Het overige nieuws

Het aantal jongeren dat stopt met studeren, zonder een diploma van het middelbaar onderwijs op zak, blijft stijgen. In Limburg is de stijging iets groter dan in de rest van Vlaanderen, vooral bij jongens. In Limburg stijgt dat aantal van 10,3% naar 11,2%.

Limburgs toerisme in de lift

Zondag 31 maart 2019
De Limburgse toeristische sector scheerde hoge toppen in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van Toerisme Vlaanderen, die Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts gisteren onthulde. De resultaten zijn gebaseerd op de voorlopige cijfers van Federale Overheidsdienst Economie. Uit de eerste analyses blijkt dat in 2018 1,4 miljoen toeristen incheckten in Limburg: 99.000 of 8% meer dan in 2017. Het aantal toeristische overnachtingen dat zij samen genereerden, klokte af op 4,3 miljoen: 234.000 of 6% meer dan in 2017.

Peer SV verliest van Kaulille

Zondag 31 maart 2019
Peer - Peer SV verliest van KaulillePeer SV heeft thuis met 0-2 verloren van Kaulille. Grote Brogel won met 0-2 op het veld van BS Sport. SV Breugel klopte Turkse Rangers met 3-1.
Peer - Scheidsrechters blazen verzamelenZoomVrijdagavond hield de Koninklijke Noord-Limburgse scheidsrechtersvereniging haar laatste van vier gewestelijke cursussen dit seizoen in zaal Holheide in Overpelt. De reglementen werden weer wat opgefrist bij de aanwezige scheidsrechters om vervolgens wat bij te babbelen over het lopende seizoen. Sommigen ruilden daarna de gele en rode kaart om in een pakje speelkaarten om de avond af te sluiten met een zettersprijskamp. Kandidaat scheidsrechters voor volgend seizoen, die wedstrijden willen leiden voor de Belgische voetbalbond, kunnen zich ten alle tijden aanmelden bij de KNLSV via dewebsite www.knlsv.com De volgende cursussen voor kandidaat-scheidsrechters vinden in oktober in Hasselt plaats.

Geen straf voor egel-eters

Zaterdag 30 maart 2019
Vandaag gelezen
Maar één van de twee Waalse broers uit Aarlen die regelmatig egels doden om ze op te eten heeft een boete gekregen, van 3.600 euro, maar die moet alleen betaald worden als hij het binnen 3 jaar weer doet. De advocaat betoogde dat de broers van jongs af aan egels eten, zij wisten niet dat de egel beschermd is en dat je hem niet mag doden. (Bron: Waals weekblad)

RC Peer klopt Anadol

Zaterdag 30 maart 2019
Peer - RC Peer klopt AnadolRC Peer heeft vanavond Anadol verslagen. Uitslag 2-1. Sporting Wijchmaal klopte SK Meldert met 4-2.

Lentedagen

Zaterdag 30 maart 2019
Weerbericht
Peer - LentedagenHoge luchtdruk zorgt zaterdag voor een schitterende lentedag met hoge maxima en veel zon. Na de doortocht van een storing, wordt er morgen gevoelig koelere lucht aangevoerd. De dagen nadien wordt hoge luchtdruk ingewisseld door depressies en storingen. Er breekt een wisselvallige periode aan met geregeld buien en regen.
Zaterdag (30/03)
is er veel zon afgewisseld met enkele stapelwolken. Het blijft droog en het wordt een aangename lentedag bij maxima rond 18 graden. Aan zee komt er tijdelijk mist (…) Het hele nieuwsbericht

Alice Vervaet overleden

Zaterdag 30 maart 2019
Peer - Alice Vervaet overledenOp 22 maart overleed Alice Vervaet, de weduwe van de in 2007 overleden Paul Van Rintel. Zij was 89 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Slachtoffer van het verkeer

Vrijdag 29 maart 2019
Peer - Slachtoffer van het verkeerZoomDeze uil werd het slachtoffer van het verkeer op de drukke verbindingsweg tussen Peer en Bree. (foto Jos Vandijck)

Zalig lenteweer

Vrijdag 29 maart 2019
Peer - Zalig lenteweerZoomHet is volop genieten van de lente met heerlijke temperaturen en de bloesems die al volop ontpoppen. Ook morgen kunnen we nog vitamientjes opdoen met de lentezon.
Peer - Zware straffen voor warenhuisdievenDe rechtbank heeft celstraffen van 12 tot 37 maanden en boetes gaande van 800 tot 3.200 euro opgelegd aan een bende die zo'n 40 diefstallen pleegde in warenhuizen. De bende sloeg onder meer toe in Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg en Peer. (PG)

Reiniging carpoolparkings

Donderdag 28 maart 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal morgennacht tussen 20u en 6u de carpoolparkings in Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen reinigen. Andere carpoolparkings blijven open als alternatief. Deze werkzaamheden passen binnen de periodieke reiniging van de Limburgse carpoolparkings. Een gelijkaardige actie vorige week vrijdagnacht op de overige parkings leverde 2,1 ton veegvuil op. Om deze kuiswerken goed uit te kunnen voeren, dienen de parkings volledig leeg te zijn.

Zomertijd in het recyclagepark

Donderdag 28 maart 2019
Vanaf dinsdag 2 april is het recyclagepark van Limburg.net elke dag - behalve zaterdag - een uurtje langer open. Dat is te danken aan het zomeruur dat zaterdagnacht ingaat.
Het recyclagepark is dan elke dag open van 9u tot 12.30u en van 13 tot 17u, op donderdag tot 18u en op zaterdag tot 16u.

Herstructurering bij Bekaert

Donderdag 28 maart 2019
Peer - Herstructurering bij BekaertZoomDe staaldraadfabrikant sluit een fabriek en schrapt 281 jobs...  (Cartoon: Fobie)
Sinds kort vinden er verkeerstellingen plaats in de omgeving van de N74 tussen Hasselt en Noord-Limburg. Vandaag wordt er ook met camera’s geteld. Zowel de intensiteit van de verkeersstromen als de herkomst en de bestemming van het verkeer zullen in kaart worden gebracht. Het is de eerste keer dat de tellingen zo gedetailleerd zullen zijn. Dat is nodig om het brede onderzoek dat momenteel loopt naar de Noord-Zuidverbinding te ondersteunen.
De Vlaamse regering riep de Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht

Ongeval in Sint-Trudostraat

Woensdag 27 maart 2019
In de Sint-Trudostraat botsten deze namiddag een fietser en een auto. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Koeien zakken door vloer

Woensdag 27 maart 2019
In een stal aan de Waardheidestraat in Grote Brogel zijn vanavond vier koeien door de vloer gezakt. De dieren konden gered worden.

Nieuwe bvba: Delivato

Woensdag 27 maart 2019
Robertus van Houtum en Lutgarde Schoemans, beiden uit Peer, hebben de bvba Delivato opgericht met zetel aan de Ganzenpas in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating, het beheer en de inrichting van een frituur, snackbar, eethuis, broodjeszaak en drankgelegenheden.

Wulp zoekt regenwormen

Woensdag 27 maart 2019
Peer - Wulp zoekt regenwormenZoom
Deze wulp ging in de Bomerstraat op zoek naar regenwormen. (foto Jos Vandijjck)Geheimagenten in de wei?

Dinsdag 26 maart 2019
Peer - Geheimagenten in de wei?Zoom
De Vlaamse regering wil subsidies geven aan schapenhouders indien ze maatregelen nemen om hun dieren tegen de wolf te beschermen.  (Cartoon: Fobie)
Een 54-jarige man uit  Hechtel-Eksel en een 28-jarige vrouw uit Peer zijn vanmorgen gewond geraakt bij een aanrijding tussen vier auto's. Het ongeval gebeurde op de Genkerbaan in Oudsbergen.
Het is maar dat je 't weet
Trajectcontroles moeten in Duitsland verboden worden omdat ze ingaan tegen de bescherming van de privacy. Dat heeft de administratieve rechtbank ("Verwaltungsgericht") van het Duitse Hannover geoordeeld na klachten over het instellen van de eerste trajectcontrole van Duitsland over een afstand van 2 kilometer bij het plaatsje Laatzen. De rechtbank vindt het fotograferen en "koppelen" van nummerplaten illegaal.

Wietplantage opgedoekt

Dinsdag 26 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Broekkantstraat in Meeuwen is zondagochtend een cannabisplantage ontdekt. Een 50-jarige man werd aangehouben. Politie CARMA viel de woning binnen in het kader van een lopend onderzoek naar teelt van drugs. In een kweekruimte achteraan de woning stonden 200 wietplanten en in een technische ruimte met de stroomvoorzieningen werd nog bijna een kilogram gedroogde wiet gevonden. De politie nam ook een aanzienlijke som geld in beslag. In de woning werd een 50-jarige man uit Oudsbergen gearresteerd. Hij werd later aangehouden door de onderzoekrechter.
Peer - Japanse kerselaars sieren de tuinenZoomOok in Peer jaar sieren  de Japanse kerselaars sommige tuinen. (Foto Jos Vandijck)
Er zijn gesprekken aan de gang voor de oprichting van een grotere politiezone in onze regio. De zones Kempenland, Lommel, HANO en Beringen-Ham-Tessenderlo praten over een mogelijke fusie. Maar de weg is nog lang, zegt Pelts burgemeester Frank Smeets: "Het klopt dat we intern nadenken in de politiezone HANO en gesprekken hebben over de toekomst: kunnen we alleen verder? Kunnen we met onze eigen mensen alle vragen beantwoorden die zich stellen? De criminaliteit is steeds op grotere schaal en beter (…) Het hele nieuwsbericht

Liza Bancken overleden

Maandag 25 maart 2019
Peer - Liza Bancken overledenZaterdag is de uit Grote Brogel afkomstige Liza Bancken overleden, de weduwe van Jan Berben. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium W!itters aan de Lentestraat.

Lizette Dalemans overleden

Maandag 25 maart 2019
Peer - Lizette Dalemans overledenVrijdag is de uit Neerpelt afkomstige Lizette Dalemans overleden, de echtgenote van Mathieu Lehaen. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt vrijdag  in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Subsidies voor bescherming vee

Maandag 25 maart 2019
Peer - Subsidies voor bescherming veeZoomVlaanderen gaat 80 procent terugbetalen van de investeringen die boeren doen om hun vee tegen wolven te beschermen. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) vandaag bekend gemaakt. Het gaat om gemeenten in Limburg en Antwerpen. “Veehouders die hun omheining uitrusten met wolvenwerende infrastructuur, zullen die investering voor 80 procent terugkrijgen. Zo hopen we enerzijds de schade te beperken en anderzijds de wolf weer zijn natuurlijke gedrag aan te leren zodat hij niet langer op schapen gaat jagen", zegt de minister. Het Agentschap Natuur en Bos heeft ook een filmpje gemaakt over hoe je best een afrastering plaatst.
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Politieagent gewond bij conflictOp de Genkerbaan in Meeuwen ontstond gisterenamiddag rond 17uur tumult bij de ontbinding van de carnavalstoet. Verontruste omstaanders alarmeerden een aanwezige politiepatrouille over het agressieve gedrag van een dronken man. Een 22-jarige Maaseikenaar werd vervolgens staande gehouden door de politie. Hij was kort voordien gewond geraakt tijdens een conflict. Even later kwam ook zijn vader opdagen met een telescopische wapenstok in de hand. Een van de inspecteurs hield de vader tegen en werd daarbij (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Nieuwe lerarenopleidingen aan UHasseltVanaf september start aan UHasselt de lerarenopleiding in de domeinen gezondheidswetenschappen, economie, ontwerpwetenschappen en wetenschap & technologie. Zowel (academische bachelor)studenten als personen die al een masterdiploma behaald hebben, kunnen deze lerarenopleiding volgen. Ze wordt gegeven in samenwerking met KU Leuven. Meer info
Vorig jaar zijn er 43 personen omgekomen bij verkeersongevallen in Limburg. In 2017 waren er dat 26. Het aantal ongevallen met gewonden steeg vorig jaar met 8,5 procent.

Reinhilde Weltens overleden

Maandag 25 maart 2019
Peer - Reinhilde Weltens overledenZaterdag is Reinhilde Weltens overleden, de echtgenote van Dominique Van Cann. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-20 uur) in funerarium Jaeken.

Annie Boonen overleden

Maandag 25 maart 2019
Peer - Annie Boonen overledenZaterdag is de uit Bocholt afkomstige Annie Boonen overleden, de weduwe van Robert Garain en de levenspartner van Jean Aerts. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula Omega in Peer. Daarna zal ze worden bijgezet in het graf van haar echtgenoot op de begraafplaats van Grote Brogel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken.

Linda Colson overleden

Maandag 25 maart 2019
Peer - Linda Colson overledenVrijdag is in haar woning in Wijchmaal Linda Colson onverwacht overleden, de echtgenote van Erwin De Decker. Zij was 62 jaar. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken.

Ongeval op Meeuwerbaan

Zondag 24 maart 2019
Deze namiddag gebeurde er een ongeval op de Meeuwerbaan .Eén persoon raakte gewond.

Breugel klopt Lille

Zondag 24 maart 2019
Peer - Breugel klopt LilleSV Breugel heeft vandaag Sparta Lille verslagen met 0-4. Sporting Grote Brogel verloor met 2-6 van Zelem. Peer SV speelde op het veld van Kattenbos 1-1 gelijk. Racing Peer ging met 1-4 winnen bij Maasland NO. De doelpunten kwamen van G. Coenen, J. Corthouts, W. Mennes en D. Bollen. Sporting Wijchmaal verloor met 2-1 van Excelsior Hamont.
Het is maar dat je 't weet
Werp kassabonnetjes niet bij het oud papier, meldt het Duitse tv-programma "ARD Buffet". Zulke bonnetjes bestaan uit thermopapier, waarin het schadelijke chemisch product Bisphenol A (BPA) zit. Dat BPA kan van het thermopapier loskomen en bij het recyclen in andere produkten geraken, bijvoorbeeld in toiletpapier dat uit gerecycleerd papier is gemaakt. Dan komt het BPA in het grondwater terecht, en vermits het werkt zoals een hormoon kan het vissen en schaaldieren aantasten. Een kassabonnetje vastnemen is dan weer onschadelijk. Vanaf 2020 laat de EU alleen nog thermopapier met een BPA-gehalte van 0,02% toe.

Daar komen de berkenpollen

Zondag 24 maart 2019
Door de voor de tijd van het jaar zeer hoge temperaturen in februari en maart komen de eerste berkenbomen al in bloei, meldt Nature Today. Daarmee gaat 2019 de boeken in als een vroeg berkenhooikoortsseizoen. Door aanhoudende zonneschijn en hoge temperaturen zal de komende week de berkenpollenconcentratie op gaan lopen. Patiënten gevoelig voor berkenpollen moeten tot begin mei rekening houden met hooikoortsklachten.
De start van de bloei van de berken is niet recordvroeg, maar 2019 kan (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - De vooruitgang staat niet stil!Zoom                                                                 (Cartoon Fobie)

Fietsen door de bomen

Vrijdag 22 maart 2019
Peer - Fietsen door de bomenZoomIn de buurt van knooppunt 272 van het fietsroutenetwerk wordt in het bos van Bosland momenteel gewerkt aan de constructie "Fietsen door de Bomen", een iconische fietsbrug die bezoekers laat fietsen tussen de kruinen van de bomen. De innovatieve fietsbeleving kadert in de strategie om een extra belevingslaag op het Limburgse fietsroutenetwerk te leggen. 
De fietsbrug, een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter, stijgt geleidelijk (3 à 4%) tot 10 meter hoogte. Het wordt een iconische, strakke brug van ongeveer 700 meter lang. Het is de bedoeling dat ze nog voor de zomer in gebruik wordt genomen.
Fietsen door de bomenFietsen door de bomenFietsen door de bomen
Fietsen door de bomen
Zoom

'Zeeslag' in Antwerpen

Woensdag 20 maart 2019
Peer - 'Zeeslag' in AntwerpenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Bezoek het GRM met je klas

Woensdag 20 maart 2019
Ben je leerkracht en wil je graag dit schooljaar met je klas nog een bezoek brengen aan het mooie Gallo-Romeins Museum in Tongeren? Van 29 april tot en met 27 mei opent het museum ook elke maandag de deuren voor scholen. Meer info
Het is maar dat je 't weet
Peer - Wietgebruik kan psychoses opleverenMensen die dagelijks cannabis gebruiken, maken drie keer meer kans op een psychose dan mensen die nooit wiet roken. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in Brazilië en op 11 locaties in Europa - onder meer in Amsterdam, Londen en Parijs. De actieve stof in cannabis, THC of delta-9-tetrahydrocannabinol, kan hallucinaties, waanbeelden en paranoia veroorzaken. De studie is vandaag gepubliceerd in The Lancet Psychiatry Journal.
Peer - Staking in het basisonderwijs vandaag...Zoom...maar er was opvang voorzien.               (Cartoon: Fobie) 

Carpoolparkings worden gereinigd

Woensdag 20 maart 2019
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vrijdagnacht de carpoolparkings in Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de reinigingsacties in 2018 werden op de verschillende Limburgse parkings bijna 14 ton veegvuil opgeruimd.  
Grensgevallen
De Oostenrijkse hoofdstad Wenen wordt nog beter bereikbaar vanaf Eindhoven. Vanaf oktober 2019 vliegt luchtvaartmaatschappij Laudamotion er vier keer per week vanaf Eindhoven Airport naartoe. Hiermee staat het netwerk van hoofdsteden dat vanaf Eindhoven zeer frequent bereikbaar is op ruim twintig. Wizz Air vliegt nu twee keer per week op deze bestemming.

Diefstal van vogels bestraft

Woensdag 20 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
De rechtbank veroordeelde vandaag een zestiger voor de diefstal van vogels in vogelkwekerij Het Veldhof in Bocholt. Hij kreeg acht maanden cel en een boete van 800 euro. Aan de benadeelde moet hij alvast 5.000 euro schadevergoeding betalen.PG)

Twee studenten opgepakt

Woensdag 20 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Twee studenten opgepaktTwee studenten uit Oudsbergen krijgen binnenkort een rekening van de Leuvense brandweer omdat die dinsdagnacht werd opgetrommeld om enkele fietsen,die zij in de Dijle in Leuven hadden gesmeten, uit de rivier te vissen. Het duo werd woensdagochtend rond 4 uur gespot door een student uit Bree, die gewekt werd door lawaai op straat. Hij zag hij hoe twee jongelui de fietsen in de Dijle gooiden. Samen met een vriend liep hij naar buiten en hield de twee personen staande tot de politie arriveerde. De brandweer (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht

Woensdag 20 maart 2019
Peer - Nieuw vuurwerkdecreet in aantochtZoomSamen met enkele parlementsleden van verschillende partijen heeft Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts een akkoord bereikt over een nieuwe regelgeving inzake vuurwerk. Vandaag is vuurwerk altijd en overal toegelaten, tenzij het lokale gemeentebestuur er anders over beslist. Die logica wordt omgedraaid. Zo kan ook heel wat dierenleed vermeden worden, zegt de minister.
Er bestaat op dit moment in Vlaanderen geen algemene regel voor het gebruik van vuurwerk of voetzoekers. In principe mag (…) Het hele nieuwsbericht

Nicole Eerdekens overleden

Woensdag 20 maart 2019
Peer - Nicole Eerdekens overledenGisteren is de uit Peer afkomstige Nicole Eerdekens overleden, de weduwe van de in 2010 overleden Thieu Keppens. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in Diepenbeek.

Ghislaine Van Damme overleden

Dinsdag 19 maart 2019
Peer - Ghislaine Van Damme overledenGisteren is Ghislaine Van Damme overleden, de weduwe van André De Kesel. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken.

Michel Swennen overleden

Dinsdag 19 maart 2019
Peer - Michel Swennen overledenGisteren is Michel Swennen overleden, de echtgenoot van Alice Broeckmans. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Donderdag (19.30 ur) is er en avondwake in de dekenale kerk in Peer waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.

Verkeer in de knoop

Dinsdag 19 maart 2019
Peer - Verkeer in de knoopVanmorgen rond 7.30 uur raakten twee auto's tijdens de ochtendspits in een aanrijding betrokken op de Grote Baan in Helchteren. Daarbij viel één gewonde: één 36-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren. Door het ongeval was het lang aanschuiven geblazen in de richting van Hasselt.

Mobiele flitspaal op E314

Dinsdag 19 maart 2019
Vanaf vandaag staat er een mobiele flitspaal op de E314 aan de werkzaamheden ter hoogte van Heusden-Zolder. Al het verkeer moet daar aan één kant van de snelweg op 2x2 versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur.
Uit recente (algemene) metingen blijkt dat 40% van de bestuurders te snel rijden aan wegenwerken. Dat is niet alleen gevaarlijk voor zichzelf en het andere verkeer, maar men brengt vooral de arbeiders in gevaar. Daarom wordt nu voor minstens een week een flitspaal gezet in de buurt van Terlamen. Het Agentschap Wegen en Verkeer communiceert vooraf in de hoop op die manier al de snelheid naar beneden te krijgen. Na een week wordt de situatie opnieuw bekeken.

Thieu Coninx overleden

Dinsdag 19 maart 2019
Op 15 maart overleed de uit Wijchmaal afkomstige Thieu Coninx. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de H. Kruiskerk in Lier.

'Fietsen in en om Limburg 2019'

Maandag 18 maart 2019
Peer - 'Fietsen in en om Limburg 2019'ZoomVanmiddag stelden Dirk Van Bun en Leo Swinnen onder grote belangstelling de nieuwe editie van de fietsgids voor. De nieuwe gids bestaat uit 43 prachtige fietstochten met 85 stopplaatsen doorheen heel Limburg. Leuk nieuwtje in deze editie is ‘fietsen door de bomen’: vier mooie fietstochten die vertrekken vanuit de Boslandgemeenten Lommel, Pelt, Peer en Hechtel-Eksel. Het is zeker de moeite waard om één van deze tochten uit te testen en onderweg even uit te rusten op één van de vele stopplaatsen. Momenteel zijn de gidsen reeds te verkrijgen bij de toeristische diensten van de deelnemende gemeenten. In de loop van deze week zullen ook alle stopplaatsen voorzien worden van gidsen. Kijk op de website van Tips voor Fietsers en ontdek waar je de gidsen kan verkrijgen.

Fin Verschakelen overleden

Maandag 18 maart 2019
Peer - Fin Verschakelen overledenIn WZC Kloosterhof in Meeuwen is gisteren Fin Verschakelen overleden, de weduwe van Jaak Verheyen. Zij was 98 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.

Marc Peeters overleden

Maandag 18 maart 2019
Peer - Marc Peeters overledenGisteren is Marc Peeters thuis onverwacht overleden. Hij was 51 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.

Jef Plessers overleden

Maandag 18 maart 2019
Peer - Jef Plessers overledenVrijdag is in residentie Sint-Antonius Jef Plessers overleden. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer.

Twintig priesters overleden

Zondag 17 maart 2019
Vorig jaar zijn 20 priesters overleden die werkzaam waren in het bisdom Hasselt. Onder hen Frans Smeets,erepastoor van Wijchmaal; Jos Calsius, erepastoor van Meeuwen-Gruitrode; Georges Peeters, erepastoor van Herstappe en Lauw en Rik Plessers, erepastoor van Piringen en Widooie.

Verlies voor Peer SV

Zondag 17 maart 2019
Peer - Verlies voor Peer SVPeer SV heeft vandaag met 0-4 verloren van Lummen VV. Breugel won de derby tegen Grote Brogel met 3-2.

Racing Peer wint van Stal Sport

Zaterdag 16 maart 2019
Peer - Racing Peer wint van Stal SportRacing Peer heeft vanavond Stal Sport verslagen. Uitslag: 2-0, na doelpunten van Dieter Bollen en Sam Gielen. De eindstand was al bij de rust bereikt. Sporting Wijchmaal speelde thuis 0-0 gelijk tegen Ham United.

Ongeval in Kapellekesstraat

Zaterdag 16 maart 2019
Peer - Ongeval in KapellekesstraatAfgelopen nacht is er een ongeval gebeurd in de Kapellekesstraat, ter hoogte van het kruispunt waar langs het kapelletje een bord staat ter herinnering aan de verongelukte Joery Vandijck. Het bord liep flinke schade op.
In Genk heeft CD&V-Limburg vandaag de verkiezingslijsten voorgesteld. De Vlaamse lijst wordt getrokken door Lode Ceyssens van Oudsbergen. Daarna volgen Vera Jans (Lanaken), An Christiaens (Tongeren), Tom Cox (Hasselt), Yasin Gül (Heusden-Zolder), Ellen Bours (Dilsen-Stokkem), Ingrid Kempeneers (Sint-Truiden), Raf Drieskens (Pelt), Luc Wouters (Lummen), Miet Jorissen (Kortessem), Marleen Kauffmann (Leopoldsburg), William Nijssen (Voeren), Tanja Imbornone (Maasmechelen), Sigrid Cornelissen (Peer), Johan Sauwens (Bilzen) en Jo Vandeurzen (Genk). Eerste opvolger is Jo Brouns (Kinrooi).
Op de eerste plaats van de federale lijst staat Wouter Beke (Leopoldsburg). Dan volgen Farih Nawal (Genk), Raf Terwingen (Maasmechelen), Mark Vos (Riemst), Evelyne Stassen (Tongeren), Thomas Vints (Beringen), Ilse Wevers (Oudsbergen), Dries Deferm (Nieuwerkerken), Anita Meerten (Kinrooi), Liesbeth Van der Auwera (Bree), Bob Nijs (Lommel), Veerle Heeren (Sint-Truiden). Eerste opvolger is Steven Matheï (Peer).

Jaak Cornelissen overleden

Zaterdag 16 maart 2019
Peer - Jaak Cornelissen overledenDonderdag is de uit Grote Brogel afkomstige Jaak Cornelissen overleden, de weduwnaar van de in 2011 overleden Bertha Reyskens. Hij was 87 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Opitter.

Ontmoeting met Bumba

Vrijdag 15 maart 2019
Promotekst
Peer - Ontmoeting met BumbaZoomDit is een berichtje speciaal voor de kleine kinderen. Want morgennamiddag komt Bumba op bezoek bij de Standaard Boekhandel in de Oudestraat in Peer. Tussen 14 en 15 uur kunnen de kinderen met Bumba kennismaken. Allen daarheen! (Foto Standaard Boekhandel)
Kort nieuws van bij de buren
Woensdag werd in een chalet in Rochefort, Dinant, een 33-jarige Genkenaar dood aangetroffen. De man bleek met geweld om het leven te zijn gebracht. Er werden dan drie verdachten voorgeleid en aangehouden. Het gaat om twee mannen van 25 en 21 uit Genk en één man van 22 uit Peer. Vandaag heeft de Raadkamer deze aanhoudingen evestigd. De concrete aanleiding voor de feiten en het precieze verloop ervan zijn op dit ogenblik nog niet duidelijk. Wel is uit de autopsie gebleken dat het slachtoffer met zwaar geweld om het leven werd gebracht.

Verzet tegen de storm

Donderdag 14 maart 2019
Peer - Verzet tegen de stormZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Michel Taens overleden

Donderdag 14 maart 2019
Peer - Michel Taens overledenIn WZC Kloosterhof in Meeuwen is gisteren de uit Peer afkomstige Michel Taens overleden, de weduwnaar van Philomena Verpoorten. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken in Peer.

Jan Vandyck overleden

Woensdag 13 maart 2019
Peer - Jan Vandyck overledenGisteren is de uit Meeuwen afkomstige Jan Vandyck overleden, de weduwnaar van Mien Scheelen. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Stevige buien

Woensdag 13 maart 2019
Weerbericht
Peer - Stevige buienIn een strakke noordwestelijke hoogtestroming wordt aanhoudend vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken gestuurd. Alvast tot en met het weekend blijven de neerslagkansen bijzonder hoog. Op korte termijn staat er ook een strakke wind met stevige rukwinden. Na het weekend bouwt een hogedrukgebied vanuit het westen op over onze streken en lijkt er een einde te komen aan het wisselvallige en natte weer. 
Vandaag trekken stevige regenbuien over onze streken met kans op onweer en hagel, (…) Het hele nieuwsbericht

Netje Hendrix overleden

Woensdag 13 maart 2019
Peer - Netje Hendrix overledenMaandag is de uit Peer afkomstige Netje Hendrix overleden, de weduwe van de in 2007 overleden Harrie Baeten.  Zij was 94 jaar.  Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Sooi Vandeweyer overleden

Woensdag 13 maart 2019
Peer - Sooi Vandeweyer overledenZondag is Sooi Vandeweyer overleden, de echtgenoot van Clarette Gielen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-21.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Nieuwe bvba: Vanduffel Invest

Dinsdag 12 maart 2019
Hugo Vanduffel en Annie Franssen, beiden uit Peer, Marijke Vanduffel uit Oudsbergen, Roel Vanduffel uit Antwerpen en Raf Vanduffel uit Pelt hebben de bvba Vanduffel Invest opgericht met zetel aan de Groenstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop, beheer, belegging, uitbating, huur en verhuur van roerende en onroerende goederen in binnen- en buitenland.

Klein hoefblad in bloei

Dinsdag 12 maart 2019
Vandaag gezien in Bosland
Peer - Klein hoefblad in bloeiZoomKlein hoefblad groeit zeer vroeg in het voorjaar, in vochtige wegbermen. Als de bloemen van het kleine hoefblad zich 's morgens openen, richten ze zich naar het licht van de opkomende zon. Gedurende de dag draaien ze met de zon mee zodat ze 's avonds naar het westen gericht staan. Wist u dat? (Pierre Rutten)

Woensdagnacht werken op E314

Dinsdag 12 maart 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert woensdagavond vanaf 20u asfaltherstellingen uit op de E314 in de richting van Leuven ter hoogte van de afrit 29 Houthalen-Helchteren. Het verkeer zal er plaatselijk over één rijstrook moeten. De afrit blijft steeds bereikbaar.

André Daemen overleden

Dinsdag 12 maart 2019
In Peer is zondag André Daemen overleden, de weduwnaar van Constance Leeten. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van aula t Sant in Hechtel.

Help Sofie!

Maandag 11 maart 2019
VRT-journaliste Sofie Vaes is voor een reportage over de NMBS en de stiptheidscijfers van de spoorwegmaatschappij op zoek naar pendelaars die gedurende een bepaalde periode hun vertragingen willen bijhouden. Help Sofie! Wie wil meedoen kan mailen naar sofie.vaes[!]vrt.be.

Geschenken voor de goden

Maandag 11 maart 2019
Met de groeten van Patrick
Peer - Geschenken voor de godenZoomLimburger Patrick Jacobs woont al 7 jaar in Thailand, in Hua Hin, 230 km ten zuiden van Bangkok. Een kuststad waar de vorige koning zo graag verbleef. En hij maakt prachtige foto's. We zijn blij dat we ze regelmatig mogen plaatsen! Wat u op bijgaande foto ziet - u moet er echt eens op klikken - is de boeg van een kleine boot, versierd met giften om bescherming en gunsten te vragen aan de zeegoden en de geesten. Meestal bestaan die giften uit geld, bladgoud, een persoonlijk geschenk, bloemen, (…) Het hele nieuwsbericht
Tien jaar lang al gaan de dienst gezinspastoraal en het Centrum voor Christelijk Vormingswerk (CCV) van het bisdom Hasselt mee op weg met echtgescheidenen en bieden hen een omgeving die rouwen toelaat. In 2009 startte de dienst parochiecatechese en gezinspastoraal met de werking voor  echtgescheidenen. Een jaar later was de eerste ontmoetingsgroep in samenwerking met het CCV een feit. De formule slaat aan.  “Mensen zijn vaak verwonderd over dit aanbod. Ze verwachten immers niet dat wij als (…) Het hele nieuwsbericht
De hulpverleningszone Noord-Limburg heeft gisteren en vandaag een 350-tal meldingen van stormschade gekregen. Rond 10u vanmorgen had men 150 interventies achter de rug. Nog een 200-tal te gaan... Hulde!

Ria Vandebos overleden

Maandag 11 maart 2019
Peer - Ria Vandebos overledenIn Home Monsheide - waar zij 44 jaar verbleef -  is vrijdag Ria Vandebos overleden. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Hondenbezitters: oppassen

Zondag 10 maart 2019
Grensgevallen
In de omgeving van het Duitse Niederkrüchten, niet ver van Roermond, zijn er vossen gevonden met de ziekte van Carré. Die virusinfectie kan bij honden hersenvliesontsteking veroorzaken en is vaak dodelijk. Besmette dieren krijgen eerst koorts en een loopneus, gaan hoesten en krijgen longontsteking. Na maag- en darmproblemen wordt dan het zenuwstelsel aangetast. Dat manifesteert zich bij honden door spier- en stuiptrekkingen, verlamming en uiteindelijk de dood. Een hond kan ook via indirect contact besmet raken, door bijvoorbeeld te spelen met een tak waar eerder een besmette vos op geniesd heeft. Een dierenarts uit Echt, niet ver van Maaseik, heeft via Facebook hondenbezitters gewaarschuwd.
Er komen financiële middelen voor schapenhouders die hun dieren willen beschermen tegen de wolven. Dat laat Vlaams minister van Landbouw Koen Van den Heuvel weten. De wolven August en Naya hebben in 2019 al vier aanvallen gedaan op Limburgse schapen. Het gros van de schapenweides is dan ook niet afdoende afgemaakt om de wolven buiten te houden. (Bron: TVL)

Wedstrijd Racing Peer afgelast

Zondag 10 maart 2019
Peer - Wedstrijd Racing Peer afgelastDe wedstrijd tussen VV Stokkem en Racing Peer werd deze namiddag afgelast vanwege de hevige wind. Ook de match tussen Grote Brogel en Sporting Winterslag werd om diezelfde reden stopgezet. Sporting Wijchmaal won de derby tegen Hechtel met 1-4. En Breugel ging met 0-3 winnen bij Halveweg Zonhoven.
Kort nieuws van bij de buren
In de Kanaallaan in Bree waaiden deze namiddag enkele zonnepanelen van een dak. In de Kempstraat viel een boom op een huis. De stroomkabels werden door de val losgerukt.
Door de felle wind is het treinverkeer verstoord, meldt de NMBS. In Antwerpen-Centraal is het onderbroken en in Oost- en West-Vlaanderen rijden er voorlopig geen treinen. Wie toch met de trein wil reizen, kan best even via www.belgiantrain.be kijken hoever hij geraakt. UPDATE Het station Antwerpen-Centraal werd ontruimd omdat een naastgelegen gebouw op instorten bleek te staan.
Het spoornet wordt vanavond gecontroleerd op schade door het stormweer. Dat melden spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spoorwegmaatschappij NMBS. Er wordt extra personeel ingezet voor verkenningen en controles, maar de werkomstandigheden zijn moeilijk, laat Infrabel weten. Later zondagavond moet er meer zicht zijn op de schade die de storm veroorzaakt heeft.

Jan Smeets overleden

Zondag 10 maart 2019
Peer - Jan Smeets overledenDonderdag is Jan Smeets overleden, de echtgenoot van Maria Jammaers. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Brogel. Dinsdag (19.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken in Peer.

Gisteren was Barbie jarig

Zondag 10 maart 2019
Peer - Gisteren was Barbie jarigZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Winst voor Peer SV

Zaterdag 9 maart 2019
Peer - Winst voor Peer SVPeer SV is vanavond gaan winnen bij Donk. Uitslag: 1-3.

Angèle Evens overleden

Zaterdag 9 maart 2019
Peer - Angèle Evens overledenDonderdag is de uit Grote Brogel afkomstige Angèle Evens overleden, de weduwe van Hubert Hillen. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Helchteren. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheud tot groeten in de begroetingsruimtre vabn aula 't Sant in Hechtel.
Tribunaliteiten
Peer - Wanneer wordt een ziekte een handicap?“Neem uw tijd en herstel volledig. We zullen onze plan wel trekken”, drukte de directie van een kunsthandel één van haar verkoopsters op het hart, toen ze te maken kreeg met lymfeklierkanker. Tien dagen later wierf de directie een nieuwe verkoopster aan.
Op advies van de ziekenfondsarts nam de uitgevallen verkoopster een kleine twee jaar later contact op met haar winkelverantwoordelijke om een geleidelijke werkhervatting aan te kaarten. Twaalf dagen later kreeg zij prompt haar opzeg. (…) Het hele nieuwsbericht

Juwelen en geld ontvreemd

Vrijdag 8 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Krokusstraat in Meeuwen zijn juwelen en geld gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Haal een kip in huis

Vrijdag 8 maart 2019
Ook dit jaar organiseert Limburg.net een Kippenactie. Je kan met een bon enkele kippen gaan afhalen bij een tuincentrum of dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt. Meer info.
Peer - Internationale vrouwendag vandaag!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
In 2018 lieten 57 mensen het leven op de Limburgse wegen. Dat zijn er bijna dubbel zoveel als in 2017, toen er in Limburg 33 doden vielen. Opvallend dit jaar is dat 11 van die verkeersdoden motorrijders zijn. In 2017 was dat geen enkele.
Peer - Niet blij met afgelasten GOAT-festivalZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Wolven jagen samen

Donderdag 7 maart 2019
Tijdens de krokusvakantie zijn in het genetisch laboratorium van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) de uitstrijkjes onderzocht van vier incidenten in Limburg waarbij een of meerdere schapen werden doodgebeten. De vier bijtincidenten gebeurden in het wolvengebied van het wolvenkoppel Naya en August. Uit onderzoek blijkt dat beide wolven samen jagen. (Bron: TVL)

Maria Teunissen overleden

Donderdag 7 maart 2019
Peer - Maria Teunissen overledenIn Peer is vandaag Maria Teunissen overleden, de weduwe van Jacobus Eeuwis. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.
Tot voor kort moesten de parkwachters van de recyclageparken van Limburg.net steeds naar hun vaste computer om te kunnen nagaan welke afvalsoort de bezoekers op het park hadden geselecteerd aan de zuil bij het binnenrijden van het park. Op het terrein moesten ze de bezoekers vragen om hun papieren ticket te tonen. Controles op het correct ingeven van de afvalsoorten aan de ingangszuil zijn belangrijk, onder andere om ervoor te zorgen dat elke bezoeker zijn afval in de juiste container deponeert en ook de (…) Het hele nieuwsbericht

Versoepeling voor jonge vissers

Woensdag 6 maart 2019
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1 januari ´19 hebben jongeren tot en met 17 jaar geen visverlof nodig om overdag met één hengel te vissen in Vlaamse openbare wateren. Het Agentschap voor Natuur en Bos trekt daarmee de leeftijdsgrens op met drie jaar en wil zo de jeugd extra stimuleren om de hengelsport te beoefenen. Op vraag van de hengelsector is ook het leefnet niet meer toegelaten. Dat maakt het meenemen van vissen beter controleerbaar en geeft de visbestanden extra bescherming. Meer info

Circus ervaren in Dommelhof

Woensdag 6 maart 2019
De Circus Animator Cursus van het Circuscentrum is in huis in Dommelhof en deze 35 jongeren organiseren morgen/donderdag van 16 tot 18 uur een ‘CIRCUS EXPERIENCE'. Dat is een combinatie van circus-optredens (je kan KIJKEN) en circus-workshops (je mag MEEDOEN). De 35 animatoren-in-spe staan klaar om te begeleiden en 4 ervaren instructeurs houden voortdurend een oogje in het zeil.
Zin in wat circus deze vakantie? Tussen 6 en 14 jaar oud? Kom dan donderdag 7/03 om 16.00 u. naar Provinciaal Domein Dommelhof! Zowel kijken als meedoen is gratis, mits inschrijving via deze link. Draag sportieve kledij! Ouders zijn welkom om te komen kijken! Meer info

Nog amper 370 kloosterzusters

Woensdag 6 maart 2019
Het bisdom Hasselt telt vandaag nog amper 370 vrouwelijke religieuzen, van wie 90 procent ouder dan 75 jaar. Slechts vier kloosterzusters zijn jonger dan 45 jaar. Dertig jaar geleden waren er nog 1.230 vrouwelijke religieuzen in het bisdom Hasselt.   In 1989 waren er in Limburg  zo’n 790 mannelijke religieuzen. Vandaag telt het bisdom Hasselt nog ongeveer 120 paters, broeders, fraters en monniken.
Peer - Michael Jackson wordt afgeserveerdZoomDe VRT gaat voortaan "omzichtiger ompringen met muziek van Michael Jackson" en "de beschuldigingen vermelden bij de aankondiging van de nummers". (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Wie tickets kocht voor het 'GOAT Urban Music Fest 2019' in Bree wordt aangeraden aangifte te doen bij de lokale politie. De website van het festival, waarvan aangekondigd was dat het op 8 en 9 juni in Bree zou plaatsvinden, is ondertussen offline. Het gaat vermoedelijk om oplichting, zegt politie Carma. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid brengen.

Wisselvallig herfstweer

Dinsdag 5 maart 2019
Weerbericht
Peer - Wisselvallig herfstweerActieve depressies bepalen het weerbeeld voor de volgende 10 dagen met geregeld regen of buien en een strakke wind. Slechts af en toe zorgt de doortocht van een mobiele wig even voor een rustmoment in de atmosfeer. De maxima liggen rond 10 graden, maar na het weekend wordt het enkele graden kouder. Het lijkt wel herfst te zijn. 
Vandaag/woensdag is het droog in de ochtend, maar nadien komen er perioden met regen of buien opzetten vanuit het westen. De maxima liggen rond 12 graden en er staat (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - In het nieuws, de voorbije dagen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Lena Eyckens overleden

Dinsdag 5 maart 2019
Peer - Lena Eyckens overledenGisteren is Lena Eyckens overleden, de echtgenote van Henri Boonen. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.

Tijgermuggen tijdens carnaval?

Dinsdag 5 maart 2019
Peer - Tijgermuggen tijdens carnaval?Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Op de E314 in Heusden-Zolder legt het Agentschap Wegen en Verkeer dit voorjaar een derde rijstrook aan. Vanaf vrijdagavond 8 maart om 20u wordt het verkeer op de autosnelweg stap voor stap op één weghelft gezet op 2x2 versmalde rijstroken. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ richting Leuven zal vanaf dan worden afgesloten voor de duur van deze werken.
Peer - Verkiezingen: bijzitters op het matjeNa het organiseren van de verkiezingen van 14 oktober werden de identiteiten van opgeroepen bijzitters die niet zijn komen opdagen in Limburg overgemaakt aan het parket Limburg. De kieswet voorziet hiervoor een bestraffing van minimum 400 euro tot maximaal 1.600 euro.
Het parket Limburg ontving in totaal 403 dossiers. Hiervan werden na onderzoek 173 dossier geseponeerd, onder meer wegens het inroepen van een wettige reden door de verdachte of wegens het ontdekken van (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Kelchtermans overleden

Dinsdag 5 maart 2019
Peer - Maria Kelchtermans overledenIn Mechelen is zaterdag de uit Peer afkomstige Maria Kelchtermans overleden. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuwe bvba: Marin Equestrian

Maandag 4 maart 2019
Hermano Assis Marin uit Peer heeft de bvba Marin Equestrian opgericht met zetel aan de Kloosterstraat in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer een paardenfokkerij, paardenhandel en het beheer van een stoeterij.

Mezen tegen processierupsen

Maandag 4 maart 2019
Grensgevallen
Het gemeentebestuur van Helmond heeft in de strijd tegen processierupsen nestkastjes gegeven aan de ruim 400 inwoners die vorig jaar melding maakten van overlast door die rupsen. Het is de bedoeling dat die nestkastjes worden opgehangen zodat er koolmeesjes in kunnen broeden. Koolmezen zijn gek op processierupsen.

Regenachtig krokusverlof

Zaterdag 2 maart 2019
Weerbericht
Peer - Regenachtig krokusverlofEen strakke zonale stroming overheerst over onze streken, alvast gedurende de volgende 10 dagen. Daarbij spelen depressies en storingen de hoofdrol in het weerbeeld en zijn de neerslagkansen bijzonder hoog. Soms komt er ook een erg strakke wind te staan en het lijkt eerder dat de herfst begonnen is. De krokusvakantie verloopt in mineur wat het weer betreft.
Vandaag is het zwaar bewolkt met soms een drupje regen. Meestal is het echter droog bij maxima rond 12 graden. De zuidwestenwind wakkert (…) Het hele nieuwsbericht

Al vijf plofkraken in Limburg

Vrijdag 1 maart 2019
Afgelopen nacht is er een plofkraak gepleegd op het postkantoor aan de Dorpsstraat in Lanklaar (Dilsen-Stokkem). Dit jaar zijn in Limburg al vijf plofkraken gepleegd.
Vlaams minister Ben Weyts gaat het verbod op onverdoofd slachten verder uitbreiden: vanaf 1 januari 2020 zullen ook kalveren in Vlaanderen geslacht moeten worden na verdoving met elektronarcose. Sinds 2017 is er immers al heel wat vooruitgang geboekt op wetenschappelijk gebied, zegt de minister. Praktijkervaring in het buitenland, wetenschappelijke gegevens én een demonstratie in een Vlaams kalverslachthuis hebben aangetoond dat de elektronarcose nu praktisch toepasbaar is op kalveren. (…) Het hele nieuwsbericht

Trajectcontroles in werking

Vrijdag 1 maart 2019
Peer - Trajectcontroles in werkingVanaf vandaag treden de trajectcontroles in het gebied van de politiezone Kempenland in werking. Dat gebeurt op de Peerderbaan tussen Hechtel-Eksel en Wijchmaal, de Lommelsebaan in Hechtel-Eksel, de Lommelsesteenweg in Leopoldsburg en de Kamperbaan tussen Leopoldsburg en Hechtel-Eksel, telkens in beide richtingen.
Er zitten enkele wijzigingen in de afvalkalender aan te komen.
De container voor de maandelijkse inzameling van kunststof verhuisde al voor de werken in Linde naar Wauberg. De container zal daar nog blijven staan tot de werken aan het Driekoningenplein in Linde volledig afgerond zijn. De container staat aan het parochiecentrum Ons Huis in Wauberg.
Vanaf 1 mei zal voor heel Peer centrum de papierslag doorgaan op vrijdag. Voorheen gebeurde die voor het deel gelegen onder de Noordweg op zaterdag, maar dat verandert nu dus. Tot slot werden de glascontainers in Peer centrum van de Kloosterstraat verplaatst naar de Bomerstraat.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer