Het overige nieuws

Patrick Brauns overleden

Woensdag 30 juni 2021
Peer - Patrick Brauns overledenMaandag is Patrick Brauns overleden. Hij was 54 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Vruchtbare politiecontroles

Woensdag 30 juni 2021
Peer - Vruchtbare politiecontrolesMaandag en dinsdag voerde de lokale politie Kempenland op diverse locaties in de politiezone snelheids- en verkeerscontroles uit met interceptie door motards en dit in samenwerking met de douane. 52 bestuurders reden te snel. Enkele voertuigen bleken niet in orde bevonden met de technische eisen. Er werden 301 ademtesten afgenomen, waarvan één positief.
Vier bestuurders werden geverbaliseerd voor inbreuken op de rijbewijswetgeving. Zeven inzittenden kregen een onmiddellijke inning voor het (…) Het hele nieuwsbericht

Somber en koud

Woensdag 30 juni 2021
Weerbericht
Peer - Somber en koudNet nu de zomervakantie voor de deur staat, zit het weer in het slop. Verbonden aan een depressie over Denemarken, trekt een storing vandaag over onze streken en wordt het een sombere dag. Daarbij blijft het kwik ver onder de normale waarden. De volgende dagen wordt het weerbeeld gedomineerd door depressies en zijn de neerslagkansen vrij hoog. De temperaturen komen wel wat hoger uit en bereiken de normale waarden, maar de wind is voelbaar aanwezig.
Vandaag sluiten we de maand (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Kelchtermans overleden

Woensdag 30 juni 2021
Peer - Maria Kelchtermans overledenIn WZC Vinkenhof in Houthalen-Helchteren is Maria Kelchtermans overleden, de weduwe van Jef Vangansewinkel. Zij was 89 jaar en afkomstig van ¨Peer. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Lieske Beckers overleden

Woensdag 30 juni 2021
Peer - Lieske Beckers overledenOp 24 juni overleed Lieske Beckers, de echtgenote van Leon Eerdekens. Zij was 91 jaar en afkomstig van Grote-Brogel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Graag traag!

Dinsdag 29 juni 2021
Peer - Graag traag!ZoomEr zijn altijd wel ergens wegenwerken aan de gang. En hoewel ze zorgen voor betere wegen brengen ze ook risico’s met zich mee. "In 2019 noteerden we 7 dodelijke en 454 letselongevallen bij wegenwerken in Vlaanderen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Onoplettendheid is daarbij de grootste oorzaak, gevolgd door onaangepaste snelheid". Recente cijfers van Vias tonen aan dat 2 op de 3 Belgen ‘vergeet’ te (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Huskens overleden

Dinsdag 29 juni 2021
Peer - Annie Huskens overledenIn Ellikom is Annie Huskens overleden, de echtgenote van Louis Beenaerts. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna zij begeleid wordt na haar laatste rustplaats op de begraafplaats van Grote-Brogel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Vier speurtochten in Bosland

Dinsdag 29 juni 2021
Peer - Vier speurtochten in BoslandZoomIn Bosland worden vandaag, in het kader van '15 Jaar Bosland', vier  nieuwe speurtochten voor kinderen gelanceerd: een 'Speurneuzentocht' in Resterheide (Hechtel-Eksel), een 'Steentjestocht' in Blauwe Kei - De Maat (Lommel), een 'FeestBEESTEN gezocht'-speurtocht in de Abeekvallei (Peer) en een '50 tinten natuurtocht' in Holven - 't Plat (Pelt).
"Er werd bewust gekozen om de iets minder bekende wandelgebieden in de kijker te zetten, of zelfs volledig nieuwe routes uit te stippelen, telkens met een (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Mondmasker in recyclagepark niet meer verplichtVanaf morgen/dinsdag is het niet meer verplicht om een mondmasker te dragen in de buitenlucht op de recyclageparken van Limburg.net. Alleen indien een veilige afstand tussen bezoekers en/of parkwachters niet mogelijk is moet het mondmasker buiten nog gedragen worden. Uiteraard is het dragen van een mondmasker nog steeds toegelaten indien je daar zelf voor kiest. En soms is het wel aangeraden. 

Nu ook in Genk!

Maandag 28 juni 2021
Peer - Nu ook in Genk!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Peer - Nog niet gevaccineerd? Grijp deze tweede kans!Nog niet gevaccineerd? Vanaf 30 juni kan iedereen die nog niet gevaccineerd is, zich opnieuw via de QVAX-lijst aanbieden als reserve. Op die manier wil men iedereen nog een extra kans geven om zich te laten vaccineren. Hier kan je je inschrijven!

Niet schrikken...

Maandag 28 juni 2021
...want van op Kleine-Brogel is er weer een F-16 opgestegen voor een testvlucht. Dus gaat er seffens weer een sonic boom komen, wanneer dat toestel door de geluidsmuur vliegt. Doet u rustig verder! ;-)

Belgen winnen van Portugal

Zondag 27 juni 2021
Peer - Belgen winnen van PortugalZoomDe Rode Duivels hebben vanavond Portugal met 1-0 verslagen. Het was opvallend hoe agressief Portugal soms speelde. Dieptepunt van de wedstrijd was de manier waarop Kevin De Bruyne werd neergehaald; aanvankelijk leek hij nog verder te kunnen spelen, maar in de tweede helft moest hij vanwege die enkelblessure al vroeg worden vervangen door Dries Mertens. 
De tegenstander in de kwartfinales wordt Italië. De wedstrijd vindt vrijdagavond om 21u plaats in München.

Oranje naar huis

Zondag 27 juni 2021
Peer - Oranje naar huisZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Albert Hamal overleden

Zondag 27 juni 2021
Peer - Albert Hamal overleden
Gisteren is Albert Hamal overleden, de weduwnaar van Catho Aendekerk. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Wauberg. Begroeting: dinsdag (20.15-21 uur) in funerararium Witters in Meeuwen.

KMI kondigt 'code oranje' af

Zondag 27 juni 2021
Peer - KMI kondigt 'code oranje' afHet KMI heeft voor vanavond "code oranje" afgekondigd vanwege de kans op hevig onweer en intense buien die tot 30l water per m² kunnen genereren. 
Peer - De opstelling van de Belgen, straksZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Het Wilde Westen

Zaterdag 26 juni 2021
Vandaag gelezen
"Terwijl we de eerste knooppunten kruisen, valt ons vooral op hoeveel paarden er in Peer grazen. Niet te geloven, je waant je in het WIlde Westen van Limburg." (Johan Lambrechts in Libelle)

Onstabiel weer

Zaterdag 26 juni 2021
Weerbericht
Peer - Onstabiel weerEen storing schuift over onze streken en blijft nagenoeg het hele weekend aanwezig. Er zijn veel wolken en de storing wordt door de dagelijkse gang van de temperaturen gereactiveerd. Daarbij ontstaan er buien en is er kans op onweer. De volgende dagen wordt het weer bepaald door een depressie in de Golf van Biskaje en kunnen er soms pittige buien ontstaan. Er wordt daarbij wel behoorlijk warme lucht aangevoerd, met zomerse maxima.
Vandaag bevindt zich de zwakke storing over onze (…) Het hele nieuwsbericht

Fina Vanderhoydonck overleden

Vrijdag 25 juni 2021
Peer - Fina Vanderhoydonck overledenIn WZC Immaculata in Overpelt is gisteren Fina Vanderhoydonck overleden, de weduwe van Pol Vanhees. Zij was 81 jaar en afkomstig van Eksel. Het afscheid gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Grote-Brogel vindt in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
In vijf Limburgse gemeenten wordt een bevolkingsgroei van meer dan 10% verwacht tegen 2040. Volgens de nieuwe bevolkingsprognoses van Statistiek Vlaanderen zal de totale bevolking in Limburg tussen 2020 en 2030 groeien tot 899.748 inwoners. Dat is een groei met 2,6%, minder sterk dan in heel Vlaanderen (4,1%). Tussen 2020 en 2040 zou de totale bevolking in Limburg met 4,2% groeien, tot 914.400 inwoners. In heel Vlaanderen zou de totale bevolking in dezelfde periode groeien met 7,5%.
De sterkste (…) Het hele nieuwsbericht
Ruim 10 procent van alle schoolverlaters in Limburg heeft een jaar later nog geen werk. Het gaat over 886 Limburgse jongeren die in 2019 de schoolbanken verlieten, en in de zomer van 2020 nog geen werk hadden. Limburg kent het kleinste aantal schoolverlaters van alle provincies: 8.335. 10,6% of 886 van hen is een jaar later werkzoekend. Dat blijkt uit het jaarlijks schoolverlatersrapport van VDAB. (Radio 2)
Peer - STEM- en zorgrichtingen: meeste kans op werkZoomIn onze door technologie gedreven kennismaatschappij blijft er grote nood aan wetenschappelijke en technische profielen. De schoolverlaters uit een STEM-opleiding vinden globaal gezien dan ook vlot aansluiting met de arbeidsmarkt, vooral de hoger opgeleiden. Slechts 7 jongeren op 100 met een STEM-diploma zijn na een jaar werkzoekend. Dat maakte minister Crevits vandaag bekend.
Schoolverlaters uit ‘Industriële wetenschappen en technologie’ en ‘Toegepaste (…) Het hele nieuwsbericht

Ivo Reyners overleden

Donderdag 24 juni 2021
Peer - Ivo Reyners overledenIn WZC Perrehof in Peer is dinsdag Ivo Reyners overleden. Hij was 68 jaar en afkomstig van Meeuwen. De uitvaartliturgie en de asverspreiding op de begraafplaats van Kleine-Brogel vinden in intieme kring plaats. Begroeting: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.

Henri Mertens (101) overleden

Donderdag 24 juni 2021
Peer - Henri Mertens (101) overledenGisteren is in Eksel Henri Mertens overleden, de weduwnaar van Louise Swerts. Hij was 101 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Linde-Peer.

Laten vaccineren of niet?

Donderdag 24 juni 2021
Vandaag gelezen
Peer - Laten vaccineren of niet?Nog altijd zijn er mensen die zich niet tegen het coronavirus willen laten vaccineren. In The New Yorker schrijft Dhruv Kullar daarover: "Een samenleving die weer opengaat terwijl ze gedeeltelijk gevaccineerd is, is als een schip dat een ijsberg nadert. Het schip is de terugkeer naar het normale leven en de blootstelling aan virussen die dat met zich meebrengt; de ijsberg is de bevolking van ongevaccineerde mensen. Voorzorgsmaatregelen zoals sociale afstand kunnen de snelheid van het schip vertragen, en vaccinatie kan de omvang van de ijsberg doen afnemen. Maar in elke heropende samenleving die er niet in geslaagd is iedereen in te enten, is een botsing tussen het virus en de kwetsbaren onvermijdelijk."

Manille Persoons overleden

Donderdag 24 juni 2021
Peer - Manille Persoons overledenMaandag is Manille Persoons overleden, de weduwnaar van Jeanine Louwet. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in besloten kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wijchmaal. Aansluitend is er gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken in Peer.

Man tuigt liefdesrivaal af

Woensdag 23 juni 2021
Peer - Man tuigt liefdesrivaal afOp het betichtenbankje moest een veertiger uit Peer plaatsnemen omdat hij de nieuwe vriend van zijn ex afranselde. De man riskeert 18 maanden celstraf. Op 28 juli valt het verdict in deze zaak. (PG)
In de 1/8ste finales van het EK voetbal treffen de Rode Duivels zondagavond om 21u Portugal. De wedstrijd wordt gespeeld in Sevilla.

Ondertussen, in München...

Woensdag 23 juni 2021
Peer - Ondertussen, in München...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Terug wat warmer

Woensdag 23 juni 2021
Weerbericht
Peer - Terug wat warmerTussen een uitloper van hogedruk over de Noordzee en een depressie over het oosten van Frankrijk, overheerst een noordelijke luchtstroming. De depressie zorgt voor wolkenvelden en mogelijk een bui. Dankzij de stijgende luchtdruk is de buienactiviteit echter sterk beperkt. De volgende dagen kan er soms een bui vallen, maar vaak is het droog. Het wordt stilaan ook warmer.
Vandaag domineren wolken en van tijd tot tijd kan er een drupje regen vallen. Er zijn tussendoor echter ook wel droge (…) Het hele nieuwsbericht
De algemene ticketverkoop voor de Sanicole Airshow, die vandaag gelanceerd werd, heeft zijn start niet gemist. Nu al zijn enkele ticketformules volledig uitverkocht voor één of meerdere dagen, meldt de organisatie.
De Sanicole Airshow zal dit jaar plaatsvinden op 10 (sunset), 11 en 12 september. De organisatoren beslisten eerder dit voorjaar al om het bezoekersaantal per dag te beperken tot 7500 personen. Om zo veel mogelijk bezoekers de kans te geven de airshow bij te wonen wordt het evenement dit jaar over drie dagen gespreid. De tickets zijn te koop via www.sanicole.com.
Peer - Drugsmeldpunt nu ook op politiewagensZoomOp alle politievoertuigen in Limburg zullen er vanaf 1 juli stickers hangen met het logo en oproepnummer van het anoniem drugsmeldpunt Limburg. In totaal worden 230 voertuigen van 14 politiekorpsen en van de federale politie uitgerust met een sticker op de achterruit (foto).  
In april 2019 startte het parket Limburg met het anoniem drugsmeldpunt, ondersteund door de communicatiedienst van de provincie. Sindsdien werden dankzij meldingen van inwoners vijf  drugslabo’s, 15 cannabisplantages en een dumpingplaats voor chemisch drugafval ontdekt en ontmanteld. Om de strijd tegen de georganiseerde drugscriminaliteit verder op te drijven, is het sedert enkele weken mogelijk om signalen ook digitaal te melden via de website www.anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be. (Foto politie LRH)

Helena Vliegen overleden

Dinsdag 22 juni 2021
Peer - Helena Vliegen overledenZondag is Helena Vliegen overleden, de echtgenote van Jozef Knevels. Zij was 91 jaar en afkomstig van Meeuwen. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Peer. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.
Economisch nieuws
Peer - Doorbraaklening voor Limburgse bedrijvenZoomDe Limburgse Reconversiemaatschappij, het Agentschap Innoveren en Ondernemen en de Universiteit Hasselt lanceren de doorbraaklening. Dat is een combinatie van begeleiding, onderzoek en financiering voor Limburgse bedrijven. Limburgse ondernemers die met hun bedrijf een ambitieuze doorbraak voor ogen hebben, kunnen van deze achtergestelde lening gebruik maken.
De lening varieert in principe van 50.000 euro tot 250.000 euro en heeft een looptijd van 7 jaar. De focus ligt op digitale (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - EK: België wint ook van FinlandZoomOp het Europees voetbalkampioenschap hebben de Rode Duivels vanavond ook hun wedstrijd tegen Finland gewonnen. Uitslag: 0-2. Ze zijn daardoor groepswinnaar in groep B.
Bij de rust was het vanwege de erg defensief spelende Finnen nog altijd 0-0; in de tweede helft moest de uitstekend keepende Fin Hradecky zich gewonnen geven door een own-goal en pikte ook Romelu Lukaku weer zijn goaltje mee. Een eerdere goal van Lukaku werd afgekeurd vanwege twijfelachtig buitenspel. Ook opvallend: de inzet van Hans Vanaken, die vanaf de 90ste minuut Kevin De Bruyne kwam vervangen.
De Rode Duivels spelen hun wedstrijd in de 1/8ste finales komende zondag 27 juni in Sevilla.    

Weer code 'groen' in natuur

Maandag 21 juni 2021
Peer - Weer code 'groen' in natuurZoomDe regenval van de voorbije dagen heeft er voor gezorgd dat er in onze provincie minder risico is op natuurbranden. Daarom wordt in overleg met Natuur en Bos het alarmniveau voor de Limburgse bossen en natuurgebieden vandaag teruggebracht naar code GROEN.
Sophie Eerdekens uit Peer heeft de besloten vennootschap Sophie Eerdekens opgericht met zetel aan de Wittesteenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optreden als verzekeringsmakelaar en het beheer van roerende goederen.

Ondertussen, in Antwerpen...

Maandag 21 juni 2021
Peer - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Vandaag begint de zomer

Maandag 21 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Peer - Vandaag begint de zomerZoomU had het natuurlijk al gemerkt: vandaag, 21 juni, begint de zomer. De dagen worden weer korter. Vandaag is het de langste dag van het jaar, met 16 uur en 30 minuten tussen zonsopgang en zonsondergang.
Peer - Mogelijk opnieuw onweer komende nachtZoomVanavond en vannacht trekken er opnieuw intense regen- of onweersbuien vanuit Frankrijk het land binnen vanuit het zuidoosten, meldt het KMI. Tijdens de onweersbuien kan er veel neerslag vallen op korte tijd en zijn er rukwinden mogelijk tot 70 km/h. De kans op hagel is een stuk kleiner dan afgelopen nacht. (Foto Albert Loos)

Tomorrowland wordt Lobbyland

Zondag 20 juni 2021
Peer - Tomorrowland wordt LobbylandZoomDoorgaan van festival bedreigd? Neem een minister in de arm. (Cartoon: Fobie)
In het Dilserbos is naar alle waarschijnlijkheid het stoffelijk overschot van de voortvluchtige militair Jürgen Conings aangetroffen. Dat gebeurde nadat de Maaseikse burgemeester Johan Tollenaere tijdens het mountainbiken een penetrante lijkgeur rook. Hij gaf de coördinaten door aan de onderzoekers en die kwamen op het stoffelijk overschot uit. UPDATE  Het federaal parket bevestigt dat het om Jürgen Conings gaat. 
In Peer is gisterenavond tijdens het noodweer een carport vernield. Op een aantal plaatsen was er ook wateroverlast.
Vandaag ligt er één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Mariaziekenhuis. Dat heeft het ziekenhuis gemeld.
Jasper Meurs (32) uit Peer heeft de besloten vennootschap Largo Ventures opgericht met zetel aan de Albertus Morrenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in sportartikelen en sportkleding en het ontwerpen van publicitaire teksten en slogans.

Christa Huysmans overleden

Zaterdag 19 juni 2021
Peer - Christa  Huysmans overledenVandaag is Christa Huysmans overleden, de weduwe van Georges Segers. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring waarna de teraardebestelling op de begraafplaats van Kleine-Brogel. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Matthijs Ulenaers overleden

Zaterdag 19 juni 2021
Peer - Matthijs Ulenaers overledenHet afscheid van Matthijs Ulenaers (27) die gisteren om het leven kwam bij het zware verkeersongeval op de Noord-Zuidverbinding in Eksel vindt in familiekring plaats. Hij was de partner van Joke Elen. Begroeting: woensdag (19.30-20.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

35.000 euro voor wereldnoden

Vrijdag 18 juni 2021
Kerk
Peer - 35.000 euro voor wereldnodenUit solidariteit met de wereldkerk schenkt het bisdom Hasselt uit zijn fonds wereldnoden 35.000 euro aan projecten van onder meer Caritas International, het zusterbisdom Nyundo in Rwanda, de Heralds of Good News in India en aan het bisdom Miracema do Tocantins in Brazilië. Het bisdom Hasselt keert 35.000 euro uit aan concrete noden in Brazilië, Indië en Rwanda. Het bisdom doet dit via projecten van onder meer Caritas International, via de Heralds of Good News en via de projecten van (…) Het hele nieuwsbericht

Hitte duwt wegdek omhoog

Donderdag 17 juni 2021
In de Deusterstraat heeft de verzengende hitte het wegdek omhoog geduwd. Het verkeer moet er beurtelings passeren.
Peer - EK: België wint ook van DenemarkenZoomGoed dat er nog een tweede helft in een voetbalwedstrijd is. Want dat stelde de Belgen in Denemarken in de vooravond in staat om na een ontzettend zwakke eerste helft - waarin ze op een 1-0 achterstand kwamen - de Denen toch nog te verslaan. Uitslag: 1-2. 

Jonger dan 41 jaar?

Donderdag 17 juni 2021
Peer - Jonger dan 41 jaar?Noord-Limburgers jonger dan 41 jaar kunnen zich sinds kort opgeven voor een vrijwillige vaccinatie met het vaccin van Johnson & Johnson. Daarnaast kunnen jongeren van 16 en 17 jaar zich nu ook registreren op een reservelijst. 
De vaccinatiecentra van Noord-Limburg (gelegen in Lommel en Peer) hebben besloten het systeem van QVax te gebruiken om inwoners jonger dan 41 jaar de kans te geven om zich vrijwillig te laten vaccineren met het vaccin van Johnson & Johnson. Van dit type (…) Het hele nieuwsbericht

We zijn met 11,5 miljoen

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2021 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.521.238 inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het afgelopen jaar groeide de Belgische bevolking met 28.597 inwoners of 0,25%. Dat is een halvering in vergelijking met de voorgaande jaren, waar het groeipercentage steeds rond de 0,5% schommelde.
De COVID-19-pandemie had dan ook een grote impact op meerdere demografische fenomenen. Zo is het natuurlijk saldo – het verschil tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Reis veilig

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Peer - Reis veiligGa je binnenkort op reis in de EU? Bewijs dan dat je Covid Safe bent met je persoonlijke COVID-certificaat. Om dat certificaat te verkrijgen installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Op vraag kan jouw COVID-certificaat ook per post worden toegestuurd. Blijf je ook tijdens je reis aan de basisregels houden en informeer je over de regels die op je bestemming van kracht zijn!

Rosa Vanwetswinkel overleden

Donderdag 17 juni 2021
Peer - Rosa Vanwetswinkel overledenDinsdag is in Peer Rosa Vanwetswinkel overleden, de weduwe van Eugène Vanotterdijk. Zij was 92 jaar en afkomstig van Leopoldsburg. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de gemeentelijke begraafplaats van Hechtel-Eksel.

Het wordt onweerachtig

Woensdag 16 juni 2021
Peer - Het wordt onweerachtigDe invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren neemt af. Hierdoor wordt de atmosfeer onstabiel en wordt de kans op een lokale onweersbui groter. Donderdag en vrijdag trekt een storing over de regio met een grotere onweersdreiging. De dagen nadien wordt het wat minder warm en kan er af en toe een bui vallen.
Vandaag wordt het tropisch warm. Het kwik kan oplopen tot 32 of 33 graden. De dag begint uitermate zonnig, maar na de middag ontstaan er hier en daar stapelwolken. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Corona: de deltavariant

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Peer - Corona: de deltavariantWe hopen dat ie nooit tot hier geraakt, die deltavariant van het coronavirus, maar in Groot-Brittannië hebben ze er hun handen mee vol. En dan is het misschien toch wel aangewezen te weten wat de symptomen van dat deltavirus zijn. Hebt u hoofdpijn, en vervolgens keelpijn, een loopneus en koorts: laat u dan zo spoedig mogelijk testen!
Peer - Amerikaanse president in BrusselZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Madeleine Vliegen overleden

Dinsdag 15 juni 2021
Peer - Madeleine Vliegen overledenZaterdag is Madeleine Vliegen overleden, de weduwe van Joseph Ulenaers. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in kleine kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Peer. Aansluitend is er mogelijkheid tot groeten in uitvaartcentrum Jaeken.

Leve de patat!

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Aardappelen zijn de belangrijkste maaltijdbegeleider in België: op een gemiddelde dag in 2020 at 41% van de Belgen aardappelen (inclusief friet). Aardappelen werden doorgaans al vaak thuis geconsumeerd en door Covid-19 en de bijhorende maatregelen is dat vorig jaar nog toegenomen. Dat resulteerde in een stijging in het thuisverbruik van verse aardappelen met 8%. (Bron: VLAM)

Catho Geuns overleden

Dinsdag 15 juni 2021
Peer - Catho Geuns overledenZaterdag is Catho Geuns overleden, de weduwe van de in 2012 overleden Jan Dries. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.
Het is maar dat je 't weet
Vijf orthodoxe kerkfabrieken hebben hun jaarrekening 2020 ingediend bij het provinciebestuur, zo blijkt uit de agenda van de provincieraadszitting van woensdag. De kerken staan in Beringen, Genk (2), Hasselt en Maasmechelen.
Anderzijds hebben ook 12 islamitische gemeenschappen bij de provincie hun jaarrekening 2020 ingediend en goedkeuring voor hun budget 2021 gevraagd. Het gaat om gemeenschappen in Bilzen, Genk (5), Hasselt, Heusden-Zolder (2), Houthalen-Helchteren, Lommel en Sint-Truiden.

Vier wolvenwelpjes geboren

Maandag 14 juni 2021
Peer - Vier wolvenwelpjes geborenZoomEerder dit jaar zijn er in de Midden-Limburgse wolvenroedel vier wolvenwelpjes geboren. Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) leidt dat af uit foto's van boswachter Ernesto Zvar (hierboven en -onder) en wildcamera's. Men gaat er op basis van die foto's ook vanuit dat één van de vorig jaar geboren wolven inmiddels de roedel heeft verlaten. (Foto's INBO) 
Vier wolvenwelpjes geborenVier wolvenwelpjes geboren
Zoom
Peer - Nederlanders keken massaal thuis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Offerblokken opengebroken

Zondag 13 juni 2021
Aan de Kerkstraat zijn meerdere offerblokken opengebroken. De politie kreeg vrijdagavond melding van de feiten.

Een voorzichtige start...

Zondag 13 juni 2021
Peer - Een voorzichtige start...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Peer - Weer coronapatiënten in MariaziekenhuisVorige week dinsdag was de corona-afdeling van het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt voor het eerst sinds lang leeg. Maar die vreugde heeft niet lang geduurd. Vrijdag waren er weer twee patiënten opgenomen, vandaag drie - een van hen wordt op de afdeling intensieve zorgen verpleegd. Het virus is nog niet verdwenen...

Rode Duivels kloppen Rusland

Zaterdag 12 juni 2021
Peer - Rode Duivels kloppen RuslandZoomWeinig verkeer op straat vanavond - dat kon ook niet anders, want de Belgen voetbalden tegen Rusland in het kader van het Europees Kampioenschap. België won met 0-3, na doelpunten van Lukaku (2) en Meunier.

Een nieuw boek van Marc Swerts

Zaterdag 12 juni 2021
Peer - Een nieuw boek van Marc SwertsZoomMarc Swerts (1966) woont al meer dan 20 jaar in Grote-Brogel maar werkt als hoogleraar aan de universiteit van Tilburg in Nederland. Naast het produceren van wetenschappelijke artikelen schrijft hij ook fictie. Deze week is zijn tweede roman "Nach Schwitzerland" verschenen. Het boek is een prequel bij zijn debuut uit 2020 ("Dekker. Een campusroman") en handelt ook nu weer over het reilen en zeilen van academici van de Brabantse Universiteit, dit maal op de setting van een internationaal congres in Zwitserland. De centrale figuur in beide romans is Prof Dr Dekker, een megalomane, zelfingenomen hoogleraar. Het boek kost 17,50 euro en kan o.m. hier besteld worden. 

Tijdelijk minder warm

Zaterdag 12 juni 2021
Weerbericht
Peer - Tijdelijk minder warmNa de doortocht van een zwak koufront, vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag, stroomt vandaag koelere lucht over onze streken. De dagen nadien wordt het weerbeeld opnieuw bepaald door drukstijgingen en is er meer zon. Het kwik gaat dan terug flink de hoogte in en tropische maxima worden mogelijk. Vanaf donderdag wordt het koeler en nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag trekt een zwak koufront van west naar oost over onze regio. Tijdelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Van de Weyer overleden

Zaterdag 12 juni 2021
Peer - Pierre Van de Weyer overledenWoensdag is in WZC Ocura in Beringen-Mijn Pierre Van de Weyer overleden, de echtgenoot van Irma Vandeloo. Hij was 94 jaar en afkomstig van Peer. De uitvaartliturgie vindt dinsdag in beperkte kring plaats in de parochiekerk van Beverlo.

Een zwarte rugzak gevonden!

Vrijdag 11 juni 2021
Peer - Een zwarte rugzak gevonden!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Bert en Jean Geerts, beiden uit Pelt, en Edgard Loysch uit Peer hebben de besloten vennootschap Geerts Tuinwerken opgericht met zetel aan de Lillerheidestraat in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen van parken en tuinen, het snoeien van bomen en heggen, drainage van land- en bosbouwgrond en lichaamsverzorging.
Michelle Vleeshouwers uit Mierlo (Ned.), Albertus van Elst uit Hamont-Achel en Kenny Van de Velde uit Beringen hebben de besloten vennootschap Deurenstudio opgericht met zetel aan de Baan naar Bree in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van deuren, parketvloeren en tussenwanden.

Een hapje uit de zon

Donderdag 10 juni 2021
Peer - Een hapje uit de zonZoomEen gedeeltelijke zonsverduistering vanmorgen. Wie niet keek, merkte er niets van. (Foto Guido Swusten)

Snackbar failliet verklaard

Donderdag 10 juni 2021
Bedrijfsnieuws
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag de Peerse snackbar Ahmet Delibudak failliet verklaard. De neerlegging van de schuldvorderingen gebeurt op 10 juli.

Nieuwe vennootschap: Moors Jimmy

Donderdag 10 juni 2021
Jimmy Moors (31) uit Peer heeft de besloten vennootschap Moors Jimmy opgericht met zetel aan de Kleine Dijk. Tot het doel van de vennootschap behoren sloopwerken, het aanleggen van parkings en inritten, grondwerken, rioleringswerken en het ruimen van waterlopen.

Nieuwe vennootschap: Kava Dent

Donderdag 10 juni 2021
Kalchas Vangeloven (27) uit Peer heeft de besloten vennootschap Kalva Dent opgericht met zetel aan de Vredestraat. Doel van de vennootschap: het uitoefenen van de tandheelkunde.

Rosa Keppens overleden

Donderdag 10 juni 2021
Peer - Rosa Keppens overledenOp 4 juni overleed Rosa Keppens, de weduwe van de in 2019 overleden Jef Brebels. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Peer - Vandaag een kleine zonsverduisteringZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Peer - Motorrijder en duozitster zwaargewondZoomGisteren rond 16.15 uur vond er een zwaar ongeval plaats op de Fort Leopoldlaan te Diest . Een 66-jarige man uit Halen komende uit de richting Schoonaerde maakte er op de weg een keermanoevre. Daarbij had hij niet opgemerkt dat er uit de andere richting een zware motorfiets kwam aangereden . Deze werd bestuurd door een 61-jarige man uit Peer. Achterop zat een 58-jarige dame uit Houthalen-Helchteren. Hun motorrit eindigde abrupt in de flank van de personenwagen. Beiden werden zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis in Diest. Gezien de ernst van het ongeval heeft het parket van Leuven een verkeersdeskundige voor onderzoek ter plaatse gestuurd . De rijbaan werd voor de duur van de vaststellingen volledig afgesloten.

Morgen zonsverduistering

Woensdag 9 juni 2021
Morgen zal er een zonsverduistering plaatsvinden die 26% van de zonnediameter bedekt. Rond 11u17 zal het begin van de eclips te zien zijn. Bij helder weer is de verduistering goed te zien. Begin van de eclips: 11u17; maximale eclips: 12u19. Einde van de eclips: 13u25. Tip: kijk niet recht in de zon, gebruik een eclips- of lasbril of maak een eclipskijker(Jens Veraa)
Peer - Geen coronapatiënten meer in MariaziekenhuisVoor het eerst sinds lang zijn er geen mensen met Covid-19 meer opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Gisteren waren er dat nog vier. Het gaat dus duidelijk de goede kant uit met de coronabesmettingen!
Vanaf vandaag zal het vanaf brandcode geel, wanneer er een verhoogde kans is op brandgevaar, verboden zijn om een sigaret op te steken of vuur te maken in de Vlaamse natuur. Dat meldt Vlaams minister Zuhal Demir.
Tot voor kort gold bij code geel enkel een verhoogde waakzaamheid, maar daar brengt minister Demir nu verandering in. Het verbod op vuur maken vanaf code geel geldt vanaf vandaag en werd verspreid naar de verschillende provinciegouverneurs. Dit verbod geldt vanaf het moment dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Rik Kelchtermans overleden

Maandag 7 juni 2021
Peer - Rik Kelchtermans overledenZaterdag is Rik Kelchtermans overleden, de weduwnaar van de in 2001 overleden Marie-Jeanne Flemings en de levenspartner van Sonia Hinnekint. Hij was 84 jaar en afkomstig van Peer. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Walter Clerix overleden

Maandag 7 juni 2021
Peer - Walter Clerix overledenVrijdag is Walter Clerix overleden, de weduwnaar van Sieke Eyckens. Hij was 83 jaar en afkomstig van Meeuwen. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Linde-Peer. Begroeting: woensdag (19-19.30 uuir) in funerarium Witters in Meeuwen.
Het is maar dat je 't weet
Peer - Eerst vaccinatie, dan vakantieHet callcenter van de vaccinatiecentra in Noord-Limburg krijgt regelmatig vragen over het verplaatsen van vaccinatiedata vanwege geplande vakantie. Maar het callcenter gaat daar niet op in, het heeft dus ook geen zin om hiervoor naar het callcenter te bellen.
Je kan met je vaccinatiecode wel beperkt zelf aanpassingen doen in de data. Denk eraan om deze wijzigingen binnen de 20 dagen na ontvangst van de uitnodiging te doen.
Wie niet op zijn tweede afspraak ingegaan is, kan in september aanspraak maken op een inhaalvaccinatie. Momenteel wordt deze regeling nog verder uitgewerkt.
Ook dit jaar zijn er voor het invullen van je belastingbrief via de FOD Financiën enkel telefonische contacten mogelijk.  
Wie dit jaar geen papieren aangifte in de bus vond, zal er in principe geen krijgen en kan zijn aangifte online indienen of naar het contactcenter bellen om er alsnog één te ontvangen. Wie vorig jaar zijn aangifte online deed of zijn voorstel voor vereenvoudigde aangifte online raadpleegde, kreeg dit jaar geen papieren brief in de bus.
Voor (…) Het hele nieuwsbericht

Leven met zwervende wolven

Zondag 6 juni 2021
Vandaag gelezen
"In gebieden met uitsluitend onbereikbare schapen en ander vee of grootschalige akkergebieden valt voor een wolf weinig te halen en deze gebieden zal hij daarom vaak snel weer verlaten. Dat is anders als de aanwezige schapen helemaal niet beschermd zijn - zulk gemakkelijk voedsel kan een zwervende wolf verleiden om te blijven. Zo bezien hebben we een wat langer verblijf van een zwervende wolf in een onwenselijk gebied zelf in de hand." (Naturetoday.com)
Peer - Jonge reeën in het hoge grasZoomRond deze tijd van het jaar worden reekalfjes geboren. Voor de moeders breekt een drukke tijd aan. Helaas zijn er elk jaar ook dramatische verhalen van reeën die aangevallen worden door honden en van kalfjes die verstoten worden door hun moeder - je hond aanlijnen is steeds de boodschap... (Foto Jacky Vangeneugden)

Als de bank niet lenen wil

Vrijdag 4 juni 2021
Tribunaliteiten
Peer - Als de bank niet lenen wilWie een huis koopt, tekent meestal eerst een “compromis” of een zogenaamde voorlopige verkoopovereenkomst. Maar, weinig zaken zijn zo definitief als een voorlopige overeenkomst. Zo ondervond ook de koper waar het over gaat in een uitspraak van het hof van beroep van Gent. Hij kocht een huis voor 130.000 euro. Als hij geen lening kreeg van 130.000 euro aan een normaal tarief, mocht hij afzien van de uiteindelijke ondertekening van de notariële verkoopakte.
Binnen de afgesproken termijn liet (…) Het hele nieuwsbericht

Minder warm, onweer mogelijk

Vrijdag 4 juni 2021
Weerbericht
Peer - Minder warm, onweer mogelijkNa een zwoele dag met onweersbuien maakt een koufront op zaterdagochtend een einde aan het warme weer. Na de doortocht van deze storing stroomt koelere en licht onstabiele lucht over onze streken. Het kwik gaat een stukje omlaag en de wind kiest voor het noorden. De volgende dagen bouwt er een nieuw hogedrukgebied op over West-Europa. In eerst instantie is de invloed nog bescheiden en blijft het niet geheel droog. In de tweede helft van volgende week wordt het echter droog en warmer.
Vandaag is (…) Het hele nieuwsbericht

Waag je kans!

Vrijdag 4 juni 2021
Peer - Waag je kans!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Fietser (24) gewond bij val

Donderdag 3 juni 2021
Peer - Fietser (24) gewond bij valEen 24-jarige fietser is vandaag gewond geraakt bij een val op de Kranenberg. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Fiets jij naar het werk?

Donderdag 3 juni 2021
Peer - Fiets jij naar het werk?ZoomVan 14 en 18 juni is het de #fietsnaarhetwerk-week. Schrijf je nu in via deze link en fiets mee met deze toffe actie. 

Jef Vandijck overleden

Donderdag 3 juni 2021
Peer - Jef Vandijck overledenDinsdag is Jef Vandijck overleden, de echtgenoot van Maria Smeets. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag in familiekring plaats in de parochiekerk van Peer. Begroeting: vrijdag (19-21 uur) Bomerstraat 45a.
Peer - 'Vakantiehuisje van Jürgen Conings ontdekt'Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Peer - Bloemen in de wegberm (4): madeliefjesZoomHet madeliefje (Bellis perennis) kan tot 15 cm hoog worden. Er zijn twee hypothesen over de herkomst van de Nederlandse naam 'madeliefje'. De eerste is een samentrekking van het woord 'made', wat weide of hooiveld betekent (vgl. ook 'maaien'), en het woord 'lief', omdat men de bloem waarschijnlijk graag zag in het gras. De tweede hypothese geeft aan dat het woord mogelijk afkomstig is van maagde-lief, omdat het bloempje in verband gebracht werd met de maagd Maria.
Ook (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Opnieuw fotowedstrijd van BoslandMet 'Bosland in Beeld' lanceert Bosland de tweede editie van haar fotowedstrijd die inzoomt op alle aspecten van het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Drie maanden lang kunnen deelnemers foto's maken en via Instagram met de hashtag #boslandinbeeld2021 delen. Beelden die de preselectie halen maken kans op een publieks- en juryprijs. Winnaars kunnen bij één van de Gastheren terecht voor een overnachting, om een lokaal producten te proeven, te overnachten of pakweg een leuke gezinsactiviteit (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Minder dan 10 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er zeven patiënten, waarvan drie op intensieve zorg, met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Dat is veel mindr dan pakweg een of twee maanden geleden, en het lijkt er dus op dat we de goeie kant opgaan, dank zij de anti-coronaverplichtingen die men zich oplegt en het stijgend aantal vaccinaties. Maar we moeten nog even volhouden!

Het wordt zomer

Dinsdag 1 juni 2021
Weerbericht
Peer - Het wordt zomerNiet alleen begint de meteorologische zomer op 1 juni, ook het weer is zomers. Dankzij de invloed van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen, wordt in een oostelijke luchtstroming droge landlucht naar onze streken aangevoerd. De zon krijgt alle kansen en het kwik komt boven de zomerse grens van 25 graden uit. De volgende dagen bereikt een depressie vanuit het zuiden onze streken. De atmosfeer wordt onstabiel en de kans op neerslag en onweer neemt toe. Het blijft wel vrij warm.
Vandaag (…) Het hele nieuwsbericht

Dany Renson overleden

Dinsdag 1 juni 2021
Peer - Dany Renson overledenZaterdag is Dany Renson overleden, de echtgenoot van Brigitte Polfliet. Hij was 66 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Peer. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat. Rouwadres: fam. Renson-Polfliet, Roshaagstraat 17, 3990 Peer.

Fons Thijs overleden

Dinsdag 1 juni 2021
Peer - Fons Thijs overledenGisteren is Fons Thijs (89) overleden, de echtgenoot van Jeanneke Hermans. Hij woonde in Peer en was afkomstig van Helchteren. Het afscheid vindt op een later tijdstip plaats.

Eric Boonen overleden

Dinsdag 1 juni 2021
Peer - Eric Boonen overledenZaterdag is Eric Boonen (64) overleden. Hij woonde in Hamont-Achel en was afkomstig van Kleine-Brogel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats in Meeuwen.

Man (55) gewond bij botsing

Dinsdag 1 juni 2021
Een 55-jarige man uit Peer is gewond geraakt bij een aanrijding tussen een auto en een vrachtwagen op de Weg naar Meeuwen in Oudsbergen. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8 uur.

'Lichtende nachtwolken'

Dinsdag 1 juni 2021
Vandaag gelezen
"Deze zomer lijkt het erop dat er meer lichtende nachtwolken voor kunnen komen dan in voorgaande jaren. Deze wolken worden door de zon beschenen terwijl het bij ons nacht is, waardoor het lijkt alsof ze licht geven aan de noordelijke horizon." (Jaco van Wezel, Weeronline.nl)

Wolf past menu aan

Dinsdag 1 juni 2021
Peer - Wolf past menu aanZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer