Het overige nieuws

Fien Wampers overleden

Woensdag 28 februari 2018
Peer - Fien Wampers overledenOp 24 februari overleed Fien Wampers, de weduwe van Thieu Meurs. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Koken is niet onschuldig

Woensdag 28 februari 2018
Tribunaliteiten
Peer - Koken is niet onschuldigAchttien lentes, zo pril, toen de luchthavenpolitie haar aanhield in Zaventem. Ze was op weg naar Istanbul met tien euro op zak. In haar bagage had ze 30 kilo aan verzorgingsproducten. Eindbestemming Syrië, om er te trouwen met haar schoolvriend. Hij had haar gevraagd. Samen zouden ze naar Raqqa gaan. Op school was ze gepest en thuis was de situatie moeilijk geweest. Ze wist dat haar geliefde een IS-strijder was. Maar in Raqqa zou ze een gezin hebben en gewonden verzorgen, vriend en vijand.
Voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Drugsafval gedumpt

Woensdag 28 februari 2018
Op een zandweg aan de brug van de Zuid-Willemsvaart in Beek (Bree) is vanochtend drugsafval aangetroffen. Het gaat onder meer om enkele vaten, afkomstig van een wietplantage.

Anna Langens overleden

Woensdag 28 februari 2018
Peer - Anna Langens overledenOp 25 februari overleed de uit Bocholt afkomstige Anna Langens, de weduwe van Mon Hendrix. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Trudokerk in Peer.

John Hiatt naar Blues Peer

Dinsdag 27 februari 2018
Peer - John Hiatt naar Blues PeerZoomBlues Peer heeft de eerste namen van de editie van 2018 bekendgemaakt: John Hiatt & The Goners ft. Sonny Landreth, en Kenny Neal. Hiatt en zijn band staan op zondag 15 juli op het podium, Neal een dag eerder. Liefhebbers kunnen vanaf vandaag de Vroege Vogel-tickets bestellen aan verlaagd tarief.

Twee mannen gevat na winkeldiefstal

Dinsdag 27 februari 2018
In een speelgoedwinkel aan de Regenboogstraat in Bree zijn gisterennamiddag een 40-jarige man uit Bree en een 33-jarige man uit Zonhoven gearresteerd na winkeldiefstal. Beide mannen werden betrapt met gestolen goederen. De Zonhovenaar had bovendien een kleine hoeveelheid speed op zak en ook in zijn auto werden drugs en toebehoren gevonden. Bij de Breeënaar thuis werd eveneens drugs aangetroffen. De twee werden verhoord en brachten een nacht in de cel door. Ze kregen vandaag enkele voorwaarden opgelegd en moeten op korte termijn voor de rechter verschijnen. De man uit Zonhoven komt in aanmerking voor meerdere winkeldiefstallen in verschillende gemeentes.

Jan Winters overleden

Dinsdag 27 februari 2018
Peer - Jan Winters overledenOp 22 april overleed de uit Grote Brogel afkomstige Jan Winters overleden, de weduwnaar van Lieske Knoops. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Opglabbeek.

Dirk Vandekerkhof overleden

Dinsdag 27 februari 2018
Peer - Dirk Vandekerkhof overledenZondag is Dirk Vandekerkhof overleden. Hij was 48 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.

Twee nieuwe spelers voor RC Peer

Maandag 26 februari 2018
Peer - Twee nieuwe spelers voor RC PeerRC Peer heeft twee nieuwe spelers aangetrokken voor komend seizoen: Siemen Kesters (Bocholt) en Allesando Pillitteri (Park).

Vriendin slaan kost twee jaar cel

Maandag 26 februari 2018
Peer - Vriendin slaan kost twee jaar celDe rechter heeft een 30-jarige man uit Bree veroordeeld tot twee jaar cel voor het toebrengen van zware slagen aan zijn vriendin. Hij werd al eerder veroordeeld wegens partnergeweld. De vrouw, die al eerder met de man brak, krijgt bijna 2.900 euro schadevergoeding. (PG)

Brunch bij OKRA Kleine Brogel

Maandag 26 februari 2018
Peer - Brunch bij OKRA Kleine BrogelZoomOp de brunch van Okra Kleine Brogel kwam donderdag een rolstoelgebruiker praten over een crowdfunding die in Peer loopt om geld in te zamelen voor de aankoop van een elektrische rolstoelfiets. Hij vertelde dat het de bedoeling is dat deze rolstoelfiets door iedereen zou kunnen gehuurd worden, zodat ook rolstoelgebruikers mee fietstochtjes kunnen maken met familie, vrienden, vereniging… Daar is geld voor nodig. Bij Okra hadden ze een "sponsordoos" klaar, zodat iedereen bij het naar huis gaan (…) Het hele nieuwsbericht

Motorcross Balen afgelast

Maandag 26 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
De VLM-motorcross die zaterdag 3 en zondag 4 maart op de Keiheuvel in Balen zou gereden worden, is afgelast omwille van de vrieskou.

Win een dvd (of een boek)!

Zondag 25 februari 2018
Peer - Win een dvd (of een boek)!ZoomWat zou u er van denken als de leraar van uw kind morgen ineens gewapend voor de klas stond? De Amerikaanse president Trump wil dat plan doorvoeren en leraars elk jaar een opleiding in die zin geven. Stijn Lodewijks vond het een geknipte kapstok voor zijn wekelijkse cartoon. Wat zegt de leraar tegen die twee leerlingen? Mail uw tekst voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel! 

Wie won de dvd?

Zondag 25 februari 2018
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet is Sonja Jansen. Veel inzenders haalden er de tuinman bij, of de klusjesman, of Wim Distelmans... Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Peer SV wint derby

Zondag 25 februari 2018
Peer - Peer SV wint derbyPeer SV heeft vanmiddag de derby tegen Grote Brogel gewonnen. Uitslag: 4-0. Peer SV staat na 22 wedstrijden dertiende in de stand met 22 punten. Grote Brogel staat laatste met 11 punten uit 22 wedstrijden.Sporting Wijchmaal verloor met 3-0 van Meldert. In de stand staat Wijchmaal negende met 29 punten uit 22 matchen. Breugel ging met 1-2 winnen bij Kadijk en staat veertiende in de stand met 15 punten uit 22 matchen.

Framo Gevelwerken failliet

Zondag 25 februari 2018
De rechtbank van Koophandel in Tongeren heeft Framo Gevelwerken uit Bree failliet verklaard. De curatoren zijn Hanssen en Paquet.

Racing Peer speelt gelijk

Zaterdag 24 februari 2018
Peer - Racing Peer speelt gelijkRacing Peer heeft vanavond thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Mechelen-aan-de-Maas. Voor de doelpunten werd gezorgd door Diego Do Ceu en Toon Willems. Racing Peer staat laatste in de stand met 17 punten uit 22 wedstrijden.

Een muzikale trilplaat

Zaterdag 24 februari 2018
Musica uit Neerpelt en de Stichting Logos werkten samen voor een geweldige muzikale trilplaat voor dove en slechthorende kinderen. Zo kunnen dergelijke leerlingen de muziek horen, zien en voelen. En vooral: zich rot amuseren... Kijk even naar dit korte filmpje van Radio2 West-Vlaanderen.

Nieuwe fietskaart voor Limburg

Vrijdag 23 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Peer - Nieuwe fietskaart voor LimburgZoomDe nieuwe fietskaart is er. Je vindt er niet alleen de knooppunten op, maar ook de afstanden tussen de knooppunten. Zo kan je op voorhand bepalen hoe lang je fietstocht is. Bij de kaart zit ook een handig infoboekje. Op de kaart zelf is het fietsroutenetwerk aangegeven met alle knooppunten, 10 uitgestippelde fietslussen, fietsvriendelijke cafés en logies en nog zoveel meer.
De Fietskaart is voor € 9,50 te koop in de Limburgse toeristische infokantoren, de Standaard Boekhandel, AS Adventure, Fnac en via www.mondikaarten.be.
Peer - Hulpverleners op bezoek bij St.-ElisabethZoomVandaag waren 35 professionele hulpverleners te gast in het gespecialiseerd Secundair Onderwijs St.-Elisabeth. Ze hadden veel aandacht voor de voorstelling van het veelzijdig studieaanbod (OV1, OV2 en OV3 op de campus Wijchmaal, OV4 op de campus Overpelt en het zorgloket Noord-Limburg). Opvallend veel belangstelling was er voor de specifieke interne en externe leertrajecten, time-out-mogelijkheden en allerlei uitdagingen op maat van de leerlingen. Tijdens de rondleidingen in kleine groepjes doorheen (…) Het hele nieuwsbericht

Zonnepanelen voor sociale woningen

Vrijdag 23 februari 2018
Binnenkort kunnen er ook op sociale woningen zonnepanelen worden gelegd. De commissie Wonen van het Vlaams Parlement heeft daarvoor gisteren het licht op groen gezet. Om de klimaatdoelstellingen te halen moet er in Vlaanderen fors worden geïnvesteerd in energie uit wind en zon. De daken van overheidsgebouwen en sociale woningen kunnen 'quick wins' zijn, omdat daar nog veel groeiruimte is. Toch heeft op dit moment slechts twee procent van de sociale woningen een voorziening voor (…) Het hele nieuwsbericht
De POM-Limburg en LRM gaan een haalbaarheidsonderzoek opstarten naar de kansen en mogelijkheden van een Corda–filiaal in Noord-Limburg. Dat gebeurt op verzoek van Focus Noord, waarin de burgemeesters en ondernemersclubs van Noord-Limburg verenigd zijn. De concrete vraag was om de haalbaarheid te onderzoeken van een flexibele co-working/start-up hub, halverwege tussen Hasselt en Eindhoven. Gedacht wordt aan aangepaste infrastructuur waar start-ups en groeibedrijven zich kunnen ontwikkelen, waar (…) Het hele nieuwsbericht
De provincieraad heeft vanavond een nieuw subsidiereglement ‘Vergroening van schooldomeinen’ goedgekeurd. Dit jaar wordt een budget van 250 000 euro aan de Limburgse scholen ter beschikking gesteld om hun schooldomeinen te vergroenen. "Op gebied van onderwijs heeft vergroening nog een enorme troef: leernatuur," aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove. "Wat je buiten leert, komt beter binnen. Vergroening van het schooldomein biedt ook heel wat mogelijkheden om aan de slag te gaan binnen verschillende vakken (technologie, rekenen/wiskunde, wereldoriëntatie/biologie, …)."

Snelle interventiewagen voor politie

Woensdag 21 februari 2018
Peer - Snelle interventiewagen voor politieZoomPolitiezone Kempenland heeft een snelle en semi-anonieme auto aangekocht om in te zetten bij politieacties waarvoor hun gewone voertuigen niet voldoen. Daarmee hoopt de politie het hoofd te kunnen bieden aan vluchtende gangsters of verkeerscriminelen, die zich doorgaans ook met heel snelle bolides verplaatsen.
Na de mededingingsprocedure viel de keuze op de Skoda Octavia RS met een 220 pk sterke TSI benzinemotor. Het is een zwarte wagen (foto) met op beide flanken de naam van de politiezone. (…) Het hele nieuwsbericht

Twintig extra jobs bij LAG

Woensdag 21 februari 2018
Trailerfabrikant LAG in Bree verhoogt zijn personeelsbestand nog dit jaar met 20 man. Bij LAG werken nu 430 personen. Het bedrijf profiteert momenteel van de economische hoogconjunctuur.

Ludo Hermans overleden

Woensdag 21 februari 2018
Peer - Ludo Hermans overledenGisteren is Ludo Hermans overleden, de echtgenoot van Christiane Sijmons. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel waarna zijn urne wordt begraven in het urnengraf op de begraafplaats van Wijchmaal. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Helena Geerts overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Peer - Helena Geerts overledenZondag is de uit Achel afkomstige Helena Geerts overleden, de echtgenote van Gerard Vandersanden. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kleine Brogel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Win een dvd (of een boek)

Maandag 19 februari 2018
Peer - Win een dvd (of een boek)ZoomU hebt er afgelopen weekend alles over vernomen in de media: in een ziekenhuis in Leuven word je op de oogafdeling alleen door een prof behandeld als je een eenpersoonskamer hebt genomen. Vandaar de reactie van de verpleegster op bijgaande cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt de dokter als zij melding maakt van een kamer met tien patiënten?
Mail uw antwoord voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 19 februari 2018
Peer - Wie won de dvd?ZoomRalf Tummers had volgens de jury de plezierigste tekst voor de reactie van de ruimtevaarders in het ISS-ruimtestation, op het ogenblik dat ze de rode Tesla van Elon Musk zagen voorbijkomen. U heeft er geen idee van hoeveel inzenders er een voorrangsfout bijhaalden, of een boete voor overdreven snelheid!
Dadelijk de nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Bevolkingsaantallen op 1 januari

Maandag 19 februari 2018
Beringen telde op 1 januari jongstleden 46.027 inwoners. In Bocholt waren er op die datum 13.081, in Hamont-Achel 14.417, in Hechtel-Eksel 12.287, in Houthalen-Helchteren 30.589, in Leopoldsburg 15.616, in Lommel 34.024, in Meeuwen-Gruitrode 13.086, in Neerpelt 17.173, in Overpelt 15.468, in Peer 16.401 én in Tongeren 31.013. (Bron: Algemene Directie Statistiek).

Werkonbekwaam na slagen van vriend

Maandag 19 februari 2018
Peer - Werkonbekwaam na slagen van vriendEen 30-jarige man uit Bree riskeert twee jaar cel omdat hij zijn vriendin zeven dagen werkonbekwaam sloeg. De feiten dateren van eind vorig jaar. De man kampt met een agressie- en alcoholprobleem. Inmiddels is er een einde gekomen aan hun relatie. Volgende week wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

Jaak Moris overleden

Maandag 19 februari 2018
Peer - Jaak Moris overledenOp 15 februari overleed Jaak Moris, de echtgenoot van Truda Smeets. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Dinsdag (20 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in de parochiezaal.

John Domen overleden

Maandag 19 februari 2018
Peer - John Domen overledenOp 15 februari overleed John Domen, de weduwnaar van Nadine Boddou en de levenspartner van Trinette Peumans. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Racing Peer verliest van Helson

Zondag 18 februari 2018
Peer - Racing Peer verliest van HelsonRacing Peer heeft deze namiddag verloren van Helson. Uitslag: 4-0. Racing Peer staat laatste in de stand met 16 punten uit 21 wedstrijden. SV Breugel speelde thuis 2-2 gelijk tegen VK Gestel.In de stand staat SV Breugel veertiende met 12 punten uit 21 wedstrijden.Sp. Grote Brogel verloor met 0-1 van Kaulillle en staat laatste in de stand met 11 punten uit 21 wedstrijden. Peer SV ten slotte verloor met 4-2 van Heusden-Zolder. Na 21 wedstrijden staat Peer SV dertiende met 19 punten.

Cannabisplantage in appartement

Zondag 18 februari 2018
Peer - Cannabisplantage in appartementVrijdag rond 17u vielen speurders binnen in een appartement op de Poststraat in Bree. In een slaapkamer trof men een professioneel ingerichte kweekruimte aan met zo'n 100 oogstrijpe cannabisplanten. De lokale recherche voerde een sporenonderzoek uit en ontmantelde de installatie. De 39-jarige huurder was op het moment van de huiszoeking niet thuis. Politie CARMA voert verder onderzoek.

Meer en meer appartementen

Zondag 18 februari 2018
In Overpelt zijn nu al 22 procent van de woongelegenheden appartementen. In Leopoldsburg zijn er dat 21,9 procent, in Neerpelt 20,5 procent, in Tongeren 20,3 procent, in Houthalen-Helchteren 17 procent, in Lommel 16,3 procent, in Hamont-Achel 15,8 procent, in Beringen 14,8 procent, in Peer 12,8 procent, in Bocholt 12,2 procent, in  Meeuwen-Gruitrode 8,7 procent en in Hechtel-Eksel 8,3 procent. In Limburg zijn 20,1 procent van alle woongelegenheden appartementen.

Wijchmaal verliest van Hechtel

Zaterdag 17 februari 2018
Peer - Wijchmaal verliest van HechtelSp. Wijchmaal heeft vanavond thuis met 0-4 verloren van Hechtel. In de stand staat Wijchmaal negende met 29 punten uit 21 wedstrijden.

Jos Demey overleden

Zaterdag 17 februari 2018
Peer - Jos Demey overledenOp 6 februari overleed in Hasselt de uit Peer afkomstige Jos Demey, de echtgenoot van Raymonde Salens. Hij was 81 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.
Peer - Staking bij De Lijn: niet in Noord-LimburgZoomBehalve in Noord-Limburg is het busverkeer van De Lijn in de provincie verstoord door de staking van de drie vakbonden. Op de streeklijnen is bijna de helft van de vroege ritten uitgereden, maar op de stadsnetten van Hasselt, Genk, Sint-Truiden en Tongeren rijdt vrijwel geen enkele bus. Ook voor de belbussen wordt grote hinder verwacht. De belbuscentrale is bovendien niet bereikbaar voor nieuwe reservaties. De Lijnwinkels in Limburg blijven vandaag dicht.
In Noord-Limburg zijn er alleen problemen op de lijn Neerpelt-Genk. Meer info vindt u hier.

Infosessie inbraakbeveiliging

Donderdag 15 februari 2018
Politie Kempenland organiseert een infosessie over inbraakbeveiliging.Tijdens deze sessie word je wegwijs gemaakt in diefstalpreventie via organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen. Tevens wordt uitgelegd wat de WhatsApp buurtpreventienetwerken zijn en hoe je je kan aansluiten. De infosessie vindt op maandag 26 februari om 18:30 uur plaats en dit in de politiepost in Leopoldsburg, Hechtelsesteenweg 1. Interesse? Schrijf je snel in via diefstalpreventie[!]politiekempenland.be.

Valse biljetten van 50 euro in omloop

Donderdag 15 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Peer - Valse biljetten van 50 euro in omloopEr is vals geld in omloop, meldt politiezone Carma. De biljetten, telkens van 50 euro, worden vaak gebruikt bij aankopen in kleinere handelszaken. Volgens de politie zijn de nagemaakte biljetten van uitstekende kwaliteit en moeilijk te onderscheiden van echt geld. Ook een valsgelddetector zal ze niet als vals aanduiden.
Een vals biljet voelt anders aan omwille van het drukprocedé. Bij een echt biljet moeten bovendien watermerk, veiligheidsdraad en doorzichtcijfer zichtbaar worden indien u (…) Het hele nieuwsbericht

Reserveren bij Efteling-attracties

Donderdag 15 februari 2018
Grensgevallen
De Efteling voert het reserveren in voor een ritje in de pas vernieuwde Python. Dat is vandaag bekend geworden. De Python gaat op 31 maart weer open. Reserveren van een tijdvak kan via een app op de smartphone of via automaten in het park. Op die manier worden wachttijden beperkt. Het systeem wordt in maart ook getest bij de nieuwe publiekstrekker Symbolica.

Zuster Martha Vrolijkx overleden

Donderdag 15 februari 2018
Peer - Zuster Martha Vrolijkx overledenDinsdag is de uit Linde-Peer afkomstige zuster Maria Vrolijkx overleden. Zij was 88 jaar en lid van de congregatie van de Zusters van Maria. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in het Sancta Maria Instituut in Leuven.

Lies Geutjens overleden

Donderdag 15 februari 2018
Peer - Lies Geutjens overledenMaandag is de uit Peer afkomstige Lies Geutjens overleden, de weduwe van Jan Janssen. Zij was 78 jaar en wordt zaterdag in Gerdingen begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Beek.
Op 1 januari 2018 stonden 1.824 van de 17.354 commerciële panden in Limburg leeg. Zo bedraagt de leegstand in Limburg dit jaar 10,5 %. Begin 2017 werden er 1.832 leegstaande commerciële panden geteld.

Vroeger opstaan, die koekoek

Dinsdag 13 februari 2018
Vandaag gelezen
Peer - Vroeger opstaan, die koekoekZoom"Door de warme lentes van de afgelopen jaren zijn veel vogelsoorten zich eerder gaan voortplanten. Een analyse van twintig locaties op het Europese vasteland laat zien dat de datum waarop de eerste koekoeken (foto - red.) aankomen in de veertig jaar tussen 1967 en 2007 met gemiddeld vijf dagen is vervroegd. Die vroegere terugkeer houdt gelijke tred met die van een aantal waardvogels die net als de koekoek langeafstandstrekkers zijn zoals de kleine karekiet. Maar korteafstandstrekkers, zoals de (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Meldpunt voor schade door everzwijnenZoomEr komt een meldpunt voor wie nadeel ondervindt door everzwijnen. Boeren of particulieren die schade oplopen aan gewassen of in tuinen, kunnen dat vanaf dit voorjaar melden aan de Vlaamse overheid via een digitaal loket. De overheid wil zo beter in beeld brengen welke overlast everzwijnen bezorgen. Het agentschap Natuur en Bos wil op basis van die meldingen maatregelen nemen in samenspraak met jagers, natuurverenigingen of landbouwers. Die maatregelen kunnen gaan van jacht tot het beter afsluiten van drukke wegen zodat er minder verkeersongevallen gebeuren met everzwijnen die de weg oversteken.

Vrachtwagen gestolen

Maandag 12 februari 2018
Op het industrieterrein Kanaal-Noord in Bree gingen onbekenden vandaag met een vrachtwagen aan de haal. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Een website over de verkiezingen

Maandag 12 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Naar aanleiding van de komende gemeente- en provincieraadsverkiezingen lanceert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) vandaag de officiële verkiezingswebsite ‘vlaanderenkiest.be’. "Op deze informatiewebsite kunnen kiezers, kandidaten, lokale besturen en de bureaus (hoofd-, stem- en telbureaus) een antwoord vinden op mogelijke vragen die ze hebben over de lokale verkiezingen van 14 oktober 2018. Op die manier kunnen ze zich zo goed mogelijk op de stembus voorbereiden en (…) Het hele nieuwsbericht

Aangehouden voor verwonden agent

Maandag 12 februari 2018
Peer - Aangehouden voor verwonden agentZaterdagmiddag is een politieinspecteur in Bree gewond geraakt bij een interventie met een dronken man en zijn hond. De 31-jarige man uit Bocholt is vandaag door de onderzoeksrechter aangehouden.
Rond 13 uur ontving de politie een dringende oproep vanuit een tankstation op de Meeuwerkiezel. De klanten werden er lastiggevallen door een man die onder invloed leek te zijn en door zijn hond. Toen de politie ter plaatse kwam en de man aansprak, werd hij meteen verbaal agressief en jutte ook zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Marc Kelchtermans overleden

Maandag 12 februari 2018
Vrijdag is in Grote Brogel de uit Ellikom afkomstige Marc Kelchtermans overleden, de echtgenoot van Martine Franken. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Eind 2017 stonden er in Limburg 17.977 kandidaat-huurders ingeschreven voor een sociale woning. Zij staan op de wachtlijsten van de sociale huisvestingsmaatschappijen.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 11 februari 2018
Peer - Win een dvd - of een boek!ZoomDeze week een gemakkelijke opgave. Iedereen weet dat er sinds enkele dagen een Tesla in de ruimte suist. En wat meldt cartoonist Stijn Lodewijks? De kosmonauten van het Internationaal Rumtestation ISS zagen die Tesla  toch wel niet voorbij komen, zeker. Wat zegt een van die kosmonauten als hij die auto opmerkt?
Mail uw tekst voor het lege tekstballonnetje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar! Niet van die Tesla, maar van een dvd - da's toch al een begin. Succes!

Wie won de dvd?

Zondag 11 februari 2018
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet is Greta Vannuffelen. Zij had dit originele tekstje ingestuurd voor het tekstballonnetje van die ene pinguin. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Breugel verslagen door Bolderberg

Zondag 11 februari 2018
Peer - Breugel verslagen door BolderbergSV Breugel is deze namiddag met 4-3 gaan verliezen bij Bolderberg FC. In de stand staat Breugel veertiende met 11 punten uit 20 wedstrijden.

Mia Hilkens overleden

Zondag 11 februari 2018
Peer - Mia Hilkens overledenVrijdag is in Peer Mia Hilkens overleden, de echtgenote van Jef Corstjens. Ze was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag tussen 19 en 20u bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg.

RC Peer - Beek-Bree 0-0

Zaterdag 10 februari 2018
Peer - RC Peer - Beek-Bree 0-0RC Peer heeft vanavond thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen Bree-Beek. RC Peer staat laatste in de stand met 16 punten uit 20 wedstrijden. Wijchmaal versloeg Grote Brogel met 3-1 en staat negende met 29 punten uit 20 matchen. Grote Brogel staat zestiende met 11 punten uit 20 wedstrijden.

Steeds meer bestaansonzekeren

Zaterdag 10 februari 2018
Het percentage Limburgers met een inkomen onder de Europese armoedegrens stijgt. In 2017 heeft 15,1 % van de Limburgse bevolking een voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat betekent dat ruim één op de zeven Limburgers een inkomen onder de Europese armoedegrens heeft of bestaansonzeker is. Het is 0,7 procentpunt meer dan in Vlaanderen (14,4 %). Ook het percentage gaat in stijgende lijn sinds 2009, met uitzondering van een lichte daling tussen 2013 en 2014. In Limburg komt (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Bas overleden

Vrijdag 9 februari 2018
Peer - Mia Bas overledenGisteren is de uit Bocholt afkomstige Mia Bas overleden, de weduwe van Albert Bollen. Zij was 94 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur ) in de dekenale kerk in Peer.
Peer - Vandaag starten de Olympische WinterspelenZoomVandaag starten de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Fobie heeft de actualiteit gevolgd: het norovirus is er opgedoken...

Ondertussen, op de maan...

Donderdag 8 februari 2018
Peer - Ondertussen, op de maan...ZoomZo zag Fobie de lancering van de SpaceX met de rode Tesla.

Overleg over Noord-Zuidverbinding

Donderdag 8 februari 2018
Vanmiddag zaten Limburgse parlementsleden van zowel meerderheid als oppositie samen op het kabinet van minister van mobiliteit Ben Weyts op uitnodiging van de betrokken minister en minister Schauvliege. Onderwerp was de voortgang van de Noord-Zuidverbinding na het advies van de Raad van State op een voorstel van decreet terzake. "Alle aanwezigen bevestigden uitdrukkelijk de vaste wil en ambitie om de Noord-Zuidverbinding te realiseren. Het advies van de Raad van State is in geen enkel opzicht een (…) Het hele nieuwsbericht

Trainer weg bij Wijchmaal

Woensdag 7 februari 2018
Coach Theo Van de Reyd verlaat eind dit seizoen derdeprovincialer Wijchmaal. Hij maakt de overstap naar KFCV Alberta Geel.

Kwaliteitslabel voor Mariaziekenhuis

Woensdag 7 februari 2018
Peer - Kwaliteitslabel voor MariaziekenhuisZoomHet Mariaziekenhuis heeft sinds vandaag zijn eerste NIAZ-kwaliteitslabel op zak. Dat label houdt in dat het ziekenhuis op onpartijdige wijze aantoont dat het hoogstaande kwalitatieve zorg biedt in een cultuur van continue verbetering. Aan het label ging een grondige en diepgaande kwaliteitsaudit vooraf: het ziekenhuis werd tot in de puntjes doorgelicht, en het hele team is dan ook supertrots op de score van 96%.
In november beoordeelde een team van 8 deskundigen van de externe, (…) Het hele nieuwsbericht

De ene Charlie is de andere niet

Dinsdag 6 februari 2018
Peer - De ene Charlie is de andere nietZoomDe strookjes worden herdrukt en herdrukt, maar eigenlijk verscheen op deze dag in 2000 de laatste aflevering van de krantenstrip ‘Peanuts’. Tekenaar Charles M. Schulz was een dag eerder overleden. Naslagwerken vermelden verschillende popsongs die naar de strip verwijzen. Je denkt meteen aan ‘Charlie Brown’ van The Coasters, maar heeft die song het wel over het gelijknamige strippersonage? Eén adres om dat uit te vinden: de Jukeboxkalender!
CD&V Limburg heeft haar kandidaten voorgesteld die in de drie districten Hasselt, Maaseik en Tongeren de provinciale lijsten gaan trekken. Voor het district Hasselt wordt dat gedeputeerde Erik Gerits, voor Maaseik burgemeester Steven Matheï van Peer en voor Tongeren gedeputeerde Inge Moors.
N-VA Limburg heeft haar kandidaten voorgesteld die in de drie districten Hasselt, Maaseik en Tongeren, de provinciale lijsten gaan trekken. Voor het district Hasselt wordt dat ondernemer Bert Lambrechts, voor Maaseik lerares Bianca Maas en voor Tongeren geneesheer-specialist Hendrik Verbrugge.
Peer - En wat deed de politie de afgelopen dagen?Sommigen vragen zich af waarmee de politie zich de hele dag bezighoudt. Wellicht daarom zette de Politie Kempenland het vandaag op Facebook. Lees even mee:
"De politiezone Kempenland is recent bezig geweest met een nieuwe reeks van onderzoeken/ tussenkomsten:
- Er zijn dossiers opgestart wegens slagen en verwondingen
- Dossiers aangaande woninginbraken
- Onderzoek verkrachting van een minderjarige
- Er werden verdovende middelen in beslag genomen
- Er werd een (…) Het hele nieuwsbericht

Limburgse religieuzen verzamelden

Zondag 4 februari 2018
In de Hasseltse Sint-Martinuskerk verzamelden vandaag honderden Limburgse religieuzen naar aanleiding van 'de Dag van het Godgewijde Leven'. Na de gebedsviering werden de religieuzen ontvangen in de nabijgelegen ambtswoning van bisschop Patrick Hoogmartens.

Eerste pastorale eenheid

Zondag 4 februari 2018
Sint-Menas Tessenderlo-Ham is de eerste erkende pastorale eenheid in het bisdom Hasselt. Bedoeling is dat de negen katholieke geloofsgemeenschappen van de twee West-Limburgse gemeenten naar elkaar toegroeien en voortaan één nieuwe parochie vormen. Later dit jaar worden de pastorale eenheden Bilzen-Oost, Tongeren en Maasmechelen opgericht.

Win een dvd (of een boek)

Zondag 4 februari 2018
Peer - Win een dvd (of een boek)ZoomHet wordt een frisse week, denken de meteorologen. En het zou wel eens 10 graden kunnen gaan vriezen. Wat zegt de ene pinguin tegen de andere als hij op de stoep van dat Vlaams huis staat?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel.!

Breugel verliest van Hechtel

Zondag 4 februari 2018
Peer - Breugel verliest van HechtelBreugel heeft vandaag met 6-3 verloren van Hechtel en staat veertiende in de stand met 11 punten uit 19 wedstrijden. Peer SV verloor met 1-2 van Bolderberg. In de stand staat Peer SV twaalfde met 19 punten uit evenveel matchen. Sp. Wijchmaal won met 0-2 in Linkhout en staat negende in de stand met 26 punten uit 19 wedstrijden.

Gelijkspel voor Grote Brogel

Zondag 4 februari 2018
Peer - Gelijkspel voor Grote BrogelGrote Brogel is vandaag 3-3 gelijk gaan spelen op het veld van Kadijk in Overpelt.

Wie won de dvd?

Zondag 4 februari 2018
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet is Philip Reynders. Veel inzenders lieten de man zeggen "heb je zelf al eens in de spiegel gekeken" of "bij mij duurt dat maar een dag"... Straks een nieuwe opgave! (En wil Philip Reynders ons zijn postadres eens mailen?)
(Cartoon Stijn Lodewijks)

Gelijkspel voor Racing Peer

Zaterdag 3 februari 2018
Peer - Gelijkspel voor Racing PeerRacing Peer is vanavond thuis tegen KVK Beringen niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. Die stand was al bij de rust bereikt, na doelpunten van Sam Gielen en Wim Mennes. In de stand staat Racing Peer zestiende met 15 punten uit 19 wedstrijden.

Carnavalslied voor duurzaam carnaval

Zaterdag 3 februari 2018
Peer - Carnavalslied voor duurzaam carnavalZoomCarnaval is een echt volksfeest voor jong en oud. Maar carnaval betekent ook: tonnen vertrappelde snoepjes op straat, confetti in de riolering, plastic gadgets die her en der verspreid liggen. En dat is jammer. Met het carnavalslied "Ruim op met carnaval" ijvert de afvalintercommunale Limburg.net voor een properder carnaval.
"Begrijp ons vooral niet verkeerd, ook wij vinden carnaval een fantastisch feest en een mooie traditie die zeker moet blijven behouden. Waar wij voor pleiten, is (…) Het hele nieuwsbericht
De aanpassingen die de Vlaamse meerderheidspartijen wilden doorvoeren in het decreet Complexe Projecten om op die manier de omleidingsweg voor de Noord-Zuid in Houthalen-Helchteren alsnog te kunnen aanleggen, krijgen een negatief advies van de Raad van State. Die is van oordeel dat de beroepsmogelijkheden voor de burger worden ingeperkt omdat de controlebevoegdheid van de Raad van State wordt omzeild.

Mia Gielen overleden

Vrijdag 2 februari 2018
Peer - Mia Gielen overledenVandaag is de uit Peer afkomstige Mia Gielen overleden, de weduwe van Alfons Theuwen. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.

Maandag beroepeninfobeurs

Vrijdag 2 februari 2018
Maandagavond vindt weer de beroepeninfobeurs plaats die jaarlijks georganiseerd wordt door de Rotaryclubs van Noord-Limburg. Alle scholen van de regio zijn uitgenodigd voor deze infoavond, waarop laatstejaars uit het secundair kunnen praten met een 70-tal professionals uit een 60-tal verschillende beroepen. Plaats van afspraak is dit jaar het Sint Augustinusinstituut, Sint-Jacobsstraat 12 in Bree vanaf 19u30. Inschrijvingen gebeuren via http://www.beroepsinformatie.be.
VOKA - Kamer van Koophandel Limburg is de mening toegedaan dat de dokters te gul zijn met ziektebriefjes. Dat schrijft Voka in een brief aan de voorzitters van de Limburgse huisartsenkringen. “Niet zelden staat een doktersbezoek op maandag garant voor een ziektebriefje voor een hele week. Dit gebeurt in toenemende mate op vraag van de patiënt en dat kan en mag niet de bedoeling zijn.", aldus Voka.

Niesla Van Dijck overleden

Donderdag 1 februari 2018
Peer - Niesla Van Dijck overledenDinsdag is de uit Peer afkomstige Niesla Van Dijck overleden, de echtgenoot van Godelieve Deckers. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Limburg.net wil afvalarm carnaval

Donderdag 1 februari 2018
Limburg.net dringt er op aan dat carnaval duurzaam gevierd wordt. De afvalintercommunale start een campagne vlak voor de start van het carnaval en roept op tot afvalarme en duurzame optochten. In Vlaanderen wordt er ongeveer 10.000 kilo snoep uitgegooid bij zo'n carnavalsstoet. 90 procent van het afval van zo'n stoet blijft gewoon op straat achter. "Dat zijn heel wat kilo's afval die op straat terecht komen, in de riolering belanden en zo uiteindelijk in de zee terechtkomen", zegt Ilse Luypaerts van (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Scheelen overleden

Donderdag 1 februari 2018
Peer - Jan Scheelen overledenDinsdag is in Houthalen de uit Peer afkomstige Jan Scheelen overleden, de weduwnaar van Maria Bongaerts. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer