Het overige nieuws

Installatie nieuwe provincieraad

Vrijdag 30 november 2018
Op 3 december wordt de nieuwe afgeslankte provincieraad geïnstalleerd. Dan worden uit de 31 kersverse Limburgse raadsleden vier gedeputeerden en de provincieraadsvoorzitter verkozen.

Herfstweekend

Vrijdag 30 november 2018
Weerbericht
Peer - HerfstweekendEen trein van depressies en storingen stormt op onze regio af met erg wisselvallig en nat weer. Bovendien staat er een strak windveld en zijn er windstoten mogelijk. Positief nieuws komt er van de temperaturen, deze zijn namelijk bijzonder hoog voor de tijd van het jaar. Er wordt dan ook voorlopig geen vorst of winterse neerslag verwacht, maar er staat wel onvervalst herfstweer op het programma.
Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend steeds meer plaats voor de zon. Later is er een enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Vanavond begint de BOB-campagne

Vrijdag 30 november 2018

De BOB-campagne gaat vanavond om 22 uur van start. Zoals elk jaar loop je de kans om meer gecontroleerd te worden op onze wegen. Voorzichtig zijn is de boodschap en slechts een BOB kruipt achter het stuur!

Olav Schuermans overleden

Vrijdag 30 november 2018
Peer - Olav Schuermans overledenDinsdag is in Peer Olav Schuermans overleden. Hij was 40 jaar. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19-20 uur) in funerarium Creemers in de Belgebergstraat in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Gratis naar 'Buurman' ?

Vrijdag 30 november 2018
Peer - Gratis naar 'Buurman' ?Zoom"Buurman" bestaat tien jaar! In die tien jaar realiseerde de groep vier albums, zestien radiosingles, vijf tournees, een gastheerschap op Nekka-Nacht en honderden succesvolle concerten. De groep van Geert Verdickt & Co zorgde destijds voor een verfrissend geluid in het Nederlandstalige genre en heeft dat tot op heden steeds kunnen bevestigen. Vanavond om 20.30u treden ze op in CC Palethe in Overpelt. Een ticket kost 18 euro, maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen tien duotickets weggeven! Bel dan vanaf 10u snel naar Palethe, vermeld Internetgazet en de gemeente waar u woont, en u maakt er kans op! HET telefoonnummer is 011 645 952. Euh... wachten tot 10 uur hé!

Nieuwe bvba: Titius

Donderdag 29 november 2018
Dominique Gielen uit Houthalen-Helchteren en Tim Gielen uit Peer hebben de bvba Titius opgericht met zetel aan de Kerkstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen, het maken, de aankoop en de verkoop van machines in het algemeen en het opstarten van technische installaties.

Bijna 1 op 3 langdurig werkloos

Donderdag 29 november 2018
In Limburg was vorig jaar 31 procent van de werkzoekenden langdurig werkloos. 46 procent van de werkzoekenden was laaggeschoold en 19,3 procent jonger dan 25 jaar.

Henri Thaens overleden

Donderdag 29 november 2018
Peer - Henri Thaens overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren de uit  Peer afkomstige Henri Thaens overleden, de weduwnaar van Catharina Cremers. Hij was 75 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Maandag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Holheide. Begroeting: maandag (17.30u-18u), voor de avondwake in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Krachtbal: winst voor Grote Brogel

Woensdag 28 november 2018
In het krachtbal heeft HC Grote Brogel een uitoverwinning behaald in Edegem. Uitslag: 10-17.
Vorig jaar was 32,5 procent van alle Limburgse verkeersslachtoffers iemand uit de leeftijdscategorie 15-29 jaar. Dat is daarmee de meest vertegenwoordigde leeftijdsgroep onder de verkeersslachtoffers.

Zwakke weggebruikers opgelet

Woensdag 28 november 2018
Peer - Zwakke weggebruikers opgeletZoomVan maandag 3  tot vrijdag 7 december gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie 'Verlichting - zwakke weggebruikers / bromfietsers' van start. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is. " Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral dat de andere weggebruikers je goed kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Provinciaal Overleg Handhaving

Woensdag 28 november 2018
De provincie Limburg startte een nieuw initiatief: POHL (Provinciaal Overleg Handhaving Limburg) Dit initiatief voor alle handhavers milieu en ruimtelijke ordening moet leiden tot meer en betere samenwerking.

Economie krimpt verder

Woensdag 28 november 2018
Peer - Economie krimpt verderZoomDe krimptendens die in januari van start ging zet zich onverstoord verder. Net zoals vorige maand is de terugval minder groot dan dat we enkele maanden geleden voorspelden, zegt Voka Limburg. Alle sectoren dragen positief bij aan het conjunctuurverloop waardoor de terugval zich binnen de perken houdt. De export scoort beduidend beter dan dezelfde periode vorig jaar. Ook in de bouwsector zit alle segmenten de wind in de zeilen. Ook de automobielsector doet het beter dan dezelfde periode een jaar geleden, (…) Het hele nieuwsbericht

Man loopt zware brandwonden op

Dinsdag 27 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Stramproyerweg in Bocholt heeft vanmiddag een man zware brandwonden opgelopen. Over de omstandigheden van het voorval is nog niets geweten. Het slachtoffer is naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek overgebracht.

Regen en wind

Dinsdag 27 november 2018
Weerbericht
Peer - Regen en windIn een westelijke hoogtestroming worden storingen en depressies in een vlug tempo naar het Europese vasteland gestuurd. Hierbij schuift zachte maritieme lucht over onze streken. De temperaturen komen de volgende dagen een stuk hoger te liggen, maar de neerslagkansen zijn erg hoog en er komt veel wind te staan. Eer het echter zo ver is, krijgen we een rustige, maar sombere dag.
Vanochtend zijn we nog gestart met nevel en mist, maar er kan deze voormiddag lokaal een drupje motregen vallen. Na de middag (…) Het hele nieuwsbericht

Alle gezondheidsgegevens online

Dinsdag 27 november 2018
Welke vaccinaties heb je al gekregen, welke medicatie moet je nemen, wat zijn de groeicurves van je baby, wat is het resultaat van je laatste deelname aan een van de bevolkingsonderzoeken? Dit soort gezondheidsgegevens kan je vanaf nu snel, gebruiksvriendelijk en voor het eerst ook mobiel raadplegen via de nieuwe online toepassing MyHealthViewer. Nieuw is ook dat je daar je medisch dossier samengevat kan raadplegen. Je krijgt ook een beter zicht op welke zorgverleners jouw gegevens op welk moment (…) Het hele nieuwsbericht

Imelda Goossens overleden

Dinsdag 27 november 2018
Peer - Imelda Goossens overledenZondag is de uit Peer afkomstige Imelda Goossens overleden, de echtgenote van Willy Bomans. Zij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aann de Lentestraat.

Daar is de dennenprocessierups

Maandag 26 november 2018
Met de eikenprocessierups hebben we de voorbije jaren uitvoerig kennis gemaakt - we voelen die bultjes nòg jeuken - en daar is al een zusje: de dennenprocessierups. Ook die heeft brandharen en kan dus jeuk veroorzaken. Lees even mee hoe naturetoday.com er tegenaan kijkt.

Melanie Ceyssens overleden

Maandag 26 november 2018
Peer - Melanie Ceyssens overledenVrijdag is de uit Grote Brogel afkomstige Melanie Ceyssens overleden, de weduwe van Pierre Lantin. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Paal.

Racing Peer speelt gelijk

Zondag 25 november 2018
Peer - Racing Peer speelt gelijkRacing Peer heeft deze namiddag 0-0 gelijk gespeeld op het veld van FC Anadol. Breugel verloor van Turkse Rangers met 2-0. Grote Brogel won met 3-2 van Berbroek-Schulen. En Sporting Wijchmaal ging bij Meldert winnen met 1-2.
Peer - 'Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon'ZoomPaul Smeets bracht een bezoek aan de tentoonstelling "Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon", in het kasteel van Alden Biesen. "Een schitterende tentoonstelling," zegt hij. Paul kreeg er een rondleidng door curator dr. Jan Vaes (foto's). Paul: "Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van onze provincie is dit een absolute must." 
'Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon'
Zoom

Peer SV verliest bij Kaulille

Zaterdag 24 november 2018
Peer - Peer SV verliest bij KaulillePeer SV is vanavond met 4-1 gaan verliezen bij Kaulille.

Doorke Keppens overleden

Zaterdag 24 november 2018
Peer - Doorke Keppens overledenWoensdag overleed Doorke Keppens, de echtgenoot van Florke Kelchtermans. Hij was 88 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (20-21 uur).

Gustaaf Engelen overleden

Zaterdag 24 november 2018
Peer - Gustaaf Engelen overledenOp 16 november overleed Gustaaf Engelen, de echtgenoot van Paula Meijssen. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vond donderdag plaats in de parochiekerk van Wijchmaal.

Groepsaankoop stookolie

Vrijdag 23 november 2018
Nu de winter echt voor de deur staat is hèt moment gekomen om de stookolietank te vullen. Maar...met de huidige prijs per liter is dit voor velen een flinke hap uit het gezinsbudget. Daarom organiseert Tuinhier Overpelt op woensdag 5 december tussen 18 en 20 uur in parochiecentrum Den Drossaerd, Parkstraat Overpelt een groepsaankoop. Met een minimumbestelling van 1000 liter kan iedereen deelnemen. De leden van Tuinhier kunnen dat gratis, anderen betalen 10 euro, maar dat kan geen probleem zijn want die som verdienen ze onmiddellijk terug.

Lily Leurs overleden

Vrijdag 23 november 2018
Peer - Lily Leurs overledenWoensdag is de uit Hamont afkomstige Lily Leurs overleden, de weduwe van Fons Moons. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Wisselvallig weekend

Vrijdag 23 november 2018
Weerbericht
Peer - Wisselvallig weekendMet storingen die over onze streken schuiven, komt er een einde aan het droge en vrij zonnig weer. Atlantische storingen bereiken ons tijdens het weekend en zorgen voor veel wolken met af en toe regen. Nadien volgen enkele droge dagen, maar daarna wordt het opnieuw wisselvallig met relatief hoge neerslagkansen.
Vandaag kan een krachtig hogedrukgebied onze regio nog gunstig beïnvloeden met veel zonneschijn en slechts enkele wolken. Na een koude ochtend met algemene vorst, bereikt het (…) Het hele nieuwsbericht

Auto van de baan

Donderdag 22 november 2018
Peer - Auto van de baanOp de grens van Kaulille en Kleine-Brogel, ter hoogte van het militair domein, is gisterenavond een auto van de baan gegaan en in een veld beland. De bestuurder bleef ongedeerd.

Priester Hendrik Plessers overleden

Donderdag 22 november 2018
Peer - Priester Hendrik Plessers overledenIn WZC Sint-Antonius in Peer is dinsdag priester Hendrik Plessers overleden. Hij was 83 jaar. Plessers was onder meer leraar en directeur aan de Normaalschool in Maasmechelen en van 1997 tot 2007 dienstdoende pastoor in Widooie en Piringen. Hij wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Eksel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Bedrijfsbrandje aan Kaulillerweg

Woensdag 21 november 2018
Peer - Bedrijfsbrandje aan KaulillerwegDe brandweer werd vanavond opgeroepen voor een brand bij garenfabrikant Spin Group aan de Kaulillerweg. Een machine was er oververhit geraakt waardoor een begin van brand ontstond.

8,4 % handelspanden staat leeg

Woensdag 21 november 2018
In Peer staat 8,4 procent van de handelspanden leeg. In Limburg is dat 10,7 procent.

Nieuwe bvba: Technic Construct

Woensdag 21 november 2018
Iulian en Iona Iordache, beiden uit Peer, hebben de bvba Technic Construct opgericht met zetel in Burkel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aankopen, verkopen, plaatsen en verhuren van systemen omtrent ventilatie en verwarmingen én klimaatbeheersing.

Minder rode postbussen

Woensdag 21 november 2018
Peer - Minder rode postbussenMidden december start bpost in Limburg ;met het weghalen van een aantal rode postbussen. In totaal zal die operatie zowat vijf maanden duren. Bocholt (9), Hamont-Achel (9) en Hechtel-Eksel (8) behouden hun postbussen. Lommel verliest er 7 van de 30, Neerpelt 1 van de 12, Overpelt 4 van de 14 en Peer 3 van de 16. Maar op welke plaatsen in die gemeenten gaat de rode postbus verdwijnen? vroegen we aan Barbara Van Speybroeck van bpost.
Ze zegt: "Ik geef liever nu nog geen adressen mee, misschien (…) Het hele nieuwsbericht

Waarschuwing voor hazenpest

Woensdag 21 november 2018
Grensgevallen
In een brief waarschuwt de Faunabeheereenheid (Nederlands-)Limburg haar leden voor ‘tularemie’. Die ziekte is bij jagers bekend als hazenpest en kan gevolgen hebben voor de gezondheid van jager en jachthond. Deze maand werd bij een haas in Nederlands-Limburg tularemie vastgesteld.
Hazen met tularemie zijn opvallend zwak en apathisch. Ze lopen schommelend en waggelend en hebben hun natuurlijke schuwheid en snelheid verloren. Ze kunnen ook gemakkelijk worden gevangen, maar dat wordt, precies vanwege de ziekte, niet aangeraden. Wie dat toch doet zou rubberen handschoenen en een mondkapje moeten dragen. Tularemie

Een tandem voor veldwerk Noord-Zuid

Woensdag 21 november 2018
Peer - Een tandem voor veldwerk Noord-ZuidZoomDe Werkvennootschap en het Departement Omgeving stelden onlangs ‘Studio NZL’ aan, het studieconsortium dat de Noord-Zuid bestudeert. Studio NZL start deze week met onderzoekend veldwerk. Onderzoekers van de UHasselt, die deel uitmaken van Studio NZL, hebben een mobiele Noord-Zuid Wegenwerkplaats ontwikkeld. Samen met inwoners en andere stakeholders gaan ze aan de toekomst van de Noord-Zuidverbinding werken.
De mobiele werkplaats staat letterlijk gemonteerd op een (…) Het hele nieuwsbericht

Voedselbank helpt 11.254 Limburgers

Woensdag 21 november 2018
Voedselbank Limburg hielp vorig jaar 11.254 Limburgers. Het aantal behoeftigen neemt toe. Voedselbank Limburg verdeelde in 2017 maar liefst 1.237 ton voedingsmiddelen.

Gusta Vandeweyer overleden

Woensdag 21 november 2018
Peer - Gusta Vandeweyer overledenZondag is de uit Grote Brogel afkomstige Gusta Vandeweyer overleden, de echtgenote van Jan Nelissen. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (17.30-18.30) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt. Om 19 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Gerdingen.

Week van de afvalophalers

Dinsdag 20 november 2018
Tijdens de Week van de recyclageparkwachter en de afvalophaler (nog tot en met vrijdag) worden hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.
Peer - Kunstacademie gaat kunstwerken veilenZoomIn het kader van “De Warmste Week” gaat de Kunstacademie Noord-Limburg kunstwerken veilen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de goede doelen "vzw Akindo" en de "Maranghada-school in India". De academie zoekt kunstwerken die gemaakt zijn door lokale (amateur-)kunstenaars en kosteloos worden aangeboden voor de veiling.
Wil je graag een kunstwerk afstaan voor het goede doel? Laat het dan snel weten! Stuur voor maandag 26 november een mail naar m.wellens[!]kanl.be met een foto van het kunstwerk, de grootte van / gebruikt materiaal voor het werk, de minimumprijs (startbedrag)... 2D-werken moeten wel ingelijst zijn (en gratis ter beschikking worden gesteld) voor de veiling en de koper. Na je inzending houdt de Kunstacademie je op de hoogte van het verdere verloop.
Alvast bedankt en warme groeten, Michel, Sophie en Leen. Kernteam "De Warmste Week van Beeldende Kunsten" Kunstacademie Noord-Limburg

Tinus Bloemen overleden

Dinsdag 20 november 2018
Peer - Tinus Bloemen overledenZaterdag is de uit Meeuwen afkomstige Tinus Bloemen overleden, de weduwnaar van Maria Boonen. Hijn was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de  parochiekerk van Wauberg-Peer. Begroetingsmoment: woensdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Grote Brogel verliest van Zelem

Zondag 18 november 2018
Peer - Grote Brogel verliest van ZelemGrote Brogel heeft is deze namiddag met 4-0 gaan verliezen bij Zelem. Peer SV  speelde thuis 1-1 gelijk tegen Kattenbos. Breugel (foto's) verloor met 0-1 van Sparta Lille. (Foto's Jochen Heyligen)
Grote Brogel verliest van ZelemGrote Brogel verliest van Zelem
Grote Brogel verliest van Zelem
Zoom

Wijchmaal verslaat Exc. Hamont

Zaterdag 17 november 2018
Peer - Wijchmaal verslaat Exc. HamontSporting Wijchmaal heeft vanavond Excelsior Hamont verslagen.Uitslag: 1-0. RC Peer klopte Maasland NO met 2-0, na doelpunten van D. Bollen en S. Gielen..

5.134 drugsgerelateerde misdrijven

Zaterdag 17 november 2018
In Limburg zijn vorig jaar 5.124 drugsgerelateerde misdrijven gepleegd. Dat zijn er 135 minder dan in 2016. De cijfers komen uit de criminaliteitsstatistieken van de federale politie.

Plato-primeur voor 14 ondernemers

Vrijdag 16 november 2018
Peer - Plato-primeur voor 14 ondernemersZoomVoka – Kamer van Koophandel Limburg gaf zopas de aftrap van de allereerste Plato Noord-Limburg. Een groep van veertien gelijkgestemde Noord-Limburgse ondernemers zal een jaar lang aan kennisoverdracht en ervaringsuitwisseling doen. Er bestaan binnen Voka – KvK Limburg 13 Plato-groepen waar 168 ondernemers en leidinggevenden aan deelnemen.  Maar specifiek voor Noord-Limburg was er nog geen alternatief. Die leemte wordt nu ingevuld met een nieuwe Noord-Limburgse Plato-groep.
De noden, (…) Het hele nieuwsbericht

Lies Schepers overleden

Vrijdag 16 november 2018
Peer - Lies Schepers overledenIn Peer is gisteren de uit Meeuwen afkomstige Lies Schepers overleden, de weduwe van Jef Schildermans. Zij was 83 jaar. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

De Zoete Inval failliet

Donderdag 15 november 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag De Zoete Inval uit Peer failliet verklaard. Mr. Geeraert is als curator aangesteld.

Budget4Life voor leerlingen secundair

Donderdag 15 november 2018
In het kader van de preventiewerking rond schuldhulpverlening organiseren de OCMW's uit Noord-Limburg voor leerlingen van het 6de jaar secundair onderwijs een interactieve tentoonstelling in 't Pelterke in Overpelt. Maatschappelijk werkers uit het werkveld, ook van de sociale dienst van Welzijnszorg Noord-Limburg, leiden de leerlingen gedurende twee uren rond doorheen de wereld van consumeren, schulden maken en oplossingen zoeken. Lees meer bij Welzijnsregio

Koud en mistig

Donderdag 15 november 2018
Weerbericht
Peer - Koud en mistigEen omvangrijk en bijzonder krachtig hogedrukgebied is weerbepalend voor onze streken. Aanvankelijk komt er veel vochtigheid voor in de onderste lagen van de atmosfeer en is de kans op mist erg groot. Tijdens het weekend wordt er echter droge landlucht aangevoerd en krijgt de zon de bovenhand. Na het weekend wordt het kouder en zijn er tekenen van winterse neerslag.Vandaag is het flink zonnig bij maxima rond 13 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidoosten. Morgen komt er in de ochtend op uitgebreide (…) Het hele nieuwsbericht

Elk decennium 12cm minder sneeuw

Woensdag 14 november 2018
Het is maar dat je 't weet
Winters in Europa gaan steeds minder vaak gepaard met een dik pak sneeuw en bijkomende sneeuwpret. Sinds 1951 daalt de sneeuwhoogte elke tien jaar gemiddeld met ongeveer 12 centimeter. Dat blijkt uit onderzoek van klimaatgegevens over een periode van ruim 60 jaar van duizend weerstations in heel Europa, zo meldt Nature Today.
Natuurpunt wil drie ecoducten op de Noord-Zuid: twee in Houthalen-Helchteren en één in Kiewit-Hasselt. In de eerste plannen voor de Noord-Zuid was er destijds ook al sprake van een natuurverbinding ter hoogte van de grens van Helchteren met Hechtel. Die locatie was goed gekozen, zegt Jos Ramaekers van Natuurpunt: "Kijk maar naar onze wolvin Naya, die is daar de weg over gestoken. Toen ze nog een halsband met zender droeg, is ze ter hoogte van dat bedrijventerrein van het ene militair domein (…) Het hele nieuwsbericht

De poststaking is afgelopen

Dinsdag 13 november 2018
Peer - De poststaking is afgelopenGisterenavond hebben vakbonden en directie bij bpost een voorakkoord bereikt, volgende week zullen de voorstellen aan de delegaties worden voorgelegd. Vandaag is er weer een normale uitreiking, maar het zal nog dagen duren voor de achterstand weggewerkt is. Het kan dus nog even wachten zijn op een aantal brieven of (…) Het hele nieuwsbericht
Elk jaar publiceert het Vlaamse Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie (SPE) een rapport met de belangrijkste trends in geboorte en bevalling. Uit het pas verschenen rapport over 2017 blijkt dat het Mariaziekenhuis erg goed scoort. Dat is te danken aan een consequent beleid met de bewuste keuze voor een natuurlijke bevalling, meldt het ziekenhuis.
Alle 63 Vlaamse kraamklinieken zijn opgenomen in het onderzoek. Het best scoort het Mariaziekenhuis op het lage aantal keizersneden: (…) Het hele nieuwsbericht

Ferdinand Wans overleden

Maandag 12 november 2018
Peer - Ferdinand Wans overledenIn Sint-Truiden is op 31 oktober Ferdinand Wans overleden. Hij werd 65 jaar oud en was afkomstig van Peer. Zijn assen werden hier op de begraafplaats uitgestrooid.

Weer een weekend vol controles

Maandag 12 november 2018
Peer - Weer een weekend vol controlesKomend weekend - van vrijdagavond 22u tot maandagochtend 6u - gaan de lokale politiezones en de wegpolitie weer controleren op te  snel rijden of rijden onder invloed. Het is het tweede controleweekend van dit jaar. U bent gewaarschuwd...

Na regen komt zonneschijn

Maandag 12 november 2018
Weerbericht
Peer - Na regen komt zonneschijnNa de doortocht van storingen en een buienlijn, kan een hogedrukgebied over onze streken opbouwen en stabiliseert de atmosfeer. De rest van de week en alvast ook het weekend blijft het hogedrukgebied dominant in onze streken. Er is veel zon, maar soms kan er veel vochtigheid voorkomen in de onderste laag van de atmosfeer en vormt er zich mist, die moeizaam kan optrekken. De nachten wordt bovendien gevoelig kouder met later kans op grondvorst. Vandaag is een sombere en regenachtige herfstdag. Het is heel de dag (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Leden van de opgerolde terreurgroep die een aanslag zou hebben voorbereid in Nederland, kregen een terrorismetraining in vakantiepark Weerterbergen in Weert. Die training bestond onder andere uit wapeninstructies en het passen van bomvesten. Dat komt naar voren uit onderzoek van RTL Nieuws, gebaseerd op meerdere bronnen.
De training had plaats op 27 september. Bij de bijeenkomst waren vier van de zeven verdachten aanwezig. Ook twee politie-infiltranten waren erbij. Zij deden zich voor als mensen die (…) Het hele nieuwsbericht

Breugel wint van Grote Brogel

Zondag 11 november 2018
Peer - Breugel wint van Grote BrogelBreugel heeft deze namiddag de derby tegen Grote Brogel gewonnen met 0-5. Peer SV verloor met 3-1 in Lummen. Peer SV verloor met 3-1 van VV Lummen.

2.790 woninginbraken

Zondag 11 november 2018
In 2017 zijn er volgens de criminaliteitsstatistieken van de federale politie in Limburg 2.790 woninginbraken gepleegd. In absolute cijfers is dat het laagste cijfer sinds 2010.

Racing Peer speelt gelijk

Zaterdag 10 november 2018
Peer - Racing Peer speelt gelijkRacing Peer heeft vanavond 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Stal Sport. Voor Peer scoorde Sam Gielen uit penalty. Sporting Wijchmaal verloor met 3-0 op het veld van Ham United.

Lisa Roemers overleden

Zaterdag 10 november 2018
Peer - Lisa Roemers overledenDonderdag is de uit Wijchmaal afkomstige Lisa Roemers overleden, de weduwe van Jos Bruyninckx en van Martin Doumen. Zij was 87 jaar. De uitvaartlturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Begroetingsmoment: dinsdag (19 uur) in funerarium De Backer-Put.

Mathieu Drijkoningen overleden

Vrijdag 9 november 2018
Peer - Mathieu Drijkoningen overledenIn Neerpelt is gisteren Mathieu Drijkoningen overleden. Hij zou zondag 71 jaar worden. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Peer - De eerste naam voor Blues Peer 2019ZoomDe Amerikaanse Beth Hart is de eerste artieste waarvan de naam zal verschijnen op de affiche van de jubileumeditie 2019 van Blues Peer. Dit jaar won ze de Blues Blast Magazine Award voor “Best Female Blues Artist” en haalde ze ook nog eens The Blues Foundation Award 2018 voor beste instrumentalist/vocals binnen. Hart staat al een kwart eeuw op de planken, heeft een resem sterke albums op haar naam staan en werkte samen met namen als Joe Bonamassa en Jeff Beck. Eind november verschijnt haar live album “Beth Hart – Live At the Royal Albert Hall“, het optreden waar velen nog steeds de mond van vol hebben. De blueswereld zit duidelijk te wachten op haar fijne mix van blues en soul. En ze komt naar Peer! Hier kunt u tickets bestellen.

Van Eindhoven naar Moskou

Vrijdag 9 november 2018
Grensgevallen
Pobeda Airlines, een dochteronderneming van de Russische Aeroflot Group, vliegt vanaf 21 december vier keer per week tussen Eindhoven Airport en de Vnukovo Airport bij Moskou. De vertrektijd naar Moskou is gepland om 10:05 uur, iedere maandag, woensdag, vrijdag en zondag.

Kandidaten sociale woonst verdubbeld

Donderdag 8 november 2018
In Peer zijn er momenteel 210 kandidaat-huurders voor een sociale woning of -appartement. Tien jaar geleden waren er dat 99.

Geen verlies voor Mariaziekenhuis

Donderdag 8 november 2018
Het Mariaziekenhuis Noord-Limburg heeft in de periode 2013-2017 een winstmarge van gemiddeld 1,5 procent behaald. Vorig jaar ging het om 1,7 procent. Dat blijkt uit cijfers van de krant De Tijd. Daarmee zit het MZNL bij de goede helft van de Vlaamse ziekenhuizen. Volgens experten van Belfius, die jaarlijks de ziekenhuissector doorlichten, zou een instelling 1 procent winst moeten boeken om een kleine buffer op te bouwen tegen onverwachte schokken.
Met een omzet van 113 miljoen euro (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Bovenzonale verkeersactie brengt € 20.500 opBij een bovenzonale verkeersactie van de politiezones HANO, Lommel en Kempenland en de Vlaamse Belastingsdienst zijn gisteren in totaal 271 voertuigen gecontroleerd. 218 personen moesten een ademtest afleggen en 3 van hen hadden een glaasje teveel op. Van de 3 drugstesten waren er 2 positief; 2 personen hadden een kleine hoeveelheid drugs bij. 3 bestuurders droegen geen veiligheidsgordel en 1 ouder vervoerde zijn kind niet in een kinderzitje. Eén bestuurder had geen rijbewijs en een voertuig (…) Het hele nieuwsbericht

Het weer: veel zon

Donderdag 8 november 2018
Weerbericht
Peer - Het weer: veel zonStoringen verbonden aan een actieve depressie ten westen van Ierland bereiken onze streken tijdens het weekend. Tot dan wordt in een zuidelijke luchtstroming zachte lucht aangevoerd en kan de zon het weerbeeld domineren. Na een regenachtig weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied vanuit het zuiden op over onze regio met in de tweede helft van volgende week opnieuw zonnige condities.
Vandaag wordt het zonnig en het blijft droog bij maxima rond gemiddeld 14 graden. De wind waait zwak tot (…) Het hele nieuwsbericht

20 procent minder aardappelen

Donderdag 8 november 2018
Het is maar dat je 't weet
Volgens de voorlopige productieraming van de landbouwteelten voor 2018 blijft de productie van wintertarwe stabiel ten opzichte van 2017, terwijl de productie van suikerbieten met 24% daalt en die van aardappelen met 20%. De productie van deze twee teelten had een recordhoogte bereikt in 2017 en is dus opnieuw normaal in 2018. Dat meldt Statbel, het nationaal bureau voor de statistiek.

Bussen rijden morgen weer normaal

Woensdag 7 november 2018
De bussen van De Lijn gaan morgen opnieuw normaal rijden. Dat is het gevolg van een akkoord over de rij- en rusttijden dat in de loop van de avond tussen directie en vakbonden werd bereikt. Het sociaal conflict was vanmorgen uitgebroken bij een onderaannemer van De Lijn in Limburg en later op de dag sloten ook chauffeurs van De Lijn zelf zich aan bij de actie. Op een bepaald ogenblik werd er niet gereden op zowat 300 lijnen.

Oude ceders gezocht

Woensdag 7 november 2018
In de jaren vijftig en zestig van vorige eeuw werden ceders (Cedrus) massaal aangeplant in tuinen en landschaps- of kasteelparken. In elk voortuintje prijkte wel een blauwe atlasceder. Een volwassen ceder vraagt evenwel best wat ruimte. Vijftig jaar later zijn de voortuinexemplaren dan ook verdwenen, gerooid of afgestorven, en is de ceder bij ons erg zeldzaam geworden. Ceders kun je herkennen aan de snelgroeiende kopscheuten (de lange loten) met apart staande naalden en de traag groeiende korte loten (…) Het hele nieuwsbericht
Op 19 november sluit Radio 2 Limburg definitief de deuren aan de Via Media in Hasselt. De radiozender neemt dan zijn intrek in de fonkelnieuwe studio's en kantoren van de oude rijkswachtkazerne aan het nieuwe stadhuis in Hasselt.

Kuikens in beslag genomen

Dinsdag 6 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Kuikens in beslag genomenPolitie CARMA en de Vlaamse Inspectie Dierenwelzijn voerden gisterennamiddag een controle uit op een adres op de Lillerbaan in Bocholt. Ter plaatse trof de politie veertien zeer magere kuikens aan. Er was enkel beschimmeld brood en een beetje drinkwater voorzien. De kuikens werden door de politie in beslag genomen en overgebracht naar het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder.
Peer - Staking bij Bpost zorgt week voor hinderOm tien uur vanavond start een staking bij de post. De vakbonden protesteren daarmee tegen het personeelsgebrek en de hoge werkdruk bij Bpost. Vjif dagen lang gaan ze staken, telkens in verschillende afdelingen. De postbestelling zal de komende dagen zwaar verstoord zijn, brieven en andere stukken zullen achterblijven. Ook de pakjesbedeling door de post kan veel vertraging oplopen. De kranten zullen morgenvroeg normaal wel in de bus zitten omdat die niet via de postsorteercentra passeren.

Minder geboorten

Dinsdag 6 november 2018
Het aantal geboorten in onze provincie blijft dalen. Vorig jaar werden er 7.348 nieuwe Limburgertjes geboren, bijna 1.000 minder dan 10 jaar geleden. Daarmee volgt Limburg de Vlaamse trend. Voor de rest daalt het aantal tienerzwangerschappen, en de moeders worden ook steeds ouder. 30 jaar geleden was de gemiddelde leeftijd van een moeder bijna 26 jaar, nu is dat 29. (Bron: Radio 2)

Jef Gijbels overleden

Dinsdag 6 november 2018
Peer - Jef Gijbels overledenMaandag is de uit Peer afkomstige Jef Gijbels overleden, de weduwnaar van Martha Maes. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Zomer in de herfst

Dinsdag 6 november 2018
Weerbericht
Peer - Zomer in de herfstOnder impuls van een zuidelijke luchtstroming in combinatie met geregeld wat zon bereikt het kwik uitzonderlijk hoge waarden. Na een storing met enige tijd regen op woensdag wordt het de volgende dagen minder warm, al zijn de maxima nog steeds erg hoog. Na veel zon op donderdag en vrijdag, wordt er in het weekend regen verwacht.
Vandaag wordt een uitzonderlijk warme dag bij maxima rond gemiddeld 19 graden. Na wolkenvelden in de ochtend, kan de zon de rest van de dag het weerbeeld (…) Het hele nieuwsbericht

143 geboorten, 116 overlijdens

Zondag 4 november 2018
Peer telde vorig jaar 143 geboorten. Het aantal overlijdens bedroeg 116.

Diefstal aan Peerderbaan

Zondag 4 november 2018
Er werd een diefstal gepleegd aan een woning aan de Peerderbaan in Wijchmaal. De gedupeerde legde vandaag klacht neer.

Auto ramt bomen

Zondag 4 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In de Luysenstraat in Bree ramde een auto gisterenochtend rond 1.30 uur enkele bomen. Mark V. (28) uit Bree liep daarbij lichte verwondingen op.

Wijchmaal speelt gelijk

Zondag 4 november 2018
Peer - Wijchmaal speelt gelijkSporting Wijchmaal is deze namiddag thuis tegen Hechtel niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. Ook Racing Peer speelde 2-2 gelijk; tegen Stokkem scoorden Pillitteri en Corthouts. SV Breugel won van Halveweg Zonhoven met 4-2. Sporting Grote Brogel ging bij Winterslag winnen met 2-3. De enige Peerse club die verloor was Peer SV: tegen Donk werd het thuis 1-2.
Vandaag gelezen
"In onze samenleving worden te veel mensen overvoerd met informatie. Tachtig procent van mijn eigen studenten geeft aan zelfs geen dag zonder mobiele telefoon en e-mail te kunnen. De hersenen blijven continu onder hoogspanning en kunnen dat voor een deel bij tal van jonge mensen niet verwerken." (Neuropsycholoog Erik Matser op omroepbrabant.nl)

800 tachtigplussers

Zaterdag 3 november 2018
Peer telt 800 tachtigplussers. Dat zijn er 353 meer dan tien jaar geleden. Momenteel is 4,9 procent van de Peerse bevolking 80 jaar of ouder.

5,5 procent sociale huisvesting

Zaterdag 3 november 2018
In Limburg bestaat gemiddeld 5,5 procent van het woningenbestand uit sociale huisvesting. In Beringen is dat 7 procent, in Houthalen-Helchteren 6,8 procent, in Tongeren 6,3 procent, in Leopoldsburg 5,5 procent, in Hamont-Achel 4,8 procent, in Lommel en Neerpelt 4,1 procent, in Peer 3,7 procent, in Overpelt 3,5 procent, in Bocholt en Hechtel-Eksel 3,4 procent, In Meeuwen-Gruitrode 2,8 procent en in Opglabbeek 1,2 procent.

Zestig procent crematies

Zaterdag 3 november 2018
Zestig procent van de overleden Limburgers wordt gecremeerd. In de rest van Vlaanderen is dat zeventig procent.

Michel Ketelbuters overleden

Vrijdag 2 november 2018
Peer - Michel Ketelbuters overledenVandaag is de uit Kleine Brogel afkomstige Michel Ketelbuters overleden, de echtgenoot van Alice Gerits. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 10 november (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Peer - Handen uit de mouwen voor de knoflookpadZoomPeer is een van de weinige plaatsen in Vlaanderen waar de zeldzame Knoflookpad (foto)nog voorkomt. Om deze kwetsbare soort meer kansen te geven worden er poelen aangelegd. Morgenvoormiddag gaan vrijwilligers in de Dommelvallei wat voorbereidende werken doen, omheining opruimen, bomen en struiken verwijderen, zodat de poel kan gegraven worden. Breng werkhandschoenen mee en draag laarzen of degelijke schoenen. Het nodige materiaal krijgt u ter plaatse en tussendoor is er tijd voor koffie of iets fris en koek. Afspraak om 9u op de parking van de Kringwinkel Esmeralda, Steenweg Wijchmaal in Peer. Het einde is voorzien rond 12 u. Info: Robert Van Dingenen 011 635 594 of 0496 848 538.

11.11.11-campagne in volle gang

Vrijdag 2 november 2018
Peer - 11.11.11-campagne in volle gangZoomHet is weer die tijd van het jaar waarop de 11.11.11-campagne u aanspreekt om ook eens aan hen te denken die het véél minder goed hebben dan wij. (Tekening Dirk Van Bun)

Allerzielen

Vrijdag 2 november 2018
Gekleurde Woorden
Peer - AllerzielenZoomVandaag is het Allerzielen, ook voor Lambert en Edith een inspiratiebron.

Familie duurt een mensenleven lang

Donderdag 1 november 2018
Tribunaliteiten
Peer - Familie duurt een mensenleven lang"Familie duurt een mensenleven lang." Dat schreef de Nederlandse dichter Gerrit Achterberg (1905-1962). Zo mocht ook een dame uit de Antwerpse Kempen ondervinden. Zij huwde in 1988 met de heer B. Drie jaar later adopteerde zij zijn twee kinderen. “Om samen met hem een gezin uit te bouwen,” legde zij 26 jaar later uit aan het hof van beroep van Antwerpen. In 1992 liep haar huwelijk spaak en aan het hof vroeg zij de adoptie te mogen herroepen. Zij was ondertussen hertrouwd en had een dochter met (…) Het hele nieuwsbericht

Mensen in armoede ontmoeten

Donderdag 1 november 2018
Peer - Mensen in armoede ontmoetenHet bisdom Hasselt roept de Limburgse parochies naar aanleiding van de Werelddag van de Armen op 18 november op mensen in armoede te ontmoeten en hen in vriendschap te beluisteren. Volgens het bisdom kan dit eerste contact het vertrekpunt zijn voor blijvende ontmoetingen.

Bère Huybrechts overleden

Donderdag 1 november 2018
Peer - Bère Huybrechts overledenGisteren is in Wijchmaal de uit Bocholt afkomstige Bèr Huybrechts overleden, de weduwnaar van Mia Kelchtermans. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Koude nachten

Donderdag 1 november 2018
Weerbericht
Peer - Koude nachtenEen hogedrukgebied bouwt op over onze streken en bepaalt het weerbeeld tot halfweg volgende week. Nadien kunnen storinge doordringen met een toenemende regenkans. Tot dan domineert de zon het weerbeeld en het kwik komt iedere dag wat hoger uit. Met heldere stralingsnachten koelt het echter flink af en vooral tijdens het weekend is er kans op algemene grondvorst en lokaal lichte vorst.
Vandaag zijn er talrijke wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor wat zon. Na de middag neemt de bewolking toe (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag is het Allerheiligen

Donderdag 1 november 2018
Gekleurde Woorden
Peer - Vandaag is het AllerheiligenZoomVandaag is het Allerheiligen, de dag dat we onze overledenen herdenken. Edith Oeyen schreef voor vandaag enkele 'gekleurde woorden'.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer