Het overige nieuws

Aanpak georganiseerde misdaad

Maandag 30 april 2018
De burgemeesters van 30 Limburgse gemeenten hebben vandaag een samenwerkingsprotocol voor het Limburgse Arrondissementeel Informatie- en Expertise Centrum (ARIEC) ondertekend, waarmee informatie tussen steden en gemeenten en het parket beter kan uitgewisseld worden. Dat is belangrijk om georganiseerde misdaad aan te pakken.
De vraag naar woningen voor erkende vluchtelingen blijft huizenhoog. Niet alleen in de centrumsteden, maar ook in kleinere dorpen en in randgemeenten zijn zij op zoek naar hun nieuwe thuis. Het project ‘Woning Gezocht, Buren Gevonden’ van ORBIT, VPKB en Halewijn ontmoette en ondersteunde al heel wat burgers die zich inzetten rond deze uitdaging. Zij hopen nu nieuw burger-engagement te ontdekken en op maat te begeleiden en kijken daarbij vooral naar Limburg! Wil jij erkende vluchtelingen een (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Eindronde: gelijkspel 's HerenelderenIn de eindronde van Derde Provinciale heeft 's Herenelderen vandaag thuis 3-3 gelijk gespeeld tegen Bolderberg.

Heur-Tongeren kampioen

Zondag 29 april 2018
Tongeren - Heur-Tongeren kampioenHeur-Tongeren heeft vandaag Bilzerse-Waltwilder verslagen met 4-2 en is kampioen in derde amateur. Het tweede kampioenschap op rij!  Valencia Piringen verloor met 5-0 in Kortessem en staat tiende met 51 punten uit 33 wedstrijden. Heur-Tongeren-B verloor thuis met 0-4 en sluit de competitie af op de vijftiende plaats met 22 punten uit 34 wedstrijden.

113 ha minder landbouwgrond

Zaterdag 28 april 2018
In vergelijking met tien jaar geleden is er in Tongeren 113 ha minder landbouwgrond. Eén derde van de landbouwgrond wordt ingenomen door graanteelt.

Handbal: verlies voor Callant

Zaterdag 28 april 2018
Callant Tongeren heeft vanavond de wedstrijd tegen Sasja HC verloren. Eindstand: 27-21.

Zwembad open vanaf donderdag

Zaterdag 28 april 2018
Het openluchtzwembad Plinius opent vanaf 10 mei in het weekend en op woensdagnamiddag weer de deuren. Vanaf 30 juni kan je er elke dag terecht.

Eustache Vanderstraeten overleden

Zaterdag 28 april 2018
Donderdag is Eustache Vanderstraeten overleden, de echtgenoot van Maria Vandecaetsbeek. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Botsing in Piringen

Vrijdag 27 april 2018
Op Sint-Truidersteenweg in Piringen, ter hoogte van de Merestraat, botsten vanmiddag twee lichte bestelwagens.. Het bleef bij blikschade.

Vrede in Korea?

Vrijdag 27 april 2018
Tongeren - Vrede in Korea?ZoomEerst een "bromance" tussen Trump en Macron, nu een tussen Kim Jong-un en Moon Jae-in? Een hartje op de voorgrond, maar op de achtergrond blijft de dreiging, zo stelt Fobie vast...

Jo Hauben overleden

Vrijdag 27 april 2018
Tongeren - Jo Hauben overledenWoensdag is Jo Hauben overleden, de echtgenoot van Josée America. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.

Wendy Nys overleden

Vrijdag 27 april 2018
Dinsdag is Wendy Nys overleden. Zij was 40 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Sluitingsdagen stadsdiensten

Donderdag 26 april 2018
De stadsdiensten zijn gesloten op dinsdag 1 mei (Feest van de arbeid), donderdag 10 mei (Hemelvaart), vrijdag 11 mei (brugdag) en maandag 21 mei (Pinkstermaandag). Het sociaal huis De Semper, dienstencentrum De Piepel en het containerpark zijn wel open op vrijdag 11 mei.

Elke bes haar nummer?

Donderdag 26 april 2018
Tongeren - Elke bes haar nummer?ZoomEen lezeres kocht vanmorgen in de Colruyt blauwe bessen, verpakt in een stevig plastic doosje. Toen ze er thuis enkele proefde, viel er een uit haar handen en zag ze opeens dat er een getal op die bes stond (foto). En alleen op dié bes, niet op de andere in het doosje. De bes lag ook niet bovenaan. Vraag: hoe komt zo'n getal op die bes - en wat is het nut daarvan? Is er iemand die dit weet? UPDATE In een reactie bevestigt de persdienst van Colruyt de stelling van Bieke Timmermans hieronder: "Bij deze bevestigen we dat S.A.T. Hortifrut momenteel gebruik maakt van een ultramodern traceerbaarheidssysteem dat ons toelaat elk individueel bakje terug te traceren tot het stuk land waarvan het afkomstig is. Dit garandeert op efficiënte wijze de principes van voedselveiligheid en brengt hier ook een voordelige en praktische structuur in. Dit systeem bestaat uit een lijst met cijfers die op elk bakje worden aangebracht met een laser. Soms gebeurt het dat de hitte van de laser tot op de bessen komt en er op die manier een deel van deze cijfers op de bessen terechtkomt. Toch is dit volkomen ongevaarlijk. Er is dan ook geen enkel gevaar voor de gezondheid van consumenten in dit geval." (Foto Marcella Stappers)

220 autodiefstallen

Donderdag 26 april 2018
In Tongeren zijn in negen jaar tijd 220 auto's gestolen. In 2008 werden de meeste auto's (35) gestolen.

Nieuwe NV: Borghof Manager

Donderdag 26 april 2018
De NV Borghof Invest met zetel in Tongeren heeft de NV Borghof Manager opgericht met zetel aan de Tomstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van diensten aan vastgoedprofessionals op het vlak van financiën, juridische zaken, administratieve zaken, commerciële zaken en operationele zaken.

Evermarusfeesten in Rutten

Woensdag 25 april 2018
Dinsdag 1 mei vinden de Evermarusfeesten weer plaats in Rutten. Om 9 uur is er een eucharistieviering in de kerk, om 10.30 uur de processie door het dorp en om 14 uur het martelarenspel van de Heilige Sint-Evermarus aan de kapel.

Loopwedstrijd Tungrirun op 1 mei

Woensdag 25 april 2018
Dinsdag 1 mei is weer een sportieve hoogdag. Traditioneel wordt die dag een groot stuk van het stadscentrum verkeersvrij gemaakt voor de Tungrirun. De loopwedstrijd is dit jaar aan haar 29ste editie toe. Voor alle wedstrijden liggen start en aankomst in het sportpark De Motten.
Het middenterrein van de atletiekpiste is de centrale ontmoetingsplaats. Hier kunt u terecht voor onder meer inschrijvingen, opwarming, massage, een hapje en een drankje. In het park staat bovendien een feesttent en er is (…) Het hele nieuwsbericht

Een Brusselse stek voor Google

Woensdag 25 april 2018
Tongeren - Een Brusselse stek voor GoogleIn het station Brussel-Centraal is vandaag het Google Digitaal Atelier geopend.Daar kan iedereen terecht voor gratis workshops en online opleidingen om zo digitaal vaardiger te worden. Het doel van de splinternieuwe ruimte is om dit jaar nog tienduizend Belgen op te leiden. Onder meer de goede bereikbaarheid per trein moet daar aan bijdragen. NMBS lanceert daarom een extra voordelig treinticket van en naar Brussel-Centraal. Na je inschrijving voor een workshop of opleiding bij (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag is het Dag van de geleidehond. Aanleiding voor staatssecretaris Zuhal Demir om het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren te bezoeken. Daar maakte ze bekend dat het Centrum 3000 euro subsidie krijgt. Het geld zal gebruikt worden voor de aanleg van een nieuw parcours voor geleidehonden.

Anna Kellens overleden

Woensdag 25 april 2018
Tongeren - Anna Kellens overledenGisteren is Anna Kellens overleden, de weduwe van Nicolaas Rigo. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.
Tongeren - Erfgoedparels in 'Limburg ongefilterd'ZoomVandaag heeft het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) in Genk het nieuwe boek “Limburg Ongefilterd” voorgesteld. Daarin bundelde internationaal gelauwerd fotograaf Nick Hannes 122 Limburgse erfgoedlocaties. "In tijden van vluchtige foto’s, vergankelijke stories op social media, Facebookberichtjes en Instagramfilters, is het mooi om te zien dat het ook helemaal anders kan. Nick Hannes wist in dit boek het erfgoed, het leven zoals het is in Limburg perfect (…) Het hele nieuwsbericht

Ludo Bleus overleden

Woensdag 25 april 2018
Gisteren is Ludo Bleus overleden, de echtgenoot van Lutgarde Crals. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).
Tongeren - Franz de Froidmont (100) overleden
Zondag overleed Franz de Froidmont, ere-griffier van de rechtbank in Tongeren. Hij was 100 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. 
Morgennamiddag wordt in café Gerechtshof een duplex appartement, gelegen Luikersteenweg 143, openbaar verkocht. Het staat op een perceel van 13a60ca en heeft een K.I. van 1489 euro.

Even geduld

Dinsdag 24 april 2018
Door technische problemen is de Jukeboxkalender al enkele dagen niet van de partij. Er wordt gehoopt ten laatste tegen 1 mei opnieuw van start te kunnen gaan.
Tongeren - Marie Louise Bastiaens overledenZaterdag is Marie Louise Bastiaens overleden, de weduwe van Jean Essers. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint Maternuskerk. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Chrétien Nicolaes overleden

Dinsdag 24 april 2018
Vrijdag overleed Chrétien Nicolaes. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Lidy Ooghe overleden

Dinsdag 24 april 2018
Tongeren - Lidy Ooghe overledenOp 18 april overleed Lidy Ooghe, de weduwe van Medard Vanempten. Zij was 90 jaar. Het afscheid vond in besloten familiekring plaats.

35 vormelingen

Maandag 23 april 2018
In de parochiekerk van Rutten ontvingen gisteren 35 jongeren het sacrament van het vormsel. Vormheer was Karel D'Huys, vicaris-generaal van het bisdom Hassel. De viering werd opgeluisterd door het Sint-Medarduskoor.

Minibus voor zorgboerderij

Maandag 23 april 2018
De Rotary Club van Tongeren schenkt een minibus aan Zorgboerderij Hoge Dries in Koninksem. De minibus zal niet alleen gebruikt worden voor de bewoners van de zorgboerderij maar ook voor de voedselbank Sint-Vincentius.

Versterking voor Datovoc

Maandag 23 april 2018
Tongeren - Versterking voor DatovocLibero Maureen Humblet zal komend seizoen de kleuren van Datovoc Tongeren verdedigen. Ze speelt nu bij Thimister-Herve.

Win een dvd, of een boek!

Maandag 23 april 2018
Tongeren - Win een dvd, of een boek!ZoomDe nieuwe opgave deze week refereert naar de talloze vondsten van drugsafval in de regio; vondsten die niet zonder gevaar zijn voor mensen die ze aantreffen en anderen die ze moeten opruimen. Wat zegt die "opruimer" tegen de twee politieagenten die op de oplegger met drugsafval uitkwamen en daar blijkbaar iets aan overhielden? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! 5Cartoon Stijn Lodewijks)
Tweede provincialer Eendracht Henis heeft een nieuwe speler aangetrokken: Seppe Buvens van Zepperen-Brustem.
Tongeren - Heur-Tongeren wint van LeopoldsburgHeur-Tongeren is deze namiddag met 1-2 gaan winnen bij Leopoldsburg. In de rangschikking bijft Heur leider, samen met KVK Wellen. Er moet nog één wedstrijd worden gespeeld. Eendracht Henis versloeg Gravelo met 3-1 en eindigde achtste in de competitie. Union Rutten verloor met 4-2 op het veld van Herkenrode en eindigt elfde in de competitie. Heur-Tongeren B verloor met 6-0 in Vechmaal en staat vijftiende in de stand. Valencia Piringen klopte Velm met 4-3 en staat negende in de rangschikking.

Wie won de dvd?

Zaterdag 21 april 2018
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet is Guido Tijskens. Voor de reactie van de man die zijn buurman met de verticuteermachine bezig zag, had hij dit mooie tekstje in petto. Het zal je maar overkomen!
Straks een nieuwe opgave; (Cartoon Stijn Lodewijks)

Renovatie wegdek Viséweg

Zaterdag 21 april 2018
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal de Viséweg gedeeltelijk renoveren ter hoogte van het kruispunt met de Maastrichtersteenweg. De werkzaamheden starten maandag en zullen ten laatste dinsdagavond klaar zijn. De werfzone wordt volledig afgesloten voor het verkeer en een omleiding wordt voorzien. De zone blijft wel toegankelijk voor fietsers en voetgangers, via de naastgelegen berm.

Bromfiets in beslag genomen

Vrijdag 20 april 2018
Op de Elisabethwal heeft de politie een bromfietser uit het verkeer geplukt. Zijn bromfiets bleek niet verzekerd en is in beslag genomen.

Pierre Vrancken overleden

Vrijdag 20 april 2018
Tongeren - Pierre Vrancken overledenGisteren is Pierre Vrancken overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) en woensdag (9.45-10.15 uur) in uitvaartcentrum Debay.
Eind maart startte de tweede fase in het automatisch beheer van verkeersboetes. Bij die lancering loopt het oude systeem parallel met het nieuwe. Daardoor is het mogelijk dat bepaalde overtreders hun onmiddellijke inning dubbel ontvingen. De FOD Justitie, Bpost, de firma AXOB en de politie zijn op de hoogte van de situatie. Het gaat om een tijdelijk en beperkt risico, zegt de politie.
"Er zijn intussen extra controles ingebouwd in het systeem. Wat kan de politie doen bij (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe coach voor Basket Tongeren

Donderdag 19 april 2018
Basket Tongeren (Top Divisie Mannen 2) heeft een nieuwe coach aangetrokken. De keuze viel op Olivier  Matray (34) van Ninane.

Brandfase geel in Limburg

Donderdag 19 april 2018
Tongeren - Brandfase geel in LimburgZoomDe natuurgebieden beginnen droger te worden en het risico op brand neemt toe. "Trek je vandaag de natuur in? Geniet van het zomerse zonnetje maar blijf waakzaam, ook de volgende dagen", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.

4.130 alleenwonenden

Donderdag 19 april 2018
De stad Tongeren telt 4.130 alleenwonenden. In Zuid-Limburg zijn er dat 22.926. In Limburg wonen 98.543 personen alleen.

Patti's paasei

Donderdag 19 april 2018
Tongeren - Patti's paaseiZoomVandaag veertig jaar geleden verscheen Because The Night van Patti Smith. De single was getrokken uit het album Easter, dat enkele weken voor Pasen was verschenen. Het nummer is eigenlijk van haar en van Bruce Springsteen. Lees hier hoe dat in elkaar zit.

Ernest Loncke overleden

Woensdag 18 april 2018
Tongeren - Ernest Loncke overledenGisteren overleed Ernest Loncke, de weduwnaar van Rosa Bekaert. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Op 26 mei 2019 naar de stembus

Woensdag 18 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Op 26 mei 2019 naar de stembusOp zondag 14 oktober dit jaar gaan we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. dat weten we al langer. Maar sinds vandaag staat het vast dat tegen zondag 26 mei 2019 de stemhokjes opnieuw mogen opgebouwd worden, want dan moeten we gaan stemmen voor het Europees Parlement, voor het Vlaams parlement en wellicht zijn er dan ook federale verkiezingen.

Miet Stas overleden

Dinsdag 17 april 2018
Tongeren - Miet Stas overledenGisteren is Miet Stas overleden, de echtgenote van Xavier Adams. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

De verkiezingen naderen...

Dinsdag 17 april 2018
Tongeren - De verkiezingen naderen...ZoomNog een half jaar en we zijn weer aan het stemmen voor de gemeenteraad. Wie weet wat we in die periode nog allemaal gaan vernemen over lijsten, kartels, coalitieafspraken,... (Cartoon: Fobie)

Ondertussen, in Syrië...

Maandag 16 april 2018
Tongeren - Ondertussen, in Syrië...ZoomDaar gaat het leven voort, vermoedt Fobie, ook na de bombardementen van afgelopen weekend. Al is het daar meer een kwestie van overleven geworden en wordt zo'n kruisraket misschien wel gebruikt als barbecuevuurtje...
Zaalvoetbalclub ZVK Tongeren heeft Binderv. CL 88 geklopt met 13-0. ZVK Tongeren staat elfde in de stand.

Woensdag weer flitsmarathon

Maandag 16 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Woensdag organiseert de politie vanaf 6u 's morgens weer een flits­marathon tegen chauffeurs die te snel rijden. Die marathon eindigt donderdagmorgen om 6 uur. De flitsmarathon is een Europees initiatief en wordt ge­organiseerd door TISPOL, de koepelorganisatie van Europese wegpolitiekorpsen. Ook in de buurlanden zal er meer geflitst worden dan anders.

Datovoc wint in As

Zondag 15 april 2018
Tongeren - Datovoc wint in AsDatovoc Tongeren heeft Jaraco As verslagen met 1-3. Setstanden: 25-20, 20-25, 19-25, 10-25.
In play-off 2 (eerste nationale) van het handbal heeft Tongeren nipt van Doornik gewonnen. Uitslag: 25-24.
In het zaalvoetbal (Tweede provinciale B) heeft Panna Tongeren 5-5 gelijk gespeeld in Stevoort. Panna staat dertiende in de stand met 10 punten uit 23 wedstrijden.
Tongeren - Heur-Tongeren weer aan de leidingHeur-Tongeren heeft vanmiddag thuis met 4-0 gewonnen van Hoeilaart. Heur-Tongeren staat na 28 wedstrijden opnieuw aan de leiding met één punt voorsprong op Eendracht Termien en Wellen. Eendracht Henis verloor met 6-1 op het veld van Torpedo Hasselt en staat na 29 wedstrijden elfde in de stand met 36 punten. 's Herenelderen speelde thuis 1-1 gelijk tegen Membruggen en is kampioen. Union Rutten speelde 2-2 gelijk tegen Moelingen. Rutten staat tiende met 34 punten uit 29 matchen. Valencia Piringen verloor thuis met 1-3 van Veldwezelt en staat tiende met 48 punten uit 32 wedstrijden. Heur-Tongeren B speelde 0-0 gelijk op het veld van Herderen-Millen. Heur-Tongeren B staat na 32 matchen vijftiende met 22 punten.

Herinrichtingswerken in Overrepen

Zaterdag 14 april 2018
Tongeren - Herinrichtingswerken in OverrepenNa het bouwverlof starten in Overrepen herinrichtingswerken in de Bredeweg, de Burchtstraat en de Kolmontstraat. Volgend jaar staat de herinrichting van de Sint-Laurensstraat op het programma.

Gerichte acties in Damascus...

Zaterdag 14 april 2018
Tongeren - Gerichte acties in Damascus...ZoomDe Amerikaanse president Trump overweegt nieuwe gerichte acties op doelwitten in Damascus, hoorden we vanavond. Misschien zien die acties er zó uit, denkt Fobie...
Tongeren - Handbal: winst voor Callant TongerenIn de play-offs van het handbal heeft Callant Tongeren vanavond thuis Doornik verslagen. Uitslag: 25-24. Tongeren blijft aan de leiding in zijn afdeling.

'Doe de tekencheck'

Zaterdag 14 april 2018
Tongeren - 'Doe de tekencheck'ZoomHonderden jeugdbewegingen in Vlaanderen krijgen de komende dagen de gids "Wat te doen bij een tekenbeet" opgestuurd. Hiermee lanceert minister Vandeurzen de nieuwe campagne “Wees niet gek. Doe de tekencheck”. De campagne en de website www.tekenbeten.be geven een eenvoudig advies over teken aan iedereen die in de natuur komt: controleer, verwijder en volg op.
Tussen maart en oktober zijn teken extra actief in de natuur, (…) Het hele nieuwsbericht
Het Crisisfonds Limburg ontving vorig jaar vijf aanvragen voor uitzonderlijk financiële hulp aan Limburgers in nood. Het Fonds werd twee jaar geleden opgericht door het bisdom Hasselt in samenwerking met Caritas Hulpbetoon. Volgens de initiatiefnemers is het Fonds nog te weinig bekend. Bedoeling van het Fonds is mensen en gezinnen te helpen die een leefloon ontvangen of een laag inkomen hebben en die worden geconfronteerd met een onverwachte financiële tegenslag waarvoor ze niet terechtkunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Weer een oplegger gespot

Zaterdag 14 april 2018
Tongeren - Weer een oplegger gespotZoomHet is me wat, met die opleggers. Fobie zag al een vondst in het kader van de nakende gemeenteraadsverkiezingen...

Jan Driessen overleden

Zaterdag 14 april 2018
Op 7 april overleed Jan Driessen, voorzitter-emeritus van de Arbeidsrechtbank. Hij was 80 jaar. Het afscheid vond plaats in familie- en beperkte vriendenkring.

Maria Hermans overleden

Zaterdag 14 april 2018
Tongeren - Maria Hermans overledenDinsdag overleed Maria Hermans, de weduwe van Henri Hugaerts. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in uitvaarcentrum Debay.

Roer de trom...

Vrijdag 13 april 2018
Tongeren - Roer de trom...ZoomMet tromgeroffel kondigen we aan dat Max Weinberg vandaag 67 wordt. Kijk hem in deze clip van enkele jaren geleden eens te keer gaan als de drummer van Bruce Springsteen &The E Street Band. Maar hij heeft veel meer op zijn palmares. Je zal verrast zijn hier te lezen op welke platen van andere artiesten hij allemaal heeft meegespeeld. Zelfs op‘Paradise By The Dashboard Light’ van Meat Loaf!

Oorlog met tweets

Donderdag 12 april 2018
Tongeren - Oorlog met tweetsZoomDe Amerikaanse bombardementen op Syrië zijn (voorlopig?) beperkt tot tweets, stelt Fobie vast.

Jules Renwa overleden

Donderdag 12 april 2018
Tongeren - Jules Renwa overledenGisteren is Jules Renwa overleden. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerrepen. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Maurice Moreau overleden

Donderdag 12 april 2018
Tongeren - Maurice Moreau overledenGisteren is Maurice Moreau overleden, de echtgenoot van Maria-Louisa Zwakhoven. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Eén keer je pv betalen volstaat

Donderdag 12 april 2018
Tongeren - Eén keer je pv betalen volstaatDe lokale politie signaleert dat sommige mensen voor de tweede keer een PV hebben ontvangen voor een verkeersovertreding eerder dit jaar, terwijl ze de boete daarvoor al betaald hadden. "Uiteraard is het niet de bedoeling een tweede maal te betalen voor dezelfde overtreding," aldus de politie. Ontvang je een PV, kijk dan eerst na of je reeds betaald hebt. Als dat het geval is, neem dan contact op met de helpdesk op het nummer 02 278 55 60.
Sinds eind maart gebeuren de verwerking en de (…) Het hele nieuwsbericht

Toen de miss zijn vrouw werd

Donderdag 12 april 2018
Tongeren - Toen de miss zijn vrouw werdZoomOp deze dag in 1964 trouwde de twistkoning Chubby Checker met de Nederlandse Miss World Rina Lodders. Lees hier dat hij het over haar heeft in zijn hit Loddy Lo.

Datovoc klopt Zoersel

Woensdag 11 april 2018
Tongeren - Datovoc klopt ZoerselDatovoc Tongeren (Liga A dames volleybal) heeft Zoersel verslagen met 3-2. Setstanden: 25-23, 15-25, 28-26, 18-25, 15-10.

Nog teams voor Euro-Cup gezocht

Woensdag 11 april 2018
Op 11 en 12 mei organiseert KFC Hamont 99 voor de 29e keer het internationale jeugdvoetbaltornooi Euro-Cup. Dit jaar zijn er teams uit België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Maar de organisatie is nog op zoek naar één team in de categorieën U11 en U19. Deelname voor regioteams is gratis. Contact opnemen kan via een mailtje naar euro-cup[!]kfchamont99.be.

Runder-tbc treft melkveebedrijf

Woensdag 11 april 2018
Op een melkveebedrijf in Limburg is een haard van rundertuberculose vastgesteld. Dat meldt Dierengezondheidszorg Vlaanderen. Alle 151 dieren in het bedrijf, waarvan de locatie niet bekendgemaakt is, zullen nu geslacht worden.

Alfons Vanspauwen overleden

Woensdag 11 april 2018
Tongeren - Alfons Vanspauwen overledenGisteren is Alfons Vanspauwen overleden, de echtgenoot van Netta Meertens. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Motorfietser gewond

Dinsdag 10 april 2018
Op de Maastrichtersteenweg raakten vanochtend rond 6 uur een auto en een motorfietser in een aanrijding betrokken. De motorfietser werd daarbij gewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Noël Vandersmissen overleden

Dinsdag 10 april 2018
Tongeren - Noël Vandersmissen overledenGisteren is Noël Vandersmissen overleden, de levenspartner van Anne-Marie Wuyts. Hij was 76 jaar en wordt zaterdag in Berg begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Koninksem. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Weer oplichtingsmails in omloop

Dinsdag 10 april 2018
Tongeren - Weer oplichtingsmails in omloopDe politiezone Kempenland waarschuwt voor mails die aanmanen tot het betalen van een verkeersboete en zogenaamd afkomstig zijn van het Nederlandse Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). 
De politie beklemtoont dat het om oplichters gaat. Het echte CJIB verzendt dergelijke aanmaningen niet per e-mail. Bovendien staat in het bericht vermeld dat bij niet-betaling de rekening van de bestemmelingen zal worden geblokkeerd. "Dat toont aan dat het zeker gaat om oplichters die hun slag willen slaan. Dergelijke blokkering van bankrekeningen behoort immers niet tot de procedures om openstaande geldboeten te innen," aldus de politie.

Een wachtzin als wachtwoord

Dinsdag 10 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Om je computeraccounts beter te beschermen, kun je een wachtzin gebruiken. Een wachtzin is een lang en complex wachtwoord in de vorm van een zin die je gemakkelijk kunt onthouden. Door de combinatie van kleine letters, hoofdletters, leestekens en cijfers zijn wachtzinnen moeilijker door cybercriminelen te achterhalen dan gewone wachtwoorden. 

Frans Hardies overleden

Dinsdag 10 april 2018
Vrijdag overleed Frans Hardies, de weduwnaar van Marguerite Daenen. Hij was 94 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lauw. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Jacqueline De Mulder overleden

Dinsdag 10 april 2018
Op 6 april overleed Jacqueline De Mulder, de weduwe van André De Waele. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Krantenwinkel na 97 jaar dicht

Maandag 9 april 2018
Huis Timmermans, een familiezaak én een begrip in Tongeren, sluit definitief en dat na 97 jaar. Het interieur van de krantenwinkel werd in die jaren nauwelijks veranderd. Om die reden trok de winkel ook heel wat toeristen aan die er vaak foto's maakten zonder iets te kopen.
Het is maar dat je 't weet
Ook dit jaar is er weer een Ardense kortingpas (10 tot 50%) voor mensen die minstens één nacht verblijven bij deelnemende bedrijven in de provincie Luxemburg. Meer info.

Werken in Antwerpen

Maandag 9 april 2018
Tongeren - Werken in AntwerpenZoomIn Antwerpen starten vanavond werken aan de Ring. Dat zal vermoedelijk voor heel wat verkeersproblemen zorgen. Het is ook Fobie niet ontgaan...

Angelia Reynders overleden

Maandag 9 april 2018
Tongeren - Angelia Reynders overledenGisteren is de uit Beringen afkomstige Angelia Reynders overleden, de weduwe van Albert Baers. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in parochiekerk Sint-Lutgart in Tongeren. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay in Tongeren.
In het basketbal heeft Tongeren thuis van Geel verloren met 86-90. Tongeren staat negende in de stand met 50 punten uit 26 wedstrijden.

Win een dvd (of een boek) !

Zondag 8 april 2018
Tongeren - Win een dvd (of een boek) !ZoomU weet toch wat verticuteren is? Door te verticuteren haalt men het mos en dode gras uit het gazon, het gras wordt er luchtiger door. Een beetje tuinman doet dat dus elk jaar in de lente. Reden voor Stijn Lodewijks om het daar in zijn nieuwe cartoon over te hebben. Wat zegt de buurman-met-zonnebril tegen de man die keurig zijn gazon elektrisch aan het verticuteren is?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Zondag 8 april 2018
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet is Paul Hendriks. Hij had bijgaande reactie in petto voor de vermoeide man die de maandagochtend na het zomeruur zijn computer opstartte. Maar als hij de dvd wil krijgen, moet hij ons wel even zijn postadres doormailen.
Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Henis klopt Nieuwerkerken

Zondag 8 april 2018
Tweedeprovincialer Eendracht Henis heeft vanmiddag VV Nieuwerkerken verslagen met 2-0. In de stand staat Eendracht Henis tiende met 36 punten uit 28 wedstrijden. Heur-Tongeren B won van Kanne met 2-0 en staat vijftiende in de stand met 18 punten uit 30 wedstrijden.

Gescheiden openbaar vervoer?

Zondag 8 april 2018
Tongeren - Gescheiden openbaar vervoer?ZoomEn zo ziet Fobie een autobus in Brussel nadat een partij aangekondigd heeft dat ze gescheiden openbaar vervoer voor mannen en vrouwen wil...

Heur-Tongeren wint bij Diest

Zaterdag 7 april 2018
Tongeren - Heur-Tongeren wint bij DiestFC Heur-Tongeren heeft vanavond KFC Diest verslagen. Uitslag: 0-1. In de stand staat Heur-Tongeren derde op twee punten van leider Wellen. 's Herenelderen won met 0-3 in Stevoort en staat na 28 wedstrijden aan de leiding met zes punten voorsprong op Diepenbeek. Union Rutten speelde 3-3 gelijk op het veld van Eigenbilzen en staat tiende in de stand met 33 punten uit 28 matchen. Valencia Piringen won met 1-3 in Hoeselt. In de stand staat Valencia Piringen negende met 48 punten uit 31 matchen.

Walen moeten Latijn leren

Zaterdag 7 april 2018
In 2020 wordt het Waals secundair onderwijs vernieuwd, de werkgroepen daarvoor zijn al aan het werk. De bedoeling is dat scholen meer vrijheid krijgen. Ze moeten bijvoorbeeld jaarlijks 8900 minuten Frans geven - hoe ze dat doen dat mogen ze zelf uitmaken. Een van de drie WalloBruxse onderwijsministers, Marie-Martine Schyns, laat voortaan alle leerlingen in het 1e en 2e jaar Latijn leren. Volgens Schyns leert Latijn de kinderen beter denken en ze leren er ook beter Frans door. (Bron: La Meuse via waalsweekblad.be)

Zondag Parijs-Roubaix

Zaterdag 7 april 2018
Tongeren - Zondag Parijs-RoubaixZoomMorgen wordt weer Parijs-Roubaix gereden. De "Hel van het Noorden" ziet er elk jaar erger uit, suggereert Fobie in deze cartoon.

Roland Lapierre overleden

Vrijdag 6 april 2018
Tongeren - Roland Lapierre overledenWoensdag is Roland Lapierre overleden, de weduwnaar van Marie-Josée Fabbro. Hij was 67 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Gillis in Tongeren.

Eindelijk lente

Vrijdag 6 april 2018
Tongeren - Eindelijk lenteZoomDe komende dagen wordt het mooi lenteweer en dat levert ook al de eerste bloesems op. En we kunnen terug wat vitamine D opdoen want een groot deel van de bevolking kampte met een tekort aan vitamine D afgelopen winter. Het best zit je in de voormiddag in de zon, dan krijg je het meeste vitamine D, zelfs een kwartiertje per dag is voldoende.

Crisis bij Facebook

Vrijdag 6 april 2018
Tongeren - Crisis bij FacebookZoomEn zo ziet Fobie het tumult dat de voorbije dagen door Facebook is veroorzaakt...
Tribunaliteiten
Tongeren - Goed nieuws voor kloosterzustersDe avond moest die zomerdag nog vallen toen twee zusjes in De Panne een cocktailbar binnengingen. Dat was buiten de waard gerekend die hen, wijzend naar hun hoofddoeken en een affiche met een dozijn huisregels, de deur wees. Volgens het voorlaatste gebod van zijn huisreglement had de uitbater geen hoeden, petten of hoofddoeken van doen. Allemaal in het belang van een positief uitgaansklimaat.
"Racist!" kreten de zusjes, waarna ze de zaak in rep en roer zetten en voor ze het wisten stonden ze terug op de (…) Het hele nieuwsbericht

Brandstof uit auto gestolen

Donderdag 5 april 2018
In de Kruisvindingsstraat in Mal is brandstof uit een auto gestolen. De feiten werden vanmiddag vastgesteld.

Paula Rochus overleden

Donderdag 5 april 2018
Tongeren - Paula Rochus overledenDinsdag overleed Paula Rochus, de weduwe van Jules Grootaers. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Piringen. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats in Widooie. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Pascal Greunlinx overleden

Donderdag 5 april 2018
Tongeren - Pascal Greunlinx overledenVandaag is de uit Tongeren afkomstige Pascal Greunlinx overleden, de echtgenoot van Elza Claes. Hij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Beringen. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Veel teken verwacht

Donderdag 5 april 2018
Tongeren - Veel teken verwachtZoomAfgelopen week werden beduidend meer tekenbeten gemeld op Tekenradar.nl dan in de voorgaande weken. Met hogere temperaturen voor komend weekend in het vooruitzicht loopt ook de kans op een tekenbeet sterk op. Het is daarom belangrijk om na een bezoek aan het groen een tekencheck te doen. Helaas word je in de meeste gevallen door kleine, pasgeboren teken gebeten. Ze zijn vaak zo klein dat ze met het blote oog nauwelijks zichtbaar zijn. Eén tot twee dagen later krijg je een jeukend plekje en wees (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe website over wespennesten

Donderdag 5 april 2018
Tongeren - Nieuwe website over wespennestenZoomEnkele Limburgse hulpverleners lanceerden de website www.wespennest.vlaanderen. Meld daar je wespennest en de brandweer neemt zelf contact met je op. (Foto: Frido Van Hertum)

Rina Jorissen overleden

Donderdag 5 april 2018
Tongeren - Rina Jorissen overledenMaandag is de uit Tongeren afkomstige Rina Jorissen overleden, de echtgenote van Paul Savenay. Zij was 62 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hees. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Eendracht Henis heeft vanavond 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Zutendaal VV A. In de stand staat Henis twaalfde met 33 punten uit 27 wedstrijden.
In Limburgse gemeenten nemen nog te vaak mensen onrechtmatig de parkeerplaatsen voor mensen met een beperking in. Meer dan 1500 Limburgers zijn in de eerste helft van 2017 betrapt. In Hasselt werden de meeste inbreuken vastgesteld. Maar liefst 935 bestuurders stonden daar in de eerste helft van 2017 onrechtmatig geparkeerd. In Tongeren gaat het om 83 inbreuken, gevolgd door Genk met 81 inbreuken.

Rachel Simoens overleden

Woensdag 4 april 2018
Gisteren is Rachel Simoens overleden. Zij was 91 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lauw. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Jeanne Kempeners overleden

Woensdag 4 april 2018
Tongeren - Jeanne Kempeners overledenMaandag is Jeanne Kempeners overleden, de weduwe van Willy Tomsin. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vandaag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Remi Fagard overleden

Woensdag 4 april 2018
Tongeren - Remi Fagard overledenZondag is de uit 's Herenelderen afkomstige Remi Fagard overleden, de echtgenoot van Anne-Marie Vernimmen. Hij was 86 jaar en ere-voorzitter van KRC Genk. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koning kerk in Waterschei.
Tongeren - Twee nieuwe spelers voor Heur-TongerenHeur-Tongeren heeft alvast twee nieuwe spelers aangetrokken voor komend seizoen: Stijn Quintiens (Herk FC) en Jordi Baur (Termien)
De VDAB registreerde vorig jaar 2.112 vacatures voor poetshulp in Limburg. Dat is 26 procent meer dan in 2016. Niet alleen bejaarden maar ook meer en meer tweeverdieners doen een beroep op poetshulp.
Het speelplein aan de Sint-Jozefskerk in Nieuw Tongeren krijgt nieuwe speeltuigen. Er wordt dit jaar ook nog geïnvesteerd in andere speelpleinen in de stad.
In tweede nationale van het damesvoetbal heeft Tongeren met 1-0 verloren van Sibret. Het doelpunt viel in de eerste helft.
Tongeren - Datovoc B pakt Beker van LimburgDatovoc Tongeren B heeft de provinciale Beker van Limburg volleybal gewonnen. Het versloeg Stalvoc A. Setstanden: 17-25, 21-25, 20-25.
In mannen Top divisie 2B van het basketbal heeft Tongeren met 96-72 verloren in Esneux. Quarters: 22-21, 21-18 (43-39), 24-15 (67-54), 29-18.
Word jij Romeinse soldaat voor één dag? Kruip je graag eens in de huid van een Romeinse soldaat? Kom dan op zondag naar het Gallo-Romeins Museum. Als soldaat voor één dag mag je de gevechtsuitrusting en zwaarden van de Romeinse soldaten torsen. Je maakt kennis met Romeinse ambachten zoals netten breien, brood bakken, graan malen ... De aankomst van tien legionairs van Legio VII. Met pak en zak én hun lastdieren trekken ze Tongeren binnen. Hoe is het om als Romeins soldaat een lange marstocht te ondernemen? Tien stappers van re-enactment groep Desmumhnach gaan de uitdaging aan. In volledige wapenrusting! De mars start woensdag in Tienen. Na ruim 100 km veroveren ze zondag  om 14 uur het Gallo-Romeins Museum.

Louisa Mulders overleden

Maandag 2 april 2018
Tongeren - Louisa Mulders overledenOp 30 maart overleed Louisa Mulders, de weduwe van Etienne Parthoens. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Tongeren - 's Herenelderen - Kesselt 1-1's Herenelderen heeft 1-1 gelijk gespeeld tegen Kesselt. 's Herenelderen blijft aan de leiding met vier punten voorsprong op Diepenbeek. Rutten versloeg SK Herkenrode met 4-1 en staat elfde in de stand. Valencia Piringen won met 1-2 bij Heis Sport en staat na 30 matchen tiende in de stand met 45 punten.

Een zalige Pasen!

Zondag 1 april 2018
Tongeren - Een zalige Pasen!Zoom.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop