Het overige nieuws

Fina Stulens overleden

Dinsdag 31 mei 2016
Gisteren is Fina Stulens overleden, de echtgenote van Hendrik Slechten. Zij was 83 jaar. De afscheidsdienst vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Marie-Louise Claes overleden

Maandag 30 mei 2016
Tongeren - Marie-Louise Claes overledenVandaag is Marie-Louise Claes overleden, de weduwe van Albert Simaels. Zij was 90 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Rutten. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot begroeting in uitvaartcentrum Debay.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 3 zwaargewonden en 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 14%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Limburg telt 2.666 leefloners

Zaterdag 28 mei 2016
In Limburg zijn 2.666 personen aangewezen op een leefloon. Het betreft 1.127 mannen en 1.539 vrouwen. Zes leefloners zijn jonger dan 17 jaar. 702 leefloners behoren tot de leeftijdscategorie 18-24. In de leeftijdscategorie 25-44 zijn er 1.121 leefloners, in de leeftijdscategorie 45-64 748 en bij personen van 65 en ouder 89.

Julien Dewaleffe overleden

Vrijdag 27 mei 2016
Tongeren - Julien Dewaleffe overledenWoensdag is Julien Dewaleffe overleden, de echtgenoot van Mia Deraedt. Hij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur).

Nico Gijsen overleden

Vrijdag 27 mei 2016
Tongeren - Nico Gijsen overledenGisteren is Nico Gijsen overleden, de echtgenoot van Josine Werck. Hij was 71 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Mal. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Vijftig jaar bisdom Hasselt

Donderdag 26 mei 2016
Op 31 mei (19.30 uur) is er in de Tongerse basiliek een feestelijke eucharistieviering naar aanleiding van 50 jaar bisdom Hasselt. Tijdens deze viering wordt een kleurige vlag met het logo van het feestelijke jaar onthuld. De vlag is ontworpen door de Lommelse kunstenaar Koen Lemmens. Priester Paul Schollaert componeerde het lied 'Geen dolers maar pelgrims', het thema van het feestjaar.
In de periode 2010-2014 kwamen er 27.800 zaken in verband met intrafamiliaal geweld binnen bij het Limburgse parket. Dat cijfer dekt nog maar een gedeelte van een groter maatschappelijk probleem, want heel wat slachtoffers kunnen of durven de stap naar politie of hulpverlening niet te zetten. Wetenschappelijk onderzoek in enkele politiezones toonde eerder al aan dat een derde van alle door de politie geregistreerde feiten op een of andere manier gerelateerd was aan infrafamiliaal geweld.

Mariette Essers overleden

Donderdag 26 mei 2016
Zondag is Mariette Essers overleden, de weduwe van Willem Hauben. Zij was 94 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kapel van Ketsingen.
De rechtbank van Koophandel heeft schoonmaakfirma Jaschoon met zetel aan de Donkelstraat in Tongeren failliet verklaard. Deze bvba werd op 22 juli 2010 opgericht.
Sandra Reigel en Stéphanie Randazo uit Lauw hebben de vennootschap Randazzo & Reigel opgericht. De maatschappelijke zetel is gevestigd in Kraaibroek in Lauw. Doel van de vennootschap: het aankopen, herverpakken, distribueren en verkopen van alcoholische dranken.

Constance Ghaye overleden

Dinsdag 24 mei 2016
Tongeren - Constance Ghaye overledenVandaag is Constance Ghaye overleden, de weduwe van Leonard Peuskens. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.
Tongeren - Josephine Molenaers overledenZondag is Josephine Molenaers overleden, de weduwe van Jozef Christiaens. Zij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Sluizen.

Emile Schouterden overleden

Maandag 23 mei 2016
Tongeren - Emile Schouterden overledenVrijdag is Emile Schouterden overleden, de echtgenoot van Marie-Thérèse Grootaers. Hij was 82 jaar en wordt donderdag begraven na de afscheidsplechtigheid (11 uur) in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).

Sophie Knippenberg overleden

Maandag 23 mei 2016
Tongeren - Sophie Knippenberg overledenGisteren is Sophie Knippenberg overleden, de weduwe van Jan Roussard. Zij was 91 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Lutgart in Tongeren.
Tongeren - Weekend in Limburg: 79 ongevallenIn het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 79 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 61 ademtesten afgenomen, waarvan er 3 (of 5%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
Tongeren - Morgen mogelijk hinder bij De LijnDoor een nationale vakbondsbetoging morgen/dinsdag zal de dienstverlening van De Lijn grondig verstoord zijn. De vakbonden betogen dan in Brussel tegen de besparingen van de Vlaamse en federale regering. Reizigers raadplegen best de website van De Lijn.

Martin Vanstraelen overleden

Maandag 23 mei 2016
Tongeren - Martin Vanstraelen overledenVrijdag is de uit Tongeren afkomstige Martin Vanstraelen onverwacht overleden, de echtgenoot van Martine De Clercq. Hij was 58 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kerniel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Onveilige gemeenten

Zondag 22 mei 2016
Grensgevallen
Maastricht staat op de tweede, Eindhoven op de derde plaats in de lijst van de "Meest onveilige gemeenten van Nederland". De eerste plaats wordt ingenomen door Amsterdam. De lijst, die opgemaakt wordt aan de hand van het aantal criminele feiten in verhouding tot het aantal inwoners, is elk jaar een initiatief van het Algemeen Dagblad.
Tongeren - Handbal: Bocholt landskampioenZoomQubiq Achilles Bocholt heeft gisteravond in Hasselt voor het eerst in zijn bestaan de landstitel in de hoogste afdeling van het handbal gewonnen. Nadat het team van coach Bart Lenders vorige week in eigen huis Hubo Initia Hasselt versloeg met 41-27 wonnen de Noord-Limburgers nu ook de tweede finale, nu met 21-25.

Water winnen uit mist

Zaterdag 21 mei 2016
Vandaag gelezen
In het Peruviaanse bergstadje Villa Lourdes hebben boeren het moeilijk door waterschaarste. Drinkwater wordt drie keer per week aangevoerd uit Lima, maar dat is niet bedoeld voor irrigatie. Nu is er een oplossing: de dichte mist die meestal rond de berg hangt wordt 'opgevangen' in grote netten die tussen palen zijn gespannen op de flanken en de condens zorgt ervoor dat elk net dagelijks 200 tot 400 liter water opbrengt.
De opbrengst van de mist wordt bewaard in tanks, wat milieuvriendelijker is dan (…) Het hele nieuwsbericht

Marilène Vroonen overleden

Zaterdag 21 mei 2016
Woensdag is de uit Piringen afkomstige Marilène Vroonen overleden, de echtgenote van François Jaspers. Zij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wimmertingen. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Hervé Groenendaels overleden

Zaterdag 21 mei 2016
Tongeren - Hervé Groenendaels overledenWoensdag is de uit Tongeren afkomstige Hervé Groenendaels overleden, de echtgenoot van Rita Heleven. Hij stierf op zijn 71ste verjaardag. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten familiekring plaats. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wimmertingen.
Één jaar na de eerste internationale bekroning viel het provinciale project ‘Limburg 1914-1918: Kleine verhalen in een Groote Oorlog’ (met o.m. de 44 Stahlhelmen) vanavond opnieuw in de prijzen. De jury van de Heritage in Motion-awards verleende de hoofdprijs ‘Best Achievement Award’ aan het Limburgse Wereldoorlog I-project. “We zijn bijzonder vereerd en trots dat we deze titel in ontvangst mogen nemen,” zei gedeputeerde van Cultuur en Erfgoed Igor Philtjens. “We waren al erg fier op dit herdenkingsproject dat de 44 gemeenten met elkaar verbindt en versterkt. Deze internationale award is de kers op de taart. De prijs illustreert dat onze creativiteit en inspanningen kunnen leiden tot projecten met een grootse internationale uitstraling.”
Tribunaliteiten
Gelooft u in beoordelingen op internetfora zoals Tripadivsor, Restaurantadvisor e tutti quanti? Volgens het hof van beroep van Gent doorgaans niet. Maar komt iemand die verzinsels spuit op internetfora daar zomaar mee weg? De internaut waar het hof van beroep van Gent mee te maken kreeg, zette op de website ‘zoekadvocaat.be’ een aantal advocaten weg. De ene ‘krijgt soms woedeaanvallen zelfs midden een pleidooi, zodat ik als klant bang word (...)’. Over de andere schreef hij: (…) Het hele nieuwsbericht
Karlijn Van Limpt en Dries Boulet, beiden uit Tongeren,  hebben de vennootschap onder firma (V.O.F.) Van Limpt - Boulet opgericht. De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd in het Gilliswinhof. Doel van de vennootschap is onder meer het verlenen van diensten in de meest ruime zin aan particulieren, bedrijven, ondernemingen en overheidsorganisaties in verband met de toepassing en uitoefening van kinesitherapie.
Morgennamiddag wordt in café Lido de woning Driekruisenstraat 7 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 2a45ca en heeft een KI van 412 euro.

Christine Hansen overleden

Woensdag 18 mei 2016
Tongeren - Christine Hansen overledenVandaag is Christine Hansen overleden, de weduwe van Aimé De Keyzer. Zij was 92 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk Sint-Jozef in Tongeren. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Yvette Sneyers overleden

Woensdag 18 mei 2016
Tongeren - Yvette Sneyers overledenGisteren is Yvette Sneyers overleden, de partner van Guido Reynaerts. Zij was 53 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Joseph Baillien overleden

Woensdag 18 mei 2016
Tongeren - Joseph Baillien overledenVrijdag is in WZC De Motten in Tongeren Joseph Baillien overleden. Hij was 72 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lauw. Vrijdag (19 uur) is daar een avondwake.
Vandaag gelezen
Qasr al-Yehud, de plek waar Jezus door Johannes de Doper zou zijn gedoopt, ligt momenteel vol landmijnen, naar schatting 4.000. Daardoor is het voor pelgrims te gevaarlijk om de plaats te bezoeken. In een zeldzame overeenstemming gaven zowel Israël als Palestina toestemming om de streek op te ruimen. Dit zal twee jaar duren.
Qasr al-Yehud ligt ten zuidoosten van Jericho, op de Westelijke Jordaanoever. In het gebied staan een tiental kerken van verschillende godsdiensten. Die kerken zijn sinds 1968, toen het gebied werd afgesloten, niet meer gebruikt. (Bron: Timesofisrael.com)

Rozalie Digneffe overleden

Woensdag 18 mei 2016
Tongeren - Rozalie Digneffe overledenMaandag is Rozalie Digneffe overleden, de weduwe van Henri Steegen. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koninksem. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Morgennamiddag worden in café "Au Phare" vier bouwgronden, gelegen in de Blaarstraat, openbaar verkocht. Ze zijn verpacht en hun oppervlakte bedraagt resp. 20a95ca, 19a70ca, 16a91ca en 15a38ca.
Tongeren - Verkeersongevallen in (verlengd) weekendIn het afgelopen lange weekend werden er in heel Limburg 102 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel en 85 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 52 ademtesten af, waarvan er 10 (of 19%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 28 gevallen van vluchtmisdrijf.

Nieuwe bvba: Recy-Kab

Dinsdag 17 mei 2016
David en Eric Mélard, beiden uit Tongeren, én Joseph Mélard uit Rukkelingen-aan-de-Jeker hebben de bvba Recu-Kab opgericht met zetel aan de Maastrichtersteenweg in Tongeren. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro. De vennootschap heeft onder meer als doel het ophalen, samenvoegen, overslaan, vervoeren, opslaan, sorteren, recycleren, verwerken en storten van alle vaste of vloeibare residu's en afvalstoffen, zowel huishoudelijk, commercieel, industrieel of gevaarlijk.
Vandaag gelezen
Amerikaanse onderzoekers bevroegen tussen 1992 en 2012 bijna 75.000 verpleegsters van middelbare leeftijd enkele malen over verschillende aspecten van hun leven, waaronder het al dan niet regelmatig bijwonen van kerkdiensten. Uit de verzamelde data bleek dat vrouwen die vaker dan eens per week naar de kerk gingen, 33 procent minder kans hadden om tijdens de onderzoeksperiode te sterven dan seksegenoten die er nooit kwamen.
Er werden geen mannen ondervraagd. (Bron: CNN)

'Hoed u voor K3'

Zondag 15 mei 2016
Vandaag gelezen
"In plaats van K3 met Haydn te vergelijken, zouden we er beter op aandringen dat elke kleuterjuf Joseph Haydn draait, en Béla Bartók, en waarom niet, Luc Brewaeys. Iets goeds van eigen bodem, weet je wel. Net zoals opera, dansvoorstellingen en concerten gratis zouden moeten zijn tot tien jaar. Zodat we kinderoren openen voor muziek die ze verdienen."(Bron: Gaea Schoeters en Annelies Van Parys in "De Standaard")
Vandaag gelezen
Door de sterk wisselende temperaturen van de voorbije maanden zullen er dit jaar fors minder vlinders te zien zijn. Dat zegt de Nederlandse Vlinderstichting. Ze noemt 2016 "een dramatisch jaar" voor de vlinders. Door de wisselende temperaturen is er voor hen minder voedsel beschikbaar. In vergelijking met vorig jaar waren er in de eerste maanden al 45 procent minder vlinders.
Vandaag gelezen
Op diverse sociale media is een campagne begonnen om het Europees Jeugdorkest te redden. Dat wordt normaliter in september opgeheven omdat het van de Europese Unie geen geld meer krijgt. In het orkest, dat al 40 jaar bestaat, zitten jonge musici uit alle 28 lidstaten. (Bron: euronews.com)
De stadsdiensten zijn gesloten op maandag 16 mei (Pinkstermaandag). Toerisme Tongeren is wel open van 9.30 tot 17.00 uur.

René Speelmans overleden

Donderdag 12 mei 2016
Tongeren - René Speelmans overledenOp 4 mei overleed René Speelmans, de echtgenoot van Simone Lacquaye. Hij was 85 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.
Vandaag gelezen
Amerikanen eten ruim 30 procent meer kip dan 20 jaar geleden. Om de groeiende vraag bij te benen, hebben de grote spelers in de Amerikaanse kippenvleesindustrie hun productie flink opgeschroefd. Dat gaat ten koste van de arbeidsomstandigheden in de kippenfabrieken. Uit een nieuw rapport van Oxfam blijkt dat werknemers in die fabrieken voor minder dan 10 dollar per uur lange shifts werken, en slechts een half uur pauze krijgen. Plaspauzes worden vaak geweigerd, waardoor steeds meer arbeiders met een luier om achter de lopende band staan. (Bron: ii.nl)
Vandaag gelezen
Onderzoek van de TU Eindhoven, KU Leuven en de Universiteit van Luik toont aan dat een motorrijder vlak áchter een wielrenner de luchtweerstand van de renner tot bijna negen procent vermindert. Bij drie motoren gaat het zelfs om een afname van ongeveer 14 procent. In een tijdrit kan dit een beslissend tijdsvoordeel opleveren. De onderzoekers adviseren de internationale wielerunie UCI om de minimale afstand van motoren op renners, mede met het oog op de veiligheid, daarom te vergroten tot 20 of 30 meter.(Bron: tue.nl)

Michel David overleden

Woensdag 11 mei 2016
In WZC Aurora is vandaag Michel David overleden, de echtgenoot van Simone Proesmans. Hij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Jean Nijs overleden

Dinsdag 10 mei 2016
Vandaag is Jean Nijs overleden, de weduwnaar van Madeleine Cuypers. Hij was 85 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in funerarium Driesen.

Sylvie Jolling overleden

Dinsdag 10 mei 2016
Tongeren - Sylvie Jolling overledenZondag is Sylvie Jolling overleden, de weduwe van Gerard Roebben. Zij was 84 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Henis. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 83 verkeersongevallen gemeld, waarvan 30 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 doden, 4 zwaar- en 26 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 61 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 15%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Julienne Smets overleden

Dinsdag 10 mei 2016
Tongeren - Julienne Smets overledenZondag is Julienne Smets overleden. Zij was 69 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in Uitvaartcentrum Debay.

Lea Vanstraelen overleden

Dinsdag 10 mei 2016
Gisteren is Lea Vanstraelen overleden, de weduwe van Robert Levendstond. Zij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in het funerarium van Uitvaartzorg Driesen.

Opening Helmenpark in Halen

Dinsdag 10 mei 2016
Zondag wordt in Halen het Helmenpark officieel geopend. Het vormt een blijvend symbool dat de Eerste Wereldoorlog in Limburg en België herdenkt, maar het is ook een plek voor reflectie en creativiteit. Een plaats waar verleden, heden en toekomst samenkomen. Het voormalige slagveld in Halen is ook het definitieve eindpunt van het succesvolle participatieve project ‘Helmen’. Dat ging in 2015 van start toen elke Limburgse gemeente de kans kreeg om met de hulp van jong en oud een betonnen Stahlhelm creatief te bewerken en een boodschap mee te geven. Die 44 Stahlhelm-exemplaren staan nu allemaal in Halen.
Danny Scheepers en Olga Jaskiewicz hebben de vennootschap Danvest Consulting opgericht met zetel aan de Groenstraat in Tongeren. Doel van de vennootschap is onder meer handelsbemiddeling, managementactiviteiten en groot- en kleinhandel in machines en materialen.

Onze mooie planeet

Maandag 9 mei 2016
Uit de ruimte
Tongeren - Onze mooie planeetZoomIn Amerikaanse filmzalen met een groot scherm is sinds enkele dagen de IMAX-film "A Beautiful Planet" te zien, waarvoor de beelden werden verzameld door zes astronauten die tijdens drie missies aan boord van het Internationaal ruimtestation ISS verbleven. De film kreeg dan ook de medewerking van de NASA.  Hierboven de trailer van deze spectaculaire prent. (Red.: klik op het vierkantje rechts onder in het videokader, dan kunt u de video op volledige schermbreedte zien!).

Maria De Meyer overleden

Maandag 9 mei 2016
Woensdag overleed Maria De Meyer, de weduwe van Albert Aerden. Zij was 92 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Vandaag gelezen
"Waalse ziekenhuizen vinden dat zij de patiënten niet prettig benaderen. Bij oudere mensen gaan verplegers meteen luider praten, alsof ze allemaal doof zijn, vaak richt men zich tot de familie en niet tot de patiënt, en waarom moet iemand per se ziekenhuiskleren aan en niet zijn eigen kleren (als die schoon zijn)? Ook leggen Waalse artsen vaak niet uit wat er gaat gebeuren, en krijg de patiënt gewoon te weinig informatie. In het CHU-ziekenhuis van Godinne in de provincie Namen loopt nu een (…) Het hele nieuwsbericht
Vlaams parlementslid en burgemeester van Lanaken Marino Keulen pleit voor het snel wegwerken van 53 zwarte punten in Limburg. Dat meldt TVL.
Vlaams minister Weyts heeft een nieuwe lijst vrijgegeven van verkeerspunten, waar veel ongevallen gebeuren. Maar vandaag is het geld er nog niet om al die zwarte punten aan te pakken. Het was wijlen Steve Stevaert die als eerste de zwarte punten in het verkeer aanpakte. Zijn lijst ging 15 jaar mee.
De rechtbank van Koophandel heeft tijdens de eerste vier maanden in Limburg 267 faillissementen uitgesproken. In vergelijking let een jaar geleden zijn er dat 20 procent minder. Opvallend is dat steeds meer oudere bedrijven failliet gaan. In de bouw en in de transportsector is het aantal falingen gedaald, zo blijkt uit cijfers van Graydon Belgium.
Tribunaliteiten
'Een venster even op kip laten als ik even van huis ben, kan geen kwaad. En als ze echt willen, geraken ze toch binnen.’ Vaak gehoord, maar de gelegenheid maakt de dief. Hij ziet de zwakke plekken en elk huisje heeft zijn kluisje.
Dat ondervond een familie uit de provincie Namen. Ze liet een raam van 90 cm breed en 30 cm hoog open. Het bevond zich op 1,72 m hoogte, op de eerste verdieping. Gelukkig was er nog de diefstalverzekeraar. Maar die weigerde dekking omdat de polis verplicht de woning (…) Het hele nieuwsbericht

Carmen Dabée overleden

Vrijdag 6 mei 2016
Woensdag is Carmen Dabée overleden. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur).
Carmen Dabée overledenCarmen Dabée overledenCarmen Dabée overleden
Carmen Dabée overledenCarmen Dabée overleden
Zoom

Geen regen? Bouw een berg

Donderdag 5 mei 2016
Vandaag gelezen
In de Arabische Emiraten gaat men een berg bouwen om regen te bevorderen. De aanleg wordt op dit moment voorbereid door het Amerikaanse Centrum voor Atmosferisch Onderzoek. Volgens onderzoeker Roelof Bruintjes moet een eerste rapport over de constructie van de berg deze zomer klaar zijn. "Deze zorgt ervoor dat lucht naar boven gedrukt wordt, waardoor wolken ontstaan. Die kunnen dan weer worden bestrooid met chemische middelen om regen te stimuleren, het zogenoemde 'cloud seeding'," aldus Bruintjes. Andere (…) Het hele nieuwsbericht
De federatie Tongeren-Noord bestaande uit de parochies Berg, Henis, Neerrepen, Overrepen, Riksingen en 's Herenelderen, trekt op donderdag 26 mei  op bedevaart naar Moresnet, een bekend Maria-oord. Op het programma staat onder andere een eucharistieviering, een kruisweg een een bezoek aan het drielandenpunt.
Het is maar dat je 't weet
Het duurt geen kwartiertje. Echt. Elke morgen even naar beterspellen.nl surfen en daar de dagelijkse taaltest doen. Het is poepsimpel: je geeft bij de eerste keer je naam en je mailadres op en je krijgt dan een mail waarmee je je kan inschrijven voor een dagelijks mailtje dat je rechtstreeks naar de test voert. Bovendien kan je zelf je testniveau bepalen. De test zelf bestaat uit vier antwoorden op meerkeuzevragen. Bij beterspellen.nl gaat het om Nederlands, maar in de kolom rechts op die website kan je je ook inschrijven op NU beter Engels, NU beter Duits,  NU beter Frans (die subjonctif!) en... Beter Rekenen. En weet je wat zo mooi is? Dat je na afloop je score kan bekijken. En het doet zo'n deugd, hé, als blijkt dat je alles 100% juist hebt... Beter spellen.nl
De stad heeft een nieuwe onderwijsambtenaar. Het betreft Ann Stoffels uit Vreren. Zij volgt Katrien Brepoels op.

Stadsdiensten gesloten

Dinsdag 3 mei 2016
De stadsdiensten zijn gesloten op donderdag 5 mei (Hemelvaart) en vrijdag 6 mei (brugdag). Toerisme Tongeren is wel open van 9.30 tot 17.00 uur. Het containerpark, Sociaal Huis De Semper en dienstencentrum De Piepel zijn open op vrijdag 6 mei.

Leon Ottenburgs overleden

Dinsdag 3 mei 2016
Tongeren - Leon Ottenburgs overledenZondag is Leon Ottenburgs overleden, de echtgenoot van Irène Kellens. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Driesen.
De rechtbank van Koophandel heeft de faling uitgesproken van bakkerij Ed en Patsy in Tongeren. Als curator is mr. Vanbergen aangesteld.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 66 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaar- en 9 lichtgewonden. De politie nam in totaal 42 ademtesten af,waarvan er 14 (of 33%) positief bleken. Van 8 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.
In een lopend gerechtelijk onderzoek inzake een internationale handel in verdovende middelen heeft de politie afgelopen weekend opnieuw 928 kg cocaïne aangetroffen in marmeren blokken die uit Zuid-Amerika kwamen. Samen met een vorige vangst gaat het nu al om een straatwaarde van € 75 miljoen.
Al tijdens het Paasweekend werd door de FGP van Limburg een grote partij cocaïne van 1.500 kilo in beslag genomen. Die zat verscholen in marmeren blokken. De inbeslagnames waren het (…) Het hele nieuwsbericht

Nicole Quodbach overleden

Maandag 2 mei 2016
Tongeren - Nicole Quodbach overledenZaterdag is Nicole Quodbach overleden, de echtgenote van Willy Karlowski. Zij was 71 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop