Het overige nieuws

Botsing op oudejaarsavond

Dinsdag 31 december 2019
Op de Kamperbaan in Hechtel kwam het vanavond tot een aanrijding tussen twee auto's. De twee bestuurders raakten daarbij gewond. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk. 
Peer - Oppassen voor mist vanavond en -nachtZoomHet is vanavond en komende nacht oppassen geblazen voor mist en misschien aanvriezende mist.  Die kan leiden tot slecht zicht en gevaarlijke verkeersomstandigheden. Nu al (17.30u) is er sprake van zware mist op een aantal plaatsen in de provincie.

Weer een wolvin in Bosland

Dinsdag 31 december 2019
Peer - Weer een wolvin in BoslandZoomEr is met zekerheid weer een wolvin gespot in Bosland. Dat meldt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Het is waarschijnlijk dat ze contact zal maken met de wolf Gust. De nieuwe wolvin heeft de naam Noëlla gekregen. Haar voorgangster Naya werd volgens het ANB samen met haar welpen doodgeschoten door onbekenden. De foto waarop de wolvin te zien is, werd gisterochtend om 1.31u door een automatische wildcamera gemaakt.(Foto ANB)

Scheidsrechter worden op één dag

Maandag 30 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Er is een groot tekort aan voetbalscheidsrechters. Om hier wat aan te doen, wordt er zaterdag 4 januari op het Sportpark De Roosen, bij Esperanza Pelt, een cursus georganiseerd: "Scheidsrechter worden op één dag tijd". De cursus start om 9 uur en om 17 uur ben je scheidsrechter.
Met drie sessies van 1,5 uur en een toetsmoment om 16 uur wordt er een strak schema aangehouden. Tijdens de middag is er een pauze, waarin een sponsor de cursisten een warme maaltijd aanbiedt. Maar deze cursus (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in pizzeria

Maandag 30 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag ontstond brand door een oververhitte houtkachel in pizzeria Il Gardiano aan de Stegerweg in Oudsbergen. De brandweer was het vuur snel meester. Als gevolg van de brand blijft de pizzeria enkele dagen dicht.

Fikse buit bij inbraak

Maandag 30 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Sint-Martensstraat in Neerpelt kwamen gisteren in de vooravond dieven over de vloer. Zij gingen met juwelen, een iPad, laptops en gsm's aan de haal.
Kort nieuws van bij de buren
In Houthalen-Helchteren is afgelopen nacht ingebroken in een bedrijf op Centrum-Zuid. Er is geld en werkmateriaal gestolen.

Geld en juwelen gestolen in woning

Maandag 30 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden pleegden een inbraak in een woning aan de Hoveweg in Bocholt. Zij gingen met geld en juwelen aan de haal. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Hond in beslag genomen

Maandag 30 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenvoormiddag stelde Politie CARMA de verwaarlozing van een hond vast in een woning in de Kerklaan in Houthalen-Helchteren. Een Duitse herdershond leefde in een veel te kleine kooi te midden van uitwerpselen en urine. Er was geen eten of drinkwater voorzien. Het dier was zeer onverzorgd en werd in beslag genomen. Het Genkse dierenasiel vangt de hond voorlopig op.

Gaby Peeters overleden

Maandag 30 december 2019
In Peer is zaterdag de uit Heppen afkomstige Gaby Peeters (67) overleden. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Fietsen en bromfietsen gestolen

Zondag 29 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning in de Broekstraat in Houthalen-Helchteren zijn vandaag twee fietsen gestolen. Aan een woning aan het Sint-Trudoplein in helchteren gingen dieven met twee bromfietsen aan de haal.

De kat bij de melk plaatsen

Zondag 29 december 2019
Vandaag gelezen
De aanwezigheid van jagers in wolvengebied is de kat bij de melk plaatsen. Een slinkend aantal natuurinspecteurs – in 10 jaar gingen we van 35 naar 27 over gans (!) Vlaanderen – heeft moeite om de jagers te controleren. Het aantal jachtmisdrijven vastgesteld in het leefgebied van Naya viel alvast niet op één hand te tellen. Een klacht bij Europa over de gebrekkige handhaving van de EU natuurrichtlijnen lijkt niet kansloos.
(Hendrik Schoukens, verbonden aan UGent en advocaat gespecialiseerd in natuurbeschermingsrecht).

Pieter Johannes Bom overleden

Zaterdag 28 december 2019
Dinsdag is in Peer Pieter Johannes Bom overleden. Hij was 80 jaar. Zijn assen worden dinsdag (14.30 uur) uitgestrooid op de begraafplaats van Meeuwen.

De visie van Fobie

Vrijdag 27 december 2019
Peer - De visie van FobieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Horloge en geld gestolen

Vrijdag 27 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Helzoldstraat in Houthalen-Helchteren hebben dieven een horloge en geld gestolen. De diefstal is gisteren gepleegd.

Georges Lehaen overleden

Donderdag 26 december 2019
Peer - Georges Lehaen overledenIn WZC Immaculata is vandaag de uit Kleine Brogel afkomstige Georges Lehaen overleden, de weduwnaar van Roza Spooren. Hij was 84 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag 3 januari (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Theo Gielen overleden

Donderdag 26 december 2019
Peer - Theo Gielen overleden
Gisteren is Theo Gielen overleden. Hij was 72 jaar.  Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.
 

Inbraken in bedrijven

Donderdag 26 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dinsdag is ingebroken in twee bedrijven op de Industrieweg-Zuid en de Weg naar Meeuwen in Oudsbergen . De dieven gingen er aan de haal met allerlei werkmateriaal en koperen kabels. De inbraken zijn vermoedelijk het werk van dezelfde daders.

Over de kop op E314

Woensdag 25 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de E314, richting Lummen, in Houthalen-Helchteren ging vandaag een auto over de kop. Het voertuig belandde in de berm. De bestuurder liep verwondingen op. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Een zalige Kerst!

Dinsdag 24 december 2019
Peer - Een zalige Kerst!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle medewerkers, adverteerders en lezers een zalige Kerstdag!

Kwart minder woninginbraken

Dinsdag 24 december 2019
Peer - Kwart minder woninginbrakenIn heel de provincie zakte het aantal woninginbraken dit jaar met 25 procent ten opzichte van vorig jaar. De daling deed zich voor in nagenoeg alle gemeenten. In de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo waren er zelfs 30 procent minder woninginbraken.

Kerstmaal voor duizenden armen

Dinsdag 24 december 2019
Peer - Kerstmaal voor duizenden armenZoomDankzij 2.000 vrijwilligers kan de Sint-Egidiusgemeenschap vanavond zowat overal in het land een kerstmaal aanbieden aan armen en eenzame bejaarden. De kerstmalen worden onder andere opgediend in kerken, woonzorgcentra, gevangenissen en asielcentra. Aan de feesttafels zullen zo'n 4.000 armen en kwetsbare mensen aanzitten.

Weg met kerstbomen

Dinsdag 24 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan jeugdhuis De Zool in Houthalen-Helchteren gingen onbekenden met kerstbomen aan de haal. Die moesten dienen voor de versiering van het jeugdhuis.

Allen naar de nachtmis...

Dinsdag 24 december 2019
Peer - Allen naar de nachtmis...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Jan Bollen overleden

Dinsdag 24 december 2019
Peer - Jan Bollen overledenVandaag is Jan Bollen overleden, de echtgenoot van Paula Tielens. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken.
Kort nieuws van bij de buren
Een gemaskerde man heeft gisterennamiddag apotheek Panorama aan de Mooksteeg Houthalen-Helchteren overvallen. Hij bedreigde het personeel met een hamer en ging er met de inhoud van de kassa aan de haal. Hoeveel geld er in de kassa stak, is niet geweten

Gert Kerkhofs overleden

Maandag 23 december 2019
Peer - Gert Kerkhofs overledenZaterdag is de uit Peer afkomstige en in Meeuwen woonachtige Gert Kerkhofs overleden, de echtgenoot van Rita Leurs. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

PXL helpt winkeliers met technologie

Maandag 23 december 2019
Winkeliers voelen toenemende concurrentie van - het is geen nieuws meer - online webshops. In 2018 verdwenen in Vlaanderen 1061 zelfstandige winkels, onder meer door de moordende concurrentie van online webshops als bol.com, Amazon en Zalando. Die concurrentie dwingt handelaars om creatief te zijn en volop in te zetten op ‘belevingswinkelen’, op maat van de klant. Hogeschool PXL in Hasselt springt mee op de (winkel)kar en start weldra – in samenwerking met Unizo en (…) Het hele nieuwsbericht

Vrachtwagen met varkens gekanteld!

Maandag 23 december 2019
Peer - Vrachtwagen met varkens gekanteld!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Ezels hopen op een stal

Zondag 22 december 2019
Peer - Ezels hopen op een stalIn het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder zitten vijf ezels die voor adoptie in aanmerking komen. De dieren zijn eerder in beslag genomen bij de pastoor van Montenaken. Die werd voor de zoveelste keer betrapt op dierenverwaarlozing. De politie trad op na een klacht en liet het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum de dieren meenemen. Het kreeg er meteen van de Vlaamse overheid de volle eigendom over. De pastoor van Montenaken heeft dit jaar dus geen levende ezel in zijn stal, maar de dieren zouden maar wat graag ondergebracht worden bij dierenliefhebbers die voor hen een degelijke stal ter beschikking hebben. 't Hoeft niet eens een kerststal te zijn...

Weer een wolf gesignaleerd...

Zondag 22 december 2019
Peer - Weer een wolf gesignaleerd...Zoom...en minister Zuhal Demir was er als de kippen bij om hem welkom te heten met de kreet “Geen witte kerst, maar een wolvenkerst. Welkom Noël(la)?”. (Cartoon: Fobie)

Auto gestolen op parking

Zondag 22 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een parking op het Sint-Trudoplein in Houthalen-Helchteren is een auto gestolen.De diefstal van de Nissan werd vrijdag vastgesteld.

Agent gewond na achtervolging

Zondag 22 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een politieagent van Politie CARMA raakte vrijdag gewond na een achtervolging van een bestuurder die een politiecontrole ontvluchtte in Houthalen-Helchteren. De 21-jarige bestuurder raakte ook gewond en werd gearresteerd. Rond 22.50 uur merkte een politiepatrouille een voertuig op dat aan hoge snelheid in de Bakkersstraat reed. Ze maanden de bestuurder met twee passagiers aan om te stoppen maar deze besloten om te vluchten. Een achtervolging werd door de ploeg ingezet. In de Bremstraat kwam het voertuig (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Zaterdag 21 december 2019
Peer - De visie van FobieZoomSinds gisteren is de dochter van Gert het baasje van Samson geworden... (Cartoon Fobie)

Geen kerststal door dolle schapen

Zaterdag 21 december 2019
Vandaag gelezen
In Zaventem staat dit jaar geen kerststal op het Kerkplein. Vorig jaar was er wel een stal mét schapen, maar die dieren waren zo wild dat ze de kerststal en de beelden vernielden. En er is geen geld voor een nieuwe stal. "Omdat we geen budget hebben voor een nieuwe stal, hebben we beslist om dit jaar een stalletje te zetten binnen in de Sint-Martinuskerk. Volgend jaar komt er dan opnieuw een mooie kerststal buiten aan de kerk, maar dan wel zonder schapen.

Gerda Plessers overleden

Zaterdag 21 december 2019
Peer - Gerda Plessers overledenVandaag is Gerda Plessers overleden, de weduwe van Lucien Booms. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.

Hoe word je een schrijver?

Zaterdag 21 december 2019
Vandaag gelezen
"Een schrijver zoals ik er een ben, word je niet zomaar. Je moet er voor studeren. Eerst houtbewerking, dan bijzondere jeugdzorg en ten slotte orthopedagogie. Daarna moet je allerlei baantjes doen: houthakker, opvoeder, zorro, begeleider, inpakker, astronaut, poetser, overdrijver, scenarist,... En dan, pas dan, kan je schrijver, of schrijfster worden."
                                                           (Schrijver Stefan Boonen)

Naar hooikoorts in eindejaarsperiode

Zaterdag 21 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Door het zeer zachte decemberweer komen de eerste hazelaars en elzen nu al in bloei, meldt Nature Today. Omdat het voorlopig zacht blijft moeten mensen die gevoelig zijn voor pollen van deze soorten rekening houden met hooikoortsklachten. Met Kerstmis is het meestal droog en kan de hoeveelheid pollen in de lucht toenemen. Begin januari kunnen hazelaars in bloei komen.

Wisselvallig maar zacht

Zaterdag 21 december 2019
Weerbericht
Peer - Wisselvallig maar zachtEen actieve storing verovert de regio vanuit het westen met perioden van soms stevige regen. Nadien volgt een droger intermezzo, maar tijdens het weekend is er opnieuw kans op regen. Vooral zondag zijn de neerslagkansen erg hoog. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op en nemen de neerslagkansen sterk af. De hele periode vertoeven we in zachte luchtstromingen. Er zijn daarbij nog geen tekenen van de winter te bespeuren op de weerkaarten.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken. (…) Het hele nieuwsbericht

Bromfietser (16) gewond

Vrijdag 20 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Kaulillerdorp in Bocholt botsten deze voormiddag rond 11 uur een auto en een 16-jarige bromfietser uit Genk. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Minderjarige ontvlucht politie

Vrijdag 20 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een minderjarige jongen uit Houthalen-Helchteren is vanochtend rond 2 uur na een achtervolging uit het verkeer gehaald. De jongeman ontvluchtte eerder een controle en reed aan hoge snelheid door een wijk. Door zijn onaangepast rijgedrag bracht hij andere bestuurders in gevaar. Een dienstvoertuig van de politie werd beschadigd bij een poging de man te doen stoppen. De jongeman werd bestuurlijk gearresteerd en stelde zich daarbij weerspannig op. De politie stelde PV’s op voor rijden zonder rijbewijs, kwaadwillige belemmering van het verkeer en weerspannigheid.
Kort nieuws van bij de buren
Naar aanleiding van een intrafamiliaal geschil op het Riddersplein in Houthalen-Helchteren raakten dinsdag vier inspecteurs van Politie CARMA gewond. Een 19-jarige man uit Houthalen-Helchteren werd gearresteerd. Rond 13.15 uur werd de politie opgeroepen voor het intrafamilaal conflict. Bij het geschil raakten twee vrouwen en een kind uit Genk gewond. De politie kwam snel ter plaatse en nam een 19-jarige man uit Houthalen-Helchteren mee. Tijdens de rit naar het commissariaat werd de jongeman weerspannig (…) Het hele nieuwsbericht

Lena Tholen overleden

Vrijdag 20 december 2019
Peer - Lena Tholen overledenWoensdag is de in Meeuwen woonachtige Lena Tholen overleden, de weduwe van Jef Aerts. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zondag (19.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Erpekom (Peer).

Zitting met zaklampen

Donderdag 19 december 2019
Maak dat mee!
De problemen met de verouderde technische installaties in het Brusselse justitiepaleis worden elke dag erger. Vanmorgen werd een zaak voor de raadkamer behandeld met behulp van zaklampen van de aanwezige politiemensen omdat de verlichting was uitgevallen. De voorzitter van de raadkamer besloot de zitting uiteindelijk te schorsen.

Gevangenen bakken koeken

Donderdag 19 december 2019
Vandaag gelezen
In de gevangenis van Hasselt hebben de gedetineerden niet stil gezeten de afgelopen weken. Samen met vrijwilligers van Bond Zonder Naam bakten ze 1.500 koeken om te verkopen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar projecten voor kansarme kinderen

Inschrijvingen BoslandTrail van start

Donderdag 19 december 2019
In het weekend van 25 en 26 september 2020 zullen heel wat trailers en wandelaars afzakken naar Bosland om deel te nemen aan de BoslandTrail. De organisatie zal deze editie weer 3000 tickets beschikbaar stellen voor deze unieke trailervaring. De inschrijvingen voor de 3e editie openen op 1 januari om middernacht. Na twee overweldigende edities zal de derde editie van BoslandTrail snel uitverkocht zijn. ‘Ook dit jaar laten we 3000 deelnemers toe op deze unieke tocht’, vertelt Lana Gijbels, (…) Het hele nieuwsbericht

Mazout gestolen op werf

Donderdag 19 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven gingen met mazout en koperkabels aan de haal op een bouwwerf aan de Neerhovenstraat in Oudsbergen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Onaangepast rijgedrag

Donderdag 19 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 46-jarige man uit Herstal is afgelopen nacht in Oudsbergen uit het verkeer gehaald wegens onaangepast rijgedrag. Toen de politie hem aan een controle onderwierp, bleek de man onder invloed van drugs.

Twee inbraken in woningen

Donderdag 19 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is in ingebroken in twee woningen aan de Reppelerweg in Bocholt. Er zijn juwelen en een zonnebril gestolen.

Zacht voor de tijd van het jaar

Woensdag 18 december 2019
Weerbericht
Peer - Zacht voor de tijd van het jaarIn een strak windveld worden geregeld regenzones en buien naar onze streken gestuurt, maar tussendoor zijn er ook droge perioden met opklaringen. Een zuidelijke component van de wind voert daarbij relatief zachte lucht naar onze streken, waardoor de maxima erg hoog zijn voor de tijd van het jaar. De volgende dagen komt er weinig verandering in het weerbeeld, al komen de maxima uiteindelijk wel wat lager uit.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend. Nadien neemt de bewolking stilaan (…) Het hele nieuwsbericht

Bestelwagen in brand

Woensdag 18 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Bestelwagen in brandBij een woning op de Molenweg in Houthalen-Helchteren heeft vandaag een bestelwagen vuur gevat. De eigenaar merkte in de ochtend op dat de bestuurderscabine volledig uitgebrand was. Mogelijk gaat het om opzettelijke brandstichting.

Vrijwilligersfeest SV Breugel

Woensdag 18 december 2019
Peer - Vrijwilligersfeest SV BreugelZoom"Wij betalen onze vrijwilligers niet, zij zijn immers onbetaalbaar…" - zo luidt de bekende uitspraak die evenzeer van toepassing is op en rond de velden van voetbalclub SV Breugel uit Kleine Brogel. Het clubbestuur van SV Breugel nodigt daarom elk jaar alle vrijwilligers die actief zijn binnen de club, uit voor een heus Vrijwilligersfeest. Als extra bedankje werden ze afgelopen zondagochtend, samen met hun partner, in de kantine getrakteerd op een heerlijk ontbijt. Onnodig te vertellen dat het een gezellige boel werd in de voetbalkantine van SV Breugel... (Foto Kiran Miermans)

Lambert Vermeulen overleden

Woensdag 18 december 2019
Peer - Lambert Vermeulen overledenMaandag is in Oudsbergen Lambert Vermeulen overleden, de weduwnaar van de in 2011 overleden Anna Bonhomme. Hij was 89 jaar en ere-politiecommissaris van Peer. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Grote-Brogel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.
Peer - Diversiteits-award voor WelzijnsregioZoomDe Limburgse integratieraad reikte vrijdag de diversiteits-award uit aan Welzijnsregio. De award zet goede projecten rond etnisch-culturele diversiteit van lokale besturen in de kijker. De Limburgse Integratieraad is een erkende regionale adviescommissie en samenwerkingspartner van het Agentschap Integratie en Inburgering.
Welzijnsregio ontving de award voor het diversiteitsproject 'Samen voor een kleurrijk Noord-Limburg', waarbij de Noord-Limburgse gemeenten regionaal (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstfeest van OKRA Grote Brogel

Dinsdag 17 december 2019
Peer - Kerstfeest van OKRA Grote BrogelZoomIn het Breughelheem vond vrijdag het kerstfeest van Okra Grote Brogel plaats. Er namen liefst 104 leden aan deel. Er was voor hen niet alleen een smakelijke lunch voorzien en een tombola; ook werden de 80-, 85- en 90-jarigen en de gouden en diamanten huwelijksjubilarissen in de bloemen gezet. Voorzitter Lutgarde Schols lichtte de werking van de vereniging toe en vroeg aandacht voor de steun aan de Sint-Vincentiusvereniging, die gezinnen helpt die het moeilijk hebben. Ze kondigde ook twee evenementen aan: de musical “Mamma Mia” op zondag 1 maart en de operette "Het land van de glimlach" op 9 april. Woie er bij wil zijn, moet zich voor 6 januari inschrijven.

Fietsster gewond bij aanrijding

Dinsdag 17 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het Marktplein in Eksel is deze namiddag rond 14.30 uur een fietsster gewond geraakt toen zij aangereden werd door een auto. De autobestuurder vervolgde zijn weg zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

Gewonde op kruispunt

Dinsdag 17 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Grote Baan en de Dorpsstraat in Houthalen-Helchteren raakten gisterenavond een auto en een bromfietser in een aanrijding betrokken. Een 61-jarige man uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond.

Wietplantage aangetroffen in Opitter

Dinsdag 17 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Wietplantage aangetroffen in OpitterBij een huiszoeking in de Opstraat in Opitter (Bree) een wietplantage aangetroffen. Een verdachte 51-jarige man uit Bree werd ter plaatse gearresteerd. In de woning vond de politie een professioneel ingerichte kweekruimte met een 240-tal cannabisplanten. Er werd ook diefstal van elektriciteit vastgesteld. De installaties werden onmiddellijk ontmanteld en vernietigd door de politie. De man werd verhoord en zal zich later moeten verantwoorden. De huiszoeking gebeurde in het kader van een lopend onderzoek naar handel in drugs.
De uitvoering van de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren is pas voor 2026. Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters in een programma van TVL over de files in Limburg. Zoals bekend liggen er zeven alternatieven voor de Noord-Zuid op tafel. In afwachting van een beslissing wordt er volgens de minister al sneller werk gemaakt van de leefbaarheid en van een betere doorstroming van het verkeer met een fietsbrug en een vlottere aansluiting van industrieterrein Centrum-Zuid op de autosnelweg.
Het is maar dat je 't weet
Banken in Nederland zetten vanaf vanavond alle geldautomaten 's nachts uit. Een maatregel die wordt genomen in de strijd tegen plofkraken. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Banken. De automaten staan voortaan uit tussen 23u en 7u. Hierdoor is het volgens de bankenvereniging voor criminelen lastiger om geldautomaten met succes te kraken.
Het is maar dat je 't weet
Peer - Brug op E314 donderdag open richting LummenZoomDonderdagochtend gaat de vernieuwde noordelijke kanaalbrug op de E314 in Heusden-Zolder open in de richting van Lummen. De voorbije weken zijn de brugvoegen vernieuwd aan beide zijden. Dat gebeurde onder een tent met verwarming omdat het om weersgevoelige producten gaat. Het wegdek is al enkele weken klaar voor gebruik. Vanaf morgen/dinsdagavond wordt het verkeer richting Klaverblad stapsgewijs omgezet naar de vernieuwde brug. Daarbij worden de tijdelijke gele markeringen verwijderd, en vervolgens (…) Het hele nieuwsbericht

Batterij veroorzaakt brand

Maandag 16 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een huis aan de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen ontstond gisterenavond brand door een batterij die aan het opladen was. De brandweer was de brand snel meester.

Panamarenko is overleden...

Maandag 16 december 2019
Peer - Panamarenko is overleden...ZoomEn zo zag Fobie Panamarenko's laatste werk...

Tweeduizend kaarsjes

Zondag 15 december 2019
Vandaag gezien
Peer - Tweeduizend kaarsjesZoomTe midden van de winkeldrukte in Hasselt brandden meer dan tweeduizend mensen op de eerste koopzondag een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal. De jongeren van de dienst jongerenpastoraal van het bisdom Hasselt boden de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden en een moment te nemen voor persoonlijk gebed.

Tegen omgevallen boom

Zondag 15 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op Breekiezel in Oudsbergen reed gisterenavond een 34-jarige bromfietser uit Oudsbergen tegen een omgevallen boom. Hij raakte daarbij gewond.

Tegen geparkeerd voertuig

Zondag 15 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Ringlaan in Houthalen-Helchteren botste gisterenavond rond 23.45 uur een 36-jarige fietsster uit Houthalen-Helchteren tegen een geparkeerd voertuig. Zij raakte daarbij gewond.

Drie diefstallen

Zondag 15 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een woning aan de Tulpenstraat in Houthalen-Helchteren zijn vrijdag juwelen gestolen. In een huis aan de Kraaistraat maakten inbrekers zaterdag juwelen en geld buit. Uit de garage van een woning aan de Hofstraat is een elektrische fiets gestolen. Deze diefstal is vanochtend vastgesteld.

Peer SV verliest van Gestel

Zondag 15 december 2019
Peer - Peer SV verliest van GestelPeer SV verloor vandaag met 5-1 van VK Gestel. Sporting Grote Brogel klopte Leut met 8-1.
Het stadsbestuur organiseert maandagavond om 20u in Den Tichel een participatiemoment over de verkeersveiligheid in de Houtestraat en Helchterensedijk. Die straten worden elke dag opnieuw gebruikt door weggebruikers die op die manier de flessenhals op de Noord-Zuid willen omzeilen. Bewoners mogen maandagavond ook zelf voorstellen doen om tot een gepaste oplossing te komen.

Tuur Sijbers wint 'EPLAN Olympiade'

Zaterdag 14 december 2019
Perenaar Tuur Sijbers heeft de "EPLAN olympiade" gewonnen. Hij studeert energietechnologie aan de UC Leuven Limburg en was de beste van 165 deelnemende studenten. Het doel van de olympiade is studenten op een creatieve manier warm te maken voor elektrisch ontwerp en engineering.
De olympiade bestaat uit drie rondes en in elke ronde worden andere vaardigheden getest. Voor de deelnemers worden opleidingsmomenten voorzien en ook de deelnemende scholen stomen hun studenten klaar voor de wedstrijd. Op die manier krijgen de studenten een stevige basiskennis mee, zodat zij goed voorbereid zijn op het bedrijfsleven. Iets dat zowel de studenten als de industrie ten goede komt. In de finale lag de focus dit jaar op het maken van een virtueel prototype (ook wel bekend als een digital twin) van een schakelkast. Dit prototype kan dan later gebruikt worden om de productie efficiënt aan te sturen. Ook de examenvragen gingen over dit onderwerp.

Ham Utd - SV Breugel 1-1

Zaterdag 14 december 2019
Peer - Ham Utd - SV Breugel 1-1SV Breugel is vanavond 1-1 gelijk gaan spelen op het veld van Ham United. Sporting Wijchmaal versloeg Lummen met 2-1. Racing Peer verloor met 1-0 bij Standard Elen.

Afperser veroordeeld

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een 20-jarige man uit Bocholt schuldig bevonden aan gewelddadige afpersing. Hij kreeg 38 maanden voorwaardelijke celstraf. Het slachtoffer, dat messteken kreeg, krijgt 10.235 euro schadevergoeding. De feiten vonden eind november 2017 plaats in de Hasseltse stationsbuurten situeerden zich in het drugsmilieu.(PG)

Dieren in beslag genomen

Vrijdag 13 december 2019
Vandaag gelezen
In Hechtel-Eksel zijn deze namiddag schapen, geiten, konijnen en vogels in beslag genomen. De inbeslagname kwam er in opdracht van de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn.

Verdachte poederbrief

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een man uit Bocholt die een poederbrief aantrof in zijn brievenbus vertrouwde het zaakje niet en trok er vanavond mee naar het politiekantoor in Bree. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de brief geen gevaarlijke stof bevatte.

Gerard Vanherck overleden

Vrijdag 13 december 2019
Peer - Gerard Vanherck overledenGisteren is de uit Kleine Brogel afkomstige Gerard Vanherck overleden, de echtgenoot van Annie Desair. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Holheide waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens.

Twee gewonden bij botsing

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding tussen twee auto's op de Hamonterweg in Bocholt zijn vanmiddag rond 12.50 uur twee gewonden gevallen: een 27-jarige man uit Beringen en een 52-jarige man uit Bree.

Twee inbraken in huizen

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren zijn twee woninginbraken vastgesteld in de Lijsterstraat en de Eksterstraat in Houthalen-Helchteren. De daders gingen aan de haal met juwelen, geld en een gsm.

Tiental damherten ontsnapt

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag zijn een tiental damherten ontsnapt uit Park Molenheide in Houthalen-Helchteren. Het wordt niet uitgesloten geacht dat onbekenden de omheiningsdraad hadden doorgeknipt.

Snellaadpalen op snelwegparkings

Donderdag 12 december 2019
Peer - Snellaadpalen op snelwegparkingsZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaf deze week vergunningen voor de bouw van snellaadstations voor elektrische voertuigen bij 13 Vlaamse snelwegparkings, waaronder vier Limburgse snelwegparkings die onder beheer staan van AWV. Op deze stations kunnen tegelijkertijd vier elektrische auto’s snelladen tot 350 kW met 100% duurzame elektriciteit.
Momenteel zijn er op vier locaties in Limburg snellaadpalen langs de autosnelwegen E314 en E313: in Heusden-Zolder (E314) langs beide richtingen en in (…) Het hele nieuwsbericht

Een ei op de Corda Campus

Donderdag 12 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Peer - Een ei op de Corda CampusZoomBinnenkort mag kunstenaar Koen Vanmechelen letterlijk zijn groot, transparant ei leggen op de watertoren van de Hasseltse Corda Campus. Tom Vandeput, gedeputeerde van de provincie Limburg, voorziet er budget voor in zijn beleidsnota. "We willen van de watertoren een innovatief congrescentrum maken en het project van Vanmechelen heeft dat potentieel. Daarom keurden we het goed. Binnen 4 à 5 jaar willen we het project gerealiseerd zien," aldus de gedeputeerde. Vanmechelen werkt voor het project samen met het Leuvense munA architecten, dat het kunstwerk mee vertaalt naar een haalbaar ontwerp. (Illustratie: Koen Vanmechelen - bron: architectura.be)

De nieuwe huisvuilzak is grijs

Donderdag 12 december 2019
Vanaf 1 januari introduceert Limburg.net een nieuwe huisvuilzak. De nieuwe zak, gemaakt van gerecycleerd plastic, heeft een grijze kleur en een flappensluiting. De nuttige inhoud van de zakken blijft even groot. De bordeaux huisvuilzak mag u ook in 2020 blijven gebruiken. Meer info

Lène Peeten overleden

Woensdag 11 december 2019
Peer - Lène Peeten overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige en in Peer woonachtige Lène Peeten overleden, de weduwe van Marcel Goossens. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wijchmaal waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

De Warmste Week...

Woensdag 11 december 2019
Peer - De Warmste Week...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Harie Camps overleden

Dinsdag 10 december 2019
Peer - Harie Camps overledenZondag is de uit Meeuwen afkomstige Harie Camps overleden, de echtgenoot van Germaine Camps. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.

Paula Claes overleden

Dinsdag 10 december 2019
Peer - Paula Claes overledenZaterdag overleed Paula Claes, de echtgenote van Toine Olijslagers. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: woensdag (19-129.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Voetganger aangereden door auto

Maandag 9 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren is vanochtend rond 5.45 uur een 30-jarige voetganger uit Genk aangereden door een auto. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
In tweede provinciale van het basketbal (mannen) heeft Peer A Maasmechelen B verslagen met 84-64. Peer A staat vijfde in de stand.

Peer SV verliest bij Kattenbos

Zondag 8 december 2019
Peer - Peer SV verliest bij KattenbosPeer SV is vandaag met 3-0 gaan verliezen bij Kattenbos. Sporting Grote Brogel verloor met 4-2 op het veld van Waterloos.

KRC Peer - FC Turkse 1-1

Zaterdag 7 december 2019
Peer - KRC Peer - FC Turkse 1-1KRC Peer heeft vanavond thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Turkse. Sporting Wijchmaal won de Peerse derby tegen Breugel met 2-1. UPDATE Op de foto hieronder: de scheidsrechter toont Michiel Vermijl van Sporting Wijchmaal de rode kaart. (Foto Jochen Heyligen)
KRC Peer - FC Turkse 1-1
Zoom

Jean Vos overleden

Zaterdag 7 december 2019
Peer - Jean Vos overledenGisteren is Jean Vos overleden, de echtgenoot van Annie Flamant. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.

Uw gesprek kan worden opgenomen

Vrijdag 6 december 2019
Tribunaliteiten
Peer - Uw gesprek kan worden opgenomenTwee aannemers hadden ruzie over de al dan niet correcte uitvoering van bouwwerken. “Slecht werk”, zei de ene. “Betalen”, zei de andere en trok naar de rechtbank om zijn geld te krijgen. De spanningen liepen hoog op en de aannemers belandden uiteindelijk voor het hof van beroep van Antwerpen. Wellicht omdat de aannemer van wie betaling werd verwacht schermde met een telefoongesprek dat hij stiekem had opgenomen. In dat gesprek erkende de aannemer die zijn geld eiste dat hij slecht werk had (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in garage

Vrijdag 6 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op Maartenhoek in Helchteren is gisteren ingebroken in een garage. Er is werkmateriaal gestolen.

Vrouw (26) en man (33) gewond

Vrijdag 6 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7.45 uur zijn op de Weg naar Gruitrode in Oudsbergen twee auto's gebotst. Een 26-jarige vrouw uit Oudsbergen en een 33-jarige Hasselaar raakten daarbij gewond.

Lieske Jannis overleden

Vrijdag 6 december 2019
Peer - Lieske Jannis overledenGisteren is de in Peer woonachtige en uit Eksel afkomstig Lieske  Jannis overleden, de weduwe van Gerard Deckers. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruime van aula 't Sant in Hechtel.
Deze week vonden de laatste bezoeken plaats op de interactieve tentoonstelling Budget4Life in het verblijfscentrum ’t Pelterke. Voor de 7e keer op rij schreven 19 Noord-Limburgse secundaire scholen hun leerlingen uit het 6de, 7de jaar en duaal leren in om met hun klas op bezoek te gaan. De beurs kadert in de preventiewerking rond schuldhulpverlening.
Welzijnsregio en de OCMW’s van Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt organiseren de beurs ism BIZ (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - 'Gezin centraal': samenwerken rond jeugdhulpZoomIn CC Palethe werd deze namiddag in aanwezigheid van minister Wouter Beke het officiële startschot gegeven van "Gezin Centraal", een nieuw samenwerkingsverband tussen jeugdhulporganisaties, lokale besturen en bestaande initiatieven rond geestelijke gezondheid binnen Noord-Limburg. Het samenwerkingsverband koos ervoor om de extra middelen die door de Vlaamse Overheid worden vrijgemaakt te investeren in een regioteam bestaande uit 14 gezinscoaches, 2 eerstelijnspsychologen en een coördinator. Op die (…) Het hele nieuwsbericht

Flitspalen werken niet allemaal

Donderdag 5 december 2019
Peer - Flitspalen werken niet allemaalZoomIn Limburg werken de minste flitspalen van heel Vlaanderen. Vlaanderen heeft op dit moment zo'n 1.400 flitspalen. Gemiddeld 80 procent daarvan werkt. In Limburg is dat maar 77 procent. Limburg is van alle provincies de slechtste leerling van de klas want ruim 20% van de flitspalen in onze provincie werkt gewoon niet. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Er is wel vooruitgang, want in 2014 werkte 30 procent van de flitspalen niet.

Gouverneur wil meer fusies

Donderdag 5 december 2019
Gouverneur Herman Reynders pleit voor meer fusies tussen gemeenten. Hij legt de lat daarvoor op minimum 20 000 inwoners, zo kunnen 26 Limburgse gemeenten in een fusie stappen. Reynders wil ook dat Limburg de eerste CO2-neutrale regio wordt in het land.

Openstaande boetes geïnd

Donderdag 5 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren organiseerde Politie CARMA op drie locaties in Houthalen-Helchteren een verkeersactie in samenwerking met de douane en de Vlaamse belastingdienst. In totaal werden 802 voertuigen gescand en 650 bestuurders werden onderworpen aan een ademtest. Twee bestuurders die positief bliezen, leverden hun rijbewijs in voor de duur zes uren. Van één bestuurder onder invloed van drugs werd het rijbewijs voor de duur van 15 dagen ingetrokken. De belastingdienst inde 13.000 euro aan (…) Het hele nieuwsbericht

Huiszoekingen in horeca

Donderdag 5 december 2019
Peer - Huiszoekingen in horecaZoomSinds enige tijd voeren Justitie en politie Limburg een grootscheeps onderzoek naar fiscale en informaticafraude in de horeca. Sommige horeca-uitbaters worden ervan verdacht hun witte kassa te manipuleren met als doel belastingen te omzeilen. De methodiek om de omzet te verlagen zou worden ter beschikking gesteld door de leverancier van de witte kassa's zelf.
Om de fraude aan te tonen werden vanochtend zestien huiszoekingen uitgevoerd in Zutendaal, Hasselt, Genk, Maasmechelen en (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Parket roept op tot alertheid rond drugsZoomHet parket van Limburg doet nog eens een oproep aan de Limburgse bevolking om verdachte signalen te melden. Aanleiding zijn de resultaten van het onderzoek naar de zware bedrijfsbrand van 25 oktober in Bilzen. Daar werd een labo aangetroffen om methamfetamines te produceren. "Het aantreffen van zulk druglabo is zeer alarmerend te noemen. Vooreerst lopen de gebruikers een enorm gezondheidsrisico door het innemen van deze uiterst verslavende drug. Ze veroorzaakt het verlies van tijdsbesef en van de (…) Het hele nieuwsbericht

Twee auto's gestolen

Woensdag 4 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een parking aan de Dorpsstraat in Bocholt is gisteren een Mazda ontvreemd. Aan de Weg naar Gruitrode in Oudsbergen is gisterenavond een Peugeot gestolen.

Het wordt zachter

Woensdag 4 december 2019
Weerbericht
Peer - Het wordt zachterDe straalstroom zakt naar het zuiden en de luchtdruk daalt in onze streken. Atlantische regengebieden kunnen ons stilaan bereiken, maar er wordt ook zachtere zeelucht meegevoerd. De temperaturen stijgen tot boven het gemiddelde voor de tijd van het jaar en nachtvorst komt voorlopig niet meer voor.
Vandaag verdwijnen mistbanken al vlug in de ochtend en maken plaats voor een stralende zon. Ook de namiddag verloopt zonnig met slechts weinig of zelfs geen wolken. Na een koude vriesochtend, komen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg doet het toeristisch goed

Woensdag 4 december 2019
Peer - Limburg doet het toeristisch goedZoomLimburg heeft het toeristisch erg goed gedaan tijdens de eerste acht maanden van dit jaar. Van heel Vlaanderen is er in Limburg de grootste stijging van het aantal overnachtingen: meer dan 4 procent overnachtingen erbij. Het toerisme in Limburg zet de positieve trend van 2018 verder. Er waren in de eerste 8 maanden van 2019 in totaal 3,2 miljoen overnachtingen, dat zijn er 130.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Jeanne Evens overleden

Woensdag 4 december 2019
Peer - Jeanne Evens overledenMaandag is de uit Grote Brogel afkomstige en in Meeuwen woonachtige Jeanne Evens overleden, de weduwe van Jef Swennen. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Erpekom. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Gerard Vanderlocht overleden

Dinsdag 3 december 2019
Peer - Gerard Vanderlocht overleden
Zondag is Gerard Vanderlocht overleden, de weduwnaar van Godelieve Reumers. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Peer - Onderzoeksrechter voor verdwijning Naya (2)Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Peer - Onderzoeksrechter voor verdwijning NayaZoomHet parket van Limburg heeft een onderzoeksrechter gevorderd in het onderzoek naar de verdwijning van wolvin Naya. Twee maanden geleden meldden verschillende natuurorganisaties dat wolvin Naya met haar welpen waarschijnlijk is doodgeschoten. Ze was al sinds het voorjaar niet meer gezien. Vogelbescherming Vlaanderen heeft zich burgerlijke partij gesteld. Volgens directeur Paul Van Daele heeft men een vermoeden wie de daders zijn. Er is totnogtoe 30.000 euro uitgeloofd voor wie een gouden tip levert in het onderzoek. (foto INBO)

Kentekenplaten gestolen

Maandag 2 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Hasseltsebaan in Hechtel zijn de kentekenplaten van twee auto's gestolen. De voertuigen stonden aan een discotheek.

Vrouwen gewond bij ongevallen

Maandag 2 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Koolmijnlaan en de Grote Baan in Houthalen-Helchteren botsten vanmiddag rond 12 uur twee auto's. Een 36-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond. Bij een botsing tussen twee auto's op de Grote Baan werd vanmorgen rond 8.30 uur een 37-jarige vrouw uit Dessel gewond.

Tegen boom en in beek

Maandag 2 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Oudsbergerweg in Oudsbergen reed vanochtend rond 1.30 uur een auto tegen een boom. De wagen belandde in de beek. Bij het ongeval raakte een 24-jarige Nederlander gewond.

Vrouw (22) gewond bij ongeval

Maandag 2 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7.50 uur gebeurde er een verkeersongeval in de Fabrieksstraat in Bocholt. Daarbij raakte een 22-jarige vrouw uit Bree gewond.

Crossmotor gestolen uit container

Maandag 2 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Krokusstraat in Bocholt is een crossmotor uit een container gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Informatie over Congo gezocht

Maandag 2 december 2019
Peer - Informatie over Congo gezochtZoomCongo is volgend jaar 60 jaar onafhankelijk. Reden om te vieren, maar ook om met een kritisch oog de koloniale geschiedenis in te duikelen. Waarom was en is Congo belangrijk voor België? Wat betekent België voor de Congolezen?
Daarom komt er volgend jaar een project over Congo in Limburg. "We doen archiefwerk, maar focussen op verhalen uit het dagelijkse leven gestoffeerd met brieven, postkaartjes, foto’s, dagboeken, filmpjes. Hiermee laten we in het najaar van 2020 de (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Zes arrestaties bij grote drugsactiePolitie Carma organiseerde donderdagavond een grote drugsactie. Op negen locaties in Genk, Houthalen-Helchteren en Kinrooi werden huiszoekingen uitgevoerd. Zes personen werden gearresteerd. De politie nam onder meer vijf auto’s in beslag.Er waren in het totaal negen huiszoekingen.In Genk doorzochten de speurders 7 woningen. Hierbij zijn vier mannen van 19, 20, 29 en 30 jaar gearresteerd. De politie nam er ook drie auto’s, cash geld, een beperkte hoeveelheid drugs, lachgaspatronen en een verboden (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - En morgen begint de klimaatconferentie...Zoom...in Madrid. (Cartoon: Fobie)

Twee voetgangers gewond

Zondag 1 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Canadastraat in Houthalen-Helchteren raakten vrijdagavond een auto en drie voetgangers in een aanrijding betrokken. Een 42-jarige man en een 43-jarige vrouw, beiden uit Houthalen-Helchteren, raakten gewond.

Gsm-lader en rugzak gestolen

Zondag 1 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Boogstraat in Houthalen-Helchteren zijn een gsm-lader en een rugzak gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Vrouw (22) gewond bij botsing

Zondag 1 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen botsten vrijdagavond twee auto's. Een 22-jarige vrouw uit Oudsbergen raakte daarbij gewond.

Verlies voor Peer SV

Zondag 1 december 2019
Peer - Verlies voor Peer SVDe Peerder Sportvrienden hebben vandaag thuis met 0-3 verloren van Meldert. Ook SV Breugel verloor thuis: tegen Kaulille werd het 1-2. En Sporting Wijchmaal haalde het niet tegen WS Linkhout: daar werd het 2-1. KRC Peer won met 0-2 in Stokkem, na doelpunten van S. Gijbels en V. Blancke. Sporting Grote Brogel won met 0-2 van HW Zonhoven.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer