Het overige nieuws

Diefstal in Bienderstraat

Zondag 31 juli 2022
In de Bienderstraat zijn een fiets en enkele bloempotten gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Aan de Broeseinderdijk ontstond gisterenochtend een vechtpartij. Daarbij zijn twee lichtgewonden gevallen. Er zijn al enkele daders geïdentificeerd.
Voor het 17de Gold Cup-toernooi van de Neerpeltse Tennis Club hebben zich 112 senioren ingeschreven. De wedstrijden - dubbel heren, dubbel dames en dubbel gemengd - worden tot en met komende zaterdag dagelijks van 10 tot 18u gespeeld op de terreinen in sportpark De Roosen. Toeschouwers en supporters zijn welkom! 

Afscheid van Dommelgalm

Zondag 31 juli 2022
Pelt - Afscheid van DommelgalmDirigent Marc Vanhengel heeft afscheid genomen van Kon. Fanfare Dommelgalm. Na meer dan 35 jaar het dirigentstokje gezwaaid te hebben schotelde hij zijn muzikanten een diner voor, eens iets anders dan muzieknoten. Een zeer spijtig maar toch aanvaardbaar afscheid na 35 jaar zwoegen, zeggen ze bij de fanfare: "Als zijn opvolger het zo goed doet als hij, zijn we verzekerd van nog een mooie toekomst. Daarom nogmaals heel hartelijk bedankt namens alle muzikanten!" (Jan Vandersanden)
Pelt - Esperanza uitgeschakeld in Croky CupEsperanza Pelt is in de eerste wedstrijd van de Croky Cup al uitgeschakeld. De club leek aanvankelijk een gemakkelijke klus te hebben aan tegenstander Elsautoise na doelpunten van Johan Ella Ella en Kevin Geebelen; ruststand 2-0. Maar in de tweede helft kwamen de Walen op gelijke hoogte zodat er penalty's moesten genomen worden. En daarbij trok Esperanza aan het kortste eind: 5-6. 
Pelt - KVK Beringen - Sparta Lille 4-0KVK Beringen heeft deze namiddag Sparta Lille verslagen met 4-0. Bij de rust was het nog 0-0. Het was een wedstrijd in het kader van de Croky Cup.
Pelt - Trekker-trek op het BroeseindZoomZo'n paar duizend belangstellenden kwamen gisteren kijken naar de Trekker-trekwedstrijd aan de Broeseinderdijk. Onder hen opvallend veel kinderen die ook wel eens wilden meemaken hoe tractoren probeerden een zware last over een zo groot mogelijke afstand te slepen. Rudy Luys en Jens Schuurmans laten met dit filmpje zien dat er heel wat komt kijken bij zo'n wedstrijd... 
Pelt - Scoreloos gelijkspel voor HerkolDe wedstrijd Herkol-Thes B, in het kader van de Expoline Cup, is gisteravond op een gelijkspel geëindigd: 0-0.
Pelt - Ook kinderen genoten van 'Pelt zomert'ZoomDe eerste kinderspeeldag van "Pelt zomert", georganiseerd door de lokale horeca van Overpelt, was een succes met meer dan 150 kinderen die kwamen spelen op de hindernissenbaan, de springkastelen en veel meer. Er brak zelfs een waterballonnengevecht uit. Ook volgend jaar in de zomer zal dit evenement zeker opnieuw georganiseerd worden, aldus medeorganisator Waël.
Pelt - Sporting Wijchmaal verslaat Grote HeideSporting Wijchmaal heeft vanavond Sporting Grote Heide verslagen met 3-2.

José Alders overleden

Zaterdag 30 juli 2022
Pelt - José Alders overledenGisteren is José Alders overleden, de echtgenote van Jules Van der Straeten. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Robin Van Looken overleden

Zaterdag 30 juli 2022
Pelt - Robin Van Looken overledenGisteren is Robin Van Looken (27) overleden. Hij woonde in Overpelt maar was afkomstig uit Lommel. De afscheidsviering en de crematie vinden plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.
Weerbericht
Pelt - Weer warme dagen in het verschietEen uitloper van het hogedrukgebied der Azoren reikt tot onze streken en kan het weer tijdelijk gunstig beïnvloeden. Daarna trekken zwakke storingen over onze regio en wordt de atmosfeer onstabiel. Vanaf zondag neemt de kans op een lokale bui toe, eventueel met een donderslag. Ook na het weekend valt er soms een bui, maar de nadruk ligt toch wel op overwegend droog en warm weer.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend, maar later op de dag komen er steeds meer hoge en middelhoge wolken opzetten (…) Het hele nieuwsbericht

Inflatieresistente patatten!

Vrijdag 29 juli 2022
Pelt - Inflatieresistente patatten!Zoom
Droogte alom, de inflatie swingt de pan uit, maar de tuiniers van de Volkstuin in de Nachtegaalstraat konden desondanks bijzonder goede bio-geteelde en “inflatieresistente” aardappelen oogsten, meldt Paul Verheyen.

Vrouw uit Elen vermist

Vrijdag 29 juli 2022
Pelt - Vrouw uit Elen vermistDe federale politie is op zoek naar Mireille Van Caenenberghe (foto) uit Elen (Dilsen-Stokkem). De vrouw verliet vanmorgen rond 9.15u haar woning en is sindsdien vermist. Zij is 1m68 lang en zeer slank gebouwd. Zij heeft kort bruin haar. Op het ogenblik van haar verdwijning droeg zij een zwart T-shirt met korte mouwen en een groen gevlekte broek.
UPDATE De vrouw is in haar woning dood aangetroffen. De politie heeft een verdachte opgepakt.
Pelt - Juli was al toeristische topperZoomDe Limburgse vrijetijdssector beleefde een geslaagde eerste helft van de zomer. Het mooie weer lokte heel wat fietsrecreanten naar het Limburgse Fietsroutenetwerk. Ook de dagattracties kregen heel wat bezoekers over de vloer. De logies waren al bij de start van de zomer voor de helft volboekt. Dankzij late beslissers steeg dat bezettingscijfer in juli tot 72 %, goed voor 822.000 overnachtingen. Dat alles blijkt uit een bevraging van Visit Limburg: ‘Met deze cijfers evenaren we haast het record van vorige zomer, toen onze gasten enkel in eigen land konden reizen’, vertelt Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg. ‘Deze cijfers bevestigen dat onze gasten Limburg ook na de pandemie in hun hart hebben gesloten’.

Angeline Schuurmans overleden

Vrijdag 29 juli 2022
Pelt - Angeline Schuurmans overledenIn WZC Hoevezavel is vandaag Angeline Schuurmans overleden, de weduwe van André Bex. Ze was afkomstig van Hasselt en werd 83 jaar. De uitvaartdienst en de crematie vinden in besloten kring plaats. Begroeting: dinsdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Kon. Leopoldlaan 177.

Laat Mario winnen!

Vrijdag 29 juli 2022
Pelt - Laat Mario winnen!ZoomMario Vanoppen, die ons regelmatige prachtige natuurfoto's levert, neemt met bijgaande foto deel aan de fotowedstrijd "Water, vriend én vijand". Een van de dingen die bij de jurering meespelen is het aantal vind-ik-leuks onder zijn foto. En vermits het een prachtige foto is, durven wij aan onze lezers vragen om massaal deze foto "Leuk" te vinden! Doe het dan via deze link.

Catho Janssen overleden

Vrijdag 29 juli 2022
Pelt - Catho Janssen overledenGisteren is Catho Janssen overleden, de echtgenote van Pierre Lemmens. Ze was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Eindelijk aangepast voertuig voor WoutZoomGisteren gezien in Herentals! (Cartoon: Fobie)

Ware liefde (2)

Vrijdag 29 juli 2022
Grensgevallen
Pelt - Ware liefde (2)ZoomGisteren gezien in Tops International Arena in Borkel en Schaft... (Foto Rik Vander Sanden)

Weer nieuw leesvoer (2)

Vrijdag 29 juli 2022
En dit zijn de nieuwe boeken voor volwassenen, maar dan non-fictie:
Bake off Vlaanderen: bak je gelukkig
Wat je echt moet weten over dementie/ Wendy Mitchell
Vind je innerlijke kracht/ Swami Purnachaitanya
EHBT eerste hulp bij taalkwesties/ Miet Ooms
Handboek voor de pelgrim/ Cordula Rabe
52 roadtrips door Frankrijk/ Michelin
Vanlife in Frankrijk/ Michelin
De palace papers/ Tina Brown
Boost je metabolisme/ Anntje Peeters
De snelle 800 keto/ Michael Mosley
Wandelen: een filosofische gids/ Frédéric Gros
Weg van water/ Toon Verlinden
De vijf talen van troost/ Huub Buijssen
De kaviaarformule/ Luc Kroeze
Waar is het avontuur?/ Brigitte Ars
De Perzen/ Lloyd Llewellyn-Jones
Rusland: land dat anders wil zijn/ Gijs Kessler
Het had waar kunnen zijn/ Tim Verheyden
Te Brugghe ende eldere/ Jan Dumolyn
Valencia/ Fleur van de Put
Verrassend Frankrijk/ Michelin
Anders: gender door de ogen van een primatoloog/ Frans de Waal.

Weer nieuw leesvoer

Vrijdag 29 juli 2022
In de gemeentelijke bibliotheken zijn weer nieuwe boeken gearriveerd!
Volwassenen - fictie
Ooit waren er wolven/ Charlotte McConaghy
De club/ Ellery Lloyd
Perfecte moord/ Helen Fields
Geluksmomenten/ Clare Chambers
Bittere koffie/ Simonetta Agnello Hornby
De drie duifkes/ Hilde Van Mieghem
Sidney Chambers en de schaduw van de dood/ James Runcie
Die nacht verdween ze/ Lisa Jewell
De brandende zon/ Christoffer Carlsson
Het meisje uit de Seine/ Guillaume Musso
Liefde in het strandcafé/ Lucy Diamond
Ik kan niet slapen/ Steve Frech
Parkplan/ Wout Waanders
Met trieste groetjes/ Sara Serré
Meneer en mevrouw God/ Margriet de Moor
Een oneindig land/ Patricia Engel
De nichtjes/ Aurora Venturini
Het bloed van de zwaan/ Hugo Luijten
De vijfde dimensie/ Hans Peter Roel
Levenslust/ Joke van Leeuwen
Een Italiaanse zomer/ Catherine Mangan
Vier wandelaars en een Siciliaan/ Marion Pauw
De radiozussen/ Eva Wagendorfer
Moord voor de avonddienst/ Richard Coles
In vol vertrouwen/ Anne-Marie Hooyberghs
De vlieger/ Laetitia Colombari
Dit is lust/ Mary Gaitskill
De kleine theetuin in de zon/ Anne West
Een vlucht naar jou/ Madelein Kerseboom
De laatste boekwinkel van Londen/ Madeline Martin
De verloren jongen/ Chantal van Mierlo
Bloedsinaasappel/ Harriet Tyce
Recept voor geluk/ Saskia M.N. Oudshoorn
Breekbaar geluk/ Saskia M.N. Oudshoorn
Grenzeloos geluk/ Saskia M.N. Oudshoorn
Eindeloos geluk/ Saskia M.N. Oudshoorn
Het is maar dat je 't weet
In de top 10.000 van familienamen op 01/01/2022 blijven namen zoals Peeters, Janssens en Maes het meest voorkomen in België. Deze top-3 geldt eveneens voor Vlaanderen, terwijl dat in Wallonië Dubois, Lambert en Martin is en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Diallo, Bah en Barry. Helemaal onderaan de lijst van de 10.000 meest voorkomende familienamen, zijn er slechts 181 personen met familienamen zoals Blyweert, Gaeremynck, Hochepied, Morgante, Nasser of Van Lishout. (bron:Statbel)

Dag van de animator

Donderdag 28 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Dag van de animatorZoomOp initiatief van 17 landelijke jeugdwerkorganisaties en meer dan 250 lokale werkingen in Vlaanderen en Brussel heeft vandaag voor de 6de keer een Dag van de Animator plaats. Het initiatief is een uitgelezen kans om alle animatoren in de bloemetjes te zetten, die zich op een vakantiekamp of een speelpleinwerking in de buurt inzetten om kinderen en jongeren een mooie vakantie te bezorgen. Ruim 39.000 jongeren kiezen ervoor om in hun eigen vrije tijd animator te zijn bij een vakantiekamporganisatie of een (…) Het hele nieuwsbericht

Ware liefde...

Donderdag 28 juli 2022
Grensgevallen
Pelt - Ware liefde...ZoomVandaag gezien bij Tops in Borkel en Schaft. (Foto Rik Vander Sanden) 

Te nat, te heet, te droog...

Donderdag 28 juli 2022
Pelt - Te nat, te heet, te droog...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Versterking voor Esperanza

Donderdag 28 juli 2022
Pelt - Versterking voor EsperanzaEsperanza Pelt heeft nog versterking in huis gehaald. Van de Ierse profclub Finn Harps FC komt de 1m93 grote Erol Erdal Alkan over. Erol 28 jaar; hij is een (verdedigende) middenvelder met Turkse en Nederlandse roots. Erol wil dichter bij huis en bij zijn familie spelen en koos daarom voor Pelt. In het verleden voetbalde hij voor o.a. voor FC Dordrecht, Hatayspor en bij de nationale U21 van Turkije. (Foto Esperanza Pelt)

Beachvolleybal aan 't Pelterke

Donderdag 28 juli 2022
Al heel wat jaren organiseert Volleybalclub Pelt tijdens de zomer een outdoor volleybaltornooi. Na omzwervingen op o.a. De Leukens en de voetbalterreinen van Holheide gaat dit evenement nu door op de prachtige beachterreinen die de gemeente in 't Pelterke liet aanleggen. Nog geen plannen zondag en zin om je sportief uit te leven? Inschrijven kan nog tot en met vrijdag. Ook bezoekers zijn uiteraard welkom om de gezellige sfeer op te snuiven. Het mooie weer zal in ieder geval van de partij zijn! Alle info

Zon en wolken

Donderdag 28 juli 2022
Pelt - Zon en wolkenZoomEen spel van zon en wolken, dat krijgen we de komende dagen als weer, met temperaturen die rond de 25° schommelen. (foto Gust Ischen)

Paula Thijs overleden

Donderdag 28 juli 2022
Pelt - Paula Thijs overledenIn WZC De Voorzienigheid in Bocholt is dinsdag Paula Thijs overleden, de weduwe van de in 2001 gestorven Martin Smeets. Zij was 90 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Herkol - Sparta Lille 4-3

Woensdag 27 juli 2022
Pelt - Herkol - Sparta Lille 4-3Herkol heeft Sparta Lille geklopt met 4-3. Het betrof een vriendschappelijke wedstrijd.

Lindelhoeven - Kadijk 2-1

Woensdag 27 juli 2022
Pelt - Lindelhoeven - Kadijk 2-1In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Lindelhoeven VV Kadijk SK geklopt met 2-1.
Pelt - Esperanza verliest van Patro EisdenEsperanza Pelt heeft vanavond de oefenwedstrijd thuis tegen Patro Eisden verloren met 0-5. UPDATE Een verslag van Esperanza
Pelt - Je zal maar groenetruiwinnaar zijn...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Fietser (45) gewond bij val

Woensdag 27 juli 2022
Op de Lindelsebaan is een 45-jarige fietser uit Hechtel-Eksel gewond geraakt bij een val toen hij door een andere fietser werd voorbijgestoken. Dat gebeurde deze namiddag rond 15 uur. Het slachtoffer moest niet naar het ziekenhuis.
Het is maar dat je 't weet
Wie vanaf morgen op de Randweg (A2/N2) rond Eindhoven moet zijn, kan beter alternatieven zoeken. Vanaf morgenavond wordt daar gestart met het plaatsen van een 120 meter lange tunnelbak onder de weg. Om dat te kunnen realiseren wordt de randweg voor de helft afgesloten en dreigt voor automobilisten een vertraging van ruim een uur. De werken zouden op 22 augustus achter de rug moeten zijn; de tunnel zelf is pas in de loop van volgend jaar helemaal klaar. 

Het wordt weer warmer

Dinsdag 26 juli 2022
Weerbericht
Pelt - Het wordt weer warmerMet een aanvoer van maritieme en koelere lucht hebben we een paar dagen waarbij de temperaturen erg bescheiden uitkomen. De dagen nadien schuift een hogedrukgebied over onze streken en wordt droge landlucht aangevoerd. De maxima worden dan opnieuw zomers en in het weekend wordt het zelfs erg warm. Waarschijnlijk wordt deze warme periode afgesloten met enkele onweerachtige buien.
Vandaag wordt koele, maritieme en onstabiele lucht aangevoerd. Er is flink wat bewolking en hier en daar vallen (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - NWC in de prijzen bij EK kajakmarathonZoom Momenteel worden in het Deense Silkeborg de Europese Kampioenschappen kajakmarathon gevaren. Gisteren en vandaag waren de Veteranen aan de beurt. Erwin Smids won goud en Gert Loomans zilver in K1 categorie 45-49-jarigen en samen wonnen ze nogmaals zilver in het K2 nummer in deze leeftijdsgroep, en dit ondanks de soms felle windomstandigheden. Vanaf donderdag is het de beurt aan de junioren en senioren waar NWC ook vertegenwoordigd is met 4 clubleden. Op de foto Erwin Smids en Gert Loomans (uiterst rechts) tijdens de overdraging.

Ondertussen, in Antwerpen...

Dinsdag 26 juli 2022
Pelt - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Pelt - U moet toch niet naar Hasselt? (6)ZoomVolgende week maandag start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van de Grote Ring tussen de kruispunten van de Kempische Steenweg en de Elfde-Liniestraat in Hasselt. Om de uitvoeringsperiode zo kort mogelijk te houden, werkt de aannemer tegelijk op de binnen- en de buitenring. Doorgaand verkeer rijdt tijdelijk via de parallelwegen op 1 rijstrook in elke rijrichting. De werken zijn klaar voor de start van het nieuwe schooljaar.
Vlaams minister van Mobiliteit en (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe aanpak van deelauto

Maandag 25 juli 2022
Pelt - Nieuwe aanpak van deelautoZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Pelt - Tim Bex winnaar van 'Pelt got Talent'ZoomOp de Oude Markt is Tim Bex (rechts) gisteren de winnaar geworden van de eerste editie van Pelt Got Talent. Het was een initiatief van de lokale horeca onder de naam Pelt Zomert, dat acht deelnemers trok, waarvan de jongste 8 jaar en de oudste 84 jaar is. Er waren dansers, dj's en rappers. Maar Tim Bex wist met zijn gitaarkunsten de jury te overtuigen en won de eerste prijs.
Pelt - De rol van de windtunnel bij Jumbo-VismaZoomJonas Vingegaard won de Ronde van Frankrijk, samen met zijn oppermachtige ploeg Jumbo-Visma, die in deze Tour maar liefst zes ritten won. Dit resultaat is ook het succes van hoogleraar Bert Blocken van de TU Eindhoven, al sinds 2017 de vaste adviseur aerodynamica van het team. Alle hoofdrenners uit de ploeg hebben bij hem in de windtunnel (foto) gestaan om hun aerodynamica te (…) Het hele nieuwsbericht

Nen orang-oetan inne keffee

Maandag 25 juli 2022
Pelter Hükske
Pelt - Nen orang-oetan inne keffeeZoomDò zit höst niemmed in de keffee ‘De Klèèn Kemeedie’. Mer op ne kieër git de deur ope en kumt do nen orang-oetan de keffee binnen. Lüstert wa er gebeurt… En profiteert van ’t goei weer! Had ullie en tot tekomede wèèk. (Fons Tuyaerts)

Nog even Neerpelt-kermis

Zondag 24 juli 2022
Pelt - Nog even Neerpelt-kermisZoomWat er precies mis liep is ons nog altijd niet duidelijk, maar door een klaarblijkelijke kink in de mailkabel bleef deze link naar de foto's  van Albert Loos op Neerpelt-kermis onder de oppervlakte. Bij deze!
Het is maar dat je 't weet
24 juli is de naamdag van de heilige Christoffel. Waarom hangt net hij - althans zijn afbeelding - aan menige sleutelbos om ons te verzekeren van een veilige reis? De meest gangbare versie vertelt het verhaal van een reus die reizigers op zijn schouders over een wilde stroom zette, in de hoop daarmee in dienst te kunnen treden bij de machtigste heerser ter wereld. Toen hij op een dag een kind wilde overzetten, werd dat tijdens de tocht steeds zwaarder. Blijkt dat Christoffel Jezus op de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Michel (Chel) Poelmans overledenVandaag overleed Michel Poelmans, echtgenoot van mevrouw Narda Louwet. Chel werd 81 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in crematorium Stuifduin, Vonderdreef in Lommel, op donderdag 28 juli om 12.00 uur. Een laatste groet is mogelijk in uitvaartcentrum Severens in de Houtmolenstraat op woensdag 27 juli van 19.30 tot 20.00 uur.
Weerbericht
Pelt - Stapelwolken, kleine kans op lokale buiVandaag is het zonnig tijdens de ochtend, afgezien van plaatselijke wolkenvelden in het westen van het land. In de loop van de dag maakt de zon geleidelijk plaats voor meer en meer stapelwolken die voor schaduw zorgen, maar de temperaturen stijgen toch tot zeer aangename waarden bij maxima tot 26 graden. Vanavond en vannacht wordt het rustig met een open sterrenhemel, slechts licht gesluierd door hoge wolkenvelden. De temperaturen dalen tot gemiddeld 14 graden bij een zwakke zuidwestenwind.
Morgen wordt het vrij zonnig met vooral hoge sluierwolken. De ongehinderde zonneschijn doet de temperaturen stijgen tot hoge waarden - tot zelfs lokaal 30 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidwesten.
Maandag wordt het zonnig en zomers, maar ook de rest van de week blijft het droog bij aangename temperaturen rond het seizoensgemiddelde. (Michel Nulens - Buienradar)
Pelt - Een rustende glasvleugelpijlstaartZoomUPDATE Het gebeurt niet vaak dat een glasvleugelpijlstaart gefotografeerd kan worden, want de vlinder is vrij zeldzaam. Hij lijkt veel op de kolibrievlinder, maar die heeft geen doorzichtige vleugels zoals de glasvleugelpijlstaart, schrijft Pierre Rutten. De foto is van Thieu, die niet wereldberoemd in Pelt wil worden en daarom zijn familienaam niet op de site wil. Een prachtige waarneming! zegt Pierre. (Foto Thieu B)

'Paddlen doet je goed voelen'

Zaterdag 23 juli 2022
Vandaag gelezen
In Amerika zeggen ze niet paddle tegen dat nieuwe balspel, ze zeggen daar pickleball. In The New Yorker staat deze week een mooi verhaal over het paddlen, dat blijkbaar al in 1965 werd uitgevonden. Daar hebben ze het niet zozeer over de mogelijke overlast voor de buren - ze hebben er zoveel plaats dat buren vaak mijlenver verwijderd zijn - maar over de positieve kanten van het spel: "Mijn theorie voor het succes van de sport is simpel: door pickleball te spelen voelen mensen zich goed, en de laatste tijd willen mensen zich wanhopig goed voelen." Lees 'Can pickleball save America?"

Kaktesten en putheksen

Zaterdag 23 juli 2022
Chel mag het zeggen
Pelt - Kaktesten en putheksenElke morgen om twintig over zes stapte ik, ik was toen een jaar of twaalf, dertien: beginnende middelbare scholier dus, over het pad doorheen het manshoge struikgewas naar de kanaaldijk. Ik was dan op weg naar de kerk voor de eerste mis. Ha ja, Lilse scholieren van het zeer katholieke Sint-Hubertuscollege in Neerpelt hadden de keuze: ofwel de mis bijwonen in de kapel van het college – maar dan moesten ze nóg vroeger opstaan – of die plicht vervullen in de eigen parochie. Als bewijs van onze (…) Het hele nieuwsbericht

Het Graanakkoord is er!

Vrijdag 22 juli 2022
Pelt - Het Graanakkoord is er!ZoomRusland en Oekraïne bereikten akkoord over graanexport uit Oekraïense havens, belangrijk om wereldwijde voedselcrisis te verzachten. Dankzij Erdogan?, vraagt Fobie zich af.

Mia Gielen overleden

Vrijdag 22 juli 2022
Pelt - Mia Gielen overledenIn WZC Ploegdries in Lommel is vandaag Mia Gielen overleden, de weduwe van Martinus Gijbels. Zij was 96 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt woensdag (11 uur)  plaats op de begraafplaats van Achel-Centrum.

Jean Teeuwen overleden

Vrijdag 22 juli 2022
Pelt - Jean Teeuwen overledenOp 12 juli overleed Jean Teeuwen, de echtgenoot van Mia Vangerven. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: zondag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Theo Tielens overleden

Vrijdag 22 juli 2022
Pelt - Theo Tielens overledenWoensdag is Theo Tielens overleden, de echtgenoot van Katelijne Kwanten. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Fons Gielen overleden

Vrijdag 22 juli 2022
Pelt - Fons Gielen overledenGisteren is Fons Gielen overleden, de weduwnaar van Mia Stappers. Hij was 86 jaar en afkomstig uit Achel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Jeroom Seys overleden

Vrijdag 22 juli 2022
Pelt - Jeroom Seys overledenMaandag is Jeroom Seys overleden, de echtgenoot van Henriette Vandenheuvel. Hij was 91 jaar en verbleef samen met zijn echtgenote in het rusthuis Sint-Jozef in Lier. Zijn ganse actieve leven was Jeroom postbode in Sint-Huibrechts-Lille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: familie Seys p/a: Begr. Van Der Heyden & Hellemans Berlaarsesteenweg 16, 2500 Lier.

Frans Geurts overleden

Vrijdag 22 juli 2022
Pelt - Frans Geurts overledenGisteren is Frans Geurts overleden, de partner van Netje Van Werde. Hij was 84 jaar. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Papierophaling vervroegd

Vrijdag 22 juli 2022
De papierophaling in Sint-Huibrechts-Lille is met één week vervroegd. De ophaling vindt plaats op zaterdag 23 juli.

De kijk van Fobie op het defilé

Donderdag 21 juli 2022
Pelt - De kijk van Fobie op het defiléZoomHet defilé naar aanleiding van de nationale feestdag trok ook de aandacht van Fobie.

Levensverwachting: 81,7 jaar

Donderdag 21 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 81,7 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben een levensverwachting bij de geboorte van 84,0 jaar en voor mannen gaat het om 79,2 jaar. De levensverwachting bij de geboorte steeg tegenover 2020 met 0,9 jaar voor de totale bevolking en komt op deze manier ongeveer terug op het niveau van 2019 (81,8 jaar). Dat blijkt uit een analyse van de algemene sterfte door Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Severine Matthijs (45) uit Lommel heeft de besloten vennootschap Dommelbroodjes opgericht met zetel aan de Kerkstraat in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop van belegde broodjes, het verzorgen van maaltijden, het organiseren van team building activiteiten, goederenvervoer over de weg en verhuisdiensten.

Discussie over kerncentrales

Woensdag 20 juli 2022
Pelt - Discussie over kerncentralesZoomHoe lang blijven de kerncentrales open? Men is er nog niet uit. (Fobie)
Pelt - Koe steelt de show op StelviopasZoomOp de Stelviopas in Noord-Italië werden Klaes Vaes en Joppe Ras geconfronteerd met deze koe op de rijbaan. Kom jij maar ook lijkt de ene koe tegen de andere te zeggen.

Esperanza trekt spits aan

Dinsdag 19 juli 2022
Pelt - Esperanza trekt spits aanEsperanza Pelt heeft Aleksandar Stankov aangetrokken. De 31-jarige spits komt over van KFC Diest.

Autodieven steeds inventiever

Dinsdag 19 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Autodieven steeds inventieverDe federale gerechtelijke politie wordt sedert geruime tijd overstelpt met onderzoeken naar georganiseerde bendes die zich toeleggen op het stelen van voertuigen en van onderdelen uit voertuigen. Verschillende onderzoeken van de federale gerechtelijke politie zorgden ervoor dat verdachten veroordeeld werden. Desondanks blijven de dossiers talrijk binnenkomen. De autodieven gaan hierbij steeds inventiever te werk. Ze beschikken over moderne technieken om de voertuigen op afstand te hacken of over te (…) Het hele nieuwsbericht

Bosbranden in Slovenië

Dinsdag 19 juli 2022
Pelt - Bosbranden in SloveniëZoom
Ook Slovenië wordt met dit warme weer geteisterd door bosbranden. Klaas Vaes en Joppe Ras stuurden ons deze foto.

Het KMI heeft in de vroege namiddag code rood door hitte afgekondigd voor de provincie Limburg. Hierdoor sluiten vandaag de recyclageparken om 16 uur in plaats van 18 uur de deuren. Morgen, 20 juli, is code groen voorspeld door het KMI en zijn de normale openingsuren van toepassing.

Lisa Stienen overleden

Dinsdag 19 juli 2022
Pelt - Lisa Stienen overledenZondag is Lisa Stienen overleden, de echtgenote van Wim Winkelmolen. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de Sint-Odakerk aan de Boshoverweg in Weert. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be

Koe op vakantie aan de kust

Dinsdag 19 juli 2022
Pelt - Koe op vakantie aan de kustZoomAan de Opaalkust in Frankrijk legde Marcella Stappers deze koe vast op de gevoelige plaat.

Twee horloges en geld gestolen

Maandag 18 juli 2022
Pelt - Twee horloges en geld gestolenBij een inbraak in een woning aan het Jagerspad zijn twee horloges en geld gestolen. De daders waren binnengeraakt via een schuifraam. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Thea Pellens overleden

Maandag 18 juli 2022
Pelt - Thea Pellens overledenGisteren is Thea Pellens overleden, de weduwe van de in 2007 gestorven Jef Janssenswillen. Zij was 76 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats De Roosen vinden plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Creemers in Hamont. Condoleren: www.begrafenissencreemers.be

Henri Vanbussel overleden

Maandag 18 juli 2022
Pelt - Henri Vanbussel overledenGisteren is Henri Vanbussel overleden, de weduwnaar van Els Pinxten en de echtgenoot van Annie Stegen. Hij was 78 jaar en afkomstig uit Hamont. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.

Jaak Janssen overleden

Maandag 18 juli 2022
Pelt - Jaak Janssen overledenVandaag is Jaak Janssen overleden, de echtgenoot van Mia Aerts. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats intieme kring. Begroeting: zondag (11-11.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Robert Michiels overleden

Maandag 18 juli 2022
Pelt - Robert Michiels overledenVrijdag is Robert Michiels overleden. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Overpelt-Centrum.

Zonsondergang aan de Opaalkust

Maandag 18 juli 2022
Pelt - Zonsondergang aan de OpaalkustZoomMarcella Stappers op vakantie aan de Opaallkust in Frankrijk maakte deze prachtige foto van de zonsondergang.

Alice Kums overleden

Maandag 18 juli 2022
Pelt - Alice Kums overledenOp 14 juli is Alice Kums overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Thieu Scheelen. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Overpelt-Centrum. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Pelt - Commotie rond zomercircus in BokrijkZoomDe commotie die onstaan is rond het zomercircus in Bokrijk is Fobie niet ontgaan.

Zjef bij de woarzegster

Maandag 18 juli 2022
Pelt - Zjef bij de woarzegsterZoomZjef zit oppe kèrmes bij en woarzegster. En hij wilt es wieëte of zèn vrouw wel … euh … braaf is. Of ze heum trouw is. Wel, die woarzegster kiekt in heure kristalle boal … lüstert. En had ullie goe kül dees daag. Blieft mer oet de zon en drinkt er mer ne goeien op.Tot tekomede móndig. Fons
Pelt - Expo Martine Vliegen in WZC Sint-JozefZoomMartine Vliegen stelt aquarellen tentoon in het WZC Sint-Jozef in Neerpelt. Meer dan 40 jaar is kunst een passie van Martine en die uit zich in aquarellen op papier en canvas. Een aquarel is bij uitstek een techniek om licht en ruimte in een vorm te gieten waarbij het water de kleur breekt en het beeld verandert. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingsuren in het WZC.
De Vlaamse Zwemfederatie en zwembadgroep LAGO trekken aan de alarmbel. Steeds meer kinderen kunnen na de lagere school niet of slechts erbarmelijk zwemmen, waardoor ze nauwelijks zelfredzaam zijn in het water. Ouders beseffen dat steeds meer en stuurden dit jaar al 16.000 kinderen op overlevingszwemles in de zwemacademies van LAGO. Dat is 28 procent meer dan in 2019. In 2019 schreven 890 mensen zich in voor een cursus in de zwemacademie van LAGO Pelt. Dit jaar zijn dat er 1.072, of 20 procent meer.

Irène Andelhofs overleden

Zondag 17 juli 2022
Pelt - Irène Andelhofs overledenIn WZC Sint-Jozef is gisteren Irène Andelhofs overleden. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

17de Gold Cup-toernooi bij NTC

Zaterdag 16 juli 2022
Bij de Neerpeltse Tennisclub start op 1 augustus het 17de Gold Cup-toernooi, een dubbeltoernooi voor senioren. Het duurt tot en met zaterdag 6 augustus. Nog tot 20 juli kunnen senioren inschrijven voor Dubbel Heren, Dubbel Dames of Dubbel Gemengd. 

Hier rust een egel

Zaterdag 16 juli 2022
Pelt - Hier rust een egelZoomHet zal bijna twee maanden geleden zijn toen hier een egel werd aangereden. Voor zover we het konden reconstrueren heeft het dier zich nog naar de wegberm kunnen slepen en is het daar gestorven. Het kadaver werd niet weggehaald en bleef liggen. Wie er dagelijks voorbijkwam zag hoe het langzaam in elkaar schrompelde. Nu blijven alleen de stekels nog over, de witte klauwtjes en de kleine tandjes. En, merkwaardig: rond het stoffelijk overschot heeft de natuur voor een ring van gras gezorgd. Als een laatste eerbetoon.  

Tropische vooruitzichten

Zaterdag 16 juli 2022
Weerbericht
Pelt - Tropische vooruitzichtenEen kern van hoge luchtdruk schuift de volgende dagen over onze streken, richting Duitsland. Eerst komt de wind uit het noordoosten en is het nog niet zo heet. Na het weekend draait de wind naar een zuidelijke sector en wordt er lucht van subtropische oorsprong naar onze regio gestuurd.
Vandaag is het aangenaam zomerweer. Er zijn enkele stapelwolken, maar die hinderen de zon weinig of niet. Na de middag nemen de stapelwolken in aantal af en krijgt de zon nog meer ruimte. Het kwik bereikt een (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Limburg heeft nog steeds de laagste bebouwingsgraad van Vlaanderen: die evolueerde tussen 2014 en 2022 van 3,7% naar 4,2%. In heel Vlaanderen steeg de bebouwingsgraad van 4,8% naar 5,2%.
De provincie Antwerpen is het dichtst bebouwd: de bebouwingsgraad steeg er van 5,8% naar 6,4%. In de centrumsteden Genk (8,4%) en Hasselt (7,0%) plus in Leopoldsburg (6,8%) is hij veel hoger dan gemiddeld. In Heusden-Zolder (6,2%), Beringen (5,8%), Zonhoven (5,6%), Alken (5,3%), Pelt (5,2%) en (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen 16 juli is er in Limburg een volledig wateronttrekkingsverbod van toepassing voor de onbevaarbare waterlopen en publieke grachten. Dit verbod komt boven op het permanent onttrekkingsverbod uit de ecologisch meest kwetsbare waterlopen dat sinds 1 januari van kracht is, zo meldt het kabinet van de gouverneur.
Door de aanhoudende droogte en de beperkte neerslag staan de debieten en peilen in de Limburgse waterlopen bijzonder laag. Daarenboven wordt er op korte termijn geen (…) Het hele nieuwsbericht

Een jaar na de waterramp...

Donderdag 14 juli 2022
Pelt - Een jaar na de waterramp...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Hazjos

Donderdag 14 juli 2022
Charlotte Oben (32) uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Hazjos opgericht met zetel aan het Koning Albert-I plein in Leopoldsburg. Tot het van de vennootschap behoort onder meer de uitoefening van de tandheelkunde in het algemeen en de aanverwante disciplines
Het is maar dat je 't weet
Olivia & Noah waren de populairste voornamen in 2021. Olivia is voor het derde jaar op rij de meest gegeven voornaam aan pasgeboren meisjes in België. Ze behoudt de voorkeur boven de naam Emma, die 16 jaar lang de populairste naam was, maar in 2019 haar eerste plaats moest afstaan. Noah is de populairste voornaam bij jongens, nadat Arthur drie jaar op rij de koploper was. Dat blijkt uit nieuwe cijfers over de voornamen van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

418 Limburgers naar Lourdes

Donderdag 14 juli 2022
Kerk
Pelt - 418 Limburgers naar LourdesZoom
Gisteren zijn 418 Limburgers met de 70ste Limburgse Diocesane Bedevaart naar Lourdes gereisd. Zij vertrokken in alle vroegte met de bus naar Tourcoing. Vandaar vervolgden ze hun trip met de hoge snelheidstrein. De bedevaarders werden bij hun aankomst toegesproken door mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt. (foto Tony Dupont)
Het is maar dat je 't weet
Bij de werken aan de verhoging van de bruggen op de Kempischesteenweg in Hasselt zijn er problemen opgedoken. Bij het heien van damwanden blijken betonnen blokken in de weg te zitten. Die moeten eerst verwijderd worden. Bovendien moet er, naar nu is gebleken, een bijkomende versteviging in de fundering van beide bruggen worden aangebracht.
Een en ander betekent dat de werken zes weken langer zullen duren. Nu wordt het einde voorzien tegen eind oktober.

Je ziet hem maar zelden...

Donderdag 14 juli 2022
Pelt - Je ziet hem maar zelden...Zoom...een glasvleugelpijlstaart. Frido Van Hertum kon hem fotograferen toen hij (de vlinder) op een vlinderstruik landde om een voorraadje nectar op te doen. Een mooie (nacht)vlinder! Glasvleugelpijlstaart
De Woensdagtrappers
Pelt - Woensdagtrappers trapten naar HaspengouwZoomOnder een stralende zon reden de Woensdagtrappers gisteren richting het glooiende Haspengouw. Eindbestemming was het doorkijkkerkje in Borgloon. Dat dateert uit 2011 en kreeg de naam "Reading between the Lines". Het is een installatie naar een ontwerp van het architectenduo Gijs Van Vaerenbergh. Het kerkje is opgebouwd uit horizontale cortenstaalplaten, verbonden door gelaste vierkantige plaatjes. Het geheel is op een betonnen fundering ingeschoven in het glooiend Loonse landschap. De vorm (…) Het hele nieuwsbericht

Ria Cornelissen overleden

Donderdag 14 juli 2022
Pelt - Ria Cornelissen overledenZondag is Ria Cornelissen overleden, de echtgenote van Jan Vliegen. Zij was 65 jaar en afkomstig uit Neerpelt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opitter. Rouwadres: Jan Vliegen, Maaseikerbaan 24.1.3, 3960 Opitter.
Grensgevallen
Aan de TU/Eindhoven heeft studententeam InMotion voor het eerst zijn rijdende elektrische raceauto voor lange afstandsraces gepresenteerd, met een zeer korte oplaadtijd. Door de zelfontworpen koelmethode is het racemonster in staat om in 12 minuten volledig op te laden.
Het team startte drie jaar geleden met de bouw van de raceauto, waar momenteel in totaal 35 studenten aan meewerken. De auto reed tijdens testen op Circuit Zandvoort al eens 225 kilometer per uur en kan volgens modellen (…) Het hele nieuwsbericht
Tijdens de uitvoering van de renovatie van het viaduct op de E314 in Boorsem werd vastgesteld dat bepaalde elementen van het viaduct in zeer slechte staat verkeren. Zo bleek een langsligger onderaan het viaduct zwaar betonrot te vertonen, en dient deze dus grondig vernieuwd te worden. Dergelijke schade wordt vaak pas bij uitvoering van de werken zichtbaar, omdat dan pas alle bedekking is verwijderd is.
Het inspecteren van een kunstwerk op voorhand is nog steeds een zeer moeilijke opgave, (…) Het hele nieuwsbericht
Er komt Europese steun voor het samenwerken aan nieuwe groenblauwe aders om de omgevingskwaliteit in Noord-Limburg te vergroten Dit project moet de omgevingskwaliteit van het Noord-Limburgse platteland versterken door de groenblauwe dooradering te vergroten. Regionaal Landschap Lage Kempen en Boerennatuur Vlaanderen werken hierin samen om de particuliere grondeigenaars en landbouwers te adviseren, stimuleren en te ondersteunen bij de aanleg en beheer van houtkanten, heggen en (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf in aantocht

Woensdag 13 juli 2022
Weerbericht
Pelt - Hittegolf in aantochtHet wordt warm, heel warm. De combinatie van hoge luchtdruk, veel zon en warme lucht belooft een fameuze hittegolf vanaf het weekend. Voordien trekt een zwakke storing (zonder neerslag) over onze streken en wordt het even wat minder heet.
Vandaag zijn er bij momenten veel wolken. Een zwakke storing schuift over de regio, maar heeft geen neerslag mee. Na een erg zwoele nacht met minima nauwelijks onder 20 graden, komen de maxima uit op 28 graden.
Donderdag vertoeven we in wat (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Buurtfeest bij 'Joske Verleinde'ZoomVrijdag kwam ook de buurt van het laatste stuk van de Jos Verlindenstraat bijeen voor een gezellige barbecue. Het was een blij weerzien voor jong en oud en ook de nieuwe buren hebben nu hun weg gevonden. Een fijne start voor een jaarlijkse traditie!

Joël Goijens overleden

Maandag 11 juli 2022
Pelt - Joël Goijens overledenIn Bree is vrijdag Joël Goijens overleden, de echtgenoot van Odile Gierech. Hij was 40 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt vrijdag plaats in het Waals-Brabantse Marbais. Begroeting: vanavond (19-20u) in uitvaartcentrum Creemers in de Cobbestraat in Bree. Woensdag (18 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lozen. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Vlaamse feestdag vandaag

Maandag 11 juli 2022
Pelt - Vlaamse feestdag vandaagZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Schuur in de as gelegd

Maandag 11 juli 2022
Pelt - Schuur in de as gelegd
Deze voormiddag rond 10u brandde een schuur uit aan de Klaverstraat in Neerpelt. Ze stond achter een woning en de 65-jarige vrouw des huizes had er wat papier in een brandende kachel gestoken. Daarop verliet ze het pand. De brand breidde zich uit en legde de schuur in de as - de brandweer kon ze niet meer redden.
Erwin Claes uit Heusden-Zolder en Rudi Emmers uit Lommel hebben de besloten vennootschap Seal Guard opgericht met zetel aan de Haltstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheer van alarmcentrales en het bewaken en beveiligen van goederen, eigendommen en personen.

Ömer Karaevli wint bij Tops

Maandag 11 juli 2022
Pelt - Ömer Karaevli wint bij TopsZoomDe eerste week van het drieluik "Summer Event 2022" bij Tops International Arena in Borkel en Schaft zit er op. Ömer Karaevli (Turkije) won gisteren met Cheston de la Pomme d'Or Z de CSI4* Grand Prix 1m55. Op de foto boven (en de eerste twee beneden) de winnaar. De overige foto's hieronder tonen Emma Augier de Moussac (Tsjechië) met Hello HX en Athina Onassis met Constantin. Volgende week vrijdag begint bij Tops CS15*, een toernooi dat loopt tot en met zondag. U kunt er ook gaan kijken; tickets via deze link. (Foto's Rik Vander Sanden) Meer foto's
Ömer Karaevli wint bij TopsÖmer Karaevli wint bij TopsÖmer Karaevli wint bij Tops
Ömer Karaevli wint bij Tops
Zoom

Trug van de jacht

Maandag 11 juli 2022
Pelter Hükske
Pelt - Trug van de jachtZoomSoej en Zjos en Zjang, die zien mè noch e poar ander den hiele vurremiddig gön jage – in de Ardennen. En now is’t middig en ze kome bieën vur iet te ète. Lüstert! En had ullie goe en profiteert van ’t goe weer. Tot tekomede wèèk! (Fons Tuyaerts)

Vlaams feest in SHLille

Zondag 10 juli 2022
Pelt - Vlaams feest in SHLilleZoomDe Vlaamse feestdag werd ook gevierd in de buurt van de Venderstraat en de Nulenstraat. Buren kwamen samen voor een gezellige drink, een lekker ijsje voor de kinderen en een leuke ballonnenclown voor wat extra animatie. (Saroj Loenders)
Vlaams feest in SHLille
Zoom

Nieuwe vennootschap: Cisi

Zondag 10 juli 2022
Nick Plessers uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Cisi opgericht, met zetel aan de Lindelsebaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer vervoer van grond, bouwmaterialen en boomstammen, de verhuur van vrachtwagens met bestuurder en het recycleren van houtafval, glas en puin tot herbruikbaar materiaal.

Jeanne Coenen overleden

Zondag 10 juli 2022
Pelt - Jeanne Coenen overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Jeanne Coenen overleden. Ze was 80 jaar en afkomstg van Neerpelt. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens, Houtmolenstraat 8 in Pelt.
Pelt - Winnaars gratis VIP-tickets PinopopZoomU had de tijd tot gisteren om kans te maken op één van de vijf duo-VIP-tickets voor Pinopop op zondag 14 augustus. En onze mailbox liep overvol... Méér dan 300 mensen wilden erbij zijn, en dat kan nog steeds, tickets via de website. Maar deze vijf gaan volledig gratis genieten als VIP: Sonja Jacobs (Lommel), Nick van Elleswijk (Pelt), Joke Wijnants (Hamont-Achel), Rita Vandenberk (Lommel) en Christel Winters (Peer). Proficiat aan deze winnaars, en geniet ervan!

St.-Martinus Born wint OLS

Zaterdag 9 juli 2022
UPDATE Op de tweede dag van het Oud-Limburgs Schuttersfeest in het Nederlands-Limburgse Meijel heeft schutterij Sint-Martinus uit het Nederlands-Limburgse Born de "Um" gewonnen. Het OLS zal volgend jaar op de eerste zondag van juli dan ook in Born worden georganiseerd. De twee nog resterende Belgische schutterijen - beide uit Kessenich - waren al vroeg op de dag uitgeschakeld.  
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Teken zitten ook in kortgemaaid grasZoomIn Nederland werd de afgelopen weken de Tuintekentelling gehouden. Dertig tuintekentelteams, verspreid over het hele land, gingen op zoek naar teken in hun tuin. Gemiddeld werden er zestien per honderd vierkante meter gevangen. Opvallend is, meldt Nature Today, dat ook veelvuldig teken werden gevangen op kort gemaaid gras. Met naar schatting 500.000 tuintekenbeten per jaar is meer aandacht voor checken op tekenbeten na een verblijf in de tuin dan ook belangrijk, zeggen de onderzoekers. (Foto Theo Van Vlierden)

Moeten er nog kolen zijn?

Zaterdag 9 juli 2022
Chel mag het zeggen
Pelt - Moeten er nog kolen zijn?31 januari 1966. Midden Limburg staat op stelten: de mijnen zullen gesloten worden. Talloze mensen gaan onherroepelijk hun kostwinning verliezen. Er breken rellen uit. Eerst in Zwartberg, later ook elders. Op de radio horen we dat de zesentwintigjarige Valère Sclep, een bediende van de koolmijn van Waterschei, dodelijk getroffen is door een horizontaal afgeschoten traangasgranaat. Eerder die dag was Jan Latos, zevenentwintig jaar oud, in Winterslag doodgeschoten door de rijkswacht. Twee mensen die de pech (…) Het hele nieuwsbericht
Moeten er nog kolen zijn?
Zoom

Reünie KLJ Overpelt

Vrijdag 8 juli 2022
Op zaterdag 3 september organiseert de KLJ van Overpelt een reünie van alle vroegere leden tot nu. "We hebben geprobeerd alle oud-leden te vinden maar helaas zijn de oude ledenlijsten verloren gegaan," mailt Jeroen Elen. De reünie gaat door in de Rietstraat en oud-leden van de KLJ die nog niet gereageerd hebben kunnen zich melden via een mail aan Elenjeroen[!]hotmail.com.
Binnenkort start het zomerse bouwverlof en gaan de aannemers van de werven van de Noord-Zuid in Houthalen-Helchteren er enkele weken tussenuit. De huidige omleidingen, afsluitingen en snelheidsbeperkingen blijven op de route van kracht. De werf van de fietsbrug ligt stil vanaf maandag 11 juli. Op 1 augustus starten de arbeiders hier opnieuw. De arbeiders van de fietspaden en kruispunten langs de Grote Baan werken nog een week langer door en gaan met bouwverlof vanaf maandag 18 (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Parket vraagt blijvende alertheidZoomGisteren werd er op een zandweg aan de Fabrieksweg in Opoeteren een sluikstort met drugsafval aangetroffen door een wandelaar. Deze verwittigde de politie zone Maasland, die ter plaatse 35 vaten van 20 liter elk aantrof. Het gaat vermoedelijk om toxisch afval, afkomstig van een druglabo. De brandweer werd opgeroepen om de dumpingplaats veilig te stellen, de adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) kon gelukkig geen lekken vaststellen. Intussen werd het afval opgeruimd. Het onderzoek wordt nu verder gezet door (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Covid: nieuwe vaccinatiecampagne vanaf septemberDe vaccinatiecentra zijn er het afgelopen jaar in geslaagd het overgrote deel van de Vlaamse bevolking in een recordtempo tegen Covid-19 te beschermen met basis- en boostervaccinaties. De Vlaamse regering besliste eerder al om de vaccinatiecentra nog het hele jaar paraat te houden en flexibel te laten op- en afschalen al naargelang het aantal mensen dat gevaccineerd moet worden.
In het najaar komt er een extra boostercampagne, meldt minister van Volksgezondheid Hilde Crevits. Mensen met een hoger risico en onderliggende aandoeningen krijgen een sterke aanbeveling om zich te laten vaccineren. Het gaat dan om 65- tot 80-jarigen en ouder, immuungecompromitteerden, de bewoners van de woonzorgcentra en iedereen werkzaam in de zorgsector. In Vlaanderen wordt daarnaast ook een uitnodiging gestuurd aan iedereen tussen 18 en 65 jaar.
Pelt - Josephine Vanduffel overledenIn het Z.O.L. in Genk is gisteren Josephine Vanduffel overleden, de weduwe van Pieter Pellens. Ze werd 88 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een eucharistieviering (om 10.30u) in de parochiekerk van SInt-Huibrechts-Lille. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

Pieter Stevens overleden

Vrijdag 8 juli 2022
Pelt - Pieter Stevens overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is woensdag Pieter Stevens (74) overleden. Hij woonde in Peer maar was afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt maandag om 13u plaats in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Raoul Philtjens overleden

Vrijdag 8 juli 2022
Pelt - Raoul Philtjens overledenGisteren is Raoul Philtjens overleden, de echtgenoot van Nadine Rejek. Hij was afkomstig van Zonhoven en werd 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.
Pelt - Bericht aan de treinreizigersDit weekend rijden er geen treinen tussen Herentals en Lier. Er worden vervangbussen ingelegd. Reden voor de maatregel zijn werken in Herentals. Daar wordt een tunnel voor het wegverkeer onder de spoorberm geschoven. De werken eindigen maandagochtend 4u.
Pelt - Kunstacademies stellen tentoonZoomOnder de titel "VEBEM expo ART 2022" kan u deze zomer een selectie van méér dan 130 kunstwerken van alle Limburgse Academies Beeldende en Audiovisuele Kunsten gaan bewonderen in de Kunstacademie op Heeserbergen in Lommel, en dit iedere zater- en zondag van 13.30 tot 17.00 uur, tot en met 28 augustus. VeBeM is de vereniging van zeven Limburgse Academies Beeldende en Audiovisuele Kunsten uit Genk, Heusden-Zolder, Haspengouw, Bilzen, Hasselt, Noord-Limburg en Tongeren.
De (…) Het hele nieuwsbericht
Kunstacademies stellen tentoonKunstacademies stellen tentoonKunstacademies stellen tentoonKunstacademies stellen tentoon
Zoom
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Metaalwerken Tom Verdonck uit Pelt failliet verklaard. Schuldeisers krijgen een maand de tijd voor het indienen van een vordering.

Aanhangwagen gekanteld

Donderdag 7 juli 2022
Pelt - Aanhangwagen gekanteldRond de middag kantelde de aanhangwagen van een vrachtwagen aan de oprit naar de N74. De bestuurder van de vrachtwagen, die in Nederland was ingeschreven, bleef ongedeerd. Ook voor het overige vielen er geen gewonden. Het ongeval zorgde wel voor heel wat verkeershinder. Het duurde tot in de late namiddag voor de combinatie weer was rechtgetrokken, omdat de lading - stalen profielen - moest worden overgeladen.
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Opletten voor overstekende reeënZoomDe reebronst is gestart, waardoor reebokken minder alert zijn. Ze steken zomaar de weg over, waardoor er meer kans is op aanrijdingen. In enkele gemeenten worden lichtborden en reewildspiegels geplaatst om chauffeurs en dieren te waarschuwen, maar zelf de snelheid aanpassen kan al heel wat ongelukken voorkomen. Meer over de reebronst (wel in de Nederlandse Veluwe) kunt u hier lezen.

Hoe stookolietoelage aanvragen?

Donderdag 7 juli 2022
Gezinnen, die hun huis verwarmen met mazout of propaan, kunnen vanaf vandaag een forfaitaire toelage van 225 euro aanvragen indien ze tussen 15 november 2021 en 31 december 2022 stookolie of propaan geleverd kregen.
De premie aanvragen kan online of op papier. In dat laatste geval moet je het formulier downloaden, afdrukken, invullen en opsturen naar de FOD Economie, Algemene Directie Energie – Cel Verwarmingstoelage 225 euro, Koning Albert II-laan 16, 1000 Brussel.
De aanvraag moet gebeuren vóór 10 januari. De FOD Economie controleert en beslist binnen twee maanden over de geldigheid van je aanvraag. De betaling wordt dan overgemaakt op de bankrekening die je op het formulier invulde.

EK Wielrennen 2024 in Limburg

Donderdag 7 juli 2022
De Europese kampioenschappen wielrennen in 2024 komen naar Limburg. Heusden-Zolder en Hasselt worden resp. start- en aankomstplaats. De kampioenschappen zullen plaatsvinden van 11 tot en met 15 september 2024. Het gaat om liefst 13 kampioenschappen, verspreid over 5 dagen, binnen de categorieën elite, U23 en junioren (mannen en vrouwen).

Marie Louise Didden overleden

Donderdag 7 juli 2022
Pelt - Marie Louise Didden overledenGisteren is Marie Louise Didden overleden, de echtgenote van Victor Cuypers. Zij was 83 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid en het begraven van de urne op de begraafplaats van Balen vinden in intieme kring plaats. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.

Rik Camps overleden

Donderdag 7 juli 2022
Pelt - Rik Camps overledenOp 3 juli overleed Rik Camps. Hij was  64 jaar. De afscheidsviering vond plaats in beperkte kring. Rouwadres: fam. Camps p/a. Houtmolenstraat, 4 3900 Overpelt.
Pelt - Gratis naar groot coverbandfestival?ZoomNog een kleine vijf weken en dan is het zover: de tweede editie van hét coverband-festival bij uitstek 'Pinopop' in Lommel. Vorig jaar was het nog eerder beperkt (omwille van corona én de kleinere locatie) maar dit jaar gaan ze er hélemaal voor op de festivalweide in het Kristalpark. Twee dagen na elkaar het beste van het beste wat coverbands betreft passeren op zaterdag 13 en zondag 14 augustus de revue. Men start met CCR, gevolgd door Anouk, Metallica, Within (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe boeken in de bib (2)

Woensdag 6 juli 2022
En dan nu de non-fictie:
- Schurken: waargebeurde verhalen over moordenaars, oplichters, dwarsliggers en vrijbuiters/ Patrick Radden Keefe
- Wandelen in Maastricht/ Leo Platvoet
- Zaai een zaadje: zelf bloemen, groeten en kruiden zaaien/ Sophie Collins
- Kies bewust: hoe je het geluk in jezelf kunt vinden/ Isabelle Gonnissen
- F*c k it maandag start ik écht/ Celien Rombouts
Informatieve boeken voor de jeugd:
- Voetbalatlas: een reis om de wereld en langs de velden
- Eerste doe-boek voor kleine nerds
- Samen plastic de baas
- Een olifant in het geheugenpaleis: de leukste tips, tricks en tests om geheugenkampioen te worden
- Hoe word jij social media proof
- Racisme: stop de pijn.

Nieuwe boeken in de bib

Woensdag 6 juli 2022
In de bibs zijn er weer heel wat nieuwe boeken gearriveerd. Eerst de fictie
- Haar woord/ Louise Candlish (thriller) 
- De ripper connectie/ Gerrit Barendrecht (thriller)
- De kristallen stop/ Arsène Lupin (detective)
- Het schaduwhuis/ Anna Downes (thriller)
- Leonora in het ochtendlicht/ Michaela Carter (historisch)
- De reizigers op perron 5/ Clare Pooley
- Spoorloos/ Mari Hannah (detective)
- Slechtste plan ooit/ Jane Fallon (chicklit)
- Eindeloze zomer/ Nora Roberts (romantiek)
- Florence/ Kiki van Dijk (thriller)
- Sterker dan de wind/ Mary Schoon (familie)
- Het oog van de naald/ Wieslaw Misliwski (psychologisch)
- Open hart/ Elvira Lindo
- Zes koffers/ Maxim Biller
- Galatea/ Madeline Miller (verhalen)  
Pelt - Lindelhoeven VV start tegen OpglabbeekTweede provincialer Lindelhoeven VV start de competitie op 3 september (19.30 uur) thuis tegen Kabouters Opglabbeek A.

Dieven viseren bouwbedrijven

Woensdag 6 juli 2022
Pelt - Dieven viseren bouwbedrijvenZoomVorig jaar sloegen dieven hun slag op de werven van 1 op 6 bouwbedrijven. Dat blijkt uit een rondvraag van Bouwunie. “Bouwmaterialen en machines zijn al altijd geliefd bij criminelen. Nu de materiaalprijzen zo hoog zijn, zijn ze natuurlijk een extra doelwit”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De gevolgen zijn niet min. Dat gaat van vertragingen van de werken door een gebrek aan bouwmaterialen tot in het ergste geval het moeten stilleggen van de werf. Bijna 9 op de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Toelatingsexamens arts bij WICOGisteren werden in heel Vlaanderen de toelatingsexamens arts georganiseerd. Dit gebeurde op diverse locaties. In Noord-Limburg moesten 30 kandidaten het toelatingsexamens afleggen bij WICO Campus Overpelt. De deelnemers kwamen van andere scholen. Want deelnemers mogen geen examen afleggen in de eigen school. Anders zouden sommigen wel in hun vertrouwde omgeving terechtkomen en anderen niet. Zo wordt de gelijkheid tussen de deelnemers gegarandeerd.
Pelt - Bromfietser gewond op LeopoldlaanOp de Leopoldlaan is gisteravond even voor 19u een 17-jarige bromfietser uit Pelt gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een auto bestuurd door een 58-jarige Nederlandse.

Carlo Schoemans overleden

Woensdag 6 juli 2022
Pelt - Carlo Schoemans overledenGisteren is Carlo Schoemans overleden. Hij was 59 jaar. De afscheidsviering en de asverstrooiing op de begraafplaats aan de Roosendijk vinden plaats in familiekring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be. 
Pelt - Grote Heide start tegen SLW MaaseikDerde provincialer Sporting Grote Heide speelt zondag 4 september (15 uur) zijn eerste competitiewedstrijd. Het ontvangt SLW Maaseik.
Pelt - Sparta Lille naar GrenstrappersVierde provincialer Sparta Lille speelt zondag 4 september (15 uur) zijn eerste competitiewedstrijd op het veld van Grenstrappers Lommel Kolonie.

Eerste match Kadijk in Boorsem

Woensdag 6 juli 2022
Pelt - Eerste match Kadijk in BoorsemTweede provincialer Kadijk SK speelt op 3 september (19.30 uur) zijn eerste competitiematch op het veld van Boorsem.

Paul Bielen overleden

Dinsdag 5 juli 2022
Pelt - Paul Bielen overledenVandaag is Paul Bielen overleden, de partner van Marie-Louise Aerden. Hij was 87 jaar. Het afscheid en de begraving zullen in intieme familiekring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aanstaande donderdag 7 juli verder aan een stuk van de Grote Ring in Hasselt. Het gaat om het stuk binnenring vanaf de oprit aan de Herkenrodesingel, over de brug van de kanaalkom tot aan het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg. De werken rekken zich uit over een afstand van zo’n 900 meter. Verschillende rijstroken worden er vernieuwd in asfalt. Deze werken zorgen tijdelijk voor bijkomende verkeershinder in de omgeving. Buiten de (…) Het hele nieuwsbericht

Meer wolken

Dinsdag 5 juli 2022
Weerbericht
Pelt - Meer wolkenMet een noordwestelijke en later noordelijke aanvoer van maritieme lucht komen er de volgende dagen meer wolkenvelden voor. Daarbij kan er vooral op donderdag ook wat neerslag vallen. Daarna stijgt de luchtdruk en breekt een periode aan met droog en vooral ook warmer weer.
Vandaag
wisselen wolken en zon in de namiddag elkaar af. De wolken domineren, maar tussendoor is er ook af en toe zon. Het blijft droog en bij maxima rond 22 graden zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar. De (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Esperanza opent tegen TermienEsperanza Pelt opent het nieuwe seizoen op 3 september thuis tegen Eendracht Termien. Op 10 september speelt Esperanza uit bij KVK Wellen.

TEFAF is achter de rug

Maandag 4 juli 2022
Pelt - TEFAF is achter de rugZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Pelt - Verdachten van de roof op TEFAFZoomDe Nederlandse politie heeft vanavond via het opsporingsprogramma "Opsporing NL" landelijk aandacht besteed aan de overval op de kunst- en antiekbeurs TEFAF op 29 juni in Maastricht. Er werden nieuwe beelden getoond van de overval, de binnenkomst van de vier overvallers (waar ze heel duidelijk op te zien zijn), beelden van de vlucht van de overvallers, hun mogelijke vluchtroute en beelden van een mogelijke vijfde verdachte die een dag eerder de toegangsbewijzen voor de vier overvallers kocht. Hierboven de (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Rampage Open Air groot succesZoomDe organisatoren van de tweede editie van Rampage Open Air op het Kristalpark in Lommel kijken erg tevreden terug op deze editie. Met 35.000 festivalgangers zijn ze zeer zeker het grootste Europese drum' n bass festival. En voor volgend jaar beloven ze nóg groter en nóg méér! Onze reporters maakten een mooie fotoreportage van dit festival, verdeeld over twee albums. U kan deze hier bekijken: album 1, album 2, met foto's van Jan Buyens, Robert Boons en Guy Weyns.
Rampage Open Air groot succesRampage Open Air groot succes
Zoom
Pelt - Vlaams feest op het BoudewijnpleinZoomAls Vlaanderen Feest komen de buren van het Boudewijnplein samen om er een heel gezellige boel van te maken. Het bestuur had gezorgd voor frietjes, snacks, wijn, bier en uiteraard ook frisdrank en water. De KSA van Lille zorgde voor de overkapping. Oudere buren betrokken nieuwere omwonenden in hun gesprekken en de zon overgoot het met heel veel warmte. Het was een succes! (Foto's Bea Van Winkel)
Vlaams feest op het BoudewijnpleinVlaams feest op het Boudewijnplein
Vlaams feest op het Boudewijnplein
Zoom

Vlaams feest aan de Kadijk

Maandag 4 juli 2022
Pelt - Vlaams feest aan de KadijkZoomZaterdagavond hebben de buren van Kadijk, Masenstraat en Driehoekstraat hun jaarlijks Vlaams feest georganiseerd. Niets dan blije gezichten in de nieuwe voetbalkantine van Kadijk SK!
Pelt - Vlaams feest in de SchansstraatZoomZaterdag was er weer de jaarlijkse buurtbarbecue van de Schansstraat. Begonnen in 1991, en nu al de 29ste keer - alleen corona heeft twee jaar roet in het buurtbarbecueleven gegooid. Lekker eten, drinken, foto's bekijken van edities van lang geleden, gezellig buurten, en animatie met gezelschapsspelen brachten sfeer in de zaak. De datum voor volgend jaar is al vastgelegd... (Foto's Frido Van Hertum)
Vlaams feest in de Schansstraat
Zoom

De Tour verhuist vandaag

Maandag 4 juli 2022
Pelt - De Tour verhuist vandaagZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)

Zjüst drij jung

Maandag 4 juli 2022
Pelter Hükske
Pelt - Zjüst drij jungZoomDò stön er twieë op trouwe… en het wèrd tiêd dä die vrouw iet tiggen heure Zjors zit. Zjors, dä is nen hieële brave joonkman. Lüstert…
En had ullie goe. Tot tekomede móndig! (Fons Tuyaerts)
UPDATE Schutterij Sint-Sebastiaan uit SHLille is uitgeschakeld op het Oud-Limburgs Schuttersfeest in Meijel. Hetzelfde lot was de schutterijen St.-Monulphus & Gondulphus uit Rotem en Sint-Catharina uit Bree (Beek) beschoren. De drie schutterijen vielen uit in de derde kavelronde. Volgende week zaterdag wordt er verder geschoten met nog twee schutterijen uit Belgisch-Limburg: Sint-Martinus uit Kessenich en de Breydelzonen uit Kessenich. De overige schutterijen komen allemaal van over de Maas. Het is héél lang geleden dat er nog maar twee Belgisch-Limburgse schutterijen in de tweede kaveldag zaten.
Pelt - Van Aert al elke dag op het podium in TourZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Pelt - Vlaanderen feest op de TongersvenwegZoom11 juli nadert, dus mag er weer gefeest worden onder de vlag van "Vlaanderen feest". Dat deden ze gisteren al op de Tongersvenweg. Er staan daar maar weinig woningen, maar ze kunnen er goed een feestje organiseren!
Pelt - Versterking voor Sporting Grote HeideKlaas Dijsselbloem (Esp Pelt), Rune Krampiltz (Esp Pelt), Suphanat Boonphan (Peer SV), Michael Loenders (Kadijk) en Nick Paesen (Reppel) zullen komend seizoen de kleuren van Sporting Grote Heide verdedigen.
Pelt - Transfernieuws bij SK KadijkSK Kadijk heeft drie nieuwe spelers aangetrokken: Mathias Rombouts (St.-Dymphna Geel), Christophe Chiaverini (Wijchmaal) en Michiel Paesen (Esp Pelt) en Jorne Thys (Hamont 99). Kristof Plessers en Kris Cuypers hangen hun schoenen aan de haak, Hendrik Thijs gaat naar Lindelhoeven B, Michael Loenders naar Grote Heide en Toon Willems naar Grote Brogel.

Diefstal in Rodenbachlaan

Zaterdag 2 juli 2022
In een woning aan de Rodenbachlaan in Overpelt zijn meerdere voorwerpen gestolen De diefstal werd gisteren gepleegd.
Pelt - 'De F-35 maakt een gruwelijk lawaai'ZoomNog vijf jaar ongeveer zal het duren voor de eerste F-35-straaljagers naar Kleine-Brogel komen. Uit een artikel in Eindhovens Dagblad van vandaag blijkt dat omwonenden tegen die tijd best goede gehoorbeschermers kopen.
De verslaggever van de krant ging naar Leeuwarden in Friesland, waar de inwoners al 2,5 jaar ervaring hebben met F-35's van de plaatselijke vliegbasis boven hun hoofd. Zijn verhaal is onthutsend - het door de F-35 geproduceerde lawaai is nog erger dan wij (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Weer knobbelzwanengezin in het HagevenZoomIn het Hageven is een nieuw koppel knobbelzwanen gearriveerd, dat met vier kuikens de vijvers verkent. (Foto Marcella Stappers)

SV Herkol versterkt zich

Vrijdag 1 juli 2022
Pelt - SV Herkol versterkt zichSV Herkol heeft negen nieuwe spelers aangetrokken met het oog op het komende seizoen: Maico Bogaerts (Reppel), Stef Briers (Grote Heide), Tom Dekkers (Blauw Geel 38), Dries Foque (Hamont '99), Ron Jansen (VV Geldrop), Ruud Van Den Dungen (Helson), Ferre Wels (Bree-Beek), Chakir Zeroual (Oda Weert) en Jean Black (Achel).

Langere droge periode

Vrijdag 1 juli 2022
Weerbericht
Pelt - Langere droge periode Met hogedrukgebieden over of nabij onze regio, ziet het ernaar uit dat we een langere droge of overwegend droge periode mogen verwachten. Thermische hoogstandjes zitten er echter niet aan te komen. De wind draait de volgende dagen naar het noorden en de maxima komen dan eerder op bescheiden waarden uit.
Vandaag is de atmosfeer nog net voldoende onstabiel om na de middag een enkele regenbui te genereren, al houden de meeste plaatsen het overwegend droog. Daarbij wisselen zon en (…) Het hele nieuwsbericht

Tour start in Denemarken

Vrijdag 1 juli 2022
Pelt - Tour start in DenemarkenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Vanaf vandaag worden er extra wegmarkeringen aangebracht op het kruispunt van Grote Baan en Herebaan in Houthalen-Helchteren. De verkeerssituatie op dat kruispunt is voor veel autobestuurders onduidelijk en verwarrend. Daarom worden vanaf vandaag, onder begeleiding van de politie, extra markeringen aangebracht dwars over het kruispunt. Met die markeringen worden bestuurders die naar links afslaan beter geleid over het kruispunt. Wanneer de werken volledig afgerond zijn, zal ook de lichtenregeling aangepast worden zodat rijrichtingen die elkaar kruisen apart groen krijgen. Midden augustus zijn de werken klaar.
21/06

Wij willen via deze weg Jetje een heel gelukkige 60 ste verjaardag wensen!

Familie Verbruggen-Bleyen
21/06

Proficiat aan Stina en Jef een goede gezondheid en nog veeeel jaartjes samen

Lieset en Sus Hensen-Van Baelen B
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt