Het overige nieuws

Leve halloween

Zaterdag 31 oktober 2015
Tongeren - Leve halloweenZoomVeel jongeren gaan vanavond op halloweentocht. En daarbij is griezelen - en laten griezelen - de boodschap. Al hopen we voor hen dat ze zo'n vleermuis niet tegenkomen... (Foto Stefan Was)

Marie-Joseph Renson overleden

Zaterdag 31 oktober 2015
Tongeren - Marie-Joseph Renson overledenWoensdag is Marie-Joseph Renson overleden, de levensgezellin van Alfons Molenaers. Zij was 70 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in parochiekerk Sint-Lutgart.

'Verborgen parels van de bib'

Vrijdag 30 oktober 2015
Tongeren - 'Verborgen parels van de bib'ZoomIn oktober startte de bibcampagne 'Verborgen parels'. Bij aanvang stemde het bibliotheekpersoneel in heel Vlaanderen mee voor de 'TOP25 Verborgen Parels': Nederlandstalige titels van de 21ste eeuw die niet de nodig aandacht kregen. Vervolgens stemde het publiek op deze 25 'Verborgen parels'. Het resultaat is de gratis 'Verborgen parels-app'. Deze app bevat 15 prachtige boeken. Iedereen, zowel leden als niet-leden van de bibliotheek, kan deze app gratis downloaden en tot 20 januari deze 'Verborgen Parels' lezen.Doen! Verborgen parels
Het is maar dat je 't weet
Volgens de wereldgezondheidsorganisatie WHO werd de kankerwaarschuwing, die vorige week werd gelanceerd voor bewerkt vlees, 'verkeerd geïnterpreteerd'. De gezondheidsorganisatie vraagt mensen niet om compleet te stoppen met het eten van vlees en raadt dat zelfs af, omdat vlees voedingsstoffen bevat. Wel kan de consumptie van bewerkt vlees - zoals worst en spek - beter worden beperkt.
Elk jaar past de NMBS haar tarieven aan volgens de bepalingen in het huidige beheerscontract. De prijs van de meest populaire producten blijft ongewijzigd. De prijsstijgingen gaan op 1 februari in:
Treinkaarten (abonnementen): de prijsstijging voor treinkaarten (trajecttreinkaarten, schooltreinkaarten, halftijdse treinkaarten en de formule Railease) bedraagt 1,41%.
Campuskaart: de prijs stijgt met 3,31% om de prijs van dit product opnieuw in evenwicht te (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Mesotten overleden

Woensdag 28 oktober 2015
Tongeren - Annie Mesotten overledenGisteren is Annie Mesotten overleden, de weduwe van Jean-Claude Paduart. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Sluiting stadsdiensten

Woensdag 28 oktober 2015
De stadsdiensten zijn gesloten op maandag 2 november (Allerzielen) en op woensdag 11 november (Wapenstilstand). Ook de bib, de buitenschoolse opvang 'Kinderparadijs', het containerpark, het Sociaal Huis 'De Semper' en het dienstencentrum De Piepel zijn dan gesloten. De dienst toerisme is wel open van 10 tot 16u.

Anna Tubbax overleden

Woensdag 28 oktober 2015
Maandag is Anna Tubbax overleden, de weduwe van Juul Bleys. Zij was 93 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (12 uur) in de OLV-basiliek.

Roland Vansteenkiste overleden

Dinsdag 27 oktober 2015
Vrijdag is Roland Vansteenkiste overleden, de echtgenoot van Christa Devoldere. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Vreren.

64 weekendongevallen in Limburg

Maandag 26 oktober 2015
Tongeren - 64 weekendongevallen in LimburgZoomHet afgelopen weekend werden er in heel Limburg 64 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 46 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 4 zwaargewonden en 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 22 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Germaine Langenaeker overleden

Maandag 26 oktober 2015
Tongeren - Germaine Langenaeker overledenGisteren is Germaine Langenaeker overleden, de weduwe van Jef Ory. Zij was 82 jaar. De uitvaart vindt in besloten familiekring plaats.
Vanaf 3 november start een firma met de afbraak van de kleedkamers en kantine op het voetbalplein van Nerem. De gebouwen stonden reeds enige tijd leeg en werden niet meer gebruikt. Na de afbraak wordt het stuk grond ingezaaid met gras. De kostprijs van de werken is geraamd op 20.000 euro.

Parkeren op Stadhuisplein

Maandag 26 oktober 2015
Vanaf 1 november tot en met 31 maart mag er weer geparkeerd worden op het Stadhuisplein. Er is betalende parkeergelegenheid voor 15 voertuigen en er worden twee parkeerplaatsen voor personen met een beperking voorzien. Deze parkeerplaatsen worden toegevoegd aan de (omringende) gele betalende zone, namelijk maximum 1 uur parkeren van maandag tot en met zaterdag (9-18 uur). Bij evenementen en tijdens de donderdagmarkt mag er niet geparkeerd worden. Nieuw dit jaar is dat de fonteinen afgebakend zullen worden met de gekende zwarte bloembakken.
Met de invoering van de wintertijd komt er traditioneel een piek wat betreft inbraken. Bendes maken dankbaar gebruik van de vroege duisternis om hun slag thuis te halen. De meeste inbraken gebeuren trouwens in de vooravond als de mensen nog op het werk zijn. Extra waakzaamheid kan de komende winter dus zeker geen kwaad, zegt de politie.

Draai de klok een uurtje terug

Zaterdag 24 oktober 2015
Tongeren - Draai de klok een uurtje terugVannacht begint de wintertijd. Om 2u wordt de klok dus een uurtje teruggezet en meteen mogen we morgen een uur langer slapen.

Echte liefde

Zaterdag 24 oktober 2015
Tribunaliteiten
Het hart heeft zijn redenen die de rede niet kent. Toch moeten ambtenaren van de burgerlijke stand peilen naar de echtheid van de liefde van aanstaande echtparen. Zo was er een ambtenaar in de buurt van Turnhout die weigerde het huwelijk te voltrekken van een Nederlander die wilde trouwen met een Vietnamese. Hij dacht dat het koppel tijdelijk in België woonde om de strengere Nederlandse regels over gezinshereniging te omzeilen. Het ‘schijnkoppel‘ aanvaardde de weigering niet en uiteindelijk was (…) Het hele nieuwsbericht

Josephina Verbeelen overleden

Zaterdag 24 oktober 2015
Tongeren - Josephina Verbeelen overledenDinsdag is Josephina Verbeelen overleden. Zij was 88 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek.

Laat je zien in het donker!

Vrijdag 23 oktober 2015
Tongeren - Laat je zien in het donker!ZoomDe overschakeling op het winteruur is het begin van een risicovolle periode in het verkeer. Vooral voetgangers lopen dan meer risico op een ongeval. Van oktober tot november stijgt het aantal zware ongevallen tijdens de avondspits met 53 procent, van oktober tot december met zelfs 84 procent.
Ook de ernst van de ongevallen met voetgangers stijgt na de uurverandering: +180 procent. Meestal gaat het om ongevallen met een voetganger en een auto op een kruispunt. Nochtans (…) Het hele nieuwsbericht

De Lijn verhoogt enkele tarieven

Donderdag 22 oktober 2015
Vanaf 1 februari 2016 past De Lijn enkele tarieven aan. Abonnementen en dagpassen worden duurder. Het gaat om een verrekening van de gestegen levensduurte, aldus De Lijn. Correcties voor lage inkomens en bepaalde leeftijdsgroepen blijven behouden. De prijs van biljetten, lijnkaarten en sms-tickets verandert niet. Voor het DINA-systeem - waarbij mensen die hun auto wegdoen, korting krijgen op een jaarabonnement - wordt een alternatief gezocht.

RIMO op de bres voor minstbedeelden

Donderdag 22 oktober 2015
Tongeren - RIMO op de bres voor minstbedeeldenRIMO-Limburg heeft een distributieplatform opgericht dat overschotten inzamelt en via sociale organisaties ter beschikking stelt van de minstbedeelden. Het gaat niet alleen om voedingswaren maar ook om schoolartikelen en schoonmaak- en verzorgingsproducten.

Lucien Stevens overleden

Donderdag 22 oktober 2015
In Nerem is maandag Lucien Stevens overleden, de echtgenoot van Barbara Thijs. Hij was 79 jaar. De afscheidsdienst vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

20.000 euro noodhulp

Woensdag 21 oktober 2015
Begin september beheerste Aylan, de Syrische kleuter die de overtocht vanuit Turkije niet overleefde, het nieuws. Zijn foto werd een icoon voor de vluchtelingencrisis. Dagelijks zijn er nog mensen op de vlucht naar een veilige omgeving. Met de winter voor de deur worden de levensomstandigheden er niet beter op.
Vandaag besliste de deputatie van het Provinciebestuur Limburg, op voorstel van gedeputeerde Frank Smeets (CD&V) om 10.000 euro vrij te maken. Dat geld wordt overgemaakt aan de vzw (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Smullenberghs overleden

Woensdag 21 oktober 2015
Tongeren - Jeanne Smullenberghs overledenDonderdag is Jeanne Smullenberghs overleden, de weduwe van Jan Lousbergh. Zij was 92 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Het bisdom Hasselt heeft dit jaar één nieuwe priesterkandidaat. Het bisdom Gent ook. Het bisdom Brugge heeft er 3, het bisdom Antwerpen géén. Het tweetalige aartsbisdom Mechelen-Brussel heeft drie nieuwe Nederlandstalige kandidaten.

'SOS Politiehulp': bel de politie

Maandag 19 oktober 2015
Tongeren - 'SOS Politiehulp': bel de politieZoomStaat er 'SOS politiehulp' op een van de bussen van De Lijn? Dan heeft de chauffeur op de noodknop gedrukt, meldt De Lijn op haar Facebookpagina. "Verwittig in dat geval meteen de politie en geef de positie van het voertuig en het voertuignummer (4 of 6 cijfers op de voor- of achterkant van het voertuig) door. Zo kan de politie snel reageren," aldus de openbaar vervoermaatschappij. (Foto De Lijn)

Maria Wijnands overleden

Maandag 19 oktober 2015
Tongeren - Maria Wijnands overledenVrijdag is Maria Wijnands overleden, de weduwe van Lambert Dewallef. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

59 ongevallen in het weekend

Maandag 19 oktober 2015
Tongeren - 59 ongevallen in het weekendZoomHet afgelopen weekend werden er in heel Limburg 59 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 41 met stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 1 dode en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 26 %) positief bleken. Van twee bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Marie Castermans overleden

Maandag 19 oktober 2015
Vrijdag is Marie Castermans overleden, de weduwe van Albert Jaspers. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Tongeren - Welzijnszorg trapt campagne 2015 afWelzijnszorg geeft woensdag in Hasselt het startschot voor zijn campagne 2015 in Limburg. Slogan van de campagne is 'Een toekomst zonder armoede'. Welzijnszorg pleit onder meer voor middelen voor bewegings- en voedseldeskundigheid op maat van mensen in armoede en voor betaalbaar en toegankelijk openbaar vervoer.

Nog even, voor het slapen gaan

Vrijdag 16 oktober 2015
Uit de ruimte


Want de NASA verspreidde bovenstaand filmpje: de aarde, gezien vanuit het International Space Station. Wat is de aarde mooi! 

Magda Loix overleden

Vrijdag 16 oktober 2015
Tongeren - Magda Loix overledenWoensdag is Magda Loix overleden, de echtgenote van Alfredo Carlucci. Zij was 57 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van 's Herenelderen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Anne Hestermans overleden

Donderdag 15 oktober 2015
Tongeren - Anne Hestermans overledenMaandag is Anne Hestermans overleden, de weduwe van Joseph Baeten en van Lambert Lucas. Zij was 95 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Joseph Bex overleden

Donderdag 15 oktober 2015
Tongeren - Joseph Bex overledenDinsdag is Joseph Bex overleden, de weduwnaar van Gaby Troch. Hij was 84 jaar en wordt zaterdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (12.30 uur) in de parochiekerk van Berg.

Fons Vandeweyer overleden

Donderdag 15 oktober 2015
Tongeren - Fons Vandeweyer overledenDinsdag is Fons Vandeweyer overleden. Hij was 81 jaar en wordt zaterdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Riksingen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Weer kouderecord

Woensdag 14 oktober 2015
Het is maar dat je 't weet
Tussen 11u en 12u liep de temperatuur in Kleine Brogel vandaag terug van +3.6°C naar +3.0°C. Voor 14 oktober is dit een extreem lage waarde, schrijft weerman Ruben Weytjens op zijn website. "Nooit eerder sinds het begin van de waarnemingen was het zo koud rond deze tijd van het jaar. Dit terwijl we wereldwijd gemiddeld genomen het warmste jaar ooit meemaken."

Lucie Thijs overleden

Woensdag 14 oktober 2015
Tongeren - Lucie Thijs overledenVrijdag is Lucie Thijs overleden, de weduwe van Albert Mingels. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Anita Everars overleden

Woensdag 14 oktober 2015
Zaterdag is Anita Everars overleden, de echtgenote van Theo Roodhooft. Zij was 68 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Joanna Jaspers overleden

Maandag 12 oktober 2015
Tongeren - Joanna Jaspers overledenDonderdag is Joanna 'Grietje' Jaspers overleden, de weduwe van Jean Bertrand. Zij was 98 jaar. De afscheidsdienst vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

75 weekendongevallen

Maandag 12 oktober 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 41 ademtesten afgenomen, waarvan er 7 (of 17%) positief bleken. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

Leon Marguillier overleden

Maandag 12 oktober 2015
Tongeren - Leon Marguillier overledenVandaag is in WZC Aurora Leon Marguillier overleden, de weduwnaar van Eugenie 'Jenny' Proost. Hij was 99 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jozef in Nieuw-Tongeren. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Tribunaliteiten
Na 28 jaar huwelijk verliet een man zijn vrouw, om nooit meer van zich te laten horen. Pas 17 jaar later kwam het tot een echtscheiding en de vrouw eiste van haar ex, die kapitein was geweest op de lange omvaart, een uitkering na echtscheiding van 300 euro per maand. Maar, de man was ondertussen 76 jaar oud en volgens het hof van beroep van Antwerpen was de vrouw economisch sterker dan haar man. Geen onderhoudsgeld dus. Waarop de vrouw een schadevergoeding eiste van 300 euro per maand, omdat de man haar en drie (…) Het hele nieuwsbericht

Joseph Hermans overleden

Vrijdag 9 oktober 2015
Tongeren - Joseph Hermans overledenIn Piringen is woensdag Joseph (Jefke) Hermans overleden, de weduwnaar van Sylvie Wynants en de voormalige levensgezel van Martha Ketelslegers. Hij was 95 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

15.000 Limburgers extreem arm

Donderdag 8 oktober 2015
In vier haar tijd is de armoede in Limburg met 5 procent gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van Rimo Limburg. Eén op zeven Limburgers leeft onder de armoedegrens. 120.000 Limburgers hebben het financieel moelijk. 15.000 Limburgers leven zelfs in extreme armoede. De kinderarmoede in Limburg bedraagt 11 procent.

Leon Picard overleden

Donderdag 8 oktober 2015
Tongeren - Leon Picard overledenMaandag is Leon Picard overleden, de echtgenoot van Arnoldine Vandormael. Hij was 89 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Rutten. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

François Verjans overleden

Donderdag 8 oktober 2015
Tongeren - François Verjans overledenZaterdag is François Verjans overleden, de echtgenoot van Gerardine Noben. Hij was 71 jaar. De afscheidsdienst vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk Sint-Gillis.

Het wordt kouder

Woensdag 7 oktober 2015
Een krachtig hogedrukgebied bouwt zich de volgende dagen op over de Scandinavische landen en stuurt na het weekend koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken. De maxima komen een heel stuk lager uit en de kans op grondvorst neemt toe. Er is wel meer ruimte voor de zon. Op korte termijn zijn er eerst nog veel wolken met kans op een druppeltje regen.

Met de groeten uit... Voeren

Woensdag 7 oktober 2015


Naar dit filmpje blijf je kijken. Het is gemaakt door Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek en het is ondertussen genomineerd voor het Belgisch filmfestival voor natuurfilms. Frederik maakte een mooie reportage over een familie dassen in Voeren die op zoek is naar voedsel. Hoe ze die regenwormen uit de grond trekken! Frederik is bij de 14 genomineerden bij de niet-professionele filmmakers. Zaterdag weten we of hij gewonnen heeft. UPDATE 11/10: de film heeft de prijs "Coup de Pouce" behaald. Proficiat, Frederik!

Marie-Louise Lepoir overleden

Woensdag 7 oktober 2015
Tongeren - Marie-Louise Lepoir overledenOp 21 september overleed Marie-Louise Lepoir, de weduwe van Jean Jorissen. Zij was 95 jaar. De crematie vond in besloten familiekring plaats. Zaterdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de OLV-basiliek.
Tongeren - Bibliotheek wordt 'Mijn bibliotheek'ZoomVandaag ging ‘Mijn Bibliotheek’ van start in alle Limburgse bibliotheken die aangesloten zijn op het Provinciaal Bibliotheeksysteem. Dat houdt in dat alle bibliotheekdiensten voortaan online op één plaats kunnen gebruikt worden. Wil je verlengen, je gegevens raadplegen, reserveren - vanaf nu doe je dat via deze link, waarbij je je eerst moet registreren. Het is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Laurent Collas overleden

Maandag 5 oktober 2015
Tongeren - Laurent Collas overledenGisteren is Laurent Collas overleden, de echtgenoot van Lutgarde America. Hij was 93 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (12.30 uur) in de OLV-basiliek. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel . Daarbij vielen 21 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 56 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 20 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. In 8 gevallen werd er vluchtmisdrijf gepleegd.

Willem Wolters overleden

Maandag 5 oktober 2015
Tongeren - Willem Wolters overledenGisteren is Willem Wolters overleden, de weduwnaar van Georgette Velaers. Hij was 89 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie  (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Tongeren - Woensdag mogelijk staking bij De LijnDe Lijn verwacht dat haar dienstverlening op woensdag 7 oktober ernstig verstoord zal zijn. Het gemeenschappelijk vakbondsfront betoogt dan in Brussel naar aanleiding van de eerste verjaardag van de regering Michel. De vervoermaatschappij raadt haar reizigers aan om indien mogelijk een alternatief te zoeken. Woensdagochtend vanaf 6.00 uur geeft De Lijn op www.delijn.be actuele overzichten over de gevolgen voor de dienstverlening.
Hoeveel en waar er hinder zal zijn, kan De Lijn pas de ochtend zelf inschatten.

Remi Depaifve overleden

Maandag 5 oktober 2015
Tongeren - Remi Depaifve overledenZaterdag is Remi Depaifve overleden, de weduwnaar van Françoise Vandyck. Hij was 95 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Victor Stassen overleden

Maandag 5 oktober 2015
Tongeren - Victor Stassen overledenVrijdag is Victor Stassen overleden, de weduwnaar van Marie-Louise Vanlingen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Paula Smeesters overleden

Zaterdag 3 oktober 2015
Woensdag is in Tongeren Paula Smeesters overleden. Zij was 88 jaar.

Henri Licki overleden

Zaterdag 3 oktober 2015
Tongeren - Henri Licki overledenGisteren is Henri Licki overleden, de echtgenoot van Lidy Pirlet. Hij was 72 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de Sint-Maternuskerk in Tongeren. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Pluto's ovale maantje

Vrijdag 2 oktober 2015
Uit de ruimte
Tongeren - Pluto's ovale maantjeZoomEigenlijk ziet Charon, de grootste maan van Pluto, er uit als een groot grijs ei. Op 14 juli stond Pluto het dichtst bij de aarde en kreeg de NASA deze foto binnen. Charon heeft een diameter van 1214 kilometer, dat is ongeveer 1/10de van die van de aarde, maar liefst de helft van de diameter van Pluto zelf. Dat maakt Charon de grootste satelliet van de planeten in ons zonnestelsel. Mooi te zien op de foto is de gordel van breuken en canyons die de zuidelijke vlaktes van het noordelijke terrein scheidt. (Foto-credits: NASA, Johns Hopkins Univ./APL, Southwest Research Institute)

Frans Wolters overleden

Vrijdag 2 oktober 2015
Tongeren - Frans Wolters overledenOp 19 september overleed Frans Wolters, de echtgenoot van Marguerite Schoubben. Hij was 86 jaar. Het afscheid heeft volgens de wens van de overledene plaatsgevonden in alle intimiteit.
Het is maar dat je 't weet
Wie werkloos is, maar vrijwilligerswerk uitvoert, is opmerkelijk gezonder dan wie werkloos is, maar geen vrijwilligerswerk uitvoert. Dit kwamen onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel, Stockholm universiteit, en de Katholieke Universiteit Leuven te weten door 717 personen op te volgen over een periode van twee jaar. Wat bleek uit de studie? Werklozen die vrijwilligerswerk uitvoeren, roken minder, drinken minder alcohol en hebben een minder hoge bloeddruk, in vergelijking met werklozen die geen (…) Het hele nieuwsbericht

Buitenlanders in Limburg

Donderdag 1 oktober 2015
Het is maar dat je 't weet
Van de buitenlandse bevolking in Limburg - 82.669 personen, op 1 januari jl. - is meer dan de helft Nederlander (54,1%). In Noord-Limburg vertegenwoordigen de Nederlanders zelfs 80,6% van alle niet-Belgen. In het Maasland is dit 69,7%, in Zuid-Limburg 50,6% en in West-Limburg 24,5%. Hiermee hebben de Nederlanders de Turken, traditioneel het belangrijkst in aantal, naar de tweede plaats verwezen. In  Midden-Limburg hebben de Italianen met 25,8% nog steeds het grootste aandeel van de (…) Het hele nieuwsbericht

Manuel vanheusden overleden

Donderdag 1 oktober 2015
Tongeren - Manuel vanheusden overledenOp 22 september overleed Manuel Vanheusden, de weduwnaar van Paula Museyck. Hij was 88 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.

Jef Willems overleden

Donderdag 1 oktober 2015
Tongeren - Jef Willems overledenDinsdag is Jef Willems overleden, de weduwnaar van Gilberte Steegen en de levensgezel van Christine Dreesen. Hij was 90 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Mal. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop