag 8 februari 2016
Inwoners moeten voortaan niet meer in de rij gaan staan voor het afhalen van de huisvuilzakken. Vanaf 9 februari kunnen ze die immers afhalen bij 11 deelnemende winkels. Je moet daarvoor je elektronische identiteitskaart gebruiken en niet langer de gemeentekaart. De deelnemende handelszaken zijn:
Peer: Agrarisch centrum Vandijck, Bomerstraat 45; De Kringwinkel, Steenweg Wijchmaal 66; Stock 2000, Burkel 51;
Wijchmaal: Spar, Sint-Trudostraat 65; Q8-VDM, Peerderbaan 80; Krantenwinkel Victor, Stationsstraat 46; Aveve, Sint-Trudostraat 90;
Grote Brogel en Erpekom: Spar, Kleine Dorpsstraat 3; Bruno Service Station, Baan naar Bree 138 (vanaf 12/2);
Kleine Brogel: Wirix café, Pieter Breugellaan 10;
Linde-Wauberg: Bakkerij Het Linnerke, Lindedorp 28.

Natuur ruim voor op schema

Zondag 7 februari 2016
Het is maar dat je 't weet
In de afgelopen 15 jaar was het groeiseizoen gemiddeld bijna een maand langer dan 50 jaar geleden door de sterk gestegen temperaturen. Dat zegt de Nederlandse bioloog Arnold van Vliet van Wageningen University. Het voorjaar van 2016 is anderhalve maand eerder begonnen dan normaal en zet de trend naar een langer groeiseizoen krachtig door.

Postordermonnik populair

Zondag 7 februari 2016
Vandaag gelezen
De 'postordermonnik' wordt steeds populairder in Japan. Terwijl Japanse tempels hun band met de lokale bevolking kwijtraken, winnen online bestelbare monniken aan populariteit, meldt The Japan Times. Vooral sinds Amazon het bedrijf "Mr. Monk Delivery" toestaat op zijn website, zijn de monniken niet aan te slepen en schieten andere aanbieders als paddenstoelen uit de grond. Voor 35.000 yen (268 euro) heb je al een basismonnik die rituelen kan uitvoeren in huizen of op begrafenissen. Hoewel het boeddhisme (…) Het hele nieuwsbericht

Voorbereidende werken Noord-Zuid

Zondag 7 februari 2016
Het is maar dat je 't weet
Morgen starten op de Grote Baan en de Helzoldstraat in Houthalen-Helchteren de voorbereidende werken voor een aantal aanpassingen om de doorstroming te verbeteren en de verkeersveiligheid te verhogen. Deze werken waren oorspronkelijk voorzien voor de zomer van 2015 maar konden door een lopende juridische procedure niet van start gaan. Intussen heeft het Agentschap Wegen en Verkeer in overleg met de gemeente, gesteund door een eerste positieve uitspraak van de rechtbank, beslist om de werken op te (…) Het hele nieuwsbericht

Inwonersaantal lichtjes gestegen

Zaterdag 6 februari 2016
Op 1 januari telde Peer 16.306 inwoners. Dat zijn er 22 meer dan een jaar geleden.
Vlaanderen gaat de tewerkstellingsformule met leercontracten versterken. “Dit is een belangrijke stap voor Limburg want 1 op de 4 Vlaamse leercontracten wordt in onze provincie afgesloten. En dat is goed voor de tewerkstelling, want uit cijfers van de VDAB blijkt dat schoolverlaters die een zogenaamde leerovereenkomst achter de rug hebben, vaker een job hebben dan leeftijdsgenoten”, zegt directeur van UNIZO Limburg Bart Lodewyckx.

Oude lijsterbesjes aan een stokje

Vrijdag 5 februari 2016
Peer - Oude lijsterbesjes aan een stokjeZoomDe oude lijsterbesjes aan een stokje, door Josh Vandijck gefotografeerd aan de omleidingsweg naar Meeuwen.

Vuile wegbermen in de stad

Vrijdag 5 februari 2016
Peer - Vuile wegbermen in de stadZoomHet wordt weer hoog tijd dat er afval wordt geruimd in de wegbermen. Dat is althans de mening van fotograaf Josh Vandijck.

Inloophuis voor chronisch zieken

Vrijdag 5 februari 2016
Peer - Inloophuis voor chronisch ziekenZoomAn de Markt 25 in Peer opende recent inloophuis 'De Kolibrie' zijn deuren. De Kolibrie is een plek waar mensen terecht kunnen die geconfronteerd worden met een chronische ziekte. Dit zowel voor de persoon die zelf geconfronteerd wordt met een aandoening als zijn / haar naasten. Het werkingsgebied van het inloophuis is Noord Limburg. De medewerkers en vrijwilligers in De Kolibrie bieden een luisterend oor, informatie en opvang. Je kan er dagelijks terecht voor een gesprek met lotgenoten, een workshop of een andere activiteit. Het aanbod is gratis en is terug te vinden op de website: www.inloophuisdekolibrie.be
Er is opnieuw geen jeugdvoetbal dit weekend in Limburg. Dat heeft het provinciaal comité van de voetbalbond beslist, ook de reserven en de G-voetballers moeten de kleedkamers niet uitkomen. De reden is uiteraard opnieuw de zware regenval. Heel wat terreinen stonden de afgelopen dagen onder water en daarop spelen is onmogelijk of zou zware schade aan de grasmat toebrengen.

Limburgs Meldpunt Water

Donderdag 4 februari 2016
37 Limburgse gemeenten dragen hun waterlopen van de 3de categorie over aan de provincie Limburg. Ze maakten deze overdracht inmiddels formeel door een charter te ondertekenen. De provincie Limburg wordt hierdoor de grootste waterbeheerder van Limburg. De overdracht betekent niet enkel een financiële besparing voor de gemeenten, het is meteen ook de ultieme vorm van ondersteuning die de provincie de gemeenten kan bieden.
Tijdens de officiële overdracht werd het nieuwe Meldpunt (…) Het hele nieuwsbericht

Eén op vijf jonger dan twintig

Donderdag 4 februari 2016
20,8 procent van de Limburgse bevolking is jonger dan 20 jaar. Gemeenten met het hoogste aandeel jongeren zijn Beringen (23,1 %), Genk (22,7 %), Opglabbeek (22,6 %), Heusden-Zolder (22,4 %) en As (22,1 %). De laagste percentages jongeren vinden we in Herstappe (15,1 %), Hasselt (18,5 %), Borgloon (18,7 %), Sint-Truiden (18,7 %) en Lanaken (19,1 %).
Ruim de helft (53,3 %) van de leerlingen secundair onderwijs die ergens in een Limburgse gemeente onderwijs volgt, doet dat in een andere gemeente dan de eigen woonplaats. Deels noodgedwongen, omdat er in een kwart van de gemeenten geen school voor secundair onderwijs is. De gemeenten met het hoogste percentage leerlingen secundair onderwijs van buiten de gemeente zijn Kortessem (94,9 %), Hoeselt (78,6 %) en Overpelt (77,2 %).

Nieuwe voorzitter ondernemersclub

Donderdag 4 februari 2016
De Ondernemingsclub Bocholt, Peer & Meeuwen-Gruitrode heeft een nieuwe voorzitter. Het is Patrick Vanhees van bouwbedrijf Vanhees uit Meeuwen-Gruitrode. Hij volgt in die functie Leo Janssen van Wegenbouw Martin op.

Rudi Van Mierlo overleden

Woensdag 3 februari 2016
Peer - Rudi Van Mierlo overledenGisteren is Rudi Van Mierlo overleden. Hij was 57 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

66 ongevallen op Limburgse wegen

Woensdag 3 februari 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 66 verkeersongevallen gemeld, waarvan 10 met lichamelijk letsel en 56 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen  1 dode en 13 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 3 (of 9 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.  Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

In januari is het aantal faillissementen in Limburg met 8,7 procent gestegen. Dat blijkt uit info van handelsinformatiekantoor Graydon.
Peer - Gratis naar lezing over 'Frietkotcultuur'ZoomMorgen - woensdag - vindt er een boeiende lezing plaats over onze Belgische 'frietkotcultuur'. Eddie Niesten vertelt er u alles over: de geschiedenis van de friet, de bereidingswijzen, anekdotes, schrijwijzen, en véél en veel meer. U kunt hier gratis naartoe in het Raadhuis in Lommel om 19.30 uur mits een mailtje aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be, ten laatste morgen woensdag om 12.00 uur. De eerste vijf winnen een duo-ticket.

Drieduizend werkzoekenden minder

Dinsdag 2 februari 2016
In vergelijking met een jaar geleden zijn er in Limburg 3.000 werkzoekenden minder. Op 1 februari jongstleden waren er in onze provincie 33.000 werkzoekenden.

Dit bloemetjes is 1 cm groot

Maandag 1 februari 2016
Peer - Dit bloemetjes is 1 cm grootZoomWinterbloeier het gele Kornoeltje of (Cornus Mas), gezien door een macrolens aan de Rustoordlaan. Het bloemetje is 1 cm groot. (Josh Vandijck)

Het laatste blad

Maandag 1 februari 2016
Peer - Het laatste bladZoomWanneer zal de storm dit laatste blad laten vallen aan de Noorderweg, vraagt fotograaf Josh Vandijck zich af.

Jean Vanbuel overleden

Maandag 1 februari 2016
Peer - Jean Vanbuel overledenZaterdag is Jean Vanbuel overleden, de echtgenoot van Philo Kerkhofs. Hij was 64 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer