Het overige nieuws

Bestelwagen tegen boom

Dinsdag 30 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Tongersesteenweg in Kortessem is vanavond een bestelwagen tegen een boom gereden. De man raakte daarbij gewond. Overbrenging van de man naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Ongeval op Koninksemsteenweg

Dinsdag 30 april 2019
Op de Koninksemsteenweg belandde een auto tegen een verlichtingspaal. De bestuurster kwam er met de schrik vanaf.

Koerierdienst en café failliet

Dinsdag 30 april 2019
De Ondernemersrechtbank heeft vandaag koerierdienst SD Trans en café 't Wit Paard, beiden uit Tongeren, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 30 mei ingedied worden.

Finneke Delmans overleden

Dinsdag 30 april 2019
Tongeren - Finneke Delmans overledenGisteren is Finneke Delmans overleden, de weduwe van de in 1992 overleden François Driesen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Jossette Ory overleden

Dinsdag 30 april 2019
Tongeren - Jossette Ory overledenZaterdag is Jossette Ory overleden, de weduwe van Giovanni Strusi. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Gelegenheid tot condoleren na het afscheid.

Yvette Jorissen overleden

Dinsdag 30 april 2019
Tongeren - Yvette Jorissen overledenZaterdag is Yvette Jorissen overleden. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag en vrijdag, telkens van 19 tot 20 uur, in uitvaartcentrum Debay.

Nieuwe politiebaas

Maandag 29 april 2019
Tongeren - Nieuwe politiebaasDe 51-jarige Geert Luypaert, korpschef van Heusden-Zolder en woonachtig in Kortessem, wordt de nieuwe baas van de politiezone Tongeren-Herstappe. Hij volgt daar Tony Verlackt op, die onlangs met pensioen ging.
Momenteel krijgen zo'n 2.900 Limburgers een leefloon. De leeftijdscategorie 24-44 telt de meeste leefloontrekkers, namelijk 1.250. Er zijn meer vrouwen die een leefloon hebben dan mannen.
Kort nieuws van bij de buren
Een bejaarde vrouw uit Kortessem kreeg het bezoek van een man en een vrouw die zich voordeden als nieuwe buren. Zij hadden voor de bejaarde zelfs taart bij. Na een tijdje verlieten zij de woning. Achteraf stelde de bejaarde vrouw vast dat ze bestolen werd: er zijn juwelen weg.
Tongeren - Overmorgen de 1-meiparade in GenkZoomGenk, de stad met de meeste camera's van Limburg... (Cartoon: Fobie)
In het handbal (play-offs Beneleague) heeft Achilles Bocholt Tongeren verslagen met 27-36. Aan de rust was de stand 12-18.
Tongeren - Volleybal: Datovoc klopt CharleroiDatovoc Tongeren heeft Charleroi verslagen met 3-0. Sets: 25-22, 25-22, 25-20.

Bejaarde valt uit huifkar

Zondag 28 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Valgaarstraat in Borgloon is een bejaarde man uit een huifkar gevallen toen de paarden begonnen te steigeren. Het 77-jarige slachtoffer is naar het AZ Vesalius in Tongeren gebracht.
Twee op drie Limburgse bedrijven hebben investeringsplannen in het komende jaar, zo blijkt uit een rapport van Unizo en VKW Limburg. Obstakels om te investeren zijn de hoge fiscale en sociale lasten en vooral het gebrek aan geschikt personeel.

Eindronde: Henis - Elen 2-3

Zondag 28 april 2019
Tongeren - Eindronde: Henis - Elen 2-3ZoomIn de einronde van tweede provinciale (bijkomende stijgers) heeft Eendracht Henis thuis met 2-3 verloren van Elen.
Tongeren - Heur-Tongeren verliest van CappellenHeur-Tongeren heeft vandaag zijn voorlaatste wedstrijd verloren met 0-5. Tegenstander was Cappellen, dat bij de rust al 0-3 voor stond. Volgend weekend staat een wedstrijd in Berchem op het programma.

Jean Vos overleden

Zondag 28 april 2019
Op 22 april overleed Jean Vos, de echtgenoot van Angèle Musiek. Hij was 86 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Ondertussen, in het voetbal...

Zondag 28 april 2019
Tongeren - Ondertussen, in het voetbal...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Feestzaal El Nayed in Heers moet drie maanden de deuren sluiten. Deze maatregel werd genomen nadat gisteravond door toeterende auto's weer zware overlast ontstond in het dorpscentrum.

Nieuw kunstwerk in stadpark

Zaterdag 27 april 2019
Rotary Club Tongeren heeft een kunstwerk geschonken aan de stad naar aanleiding van 30 jaar Tungri-Run. Het beeld dat een plaats heeft gekregen in stadspark de Motten weegt 120 kilo en is een creatie van beeldend kunstenaar Boud Ceysens uit Hechtel.

Judith Candrix overleden

Zaterdag 27 april 2019
Tongeren - Judith Candrix overledenIn WZC De Motten is woensdag Judith Candrix overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Jean Fagard. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Piringen gevolgd door de bijzetting in de familiegrafkelder op de begraafplaats van Widooie.

Angelina Maesen overleden

Zaterdag 27 april 2019
Op 17 april overleed Angelina Maesen, de weduwe van Harry Roox. Zij was 70 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Fietser gewond in Vreren

Vrijdag 26 april 2019
Tongeren - Fietser gewond in VrerenIn de Venweg in Vreren raakten deze voormiddag een fietser en een lichte vrachtauto in een aanrijding betrokken. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Naai-atelier failliet verklaard

Vrijdag 26 april 2019
De Ondernemersrechtbank heeft naai-atelier Nicole Tits uit Tongeren failliet verklaard.

Luc Jacobs overleden

Vrijdag 26 april 2019
Op 13 april is in de Dominicaanse Republiek Luc Jacobs overleden, de echtgenoot van Myriam Geurts. Hij was 51 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 4 mei (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaarrzorg Driesen.

Koud en nat weekend

Vrijdag 26 april 2019
Weerbericht
Tongeren - Koud en nat weekendZuidwestelijke luchtstromingen brengen vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken. Daarbij staan regen en buien op het programma. Bovendien staat er ook een strak windveld en zijn er zware windstoten mogelijk. Tijdens het weekend bereikt gevoelig koudere lucht onze regio en presteert het kwik ondermaats. Na het weekend wordt het rustiger, droger en wat zachter.
Vandaag wisselen opklaringen af met wolkenvelden. Het blijft meestal droog en het kwik bereikt een graad of 17. Er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Fotoboek over Rutten

Donderdag 25 april 2019
Tijs Posen heeft een fotoboek over Rutten gemaakt. Het boek bevat 304 foto's én gedichten van Jan Posen. Het kost 49 euro en is onder meer te koop in Standaard boekhandel aan de Maastrichterstraat. Op 1 mei kan je het ook kopen in Rutten.
Tongeren - Jekervallei Sluizen heeft nieuwe voorzitterPeter Nelissen is de nieuwe voorzitter van Jekervallei Sluizen. Hij volgt Valère Croeghs op.

Bankkaart van bejaarde gestolen

Donderdag 25 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een vrouw uit Heers heeft van de rechter acht maanden celstraf en een boete van 800 euro gekregen omdat ze de bankkaart van een bejaarde had gestolen en daarmee geld had afgehaald. De feiten dateren van december 2017. (PG)

Paardensector in Limburg groeit

Donderdag 25 april 2019
Tongeren - Paardensector in Limburg groeitZoomLimburg telt momenteel 37.000 paarden en het economisch belang daarvan mag niet onderschat worden. Dat blijkt uit een studie in opdracht van de Provincie Limburg. Er wordt soms wel eens over geklaagd dat de paardensector veel landbouwgrond inneemt. Maar uit cijfers blijkt dat dat vooral in de buurt van Oudsbergen-Peer-Bocholt, Lummen en Lanaken het geval is. Dat komt onder meer door enkele befaamde stoeterijen. (Bron: Radio 2)

Marie-José Wathiong overleden

Donderdag 25 april 2019
Tongeren - Marie-José Wathiong overledenDinsdag is Marie-José Wathiong overleden, de weduwe van Lucien Thonnon. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen, gevolgd door de bijzetting in de familiegrafkelder op de begraafplaats in Vreren. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur).

Inbraak in hondenclub

Woensdag 24 april 2019
Onbekenden drongen via een raam binnen in de Tongerse hondenclub, ondergebracht in de oude voetbalkantine van Vreren. De daders hebben er haast alles meegenomen. Het nadeel bedraagt meer dan 1.000 euro. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Tongeren - Fietser (50) gewond bij aanrijding
Fierser Geert S. (50) uit Tongeren is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Luikersteenweg in Hasselt. Het ongeval gebeurde gisteren in de vooravond.

Eindronde: Elen - Henis 5-1

Woensdag 24 april 2019
Tongeren - Eindronde: Elen - Henis 5-1ZoomIn de eindronde van tweede provinciale heeft Eendracht Henis vanavond verloren op het veld van St. Elen. Uitslag: 5-1.

Auto van de baan geraakt

Woensdag 24 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Tongersesteenweg in Borgloon is gisterennamiddag een auto van de baan geraakt. Een zestiger uit Borgloon liep daarbij verwondingen op.

Thérèse Boosten overleden

Woensdag 24 april 2019
Tongeren - Thérèse Boosten overledenGisteren is Thérèse Boosten overleden, de weduwe van de in 1998 overleden Adrien Nelissen. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: zaterdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Jef Essers overleden

Woensdag 24 april 2019
Tongeren - Jef Essers overledenMaandag is Jef Essers overleden, de echtgenoot van Imelda Roefflaer. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Maurits Lanneer overleden

Woensdag 24 april 2019
Maandag is Maurits Lanneer overleden, de echtgenoot van Irène Grisez. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen.
De tentoonstelling rond Stonehenge in het Gallo-Romeins museum in Tongeren is afgelopen. 53.000 mensen hebben de tentoonstelling bezocht.
Er zijn opnieuw slechtvalken aan het broeden in de toren van de OLV-basiliek in Tongeren. Het koppeltje dat er in een nestkast vorig jaar drie jongen grootbracht, is teruggekeerd, meldt Radio 2.
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is in Kortessem een aanhangwagen door brand vernield. Dat gebeurde op een veld aan de Grimmertingenstraat.<

Roger Lambrix overleden

Dinsdag 23 april 2019
Tongeren - Roger Lambrix overledenDonderdag is Roger Lambrix overleden, de echtgenoot van Paula Janssens. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart in Tongeren. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Tongersesteenweg in Kortessem botsten deze voormiddag rond 11 uur een auto en een motorrijder. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.

Vier keer meer dan toegelaten

Dinsdag 23 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Riemst is een automobilist betrapt met 2 promille alcohol in het bloed. Dat is vier keer meer dan toegelaten. Zijn rijbewijs is ingetrokken.

Inbraak mislukt in Henis

Maandag 22 april 2019
Op de Boeberg in Henis probeerden onbekenden een container open te breken. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Amstel Gold Race voorspelbaar?

Zondag 21 april 2019
Tongeren - Amstel Gold Race voorspelbaar?Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
Vrijdag was het 180 jaar geleden dat het “Verdrag van Londen” werd ondertekend en de scheiding van beide Limburgen een feit werd. België bleef lang hopen om Nederlands-Limburg weer in te lijven, het laatst nog na de Eerste Wereldoorlog, maar zonder succes. VRT-Nieuws brengt die verjaardag in een mooi artikel in herinnering. 

Het is Pasen...

Zaterdag 20 april 2019
Tongeren - Het is Pasen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Toeristische fietsverhuur in de liftZoomHet gaat goed met de toeristische fietsverhuur in Limburg. Er zijn in maart en april van dit jaar 23 procent meer fietsen verhuurd dan in die maanden vorig jaar. In totaal gaat het om ruim 4.100 fietsen tot nu dit jaar.
Wie in Limburg een appartement huurt, betaalt daar gemiddeld 658 euro per maand voor. Dat blijkt uit gegevens van de Confederatie van Immobiliënberoepen van België. De huur van een rijhuis kost gemiddeld 740 euro, voor een huis in halfopenbebouwing moet je gemiddeld 784 euro neertellen, voor een vrijstaande woning 813 euro. Een studio huren kost gemiddeld 442 euro per maand. Wil je in een villa wonen, dan dok je maandelijks 1.177 euro.
Tongeren - Onbetong neemt afscheid van voorzitterZaalvoetbalclub Onbetong Tongeren neemt morgen afscheid van voorzitter Jef Scheepers. Hij heeft zich jaren erg verdienstelijk gemaakt voor de club.

Ongeval op Luikersteenweg

Vrijdag 19 april 2019
Op de Luikersteenweg botsten deze namiddag, even voor 14 uur, twee auto's. Daarbij raakte een vrouw uit Diets-Heur lichtgewond.

Oudere zuiden, jongere noorden

Vrijdag 19 april 2019
De bevolking van Hasselt, Tongeren, Sint-Truiden, Wellen, Borgloon, Voeren, Zutendaal, Lanaken, Riemst, Halen, Lummen en Hamont-Achel had vorig jaar een ouder leeftijdsprofiel dan Limburg. Als we de provincie geografisch opdelen in een noordelijke en een zuidelijke helft, dan komen gemeenten met een ouder leeftijdsprofiel, op Hamont-Achel na, alleen voor in het eerder zuidelijker deel. Ook in 2018 heeft de bevolking van Beringen en Houthalen-Helchteren een veel jonger leeftijdsprofiel dan Limburg. (…) Het hele nieuwsbericht
In de Herkerveldstraat komt gescheiden riolering. De aanleg ervan wordt geraamd op 215.000 euro. De stad Tongeren kan voor de realisatie van dit project rekenen op 75 procent betoelaging.

Ondertussen, in Haspengouw...

Vrijdag 19 april 2019
Tongeren - Ondertussen, in Haspengouw...ZoomHet weekend belooft zomers te worden. Ook in de Haspengouwse fruitboomgaarden, weet Fobie. Eerst moesten er rookpotten geplaatst worden tegen de nachtvorst, nu is het zaak van tijdig te beregenen...
In Limburg hebben in tien jaar tijd 270 cafés hun deuren gesloten. Hun aantal daalde van 1.403 naar 1.133. Heel wat café-uitbaters wijten dat onder meer aan de invoering van het rookveriod en van de witte kassa.

Zomers lenteweer

Vrijdag 19 april 2019
Weerbericht
Tongeren - Zomers lenteweerDe weerkaarten zijn bijzonder gunstig voor het Paasweekend. Een krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, evacueert stilaan naar het oosten, waardoor er bij ons een zuidelijke luchtstroming ontstaat. Hierbij wordt warme lucht naar onze streken gestuurd en kan het kwik lokaal zomerse waarden bereiken.
Vrijdag (19/04) wordt het een stralend zonnige dag bij maxima rond 23 graden. De oostelijke wind wakkert aan tot matig. Zaterdag (20/04) kan het kwik met een stralende zon klimmen tot (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Ontwerpwedstrijd voor een nieuwe spitsZoomEr is een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuwe spits op de door brand geteisterde Notre-Dame in Parijs. Een nieuwtje dat bij Fobie tot deze cartoon leidde...

Twee verkeersongevallen

Donderdag 18 april 2019
Op de Luikersteenweg is deze namiddag een fietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Op de Rietmusweg botsten vanmorgen twee auto's.
In Limburg waren in 2018 240.694 inwoners van niet-Belgische herkomst. Enkele cijfers: 66.298 personen waren van Nederlandse herkomst, 47.141 van Turkse, 28.543 van Oost-Europese en 19.040 van Maghreb. (Bron: Rijksregister)

Een zonnig paasweekend

Donderdag 18 april 2019
Tongeren - Een zonnig paasweekendZoomVandaag Witte Donderdag, morgen Goede Vrijdag, dan paaszaterdag en paaszondag... En er is héél mooi lenteweer voorspeld! (Tekening Dirk Van Bun)

Goed wijnjaar voor Limburg

Donderdag 18 april 2019
2018 was een uitzonderlijk goed wijnjaar voor Limburg. In onze provincie werd 370.000 liter wijn geproduceerd, het meeste van heel Vlaanderen. In 2017 was dat ongeveer 180.000 liter.

Dertigste editie Tungrirun

Donderdag 18 april 2019
Woensdag 1 mei is er weer Tungrirun, een sportieve hoogdag voor Tongeren. De loopwedstrijd is dit jaar aan haar dertigste editie toe.  Wie inschrijft, loopt mee voor het goede doel. Rotary club Tongeren doet voor deze feesteditie een extra inspanning. Ze steunen dit jaar een nationaal project (hand in hand tegen reuma) en twee lokale projecten: Trampolie (aanpak familiaal geweld) en Second Serve (tweedehands sportkledij voor maatschappelijk kwetsbaren). Ook het wereldproject van Rotary International 'End Polio Now' krijgt steun.

Vrouw (30) gewond bij botsing

Donderdag 18 april 2019
Een 30-jarige vrouw uit Tongeren is gewond geraakt bij een kop-staartbotsing met vijf voertuigen op de N80 in Alken. Het ongeval gebeurde vanmorgen.

Secretaressendag in Parijs

Donderdag 18 april 2019
Tongeren - Secretaressendag in ParijsZoomAlthans volgens de visie van onze cartoonist Fobie...

Voordelig weekendbiljet bij NMBS

Donderdag 18 april 2019
Treinreizigers kunnen tijdens het paasweekend gebruik maken van het voordelige weekendbiljet, meldt de NMBS. Daarmee reizen ze voor de helft van de prijs heen en terug naar eender welke bestemming in België. Het weekendbiljet is de komende dagen geldig vanaf vrijdagavond tot en met maandag. De volledige dienstregeling van en naar de kust is terug te vinden op de website of de app van NMBS, waar reizigers via de routeplanner hun reis kunnen plannen

Ondertussen, in Parijs...

Donderdag 18 april 2019
Tongeren - Ondertussen, in Parijs...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Kleinschalige logies investeren

Woensdag 17 april 2019
De economie van de vrije tijd is een sterk economisch speerpunt. Uit recente cijfers blijkt dat de economische waarde van de Limburgse toeristische sector de voorbije jaren fors is gestegen. Vandaag is één op de tien Limburgse werknemers aan de slag in het toerisme. In vergelijking met 2013 is het aantal jobs in de sector met 17 % gestegen. In 2018 werden in onze provincie 4,3 miljoen overnachtingen geboekt, een stijging met 6 % ten opzichte van 2017. Het verblijfstoerisme was daardoor goed voor (…) Het hele nieuwsbericht

Zwembad Plinius opent op 4 mei

Woensdag 17 april 2019
Het openluchtzwembad Plinius opent zijn deuren opnieuw op zaterdag 4 mei. Er kan dan weer gezwommen worden op woensdagnamiddag en in het weekend. Vanaf 22 juni kunnen zwemmers elke dag naar het zwembad.
In het bisdom Hasselt laten zich dit jaar twaalf volwassenen dopen: zeven vrouwen en vijf mannen. Hun leeftijd varieërt van 16 tot 47 jaar. In 2016 en 2017 waren er dat telkens zeven, vorig jaar vijf.

Margo Put overleden

Woensdag 17 april 2019
Tongeren - Margo Put overledenMaandag is de uit  Koersel afkomstige Margo Put overleden, de echtgenote van Vic Adams. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen in Tongeren. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur).

Zonnig paasweekend

Woensdag 17 april 2019
Weerbericht
Tongeren - Zonnig paasweekendDe dominerende invloed van een hogedrukgebied boven Scandinavië vertaalt zich in veel zon en hoge maxima voor de volgende dagen. Tijdens het paasweekend zijn zelfs zomerse maxima mogelijk. Eerst moet echter een zwakke storing verdreven worden. Woensdag (17/04) is het zwaar bewolkt met kans op af en toe een drupje regen. Meestal blijft het echter droog en na de middag zijn enkele opklaringen mogelijk. Maxima rond 16 of 17 graden. Donderdag (18/04) wordt het stralend zonnig weer bij maxima rond 21 (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Anoniem drugsmeldpunt: tel. 0800-20877Vanaf vandaag kan iedereen via een anoniem drugsmeldpunt telefonisch bij de politie verdachte signalen i.v.m criminele drugsproductie in Limburg melden. Dat meldpunt is het gratis telefoonnummer 0800 20877. De politie zal alle meldingen onderzoeken met behoud van de anonimiteit van de melder.
Afgelopen jaar is het aantal dumpingen van chemisch afval in de provincie sterk gestegen. De productie van vooral synthetische drugs wordt een steeds groter probleem, met als gevolg (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Nog even de brand van de Notre-DameZoom
De Franse president Macron is klaar om de natie toe te spreken, aldus Fobie.

Jovienne Saeren overleden

Dinsdag 16 april 2019
Tongeren - Jovienne Saeren overledenOp 11 april overleed Jovienne Saeren. Zij was 64 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Nerem. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen in Tongeren.

Jo Goffart bij topschutters

Dinsdag 16 april 2019
Jo Goffart (Eendracht Henis) behoort tot de topschutters in provinciale. Hij maakte dit seizoen 36 doelpunten.

Ondertussen, in Parijs...

Dinsdag 16 april 2019
Tongeren - Ondertussen, in Parijs...ZoomDaar ontstond gisteravond een zware brand in de Notre Dame - op het ogenblik dat president Macron een toespraak ten gerieve van de gele hesjes wilde geven... (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Marie-Thérèse Roebben overledenZaterdag overleed de uit Neerrepen afkomstige Marie-Thérèse Roebben, de weduwe van Mathieu Caproens. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Romershoven.

Stè Lenaers overleden

Maandag 15 april 2019
Tongeren - Stè Lenaers overledenGisteren is Justin Stè Lenaers overleden, de echtgenoot van Anne-Marie Vorst. Hij was 81 jaar en gedurende vele jaren vrijwilliger bij de hulpdiensten. Zaterdag om 10.30u is er een uitvaartdienst in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (19-20u) bij Uitvaartzorg Driesen.
In mannen top divisie 2 heeft Tongeren met 94-88 verloren in Neufchâteau. Quarters: 20-25, 24-24 (44-49), 30-22 (74-71), 20-17.

Weg met kleding en juwelen

Zondag 14 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een woning aan de Hoepertingenstraat in Borgloon. De buit bestaat uit kleding, juwelen, elektronica en geld.

Ondertussen, in het voetbal...

Zondag 14 april 2019
Tongeren - Ondertussen, in het voetbal...Zoom                                                                 (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Heur-Tongeren verliest van BocholtHeur-Tongeren is vanmiddag bij Bocholt gaan verliezen met 4-1. Henis speelde thuis 0-0 gelijk tegen Gravelo. 's Herenelderen verloor met 7-1 van Sparta Kolmont. Jekervallei Sluizen ging bij Kanne winnen met 2-3. Valencia Piringen verloor met 8-0 bij Diepenbeek. Heur-Tongeren B verloor met 3-4 van Hoeselt. Union Rutten verloor met 3-0 in Godsheide.
Tongeren - Zaalvoetbal: Borgloon - Onbetong 8-2In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Tongeren verloren in Borgloon. Uitslag: 8-2 .

Het zwarte gat gefotografeerd

Zaterdag 13 april 2019
Tongeren - Het zwarte gat gefotografeerdZoomZelfs Theresa May kan met het zwarte gat haar voordeel doen, vindt cartoonist Fobie...
Vanuit het Fonds Wereldnoden schenkt het bisdom Hasselt 10.000 euro aan Caritas International voor de slachtoffers van de cycloon Idai in Mozambique. Van begin tot einde maart richtte cycloon Idai in Zuid-Oost-Afrika een enorme ravage aan. Delen van Mozambique, Malawi en Zimbabwe zijn weggeblazen en onder water gezet. Er vielen meer dan duizend dodelijke slachtoffers en 1,7 miljoen mensen werden direct getroffen door de storm. Mozambique werd het zwaarst getroffen. Het centrum van het land staat (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanke Schoonjans overleden

Vrijdag 12 april 2019
Tongeren - Jeanke Schoonjans overledenWoensdag is Jeanke Schoonjans overleden, de weduwnaar van de op 31 maart overleden Françoise Merckx. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) in uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur).

Man smijt mes naar agenten

Vrijdag 12 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het betichtenbankje moest een vijftiger uit Heers plaatsnemen omdat hij een mes in de richting van twee politieagenten had gegooid. De feiten gebeurden toen zijn ex-vrouw de politie had gebeld met de melding dat hij zelfmoord wou plegen. De minnelijke schikking van 250 euro had hij niet betaald. Hij riskeert nu een boete van 2.000 euro, mogelijk met probatie-uitstel. Op 10 mei kent de man zijn straf. (PG)

Erg koud weekend

Vrijdag 12 april 2019
Weerbericht
Tongeren - Erg koud weekendEen krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, kan niet verhinderen dat talrijke wolkenvelden onze streken bereiken. Het blijft wel meestal droog, al is er op zaterdag kans op een winterse bui. Na een thermisch dieptepunt, wordt het na het weekend gevoelig zachter en is er meer zon.
Vandaag maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken vanuit het noordoosten. Het blijft meestal droog, maar het is koud bij maxima rond slechts 8 graden en er staat een schrale wind. (…) Het hele nieuwsbericht

Minder instappende treinreizigers

Donderdag 11 april 2019
Tongeren - Minder instappende treinreizigersVorig jaar bedroeg het gemiddeld aantal treinreizigers per werkdag in het station van Tongeren 679. in 2013 waren er dat 942.

Drie drugsdealers geklist

Donderdag 11 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie van de zone Borgloon heeft drie drugsdealers ingerekend. Een 27-jarige man werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De twee anderen, een 26-jarige man en een 45-jarige vrouw, werden vrijgelaten onder voorwaarden.

Guylou Waleffe overleden

Donderdag 11 april 2019
Tongeren - Guylou Waleffe overledenDinsdag is Guylou Waleffe overleden. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Welzijnscentrum failliet

Woensdag 10 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft Welzijnscentrum Mare uit Heers failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 9 mei ingediend worden.

Louisa Digneffe overleden

Woensdag 10 april 2019
Maandag is Louisa Digneffe overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Robert Schouben. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (19-19.30 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur).

Jean Vanderbeuken overleden

Woensdag 10 april 2019
Tongeren - Jean Vanderbeuken overledenZondag is Jean Vanderbeuken overleden, de echtgenoot van Magda Appeltans. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).
Tongeren - Zeewier mogelijk middel tegen alzheimerZoomDe ontwikkeling van alzheimer kan mogelijk afgeremd worden door een stof in zeewier. Dat blijkt uit een studie van UHasselt en de universiteit Rotterdam. “Het gaat hierbij om de stof Saringosterol, die voorkomt in zeewier uit de Oost-Chinese zee. Testen bij alzheimer-muizen laten zien dat het eten van dit zeewier de afzetting van amyloïde eiwitten in de hersenen tot 80 procent vermindert”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Vanmierlo en dr. Jeroen Bogie. Tim Vanmierlo (…) Het hele nieuwsbericht

Lieve Beckers overleden

Woensdag 10 april 2019
Tongeren - Lieve Beckers overledenOp 4 april overleed de uit Tongeren afkomstige Lieve Beckers. Zij was 74 jaar. Zij schonk haar lichaam aan de wetenschap Zaterdag (12 uur) is er een herdenkingsviering in de aula van het crematorium in Hasselt.
Tongeren - Bodycams voor Limburgse politieZoomDe Limburgse politie wil nog voor het eind van het jaar bodycams aanschaffen. Dat zijn camera's die door agenten gedragen worden tijdens interventies. De laatste jaren is de agressie naar hulpverleners alleen maar toegenomen en dan kunnen de beelden gebruikt worden als bewijsmateriaal. (Bron: Radio 2; cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Fikse straf voor ontkleuren dieselTwaalf maanden cel en een boete van 1,8 miljoen euro: dat is de straf die de Antwerpse uitbater van een tankstation in Borgloon vandaag kreeg voor het ontkleuren van diesel. De man verkocht de ontkleurde diesel in het zwart.

Rekeningrijden of niet?

Dinsdag 9 april 2019
Tongeren - Rekeningrijden of niet?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Op 1 februari 2019 lanceerde de Vlaamse Overheid een overkoepelende renovatiepremie voor woningen. Deze vervangt de oude renovatiepremie en de verbeteringspremie. Tot en met 31 mei 2019 kan je nog een verbeteringspremie aanvragen, daarna niet meer. Voor sommige mensen is dat nog interessant, omdat de nieuwe regeling minder voordelig is. Dat is bijvoorbeeld het geval voor wie zijn of haar spouwmuur minder dan een jaar geleden heeft laten isoleren. Maar ook mensen met een beperkte investering in (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Dessers overleden

Dinsdag 9 april 2019
In Rutten is gisteren Frans Dessers overleden, de echtgenoot van Marie-Renée Lowette. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

André Smets overleden

Dinsdag 9 april 2019
Zaterdag is André Smets overleden, de echtgenoot van Marie-José Freson. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lauw. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Els Van den Bossche overleden

Dinsdag 9 april 2019
Tongeren - Els Van den Bossche overledenVrijdag is Els Van den Bossche overleden, de echtgenote van Bas Hokke. Zij was 43 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk Sint-Jozef in Tongeren waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Regenachtig, later droger

Dinsdag 9 april 2019
Tongeren - Regenachtig, later drogerEen hogedrukgebied met kern over Scandinavië duwt een storing, momenteel over onze streken, stilaan naar het zuiden. Hierbij wordt gestaag koudere lucht aangevoerd vanuit het noordoosten. Hoewel de zon meer aan bod komt, zijn de maxima de volgende dagen een stuk lager en tijdens de nacht is er kans op grondvorst of mogelijk zelfs lichte vorst.
Vandaag zorgt een storing voor betrokken weer met perioden van regen of buien. Plaatselijk is er kans op onweer. Vanuit het noorden wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak

Maandag 8 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven verschaften zich via een raam toegang tot een woning aan de Neremstraat in Borgloon. Over de aard en de omvang van de buit is nog niets geweten. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Jef Timmermans overleden

Maandag 8 april 2019
Tongeren - Jef Timmermans overledenGisteren is in Riksingen de uit Neerrepen afkomstige Jef Timmermans overleden, de echtgenoot van Gerardine Swennen. Hij was 81 jaar. De uitvaarliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Riksingen. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Julia Moors overleden

Maandag 8 april 2019
Zaterdag is Julia Moors overleden, de echtgenote van Leon Degraa. Zij was 73 jaar. De asverspreiding vindt vrijdag (14 uur) plaats op de begraafplaats van Berg.
Tongeren - Volleybal: Datovoc verliest van OostendeIn play-off 1 van het volleybal heeft Datovoc Tongeren verloren van Oostende. Uitslag: 1-3. Setstanden: 22-25, 17-25, 25-22, 23-25.
Tongeren - Tijdens de Rode van Vlaanderen...ZoomEnkele herkenbare situaties, van cartoonist Fobie!

Geld en juwelen gestolen

Zondag 7 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Kiezelstraat in Heers is gisteren ingebroken in een huis. De buit bestaat uit geld en juwelen.
Kort nieuws van bij de buren
In de Jesserenstraat in Borgloon is gisteren een auto tegen geparkeerde auto's gereden. Bij het ongeval werd een 32-jarige uit Wellen gewond.
Tongeren - Sluizen klopt Heur-Tongeren BJekervallei Sluizen heeft Heur-Tongeren B verslagen met 3-0. Union Rutten speelde 1-1 gelijk tegen Kortessem. Eendracht Henis speelde 2-2 gelijk in Landen. Valencia Piringen klopte Jong Sint-Truiden met 4-1. 's Herenelderen hield de punten thuis tegen KMR Biesen. Uitslag: 4-1.
Handbal Tongeren heeft vanmiddag Sporting NeLo verslagen met 31-26.

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 7 april 2019
Tongeren - KMI waarschuwt met code geelDeze namiddag en vanavond kunnen er zich verspreid in het land onweersbuien ontwikkelen die plaatselijk voor zeer veel neerslag op korte tijd kunnen zorgen, waarschuwt het KMI.
Tongeren - Zaalvoetbal: Onbetong speelt gelijkIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Tongeren 3-3 gelijk gespeeld tegen Pibo Hoeselt. Aan de rust was de stand 2-1. Onbetong staat voorlaatste in de stand.

Gelijkspel voor Heur-Tongeren

Zaterdag 6 april 2019
Tongeren - Gelijkspel voor Heur-TongerenHeur-Tongeren heeft vanavond op het terrein van Hamme 2-2 gelijk gespeeld. Volgende week trekt de club naar Bocholt. Heur-Tongeren staat laatste in de stand.

Aangenaam weekend

Zaterdag 6 april 2019
Weerbericht
Tongeren - Aangenaam weekendTussen depressies in het zuiden van Europa en een krachtig hogedrukgebied in het noorden, wordt in een noordoostelijke luchtstroming licht gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied houdt de neerslagkansen evenwel eerder laag, al is er de volgende dagen soms wel kans op een bui, al dan niet vergezeld van onweer. Het kwik gaat de hoogte in. 
Zaterdag (06/04) is het droog. Na wolkenvelden in de ochtend, is er ook ruimte voor de zon. Het wordt aangenaam bij 16 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Aanpassingen bij De Lijn

Vrijdag 5 april 2019
Tongeren - Aanpassingen bij De LijnVanaf komende maandag 8 april wordt het aanbod van De Lijn in Limburg bijgestuurd. Details over die bijsturingen vindt u hier.

Baby in parlement

Vrijdag 5 april 2019
Woensdagavond is tumult ontstaan tijdens een zitting van het Waalse parlement: er was een dame met een baby gesignaleerd in de cafetaria, en het reglement stelt dat daar alleen maar parlementsleden mogen komen, dus geen baby's. Nu was die dame een parlementslid en die baby was van haar, maar regels zijn regels. Na discussie werd afgesproken dat de baby mocht blijven en dat de politici het reglement gaan versoepelen. (Bron: La Meuse)
In één jaar is het aantal ongelukken met elektrische fietsen in België de helft gestegen, van 987 in 2017 naar 1436 in 2018, en dat zijn dan alleen nog maar de gemelde ongelukken. Er gebeuren ook veel ongelukken met de moderne kleine stepjes, zoveel zelfs dat verzekeraars ze al uit de gezinsverzekering halen of een bewijs vragen dat de step niet harder kan dan 25 km/u.

Inval in vier woningen

Vrijdag 5 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
In het kader van enkele drugonderzoeken voerde de recherche van de politiezone kanton Borgloon in twee woningen en een loods in Wellen en een woning in Heers huiszoekingen uit. In een woning in Wellen werd een in werking zijnde cannabisplantage van ongeveer 400 planten aangetroffen. De elektriciteit werd illegaal afgetakt. Uit het onderzoek blijkt dat er eerdere oogsten plaatsvonden. De 57 jarige bewoner en zijn 38 jarige dochter die in de woning aanwezig waren, werden gearresteerd. Bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Tongeren - Ben je blank of ben je zwart...Op een bank in een park in Brussel zat een man. Aan een blanke man die passeerde verkocht hij een muilpeer. Zelf was hij zwart. De blanke man zou ruzie hebben gezocht en hem hebben uitgedaagd. Het slachtoffer zelf beweerde dat hij de man op de bank alleen maar begroette, waarop deze zei blanken te haten, ook als ze hem dag zeggen.Voor de correctionele rechtbank van Brussel, waar de zwarte man terechtstond vanwege de muilpeer, erkende hij dat hij blanken haat. Het was niet het eerste incident en de man was bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Sluizen wint inhaalwedstrijd

Donderdag 4 april 2019
Tongeren - Sluizen wint inhaalwedstrijdJekervallei Sluizen heeft vanavond zijn inhaalwedstrijd op het veld van Eendracht Gingelom gewonnen met 0-2. Sluizen staat elfde in de stand met 45 punten uit 32 wedstrijden.
Tongeren - Meer dan 1.300 wietplanten ontdektVandaag voerden enkele Limburgse politiediensten voor de 17e maal succesvol een operatie Cleanhouse uit. Deze operaties beogen het detecteren en opruimen van cannabisplantages in Limburg en worden uitgevoerd in nauw overleg van het Parket Limburg en desgevallend met de onderzoeksrechter. Er werden 12 locaties, verspreid over Limburg, bezocht, waarbij in totaal 4 in werking zijnde plantages werden aangetroffen naast 3 ontmantelde plantages. Er werden in totaal meer dan 1300 planten aangetroffen en 1.500 gram (…) Het hele nieuwsbericht

Volleybal: Gent - Datovoc 0-3

Woensdag 3 april 2019
Tongeren - Volleybal: Gent - Datovoc 0-3In de play-off van het volleybal heeft Datovoc Tongeren Gent geklopt met 0-3. Setstanden: 16-25, 22-25, 23-25.

Maria Daniëls overleden

Woensdag 3 april 2019
Tongeren - Maria Daniëls overledenGisteren is Maria Daniëls overleden, de weduwe van de in 2002 overleden François Eerkens. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Maternuskerk in Tongeren, gevolgd door de bijzetting op de begraafplaats van Berg.

Winst voor 's Herenelderen

Woensdag 3 april 2019
Tongeren - Winst voor 's Herenelderen's Herenelderen heeft vanavond zijn inhaalwedstrijd op het veld van Gravelo gewonnen met 3-4. Eendracht Henis verloor met 2-1 in Hoeselt.

Tiener gewond bij aanrijding

Woensdag 3 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Maastrichtersteenweg in Riemst raakten deze namiddag een auto en een 13-jarige fietser in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.

Wisselvallig met regen

Woensdag 3 april 2019
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallig met regenEen depressie schuift over West-Europa en kan enige tijd het weer in onze streken bepalen. Het wordt hierbij erg wisselvallig met hoge neerslagkansen. Op de langere termijn kan een hogedrukgebied over het noorden van Europa stilaan het weer in onze regio domineren. Het wordt dan droger met meer zon, maar de nachten kunnen koud zijn.
Woensdag (03/04) staat er regen op het programma. In de ochtend valt er wat motregen. Nadien is het tijdelijk droger, maar al vlug komen er buien opzetten. Deze kunnen hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Margriet Maréchal overleden

Woensdag 3 april 2019
Tongeren - Margriet Maréchal overledenMaandag is Margriet Maréchal overleden, de weduwe van de in 1994 overleden André Vansimpsen. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lauw. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Wildplasser in rechtszaal

Woensdag 3 april 2019
Vanmorgen is een wildplasser betrapt in de Tongerse rechtszaal. Hij deed er zijn behoefte tegen de deur van één van de zittingszalen. De man werd bedacht met een GAS-boete.

Samson zoekt nieuw baasje

Woensdag 3 april 2019
Tongeren - Samson zoekt nieuw baasjeZoomGert Verhulst heeft aangekondigd dat hij afscheid neemt van Samson. Samson zoekt nu een nieuw baasje... (Cartoon: Fobie)
Een groep ouders in het noorden van Duitstalig België wil naar Scandinavisch voorbeeld een kleuterschool in de vrije natuur. In zo'n Waldkindergarten zijn de kinderen vrijwel altijd buiten, in weer en wind. De jonge kinderen zijn in de rustige omgeving volop actief, ze vallen, doen zich pijn, leren daar mee om te gaan, bouwen weerstand op. Het schoolprogramma geeft de kinderen zin om te leren. De ouders worden aangemoedigd om aan de 'lessen' deel te nemen. (Bron: BRF)

Aanhangwagen tegen huisgevel

Dinsdag 2 april 2019
In de Jaminéstraat is vanmiddag een aanhangwagen losgeraakt van een tractor. De aanhangwagen belandde tegen een huisgvevel. De schade viel al bij al mee.
Een raadslid in Hoei wil na haar dood milieu-vriendelijk gecomposteerd worden maar dat is hier nog niet toegestaan (in de meeste buurlanden wel). Ze stelt nu voor om het gereglementeerd toe te staan. De methode heet humusatie (humusation), een lijk wordt dan zonder omhulsel begraven in een houtsnipperkuil in een speciaal bosgedeelte (tekening). Daar wordt het door micro-organismen in 12 maanden gecomposteerd. Nabestaanden die dat willen kunnen die compost thuis gebruiken. (Bron Waals Weekblad)

25 procent meer zelfstandigen

Maandag 1 april 2019
In Limburg is het aantal zelfstandigen de jongste tien jaar met 25 procent toegenomen, zo blijkt uit cijfers van Acerta. Eén derde van de starters behoort tot de leeftijdscategorie 25-35 jaar. Opvallend, de zelfstandigen worden ook steeds jonger.

Françoise Merckx overleden

Maandag 1 april 2019
Tongeren - Françoise Merckx overledenGisteren overleed Françoise Merckx, de echtgenote van Jeanke Schoonjans. Zij was 53 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Kijk op betogingen

Maandag 1 april 2019
Tongeren - Kijk op betogingenZoomZo zag Fobie de betogingen die afgelopen weekend door Brussel trokken.

Woensdag flitsmarathon

Maandag 1 april 2019
Hardrijders zijn gewaarschuwd: woensdag houdt de politie een 24 uren durende flitsmarathon, ook in onze provincie.
Meerdere spelers van Tongeren en Bocholt zitten in de selectie voor de Red Wolves voor de twee wedstrijden tegen Zwitserland: D’Hanis Ilyas (Callant Tongeren), Danse Nicolas (HC Tongeren),  Devisch Julien (Callant Tongeren), Kedziora Bartosz (Achilles Bocholt), Kedziora Damian (Achilles Bocholt) en Spooren Serge (Achilles Bocholt) Uit de selectie zullen de spelers voor de wedstrijdselectie worden gekozen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen