Het overige nieuws

Morgen voert Limburg.net de Nieuwe Blauwe Zak in. Vanaf dan kan je naast PMD ook gemengde zachte plastics zoals botervlootjes en folies in de blauwe zak aanbieden. Die nieuwe blauwe afvalzak wordt gewoon aan huis opgehaald zoals de 'oude' blauwe zak.
Niet vergeten:
- de nieuwe blauwe zak is verkrijgbaar bij dezelfde verkooppunten als de 'oude' blauwe zakken aan 3 euro per rol; 
- je 'oude' blauwe zakken blijven nog geldig tot 31 december 2021;
- in je 'oude' blauwe zakken mag je vanaf morgen ook de gemengde zachte plastics aanbieden;
- vanaf morgen verdwijnt de container voor gemengde zachte plastics op het recyclagepark. Als je zachte plastics naar het recyclagepark wil brengen, moeten die in de blauwe zak zitten.

Vrouw lichtgewond na val

Woensdag 31 maart 2021
Op de Industrieweg is een 64-jarige vrouw uit Peer deze namiddag gevallen met de fiets. Ze werd daarbij lichtgewond.

Code geel in natuurgebied

Woensdag 31 maart 2021
De natuur begint droger te worden waardoor het risico op natuurbrand groter wordt. Het Agentschap Natuur en Bos kondigt daarom Code geel af in de natuurgebieden. Natuurbeheerders en brandweer zijn waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte. Het bemannen van de brandtorens is afhankelijk van de risico-evaluatie door Natuur en Bos en de brandweerdiensten. 

Lena Haels overleden

Woensdag 31 maart 2021
Peer - Lena Haels overledenIn Eksel is maandag Lena Haels overleden, de weduwe van Fons Leekens. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Grote-Brogel.

Nachtvluchten Kleine-Brogel

Woensdag 31 maart 2021
Volgende week zullen de nachtvluchten van op de vliegbasis van Kleine-Brogel uitzonderlijk op dinsdag 6 en woensdag 7 april plaatsvinden, dus niet op paasmaandag. Dat meldt de vliegbasis.
Weerbericht
Peer - Nog even lente, daarna flink kouderDe volgende dagen wordt het een schril contrast met de temperaturen die we vandaag hebben; we gaan zowat de helft verliezen. Na de doortocht van een zwakke storing op donderdag, wordt het vanaf vrijdag gevoelig kouder. Er nestelt wel een hogedrukgebied nabij IJsland, waardoor het droog blijft. Na het weekend wordt het weerbeeld gestuurd door depressies en storingen en staat er koud, nat en guur weer op het programma. Eerst krijgen we echter nog prachtig lenteweer.
Vandaag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan de kust...

Woensdag 31 maart 2021
Peer - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
In het Noorderhart Mariaziekenhuis hebben gynaecologen Lieve Schops en Anne François vrijdag een Limburgse primeur behaald met een nieuwe operatietechniek: vNOTES. Gynaecologe Lieve Schops: “De vNOTES-procedure werd afgelopen vrijdag succesvol uitgevoerd bij vier patiënten. vNOTES staat voor Vaginal Natural Orifice Transluminal Endoscopic Surgery. Dit is een minimaal invasieve techniek voor de verwijdering van de baarmoeder en eventueel eierstokken. Wij combineren in deze techniek de voordelen van een kijkoperatie en een vaginale verwijdering van de baarmoeder.” Gynaecologe Anne François: “Deze kijkoperatie wordt via de vaginale weg uitgevoerd en niet via de buik, zoals gebruikelijk is. Met deze nieuwe techniek zijn er geen littekens ter hoogte van de buik. De operatietijd is korter. Bovendien is er een kortere hospitalisatieduur en is er beduidend minder postoperatieve pijn.”
Peer - Ondertussen, in de vaccinatiecentra...Zoom(Cartoon: Fobie)
De politie Kempenland heeft tijdens het voorbije weekend bij een controle 13 flessen lachgas aangetroffen in een voertuig. De flessen zijn in beslag genomen.
Peer - Huismussen tellen komend weekendZoomOok dit jaar organiseert Vogelbescherming Vlaanderen tijdens het verlengde paasweekend van 3, 4 en 5 april haar ‘Huismussentelweekend’. Daar doen wij graag aan mee, want als er opgewekte vogels in de tuin ronddartelen, dan zijn het wel huismussen. Hoe gaat dat tellen in zijn werk: ga 5 tot 10 minuten buiten staan, bij voorkeur in de ochtend. Tel hoeveel huismusmannetjes je gelijktijdig hoort en/of ziet tsjilpen. Ook als je geen mussen ziet of hoort, is dat belangrijke info. Vul vervolgens het (…) Het hele nieuwsbericht

Extra geld voor Digisprong

Dinsdag 30 maart 2021
De Vlaamse regering heeft extra geld vrijgemaakt om de digitalisering van het onderwijs in een hogere versnelling te brengen. Het ICT-budget voor alle Vlaamse scholen bedroeg voor de coronacrisis € 32 miljoen per jaar. Dat relatief lage bedrag maakt dat de ICT-infrastructuur in veel scholen verouderd is, dat digitale leermiddelen niet overal ingeburgerd zijn en dat veel leerlingen geen toegang hebben tot een ICT-toestel. In totaal investeert de Vlaamse Regering via het project Digisprong 375 miljoen in ICT-toestellen, ICT-opleidingen en ICT-coördinatoren.
Peer - App vertelt in 18 talen alles over coronaZoomHet is niet voor iedereen gemakkelijk om alles over het coronavirus te begrijpen. Daarom ontwikkelde het agentschap Integratie & Inburgering nu ook een app Crisis Information Translated. Zo blijf je in realtime op de hoogte van de coronamaatregelen en de vaccinatiecampagne. De app is beschikbaar in 18 talen. Meer info via deze link.
Het is maar dat je 't weet
"Overvloedig gebruik van lachgas kan niet alleen het zenuwstelsel aantasten, maar leidt ook tot bloedstolsels met hartinfarcten en andere vaatafsluitingen als gevolg. In een ziekenhuis in Amsterdam hebben vijf twintigers het afgelopen jaar zware operaties moeten ondergaan. Van één patiënt moest een been worden geamputeerd."
(Gelezen in Het Parool)
Peer - Ondertussen, langs het Suezkanaal...Zoom                                                                               (Cartoon: Fobie)

Amper bussen door staking

Maandag 29 maart 2021
Peer - Amper bussen door stakingDe nationale vakbondsstaking zorgt voor veel hinder bij De Lijn. In Limburg rijdt gemiddeld slechts 1 bus op 10. Wie vandaag de bus moet nemen, controleert best eerst de website van De Lijn.

Twee vertrekkers bij KRC Peer

Zondag 28 maart 2021
Peer - Twee vertrekkers bij KRC PeerCedriec Vanherk en Vincent Blancke trekken de deur achter zich dicht bij RC Peer. Vanherk verkast naar Hechtel, Blancke zal de kleuren van Kattenbos verdedigen.

Elektrische step gestolen

Zondag 28 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Witte Torenwal in Bree is een elektrische step gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Peer - Zomeruurregeling in het recyclageparkVanaf dinsdag gaat de zomeruurregeling in op het recyclagepark. Die geldt tot en met zaterdag 30 oktober. Nieuw is dat het park op dinsdag in plaats van op donderdag tot 18u geopend is. Op de andere werkdagen sluit het park om 17u, op zaterdag om 16u. 's Maandags is het recyclagepark gesloten.

Nieuwe vennootschap: ViaVespa

Zaterdag 27 maart 2021
Joris Van Lindt (30) uit Peer heeft de besloten vennootschap ViaVespa opgericht met zetel aan de Tichelovenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verhuur van Vespa's en van sport- en recreatieartikelen én detailhandel in horecaproducten.

Een uur minder slapen

Zaterdag 27 maart 2021
Het is maar dat je 't weet
Peer - Een uur minder slapenDaar is het zomeruur weer. Komende nacht kunt u daardoor één uur minder lang slapen. Om 02.00u wordt de tijd onherroepelijk op 03.00u gezet. En dat kunt u zelf ook beter doen om te vermijden dat u morgen overal een uur te laat komt. Wie vannacht moet werken heeft een voordeel: hij of zij kan een uur vroeger naar huis...
Peer - Fobie's coronacartoons geëxposeerdZoomNog tot 31 mei is in de gemeentelijke bibliotheek aan de Norbertinessenlaan in Pelt een tentoonstelling van cartoons van onze huiscartoonist Fobie te zien. Het gaat om cartoons die in het eerste jaar van de coronatijd werden getekend. Ze verschenen op de Internetgazet, maar ook op Instagram of Linked.in. Je kan de cartoons zien in de originele setting, en dat is toch nog anders dan de weergave op bijvoorbeeld de Internetgazet. De tentoonstelling kan bezocht worden tijdens de openingsuren van de bib, mits inachtname van de coronamaatregelen. Dat betekent: van dinsdag tot vrijdag tussen 14 en 19u, en op zaterdag van 9 tot 12u. Een bezoek waard!

En maar reserveren...

Vrijdag 26 maart 2021
Peer - En maar reserveren...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Nastra

Donderdag 25 maart 2021
Nadine Straetemans (46) uit Peer heeft de besloten vennootschap Nastra opgericht met zetel aan de Venkelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer verpleging op consultatie en aan huis, palliatieve zorgverstrekking en het oprichten en uitbaten van vervoerdiensten voor zieken en gekwetsten.

Nóg twee weken...

Donderdag 25 maart 2021
Peer - Nóg twee weken...Het heeft er de schijn van dat er momenteel meer mensen onder de 65 jaar gevaccineerd zijn dan 65-plussers. Om van de heel oude inwoners maar te zwijgen... Zo blijken nog altijd veel 90-plussers nog niet ingeënt te zijn tegen Covid-19. Volgens het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid heeft dat te maken met "een technisch probleem" en wordt er op Vlaams niveau hard gewerkt om die fout op te lossen. Uiterlijk binnen twee weken zou iedereen uit die groep een uitnodiging moeten krijgen. 

Regering last een paaspauze in

Donderdag 25 maart 2021
Peer - Regering last een paaspauze inZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jaak Schepers overleden

Donderdag 25 maart 2021
Peer - Jaak Schepers overledenTwee dagen na zijn 65ste verjaardag is in het Z.O.L.  in Genk Jaak Schepers overleden, de levenspartner van Bé Kverh. De afscheidsdienst en de begraving van de urne op de begraafplaats De Roosen in Pelt zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
Peer - Twee arrestaties tijdens verkeerscontrolesTijdens een controleactie heeft de lokale politie Kempenland gisteren een man gearresteerd nadat bij een huiszoeking in zijn woning 85 gram speed was gevonden en inbeslaggenomen. De man was tijdens een verkeerscontrole tegengehouden en daarbij was eveneens een hoeveelheid speed aan het licht gekomen.
De politie arresteerde ook een andere man, die geseind stond voor arrestatie en verhoor.
De controleactie vond gespreid over het hele grondgebied van de politiezone plaats. Eén rijbewijs werd (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Opgepast voor valse vaccinatie-uitnodigingenZoomCybercriminelen grijpen elke actualiteit aan om de internetgebruiker in de val te lokken. Het was dan ook te verwachten dat er vroeg of laat valse uitnodigingen voor vaccinaties de ronde zouden doen. Safeonweb ontving al enkele meldingen van frauduleuze uitnodigingen, dus wees aandachtig als je een uitnodiging krijgt voor je vaccinatie.
Je wordt uitgenodigd door de Vlaamse overheid. Je krijgt in geen geval een uitnodiging van je gemeente, of van één van de merken van de vaccins (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Nu ook hoofdkapjes in het onderwijsZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Corona: de nieuwe maatregelen

Woensdag 24 maart 2021
Peer - Corona: de nieuwe maatregelenWat heeft het Overlegcomité met de vier regeringen vandaag beslist inzake nieuwe maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus? Een heleboel. Lees even mee bij VRT Nieuws.

Recyclagepark blijft open

Woensdag 24 maart 2021
Peer - Recyclagepark blijft openGrote drukte op de recyclageparken vandaag. Limburg.net wijt dat aan een combinatie van factoren: enerzijds de invoering van de nieuwe blauwe zak waardoor bezoekers nog zachte plastics gratis willen brengen maar vooral ook de vrees voor een sluiting van de parken.
De recyclageparken van Limburg.net behoren tot de essentiële dienstverlening en zullen dus voorlopig en volgens de huidige maatregelen niet sluiten, zegt Limburg.net. Daarnaast zal er ook niet gewerkt worden met een afsprakensysteem. De huidige maatregelen (beperken van het aantal bezoekers, mondmaskers, afstand houden,…) zorgen voor een veilige situatie op de recyclageparken. Mensen plannen best hun bezoek op basis van de druktebarometer op deze website. Daar kunnen ze voor elk recyclagepark de drukte raadplegen en daarmee rekening houden. 

Lente in zicht

Woensdag 24 maart 2021
Weerbericht
Peer - Lente in zichtHet gaat de goede kant op met de temperaturen. Woensdag wordt het al wat warmer bij 14 graden en na een dipje op zaterdag, wordt het vanaf zondag lenteachtig bij maxima rond 15 graden. Volgende week dinsdag en woensdag komt zelfs 20 graden in het bereik. Op de korte termijn moeten we echter enkele storingen verwerken.
Vandaag zijn er brede opklaringen in de ochtend, waarbij de zon al vlug van de partij is. Het is wel vrij fris bij een graad of vier, maar de zon duwt het kwik al vlug de (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Petitie 'Red Limburg' tegen opsplitsing in regio'sZoomEen vijftigtal organisaties uit Limburg is een petitie gestart om Limburg te behouden als één regio. Zoals bekend wil minister van Binnenlands bestuur Bart Somers (Open Vld) Vlaanderen indelen in 17 referenteiregio's. Limburg zou dan opgesplitst worden in drie regio's. En dat is niet naar de zin van het Limburgse middenveld. Zo staat de drie werkgeversorganisaties (Voka, VKW en Unizo), de drie vakbonden (ACV, ABVV en ACLVB), de Boerenbond, de Confederatie Bouw, de Provinciale (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Aandacht voor 'vergeten' groepenZoomMet de Dag van de Zorg vroeg het bisdom Hasselt om ook aandacht te hebben voor ‘vergeten’ groepen. In aanloop naar de Dag van de Zorg kregen de mensen van de zorg een week lang (van 15 tot en met 21 maart) alle aandacht die ze verdienen. Het vicariaat diaconie zette alle professionele zorgverleners, maar ook de vrijwilligers en mantelzorgers in de kijker met de campagne “ik hou van u”. Zij deden dat door te informeren en te verbinden. Terecht ging heel wat aandacht naar de mensen van (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Je fiets registreren is nooit slechtZoomDe vijf Vlaamse provincies slaan de handen in elkaar om gevonden fietsen terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaars. Zij werken hiervoor samen met Bikebank, die het registratieplatform aanbiedt.
Op de website gevondenfietsen.be vind je niet alleen je teruggevonden fiets terug, als fietseigenaar kan je er ook je eigen fiets registreren. Hoe meer specificaties en kenmerken een fietseigenaar ingeeft, hoe groter de kans op herkenning (…) Het hele nieuwsbericht

De bijbedoeling van de NMBS

Maandag 22 maart 2021
Peer - De bijbedoeling van de NMBSZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hond aan de leiband houden...

Maandag 22 maart 2021
Peer - Hond aan de leiband houden...ZoomHet broedseizoen komt er aan. Veel vogels maken hun nest op de grond, jonge dieren blijven in het gras liggen,... Loslopende honden kunnen veel ellende berokkenen als ze zoiets opmerken. Hou je hond dus aan de leiband en blijf tijdens het wandelen op het wandelpad... 

Eddy Hendrix overleden

Maandag 22 maart 2021
Peer - Eddy Hendrix overledenVrijdag is Eddy Hendrix overleden. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

'Dag van de zorg' vandaag

Zondag 21 maart 2021
Peer - 'Dag van de zorg' vandaagZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Anna Van Mechelen overleden

Zondag 21 maart 2021
Peer - Anna Van Mechelen overledenDonderdag is Anna Van Mechelen overleden. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Een beetje zachter

Zaterdag 20 maart 2021
Weerbericht
Peer - Een beetje zachterOnder invloed van een hogedrukgebied nabij Ierland staat er droog weer op het programma. Het hoog verliest tijdelijk aan kracht, waardoor een zwakke storing over onze streken kan doordringen. De wolken nemen daarbij toe, de kans op neerslag blijft echter beperkt. Na het weekend domineert het hogedrukgebied opnieuw, maar met een luchtstroming van over zee zijn er steeds veel wolken.
Vandaag is het licht bewolkt of helder in de ochtend, maar ook erg koud bij algemene vriestemperaturen. De (…) Het hele nieuwsbericht

José Leen overleden

Zaterdag 20 maart 2021
Peer - José Leen overledenVandaag is José Leen overleden, de weduwe van Jan Swennen. Zij was 87 jaar en afkomstig van Kleine-Brogel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

André Bollen overleden

Zaterdag 20 maart 2021
Peer - André Bollen overledenOp 15 maart is André Bollen overleden, de weduwnaar van de in 2005 overleden Lies Paesen. Hij was 91 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Justina Martens overleden

Zaterdag 20 maart 2021
Peer - Justina Martens overledenWioensdag is Justina Martens overleden, de weduwe van de in 2019 overleden Lucien Bijnens. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Grote-Brogel. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kiewit-Hasselt.

Jaak Lemmens overleden

Zaterdag 20 maart 2021
Gisteren is Jaak Lemmens overleden, de echtgenoot van Irène Daemen. Hij was 76 jaar en afkomstig uit Kaulille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Grote-Brogel.
Peer - Gemiddelde leeftijd sterk gestegenZoomDe gemiddelde leeftijd van de Limburgse bevolking is tussen 1990 en 2020 veel sterker gestegen dan in heel Vlaanderen: van 34,9 jaar naar 43,0 jaar. In 1990 hinkte Limburg ongeveer drie leeftijdsjaren achterop vergeleken met de vier andere Vlaamse provincies. De gemiddelde leeftijd ging dan gestaag omhoog en sinds 2015 is die in Limburg hoger dan in heel Vlaanderen. Alleen West-Vlaanderen scoort nog hoger.
In 2020 is de gemiddelde leeftijd in Limburg 43,0 jaar, in heel Vlaanderen 42,3 jaar en in (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Verkoop duurzame auto's verdubbeldZoomIn 2020 werden in Limburg 5.817 nieuwe hybride en elektrische auto’s ingeschreven, meer dan een verdubbeling t.o.v. 2019. “Het groter wordende aanbod aan duurzame wagens weet nu ook de consument duidelijk te overtuigen van een milieubewuste keuze. Maar om van een echte duurzame mobiliteit te kunnen spreken, hebben we nog een hele weg af te leggen”, aldus gedeputeerde van Economie en voorzitter POM Limburg Tom Vandeput. Net als vele andere sectoren kende ook de autoverkoop een moeilijk (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Voorstellen gevraagd rond waterbesparingZoomAanhoudende droogte heeft desastreuze gevolgen voor alles en iedereen, de agrarische sector inbegrepen. Vanuit het provinciebestuur werd eind vorig jaar het Droogte Innovatie Fonds (DIF) opgericht. De focus binnen de projecten van het DIF ligt op samenwerking rond waterbesparende maatregelen, efficiënter waterverbruik en innovatieve ondersteunende systemen.
“De twee eerste projecten werden vorige maand door de deputatie goedgekeurd. Het bestuur voorziet 5 jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan de grens...

Donderdag 18 maart 2021
Peer - Ondertussen, aan de grens...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Peer - Zuster Lucia Kelchtermans overledenGisteren is in Heverlee zuster Lucia Kelchtermans overleden. Zij was 88 jaar, afkomstig uit Meeuwen en lid van de congregatie van de Zusters van Don Bosco. De uitvaartliturgie vindt zaterdag in beperkte kring plaats. De zuster krijgt haar laatste rustplaats op de begraafplaats van Linde-Peer.
Peer - Mondmaskerplicht in 5de en 6de leerjaarDe coronacijfers gaan opnieuw de slechte kant uit. In de voorbije maanden bleek keer op keer dat een stijging binnen de brede samenleving ook zorgt voor een stijging binnen de scholen, die de trend altijd met enige vertraging volgen. Dat is slecht nieuws, omdat het Vlaams onderwijsveld wil dat álle scholieren na de Paasvakantie opnieuw voltijds op een veilige manier naar school kunnen. Dat zegt minister van Onderwijs Ben Weyts.
Het Vlaams onderwijsveld neemt daarom nu extra maatregelen (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Ondertussen, in het Natuurhulpcentrum...Zoom                                                                          (Cartoion: Fobie)
Peer - 1.217 dak- of thuislozen in LimburgZoomIn de nacht van 29 op 30 oktober werden 932 personen geteld die dak- of thuisloos zijn en in de provincie Limburg verblijven. Er werden ook 285 minderjarige kinderen geteld die dezelfde precaire verblijfplaats hebben als hun ouder(s). In totaal werden er toen dus 1.217 dak- of thuisloze volwassenen en kinderen in Limburg geteld. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Koning Boudewijnstichting waarvan de resultaten vandaag zijn bekendgemaakt. De dak- en thuislozen verbleven het vaakst bij familie en vrienden (34,5 procent), in opvang en tijdelijk verblijf (21,1 procent) of in een instelling (17 procent).

Wolven waren ook in Stramproy

Woensdag 17 maart 2021
Op 27 januari van dit jaar hebben wolven een schaap gedood in de Nederlandse gemeente Stramproy, buurgemeente van Bree en Kinrooi. Onderzoek bracht de genetische handtekening van het Belgisch-Limburgse wolvenroedel aan het licht, meldt Jan Loos van "Welkom Wolf". Het staat vast dat wolf August betrokken was, samen met een tweede wolf waarvan de volledige identiteit niet achterhaald kon worden, maar uiteraard gaat de verdenking dan uitsluitend naar een ander lid van het Vlaamse wolvenroedel.
Het was (…) Het hele nieuwsbericht

Laat het gras groeien tot 1 mei

Woensdag 17 maart 2021
Peer - Laat het gras groeien tot 1 meiZoomByeByeGrass viert dit jaar zijn derde verjaardag en roept iedereen op om het gazon tot 1 mei te laten groeien. Hoe minder we het gazon maaien, hoe minder water we moeten geven, hoe meer vlinders en bijen we aantrekken en hoe meer CO2 we opslaan. Door een beetje luier te zijn redden we de planeet, onze portemonnee en onze vrije tijd. 
“Een gemillimeterd gazon is niet meer dan een groene woestijn. Het is het meest onnatuurlijke wat er is. Dankzij jarenlange propaganda van (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Smolders overleden

Woensdag 17 maart 2021
Peer - Mariette Smolders overledenMaandag is Mariette Smolders overleden, de weduwe van de in 2017 overleden Louis Cornelissen. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Peer - Nieuwe blauwe afvalzak bij Limburg.net
Op donderdag 1 april voert Limburg.net de Nieuwe Blauwe Afvalzak in. Vanaf dan kan je naast PMD ook gemengde zachte plastics zoals botervlootjes en folies in de blauwe zak aanbieden. Die nieuwe blauwe afvalzak wordt gewoon aan huis opgehaald zoals de 'oude' blauwe zak.
Verder onthouden:
- je 'oude' blauwe zakken blijven nog geldig tot 31 december 2021;
- in je 'oude' blauwe zakken mag je vanaf 1 april ook de gemengde zachte plastics aanbieden;
- de nieuwe blauwe zak is verkrijgbaar bij dezelfde verkooppunten als de 'oude' blauwe zakken;
- de kostprijs blijft dezelfde: 3€ per rol;
- vanaf 1 april verdwijnt de container voor gemengde zachte plastics op het recyclagepark. Als je zachte plastics naar het recyclagepark wil brengen, moeten die in de blauwe zak zitten.
Nieuwe blauwe afvalzak bij Limburg.net
Zoom

Annita Vandersteen overleden

Dinsdag 16 maart 2021
Peer - Annita Vandersteen overledenIn het Noorderhartziekenhuis is zondag Annita Vandersteen overleden. Ze was op 9 maart 62 jaar geworden. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Werken op E314 richting Limburg

Dinsdag 16 maart 2021
Peer - Werken op E314 richting LimburgHet Agentschap Wegen en Verkeer is deze week gestart met de eerste ingrepen in een groot vernieuwingsproject op de E314. Het gaat meer bepaald over het elf km lange stuk weg tussen het viaduct van Wilsele en het op- en afrittencomplex van Aarschot. "Met deze investering van 32,8 miljoen euro maken we een cruciaal stuk van de E314 klaar voor de toekomst. Het wegdek krijgt in de twee rijrichtingen een grondige onderhoudsbeurt, we plaatsen portieken met rijstrooksignalisatie en last but not least: vanaf september 2021 krijgt de pendelaar een spitsstrook voor een vlottere avondspits richting Limburg", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Terug wat kouder

Dinsdag 16 maart 2021
Weerbericht
Peer - Terug wat kouderEen hogedrukgebied bouwt op van de Atlantische Oceaan richting Ierland. Hierdoor komt er bij ons een koude noordwestelijke en later noordoostelijke luchtstroming te staan. Aanvankelijk worden er veel wolken naar onze streken gestuurd en een storing zorgt voor enige tijd regen. Vanaf het einde van de week kan de zon meer doorbreken en blijft het droog. Met de aanvoer van koude lucht presteert het kwik echter ondermaats en tijdens de nacht is er kans op vorst.
Vandaag komt er een storing vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Heylen overleden

Maandag 15 maart 2021
Peer - Jeanne Heylen overledenIn Wijchmaal is gisteren Jeanne Heylen overleden, de weduwe van Fiel Geuns. Zij was 73 jaar en afkomstig uit Helchteren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Vijf rijbewijzen ingetrokken

Maandag 15 maart 2021
Peer - Vijf rijbewijzen ingetrokkenHet voorbije weekend controleerden de ploegen van politiezone Kempenland 400 voertuigen tijdens twee verkeersacties binnen de zone. Vijf rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken; de betrokken bestuurders reden onder invloed van alcohol of verdovende middelen. Eén niet-verzekerd voertuig werd inbeslaggenomen. Vijf voertuigen waren niet in orde met de technische voorschriften. Zeven inzittenden kregen een onmiddellijke inning voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel. Verder werden er enkele PV's opgesteld voor inbreuken inzake het rijbewijs, het negeren van de bevelen of onaangepast rijgedrag.

Weer meer coronabesmettingen

Zondag 14 maart 2021
Peer - Weer meer coronabesmettingenHet aantal besmettingen met het coronavirus neemt weer toe. De incidentie liep in bijna alle gemeenten van de Eerstelijnszone Noord-Limburg op tot gemiddeld 134/100.000 inwoners per week, een stijging van 28 procent. Alleen Hechtel-Eksel vertoonde nog nog een dalende trend. In onze Nederlandse grensgemeenten was de stijging nog sterker, tot gemiddeld 238/100.000 inwoners per week, een stijging met 41 procent.
Ook op provinciaal vlak loopt de incidentie verder op: tot 141/100.000 inwoners per week (+27%). Verder is het aantal gemeenten dat een lagere incidentie vertoont (lager dan 100/100.000 per week) in Limburg gedaald: van 24 naar 18 gemeenten. Vier Limburgse gemeenten hadden in de afgelopen week terug een incidentie hoger dan 200/100.000: Lommel, Heusden-Zolder, Maasmechelen en Houthalen-Helchteren.
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 maart weer de carpoolparking in Houthalen reinigen. Tijdens de reinigingswerken geldt daar een parkeerverbod zodat de aannemer grondig en efficiënt te werk kan gaan. De reiniging gebeurt grotendeels met een grote borstelwagen. Gezien daarmee niet tussen en onder auto's kan gereinigd worden, is het belangrijk dat de parking volledig leeg is tussen 20 uur en 6 uur.

Wisselvallig weertje

Zaterdag 13 maart 2021
Weerbericht
Peer - Wisselvallig weertjeAan de noordoostelijke flank van een hogedrukgebied met kern ten westen van Frankrijk, wordt in een noordwestelijke luchtstroming koude en onstabiele lucht naar onze streken gestuurd. Buien kunnen hierbij gemakkelijk ontstaan. De volgende dagen verplaatst de kern van het hoog zich naar Engeland. In de tweede helft van de week wordt de buienkans gevoelig kleiner, maar het wordt iets kouder.
Vandaag kende de dag een onstuimig begin met hevige regenvlagen en zware windstoten. Er vallen nog (…) Het hele nieuwsbericht

Mieke Tips overleden

Zaterdag 13 maart 2021
Peer - Mieke Tips overledenGisteren is de uit Eksel afkomstige Mieke Tips overleden, de weduwe van Henri Ulenaers. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

'Limburg blijft Limburg'

Vrijdag 12 maart 2021
Peer - 'Limburg blijft Limburg'ZoomDe Vlaamse regering heeft vandaag de startnota goedgekeurd met 17 afgebakende regio’s voor Vlaanderen. Met in de startnota één supra regio voor Limburg en daarbinnen drie regio’s. De indeling van deze regio’s is niet gefinaliseerd. De gouverneur krijgt de opdracht zijn oefening voor Limburg te hernemen om samen met onze lokale besturen te kijken naar een logische oefening op maat van Limburg. Hij heeft de opdracht gekregen om voor het paasreces een oefening te (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Nuijts overleden

Vrijdag 12 maart 2021
Peer - Mariette Nuijts overledenIn WZC Het Perrehof in Peer is vandaag Mariette Nuijts overleden, de weduwe van Gerard Vankemenade. Ze was 83 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Rouwadres: fam. Vankemenade, Vrijheidsstraat 3/1, 3910 Pelt.
Peer - 'Vaccinatie kan rood plekje veroorzaken'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Peer - Vier nieuwe spelers voor Sp. WijchmaalSporting Wijchmaal heeft vier nieuwe spelers aangetrokken: Bart Mentens (Esperanza Pelt), Stef Berben (Kauilille), Joppe Houben (Helson) en Jordi Decoster (Bolderberg).

KMI: code geel

Donderdag 11 maart 2021
Peer - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor wind. "Vanochtend neemt de zuidwestenwind in kracht toe in het hele land met een piek op het einde van de voormiddag en het begin van de namiddag. Op dat moment kunnen de rukwinden oplopen tot 80 of zelfs 90 km/h in het centrum van het land en tot 100 km/h (of plaatselijk nog wat meer) aan de kust. In het oosten en het zuiden van het land verwachten we rukwinden tussen 70 en 80 km/h. Op het einde van de namiddag en avond, neemt de wind geleidelijk af met dan nog rukwinden tot 60 of plaatselijk 70 km/h", zegt het KMI.

Albert Helsen overleden

Donderdag 11 maart 2021
Peer - Albert Helsen overledenIn Bilzen is maandag de uit Peer afkomstige Albert Helsen overleden, de echtgenoot van Fernanda Thijs. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Tweevoetjesweg 12 bus 34, 3740 Bilzen.

Regen en wind

Woensdag 10 maart 2021
Weerbericht
Peer - Regen en windOmvangrijke depressionaire gebieden over de nabije Atlantische Oceaan zijn weerbepalend voor de korte zowel als de lange termijn. Er komt een forse weersverandering met veel wind en geregeld regen of buien. Het ziet er zelfs naar uit dat er ook een aantal maartse buien gaan vallen. Alvast tot halfweg volgende week houdt het wisselvallig en winderige weer aan. De meeste wind wordt echter op donderdag verwacht!
Vandaag is het droog in de ochtend met kans op lokaal grondvorst. Er zijn enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Vermeulen overleden

Dinsdag 9 maart 2021
Peer - Jan Vermeulen overledenZondag is Jan Vermeulen overleden, de vriend van de in 2019 overleden Germaine Boons. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.
Peer - Auto van de baan: vrouw (48) gewondOp de Peersedijk in Helchteren is vanmorgen rond 8.20 uur een wagen van de baan geraakt. Een 48-jarige vrouw uit Peer raakte gewond.

Christ Vrolix overleden

Dinsdag 9 maart 2021
Peer - Christ Vrolix overledenZondag is in Grote-Brogel Christ Vrolix overleden, de partner van de in 2012 overleden Maria Schepkens. Hij was 88 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats.

Gerard Berghmans overleden

Dinsdag 9 maart 2021
Peer - Gerard Berghmans overledenIn WZC Perrehof in Peer is gisteren Gerard Berghmans overleden, de weduwnaar van Bertha Joos. Hij was 83 jaar en afkomstig uit Overpelt. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

De visie van Fobie...

Maandag 8 maart 2021
Peer - De visie van Fobie...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Jurgen Clarysse overleden

Maandag 8 maart 2021
Peer - Jurgen Clarysse overledenIn het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder is gisteren Jurgen Clarisse overleden, de echtgenoot van Danielle Nelissen. Hij was 57 jaar en afkomstig van Kortrijk. De uitvaartdienst heeft plaats in besloten kring. Online condoleren kan via Uitvaartzorg Jaeken.

War Bernaerdts overleden

Maandag 8 maart 2021
Peer - War Bernaerdts overledenVrijdag is de uit Hechtel afkomstige War Bernaerdts overleden. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.
Peer - Ondertussen, op het voetbalveld...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
De Vlaamse overheid is bezig met de opmaak van een gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) om een reservatiestrook vast te leggen voor een ondergrondse leidingstraat tussen de Antwerpse haven tot aan de grens met Nederland (Geleen) en verder door tot in het Ruhrgebied.
Een leidingstraat is een zone waarin pijpleidingen gebundeld kunnen worden aangelegd.
Het plan ligt op het grondgebied van 45 gemeenten in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. De startnota is nog tot en (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Into Padel

Zaterdag 6 maart 2021
Guido Schroeyers uit Peer, Eli Henrotay uit Houthalen-Helchteren en Jurgen Agten uit Hechtel-Eksel hebben de besloten vennootschap Into Padel opgericht met zetel aan de Hulststraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verhuring van padel courts, het uitbaten van padelvelden en het geven van sportlessen.

Koud maar veel zon

Vrijdag 5 maart 2021
Weerbericht
Peer - Koud maar veel zonAnticylonale condities domineren in het weekend het weerbeeld in onze streken. De zon presteert overuren, maar er wordt koude lucht aangevoerd, waarbij de maxima ondermaats zijn. Tijdens de nacht vriest het algemeen. De volgende dagen verliest het hogedrukgebied zijn kracht en halfweg de week kunnen Atlantische storingen over onze streken doordringen met veel regen en wind.
Vandaag is het flink zonnig met nauwelijks wolken, maar het is niet al te warm. Na een koude ochtend met hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Coronakorting. Of niet?

Vrijdag 5 maart 2021
Tribunaliteiten
Peer - Coronakorting. Of niet?Al tijdens de eerste coronagolf waren er nogal wat huurders van handelspanden die het niet billijk vonden dat zij de volledige huur moesten betalen. Zo was er een ondernemer uit Noord-Limburg die in mei en juni 2020 maar de helft van de huur betaalde. Hij wees er de vrederechter van Bree op dat de drastische coronamaatregelen leidden tot stopzetting en sluiting van zijn handelszaak. Mogelijk zelfs tot het tenietgaan van het handelspand. Elke bedachtzame huurbaas zou trouwens tijdelijk een korting op de huur (…) Het hele nieuwsbericht

De impact van de coronacrisis

Vrijdag 5 maart 2021
Peer - De impact van de coronacrisisZoomDe COVID-19 pandemie heeft al geruime tijd een drastische impact op ons dagelijks leven. Om in kaart te brengen wat deze periode van onzekerheid en social distancing met ons doet, voeren de Vakgroep Communicatiewetenschappen en de Vakgroep Criminologie aan de Universiteit Gent een onderzoek uit naar de impact van de coronacrisis (en maatregelen) op ons welzijn en onze relaties. Met de resultaten van dit onderzoek kunnen zij nieuwe en waardevolle inzichten bieden voor wetenschap, beleid en (…) Het hele nieuwsbericht

Transfers bij Racing Peer

Donderdag 4 maart 2021
Peer - Transfers bij Racing PeerYanou Bleyen (Hades) en Cedric Buntinx (Bree-Beek) zullen komend seizoen de kleuren van RC Peer verdedigen. Cedriec Vanherk trekt naar Hechtel. Vincent Blancke verkast naar Kattenbos.

'Beleef Bosland!'

Donderdag 4 maart 2021
Peer - 'Beleef Bosland!'ZoomVanaf vandaag kan men in de toeristische infokantoren de nieuwe Boslandbrochure uithalen. Ze heet "Beleef Bosland" en neemt de lezer mee door het grootste "avonturenbos" van Vlaanderen. Je vindt er onder meer tips in rond fietsen, wandelen, voor kinderen, cultuur,... maar ook praktische informatie over routes, knooppunten, startplaatsen,...
Bosland stelt in deze forse brochure ook een nieuwe fietsroute voor. 'Toeren door Bosland' leidt de bezoeker door de vier Boslandgemeenten en bundelt alles wat deze regio zo uniek maakt: 6 natuurgebieden, 7 startplaatsen, 19 picknickplekken en 23 interessante plekken onderweg.
De brochure wordt verspreid in een oplage van 38.500 exemplaren. Van Bosland maken Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt deel uit.

De visie van Fobie

Donderdag 4 maart 2021
Peer - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Toerisme lente 2021

Woensdag 3 maart 2021
Peer - Toerisme lente 2021Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Nieuw: Elektriciteitswerken JK

Woensdag 3 maart 2021
Jurgen Kelchtermans en Sara Favoreel, beiden uit Wijchmaal, hebben de besloten vennootschap Elektriciteitswerken JK opgericht met zetel in Klein Padveld. Naast elektriciteitswerken behoren tot het doel van de vennootschap onder meer het plaatsen van alarminstallaties en domomotica-systemen én verf- en behangwerken.

Weersverandering

Dinsdag 2 maart 2021
Weerbericht
Peer - WeersveranderingAan het rustige en zonnige weer komt een einde. Een storing schuift over onze streken met wat regen en nadien volgt gevoelig koudere lucht vanuit het noorden. De volgende dagen bouwt opnieuw een hogedrukgebied op. De kern bevindt zich ten noorden van ons, waardoor er lucht van polaire oorsprong wordt aangevoerd. Het weekend verloopt droog, maar koud. Na het weekend nemen de neerslagkansen sterk toe.
Vandaag is het uitermate zonnig in de namiddag en er komen nauwelijks wolken voor. Met (…) Het hele nieuwsbericht

Gezinsbond zoekt vrijwilligers

Maandag 1 maart 2021
Heb je af en toe wat vrije tijd? Help je graag mensen? Wil je als vrijwilliger tegen vergoeding oppas bieden bij ouderen? Dan is oppas wellicht iets voor jou? Dit kan bij de Gezinsbond! Die wil ervoor zorgen dat iedere "oudere" WAARDIG in zijn/haar EIGEN HUIS kan blijven wonen. De oppas- en gezelschapsdiensten van Gezinsbond Regio Maaseik zoeken vrijwilligers (m/v) voor oppas, gezelschap, assistentie, tuinonderhoud. Ook in jouw gemeente/stad zoeken ze vrijwilligers. Per prestatie krijgt u een vrijwilligersvergoeding en verplaatsingsonkosten. Nieuw is ook de hulp bij tuinonderhoud! Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Luk Remans: 0478/999997. Hij legt je graag uit hoe je mee kan werken aan een mooie thuis voor mensen die zorgbehoevend zijn.

'Vervoer op maat' goedgekeurd

Maandag 1 maart 2021
Peer - 'Vervoer op maat' goedgekeurdZoomDe Limburgse vervoerregioraad keurde vandaag de verdere concretisering van het Vervoer op maat unaniem goed. Daarmee werd een belangrijke stap gezet om het nieuwe OV-systeem vanaf 1 januari 2022 te operationaliseren.
Limburg wordt om praktische redenen ingedeeld in 6 flexregio’sIn deze regio’s wordt het flexvervoer georganiseerd. Het flexvervoer dient om Limburgers die in de spreekwoordelijke witte vlekken wonen snel, comfortabel en flexibel te vervoeren naar (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Eerste telpalen op fietssnelwegenZoomHet provinciebestuur wil méér Limburgers op de fiets krijgen. Niet enkel in het weekend, maar ook voor de dagelijkse functionele verplaatsingen. Daarom investeert het onder meer in comfortabele en veilige fietsroutes, maar het bestuur zet ook in op fietsdata. Zo werden er drie gloednieuwe fietstelpalen geplaatst op de Limburgse fietssnelwegen in Hasselt, Houthalen-Helchteren en Dilsen-Stokkem. De fietstelpaal telt er 24/7 elke fietser die passeert over de fietssnelwegen (…) Het hele nieuwsbericht
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer