Het overige nieuws

Lago Dommelslag bijna drie weken dicht

Donderdag 31 augustus 2023
Het zwemcomplex Lago Dommelslag in Pelt is van 4 september t.e.m. 22 september gesloten omwille van jaarlijks onderhoud. Dat is vandaag bekendgemaakt.

Hoornaarnest zat op 1,5 meter hoogte

Woensdag 30 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Hoornaarnest zat op 1,5 meter hoogteZoomIn de Onderwijsstraat in Lommel is vandaag een nest van de Aziatische hoornaar aangetroffen en onschadelijk gemaakt. In tegenstelling tot wat wel eens gezegd wordt hing dat nest niet hoog in een boom, maar werd het door de tuinman aangetroffen toen hij de haag aan het snoeien was. Het nest was uitgebouwd op anderhalve meter hoogte in die haag. Gisteren waren er in de straat nog lokpotten voor de Aziatische hoornaar gehangen. (Foto Guy Weyns)

Catho Bancken overleden

Woensdag 30 augustus 2023
Pelt - Catho Bancken overledenIn Mol is gisteren Catho Bancken overleden, de weduwe van Jan Meus. Ze was geboren in Grote-Brogel en werd 92 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in Uitvaartcentrum Severens.

Jos Dreesen overleden

Woensdag 30 augustus 2023
Pelt - Jos Dreesen overledenGisteren is Jos Dreesen overleden, de echtgenoot van Eliane Truyens. Hij was 76 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

José Schoenmakers overleden

Woensdag 30 augustus 2023
Pelt - José Schoenmakers overledenMaandag is José Schoenmakers overleden, de echtgenote van Wil Wouters. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Limburgse export groeit

Woensdag 30 augustus 2023
Pelt - Limburgse export groeitZoomHet aantal bedrijven dat internationaal actief is, stijgt verder. 6 op de 10 Limburgse bedrijven doen zaken in het buitenland. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Unizo Limburg en VKW Limburg die vandaag bij Indigo Care in Tessenderlo werden voorgesteld. De afzetmarkt in Rusland is door de oorlog met Oekraïne zo goed als nihil, aan de andere kant is het Brexit-trauma verteerd en is de UK een zeer vooraanstaande partner voor onze provincie. Onze naaste buren Duitsland en Nederland blijven de (…) Het hele nieuwsbericht

Ruim 8 procent bevolkingsgroei

Dinsdag 29 augustus 2023
Pelt kende van 2013 tot 2023 een bevolkingsgroei van 8,44 procent. In Limburg bedroeg die 4,64 procent, in het Vaams Gewest 6,03 procent en in België 6,02 procent. (Statbel)
Pelt - Erwin Smids vierde op WK kajakmarathonGisteren en vandaag werden de Wereldkampioenschappen kajakmarathon voor veteranen gehouden in het Deense Vejen. Erwin Smids van de Neerpeltse Watersportclub nam hieraan deel in de categorie 45-49-jarigen. Gisteren vaarde hij in de K1 over 18 km met 4 portages. Hij werd daarin knap vierde in een tijd van 1u23’44” en was slechts 0,55” verwijderd van het podium. De wedstrijd werd gewonnen door de Spanjaard Ulises Aranda in 1u23’25”.
Vandaag ging Erwin van start in de K2 18 km samen met Erik Verduyckt van de Kastelse Kajak Klub. In deze wedstrijd werden zij derde in een tijd van 1u19’08” doch door een discutabele beslissing van een official werden zij nadien gediskwalificeerd omdat zij een andere boot zouden gehinderd hebben in een keerpunt.
Later deze week gaat het WK voor senioren van start in Vejen met als NWC-deelnemer Daan Cox.

Willy Haegdons overleden

Dinsdag 29 augustus 2023
Pelt - Willy Haegdons overledenIn Frankrijk is donderdag Willy Haegdons overleden, de echtgenoot van Paula Gielen. Hij was geboren in Overpelt en werd 72 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 11.30u) in het crematorium in Lommel. De begraving van de urn op het Boskerkhof zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreeemers.be.

Maand van de sportclub

Maandag 28 augustus 2023
Pelt - Maand van de sportclubZoomElk jaar organiseert Sport Vlaanderen van 1 tot 30 september de 'Maand van de Sportclub'. Zij willen iedereen aanmoedigen om lid te worden van een sportclub. Sporten en bewegen maakt ons fitter, gezonder en gelukkiger, dus waar wacht je nog op? Sportclubs openen tijdens deze maand hun deuren voor jou om kennis te maken met de sport en de club. Dat betekent dat je gratis mee kan doen met een clubtraining, kan deelnemen aan een kennismakingsevent of gewoon eens een kijkje kan nemen bij de club. In Pelt doen 12 clubs mee. Ontdek via deze link welke.

De vier zonden van de journalistiek

Maandag 28 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Paus Franciscus noemde in een toespraak vier zonden van de journalistiek: desinformatie, wanneer de journalistiek niet of verkeerd informeert; laster; smaad, die verschilt van laster omdat zij vernietigend is; en de liefde voor schandalen, omdat schandalen verkopen.

Winny Bormans overleden

Maandag 28 augustus 2023
Pelt - Winny Bormans overledenDonderdag is Winny Bormans overleden. Hij was geboren in Hamont en werd 67 jaar. Het afscheid plaats in intieme kring, gevolgd door de asverstrooiing op het Boskerkhof van Hamont. Gelegenheid tot schriftelijk condoleren: Vanhove Uitvaartzorg, Brogelerweg 24, 3950 Bocholt of via www.uitvaartzorgvanhove.be.

Op restaurant in Spanje

Maandag 28 augustus 2023
Pelter Hükske
Pelt - Op restaurant in SpanjeZoomZjang en Zjozee zien op reis in Spanje. En op nen oaved zitte ze op ’t terras van e restaurant. Mer dä Spáns menu, dä kunne ze nie lèze. Lüstert... en had öllie goe, eh! Zow de zomer gedoan ziên, of kriege we nog wa in september? Wa dingde?
Tot tekomede móndig hei op Internetgazet! (Fons Tuyaerts)

Esperanza B - KRC Peer B 2-2

Zondag 27 augustus 2023
Pelt - Esperanza B - KRC Peer B 2-2In de Beker van Limburg hebben Esperanza Pelt B en KRC Peer B vnavond 2-2 gelijkgspeeld.

Houthalen VV klopt SV Herkol

Zondag 27 augustus 2023
Pelt - Houthalen VV klopt SV HerkolHouthalen VV heeft vanavond in de Beker van Limburg met 3-0 gewonnen van SV Herkol.

Kadijk SK - KVK Beringen 5-3

Zondag 27 augustus 2023
Pelt - Kadijk SK - KVK Beringen 5-3In de Beker van Limburg heeft Kadijk SK vanavond KVK Beringen verslagen met 5-3. Voor Kadijk scoorden Molenberghs (2), Dewit, Van Chaze en Masumbuko Kalala.
Pelt - Grenstrappers verslaan Sparta LilleGrenstrappers Lommel Kolonie heeft vanavond in de Beker van Limburg met 3-1gewonnen van Sparta Lille.

Wisselvallig weer

Zondag 27 augustus 2023
Pelt - Wisselvallig weerZoomDit weekend kregen we een mix van zon, regen en lokaal wat gedonder. De komende dagen blijft het weer wisselvallig met zon en wat lokale regenbuien en temperaturen die schommelen rond de 20°. (foto Gust Ischen)

Dieven aan de slag

Zondag 27 augustus 2023
Pelt - Dieven aan de slagEr is ingebroken in een pand aan de Europalaan. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg ook melding van een inbraakpoging in de Dorpsstraat.

Hermien en Lize mogen naar O.S.

Zondag 27 augustus 2023
Pelt - Hermien en Lize mogen naar O.S.ZoomOp het WK kajak sprint in Duisburg hebben Hermien Peters en Lise Broekx (foto boven) van de Neerpeltse Watersport Club zich vandaag geplaatst voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs. In de finale van de K2 500m werden ze vierde, goed voor een olympisch ticket. Eerder op de dag kwamen Artuur Peters en Bram Sikkens als derde over de aankomst in de B-finale van de K2 500 meter, goed voor een twaalfde plaats in de eindstand. Het meegereisde NWC-supportersteam (foto onder) en de vaarders zijn zeer tevreden en kijken nu al uit naar Parijs! (Foto's NWC)
Hermien en Lize mogen naar O.S.
Zoom
Het is maar dat je 't weet
In Limburg zijn er de eerste zes maanden van dit jaar 18 verkeersdoden gevallen. In dezelfde periode van vorig jaar waren er dat 24. (VIAS)

Lindelhoeven B - Kadijk B 2-2

Zondag 27 augustus 2023
Pelt - Lindelhoeven B - Kadijk B 2-2In de Beker van Limburg hebben Lindelhoeven VV B en Kadijk SK B 2-2 gelijkgespeeld.

Lindelhoeven - Heusden-Zolder 2-0

Zondag 27 augustus 2023
Pelt - Lindelhoeven - Heusden-Zolder 2-0In de Beker van Limburg heeft Lindelhoeven VV A met 2-0 gewonnen van Heusden-Zolder.

Succesverhaal voor SACN

Zondag 27 augustus 2023
Pelt - Succesverhaal voor SACNZoomOp de provinciale aflossingskampioenschappen in Alken heeft atletiekclub SACN gisteren 10 van de 40 titels behaald, met daarnaast nog zes zilveren medailles en één bronzen. "Het beste resultaat ooit in onze clubgeschiedenis!" juicht Louis Geboers. "We waren dan ook de derde best vertegenwoordigde club met meer dan 70 atleten. En bovendien waren er reserve-atleten ter plaatse die we konden inschakelen."
Geboers is blij met het succes. "Het komt niet vanzelf. We moeten daarvoor alle trainers danken, en iedereen die aan dat succes heeft meegeholpen." Op de foto de masterploeg +65 die kampioen werd in de 4x400mix. Vlnr Frieda Hendrikx,  Johan Stinckens,  Elianthe Didden en Jan Sleurs. (Foto SACN)

Auto vliegt in brand op N69

Zondag 27 augustus 2023
Grensgevallen
Op de Luikerweg, tussen Lommel-Kolonie en Valkenswaard, is gisteravond een auto tijdens het rijden in brand gevlogen. De bestuurder rook een benzinelucht, zette zijn wagen aan de kant en even later waren er vlammen. De wagen, die in Nederland was ingeschreven, moest afgesleept worden. Er vielen geen gewonden.

Grote Heide verliest van Wijchmaal

Zondag 27 augustus 2023
Pelt - Grote Heide verliest van WijchmaalSporting Grote Heide heeft gisteravond met 1-2 verloren van Sporting  Wijchmaal.

Esperanza uitgebekerd

Zaterdag 26 augustus 2023
Pelt - Esperanza uitgebekerdEsperanza Pelt heeft het vanavond in de Beker van België niet kunnen halen van Virton. Net zoals in de vorige wedstrijd werd het resultaat weer beslist door de strafschoppen, want na de verlengingen was het nog altijd 2-2. En na de strafschoppen 2-4, in het voordeel van Virton, dat eerder ook al Bocholt uitschakelde via de strafschoppen. En dit Esperanza was absoluut niet de mindere van de Waalse ploeg. Maico Gerritsen scoorde de twee Peltse doelpunten. UPDATE Een verslag van Esperanza

Helena Lamers overleden

Zaterdag 26 augustus 2023
Pelt - Helena Lamers overledenGisteren is Helena Lamers overleden, de weduwe van Jaak Swennen. Lena was 96 jaar. Donderdag (10.30u) is er een afscheidsviering in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. 

Aldegonda Geens overleden

Zaterdag 26 augustus 2023
Pelt - Aldegonda Geens overledenVandaag is Aldegonda Geens overleden, de echtgenote van Frans Thijs. Ze was zondag jl. 88 jaar geworden. De afscheidsviering vindt plaats in familiekring. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. 
Pelt - Hermien Peters en Lize Broekx naar A-finaleOp het WK kajaksprint in Duisburg hebben Hermien Peters en Lize Broekx vanmiddag hun halve finale op de K2 500m gewonnen. Morgen varen ze dus de A-finale. Als ze daarin bij de eerste zes eindigen, mogen ze volgend jaar naar de Olympische Spelen in Parijs.
Pelt - Artuur Peters naar B-finale in K2 500mOp het WK kajaksprint in Duisburg hebben Artuur Peters en Bram Sikkens zich niet kunnen plaatsen voor de A-finale in de K2 500m. Ze werden 4de in de halve finale en varen morgen de B-finale.

Wisselvallige en koelere periode

Zaterdag 26 augustus 2023
Weerbericht
Pelt - Wisselvallige en koelere periodeDe laatste week van augustus staat in het teken van koel en wisselvallig weer. Onder invloed van een omvangrijke depressie nabij de Britse Eilanden wordt onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Tussendoor zijn er ook wel droge perioden met wat zon.
Vandaag is het droog en vrij zonnig in de ochtend. Er komen in de loop van de ochtend stapelwolken opzetten en vooral na de middag is er ook kans op een plaatselijke bui. Het zou wel eens kunnen meevallen met de buien en vaak is het (…) Het hele nieuwsbericht

Astrid Swinnen overleden

Zaterdag 26 augustus 2023
Pelt - Astrid Swinnen overledenGisteren is Astrid Swinnen overleden, de echtgenote van André van den Berk. Ze was 71 jaar. De afscheidsviering zal plaatshebben in beperkte familiekring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Chris Hermans overleden

Zaterdag 26 augustus 2023
Pelt - Chris Hermans overledenIn Genk is gisteren Chris Hermans overleden. Ze was geboren in Neerpelt en werd 55 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in Uitvaartzorg Severens.

Artuur Peters 6de in K1 1000m

Zaterdag 26 augustus 2023
Pelt - Artuur Peters 6de in K1 1000mUPDATE Op het WK kajaksprint in Duisburg is Artuur Peters 6de geworden in de finale van de KA 1000m. Hij kan op die afstand dus naar de Olympische Spelen volgend jaar - de eerste zes zijn geselecteerd. Straks vaart hij met Bram Sikkens nog de K2 500m.

Nieuw bedrijf: Valkenborgs-Schoofs

Zaterdag 26 augustus 2023
Erwin Valkenborgs en Saskia Schoofs, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de besloten vennootschap Valkenborgs-Schoofs opgericht met zetel in Boseind in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een slagerij, productie van vers bereide maaltijden die vlees bevatten en catering en traiteurdiensten.

Even enkele mugshots

Vrijdag 25 augustus 2023
Pelt - Even enkele mugshotsZoom"Mugshots" - zo noemt men in Amerika politiefoto's van verdachten. Ook van Trump werd zo'n mugshot gemaakt en die was niet bepaald vleiend. Maar na zijn voorlopige vrijlating - hij betaalde een borgsom - gebruikte hij de mugshot al voor zijn verkiezingscampagne.
Reden voor Fobie om zich eens te laten gaan in enkele "mugshots"... Hierboven Trump, hieronder vlnr Prigozjin, Poetin, Van Quickenborne en Alexander De Croo.
Even enkele mugshotsEven enkele mugshotsEven enkele mugshotsEven enkele mugshots
Zoom
Pelt - WK kajaksprint: winst voor Peters/BroekxHermien Peters en Lize Broekx mogen naar de halve finale van de K2500m op het WK kajaksprint in Duisburg. Vandaag wonnen ze hun reeks met een voorsprong van bijna 2 seconden op een Deens duo. Lize en Hermien varen hun halve finale morgen om 16.14u

Maria Peels overleden

Vrijdag 25 augustus 2023
Pelt - Maria Peels overledenGisteren is Maria Peels overleden. Marietje werd geboren in Sint-Huibrechts-Lille en werd 87 jaar. Woensdag (10.30u) is er een uitvaartliturgie in de Sint-Laurentiuskerk van Hamont waarna de crematie en de bijzetting op het Boskerkhof in intieme kring zullen plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in uitvaartcentrum Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Fietsster (52) gewond bij ongeval

Vrijdag 25 augustus 2023
Pelt - Fietsster (52)  gewond bij ongevalBij een verkeersongeval op het kruispunt Venderstraat-Broekkant is vanmorgen even voor 7u een 52-jarige fietsster uit Pelt gewond geraakt. Zij botste tegen de auto van een 21-jarige Peltenaar. De vrouw moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Geen kwalificatie voor Zizou Bergs

Donderdag 24 augustus 2023
Zizou Bergs is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de US Open. Hij verloor in twee sets van Arthur Cazaux.

Twee aanwinsten voor Esperanza

Donderdag 24 augustus 2023
Pelt - Twee aanwinsten voor EsperanzaEsperanza Pelt heeft twee spelers aangetrokken: Dylano Kokkinis (19) van Patro Eisden en Quinten Beckx (20)van Roda JC.
Pelt - WK kajaksprint: A-finale voor Artuur PetersZoomOp de tweede dag van het WK kajaksprint in het Duitse Duisburg is Artuur Peters, onder het oog van de talrijk meegereisde NWC-supporters, er vandaag in geslaagd om de A-finale te bereiken in het Olympisch nummer K1 1000m. Indien hij in deze A-finale bij de top-zes kan eindigen is hij gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar. Deze A-finale wordt zaterdagmiddag om 12:10 uur gevaren. Verder moest Artuur vandaag eerder op de dag ook nog aan de bak in de reeks K2 500m (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in de Rijmenstraat

Donderdag 24 augustus 2023
Pelt - Inbraak in de Rijmenstraat Afgelopen nacht werd in de Rijmenstraat ingebroken in een garage achter een woning. Een ruit werd ingeslagen om binnen te geraken. Uit de garage werd een zilverkleurige damesfiets gestolen.

Nieuwe vennootschap: Prodalytics

Donderdag 24 augustus 2023
Joris Ohmstede (26) uit Overpelt heeft de besloten vennnootschap Prodalytics opgericht met zetel aan de Koning Albertlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consulting van soft- en hardware; computerconsultancy-activiteiten en het ontwikkelen en ontwerpen van websites en internetsoftware.

Ondertussen, in de wolvenroedel...

Donderdag 24 augustus 2023
De visie van Fobie
Pelt - Ondertussen, in de wolvenroedel...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jan Gijbels overleden

Donderdag 24 augustus 2023
Pelt - Jan Gijbels overledenGisteren is Jan Gijbels overleden, de echtgenoot van Meineke Roosen. Hij was 82 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in familiekring. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Nelly Pellens overleden

Donderdag 24 augustus 2023
Pelt - Nelly Pellens overledenGisteren is Nelly Pellens overleden, de weduwe van Tony Bloemen. Ze was 72 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Onweer op komst

Donderdag 24 augustus 2023
Pelt - Onweer op komstZoomDe wolken pakken zich vandaag meer en meer samen en vanaf deze middag is er kans op een lokaal onweer met regen of hagel. Ook deze nacht is gedonder nog mogelijk. De komende dagen zakken de temperaturen tot rond de 20°. (Gust Ischen)

Priesterwijding Bart Pluymers

Donderdag 24 augustus 2023
Kerk
Pelt - Priesterwijding Bart PluymersZondag 3 september (15 uur) wordt Bart Pluymers door mgr. Patrick Hoogmartens priester gewijd in de Sint-Quintinuskerk in Zonhoven waar hij jaren misdienaar is geweest. Na zijn priesterwijding gaat hij in Pelt aan de slag onder de hoede van pastoor-deken Jan Philippe.
Pelt - Artuur Peters naar halve finale WK kajak sprintOp de openingsdag van het WK kajak sprint in Duisburg heeft Artuur Peters van de NWC vandaag de zesde reeks gewonnen. Daardoor is hij geplaatst voor de halve finales, die morgen worden gevaren. Indien hij dan bij de eerste drie eindigt, stoot hij door naar de A-finale.

Lindelhoeven VV A - KFC Kaulille 4-2

Woensdag 23 augustus 2023
Pelt - Lindelhoeven VV A - KFC Kaulille 4-2Lindelhoeven VV A heeft vanavond KFC Kaulille geklopt met 4-2.

Sp. Grote Brogel klopt Sparta Lille

Woensdag 23 augustus 2023
Pelt - Sp. Grote Brogel klopt Sparta LilleSporting Grote Brogel heeft vanavond met 4-1 gewonnen van Sparta Lille.

Lindelhoeven VV B - KFC Hamont 99 0-1

Woensdag 23 augustus 2023
Pelt - Lindelhoeven VV B - KFC Hamont 99  0-1Lindelhoeven VV B heeft vanavond met 0-1 verloren van KFC Hamont 99.

Herkol-Eksel: 1-1

Woensdag 23 augustus 2023
Pelt - Herkol-Eksel: 1-1De bekerwedstrijd tussen Herkol en KFC Eksel is vanavond in het Hènt op een gelijkspel geëindigd: 1-1. Mitchell Colemont scoorde voor de thuisploeg, Thomas Franssen maakte voor Eksel gelijk. Herkolspeler Jens Cauwenberg moest met een ernstig knieletsel worden afgevoerd naar het ziekenhuis. 

KSA Herent gaat van start

Woensdag 23 augustus 2023
Pelt - KSA Herent gaat van startZoomKSA Herent Pelt start binnenkort weer aan een spetterend werkjaar vol avonturen. Even voorstellen, wij zijn een jeugdbeweging voor meisjes vanaf het eerste leerjaar tot het vierde middelbaar. Om de twee weken komen we samen op zondagnamiddag van 14u tot 17u om samen een superleuke tijd te beleven. Zo staan er steeds tal van leuke activiteiten op de planning zoals: bosspel, een quiz, knutselen, pleinspelen, waterspelletjes en nog zoveel meer. Alle leden kunnen steeds genieten van een lekker vieruurtje. De (…) Het hele nieuwsbericht

Met de groeten uit Antwerpen

Woensdag 23 augustus 2023
Vandaag gelezen
"Ik woon nu al bijna 20 jaar in Antwerpen-stad maar ben afkomstig uit (Over)Pelt. Ik heb daar 21 jaar gewoond en kom er nog altijd graag en regelmatig. Het is altijd wat thuiskomen. Via jullie blijf ik op de hoogte wat er zich zoal afspeelt in Pelt. Ik lees de Internetgazet dan ook dagelijks. Een dikke proficiat aan jullie en blijf zeker zo voortdoen. jullie doen goed werk."
(Mario Lunenburg in een mail)

Jef Claes overleden

Woensdag 23 augustus 2023
Pelt - Jef Claes overledenVandaag is Jef Claes overleden, de echtgenoot van Ria Agten. Hij was geboren in Hasselt en werd 67 jaar. Dinsdag (10.30u) is er een afscheidsviering in uitvaartcentrum Severens. Begroeting: maandag (19.30-20u) in het uitvaartcentrum.

Mia Mondelaers overleden

Woensdag 23 augustus 2023
Pelt - Mia Mondelaers overledenGisteren is Mia Mondelaers overleden, de echtgenote van Henri Vanduffel. Ze was geboren in Eksel en werd 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring.Vrijdag (18.30u) is er een avondwake in de Sint-Martinuskerk van Overpelt, waarna gelegenheid tot groet aan de urne en tot condoleren van de familie in uitvaartcentrum Severens.

Esperanza Pelt A klopt KFC Hamont 99

Dinsdag 22 augustus 2023
Pelt - Esperanza Pelt A klopt KFC Hamont 99Esperanza Pelt A heeft vanavond met 1-0 gewonnen van KFC Hamont 99. Het delpunt viel in de 58ste minuuut en werd gescoord door Di Biniamu Nganga .

Achel VV B - Esperanza Pelt B 1-0

Dinsdag 22 augustus 2023
Pelt - Achel VV B - Esperanza Pelt B 1-0De youngsters van Pelt moesten vanavond nipt de duimen leggen tegen derdeprovincialer Achel VV. Pelt B, de nieuwe ploeg uit 4de provinciale, verloor met 1-0. Kapitein Lars Knevels (19) was vanavond bij Pelt de oudste speler. Doelman Rune Classen is net 16 jaar... De overige spelers zijn geboren in 2004, 2005 of 2006.

Kadijk wint van KSK Meeuwen

Dinsdag 22 augustus 2023
Pelt - Kadijk wint van KSK MeeuwenKadijk SK heeft vanavond thuis met 4-1 gewonnen van Meeuwen. Voor Kadijk scoorden Mannaerts, Molenberghs, Crijns en Ulenaers.

Kajak: komend weekend WK in Duisburg

Dinsdag 22 augustus 2023
Pelt - Kajak: komend weekend WK in DuisburgDeze week staat het WK kajak in Duisburg op het programma. Een WK is altijd belangrijk, maar dit WK is extra belangrijk omdat ook de kwalificaties voor de Olympische Spelen in Parijs hier verdeeld worden, zegt Hermien Peters van de Neerpeltse Watersportclub. Alleen de top-6 is onmiddellijk gekwalificeerd voor Parijs. Hermien en Lize varen donderdag in de reeksen om 10u55 en hopelijk ook in de halve finales (zaterdag vanaf 16u02) en de finales (zondag de B-finale om 10u46 of de A-finale om 12u08).

Einde van de zomer in zicht

Dinsdag 22 augustus 2023
Weerbericht
Pelt - Einde van de zomer in zichtEen kern van hoge luchtdruk over onze regio verdwijnt woensdag stilaan en maakt plaats voor een storing die vanuit het zuidwesten komt opzetten. Morgen en in de nacht naar donderdag zijn er meer wolken en uiteindelijk wordt er donderdag in de namiddag ook neerslag verwacht. De temperaturen komen wel nog hoog uit, maar dat zal waarschijnlijk de laatste keer zijn van deze zomerse periode. In het weekend wordt het gevoelig kouder bij slechts 20 of 21 graden.
Vandaag komen er hoge en middelhoge wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Steurs overleden

Dinsdag 22 augustus 2023
Pelt - Rosa Steurs overledenGisteren is Rosa Steurs overleden, de weduwe van Mon Palmaers. Ze was geboren in Geel en werd 82 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een Eucharistieviering (om 10.30u) in de Sint-Corneliuskerk van het Lindel. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Gasfles in brand

Dinsdag 22 augustus 2023
Pelt - Gasfles in brandIn de Dorpsstraat vloog gisteravond rond 18u een gasfles in brand. De brandweer kwam ter plaatse en het vuur was snel onder controle. Er was weinig schade.

Vlaamse kampioenen bij SACN

Dinsdag 22 augustus 2023
Pelt - Vlaamse kampioenen bij SACNZoomOp het Vlaams kampioenschap Masters dat zaterdag in Merksem plaatsvond heeft atletiekclub SACN vier gouden medailles, twee zilveren en één bronzen behaald. Daar bovenop werden nog twee Limburgse records gelopen.
Frieda Hendrikx W70 werd Vlaams kampioene op de 100m en de 400m; in deze laatste discipline vestigde ze een nieuw Limburgs record met een tijd van 1’33”54. Mia Palmans W70 werd Vlaams kampioene op de 200m in een tijd van 46”89, ook een Limburgs Record, en op de 800m. Wannes Hendrickx M40 haalde brons op de 400m, Patrick Coene M60 werd 4de in het kogelstoren en in het speerwerpen, en Stefan Cools M55 haalde op de 1500m en de 5000m zilver. Op de foto: Frieda Hendrikx en Mia Palmans.

Bruin en blauw

Dinsdag 22 augustus 2023
Pelt - Bruin en blauwZoomDit is een blauwvleugelsprinkhaan. Blauwe vleugels? Maar hij is toch bruin? Dat klopt, maar wanneer hij zijn vleugels opent zie je een onwaarschijnlijk mooie tekening - kijk maar eens hier. Marcella Stappers fotografeerde de bruin-blauwe in het Hageven.

De draak van half zeven

Maandag 21 augustus 2023
Tegenligger
Pelt - De draak van half zevenZoomStripliefhebbers herkennen bovenstaande titel direct als een klassieker uit de Nero-reeks. Maar voor mij is “de draak van half zeven” de bijnaam voor de trein Antwerpen–Hamont van 16u09. Normaal komt deze trein rond half zes aan in Pelt. Maar heel vaak heeft hij zoveel vertraging dat het dichter bij half zeven is, als hij in Pelt toekomt. Vandaar de bijnaam.
Maandag 14 augustus was het ook weer zo ver. Ik wou een uurtje vroeger naar huis gaan maar zag al snel dat de terugrit naar (…) Het hele nieuwsbericht
De draak van half zeven
Zoom

Wat is kunst?

Maandag 21 augustus 2023
Vandaag gezien
„Eerst maken. Tóch doen, ver voorbij de grens gaan, dat is wat kunst kunst maakt.”
Kamagurka in "Zomergasten"

Lisa Huijers overleden

Maandag 21 augustus 2023
Pelt - Lisa Huijers overledenVrijdag is Lisa Huijers overleden, de weduwe van Jan Coenjaerts. Ze was 92 jaar. De afscheidsdienst en de bijbegraving bij Jan zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in uitvaartcentrum Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Minstens drie gezonde wolvenwelpen

Maandag 21 augustus 2023
Puur natuur
Pelt - Minstens drie gezonde wolvenwelpenZoomEr leven momenteel minstens drie en wellicht zelfs vier of vijf wolvenwelpen in onze wolvenregio. Die zijn allemaal in goede gezondheid, meldt Jan Loos van Welkom Wolf. Afgelopen weekend werden er nog vier of vijf welpen opgemerkt in Peer.
"De welpen zijn nu vier maanden oud en hebben al de grootte van een Duitse herder, maar mentaal zijn het nog steeds puppies: zeer naïef, niet in staat om zelf te jagen en voor voedsel volledig aangewezen op moeder Noëlla," aldus Loos. "Omdat er dit (…) Het hele nieuwsbericht

Botsing tussen ne Ferrari en 'n geit

Maandag 21 augustus 2023
Pelter Hükske
Pelt - Botsing tussen ne Ferrari en 'n geitZoomOp e krüüspûnt erges in de bürt van Antwerpe botst ne splinternowwe roeje Ferrari mè… en aauw geit.
Hoe lupt dä aaf?
Sèg, profiteert er van, eh! En tot tekomede móndig! (Fons Tuyaerts)

Zelenski landde in Eindhoven (2)

Zondag 20 augustus 2023
Pelt - Zelenski landde in Eindhoven (2)Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Zelenski landde in Eindhoven

Zondag 20 augustus 2023
Grensgevallen
De Oekraïense president Zelenski is vandaag op het vliegveld van Eindhoven geland voor een gesprek over de levering van Deense en Nederlandse F16's aan zijn land. Hij werd er begroet door de Nederlandse demissionaire premier Rutte.

Esperanza verder in Beker

Zondag 20 augustus 2023
Pelt - Esperanza verder in BekerEsperanza Pelt gaat verder in de Beker van België. De wedstrijd in Houtvenne eindigde op 2-3, nadat Esperanza in de penaltyreeks had gewonnen. UPDATE Lees hier het verslag van Esperanza zelf.

Sanne Thijssen wint bij Tops

Zondag 20 augustus 2023
Grensgevallen
Pelt - Sanne Thijssen wint bij TopsZoomDe Nederlands-Limburgse amazone Sanne Thijssen heeft gisteren in de Tops Arena in Valkenswaard met Con Quidam RB de LGCT GP of Valkenswaard gewonnen in een barrage van 10 gerenommeerde kampioenen. (Foto's Rik Vander Sanden)
Sanne Thijssen wint bij Tops
Zoom
De grondstoffengroep Sibelco gaat een gebied van 35ha als natuurgebied ontwikkelen in samenwerking met het Agentschap Natuur en Bos. Aan de noordkant van de Lommelse Riebosserheide, tegen de grens met Nederland, wordt er 10ha bos aangeplant en worden er voor 15ha heide en 10ha natuurgraslanden gecreëerd. Het is de bedoeling om begin volgend jaar de vergunningen aan te vragen en het plan in de loop van 2024 te realiseren. Op die manier krijgt Bosland er weer 35ha natuurgebied bij.

SV Breugel - Sparta Lille 5-1

Zondag 20 augustus 2023
Pelt - SV Breugel - Sparta Lille 5-1SV Breugel heeft gisterenavond Sparta Lille verslagen met 5-1.
De visie van Fobie
Pelt - Ondertussen, aan de maïsdoolhof...ZoomTot op heden slechts één welp van Noëlla gezien. (Cartoon: Fobie)

Geen treinen tussen Mol en Hamont

Zaterdag 19 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Geen treinen tussen Mol en HamontDit weekend werkt Infrabel aan het spoor tussen Mol en Hamont. Er rijden dan ook geen treinen. De NMBS legt bussen in die de treinen tussen Mol en Hamont moeten vervangen.

Overstekend wild...

Zaterdag 19 augustus 2023
Vandaag gezien
Pelt - Overstekend wild...ZoomJo Bloemen-Smits stopte voor deze egel, die het fietspad op het Hènt wilde oversteken. Als iedereen voor een overstekende egel zou stoppen, zouden er véél meer egels zijn...

Waar blijft de zon?

Zaterdag 19 augustus 2023
De visie van Fobie
Pelt - Waar blijft de zon?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Meningen van een clown

Zaterdag 19 augustus 2023
Chel mag het zeggen
Pelt - Meningen van een clown(naar: ‘Ansichten eines Clowns’ van Heinrich Böll)
Er zijn van die dingen waar ik echt kop noch staart aan krijg. Neem nu de hele heisa met de #metoo–beweging. En het begon al in de jaren zestig met de ‘Dolle Mina’s’ in Nederland. Tot verbijstering van heel wat vastgeroeste venten kwamen vrouwen plots overal verrassend agressief uit de hoek met hun concrete eisen voor gelijke rechten. Zij waagden het zelfs om massaal en publiek hun beha’s te (…) Het hele nieuwsbericht

Gaslek aan de Heuf

Vrijdag 18 augustus 2023
Deze namiddag ontstond een gaslek aan de Heuf in Overpelt. Dat had enige tijd verkeershinder in de Dorpsstraat tot gevolg. Het lek kon gedicht worden door Fluvius.

Gratis naar Neerpelt Bruist?

Vrijdag 18 augustus 2023
Pelt - Gratis naar Neerpelt Bruist?ZoomHet wordt stilaan een traditie! Mooi weer op het einde van de vakantie!? Dan weet je dat het weer tijd is voor een spetterende party op de speelplaats van de Wico Juniorcampus te Neerpelt! Want op Neerpelt Bruist komt dit jaar niemand minder dan de beste Belgische coverband ‘Domino’ en zijn ‘Energyparty’!!! Feestje gegarandeerd! Een ideale manier op de vakantie feestelijk af te sluiten. Bovendien geven wij aan de lezers van Internetgazet 5 inkomtickets gratis weg! HOE? Gewoon op deze link klikken en onze Facebookpagina volgen + een mailtje sturen naar jansen.gert1[!]telenet.be De wedstrijd loopt af op maandagavond 21/8 om 20u00.

Rosa Philippe overleden

Vrijdag 18 augustus 2023
Pelt - Rosa Philippe overledenIn Kessel-Lo is gisteren Rosa Philippe overleden, de echtgenote van Jean Flamaing. Zij was 83 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Rosa Philippe, p/a Begrafenissen Pues, Geldenaaksebaan 344, 3001 Heverlee.

Bree-Beek - Esperanza 2-1

Donderdag 17 augustus 2023
Pelt - Bree-Beek - Esperanza 2-1Esperanza Pelt heeft vanavond met 2-1 verloren van Bree-Beek. Thomas Paumen scoorde voor Esperanza.
Pelt - Atletiek: Patrick Coene 4de en 5de op BKZoomOp het Belgisch Kampioenschap werpen voor Masters in St.-Niklaas had SACN één deelnemer afgevaardigd: Patrick Coene (links op de foto). Hij kwam uit in het gewichtwerpen en het hamerslingeren. In deze laatste discipline viel hij net langs het podium met een 4de plaats. Bij het gewichtwerpen werd hij vijfde. De man rechts van hem is zijn trainer Pascal Snoeks.
Pelt - Wolvenwereld: tot dusver één welp gespotZoomNa de dood van wolvenvader August op 25 juli was er de vrees dat het voor moeder Noëlla heel moeilijk zou worden om voor de wolvenwelpen te zorgen. Sindsdien is er nog maar één welp opgedoken, meldt Jan Loos van Welkom Wolf.
"Vorige week is wolvin Noëlla meermaals waargenomen buiten de grenzen van het militair domein in het gezelschap van alvast één welp die er goed doorvoed en volledig gezond uitziet. Die is opgegroeid op een dieet van wild als ree, (…) Het hele nieuwsbericht

Meer dan 4 miljoen reizen

Donderdag 17 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceerde gisteren de resultaten van het onderzoek vakanties en reizen voor het eerste kwartaal van 2023. In deze periode werden 4.374.000 reizen gemaakt in België of in het buitenland. Dat is een stijging met 10% ten opzichte van de 3.999.000 reizen in het eerste kwartaal van 2022. De voorkeur ging uit naar korte reizen (van 1 tot 3 nachten).
Het aantal reizen binnen België is toegenomen. Er werden 1.268.000 reizen gemaakt binnen (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan de kust...

Donderdag 17 augustus 2023
De visie van Fobie
Pelt - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

De muskusrat is terug

Donderdag 17 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Pelt - De muskusrat is terugZoomIn 2013 ving de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) minder dan 1.000 muskusratten. Vorig jaar werden in Vlaanderen echter weer 3.594 muskusratten verdelgd door de VMM. Vooral de grensgebieden met Nederland, Frankrijk en Wallonië zijn probleemzones. (Foto DIck Hoskins- Pexels)

Lindelhoeven VV verliest van FC Helson

Donderdag 17 augustus 2023
Pelt - Lindelhoeven VV verliest van FC HelsonIn een vriendschappelijke wedstrijd heeft Lindelhoeven VV thuis met 1-2 verloren van FC Helson.

Nieuwe vennootschap: Immo Garage

Woensdag 16 augustus 2023
Reinier Teunissen (54) uit Pelt en Joris Van Gossem (36) uit Hasselt hebben de besloten vennootschap Immo Garage opgericht met zetel aan de Dorpsstraat in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen, uitbouwen, het beheren en verhandelen van een onroerend vermogen en de uitvoering van alle infrastructuur- en uitrustingswerken van gronden met het oog op hun verkaveling en valorisatie.

Nieuwe vennootschap: Bee Seen

Woensdag 16 augustus 2023
Rik Van Hooff uit Lommel en Liam Waerzeggers uit Overpelt hebben de besloten vennootschap Bee Seen opgericht met zetel aan de Pater Eymardstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer advies op het gebied van public relations en communicatie, human resources en marketing, de opmaak en het beheer van websites en computerconsultancy.

Nieuw: Sunshine Cleaning Diensten

Woensdag 16 augustus 2023
Cindy Driesen (45) uit Pelt heeft de besloten vennootschap Sunshine Cleaning Diensten opgericht met zetel aan de Drie Eikenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het reinigen van gebouwen, gevelreiniging, kleinhandel in reinigingsproducten en het lappen van ramen.

De beste stuurlui...

Woensdag 16 augustus 2023
Woorden van Jef
Pelt - De beste stuurlui...Na het vijfde leerjaar, bij meester Mortier in de parochieschool, stuurden mijn ouders me naar het “klein college” in Oostende. Een school met meer aanzien. Ik fietste er samen met mijn jongere broer naartoe. Elke dag twee keer heen en weer door regen en wind, want ’s middags aten wij thuis een warm middagmaal.
Het college, dat was een andere wereld met een immens grote speelplaats en propere urinoirs. Tijdens de turnles moesten we niet meer met de armen zwaaien en door de knieën (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Van Cauwenberghe overleden

Woensdag 16 augustus 2023
Pelt - Leo Van Cauwenberghe overledenVandaag is Leo Van Cauwenberghe overleden, de echtgenoot van Marianne Sneijers. Hij was geboren in Temse en werd 78 jaar. De crematie en de asverstrooiing op de begraafplaats ‘De Roosen’ in Pelt zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (13-14u) in uitvaartcentrum Creemers in Hamont. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.
Film
Vijftig jaar geleden ging de film Jesus Christ Superstar in première. Jesus Christ Superstar is een Amerikaanse film van Norman Jewison en een verfilming van de gelijknamige rockopera over de laatste weken van Jezus. De film kreeg een Oscar-nominatie. De film werd wereldwijd een succes en spreekt nog steeds tot de verbeelding.

Puur natuur in je tuin

Woensdag 16 augustus 2023
Pelt - Puur natuur in je tuinZoomEn dan zag Guido Swusten gisteren een heidelibel in zijn tuin zitten. Ze bleef bovendien mooi zitten tot de foto gemaakt was! 

Een zoektocht naar wijsheidstanden

Woensdag 16 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Een zoektocht naar wijsheidstandenZoomVoor haar onderzoek naar een therapie tegen de ingrijpende zenuwziekte Charcot-Marie-Tooth is prof. dr. Esther Wolfs (BIOMED UHasselt) op zoek naar wijsheidstanden van personen die lijden aan de aandoening. “Uit deze wijsheidstanden willen we stamcellen halen om het ziekteproces haarfijn te analyseren. We geloven dat we zo de sleutel kunnen vinden om de aandoening Charcot-Marie-Tooth, waar wereldwijd 1 op 2.500 (…) Het hele nieuwsbericht

De week van de enkelband

Dinsdag 15 augustus 2023
De visie van Fobie
Pelt - De week van de enkelbandZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Esperanza zondag tegen Houtvenne

Dinsdag 15 augustus 2023
Pelt - Esperanza zondag tegen HoutvenneKomende zondag 20 augustus speelt Esperanza Pelt in en tegen Houtvenne voor de Beker van Belgie. Houtvenne werkt zijn thuiswedstrijden af op het kunstgras van het vroegere KFC Oosterzonen. Houtvenne promoveerde afgelopen seizoen via de eindronde naar tweede amateur. In de competitie (2022-2023) pakte Pelt een knappe 4 op 6 tegen Houtvenne (thuis 0-0, uit 0-1 winst). Bij de promovendus is in het tussenseizoen heel wat veranderd, een andere trainer en heel wat nieuwe spelers, velen met ervaring, om zich te (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Reserven LHVV winnen finale Beker van PeltZoomIn de competitie van de reserven voor de Beker van Pelt hebben de reserven van Lindelhoeven VV (foto) vanavond die beker in de wacht gesleept. Ze versloegen Esperanza Pellt met 3-2. LHVV kwam aanvankelijk 0-2 achter maar zette die scheve situatie recht tijdens de tweede helft. 
Morgen gaat het om de Beker van Pelt tussen de eerste ploegen van de clubs. De wedstrijden worden gespeeld op de terreinen van Sporting Grote Heide. 

De lichtheid van Henri Kwanten

Maandag 14 augustus 2023
Vandaag gelezen
"Aan mijn opa langs moeders kant. Henri Kwanten was veehandelaar in Overpelt, en hoewel hij zijn job heel serieus nam, ontwaarde ik ook een soort lichtheid in hem. Hij was de eerste persoon die me toonde dat die twee dingen samen konden gaan. Ik had hem uitermate graag en was zelfs jaloers op de relatieve vrijheid van zijn job. Op een doordeweekse namiddag de boerderijen van half Limburg bezoeken, dat wilde ik later ook. Ook al kwamen we regelmatig in de slachterijen van Lommel en Genk, wat bepaald geen pretje was."
(Stijn Meuris in De Morgen, in antwoord op de vraag "Aan wie bent u schatplichtig?")

Geen afvalophaling morgen

Maandag 14 augustus 2023
Pelt - Geen afvalophaling morgenDe afvalophaling die normaal gezien morgen in Neerpelt zou gebeuren wordt vanwege de feestdag verplaatst naar zaterdag, 19 augustus. 

Huwelijksgeluk

Maandag 14 augustus 2023
Pelter Hükske
Pelt - HuwelijksgelukZoomSus en Drieka zien aal höst twintig joar getrouwd. En op nen oaved stèlt Drieka en stóm vraog. Lüstert… En had öllie goed, eh! Profiteert er van, as’t git!
Fons

Graf van Sinterklaas ontdekt

Zondag 13 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Archeologen hebben het graf van Sint-Nicolaas, de inspiratiebron achter het verhaal van Sinterklaas, ontdekt onder een kerk in de Turkse provincie Antalya. De Sint-Nicolaaskerk werd in de 7e of 8e eeuw boven op een andere kerk gebouwd, waar de heilige als bisschop zou hebben gewerkt voordat de kerk in de Middeleeuwen onder water liep. (Bron: Archeology News)

Esperanza wint bij Torhout

Zondag 13 augustus 2023
Pelt - Esperanza wint bij TorhoutZoomIn de competitie voor de Beker van België is Esperanza Pelt bij Torhout gaan winnen met 1-3, na doelpunten van Joël Nganga, Mourad Daoudi en Jessy Hendrikx (uit penalty). Bij de rust was het 1-1. (Foto Esperanza) UPDATE De volgende tegenstander in de Beker wordt Houtvenne.

Zo begint het

Zondag 13 augustus 2023
De visie van Fobie
Pelt - Zo begint hetZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

1.842.018 alleenwonenden

Zondag 13 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2023 telde België 1.842.018 alleenwonenden, 968.978 gehuwde koppels met thuiswonend(e) kind(eren), 940.493 koppels zonder thuiswonend kind, 508.209 alleenstaande ouders, 335.179 niet-gehuwd samenwonende koppels zonder thuiswonend kind en 419.507 niet-gehuwde samenwonenden koppels met thuiswonend(e) kind(eren). Zo, nu bent u weer bij! (Statbel)
Grensgevallen
Pelt - Politie zoekt gewapende man in BergeijkIn Bergeijk heeft de politie vanavond urenlang gezocht naar een Indisch uitziende man die iemand zou bedreigd hebben met een vuurwapen. Bij de zoekactie werd ook een politiehelikopter ingezet. Vanavond laat was de man nog niet gevonden. Hij heeft donker, krullend haar, droeg een jeans en een groen shirt. 

KFC Hamont 99 A - Kadijk SK A 0-1

Zaterdag 12 augustus 2023
Pelt - KFC Hamont 99  A - Kadijk SK  A 0-1In de Beker van Limburg heeft KFC Hamont 99 A vanavond met 0-1 verloren van Kadijk SK A. Voor Kadijk scoorde Kenneth Ulenaers.

Sparta Lille - FC Helson B 4-2

Zaterdag 12 augustus 2023
Pelt - Sparta Lille - FC Helson B 4-2In de Beker van Limburg heeft Sparta Lille het vanavond met 4-2 gehaald van FC Helson B.
Pelt - Grote Heide verliest van beloften THESIn de Beker van Limburg heeft Sporting Grote Heide vanavond met 5-1 verloren van de beloften van THES sport.

SV Herkol - Lindelhoeven VV A 0-3

Zaterdag 12 augustus 2023
Pelt - SV Herkol - Lindelhoeven VV A  0-3In de Beker van Limburg heeft SV Herkol vanavond met 0-3 verloren van Lindelhoeven VV A.

Kadijk SK B - Esperanza Pelt B 2-3

Zaterdag 12 augustus 2023
Pelt - Kadijk SK B - Esperanza Pelt B 2-3In de Beker van Limburg heeft Kadijk SK B vanavond met 2-3 verloren van Esperanza Pelt B.

W. Koersel B - Lindelhoeven VV B 1-0

Zaterdag 12 augustus 2023
Pelt - W. Koersel B - Lindelhoeven VV B 1-0Weerstand Koersel B heeft vanavond Lindelhoeven VV B geklopt met 1-0.
Pelt - 10 jaar 'Ladies Cycling Team' in LilleZoom10 jaar geleden waren er enkele dames in Lille die met de koersfiets op zaterdagochtend een toerke gingen fietsen. Van het een kwam het ander. Met een mooi 'nieuw' fietstenue en met coach Jef en later Harry hebben ze al enkele straffe uitdagingen volbracht: naar de zee fietsen, de Mergellandroute, de Ventoux... niets is hen teveel. Dit weekend wordt het 10-jarig bestaan gevierd tijdens een fietsweekend in Thorn. Vandaag stond er zelfs een lange rit op het programma maar de regen stak daar een stokje voor. Na 10 jaar fietsen, weten ze één ding zeker: door samen plezier te maken is elke tocht door de mooie Limburgse natuur een feest!(Linda Kuppens)

Sente Sentjens 17de in WK tijdrit

Zaterdag 12 augustus 2023
Peltenaar Sente Sentjens werd gisteren17de in het WK tijdrijden. Na afloop zei hij dat hij een beter resultaat had verwacht.

Nieuwe race naar de maan

Vrijdag 11 augustus 2023
De visie van Fobie
Pelt - Nieuwe race naar de maanZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dit jaar al 3.737 kinderen geboren

Vrijdag 11 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn in Limburg 3.737 kinderen geboren.In januari waren er dat 632, in februari 579, in maart 693, in april 585, in mei 608 en in juni 640. (Statbel)
Ruud Langens en Stefanie Burgers, beiden uit Neerpelt, hebben de besloten vennootschap Langens Transport opgericht met zetel aan de Zonhoekstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer nationaal- en internationaal goederenvervoer, stockage, opslag en distributie.

Erg zomers op lange termijn

Vrijdag 11 augustus 2023
Weerbericht
Pelt - Erg zomers op lange termijn Na de doortocht van een storing in de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend, stijgt de luchtdruk en breekt de zon opnieuw door. De volgende dagen is het, op een lokale bui na, meestal droog en gaan de temperaturen opnieuw de hoogte in. De lange termijn ziet er bijzonder fraai uit. Op het einde van de week zou het kwik zelfs nog wat hoger uitkomen en zijn tropische maxima niet uitgesloten.
Vandaag maakt de zon in de namiddag stilaan plaats voor toenemende wolken vanuit het westen. In de (…) Het hele nieuwsbericht

Aanhangwagen gestolen in Kluitstraat

Vrijdag 11 augustus 2023
Pelt - Aanhangwagen gestolen in KluitstraatAfgelopen nacht is in de Kluitstraat een aanhangwagen gestolen. De eigenaars werden rond 4u wakker toen de dief met gierende banden vertrok. 

Annie Quanten overleden

Vrijdag 11 augustus 2023
Pelt - Annie Quanten overledenIn Kaulille is woensdag Annie Quanten overleden, de weduwe van Piet Loos. Ze was geboren in Neerpelt en werd 70 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring, waarna de begraving bij haar echtgenoot op de begraafplaats in Neerpelt volgt. Begroeting: zaterdag (19.30-20.30u) in Uitvaartzorg Vanhove in Bocholt. 

Bedevaartsoorden doen het weer

Vrijdag 11 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Na twee moeilijke coronajaren zagen alle Belgische bedevaartsoorden in 2022 de bezoekersaantallen weer toenemen. Dat was onder meer het geval in Scherpenheuvel (600.000 bezoekers), Banneux (220.000) en Heppeneert (125.000). De vier grootste heiligdommen in ons land registreerden vorig jaar 1.270.000 bezoekers.
Pelt - Enkele uren geen trein tussen Herentals en MolTussen Herentals en Mol hebben in de vooravond gedurende enkele uren geen treinen gereden. Dat kwam doordat een vrachtwagen met een te hoge lading tegen het hoogteportiek van de overweg Martelarenstraat in Mol was gereden, wat een kortsluiting veroorzaakte. De NMBS legde daarop vervangbussen in en na een ingreep van het personeel van Infrabel konden de treinen rond 19u weer rijden.

Esperanza B eerste speeldag vrij

Donderdag 10 augustus 2023
Pelt - Esperanza B eerste speeldag vrijOp de eerste speeldag van de competitie moet Esperanza Pelt B niet aan de bak. Op speeldag 2 ( 9 september) speelt Esperanza Pelt B een thuismatch tegen FC Helson B.

Sparta Lille opent tegen Peer SV

Donderdag 10 augustus 2023
Pelt - Sparta Lille opent tegen Peer SVSparta Lille speelt zondag 3 september zijn eerste competitiewedstrijd op het veld van Peer SV. Zondag 10 september ontvangt Sparta Lille Kadijk SK B.

Dure consultants en trage treinen

Donderdag 10 augustus 2023
Tegenligger
Pelt - Dure consultants en trage treinenZoom
Vandaag starten we met een nieuwe rubriek, "Tegenligger". Auteur is Gert Cuppens, die in Hamont-Achel woont maar in Antwerpen werkt, en sinds jaren een haat-liefdeverhouding met de trein en het spoor heeft. "Tegenligger" wordt voor hem een uitlaatklep, en voor de lezer wellicht een aanzet tot bezinning over het openbaar vervoer. (Red.)

Het is je zeker niet ontgaan, dat artikel over een goede vriend van Sophie Dutordoir die als consultant 2.200 EUR per (…) Het hele nieuwsbericht

Kadijk SK B start tegen SV Breugel

Donderdag 10 augustus 2023
Pelt - Kadijk SK B start tegen SV BreugelKadijk SK B speelt zaterdag 2 september zijn eerste competitiematch thuis tegen SV Breugel. Zondag 10 september trekt Kadijk SK B naar Sparta Lille.

Emme mag een jaar gratis zwemmen

Donderdag 10 augustus 2023
Pelt - Emme mag een jaar gratis zwemmenZoomEmme Plas mag een jaar lang gratis zwemmen in Dommelslag. Het zwemcomplex van de LAGO-groep blies 20 kaarsjes uit en dat mocht niet ongezien voorbij gaan. Ter gelegenheid van het jubileum waren er verschillende activiteiten en win-acties georganiseerd voor de bezoekers. De hoofdprijs is gewonnen door Emme. Zij kreeg vanmorgen uit handen van burgemeester Dennis Fransen (eerste foto onder) een jaarabonnement overhandigd dankzij haar foto-inzending met de 3D-tekening van Vinnie de Haai (tweede foto onder), die voor de ingang te zien is. 20 andere kinderen ontvingen een LAGO-zomerpretpakket. Een aantal winnaars staan hierboven op de foto.
Emme mag een jaar gratis zwemmenEmme mag een jaar gratis zwemmen
Zoom

Lindelhoeven VV B speelt eerst uit

Donderdag 10 augustus 2023
Pelt - Lindelhoeven VV B speelt eerst  uitVoor zijn eerste competitiematch op zaterdag 2 september moet Lindelhoeven VV B naar FC Helson B. Zaterdag 9 september speelt Lindelhoeven VV B thuis tegen Grenstrappers Lommel Kolonie.

Jan Boelaers overleden

Donderdag 10 augustus 2023
Pelt - Jan Boelaers overledenVandaag is Jan Boelaers overleden, de weduwnaar van Annie Lemmens. Hij was 90 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. Begroeting: zondag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens aan de Leopoldlaan.

Stroompanne in bijna heel N-Limburg

Donderdag 10 augustus 2023
Pelt - Stroompanne in bijna heel N-LimburgVanmorgen heeft een stroompanne grote delen van Noord-Limburg getroffen. Bij Fluvius weten ze wat er scheelde. "Iets na 6 uur deze ochtend was er een spontaan defect in een hoogspanningspost in Overpelt. Het euvel was na een kwartiertje van de baan, maar daardoor zat een groot deel van Noord-Limburg inderdaad even zonder stroom," zeggen ze daar.
Pelt - Sp. Grote Heide - Lindelhoeven VV 0-2Sporting Grote Heide heeft vanavond met 0-2 verloren van Lindelhoeven VV.

Esperanza Pelt B - Sparta Lille 2-2

Woensdag 9 augustus 2023
Pelt - Esperanza Pelt B - Sparta Lille 2-2Esperanza Pelt B en Sparta Lille hebben vanavond 2-2 gelijkgespeeld.
Pelt - Sporting Grote Heide speelt eerst uitSporting Grote Heide moet zondag 3 september voor zijn eerste competitiewedstrijd naar Opitter. Zondag 10 september ontvangt Sporting Grote Heide Sporting Grote Brogel.

Nick Peeten overleden

Woensdag 9 augustus 2023
Pelt - Nick Peeten overledenGisteren is Nick Peeten overleden. Hij was 32 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op begraafplaats De Roosen. Begroeting: zaterdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Kadijk SK start tegen Maasland NO

Woensdag 9 augustus 2023
Pelt - Kadijk SK start tegen Maasland NOKadijk SK speelt zijn eerste competitiewedstrijd op zaterdag 2 september thuis tegen Maasland NO. Op zaterdag 9 september speelt Kadijk SK uit bij St. Elen.
Pelt - Lindelhoeven VV opent tegen KattenbosLindelhoeven VV opent de competitie op zaterdag 2 september met een thuiswedstrijd tegen Kattenbos Sport. Zaterdag 9 september staat er een verplaatsing naar KRC Peer op het programma.

De zomer is terug

Woensdag 9 augustus 2023
Weerbericht
Pelt - De zomer is terugDe temperaturen gaan de volgende dagen flink de hoogte in en we krijgen veel zon. Toch moeten we ook nog rekening houden met storingen die af en toe over de regio trekken. Dat zal vooral op zaterdag zijn. Daarna wordt het terug overwegend droog, al is de atmosfeer wel licht onstabiel en kunnen we een lokale bui niet helemaal uitsluiten. Wel blijft het vrij warm bij maxima meestal rond 24 of 25 graden.
Vandaag is er na de middag steeds meer zon, al komen er ook enkele stapelwolken en (…) Het hele nieuwsbericht

Veertiger vervolgd voor diefstallen

Woensdag 9 augustus 2023
Pelt - Veertiger vervolgd voor diefstallenEen veertiger uit Pelt moest voor de rechter verschijnen voor het plegen van meerdere diefstallen. Hij sloeg zowel toe in Pelt als in Lommel. Bij zijn arrestatie had hij drugs op zak. Het Openbaar ministerie vorderde 24 maanden celstraf, met uitstel indien de man aan zijn drugsprobleem werkt. De rechter velt vonnis op 6 september. (PG)

Guy Bawin overleden

Woensdag 9 augustus 2023
Pelt - Guy Bawin overledenMaandag is Guy Bawin overleden, de echtgenoot van Mariette Aerts. Hij werd 86 jaar. De afscheidsviering vindt vrijdag (10.30u) plaats in uitvaartcentrum Severens aan de Leopoldlaan. waarna de urn wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van het Lindel. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Vandaag is Bahamontes begraven

Woensdag 9 augustus 2023
De visie van Fobie
Pelt - Vandaag is Bahamontes begravenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vandaag gezien: een kolibrievlinder

Woensdag 9 augustus 2023
Pelt - Vandaag gezien: een kolibrievlinderZoomHet is dit jaar gene vette wat het aantal vlinders betreft. Maar Johan Put kon er toch één verschalken die maar uiterst zelden te zien is: een kolibrievlinder.
Pelt - SV Herkol start tegen Nevok GruitrodeSV Herkol speelt zaterdag 2 september zijn eerste competitiematch thuis tegen Nevok Gruitrode. Zondag 10 september moet SV Herkol naar Turkse Rangers.

Esperanza speelt eerst uit

Woensdag 9 augustus 2023
Pelt - Esperanza speelt eerst uitEsperanza Pelt opent de competitie op zondag 3 september uit bij de U23 van Beerschot. Zaterdag 9 september speelt Esperanza thuis tegen St-Lenaarts.

SV Herkol - Lommel SK 0-4

Dinsdag 8 augustus 2023
Pelt - SV Herkol - Lommel SK 0-4SV Herkol heeft vanavond met 0-4 verloren van de beloften van Lommel SK.

Achel VV klopt Esperanza Pelt

Dinsdag 8 augustus 2023
Pelt - Achel VV klopt Esperanza PeltAchel VV heeft vanavond in een oefenwedstrijd met 3-1 gewonnen van Esperanza Pelt.
Pelt - Schoolcoaches (vrijwilligers) gezochtZoomWelzijnsregio Noord-Limburg organiseert een brugfigurenwerking vanuit het ‘Plan samenleven’ van minister Somers, dit in samenwerking met vzw Arktos en het Agentschap Integratie & Inburgering. Binnen de brugfigurenwerking start binnenkort het project ‘Schoolcoaches’. Dat zet in op het verkleinen van de kloof tussen onderwijs en het gezin. Daarvoor is Welzijnsregio op zoek naar schoolcoaches (vrijwilligers). Ben jij diegene die ze zoeken? Bekijk zeker de flyer hiernaast. Noteer alvast 12 september (19.30u, CC Palethe Pelt) in je agenda, er is dan een infomoment voor alle geïnteresseerde schoolcoaches (vrijwilligers).

Evacuatienieuws uit Zuid-Korea

Dinsdag 8 augustus 2023
Pelt - Evacuatienieuws uit Zuid-KoreaZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De volgende stap: morsetekens?

Dinsdag 8 augustus 2023
Vandaag gelezen
Ouders moeten ‘zo snel mogelijk’ met hun kinderen een codewoord afspreken om te voorkomen dat ze worden opgelicht via de telefoon, waarschuwen instanties in Nederland. Cybercriminelen zijn namelijk begonnen met het klonen van stemmen en dat kan volgens deskundigen desastreuze gevolgen hebben voor onze portemonnee.
(Algemeen Dagblad)

Donderdag uitvaart Rudi Geerts

Dinsdag 8 augustus 2023
Pelt - Donderdag uitvaart Rudi GeertsHet afscheid van Rudi Geerts (57), echtgenoot van Annelies Timmers, die vorige week om het leven kwam bij een ongeval op de Herenterdijk vindt donderdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Pelt - Veel medailles voor Oude Stam St.-SebastiaanZoomOnder barre weersomstandigheden haalde handboogschutterij Oude Stam Sint-Sebastiaan afgelopen weekend schitterende resultaten op het Limburgs kampioenschap. Zaterdag haalde men negen medailles binnen, zondag opnieuw negen. In de ploegencompetities werd op beide dagen telkens de tweede plaats behaald.

KLJ-sportfeesten op het Hènt

Maandag 7 augustus 2023
Pelt - KLJ-sportfeesten op het HèntZoomIn juli en augustus trekken de KLJ’ers van 't Herent traditioneel naar de KLJ-sportfeesten, een dag vol sport, spel en spektakel. Afgelopen zondag werd één van die regionale Limburgse sportfeesten georganiseerd door de KLJ van het Hènt op de voetbalvelden van SV Herkol.
Een KLJ-sportfeest kan je opdelen in twee delen: in de voormiddag zijn er schiftingen en competities in de vijf KLJ-sporten voor een jury en 's namiddags volgen prijsuitreiking en demonstraties (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Peltse Annelore Bex vierde op Masters BeachvolleyZoom17 is ze nog maar. Toch eindigde de Peltse Annelore Bex (links op de foto) afgelopen weekend als vierde op de Masters in Brussel, de finales van het Belgian Beach Championship, samen met haar beachpartner en schoolvriendin Inès Piret, die ook 17 is.
Door hun prestaties in de manches van de Geberit Beach Tour dit seizoen - vijf deelnames met telkens brons - moesten ze geen kwalificatie spelen en stonden ze rechtstreeks op zaterdag, als vierde reekshoofd. Ze wonnen twee matchen (…) Het hele nieuwsbericht
Peltse Annelore Bex vierde op Masters Beachvolley
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
Op het WK baanwielrennen in Glasgow heeft Harrie Lavreysen uit Luyksgestel vanavond voor de vijfde keer op rij de sprintfinale gewonnen.

Laat je deze herfst vaccineren

Maandag 7 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Vanaf midden september 2023 start een nieuwe COVID-19-vaccinatiecampagne, gevolgd door de jaarlijkse griepvaccinatiecampagne vanaf midden oktober.

Waar kan je je laten vaccineren?

De vaccinaties zullen tijdens de herfstperiode 2023 worden toegediend via de eerstelijnsgezondheidssector. Huisartsen, maar ook sommige apothekers en thuisverpleegkundigen zullen de vaccinaties toedienen. De eerstelijnszone Noord-Limburg faciliteert het overleg tussen alle betrokken (…) Het hele nieuwsbericht

Henriette Dilissen overleden

Maandag 7 augustus 2023
Pelt - Henriette Dilissen overledenGisteren is Jet Dilissen overleden, de weduwe van Twan Kwanten. Ze was geboren in Overpelt en werd 87 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Begroeting thuis: donderdag (19.30-20.30u) aan de Grote Heide 128. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Ondertussen, in Zuid-Korea...

Maandag 7 augustus 2023
De visie van Fobie
Pelt - Ondertussen, in Zuid-Korea...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Jaak Schelmans overleden

Maandag 7 augustus 2023
Pelt - Jaak Schelmans overledenVrijdag is Jaak Schelmans overleden, de echtgenoot van Gerda Thora. Hij was 70 jaar en woonde in Kaulille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Bij de kannibalen

Maandag 7 augustus 2023
Pelter Hükske
Pelt - Bij de kannibalenZoomDrei toeristen zien in de Congo verlore geloeëpe. En now kome ze toch nie hieël diep in ’t oerwoud bij ‘n stam kannibalen oêt zeker! Lüstert...
En had öllie, eh! Tekomede wèèk wèret wir bèter weer, zoe’t schient.
Tot daan!
Fons

Esperanza B - Sparta Lille 6-2

Zondag 6 augustus 2023
Pelt - Esperanza B - Sparta Lille 6-2In de Beker van Limburg heeft Esperanza Pelt B met 6-2 gewonnen van Sparta Lille.
Pelt - Sp. Grote Heide - Sp. Grote Brogel 3-0In de Beker van Limburg heeft Sporting Grote Heide vanavond met 3-0 gewonnen van Sporting Grote-Brogel. De doelpunten werden gescoord door Jonas Theunis, Jarne Verweije en Avouzoa Njoh Placide.

Esperanza wint van Kontich

Zondag 6 augustus 2023
Pelt - Esperanza wint van KontichIn de Beker van België heeft Esperanza Pelt deze namiddag Kontich verslagen met 3-2. Voor Esperanza scoorden Maico Gerritsen (2) en Siebe Paesen. Volgende week moet Esperanza naar het verre Torhout voor de derde ronde van de Beker.

Barbenheimer

Zondag 6 augustus 2023
De visie van Fobie
Pelt - BarbenheimerZoomEven doordenken bij deze cartoon van Fobie, naar aanleiding van de films "Oppenheimer" en "Barbie". En natuurlijk ook naar aanleiding van de herdenking van de atoombom op Hiroshima...

'Een fantastische ervaring'

Zondag 6 augustus 2023
Pelt - 'Een fantastische ervaring'ZoomVoor de Limburgse jongeren eindigen vandaag de Wereldjongerendagen in Lissabon. De afgelopen zes dagen kwamen ze samen met 1 miljoen andere jongeren uit de hele wereld om hun geloof te beleven met de paus. Het hoogtepunt was de slotviering gisterenavond waarbij al die jongeren in het park Tejo samenkwamen en bleven overnachten. "Het was een fantastische ervaring," luidt het in koor. Bekijk het slotverslag via deze link. 
Pelt - Lindelhoeven VV A - KFC Hamont 99 A  0-2In de Beker van Limburg heeft Lindelhoeven VV A met 0-2 verloren van KFC Hamont 99 A.

Beloften Bochelt VV - Herkol 1-1

Zaterdag 5 augustus 2023
Pelt - Beloften Bochelt VV - Herkol 1-1In de Beker van Limburg hebben de beloften van Bocholt VV 1-1 gelijkgespeeld tegen SV Herkol.

Tweemaal verlies voor Kadijk

Zaterdag 5 augustus 2023
Pelt - Tweemaal verlies voor KadijkKadijk heeft vanavond bij Achel VV verloren met 4-2. Kadijk B ging bij Racing Peer verliezen met 6-0.

Lindelhoeven VV B - SV Breugel 2-2

Zaterdag 5 augustus 2023
Pelt - Lindelhoeven VV B - SV Breugel 2-2In de Beker van Limburg hebben Lindelhoeven VV B en SV Breugel 2-2 gelijkgespeeeld.

Jan Dilissen overleden

Zaterdag 5 augustus 2023
Pelt - Jan Dilissen overledenGisteren is Jan Dilissen overleden, de weduwnaar van de in 2017 gestorven Josephine Vrijsen. Hj was 90 jaar en afkomstig uit Overpelt. Het afscheid vindt woensdag (15 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur).

Fons Verbeeck overleden

Zaterdag 5 augustus 2023
Pelt - Fons Verbeeck overledenGisteren is Fons Verbeeck overleden, de weduwnaar van Lucie Haeseldonckx. Hij was geboren in Tessenderlo en werd 95 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in besloten kring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Ondertussen, in de wolvenwereld...

Zaterdag 5 augustus 2023
Pelt - Ondertussen, in de wolvenwereld...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Vanaf woensdag zomerse maxima

Zaterdag 5 augustus 2023
Weerbericht
Pelt - Vanaf woensdag zomerse maximaEen depressie met bijbehorende storingen zorgt voor een herfstachtig weekend met regen, buien, onweer en veel wind. Ook zijn de temperaturen ruim ondermaats. Na het weekend volgt er stilaan een weersverbetering met in de tweede helft van de week zomerse temperaturen.
Vandaag gaat het na de middag regenen vanuit het westen. De rest van de dag valt in het water met geregeld perioden van regen of buiige regen. De atmosfeer is bovendien erg onstabiel, waarbij lokaal ook onweer mogelijk is. (…) Het hele nieuwsbericht

Een Spaanse vlag in je tuin

Zaterdag 5 augustus 2023
Pelt - Een Spaanse vlag in je tuinZoomSommige vlinders hebben toch echt wel op de eerste rij gestaan toen bij het begin van de schepping de schoonheid werd uitgedeeld. Zoals deze Spaanse vlag. Frido Van Hertum maakte er een mooie close-up van. Hieronder de vlinder in zijn geheel.
Een Spaanse vlag in je tuin
Zoom

Danny Claes overleden

Vrijdag 4 augustus 2023
Pelt - Danny Claes overledenVandaag is Danny Claes overleden. Hij was geboren in Bree en werd 60 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens aan de Leopoldlaan.

Over oude en jonge bomen

Vrijdag 4 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
"Het zijn oude, bestaande bomen met een groot oppervlak aan bladeren die zorgen voor verkoeling. Zij zuiveren de lucht en de bodem. Een jonge boom of zelfs vijf jonge bomen kunnen dat niet compenseren. Het is uit ecologisch standpunt veel efficiënter om oude bomen goed te onderhouden dan nieuwe bomen te planten, daar zijn wetenschappers het over eens."
(Denktank Aux Arbres Citoyens in Eindhovens Dagblad)

Piano en beiaard

Vrijdag 4 augustus 2023
Pelt - Piano en beiaardZoomEr is morgen weer een bijzonder beiaardconcert tijdens de markt. Pianist Andy Willems (rechts op de foto) klimt nog eens mee de toren in en begeleidt beiaardier Jan Verheyen (links). De piano wordt boven in de toren versterkt en klinkt samen met de klokken uit de galmgaten. Andy en Jan speelden eerder al samen in Neerpelt. Deze keer brengen ze een synthese van de vorige concerten. Je krijgt dus meditatieve muziek te horen, maar ook filmmuziek en pop-medleys. Er zitten zeker melodieën bij die je kan meefluiten tijdens je wandeling over de markt!
Te horen vanaf 11 uur tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt.

Fusie pastorale eenheden

Vrijdag 4 augustus 2023
Kerk
De pastorale eenheden Sint-Willibrordus (Neerpelt) en De Goede Herder (Overpelt) fuseren tot de pastorale eenheid Sint-Franciscus. Op zondag 22 oktober zal mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, tijdens de startviering van de nieuwe pastorale eenheid de leden van het pastoraal team mandateren.

Kind aangetroffen in wassalon

Vrijdag 4 augustus 2023
De visie van Fobie
Pelt - Kind aangetroffen in wassalonZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Yvonne Vandael overleden

Vrijdag 4 augustus 2023
Pelt - Yvonne Vandael overledenVandaag is Yvonne Vandael overleden, de weduwe van Gerard Knevels. Ze was 80 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens aan de Leopoldlaan.

Openingsviering met de paus op WJD

Vrijdag 4 augustus 2023
Pelt - Openingsviering met de paus op WJDZoomOp de Wereldjongerendagen in Lissabon beleven de Limburgse jongeren heuse festivalmomenten. Gisteren was er de eerste viering met de paus. Samen met honderdduizenden andere jongeren uit de wereld werd de paus enthousiast onthaald. De opening ging gepaard met een vlaggenceremonie waarbij al de vlaggen van de deelnemende landen werden getoond. Voor Tine Peeters werd het een heel bijzondere dag omdat zij de Belgische vlag mocht dragen. Dat was haar droom die ze zo kon waarmaken, dankzij IJD. In de voormiddag werd er nog samen gereflecteerd rond het thema sociale vriendschap. (Hans Put) Bekijk het fotoverslag via deze link. 
Openingsviering met de paus op WJDOpeningsviering met de paus op WJD
Openingsviering met de paus op WJDOpeningsviering met de paus op WJD
Zoom

Belgendag op de WJD

Donderdag 3 augustus 2023
Pelt - Belgendag op de WJDZoomLimburger, wereldburger. Dat is ook mooi om te zien hoe onze Limburgse delegatie in Lissabon volop geniet van de sfeer op de Wereldjongerendagen. Gisteren was er een speciale ontmoeting van al de Belgen. Vlamingen en Walen vierden samen feest op een plein in de Portugese hoofdstad. 's Avonds werd een delegatie nog ontvangen op de residentie van de Belgische ambassadeur. Dat maakte de Belgendag helemaal compleet. Bekijk meer foto's via deze link. 

Lutlommel VV - Kadijk SK 0-3

Woensdag 2 augustus 2023
Pelt - Lutlommel VV - Kadijk SK 0-3In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Lutlommel VV vanavond met 0-3 verloren van Kadijk SK.

Herkol verslaat Sporting Grote Heide

Woensdag 2 augustus 2023
Pelt - Herkol verslaat Sporting Grote HeideIn een wedstrijd voor de Beker van Pelt is Herkol bij Sporting Grote Heide gaan winnen met 4-0.

We putten de aarde uit...

Woensdag 2 augustus 2023
De visie van Fobie
Pelt - We putten de aarde uit...Zoom...en dit is het gevolg, zegt Fobie.

Wereldjongerendagen in Lissabon

Woensdag 2 augustus 2023
Pelt - Wereldjongerendagen in LissabonZoomGisteren zijn de laatste deelnemers van de Belgische delegatie voor de Wereldjongerendagen in Lissabon aangekomen. Die Wereldjongerendagen (WJD) brengen katholieke gelovigen uit heel de wereld samen. Met 1,5 miljoen deelnemers is het meteen het grootste festival ter wereld. De jongeren nemen er deel aan reflectiemomenten, misvieringen en allerlei festivals. Er zijn 500 Vlamingen waaronder ook een delegatie uit Limburg - met bisschop Hoogmartens - aanwezig. De WJD duren tot zondag en het hoogtepunt is een grote slotviering in aanwezigheid van de paus. 

Wereldjongerendagen in LissabonWereldjongerendagen in LissabonWereldjongerendagen in Lissabon
Zoom

Esperanza wint van KFC Eksel

Dinsdag 1 augustus 2023
Pelt - Esperanza wint van KFC EkselEsperanza Pelt heeft vanavond een gemakkelijke 5-0-zege geboekt tegen reeksgenoot KFC Eksel, dat pas haar eerste oefenwedstrijd speelde. Pelt kreeg in een aangename eerste helft de meeste kansen al waren de bezoekers met een knal op de deklat bijzonder dicht bij de 0-1. Sam Van Aerschot viel op het half uur gekwetst uit. Pelt kreeg voldoende kansen om de score te openen maar het was een half uur wachten vooraleer Maico Gerritsen dat deed na een intikkertje, 1-0. Wat later had Maico de 2-0 aan de voet maar (…) Het hele nieuwsbericht
De visie van Fobie
Pelt - Festivals werken aan drugsbeleid...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

François Bernaerts overleden

Dinsdag 1 augustus 2023
Pelt - François Bernaerts overledenZaterdag is François Bernaerts overleden, de zoon van Marcel en van Catharina Stevens. Hij was geboren in Neerpelt en werd 67 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring, gevolgd door de bijzetting van de urn in het graf van zijn ouders op de begraafplaats De Roosen in Pelt. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Parkeren in Antwerpen

Dinsdag 1 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Vandaag wordt de nieuwe parkeerregeling van kracht in het historische centrum van Antwerpen. Enkel bewoners en houders van een speciale vergunning mogen dan daar nog op straat parkeren. Andere bezoekers moeten hun auto in de parkeergarages achterlaten. Doen ze dat niet, dan krijgen ze een boete.
08/04

Het was een mooie viering van je vormsel gisteren. Het feest was gezellig en de tent,die stond er gewoon bij. Stralende dag en stralende gasten konden zalig genieten in de tuin.

Oma en opa Laing Vanmierlo
07/04

Aaliyah, hartelijk gefeliciteerd met je achttien-de verjaardag. Het is een super dag vandaag. Je hoort nu bij de volwassenen. Geniet van deze mooie dag. Een super dikke PROFIAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt