Het overige nieuws

In mannen top divisie 2A van het basketbal heeft Tongeren met 80-58 van Vilvoorde verloren. Quarters: 19-14, 21-15 (40-29), 20-16 (60-45), 20-13.

Volleybal: Datovoc verliest

Zondag 31 maart 2019
Tongeren - Volleybal: Datovoc verliestIn Liga A dames (play-off 1) heeft Datovoc Tongeren met 1-3 verloren van Asterix Avo. Setstanden: 24-26, 23-25, 25-23, 23-25.
Het aantal jongeren dat stopt met studeren, zonder een diploma van het middelbaar onderwijs op zak, blijft stijgen. In Limburg is de stijging iets groter dan in de rest van Vlaanderen, vooral bij jongens. In Limburg stijgt dat aantal van 10,3% naar 11,2%.

Limburgs toerisme in de lift

Zondag 31 maart 2019
De Limburgse toeristische sector scheerde hoge toppen in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van Toerisme Vlaanderen, die Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts gisteren onthulde. De resultaten zijn gebaseerd op de voorlopige cijfers van Federale Overheidsdienst Economie. Uit de eerste analyses blijkt dat in 2018 1,4 miljoen toeristen incheckten in Limburg: 99.000 of 8% meer dan in 2017. Het aantal toeristische overnachtingen dat zij samen genereerden, klokte af op 4,3 miljoen: 234.000 of 6% meer dan in 2017.

Heur-Tongeren - Temse 2-3

Zondag 31 maart 2019
Tongeren - Heur-Tongeren - Temse 2-3Heur-Tongeren heeft thuis met 2-3 verloren van KSV Temse. Jekervallei Sluizen klopte Vliermaalroot met 5-0. 's Herenelderen won met 0-1 in Heers. Eendracht Henis versloeg EMBO met 7-0. Heur-Tongeren B verloor met 4-1 op het veld van J. Borgloon.
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Tongeren verloren bij leider United Beverlo. Uitslag: 9-4.

Geen straf voor egel-eters

Zaterdag 30 maart 2019
Vandaag gelezen
Maar één van de twee Waalse broers uit Aarlen die regelmatig egels doden om ze op te eten heeft een boete gekregen, van 3.600 euro, maar die moet alleen betaald worden als hij het binnen 3 jaar weer doet. De advocaat betoogde dat de broers van jongs af aan egels eten, zij wisten niet dat de egel beschermd is en dat je hem niet mag doden. (Bron: Waals weekblad)

Rutten en Piringen verliezen

Zaterdag 30 maart 2019
Union Rutten verloor vanavond met 1-0 op het veld van HO Heide. Valencia Piringen verloor met 4-3 van Bilzen-Waltwilder B.

Lentedagen

Zaterdag 30 maart 2019
Weerbericht
Tongeren - LentedagenHoge luchtdruk zorgt zaterdag voor een schitterende lentedag met hoge maxima en veel zon. Na de doortocht van een storing, wordt er morgen gevoelig koelere lucht aangevoerd. De dagen nadien wordt hoge luchtdruk ingewisseld door depressies en storingen. Er breekt een wisselvallige periode aan met geregeld buien en regen.
Zaterdag (30/03)
is er veel zon afgewisseld met enkele stapelwolken. Het blijft droog en het wordt een aangename lentedag bij maxima rond 18 graden. Aan zee komt er tijdelijk mist (…) Het hele nieuwsbericht

Justine Castermans overleden

Vrijdag 29 maart 2019
Gisteren is Justine Castermans overleden, de levenspartner van Michel Debacker. Zij was 51 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaatzorg Driesen.

Victorine Tilkin overleden

Vrijdag 29 maart 2019
Tongeren - Victorine Tilkin overledenGisteren is Victorine Tilkin overleden, de echtgenote van Nico D'Huys. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Nerem. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Zalig lenteweer

Vrijdag 29 maart 2019
Tongeren - Zalig lenteweerZoomHet is volop genieten van de lente met heerlijke temperaturen en de bloesems die al volop ontpoppen. Ook morgen kunnen we nog vitamientjes opdoen met de lentezon.

Nieuwe bvba: Maccione

Donderdag 28 maart 2019
Gianni Butera uit Engis, Pascal Di Renzo uit Flémalle en Anthony Picone uit Grâce-Hollogne hebben de bvba Maccione opgericht met zetel aan de Luikersteenweg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren alle activiteiten die in het algemeen direct of indirect verband houden met catering en de horecasector.

Nieuwe bvba: Keal Group

Donderdag 28 maart 2019
Alain Sweeck en Kenneth Noelmans, beiden uit Tongeren, hebben de bvba Keal Group opgericht met zetel aan de Maastrichterstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van eetgelegenheden met beperkte bediening, cafés en bars en groot- en kleinhandel in voedingswaren en dranken.

Zomertijd in het recyclagepark

Donderdag 28 maart 2019
Vanaf dinsdag 2 april is het recyclagepark van Limburg.net elke dag - behalve zaterdag - een uurtje langer open. Dat is te danken aan het zomeruur dat zaterdagnacht ingaat.
Het recyclagepark is dan elke dag open van 9u tot 12.30u en van 13 tot 17u, op donderdag tot 18u en op zaterdag tot 16u.

Herstructurering bij Bekaert

Donderdag 28 maart 2019
Tongeren - Herstructurering bij BekaertZoomDe staaldraadfabrikant sluit een fabriek en schrapt 281 jobs...  (Cartoon: Fobie)

Nieuwe bvba: Indiga

Woensdag 27 maart 2019
Sophie Wilmots uit Bassenge en Silviane Cornut uit Riemst hebben de bvba Indiga opgericht met zetel aan de Maastrichtersteenweg in Tongeren. Het gaat om een contact- en callcenter.

Désiré Jans overleden

Woensdag 27 maart 2019
Vandaag is Désiré Jans overleden, de echtgenoot van Inge Borschel. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmioment: dinsdag (19-20 uur).

Wildplasser met drugs betrapt

Dinsdag 26 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie van Bilzen verbaliseerde vandaag een wildplasser. Bij controle bleek hij een gebruikershoeveelheid drugs op zak te hebben. Hij mocht het goedje afgeven.

Geheimagenten in de wei?

Dinsdag 26 maart 2019
Tongeren - Geheimagenten in de wei?Zoom
De Vlaamse regering wil subsidies geven aan schapenhouders indien ze maatregelen nemen om hun dieren tegen de wolf te beschermen.  (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Trajectcontroles moeten in Duitsland verboden worden omdat ze ingaan tegen de bescherming van de privacy. Dat heeft de administratieve rechtbank ("Verwaltungsgericht") van het Duitse Hannover geoordeeld na klachten over het instellen van de eerste trajectcontrole van Duitsland over een afstand van 2 kilometer bij het plaatsje Laatzen. De rechtbank vindt het fotograferen en "koppelen" van nummerplaten illegaal.

Lambert Jorissen overleden

Dinsdag 26 maart 2019
Tongeren - Lambert Jorissen overledenZaterdag is Lambert Jorissen overleden, de echtgenoot van Yvonne Neven. Hij was 93 jaar. Het afscheid  vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Jeanneke Barthels overleden

Maandag 25 maart 2019
Tongeren - Jeanneke Barthels overleden
In Hasselt is zaterdag de uit Tongeren afkomstige Jeanneke Barthels overleden, de weduwe van de in 1985 overleden Victor Ramakers. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.
Tongeren - Nieuwe lerarenopleidingen aan UHasseltVanaf september start aan UHasselt de lerarenopleiding in de domeinen gezondheidswetenschappen, economie, ontwerpwetenschappen en wetenschap & technologie. Zowel (academische bachelor)studenten als personen die al een masterdiploma behaald hebben, kunnen deze lerarenopleiding volgen. Ze wordt gegeven in samenwerking met KU Leuven. Meer info

Joanna Jans overleden

Maandag 25 maart 2019
Tongeren - Joanna Jans overledenZaterdag is Joanna Jans overleden, de weduwe van de in 2009 overleden Walther Moors. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).
Vorig jaar zijn er 43 personen omgekomen bij verkeersongevallen in Limburg. In 2017 waren er dat 26. Het aantal ongevallen met gewonden steeg vorig jaar met 8,5 procent.

Jef Duchateau overleden

Maandag 25 maart 2019
Tongeren - Jef Duchateau overledenZaterdag is de uit Koninksem afkomstige Jef Duchateau overleden, de weduwnaar van Josette Biesmans. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.
In de derde klasse A van het basketbal heeft Tongeren Ninane geklopt met 94-69. Tongeren staat derde in de stand.
Handballer Nick de Kuyper (27) keert Handbal Tongeren de rug toe. Hij keert terug naar het Nederlandse Bevo Panningen. Twee jaar geleden maakte hij de omgekeerde beweging.
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Tongeren Zolder verslagen met 4-2. Onbetong staat elfde in de stand.
Tongeren - Weer verlies voor Heur-TongerenHeur-Tongeren is met 4-2 gaan verliezen bij Vosselaar. Aan de rust was het 0-2, na doelpunten van Gil en Moussa. Eendracht Henis won met 0-1 in 's Herenelderen. Valencia Piringen klopte Kanne VV met 7-2. Heur-Tongeren B versloeg SK Vliermaalroot met 5-2. Jekervallei Sluizen verloor met 6-2 op het veld van Heis Sport. Union Rutten verloor thuis van Vechmaal met 1-6.
Het is maar dat je 't weet
Werp kassabonnetjes niet bij het oud papier, meldt het Duitse tv-programma "ARD Buffet". Zulke bonnetjes bestaan uit thermopapier, waarin het schadelijke chemisch product Bisphenol A (BPA) zit. Dat BPA kan van het thermopapier loskomen en bij het recyclen in andere produkten geraken, bijvoorbeeld in toiletpapier dat uit gerecycleerd papier is gemaakt. Dan komt het BPA in het grondwater terecht, en vermits het werkt zoals een hormoon kan het vissen en schaaldieren aantasten. Een kassabonnetje vastnemen is dan weer onschadelijk. Vanaf 2020 laat de EU alleen nog thermopapier met een BPA-gehalte van 0,02% toe.

Henriette Vanhaeren overleden

Zondag 24 maart 2019
Donderdag is Henriette Vanhaeren oiverleden, de, weduwe van August Museyck. Zij was 95 jaar.  De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in parochiekerk Sint-Jan. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Georges Willemaers overleden

Zondag 24 maart 2019
Tongeren - Georges Willemaers overledenVrijdag is Georges Willemaers overleden, de echtgenoot van Josette Lambrechts. Hij was 77 jaar en ere-voorzitter van het Kroningscomité van de Kroningsfeesten. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de, OLV-basiliek. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Daar komen de berkenpollen

Zondag 24 maart 2019
Door de voor de tijd van het jaar zeer hoge temperaturen in februari en maart komen de eerste berkenbomen al in bloei, meldt Nature Today. Daarmee gaat 2019 de boeken in als een vroeg berkenhooikoortsseizoen. Door aanhoudende zonneschijn en hoge temperaturen zal de komende week de berkenpollenconcentratie op gaan lopen. Patiënten gevoelig voor berkenpollen moeten tot begin mei rekening houden met hooikoortsklachten.
De start van de bloei van de berken is niet recordvroeg, maar 2019 kan (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - De vooruitgang staat niet stil!Zoom                                                                 (Cartoon Fobie)
Morgennamiddag wordt in café Gerechtshof de woning Maastrichtersteenweg 50 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 02a42ca.

Handbal Tongeren wint van NeLo

Zaterdag 23 maart 2019
Handbal Tongeren heeft vanavond Sporting NeLo verslagen met 31-27.
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend raakten drie auto's in een aanrijding betrokken op het kruispunt van de Bilzersteenweg en de Molenweg in Riemst. Twee inzittenden werden gewond.

Juwelen ontvreemd

Vrijdag 22 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Waterstraat in Riemst zijn juwelen gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Botsing op Luikersteenweg

Donderdag 21 maart 2019
Vanmorgen raakten een bestelwagen en een auto in een aanrijding betrokken op de Luikersteenweg. Het bleef bij blikschade.

137 chauffeurs te snel

Donderdag 21 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij snelheidscontroles in Bilzen, Hoeselt en Riemst zijn vandaag 137 hardrijders betrapt. Aan de controleposten passeerden in het totaal 43 voertuigen.

Rutten, 'Dorp in de kijker'

Donderdag 21 maart 2019
Dit jaar heeft Landelijke Gilde Rutten twee redenen tot vieren. De afdeling bestaat 125 jaar en is eveneens het Limburgse Dorp in de kijker. Om dit feestjaar te starten, vindt er op zaterdag 23 maart a.s. een officieel openingsmoment plaats.
 Sinds 2001 zet Landelijke Gilden elk jaar telkens één dorp in elke provincie in de kijker. Met Dorp in de kijker wil Landelijke Gilden het dorp promoten, mensen bij mekaar brengen en de samenwerking tussen verenigingen bevorderen. Het is een uniek gebeuren waarbij dorpsbewoners hun dorpsleven aan de buitenwereld tonen. De leden en bestuursleden zijn de motor van deze actie. Om dit moment de nodige aandacht te geven, zal er zaterdag om 16u aan het standbeeld een officieel openingsmoment plaatsvinden. Naast de inhuldiging ervan worden de activiteiten voorgesteld die dit jaar georganiseerd worden in het kader van Dorp in de kijker.  

Nieuwe bvba: Otojoo

Donderdag 21 maart 2019
Yuliya Osipova uit Tongeren, Mural Coskun uit Saint-Nicolas en Tuncay Akcay uit Seraing hebben de bvba Otojoo opgericht met zetel aan de Klaproosstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer taxidiensten, expressdiensten en het uitbaten van een garage.

De witte krokussen laten zich zien

Donderdag 21 maart 2019
Tongeren - De witte krokussen laten zich zienZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Gepeperde rekening

Woensdag 20 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Riemst is een vrachtwagenbestuurder betrapt die de reglementering op de rij- en rusttijden niet respecteerde. Hij kreeg een boete van liefst 2.090 euro.

Volleybal: Datovoc - Gent 0-3

Woensdag 20 maart 2019
Tongeren - Volleybal: Datovoc - Gent 0-3In het volleybal (Liga A Dames Play-off 1) heeft Datovoc Tongeren verloren van Gent. Uitslag: 0-3. Setstanden: 23-25, 24-26, 14-25.

Didier Rigo overleden

Woensdag 20 maart 2019
Tongeren - Didier Rigo overledenVandaag is Didier Rigo overleden, de partner van Joke Roeffaers. Hij was 38 jaar en raakte vrijdagnacht levensgevaarlijk gewond bij een zwaar ongeval op de Noord-Zuidverbinding in Hechtel-Eksel. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen. Het ongeval eiste al eerder het leven van zijn vrienden Laurens Stas en Pieter Somers.

'Zeeslag' in Antwerpen

Woensdag 20 maart 2019
Tongeren - 'Zeeslag' in AntwerpenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie) 
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Wietgebruik kan psychoses opleverenMensen die dagelijks cannabis gebruiken, maken drie keer meer kans op een psychose dan mensen die nooit wiet roken. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in Brazilië en op 11 locaties in Europa - onder meer in Amsterdam, Londen en Parijs. De actieve stof in cannabis, THC of delta-9-tetrahydrocannabinol, kan hallucinaties, waanbeelden en paranoia veroorzaken. De studie is vandaag gepubliceerd in The Lancet Psychiatry Journal.
Tongeren - Staking in het basisonderwijs vandaag...Zoom...maar er was opvang voorzien.               (Cartoon: Fobie) 

Pakjesbezorger onder invloed

Woensdag 20 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen is in Bilzen een pakjesbezorger uit het verkeer geplukt die onder invloed van drugs reed. De man had ook nog drugs op zak. In opdracht van het parket Limburg is zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht

Woensdag 20 maart 2019
Tongeren - Nieuw vuurwerkdecreet in aantochtZoomSamen met enkele parlementsleden van verschillende partijen heeft Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts een akkoord bereikt over een nieuwe regelgeving inzake vuurwerk. Vandaag is vuurwerk altijd en overal toegelaten, tenzij het lokale gemeentebestuur er anders over beslist. Die logica wordt omgedraaid. Zo kan ook heel wat dierenleed vermeden worden, zegt de minister.
Er bestaat op dit moment in Vlaanderen geen algemene regel voor het gebruik van vuurwerk of voetzoekers. In principe mag (…) Het hele nieuwsbericht

Twee voertuigen gestolen

Dinsdag 19 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij Creacar aan de Industrielaan in Hoeselt zijn twee voertuigen gestolen. De daders gingen er ook met heel wat materiaal aan de haal. De diefstal is afgelopen nacht gepleegd.

Schoonmaakbeurt carpoolparking

Dinsdag 19 maart 2019
In de nacht van vrijdag 22 maart op zaterdag 23 maart wordt tussen 20 uur en 6 uur de carpoolparking aan afrit 32 gereinigd. Er geldt dan ook een parkeerverbod.

Geslaagde actie

Dinsdag 19 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft samen met de Vlaamse Belastingsdienst een controleactie gehouden. Er zijn voor 10.000 euro achterstallige belastingen en boetes geïnd.

Paula Erkens overleden

Dinsdag 19 maart 2019
Tongeren - Paula Erkens overledenZondag is Paula Erkens overleden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Seaking nam afscheid

Dinsdag 19 maart 2019
Tongeren - Seaking nam afscheidZoomDeze week wordt bij Defensie afscheid genomen van de Seaking-helikopter. Die maakt dezer dagen nog een afscheidstour en blijft dan definitief aan de grond; hij is vervangen door de NH-90. De Seaking is vooral gekend vanwege de reddingsopdrachten op zee; ook in de tv-serie "Windkracht 10" was hij vaak te zien. Af en toe werd de helikopter ook ingeschakeld voor medische transporten in het binnenland.
Vanmiddag kwam het toestel voor de laatste keer naar de vliegbasis van Kleine Brogel. Bij het vertrek werd er nog één keer over de spotters corner gevlogen (foto).
Seaking nam afscheidSeaking nam afscheid
Seaking nam afscheidSeaking nam afscheid
Zoom

Drie auto's botsen

Dinsdag 19 maart 2019
Tongeren - Drie auto's botsenBij een aanrijding op de Sint-Truidersteenweg raakten vanmorgen drie andere auto's in een aanrijding betrokken. Daarbij werden twee personen gewond.

Paula Pirlot overleden

Dinsdag 19 maart 2019
Tongeren - Paula Pirlot overledenZondag overleed Paula Pirlot, de weduwe van Xavier Renard. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Lauw. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Herstappe waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Hélène Deborne overleden

Maandag 18 maart 2019
Tongeren - Hélène Deborne overledenGisteren is Hélène Deborne overleden, de weduwe van Fé Champagne. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).

Laurent Stas overleden

Maandag 18 maart 2019
Tongeren - Laurent Stas overledenZaterdag is Laurent Stas overleden, de grote liefde van Shana Kroes. Hij was 29 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

247 chauffeurs te snel

Maandag 18 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij snelheidscontroles in Bilzen, Hoeselt en Riemst zijn 247 chauffeurs betrapt op overdreven sneheid. In de zone 70 reed een automobilist 126 km per uur.

Pieter Somers overleden

Maandag 18 maart 2019
Tongeren - Pieter Somers overledenBij een verkeersongeval in Hechtel-Eksel is zaterdag Pieter Somers overleden, de verloofde van Alexandra Jans. Hij was 31 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: vrijdag (18-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Twintig priesters overleden

Zondag 17 maart 2019
Vorig jaar zijn 20 priesters overleden die werkzaam waren in het bisdom Hasselt. Onder hen Frans Smeets,erepastoor van Wijchmaal; Jos Calsius, erepastoor van Meeuwen-Gruitrode; Georges Peeters, erepastoor van Herstappe en Lauw en Rik Plessers, erepastoor van Piringen en Widooie.

Partij afval gedumpt

Zondag 17 maart 2019
Aan een veldweg aan de Weg naar Diets-Heur is een partij afval gedumpt. Het gaat onder meer om bouwafval en hout.
In tweede nationale B van het zaalvoetbal speelden Tongeren en Genk gelijk. Uitslag: 3-3. Aan de rust was de stand 2-0.
In mannen top divisie 2A van hedt basketbal heeft Tongeren Esneux verslagen. Uitslag: 89-69.
Tongeren - Volleybal : Oostende - Datovoc 3-2Datovoc Tongeren (Liga A dames) heeft met 3-2 verloren in Oostende. Setstanden: 25-27, 22-25, 25-15, 25-20, 15-9.

Dief betrapt

Zondag 17 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Kersendaelstraat in Kortessem zijn juwelen gestolen. De bewoners betrapten een persoon maar die kon ontkomen.

Weg met juwelen

Zondag 17 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben de achterdeur van een huis aan de Elleboogstraat in Borgloon opengebroken. Dat leverde hen juwelen op.
Tongeren - Zware cijfers voor 's Herenelderen's Herenelderen verloor met 5-0 op het veld van Schoonbeek Beverst. Heur-Tongeren B verloor met 2-1 van Sporting Aalst. Eendracht Henis klopte Bolderberg met 5-0.

André Cloesen overleden

Zondag 17 maart 2019
Donderdag is André Cloesen overleden. Hij was 68 jaar. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Sluizen - Piringen 1-1

Zaterdag 16 maart 2019
Tongeren - Sluizen - Piringen 1-1Jekervallei Sluizen en Valencia Piringen hebben vanavond gelijk gespeeld. Uitspag: 1-1. Union Rutten won met 0-1 op het veld van SK Moelingen. Heur-Tongeren verloor met 0-3 van Sporting Hasselt.

Vandalisme in leegstand pand

Zaterdag 16 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden drongen binnen in een leegstaand gebouw aan de Visésteenweg in Riemst. Zij haalden er vandalenstreken uit. De feiten zijn vandaag vastgesteld.

Gelijkspel voor Handbal Tongeren

Zaterdag 16 maart 2019
Tongeren - Gelijkspel voor Handbal TongerenIn de laatste wedstrijd van de BENE-League hebben Initia Hasselt en Handbal Tongeren vanavond in Hasselt 26-26 gelijk gespeeld. Daardoor verdwijnt Initia uit de BENE-League en plaatst Tongeren zich voor de play-offs.
In Genk heeft CD&V-Limburg vandaag de verkiezingslijsten voorgesteld. De Vlaamse lijst wordt getrokken door Lode Ceyssens van Oudsbergen. Daarna volgen Vera Jans (Lanaken), An Christiaens (Tongeren), Tom Cox (Hasselt), Yasin Gül (Heusden-Zolder), Ellen Bours (Dilsen-Stokkem), Ingrid Kempeneers (Sint-Truiden), Raf Drieskens (Pelt), Luc Wouters (Lummen), Miet Jorissen (Kortessem), Marleen Kauffmann (Leopoldsburg), William Nijssen (Voeren), Tanja Imbornone (Maasmechelen), Sigrid Cornelissen (Peer), Johan Sauwens (Bilzen) en Jo Vandeurzen (Genk). Eerste opvolger is Jo Brouns (Kinrooi).
Op de eerste plaats van de federale lijst staat Wouter Beke (Leopoldsburg). Dan volgen Farih Nawal (Genk), Raf Terwingen (Maasmechelen), Mark Vos (Riemst), Evelyne Stassen (Tongeren), Thomas Vints (Beringen), Ilse Wevers (Oudsbergen), Dries Deferm (Nieuwerkerken), Anita Meerten (Kinrooi), Liesbeth Van der Auwera (Bree), Bob Nijs (Lommel), Veerle Heeren (Sint-Truiden). Eerste opvolger is Steven Matheï (Peer).

Drugscontroles in scholen

Vrijdag 15 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft vandaag een drugscontrole gehouden in drie scholen. Bij de actie werden twee drugshonden ingezet. Er werden geen drugs gevonden.
Het project 'Op wielekes' streeft één doel na: kinderen tussen 2 en 12 jaar laten fietsen. Heeft u nog een fietsje in uw garage of berging en wil u dit aan 'Op wielekes' geven? Kom dan naar de vrijetijdswinkel van het huis van het Kind (Dijk 122), elke donderdag tussen 13.30 en 19.30 uur. De fietsen worden op kwaliteit beoordeeld en vervolgens rijklaar gemaakt door een fietsenmaker. 'Op wielekes' stelt deze fietsen ter beschikking via een deelsysteem. U betaalt hiervoor jaarlijks lidgeld en ruilt de fiets voor een groter exemplaar als uw kind groter wordt.

Lydie Schurmans overleden

Vrijdag 15 maart 2019
Tongeren - Lydie Schurmans overledenGisteren is Lydie Schurmans overleden, de echtgenote van Theo Verstappen. Zij was 66 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jozef in Tongeren. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Dieven slaan op de vlucht

Donderdag 14 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Hoolstraat in Heers poogden onbekenden een slag te slaan in een woning. Toen zij de bewoner opmerkten, maakten zij zich onmiddellijk uit de voeten.

Heraanleg Weeraardstraat

Donderdag 14 maart 2019
De stad wil de Weeraardstraat in Widooie dit jaar nog heraanleggen. De heraanleg wordt geraamd op 250.000 euro. Het wegdek wordt vernieuwd. Aan weerszijden van de straat komen er voetpaden, er komt gescheiden riolering en maatregelen tegen wateroverlast én de elektriciteitsdraden worden ondergronds gebracht.

Winkeldieven ingerekend

Donderdag 14 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Bilzen heeft de poliite twee winkeldieven ingerekend. In hun auto lagen niet alleen gestolen voedingswaren maar ook cosmetica. Zij zouden in minstens negen winkels hebben toegeslagen.
Tongeren - Handbal: Tongeren verliest halve finaleIn de halve finale van de beker van België heeft Handbal Tongeren vanavond verloren van Sporting NeLo. In Neerpelt werd het 32-27 voor de thuisploeg. Bij de rust was het 18-15.

Weg met geld en juwelen

Donderdag 14 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven verschaften zich toegang tot een woning aan de Putstraat in Borgloon. De buit bestaat uit geld en juwelen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld. In een woning aan de Gutschovenstraat in Heers zijn ook juwelen gestolen.

Verzet tegen de storm

Donderdag 14 maart 2019
Tongeren - Verzet tegen de stormZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Motorrijder gewond bij ongeval

Woensdag 13 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag raakten een auto en een motorrijder in een aanrijding betrokken op de Maastrichtersteenweg in Riemst. De motorrijder werd daarbij gewond.

Nieuwe bvba: Thor Horeca

Woensdag 13 maart 2019
De bvba Mercurius Luxembourg en Winfried Ackermans uit Wiltz (Luxemburg) hebben de bvba Thor Horeca opgericht met zetel aan de Maastrichterstraat. Tpt het doel van de vennootschaop behoort onder meer de uitbating van Trappistcafé De Kroon.

Nieuwe bvba: Hermes Horeca

Woensdag 13 maart 2019
De bvba Mercurius-Luxembourg en Winfried Ackermans uit Wiltz (Luxemburg) hebben de bvba Hermes Horeca opgericht met zetel aan de Kloosterstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de uitbating van Brasserie Bazilik en de organisatie en uitvoering van diverse soorten evenementen en manifestaties.

Nieuwe bvba: R&R Autobekleding

Woensdag 13 maart 2019
Razmik en Rafik Avetusyan, beiden uit Tongeren, hebben de bvba R&R Autobekleding opgericht met zetel aan de Maastrichtersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de import, en export van voertuigen, het vervoer van goederen en de levering van brieven en pakketten.
Véronique van der Putten uit Tongeren heeft de bvba Dokter Véronique van der Putten opgericht met zetel aan de Eerste-Meistraat. Tot het doel van de vennootschap behoort de uitoefening van de geneeskunde op het vlak van anaesthesie.

Sluizen klopt Riemst

Woensdag 13 maart 2019
Tongeren - Sluizen klopt RiemstIn vierde provinciale B heeft Jekervallei Sluizen vanavond zijn inhaalwedstrijd tegen Riemst gewonnen. Uitslag: 5-2. Sluizen staat elfde in de rangschikking.

Vader en zoon veroordeeld

Woensdag 13 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Vader en zoon veroordeeldDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft een man en zijn zoon veroordeeld voor agressie tegen de politie. De feiten gebeurden in Bilzen. Beiden kregen een werkstraf van 150 uur. Zij zijn ook veroordeeld tot een schadevergoeding van meer dan 60.000 euro (PG)

Stevige buien

Woensdag 13 maart 2019
Weerbericht
Tongeren - Stevige buienIn een strakke noordwestelijke hoogtestroming wordt aanhoudend vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken gestuurd. Alvast tot en met het weekend blijven de neerslagkansen bijzonder hoog. Op korte termijn staat er ook een strakke wind met stevige rukwinden. Na het weekend bouwt een hogedrukgebied vanuit het westen op over onze streken en lijkt er een einde te komen aan het wisselvallige en natte weer. 
Vandaag trekken stevige regenbuien over onze streken met kans op onweer en hagel, (…) Het hele nieuwsbericht

Simonne Merciny overleden

Woensdag 13 maart 2019
Tongeren - Simonne Merciny overledenGsteren is Simonne Merciny overleden, de weduwe van de in 2009 overleden Willem Vranken. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Daniel Duward overleden

Woensdag 13 maart 2019
Tongeren - Daniel Duward overledenZondag is Daniel Duward overleden, de echtgenoot van Myriam Depauw. Hij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in parochiekerk Sint-Jozef in Tongeren.

Noël Stassaert overleden

Woensdag 13 maart 2019
Tongeren - Noël Stassaert overledenOp 5 maart overleed Noël Stassaert. Hij was 48 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

FM@Home failliet verklaard

Dinsdag 12 maart 2019
De Ondernemersrechtbank heeft vandaag FM[!]Home uit de Sint-Pankraasstraat in Tongeren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 11 april ingediend worden.

Yvonne Gilissen overleden

Dinsdag 12 maart 2019
Tongeren - Yvonne Gilissen overledenGisteren is Yvonne Gilissen overleden, de weduwe van Jean Wyckmans. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Gilbert Van Manshoven overleden

Dinsdag 12 maart 2019
Tongeren - Gilbert Van Manshoven overledenZondag is Gilbert van Manshoven overleden, de echtgenoot van Ana Maria Moreno. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Ronnie Wolters overleden

Dinsdag 12 maart 2019
Tongeren - Ronnie Wolters overledenZaterdag is tandarts Ronnie Wolters overleden, de partner van Aline Degens. Hij was 46 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Willy Noelmans overleden

Dinsdag 12 maart 2019
Tongeren - Willy Noelmans overledenOp 7 maart is de uit Tongeren afkomstige Willy Noelmans overleden, de echtgenoot van Julienne Meesters. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van Uitvaartcentrum Matheï Hoeselt.

Inbrekers vliegen tegen de lamp

Maandag 11 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft in Riemst drie inbrekers ingerekend. Bij een wegcontrole vonden de agenten in hun auto allerlei inbrekersmateriaal alsook voorwerpen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.

Nieuwe bakker

Maandag 11 maart 2019
Brood- en banketbakkerij Vangrootloon opent een nieuwe vestiging in Tongeren. Dat gebeurt volgende maand.

Help Sofie!

Maandag 11 maart 2019
VRT-journaliste Sofie Vaes is voor een reportage over de NMBS en de stiptheidscijfers van de spoorwegmaatschappij op zoek naar pendelaars die gedurende een bepaalde periode hun vertragingen willen bijhouden. Help Sofie! Wie wil meedoen kan mailen naar sofie.vaes[!]vrt.be.

Geschenken voor de goden

Maandag 11 maart 2019
Met de groeten van Patrick
Tongeren - Geschenken voor de godenZoomLimburger Patrick Jacobs woont al 7 jaar in Thailand, in Hua Hin, 230 km ten zuiden van Bangkok. Een kuststad waar de vorige koning zo graag verbleef. En hij maakt prachtige foto's. We zijn blij dat we ze regelmatig mogen plaatsen! Wat u op bijgaande foto ziet - u moet er echt eens op klikken - is de boeg van een kleine boot, versierd met giften om bescherming en gunsten te vragen aan de zeegoden en de geesten. Meestal bestaan die giften uit geld, bladgoud, een persoonlijk geschenk, bloemen, (…) Het hele nieuwsbericht
Tien jaar lang al gaan de dienst gezinspastoraal en het Centrum voor Christelijk Vormingswerk (CCV) van het bisdom Hasselt mee op weg met echtgescheidenen en bieden hen een omgeving die rouwen toelaat. In 2009 startte de dienst parochiecatechese en gezinspastoraal met de werking voor  echtgescheidenen. Een jaar later was de eerste ontmoetingsgroep in samenwerking met het CCV een feit. De formule slaat aan.  “Mensen zijn vaak verwonderd over dit aanbod. Ze verwachten immers niet dat wij als (…) Het hele nieuwsbericht

Théo Cosemans overleden

Maandag 11 maart 2019
Zaterdag is Théo Cosemans overleden. Hij was 69 jaar. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
In de Frambozenstraat in Vreren liep de veranda van een woning schade op tijdens het stormweer. Dat gebeurde vanmiddag.

Drie soorten drugs gebruikt

Zondag 10 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft een bestuurder uit het verkeer geplukt die  positief testte op het gebruik van drie soorten drugs. De man had  cocaïne, heroïne en marihuana gebruikt. Zijn rijbewijs is ingetrokken voor vijftien dagen.
Tongeren - Volleybal: Oostende - Datovoc 3-0In liga A dames van het volleybal heeft Datovoc verloren van Oostende. Uitslag: 3-0.

Hondenbezitters: oppassen

Zondag 10 maart 2019
Grensgevallen
In de omgeving van het Duitse Niederkrüchten, niet ver van Roermond, zijn er vossen gevonden met de ziekte van Carré. Die virusinfectie kan bij honden hersenvliesontsteking veroorzaken en is vaak dodelijk. Besmette dieren krijgen eerst koorts en een loopneus, gaan hoesten en krijgen longontsteking. Na maag- en darmproblemen wordt dan het zenuwstelsel aangetast. Dat manifesteert zich bij honden door spier- en stuiptrekkingen, verlamming en uiteindelijk de dood. Een hond kan ook via indirect contact besmet raken, door bijvoorbeeld te spelen met een tak waar eerder een besmette vos op geniesd heeft. Een dierenarts uit Echt, niet ver van Maaseik, heeft via Facebook hondenbezitters gewaarschuwd.
Tongeren - Gelijkspel voor 's Herenelderen's Herenelderen heeft thuis 1-1 gespeeld tegen MD Halen. Valencia Piringen klopte SK Vliermaalroot met 8-0. Union Rutten verloor met 1-0 op het veld van Herderen-Millen. Heur-Tongeren B heeft met 0-2 verloren van Heis Sport. De wedstrijden KVV Hoeselt - Eendracht Henis en Gingelom - Jekervallei Sluizen werden uitgesteld.
Door de felle wind is het treinverkeer verstoord, meldt de NMBS. In Antwerpen-Centraal is het onderbroken en in Oost- en West-Vlaanderen rijden er voorlopig geen treinen. Wie toch met de trein wil reizen, kan best even via www.belgiantrain.be kijken hoever hij geraakt. UPDATE Het station Antwerpen-Centraal werd ontruimd omdat een naastgelegen gebouw op instorten bleek te staan.
Het spoornet wordt vanavond gecontroleerd op schade door het stormweer. Dat melden spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spoorwegmaatschappij NMBS. Er wordt extra personeel ingezet voor verkenningen en controles, maar de werkomstandigheden zijn moeilijk, laat Infrabel weten. Later zondagavond moet er meer zicht zijn op de schade die de storm veroorzaakt heeft.

Twee bomen omgewaaid in Mulken

Zondag 10 maart 2019
Door het stormweer zijn er twee bomen omgewaaid aan de Herenbosweg in Mulken. Ook elders in de provincie is stormschade gemeld.

Inbraak in school

Zondag 10 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een school aan de Sint-Martinusstraat in Bilzen. Of zij buit konden maken, is niet geweten.

Gisteren was Barbie jarig

Zondag 10 maart 2019
Tongeren - Gisteren was Barbie jarigZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Na twee jaar in buitenlandse loondienst keert Arber Qerimi terug naar Handbal Tongeren. Hij verliet Tongeren in 2017 en kwam bij het Franse Cesson-Rennes Métropole Handball terecht. Tot eind 2018 verdedigde hij het shirt van het Kroatische Zagreb, waarmee hij ook deelnam aan de Champions League. Momenteel speelt Qerimi voor het Luxemburgse Berchem, waar hij een contract ondertekende tot het einde van het seizoen.
Naast Nathan Bolaers is het meteen de tweede inkomende transfer voor het seizoen (…) Het hele nieuwsbericht
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Tongerenn 5-5 gelijk gespeeld in Alken. Onbetong staat elfde in de stand.
Tongeren - Heur Tongeren verliest van HoogstratenKFC Heur Tongeren heeft vanavond met 2-0 verloren van Hoogstraten. Bij de rust was het 1-0. 
Tongeren - Handbal: weer verlies voor TongerenHandbal Tongeren heeft vanavond met 35-41 verloren van het Nederlandse Aalsmeer, een wedstrijd in de BENE-league.

Materiaaldiefstal

Zaterdag 9 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Krukstraat in Riemst is materiaal gestolen uit een lichte vrachtwagen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Tribunaliteiten
Tongeren - Wanneer wordt een ziekte een handicap?“Neem uw tijd en herstel volledig. We zullen onze plan wel trekken”, drukte de directie van een kunsthandel één van haar verkoopsters op het hart, toen ze te maken kreeg met lymfeklierkanker. Tien dagen later wierf de directie een nieuwe verkoopster aan.
Op advies van de ziekenfondsarts nam de uitgevallen verkoopster een kleine twee jaar later contact op met haar winkelverantwoordelijke om een geleidelijke werkhervatting aan te kaarten. Twaalf dagen later kreeg zij prompt haar opzeg. (…) Het hele nieuwsbericht

Haal een kip in huis

Vrijdag 8 maart 2019
Ook dit jaar organiseert Limburg.net een Kippenactie. Je kan met een bon enkele kippen gaan afhalen bij een tuincentrum of dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt. Meer info.
Tongeren - Internationale vrouwendag vandaag!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
In 2018 lieten 57 mensen het leven op de Limburgse wegen. Dat zijn er bijna dubbel zoveel als in 2017, toen er in Limburg 33 doden vielen. Opvallend dit jaar is dat 11 van die verkeersdoden motorrijders zijn. In 2017 was dat geen enkele.

Rukwind velt elektriciteitspaal

Donderdag 7 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag heeft een rukwind een houten elektriciteitspaal geveld in de Biesenweg in Bilzen. De paal belandde op het wegdek.

Robert Bals overleden

Donderdag 7 maart 2019
Tongeren - Robert Bals overledenGisteren is Robert Bals overleden. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
Tongeren - Niet blij met afgelasten GOAT-festivalZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Clementien Wilderjans (102) overledenOp 28 februari overleed de uit Overrepen afkomstige Clementien Wilderjans, de weduwe van de in 2005 overleden Norbert Delcour. Zij was 102 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk OLV van de Rozenkrans in Genk.

Romain Deroulou overleden

Donderdag 7 maart 2019
Tongeren - Romain Deroulou overledenDinsdag is Romain Deroulou overleden, de echtgenoot van Gaby Gaens. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart in Tongeren. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Omleidingsweg binnenkort open

Woensdag 6 maart 2019
In april wordt het eerste deel van de noordoostelijke omleidingsweg in Tongeren opengesteld voor het verkeer. De weg verbindt de Molenweg met de Bilzersteenweg en moet onder andere het sluipverkeer uit Henis houden.

Bekneld tussen auto en poort

Woensdag 6 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is een man uit Kanne (Riemst) bekneld geraakt tussen zijn auto en zijn garagepoort. Om de man te bevrijden zag de brandweer zich genoodzaakt de garagepoort uit te breken. De man is naar het ziekenhuuis gebracht.

Inbraak in Koninksem

Woensdag 6 maart 2019
Tongeren - Inbraak in KoninksemIn de Kamillestraat in Koninksem is ingebroken in een woning. Er werd ook een inbraak gemeld in een apparttement aan de Luikersteenweg.

Nieuwe bvba: GJMB Management

Woensdag 6 maart 2019
Guido Beckers uit Tongeren heeft de bvba GJMB Management opgericht met zetel in Piepelpoel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer diensten op het gebied van informatietechnologie en computer én handel in onroerende goederen.

Jean Hermans overleden

Woensdag 6 maart 2019
Tongeren - Jean Hermans overledenVandaag is Jean Hermans overleden, de weduwnaar van Maria Servaes. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: vrijdag (19-9.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Kluis gestolen en teruggevonden

Woensdag 6 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit een pand aan Groeneschild in Klein Gelmen (Heers) is een kluis gestolen. De politie heeft de kluis in dezelfde straat teruggevonden.
Tot voor kort moesten de parkwachters van de recyclageparken van Limburg.net steeds naar hun vaste computer om te kunnen nagaan welke afvalsoort de bezoekers op het park hadden geselecteerd aan de zuil bij het binnenrijden van het park. Op het terrein moesten ze de bezoekers vragen om hun papieren ticket te tonen. Controles op het correct ingeven van de afvalsoorten aan de ingangszuil zijn belangrijk, onder andere om ervoor te zorgen dat elke bezoeker zijn afval in de juiste container deponeert en ook de (…) Het hele nieuwsbericht

Versoepeling voor jonge vissers

Woensdag 6 maart 2019
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1 januari ´19 hebben jongeren tot en met 17 jaar geen visverlof nodig om overdag met één hengel te vissen in Vlaamse openbare wateren. Het Agentschap voor Natuur en Bos trekt daarmee de leeftijdsgrens op met drie jaar en wil zo de jeugd extra stimuleren om de hengelsport te beoefenen. Op vraag van de hengelsector is ook het leefnet niet meer toegelaten. Dat maakt het meenemen van vissen beter controleerbaar en geeft de visbestanden extra bescherming. Meer info

Nog amper 370 kloosterzusters

Woensdag 6 maart 2019
Het bisdom Hasselt telt vandaag nog amper 370 vrouwelijke religieuzen, van wie 90 procent ouder dan 75 jaar. Slechts vier kloosterzusters zijn jonger dan 45 jaar. Dertig jaar geleden waren er nog 1.230 vrouwelijke religieuzen in het bisdom Hasselt.   In 1989 waren er in Limburg  zo’n 790 mannelijke religieuzen. Vandaag telt het bisdom Hasselt nog ongeveer 120 paters, broeders, fraters en monniken.
Tongeren - Michael Jackson wordt afgeserveerdZoomDe VRT gaat voortaan "omzichtiger ompringen met muziek van Michael Jackson" en "de beschuldigingen vermelden bij de aankondiging van de nummers". (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Wie tickets kocht voor het 'GOAT Urban Music Fest 2019' in Bree wordt aangeraden aangifte te doen bij de lokale politie. De website van het festival, waarvan aangekondigd was dat het op 8 en 9 juni in Bree zou plaatsvinden, is ondertussen offline. Het gaat vermoedelijk om oplichting, zegt politie Carma. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid brengen.

Inbraak in cafetaria

Woensdag 6 maart 2019
Tongeren - Inbraak in cafetariaEr is ingebroken in de cafetaria van de Eburonenhal. Of de daders er buit hebben gemaakt, is niet geweten. In de Dashovenstraat in Riksingen is ingebroken in een bestelwagen.

Wisselvallig herfstweer

Dinsdag 5 maart 2019
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallig herfstweerActieve depressies bepalen het weerbeeld voor de volgende 10 dagen met geregeld regen of buien en een strakke wind. Slechts af en toe zorgt de doortocht van een mobiele wig even voor een rustmoment in de atmosfeer. De maxima liggen rond 10 graden, maar na het weekend wordt het enkele graden kouder. Het lijkt wel herfst te zijn. 
Vandaag/woensdag is het droog in de ochtend, maar nadien komen er perioden met regen of buien opzetten vanuit het westen. De maxima liggen rond 12 graden en er staat (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - In het nieuws, de voorbije dagen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Patrice Fanard overleden

Dinsdag 5 maart 2019
Tongeren - Patrice Fanard overledenZaterdag is Patrice Fanard overleden, de echtgenoot van Carine Fransen. Hij was 52 jaar. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Tijgermuggen tijdens carnaval?

Dinsdag 5 maart 2019
Tongeren - Tijgermuggen tijdens carnaval?Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Verkiezingen: bijzitters op het matjeNa het organiseren van de verkiezingen van 14 oktober werden de identiteiten van opgeroepen bijzitters die niet zijn komen opdagen in Limburg overgemaakt aan het parket Limburg. De kieswet voorziet hiervoor een bestraffing van minimum 400 euro tot maximaal 1.600 euro.
Het parket Limburg ontving in totaal 403 dossiers. Hiervan werden na onderzoek 173 dossier geseponeerd, onder meer wegens het inroepen van een wettige reden door de verdachte of wegens het ontdekken van (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers maakten geld buit bij een inbraak in een woning aan de Mgr. Kerkhofslaan in Riemst. In een pand aan de Krijtlaan is de kassa gestolen. Mogelijk gaat het in de twee gevallen om dezelfde daders.

Zes gasketels gestolen

Maandag 4 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een bouwwerf aan de Smalstraat in Hoeselt gingen onbekenden met zes gasketels aan de haal. De diefstal is afgelopen weekend gepleegd.

Nieuwe bvba: Centerfruit

Maandag 4 maart 2019
Jos Ghaye uit Tongeren heeft de bvba Centerfruit opgericht met zetel aan de Luikersteenweg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groot- en kleinhandel, invoer en uitvoer van algemene voedingswaren, onder meer fruit, groenten, aardappelen, zuivelproducten, dranken en noten.
Tongeren - Volleybal: Datovoc wint in LendeledeIb Liga A Dames heeft Datovoc Tongeren met 0-3 gewonnen in Lendelede. In de Beker van Limburg Dames verloor Datovoc B met 3-0 van Jeval Alken.
In de tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Tongeren met 4-7 verloren van Koersel. Onbetong staat twaalfde in de stand.
Tongeren - Twee nieuwe spelers voor SluizenJekervallei Sluizen heeft twee spelers aangetrokken voor komend seizoen: Jan Snellings (Bilzen-Waltwilder) en Steff Hansen (Hoeselt).
In mannen Top Divisie 2A van het basketbal heeft Tongeren Comblain verslagen. Uitslag: 100-73 .
Tongeren - 's Herenelderen verliest van BolderbergIn tweede provinciale heeft 's Herenelderen vanmiddag zijn inhaalwedstrijd tegen Bolderberg verloren. Uitslag: 1-4.

Jeanneke Renard overleden

Zondag 3 maart 2019
Tongeren - Jeanneke Renard overledenOp 28 februari overleed Jeanneke Renard, de weduwe van de in 2008 overleden Alexis Budeners. Ze was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Jetje Thielen overleden

Zondag 3 maart 2019
Tongeren - Jetje Thielen overledenOp 28 februari overleed Jetje Thielen, de weduwe van Mathieu Lenaerts. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).
Tweede provincialer Eendracht Henis heeftgen vanavond zijn inhaalwedstrijd gewonnen tegen KMR Biesen. Uitslag: 2-1.
Tongeren - Handbal: Tongeren verliest van NeLoIn de BENE-league van het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond verloren van Sporting NeLo. Uitslag: 24-23.

Regenachtig krokusverlof

Zaterdag 2 maart 2019
Weerbericht
Tongeren - Regenachtig krokusverlofEen strakke zonale stroming overheerst over onze streken, alvast gedurende de volgende 10 dagen. Daarbij spelen depressies en storingen de hoofdrol in het weerbeeld en zijn de neerslagkansen bijzonder hoog. Soms komt er ook een erg strakke wind te staan en het lijkt eerder dat de herfst begonnen is. De krokusvakantie verloopt in mineur wat het weer betreft.
Vandaag is het zwaar bewolkt met soms een drupje regen. Meestal is het echter droog bij maxima rond 12 graden. De zuidwestenwind wakkert (…) Het hele nieuwsbericht

Al vijf plofkraken in Limburg

Vrijdag 1 maart 2019
Afgelopen nacht is er een plofkraak gepleegd op het postkantoor aan de Dorpsstraat in Lanklaar (Dilsen-Stokkem). Dit jaar zijn in Limburg al vijf plofkraken gepleegd.
Vlaams minister Ben Weyts gaat het verbod op onverdoofd slachten verder uitbreiden: vanaf 1 januari 2020 zullen ook kalveren in Vlaanderen geslacht moeten worden na verdoving met elektronarcose. Sinds 2017 is er immers al heel wat vooruitgang geboekt op wetenschappelijk gebied, zegt de minister. Praktijkervaring in het buitenland, wetenschappelijke gegevens én een demonstratie in een Vlaams kalverslachthuis hebben aangetoond dat de elektronarcose nu praktisch toepasbaar is op kalveren. (…) Het hele nieuwsbericht

Albert Helpens overleden

Vrijdag 1 maart 2019
Gisteren is Albert Helpens overleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop