Het overige nieuws

De uit Tongeren afkomstige zuster Regine Steensels is donderdag in Zonhoven overleden. Zij was 95 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kapel van WZC Catharina in Zonhoven. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Ook gauwdieven doen terrasjes

Maandag 29 juni 2015
Gauwdieven zijn veelal actief op druk bezochte plaatsen, ook op de terrasjes van horecazaken bij mooi weer. Horecabezoekers worden vaak slachtoffer van (gauw)diefstal, meestal ten gevolge van nonchalant gedrag, luidt het bij de politie. Mensen laten hun portefeuille, gsm of handtas vaak onbewaakt achter. 
Hoe gaan zakkenrollers te werk? Ze  bedenken verschillende scenario's. “Daarvoor werken ze vaak in team: de één leidt je af terwijl de ander je besteelt en nog een (…) Het hele nieuwsbericht

62 weekend-verkeersongevallen

Maandag 29 juni 2015
Het afgelopen weekend zijn er in Limburg 62 verkeersongevallen gebeurd, waarvan 16 met gewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 58 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 14 procent) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Frans Vanbuckhave overleden

Maandag 29 juni 2015
Tongeren - Frans Vanbuckhave overledenVrijdag is Frans Vanbuckhave overleden, de weduwnaar van Liske Nelissen. Hij was 90 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Gillis.

Thérèse Delmartino overleden

Maandag 29 juni 2015
Tongeren - Thérèse Delmartino overledenVrijdag is Thérèse Delmartino overleden, de weduwe van Laurent Jans. Zij was 88 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur)  in de parochiekerk Sint-Lutgart.
Tongeren - Georgette Ramaekers overledenVrijdag is Georgette Ramaekers overleden, de weduwe van Piet Vandenbosch. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Simone Wathiong overleden

Vrijdag 26 juni 2015
Gisteren is Simone Wathiong overleden, de weduwe van Raymond Germeaux. Zij was 95 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Vreren.

Op weg naar een hittegolf

Vrijdag 26 juni 2015
Het ziet er goed uit met de weersverwachting voor volgende week. De jongste gegevens wijzen op een hittegolf, de eerste van het jaar. Eind volgende week zou de thermometer de 37 graden kunnen halen - en mogelijk zelfs overschrijden. In de komende dagen blijft de temperatuur nog beperkt tot een aangename 22 tot 25 graden, maar dinsdag zouden we al 27 graden halen, en daarna gaan alle remmen los. De tweede helft van de komende week krijgen we een hittegolf met temperaturen van 32 tot 37 graden, aldus de meteorologen.
Het is maar dat je 't weet
Van de bijna 225.000 kranten die dagelijks in krantenwinkels, benzinestations en supermarkten te koop worden aangeboden wordt bijna de helft (48,9 procent) nooit verkocht. Dag in dag uit, met uitzondering van de zondagen, worden bijgevolg 110.000 kranten ongeopend weggegooid. Leg je die op elkaar, dan levert dat elke dag een 550 meter hoge krantenstapel op die afgevoerd wordt richting afvalbedrijf. En dan hebben we het nog niet gehad over de tijdschriften. Lees hier het ontstellende verhaal van de onverkochte.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 51 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 5 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 57 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 16 %) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

Lisette Claesen overleden

Dinsdag 23 juni 2015
Tongeren - Lisette Claesen overledenGisteren is Lisette Claesen overleden, de weduwe van Georges Dumoulin. Ze was 65 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van 's Herenelderen. Vrijdag om 19 uur is er daar een (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Altijd. Maar soms niet.
Wie een auto inschrijft op zijn naam, wordt vermoed met die wagen te rijden. In goede en kwade dagen. In het verkeer wordt nu eenmaal vaak gezondigd en de identiteit van de zondaar kan dikwijls alleen maar vluchtig worden vastgesteld. Vandaar de uitzondering op het vermoeden van onschuld.
Zo was er een man in Laken die een proces kreeg wegens een parkeerovertreding. Hij beweerde bij hoog en bij laag én zelfs tot bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Hubertine Duchateau overleden

Zaterdag 20 juni 2015
Zondag is Hubertine 'Clemence' Duchateau overleden, de weduwe van Joseph Verhaeren. Zij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.
Joeri Baveghems (23) uit Hulshout, die voor het Hof van Assisen in Tongeren terecht stond, heeft vandaag levenslang gekregen voor de moord op Eddy Brouns uit Opglabbeek. De feiten dateren van 4 juli 2013. Baveghems sloeg Brouns met een pan op het hoofd en wurgde hem dan.  (PG)  

Besturen kopen samen energie aan

Donderdag 18 juni 2015
De provincie Limburg start een nieuwe aanbesteding voor de aankoop van aardgas en elektriciteit voor de periode 2016-2018. De 44 Limburgse gemeentebesturen, alle OCMW-besturen, politiezones, hulpverleningszones, meerdere kerkbesturen en woonzorg-/of gehandicaptenzorgvoorzieningen doen mee met deze procedure. In totaal gaat het over 282 instanties.
In 2013 sloot het provinciebestuur
al een overeenkomst af met de energieleveranciers. Deze overeenkomst loopt eind dit jaar af. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Betsy Beerts overleden

Donderdag 18 juni 2015
Tongeren - Betsy Beerts overledenDinsdag is Betty Beerts overleden, de echtgenote van Jean Bertrand. Zij was 69 jaar. De afscheidsceremonie vindt plaats in alle intimiteit. Vrijdag om 19 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Mal.

Anny Albert overleden

Woensdag 17 juni 2015
Tongeren - Anny Albert overledenGisteren is Anny Albert overleden. Zij was 93 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek.

Smiley (50)

Woensdag 17 juni 2015
Tongeren - Smiley (50)ZoomEen smiley, gespot in het Nederlandse Giethoorn. (Foto Conny Rooymans)

Jef Ory overleden

Woensdag 17 juni 2015
Tongeren - Jef Ory overledenGisteren is Jef Ory overleden, de echtgenoot van Nele Scheepers. Hij was 74 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Rutten.
Het  bisdom Hasselt roept op tot solidariteit met vluchtelingen en asielzoekers. Elk parochie- en federatieteam wordt aangespoord om eens een vluchteling of asielzoeker uit de eigen  omgeving te beluisteren. “Het is beter mét hen te spreken dan óver hen te spreken”, luidt het. Ook wordt gepleit voor een cultuur van ontmoeting. "Dat kan via eenvoudige contacten in de eigen buurt, maar ook georganiseerd. Een voorbeeld daarvan is het peterschap waarbij een (…) Het hele nieuwsbericht
Maak dat mee!
Jongeren (16 tot en met 25 jaar) die België per trein willen ontdekken, krijgen nu de kans: voor 25 euro kunnen ze gedurende een maand onbeperkt gebruik maken van het spoor. De “Go Unlimited” actie loopt van 29 juni tot 31 augustus. Meer weten? Vanaf komende vrijdag kunt u de hele NMBS-campagne hier bekijken.

Elisabeth Belmans overleden

Dinsdag 16 juni 2015
Woensdag is Elisabeth Belmans overleden, de echtgenote van Gilbert Vercammen. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Lucette Schoofs overleden

Dinsdag 16 juni 2015
Op 4 juni is Lucette Schoofs, ere-bibliothecaris, overleden. Zij was 68 jaar. Het afscheid vond in alle intimiteit plaats.

Philippe Stas overleden

Dinsdag 16 juni 2015
Tongeren - Philippe Stas overledenGisteren is Philippe Stas overleden, de echtgenoot van Elisa Vanspauwen. Hij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay.

Joseph Vandormael overleden

Dinsdag 16 juni 2015
Tongeren - Joseph Vandormael overledenZaterdag is Joseph Vandormael overleden, de echtgenoot van Denise Requilé. Hij was 92 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Vreren. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 89 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij kwam één oersoon om het leven; drie anderen werden zwaar en 19 anderen licht gewond. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 56 ademtests afgenomen, waarvan er 8 (of 14 %) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.
Anderzijds werden tijdens de SLim-controles van afgelopen weekend 18 rijbewijzen ingetrokken.

Smiley (49)

Maandag 15 juni 2015
Tongeren - Smiley (49)ZoomEen levende smiley in de zoo van Olmen. (Foto Willy Cochet)

Een heel fijne vaderdag

Zondag 14 juni 2015
Maak dat mee!
Tongeren - Een heel fijne vaderdagZoomWij wensen alle papa's een fijne vaderdag! Ben je vaderdag vergeten? Dan kan je hem nog feliciteren via de Internetgazet! Ga snel naar onze rubriek 'felicitaties'.

Smiley (48)

Zaterdag 13 juni 2015
Tongeren - Smiley (48)ZoomLambert Reynders zag deze smiley in Postel.

Leopold Swerts overleden

Vrijdag 12 juni 2015
Gisteren is Leopold Swerts overleden, de echtgenoot van Lydie Vanhove. Hij was 76 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Diets-Heur. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

René Reysen overleden

Vrijdag 12 juni 2015
Dinsdag is René Reysen overleden, de weduwnaar van Jenny Ramaekers. Hij was 73 jaar. De afscheidsdienst vindt dinsdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen, gevolgd door de bijzetting van de urne in het urnenveld in Berg.

Smiley (47)

Dinsdag 9 juni 2015
Tongeren - Smiley (47)ZoomZes smileys ineens! Die zag Jacky Geboers in Hulsberg. 
Zaterdag is priester Luc Vanstraelen overleden. Hij was 71 jaar, oud-leraar aan het Sint-Jozefscollege in Borgloon en het Technisch Instituut O.L.-Vrouw in Tongeren en oud-pastoor van Gutschoven en Rutten. Hij wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de O.L.V-basiliek. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Andrée Servais overleden

Maandag 8 juni 2015
Tongeren - Andrée Servais overledenVrijdag is Andrée Servais overleden, de weduwe van Chrétien Doemps. Zij was 78 jaar. De afscheidsdienst vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.
Ondanks het feit dat er voor afgelopen weekend omvangrijke snelheids-, alcohol- en drugscontroles waren aangekondigd, zijn in Limburg weer veel mensen tegen de lamp gelopen:
•    er werd in totaal bij 2.779 bestuurders een ademtest afgenomen. 75 van deze tests (of 3%) waren positief.
•    er werd van 14 bestuurders een drugstest afgenomen, 10 tests waren positief.
•    5.388 voertuigen werden gecontroleerd op (…) Het hele nieuwsbericht

Als samenwonenden bouwen

Zaterdag 6 juni 2015
Tribunaliteiten
Niet trouwen, wel samenwonen. Geen gedoe en, als het misloopt, geen pijnlijke discussies over have en goed. Te vaak wordt die illusie van ‘vrijheid, blijheid’ gekoesterd door samenwoners.   Neem D.D. en M.D. uit het Antwerpse. Ze gingen samenwonen, kregen een dochtertje en kochten daarna samen een bouwgrond. Zestien jaar later kwam het tot een breuk. D.D. verliet de woning en M.D. bleef achter in de woning met de dochter. Mondeling was afgesproken dat de woning zou worden verdeeld als de (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Schoemans overleden

Vrijdag 5 juni 2015
Woensdag is Jean Schoemans overleden, de echtgenoot van Yvette Thewissen. Hij was 84 jaar. De afscheidsdienst vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen.

Joseph Willé overleden

Donderdag 4 juni 2015
Gisteren is Joseph Willé overleden, de echtgenoot van Maria Meertens. Hij was 84 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jan in Tongeren.

Hoe goed is uw ziekenhuis?

Donderdag 4 juni 2015
Vanaf vandaag kunt u op www.zorgkwaliteit.be de resultaten van kwaliteitsindicatoren uit het Vlaams Indicatoren Project van Vlaamse ziekenhuizen bekijken. Met dat project wil de Vlaamse overheid een zicht krijgen op de resultaten en de kwaliteit van de zorg in de Vlaamse ziekenhuizen. Daartoe zijn er een aantal ‘kwaliteitsindicatoren’ afgebakend zoals ‘moeder en kind’, ‘orthopedie’, (…) Het hele nieuwsbericht
Vijfhonderd gebedshuizen openen op 6 en 7 juni hun deuren voor de 8ste editie van de Open Kerkendagen.Het tweedaagse evenement wordt georganiseerd door Open Kerken, een organisatie die zich inzet voor de herwaardering van het religieus erfgoed in België.
In onze regio kan U zondag 7 juni (10-18 uur) onder meer terecht in de Sint-Gertrudiskerk in Gruitrode, de Sint-Pietersbandenkerk in Lommel en de Sint-Trudokerk in Peer. UPDATE De kerk in Lommel blijft dicht vanwege restauratiewerken.

Een weekend met controles

Woensdag 3 juni 2015
Tongeren - Een weekend met controlesKomend weekend organiseert het provinciebestuur in samenwerking met de parketten en de federale,lokale en wegpolitie weer alcohol-, drugs- en snelheidscontroles in heel de provincie. Men start daar vrijdag mee; het is de bedoeling dat de actie maandagochtend beëindigd wordt.
Het afgelopen weekend zijn er op de Limburgse wegen 66 verkeersongevallen gebeurd: 17 met gewonden, 49 met blikschade. Er vielen 3 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van de ongevallen werden 48 ademtesten afgenomen. Daarvan vielen er 9 positief uit. In 9 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop