Het overige nieuws

Het is lente: parende spreeuwen

Zaterdag 30 april 2022
Pelt - Het is lente: parende spreeuwenZoomIn mei leggen alle vogeltjes een ei, maar in de praktijk zijn die vogeltjes al veel eerder met het baltsen en het paren bezig. Hier en daar zijn er al vroege vogeltjes uit het nest gekomen. Waarom niet eens een reeksje over dat paargedrag beginnen? vroegen we ons af. We beginnen met een foto van twee parende spreeuwen (we schreven bijna sparende preeuwen) - zie je ook niet elke dag. Een foto van Theo Van Vlierden.

Lentefeest bij OKRA Lindel-Hoeven

Zaterdag 30 april 2022
Pelt - Lentefeest bij OKRA Lindel-HoevenZoomNa 2 jaar coronatoestanden mocht de OKRA-voorzitter in een mooi ingerichte parochiezaal 60 leden verwelkomen voor een lentefeest waar erg werd naar uitgekeken. Vijf 80-jarige leden werden door de voorzitter bedacht met een kleine attentie (foto). En na een bezinningsmoment door de proost kon de ontspanning beginnen in de vorm van een gezamenlijke zangstonde. Een lekkere, goed gevulde koude schotel viel heel erg in de smaak. En ook een lekker stuk vlaai was zeer welkom bij een tas koffie. Omstreeks vijf uur gingen we allemaal met een goed gevoel terug naar huis. Het was een deugddoende, fijne ontmoetingsnamiddag geweest! We kijken al uit naar een volgende samenkomst!! (TS)

Droog maar bewolkt

Zaterdag 30 april 2022
Weerbericht
Pelt - Droog maar bewolktHogedrukgebieden, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan tot Rusland, bepalen het weer zowel op korte als op lange termijn in ons land. Af en toe kunnen verzwakte storingen tot over ons land schuiven. Deze worden dan vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag. De maxima zijn normaal voor de tijd van het jaar, op het eind van de week wordt het warmer.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met soms wat zon. Het blijft wel overwegend droog en de maxima liggen rond 14 graden. (…) Het hele nieuwsbericht

En toch is het weer lente!

Zaterdag 30 april 2022
Chel mag het zeggen
Pelt - En toch is het weer lente!En toch is het weer lente! Als dit stukje verschijnt, is het al een tijdje zo ver: lente! En over dit jaargetijde wou ik het even hebben. Maar wie geurende bloemetjes en zoemende bijtjes verwacht, zal van een kale kermis thuiskomen.
Is het je al opgevallen dat, naarmate de temperatuur onherroepelijk stijgt, mensen steeds meer belang gaan hechten aan materiële dingen, aan bezit ook dus. En dat het ook wel iets met hormonen te maken heeft, is evident. Vrouwen krijgen dezer dagen de blijkbaar (…) Het hele nieuwsbericht
In de competitie voor de beker van Limburg in het damesvoetbal heeft Esperanza vanavond Bocholt verslagen met 6-1. De Peltse doelpunten werden gescoord door Janna Van Hove - die een hoekschop rechtstreeks binnentrapte! - Emily Dirkx (3), Tessa Vanden Boer en Stephanie Vriens. 

Liliane gaat met pensioen

Vrijdag 29 april 2022
Pelt - Liliane gaat met pensioenZoomNiet iedere pensionering haalt de Internetgazet, maar vandaag maken we graag een uitzondering voor Liliane Hermans (foto) van Pelle Melle. Liliane is de mevrouw die jaar in, jaar uit de activiteiten van Pelle Melle in de Internetgazetkalender plaatste. En die ook in de gaten hield of die activiteiten wel konden doorgaan, of ze verplaatst of uitgesteld werden, en zo meer. Vooral toen de coronacrisis uitbrak en veel activiteiten afgelast werden, heeft ze ons daar erg mee geholpen. Vandaar onze dank aan Liliane! Het ga je goed in je pensioen, Liliane, geniet ervan - en geniet ook van het feestje dat je collega's vandaag ongetwijfeld voor jou in petto hebben! (PP)  

Zetel in brand aan Chirolokaal

Donderdag 28 april 2022
Aan het Chirolokaal in Overpelt-Centrum vatte in de vooravond een zetel vuur. De zetel werd vermoedelijk in brand gestoken.
De Peltse dienstencentra organiseren een toelichting over phishing. Phishing is online oplichting door valse e-mails, websites en berichten. Maar hoe herken je die valse e-mails en hoe maak je het onderscheid met betrouwbare berichten? Slimme cybercriminelen kunnen je echt doen twijfelen. Lesgeefster Valerie Plessers geeft je een aantal tips om te beoordelen of je een bericht kan vertrouwen. Waar, wanneer: in Pelle Melle, woensdag 4 mei om 14 uur!
Pelt - Natuurpunt-afdelingen samen in 'Regio Dommeldal'ZoomDe lokale Natuurpunt-afdelingen van Pelt, Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Lommel en Peer gaan nauwer samenwerken in de ‘Regio Dommeldal’. Ze geven daarvan morgenavond om 20u de aftrap in De Geer in Eksel met de première van de documentaire ‘Het Dommeldal vroeger en nu’  van Maggie Kumpen.
In 1958 werd een Noord-Limburgse afdeling opgericht van de natuurvereniging ‘De Wielewaal’. Vanaf de jaren 1980 startte ze (…) Het hele nieuwsbericht

Postkantoren blijven maandag dicht

Donderdag 28 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Postkantoren blijven maandag dichtKomende maandag 2 mei zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten. Dat meldt bpost. Kranten, pakjes en brieven worden uitgereikt. Postpunten, Pakjespunten en Pakjesautomaten zijn open volgens de normale uren.

Jef Verlinden overleden

Donderdag 28 april 2022
Pelt - Jef Verlinden overledenGisteren is Jef Verlinden overleden, de weduwnaar van Mia Meuris. Hij was 98 jaar en afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. 

Trappen naar Hoeselt

Woensdag 27 april 2022
De Woensdagtrappers
Pelt - Trappen naar HoeseltZoomPrachtig fietsweer vandaag, zodat de Woensdagtrappers al voor de middag het doel van vandaag bereikten: de "betonnen kop" in Hoeselt. Op de foto zie je dat het betonnen hoofd - ruim vier meter hoog - toch een imposant kunstwerk (van Frits Jeuris) is. Er zijn nog twee hoofden van dezelfde kunstenaar (in Diepenbeek en in Wellen) en de zwevende kapel in Sint-Truiden is ook van zijn hand.
Het kunstwerk, dat #inconcreto is genoemd, is naast een toeristische bezienswaardigheid ook (…) Het hele nieuwsbericht

De Lijn lanceert 50-rittenkaart

Woensdag 27 april 2022
Pelt - De Lijn lanceert 50-rittenkaartZoomDe laatste jaren is ons leven door de coronapandemie sterk veranderd. Onze verplaatsingspatronen zijn veel flexibeler geworden, er wordt vaker van thuis gewerkt. Om tegemoet te komen aan de vraag naar meer flexibiliteit, lanceert De Lijn nu tijdelijk de 50-rittenkaart. Lydia Peeters, Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken: “Er is steeds meer vraag naar flexibiliteit in onze dagelijkse mobiliteit. Dit speelt zeker bij abonnementen van onze vervoersmaatschappijen, pendelaars willen deze flexibeler kunnen inzetten. Op die manier speelt De Lijn op een klantgerichte manier in op het nieuwe normaal, waarbij dagelijkse verplaatsingspatronen soms omwille van uiteenlopende redenen kunnen wijzigen.” (Foto De Lijn)

Droogte houdt aan

Woensdag 27 april 2022
Weerbericht
Pelt - Droogte houdt aanEen hogedrukgebied nestelt zich over de Britse Eilanden en zorgt voor aanhoudend droog weer in onze streken. Langs de oostelijke flank van dit hoog wordt de volgende dagen met een noordelijke luchtstroming koele en vochtige zeelucht aangevoerd. Op korte termijn is de wind noordoostelijk en is er veel ruimte voor de zon.
Morgen/donderdag starten we met erg lage temperaturen in de ochtend. Met 4 graden is het erg fris. Een stralende zon laat het kwik echter al vlug oplopen en na de middag (…) Het hele nieuwsbericht
In de competitie voor de beker van Limburg in het damesvoetbal hebben de dames van Esperanza Pelt vanavond die van DV Bilzen verslagen met 1-5. De doelpunten voor Pelt werden gescoord door Emily Dirx (3) en Kim Vercoelen (2). 
Wanneer je je woning verlaat, kan je best de deuren slotvast afsluiten. Dat weet een bewoner van een appartement in de Hoekstraat nu ook. Hij trok bij zijn vertrek de voordeur dicht, maar verzuimde ze effectief af te sluiten. Tijdens zijn afwezigheid werd er ingebroken. De dader zette de hele flat overhoop. Er zijn geld en juwelen gestolen.
Pelt - Prov. campagne voor asbestverwijdering gestartZoomVanmorgen stelde député van milieu Bert Lambrechts op de werf naast het NAC in Houthalen-Helchteren de provinciale campagne voor asbestverwijdering voor. Het provinciaal steunpunt DuBoLimburg biedt gratis professioneel advies aan voor wie asbest in zijn woning wil laten verwijderen. Het gaat zowel over asbest op daken als in leidingen.
Eerst komt een asbestdeskundige ter plaatse om het asbest te detecteren. Daarna zal een bouwspecialist langs komen die advies zal geven over isolatie, (…) Het hele nieuwsbericht

Zoveel overlijdens...

Woensdag 27 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Hoe komt het toch dat er sinds enkele maanden zoveel mensen overlijden? In vele gevallen is de oorzaak Covid-19 of griep, vernemen we in huisartsenkringen. Veel ouderen overlijden relatief vaak aan de gevolgen van het oplopen van het griepvirus. De griepgolf is later begonnen dan in vorige jaren; bij mensen die in oktober of november een "griepspuit" haalden, is de werking daarvan al wat afgenomen. Overigens geeft zo'n inenting geen 100% bescherming tegen een griepvirus.
Daarnaast is het coronavirus nog altijd niet weg; wekelijks sterven er nog steeds mensen aan Covid-19. 

Een boomkikker in je tuin

Woensdag 27 april 2022
Pelt - Een boomkikker in je tuinZoomJohan Leijskens woont in Heusden-Zolder. Hij fotografeerde daar in zijn tuin een boomkikker. Niet evident, al blijkt dat boomkikkers steeds meer opduiken in Limburgse natuurgebieden. 
Een boomkikker in je tuin
Zoom
Pelt - Biljarten: KNBC wint en verliestZoomAfgelopen weekend speelde KNBC twee finales. In BC Adelberg verloor het team met drie punten tegen BC Erasmus in de discipline overband. In BC De Schacht wonnen ze tegen BC Adelberg in de discipline vrij spel. Het winnende team, aangevuld met Erwin Velghe, bestond uit Adriaan Pellens, JP Verschakelen en Toon Valkenborgh.
De Eerstelijnszone Noord-Limburg organiseert morgen haar eerste Trefdag, exclusief voor zorg- en welzijnsprofessionals binnen haar regio. De Trefdag vindt plaats in GC De Kroon in Bocholt. Deelnemers zijn na inschrijving vanaf 14.00 uur welkom voor een goed gevuld dagprogramma. De Trefdag staat volledig in het teken van toegankelijke zorg, een thema dat sterk leeft binnen de eerstelijnszone.

Vrouw uit Peer gewond in Pelt

Dinsdag 26 april 2022
Bij een botsing tussen een lichte vrachtwagen en een personenwagen vanmorgen op het kruispunt van Ringlaan en Huisveldstraat in Pelt is een 77-jarige vrouw uit Peer gewond geraakt.
In de commissie Financiën van de Kamer werd vorige week een resolutie i.v.m. het thuiswerk van grensarbeiders goedgekeurd. Die was ingediend door Kamerlid Steven Matheï (CD&V). In de resolutie wordt de regering opgeroepen om ook grensarbeiders de kans te geven om meer thuis te werken. “Vele Limburgse grensarbeiders die willen thuiswerken, dreigen fiscaal benadeeld te worden. We ijveren voor een structurele oplossing en hebben de problematiek met deze resolutie op de politieke (…) Het hele nieuwsbericht

Zjang Thaens overleden

Dinsdag 26 april 2022
Pelt - Zjang Thaens overledenIn WZC Immaculata in Pelt is zondag Zjang Thaens overleden, de echtgenoot van Mia Bloemen. Hij was geboren in Peer en werd 87 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Begroeting: vrijdag (17.30-18.30u) in uiyvaartcentrum Severens in Pelt.
Pelt - Deze vlekken zijn niet weg te poetsenZoomMomenteel zijn er op onze zon weer grotere zonnevlekken (foto) zichtbaar. Een zonnevlek ontstaat wanneer het oppervlak van de zon lokaal afkoelt van de normale temperatuur van circa 5500°C tot ruwweg 4500°C. Dit is nog steeds erg heet, maar 'koeler' dan de omgeving, waardoor dit gebiedje op het zonne-oppervlak minder licht uitzendt en dus donker afsteekt tegen de fellere omgeving. Ter info: de temperatuur in de kern van de zon bedraagt ongeveer 15 miljoen graden Celsius.
Peter D'Joos van Holheide nam deze foto via een telescoop waarop de nodige beschermende filters waren bevestigd. Kijk nooit naar de zon zonder zulke filters!
De provincieraad heeft woensdag nogal wat mobiliteit op de dagorde staan. Het gaat onder meer over de fietssnelweg "Spoorlijn 18" en de aanleg van Hoppin-punten in Wijchmaal (Peer), Neerpelt (Pelt), Houthalen(-Helchteren) en Kiewit-station. In het dossier van de fietssnelweg wordt aan de raadsleden gevraagd een dadingsovereenkomst met een Brussels studiebureau goed te keuren. Bij de Hoppin-punten moet de provincieraad zich uitspreken over de vaststelling van de gunningswijze en de lastvoorwaarden.
De vergadering van de provincieraad start woensdag om 17u in het Provinciehuis in Hasselt.

Carlo Segers overleden

Maandag 25 april 2022
Pelt - Carlo Segers overledenVrijdag is in Genk Carlo Segers overleden, de echtgenoot van Annemie Dreesen. Hij was geboren in Kasongo en werd 70 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens

Fien Dewith overleden

Maandag 25 april 2022
Pelt - Fien Dewith overledenGisteren is Fien Dewith overleden, de weduwe van Marcel Deblier. Zij was 89 jaar en wordt op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek begraven na het afscheid in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Lieske Cuyvers overleden

Maandag 25 april 2022
Pelt - Lieske Cuyvers overledenOp 22 april is in Eksel Lieske Cuyvers overleden, de echtgenote van Louis Witters. Zij was 79 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Werken op E314 richting NederlandHet Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf 6 mei gedurende een tweetal weken het wegdek op de E314 richting Nederland, tussen het ecoduct Kikbeek in Maasmechelen en de Nederlandse grens. Het wegdek wordt voorzien van een geluidsreducerend asfalt. De ingreep moet het rijcomfort en de verkeersveiligheid verhogen.
De werken zijn in twee fases verdeeld waarbij het verkeer op één rijstrook rijdt met een snelheidsbeperking van 70km/u. Er wordt daardoor filevorming verwacht. Richting Nederland zijn de op- en afrit Maasmechelen en de parking Boorsem slechts beperkt beschikbaar tijdens deze werken. Na de zomer wordt dezelfde zone rijrichting Lummen vernieuwd.
Pelt - Zebracinema: 'The Last Days of Gilda'Zoom"The Last Days of Gilda" - Gustavo Pizzi - Brazilië - 2020 - 100'
Gilda is een vrije vrouw, in de meest letterlijke zin van het woord. Ze heeft uitstekende culinaire vaardigheden, fokt varkens en kippen in de achtertuin van haar huis en maakt recepten waarmee ze haar vrienden, familie en minnaars kan betoveren. Haar onafhankelijkheid stoort de buurt, vooral Cacilda, de echtgenote van Ismael, die zich kandidaat stelt voor een openbaar ambt via een partij die gelieerd is aan een religieuze groepering.
Morgen om 20.15u in Dommelhof. Tickets hier reserveren

Toon Cochet overleden

Maandag 25 april 2022
Pelt - Toon Cochet overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is zaterdag Toon Cochet overleden, de echtgenoot van Paula Vreys. Hij was 86 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de SInt-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. De urn wordt nadien bijgezet in het columbarium van de begraafplaats in Lommel. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. 

Soej bij den dokter

Maandag 25 april 2022
Pelter Hükske
Pelt - Soej bij den dokterZoomSoej, dieë zit bei den dokter en hij is blij dettie eindelek ón de beurt is. Mer daan git bij den dokter den tillefon. Lüstert…. En vertèllet vort as’t git - in ’t Pèlter natürlek! (Fons Tuyaerts)
Grensgevallen
Jan en Hubert Van Eyck, die, naar algemeen wordt aangenomen, aan het eind van de 14de eeuw geboren werden in Maaseik en onder meer het wereldberoemde Lam Gods schilderden, waren in werkelijkheid afkomstig van Bergeijk. Dat beweert de Nederlandse historicus dr. Lucas Van Dijck, die na jarenlange studie een boek over de Van Eycks heeft geschreven. Volgens hem veranderden de schilderende broers na hun vertrek uit Bergeijk hun naam in Van Eyck om die te kunnen gebruiken als kunstenaarsnaam. Maar eigenlijk zouden ze Jan en Hubert Bac van Broechoven hebben geheten. De negen kinderen van Jan Van Eyck en de vier van Hubert noemden zich ook Bac of Bacx. De familie woonde in het kasteeltje Portync in Bergeijk, gelegen aan het Eijckereinde.

Twee BK-titels voor NWC

Zondag 24 april 2022
Pelt - Twee BK-titels voor NWCZoomOp het Belgisch kampioenschap kajakmarathon in K1 (foto) in Mechelen hebben de leden van de Neerpeltse Watersportclub twee Belgische kampioenstitels behaald. Baud Kums werd primus bij de heren senioren en Erwin Smids won bij de heren veteranen (45-54-jarigen). Verder waren er podiumplaatsen voor Daan Cox (2de Heren senioren), Gert Loomans (2de Heren veteranen 45-54-jarigen) en Bart Stalmans (2de Heren veteranen 55-64-jarigen). De jeugdige vaarders van NWC namen niet deel in Mechelen maar trokken naar het Duitse Essen om er deel te nemen aan internationale kortebaanwedstrijden. Ook hier waren er diverse overwinningen en mooie ereplaatsen weggelegd voor de Peltse kajakkers. (Foto PVL)
In het damesvoetbal heeft Kadijk thuis met 1-2 verloren van Dilsen-Stokkem.
Pelt - Kadijk speelt gelijk tegen LutlommelZoomKadijk is, thuis tegen Lutlommel, niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Voor Kadijk scoorde Roy Vanchaze. Vooraf werd er afscheid genomen van Kris Cuypers en Kristof Plessers. Zij werden dan ook in de bloemetjes gezet voor hun inzet bij Kadijk SK. (Foto Albert Loos) Meer foto's
Pelt - U17 ‘SVB Sparta Herkol’ kampioenZoomDe U17-ploeg - een samenwerking met spelers van SV Herkol, Sparta Lille en SV Breugel - speelde zondagvoormiddag een wedstrijd voor de titel bij de gewestelijke U17. In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen speelde ze thuis op het plein van Herkol tegen hun rechtstreekse tegenstander voor het kampioenschap, Lindelhoeven VV. Bij winst was de titel van gewestelijke U17 binnen.
Het werd een stevig potje voetbal waar de bezoekers een taaie klant bleken te zijn en de titel niet zomaar cadeau zouden (…) Het hele nieuwsbericht
U17 ‘SVB Sparta Herkol’ kampioen
Zoom
Pelt - Herkol blijft in Eerste ProvincialeHerkol verloor vanmiddag met 2-0 bij Juve Hasselt, maar omdat ook concurrent Mechelen-aan-de-Maas verloor en door de gunstige resultaten van de Limburgse clubs in Derde Amateur kan Herkol het verblijf in Eerste Provinciale verlengen.

Sparta Lille speelt gelijk

Zondag 24 april 2022
Pelt - Sparta Lille speelt gelijkGeen thuiswinst voor Sparta Lille vandaag, thuis tegen SLW Maaseik: de wedstrijd eindigde op een gelijkspel, 2-2.
Pelt - Paal-Tervant A verliest van Grote HeideSporting Grote Heide is bij Paal-Tervant A gaan winnen met 1-3.

Esperanza speelt gelijk

Zondag 24 april 2022
Pelt - Esperanza speelt gelijkEsperanza Pelt heeft vandaag 1-1 gelijk gespeeld tegen Wellen. Voor Esperanza scoorde Bob Adriaans. Bij de rust was het nog 0-0. Esperanza speelt de eindronde! (Foto onderaan: Marc Faes) Meer foto's
Esperanza speelt gelijk
Zoom
De dames van Esperanza Pelt staan aan de leiding in de competitie voor de Beker van Limburg. Gisteren versloegen ze Sint-Truiden met 3-1. Voor Pelt scoorden Sanne Lehaen en Emily Dirkx (2). Lore Hendrikx viel uit. De komende 12 dagen zullen de dames de laatste vier bekerwedstrijden spelen met telkens op woensdagavond een uitwedstrijd.
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Tweede fase van werken aan fietspaden N.-Z.ZoomIn het kader van het project voor de vernieuwing van de Noord-Zuid begint de aannemer maandag aan fase 2 van de werken aan de fietspaden in Houthalen-Helchteren. In deze tweede fase schuiven de werken en dus ook de hinder op naar drie nieuwe zones aan de westkant van de Grote Baan, waar het verkeer richting Zonhoven rijdt:
- vanaf bedrijventerrein Centrum-Zuid tot de Dorpsstraat,
- van de Herebaan-West tot de Molenweg en
- van de Technische Schoolstraat tot de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Esperanza's gewestelijke reserven stoppen er meeAan elke sprookje komt een einde. Vandaag speelden de gewestelijke reserven van Esperanza hun laatste competitiewedstrijd; thuis tegen SV Breugel werd het 6-8 (rust 6-4). De laatste tijd was de fut er zowat uit bij de reserven. In de terugronde werd enkele keren forfait gegeven, soms werden wedstrijden gespeeld met 9 of 10 spelers op het wedstrijdblad. Jongens haakten af - omdat ze geen zin meer hadden of om andere redenen.
Na ruim 10 seizoenen stopt het verhaal van de gewestelijke reserven bij Esperanza.
Pelt - Handbal: Sporting verliest in ViséIn de play-offs om het Belgisch handbalkampioenschap is Sporting Pelt bij Visé gaan verliezen met 29-25. Visé staat daardoor nu tweede in de stand en Sporting derde. Sporting gaat nu twee thuiswedstrijden spelen: op dinsdag 3 mei tegen Tongeren en op 7 mei tegen Bocholt. Die moeten beide gewonnen worden! UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Sporting deed gisteren geen goede zaak in Visé. Het verloor en ziet zo Visé langszij komen in de (…) Het hele nieuwsbericht

Lindelhoeven A - Stal Sport 2-1

Zaterdag 23 april 2022
Pelt - Lindelhoeven A - Stal Sport 2-1Lindelhoeven VV A heeft vanavond met 2-1 gewonnen van Stal Sport. Voor Stal Sport scoorde Derwa. Goudsmet en Mues maakten de doelpunten van Lindelhoeven.

Geslaagd lentefeest Okra

Zaterdag 23 april 2022
Pelt - Geslaagd lentefeest OkraZoomHet was twee jaar geleden dat Okra Overpelt-Centrum en Fabriek nog eens een lentefeest kon organiseren. Met 122 inschrijvingen was de grote zaal van ’t Pelterke goed bezet. Na het welkomstwoord van de voorzitter was het de proost die een korte bezinning bracht.
Op het menu stond een lekkere en goed gevulde koude schotel. Daarna was het de beurt aan de ontspanning, onderbroken door de nodige mededelingen.Na het tweede deel van de zangstonde, met zowaar een polonaise, werd er nog een heerlijke soes geserveerd. Iedereen was tevreden en kijkt nu al uit naar het jaarfeest in september. (Lambert Loenders)

Pandoering voor Lindelhoeven VV B

Zaterdag 23 april 2022
Pelt - Pandoering voor Lindelhoeven VV BLindelhoeven VV B heeft vanavond met 6-0 verloren op het veld van GS Bree-Beek B.

Inbraak in Koning Albertlaan

Zaterdag 23 april 2022
Pelt - Inbraak in Koning AlbertlaanDieven drongen binnen in een appartement aan de Koning Albertlaan in Neerpelt. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Meestal droog

Zaterdag 23 april 2022
Weerbericht
Pelt - Meestal droogEen depressie met storingen over Frankrijk trekt naar het noordoosten en zorgt voor meer bewolking met ook kans op een lokale bui. Veel neerslag wordt er niet verwacht en op veel plaatsen blijft het gewoon droog. Na het weekend stijgt de luchtdruk stilaan en vanaf dinsdag is die kans op een bui weer volledig verdwenen. Het wordt wel iets kouder.
Vandaag is het zonnig in de ochtend en het kwik kan dan ook al vlug oplopen. Na de middag worden maxima bereikt van om en bij de 20 graden. Er komen (…) Het hele nieuwsbericht

Een spreeuw in 't Hobos

Zaterdag 23 april 2022
Pelt - Een spreeuw in 't HobosZoomJos Keppens fotografeerde deze< b>spreeuw in 't Hobos. Een prachtig gekleurde vogel in het zonlicht.

Marie Josée Breemans overleden

Zaterdag 23 april 2022
Pelt - Marie Josée Breemans overleden
Gisteren is Marie Josée Breemans overleden, de weduwe van Hubert Janssenswillen. Zij was 67 jaar en wordt woendag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Neerpelt. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Gezien in Pelts bos

Zaterdag 23 april 2022
Pelt - Gezien in Pelts bosZoom
Ruud Robert maakte deze foto in een Pelts bos.

Tulpen plukken op de Schaapsdijk

Zaterdag 23 april 2022
Pelt - Tulpen plukken op de SchaapsdijkZoomOp de Schaapsdijk kan je mooie tulpen plukken uit de volle grond. Dit concept is nieuw in de streek en trekt heel wat mensen aan. Een leuke beleving samen met je kinderen. Hier kom je volledig tot rust in het gezelschap van schattige boerderijdieren en prachtige bloemen.

Gezien in Pelts bos

Vrijdag 22 april 2022
Pelt - Gezien in Pelts bosZoomRuud Robert legde deze vogel in een Pelts bos vast op de gevoelige plaat.
Pelt - Oud-schepen Van Otterdijk overledenIn de vooravond is Piet Van Otterdijk, oud-schepen van de gemeente Overpelt, overleden. Hij was 83 jaar en werd begin deze week opgenomen in het ziekenhuis. Van Otterdijk was afkomstig van Achel en medestichter van het Sint-Pieterscollege in Lommel. Het afscheid vindt plaats in in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.

Noord-Zuid loopt door tunnels

Vrijdag 22 april 2022
Het definitieve voorkeursbesluit voor het tracé van de Noord-Zuid is op de Vlaamse ministerraad goedgekeurd. Eerst moet het nog gepubliceerd in het Staatsblad maar dan kunnen de werken beginnen. Voor een vlottere doorstroming komen er twee grote tunnels op de Grote Baan in het centrum van Houthalen en in Helchteren. De werken voor de aanleg van de tunnels starten in 2026. Er komt in het midden een vrije busbaan voor hoogwaardig openbaar vervoer en er wordt ingezet op verkeersveiligheid. Voor de aanleg van de tunnels moeten zo'n 150 gebouwen onteigend worden, zowel woningen als handelspanden. (Bron Radio 2)

Zondag eerste Teutenmarkt

Vrijdag 22 april 2022
Pelt - Zondag eerste TeutenmarktZoomZondag 24 april kan je in Sint-Huibrechts-Lille terecht voor de eerste Teutenmarkt in een rij van zeven. Lokale handelaars verkopen er in de voormiddag op het Dorpsplein seizoensgebonden producten. Voor deze eerste Teutenmarkt zijn er een 20-tal standhouders. De Teutenmarkt is een organisatie van de gemeente Pelt en vindt vanaf april elke vierde zondag van de maand van 9.30 uur tot 12.00 plaats op het Dorpsplein in Sint-Huibrechts-Lille. De laatste Teutenmarkt van het jaar gaat door op de laatste zondag van oktober. (foto Marc Faes)
Pelt - Hinder bij De Lijn door vakbondsactieVandaag rijdt je bus mogelijk niet. Dat is het gevolg van een vakbondsactie. Deze actie is niet tegen De Lijn gericht, zeggen de bonden, maar is een signaal naar de regering omtrent de koopkracht (loonnormwet). De vakbondsactie is een gevolg van een algemene sociale ontevredenheid over de loonnormwet. Bij De Lijn is er nu een alternatieve dienstverlening op basis van het beschikbare personeel. Wie de bus moet nemen, controleert best eerst de app of website van De Lijn.

Inbrekers ingerekend in Overpelt

Donderdag 21 april 2022
Pelt - Inbrekers ingerekend in OverpeltIn Overpelt zijn gisterenavond twee inbrekers gearresteerd. Dat gebeurde nadat zij op heterdaad betrapt werden op een inbraak aan de Ringlaan waar ze onder meer juwelen en geld hadden gestolen. Het betreft twee minderjarigen die na ondervraging ter beschikking gesteld werden van de jeugdrechter.

U15 van LHVV provinciaal kampioen

Donderdag 21 april 2022
Pelt - U15 van LHVV provinciaal kampioenZoomDe provinciale U15 van Lindelhoeven VV konden zich gisteren verzekeren van het kampioenschap als het thuis won van Park Houthalen. Na een mooie en spannende wedstrijd op het grote A-veld werd het 3-0 na doelpunten van Door Sleurs en Jasper Hermans (2). Trainer Ronald Poorters en afgevaardigde Andrea Peeten mogen samen met de club fier zijn op deze groep. Uit deze getalenteerde groep moet op termijn aan aantal jongens kunnen doorgroeien naar het eerste elftal.

Schoolvoorstelling in Palethe

Donderdag 21 april 2022
Pelt - Schoolvoorstelling in PaletheZoomVandaag en morgen worden leerlingen van het derde jaar secundair onderwijs van de Peltse scholen welkom geheten in de Zinnezaal van CC Palethe. In ‘Terminator Too’ dompelen makers Robbert Vervloet en Ephraïm Cielen zich onder in de wereld van Hollywood-blockbusters. Op scène creëren ze een eigen universum waarin ze zelf de helden zijn.
In een gebricoleerde stijl leggen twee broers de stereotiepe mechanismen bloot van het medium film. Met zelfgemaakte special effects, (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Dingenen overleden

Donderdag 21 april 2022
Pelt - Rosa Dingenen overledenDinsdag is Rosa Dingenen overleden, de weduwe van de in 1983 gestorven Denis Eerdekens. Zij was 82 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt dinsdag (14.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Wijchmaal. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Hubertina Janssen overleden

Donderdag 21 april 2022
Pelt - Hubertina Janssen overledenDinsdag is in Lommel Hubertina Janssen overleden, de echtgenote van Joseph Walbers Zij was 88 jaar. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van 't Lindel in Overpelt.

Bezoek de Lilse Meulen

Donderdag 21 april 2022
Pelt - Bezoek de Lilse MeulenZoomZondag 24 april kan men tijdens de Vlaamse Open molendag de Lilse Meulen vrij bezoeken.De molenaars zullen jullie begeleiden tijden de rondgang in de molen. Bij voldoende wind zal er ook gemalen worden.

Henri Evens overleden

Donderdag 21 april 2022
Pelt - Henri Evens overledenDinsdag is Henri Evens overleden, de echtgenoot van Maria Baeten. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Schuttersboomstraat.

Versterking voor Esperanza Pelt

Donderdag 21 april 2022
Pelt - Versterking voor Esperanza PeltEsperanza Pelt heeft twee nieuwe spelers aangetrokken: Jarne Beckers (Lommel) en Kristof Bloemen (ASV Geel).
De Woensdagtrappers
Pelt - Woensdagtrappers trapten naar BaalZoomEen mooie zonnige woensdag vandaag, dus de woensdagtrappers (waarbij oppertrapper Pierre ontbrak, hij is al blij wat te kunnen stappen na zijn val van vorige week) trokken er weer op uit. Doel vandaag: de "Balenberg" in Baal (Tremelo), waar het Sven Nijs Cycling Center gelegen is.
Door de rugwind was het lekker fietsen naar Baal. Het fietsparcours ziet er tijdens de nieuwjaarscyclocross spectaculairder uit dan in het echt, anderzijds leek het met onze racefiets niet aangewezen om een rondje (…) Het hele nieuwsbericht
In de Leopoldlaan in Overpelt doken twee kandidaat-kopers voor een auto op. Eén van hen profiteerde van de gelegenheid om de slaapkamer  van de eigenares te doorzoeken. Of hij buit maakte, is niet geweten.

Meisje (15) gewond bij aanrijding

Woensdag 20 april 2022
Een 15-jarig meisje uit de gemeente is gewond geraakt bij een botsing met een auto. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 17.40 uur op de Koel in Overpelt.

Fietser tegen openslaand portier

Woensdag 20 april 2022
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren is deze namiddag rond 15 uur een 37-jarige fietser uit Pelt gewond geraakt toen hij tegen een openslaand portier van een auto reed.

Clement Deckers overleden

Woensdag 20 april 2022
Pelt - Clement Deckers overledenOp 13 april overleed Clement Deckers, de echtgenoot van Annie Meus. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek.
In een pand aan de Heerstraat gingen dieven met een geldkistje aan de haal. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
Op de Noord-Zuidverbinding in Overpelt is vanavond een spookrijder ingereden op een vrachtwagen. Hij raakte daarbij gewond.

Paasfeest Samana St H Lille

Dinsdag 19 april 2022
Pelt - Paasfeest Samana St H LilleZoomVandaag vierde Samana in Sint-Huibrechts-Lille haar jaarlijks paasfeest. Het was een fijne namiddag met goede muziek, lekker eten en ook een mooie viering, voorgegaan door de pastoor.

Jacqueline Sterckx overleden

Dinsdag 19 april 2022
Pelt - Jacqueline Sterckx overledenZaterdag is Jacqueline Sterckx overleden, de weduwe van de in 1986 gestorven Henry Reynders. Zij was 82 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Zolder vinden in besloten kring plaats.

Opening speelpleintje De Tichel

Dinsdag 19 april 2022
Zondag (11 uur) vindt de officiële opening plaats van speelpleintje De Tichel. Het speelpleintje is gelegen aan de kruising van de Volmolenstraat en de Jachtweg.

LHVV viert 50-jarig bestaan

Dinsdag 19 april 2022
Lindelhoeven VV viert op vrijdag 13 mei het 50-jarig jubileum van de club en wil langs deze weg alle ex-leden en sympathisanten, die via andere wegen niet bereikt konden worden, hartelijk uitnodigen om dit samen te vieren. Zij worden hierbij uitgenodigd op de academische zitting in de feesttent aan der LHVV-terreinen op vrijdag 13 mei vanaf 18.30u.
PS : Graag aanwezigheid inclusief aantal personen bevestigen voor 26 april per mail naar tonyvangeneugden[!]skynet.be
Pelt - Een roodborstje met een blauwe borstZoomHet roodborstje kennen we allemaal maar een blauwborstje hebben velen nog niet gezien. Daarvoor moet je dezer dagen in het Hageven zijn. (Marcella Stappers).
Pelt - Hagedis geniet van het mooie weerZoom"Door het goede weer kwam er een zandhagedis zich opwarmen in onze tuin", meldt Paula Vanmeensel. UPDATE "Ik zou het op een levendbarende hagedis houden," mailt natuurkenner Pïerre Rutten; "als het een zandhagedis geweest was, dan had ze de waarneming van het jaar gedaan."

Zomergasten terug in 't Hobos

Maandag 18 april 2022
Pelt - Zomergasten terug in 't HobosZoomEnkele zomergasten zijn weer teruggekeerd in ‘t Hobos. Een koppel Bonte vliegenvangers heeft een nestkast ingepalmd.’t Gekraagde roodstaart koppel  (foto) is ook weer terug. (Jos Keppens)
Pelt - Lekker ontbijt bij Gezinsbond SHLilleZoomNa een lange pauze om de welbekende redenen werden vandaag bij Gezinsbond Sint-Huibrechts-Lille de activiteiten hervat. Naar de oude gewoonte van voor Corona, heeft de gezinsbond  weer een geslaagde editie van het gekende ontbijt op Paasmaandag achter de rug. Vanmorgen was de parochiezaal helemaal gevuld en heeft men genoten van een heel lekker ontbijt. (Carlo Triki)

Zebracinema: 'Licorice Pizza'

Maandag 18 april 2022
Pelt - Zebracinema: 'Licorice Pizza'Zoom'Licorice Pizza' - Paul Thomas Anderson - VS - 2021 - 133'
'Licorice Pizza' volgt de levens van Alana Kane en Gary Valentine. Beiden groeien gedurende de jaren '70 op in San Fernando Valley en worden verliefd op elkaar. Gary timmert daarnaast aan de weg om een acteercarrière op te bouwen.
Morgen om 20.15u in DommelhofHier tickets reserveren  

Guido Renckens overleden

Zondag 17 april 2022
Pelt - Guido Renckens overledenVandaag is Guido Renckens overleden. Hij was 68 jaar en werd geboren in Lommel. Guido was ereschepen van de gemeente Overpelt, voorzitter van de Katholieke Vereniging voor Gehandicapten (KVG) Pelt, ondervoorzitter KVG Limburg, bestuurder KVG nationaal, medestichter VOSPO Pelt, lid van Raad van Toezicht 'De Klimroos', lid van de Welzijnsraad voor mensen met een beperking, penningmeester CD & V, afdeling Pelt, bestuurslid Beiaardcomité Neerpelt en medebestuurder vriendengroep F.C. Duimpke. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint- Martinuskerk in Overpelt. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Severens aan de Houtmolenstraat. Rouwadres: Ambachtsstraat 19, 3900 Pelt.

Annette Molemans overleden

Zondag 17 april 2022
Pelt - Annette Molemans overledenGisteren is Annette Molemans overleden, de weduwe van Luc Cuyvers. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Sparta Lille - Kattenbos 0-1

Zondag 17 april 2022
Pelt - Sparta Lille -  Kattenbos 0-1Sparta Lille heeft vanmiddag thuis met 0-1 verloren van Kattenbos Sport.
Pelt - Monsterscore voor Esperanza PeltEsperanza Pelt heeft vanmiddag Berlaar-Heikant verslagen met 7-0. Doelpunten: 11' Ella Ella 1-0, 14' Adriaans 2-0, 58' Bostanci 3-0, 61' Bostanci 4-0, 83' Ella Ella 5-0, 87' Chraou 6-0, 89' Dijsselbloem 7-0. Zondag ontvangt Esperanza KVK Wellen.
In het damesvoetbal heeft Kadijk met 4-5 verloren van Lommel B. Aan de rust leidde Lommel met 2-3.
In het damesvoetbal heeft Pelt STVV A verslagen met 0-2. De doelpunten vielen in de tweede helft. Dirx en Vanden Boer scoorden.

François Kums overleden

Zondag 17 april 2022
Pelt - François Kums overledenGisteren is François Kums overleden, de echtgenoot van Els Peeten. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Assie mer gezoond is

Zondag 17 april 2022
Pelt - Assie mer gezoond isZoomDriek is toch mer zoe fiêr op zènne nowwe klèènzoon. En hij hópt dettie op heum, op zènnen opa trèkt. Lüstert…

Happy Easter !

Zondag 17 april 2022
Pelt - Happy Easter !ZoomDuidelijke wensen van Mario Vanoppen.

Samana Grote Heide viert Pasen

Zondag 17 april 2022
Pelt - Samana Grote Heide viert PasenZoomOp Witte Donderdag vierde Samana Grote Heide haar jaarlijks paasfeest met al de genodigden. Dat we na een lange periode, waarin we weinig activiteit konden doen, nu Pasen konden vieren met onze Samanaleden deed vooral veel deugd. We zijn trouwens tijdens die periode vooral dankbaar voor de kleine attenties, de korte contacten via telefoon of aan deur. Dankbaar zijn is niet altijd zo vanzelfsprekend, zeker wanneer we in de voorbije jaren afscheid hebben moeten nemen van meerdere leden. Pasen vieren in (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Hamont 99 - LHVV 1-1

Zaterdag 16 april 2022
Pelt - KFC Hamont 99 - LHVV 1-1ZoomKFC Hamont 99 is vanavond, thuis tegen Lindelhoeven VV, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.  Beide teams maakten van deze Noord-Limburgse derby een vrij gesloten wedstrijd. Die  barstte pas los in de laatste 15 minuten toen zowel Lindelhoeven als KFC de druk verhoogden en toch op zoek gingen naar een doelpunt. De bezoekers kwamen in de 79e minuut op een 0-1 voorsprong via Jarne Vandebriel die met een harde kopbal de thuisgoalie kansloos liet. Maar 3 minuten later zette de thuisploeg de scheve situatie terug recht toen Ferre Peeters een gaatje vond tussen de doelpaal en de doelman van Lindelhoeven, en de netten kon bol zetten. Met deze 1–1 eindstand blijven beide teams nog steeds in de running voor een plaats in de eindronde. (Foto Jochen Heyligen) Meer foto's 

Inbraak in Holvenstraat

Zaterdag 16 april 2022
Pelt - Inbraak in HolvenstraatOnbekenden hebben ingebroken in een woning in de Holvenstraat. Dat is gisteravond vastgesteld. Het huis stond leeg.
Pelt - Ruime overwinning voor Grote HeideSporting Grote Heide is bij Moedige Duivels Halen gaan winnen met 1-6. 

Kadijk klopt Kaulille

Zaterdag 16 april 2022
Pelt - Kadijk klopt KaulilleKadijk heeft vanavond Kaulille verslagen met 1-0. Voor Kadijk scoorde Loenders. Meer foto's

Peltenaren op BK schaken

Zaterdag 16 april 2022
Pelt - Peltenaren op BK schakenZoomAfgelopen week werd in Blankenberge het Belgisch Kampioenschap Schaken gehouden over 7 dagen (9 partijen). Onder de 343 deelnemers vielen ook de resultaten van enkele Peltenaren op. Na de gouden jaren van Fleur Swennen bij de dames werd het uitkijken naar de nieuwe lichting; al is dat bij de breed bezette jongensreeksen sneller gezegd dan gedaan… Leonard Groffils (10 - foto) – al enkele jaren vaste waarde in de subtop - kon zich in de reeks -12 knap nestelen op een 7de plaats. In dezelfde (…) Het hele nieuwsbericht

Zonnig paasweekend

Zaterdag 16 april 2022
Weerbericht
Pelt - Zonnig paasweekendEen hogedrukgebied manifesteert zich over Scandinavië en bepaalt het weer in onze streken tijdens het Paasweekend. Het is rustig, droog en zonnig. Op de langere termijn bereiken verzwakte storingen onze streken, maar veel neerslag lijkt er niet op te zitten.
Vandaag is de zon al van de vroege ochtend aanwezig in het weerbeeld en kan tot de late avond domineren. Er komen slechts enkele hoge wolkensluiers voor en hier en daar een stapelwolkje. Het kwik kan oplopen naar gemiddeld 17 (…) Het hele nieuwsbericht
In de competitie voor de beker van Limburg in het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt gisteravond het tot dan ongeslagen Sint-Truiden verslagen met 0-2, na doelpunten van Tessa Vanden Boer en Emily Dirkx. Pelt komt nu met Sint-Truiden aan de leiding. Volgende week begint de terugronde, met vrijdagavond een wedstrijd tegen... Sint-Truiden in sportpark De Roosen.

Maria Neven overleden

Zaterdag 16 april 2022
Pelt - Maria Neven overledenZaterdag is in Pelt Maria Neven overleden, de dochter van Jan Neven en van Anna Parthoens. Ze was afkomstig van Veldwezelt en werd 92 jaar. De afscheidsdienst vond plaats in besloten kring. Rouwadres: fam. Neven, p/a Houtmolenstraat 4, 3900 Pelt. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Jan Pinxten overleden

Vrijdag 15 april 2022
Pelt - Jan Pinxten overledenWoensdag is Jan Pinxten overleden. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Overpelt-Centrum.
In de Lozerstraat in Bocholt heeft de politie gisterenavond een beginnende bestuurder uit Pelt betrapt die onder invloed van drugs was. Hij is zijn rijbewijs minstens voor vijftien dagen kwijt.

'Iedereen beroemd' naar Pelt

Vrijdag 15 april 2022
Het VRT-programma "Iedereen Beroemd" komt volgende week - op donderdag 21 april - naar Pelt. Men zoekt hier mensen die de afgelopen week goed nieuws kregen of iets hebben meegemaakt waar ze blij van geworden zijn. Wie in dat geval is, kan mailen naar stefanie.demeerleer[!]vrt.be . Donderdag komt de tv-ploeg naar hier voor de opnames, op vrijdag 22/04 wordt het uitgezonden.
Het is maar dat je 't weet
Door werken gaat de Kennedytunnel in Antwerpen dit weekend volledig dicht in de richting van Nederland. De tunnel zal gesloten zijn van vanavond 21 uur tot maandagochtend 5 uur. Er is een omleiding voorzien via de E34 en ook de Liefkenshoektunnel zal tolvrij zijn dit weekend.

'Trilogie - De klassiekers'

Vrijdag 15 april 2022
Pelt - 'Trilogie - De klassiekers'ZoomDoor de krachten te bundelen kunnen De Adelberg Lommel en Palethe Pelt een uniek concept aanbieden: een totaalbeleving met muziek, circus en theater. Je krijgt niet één maar drie voorstellingen, telkens op een andere plek. Een bus brengt je naar de verschillende locaties (CC De Adelberg Lommel, CC Palethe Pelt en Provinciaal Domein Dommelhof Pelt), waar je een knappe voorstelling voorgeschoteld krijgt: een luchtige komedie over narren en koningsdochters, fascinerend circus- en (…) Het hele nieuwsbericht
'Trilogie - De klassiekers''Trilogie - De klassiekers'
Zoom
Jongeren die hun zomervakantie besteden aan een Megakamp bij Sint-Oda en afsluiten met de boodschap "Voor die lach en knuffel doen we het", daar is men bij Sint-Oda erg trots op. Jongeren krijgen gedurende een week de kans om de begeleiders in de verschillende leefgroepen te helpen met de dagelijkse activiteiten. Fietsen, zwemmen, activiteiten in Sens-city…. Het is een kleine greep uit de activiteiten. Dankzij het kamp beleven de jongeren niet alleen een eerste ervaring in de sector maar (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe boeken in de bieb (2)

Vrijdag 15 april 2022
- Kom op! Voor solidariteit. Tegen vijandigheid/ Marc Michils
- De patisserie/ Charlotte Jacobi
- Ben!/ Koen Van der Cruyssen
- Over Emma/ Rosie Walsh
- Autopsie/ Patricia Cornwell
- Het laatste schaakspel/ Gabriella Saab
- Afrekening/ Bernard Minier
- Het snoephuis/ Jennifer Egan
- Goed voor elkaar/ Susan Mallery
- Tijl Uilenspiegel/ Walter van den Broeck
- De wilden/ Gabrielle Filteau-Chiba 
- Veranderen: methode/ Edouard Louis
- Vertrouwen of verliezen/ Wendy Brokers.

Nieuwe boeken in de bieb (1)

Vrijdag 15 april 2022
Weer een heel stapeltje nieuwe boeken in de Peltse biebs deze week. Fijne paasdagen gewenst!
- Succesvol aan het werk met autisme/ Maarten Van Klaveren
- Fire: hoe op jonge leeftijd stoppen met werken/ Charlotte van Brabander
- Taart ende Koeck: ouderwets lekker bakboek/ Maartje Borst
- Eet als een expert/ Dr. Rolinde Demeyer
- Gelijk goed beginnen: succesvol bouwen aan de basis voor gezond generaties/ T. Roseboom
- Even slim als je smartphone: de 100 meest gestelde vragen over je smartphone/ Kristof D’hanens
- Macht: waarom de verkeerde mensen het vaak voor het zeggen hebben/ Brian Klaas
- Mevrouw Sapiens: de vrouw in de prehistorie/ Thomas Cirotteau.
Pelt - Russisch leger verliest de 'Moskva'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Pelt - Meer coronapatiënten in Reva&MSVanmorgen waren er 24 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, vijf minder dan een week geleden. Eén coronapatiënt verbleef op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS waren er 16 patiënten met COVID-19, 14 meer dan een week geleden.
Pelt - Paasspel en Paasbezinning in HolheideOok in Holheide wordt Pasen gevierd. Zaterdagnamiddag viert de Chiro van Holheide zijn Paasfeest in de vorm van een Paasspel. De leden dienen wel in te schrijven want er wordt voor een verrassing gezorgd. Zaterdagavond om 18 uur is dan voor ieder die kan een Paasbezinning in de parochiekerk. Na deze bezinning kunt u nog een gezellig babbeltje slaan bij een kop koffie en stukje cake.

Frans Boonen overleden

Donderdag 14 april 2022
Pelt - Frans Boonen overledenIn het Z.O.L. in Genk is dinsdag Frans Boonen overleden, de echtgenoot van Jeanne Winters. Hij was afkomstig van Hamont en werd 82 jaar. De afscheidsplechtigheid, gevolgd door de begraving van de urn op het Boskerkhof, vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19.30u) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg 24 in Bocholt.
Pelt - Techniek in het wielrennen staat niet stilZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Pelt - Met de trein naar de kust? Even oplettenHet treinverkeer van en naar de belangrijkste kuststations wordt vanaf het weekend van 23 april voor vijf opeenvolgende weekends omgeleid of ingeperkt. Oorzaak: werken. Meer bij VRT-nieuws.

Blijf op de hoogte met Fobie

Donderdag 14 april 2022
Pelt - Blijf op de hoogte met FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Pelt - EMJ op zoek naar Ultima PublieksprijsSinds 2017 worden de cultuurprijzen van de Vlaamse Gemeenschap uitgereikt op één groot cultuurfeest. De cultuurprijzen dragen de naam Ultimas en het Departement Cultuur, Jeugd en Media organiseert de uitreiking. Er worden prijzen uitgereikt in 12 verschillende categorieën, maar daarnaast is er ook nog een publieksprijs. Daarvoor is het EMJ nu genomineerd.
Deze prijs is in het leven geroepen voor organisaties die bijdragen aan de verbreding van de cultuur en dat in het voorbije (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Vanhelden overleden

Donderdag 14 april 2022
Pelt - Rosa Vanhelden overledenVandaag is Rosa Vanhelden overleden, de weduwe van Fons Reijnders. Ze was afkomstig van Overpelt en werd 87 jaar. De afscheidsviering en de crematie vinden plaats in intieme kring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be. 

Daar is de zon

Donderdag 14 april 2022
Weerbericht
Pelt - Daar is de zonEen zwakke storing verlaat in de ochtend het zuidoosten van het land en wordt gevolgd door een hogedrukgebied vanuit het zuidwesten. De kans op neerslag is daarbij minimaal en er is ruimte voor de zon. De volgende dagen blijft de atmosfeer in rust door hogedrukinvloeden. De kern van het hogedrukgebied komt boven Scandinavië te liggen, waarbij droge landlucht wordt aangevoerd.
Vandaag is het droog en aangenaam lenteweer. Ook de zon komt tevoorschijn. Na de middag zijn er wel wat meer (…) Het hele nieuwsbericht

Annita Van Hoof overleden

Donderdag 14 april 2022
Pelt - Annita Van Hoof overledenIn Leuven is gisteren Annita Van Hoof overleden, de echtgenote van Frans Thijs. Ze was afkomstig van Neerpelt en werd 59 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Drie Limburgse kampioenen bij PZC

Donderdag 14 april 2022
Bij de Peltse Zwemclub PZC,  de opvolger van de Overpeltse Zwemvereniging, tellen ze weer drie provinciaal kampioenen, alle drie op de lange afstand. Nelle Theuwis haalde die medaille op de 800 m vrije slag bij de 15-16 jarigen, Noor Segers bij de 17-18 jarigen. Bij de jongens won Lukas Roosen de 1500 m vrije slag bij de 11-12 jarigen. Proficiat!
Pelt - Cristal Alken lanceert extra breed bierglasZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Middeleeuwse charters opgespoord

Woensdag 13 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Middeleeuwse charters opgespoordZoomIn de loop der eeuwen gingen vele archieven die eigenlijk in het Rijksarchief thuishoren om de meest uiteenlopende redenen 'verloren'. Het Rijksarchief zet zich actief in om deze verloren gewaande publiekrechtelijke archieven maximaal op te sporen. Zo werden onlangs enkele loten middeleeuwse charters die door een veilinghuis te koop werden aangeboden, op vraag van het Rijksarchief uit de veiling gehaald en via de politie van Eigenbrakel gerecupereerd. Het gaat om twee charters van de abdij van Boudelo in (…) Het hele nieuwsbericht
Middeleeuwse charters opgespoord
Zoom

Trappen naar de bloesems

Woensdag 13 april 2022
De Woensdagtrappers
Pelt - Trappen naar de bloesemsZoomVorige week ging de geplande dagrit van de woensdagtrappers naar de "La Trappe-brouwerij" in de buurt van Tilburg omwille van de voorspelde regen niet door. Vandaag hadden ze er dan ook nog meer zin in om er een fijne "Bloesemrit" (regio Sint-Truiden) van te maken. Toch wat minder nieuws bij het vertrek, want clublid Johny had maandagavond te kampen met hartproblemen en werd dinsdag al succesvol geopereerd in Genk. Gelukkig is hij ondertussen aan de beterhand.
Ondanks de bewolkte hemel toch maar vol (…) Het hele nieuwsbericht

Elisa Van Gerven overleden

Woensdag 13 april 2022
Pelt - Elisa Van Gerven overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Elisa Van Gerven overleden, de weduwe van Jef Rooijmans. Ze was afkomstig van Hamont en werd 94 jaar. De afscheidsdienst en de begraving in Pelt zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Nieuwe start van Samana Boseind

Woensdag 13 april 2022
Pelt - Nieuwe start van Samana BoseindZoomNa twee jaar een gekortwiekte werking van verenigingen door corona lijkt er nu een normalisering op gang te komen. Ook voor Samana Boseind-Pelt is met een paasviering een spreekwoordelijke heropstanding en opstart ingezet. Deze paasviering begon gisteren in de kerk van Boseind met een eucharistieviering en ziekenzalving, voorgegaan door deken Jan Philippe. In zaal De Kentings verwelkomde de voorzitster vervolgens iedereen voor een namiddag met koffie, enkele leuke fotopresentaties, een optreden van twee (…) Het hele nieuwsbericht

Charlotte Kerkhofs overleden

Woensdag 13 april 2022
Pelt - Charlotte Kerkhofs overledenGisteren is Charlotte Kerkhofs overleden, de echtgenote van Theo Boonen. Ze was 70 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in familiale kring. Begroeting: maandag (17.30-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Erik Geebelen overleden

Woensdag 13 april 2022
Pelt - Erik Geebelen overledenIn de Klimroos in Pelt is zondag Erik Geebelen overleden. Hij was 56 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Dominique Jordens overleden

Dinsdag 12 april 2022
Pelt - Dominique Jordens overledenGisteren is Dominique Jordens overleden, de echtgenoot van Crispina Cox. Hij was afkomstig van Lubbeek en werd 50 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (17.30-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.  

Zjang Elen overleden

Dinsdag 12 april 2022
Pelt - Zjang Elen overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Zjang Elen overleden, de weduwnaar van Catho Theunissen. Hij was afkomstig van Overpelt en werd 93 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
De vliegbasis Kleine-Brogel meldt dat er op woensdag 20 april nachtvluchten uitgevoerd zullen worden ter vervanging van de nachtvluchten op maandag 18 april (Paasmaandag). Die maandag zullen er dus géén nachtvluchten plaatsvinden.

Inbraken in verzorgingscentra

Dinsdag 12 april 2022
Onbekenden hebben gisteravond en afgelopen nacht ingebroken in Noorderhart MS& Reva, in de Boemerangstraat, en in WZC Immaculata, in de Dorpsstraat. Op beide plaatsen forceerden ze een deur om binnen te geraken. Het is niet duidelijk of ze iets hebben kunnen buitmaken. 

Bertha Fraussen overleden

Dinsdag 12 april 2022
Pelt - Bertha Fraussen overledenGisteren is Bertha Fraussen overleden. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Marcel Foncke overleden

Dinsdag 12 april 2022
Pelt - Marcel Foncke overledenGisteren is Marcel Foncke overleden, de weduwnaar van de in 2015 gestorven Lisette Ribbens. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

De laatste keer La Rocca...

Dinsdag 12 april 2022
Pelt - De laatste keer La Rocca...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Doop van twaalf volwassenen

Dinsdag 12 april 2022
Kerk
Pelt - Doop van twaalf volwassenenIn het bisdom Hasselt worden in de paaswake 12 volwassenen gedoopt en gevormd. Zij zullen ook voor de eerste keer de communie ontvangen. Het gaat om zes mannen en zes vrouwen. De oudste is 53 jaar, de jongste 16 . Zij hebben er een hele voorbereidingstijd opzitten.

Gerard Vrysen overleden

Dinsdag 12 april 2022
Pelt - Gerard Vrysen overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Gerard Vrysen overleden, de echtgenoot van Christine Janssen. Hij was 71 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch. 

Mia Weltens overleden

Dinsdag 12 april 2022
Pelt - Mia Weltens overledenZaterdag is Mia Weltens overleden, de echtgenote van Jacky Ieven. Zij was 68 jaar en werd geboren in Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Eksel waarna gelegenheid tot groeten in het rouwhuis aan de Nethestraat 56.

Nora Mues overleden

Maandag 11 april 2022
Pelt - Nora Mues overledenIn het rusthuis in Achel is vrijdag Nora Mues overleden. Ze was afkomstig van Achel en zou zaterdag 84 jaar geworden zijn. Het afscheid zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Tinneke Van Dael overleden

Maandag 11 april 2022
Pelt - Tinneke Van Dael overledenIn WZC Immaculata in Edegem is zaterdag Tinneke Van Dael overleden. Ze was geboren in Overpelt en werd 80 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch.
Pelt - Samana Holheide viert haar paasfeestZoomSamana Holheide nodigde haar leden naar aanleiding van Pasen uit op een warm middagetentje in de parochiezaal. De vorige twee jaren hebben hen belet om samen te komen om te feesten. En de knaldrang kriebelde en zo kwamen ze talrijk op afgelopen zondag. En het mag gerust een geslaagd feest genoemd worden. De mooie versiering, het lekkere eten, vele herinneringen kwamen op door de vele foto's op het scherm, de leuke liedjes van ons orkest en natuurlijk zoveel te vertellen maakte van deze samenkomst een heerlijk paasfeest. (foto Jaak Nouwen)
Op zaterdag 23 april gaat van 13 tot 23 uur op de parking van het Noorderhart Revalidatie & Ms in de Boemerangstraat de VlaaMSe Kermis door, een fundraising-evenement georganiseerd door drie studenten van de Tohmas More-hogeschool in Turnhout. De opbrengst is voor de MS-Liga Vlaanderen & Noorderhart Revalidatie & MS. De initiatiefnemers beloven Vlaamse spelen, live muziek, kinderanimatie, tombola, wandelingen, rolstoelrace, eten & drinken en een afterparty. Tickets gaan 5 euro kosten. Voorverkoop achter deze link.

Zebracinema: 'Ali & Ava'

Maandag 11 april 2022
Pelt - Zebracinema: 'Ali & Ava'Zoom
"Ali & Ava" - Clio Barnard - GB - 2021 - 95'
Ali en Ava, beiden om verschillende redenen eenzaam, ontmoeten elkaar door de gedeelde genegenheid voor het kind van de Slowaakse huurders van Ali die Ava lesgeeft. Ali vindt troost in Ava’s warmte en vriendelijkheid. Ava vindt op haar beurt de complexiteit en humor van Ali onweerstaanbaar. Er begint een diepe verbinding te groeien die wordt overschaduwd door de sporen van Ava’s eerdere relatie en het ineenstorten van het huwelijk van Ali.
In een wervelende montage weet de cineaste de kijker mee te nemen in de verschillende levens van de twee. Een eerlijke, oprechte en tedere filmparel. Fantastische vertolkingen en schitterende muziek zorgen voor extra vuurwerk.
Morgen om 20.15u in Dommelhof. Hier tickets reserveren

'Gratis seks te winnen'

Maandag 11 april 2022
Pelter Hükske
Pelt - 'Gratis seks te winnen'ZoomMè dieje dure naft tiggewoerig… Now hitter ne slumme Belg iet op gevonne vur noch mieër naft te verkoeëpe. Lüstert… En had ullie goe. Tot tekomede wèèk! (Fons Tuyaerts)
Pelt - Pastoor Borgermans 40 jaar priesterVandaag is het precies 40 jaar geleden dat pastoor Theo Borgermans door mgr. Paul Schreurs priester werd gewijd in de Sint-Geertruikerk in Leuven. Na zijn dienstwerk in de universitaire ziekenhuizen in Leuven was hij federatiepastoor van Herent en Kortenberg, pastoor-moderator in Overpelt en nu pastoor-moderator in de pastorale eenheid Sint-Franciscus én in de federatie H. Familie in Lommel.

Honger naar een knuffel

Zondag 10 april 2022
Pelt - Honger naar een knuffelZoomWie heeft er in deze coronatijden géén honger naar een echte knuffel? Die hunker is mooi verwoord in het liedje "Give me some skin", dat vandaag in Nederland werd uitgeroepen tot Beste Kinderlied 2022. Volgens de jury van deze onderscheiding, de Willem Wilminkprijs, is het winnende liedje "een teder pleidooi voor elkaar mogen aanraken" en daarmee "wonderlijk actueel na twee jaar anderhalve meter afstand houden". Het liedje is geschreven door Jurriaan van Dongen (tekst) en Jan en Kees Groenteman (melodie). Zeker even beluisteren (en bekijken)!

16 nationale titels voor NWC

Zondag 10 april 2022
Pelt - 16 nationale titels voor NWCGisteren en vandaag werd het Belgisch kampioenschap kajak over de lange baan gevaren in het West-Vlaamse Harelbeke. Er waren 42 nationale titels te verdelen in de diverse categorieën in K1, K2 en K4. De leden van de Neerpeltse Watersportclub behaalden 16 nationale trofeeën. De andere titels werden verdeeld over Geel (8), Zwevegem (8), Mechelen (6), Gent (2), Kortrijk (1) en Kasterlee (1). Op 28 en 29 mei worden in Hazewinkel de Belgische titels over de korte baan verdeeld. Ook hier hoopt NWC het gros van de nationale titels te veroveren.

Grote Heide - Lindelhoeven 0-3

Zondag 10 april 2022
Pelt - Grote Heide - Lindelhoeven 0-3Sporting Grote Heide heeft vanmiddag thuis met 0-3 verloren van Lindelhoeven VV.

Volleybal: Pelt - Beverlo 0-3

Zondag 10 april 2022
In eerste promo mannen Limburg van het volleybal heeft VC Pelt A met 0-3 verloren van Stalvoc Beverlo A.
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Kadijk thuis met 1-7 verloren van Wiemismeer.
Het was van 29 oktober geleden dat de dames van Esperanza Pelt nog eens een officiële wedstrijd verloren. Gisteravond maakten ze dit nog eens mee, weliswaar voor de Beker van Limburg. Hun tegenstander Bilzen United won met 2-3.

Sparta Lille verliest van Ham

Zaterdag 9 april 2022
Pelt - Sparta Lille verliest van HamSparta Lille heeft met 4-1 verloren van KFC Ham United.
Pelt - Lindelhoeven B- Grote Brogel 0-0Lindelhoeven VV B en Sporting Grote Brogel hebben vanavond 0-0 gelijkgespeeld.

Herkol verliest van Herk

Zaterdag 9 april 2022
Pelt - Herkol verliest van HerkHerkol heeft thuis met 1-3 verloren van Herk FC.
Pelt - Weerstand Koersel - Esperanza Pelt 0-3Esperanza Pelt is bij hekkensluiter Weerstand Koersel gaan winnen met 0-3. Bij de rust was het al 0-2. Esperanza had toen al veel mooie kansen gekregen en kon er twee verzilveren: in de 40ste minuut via Emrah Bostanci en in de 43ste via Bob Adriaans. Twee minuten na rust bracht Johan Ella Ella de stand op 0-3.

Weer een wolf doodgereden

Zaterdag 9 april 2022
Op de autosnelweg A2 bij het Nederlandse Nederweert is vorige nacht een wolf doodgereden. Dat heeft de provincie Nederlands-Limburg bekendgemaakt.  
De dode wolf is volgens de provincie de derde in vier maanden tijd die in een straal van 35 kilometer is aangereden. Volgens de provincie gaat het om een mannetjeswolf. In het Dutch Wildlife Health Centre van de Universiteit Utrecht en Wageningen Environmental Research wordt het dier verder onderzocht, onder meer om leeftijd, maaginhoud en conditie te achterhalen. Mogelijk gaat het - net als de twee eerder aangereden wolven in die regio - om een van de nakomelingen van Noëlla en August.
Pelt - Stefan Stessens voorzitter van Groen PeltStefan Stessens (44 - foto) wordt de nieuwe voorzitter van Groen Pelt. Hij werd vandaag aan de leden voorgesteld. Via een online meeting konden die leden enkele weken geleden al een nieuwe voorzitter kiezen in opvolging van Koen Monsieurs, die voortaan de taak van secretaris zal waarnemen in opvolging van Rony Jansen. Stefan Stessens is getrouwd, vader van een tweeling en mede-vennoot van een studiebureau voor energie-efficiënte gebouwen. “Sinds de fusie van 2019 is (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Houtwerken Pinxten

Vrijdag 8 april 2022
Martijn Pinxten heeft de besloten vennootschap Houtwerken Pinxten opgericht met zetel aan de Heesakkerstraat 46 in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dakbedekking en de bouw van dakconstructies, het plaatsen van dakgoten en kleinhandel in meubelen.
Pelt - NAVO levert geheime wapens aan OekraïneZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Nieuwe boeken in de bieb (3)

Vrijdag 8 april 2022
- De negen: hoe een groep moedige verzetsvrouwen ontsnapt uit Nazi-Duitsland / Gwen Strauss
- Hemel en hel in kaart: een cultuurhistorische verkenning / Guido Derksen en Martin van Mousch
- Zeg nu / Eva Meijer
- Aanslag op het hart: Hoe ik mijn broer verloor aan IS / Mohamed Amin Chaib
- Psychiatrie op drift: over macht, ethiek en verzet / Evi Verbeke
- Dwars door de Lage Landen: Van Oostende tot Pieterburen in 37 wandelingen / Arnout Hauben
- De 5 seconderegel: de simpele methode om je leven écht te veranderen / Mel Robbins
- Stad van Ideeën: een biografie van Parijs / Alec van der Horst
- Schattige babykleertjes: naai zelf de leukste spulletjes voor je baby / Deborah van de Leijgraaf
- Dansen naar vrijheid: de essentie van moedig leiderschap / André Pelgrims
- Renegades – Born in the USA / Barack Obama en Bruce Springsteen

Nieuwe boeken in de bieb (2)

Vrijdag 8 april 2022
- Zelf een podcast maken / Eva Moeraert
- Alle klungelen nog steeds maar wat aan / Anna van den Breemer
- Trauma: de verborgen epidemie / Paul Conti
- Wordt het ooit weer licht: als je depressie je leven steelt / An Peeters
- De lezende mens: de betekenis van het boek voor ons bestaan / Ruud Hisgen & Adriaan van der Weel
- Wat zeggen die cijfers eigenlijk: tips & trics voor niet-financiële professionals / Hans Go
- Treinstapper 1: 8 wandelingen van station naar station / GR-paden
- Het complot van de stilte: hoe de zaak-François leidde tot de Bende van Nijvel / Hilde Geens
- Limburg: heuvels, heiligen en hoeven / Elio Pelzers.

Nieuwe boeken in de bieb (1)

Vrijdag 8 april 2022
Weer heel wat nieuwe boeken die deze week in de Peltse biebs arriveerden:
- Thuiskomen / Bart Appeltans
- De laatste zomer / Lydia Millet
- Windows 11 voor senioren / Victor Peters
- Insectenhotels / Helga Hoffman
- Je beste lijf na je 40ste / Ellen Charlotte Marie
- Over waarheid / George Orwell
- Dubai: Oman en de emiraten / Birgit Müller-Wöbcke
- Voorbij de maan: België en de ruimtevaart / Cynrik De Decker.
Pelt - 29 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 29 patiënten met COVID-19 opgenomen. Eén patiënt met Covid-19 verbleef op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er twee patiënten met COVID-19.

Grondvorst

Vrijdag 8 april 2022
Weerbericht
Pelt - GrondvorstEr komt een koele noordwestelijke hoogtestroming op gang met aanvoer van buien van over de Noordzee. Daarna gaat de luchtdruk stijgen en krijgen we een droge zondag. Na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droog en stabiel weer. Met een zuidelijke luchtstroming wordt dan gevoelig warmere lucht aangevoerd. Halfweg volgende week nemen de neerslagkansen echter toe.
Vandaag is het bewolkt in de namiddag met kans op een drupje regen, maar vaak blijft het droog. Het is wel eerder fris bij (…) Het hele nieuwsbericht

Keukenbrand op Lindelsebaan

Donderdag 7 april 2022
De brandweer kreeg vanavond een oproep voor een keukenbrand aan de Lindelsebaan in Overpelt. Er is beperkte schade.
Vanavond gaat op de Grote Baan in Helchteren fase 2 van de werken aan de bouw van een fietsbrug van start. Er wordt dan ter hoogte van de Peersedijk een tijdelijke fietsoversteekplaats aangelegd. Zo kunnen fietsers de Grote Baan gemakkelijker oversteken via de middenberm, in afwachting van de nieuwe fietsbrug. Voor deze werken zal er één rijstrook ingenomen worden. De werken starten vanavond om 22 uur en zullen vrijdag om 6 uur afgerond zijn. Ze worden ’s (…) Het hele nieuwsbericht

Ludo Lipkens overleden

Donderdag 7 april 2022
Pelt - Ludo Lipkens overledenDinsdag is Ludo Lipkens overleden, de echtgenoot van Mia Gijbels. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Pelt - Dertiger en vijftiger gewond bij botsingBij een botsing tussen twee auto's op de Leopoldlaan in Overpelt raakten een dertiger en een vijftiger, beiden uit de gemeente, gewond. Het ongeval gebeurde deze namiddag, even na 14 uur.

Ludo Schildermans overleden

Donderdag 7 april 2022
Pelt - Ludo Schildermans overledenIn Eindhoven is gisteren Ludo Schildermans overleden, de echtgenoot van Marian Kuijten. Hij was geboren in Neerpelt en werd 58 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Martin Van Daal overleden

Donderdag 7 april 2022
Pelt - Martin Van Daal overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Martin Van Daal overleden. Hij was 89 jaar. Maandag wordt hij begraven, na een eucharistieviering (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. Rouwadres: fam. Van Daal, p/a Houtmolenstraat 4, 3900 Pelt. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
De dames van Esperanza Pelt hebben vanavond die van Bocholter VV verslagen met 1-4. Het ging om een wedstrijd in de competitie voor de beker van Limburg.

Zeven tentoonstellingen in Pelt

Woensdag 6 april 2022
Tussen nu en eind juni stellen 7 (amateur-)kunstenaars tentoon in Pelt. Het zijn Malou Keunen  in de bib en in Dommelhof (lopend); Anita Vanderhenst in WZC Sint-Jozef (lopend); JP Peeters in Galerie Hendriks in Overpelt (lopend); Zjuul Devens bij Geunes & Gijbels (lopend); en Anne Ceustermans, Rita Berx en Eliane Van Baelen in het vroegere ijssalon Lehaen in de Groenstraat (EXPO3D - 23-24-30 april en 1 mei).

Hubert Damiaens overleden

Woensdag 6 april 2022
Pelt - Hubert Damiaens overledenIn Hasselt is gisteren Hubert Damiaens overleden, de echtgenoot van Lisette Houben. Hij was afkomstig van Kwaadmechelen en werd 75 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. De urn wordt nadien bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-centrum. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Kijk! Een rugzwemmer

Dinsdag 5 april 2022
Pelt - Kijk! Een rugzwemmerZoomWe wisten nauwelijks dat er in de insectenwereld rugzwemmers bestaan, maar dit is er een, gefotografeerd door Jan Leijskens. Door deze typische manier van zwemmen lijkt het lichaam van een rugzwemmer erg op een omgekeerde boot, wat hem de naam bootsmannetje heeft gegeven. Bootsmannetjes hebben een bruine of roze kleur die voor een goede camouflage zorgt. Bootsmannetjes zijn bij veel vijverliefhebbers geliefde insecten. Hun prooi bestaat namelijk uit insecten en dieren die op of net onder het wateroppervlak leven. Hierbij moet je denken aan vissen, kikkervisjes en waterinsecten, maar ook aan muggenlarven. Hoe meer muggenlarven er immers opgegeten worden, hoe minder groot de kans is dat wij geprikt zullen worden. Wel opletten, want rugzwemmers kunnen venijnig bijten...

De Wulp moeilijker bereikbaar

Dinsdag 5 april 2022
Tijdens de maand april zijn er rioleringswerkzaamheden in de Tussenstraat. Daardoor zijn het Bezoekerscentrum De Wulp en natuurgebied Hageven moeilijker bereikbaar. Op weekenddagen wordt de Tussenstraat opengesteld, op werkdagen wordt hij afgesloten. Wie met de auto komt kan parkeren aan de parking bij de kajak-opstapplaats in de Tussenstraat, aan de overkant van de N71. Vandaar moet je tot bij de Wulp wandelen (1,3 km). Met de fiets kan je nog steeds tot bij het bezoekerscentrum geraken.
Pelt - 'El Spectacolo' in de 'Klimrooskuren'ZoomOmwille van corona uitgesteld in 2020 en 2021, presenteert het Steunfonds De Klimroos nu dan toch in de serie ‘Klimrooskuren’ het vervolg op Duo Gama, Bert & Fred, De Ronaldo’s: “El Spectacolo“ door het duo Elastic & Francesca. 
Met ‘Klimrooskuren' wil het steunfonds een voor het brede publiek toegankelijke, maar kwaliteitsvolle voorstelling brengen met een link naar het circus. El Spectacolo is zo een zeldzaam pareltje, waarbij humor, (…) Het hele nieuwsbericht

Wendy Kuppens overleden

Dinsdag 5 april 2022
Pelt - Wendy Kuppens overledenVandaag is Wendy Kuppens overleden, de echtgenote van Ronny Geunes. Ze was 45 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Gabrielle Vanholsaet overleden

Dinsdag 5 april 2022
Pelt - Gabrielle Vanholsaet overledenZaterdag is Gabrielle Vanholsaet overleden, de weduwe van Guillaume Craeghs. Ze was afkomstig van Lanklaar en werd 89 jaar. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Zebracinema: 'A Hero'

Dinsdag 5 april 2022
Pelt - Zebracinema: 'A Hero'Zoom"A Hero" - Asghar Farhadi - Iran - 2021 - 127'
UPDATE Rahim zit in de gevangenis vanwege schulden die hij niet kon terugbetalen. Tijdens een tweedaags verlof probeert hij geld te verzamelen en zijn schuldeiser te overtuigen de klacht tegen hem in te trekken. Maar dan vindt zijn vriendin een tas vol goudstukken. Rahim besluit het goud terug te geven aan de oorspronkelijke eigenaar. Een daad die hem instant beroemd maakt als eerlijke vinder. Maar is alles wel wat het (…) Het hele nieuwsbericht

Thoke Vanchaze overleden

Maandag 4 april 2022
Pelt - Thoke Vanchaze overledenGisteren is Thoke Vanchaze overleden, de weduwe van Gerard Lauwkens. Ze was 83 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. 

Jef Spapen overleden

Maandag 4 april 2022
Pelt - Jef Spapen overledenVandaag is Jef Spapen overleden, de echtgenoot van Godelieve Schreurs. Hij was afkomstig van Kortenaken en werd 84 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartdienst (om 10./30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
De Peltse dienstencentra organiseren een cursus tablet voor beginners. Heb je thuis een tablet liggen of wens je er een in de nabije toekomst aan te schaffen, maar weet je niet echt hoe je ermee moet beginnen werken? Deze cursus kan je op weg helpen! Je leert tijdens de cursus onder andere hoe je je tablet kan personaliseren en instellen op jouw maat, hoe je kan surfen op het internet en wat je moet doen als je e-mails wenst te verzenden. Het je een eigen tablet? Neem deze dus zeker mee! Geen tablet? Vief, de organisatie die de cursus begeleidt, heeft er enkele die tijdens de les kunnen worden gebruikt indien nodig.
De cursus gaat door op vrijdag 8, 15 en 22 april van 14.00 tot 17.00 uur. De lessen gaan door in dienstencentrum Pelle Melle, Dorpsstraat 58. De prijs bedraagt 10 euro, één consumptie per les inbegrepen. Inschrijven kan nog tot en met woensdag 6 april: BinnenHOF: 011/94.94.99 – binnenhof[!]gemeentepelt.be Pelle Melle: 011/94.94.98 – pellemelle[!]gemeentepelt.be.  
Pelt - Tongerse gidsen serveren gratis stadswandelingZoomGeniet van historisch Tongeren tijdens een gratis stadswandeling! Elke zaterdagmiddag tussen april en september 2022 neemt een stadsgids je mee langs de mooiste plekjes van de stad zoals de Grote Markt met het standbeeld van Ambiorix, de gotische Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, het unieke begijnhof met zijn smalle straatjes en gezellige pleintjes, het Agnetenklooster, de Moerenpoort en de middeleeuwse wallen. Vorig jaar vonden de gratis stadswandelingen voor het eerst plaats. Het vertrekpunt van (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
In Valkenswaard zijn afgelopen nacht twee auto's uitgebrand. Vermoedelijk werd het vuur aangestoken, zegt de politie. 

Tien joar jónger

Maandag 4 april 2022
Pelter Hükske
Pelt - Tien joar jóngerZoomSuska en Soej zien aal lang getrouwd, en 's zonnigs ’s mör’ges zitte ze geliêk ón de toffel. Lüstert…
En had ullie goe, eh! Tot tekomede wèèk! (Fons Tuyaerts)
Pelt - Een 'BoslandGranFondo' in oktoberZoomDe BoslandTrail bestaat in 2022 vijf jaar. Op vijf jaar tijd bouwde de vzw BoslandTrail het evenement uit tot de grootste ééndaagse ultratrail van de Benelux. Met in 2022 zo’n 4500 deelnemers wordt het laatste weekend van september weer een schot in de roos in Bosland. Nu komt de organisatie met een nieuw initiatief: BoslandGranFondo.
BoslandGranFondo brengt met zijn ‘Gravel Gran Fondo’ en ‘Gravel Medio Fondo’ een hyperinteressante niche (…) Het hele nieuwsbericht

Jos werd 90!

Zondag 3 april 2022
Pelt - Jos werd 90!ZoomJos Heynen wordt vandaag 90. In residentie Carpe Diem in de Nieuwstraat, waar hij woont, werd hij door de medebewoners in de bloemen gezet.
Pelt - Louis Delpire naar Sporting PeltZoomSporting Pelt heeft zich versterkt met Belgisch international Louis Delpire (foto). De 1m94 grote geboren Jettenaar is een linker opbouwer en komt – net als zijn goede vriend Gaëtan Van Haesendonck - over van HC Atomix.
Louis (23) genoot zijn jeugdopleiding bij HC Kraainem waar hij zijn vanaf zijn vierde levensjaar zijn talenten ontplooide onder de vleugels van Benoit Lamury. Op zijn twintigste zette hij dan de stap naar de BeNe league bij Atomix waar hij uitgroeide tot een (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Sparta Lille verliest van MaaslandSparta Lille heeft thuis met 0-6 verloren van Maasland NO A.
Pelt - Herkol speelt gelijk bij Bregel SportHerkol heeft bij Bregel Sport 1-1 gelijk gespeeld.

Ellikom-LHVV B 6-1

Zondag 3 april 2022
Pelt - Ellikom-LHVV B  6-1Ellikom heeft Lindelhoeven B verslagen met 6-1.
Pelt - Handbal: naar spannende play-offsSporting Pelt speelde gisteravond in de eerste wedstrijd van de play-offs 28-28 gelijk tegen Sezoens Bocholt, we meldden het al. Sven Spooren was erbij en schreef dit verslag:
"Het was stuivertje wisselen in Bocholt. Sporting nam de beste start met een hele goeie Denert in doel en scorende hoeken Falke en Köhlen; 2-6 na 10 minuten. Op het kwartier kreeg Louis Vandebeeck een rode kaart onder de neus gestoken van de niet zo sterk leidende gebroeders Steenwinckels na een fout op Serge Spooren. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza verliest van Diest

Zaterdag 2 april 2022
Pelt - Esperanza verliest van DiestEsperanza Pelt heeft vanavond met 0-2 verloren van Diest.

Lisette Coenen overleden

Zaterdag 2 april 2022
Pelt - Lisette Coenen overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is donderdag Lisette Coenen overleden, de echtgenote van Gerard Reyners. Ze was afkomstig van Neerpelt en werd 89 jaar. Donderdag om 10.30u is er een uitvaartdienst in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Brugstraat 5 in Bocholt. Begroeting: woensdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.
In de play-offs van het handbal hebben Sezoens Bocholt en Sporting Pelt vanavond in Bocholt 28-28 gelijk gespeeld.

Stal Sport klopt Grote Heide

Zaterdag 2 april 2022
Wedstrijdverslag
Pelt - Stal Sport klopt Grote HeideStal Sport heeft Grote Heide verslagen met 1-0. "Met een voorsprong van dertien punten in de rangschikking op het voorlaatst geklasseerde Grote Heide kon Stal Sport de kat uit de boom kijken vandaag. Niettemin begon de thuisploeg met inzet aan de wedstrijd. Maar ook de gasten, die deze wedstrijd als hun laatste strohalm zagen, probeerden hun beste beentje voor te zetten. Alleen leverde die goede wil aan beide zijden maar weinig doelgevaar op. In de hele eerste helft noteerden we geen enkele doelkans, (…) Het hele nieuwsbericht

LHVV - Park Houthalen 1-2

Zaterdag 2 april 2022
Pelt - LHVV - Park Houthalen 1-2Lindelhoeven V.V. heeft thuis met 1-2 verloren van Park Houthalen.

Kadijk-Wijchmaal: 2-2

Zaterdag 2 april 2022
Pelt - Kadijk-Wijchmaal: 2-2Kadijk heeft thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Sporting Wijchmaal.

Nachtvorst in het weekend

Zaterdag 2 april 2022
Weerbericht
Pelt - Nachtvorst in het weekendMet drukstijgingen staat er een overwegend droog weekend op het programma. Er wordt echter erg koude lucht aangevoerd, waarbij het in de nacht tot algemene vorst komt. Na het weekend wordt het stilaan wat zachter, maar dat gepaard met regen en buien.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Na de middag worden de wolken talrijker en is een enkele winterse bui niet geheel uitgesloten. Meestal blijft het echter droog. Bij een matige en gure noordelijke wind liggen de maxima rond 7 (…) Het hele nieuwsbericht

Is ze om zeep?

Zaterdag 2 april 2022
Chel mag het zeggen
Pelt - Is ze om zeep?Onze nationale Urbanus zong het ooit, geloof ik. En hij had het over de nefaste verandering van ons klimaat. Ik weet nog wat ik dacht toen ik het hoorde: “Urbanus als protestzanger en wereldverbeteraar, nu gaan we het krijgen!”
Overigens, met de titelvraag boven dit stukje kun je ook een heel andere kant op. Taal is immers zo polyvalent interpreteerbaar. “Is ze om zeep?” kan namelijk net zo goed betekenen: “Gaat ze zeep kopen in de Colruyt?”
Maar ik geef het (…) Het hele nieuwsbericht

Drugsafval in Borkel en Schaft

Vrijdag 1 april 2022
Grensgevallen
In een bos aan de Bruggerdijk/Peedijk in Borkel zijn vanmiddag minstens vier vaten met afval van drugsproductie aangetroffen. Een van de vaten lekte. De geur van die chemische vloeistof was zo sterk dat de persoon die op de vaten uitkwam, een tijdlang onwel werd.
Vanwege het feit dat een van de vaten lekte moet er grond worden afgegraven. De politie doet onderzoek naar de daders. 

De leeswereld van Habib

Vrijdag 1 april 2022
Iedereen Leest, dé organisatie rond leesbevordering in Vlaanderen, was zo gecharmeerd door de Peltse leesjury voor kinderen, dat ze dit verhaal op haar website plaatste: "De leeswereld van Habib Önlen". Mooi!
Tribunaliteiten
Pelt - Betaalt uw bank voor het vissen?Voor de ondernemingsrechtbank van Leuven stond een slachtoffer van phishing tegenover zijn bank. Hij had geklikt op een link in een sms-berichtje, waarna hij terechtkwam op twee nagemaakte websites, die van de FOD Financiën en die van zijn bank. Met zijn bankkaart en kaartlezer genereerde hij een code, deelde ze mee via zijn gsm, in de waan 89 euro aan de fiscus te betalen. Enkele uren later (iets na middernacht) ging er een reeks bedragen van zijn zichtrekening naar verschillende rekeningen, in totaal (…) Het hele nieuwsbericht

Geld voor goede doelen

Vrijdag 1 april 2022
Pelt - Geld voor goede doelenZoomBij de heropening van het vernieuwde klooster in de Ursulinenstraat bakten de WICO-leerlingen kloosterkoekjes die ze verkochten ten voordele van Pelicano, een organisatie die kinderen in kansarmoede financieel ondersteunt bij hun studies om zo uit die vaak vicieuze cirkel te raken. Toevallig staat dat vandaag ook in het nieuws met de "Nikske Challenge".
Daarnaast werd er in het kader van de vasten een solidariteitsmaaltijd georganiseerd. (…) Het hele nieuwsbericht

Wafelverkoop voor Oekraïne

Vrijdag 1 april 2022
Pelt - Wafelverkoop voor OekraïneZoomDe kinderen van de Clementiaanschool zamelden geld in voor Oekraïne. Elke dinsdag en donderdag verkochten ze gebak tijdens de speeltijd. De opbrengst was 265 euro! Dank je wel aan iedereen die zijn steentje hiervoor heeft bijgedragen!
Vandaag gelezen
65 procent van de renovatiesubsidies komt terecht bij hoge inkomens. 45 procent van de huiseigenaren in Vlaanderen kan een ingrijpende energetische renovatie niet financieren. (Tertio)
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt