Het overige nieuws

Peer - Opening 'Fietsen door de bomen' in juniZoomHet project "Fietsen door de Bomen" wordt in juni geopend voor de fietsers. Dat meldt visitlimburg.be. De werken op het terrein zelf, vlakbij fietsknooppunt 272, aan het Pijnven in Bosland vlotten goed. Begin april was de cirkel in de bomen rond. De kraan werd op 16 april afgebroken, want voor de verdere werken is er geen bouwkraan meer nodig.
Nu is men volop bezig met het monteren van de draadnetten. Deze zorgen samen met de leuning voor een veilige fietsbeleving. Begin mei zal er gestart worden met het bouwen van die leuning.
Verder dient de aansluiting met het bestaande fietspad nog in orde gebracht te worden en dan zitten we in de laatste rechte lijn naar de opening in juni! (Foto Bosland)

Van Eindhoven Airport naar Irak

Dinsdag 30 april 2019
Vanaf eind april start de Turkse luchtvaartmaatschappij Freebird Airlines chartervluchten vanaf Eindhoven Airport naar de steden Erbil en Suleimaniya, beide gelegen in de Koerdische regio van Irak. Naast deze twee Irakese steden gaat Freebird Airlines ook de Egyptische badplaats Hurghada verbinden met Eindhoven. De maatschappij vliegt tijdens het zomerseizoen (tot eind oktober) eens per week naar deze drie bestemmingen. Er wordt gevlogen met een Airbus A320 met een capaciteit van 180 stoelen.
Momenteel krijgen zo'n 2.900 Limburgers een leefloon. De leeftijdscategorie 24-44 telt de meeste leefloontrekkers, namelijk 1.250. Er zijn meer vrouwen die een leefloon hebben dan mannen.
Peer - Overmorgen de 1-meiparade in GenkZoomGenk, de stad met de meeste camera's van Limburg... (Cartoon: Fobie)
Twee op drie Limburgse bedrijven hebben investeringsplannen in het komende jaar, zo blijkt uit een rapport van Unizo en VKW Limburg. Obstakels om te investeren zijn de hoge fiscale en sociale lasten en vooral het gebrek aan geschikt personeel.
Peer - Eindronde: Breugel naar tweede rondeZoomIn de eindronde van tweede provinciale (bijkomende stijgers) heeft Racing Peer vanmiddag thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Moedige Duivels Halen. In de eindronde van vierde provinciale (bijkomende stijgers) verloor SV Breugel met 4-3 op het veld van Zwaluwen Wiesmismeer (foto). Het eindresultaat over 2 wedstrijden kwam zo op 4 – 4 te staan, maar Breugel gaat door op basis van de uitdoelpunten. Roy Willekens (2x) en Wouter Jongeneelen maakten de belangrijke Breugelse doelpunten. Breugel neemt het in de tweede ronde op tegen FC Racing Boxberg.(Foto Jochen Heyligen)

Ondertussen, in het voetbal...

Zondag 28 april 2019
Peer - Ondertussen, in het voetbal...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Avondvluchten vanaf vliegbasis KB

Zaterdag 27 april 2019
De avondvluchten van de luchtmachtbasis in Kleine Brogel duren sinds deze maand weer langer:
- van 1 april tot 31 mei (huidige periode): elke werkdag tussen 8 en 17.30 uur, en op maandag- en dinsdagavond mogelijk avondvluchten tot 24 uur. Opgelet: er is een extra nachtvlucht op woensdag 8 mei;
- van 1 juni tot 31 augustus: elke werkdag tussen 8 en 17.30 uur. Opschorting van de nachtvluchten tot 31 augustus;
- van 1 september tot 31 oktober: elke werkdag tussen 8 en 17 uur, en op (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Bow Scooters

Zaterdag 27 april 2019
Joeri Nauwelaers uit Peer en Franky Evens uit Oudsbergen hebben de bvba Bow Scooters opgericht met zetel aan de Leemstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groot- en detailhandel in en onderhoud en reparatie van motorfietsen en fietsen én computerconsultancy activiteiten.

Vrouw (21) gewond bij ongeval

Vrijdag 26 april 2019
Peer - Vrouw (21) gewond bij ongevalBij een kop-staartbotsing op de Kiezel Kleine Brogel is een 21-jarige vrouw gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisteren in de vooravond.

Vlinders kweken in de school

Vrijdag 26 april 2019
Peer - Vlinders kweken in de schoolZoom42 klassen uit de Boslandgemeenten gaan de komende 5 weken aan de slag met het kweken van vlinders op school. Ze ontvingen daarvoor het educatief pakket “Vlinders van Bosland” waarbij ze bijleren over het belang van vlinders en zelf aan de slag gaan met het kweken van vlinders in de klas. Tijdens deze 35 dagen doorlopen ze de levenscyclus van eitje tot vlinder: van eitje tot rups, rups tot pop en pop tot vlinder. De vlinders worden tenslotte losgelaten in de vrije natuur.
Bosland (…) Het hele nieuwsbericht

Koud en nat weekend

Vrijdag 26 april 2019
Weerbericht
Peer - Koud en nat weekendZuidwestelijke luchtstromingen brengen vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken. Daarbij staan regen en buien op het programma. Bovendien staat er ook een strak windveld en zijn er zware windstoten mogelijk. Tijdens het weekend bereikt gevoelig koudere lucht onze regio en presteert het kwik ondermaats. Na het weekend wordt het rustiger, droger en wat zachter.
Vandaag wisselen opklaringen af met wolkenvelden. Het blijft meestal droog en het kwik bereikt een graad of 17. Er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Paardensector in Limburg groeit

Donderdag 25 april 2019
Peer - Paardensector in Limburg groeitZoomLimburg telt momenteel 37.000 paarden en het economisch belang daarvan mag niet onderschat worden. Dat blijkt uit een studie in opdracht van de Provincie Limburg. Er wordt soms wel eens over geklaagd dat de paardensector veel landbouwgrond inneemt. Maar uit cijfers blijkt dat dat vooral in de buurt van Oudsbergen-Peer-Bocholt, Lummen en Lanaken het geval is. Dat komt onder meer door enkele befaamde stoeterijen. (Bron: Radio 2)

Zondag de Bosland ATB Challenge

Donderdag 25 april 2019
Zondag wordt de eerste editie van de "Bosland ATB Challenge" gereden, een chronorit voor ATB-ers/MTB-ers van ca. 90km doorheen het prachtige Bosland met start en aankomst op de Scoutsrally in Pelt. 483 sportievelingen hebben zich daarvoor ingeschreven; onder hen 21 vrouwen en 21 Nederlanders. Het startschot wordt gegeven om 9 uur. De snelste deelnemers worden weer aan de aankomst verwacht even na 12 uur. De organisatie steunt met de inkomsten het goed doel "vzw Kleine Prins".

Paul Gielen overleden

Donderdag 25 april 2019
Peer - Paul Gielen overledenOp 19 april is in Helchteren de uit Peer afkomstige Paul Gielen overleden, de weduwnaar van Marie-Louise Stans. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats op de begraafplaats aan de Kerkhoifstraat in Houthalen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Ondertussen, op de E314...

Donderdag 25 april 2019
Op de E314 in Heusden-Zolder is de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Leuven bijna achter de rug. Vanaf komende maandag 29 april start een volgende fase waarin de aannemer vooral in de middenberm zal werken. Om deze fase uit te kunnen voeren zal het Agentschap Wegen en Verkeer de tijdelijke verkeerssituatie wijzigen. Hierbij zullen alle op- en afritten binnen de werfzone weer volledig toegankelijk zijn tot eind mei. 
Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Eindronde: Breugel klopt WiemismeerZoomIn het kader van de eindronde voor promotie naar Derde Provinciale heeft SV Breugel vanavond de heenwedstrijd tegen FC Wiemismeer gewonnen met 1–0. Het was Kevin Teirlinck die in een uitgeregende wedstrijd in Kleine Brogel de winnende treffer scoorde. Breugel gaat dus met één bonusdoelpunt de terugwedstrijd in Wiemismeer aanvangen. Die staat gepland voor komende zondag om 15u.(Jochen Heyligen). In de eindronde van tweede provinciale heeft Racing Peer vanavond verloren op het veld van Moedige Duivels Halen. Uitslag: 3-0.

Frans Rinkes overleden

Woensdag 24 april 2019
Peer - Frans Rinkes overledenGisteren is Frans Rinkes overleden, de echtgenoot van Louisa Claes. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer.

Jef Pepels overleden

Dinsdag 23 april 2019
Peer - Jef Pepels overledenIn WZC Sint-Antonius is vandaag Jef Pepels overleden, de weduwnaar van Maria Baert. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken.

Amstel Gold Race voorspelbaar?

Zondag 21 april 2019
Peer - Amstel Gold Race voorspelbaar?Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
Vrijdag was het 180 jaar geleden dat het “Verdrag van Londen” werd ondertekend en de scheiding van beide Limburgen een feit werd. België bleef lang hopen om Nederlands-Limburg weer in te lijven, het laatst nog na de Eerste Wereldoorlog, maar zonder succes. VRT-Nieuws brengt die verjaardag in een mooi artikel in herinnering. 

Het is Pasen...

Zaterdag 20 april 2019
Peer - Het is Pasen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Peer - Toeristische fietsverhuur in de liftZoomHet gaat goed met de toeristische fietsverhuur in Limburg. Er zijn in maart en april van dit jaar 23 procent meer fietsen verhuurd dan in die maanden vorig jaar. In totaal gaat het om ruim 4.100 fietsen tot nu dit jaar.
Wie in Limburg een appartement huurt, betaalt daar gemiddeld 658 euro per maand voor. Dat blijkt uit gegevens van de Confederatie van Immobiliënberoepen van België. De huur van een rijhuis kost gemiddeld 740 euro, voor een huis in halfopenbebouwing moet je gemiddeld 784 euro neertellen, voor een vrijstaande woning 813 euro. Een studio huren kost gemiddeld 442 euro per maand. Wil je in een villa wonen, dan dok je maandelijks 1.177 euro.

Man (22) gewond bij ongeval

Vrijdag 19 april 2019
Peer - Man (22) gewond bij ongevalEen 22-jarige man uit Peer is gisterenavond gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto' s op de Noord-Zuidverbinding in Pelt. Daar botsten twee auto's: één voertuig ging over de kop, de andere wagen belandde in de berm.

Oudere zuiden, jongere noorden

Vrijdag 19 april 2019
De bevolking van Hasselt, Tongeren, Sint-Truiden, Wellen, Borgloon, Voeren, Zutendaal, Lanaken, Riemst, Halen, Lummen en Hamont-Achel had vorig jaar een ouder leeftijdsprofiel dan Limburg. Als we de provincie geografisch opdelen in een noordelijke en een zuidelijke helft, dan komen gemeenten met een ouder leeftijdsprofiel, op Hamont-Achel na, alleen voor in het eerder zuidelijker deel. Ook in 2018 heeft de bevolking van Beringen en Houthalen-Helchteren een veel jonger leeftijdsprofiel dan Limburg. (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Haspengouw...

Vrijdag 19 april 2019
Peer - Ondertussen, in Haspengouw...ZoomHet weekend belooft zomers te worden. Ook in de Haspengouwse fruitboomgaarden, weet Fobie. Eerst moesten er rookpotten geplaatst worden tegen de nachtvorst, nu is het zaak van tijdig te beregenen...
In Limburg hebben in tien jaar tijd 270 cafés hun deuren gesloten. Hun aantal daalde van 1.403 naar 1.133. Heel wat café-uitbaters wijten dat onder meer aan de invoering van het rookveriod en van de witte kassa.

Zomers lenteweer

Vrijdag 19 april 2019
Weerbericht
Peer - Zomers lenteweerDe weerkaarten zijn bijzonder gunstig voor het Paasweekend. Een krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, evacueert stilaan naar het oosten, waardoor er bij ons een zuidelijke luchtstroming ontstaat. Hierbij wordt warme lucht naar onze streken gestuurd en kan het kwik lokaal zomerse waarden bereiken.
Vrijdag (19/04) wordt het een stralend zonnige dag bij maxima rond 23 graden. De oostelijke wind wakkert aan tot matig. Zaterdag (20/04) kan het kwik met een stralende zon klimmen tot (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Ontwerpwedstrijd voor een nieuwe spitsZoomEr is een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuwe spits op de door brand geteisterde Notre-Dame in Parijs. Een nieuwtje dat bij Fobie tot deze cartoon leidde...
In Limburg waren in 2018 240.694 inwoners van niet-Belgische herkomst. Enkele cijfers: 66.298 personen waren van Nederlandse herkomst, 47.141 van Turkse, 28.543 van Oost-Europese en 19.040 van Maghreb. (Bron: Rijksregister)

Een zonnig paasweekend

Donderdag 18 april 2019
Peer - Een zonnig paasweekendZoomVandaag Witte Donderdag, morgen Goede Vrijdag, dan paaszaterdag en paaszondag... En er is héél mooi lenteweer voorspeld! (Tekening Dirk Van Bun)

Goed wijnjaar voor Limburg

Donderdag 18 april 2019
2018 was een uitzonderlijk goed wijnjaar voor Limburg. In onze provincie werd 370.000 liter wijn geproduceerd, het meeste van heel Vlaanderen. In 2017 was dat ongeveer 180.000 liter.

Nieuwe bvba: WM-INVEST

Donderdag 18 april 2019
Wim Maesen uit Peer heeft de bvba WM-Invest opgericht met zetel aan de Reppelerweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer projectontwikkeling en projectmanagement.

Secretaressendag in Parijs

Donderdag 18 april 2019
Peer - Secretaressendag in ParijsZoomAlthans volgens de visie van onze cartoonist Fobie...

Voordelig weekendbiljet bij NMBS

Donderdag 18 april 2019
Treinreizigers kunnen tijdens het paasweekend gebruik maken van het voordelige weekendbiljet, meldt de NMBS. Daarmee reizen ze voor de helft van de prijs heen en terug naar eender welke bestemming in België. Het weekendbiljet is de komende dagen geldig vanaf vrijdagavond tot en met maandag. De volledige dienstregeling van en naar de kust is terug te vinden op de website of de app van NMBS, waar reizigers via de routeplanner hun reis kunnen plannen

Ondertussen, in Parijs...

Donderdag 18 april 2019
Peer - Ondertussen, in Parijs...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Kleinschalige logies investeren

Woensdag 17 april 2019
De economie van de vrije tijd is een sterk economisch speerpunt. Uit recente cijfers blijkt dat de economische waarde van de Limburgse toeristische sector de voorbije jaren fors is gestegen. Vandaag is één op de tien Limburgse werknemers aan de slag in het toerisme. In vergelijking met 2013 is het aantal jobs in de sector met 17 % gestegen. In 2018 werden in onze provincie 4,3 miljoen overnachtingen geboekt, een stijging met 6 % ten opzichte van 2017. Het verblijfstoerisme was daardoor goed voor (…) Het hele nieuwsbericht
In het bisdom Hasselt laten zich dit jaar twaalf volwassenen dopen: zeven vrouwen en vijf mannen. Hun leeftijd varieërt van 16 tot 47 jaar. In 2016 en 2017 waren er dat telkens zeven, vorig jaar vijf.

Jef Hulsmans overleden

Woensdag 17 april 2019
Peer - Jef Hulsmans overledenGisteren is Jef Hulsmans overleden, de weduwnaar van Lizette Hendrix. Hij was 71 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wauberg waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

Zonnig paasweekend

Woensdag 17 april 2019
Weerbericht
Peer - Zonnig paasweekendDe dominerende invloed van een hogedrukgebied boven Scandinavië vertaalt zich in veel zon en hoge maxima voor de volgende dagen. Tijdens het paasweekend zijn zelfs zomerse maxima mogelijk. Eerst moet echter een zwakke storing verdreven worden. Woensdag (17/04) is het zwaar bewolkt met kans op af en toe een drupje regen. Meestal blijft het echter droog en na de middag zijn enkele opklaringen mogelijk. Maxima rond 16 of 17 graden. Donderdag (18/04) wordt het stralend zonnig weer bij maxima rond 21 (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Anoniem drugsmeldpunt: tel. 0800-20877Vanaf vandaag kan iedereen via een anoniem drugsmeldpunt telefonisch bij de politie verdachte signalen i.v.m criminele drugsproductie in Limburg melden. Dat meldpunt is het gratis telefoonnummer 0800 20877. De politie zal alle meldingen onderzoeken met behoud van de anonimiteit van de melder.
Afgelopen jaar is het aantal dumpingen van chemisch afval in de provincie sterk gestegen. De productie van vooral synthetische drugs wordt een steeds groter probleem, met als gevolg (…) Het hele nieuwsbericht
Joris Vangeneugden uit Peer heeft de bvba Pergus Mental Health & Sport opgericht met zetel aan de Albertus Morrenstraat in Peer. Doel van de vennootschap: de uitoefening van de geneeskunde in de ruimste zin van het woord in het kader van arts specialist in de psychiatrie.
Peer - Nog even de brand van de Notre-DameZoom
De Franse president Macron is klaar om de natie toe te spreken, aldus Fobie.

Roy Willekens bij topschutters

Dinsdag 16 april 2019
Roy Willekens (SV Breugel) behoort tot de topschutters in provinciale. Hij maakte dit seizoen maar liefst 41 doelpunten.

Ondertussen, in Parijs...

Dinsdag 16 april 2019
Peer - Ondertussen, in Parijs...ZoomDaar ontstond gisteravond een zware brand in de Notre Dame - op het ogenblik dat president Macron een toespraak ten gerieve van de gele hesjes wilde geven... (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
Pegasus Airlines vliegt vanaf 1 juni drie keer per week tussen Eindhoven Airport en Istanbul. Hiermee verbindt de Turkse luchtvaartmaatschappij de tweede luchthaven van Nederland met de luchthaven Sabiha Gökcen, een internationaal knooppunt van luchtverkeer. Naast Istanbul vliegt Pegasus Airlines vanaf 20 april drie keer per week naar Antalya.

Ondertussen, in het voetbal...

Zondag 14 april 2019
Peer - Ondertussen, in het voetbal...Zoom                                                                 (Cartoon: Fobie)

Racing Peer klopt Meeuwen

Zondag 14 april 2019
Peer - Racing Peer klopt MeeuwenRacing Peer heeft deze namiddag KSK Meeuwen verslagen. Uitslag: 2-1. De Peerse doelpunten kwamen van S. Gijbels en W. Mennes. Peer speelt nu ook de eindronde voor stijgers. Grote Brogel verloor met 1-0 van Lommel-Kolonie. Breugel versloeg Winterslag met 5-1. Sporting Wijchmaal versloeg Kadijk met 4-3. En Peer SV verloor met 0-3 van Ham United.
Peer - Succesrijke vakantiewerking bij BuSO St.-ElisabethZoomDe derde editie van de vakantiewerking van BuSO Sint-Elisabeth was weer een succes met 23 leerlingen van de school. Een team van 14 enthousiaste vrijwilligers zorgde er voor dat de leerlingen een fijne tijd meemaakten en verwend werden met leuke activiteiten. Ze konden kiezen uit verschillende creatieve workshops. Zo maakten ze een knikkerbaan met hout, toverden ze een bowlingkegel om tot paashaas, versierden ze armbandjes en goochelden ze in de workshop magie. Woensdag en donderdag scheen de (…) Het hele nieuwsbericht
Succesrijke vakantiewerking bij BuSO St.-ElisabethSuccesrijke vakantiewerking bij BuSO St.-Elisabeth
Zoom

Het zwarte gat gefotografeerd

Zaterdag 13 april 2019
Peer - Het zwarte gat gefotografeerdZoomZelfs Theresa May kan met het zwarte gat haar voordeel doen, vindt cartoonist Fobie...
Vanuit het Fonds Wereldnoden schenkt het bisdom Hasselt 10.000 euro aan Caritas International voor de slachtoffers van de cycloon Idai in Mozambique. Van begin tot einde maart richtte cycloon Idai in Zuid-Oost-Afrika een enorme ravage aan. Delen van Mozambique, Malawi en Zimbabwe zijn weggeblazen en onder water gezet. Er vielen meer dan duizend dodelijke slachtoffers en 1,7 miljoen mensen werden direct getroffen door de storm. Mozambique werd het zwaarst getroffen. Het centrum van het land staat (…) Het hele nieuwsbericht

Kat bevrijd uit vossenklem

Vrijdag 12 april 2019
In Peer is een kat bevrijd uit een vossenklem. Een dierenarts moest een voorpoot van het dier amputeren. Het gebruik van vossenklemmen is verboden.

Jef Soors overleden

Vrijdag 12 april 2019
Peer - Jef Soors overledenGisteren is de uit Peer afkomstige Jef Soors overleden, de echtgenoot van Maria Rijnders. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Brand in bestelwagen

Vrijdag 12 april 2019
Deze namiddag, even voor 16.30 uur, ontstond brand in een bestelwagen op de Kraanberg in Peer. De brandoorzaak is nog niet gekend.

Erg koud weekend

Vrijdag 12 april 2019
Weerbericht
Peer - Erg koud weekendEen krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, kan niet verhinderen dat talrijke wolkenvelden onze streken bereiken. Het blijft wel meestal droog, al is er op zaterdag kans op een winterse bui. Na een thermisch dieptepunt, wordt het na het weekend gevoelig zachter en is er meer zon.
Vandaag maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken vanuit het noordoosten. Het blijft meestal droog, maar het is koud bij maxima rond slechts 8 graden en er staat een schrale wind. (…) Het hele nieuwsbericht

Ghislaine Vaes overleden

Donderdag 11 april 2019
Peer - Ghislaine Vaes overledenGisteren is de uit Peer afkomstige Ghislaine Vaes overleden, de echtgenote van Lucien Theunis. Zij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Beringen. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Motorrijder (72) gewond bij val

Donderdag 11 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Sportlaan en de Bocholterstraat in Bree is woensdagavond rond 17 uur een 72-jarige man uit Bocholt ten val gekomen met zijn motorfiets. De man liep daarbij verwondingen op.
Peer - Zeewier mogelijk middel tegen alzheimerZoomDe ontwikkeling van alzheimer kan mogelijk afgeremd worden door een stof in zeewier. Dat blijkt uit een studie van UHasselt en de universiteit Rotterdam. “Het gaat hierbij om de stof Saringosterol, die voorkomt in zeewier uit de Oost-Chinese zee. Testen bij alzheimer-muizen laten zien dat het eten van dit zeewier de afzetting van amyloïde eiwitten in de hersenen tot 80 procent vermindert”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Vanmierlo en dr. Jeroen Bogie. Tim Vanmierlo (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Bodycams voor Limburgse politieZoomDe Limburgse politie wil nog voor het eind van het jaar bodycams aanschaffen. Dat zijn camera's die door agenten gedragen worden tijdens interventies. De laatste jaren is de agressie naar hulpverleners alleen maar toegenomen en dan kunnen de beelden gebruikt worden als bewijsmateriaal. (Bron: Radio 2; cartoon: Fobie)

Rekeningrijden of niet?

Dinsdag 9 april 2019
Peer - Rekeningrijden of niet?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Op 1 februari 2019 lanceerde de Vlaamse Overheid een overkoepelende renovatiepremie voor woningen. Deze vervangt de oude renovatiepremie en de verbeteringspremie. Tot en met 31 mei 2019 kan je nog een verbeteringspremie aanvragen, daarna niet meer. Voor sommige mensen is dat nog interessant, omdat de nieuwe regeling minder voordelig is. Dat is bijvoorbeeld het geval voor wie zijn of haar spouwmuur minder dan een jaar geleden heeft laten isoleren. Maar ook mensen met een beperkte investering in (…) Het hele nieuwsbericht

Liza Creemers overleden

Dinsdag 9 april 2019
Peer - Liza Creemers overleden
Zaterdag overleed Liza Creemers, de echtgenote van Jan Kelchtermans. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Peer. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 ujur) in funerarium Jaeken.

Regenachtig, later droger

Dinsdag 9 april 2019
Peer - Regenachtig, later drogerEen hogedrukgebied met kern over Scandinavië duwt een storing, momenteel over onze streken, stilaan naar het zuiden. Hierbij wordt gestaag koudere lucht aangevoerd vanuit het noordoosten. Hoewel de zon meer aan bod komt, zijn de maxima de volgende dagen een stuk lager en tijdens de nacht is er kans op grondvorst of mogelijk zelfs lichte vorst.
Vandaag zorgt een storing voor betrokken weer met perioden van regen of buien. Plaatselijk is er kans op onweer. Vanuit het noorden wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Info-avond voor schapenhouders

Dinsdag 9 april 2019
Al ruim een jaar verblijven 2 wolven in de militaire domeinen van Noord-Limburg. Een zegen voor de natuur, maar schapenhouders worden geregeld geconfronteerd met door de wolven doodgebeten schapen. Om hen te helpen en juiste informatie te verschaffen, organiseert het  Natuurhulpcentrum samen met Welkom Wolf op dinsdag 16 april een info-avond voor particuliere en professionele schapenhouders.
Op deze info-avond demonstreren we verschillende types omheiningen die momenteel beschikbaar (…) Het hele nieuwsbericht

Lisette Daniëls overleden

Maandag 8 april 2019
Peer - Lisette Daniëls overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Lisette Daniëls overleden, de echtgenote van Harry Dewael en de weduwe van Jan Hoeben. Ze was 75 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers, Belgebergstraat 5 in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Een nieuwe ijsjeszaak

Maandag 8 april 2019
Nieuwe zaak
Peer - Een nieuwe ijsjeszaakZoom"Vanille & Co", zo heet de nieuwe ijsjeszaak aan de Markt in Peer. Vrijdagavond werd ze geopend, en ze heeft niet alleen een mooi terras maar ook - en vooral - lekker ijs! (Foto Josh Vandijck)

Henri Martens overleden

Maandag 8 april 2019
Peer - Henri Martens overledenZaterdag is de uit Meeuwen afkomstige Henri Martens overleden, de echtgenoot van Betsy Kesters. Hij was 86 jaar. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de decanale kerk in Peer waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken in Peer.
Peer - Tijdens de Rode van Vlaanderen...ZoomEnkele herkenbare situaties, van cartoonist Fobie!

Verlies voor Racing Peer

Zondag 7 april 2019
Peer - Verlies voor Racing PeerRC Peer heeft vandaag met 4-2 verloren van KFC Hamont 99. Bij de rust was het 2-1. Ook Peer SV verloor: tegen en in Hechtel werd het 3-0. Grote Brogel verloor thuis van Termolen met 1-4. Sporting Wijchmaal moest na een 2-0 nederlaag zijn meerdere erkennen in Gestel. Ook Breugel haalde het niet en verloor met 2-0 van Paal Tervant B.
Peer - Ledenfeest bij OKRA Kleine BrogelZoomBij OKRA Kleine Brogel werd donderdag het jaarlijks ledenfeest gevierd. Dat stond in het teken van de ontluikende lente. Na de bezinning door pastoor Kris, die ook de vrijwilligers prees voor hun inzet in de verenigingen, schoof men de benen onder tafel voor een lekker etentje. Animatie was er door de twee heren van Pret-roulette en nadien werden de aanwezigen gevierd die tussen 20 en 40 jaar lid zijn van OKRA. Ze ontvingen allemaal een oorkonde. Het feest werd afgesloten met een kleurrijke bloementombola. (Gerda Kerkhofs)

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 7 april 2019
Peer - KMI waarschuwt met code geelDeze namiddag en vanavond kunnen er zich verspreid in het land onweersbuien ontwikkelen die plaatselijk voor zeer veel neerslag op korte tijd kunnen zorgen, waarschuwt het KMI.

Aangenaam weekend

Zaterdag 6 april 2019
Weerbericht
Peer - Aangenaam weekendTussen depressies in het zuiden van Europa en een krachtig hogedrukgebied in het noorden, wordt in een noordoostelijke luchtstroming licht gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied houdt de neerslagkansen evenwel eerder laag, al is er de volgende dagen soms wel kans op een bui, al dan niet vergezeld van onweer. Het kwik gaat de hoogte in. 
Zaterdag (06/04) is het droog. Na wolkenvelden in de ochtend, is er ook ruimte voor de zon. Het wordt aangenaam bij 16 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Aanpassingen bij De Lijn

Vrijdag 5 april 2019
Peer - Aanpassingen bij De LijnVanaf komende maandag 8 april wordt het aanbod van De Lijn in Limburg bijgestuurd. Details over die bijsturingen vindt u hier.
Hendrik Swennen en Petra Saenen, beiden uit Peer, hebben de bvba Vitamientje Hechtel opgericht met zetel aan de Twaalf Septemberstraat in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop, in- en uitvoer, groot- en kleinhandel in fruit en groenten.

Maria Symons overleden

Vrijdag 5 april 2019
Peer - Maria Symons overledenIn WZC Sint-Antonius in Peer is gisteren de uit Grote Brogel afkomstige Maria Symons overleden, de weduwe van Gerard Jansen. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula Omega in Peer. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken.

Baby in parlement

Vrijdag 5 april 2019
Woensdagavond is tumult ontstaan tijdens een zitting van het Waalse parlement: er was een dame met een baby gesignaleerd in de cafetaria, en het reglement stelt dat daar alleen maar parlementsleden mogen komen, dus geen baby's. Nu was die dame een parlementslid en die baby was van haar, maar regels zijn regels. Na discussie werd afgesproken dat de baby mocht blijven en dat de politici het reglement gaan versoepelen. (Bron: La Meuse)
In één jaar is het aantal ongelukken met elektrische fietsen in België de helft gestegen, van 987 in 2017 naar 1436 in 2018, en dat zijn dan alleen nog maar de gemelde ongelukken. Er gebeuren ook veel ongelukken met de moderne kleine stepjes, zoveel zelfs dat verzekeraars ze al uit de gezinsverzekering halen of een bewijs vragen dat de step niet harder kan dan 25 km/u.
Tribunaliteiten
Peer - Ben je blank of ben je zwart...Op een bank in een park in Brussel zat een man. Aan een blanke man die passeerde verkocht hij een muilpeer. Zelf was hij zwart. De blanke man zou ruzie hebben gezocht en hem hebben uitgedaagd. Het slachtoffer zelf beweerde dat hij de man op de bank alleen maar begroette, waarop deze zei blanken te haten, ook als ze hem dag zeggen.Voor de correctionele rechtbank van Brussel, waar de zwarte man terechtstond vanwege de muilpeer, erkende hij dat hij blanken haat. Het was niet het eerste incident en de man was bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Lee Franssen overleden

Donderdag 4 april 2019
Peer - Henri Lee Franssen overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Henri Lee Franssen overleden, de echtgenoot van Mariette Roemers. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Peer - Meer dan 1.300 wietplanten ontdektVandaag voerden enkele Limburgse politiediensten voor de 17e maal succesvol een operatie Cleanhouse uit. Deze operaties beogen het detecteren en opruimen van cannabisplantages in Limburg en worden uitgevoerd in nauw overleg van het Parket Limburg en desgevallend met de onderzoeksrechter. Er werden 12 locaties, verspreid over Limburg, bezocht, waarbij in totaal 4 in werking zijnde plantages werden aangetroffen naast 3 ontmantelde plantages. Er werden in totaal meer dan 1300 planten aangetroffen en 1.500 gram (…) Het hele nieuwsbericht

Kijk op wolven expo

Donderdag 4 april 2019
Peer - Kijk op wolven expoZoomZo ziet Fobie de wolven expo die straks op verscheidene locaties te bezoeken is.

Expo ‘Wolven in Limburg’

Donderdag 4 april 2019
Peer - Expo ‘Wolven in Limburg’ZoomIn Limburg kan je vanaf mei tot het einde van het jaar terecht voor een reizende tentoonstelling over wolven. “Wolven in Limburg” kan bezocht worden in Noord-Limburg: de regio waar de wolven vandaag actief zijn. De initiatiefnemers willen inwoners en bezoekers informeren en hopen ook extra toeristen naar de regio te lokken. Ook de opgezette wolf Roger zal er te zien zijn. De toegang is gratis. Met de komst van wolven in onze contreien na meer dan een eeuw, is er een nieuw tijdperk aangebroken. (…) Het hele nieuwsbericht

RC Peer verliest in Stokkem

Woensdag 3 april 2019
Peer - RC Peer verliest in StokkemRC Peer heeft vanavond zijn inhaalwedstrijd in Stokkem verloren. Uitslag: 2-1. Grote Brogel heeft vanavond zijn inhaalwedstrijd tegen Winterslag gewonnen. Uitslag: 3-0.

Wisselvallig met regen

Woensdag 3 april 2019
Weerbericht
Peer - Wisselvallig met regenEen depressie schuift over West-Europa en kan enige tijd het weer in onze streken bepalen. Het wordt hierbij erg wisselvallig met hoge neerslagkansen. Op de langere termijn kan een hogedrukgebied over het noorden van Europa stilaan het weer in onze regio domineren. Het wordt dan droger met meer zon, maar de nachten kunnen koud zijn.
Woensdag (03/04) staat er regen op het programma. In de ochtend valt er wat motregen. Nadien is het tijdelijk droger, maar al vlug komen er buien opzetten. Deze kunnen hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Anneke Monten overleden

Woensdag 3 april 2019
Peer - Anneke Monten overledenGisteren is Anneke Monten overleden, de weduwe van de in 1984 overleden Albert Thijs en de levenspartner van Jef Vanderhoydonck. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer.  Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken.

Samson zoekt nieuw baasje

Woensdag 3 april 2019
Peer - Samson zoekt nieuw baasjeZoomGert Verhulst heeft aangekondigd dat hij afscheid neemt van Samson. Samson zoekt nu een nieuw baasje... (Cartoon: Fobie)
Een groep ouders in het noorden van Duitstalig België wil naar Scandinavisch voorbeeld een kleuterschool in de vrije natuur. In zo'n Waldkindergarten zijn de kinderen vrijwel altijd buiten, in weer en wind. De jonge kinderen zijn in de rustige omgeving volop actief, ze vallen, doen zich pijn, leren daar mee om te gaan, bouwen weerstand op. Het schoolprogramma geeft de kinderen zin om te leren. De ouders worden aangemoedigd om aan de 'lessen' deel te nemen. (Bron: BRF)

Nieuwe bvba: D&L Concept

Dinsdag 2 april 2019
David Vyncke en Lotte Essers, beiden uit Peer, hebben de bvba D&L Concepts opgericht met zetel aan de Kloosterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van zonneschermen, lichtreclames en uithangborden én de montage van serres en veranda's.
Peer - Nu zondag tweede editie stripbeursZoomNet zoals de vorige editie in 2017, met meer dan 1.500 bezoekers, kan u ook nu zondag 7 april in De Adelberg in Lommel een boeiend en gevarieerd festival verwachten met niet alleen de verkoop van strips en kinderboeken. Er zijn workshops,er  zullen meer dan 15 stripauteurs signeren (waaronder Steve van Bael met 'Nachtwacht', Wim Swerts met 'Samson & Gert' en vele anderen. Ook is er weer live-drawing op groot scherm én worden deze tekeningen op het einde van de dag geveild (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Moons overleden

Dinsdag 2 april 2019
Peer - Madeleine Moons overledenZondag overleed Madeleine Moons, de weduwe van Martin Braeken. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Een raadslid in Hoei wil na haar dood milieu-vriendelijk gecomposteerd worden maar dat is hier nog niet toegestaan (in de meeste buurlanden wel). Ze stelt nu voor om het gereglementeerd toe te staan. De methode heet humusatie (humusation), een lijk wordt dan zonder omhulsel begraven in een houtsnipperkuil in een speciaal bosgedeelte (tekening). Daar wordt het door micro-organismen in 12 maanden gecomposteerd. Nabestaanden die dat willen kunnen die compost thuis gebruiken. (Bron Waals Weekblad)

Meer verkeer op E314

Dinsdag 2 april 2019
Op de E314 tussen Houthalen en Park Midden-Limburg is het verkeer met 12 procent toegenomen. Dat blijkt uit gegevens van het Vlaams Verkeerscentrum.

Jan Bancken overleden

Dinsdag 2 april 2019
Peer - Jan Bancken overledenZaterdag is de uit Grote Brogel afkomstige Jan Bancken overleden, de echtgenoot van Jeanne Ceelen. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van 't Lo. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in het funerarium Creemers aan de Achelpoort. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Jan Aendekerk overleden

Dinsdag 2 april 2019
Peer - Jan Aendekerk overledenZaterdag is de uit Gruitrode afkomstige Jan Aendekerk overleden, de echtgenoot van Marieke Hruza. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wauberg (Peer). Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken in Peer.

25 procent meer zelfstandigen

Maandag 1 april 2019
In Limburg is het aantal zelfstandigen de jongste tien jaar met 25 procent toegenomen, zo blijkt uit cijfers van Acerta. Eén derde van de starters behoort tot de leeftijdscategorie 25-35 jaar. Opvallend, de zelfstandigen worden ook steeds jonger.
Jelle Vandyck en Lotte Geusens, beiden uit Peer, hebben de bvba Pleisterwerken Vandyck opgericht met zetel aan de Steenweg Linde. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle pleister- en stukadoorwerken, het bouwen van scheidingswanden, chapewerken en loodgieterswerk.

Pierre Vanrusselt overleden

Maandag 1 april 2019
Peer - Pierre Vanrusselt overledenZondag is in Wijchmaal Pierre Vanrusselt overleden, de weduwnaar van Sybille Quint. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30) in de begroetingsruimte van de aula.

BSO St.-Elisabeth mag bouwen

Maandag 1 april 2019
Donderdag maakte het ministerie van onderwijs bekend dat twee bouwprojecten van het Gespecialiseerd Secundair Onderwijs St.-Elisabeth goedgekeurd werden. Dat vraagt om wat toelichting.
De vzw Buitengewoon Secundair Onderwijs St.-Elisabeth telt met haar twee ssecundaire scholen voor Buitengewoon Secundair Onderwijs (BSO) 582 leerlingen. Op dit ogenblik beschikt het schoolbestuur over 5 000m² gerealiseerde gesubsidieerde infrastructuur. Met zo’n groot leerlingenaantal in het BSO mag het (…) Het hele nieuwsbericht

Kijk op betogingen

Maandag 1 april 2019
Peer - Kijk op betogingenZoomZo zag Fobie de betogingen die afgelopen weekend door Brussel trokken.

Woensdag flitsmarathon

Maandag 1 april 2019
Hardrijders zijn gewaarschuwd: woensdag houdt de politie een 24 uren durende flitsmarathon, ook in onze provincie.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer