Het overige nieuws

Lisette Dessers overleden

Woensdag 31 juli 2013
Tongeren - Lisette Dessers overledenVrijdag is Lisette Dessers overleden, de weduwe van Henri Vranken. Ze was 74 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Paspoel.

'Bilzen, de boom in'

Maandag 29 juli 2013
Meer dan 40 hectare hoogstamboomgaarden, biologisch beheerd (dus zonder pesticiden), dragen eind september in Alden Biesen volop hun vruchten. Te veel fruit om in één keer op te eten en heerlijk om puur natuur appelsap van te maken. Daarom vindt op zaterdag 12 oktober van 13 tot 17u in die boomgaarden het fruitplukevenement "Bilzen, de boom in" plaats.
Iedereen is er welkom om appels te rapen en door de Sapmobiel te laten persen tot appelsap. Inschrijven is wel (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Hubens overleden

Zondag 28 juli 2013
Tongeren - Anna Hubens overledenIn het AZ Vesalius is donderdag Anna Hubens overleden, de weduwe van Albert Brokken. Ze was 88 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Millen. Dinsdag om 19u is er daar een gebedswake.

Jean Daerden overleden

Zondag 28 juli 2013
Tongeren - Jean Daerden overledenIn WZC De Motten is donderdag Jean Daerden overleden, de weduwnaar van Marie-Thérèse Rommes. Hij was 79 jaar. Woensdag is er om 10.30u een uitvaartliturgie in de parochiekerk van 's Herenelderen, gevolgd door de asverstrooiing.

Guillaume Piette overleden

Woensdag 24 juli 2013
Tongeren - Guillaume Piette overledenIn het AZ Vesalius is zaterdag Guillaume Piette overleden. Hij was 86 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Mal. Vrijdag om 19u is er daar een gebedswake.
Het nieuwe koningspaar houdt op 24 september zijn "blijde intrede" in Hasselt. Dat heeft het paleis bekendgemaakt. Hasselt is vierde in de rij van provinciehoofdsteden die door koning en koningin worden bezocht.
Tongeren - Een muzikale ervaring in GenkZoomVivi Vaesen bezocht vandaag Harmonic Fields in Genk, een indrukwekkende verzameling van 500 instrumenten, uitsluitend bespeeld door de wind. Ze vormen een volwaardig symfonisch windorkest, samengesteld uit blaas-, percussie- en snaarinstrumenten. Onderweg beleef je een unieke muzikale ervaring tussen de bamboefluiten, rust je even uit op de door cello's omringde loungestoelen en volg je de route van de snaren. Bedenker van het project is de Fransman Pierre Sauvegeot. Een absolute aanrader en je kan hier nog terecht tot en met 7 augustus. (Foto en video Vivi Vaesen)


De visie van Fobie
Tongeren - Ondertussen, na de troonswissel...ZoomZo ziet Fobie ex-koning Albert, na de troonswissel vandaag...

Zonder commentaar...

Zondag 21 juli 2013
Tongeren - Zonder commentaar...ZoomVandaag gezien op de Grote Ring in Hasselt. (Foto Marcella Stappers)

Het is maar een weet

Zondag 21 juli 2013
"Statistiekje: van de afgelopen 108 jaar waren er slechts 5 julimaanden zonniger dan 2013 over de eerste 20 dagen van de maand in Limburg: 2006, 1959, 1971, 2010 en 1934. We zitten nu al aan 189 uren zonneschijn terwijl dat er in 1980 slechts 25 uren waren in de hele eerste 20 dagen van juli samen." (Weerman Ruben Weytjens op zijn Facebookpagina)

Het is maar dat u het weet

Vrijdag 19 juli 2013
Gaat u naar het buitenland op vakantie met de wagen? Dan moet u toch met een paar dingen rekening houden, signaleert politie Lommel:
- In Spanje moet je bij pech zowel voor als achter het voertuig een gevarendriehoek plaatsen. In de wagen moeten bovendien een brandblusapparaat, een verbanddoosje en een reflecterend fluovestje zitten. In bijna alle Europese landen is het verplicht een dergelijk vestje aan te trekken wanneer je je bij ongeval of pech op de openbare weg begeeft. Meer zelfs, in (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag gelezen...

Donderdag 18 juli 2013
...op de Facebookpagiina van het Brussels Kathedraalkoor:
"Wie aanstaande zondag bij het Te Deum de Capella verwacht, zal bedrogen uitkomen. Ja, we waren sinds juni naarstig aan het repeteren aan het Te Deum I van Frans Liszt (koor, orgel, kopers en pauken) en aan de creatie van mijn eigen Psalm 148 voor koor en harmonieorkest. Eerst een alarmerend bericht vanuit militaire hoek: bij de intrede van het vorstenpaar mag niets 'modern' klinken; daar wordt hij onrustig van. Nog geen man overboord; Psalm (…) Het hele nieuwsbericht

Het is maar dat u het weet

Donderdag 18 juli 2013
Maandag 22 juli zijn alle postkantoren gesloten. De banken zijn wel geopend.

Léa Hansen overleden

Donderdag 18 juli 2013
Tongeren - Léa Hansen overledenMaandag is Léa Hansen overleden, de weduwe van Harry Driessen. Ze was 80 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Paspoel. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Een kauw in uw schouw?

Woensdag 17 juli 2013
Tongeren - Een kauw in uw schouw?ZoomHet Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en Vogelbescherming Vlaanderen lanceren dezer dagen een folder die bedoeld is om preventieve maatregelen te nemen tegen kauwennesten in schouwen. "Daarvoor is het nu het ideale moment”, zegt Dirk Bogaert, woordvoerder van het ANB. “Na de broedperiode, begin augustus raden we aan om een rooster op de schouw te plaatsen." 
Kauwen zijn intelligente vogels die graag in de buurt van mensen wonen. Zo vinden ze makkelijk voedsel en een (…) Het hele nieuwsbericht

Roger Taskin overleden

Woensdag 17 juli 2013
Tongeren - Roger Taskin overledenVrijdag is Roger Taskin overleden, de echtgenoot van Emilie Dallemagne. Hij was 73 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Jan. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Jos Thijsen overleden

Dinsdag 16 juli 2013
Tongeren - Jos Thijsen overledenVrijdag is Jos Thijsen overleden, de echtgenoot van Marina Desimpelaere. Hij was 61 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Werm.

Clementine Druyts overleden

Dinsdag 16 juli 2013
Tongeren - Clementine Druyts overledenZaterdag is Clementine Druyts overleden, de echtgenote van Léon Vreven. Ze was 78 jaar. De crematie en de asverstrooiing zullen in intieme kring plaatsvinden. 
Bilzen, Genk, Lommel en Tongeren gaan voortaan samen hun grote aankopen organiseren. Schaalvoordelen en een betere structuur in het bestellen van goederen en diensten moeten daarbij vooropstaan. Samenaankoop zorgt voor betere prijzen en voorwaarden, zeggen de betrokken burgemeesters. Om zo een samenaankoop te organiseren zijn twee partners mee aan boord gevraagd: NUHMA en Infrax, twee bedrijven die nauwe banden hebben met de gemeenten en die expertise kunnen leveren.
NUHMA ontwikkelt een (…) Het hele nieuwsbericht

Voor snelle jongelui

Maandag 15 juli 2013
Miinister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet nodigt 10 Limburgse jongeren uit om de militaire parade naar aanleiding van de nationale feestdag te volgen "op locatie", dus in Brussel. Jongeren die in 1993 geboren zijn, komen hiervoor in aanmerking. De treintickets en de tickets voor het evenement zijn gratis.
Voor meer informatie en inschrijving kunt u terecht bij danny.quanten[!]limburg.be, gsm 0479 995203. Let wel, de eerste 10 mogen mee. Dus snel zijn is de boodschap! 

Eddy Hoste overleden

Zondag 14 juli 2013
Tongeren - Eddy Hoste overledenDonderdag is Eddy Hoste overleden, de echtgenoot van Marie-Elise Nijs. Hij was 58 jaar. Dinsdag om 13 uur is er een afscheidsviering in de aula van Uitvaartzorg Driesen.

Zomertip: Watou

Vrijdag 12 juli 2013
Tongeren - Zomertip: WatouZoomNiet direct bij de deur, maar de moeite om er eens een dagje (of twee; in Poperinge zijn B&B's! ) op uit te trekken. Net als Neerpelt is Watou een grensdorp, maar dan aan de grens met onze zuiderburen. Watou stond bekend om zijn poëziezomers. Het jaarlijkse festival met poëzie in combinatie met beeldende kunst heeft een waardige opvolger gekregen: 'Kunstenfestivalwatou' met dit jaar als thema : 'Over de liefde die we niet begrijpen'. Beeldende kunst en poëzie wisselen elkaar af en vullen elkaar aan. Ze zijn te bezichtigen, te lezen en te horen op verschillende locaties op loopafstand in het pittoreske plaatsje met terrasjes en eetgelegenheden. Bij elke locatie is er een gids, die vol enthousiasme vertelt over de kunstwerken. Eén van de tofste werken is de rij telefooncellen, waar je rustig kunt luisteren naar een gedicht. Voor meer informatie kan je terecht bij http://kunstenfestivalwatou.be. Het is aan de andere kant van ons land, maar absoluut de moeite van de verplaatsing waard. (Zjuul Devens)

Martha Habex overleden

Donderdag 11 juli 2013
Tongeren - Martha Habex overledenDinsdag is Martha Habex overleden, de weduwe van Justin Dessers. Ze was 96 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Gillis. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Fina Pellars overleden

Donderdag 11 juli 2013
Tongeren - Fina Pellars overledenWoensdag is Fina (Make) Pellars overleden. Ze was 86 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 11 uur) in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Claire Mouling overleden

Woensdag 10 juli 2013
Tongeren - Claire Mouling overledenZondag is Claire Mouling overleden, de echtgenote van Pierre Stas. Ze was 85 jaar. Vrijdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Paspoel.

Camiel Dirickx overleden

Dinsdag 9 juli 2013
Tongeren - Camiel Dirickx overledenZaterdag is Camiel Dirickx overleden, de weduwnaar van Hubertine Loisen. Hij was 85 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Paspoel. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Op de motor in de zomer

Maandag 8 juli 2013
Sinds de lente komen de motorrijders weer buiten. Ze moeten daarbij opletten dat ze zich kleden volgens het boekje, anders kunnen ze van de politie een pv krijgen. Op de motor in short, t-shirt en slippers mag dus niet, ook al is het zo heet dat de kraaien gapen. Volgens de wet moeten zowel bestuurder als passagier van een motor handschoenen dragen, een jas met lange mouwen en een lange broek of overall, alsook laarzen of bottines die de enkels beschermen. En uw helm niet vergeten!

Kort maar interessant (4)

Vrijdag 5 juli 2013
Tongeren - Kort maar interessant (4)ZoomNiet veel eerste ministers kunnen zeggen dat er in het heelal sterrenclusters bestaan die aan hen doen denken. Elio Di Rupo kan dat wel. Toen we deze foto van de Vlindernevel zagen, dachten we meteen aan de premier. Maar daar houdt elke vergelijking op. De Vlindernevel bevindt zich op ongeveer 4000 lichtjaren afstand in het sterrenbeeld Schorpioen (Scorpius). De stervende centrale ster in deze nevel heeft een spanwijdte van meer dan drie lichtjaren en een geschatte oppervlaktetemperatuur van ongeveer 250.000 graden Celsius.  De foto werd genomen door de Hubble-telescoop. (Foto NASA, ESA en het Hubble SM4 ERO Team)

* In Eindhoven wordt volgende maand op Strijp S een winkel geopend met "vega-schoenen". Dat zijn schoenen waarin geen dierlijke materialen zitten - dus geen leder of wol.

* In Amsterdam is het oppassen geblazen wanneer u in een souvenirwinkel truffels koopt. Het zouden wel eens triptruffels kunnen zijn, die hallucinogene drugs bevatten, zoals de 'paddo's' vroeger. Nog wat sterker dan de 'hasj-cake' dus. Het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid en de gemeente houden de verkoop van de truffels in de gaten.

* Cicaden - we hebben er hier weinig last van, denken we. Maar in het noordoosten van de VS is er nu een plaag van periodieke cicaden die zeventien jaar lang ondergronds leven alvorens massaal tevoorschijn te komen. Samuel Orr maakte er een prachtig filmpje (onder) van, "Return of the Cicadas", waarin hij de levenscirkel van deze 'boomkrekels" laat zien. Dit filmpje moet u echt bekijken!

Stan Gielen overleden

Dinsdag 2 juli 2013
Tongeren - Stan Gielen overledenMaandag is Stan Gielen overleden, de weduwnaar van Maria Hamal. Hij was 91 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Lutgart. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Jean Broux overleden

Dinsdag 2 juli 2013
Tongeren - Jean Broux overledenMaandag is Jean Broux overleden, de echtgenoot van Ingeborg Dickfeld. Hij was 78 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Jozef. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen