Het overige nieuws

1.864 leegstaande handelspanden

Donderdag 31 januari 2019
In Limburg staan 1.864 handelspanden leeg. Dat is bijna 11 procent van alle winkelpanden in onze provincie. Limburg kent de hoogste leegstand van alle Vlaamse provincies.
Tijdens het vragenuurtje in de Kamer heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vanmiddag gezegd dat hij samen met minister van Binnenlandse Zaken De Crem aan een "Kempen-Maasplan" werkt om grensoverschrijdend de drugscriminaliteit aan te pakken. "Door de beleids- en operationele actoren van beide landen samen te brengen, kunnen we snel beleid afstemmen, beslissingen nemen en de operationele samenwerking sterk verbeteren. Het Kempen-Maasplan wordt op dit moment strategisch, operationeel (…) Het hele nieuwsbericht

Klimaatgedichtendag vandaag

Donderdag 31 januari 2019
Peer - Klimaatgedichtendag vandaagZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Opnieuw code geel vannacht

Donderdag 31 januari 2019
Peer - Opnieuw code geel vannachtDeze nacht gaat het opnieuw sneeuwen. "Er kan overal tussen 1 en 5 cm verse sneeuw vallen. Lokaal kan dat een beetje meer zijn", laat het KMI weten. Wegen kunnen ook plaatselijk nog gevaarlijk glad zijn.

Gedichtendag vandaag

Donderdag 31 januari 2019
Ik zit mij voor het vensterglas
onnoemlijk te vervelen.
Ik wou dat ik twee hondjes was,
dan kon ik samen spelen.
                         (Michel van der Plas; 1954)

Weer spijbelen voor klimaat

Donderdag 31 januari 2019
Peer - Weer spijbelen voor klimaatZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Jean Creemers overleden

Woensdag 30 januari 2019
Peer - Jean Creemers overledenGisteren is Jean Creemers overleden, de echtgenoot van Lisette Brebels. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken.

Waar is de sneeuw?

Woensdag 30 januari 2019
Peer - Waar is de sneeuw?ZoomVolgens de weerberichten van gisteren ging er afgelopen nacht en deze ochtend een flink pak sneeuw vallen in Limburg. Toch is die voorspelling niet uitgekomen. Dat bewijst nogmaals hoe moeilijk het weer te voorspellen valt. De Limburgse weerman Ruben Weytjens zit er zelden naast met zijn lokale voorspellingen en hij zag deze ochtend de bui al hangen. "Er is geen enkel weermodel waarop we ons geld momenteel kunnen inzetten", zei hij op zijn website. Volgens Ruben zal de sneeuwzone in de loop van de (…) Het hele nieuwsbericht

Van code geel naar oranje

Dinsdag 29 januari 2019
Peer - Van code geel naar oranje
Het KMI geeft ondertussen code oranje voor een groot deel van het land. Limburg blijft nog onder code geel maar wie morgen naar Brussel of Wallonië moet, krijgt te maken met code oranje. Een sneeuwzone bereikt vanavond ons land via de Westhoek en trekt vannacht en morgen over het land. "Pas woensdagavond zal ze ons land weer verlaten via het noordoosten. We verwachten tussen vanavond en morgenavond in de meeste regio's tussen 5 en plaatselijk 15 cm verse sneeuw. Lokale afwijkingen zijn mogelijk", laat het KMI weten. Het KMI blijft deze situatie op de voet volgen en het is goed mogelijk dat de kleurcodes in sommige provincies nog veranderen. Meer info via deze link.

Border collie gevonden

Dinsdag 29 januari 2019
Peer - Border collie gevondenZoomKan een border collie schuldig kijken? Ja hoor. Kijk maar eens naar het exemplaar op de foto. Klaarblijkelijk ontsnapt aan de waakzaamheid van zijn baasje en uiteindelijk in de Groenstraat in Kleine Brogel opgevangen door een goede ziel. Kent iemand deze hond of zijn eigenaar? Volgens de chip heet hij Utah en is hij 9 jaar oud. UPDATE Het baasje heeft zich gemeld en Utah is weer thuis!

Jeanne Saenen overleden

Dinsdag 29 januari 2019
Peer - Jeanne Saenen overledenGisteren is Jeanne Saenen overleden, de weduwe van Jan Vrijsen. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Opgelet: code geel

Dinsdag 29 januari 2019
Peer - Opgelet: code geelHet KMI waarschuwt opnieuw voor sneeuw en geeft code geel mee voor deze nacht. "Een sneeuwzone bereikt rond 21 uur het westen van het land en verlaat pas woensdag in de vroege namiddag het noordoosten. In Limburg kan er in die periode 3 tot 6 cm verse sneeuw vallen.

12.000 Limburgers naar Voedselbank

Maandag 28 januari 2019
De Limburgse Voedselbank heeft vorig jaar 12.000 mensen in nood geholpen. Hun aantal stijgt jaar na jaar. En dan zijn er ook nog heel wat mensen die uit schaamte de stap naar de Voedselbank niet durven zetten. De Limburgse Voedselbank heeft vorig jaar ruim 1.200 ton goederen verdeeld. (Bron: Radio 2).

Het weer: winterse periode

Maandag 28 januari 2019
Peer - Het weer: winterse periodeVandaag wisselen bewolkte perioden af met opklaringen. Er vallen een aantal buien, die kunnen vergezeld worden van korrelhagel of natte sneeuw. Naarmate de namiddag vordert wordt de buienkans evenwel kleiner en zijn er bredere opklaringen. De maxima liggen rond 5 graden en er staat een strakke wind.
Morgen is het meestal droog en er is ruimte voor wat zonneschijn. Na een koude start met lichte vorst klimt het kwik tot een graad of 4. In de avond en volgende nacht komt een storing opzetten en (…) Het hele nieuwsbericht
Vrijdag 1 februari staat bij Radio 2 Limburg volledig in het teken van de Limburgse burgemeesters. De grote burgemeestersmarathon haalt ze allemaal naar de studio in Hasselt. "We polsen naar hun plannen voor de komende zes jaar. En ze gaan figuurlijk uit de kleren voor de lens van onze fotograaf. Dat is allemaal live te volgen op radio2.be", zegt Kaat Mendonck van Radio 2 Limburg.
Peer - Online loket voor aangifte klein misdrijfVoor een aangifte van een klein misdrijf zoals een fiets- of bromfietsdiefstal, winkeldiefstal of vandalisme (behalve beschadigingen aan voertuigen) kan u voortaan terecht bij 'police-on-web'. U moet dus niet meer naar een politiekantoor gaan. Het online politieloket is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar. Dit is de link.

In de actualiteit vandaag...

Zondag 27 januari 2019
Peer - In de actualiteit vandaag...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Winst voor KRC Peer

Zondag 27 januari 2019
Peer - Winst voor KRC PeerKRC Peer heeft vandaag Nevok Gruitrode verslagen met 1-0, resultaat van een owngoal. SV Breugel speelde thuis 3-3 gelijk tegen de Grenstrappers Lommel Kolonie. Grote Brogel verloor met 0-4 van Halveweg Zonhoven. En Peer SV won de derby tegen Wijchmaal met 1-3.

Leon Wouters overleden

Zaterdag 26 januari 2019
Peer - Leon Wouters overledenIn WZC Vinkenhof in Houthalen is woensdag de uit Wijchmaal afkomstige Leon Wouters overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur).

Thieu Claes overleden

Zaterdag 26 januari 2019
Peer - Thieu Claes overledenOp 20 januari overleed de uit Peer afkomstige Thieu Claes, de echtgenoot van Betty Vandistel. Hij was 82 jaar.  Het afscheid in Bree vond in intieme kring plaats.
Is uw voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden verlopen en wilt u geen 3 jaar wachten om dit opnieuw aan te vragen? Goed nieuws, dan: vanaf 1 februari kunt u éénmalig een voorlopig rijbewijs van 12 maanden aanvragen. U moet wel aan enkele voorwaarden voldoen: het voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden mag nog geen 3 jaar vervallen zijn, het theoretisch examen moet nog steeds geldig zijn en u moet minimum 6 uur rijschool volgen na het verval van uw voorlopig rijbewijs van 18 of 36 maanden. (…) Het hele nieuwsbericht

Staking dreigt bij De Lijn

Vrijdag 25 januari 2019
De vakbonden bij De Lijn hebben een stakingsaanzegging ingediend voor de regio Noord-Limburg. Volgens de bonden is daar sprake van een ernstig personeelstekort en is één op de vijf chauffeurs niet aan het werk. Dat heeft tot gevolg dat sommige ritten soms afgeschaft moeten worden. De bonden vragen ook een aanpassing van de werkroosters. De stakingsaanzegging loopt op 1 februari af. Bij De Lijn wordt gezegd dat men naar oplossingen zoekt en actief naar nieuw personeel op zoek is.
De Vlaamse regering heeft vandaag een zg. reparatiebesluit goedgekeurd waardoor de schaderegeling voor de wolf opnieuw van kracht is. Ook over zijn beschermingsstatus is geen twijfel meer mogelijk. Twee weken geleden vernietigde de Raad van State in een arrest de laatste wijzigingen aan het Soortenbesluit. Daardoor was de regeling om kraaiachtigen, spreeuw en overzomerende brandgans in Vlaanderen te bestrijden met een generieke afwijking niet langer van kracht. Maar ook alle bepalingen rond (…) Het hele nieuwsbericht

Iets zachter

Vrijdag 25 januari 2019
Weerbericht
Peer - Iets zachterStoringen bereiken onze streken in het weekend en brengen een portie minder koude lucht met zich mee. Helaas gaat dit ook gepaard met regen. De winter keert even op zijn stappen terug, maar na het weekend wordt het terug kouder. Al is de koude wel eerder beperkt.
Vandaag blijven de wolken hardnekkig aanwezig in het weerbeeld. Later in de namiddag komt een storing opzetten. Eerst valt er sneeuw, maar die gaat later over in regen. De maxima liggen rond 3 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

'Dialect in kinderdagverblijven'

Vrijdag 25 januari 2019
Onze collega's van 1Limburg, de regionale omroep in Nederlands-Limburg, hebben een origineel idee gelanceerd om het uitsterven van het dialect tegen te gaan: ze stellen voor dat er in de kinderdagverblijven  voortaan alleen nog Limburgs dialect wordt gesproken. Op die manier zou de basis worden gelegd voor het behoud van het 'Limburgs'. Misschien een idee dat ook aan deze kant van de Maas kan worden toegepast? 

Mathieu Gijbels overleden

Donderdag 24 januari 2019
Peer - Mathieu Gijbels overledenVandaag is de uit Peer afkomstige Mathieu Gijbels, stichter van Mathieu Gijbels bedrijfs- en kantoorbouw met hoofdzetel in Opglabbeek, overleden. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 1 februari plaats in Hangar 58 in Bokrijk.

Nieuwe bvba: De 3 Swaentjes

Donderdag 24 januari 2019
Josée en Victor Mertens, beiden uit Peer, hebben de bvba De 3 Swaentjes opgericht met zetel aan de Steenweg Wijchmaal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten, beheren en controleren van horecazaken, restaurants, brasseries, drankgelegenheden en hotels.

Marcel Kenens overleden

Donderdag 24 januari 2019
Peer - Marcel Kenens overledenGisteren is Marcel Kenens overleden, de weduwnaar van Leonie Oomsels. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer.
Een aantal senioren heeft een mail gekregen met het aanbod om een Seniorenvoordeelkaart te kopen. Die kost 27 euro en zou volgens de mail heel wat voordelen opleveren. Het Radio2-programma "De Inspecteur" trok dat na en stelde vast dat het allemaal nogal onduidelijk is. Ook de FOD Economie heeft zijn bedenkingen. Lees "De Seniorenvoordeelkaart" bij Radio2.

Opnieuw code geel

Donderdag 24 januari 2019
Peer - Opnieuw code geelVanavond en vannacht zijn er zeer lokaal nog lichte sneeuwbuitjes mogelijk, maar het is vooral opletten voor aanvriezende mist. Voornamelijk in Laag- en Midden-België. Het KMI geeft voor Limburg code geel.

Nieuwe bvba: SC-Steelframes

Donderdag 24 januari 2019
Davy Knoops en An Steyvers, beiden uit Peer, hebben de bvba SC-Steelframes opgericht met zetel in Europark in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouwwerkzaamheden, metaalconstructies en draineringswerken.

Geen jeugdvoetbal

Donderdag 24 januari 2019
Er is geen jeugdvoetbal en G-voetbal dit weekend, ook alle matchen voor reserven en recreanten in Limburg van nu tot en met zondag zijn uitgesteld. Dat heeft het Provinciaal Comité van de voetbalbond beslist, uiteraard ingevolge het winterweer.

Doe je mee aan Generatie Rookvrij?

Donderdag 24 januari 2019
"Kinderen en jongeren hebben het recht om rookvrij op te groeien. Om te kunnen spelen en zich te amuseren in omgevingen waar niet gerookt wordt. Want kinderen en jongeren kopiëren gedrag, en ook roken valt daaronder. Als kinderen en jongeren andere jongeren of volwassenen zien roken, dan wekt dit de indruk dat roken een normaal en aangenaam onderdeel van het leven is, in plaats van een dodelijke verslaving" - dat is het motto van de nieuwe organisatie Generatie Rookvrij. Zij doet een oproep aan personen en organisaties om mee te doen met deze campagne. Meer info via deze link.

Opgepast: gladheid

Woensdag 23 januari 2019
Peer - Opgepast: gladheidVanaf vanavond en dit minstens tot donderdagvoormiddag gaat het overal opnieuw vriezen. Hierdoor is er gevaar voor ijsplekken door bevriezing van natte weggedeelten of verharde sneeuw. Er kan ook aanvriezende mist gevormd worden. Een paar lichte sneeuwbuitjes zijn niet uitgesloten, maar de neerslaghoeveelheden blijven beperkt. Het KMI geeft dan ook code geel!

Die wonderlijke vogelpootjes

Woensdag 23 januari 2019
Peer - Die wonderlijke vogelpootjesZoomVogelpootjes zijn klein, dun en bloot. Die bevriezen met al die nachtvorst. Tenminste, dat zou je denken, want onze tenen redden het vaak niet zonder bescherming. Maar vogelpoten bevriezen níet. Hoe is dat mogelijk?
Voor de duidelijkheid: wat gebeurt er bij bevriezing? Als het vriest, vernauwen de bloedvaten in vingers, tenen, oorlellen en andere onbedekte lichaamsdelen die ‘misbaar’ zijn. Daardoor verliest het lichaam minder warmte aan de koude buitenlucht en kunnen de echt (…) Het hele nieuwsbericht

Dertig keer chemisch afval gedumpt

Dinsdag 22 januari 2019
Drugslabs hebben vorig jaar in Limburg 30 keer chemisch afval gedumpt, het dubbele van in 2017. De politie schat de waarde van de drugs die daarmee gemaakt zijn tussen de 50 en 150 miljoen euro. De vele dumpingen van drugsafval zijn maar een topje van de ijsberg. Vermoed wordt dat er zo’n 80 procent gewoon in de leidingen wordt geloosd, wat erg schadelijk is voor de volksgezondheid.

Nieuwe bvba: MRW Belgium

Dinsdag 22 januari 2019
Sander en Rudi Renckens, beiden uit Peer, hebben de bvba MRW Belgium opgericht met zetel aan de Peerderbaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop van veranda's, carports en tuinhuizen én het uitvoeren van renovatiewerkzaamheden aan gebouwen.

Mia Neyens overleden

Dinsdag 22 januari 2019
Peer - Mia Neyens overledenIn Peer is zondag Mia Neyens overleden, de weduwe van Jef Cillen. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.
Peer - Ruiten ijsvrij en voetpaden sneeuwvrijZoom
Nu het al een paar dagen vriest, zie je nog altijd mensen vertrekken met ruiten die niet helemaal ijsvrij zijn gemaakt. Je riskeert hiervoor een boete, van 58 tot 1375 euro. Volgens het verkeersreglement moeten zowel de voor- als de achterruit, alle zijruiten en alle spiegels vrij zijn van sneeuw en ijs. En met de sneeuw die vandaag gaat vallen, is het ook verplicht om de voetpaden voor je deur sneeuwvrij te maken

Ziekteverzuim bij leerkrachten

Maandag 21 januari 2019
In het algemeen stijgt het ziekteverzuim bij de Vlaamse leerkrachten, maar Limburg blijft de provincie met het grootste gemiddeld aantal ziektedagen bij leerkrachten. Psychosociale aandoeningen zijn de grootste oorzaak dat leerkrachten afwezig zijn. Het gaat dan over problemen zoals stress, burn-out en depressie. (Radio 2)

Code geel: sneeuw

Maandag 21 januari 2019
Peer - Code geel: sneeuwEen storing bereikt dinsdagochtend de kust en trekt dan van west naar oost door het land en verlaat op het einde van de dag ons land. "We verwachten 2 tot 5 cm sneeuw in 6u tijd in het hele land. 's Avonds vallen er nog winterse buien die plaatselijk nog kunnen zorgen voor enkele cm verse sneeuw", waarschuwt het KMI.

Anna Gielen overleden

Maandag 21 januari 2019
Peer - Anna Gielen overledenVrijdag is de uit Grote Brogel afkomstige Anna Gielen overleden, de weduwe van Thieu Bollen. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Mia Doumen overleden

Maandag 21 januari 2019
Peer - Mia Doumen overledenVrijdag is in Peer Mia Doumen overleden, de weduwe van Nol Vanbuel. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium  Witters in Meeuwen.

Gelijkspel voor SV Breugel

Zondag 20 januari 2019
Peer - Gelijkspel voor SV BreugelSV Breugel heeft vandaag 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Termolen. Grote Brogel verloor met 5-0 van Verbroedering Lommel. Peer SV versloeg Kadijk met 4-1.

Sporting Wijchmaal verliest

Zaterdag 19 januari 2019
Peer - Sporting Wijchmaal verliestSporting Wijchmaal heeft met 3-0 verloren op het veld van Thes B. RC Peer speelde 2-2 gelijk in Eksel.
Veel Vlaamse jeugdbewegingen kunnen deze zomer geen kamp opzetten in het zuiden van de provincie Luxemburg, omdat daar een groot gebied minstens tot 16 september niet betreden mag worden vanwege de varkenspest. In beperkte mate kan voor bepaalde locaties ontheffing worden verleend. Verzoeken daartoe kunnen tot 28 februari bij de provincie Luxemburg worden ingediend. Binnen een maand volgt dan een beslissing. (Bron: waalsweekblad.be)
Er komt een derde rijstrook op de E314 in Heusden-Zolder. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat daarvoor de middenberm gebruiken tussen de kanaalbrug in Viversel en de op- en afrit 27 Circuit Zolder. De derde rijstrook komt in beide richtingen en is permanent, dus geen zogenaamde spitsstrook. Doordat de middenberm daar zeer breed is, kunnen ook de pechstrook en de parkeerhavens blijven, en moet dus niet in de breedte gewerkt worden.
Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om het hele wegdek - (…) Het hele nieuwsbericht

Opgelet: code geel

Donderdag 17 januari 2019
Van 17/01 21u tot 18/01 09u waarschuwt het KMI met code geel. Vannacht is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten of door winterse buien. De strooidiensten zijn deze avond al uitgerukt.

Wijziging in busdiensten De Lijn

Donderdag 17 januari 2019
Peer - Wijziging in busdiensten De LijnVanaf maandag wordt de dienstregeling van De Lijn gewijzigd voor (onder meer) lijn 48 (Hasselt - Hamont-Achel) en lijn 283 (Kleine Brogel - Hasselt). De juiste dienstregeling is hier te vinden.
Peer - Meet zelf de luchtkwaliteit in je straatHoe goed of slecht is de luchtkwaliteit op jouw locatie? Hoe zal ze evolueren in de komende uren? Vanaf nu heb je die gegevens altijd op zak dankzij de nieuwe luchtkwaliteit-app Belair die de Vlaamse Milieumaatschappij vandaag lanceerde. Via haar luchtmeetnet meet de VMM voortdurend de luchtkwaliteit in Vlaanderen. "Elk uur berekenen we op basis van die data de gemiddelde uurwaarde voor heel wat parameters zoals stikstofdioxide (NO2), ozon, fijn stof (PM10, PM2,5) en roet", zegt Katrien Smet van VMM. De app stuurt ook melding bij alarmsituaties zoals een te hoog smoggehalte.

Geen weer om te betogen

Donderdag 17 januari 2019
Peer - Geen weer om te betogenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Het wordt kouder

Donderdag 17 januari 2019
Weerbericht
Peer - Het wordt kouderNa de doortocht van een storing volgende nacht, wordt in een noordelijke hoogtestroming onstabiele en koude lucht over onze streken aangevoerd. Buien komen daarbij gemakkelijk tot ontwikkeling en met de koude bovenluchten krijgen de buien een winters karakter. De volgende dagen stabiliseert de atmosfeer door de gunstige invloed van een hogedrukgebied. Het wordt echter nog wat kouder en tijdens de nachten vriest het algemeen.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Verspreid vallen er een (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwjaarsreceptie Okra Peer

Woensdag 16 januari 2019
Peer - Nieuwjaarsreceptie Okra PeerZoomOkra Peer hield zoals elk jaar een nieuwjaarsreceptie voor haar leden. De voorzitter lichtte het zeer drukke jaarprogramma toe en wenste de opgekomen leden een gezond en gezegend 2019. Dit jaar bestaat Okra Peer 60 jaar! (Mathijs Reumers)
Nieuwjaarsreceptie Okra PeerNieuwjaarsreceptie Okra PeerNieuwjaarsreceptie Okra Peer
Zoom

Zin in Compostela?

Woensdag 16 januari 2019
Peer - Zin in Compostela?ZoomDe Tongerse werkgroep ’Compostela’ krijgt regelmatig vragen van Tongenaren voor informatie over ‘naar Compostela stappen’. Meestal weet men niet goed hoe hieraan te beginnen, heeft men vragen over de zin van pelgrimeren, vaak zijn het heel praktische vragen. Daarom wordt er nu zaterdag 19 januari, om 10u, voor kandidaat-pelgrims in Genk een informatiedag door het Vlaams Compostelagenootschap georganiseerd over ‘Stappen naar Compostela’. Pelgrims vertellen (…) Het hele nieuwsbericht

Beurzen voor vakmanschap

Woensdag 16 januari 2019
Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz maakt opnieuw geld vrij voor beurzen in de zogenaamde ‘meester-leerling-trajecten’. Die beurzen geven vakmensen de kans om intens samen te werken met iemand die bij hem of haar in de leer wil gaan. Zowel meester als leerling ontvangen een stuk van de beurs, samen voor een bedrag van maximaal 2.000 euro per maand. Gatz speelt daarmee verder in op de vernieuwde belangstelling voor oude beroepen en traditionele stielen.
Vakmanschap wordt in dit (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Meer dan 5% meer leerlingen voor KunstacademieU hoorde het wellicht gisteren ql in het Nieuws: de Kunstacademies boeren erg goed! Er zijn momenteel in Vlaanderen meer dan 200.000 leerlingen die er les volgen, en de aantallen zijn dit jaar serieus gestegen. Zo ook in onze Noord-Limburgse Kunstacademie. Er zijn in Limburg 12 academies voor Podiumkunsten en 7 academies voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten: 19 academies in totaal dus. De KANL is qua oppervlakte de grootste van Limburg: 20 procent van de oppervlakte van de provincie behoort tot de (…) Het hele nieuwsbericht

Laatste voorbereidingen Autosalon

Dinsdag 15 januari 2019
Peer - Laatste voorbereidingen  AutosalonZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Een oehoe in bad

Dinsdag 15 januari 2019
Peer - Een oehoe in badZoomGisteren kreeg een oehoe, die besmeurd was met olie, een uitgebreid schuimbad in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Een speciale gebeurtenis want het was nog maar de tweede keer in de geschiedenis van het centrum, dat een oehoe in bad moest.
Het verhaal begon bij de Dierenambulance Limburg-Zuid (omgeving Maastricht) die in een tijdsspanne van enkele weken verschillende oproepen kreeg voor "een grote uil die overdag op de grond zat". Wanneer ze de vogel benaderden, vloog die echter steeds (…) Het hele nieuwsbericht

Bart De Wever. Of Napoleon?

Dinsdag 15 januari 2019
Peer - Bart De Wever. Of Napoleon?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Godsdienstonderwijs herbekeken

Maandag 14 januari 2019
Peer - Godsdienstonderwijs herbekekenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jan Eerdekens overleden

Maandag 14 januari 2019
Peer - Jan Eerdekens overledenVrijdag is Jan Eerdekens overleden, de echtgenoot van Lène Vandekerkhof. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Groten Brogel waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Verlies voor Grote Brogel

Zondag 13 januari 2019
Peer - Verlies voor Grote BrogelGrote Brogel heeft vandaag met 1-4 verloren van Loksbergen. Peer SV versloeg Gestel met 1-2. SV Breugel speelde thuis 2-2 gelijk tegen Berbroek-Schulen.

Natuur een maand voor op schema

Zondag 13 januari 2019
Door de relatief warme december en januari ligt de ontwikkeling in de natuur een maand voor op schema. Dat lmeldt naturetoday.com. Overal wordt de voorlente steeds duidelijker zichtbaar met bloeiende hazelaars, sneeuwklokjes en elzen. De komende week komt de tweede lichting elzenpollen in de lucht. Hooikoortspatiënten en huisartsen dienen daar bedacht op te zijn. Tot half maart worden elzenpollen in de lucht verwacht.

We hebben een nieuwe Miss België

Zondag 13 januari 2019
Peer - We hebben een nieuwe Miss BelgiëZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Racing Peer klopt LHVV

Zaterdag 12 januari 2019
Peer - Racing Peer klopt LHVVRacing Peer heeft vanavond Lindel-Hoeven VV verslagen. Uitslag: 2-0. Voor Peer scoorden G. Coenen en D. Bollen.  Racing Peer staat zevende in de stand met 25 punten uit 18 matchen. Sporting Wijchmaal werd thuis door Linkhout met 0-7 in de pan gehakt. In de stand staat Sporting Wijchmaal twaalfde met 21 punten uit 18 wedstrijden.
Peer - Nieuwjaarsreceptie bij Okra Kleine BrogelZoomEen spiksplinternieuw jaar - daar moest bij OKRA in Kleine Brogel zeker op geklonken worden! Bij een glaasje en een hapje werden de beste wensen uitgewisseld. Vooral wensen voor een goede gezondheid, zeker het belangrijkste voor iedereen. Met een open blik kijken ze bij Okra nu naar een actief en positief jaar, vol activiteiten, voor elk wat wils. Sommigen maken al volop plannen om in groep mee te gaan op fietsvakantie of een langere verblijfsvakantie. Ja, het nieuwe jaar brengt zeker nog veel gezellige ontmoetingen. We kijken er met z’n allen naar uit!

Oplichting door 'dakdekkers'

Zaterdag 12 januari 2019
Grensgevallen
"In ons gebied zijn oplichters actief die renovaties uitvoeren aan daken en schoorstenen," meldt de politie Valkenswaard. "Zij doen dit zonder gemaakte afspraken. De oplichters laten een orderbrief zien die ze zelf gemaakt hebben. Hierdoor proberen ze reparaties uit te voeren en vervolgens veel geld te vragen. Ga niet in zee met deze mensen en mocht u uw dak willen laten repareren, schakel een goed bedrijf in!"

Wisselvallig weer

Zaterdag 12 januari 2019
Weerbericht
Peer - Wisselvallig weerIn een noordwestelijke luchtstroming wordt gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Regenzones wisselen elkaar in vlug tempo af en de zon is vaak afwezig. De volgende dagen kan een uitloper van een hogedrukgebied voor tijdelijk droge condities zorge, maar het wordt wel iets kouder. Op het einde van de week nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is het betrokken en tijdens de voormiddag is het overwegend droog, afgezien van enkele druppels motregen. In de namiddag trekt (…) Het hele nieuwsbericht

Container uitgebrand

Vrijdag 11 januari 2019
In het recyclagepark is vanavond een container met grof vuil uitgebrand. De brandoorzaak is niet bekend.
Vorig jaar vormden het Mariaziekenhuis en het Revalidatie- & MS-centrum de vzw Mariaziekenhuis. Daarrond draaide vanavond de toespraak van directeur prof. dr. Bernard Himpens tijdens de nieuwjaarsreceptie van deze twee zorginstellingen. Het thema waarrond er dit jaar gewerkt wordt is "Samen voor warme zorg" - "dat moet het kompas zijn waarop onze individuele zorgverleners in hun dagelijkse kleine en grootse zorgen moeten kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Weekend zonder alcohol

Vrijdag 11 januari 2019
Peer - Weekend zonder alcohol
Dit weekend is het extra opletten geblazen, want overal zal de politie alcoholcontroles houden in het kader van het nationale 'weekend zonder alcohol'. Er komen controleposten en eventueel steekproeven in het verkeer tussen vanavond 18 uur en maandagochtend 6 uur. De lokale politie neemt de gemeente- en de gewestwegen voor haar rekening. De autowegenpolitie houdt de
E313 en E314 in de gaten, met nadruk op op- en afritten en parkings.
Peer - Er staat wat te gebeuren bij Proximus...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Vandaag wordt Kuifje 90 jaar...

Donderdag 10 januari 2019
Peer - Vandaag wordt Kuifje 90 jaar...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Maria Loenders overleden

Donderdag 10 januari 2019
Peer - Maria Loenders overledenDinsdag is de uit Peer afkomstige Maria Loenders overleden, de weduwe van Marcel Verbeken. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Haar urne krijgt een plaats op de stedelijke begraafplaats Kruisveld in Hasselt.

Mien Geuns overleden

Donderdag 10 januari 2019
Peer - Mien Geuns overleden
Dinsdag is Mien Geuns overleden, de weduwe van Mathieu Ramakers. Zij was 93 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Linde-Peer. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.

 

Nieuwe thuis voor dieren gezocht

Donderdag 10 januari 2019
Peer - Nieuwe thuis voor dieren gezochtZoomHet Natuurhulpcentrum in Opglabbeek zoekt een nieuwe thuis voor een aantal dieren. Vanuit inbeslagnames wordt er gezocht naar een thuis voor 20-tal grasparkieten, enkele kanaries, enkele valkparkieten, een lachduif, een hangbuikvarken (foto), 7 schapen en een nandoe (man). Geïnteresseerden sturen een mailtje naar info[!]natuurhulpcentrum.be met foto's van de verblijven. Het NHC stuurt dan de adoptievoorwaarden door. (Foto NHC)

Opgelet: code geel

Woensdag 9 januari 2019
Gevaar voor gladheid tussen woensdagavond en donderdagochtend door rijm- en ijsplekken. Omdat het deze nacht op vele plaatsen licht gaat vriezen en omwille van de gevallen neerslag van vandaag  overdag kunnen er ijsplekken ontstaan. Bovendien kunnen er ook rijmplekken gevormd worden.

Leo Janssen overleden

Woensdag 9 januari 2019
Peer - Leo Janssen overledenGisteren is in Linde-Peer de uit Gruitrode afkomstige Leo Janssen overleden, de echtgenoot van Lena Schurmans. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Te dik om naar de rechtbank te gaanHet Openbaar Ministerie heeft achttien maanden cel gevorderd tegen een Peltenaar die beticht wordt van zedenfeiten. De man had laten weten dat hij zich door zijn zwaarlijvigheid moeilijk kan verplaatsen en dus ook niet naar de rechtbank kon komen. De verdediging drong aan op opschorting van de uitspraak. Op 6 februari weet de betichte welke straf hem te wachten staat. (PG)
Peer - Ziekenwagendienst start kwaliteitsprojectZoomVanaf morgen zal de Hulpverleningszone Noord-Limburg starten met het toepassen van ‘staande orders’. Verpleegkundigen met een specialisatie in de spoedgevallenzorg die tewerkgesteld zijn bij de hulpverleningszone mogen vanaf dan een aantal handelingen, die voorheen enkel voorbehouden werden voor een MUG-arts, uitvoeren wanneer ze bij een slachtoffer ter plaatse aankomen. Het gaat onder meer om het toedienen van pijnstilling, het behandelen van een hypoglycemie, epilepsie of een (…) Het hele nieuwsbericht

Jozef Colaers overleden

Woensdag 9 januari 2019
Peer - Jozef Colaers overledenZondag is Jozef Colaers overleden, de echtgenoot van Lisette Linsen. Hij was 73 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Vrijdagh (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk waarna gelegenheid tot groeten.

Martina Rabijns overleden

Woensdag 9 januari 2019
Peer - Martina Rabijns overledenMaandag is de uit Kaulille afkomstige Martina Rabijns overleden, de echtgenote van Henri Winters. Zij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kleine-Brogel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Jos Brouns overleden

Woensdag 9 januari 2019
Peer - Jos Brouns overledenIn Wijchmaal is gisteren Jos Brouns overleden, de echtgenoot van Grazyna Bartnik. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur)in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Fons Gabriëls overleden

Woensdag 9 januari 2019
Peer - Fons Gabriëls overledenIn Wijchmaal is maandag Fons Gabriëls overleden, de weduwnaar van Paula Erken. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Tijdelijk kouder

Dinsdag 8 januari 2019
Weerbericht
Peer - Tijdelijk kouderTussen een hogedrukgebied ten westen van Ierland en een depressie over Polen wordt in een noordelijke luchtstroming koudere lucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied kan stilaan voor wat meer stabiliteit zorgen in de atmosfeer, waardoor het droog blijft. Vanaf vrijdag bereiken storingen onze streken en nemen de neerslagkansen toe, het wordt dan echter ook wel opnieuw zachter.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er vallen buien, die kunnen vergezeld worden van (…) Het hele nieuwsbericht

Gerda Verheyen overleden

Maandag 7 januari 2019
Peer - Gerda Verheyen overledenZaterdag is Gerda Verheyen overleden, de echtgenote van Johan Houben. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.

Hendrik Gielen overleden

Maandag 7 januari 2019
Peer - Hendrik Gielen overledenVrijdag overleed Hendrik Gielen, de weduwnaar van Gerardina Plas. Hij was 92 jaar. De uitvaartlitirgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer.

Jeanne Geutjens overleden

Maandag 7 januari 2019
Peer - Jeanne Geutjens overledenZaterdag is de uit Hamont afkomstige Jeanne Geutjens overleden, de echtgenote van Jos Hendrix. Zij was 60 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Donderdag (19.30 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting in het rouwhuis, Molhemstraat 81, Peer.

Meest fervente autogebruikers

Maandag 7 januari 2019
Limburgers zijn de meest fervente autogebruikers in heel Vlaanderen en maken weinig gebruik van het openbaar vervoer. Dat blijkt uit de jaarlijkse Nationale Verkeersonveiligheidsenquête die het Vias Institute hield. 9 op de 10 Limburgers gebruikt geregeld de auto om zich te verplaatsen. En maar een derde van de Limburgers heeft het afgelopen jaar minstens één keer de bus of de trein genomen. (Radio 2)

Het Bruegel-jaar is ingezet

Maandag 7 januari 2019
Peer - Het Bruegel-jaar is ingezetZoom“Wagens in de sneeuw” naar “Jagers in de sneeuw” van Pieter Bruegel de Oude. Overigens: nog tot 13 januari is er in Wenen een grote Bruegel-tentoonstelling. (Cartoon: Fobie)

Twee gewonden bij botsing

Zondag 6 januari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Solterweg in Bree botsten twee auto's. Daarbij vielen twee gewonden: een 62-jarige man uit Bree en een 20-jarige man uit Dilsen-Stokkem.
Peer - Politie controleert op (brom)fietsverlichtingKomende week wordt de provinciaal gecoördineerde thema-actie "Verlichting - zwakke weggebruikers/ bromfietsers" herhaald. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is. Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral opdat de andere weggebruikers je goed kunnen zien. Je veilig voelen in het (…) Het hele nieuwsbericht

Peer SV verliest van Meldert

Zondag 6 januari 2019
Peer - Peer SV verliest van MeldertPeer SV heeft vandaag thuis verloren van Meldert. Uitslag: 0-2. In de stand staat Peer SC tiende met 21 punten uit 17 wedstrjden. Sporting Wijchmaal ging bij Amandina winnen met 0-3 en staat elfde. SV Breugel versloeg Eendracht Zelem met 0-4. Grote Brogel verloor met 2-1 van Eendracht Houthalen.

Nieuw in 2016 (5)

Zondag 6 januari 2019
Peer - Nieuw in 2016 (5)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Gelijkspel voor Racing Peer

Zaterdag 5 januari 2019
Peer - Gelijkspel voor Racing PeerRacing Peer is vanavond in de thuiswedstrijd tegen Lutlommel niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel.

Nieuw in 2019 (4)

Zaterdag 5 januari 2019
Peer - Nieuw in 2019 (4)Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Vijf procent minder werklozen

Vrijdag 4 januari 2019
In december waren er in Limburg 5 procent minder werklozen dan een jaar geleden. In Vlaams-Brabant daalde de werkloosheid met 7 procent, in Antwerpen met 7,8 procent, in West-Vlaanderen met 8,2 procent en in Oost-Vlaanderen met 9,9 procent.

Liefde voor een hond

Vrijdag 4 januari 2019
Tribunaliteiten
Peer - Liefde voor een hond“Je kunt voor geld een hele mooie hond kopen, maar niet het kwispelen van zijn staart”, aldus de Amerikaanse humorist Josh Billings. Wat moest het hof van beroep van Luik dan met een man die er alles voor over had om Tex, zijn Foxterriër te redden? Tijdens de wandeling had een uitgebroken Rottweiler hem en zijn hond aangevallen. De man kreeg een beet toen hij zijn hond optilde, moest hem lossen, waarna de Rottweiler zich op zijn Terriër stortte. Een buur, gewapend met een ijzeren stok, (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw in 2019 (3)

Vrijdag 4 januari 2019
Peer - Nieuw in 2019 (3)Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Erg zacht winterweer

Vrijdag 4 januari 2019
Weerbericht
Peer - Erg zacht winterweerLangs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern nabij de Britse Eilanden wordt vochtige maritieme lucht naar onze streken getransporteerd. Zwakke storingen brengen af en toe wat lichte neerslag met zich mee, maar het is ook vaak droog. Opmerkelijk zijn de erg hoge maxima, deze zijn bijna het dubbele van de normale waarden voor deze tijd van het jaar.
Vandaag is het betrokken en mistig in de ochtend. Daarbij kan er van tijd tot tijd een drupje regen of motregen vallen. Na de middag blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Alda Gelders overleden

Donderdag 3 januari 2019
Peer - Alda Gelders overledenOp 31 december is de uit Overpelt afkomstige Alda Gelders overleden, de weduwe van Jos Hermans. Zij was 84 jaar. Het afscheid, voorafgegaan door de crematie, in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer en gevolgd door het begraven van de urne in het graf van haar echtgenoot op de begraafplaats in Neerpelt vinden in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur).

Nieuwe bvba: Vini Peer Montesi

Donderdag 3 januari 2019
Franco Candreva uit Peer heeft de bvba Vini Peer Montesi opgericht met zetel aan de Bomerstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de teelt van wijndruiven en het verwerken tot wijn en afgeleide producten én de groot- en kleinhandel in wijnen.

Ondertussen, op de Waddeneilanden...

Donderdag 3 januari 2019
Peer - Ondertussen, op de Waddeneilanden...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Naar tolheffing op Duitse snelwegen

Donderdag 3 januari 2019
Grensgevallen
Vanaf oktober 2020 moeten automobilisten die over de Duitse snelwegen willen rijden, tol gaan betalen. Met de opbrengst gaat Duitsland investeren in de wegeninfrastructuur. Dat meldt de Duitse verkeersminister via Twitter.

Nieuw in 2019 (2)

Donderdag 3 januari 2019
Peer - Nieuw in 2019 (2)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Drie procent minder bevallingen

Woensdag 2 januari 2019
Het aantal bevallingen in Limburgse ziekenhuizen is in 2018 gedaald met 3,02 procent, in Vlaams-Brabant met 0,36 procent. In Antwerpen was er een toename met 0,02 procent, in Oost-Vlaanderen met 1,01 procent en in West-Vlaanderen met 3,79 procent.

Julienne Kenens overleden

Woensdag 2 januari 2019
Peer - Julienne Kenens overledenIn het rusthuis in Hamont is vandaag Julienne Kenens overleden, de weduwe van Harry Didden. Ze was afkomstig uit Peer en werd 91 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Nieuw in 2019

Woensdag 2 januari 2019
Peer - Nieuw in 2019Zoom                                                                        Cartoon: Fobie

Somber weer

Dinsdag 1 januari 2019
Weerbericht
Peer - Somber weerDe kern van een krachtig hogedrukgebied komt boven Engeland te liggen. Hierdoor komt in onze streken een noordelijke luchtstroming op gang van wat koudere, maar ook erg vochtige lucht. Dit resulteert in talrijke wolken en wat lagere maxima. Neerslag van betekenis zit er voorlopig niet aan te komen, al is een drupje motregen niet uitgesloten.
Op deze nieuwjaarsdag is het nevelig in de ochtend en bewolkt. Een spatje motregen is mogelijk. Na de middag is het droog met enkele opklaringen vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
Aangeboden
Mini Lamp
Te koop
Te koop
Te koop