Het overige nieuws

Vier spelers verlaten SV Breugel

Zondag 28 februari 2021
Peer - Vier spelers verlaten SV  BreugelVier spelers trekken de deur achter zich dicht bij SV Breugel en zullen de kleuren van Achel B in vierde provinciale verdedigen. Het gaat om Jarno Verberne, Pieter Van Nerum, Raf Theunissen en Pieter Bloemen.

Zonnig weer

Zondag 28 februari 2021
Weerbericht
Peer - Zonnig weerHogedrukinvloeden zorgen voor aanhoudend droog weer. Daarbij wordt met een oostelijke luchtstroming droge landlucht aangevoerd en kan de zon schitteren aan het hemelruim. De maxima liggen iets boven de normaal, maar de nachten zijn erg koud. In de tweede helft van de week trekt een storing met wat regen over onze streken en wordt gevolgd door koudere lucht van polaire oorsprong.
Vandaag worden plaatselijk nevel en mist in de ochtend al vlug opgeruimd en kan de zon het weerbeeld de hele (…) Het hele nieuwsbericht
Vader Abraham had zeven zonen, en het wolvenkoppel Noëlla en August heeft er nog drie. Dat blijkt uit onderzoek van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Voor dat onderzoek werden onder meer wolvenkeutels aangewend. 
Dat men er nu in geslaagd is de drie wolvenwelpen een soort genetische code te geven, betekent ook dat de twee welpen die in het verkeer omkwamen - in Hechtel-Eksel en Oudsbergen - teefjes waren. 

André Hoeben overleden

Zaterdag 27 februari 2021
Peer - André Hoeben overledenDonderdag is de in Wijchmaal woonachtige André Hoeben overleden, de echtgenoot van José Janssens. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Verhoogd toezicht tegen zwerfvuil

Vrijdag 26 februari 2021
Peer - Verhoogd toezicht tegen zwerfvuilZoomDe natuurinspecteurs en boswachters van Natuur en Bos zullen dit weekend prominent in de natuurgebieden aanwezig zijn om bezoekers attent te maken op het netjes achterlaten van de natuur en overtreders te verbaliseren. De toezichthouders van de lokale besturen zijn gevraagd om de actie op het terrein de komende weken te versterken om met vereende krachten nog meer resultaat te bereiken. Dat meldt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.
De actie dient vooral om te sensibiliseren, maar overtreders die betrapt worden op het achterlaten van zwerfvuil zullen geverbaliseerd worden.

Naar uniforme textielcontainers

Vrijdag 26 februari 2021
Peer - Naar uniforme textielcontainersZoomVorig jaar organiseerde Limburg.net een nieuwe marktbevraging voor de inzameling van textiel via textielcontainers in Limburg. Als gevolg daarvan zullen dit voorjaar alle bestaande inzamelcontainers worden vervangen door uniforme witte containers met het logo van Limburg.net.
“Tot op heden gebruikte elke textielinzamelaar zijn eigen container met zijn eigen specifieke kleur”, zegt Luc Wouters, voorzitter van Limburg.net. “Door de jaren heen doken er naast de officiële (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Leam Invest

Donderdag 25 februari 2021
Joris Smeets uit Peer heeft de besloten vennootschap Leam Invest opgericht met zetel aan de Laarderweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer handelsbemiddeling in goederen, algemene bouw van residentiële gebouwen en verkoop van meubels.

Na de pandemie, de paddemie...

Woensdag 24 februari 2021
Peer - Na de pandemie, de paddemie...ZoomBijna lente, dus de paddentrek is begonnen...       (Cartoon: Fobie)

Twee wietplantages ontdekt

Woensdag 24 februari 2021
Peer - Twee wietplantages ontdektVanmorgen vond de 24ste operatie "Cleanhouse" plaats onder leiding van het Limburgse parket. Er werden huiszoekingen uitgevoerd op zeven locaties, verspreid over de provincie Limburg, waarbij in totaal twee in werking zijnde cannabisplantages werden aangetroffen met in totaal 1.000 wietplanten. Ook werd op één plaats twee kilo verkoopsklare wiet aangetroffen. Op een drietal locaties werd tevens de diefstal van elektriciteit vastgesteld en op één locatie de diefstal van gas.
Bij deze acties werden twee personen opgepakt. Opmerkelijk was de aanwezigheid van drie agressieve honden die werden ingezet als bewakers van één van de plantages. Vanwege de dieronvriendelijke leefomstandigheden werd een proces-verbaal van dierenverwaarlozing opgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
De rechtbank behandelde vandaag een brandstichting op de parking van een garage aan de Gruitroderkiezel in Bree. Daarbij vlogen dertien voertuigen in brand. De brand zou gesticht zijn om de verzekering op te lichten. De brandstichters en de eigenaar van de in brand gestoken auto riskeren zware straffen. De rechtbank maakt haar vonnis bekend op 23 maart. (PG)
Peer - Twee criminele organisaties opgedoektIn het kader van twee gerechtelijke onderzoeken heeft de federale gerechtelijke politie van Limburg met bijstand van diverse lokale politiezones vandaag 25 huiszoekingen in Limburg uitgevoerd. Daarbij werden 17 personen gearresteerd en werden 140.000 euro, 11 luxewagens en een twintigtal luxehorloges in beslag genomen. Het eerste onderzoek heeft betrekking op een criminele organisatie, opererend vanuit Heusden en Beringen, die zich bezig zou houden met het verduisteren van geleasede (…) Het hele nieuwsbericht

Uitzonderlijk warm

Dinsdag 23 februari 2021
Weerbericht
Peer - Uitzonderlijk warmDe normale maximumtemperaturen rond eind februari liggen rond 7 graden. Met maxima rond 18 of 19 graden, is het uitzonderlijk warm voor deze periode. Deze hoge temperaturen danken we aan de strakke zuidelijke wind, die warme lucht vanuit het zuiden aanvoert, samen met de aanwezigheid van de zon. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa zijn wolken beperkt aanwezig en krijgt de zon veel ruimte. In de tweede helft van de week draait de wind naar het westen tot het noordwesten en wordt de aangevoerde (…) Het hele nieuwsbericht

Twee nieuwe spelers voor Peer SV

Maandag 22 februari 2021
Peer - Twee nieuwe spelers voor Peer SVPeer SV heeft twee nieuwe spelers aangetrokken: Gioacchino Camalleri (Winterslag) en Soufiane Quirini (Lommel Kolonie).

Brandoefening op schietterrein

Maandag 22 februari 2021
Peer - Brandoefening op schietterreinZoomWoensdag (met als back-up donderdag) zal er een brandweeroefening plaatsvinden op het NAVO-schietterrein Pampa. De gespecialiseerde vliegveldbrandweer zal hierin worden bijgestaan door ploegen van de omliggende civiele brandweer- en politiezones. De brandoefening voorziet het gecontroleerd afbranden van een vooraf gedefinieerd perceel teneinde het betrokken personeel te trainen in het bestrijden van de zeer specifieke heidebranden. Tevens kunnen ze hun onderlinge samenwerking en terreinkennis optimaliseren, aldus een mededeling van het vliegveldcommando van Kleine-Brogel. (Foto Robin Mues)

Rode Kruis zoekt vrijwilligers

Maandag 22 februari 2021
Peer - Rode Kruis zoekt vrijwilligersZoomHet Rode Kruis is op zoek naar crisisvrijwilligers om de sneltestcentra voor het onderwijs op te starten en te bemannen. Iedereen die zich tijdelijk wil engageren kan zich aanmelden via deze link.

Annie Vrolix overleden

Maandag 22 februari 2021
Peer - Annie Vrolix overledenIn Grote-Brogel is zaterdag Annie Vrolix overleden, de echtgenote van Alfons Ceyssens. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Peer - Bisdom schenkt dekens aan thuislozenHet bisdom Hasselt heeft dekens, slaapzakken en tenten geschonken aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Limburg. Het CAW zal het beschermingsmateriaal verder verdelen onder dak- en thuisloze Limburgers.

Limburg kent grootste winkelleegstand

Zaterdag 20 februari 2021
Limburg heeft de grootste leegstand van Vlaanderen inzake winkeloppervlakte: zoveel als 70 voetbalvelden. Nog nooit stonden in Limburg zoveel winkels leeg: bijna 2.200 of 13,3 procent van het totaal. Daarmee heeft Limburg de slechtste bezetting van heel Vlaanderen. In een jaar tijd kwamen er liefst 10 procent bij. Hasselt kreeg er zelfs 25 procent meer lege winkels bij. (Radio 2)

Vaccinatieprogramma start maandag

Zaterdag 20 februari 2021
Peer - Vaccinatieprogramma start maandagZoomVanaf maandag zouden de vaccinaties van de bevolking tegen het coronavirus moeten starten. En nu maar hopen dat er genoeg vaccins worden geleverd... (Cartoon: Fobie)

Mieke Cox overleden

Zaterdag 20 februari 2021
Peer - Mieke Cox overledenWoensdag is in Zonhoven de uit Peer afkomstige Mieke Cox overleden, de echtgenote van Theo Vrancken. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring.

Er hangt lente in de lucht

Zaterdag 20 februari 2021
Weerbericht
Peer - Er hangt lente in de luchtEen strakke zuidelijke luchtstroming in combinatie met veel zon, laat het kwik oplopen naar lentewaarden. Hoewel we nog maar februari zijn, krijgen we de komende dagen temperaturen die eerder in mei thuishoren. De aangevoerde lucht is afkomstig van tropische oorden en een leuk detail is dat er mogelijk ook wat Saharastof tot bij ons kan geraken. Dit uiterst zachte weer danken we aan enerzijds een depressie ten westen van de Britse Eilanden en anderzijds een hogedrukgebied over het oosten van Europa. Tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Minder verkeersdoden in Limburg

Vrijdag 19 februari 2021
Peer - Minder verkeersdoden in LimburgZoomIn 2020 vielen er 38 verkeersdoden in Limburg, 19 minder dan in 2019. Dat is de sterkste daling onder de Vlaamse provincies. Het aantal ongevallen met gewonden daalde in onze provincie met 17 procent. De daling van het aantal ongevallen is te danken aan de coronamaatregelen die een grote invloed hadden op onze verplaatsingen. (Vias)

Postkantoren morgen dicht

Donderdag 18 februari 2021
Peer - Postkantoren morgen dichtMorgen/vrijdag zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten, meldt bpost. De overige postdiensten gaan gewoon door.

Sporten is dringend terug nodig

Donderdag 18 februari 2021
Peer - Sporten is dringend terug nodigZoomDe Vlaamse Sportfederatie wil alle Vlamingen opnieuw op een verantwoorde manier laten sporten in hun favoriete club. Zowel de jonge als de oude sporter, de indoor- als outdoorsporter moeten binnenkort weer welkom zijn in één van de 18.000 Vlaamse sportclubs. Veilige sportbeoefening, onder strikte voorwaarden, moet weer breed toegankelijk zijn.
Daarnaast zouden ook individuele contactloze sporten zoals tennis, kajak of paardrijden op zeer korte termijn weer opnieuw wedstrijden en toernooien (…) Het hele nieuwsbericht

Lezingen over recent natuuronderzoek

Donderdag 18 februari 2021
Peer - Lezingen over recent natuuronderzoekZoomDertig jaar geleden werd het Netwerk Natuuronderzoek onder de noemer LIKONA (Limburgse Koepel voor Natuurstudie) opgericht. Dit netwerk opereert onder de vleugels van het Provinciaal Natuurcentrum en verenigt honderden vrijwilligers die bijdragen aan een betere kennis over de Limburgse natuur. Om dit te vieren en om het (Limburgse) natuuronderzoek in de schijnwerpers te zetten, organiseert het Provinciaal Natuurcentrum van 22 tot 27 februari vijf avonden op rij online lezingen over recent (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in de woonzorgcentra...

Donderdag 18 februari 2021
Peer - Ondertussen, in de woonzorgcentra...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Het centraal magazijn “Bokt” van de Kringstores van maatwerkbedrijf De Biehal sluit tijdelijk preventief de deuren tot 1 maart omwille van een coronabesmetting binnen het team van het magazijn. De Biehal roept haar klanten op om het brengen van spullen naar één van haar winkels zoveel mogelijk uit te stellen tot 1 maart.

Vandaag in het nieuws

Woensdag 17 februari 2021
Peer - Vandaag in het nieuwsZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: OBM Services

Woensdag 17 februari 2021
Joris Verslegers uit Peer heeft de besloten vennootschap OBM Services opgericht met zetel aan de Achelmansstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van metalen constructiewerken, loodgieterswerk en isolatiewerkzaamheden.

Bertha Van Otterdijk overleden

Woensdag 17 februari 2021
Peer - Bertha Van Otterdijk overledenIn Peer is maandag de uit Kaulille afkomstige Bertha Van Otterdijk overleden, de weduwe van de in 2015 overleden Gène Jansen. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Kleine-Brogel.
Peer - Ondertussen, op het Covid-19-front...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

De lente komt eraan

Dinsdag 16 februari 2021
Weerbericht
Peer - De lente komt eraanAls het kwik boven 15 graden uitkomt in het voorjaar, dan mogen we spreken van lenteweer. Dat staat ons volgend weekend te wachten. Bovendien zorgt een hogedrukgebied voor droog weer met geregeld zon. De aanloop naar het weekend verloopt wisselvallig met geregeld regen en soms behoorlijk wat wind. Tot donderdag weten Atlantische storingen hun weg te vinden naar onze streken. Het is en het blijft zacht.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld in de namiddag, maar zo nu en dan kan de zon (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Aanpassingstermijn mijnwerkerspensioen verlengdOndergrondse mijnwerkers, hun weduwen of nabestaanden, die recht hebben op extra tegemoetkoming door de herberekening van de pensioenen, krijgen daarvoor wat langer de tijd. Minister van pensioenen Karine Lalieux en de Federale Pensioendienst hebben de termijn van vier naar acht maanden gebracht omdat elk dossier een complexe berekening vergt. Maar nog steeds moet iedere weduwe of nabestaande zelf een aanvraag indienen bij de Federale Pensioendienst in Brussel. Daarvoor hebben ze - na de aanpassing - nog de tijd tot 29 juni dit jaar.

Winterprik nefast voor veel dieren

Maandag 15 februari 2021
Peer - Winterprik nefast voor veel dierenZoomDe winterprik van afgelopen week heeft flink wat gevolgen gehad voor onze vogels. Dat melden verschillende dierenorganisaties zoals Vogelbescherming Vlaanderen en het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. Zo hadden uilen en andere roofvogels het moeilijk om prooien te vinden onder het sneeuwtapijt. Maar ook kleine vogeltjes hadden flink te lijden onder de kou. Door de bevroren bodem vonden veel vogels haast geen voedsel meer. Maar de lente hangt gelukkig in de lucht, er komen zeer zachte temperaturen aan. Ondertussen kunnen we de vogels nog wat bijvoederen om terug op krachten te komen.

Mia Ramaekers overleden

Maandag 15 februari 2021
Peer - Mia Ramaekers overledenZaterdag is de in Wijchmaal woonachtige Mia Ramaekers overleden, de weduwe van de in 1975 overleden Jan Swinkels. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Laat je niet vangen!

Maandag 15 februari 2021
Peer - Laat je niet vangen!ZoomEnkele lezers kregen bijgaande mail in hun mailbox. Uit die mail zou moeten blijken dat ze van de FOD Financiën een bedrag van ruim 1500 euro terugkrijgen als ze op de knop "Claimen" klikken. Maar zulke mails zijn fake. Laat je niet vangen! UPDATE Er circuleren ook gelijkaardige mails waarin wordt opgeroepen om een openstaande belastingschuld te betalen. Maar ook dat is fake. Niet doen dus.

Van Aswoensdag 17 februari tot zondag 21 februari kan men een uitgewerkte pelgrimswandeling maken vanuit de St.-Hubertuskapel, Dijkerstraat 43 in Wijchmaal. In de kapel vind je voor deze bezinnende wandeling een tochtboekje en een uitgestippelde wandeling. Onderweg zijn er vier haltes met telkens een impuls met als thema 'Levensdraden'. Zo wordt er stilgestaan bij een goede verbinding met de schepping/natuur, verbondenheid met onze medemensen, onze wereldwijde verbondenheid met elkaar, een goede verbinding met onszelf en de verbinding met 'het goddelijke' én de natuur. Deze wandeling is een aanbod voor de veertigdagentijd vanuit het dekenaat.

Hilde Smeets overleden

Maandag 15 februari 2021
Peer - Hilde Smeets overledenZaterdag is Hilde Smeets overleden, de zaakvoerster van Edelweis Lingerie. Ze was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Oudestraat 24, 3990 Peer.

Kans op ijzel morgenvroeg

Zondag 14 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Er bestaat kans op ijzelvorming morgenvroeg. Alvast in Nederland is code rood uitgegeven vanwege "ijzel en verraderlijke gladheid op de lokale wegen".

Oppassen op het ijs!

Zondag 14 februari 2021
Peer - Oppassen op het ijs!Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: GeNie

Zaterdag 13 februari 2021
Niek Gerards uit Peer heeft de besloten vennootschap GeNie opgericht met zetel aan de Nijverheidslaan in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schrijnwerk en elektrotechnische installatiewerken aan gebouwen.

Nog een paar dagen koud

Zaterdag 13 februari 2021
Weerbericht
Peer - Nog een paar dagen koudSinds afgelopen zondag zijn de temperaturen niet meer positief geweest en vroor het zowel overdag als tijdens de nacht. De koudste nacht werd de nacht van woensdag op donderdag. Donderdagochtend werd een minimumtemperatuur opgemeten van -11.7 °C. Ook dinsdagnacht werd het kouder dan -10 graden. Indien we nu komende nacht ook -10 graden bereiken, is de koudegolf een feit. Dit is zeker mogelijk dankzij een krachtig hogedrukgebied nabij Scandinavië, dat voor nagenoeg heldere condities zorgt. Vanaf zondag (…) Het hele nieuwsbericht

Oppassen voor vallend ijs

Vrijdag 12 februari 2021
Peer - Oppassen voor vallend ijsZoomDit weekend worden zachtere temperaturen voorspeld, waardoor het gevaar op vallend ijs nog zal toenemen. De brandweer en de gemeenten van Hulpverleningszone Noord-Limburg roepen daarom iedereen op om ijs in goten, op terrassen of balustrades zoveel mogelijk zelf te verwijderen. Door de zon smelt het ijs op veel plaatsen, waardoor er brokken naar beneden kunnen vallen. Dit kan voor levensgevaarlijke situaties en/of schade zorgen.
Op openbaar domein, waar gevaar voor vallend ijs dreigt, staat de (…) Het hele nieuwsbericht

Elisa Swennen overleden

Vrijdag 12 februari 2021
Peer - Elisa Swennen overledenGisteren is de uit Reppel afkomstige en in Peer woonachtige Elisa Swennen overleden, de weduwe van de in 1994 overleden Leo Nelis. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Bisschop in gesprek en op bezoek

Donderdag 11 februari 2021
Peer - Bisschop in gesprek en op bezoekZoomNaar aanleiding van Wereldziekendag sprak mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, vandaag digitaal met een tiental pastores uit de Limburgse ziekenhuizen en rusthuizen en met enkele verantwoordelijken van ziekenzorgwerkingen in de parochies. In dat gesprek benadrukte hij hun belangrijke rol om zieke mensen bij te staan bij hun zin- en geloofsvragen. De bisschop dankte hen omdat zij vaak een broederlijke vertrouwensband aangaan met zieken en hun families, en dat zij hen helpen om vrede in het (…) Het hele nieuwsbericht

Vrijwilligers voor testcentrum gezocht

Donderdag 11 februari 2021
Peer - Vrijwilligers voor testcentrum gezocht
In opdracht van de regering en het CLB gaat de Peltse afdeling van het Rode Kruis een snel Covid-testcentrum uitbouwen in de parochiezaal van Holheide in Pelt. Dat centrum zal actief zijn vanaf 1 maart tot einde juli, op werkdagen van 16.u tot 19u en op zaterdag van 10 tot 12u.  Het Rode Kruis zoekt daarvoor vrijwilligers; voor hen wordt een online opleiding voorzien. De testers krijgen bovendien een praktische opleiding op 23 en 25 februari van 16.30 tot 20.00 uur in Holheide. "We zoeken per dag drie crisisvrijwilligers voor de administratie en daarvan één tester die de opleidingen volgde. Voor aanmelden en verdere info; arien.anita[!]gmail.com," aldus het Rode Kruis.

Thea Bollen overleden

Donderdag 11 februari 2021
Peer - Thea Bollen overledenMaandag is de uit Wijchmaal afkomstige en in As woonachtige Thea Bollen overleden, de weduwe van de in 1958 overleden Jan Vranken en van de in 2013 overleden Jan Clerx. Zij was 88 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Hoe krijgt u het vaccin?

Donderdag 11 februari 2021
Peer - Hoe krijgt u het vaccin?Komende maandag wordt in Beringen gestart met het vaccineren van de bevolking in het kader van de strijd tegen het coronavirus. Andere vaccinatiecentra zullen volgen. Hoe verloopt die inentingsprocedure? De Tijd zette alles keurig op een rijtje en dat kunt u hier lezen: Vaccinatiecentra openen maandag: zo krijgt u het vaccin

Mia Moons overleden

Woensdag 10 februari 2021
Peer - Mia Moons overledenZaterdag is Mia Moons overleden, de weduwe van de in 1997 overleden Maurits Gorré. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Monssstraat 6, 3990 Peer.

Week tegen pesten...

Woensdag 10 februari 2021
Peer - Week tegen pesten...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hoe voeder je vogeltjes?

Woensdag 10 februari 2021
Peer - Hoe voeder je vogeltjes?ZoomMet deze koude periode kunnen vogels wel een extra hapje gebruiken. Insecten verdwijnen onder de grond, de bessen zijn geplukt of bevroren en de sneeuw maakt het moeilijk om zaden te vinden. Natuurpunt geeft via deze link enkele voedertips.

Nog meer ijsdagen

Dinsdag 9 februari 2021
Peer - Nog meer ijsdagenAls het kwik overdag negatief blijft, spreken we van een ijsdag. Dat was gisteren zo en zal vandaag en de volgende dagen ook zo zijn. De aanvoer van zeer koude lucht (van arctische oorsprong) uit het noordoosten is hiervan de oorzaak. Tijdens de nacht geeft dit matige tot strenge strenge vorst. Na het weekend lijkt het weerbeeld te veranderen, maar zeker is dat nog niet.
Vandaag is het berekoud in onze streken. Het kwik is lokaal gedaald tot -12 graden en mogelijk zelfs hier en daar nog (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 9 februari 2021
Peer - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)                  

Nieuw: Winters Stijn Verzekeringen

Dinsdag 9 februari 2021
Stijn Winters uit Peer heeft de besloten vennootschap Winters Stijn Verzekeringen opgericht. De zetel is gevestigd aan de Kaulillerweg.

Ook eerste communies in het najaar

Dinsdag 9 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Na de verschuiving van de vormselvieringen omwille van corona verschuift het bisdom Hasselt in principe de eerste communievieringen net zoals vorig jaar naar het najaar: september, oktober, in elk geval voor het herfstverlof. Grote of kleine pastorale eenheden/federaties, grote of kleine groepen eerste communicanten maken een wereld van verschil in tijden dat versoepelingen van maatregelen al dan niet kunnen voorzien worden; daarom kan men ook eerder dan september – indien de maatregelen het toelaten (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - 10.000 Limburgers krijgen voedselhulpZoomMeer dan 10.000 Limburgers kloppen aan bij de Sint-Vincentiusverenigingen voor voedselhulp. De 37 Limburgse Sint-Vincentiusverenigingen hebben er opnieuw een druk jaar opzitten. Vorig jaar kregen ze maandelijks 3.734 gezinnen over de vloer. Het waren vooral eenoudergezinnen en alleenstaanden die nood hadden aan voedselpakketten. De 3.754 kwetsbare gezinnen zijn samen goed voor 10.000 personen die op een of andere manier hulp of ondersteuning kregen. En daar zijn opvallend veel kinderen en jongeren bij : 2.871 Limburgse kinderen jonger dan 12 jaar en nog eens 1.226 jongeren tussen 12 en 18 jaar. (Radio 2)
Peer - Vier nieuwe spelers voor Sp. Grote BrogelSporting Grote Brogel heeft vier nieuwe spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Carlo Kempeneers (Lummen), Lens en Jorn Philippe (beiden Bocholt) en Marnick Vanelderen.

Recordbedrag aan innovatiesteun

Maandag 8 februari 2021
Bedrijfsnieuws
De Limburgse bedrijven wisten in 2020 een recordbedrag aan innovatiesteun binnen te halen. De totale door Vlaanderen goedgekeurde steun voor onderzoek en ontwikkeling bij de Limburgse innovatiebedrijven bedroeg nagenoeg 21,5 miljoen euro. Dat is 39 procent meer dan een jaar eerder en het hoogste cijfer ooit. Limburg doet het daarmee beter dan Vlaanderen waar de totale toegekende steun, dankzij het door de Vlaamse Regering voorziene groeipad, eveneens fors steeg met 18%. Maar het is lang niet (…) Het hele nieuwsbericht

Geen Lourdesbedevaart

Maandag 8 februari 2021
Peer - Geen LourdesbedevaartZoomEr zal ook dit jaar geen Lourdesbedevaart georganiseerd worden door de vzw Limburgse Diosecane Bedevaart. Het is al voor het tweede jaar op rij dat de bekende en nog altijd succesvolle Limburgse bedevaart naar het Franse Lourdes door corona niet kan doorgaan. "Gezien alle maatregelen en gebrek aan duidelijke perspectieven heeft het bestuur van LDB moeten beslissen dat er in 2021 geen Lourdesbedevaart zal georganiseerd worden", laat de organisatie vandaag weten. Net deze week, op donderdag 11 februari, is (…) Het hele nieuwsbericht

Vormselvieringen uitgesteld

Maandag 8 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Het coronavirus blijft woekeren. Ook al is de vaccinering nu volop bezig, uiterste voorzichtigheid blijft geboden. En het duurt zeker nog een hele tijd vooraleer een normaal gemeenschapsleven kan hernemen. Daarom hebben de bisschoppen van de Vlaamse bisdommen en van het vicariaat Vlaams-Brabant voor wat het aartsbisdom betreft, beslist dat de vormselvieringen die voorzien waren tussen Pasen (4 april) en Pinksteren (23 mei) 2021, zullen toegediend worden na de zomervakantie, in de maanden september of (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Dierentuinen binnenkort weer open...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Peer - Tips om veilig te rijden in de sneeuwZoomRijden op sneeuw vergt gewoontes die veel bestuurders niet hebben. Bij de start van een winteroffensief, brengt Vias institute graag de voornaamste richtlijnen nog eens in herinnering. Lees ze via deze link.

KMI: code geel

Zondag 7 februari 2021
Peer - KMI: code geelHet KMI waarschuwt voor vanavond en vannacht nog met code geel, er is lokaal nog lichte sneeuwval mogelijk. Komende nacht bestaat er ook een kans op ijsplekken over het hele land. Ook de komende dagen blijft het nog winters met een beetje sneeuw maar de temperaturen nemen een flinke duik. "Komende dagen circuleert zeer koude continentaal polaire lucht boven onze streken. De maxima blijven dan ook begin volgende week meestal negatief en zijn vaak lager dan -3 graden. Er doet zich sterke nachtvorst voor (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast: code oranje

Zaterdag 6 februari 2021
Peer - Opgepast: code oranjeHet KMI heeft de weercode verhoogd van code geel naar code oranje voor het winteroffensief dat de komende uren en dag zou binnentrekken, en het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor een uitermate gevaarlijke nacht. Momenteel is het fel aan het regenen, later gaat dat over in mogelijk onderkoelde regen die spekgladde ijzel kan veroorzaken. Daarna zou het gaan sneeuwen, gecombineerd met vriestemperaturen. Toch is er voorlopig sprake van een beperkt aantal centimeters sneeuw. AWV heeft in (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer appartementen

Zaterdag 6 februari 2021
Peer - Steeds meer appartementenZoom21 procent van de woongelegenheden in Limburg is een appartement. Tien jaar geleden was dat slechts 16,8 procent. Op Vlaams niveau bestaat momenteel 26,44 procent van de woongelegenheden uit appartementen. (Foto Patrick Haesevoets)
Vorig jaar zijn in Limburg 8.530 nieuwe bedrijven opgestart in Limburg. Dat is een stijging met 5,18 procent in vergelijking met 2019. Limburg kent het hoogste groeipercentage van alle Vlaamse provincies.

KMI: code geel

Zaterdag 6 februari 2021
Peer - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en gladheid. "Tijdens de nacht van zaterdag op zondag gaat het sneeuwen. Eerst in de Kempen, later geleidelijk ook in een groot gedeelte van Vlaanderen. Er is ook gevaar voor lokaal aanvriezende regen, vooral in het centrale deel. In de loop van zondag trekt de winterse neerslag over het grootste deel van het land maar de intensiteit neemt daarbij af. Tegen zondagavond kan er 5 tot 10 cm sneeuw liggen in Vlaanderen, lokaal tot 15 cm in de Kempen. Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Vandyck overleden

Zaterdag 6 februari 2021
Peer - Leo Vandyck overledenOp 26 januari overleed de uit Grote-Brogel afkomstige Leo Vandyck, de echtgenoot van Helena Nijsen. Hij was 89 jaar. Het afscheid gevolgd door de bijzetting in het familiegraf op de begraafplaats van Godsheide (Hasselt) vindt plaats in besloten familiekring.

Jos Dreesen overleden

Zaterdag 6 februari 2021
Peer - Jos Dreesen overledenDinsdag is de uit Bocholt afkomstige en in Peer woonachtige Jos Dreesen overleden, de echtgenoot van Marie José Houben. Hij was 83 jaar. Het afscheid en het begraven van de urne op de begraafplaats van Lozen vinden in besloten kring plaats.

Winteroffensief

Zaterdag 6 februari 2021
Weerbericht
Peer - WinteroffensiefLeek het de afgelopen dagen wel of de lente was aangebroken, niets is minder waar, de winter staat opnieuw voor de deur. De komende 48 uur evolueren we van bijzonder zachte lucht, naar zeer koude polaire lucht. Daarbij zorgt een storing voor gevaarlijk winterweer. Vanaf zondag is de winter in onze streken en ook na het weekend volgt er een erg koude periode waarbij het ook tijdens de dag blijft vriezen.
Vandaag komt in de loop van de ochtend een regenzone opzetten. De rest van de dag zijn er (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Kappers mogen openen vanaf 13 februariHet Overlegcomité heeft deze namiddag onder meer beslist dat de kappers opnieuw mogen openen op 13 februari; voor de andere niet-medische contactberoepen is dat 1 maart. Campings mogen opnieuw open op 8 februari, dierenparken op 13 februari. De andere coronamaatregelen zijn verlengd tot 1 april.
De heropening van de kapperszaken is wel verbonden aan enkele strikte voorwaarden:
- Klanten en kappers moeten een chirurgisch - en dus geen stoffen - mondmasker dragen. Dat masker moet om de (…) Het hele nieuwsbericht

Welzijnscentrum failliet verklaard

Vrijdag 5 februari 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren welzijnscentrum Bubblefun Baby Spa uit Peer failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 6 maart ingediend worden.
Jurgen Corstjens zal ook komend seizoen SV Breugel trainer. Trainer Fons Schrijvers blijft komend seizoen ook aan de slag bij Sporting Grote-Brogel.

Nieuwe vennootschap: Vanroten

Donderdag 4 februari 2021
Justijn Vanroten uit Peer heeft de besloten vennootschap Vanroten opgericht met zetel aan de Helchterensedijk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer onderhoud en herstelling van landbouwtractoren, carosserieherstelling en transport.

Zes nieuwe spelers bij Peer SV

Woensdag 3 februari 2021
Peer - Zes nieuwe spelers bij Peer SVPeer SV heeft zes nieuwe spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Diepvens, Boonphan en Vandebroek (Breugel); Willekens (Verbroedering Lommel) en Kenneth Hendrickx en Duncan (Grote Heide).

Ondertussen, in New York...

Woensdag 3 februari 2021
Peer - Ondertussen, in New York...Zoom                                                                          (Cartoons: Fobie)
Ondertussen, in New York...
Zoom

Jef Hubens overleden

Woensdag 3 februari 2021
Peer - Jef Hubens overledenZaterdag is in WZC Den Boogerd in Hechtel-Eksel Jef Hubens overleden, de weduwnaar van Jeanneke Baeten. Hij was 94 jaar. Het afscheid en de bijzetting in het familiegraf op de begraafplaats van Peer vinden in besloten kring plaats.
Peer - Eerste vaccins voor personeel MariaziekenhuisIn het Mariaziekenhuis in Pelt is vandaag een deel van het zorgpersoneel ingeënt tegen het coronavirus. Het gaat om 263 personeelsleden en artsen van de spoeddienst, de dienst intensieve zorgen en de Covid-afdeling. Ze kregen het Moderna-vaccin ingespoten. De Noorderhart-campus telt in totaal een 1600-tal personeelsleden. Vanaf volgende week begint de inenting van de rest van het personeel.

Bevolkingstoename

Dinsdag 2 februari 2021
Op 1 januari 2021 telde Peer 16.414 inwoners. Dat zijn er 129 meer dan op 1 januari 2020 toen er 16.285 waren. (Bron: Statbel, het Belgisch statistiekbureau)

Christ Braeken overleden

Maandag 1 februari 2021
Peer - Christ Braeken overledenZaterdag is de in Meeuwen woonachtige en uit Peer afkomstige Christ Braeken overleden, de weduwnaar van de in 2010 overleden Lisa Cox. Hij was 98 jaar. Het afscheid blijft beperkt tot de naaste familie.
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Werkstraf en boete voor drugsdealerEen werkstraf van 200 uren en een boete van 8.000 euro: dat is de straf die een dertiger uit Bree kreeg voor het dealen van drugs. Hij verstopte onder meer drugs in zijn diepvriezer en had onder meer klanten in Bocholt en Peer.

Huismus meest geteld

Maandag 1 februari 2021
Peer - Huismus meest geteldZoomNooit eerder telden zoveel vogeltellers mee tijdens het Grote Vogelweekend van Natuurpunt: 66.524. Hiermee werd het record van vorig jaar (44.672) helemaal verpulverd. Volgens de voorlopige cijfers zijn er minstens 1.186.276 vogels geteld in 39.032 tuinen. De top 3 is dit jaar: de huismus, de koolmees en de vink. Dit jaar werden er gemiddeld 7 soorten per tuin geteld, vorig jaar waren er dat nog 8.
In Limburg werden door 7061 tellers in 4280 tuinen 151.052 vogels geteld. Dat is toch bijna een verdubbeling vergeleken met 2020. Met per tuin gemiddeld 27 vogels van 7 verschillende soorten zijn de Limburgse tuinen het vogelrijkst. De huismus, de koolmees en de pimpelmees bepalen hier de top 3. Het is de enige provincie waar de pimpelmees de top 3 haalt. (Archieffoto GB)
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plaatst donderdagnacht een nieuw verlicht verkeersbord op de E314 aan het Klaverblad in Lummen, in de rijrichting Nederland. Voor de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders wordt de autosnelweg komende van Leuven in de richting van het Klaverblad dan tijdelijk afgesloten tussen 23u en 3u. Vanaf 21u wordt er plaatselijk al één rijstrook ingenomen op de snelweg, ter hoogte van de werfzone.
Het verkeer op de snelweg wordt aan (…) Het hele nieuwsbericht
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer