Het overige nieuws

Nieuwe bvba: The Leeroy Company

Zondag 30 september 2018
Nadia Janssens en Bart De Jong, beiden uit Wijchmaal, hebben de bvba The Leeroy Company opgericht met zetel aan de Acacialaan. Hoofactiviteit van de bvba is advies verstrekken op gebied van bedrijfsbeheer en bedrijfsvoering.

1.200 deelnemers voor Boslandtrail

Zondag 30 september 2018
50 of 100 km wandelen, dat was de uitdaging bij de eerste 'boslandtrail'. Een wandel-of looptocht van 50 of 100 kilometer door Bosland. Bij zo'n trailtocht wandelen of lopen deelnemers door de bossen en de natuur, over smalle paadjes en hellingen. In Bosland konden de 1.200 deelnemers kiezen voor 50 of 100 kilometer. Vanaf een kwart van het parcours had de organisatie op elk checkpunt medische ondersteuning voorzien. 170 vrijwilligers hebben alles in goede banen geleid. Uiteindelijk hebben ruim 980 personen de eindmeet gehaald. Redenen om af te haken waren vooral pijnlijke voeten of de kou.

Leo Pinxten overleden

Zondag 30 september 2018
Peer - Leo Pinxten overledenVrijdag is Leo Pinxten overleden, de echtgenoot van Lieske Driesen. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken.

Gelijkspel voor RC Peer

Zondag 30 september 2018
Peer - Gelijkspel voor RC PeerRC Peer heeft deze namiddag 1-1 gelijk gespeeld tegen Nevok Gruitrode. Voor Peer scoorde Gunther Coenen. Breugel versloeg Lommel-Kolonie met 1-2. Grote Brogel won met 1-5 van HW Zonhoven. Peer SV klopte Wijchmaal met 1-0.

Tafeltennis: Peer klopt Molenbeersel

Zondag 30 september 2018
In het tafeltennis heeft Peer A Molenbeersel A geklopt. Uitslag: 4-12

Meer screening op voorkamerfibrillatie

Zaterdag 29 september 2018
Voorkamerfibrillatie (VKF) is de meest voorkomende hartritmestoornis. Ze kan aanleiding geven tot klontervorming in het hart, wat kan leiden tot een beroerte, een hoger risico op hartfalen en zelfs cognitieve achteruitgang/dementie. Symptomen zijn hartkloppingen, duizeligheid, vermoeidheid,...Maar soms is de betrokkene zich van geen kwaad bewust. Op tijd deze ritmestoornis ontdekken is belangrijk om problemen te voorkomen. Daarom worden in het Mariaziekenhuis heel wat patiënten uitgebreid (…) Het hele nieuwsbericht

Rails gebruiken

Zaterdag 29 september 2018
Vandaag gelezen
Willy Miermans, mobiliteitsexpert van de UHasselt, pleit ervoor om de spoorlijnen die er nog liggen in Limburg zoveel mogelijk opnieuw te gebruiken, want rails zijn de ruggengraat van een transportsysteem. "Die zijn vooral richting Noord-Limburg nodig. Openbaar vervoer is in eerste instantie altijd verlieslatend, maar als je op lange termijn je ruimtelijke ordening in functie daarvan inricht en scholen, ziekenhuizen, bedrijven, ... in de buurt van die sporen legt, dan kom je tot een heel ander verhaal."

Stem op 'Pragt'

Vrijdag 28 september 2018
In het ‘Huis van het Kind Pelt’ en de kraamafdeling van het Mariaziekenhuis ontstond een tijd geleden "PRAGT", wat staat voor Perinataal Regionaal Ambulant Gezinstraject. Bedoeling is om met een netwerk van diensten en hulpverleners pro-actief in te spelen op de ondersteuningsnood van kwetsbare zwangere vrouwen. Het is ondertussen uitgegroeid tot een heel sterk netwerk met tal van partners dat zich uitstrekt over heel Noord-Limburg. Al vrij snel nam het Mariaziekenhuis de (…) Het hele nieuwsbericht

Zonnig maar koud

Vrijdag 28 september 2018
Weerbericht
Peer - Zonnig maar koudUitlopers van het hoog der Azoren laten de luchtdruk flink stijgen in onze streken. De zon overheerst daarbij het weerbeeld. Er wordt echter koude lucht aangevoerd, waarbij het kwik onder de normale waarde uitkomt en tijdens de nachten koelt het flink af. Na het weekend bereikt onstabiele lucht onze regio en zijn er regenbuien mogelijk. Een volgend hogedrukgebied kan tijdelijk in de tweede helft van de week het weerbeeld domineren. Vandaag trekt een weinig actief koufront over de regio. Het wordt zwaar bewolkt met (…) Het hele nieuwsbericht

Piet Geuns overleden

Donderdag 27 september 2018
Vandaag is de uit Peer afkomstige Piet Geuns overleden, de echtgenoot van Constance Lostak. Hij was 89 jaar. De crematie vindt plaats in intieme kring waarna zijn asurn een plaats krijgt in het urneveld op de begraafplaats in Linde-Peer. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Grote drugsactie: tien arrestaties

Donderdag 27 september 2018
Peer - Grote drugsactie: tien arrestatiesVandaag werd voor de vijftiende keer de operatie Cleanhouse gehouden. De operaties Cleanhouse beogen het detecteren en vervolgens opruimen van cannabisplantages in Limburg. Een honderdtal politiemensen heeft deelgenomen aan de actie. Er werden een 15-tal locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal 4 actieve plantages, 2 buitenplantages, en 1 plantage in opbouw werden aangetroffen. Daarnaast werd ongeveer 30 kilogram (afgewerkte) cannabis aangetroffen. Onder meer in Dilsen-Stokkem en (…) Het hele nieuwsbericht

600 berm- en natuurbrandjes

Donderdag 27 september 2018
De Limburgse brandweerkorpsen moesten afgelopen zomer zo'n 600 keer uitrukken voor berm- en natuurbrandjes. De schade bleef telkens beperkt. Het aantal brandweerinterventies lag zo'n drie keer hoger dan in een gewone zomer. (Radio 2)

Nora Leeters overleden

Donderdag 27 september 2018
Peer - Nora Leeters overledenDinsdag is Nora Leeters overleden, de weduwe van Jef Simons. Zij was 83 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekanale kerk in Peer. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken.

Plofkraak in postkantoor mislukt

Donderdag 27 september 2018
Vanochtend rond 2.45u probeerden onbekenden een plofkraak te plegen in het postkantoor aan de Hoogstraat in Bree. Dat mislukte echter. De daders sloegen vermoedelijk op de vlucht toen zij door personeel van een beveiligingsfirma werden opgemerkt. Zij hebben kabels en een gasfles in het postkantoor achtergelaten. Eerder mislukte al een plofkraak in het postkantoor in Overpelt.

56 verkeersongevallen

Woensdag 26 september 2018
Op het grondgebied van Peer gebeurden vorig jaar 56 letselongevallen, vijf meer dan in 2016. Bij 52 ongevallen vielen lichtgewonden, bij 3 ongevallen zwaargewonden en één ongeval met dodelijke afloop.

Vechtersbaas op het matje

Dinsdag 25 september 2018
Peer - Vechtersbaas op het matjeOp het betichtenbankje in de rechtbank moest een veertiger uit Meeuwen-Gruitrode plaatsnemen. Hij stond terecht voor het toebrengen van slagen aan een jongeman aan Bruno's Foodcorner in Peer. De feiten dateren van drie jaar geleden. Het Openbaar Ministerie vorderde een werkstraf van 80 uur. De verdediging voerde aan dat de feiten werden uitgelokt. Op 23 oktober wordt er vonnis geveld in deze zaak.

Rustig en droog

Dinsdag 25 september 2018
Weerbericht
Peer - Rustig en droogEen band van hogedrukgebieden bepaalt de volgende dagen het weerbeeld in onze streken. In deze band bevinden zich verschillende kernen die van west naar oost over het Europese vasteland schuiven. Telkens bij de overgang van het ene naar het andere hogedrukgebied is er meer bewolking, maar neerslag van betekenis wordt er evenwel niet verwacht. Er staat een periode met rustig en droog weer op het programma, maar de nachten zijn wel een stuk kouder.Vandaag blijft het flink zonnig. De blauwe hemel wordt wel gesierd (…) Het hele nieuwsbericht

Groot misverstand

Dinsdag 25 september 2018
Vandaag gelezen
"Technische jobs worden nog te vaak geassocieerd met ‘vuil en onderbetaald’ werk. Volledig onterecht. Technische jobs evolueren, zijn doorgaans goedbetaald en bieden een grote garantie op werk. Naast het overtuigen van de ouders is er echter nog een maatschappelijke uitdaging die een Nederlands opiniemaker zeer krachtig verwoordde: ‘Ergens in de voorbije decennia is het misverstand ontstaan dat ‘dingen weten’ meer waard is dan ‘dingen doen’ en dat ‘meer diploma’s’ betekent dat je ook ‘meer kan’. Waardoor ‘werken met je hoofd’ een hogere sociale status heeft gekregen dan ‘werken met je handen’. Waarom eigenlijk? Hoog tijd om dat misverstand recht te zetten."
Bart Lodewijckx van Unizo Limburg

Geboorten in kansarme gezinnen

Dinsdag 25 september 2018
In Tongeren werden vorig jaar 18,5 procent van de kinderen geboren in een kansarm gezin. De overige gemeenten: Beringen (14,47 %), Bocholt (4,27%), Hamont-Achel (11,85%), Hechtel-Eksel (11,79%), Houthalen-Helchteren (15,03 %), Leopoldsburg (17,58%), Lommel (13,79%), Meeuwen-Gruitrode (1,92%), Neerpelt (6,46 %), Opglabbeek (6,12%), Overpelt (9,75%) en Peer (7,84%).

Train Map: NMBS zet trein op de kaart

Dinsdag 25 september 2018
Het is maar dat je 't weet
Peer - Train Map: NMBS zet trein op de kaartZoomDe NMBS lanceert vandaag Train Map, een online kaart met een realtime overzicht van alle treinen die op een bepaald ogenblik op het Belgische spoornetwerk rijden. Reizigers kunnen op de bewegende kaart vaststellen waar hun trein zich op elk moment bevindt, alsook reizigersinfo consulteren.
Train Map laat de reiziger toe in te zoomen op een bepaald traject en de reisweg van de trein weer te geven ten opzichte van herkenbare punten zoals waterwegen of autowegen. Deze transparantie moet de (…) Het hele nieuwsbericht

Lena Leen overleden

Dinsdag 25 september 2018
Peer - Lena Leen overledenZaterdag is Lena Leen overleden, de weduwe van Henri Wyers. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

27 rijbewijzen ingetrokken

Maandag 24 september 2018
Peer - 27 rijbewijzen ingetrokkenAfgelopen weekend zijn er op initiatief van het Parket Limburg 27 rijbewijzen ingetrokken. In 9 gevallen gebeurde dat na een verkeersongeval, in de overige gevallen na een controle van voertuig en bestuurder.

Platform voor Limburgse maakeconomie

Maandag 24 september 2018
Economisch nieuws
De Limburgse maakeconomie kreeg de laatste jaren rake klappen. Zowel het aantal jobs als het aantal maakbedrijven daalde. Deze jobs vertegenwoordigen 15 procent van de tewerkstelling in de provincie. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij POM Limburg start daarom een nieuw platform op, met als doel deze jobs te verduurzamen en zelfs nieuwe bedrijven aan te trekken of op te starten.
In 2009 waren er in Limburg nog 1.796 maakbedrijven; als gevolg van de krimpende economische conjunctuur (…) Het hele nieuwsbericht

Auto tegen rotonde

Zondag 23 september 2018
Peer - Auto tegen rotondeGisterenavond rond 21 uur reed een auto tegen de rotonde van de Wijshagerkiezel en de Weg op Bree in Meeuwen-Gruitrode. Dennis L. (18) uit Peer liep daarbij verwondingen op. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht.

RC Peer klopt Eksel

Zondag 23 september 2018
Peer - RC Peer klopt EkselKRC Peer heeft vandaag KFC Eksel verslagen. Uitslag: 3-1. De doelpunten werden gescoord door A. Pillitteri, S. Gijbels en J. Corthouts. Grote Brogel verloor met 0-9 van Verbroedering Lommel. Peer SV speelde 2-2 gelijk op het veld van Kadijk. En Breugel klopte Termolen met 3-0. 
In Peer zijn er 25 opvanglocaties voor baby's en peuters, samen goed voor 156 opvangplaatsen. In de stad zijn er 31,8 procent opvangplaatsen per 100 baby's en peuters. In Limburg is dat gemiddeld 36,9 procent.

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 23 september 2018
Peer - KMI waarschuwt met code geelHet KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en regenbuien op zondag. In de loop van de namiddag en avond wordt code geel in heel België van kracht. Op meerdere plaatsen in ons land worden er maatregelen getroffen.

Sporting Wijchmaal - Thes B 0-1

Zaterdag 22 september 2018
Peer - Sporting Wijchmaal - Thes B 0-1Sporting Wijchmaal is er vanavond niet in geslaagd thuis Thes B te verslaan. Het verloor met het kleinste verschil. Uitslag: 0-1.

Startavonden bisdom: 1.200 deelnemers

Vrijdag 21 september 2018
Voor de startavonden van het bisdom Hasselt woensdag en donderdag in de Limburghal in Genk daagden zo’n 1.200 deelnemers op. Ze deden inspiratie op voor hun engagement in jeugdwerk, onderwijs, zorg en parochies. De infomarkt trok grote belangstelling.

Herfstweer

Vrijdag 21 september 2018
Weerbericht
Peer - HerfstweerEen krachtige depressie over de Noordzee zorgt voor de aanvoer van koudere lucht en vooral ook voor veel wind in onze streken. Daarbij schuift een storing over onze regio met tijdelijk neerslag. Tijdens het weekend blijft de wind een belangrijke rol spelen en vooral op zondag brengt een actieve storing flink wat neerslag met zich mee. Na het weekend kiest de wind voor het noorden en neemt het kwik een flinke duik. De herfst is aangebroken. Vandaag trekt een storing in de ochtend over onze regio en valt er (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw project: Co-creatie Noord

Donderdag 20 september 2018
POM Limburg gaat Noord-Limburgse bedrijven actief stimuleren en samenbrengen met andere bedrijven die (soms voor de hand liggende) oplossingen hebben voor hun uitdagingen. Wat voor de éne afval is, kan voor een ander bedrijf een grondstof zijn, en vaak weten ze dat niet van elkaar. Door onderling samen te werken kunnen nieuwe diensten worden aangeboden en kan de omzet worden vergroot. POM Limburg lanceert hiervoor het initiatief: Co-creatie Noord.

Stroomkabel gestolen

Donderdag 20 september 2018
Op een bouwwerf op het Stift in Bree is de stroomkabel van een bouwlift gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Werken op Torenlaan in Zwartberg

Woensdag 19 september 2018
In de loop van komende maandag zal op de Torenlaan in Genk het tijdelijke kruispunt met verkeerslichten in werking treden. Nog tot midden volgend jaar zal dit kruispunt de verbinding voor het gemotoriseerd verkeer met Industriezone Genk-Noord en Nieuwe Kempen verzekeren. Vanaf maandag zal het verkeer vanuit Zwartberg richting Opglabbeek hier al gebruik van moeten maken. De aantakking van de Torenlaan met M. Habetslaan wordt dan in die richting afgesloten. Vanaf 1 oktober wordt de afslag M. (…) Het hele nieuwsbericht

Nol Haex overleden

Woensdag 19 september 2018
Peer - Nol Haex overledenGisteren is in Peer Nol Haex overleden, de echtgenoot van Maria Verheyen. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

'Leven met dementie'

Woensdag 19 september 2018
Tijdens de week van de "Werelddag tegen dementie" organiseert het Inloophuis dementie van Noord-Limburg op donderdag 20 september om 19u30 in WZC Immaculata in Overpelt een infomoment over "Leven met dementie".
Over dementie bestaan nogal wat misverstanden. Het is daarom belangrijk dat de juiste informatie gegeven wordt. Tijdens deze info-avond gaan we op zoek naar de mens achter de dementie: wat is dementie? Welke symptomen? Hoe verloopt een dementieproces?
Hoe beleeft de persoon (…) Het hele nieuwsbericht

600 Limburgers naar examencommissie

Woensdag 19 september 2018
Zo'n 600 Limburgers probeerden vorig jaar hun diploma middelbaar onderwijs te halen via de examencommissie, de vroegere middenjury. De meeste deelnemers komen net uit het middelbaar onderwijs, maar dan zonder diploma. (Bron: Radio 2)

Zorg voor leven na je dood

Woensdag 19 september 2018
Zondag is het stadhuis uitzonderlijk geopend tussen 10 en 12 uur voor mensen die zich willen registreren als orgaandonor. Hiermee gaat het stadsbestuur in op de oproep van de makers van het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’ om inwoners te sensibiliseren voor orgaandonatie.
Je kon je al altijd eenvoudig registreren als orgaandonor maar om het je nog gemakkelijker te maken, opent het stadhuis zijn deuren op zondag tussen 10 en 12 uur voor mensen die zich willen (…) Het hele nieuwsbericht

Wim Ceyssens overleden

Woensdag 19 september 2018
Peer - Wim Ceyssens overledenMaandag is Wim Ceyssens overleden, de echtgenoot van Anita Rooijmans. Hij was 61 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Grote Brogel vinden in intieme kring plaats.  Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaarzorg in Bocholt.

Jef Oomsels overleden

Dinsdag 18 september 2018
Peer - Jef Oomsels overledenVandaag is Jef Oomsels overleden, de echtgenoot van Josée Loos. Hij was 85 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken en de begraving van de urne op de begraafplaats van Linde-Peer vinden in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

NHC zoekt adoptieplekken

Dinsdag 18 september 2018
Peer - NHC zoekt adoptieplekkenZoom"We zijn momenteel op zoek naar adoptieplekken voor een heleboel tamme dieren," meldt het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. "Zo hebben we momenteel 40 Grasparkieten en een 25-tal Blauwe muspapegaaien die een nieuwe thuis zoeken. Bij interesse vragen we een mail te sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be met daarin foto's van de volière, de afmetingen en eventuele ervaring met de soorten. We verkiezen mensen (…) Het hele nieuwsbericht

LAG gaat 25% meer tankwagens bouwen

Dinsdag 18 september 2018
LAG Trailers uit Bree wil tegen 2020 zijn tankwagenproductie met 25 % opdrijven om zo te komen tot 2.500 exemplaren op jaarbasis. Het bedrijf heeft de ambitie om in zijn branche de grootste speler in Europa te worden.

Theresia Eyckens overleden

Maandag 17 september 2018
Peer - Theresia Eyckens overledenIn WZC Vinkenhof uit Houthalen is de uit Eksel afkomstige Theresia Eyckens overleden, de weduwe van Michel Vanderheyden. Zij was 91 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer en de bijzetting in het familiegraf op de begraafplaats van Helchteren vinden in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Meer verkeersdoden in Limburg

Maandag 17 september 2018
Het aantal verkeersdoden daalde van alle Vlaamse provincies in de eerste zes maanden van dit jaar het sterkst in de provincie Antwerpen (van 30 naar 22 doden); het daalde voor de rest in elke andere Vlaamse provincie behalve in Limburg. Daar was er een stijging van 11 doden (van 14 naar 25). Het aantal letselongevallen vertoont verschillen van provincie tot provincie: in West-Vlaanderen (-1%), Oost-Vlaanderen (-2%) en Vlaams-Brabant (-2%) is er een lichte daling, in Antwerpen (+2%) en Limburg (+6%) is er een stijging.
In de tweede provinciale van het basketbal heeft Peer A thuis verloren van C. Genk A. Uitslag: 70-83.

Zaalvoetbal: Grote Brogel - Genk 4-6

Zondag 16 september 2018
In derde provinciale B van het zaalvoetbal heeft ZV Grote Brogel thuis verloren van Sport.Genk. Uitslag: 4-6.

Motorrijder (46) gewond

Zondag 16 september 2018
Op Plockroy in Meeuwen-Gruitrode botsten zaterdagmiddag rond 12.45 uur een auto en een motorfiets. Motorrijder Johny L. (46) uit Peer raakte daarbij lichtgewond.

RC Peer klopt Lindel-Hoeven

Zondag 16 september 2018
Peer - RC Peer klopt Lindel-HoevenRC Peer is vandaag in Lindel-Hoeven gaan winnen met 0-4. De Peerse doelpunten werden gescoord door Buntinx, Pilitterri, Coenen en een owngoal. Peer SV verloor met 1-2 van Gestel. Sporting Wijchmaal  ging 1-1 gelijk spelen op het veld van Linkhout. Breugel versloeg Berbroek-Schulen met 2-8 (!).  Grote Brogel verloor met 6-0 van Loksbergen.

Premies en subsidies

Zaterdag 15 september 2018
Jeugdverenigingen en socio-culturele verenigingen kunnen vanaf nu de jaarlijkse subsidies van de stad online aanvragen. Via www.peer.be/premies-en-subsidies kan je nog tot 30 september een eenvoudig formulier invullen en doorsturen.

7,3 procent eenoudergezinnen

Vrijdag 14 september 2018
In 2017 was 7,3 % van alle huishoudens in Peer een eenoudergezin. Vergeleken met Limburg (8,4 %) is dat lager. In Noord-Limburg was vorig jaar 7,3 procent van alle huishoudens een eenoudergezin.

Lies Vaes overleden

Vrijdag 14 september 2018
Peer - Lies Vaes overledenWoensdag is Lies Vaes overleden, de echtgenote van Bèr Gielen. De evangelische dienst vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wauberg. Maandag (19 uur) is er daar een herdenkingsmoment waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Doorstromers naar hoger onderwijs

Donderdag 13 september 2018
Volgens de meest recente cijfers stroomt 59,4 procent van de Limburgse 18-jarigen door naar het hoger onderwijs. In Beringen, Hechtel-Eksel, Overpelt, Peer, Tongeren en Leopoldsburg ligt het percentage doorstromers onder het Limburgse gemiddelde. In Houthalen-Helchteren, Bocholt, Hamont-Achel, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Neerpelt en Lommel ligt het percentage boven het Limburgse gemiddelde. Meeuwen-Gruitrode kent procentueel gezien de meeste doorstromers, Tongeren de minste.

Waar moet er geflitst worden?

Donderdag 13 september 2018
Peer - Waar moet er geflitst worden?De 10de flitsmarathon komt er volgende maand weer aan en Vias Institute en de politie hernemen dit jaar het initiatief 'ik flits mee'. In april 2014 werd de eerste flitsmarathon in ons land georganiseerd door de politie. Vias Institute was partner van deze eerste grootschalige sensibiliserings- en controlecampagne over snelheid. Bij deze eerste flitsmarathon konden alle burgers actief mee participeren door op de site www.ikflitsmee.be in te geven waar volgens hen geflitst moest worden. Meer dan 50 000 flitslocaties werden doorgegeven en 85% van de mensen gaf ook een reden door waarom dat net dààr moest gebeuren. Ook nu kan elke burger weer actief meewerken aan meer verkeersveiligheid en zijn voorkeurslocatie ingeven. De Flitsmarathon begint op woensdag 17 oktober om 6 u 's ochtends en eindigt exact één dag later.

Mooie nazomer

Donderdag 13 september 2018
Weerbericht
Peer - Mooie nazomerOp de lange termijn zien we ex-orkaan Helene op de weerkaarten verschijnen en die zou wel eens verantwoordelijk kunnen zijn voor een warme zuidelijke luchtstroming, waarbij een nazomer in de tweede helft van september mogelijk is. Tot dan is het even wat koeler en licht wisselvallig. Na de doortocht van een storing blijft het wel meestal droog. Vandaag verlaat een storing onze streken in de vroege ochtend. Bewolkt weer met wat lichte regen of motregen, maakt al vlug plaats voor droog weer. De wolken kunnen echter (…) Het hele nieuwsbericht

Bevolkingsaantallen op 1.1.2018

Woensdag 12 september 2018
Beringen telde op 1 januari 2018 46.027 inwoners. De andere gemeenten: Bocholt 13.081, Hamont-Achel 14.417, Hechtel-Eksel 12.287, Houthalen-Helchteren 30.589, Leopoldsburg 15.616, Lommel 34.024, Meeuwen-Gruitrode 13.086, Neerpelt 17.173, Opglabbeek 10.329, Overpelt 15.468, Peer 16.401 en Tongeren 31.013.

Startavonden bisdom Hasselt

Dinsdag 11 september 2018
Op 19 en 20 september vinden in de Lmburghal in Genk de startavonden van het bisdom Hasselt plaats. Op 19 september worden de mensen uit de dekenaten Bilzen, Bree, Genk, Hamont, Maaseik, Maasmechelen, Tongeren en Vlijtingen-Voeren verwacht. Op 20 september worden de mensen uit de dekenaten Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk de Stad, Lommel, Peer en Sint-Truiden verwacht. Er is een podium- en wandelpogramma en een infomarkt. Het nieuwe jaarthema is 'Hij stapt met ons mee. Luister'.

Hoger onderwijs in de lift

Dinsdag 11 september 2018
Volgende week start het academiejaar aan de UHasselt en de Limburgse hogescholen UCLL en PXL. En het gaat goed met de inschrijvingen. Aan UCLL stijgen de inschrijvingen met 6 procent, in vergelijking met vorig jaar. Bij PXL zijn er 5 procent meer inschrijvingen. Aan de UHasselt zijn de cijfers hetzelfde als vorig academiejaar.

Miet Paesen overleden

Dinsdag 11 september 2018
Peer - Miet Paesen overleden
Gisteren is Miet Paesen overleden, de weduwe van Guillaume Swennen. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Alda Vanbuel overleden

Dinsdag 11 september 2018
Peer - Alda Vanbuel overledenVrijdag overleed de uit Peer afkomstige Alda Vanbuel, de weduwe van Stinus Baerts. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Boekt-Zolder. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Elienne Achten overleden

Dinsdag 11 september 2018
Peer - Elienne Achten overledenGisteren is Elienne Achten overleden, de echtgenote van Andre Winters. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Woensdag (19.30 uur)is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken.

Jef Vandijck overleden

Dinsdag 11 september 2018
Peer - Jef  Vandijck overledenVrijdag is de uit Grote Brogel afkomstige Jef Vandijck overleden, de weduwnaar van Nicole Bammens. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Nieuwe bvba: LH Management&Trade

Maandag 10 september 2018
Andreas Candreva uit Peer heeft de bvba LT Management&Trade opgericht met zetel aan de Kiezel Kleine Brogel in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle mogelijke advies- en dienstenfuncties.

Klokken luiden voor de Vrede

Maandag 10 september 2018
Het bisdom Hasselt heeft alle Limburgse parochies opgeroepen in te gaan op de vraag van de Belgische bisschoppen om samen met veel andere bisdommen in Europa deel te nemen aan het initiatief om op vrijdag 21 september alle kerkklokken tussen 18 uur en 18.15 uur te laten luiden ter gelegenheid van de Internationale VN-dag voor de Vrede. Ook wordt opgeroepen om – zoals in de zomer van 2014 bij de honderdste herdenking van het begin van Wereloorlog I – ook op 11 november om 11 (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Linsen overleden

Maandag 10 september 2018
Peer - Mia Linsen overledenZaterdag is Mia Linsen overleden, de weduwe van Frans Dreesen. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kleine Brogel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.
Peer - Raymond Cuypers wint petanquetoernooiZoomIn stadspark De Perre organiseerde dienstencentrum De Schommel vrijdag zijn jaarlijkse petanquetoernooi. Al voor de 25ste keer! De wisselbeker werd vorig jaar gewonnen door Pierre Pinxten uit Grote Brogel. Vrijdag won Raymond Cuypers (centraal op de foto) uit Wijchmaal, zodat de wisselbeker naar die deelgemeente verhuist. De eerste vijf - naast Raymond ook nog Louis Soors, Martin Thaens, Irma Gerits en Josh Vandijck - mochten een prijs in ontvangst nemen uit handen van schepen Lutgarde Ceyssens en Evi Henderikx, verantwoordelijke van dienstencentrum De Schommel.
Raymond Cuypers wint petanquetoernooi
Zoom

'Samenwerken aan schoolsucces'

Zondag 9 september 2018
Komende vrijdag 14 september komt Noëlle Pameijer, boegbeeld van én experte in zg. HandelingsGericht Werken (HGW), een lezing geven in Peer. Dat gebeurt op initiatief van de Sint-Elisabethschool, met vestigingen in Wijchmaal en Overpelt. Tijdens deze lezing zal Noëlle Pameijer haar nieuwste boek "HandelingsGericht Werken, samenwerken aan schoolsucces" voorstellen. Deelnemers aan de sessie kunnen op voorhand, maar ook de dag zelf, aan haar persoonlijk vragen stellen. Een en ander vindt van 9.30u tot 12u plaats in de Harmoniezaal in Peer. Inschrijven kost 25 euro en kan via deze link.

Racing Peer verliest van Lutlommel

Zondag 9 september 2018
Peer - Racing Peer verliest van LutlommelRacing Peer is vandaag gaan verliezen in Lutlommel. Eindstand: 1-0. SV Peer ging bij SK Meldert winnen met 2-3. Grote Brogel verloor van Eendracht Houthalen met 4-5. En SV Breugel versloeg Eendracht Zelem met 6-3. 

Hinder door werken bij ziekenhuis

Zondag 9 september 2018
Op zaterdag 15 september en zaterdag 22 september krijgen een stuk van de rotonde, de oprit en parking van spoedgevallen en de zone van nierdialyse van het Mariaziekenhuis in Overpelt een nieuwe laag asfalt. Dit betekent dat op beide zaterdagen de parking van spoedgevallen en dialyse niet bereikbaar is. In de periode tussen het afschrapen van het asfalt (15 september) en het leggen van de nieuwe laag (22 september) is de parking gewoon toegankelijk. Patiënten en (…) Het hele nieuwsbericht

Sporting Wijchmaal klopt Amandina

Zaterdag 8 september 2018
Peer - Sporting Wijchmaal klopt AmandinaSporting Wijchmaal heeft vanavond met 2-1 gewonnen van Amandina.

Niet naar KaaBee? Mijd de omgeving

Zaterdag 8 september 2018
Wie niet op de vliegbasis van Kleine Brogel moet zijn, kan de omgeving vandaag (en morgen?) beter vermijden. Op de Noord-Zuid bijvoorbeeld was het vanmorgen hopeloos aanschuiven, idem op de wegen naar het vliegveld. 

Marcel Brusselaers overleden

Zaterdag 8 september 2018
Peer - Marcel Brusselaers overledenGisteren is Marcel Brusselaers overleden, de echtgenoot van Anneke Timmermans. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Louis Booms overleden

Zaterdag 8 september 2018
Op 28 augustus overleed de uit Peer afkomstige Louis Booms, de echtgenoot van Mariette Vanderheyden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vond in stilte plaats en werd gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Meeuwen.
Tribunaliteiten
Peer - Wie heeft, wordt gegeven (Mattheus 13:12)Het hof van beroep van Antwerpen moest zich uitspreken over de geldigheid van een borg die het echtpaar B. tekende bij een bank voor zijn zoon en zijn vriendin, opdat de zoon een bakkerij kon starten. De bakkerij ging helaas failliet en de bank eiste dat de ouders als borgen 35.000 euro plus intresten ophoestten. De ouders weigerden omdat zij destijds de bank duidelijk maakten dat zij maar een inkomen hadden van 3.500 euro en een schuld op hun woning van 25.000 euro. Tegen beter weten in, tekenden zij toch borg, (…) Het hele nieuwsbericht

Rustig zomerweer

Vrijdag 7 september 2018
Weerbericht
Peer - Rustig zomerweerBalancerend tussen hogedrukgebieden ten zuiden van onze regio en lagedrukgebieden ten noorden, overheerst een westelijke luchtstroming. De ene keer komen de lagedrukgebieden wat dichterbij en brengen vooral wolkenvelden, de andere keer domineren de hogedrukgebieden en is er vooral zon. Voorlopig voorzien de weermodellen vooral de invloed van hogedrukgebieden met geregeld zon en temperaturen die net iets boven de normale waarden liggen. Vandaag na de storing in de ochtend, met tijdelijk veel wolken en wat regen of (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Bergmans overleden

Donderdag 6 september 2018
Peer - Henri Bergmans overledenIn WZC Sint-Antonius in Peer is de uit Overpelt afkomstige Henri Bergmans overleden. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag  (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

'Een Hart voor Limburg' zoekt projecten

Donderdag 6 september 2018
Een Hart voor Limburg wil projecten ondersteunen die kansenbevorderend werken voor maatschappelijk kwetsbare kinderen (van 0 tot 18 jaar) en daarbij een beroep doen op de actieve betrokkenheid van de directe omgeving van het kind. Wie een dergelijk project heeft gelanceerd of wil lanceren kan hier meer informatie over de ondersteuning vinden.
Een groep jonge melkveehouders – ook uit onze regio – is bezorgd over het beleid van Danone in Rotselaar. De multinational zette onlangs vijf melkveehouders aan de deur, waaronder enkelen met een groot productievolume. Volgens de melkveehouders beperkt het zuivelbedrijf met nieuwe afspraken de groei van zijn leveranciers.
Danone verwerkt de melk tot yoghurt. Het bedrijf kampt met een overschot aan melk en wil dat oplossen door een groeistop door te voeren bij de leveranciers. Bedrijven (…) Het hele nieuwsbericht

Is dit geen schatje?

Woensdag 5 september 2018
Peer - Is dit geen schatje?ZoomIs dit geen schatje ? Gespot in het uiterste puntje van Denemarken  Hij/zij lag zo maar aan mijn voeten, meldt Ria Broers-Bergs, die deze foto maakte.

Er hangt regen in de lucht

Woensdag 5 september 2018
Weerbericht
Peer - Er hangt regen in de luchtStoringen schuiven over onze streken en zorgen voor een grote kans op neerslag. De volgende dagen komt tussen hoge luchtdruk ten zuiden en lage luchtdruk ten noorden van ons land een westelijke luchtstroming op gang. De ene keer krijgen we invloed van de hoge luchtdruk, de andere keer van de lage luchtdruk. Het blijft dus wisselvallig, maar tussendoor is er ook ruimte voor droger weer met wat zon. Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken. In de ochtend is het bovendien nevelig. Vooral na de middag zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Martha Schreurs overleden

Woensdag 5 september 2018
Peer - Martha Schreurs overledenZaterdag is in Hasselt de uit Peer afkomstige Martha Schreurs overleden, de weduwe van Albert Keunen. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) in de aula van het crematorium in Hasselt.

UZ Gasthuisberg beter bereikbaar

Dinsdag 4 september 2018
De Limburgers die op onderzoek moeten of op bezoek gaan in het UZ Gasthuisberg in Leuven zullen het graag horen. Vandaag is in Leuven de vernieuwde afrit van de E-314 in gebruik genomen. Daardoor is er een betere verbinding met het UZ Gasthuisberg. Via de vernieuwde afrit 16 van de E-314 zullen mensen in de toekomst tot in de ondergrondse parkeergarage van het ziekenhuis kunnen rijden. Nu is er al een ondergrondse garage, maar er komt nog een nieuwe ondergrondse parkeergarage bij met een capaciteit (…) Het hele nieuwsbericht

1,3 miljoen overnachtingen

Dinsdag 4 september 2018
Peer - 1,3 miljoen overnachtingenZoomDe zomervakantie was goed voor 1,3 miljoen overnachtingen in Limburg. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar.  En met de zonnige warme zomer die we gehad hebben, hoeft het niet te verwonderen dat vooral waterattracties het goed deden.
Peer - Peer SV speelt gelijk tegen Exc. HamontPeer SV heeft vanmiddag thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Excelsior Hamont. Sp. Grote Brogel speelde 0-0 gelijk op het veld van Heusden 06.

Geboorten per duizend inwoners

Zondag 2 september 2018
Volgens de jongste cijfers waren er in Beringen 11,46 geboorten per duizend inwoners. In Hechtel-Eksel waren er dat 11,33, in Leopoldsburg 10,75, in Opglabbeek 10,19, in Houthalen-Helchteren en Overpelt 10,13, in Lommel 9,74, in Peer 9,71, in Neerpelt 9,62, in Bocholt 9,51, in Tongeren 9,45, in Meeuwen-Gruitrode 9,18 en in Hamont-Achel 8,89.

RC Peer verliest van Grote Heide

Zaterdag 1 september 2018
Peer - RC Peer verliest van Grote HeideRacing Peer heeft vanavond met 0-2 verloren van Grote Heide. De ruststand was 0-0. SV Breugel ging bij Racing Boxberg winnen met 2-5. Sporting Wijchmaal verloor thuis met 1-2 van Heusden-Zolder.

Nieuwbouw voor KANL in Lommel

Zaterdag 1 september 2018
Peer - Nieuwbouw voor KANL in LommelZoomIn Lommel werd vanmorgen aan de Jan Davidlaan een volledig nieuwe infrastructuur voor de Lommelse afdeling van de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) officieel geopend. De KANL krijgt hiermee voor haar Lommelse studenten een gloednieuw gebouw waarin alle disciplines gecentraliseerd zijn. Waar er vroeger uitgeweken moest worden naar meerdere locaties verspreid over de gemeente kunnen de leerlingen nu op één plek terecht.  
Het gebouw biedt naast de vele klaslokalen ook een drietal zalen voor dans en een slagwerklokaal. Daarnaast is er ook een theaterzaal met in de kelderruimtes kleedkamers en opberglokalen.
Na een officieel gedeelte in de mooie cafetaria van het rusthuis mocht  burgemeester Peter Vanvelthoven het lint doorknippen. Na een rondleiding van de ongeveer 100 genodigden door een gedeelte van het nieuwe complex volgde nog een receptie. (Jean Vandijck)
Nieuwbouw voor KANL in LommelNieuwbouw voor KANL in LommelNieuwbouw voor KANL in Lommel
Nieuwbouw voor KANL in Lommel
Zoom

Zonnig weekend

Zaterdag 1 september 2018
Weerbericht
Peer - Zonnig weekendDoor de gunstige invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren staat er dit weekend veel zon op het programma. Nadien komen er tijdelijk storingen opzetten en nemen de neerslagkansen toe, maar op het einde van volgende week zou het opnieuw droog en zonnig worden. Vandaag is er flink wat zon en het blijft droog. Tijdelijk komt er wel wat meer bewolking voor, maar de neerslagkansen zijn erg laag. Het belooft dus een vrij zonnige dag te worden. Met een noordelijke wind wordt wel koele lucht aangevoerd, (…) Het hele nieuwsbericht

Actie Veilig Schoolverkeer

Zaterdag 1 september 2018
Om de veiligheid van de schoolgaande jeugd te garanderen, organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket voor de 17de keer, de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer” van 3 tot 21 september. Tijdens deze actie besteedt de lokale politie extra aandacht aan overtredingen in de schoolomgeving. Bij volwassenen zal de politie vooral controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, op (…) Het hele nieuwsbericht
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
Aangeboden
Campingcar Lamp
Te koop
Te koop
Te koop