Het overige nieuws

Inbraak in de Vloeterstraat

Maandag 30 november 2020
Pelt - Inbraak in de VloeterstraatAfgelopen nacht werd er ingebroken in een woning in de Vloeterstraat. De daders braken binnen door aan de achterzijde een raam van de veranda te forceren. Ze haalden het hele huis overhoop. Of er iets verdween is nog niet duidelijk. De daders zijn op camerabeelden vastgelegd.

Lieske Janssen overleden

Maandag 30 november 2020
Pelt - Lieske Janssen overledenIn het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk is zaterdag Lieske Janssen overleden, de echtgenote van Jan Kerkhofs. Ze was 82 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.  
Pelt - Weer meer coronapatiënten in MariaziekenhuisVanmorgen waren er in het Mariaziekenhuis in Pelt 24 patiënten met een besmetting door het coronavirus opgenomen, 3 meer dan gisteren en 8 meer dan zes dagen geleden. Zes onder hen worden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen; dat aantal is hetzelfde als gisteren. 

Maria Kwanten overleden

Maandag 30 november 2020
Pelt - Maria Kwanten overledenIn WZC Sint-Jozef is vrijdag Maria Kwanten overleden, de weduwe van Isidoor Peeten. Ze was 90 jaar. Begroeting en uitvaart zullen in besloten kring gehouden worden. Condoleren kan via info[!]uitvaartcentrum-Vandebosch.be

Liek 'ne gorilla

Maandag 30 november 2020
Pelter Hükske
Pelt - Liek 'ne gorillaZoomTwieë goei kameroade zitten ón den toeëg…. Lüstert en vertelt ’t vort in oas sappig Pelter dialect. Meschien brengde zoeë nog iemed ne glimlach in dees toch wel moeileke daag. Slöt ós Pelter gòj. Mer blieft vural gezoond. Totte komede móndig. (Fons Tuyaerts)

Dit is een onderstopper

Zondag 29 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Dit is een onderstopperZoomWat is een onderstopper? Een onderstopper is een soort werktrein die bij de aanleg van nieuwe sporen die sporen richt en de ballast (= het grind) aanduwt onder de dwarsliggers. Leon Alders fotografeerde het beest ter hoogte van Damsheide. De onderstopper kwam toen terug van Hamont, waar ter hoogte van de stopplaats gewerkt wordt aan de aanleg van een tweede spoor.

De week van de afvalophaler

Zondag 29 november 2020
Pelt - De week van de afvalophalerZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Sinterklaas bij de brandweer

Zondag 29 november 2020
Pelt - Sinterklaas bij de brandweerZoomTraditioneel organiseert de vriendenkring van de brandweer van Lommel en Pelt elk jaar een sinterklaasfeest voor de leden en hun kinderen. Dit jaar kon het feest niet doorgaan om coronaredenen. Maar de Sint en zijn pieten bleven niet bij de pakken zitten! Ze bedachten een plan B: een ‘sint drive-in’. Elk gezin kon met de kinderen in auto naar de kazerne komen. De ouders hadden op voorhand een tijdstip doorgekregen waarop ze aanwezig moesten zijn. De Sint en zijn pieten wachtten hen aan de kazerne op. Ouders en kinderen bleven in de wagen en konden met de ramen open een praatje slaan met de Sint. Het snoepgoed werd coronaproof overhandigd.

Inbraak in auto

Zondag 29 november 2020
Pelt - Inbraak in autoAfgelopen nacht is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond in de Stationsstraat. Het slot werd geforceerd en de wagen werd helemaal overhoop gehaald. De inbreker ging aan de haal met de gps van het voertuig.

Opgepast: gladheid

Zondag 29 november 2020
Pelt - Opgepast: gladheidZoomVannacht gaat het op vele plaatsen vriezen en is het uitkijken voor lokale rijmplekken. Het KMI geeft voor Limburg code geel. De strooidiensten staan dan ook paraat!

Een bedankje voor de boseigenaars

Zondag 29 november 2020
Pelt - Een bedankje voor de boseigenaarsZoomWist jij dat de meeste bossen in Limburg beheerd worden door particulieren? Hun bossen zijn ontzettend belangrijk voor het milieu en de strijd tegen de klimaatopwarming. Ze filteren de lucht die we inademen, werken als een natuurlijke airco en zijn een thuis voor vele planten en dieren. Meer dan ooit trekken we met z’n allen naar het bos om er te ontspannen. Daarom zeggen De Bosgroepen “een dikke merci” aan al de boseigenaars die samen met hen hun bos duurzaam beheren.  Vandaag, (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Pelt - Mondmasker in Nederland vanaf dinsdag verplichtOm verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wordt het dragen van een mondkapje in Nederland in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters vanaf dinsdag 1 december verplicht. Meer info

Nieuwe vennootschap: Milonzo

Zondag 29 november 2020
Michiel Didden uit Pelt en Lonne Verheyden uit Lommel hebben de besloten vennootschap Milonzo opgericht met zetel aan de Astridlaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer verpleegkundige activiteiten, schoonheidsverzorging en haarverzorging.

Maak van de nood een deugd!

Zondag 29 november 2020
Pelt - Maak van de nood een deugd!Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Lokaal dichte mist

Zondag 29 november 2020
Weerbericht
Pelt - Lokaal dichte mistOnder invloed van hogedrukgebieden is het erg rustig in de atmosfeer. Het is daarbij koud en de kans op mist is groot. De wegen kunnen lokaal glad worden. Vanuit het westen kunnen storingen de volgende dagen onze regio stilaan bereiken en de neerslagkansen nemen toe. De aangevoerde lucht blijft echter relatief koud met in de Ardennen later op de week kans op wat winterse neerslag.
Vandaag is het in de ochtend op veel plaatsen mistig. De mist kan lokaal erg dicht zijn. Bovendien liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Eindhovense winkels al om 16u dicht

Zaterdag 28 november 2020
#samentegencorona
De gemeente Eindhoven heeft vanmiddag om 16u alle winkels gesloten. Sinds 15u werden er op verzoek van de burgemeester al geen nieuwe klanten meer toegelaten. Burgemeester John Jorritsma had de Eindhovenaren vanmorgen al dringend opgeroepen om niet massaal naar het centrum te komen voor sinterklaasinkopen vanwege het risico op besmetting met het coronavirus. Maar die oproep had weinig effect. Er waren volgens het stadsbestuur vandaag ook veel Belgen in Eindhoven.  

Murphy onttroond!

Zaterdag 28 november 2020
Chel mag het zeggen
Pelt - Murphy onttroond!Nee, ik geraakte maar niet aan de gang deze week. Er waren nochtans triggers genoeg die mijn inspiratie leven hadden kunnen inblazen.
De nieuwe coronamaatregelen bijvoorbeeld. Ik twijfel er niet aan dat het nodig is, hoor. We moeten wel streng zijn om die vreselijke pandemie de wereld uit te helpen. Maar de verwachtingen waren hoog gespannen en na de persconferentie van onze regering(en) bleven we toch een beetje met een kater achter, niet? Het had echt iets van een dooie mus waarmee we blij gemaakt (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Schilderwerken Ezra Lenaerts

Zaterdag 28 november 2020
Ezra Lenaerts en Lio Derdaele, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap Schilderwerken Ezra Lenaerts opgericht met zetel aan de Nieuwstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schilderwerken, stukadoorswerk, het plaatsen van parket, voegwerken en gevelreiniging.
Pelt - Aantal coronapatiënten in ziekenhuis weer stijgendNa enkele dagen daling is het aantal coronapatiënten dat in het Mariaziekenhuis in Pelt is opgenomen, weer aan het stijgen. Vanmorgen waren er 20 patiënten met Covid-19 opgenomen; woensdag waren er dat nog 17, gisteren 19. Op de intensieve afdeling liggen nu nog 7 patiënten die een Covid-19-besmetting hebben opgelopen.

Nieuwe vennootschap: And now ICT

Vrijdag 27 november 2020
Geert Hendriks uit Pelt heeft de besloten vennootschap And Now ICT opgericht met zetel aan de Hoge Wegel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer webdesign en computerconsultancy-activiteiten.

Veel fijn stof in de lucht

Vrijdag 27 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Er was de voorbije 24 uur veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, roept de Vlaamse Milieumaatschappij de bevolking op om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit. Fijn stof inademen is schadelijk voor de gezondheid.

Winkels mogen dinsdag open

Vrijdag 27 november 2020
#samentegencorona
Pelt - Winkels mogen dinsdag openHet overlegcomité heeft nieuwe beslissingen genomen in het kader van de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus:
- de winkels kunnen opnieuw opengaan vanaf 1 december, onder strenge voorwaarden.
- funshoppen is niet toegelaten.
- winkelen moet alleen (tenzij je hulp nodig hebt) en kort (maximaal een half uur) gebeuren.
- in winkels mag maximaal 1 klant per 10 m² aanwezig zijn.
- ook zwembaden en musea mogen vanaf 1 (…) Het hele nieuwsbericht

A&A failliet verklaard

Vrijdag 27 november 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren het adviesbureau A&A bvba uit Pelt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 26 december ingediend worden.

Daar is de pixelteelt

Vrijdag 27 november 2020
Niet meer één gewas verbouwen op het land, maar dat land indelen in kleine vakjes en volstoppen met allerlei verschillende groenten en kruiden. Dat is pixelteelt. Wetenschappers en bedrijven ontwikkelen robots en slimme rekenprogramma’s om deze nieuwe aanpak mogelijk te maken. Een boeiend verhaal, dat u kunt lezen bij Nemo Kennislink: "Puzzelen met landbouwgrond"

Al 14 drugslabo's ontdekt

Vrijdag 27 november 2020
Pelt - Al 14 drugslabo's ontdektDit jaar zijn er in Limburg al 14 drugslabo's en 15 dumpingen van chemisch afval ontdekt. Dat meldde het parket Limburg vandaag. Vorig jaar werden 14 labo's ontdekt en 23 dumpingen vastgesteld. Zeventig procent van de ontdekte labo's werden in Limburg opgezet en bleken vaak aangestuurd vanuit Nederland.

Giel Jaeken overleden

Vrijdag 27 november 2020
Pelt - Giel Jaeken overledenGisteren is Giel Jaeken overleden, de weduwnaar van Magriet Boons. Hij was afkomstig van Bocholt en werd 92 jaar. Wegens de coronamaatregelen zal de uitvaartdienst plaatsvinden in besloten kring. 

Jasper was de beste

Vrijdag 27 november 2020
De Internetgazet-versie van de wielerquiz van WTC "Allemaal op de Fiets" werd gewonnen door Jasper Cuyvers. Hij zal door de voorzitter van de club gecontacteerd worden en zijn prijs ontvangen.
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Actie rond verlichting zwakke weggebruikerZoomOm extra aandacht te vestigen op het belang van goede verlichting en reflecterende kledij of gadgets gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie ‘Verlichting zwakke weggebruikers en bromfietsers’ in het kader van verkeersveiligheid opnieuw van start. Volgende week zullen de Limburgse politiekorpsen extra aandacht schenken aan de zichtbaarheid van zwakke weggebruikers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet gebruiken van verlichting, kan een ‘jongeren-pv’ worden uitgeschreven met de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas van de politie. Het parket engageert zich om de processen-verbaal die de politie in het kader van de actie opstelt met prioriteit te behandelen. De thema-actie zal worden herhaald tijdens de week van 4 tot en met 8 januari 2021.

Klassiekers op klokken

Vrijdag 27 november 2020
Pelt - Klassiekers op klokkenZoomRadio 2 start met de stemming van De 1000 Klassiekers en deze aftrap hangen ze aan de grote klok door morgen/zaterdag om 13.30 uur het lied Bohemian Rhapsody van Queen -de nummer 1 van vorig jaar- op veel beiaarden van Vlaanderen te laten spelen. Ook Neerpelt doet hieraan mee en vult het programma van het marktconcert nog aan met andere muziek uit deze lijst, zoals ‘Imagine’ van John Lennon, ‘Mia’ van Gorki, ‘Stairway to heaven’ van Led Zeppelin, ‘Nothing else matters’ van Metallica, ‘Music’ van John Miles, ‘2 meisjes’ van van het Groenewoud, ‘Perfect day’ van Lou Reed enz..
Te horen tijdens de zaterdagmarkt vanaf 11 uur en Bohemian Rhapsody nog een keer om 13.30 uur.

Opgelet voor valse websites

Vrijdag 27 november 2020
Pelt - Opgelet voor valse websitesZoom Vandaag is het Black Friday, de grote jaarlijkse koopjesactie. Voor velen dé gelegenheid om een goede slag te slaan. Door de lockdown vindt de 2020-editie vrijwel uitsluitend online plaats. De FOD Economie waarschuwt om goed op te letten. Zo zijn er meer een meer valse websites online. Bij online shoppen is het belangrijk om een aantal goede reflexen aan te nemen en jezelf de juiste vragen te stellen, vooral als je te maken hebt met een webshop die je niet kent. Controleer dus of hij veilig is en of je de identiteit van de verkoper kunt achterhalen. Hoe zit het met de reputatie van de webshop? Zijn er verkoopsvoorwaarden? Controleer dat alles voordat je de aankoop doet. Een handig hulpmiddel is de Webshop Check van het Europees Centrum voor de Consument (ECC).

'Beste kleine camping over de grens'

Donderdag 26 november 2020
Camping de Ballasthoeve is vandaag door de Nederlandse ANWB genomineerd in de categorie "Beste kleine camping over de grens". De Ballasthoeve is hiermee de enige Belgische camping die in de totaal 4 categorieën "over de grens" staat vermeld. Op 13 januari volgt de uitslag van de verkiezing. De Ballasthoeve neemt het op tegen een camping in Italië en een in Frankrijk.

Een huis met lekkere geuren

Donderdag 26 november 2020
Promotekst
Pelt - Een huis met lekkere geurenZoomWie geniet er nu niet van heerlijke geuren overal in huis? Ook Jenny en Patrick uit Pelt zijn echte geurliefhebbers en ze besloten hun passie te delen met anderen. Ze gingen op zoek naar kwalitatieve geuren, afkomstig van natuurlijke grondstoffen. Ondertussen is deze passie verder uitgegroeid tot een eigen zaak en werken ze daarvoor samen met kleine internationale producenten die natuurlijke grondstoffen, diervriendelijke productie en duurzame verpakking respecteren. Het resultaat hiervan kan je zien en vooral ‘ruiken’ in hun pop-up-store aan de Heerstraat 93 in Pelt. Ben je dus op zoek naar een lekkere huisparfum of geurkaarsen voor bij je thuis of om cadeau te geven, spring dan zeker even binnen bij Jenny en Patrick. Je kan natuurlijk ook altijd een kijkje nemen op hun website https://www.1010-home-zen.be. Momenteel geniet je ook van de Black Friday Deals op al hun producten! Wij van Internetgazet wensen Jenny & Patrick alvast heel veel succes toe.

Grondwaterstanden nog steeds laag

Donderdag 26 november 2020
De grondwaterstanden in Limburg zijn nog steeds laag ondanks het opheffen van het captatieverbod. Uit metingen blijkt dat het grondwater in Vlaanderen gemiddeld 30 centimeter te laag staat voor deze periode van het jaar. In Limburg zijn die grondwaterstanden nog lager: "Dat heeft onder meer te maken met de ondergrond en met feit dat hier minder regen viel dan elders in Vlaanderen", zegt hydrologe Marijke Huysmans. "Normaal gezien zou er in de herfst meer regen moeten vallen om dat grondwater aan te vullen maar dat is niet gebeurd." (Radio2)

Ondertussen, bij bpost...

Woensdag 25 november 2020
Pelt - Ondertussen, bij bpost...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Hasselt start met wandelbussen

Woensdag 25 november 2020
Pelt - Hasselt start met wandelbussenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Workshops met Sientje

Woensdag 25 november 2020
Pelt - Workshops met SientjeZoomSientje Palmans (28 - foto) is afkomstig van SHLille maar ze woont nu in Mechelen en organiseert vanaf 7 december het eerste online workshopfestival. Via een gesloten Instagram-account kunnen deelnemers virtueel meedoen aan tien uiteenlopende workshops rond Kerstmis. Deelname kost 39 euro. Een deel van de opbrengst gaat naar De Warmste Week.
Een workshop duurt tussen een halfuur en een uur. Het thema is Kerstmis, maar de ene workshop is de andere niet. Het gaat bijvoorbeeld  (…) Het hele nieuwsbericht

Handelspagina op website gemeente

Woensdag 25 november 2020
Pelt - Handelspagina op website gemeenteElke Peltse handelaar kan zich gratis aanmelden voor een eigen handelspagina op de gemeentelijke website. Dat meldt het gemeentebestuur. Op deze persoonlijke pagina kan de handelaar de contactgegevens en openingsuren vermelden en ook specifieke acties aankondigen. Je vindt het overzicht hier. Elke handelaar in Pelt kan er zich registreren en bezoekers krijgen er een handig overzicht van alle handelaars die tijdens deze moeilijke tijd het beste van zichzelf geven.

Geen feestbussen bij De Lijn

Woensdag 25 november 2020
Pelt - Geen feestbussen bij De LijnEr rijden tijdens eindejaar geen feestbussen bij De Lijn. Vanwege corona, natuurlijk. Iedereen wordt gevraagd om maximaal thuis te blijven; ook evenementen worden afgelast. Daardoor worden er met oudejaar geen extra bussen ingezet. De dienstregeling op oudejaarsdag en nieuwjaarsdag is te bekijken in de routeplanner van De Lijn.

Onderzoek naar loop- en wandelsport

Woensdag 25 november 2020
Pelt - Onderzoek naar loop- en wandelsportZoomWandel je sinds de lockdowns vaker of beweeg je liever op een andere manier? KU Leuven voert een grootschalig onderzoek naar loop- en wandelsporten tijdens de coronapandemie en vraagt jouw deelname. De antwoorden op deze vragenlijst worden wetenschappelijk en anoniem behandeld en zijn niet voor commercieel gebruik. Met de inzichten in profielen, gedragingen, attitudes en motieven van loop- en wandelsporters willen de onderzoekers beter inspelen op de wensen en noden. Meedoen kan via deze link.

Piet Pellens overleden

Woensdag 25 november 2020
Pelt - Piet Pellens overledenGisteren is de in Neerpelt woonachtige en uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Piet Pellens overleden, de echtgenoot van Helga Schüller. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

eID voortaan met vingerafdrukken

Woensdag 25 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Pelt - eID voortaan met vingerafdrukkenZoomVanaf vandaag ziet de eID er een beetje anders uit en worden ook je vingerafdrukken er op opgeslagen De geldigheidsduur en de prijs van de nieuwe eID’s wijzigen niet. Je huidige kaart blijft gewoon geldig en enkele maanden voor de vervaldatum krijg je een brief om een nieuwe kaart aan te vragen.

Het wordt kouder

Woensdag 25 november 2020
Weerbericht
Pelt - Het wordt kouderEr komt een storing vanuit het westen aan en de bewolking neemt gestaag toe. De volgende dagen sleept een zwakke storing over onze streken met kans op wat lichte regen of motregen. Tijdens het weekend stijgt de luchtdruk en is de kans op zon groot, maar er komt een vrij schrale oostelijke wind te staan. Het wordt bovendien nog wat kouder met kans op grondvorst of nachtvorst.
Woensdag (25/11) zijn er enkele opklaringen in de ochtend, maar lokaal komen er ook lage wolken voor en is het nevelig of mistig. (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 24 november 2020
Pelt - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gerard Bloemen overleden

Dinsdag 24 november 2020
Pelt - Gerard Bloemen overledenAfgelopen nacht is in het Mariaziekenhuis Gerard Bloemen overleden, de weduwnaar van Alice Rooymans. Hij was 81 jaar. De uitvaartdienst zal vanwege de coronamaatregelen plaatsvinden in besloten kring. Condoleren: fam. Boes-Bloemen, Hoevenstraat 3.

Werken in Nederland

Dinsdag 24 november 2020
Eén op acht inwoners van Hamont-Achel - om correct te zijn: 12,1 procent - gaat de grens over om in Nederland te werken. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlandse bureau voor de statistiek. In Pelt gaat het om 5,8 procent en in Lommel om 5,4 procent. 

Hulplijn voor jongeren

Maandag 23 november 2020
#samentegencorona
Pelt - Hulplijn voor jongerenZoomKetnet-wrapper Gloria Monserez liet via Instagram openhartig weten dat ze tijdens deze tweede lockdown slecht in haar vel zit. In gewone tijden is het al niet vanzelfsprekend om jong te zijn: verder studeren, een eerst job zoeken, alleen gaan wonen … tussen hun 17de en 25ste jaar staan jongvolwassenen voor een enorme stap in hun leven. De coronacrisis maakt hen extra kwetsbaar. Eenzaamheid en mentaal onwelzijn loeren om de hoek. Toch durven veel jongeren de stap naar professionele hulp niet te zetten. (…) Het hele nieuwsbericht

Stelling gestolen op werf

Maandag 23 november 2020
Op een bouwwerf aan de Ursulinenstraat in Overpelt is een stelling gestolen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.
Pelt - Week van afvalophaler of recyclageparkwachterZoomDagelijks zorgen heel wat recyclageparkwachters en afvalophalers ervoor dat we op een eenvoudige manier ons afval kwijt kunnen. Elke dag opnieuw zetten zij zich in om onze inwoners wegwijs te maken in de sorteerregels en het correct aanbieden van afval om er zo voor te zorgen dat het afval correct wordt ingezameld en zoveel mogelijk gerecycleerd kan worden. Deze week worden tijdens de vijfde editie van de “Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler” hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom wordt deze week ook hun werk in de kijker gezet en roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.

Danny De Keyzer overleden

Maandag 23 november 2020
Pelt - Danny De Keyzer overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Danny De Keyzer overleden, de echtgenoot van Jetje Panis. Hij zou vrijdag 92 jaar worden. Gezien de richtlijnen rond het coronavirus zal de uitvaartplechtigheid op een later tijdstip plaatshebben. Condoleren kan via dirk.de.keyzer[!]telenet.be.

Catho Swusten overleden

Maandag 23 november 2020
Pelt - Catho Swusten overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige en in Achel woonachtige Catho Swusten overleden, de echtgenote van Eddy Pellens. Ze was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Hilda Goven overleden

Maandag 23 november 2020
Pelt - Hilda Goven overledenVrijdag is de in Wijchmaal woonachtige en uit Neerpelt afkomstige Hilda Goven overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Louis Eerdekens. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats.
Pelt - 'Bodem van paardenweides is uit evenwicht'ZoomDe meeste paardenweides hebben te weinig koolstof in de bodem en hebben een bodem die uit evenwicht is. Er zijn verschillende oorzaken zoals overbegrazing en het gebruik van kunst- en drijfmest. De oplossing is het aanreiken van de humuslaag door het aanbrengen van organische stof. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van het aanbrengen van compost. Samen met de Bodemkundige Dienst België, PXL en Viva Concept onderzocht Regionaal Landschap Lage Kempen hoe men dit kan aanpakken. De uitkomst zal worden toegelicht in een eindseminarie op 25 november. Meer info (Archieffoto)

De ideale jaachthoond

Maandag 23 november 2020
Pelter Hükske
Pelt - De ideale jaachthoondZoomZjuul heeft een nieuwe jachthond, Black. Dat is nu eens 'ne échte jachthond! Die kan als het moet alleen gaan jagen… Maar op een keer liep het toch eens ferm mis, zeker! Luister en vertel dit voort in het sappig dialect van Pelt! En houd je vooral gezond en wel! Tot volgende maandag. (Fons Tuyaerts)
Pelt - Een kadootje voor de rusthuisbewonersZoomDoor corona staat het vrijwilligerswerk al enkele maanden op een laag pitje. De dames van de sociale hulpverlening van het Rode Kruis Pelt hebben nochtans niet stilgezeten. Ze staken figuurlijk de hoofden bij elkaar en de handen uit de mouwen. Naar aanleiding van de seniorenweek werden de bewoners van WZC Sint-Jozef verwend met een presentje, dit om hun een hart onder de riem te steken en hen te laten weten dat er nog aan hen gedacht wordt. Ze waren er zeer blij mee!
Pelt - Schoenen als symbool van partnergeweldZoomOp verschillende plaatsen in onze provincie (Beringen, Pelt, Hechtel-Eksel, Sint- Truiden, Herk-de-Stad, Zonhoven, Heusden-Zolder, Alken, Houthalen-Helchteren, Zutendaal,...) staan schoenen in een soort van 'crime scene". Ze visualiseren op pakkende wijze de 150 slachtoffers van potentieel dodelijk partnergeweld, die in 2018 in België door de parketten werden geregistreerd. Het is een actie van Vrouw & Maatschappij (CD&V Politica). Ze nodigt hiermee de toeschouwer uit om even stil te staan bij dat hoge cijfer en om zich bewust te worden van het feit dat we allemaal – autoriteiten én burgers - kunnen helpen om dat cijfer naar beneden te krijgen.
Pelt - Doe nu mee aan de online Wielerquiz...Zoom...van WTC Allemaal op de fiets! Zoals we gisteren aankondigden hield die club vandaag haar eerste online wielerquiz. Die werd gewonnen door Jean Leynen met 21 goede antwoorden op 25. Hij ontving vanavond door de quizmaster gemaakte verse pizza voor twee, coronaproof aan huis geleverd (foto). Laat het smaken! De lezers van Internetgazet kunnen een aangepaste versie van de "WTC Allemaal op de fiets"-Wielerquiz spelen vanaf 19:30u! Je krijgt een beperkte tijd om de quiz in te vullen, bij ex-aequo wint degene die de antwoorden het snelst ingestuurd heeft. Voor de winnaar voorziet WTC Allemaal op de fiets een gratis wasbeurt bij Carwash Club. Hij zal worden gecontacteerd door de wielerclubvoorzitter.
Klik HIER om naar de quiz te gaan (spelen kan pas vanaf 19:30u, de pagina regelmatig refreshen met F5 is het handigst).

Nieuwe directie bij De Klimroos

Zondag 22 november 2020
Pelt - Nieuwe directie bij De KlimroosZoomBij de vzw De Klimroos heeft een directiewissel plaatsgevonden.Algemeen directeur Jos Steensels gaat na 37 jaar bij de vzw Stijn op pensioen en wordt opgevolgd door Kim Celis, die ook al meerdere posities binnen de vzw bekleedde. Het directieteam bestaat verder uit Lieve Van de Broek (sociale dienst), Jasmien Hooyberghs (zorgcoördinator), An Vandijck, (hoofd dagondersteuning) en Werner Welkenhuizen (hoofd woonondersteuning).
De Klimroos is een dienstencentrum voor personen (…) Het hele nieuwsbericht

Elektrische fiets gestolen

Zaterdag 21 november 2020
Pelt - Elektrische fiets gestolenUit een tuinhuis in de Toekomstlaan in Neerpelt is een elektrische fiets gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

'Allemaal op de fiets' in een quiz

Zaterdag 21 november 2020
Pelt - 'Allemaal op de fiets' in een quizZoomIn dit bijzondere jaar met twee onderbrekingen en de vroegtijdige stopzetting van het 45ste fietsseizoen zal er door de huidige coronamaatregelen dit jaar helaas ook geen clubfeest kunnen doorgaan voor de wieleretoeristen, dus ook niet voor de leden van WTC "Allemaal op de fiets". Aangezien er in deze coronatijden veel online gedaan wordt heeft één van de leden voor een heuse online “Allemaal op de fiets”-wielerquiz gezorgd. Vandaag, de dag dat normaal het clubfeest zou (…) Het hele nieuwsbericht

José van der Sterren overleden

Zaterdag 21 november 2020
Pelt - José van der Sterren overledenGisteren is José van der Sterren overleden, de weduwe van Edouard Winderix. Ze was 89 jaar. De familie neemt afscheid in beperkte kring.

Jan Grobben overleden

Zaterdag 21 november 2020
Pelt - Jan Grobben overledenGisteren is de uit Pelt afkomstige en in Balen woonachtige Jan Grobben overleden, de echtgenoot van Anna Van Cranenbroek. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Even de Flandrien Challenge rijden

Zaterdag 21 november 2020
Pelt - Even de Flandrien Challenge rijdenZoomToerisme Oost-Vlaanderen, Westtoer en Toerisme Vlaanderen hebben de Flandrien Challenge gelanceerd, een sportieve uitdaging waarbij fietsers kunnen proberen een echte Flandrien te worden. Dat kunnen ze doen door in 72 uur tijd de 59 Strava-segmenten over Vlaamse hellingen en kasseien af te leggen. “Fietsen zit ingebakken in het DNA van Vlaanderen. Daarom investeer ik via Toerisme Vlaanderen ruim 100 000 euro in dit sportief project dat Vlaanderen nog meer op de wereldkaart wil zetten als ideale (…) Het hele nieuwsbericht

Alida Vekemans overleden

Zaterdag 21 november 2020
Pelt - Alida Vekemans overledenOp 13 november overleed de uit Overpelt afkomstige en in Zolder woonachtige Alida Vekemans, de weduwe van Louis Stevens. Zij wa 95 jaar. Afscheid in intieme familiekring.

De Sint is in het land

Vrijdag 20 november 2020
Pelt - De Sint is in het landZoomSinterklaas is nog in het land, dus de beiaardier speelt nog sinterklaasliedjes. Zing mee met Sinterklaas Kapoentje, Zie ginds komt de stoomboot, Hoor de wind waait door de bomen, enz. Deze week worden het sinterklaasrepertoire afgewisseld met andere muziekjes van vroeger en nu. Morgen te horen tijdens de zaterdagmarkt vanaf 11 uur!

Het weer: somber

Vrijdag 20 november 2020
Weerbericht
Pelt - Het weer: somberEen verzwakte storing schuift over onze streken en zorgt voor een somber weerbeeld. Wat neerslag is niet uitgesloten, maar de nadruk ligt vooral op de wolkenvelden. Er wordt hierbij iets zachtere lucht aangevoerd. De volgende dagen staat er niet zo erg veel te gebeuren in de atmosfeer. Wolken domineren en soms kan er een drupje regen vallen. De temperaturen blijven relatief hoog.
Vrijdag (20/11) wisselen wolken af met enkele opklaringen. Op een bui na is het droog. Na de middag neemt de bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Leon Cuijvers overleden

Vrijdag 20 november 2020
Pelt - Leon Cuijvers overledenIn WZC Kapittelhof in Lommel is op 13 november de uit Overpelt afkomstige Leon Cuijvers overleden, de weduwnaar van Catho Van Bommel en de vriend van Roza Scheelen. Hij was 91 jaar.

De visie van Fobie

Donderdag 19 november 2020
Pelt - De visie van FobieZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Drie auto's in aanrijding betrokken

Donderdag 19 november 2020
Pelt - Drie auto's in aanrijding betrokkenDeze namiddag raakten drie auto's in een aanrijding betrokken in de Fabrieksstraat in Overpelt. Daarbij is één gewonde gevallen.

Lokale politie onbereikbaar

Donderdag 19 november 2020
De politiezone HANO is momenteel niet bereikbaar via de vaste telefoonlijn (011 44 08 20). Voor dringende politiehulp kan u steeds 101 contacteren. Het bureau in de Energiestraat in Neerpelt is vandaag geopend tot 20u00. UPDATE De problemen zijn opgelost, de zone is weer telefonisch bereikbaar via de vaste lijn.

Het aantal coronabesmettingen daalt

Donderdag 19 november 2020
Pelt - Het aantal coronabesmettingen daaltZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

RVH Metals failliet verklaard

Donderdag 19 november 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft RVH Metals uit Pelt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 21 december ingediend worden.

Nieuwe platform De ZorgSamen

Donderdag 19 november 2020
#samentegencorona
Pelt - Nieuwe platform De ZorgSamenZoomDe ZorgSamen is een nieuw platform met tips voor mensen uit de zorg om fit te blijven. Wie in de zorg- of welzijnssector werkt of mantelzorger is, geeft vandaag alles wat hij kan. Met hart en ziel, dag in dag uit. Op dit platform vind je tips om goed voor jezelf te zorgen, veerkracht bij te tanken en elkaar te ondersteunen. Ook voor directe hulp kan je hier terecht. Walter Grootaers, Ann Wauters en longarts Eva Van Braeckel zijn enkele ambassadeurs.
Meer info via deze link.
Pelt - Vruchtbaarheidscampagne met Tia HellebautZoomOlympisch kampioen Tia Hellebaut wordt het gezicht van een campage rond vruchtbaarheid. Er blijkt immers iets aan de hand te zijn met onze vruchtbaarheid. Het is duidelijk dat er een groot kennistekort is rond vruchtbaarheid bij de Vlaamse bevolking. Vruchtbaarheidskansen én mogelijkheden in fertiliteitsbehandelingen worden veelal overschat. 18 plussers moeten weten dat naarmate de leeftijd hun eicel- en zaadcelkwaliteit afneemt.
Daarenboven toont nieuw onderzoek aan dat ook mannen (…) Het hele nieuwsbericht
Vruchtbaarheidscampagne met Tia HellebautVruchtbaarheidscampagne met Tia HellebautVruchtbaarheidscampagne met Tia Hellebaut
Zoom

'Hoe gezond is jouw grond?'

Donderdag 19 november 2020
Wist je dat de kwaliteit van de grond waarop je leeft een grote impact heeft op je levenskwaliteit? Daarom lanceert de OVAM ‘De Grote Grondvraag’. Via de website www.degrotegrondvraag.be kan je opzoeken hoe het gesteld is met de kwaliteit van de grond waarop je woont of werkt. En indien blijkt dat jouw grond een risicogrond is, helpt de OVAM je om jouw grond terug gezond te maken.  
Een verontreinigde bodem houdt gezondheidsrisico’s in, voor de mensen die erop wonen, werken en naar school gaan; voor de gewassen die erin groeien en de dieren die erin en erop leven. De verontreiniging kan bovendien het grondwater aantasten en dat bedreigt onze watervoorraden. Vandaar dit onderzoek.  

Arnold Knevels overleden

Donderdag 19 november 2020
Pelt - Arnold Knevels overledenDinsdag is de uit Neerpelt afkomstige en in Lommel woonachtige Arnold Knevels overleden, de echtgenoot van Irène Huysmans. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring plaats. Zijn lichaam wordt ter beschikking gesteld van de wetenschap.

Het is weer kadootjestijd...

Woensdag 18 november 2020
Pelt - Het is weer kadootjestijd...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Dampkap in brand

Woensdag 18 november 2020
Pelt - Dampkap in brandDe brandweer moest deze namiddag uitrukken omdat de dampkap had vuur gevat in de keuken van een woning aan de Onderwijslaan in Neerpelt. Er is beperkte schade.

Brandweer raadt vuurwerk af

Woensdag 18 november 2020
Pelt - Brandweer raadt vuurwerk afZoom‘Onze Rob’ en zijn hond Charlie zijn dit jaar terug als boegbeelden van de campagne #Ikknalzondervuurwerk van Netwerk Brandweer. Meer dan anders moet iedereen feesten in eigen bubbel. "We vrezen dan ook dat heel wat mensen zelf vuurwerk willen afsteken. Als brandweer raden we dit af, omwille van de risico’s op verwondingen, schade en dierenleed. We roepen op om te knallen (= te feesten) zónder vuurwerk, om de al zwaar belaste zorg en de handhaving van de openbare orde (…) Het hele nieuwsbericht

Simon Croonen overleden

Woensdag 18 november 2020
Pelt - Simon Croonen overledenIn Genk is vandaag Simon Croonen overleden, de echtgenoot van Christiane Jalon. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Albert Desmet overleden

Woensdag 18 november 2020
Pelt - Albert Desmet overledenIn WZC Ter Meeuwen is vandaag de in Overpelt woonachtige Albert Desmet overleden, de echtgenoot van Marcelline Vercam. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Condoleren kan via mieke.desmet[!]outlook.com.

Rode Kruis lanceert nieuwe app

Woensdag 18 november 2020
#samentegencorona
Pelt - Rode Kruis lanceert nieuwe appZoomRode Kruis-Vlaanderen lanceert vandaag een nieuwe gratis app die mensen, met concrete tips en uitleg, meer durf en zelfvertrouwen geeft om anderen in de buurt te helpen met psychische problemen. Zeker nu de coronacrisis weer volop piekt en de situatie nog harder weegt op het mentale welzijn van heel veel mensen, is de nood aan een ‘houvast’ – meteen ook de naam van de app – zeer hoog. Het idee is dat iedereen – ook als je een leek bent – een ander kan helpen en zo kan voorkomen dat milde problemen erger worden. De app ‘Houvast’ kan je downloaden in de appstore of via www.rodekruis.be/ehbp.

Vrijwilligersdag bij de brandweer

Dinsdag 17 november 2020
Pelt - Vrijwilligersdag bij de brandweerZoomOp 12 december organiseert Hulpverleningszone Noord-Limburg een 'V-day', voor iedereen die interesse heeft om vrijwilliger te worden bij de brandweer
Heb je interesse en woon je op maximum 8 minuten van de brandweerkazerne van Pelt (Heuvelerweg), Lommel (Norbert Neeckxlaan) of Leopoldsburg (Michellaan)? Ga dan die dag daar zeker eens je licht opsteken!
Deelname aan de V-day is gratis en volledig vrijblijvend. Vooraf inschrijven is verplicht. Je doet dit door uiterlijk 8 december een (…) Het hele nieuwsbericht

Karel Van Genechten overleden

Dinsdag 17 november 2020
Op 13 november overleed de uit Leopoldsburg afkomstige en in Neerpelt woonachtige Karel Van Genechten, de echtgenoot van Nicole De Ridder. Hij was 79 jaar en leidde jarenlang het VDAB-kantoor in Neerpelt. Het afscheid vond in besloten kring plaats.

Inbraak in Buntgrasstraat

Maandag 16 november 2020
Pelt - Inbraak in BuntgrasstraatJuwelen en geld: dat is de buit van een inbraak die gisteren werd gepleegd in een woning aan de Buntgrasstraat in Overpelt. De dieven waren in het huis binnengedrongen via een raam.

Ludo Philippe overleden

Maandag 16 november 2020
Pelt - Ludo Philippe overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Ludo Philippe overleden, de echtgenoot van Mia Verlaek. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Philippe p/a Scholtisplein 22, 3680 Neeroeteren.

Slecht rapport

Maandag 16 november 2020
Pelter Hükske
Pelt - Slecht rapportZoomNooit een slecht rapport gehad, vroeger? Wijlie wèl. En Jefke ook. 
Luister naar deze mop en vertel ze voort in het Peltse dialect... Hou je gezond! En tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts) 

Inbraak in Kerkstraat

Zaterdag 14 november 2020
De voorbije nacht is er ingebroken in een pand aan de Kerkstraat in Neerpelt. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Ophokplicht pluimvee

Zaterdag 14 november 2020
Pelt - Ophokplicht pluimveeZoomVanaf morgen geldt er in ons land voor iedereen een ophokplicht voor kippen, duiven of ander pluimvee. In Oostende is er een besmetting van het vogelgriepvirus vastgesteld. Zowel professionele bedrijven als particulieren moeten hun kippen of ander pluimvee ophokken of afschermen.

Jacques Eerdekens overleden

Zaterdag 14 november 2020
Pelt - Jacques Eerdekens overledenOp 7 november overleed de uit Overpelt afkomstige Jacques Eerdekens, de echtgenoot van Hélène Custers. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring: Rouwadres: fam. Eerdekens - Custers, Hendrik van Veldekesingel 38 3500 Hasselt.

(Te) late liefdesverklaring

Zaterdag 14 november 2020
Chel mag het zeggen
Pelt - (Te) late liefdesverklaringHet kon niet harder aankomen! Een trefzekere bliksemschicht terwijl er geen onweer aangekondigd was, een ‘Blitzstrahl bei heiterem Himmel’! En wie was de boodschapper van het snel naderende onheil? Die maffe Ben Crabbé tijdens het programma ‘Blokken’!
Het is al nu een paar dagen geleden en nee, ik ben er nog helemaal niet goed van. “Martine Tanghe dreigt binnenkort met pensioen te gaan”, meldde de heer Crabbé als fait divers. En hij zei het zo tussendoor, op een (…) Het hele nieuwsbericht

Heb je al een kerstboom?

Vrijdag 13 november 2020
Pelt - Heb je al een kerstboom?ZoomOp vraag van klanten verkopen plantencentra nu al levende kerstbomen.Dat is ruim twee weken vroeger dan normaal. Volgens de uitbaters willen mensen het extra gezellig maken in huis tijdens deze lockdown. Je moet de kerstboom wel fris zien te houden anders verliest hij zijn naalden al voor Kerstmis, waarschuwt Radio 2.

Herdenking Wapenstilstand

Vrijdag 13 november 2020
Pelt - Herdenking WapenstilstandZoomRudy Luys maakte een filmpje over de herdenking van de Wapenstuilstand in Pelt, woensdag. Toch raar, zo'n herdenking zonder oud-strijders, brandweer, gemeenteraadsleden, publiek,...

APK doet weer overname

Vrijdag 13 november 2020
Economisch nieuws
De APK Group uit Pelt heeft het bedrijf Verfaillie-Leroy uit Ieper overgenomen dat 60 personeelsleden tewerkstelt. Het Ieperse bedrijf doet onder meer wegmarkeringen en signalisatie.

Annie Lemmens overleden

Vrijdag 13 november 2020
Pelt - Annie Lemmens overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige en in Neerpelt woonachtige Annie Lemmens overleden, de echtgenote van Jan Boelaers. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Nu ook een 'Boslandsoundtrack'!

Vrijdag 13 november 2020
Pelt - Nu ook een 'Boslandsoundtrack'!ZoomEen bijzonder project... de verschillende Boslandpartners gingen een samenwerking aan met DJ Goldfox, wat resulteerde in een 'Boslandsoundtrack' die een hart onder de riem moet steken voor iedereen die het momenteel moeilijk heeft, en tegelijkertijd oproept om naar buiten te komen en te genieten van de prachtige Boslandse natuur. Je hoort Belgische en Limburgse artiesten waaronder Forest Mountain uit Lommel, Bolt Ruin, Audri en Six Hands uit Hechtel-Eksel en Universe uit Pelt. (…) Het hele nieuwsbericht

De Sint is in het land

Vrijdag 13 november 2020
Pelt - De Sint is in het landZoomMet corona is de Sint misschien minder zichtbaar dit jaar, maar hij is er wel en dat is er zeker aan te horen, want de beiaard van Neerpelt speelt weer sinterklaasliedjes! Bekende melodieën, maar ook nog vergeten sinterklaasliedjes. Te horen tijdens de zaterdagmarkt in Neerpelt vanaf 11 uur.

Zondag Sinterklaas in Overpelt

Donderdag 12 november 2020
Weerbericht
Pelt - Zondag Sinterklaas in OverpeltZoom

Patrick Vanderhoydonks overleden

Donderdag 12 november 2020
Pelt - Patrick Vanderhoydonks overledenOp 30 oktober overleed de in Neerpelt woonachtige Patrick Vanderhoydonks. Hij was 54 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Vandalisme aan De Koel

Donderdag 12 november 2020
Pelt - Vandalisme aan De KoelOnbekenden hebben afgelopen nacht op de parking van Vatana aan De Koel twee banden van een Nissan Patrol stuk gestoken.

Meer startende ondernemingen

Donderdag 12 november 2020
Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn er in Limburg 6.223 ondernemingen opgestart. Tijdens dezelfde periode vorig jaar waren er dat slechts 6.032. Limburg is de enige provincie waar het aantal startende ondernemingen is toegenomen.
Pelt - Opgepast voor valse mails FOD FinanciënOpnieuw doen valse e-mails, zogezegd afkomstig van de FOD Financiën, de ronde. Hierbij belooft men u in het kader van de covid-19-crisis een fiscale tegemoetkoming. Om die te krijgen vragen de fraudeurs om u eerst aan te melden via MyMinfin. Doe dat zeker niet en negeer deze e-mail! Meer info over phishing en oplichting via deze link.

Truda Hendrikx overleden

Donderdag 12 november 2020
Pelt - Truda Hendrikx overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Truda Hendrikx overleden, de weduwe van Marcel Jannis. Ze was 79 jaar. De uitvaartplechtigheid en de begrafenis op de begraafplaats in het Lindel zullen in besloten kring plaatsvinden. Rouwadres: fam. Jannis-Hendrikx, J. de Vriendtstraat 9/1, 3900 Pelt.

Daar is de zelfrijdende tractor

Donderdag 12 november 2020
Pelt - Daar is de zelfrijdende tractorZoomEen tractor die zonder bestuurder over een veld rijdt en daar zelfstandig aan de slag gaat, klinkt nog als toekomstmuziek, maar is over enkele jaren realiteit. Het strategisch onderzoekscentrum Flanders Make ontwikkelde de eerste zelfrijdende tractor in ons land die allerlei taken van de landbouwer kan overnemen. Tijdens de fruitoogst plaatst hij bijvoorbeeld lege kratten naast het veld. Zodra ze gevuld zijn met fruit, haalt hij ze weer op en plaatst ze in een vrachtwagen. Dergelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Extra bussen De Lijn

Donderdag 12 november 2020
Pelt - Extra bussen De LijnOp maandag 16 november komen er opnieuw 164 extra autocars bij om de drukke ritten tijdens de schoolspits te ontlasten. Het totaal komt zo op 375. Daarnaast beboeten de controleurs het niet of niet correct dragen van het mondmasker en blijven ook alle eerder genomen preventiemaatregelen van kracht. Met slechts één doel: ervoor zorgen dat al onze reizigers vlot en veilig op hun bestemming geraken.

Ine Lauwers overleden

Woensdag 11 november 2020
Pelt - Ine Lauwers overledenGisteren is Ine Lauwers overleden, de dochter van Wim en Rina Lauwers-Geusens. Ze was 36 jaar. Er zal in besloten kring afscheid van haar worden genomen, waarna haar urne wordt bijgezet op het Boskerkhof in Hamont-Achel. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be .

Een vaccin tegen het coronavirus

Woensdag 11 november 2020
Pelt - Een vaccin tegen het coronavirusZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

'F-35 maakt te veel lawaai'

Woensdag 11 november 2020
Het is maar dat je 't weet
We moeten er (gelukkig) nog een jaar of vijf, zes op wachten, maar dan komt de F-35 de F-16 vervangen op de vliegbasis van Kleine-Brogel. Of we daarmee blij moeten zijn - we gaan er ons niet over uitspreken. Nu al blijkt dat de F-35 driemaal meer geluidsoverlast gaat veroorzaken dan zijn voorganger. In Nederland zijn de reacties van omwonenden van het vliegveld Volkel verontrustend; de F-35 maakte daar maandag enkele vluchten en dat zorgde voor erg veel negatieve reacties in verband met het veroorzaakte geluid.  

Vuilnisbak in brand

Woensdag 11 november 2020
Pelt - Vuilnisbak in brandDe brandweer moest deze namiddag uitrukken omdat er een vuilnisbak in brand stond op de speelplaats van Mater Dei aan de Ursulinenstraat in Overpelt. Vermoedelijk is er brandstichting in het spel.

Het coronavirus ontrafeld

Woensdag 11 november 2020
Pelt - Het coronavirus ontrafeldZoomHoe kunnen we het coronavirus overwinnen? En hoe werkt dat virus? Een uiterst verhelderend inzicht dat in deze video geleverd wordt door prof. dr. Filip Lardon van de Universiteit Antwerpen. Ga er eens voor zitten, u gaat er veel van opsteken!

Ondertussen, in Washington...

Woensdag 11 november 2020
Pelt - Ondertussen, in Washington...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Albert Gielen overleden

Dinsdag 10 november 2020
Pelt - Albert Gielen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Albert Gielen overleden, de echtgenoot van Sophia Hillen. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Online condoleren kan via een mail aan g.gielen[!]skynet.be.

Daar is de Sintbus weer!

Dinsdag 10 november 2020
Pelt - Daar is de Sintbus weer!ZoomOm Sinterklaas en zijn Pieten niet onder een grote berg brieven te laten verdwijnen, verzamelt en verwerkt bpost alle brieven in een heus Sintsecretariaat. Alle kinderen kunnen tot 27 november 2020 een brief naar de Sint schrijven. Elk kind dat een brief schrijft of een tekening naar de Sint stuurt, krijgt een brief en een cadeautje terug. Wat dat cadeautje is, moet een verrassing blijven. Het adres is: Sinterklaas, Spanjestraat 1, 0612 Hemel.

Viviane Cox overleden

Dinsdag 10 november 2020
Pelt - Viviane Cox overledenOp 5 november overleed de uit Neerpelt afkomstige Viviane Cox, dochter van Giel en Mia Cox-Houben. Zij was 49 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Kaulille.

Ganzen vallen dood uit de lucht

Dinsdag 10 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Uit de Nederlandse provincie Utrecht komen meldingen dat daar ganzen dood uit de lucht vallen. Dat heeft te maken met de vogelgriep die daar sinds enkele weken flink toeslaat. Bij de Dierenambulance komen dagelijks tal van meldingen binnen van dieren die dood uit de lucht vallen of raar gedrag vertonen. Door de uitbraak van de vogelgriep geldt ook in ons land een ophokplicht voor pluimvee.

Agnes Meus overleden

Maandag 9 november 2020
Pelt - Agnes Meus overledenZaterdag is de van Neerpelt afkomstige en in Bocholt woonachtige Agnes Jeske Meus overleden, de weduwe van Gielke Elias. Ze zou volgende week maandag 90 jaar zijn geworden. De afscheidsviering en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Schriftelijk condoleren kan via www.uitvaartzorgvanhove.be.
Pelt - 'Vaccin van Pfizer voor 90% betrouwbaar'Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)    

Lisette Meus overleden

Maandag 9 november 2020
Pelt - Lisette Meus overledenVandaag is de in Overpelt woonachtige Lisette Meus overleden. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Twee gewonden bij botsing

Maandag 9 november 2020
Een 21-jarige man uit Pelt en een 19-jarige man uit Heusden-Zolder raakten gewond bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Weg naar Helchteren en de Dorpsstraat in Oudsbergen. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Brand in Dorpsstraat

Maandag 9 november 2020
Pelt - Brand in DorpsstraatGisterenavond rond 21.30 uur is de brandweer opgeroepen voor een autobrand in de Dorpsstraat in Overpelt. Er is beperkte schade.

Bromfiets gestolen

Maandag 9 november 2020
Pelt - Bromfiets gestolenIn de SInt-Jorisstraat is afgelopen nacht een bromfiets Honda Wallaroo gestolen. Hij stond geparkeerd in een schuurtje. 

Riet Linsen overleden

Maandag 9 november 2020
Pelt - Riet Linsen overledenZaterdag is de uit Neerpelt afkomstige Riet Linsen overleden, de partner van Roland Jannis. Zij was 55 jaar. Het afscheid en het begraven van de urne op de begraafplaats van Wijchmaal vinden in besloten kring plaats.

Stijging aantal Covid-19-opnames

Maandag 9 november 2020
Pelt - Stijging aantal Covid-19-opnamesMaandagmorgen waren er in het Mariaziekenhuis in Pelt 22 patiënten met een Covid-19-besmetting opgenomen. Acht van hen verbleven op intensieve zorgen. Woensdag waren dat nog 19 patiënten van wie er vier op de afdeling intensieve zorgen werden verpleegd.
Vanwege de toenemende besmettingen en verstrengde coronamaatregelen heeft Natuurpunt beslist de jaarlijkse distributie van planten - met dit jaar de gratis klimaatbomen - uit te stellen tot februari 2021. Bij de actie zijn lokaal zowat 250 vrijwilligers betrokken.

In de kleedkamer

Maandag 9 november 2020
Pelter Hükske
Pelt - In de kleedkamerZoomDe ploeg van Genk heeft weer gewonnen en de mannen vieren uitbundig! Plots gaat een gsm. Sjarel, de keeper, neemt op… Luister wat er gebeurt. Als het kan, bel iemand op die in deze coronatijden alleen zit. Maar vertel het dan wel in ons sappig Pelter dialect. En houd u gezond. Tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)

Het Wilde Westen

Zondag 8 november 2020
Pelt - Het Wilde WestenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Vliegtuig botst met drone

Zaterdag 7 november 2020
Grensgevallen
In het zuiden van Nederland is er gisteren een botsing geweest tussen een sportvliegtuig en vermoedelijk een drone. Dat gebeurde op een hoogte van ca 600 meter. In het vliegtuig zaten een piloot, die een tweejaarlijkse "herhalingsvlucht" maakte, en een instructrice. Het toestel was oipgestegen vanop Eindhoven Airport. Na de botsing keerde het terug naar het vliegveld. Een Apache-helikopter van de Nederlandse luchtmacht controleerde voor de landing of het landingsgestel nog werkte en de landing verliep probleemloos. Er is een onderzoek ingesteld naar het incident. 

Sibylle Hinoul overleden

Zaterdag 7 november 2020
Pelt - Sibylle Hinoul overledenOp 29 oktober overleed de uit Neerpelt afkomstige en in Hasselt woonachtige Sibylle Hinoul, de weduwe van de in 2008 overleden Mathieu Beuten. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Inbraak in Lille Dorp

Vrijdag 6 november 2020
Pelt - Inbraak in Lille DorpDieven drongen binnen in een pand in Lille Dorp. Wat er werd gestolen, is niet geweten. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Geen 'onze vader' meer

Vrijdag 6 november 2020
Tribunaliteiten
Pelt - Geen 'onze vader' meerVoor de familierechtbank van Brugge stond een man die niet langer de naam van zijn vader wilde dragen. Hij toonde twee brieven van zijn dokter, met het verhaal van een jeugd van stokslagen, stampen en vernederingen. 's Winters moest hij naar een onverwarmde veranda, zonder eten of beschutting. Ook moeder was het slachtoffer van de tiran en stierf toen haar zoon amper 21 was. Haar dood overlaadde hem met schuldgevoelens.
De minister van justitie had een naamswijziging geweigerd. Er was geen enkel bewijs van (…) Het hele nieuwsbericht
Nogal wat - vooral jonge - kandidaten-autobestuurder zaten met vragen en onzekerheden nu de rijlessen en -examens tot minstens 14 december zijn opgeschort. Voor hen is er goed nieuws. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters heeft de wettelijk voorziene termijnen verlengd tot en met 30 september volgend jaar. "Personen van wie het theorie-examen en voorlopig rijbewijs verloopt of die het terugkommoment moeten volgen, geven we zo voldoende tijd om een nieuwe afspraak in te plannen. We creëren zo (…) Het hele nieuwsbericht

Mathilde Plessers overleden

Vrijdag 6 november 2020
Pelt - Mathilde Plessers overledenIn Meeuwen is vandaag Mathilde Plessers uit Pelt overleden, de weduwe van Willy Weckx en de levenspartner van Louis Verbist. Ze was 81 jaar. De afscheidsviering en de crematie vinden in besloten kring plaats.

Ludo Vandebosch overleden

Vrijdag 6 november 2020
Pelt - Ludo Vandebosch overledenIn Pelt is gisteren Ludo Vandebosch overleden, de zoon van Pierre en Ida Vandebosch-Rutten. Hij was 47 jaar. De begroeting, de afscheidsdienst, de crematie en de bijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Lozen zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Jos Cox overleden

Vrijdag 6 november 2020
Pelt - Jos Cox overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren de in Neerpelt woonachtige Jos Cox overleden, de weduwnaar van de in 2013 overleden Truda Thijs. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Hij wordt begraven op de begraafplaats van Boseind.
Pelt - Covid-19-patiënten in het MariaziekenhuisMomenteel zijn er 21 patiënten, waarvan 6 op intensieve zorgen, met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Dat zijn 2 opnames méér dan gisteren, en 1 patiënt méér op de afdeling intensieve zorgen.

Om natte voeten van te krijgen

Vrijdag 6 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Om natte voeten van te krijgenZoomDe meeste projecties van de globale stijging van het zeeniveau lopen tot eind deze eeuw. Het smelten van de ijskappen is echter een zeer langzaam proces en eens de ijskappen uit evenwicht zijn, kan het nog honderden tot duizenden jaren duren voor een nieuw evenwicht is gevonden. In zijn doctoraatsstudie, gepubliceerd in het tijdschrift Earth System Dynamics, heeft glacioloog Jonas Van Breedam projecties gemaakt voor de stijging van het zeeniveau tijdens de komende 10.000 jaar. Hij maakte hiervoor (…) Het hele nieuwsbericht

Liedjes over Amerika

Vrijdag 6 november 2020
Pelt - Liedjes over AmerikaZoomDe VS zijn al enkele dagen in de ban van de presidentsverkiezingen. Daarom speelt de beiaardier deze week liedjes over Amerika of plaatsen in de VS. Naast het Amerikaanse volkslied zijn dat o.a. ‘Born in the USA’ (Bruce Springsteen), ‘Sweet home Alabama’ (Lynyrd Skynyrd), ‘Hotel California’ (The Eagles), ‘Take Me Home, Country Roads’ (John Denver), '‘New York, New York' (Frank Sinatra) enz. Te horen tijdens de zaterdagmarkt in Neerpelt vanaf 11 uur!

Captatieverbod opgeheven

Donderdag 5 november 2020
De gouverneur heeft het captatieverbod op het kanaal Bocholt-Herentals opgeheven. Dat gold nog tussen Bocholt en brug 2 in SHLille. Het verbod werd ingesteld toen bleek dat er blauwalg in het kanaal voorkwam. Dat kan giftig zijn. Uit recente staalnames door de Vlaamse Waterweg is echter gebleken dat die blauwalgen niet meer in het kanaal voorkomen. Er geldt in onze provincie nog wel een captatieverbod op "ecologisch kwetsbare waterlopen".

De grens over in coronatijden

Donderdag 5 november 2020
Grensgevallen
Pelt - De grens over in coronatijdenOmdat het voor grensbewoners niet altijd duidelijk is welke de coronamaatregelen zijn in elk land, ontwikkelden de Euregio Maas-Rijn en haar partners een instrument om daaraan te verhelpen. Met dit formulier kan je in een paar klikken de regelgeving vinden die op jouw situatie van toepassing is. Als de maatregelen veranderen, wordt er ook snel werk gemaakt van het bijwerken van deze tool, die je hier vindt.

Nieuwe vennootschap: WILG Consultancy

Donderdag 5 november 2020
Reinier Teunissen uit Pelt heeft de besloten vennootschap WILG Consultancy opgericht met zetel aan de Boomgaardstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer arbitrage tussen bedrijfsleiding en werknemers, advies op het vlak van public relations en communicatie-  en managementactiviteiten.

Mia Geunes overleden

Donderdag 5 november 2020
Pelt - Mia Geunes overledenGisteren is de in Neerpelt woonachtige Maria Geunes overleden, de weduwe van Ward Valkenborgh. Ze was 88 jaar. Het afscheid en de begroeting vinden plaats in beperkte kring.

Nieuwe wandeling van De Bokkenrijders

Donderdag 5 november 2020
Ook voor november hebben De Bokkenrijders uit Overpelt een nieuwe tocht uitgestippeld. Voor een mooie wandeling van 5 of 10 km door bosrijk gebied kan je vertrekken aan De Vliegden Oost in de Boemerangstraat. Je kan ook weer het parcours uploaden met de QR-code die je op de plannetjes aan de start terugvindt. De pijlen blijven hangen tot eind november. Veel wandelplezier!

Wat minder besmettingen

Woensdag 4 november 2020
Pelt - Wat minder besmettingenSciensano telde in de afgelopen twee weken in Pelt 187 besmette inwoners, zes minder dan er gisteren geteld werden. De situatie in het Mariaziekenhuis bleef onveranderd: 19 patiënten met een Covid-19-besmetting, van wie er 4 op de afdeling intensieve zorgen worden verpleegd.

Nieuwe vennootschap: R6 S&S

Woensdag 4 november 2020
Ronny Franssen uit Overpelt heeft de besloten vennootschap R6 Snails & Services, verkort R6 S&S, opgericht met zetel aan de Langstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de exploitatie van bossen, vervaardiging van producten op basis van vis en van schaal- en weekdieren en het ruimen van bouwterreinen.
Jef en Roel Beliën, beiden uit Hamont-Achel, hebben de besloten vennootschap Beliën Recycling opgericht met zetel aan de Peerderbaan in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de recyclage van materialen en het uitvoeren van grondwerken, rioleringewerken, afbraakwerken en draineringswerken.

Nieuw: House of Gorgeous

Woensdag 4 november 2020
An en Lientje Schalley, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap House of Gorgeous opgericht met zetel in het Vrankenveld. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de verkoop van kleding, textielwaren, juwelen en decoratie.

Nieuwe vennootschap: Seal Concept

Woensdag 4 november 2020
Rudi Emmers uit Lommel heeft de besloten vennootschap Seal Concept opgericht met zetel aan de Haltstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het beheer van alarmcentrales.

Maria Smits overleden

Woensdag 4 november 2020
Pelt - Maria Smits overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige en in Lommel woonachtige Maria Smits overleden. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Wendy Daniëls overleden

Woensdag 4 november 2020
Pelt - Wendy Daniëls overledenMaandag is de uit Neerpelt afkomstige en in Lommel woonachtige Wendy Daniëls overleden, de echtgenote van Marc Cruysberghs. Zij was 48 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij krijgt haar laatste rustplaats op de begraafplaats van Hechtel-Eksel.

Werkmateriaal gestolen

Dinsdag 3 november 2020
Pelt - Werkmateriaal gestolenOnbekenden hebben afgelopen nacht werkmateriaal gestolen vanop een werf in de Ursulinenstraat. De benadeelde deed aangifte bij de lokale politie HANO.

Natuur geeft ons een goed gevoel

Dinsdag 3 november 2020
Pelt - Natuur geeft ons een goed gevoelZoomIn de natuur bewegen heeft een positief effect op hoe we ons voelen. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Christelijke Mutualiteit en de natuurvereniging BOS+gevoerd hebben sinds het begin van de corona-uitbraak . De twee organisaties, en de Limburgse Regionale Landschappen, roepen dan ook op om tijdens deze tweede lockdown meer de natuur in te trekken. Iedereen die op zoek wil naar wandelingen in zijn buurt of die eens een nieuw wandelgebied wil ontdekken in Limburg kan terecht op wandeleninlimburg.be. (Foto Hans Put)

Droog maar koud

Dinsdag 3 november 2020
Weerbericht
Pelt - Droog maar koudDrukstijgingen beperken de neerslagkansen sterk en met de kern van een hogedrukgebied die over onze regio komt te liggen krijgt de zon veel ruimte. Maar met het luwen van de wind is de kans op nevel en mist wel groot en het is koud.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend en het is droog. Er komen in de loop van de dag meer wolken opzetten en vooral na de middag vallen er ook enkele buien, bij de doortocht van een zwakke storing. Het wordt niet warmer dan 13 graden en de wind spant aan tot (…) Het hele nieuwsbericht

Freddy Schuermans overleden

Dinsdag 3 november 2020
Pelt - Freddy Schuermans overledenOp 30 oktober overleed Freddy Schuermans, de weduwnaar van de in 2018 overleden Gusta Hauquier. Hij was 78 jaar en ere-postontvanger van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Joep Keunen overleden

Dinsdag 3 november 2020
Pelt - Joep Keunen overledenOp 29 oktober is in Genk de uit Neerpelt afkomstige Joep Keunen overleden, de weduwnaar van de in 1969 overleden Christine Schutters. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Auto geslipt op N74

Maandag 2 november 2020
Pelt - Auto geslipt op N74ZoomOp de Noord-Zuidverbinding (N74) is vandaag een auto geslipt en over de kop gegaan. De bestuurder is daarbij gewond geraakt. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

De visie van Fobie

Maandag 2 november 2020
Pelt - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Opgepast voor oplichters

Maandag 2 november 2020
Pelt - Opgepast voor oplichtersDe politie waarschuwt nogmaals voor oplichting via telefoon of computer. Men merkt momenteel een enorme stijging van het aantal slachtoffers van oplichting via sms, mail en telefoon. Enkele voorbeelden: 
- Een familielid dat plots een nieuw nummer heeft en via Whatsapp vraagt of je snel wat geld kunt storten... Louche! 
- Een buurvrouw die plots een tweede profiel heeft en je aanspreekt in gebrekkig Nederlands... Louche!
- Microsoft belt je op (…) Het hele nieuwsbericht

Sparen voor een cruise

Maandag 2 november 2020
Pelter Hükske
Pelt - Sparen voor een cruiseZoomSoej en Liliane zijn een heel modern koppel dat het er goed van pakt – en dus is sparen toch zo moeilijk. Tot Liliane er iets op heeft gevonden…
Vertel het verder – in dit sappig dialect van Pelt. En vooral: houd u gezond! Tot volgende maandag. (Fons Tuyaerts)

De visie van Lisa

Zondag 1 november 2020
Pelt - De visie van LisaZoomIedereen is triestig wanneer hij een kerkhof bezoekt - maar misschien gaat het er ondergronds wel heel gezellig aan toe? vroeg Lisa van Gucht zich af...
Vanaf 2 november (middernacht zondag op maandag) zijn er geen publieke liturgische vieringen meer mogelijk. En dit alvast tot en met zondag 13 december. Huwelijken kunnen wel nog, maar enkel in aanwezigheid van de echtgenoten en getuigen en de voorganger. Ook uitvaartliturgie in de kerk blijft mogelijk, met een maximum van 15 personen (kinderen onder de twaalf jaar niet meegerekend).

Ophokplicht vanwege vogelgriep

Zondag 1 november 2020
Pelt - Ophokplicht vanwege vogelgriepZoomWe meldden op 23 oktober al dat er in Nederland vogelgriep was uitgebroken. Nu heeft ook het FAVV, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen, alarm geslagen. Als u thuis pluimvee of ander gevogelte hebt, zou u dit moeten lezen.

Oppassen bij het winkelen...

Zondag 1 november 2020
Pelt - Oppassen bij het winkelen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Vandalisme aan het kanaal

Zondag 1 november 2020
Pelt - Vandalisme aan het kanaalAfgelopen nacht hebben onbekenden de ruiten ingegooid van een Nederlandse werfboot die daar wordt ingezet voor de werken van de Vlaamse Waterweg.
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt