Het overige nieuws

Nieuwe vennootschap: Horlim

Zaterdag 30 april 2022
Cihan Alacaoglu uit Peer heeft de besloten vennootschap Horlim opgericht met zetel aan de Markt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verstrekken van bedrijfsadvies op het vlak van management en financieel beheer.

Het is lente: parende spreeuwen

Zaterdag 30 april 2022
Peer - Het is lente: parende spreeuwenZoomIn mei leggen alle vogeltjes een ei, maar in de praktijk zijn die vogeltjes al veel eerder met het baltsen en het paren bezig. Hier en daar zijn er al vroege vogeltjes uit het nest gekomen. Waarom niet eens een reeksje over dat paargedrag beginnen? vroegen we ons af. We beginnen met een foto van twee parende spreeuwen (we schreven bijna sparende preeuwen) - zie je ook niet elke dag. Een foto van Theo Van Vlierden.

Droog maar bewolkt

Zaterdag 30 april 2022
Weerbericht
Peer - Droog maar bewolktHogedrukgebieden, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan tot Rusland, bepalen het weer zowel op korte als op lange termijn in ons land. Af en toe kunnen verzwakte storingen tot over ons land schuiven. Deze worden dan vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag. De maxima zijn normaal voor de tijd van het jaar, op het eind van de week wordt het warmer.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met soms wat zon. Het blijft wel overwegend droog en de maxima liggen rond 14 graden. (…) Het hele nieuwsbericht

Een albino everzwijn

Zaterdag 30 april 2022
Peer - Een albino everzwijnZoomAan het kanaal in Pelt is gisteren een wit everzwijn gezien. Het gaat om een albino dier dat daar rondliep in het gezelschap van een normaal everzwijn. Het zou de eerste keer zijn dat in België een albino everzwijn is opgemerkt. (Foto Marcella Stappers) UPDATE Het blijkt niet om een wit everzwijn te gaan, maar om een Hongaars wolvarken!
Peer - Materniteit Noorderhartziekenhuis vernieuwdZoomZe heet Lente en ze slaapt als eerste baby in een nieuwe kamer op de materniteit van het Noorderhart Mariaziekenhuis. Vandaag werden zowel Lente, haar fiere ouders en de nieuwe kamer aan de pers gepresenteerd. Want de afdeling materniteit en neonatologie krijgt na 17 jaar een nieuw jasje. De eerste vier patiëntenkamers zijn volledig afgewerkt en kunnen nu in gebruik genomen worden.
De ouders van Lente, Katrien en Simon, zijn blij dat zij de primeur hebben gekregen om een (…) Het hele nieuwsbericht

Natuurwandeling in Peer op 10 mei

Donderdag 28 april 2022
Zin in een natuurwandeling in en rond Peer-centrum? We vertrekken op 10 mei om 13u30 aan de jeugdlokalen (De Reep, gelegen tegenover Monsheide) om dan een wandeling te maken van ongeveer 7 kilometer (indien gewenst kan men de wandeling inkorten tot 3 à 4 kilometer). Gaat je buurvrouw, je vriend(in), familielid,... graag mee? Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Enige voorwaarde is dat je op voorhand even je deelname bevestigt via lukalders[!]skynet.be of via 0477383557 (omdat wij voor de deelnemers een heel kleine versnapering willen voorzien). Dus: 10 mei, 13u30, De Reep in Peer! (Luk Alders)

Nieuw: Blocken Engineering

Donderdag 28 april 2022
Michiel Blocken uit Peer heeft de besloten vennootschap Blocken Engineering opgericht met zetel aan de Kerklaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van haalbaarheidsstudies inzake energie en energie-audits, het plaatsen van warmtepompsystemen en begeleiding en aanvraag van milieuvergunningen.
Peer - Natuurpunt-afdelingen samen in 'Regio Dommeldal'ZoomDe lokale Natuurpunt-afdelingen van Pelt, Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Lommel en Peer gaan nauwer samenwerken in de ‘Regio Dommeldal’. Ze geven daarvan morgenavond om 20u de aftrap in De Geer in Eksel met de première van de documentaire ‘Het Dommeldal vroeger en nu’  van Maggie Kumpen.
In 1958 werd een Noord-Limburgse afdeling opgericht van de natuurvereniging ‘De Wielewaal’. Vanaf de jaren 1980 startte ze (…) Het hele nieuwsbericht

Postkantoren blijven maandag dicht

Donderdag 28 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Peer - Postkantoren blijven maandag dichtKomende maandag 2 mei zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten. Dat meldt bpost. Kranten, pakjes en brieven worden uitgereikt. Postpunten, Pakjespunten en Pakjesautomaten zijn open volgens de normale uren.

De Lijn lanceert 50-rittenkaart

Woensdag 27 april 2022
Peer - De Lijn lanceert 50-rittenkaartZoomDe laatste jaren is ons leven door de coronapandemie sterk veranderd. Onze verplaatsingspatronen zijn veel flexibeler geworden, er wordt vaker van thuis gewerkt. Om tegemoet te komen aan de vraag naar meer flexibiliteit, lanceert De Lijn nu tijdelijk de 50-rittenkaart. Lydia Peeters, Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken: “Er is steeds meer vraag naar flexibiliteit in onze dagelijkse mobiliteit. Dit speelt zeker bij abonnementen van onze vervoersmaatschappijen, pendelaars willen deze flexibeler kunnen inzetten. Op die manier speelt De Lijn op een klantgerichte manier in op het nieuwe normaal, waarbij dagelijkse verplaatsingspatronen soms omwille van uiteenlopende redenen kunnen wijzigen.” (Foto De Lijn)

Droogte houdt aan

Woensdag 27 april 2022
Weerbericht
Peer - Droogte houdt aanEen hogedrukgebied nestelt zich over de Britse Eilanden en zorgt voor aanhoudend droog weer in onze streken. Langs de oostelijke flank van dit hoog wordt de volgende dagen met een noordelijke luchtstroming koele en vochtige zeelucht aangevoerd. Op korte termijn is de wind noordoostelijk en is er veel ruimte voor de zon.
Morgen/donderdag starten we met erg lage temperaturen in de ochtend. Met 4 graden is het erg fris. Een stralende zon laat het kwik echter al vlug oplopen en na de middag (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Prov. campagne voor asbestverwijdering gestartZoomVanmorgen stelde député van milieu Bert Lambrechts op de werf naast het NAC in Houthalen-Helchteren de provinciale campagne voor asbestverwijdering voor. Het provinciaal steunpunt DuBoLimburg biedt gratis professioneel advies aan voor wie asbest in zijn woning wil laten verwijderen. Het gaat zowel over asbest op daken als in leidingen.
Eerst komt een asbestdeskundige ter plaatse om het asbest te detecteren. Daarna zal een bouwspecialist langs komen die advies zal geven over isolatie, (…) Het hele nieuwsbericht

Zoveel overlijdens...

Woensdag 27 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Hoe komt het toch dat er sinds enkele maanden zoveel mensen overlijden? In vele gevallen is de oorzaak Covid-19 of griep, vernemen we in huisartsenkringen. Veel ouderen overlijden relatief vaak aan de gevolgen van het oplopen van het griepvirus. De griepgolf is later begonnen dan in vorige jaren; bij mensen die in oktober of november een "griepspuit" haalden, is de werking daarvan al wat afgenomen. Overigens geeft zo'n inenting geen 100% bescherming tegen een griepvirus.
Daarnaast is het coronavirus nog altijd niet weg; wekelijks sterven er nog steeds mensen aan Covid-19. 

Een boomkikker in je tuin

Woensdag 27 april 2022
Peer - Een boomkikker in je tuinZoomJohan Leijskens woont in Heusden-Zolder. Hij fotografeerde daar in zijn tuin een boomkikker. Niet evident, al blijkt dat boomkikkers steeds meer opduiken in Limburgse natuurgebieden. 
Een boomkikker in je tuin
Zoom
De Eerstelijnszone Noord-Limburg organiseert morgen haar eerste Trefdag, exclusief voor zorg- en welzijnsprofessionals binnen haar regio. De Trefdag vindt plaats in GC De Kroon in Bocholt. Deelnemers zijn na inschrijving vanaf 14.00 uur welkom voor een goed gevuld dagprogramma. De Trefdag staat volledig in het teken van toegankelijke zorg, een thema dat sterk leeft binnen de eerstelijnszone.

Vrouw uit Peer gewond in Pelt

Dinsdag 26 april 2022
Bij een botsing tussen een lichte vrachtwagen en een personenwagen vanmorgen op het kruispunt van Ringlaan en Huisveldstraat in Pelt is een 77-jarige vrouw uit Peer gewond geraakt.
In de commissie Financiën van de Kamer werd vorige week een resolutie i.v.m. het thuiswerk van grensarbeiders goedgekeurd. Die was ingediend door Kamerlid Steven Matheï (CD&V). In de resolutie wordt de regering opgeroepen om ook grensarbeiders de kans te geven om meer thuis te werken. “Vele Limburgse grensarbeiders die willen thuiswerken, dreigen fiscaal benadeeld te worden. We ijveren voor een structurele oplossing en hebben de problematiek met deze resolutie op de politieke (…) Het hele nieuwsbericht

Zjang Thaens overleden

Dinsdag 26 april 2022
Peer - Zjang Thaens overledenIn WZC Immaculata in Pelt is zondag Zjang Thaens overleden, de echtgenoot van Mia Bloemen. Hij was geboren in Peer en werd 87 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Begroeting: vrijdag (17.30-18.30u) in uiyvaartcentrum Severens in Pelt.
De provincieraad heeft woensdag nogal wat mobiliteit op de dagorde staan. Het gaat onder meer over de fietssnelweg "Spoorlijn 18" en de aanleg van Hoppin-punten in Wijchmaal (Peer), Neerpelt (Pelt), Houthalen(-Helchteren) en Kiewit-station. In het dossier van de fietssnelweg wordt aan de raadsleden gevraagd een dadingsovereenkomst met een Brussels studiebureau goed te keuren. Bij de Hoppin-punten moet de provincieraad zich uitspreken over de vaststelling van de gunningswijze en de lastvoorwaarden.
De vergadering van de provincieraad start woensdag om 17u in het Provinciehuis in Hasselt.
Het is maar dat je 't weet
Peer - Werken op E314 richting NederlandHet Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf 6 mei gedurende een tweetal weken het wegdek op de E314 richting Nederland, tussen het ecoduct Kikbeek in Maasmechelen en de Nederlandse grens. Het wegdek wordt voorzien van een geluidsreducerend asfalt. De ingreep moet het rijcomfort en de verkeersveiligheid verhogen.
De werken zijn in twee fases verdeeld waarbij het verkeer op één rijstrook rijdt met een snelheidsbeperking van 70km/u. Er wordt daardoor filevorming verwacht. Richting Nederland zijn de op- en afrit Maasmechelen en de parking Boorsem slechts beperkt beschikbaar tijdens deze werken. Na de zomer wordt dezelfde zone rijrichting Lummen vernieuwd.
Een 23-jarige vrouw uit Peer die zich met een speed pedelec verplaatste botste vrijdag rond 16.50 uur met een auto in de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren. Zij raakte daarbij gewond .

Jos is judokampioen

Zondag 24 april 2022
Peer - Jos is judokampioenZoomGisternamiddag is in Etterbeek Jos Kerkhofs uit Peer (aangesloten bij judoclub Gruitrode) Belgisch Kampioen Judo geworden bij de veteranen in de klasse M6. Proficiat! (Foto's Rik Vander Sanden)
Jos is judokampioen
Zoom

Breugel klopt Maasland NO B

Zondag 24 april 2022
Peer - Breugel klopt Maasland NO BSV Breugel is bij Maasland NO B gaan winnen met 4-5.

Peer SV verliest van V. Lommel

Zondag 24 april 2022
Peer - Peer SV verliest van V. LommelPeer SV heeft thuis met 1-4 verloren van V. Lommel.

Wijchmaal - Exc. Hamont 1-1

Zondag 24 april 2022
Peer - Wijchmaal - Exc. Hamont 1-1Sporting Wijchmaal is, thuis tegen Exc. Hamont, niet verder geraakt dan een gelijkspel: 1-1 . Voor Exc. Hamont scoorde Van Vlierden, voor Wijchmaal Vanhove.

KRC Peer klopt KFC Hamont 99

Zondag 24 april 2022
Peer - KRC Peer klopt KFC Hamont 99KFC Hamont 99 heeft met 3-4 verloren van KRC Peer.

Versterking voor SV Breugel

Zondag 24 april 2022
Peer - Versterking voor SV BreugelZoomSV Breugel heeft zich versterkt met 4 spelers. Roy Willekens (foto onder) komt na twee seizoenen K.Peer SV terug naar SV Breugel. Ervaren verdediger Mike Eben komt over van de buren, Kaulille FC. Spits Dieter Thys ruilt KFC Hamont 99 in voor de club uit Kleine-Brogel. En ook middenvelder Jens Dujourie, die bij de jeugd van SV Breugel startte en daarna zijn jeugdopleiding verder afwerkte bij Lommel SK en Esperanza Pelt, zette deze week zijn handtekening onder de (…) Het hele nieuwsbericht
Versterking voor SV Breugel
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Peer - Tweede fase van werken aan fietspaden N.-Z.ZoomIn het kader van het project voor de vernieuwing van de Noord-Zuid begint de aannemer maandag aan fase 2 van de werken aan de fietspaden in Houthalen-Helchteren. In deze tweede fase schuiven de werken en dus ook de hinder op naar drie nieuwe zones aan de westkant van de Grote Baan, waar het verkeer richting Zonhoven rijdt:
- vanaf bedrijventerrein Centrum-Zuid tot de Dorpsstraat,
- van de Herebaan-West tot de Molenweg en
- van de Technische Schoolstraat tot de (…) Het hele nieuwsbericht

Okra fietst tussen de bloesems

Zaterdag 23 april 2022
Peer - Okra fietst tussen de bloesemsZoomEen afgeslankte versie van de fietsploeg van Okra Grote-Brogel trok richting Hoepertingen voor een tocht tussen de bloesems. En of ze genoten hebben.

Meestal droog

Zaterdag 23 april 2022
Weerbericht
Peer - Meestal droogEen depressie met storingen over Frankrijk trekt naar het noordoosten en zorgt voor meer bewolking met ook kans op een lokale bui. Veel neerslag wordt er niet verwacht en op veel plaatsen blijft het gewoon droog. Na het weekend stijgt de luchtdruk stilaan en vanaf dinsdag is die kans op een bui weer volledig verdwenen. Het wordt wel iets kouder.
Vandaag is het zonnig in de ochtend en het kwik kan dan ook al vlug oplopen. Na de middag worden maxima bereikt van om en bij de 20 graden. Er komen (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Thys overleden

Zaterdag 23 april 2022
Peer - Pierre Thys overledenDonderdag is Pierre Thys overleden, de weduwnaar van de in 2005 gestorven Maria Smeets. Hij was 98 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Grote-Brogel. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzirg in Bocholt.

Noord-Zuid loopt door tunnels

Vrijdag 22 april 2022
Het definitieve voorkeursbesluit voor het tracé van de Noord-Zuid is op de Vlaamse ministerraad goedgekeurd. Eerst moet het nog gepubliceerd in het Staatsblad maar dan kunnen de werken beginnen. Voor een vlottere doorstroming komen er twee grote tunnels op de Grote Baan in het centrum van Houthalen en in Helchteren. De werken voor de aanleg van de tunnels starten in 2026. Er komt in het midden een vrije busbaan voor hoogwaardig openbaar vervoer en er wordt ingezet op verkeersveiligheid. Voor de aanleg van de tunnels moeten zo'n 150 gebouwen onteigend worden, zowel woningen als handelspanden. (Bron Radio 2)
Peer - Hinder bij De Lijn door vakbondsactieVandaag rijdt je bus mogelijk niet. Dat is het gevolg van een vakbondsactie. Deze actie is niet tegen De Lijn gericht, zeggen de bonden, maar is een signaal naar de regering omtrent de koopkracht (loonnormwet). De vakbondsactie is een gevolg van een algemene sociale ontevredenheid over de loonnormwet. Bij De Lijn is er nu een alternatieve dienstverlening op basis van het beschikbare personeel. Wie de bus moet nemen, controleert best eerst de app of website van De Lijn.

Kind gewond op Steenweg Wijchmaal

Donderdag 21 april 2022
Peer - Kind gewond op Steenweg WijchmaalOp de Steenweg Wijchmaal gebeurde deze namiddag een verkeersongeval. Daarbij is een kind gewond geraakt.

Veel belangstelling voor erfrecht

Donderdag 21 april 2022
Peer - Veel belangstelling voor erfrechtZoom>Bijna 100 personen luisteren met volle aandacht naar de zeer interessante uiteenzetting door notaris Nico Vanhout ingericht door Okra Groot Peer. De notaris  gaf een zeer duidelijke en verstaanbare toelichting over erfrecht en zorgvolmachten  (Luk Alders)

Rosa Dingenen overleden

Donderdag 21 april 2022
Peer - Rosa Dingenen overledenDinsdag is Rosa Dingenen overleden, de weduwe van de in 1983 gestorven Denis Eerdekens. Zij was 82 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt dinsdag (14.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Wijchmaal. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Mia Clijsters overleden

Donderdag 21 april 2022
Peer - Mia Clijsters overledenMaandag is Mia Clijsters overleden, de echtgenote van Mathieu Segers. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Gust Paesen overleden

Woensdag 20 april 2022
Peer - Gust Paesen overledenGisteren is Gust Paesen overleden, de echtgenoot van Tineke Reckers. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur)in uitvaartcentrum Jaeken aan de Kerkstraat.
Peer - Fanfare Sint-Jozef geeft brunchconcertZoomEindelijk was het zover. Allemaal tegelijk uit ons kot en dan recht naar het grandioze brunchconcert van de KF Sint Jozef. Het was de aftrap van tal van activiteiten in het kader van ons 75-jarig jubileum. Brunchconcert staat voor familiaal genieten van een uitgebreid ontbijt, een stevige lunch en afsluiten met een dessertpallet en dit terwijl onze muzikanten het beste van zichzelf geven. De percussieband o.l.v. Thomas Ramaeckers zette de ochtend in. Daarna was er een muzikaal intermezzo met Stiene en Elies (…) Het hele nieuwsbericht

Hechtel - KFC Peer 1-0

Zondag 17 april 2022
Peer - Hechtel - KFC Peer 1-0ZoomHet mooie weer, een derbymatch, een mogelijke titel, het lokte véél volk naar het Duinenstadion voor de wedstrijd KFC Hechtel – Racing Peer. De organisatie van de thuisploeg had er alles aan gedaan om voor een gezellige omkadering te zorgen en zo de supporters op het wenken te bedienen. Maar het waren de mannen op het veld die er een kijkstuk van moesten maken voor de meer dan 500 toeschouwers.  En het werd een spannende wedstrijd die pas in het slot beslist werd. In de eerste helft dicteerde (…) Het hele nieuwsbericht

Annette Molemans overleden

Zondag 17 april 2022
Peer - Annette Molemans overledenGisteren is Annette Molemans overleden, de weduwe van Luc Cuyvers. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.
Peer - Ruime overwinning voor SV BreugelSV Breugel heeft vanmmiddag GS Bree-Beek B verslagen met 3-6.

Grote Brogel - Wijshagen 4-0

Zondag 17 april 2022
Peer - Grote Brogel - Wijshagen 4-0Sporting Grote Brogel heeft vanmiddag de punten thuis gehouden tegen Heidebloem Wijshagen. Het won met 4-0.

Turkse Rangers kloppen Peer SV

Zondag 17 april 2022
Peer - Turkse Rangers kloppen Peer SVTurkse Rangers Waterschei heeft vanmiddag de punten thuis gehouden tegen Peer SV. Uitslag:3-0 .

Happy Easter !

Zondag 17 april 2022
Peer - Happy Easter !ZoomDuidelijke wensen van Mario Vanoppen.

Wijchmaal speelt gelijk tegen Ham

Zaterdag 16 april 2022
Peer - Wijchmaal speelt gelijk tegen HamThuis tegen KFC Ham United is Sporting Wijchmaal vanavond niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.

Willem Brinckman overleden

Zaterdag 16 april 2022
Woensdag is Willem Brinckman overleden, de echtgenoot van Engelina Verhoeff. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Zonnig paasweekend

Zaterdag 16 april 2022
Weerbericht
Peer - Zonnig paasweekendEen hogedrukgebied manifesteert zich over Scandinavië en bepaalt het weer in onze streken tijdens het Paasweekend. Het is rustig, droog en zonnig. Op de langere termijn bereiken verzwakte storingen onze streken, maar veel neerslag lijkt er niet op te zitten.
Vandaag is de zon al van de vroege ochtend aanwezig in het weerbeeld en kan tot de late avond domineren. Er komen slechts enkele hoge wolkensluiers voor en hier en daar een stapelwolkje. Het kwik kan oplopen naar gemiddeld 17 (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Door werken gaat de Kennedytunnel in Antwerpen dit weekend volledig dicht in de richting van Nederland. De tunnel zal gesloten zijn van vanavond 21 uur tot maandagochtend 5 uur. Er is een omleiding voorzien via de E34 en ook de Liefkenshoektunnel zal tolvrij zijn dit weekend.
Peer - Russisch leger verliest de 'Moskva'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Peer - Meer coronapatiënten in Reva&MSVanmorgen waren er 24 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, vijf minder dan een week geleden. Eén coronapatiënt verbleef op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS waren er 16 patiënten met COVID-19, 14 meer dan een week geleden.
Peer - Techniek in het wielrennen staat niet stilZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Peer - Met de trein naar de kust? Even oplettenHet treinverkeer van en naar de belangrijkste kuststations wordt vanaf het weekend van 23 april voor vijf opeenvolgende weekends omgeleid of ingeperkt. Oorzaak: werken. Meer bij VRT-nieuws.

Blijf op de hoogte met Fobie

Donderdag 14 april 2022
Peer - Blijf op de hoogte met FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Daar is de zon

Donderdag 14 april 2022
Weerbericht
Peer - Daar is de zonEen zwakke storing verlaat in de ochtend het zuidoosten van het land en wordt gevolgd door een hogedrukgebied vanuit het zuidwesten. De kans op neerslag is daarbij minimaal en er is ruimte voor de zon. De volgende dagen blijft de atmosfeer in rust door hogedrukinvloeden. De kern van het hogedrukgebied komt boven Scandinavië te liggen, waarbij droge landlucht wordt aangevoerd.
Vandaag is het droog en aangenaam lenteweer. Ook de zon komt tevoorschijn. Na de middag zijn er wel wat meer (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Cristal Alken lanceert extra breed bierglasZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Middeleeuwse charters opgespoord

Woensdag 13 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Peer - Middeleeuwse charters opgespoordZoomIn de loop der eeuwen gingen vele archieven die eigenlijk in het Rijksarchief thuishoren om de meest uiteenlopende redenen 'verloren'. Het Rijksarchief zet zich actief in om deze verloren gewaande publiekrechtelijke archieven maximaal op te sporen. Zo werden onlangs enkele loten middeleeuwse charters die door een veilinghuis te koop werden aangeboden, op vraag van het Rijksarchief uit de veiling gehaald en via de politie van Eigenbrakel gerecupereerd. Het gaat om twee charters van de abdij van Boudelo in (…) Het hele nieuwsbericht
Middeleeuwse charters opgespoord
Zoom

Vrouw (25) gewond bij botsing

Woensdag 13 april 2022
Vanmorgen rond 8.15 uur zijn op het kruispunt van de Bunkerstraat en de Weg naar Helchteren in Oudsbergen een tractor en een auto gebotst. Een 25-jarige vrouw uit Peer raakte daarbij gewond.

Tineke Eerdekens overleden

Woensdag 13 april 2022
Peer - Tineke Eerdekens overledenMaandag is Tineke Eerdekens overleden, de echtgenote van Pierre Parren. Zij was 69 jaar en afkomstig van Gruitrode. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Carla Legrand overleden

Woensdag 13 april 2022
Op 7 april is Carla Legrand overleden, de weduwe van de in 1967 gestorven Emmanuel Koslowski. Zij was 96 jaar en afkomstig van Peer. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de parochiekerk OLV Bijstand der Christenen in Sint-Niklaas.
De vliegbasis Kleine-Brogel meldt dat er op woensdag 20 april nachtvluchten uitgevoerd zullen worden ter vervanging van de nachtvluchten op maandag 18 april (Paasmaandag). Die maandag zullen er dus géén nachtvluchten plaatsvinden.

De laatste keer La Rocca...

Dinsdag 12 april 2022
Peer - De laatste keer La Rocca...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Doop van twaalf volwassenen

Dinsdag 12 april 2022
Kerk
Peer - Doop van twaalf volwassenenIn het bisdom Hasselt worden in de paaswake 12 volwassenen gedoopt en gevormd. Zij zullen ook voor de eerste keer de communie ontvangen. Het gaat om zes mannen en zes vrouwen. De oudste is 53 jaar, de jongste 16 . Zij hebben er een hele voorbereidingstijd opzitten.

Man (59) gewond bij botsing

Maandag 11 april 2022
Een 59-jarige man uit Peer is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Weg naar Helchteren en de Elzenstraat in Oudsbergen. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12 uur.

Honger naar een knuffel

Zondag 10 april 2022
Peer - Honger naar een knuffelZoomWie heeft er in deze coronatijden géén honger naar een echte knuffel? Die hunker is mooi verwoord in het liedje "Give me some skin", dat vandaag in Nederland werd uitgeroepen tot Beste Kinderlied 2022. Volgens de jury van deze onderscheiding, de Willem Wilminkprijs, is het winnende liedje "een teder pleidooi voor elkaar mogen aanraken" en daarmee "wonderlijk actueel na twee jaar anderhalve meter afstand houden". Het liedje is geschreven door Jurriaan van Dongen (tekst) en Jan en Kees Groenteman (melodie). Zeker even beluisteren (en bekijken)!
Peer - Gelijkspel voor Sporting WijchmaalSporting Wijchmaal heeft thuis 3-3 gelijk gespeeld tegen Opitter FC.

KRC Peer - Heusden-Zolder 1-3

Zaterdag 9 april 2022
Peer - KRC Peer - Heusden-Zolder 1-3KRC Peer heeft vanavond thuis met 1-3 verloren van KVV Heusden-Zolder.
Peer - Lindelhoeven B- Grote Brogel 0-0Lindelhoeven VV B en Sporting Grote Brogel hebben vanavond 0-0 gelijkgespeeld.

FC Kaulille - Peer SV 5-1

Zaterdag 9 april 2022
Peer - FC Kaulille - Peer SV 5-1FC Kaulille heeft vanavond thuis met 5-1 gewonnen van Peer SV.

Weer een wolf doodgereden

Zaterdag 9 april 2022
Op de autosnelweg A2 bij het Nederlandse Nederweert is vorige nacht een wolf doodgereden. Dat heeft de provincie Nederlands-Limburg bekendgemaakt.  
De dode wolf is volgens de provincie de derde in vier maanden tijd die in een straal van 35 kilometer is aangereden. Volgens de provincie gaat het om een mannetjeswolf. In het Dutch Wildlife Health Centre van de Universiteit Utrecht en Wageningen Environmental Research wordt het dier verder onderzocht, onder meer om leeftijd, maaginhoud en conditie te achterhalen. Mogelijk gaat het - net als de twee eerder aangereden wolven in die regio - om een van de nakomelingen van Noëlla en August.

SV Breugel - Lutlommel B 5-0

Zaterdag 9 april 2022
Peer - SV Breugel - Lutlommel B 5-0Lutlommel B geeft dit weekend forfait voor de wedstrijd tegen SV Breugel waardoor Breugel wint met 5-0.

Lena Daniëls overleden

Zaterdag 9 april 2022
Peer - Lena Daniëls overledenWoensdag is Lena Daniëls overleden, de weduwe van de in 2014 gestorven Leo Brands. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote-Brogel. Bergrorting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Peer - NAVO levert geheime wapens aan OekraïneZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Peer - 29 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 29 patiënten met COVID-19 opgenomen. Eén patiënt met Covid-19 verbleef op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er twee patiënten met COVID-19.

Grondvorst

Vrijdag 8 april 2022
Weerbericht
Peer - GrondvorstEr komt een koele noordwestelijke hoogtestroming op gang met aanvoer van buien van over de Noordzee. Daarna gaat de luchtdruk stijgen en krijgen we een droge zondag. Na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droog en stabiel weer. Met een zuidelijke luchtstroming wordt dan gevoelig warmere lucht aangevoerd. Halfweg volgende week nemen de neerslagkansen echter toe.
Vandaag is het bewolkt in de namiddag met kans op een drupje regen, maar vaak blijft het droog. Het is wel eerder fris bij (…) Het hele nieuwsbericht
Vanavond gaat op de Grote Baan in Helchteren fase 2 van de werken aan de bouw van een fietsbrug van start. Er wordt dan ter hoogte van de Peersedijk een tijdelijke fietsoversteekplaats aangelegd. Zo kunnen fietsers de Grote Baan gemakkelijker oversteken via de middenberm, in afwachting van de nieuwe fietsbrug. Voor deze werken zal er één rijstrook ingenomen worden. De werken starten vanavond om 22 uur en zullen vrijdag om 6 uur afgerond zijn. Ze worden ’s (…) Het hele nieuwsbericht

Snackbar failliet verklaard

Donderdag 7 april 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag snackbar Hans Roelands uit Peer failliet verklaard. De neerlegging van de schuldvorderingen vindt plaats op 7 mei.

Charel Hofkens overleden

Donderdag 7 april 2022
Peer - Charel Hofkens overledenDinsdag is Charel Hofkens overleden, de echtgenoot van Christine Ketelbuters. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Kleine-Brogel. Begroeting: maandag (19-19.30)

Kijk! Een rugzwemmer

Dinsdag 5 april 2022
Peer - Kijk! Een rugzwemmerZoomWe wisten nauwelijks dat er in de insectenwereld rugzwemmers bestaan, maar dit is er een, gefotografeerd door Jan Leijskens. Door deze typische manier van zwemmen lijkt het lichaam van een rugzwemmer erg op een omgekeerde boot, wat hem de naam bootsmannetje heeft gegeven. Bootsmannetjes hebben een bruine of roze kleur die voor een goede camouflage zorgt. Bootsmannetjes zijn bij veel vijverliefhebbers geliefde insecten. Hun prooi bestaat namelijk uit insecten en dieren die op of net onder het wateroppervlak leven. Hierbij moet je denken aan vissen, kikkervisjes en waterinsecten, maar ook aan muggenlarven. Hoe meer muggenlarven er immers opgegeten worden, hoe minder groot de kans is dat wij geprikt zullen worden. Wel opletten, want rugzwemmers kunnen venijnig bijten...

Paasvieringen in Peer

Dinsdag 5 april 2022
Op zaterdag 16 april om 21 uur is er een Paaswake in de kerk van Peer waar iedereen welkom is. Op zondag 17 april wordt het hoogfeest gevierd van Pasen om 10.30 uur in de kerk van Peer. Meer info vind je op Kerknet.be, pastorale eenheid Peer.

Jef Hoogmartens overleden

Maandag 4 april 2022
Peer - Jef Hoogmartens overledenOp 1 april is in Peer Jef Hoogmartens overleden, de weduwnaar van Toke Tielens. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de patochiekerk van Meeuwen. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Julien Haex overleden

Maandag 4 april 2022
Peer - Julien Haex overledenIn Meeuwen is op 1 april Julien Haex overleden, de weduwnaar van de in 2011 gestorven Josée Swinnen. Hij was 79 jaar en afkomstig van Wijchmaal.Het afscheid vindt plaats in intieme kring, Begroeting: dinsdag (20.30-21 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Peer - Tongerse gidsen serveren gratis stadswandelingZoomGeniet van historisch Tongeren tijdens een gratis stadswandeling! Elke zaterdagmiddag tussen april en september 2022 neemt een stadsgids je mee langs de mooiste plekjes van de stad zoals de Grote Markt met het standbeeld van Ambiorix, de gotische Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, het unieke begijnhof met zijn smalle straatjes en gezellige pleintjes, het Agnetenklooster, de Moerenpoort en de middeleeuwse wallen. Vorig jaar vonden de gratis stadswandelingen voor het eerst plaats. Het vertrekpunt van (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Camps overleden

Zondag 3 april 2022
Peer - Willy Camps overledenVrijdag is Willy Camps overleden, de echtgenoot van Bernadette Loenders. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaat in aula 't Sant in Hechtel waarna zijn urne een plaats krijgt in zijn woning in Wijchmaal. Bergroeting: wonsdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.
Peer - Een 'BoslandGranFondo' in oktoberZoomDe BoslandTrail bestaat in 2022 vijf jaar. Op vijf jaar tijd bouwde de vzw BoslandTrail het evenement uit tot de grootste ééndaagse ultratrail van de Benelux. Met in 2022 zo’n 4500 deelnemers wordt het laatste weekend van september weer een schot in de roos in Bosland. Nu komt de organisatie met een nieuw initiatief: BoslandGranFondo.
BoslandGranFondo brengt met zijn ‘Gravel Gran Fondo’ en ‘Gravel Medio Fondo’ een hyperinteressante niche (…) Het hele nieuwsbericht

Peer SV verliest van Maaseik

Zondag 3 april 2022
Peer - Peer SV verliest van MaaseikPeer SV heeft thuis met 1-4 verloren van SLW Maaseik;
Peer - Grote Brogel klopt Achel VV BSporting Grote-Brogel heeft thuis met 1-0 gewonnen van Achel VV B.

Kadijk-Wijchmaal: 2-2

Zaterdag 2 april 2022
Peer - Kadijk-Wijchmaal: 2-2Kadijk heeft thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Sporting Wijchmaal.

Nachtvorst in het weekend

Zaterdag 2 april 2022
Weerbericht
Peer - Nachtvorst in het weekendMet drukstijgingen staat er een overwegend droog weekend op het programma. Er wordt echter erg koude lucht aangevoerd, waarbij het in de nacht tot algemene vorst komt. Na het weekend wordt het stilaan wat zachter, maar dat gepaard met regen en buien.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Na de middag worden de wolken talrijker en is een enkele winterse bui niet geheel uitgesloten. Meestal blijft het echter droog. Bij een matige en gure noordelijke wind liggen de maxima rond 7 (…) Het hele nieuwsbericht

Remy Grieten overleden

Zaterdag 2 april 2022
Peer - Remy Grieten overledenIn WZC Klooosterhof in Oudsbergen is Remy Grieten overleden. Hij was 80 jaar en afkomstig van Grote-Brogel. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

KFC Eksel B - SV Breugel 3-4

Vrijdag 1 april 2022
Peer - KFC Eksel B - SV Breugel 3-4KFC Eksel B heeft vanavond verloren van SV Breugel. Uitslag: 3-4.
Tribunaliteiten
Peer - Betaalt uw bank voor het vissen?Voor de ondernemingsrechtbank van Leuven stond een slachtoffer van phishing tegenover zijn bank. Hij had geklikt op een link in een sms-berichtje, waarna hij terechtkwam op twee nagemaakte websites, die van de FOD Financiën en die van zijn bank. Met zijn bankkaart en kaartlezer genereerde hij een code, deelde ze mee via zijn gsm, in de waan 89 euro aan de fiscus te betalen. Enkele uren later (iets na middernacht) ging er een reeks bedragen van zijn zichtrekening naar verschillende rekeningen, in totaal (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
65 procent van de renovatiesubsidies komt terecht bij hoge inkomens. 45 procent van de huiseigenaren in Vlaanderen kan een ingrijpende energetische renovatie niet financieren. (Tertio)

Paal-Tervant A - KRC Peer 3-2

Vrijdag 1 april 2022
Peer - Paal-Tervant  A - KRC Peer 3-2Paal-Tervant A heeft gisterenavond KRC Peer verslagen met 3-2. Aan de rust leidde de thuisploeg met 2-0 Voor Paal-Tervant scoorden Sestu (2) en Elsen, voor KRC Peer De Poorter en Buntinx.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer